65-0219 TÄNÄ PÄIVÄNÄ TÄMÄ KIRJOITUS ON TÄYTTYNYT
(This Day This Scripture Is Fulfilled)
Jeffersonville, Indiana, USA, 19.2.1965

1       Tahtoisitteko jäädä seisomaan, kun kumarramme päämme rukousta varten.

2       Rakas taivaallinen Isä, me olemme kiitollisia tänä iltana tästä uudesta tilaisuudesta tulla ja tuoda esiin tätä ihmeellistä Evankeliumia Jeesuksesta Kristuksesta. Me kiitämme Sinua siitä, että Hän yhä pysyy samana eilen, tänään ja iäisesti. Me kiitämme Sinua näistä ihmisistä, jotka ovat kokoontuneet tänne tässä kylmässä säässä ja ovat yhä suuren odotuksen vallassa odottaen ja uskoen, että Jumala tulee antamaan meille jotakin erikoista. Me tulemme jokaiseen kokoukseen siinä toivossa, Herra. Me kiitämme Sinua toissapäivän kokouksista tabernaakkelissa. Kiitämme Sinua kokouksesta eilen illalla ja kokouksesta tänään tabernaakkelissa. Me katsomme nyt eteenpäin siihen, mitä Sinulla tulee olemaan meitä varten tälle illalle.

3       Isä, me tiedämme, että kuka tahansa, joka kykenee liikuttamaan käsiään, voi kääntää Raamatun sivuja, mutta on vain Yksi, joka voi tehdä Sen eläväksi ja todelliseksi, ja se olet Sinä. Isä. Me odotamme Sinun tekevän sen tänä iltana. Siunaa meitä kaikin tavoin. Sydämemme ovat täynnä iloa nähdessämme sen ajan lähestyvän, jolloin kohtaamme Hänet kasvoista kasvoihin, Hänet, jota olemme rakastaneet ja jolle olemme eläneet kaikki nämä vuodet.

4       On tullut monia uusia käännynnäisiä, Herra. Me ymmärrämme, että suuri joukko, noin neljä- tai viisikymmentä tullaan kastamaan Sinun Nimessäsi aamulla eilisiltaisen kokouksen johdosta. Oi Jumala, me rukoilemme, että olisit hyvä ja jatkaisit sitä, kunnes jokainen ennalta määrätty Jumalan Siemen on nähnyt Evankeliumin Valon ja tullut sisälle lammastarhaan.

5       Me pyydämme Sinua kätkemään meidät tänä iltana Sanan taakse. Sokaise meidät maailman asioille ja anna meidän nähdä Jeesus. Voikoon keskuudessamme tänä iltana olla tuo Kirkastusvuoren kokemus, niin ettemme näkisi ketään ihmistä vaan yksin Jeesuksen. Me pyydämme sitä Hänen Nimessänsä ja Hänen kunniakseen ja Hänen Evankeliuminsa vahvistukseksi. Aamen.

Voitte istuutua.

6       Aion vain kääntää tätä mikrofoonia tai tätä pöytää vähän vinoon, niin että voin nähdä yleisön molemmilla puolilla. Luulen voivani siirtää näitä mikrofooneja tälle puolelle. Hyvä on, hetkinen vain.

7       Me tervehdimme tänä iltana täältä suuresta juhlasalista ystäviämme Arizonassa, Kaliforniassa, Texasissa ja ympäri Yhdysvaltoja tämän puhelinyhteyden välityksellä. Tämä kokous tänä iltana välitetään puhelimien välityksellä kaikkialle maahan, ja niinpä me luotamme siihen, että Jumala tulee siunaamaan meitä.

8       Voitteko kuulla siellä vasemmalla salin perällä? Hyvä on, he tulevat nyt tarkistamaan puhelinjärjestelmän nähdäkseen toimiiko kaikki kunnolla.

9       Onko jokainen onnellinen tänä iltana? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Hyvä, se on hienoa. Tälläkin sivulla? [“Aamen.”] Aamen. Olen niin iloinen nähdessäni, että te istutte kaikki siellä niin mukavasti.

10   Ja huomenillalla, jos väkijoukko jatkuvasti lisääntyy, tulee myös olemaan suora puhelinyhteys, kuten tänäkin iltana on. Luulen joidenkin kuuntelevan siellä tabernaakkelissa.

11   Ja huomenaamulla ei kokouksia voida pitää tabernaakkelissa, koska kirkkoa koristellaan siellä huomenna iltapäivällä olevia häitä varten. Ja he ovat siirtäneet aamukokouksen veli Ruddlen seurakuntaan, joka on yksi sisarseurakunnistamme täällä valtatie 62 varrella. Onko siitä ilmoitettu? Siitä on ilmoitettu. Jos he eivät mahdu sinne, me tulemme lähettämään loput toisen saarnaajan, veli Junior Jacksonin, luo Clarksvilleen. Meillä on se veli Ruddlen luona siksi, että se on tässä niin lähellä, ja ajattelimme teidän helpommin löytävän sen. Me tulemme kuitenkin huolehtimaan siitä jollakin tavalla. Olkaa varmat, että saatte suoritettua kaikki nuo kastamiset huomenna, ja toivon, että kastettavia tulee huomenna vielä sata tai kaksisataa lisää. Ja nyt huomenillalla…

12   En koskaan halua ilmoittaa puheen aihetta etukäteen, mutta yhdessä ilta- tai päiväkokouksessa haluan puhua aiheesta: Kuka on tämä Melkisedek? Koska uskon meidän elävän ajassa, jolloin tullaan paljastamaan kaikki nämä asiat, joista on ollut kysymyksiä kautta ajanjaksojen, kuten: “Kuka tämä Mies on?” Ja uskon, että Jumalalla on vastaus siihen, kuka Hän oli. Joku sanoo “pappeus”, joku sanoo “kuningas”.

13   Niin kauan kuin on olemassa kysymys, täytyy sille myös olla olemassa oikea vastaus. Kysymystä ei voi olla ilman, että sille ei ensin olisi vastausta.

14   Me luotamme nyt siihen, että Jumala tulee antamaan meille siunauksen Sanastansa, kun me luemme Sitä.

15   Ja teillä on ollut… Billy käski minun kertoa teille, että teillä on ollut erittäin hienoa yhteistyötä näiden ihmisten kanssa, jotka huolehtivat pysäköimisestä, ja poliisin kanssa ja kaikkea. Jatkakaaa samaan malliin, se on oikein hyvä asia.

16   Me toivomme näkevämme ajan, ehkä lähitulevaisuudessa. jolloin voimme tuoda ehkä teltan tänne kaupunkiin ja pystyttää sen tänne pallokentälle, missä meillä voisi olla vähän pidempään, ehkä kolme tai neljä viikkoa, jatkuvat herätyskokoukset. Nyt me tuskin ehdimme tutustumaan toisiimme, kun jo täytyy sanoa hyvästit ja lähteä pois. Mutta haluaisin tulla ja olla sellaisen pidennetyn ajan, että kerrankin voitaisiin viipyä vuorokauden tai kaksi tarvitsematta keskeyttää välillä, niin että voisimme opettaa päivin ja öin, päivin ja öin, edelleen ja edelleen. Ehkä joku menee kotiin ruokkimaan kananpojat ja lypsämään lehmät ja palaa takaisin seuraavalla viikolla jatkamaan kokouksiin. Minä pidän siitä. Niinpä Herra olkoon kanssanne.

17   Nyt ennen kuin lähden, ehkä sunnuntaiaamuna tai sunnuntai-iltana, yhdessä näistä kokouksista, minä tiedän, että te kaikki odotatte kuullaksenne sanoman, joka koskee Totuutta Avioliitosta ja Avioerosta, joka on yksi tämän päivän suurista ongelmista. Ja aivan yhtä varmasti kuin seison täällä, minä uskon, että oikea vastaus on Jumalan Sanassa, ja sitä varten lupasin tulla takaisin.

18   Nyt niin pitkälti kuin tiedän, haluan pitää toisen kokouksen täällä Jeffersonvillessä pääsiäissunnuntaina auringonnousun aikaan. Me tulemme ilmoittamaan siitä edeltä käsin ja yritämme saada luentosalin sitä varten ehkä lauantaiksi tai sunnuntaiksi. Minun täytyy tulla lentokoneella ja myös lentää pois, koska se on niin lähellä suunniteltua matkaani Kaliforniaan. Minun täytyy tarkistaa se ensin. Ja sitten välittömästi sen jälkeen minun täytyy lähteä Afrikkaan. Niinpä olkaa yhteydessä ja rukoilkaa puolestamme.

19   Nyt tänä iltana haluan teidän kiinnittävän huomionne osaan Jumalan Sanasta, joka löytyy Luukkaan 4. luvusta, alkaen 16. jakeesta. Jeesus sanoo:

Tänä päivänä tämä Sana on täyttynyt korvainne kuullen.

20   Nyt me haluamme vetää siitä yhteenvedon, kuinka dynaaminen Jumalan Sana on. Nyt me kaikki voimme omata mekaniikan, mutta tarvitaan dynamiikkaa, jotta se saadaan toimimaan.

21   Me voimme suunnitella mekaanisen puolen autosta, mutta sitten tarvitaan dynamiikkaa saamaan se liikkeelle, saamaan pyörät pyörimään.

22   No niin, Jeesus oli palannut Nasaretiin, jossa Hänet oli kasvatettu. Ja me näemme täältä Kirjoituksista, kuinka he sanoivat: “Me kuulimme Sinun tehneen sellaista ja sellaista Kapernaumissa. Anna nyt meidän nähdä, että teet sen täällä omalla paikkakunnallasi.”

23   Jeesus sanoi: “Profeetta ei ole halveksittu muualla kuin omassa maassaan.” Ja tietenkin, koska teidät on kasvatettu siellä, ja ihmiset tuntevat teidät. Ja Hänellä oli siellä alun pitäenkin huono nimi, kun Hän oli syntynyt ilman maallista isää. He kutsuivat Häntä “aviottomaksi lapseksi”; että Maria itse asiassa olisi ollut raskaana ennen kuin hän meni virallisesti naimisiin Joosefin kanssa. Mutta niin ei ollut. Me tiedämme, että niin ei ollut.

24   Ja se, mikä sai silmäni osumaan tähän Kirjoitukseen, oli se, mitä tapahtui äskettäin Phoenixissa, Arizonassa. Se tapahtui viimeisen päivän kokouksessa, jossa minun tuli puhua Täyden Evankeliumin Liikemiesten kansainvälisessä konventissa.

25   Ja siellä mukanamme oli vieraana eräs katolinen piispa. Ja hän oli Apostolisen katolisen kirkon Caldean kirkosta, ylipappi John S. Stanley, O.S.D. Hän on Yhdysvaltain katolisen kirkon Metropolitan arkkipiispa. Tässä sattuu olemaan hänen käyntikorttinsa ja osoitteensa.

26   Ja hän oli näiden Kristillisten Liikemiesten vieraana, ja olin nähnyt hänet siellä edellisenä päivänä. Ja kun olin puhumassa lauantaiaamun aamiaisella, niin puhuessani hän piti minua silmällä. Minä ajattelin: “Tuo mies on varmasti eri mieltä kaikesta, mitä minä sanon.” Ja tehän tiedätte, saatoin nähdä hänet, hän piti päätään pystyssä ja kumarassa, mutta en tiennyt tarkalleen, mitä hänen sisimmässään liikkui.

27   Niinpä kun sunnuntai-iltapäivällä nousin puhumaan, aiheenani oli Synnytystuskat, siitä paikasta, jossa Jeesus puhuu siitä, kuinka naisella on kivut, kun hän synnyttää lapsen. Ja niinpä puhuin siellä aiheesta Synnytystuskat ja puhuin siitä, kuinka maailma nyt on synnytystuskissa. Vanhan täytyy poistua, niin että uusi voi syntyä, aivan samoin kuin siemenen täytyy mädäntyä, jotta se voi tuottaa uuden elämän.

28   Ja kuinka nuo synnytyskivut iskivätkään maailmaan. Ensimmäisen maailmansodan aikana sillä oli hirvittävä tuska, koska heillä oli myrkkykaasut ja niin edelleen, jotka melkein saattoivat hävittää maailman. Ja Toinen maailmansota antoi sille toisen, voimakkaamman kivun: heillä oli silloin myös atomipommi. Maa ei voi enää kestää toista synnytyskipua. Vielä yksi sota ja kaikki nämä ohjukset ja muut asiat, joita heillä on tänään, tulevat heittämään sen avaruuteen, sillä maa on tuleva nyt synnyttämään, ja tulee olemaan uusi maa. Raamattu sanoo, että se tulee olemaan.

29   Jokaisen profeetan Sanoman alla Israel sai synnytyskivun, koska nämä profeetat tulivat näyttämölle sen jälkeen, kun teologit ja kirkonmiehet olivat saaneet seurakunnan kokonaan organisoitua. Ja kun profeetat tulivat näyttämölle NÄIN SANOO HERRAn kanssa, he ravistelivat noita seurakuntia, ja Israelilla oli synnytystuskat siihen asti, kunnes se synnytti Evankeliumin Pojan, joka oli itse Sana lihaksi tehtynä.

30   Niinpä seurakunta todellakin on jälleen synnytystuskissa tänä iltana synnyttääkseen, jotta Jumalan Pojan tulisi uudestaan. Kaikki meidän teologimme, kaikki meidän systeemimme, kaikki meidän kirkkokuntamme, ovat mädäntyneet pois altamme. Niinpä me nyt olemme synnytystuskissa, ja Sanoma Jumalalta aiheuttaa seurakunnalle aina vain voimakkaamman tuskan. Mutta jonkin ajan kuluttua se on synnyttävä Morsiamen. Se tulee tuomaan Jeesuksen Kristuksen Hänen Morsiamensa luo.

31   Ja sitten, ajattelin, että tämä mies oli ollut niin paljon eri mieltä kanssani. Minä nousin ylös puhuakseni tämän Sanoman. Avasin Raamattuni etsiäkseni tuon sivun Raamatusta.

32   Vaimoni oli juuri jouluna antanut minulle uuden Raamatun. Vanha Raamattuni oli noin viisitoista vuotta vanha, ja melkein repeytynyt kappaleiksi. Joka kerta avatessani sitä, siitä putosi siitä pois sivuja, mutta tiesin tarkalleen, mistä löydän siitä jokaisen Kirjoituksen. Olin tutkinut niin tarkoin tuon Raamatun. Ja olin ottanut mukaani uuden, koska toinen näytti niin kulu­neelta mennäkseni kirkkoon sen kanssa.

33   Ja kun käänsin avatakseni Johanneksen Evankeliumin, josta tuo Kirjoitus löytyy, niin aloittaessani lukemaan 16. luvusta, tuo jae, jota etsin, ei ollutkaan siellä! Minä ajattelin: “Tämäpä outoa.” Käänsin lehteä takaisin, eikä sitä vieläkään ollut siellä.

34   Ja veli Jack Moore, hyvä ystäväni Shreveportista, Louisianasta, istui siellä. Joten kysyin: “Veli Jack, eikö se löydy Johanneksen 16. luvusta?”

Hän sanoi: “Kyllä! ”

35   Ja tämä katolinen pappi nousi istuimeltaan, sieltä noin sadan kirkonmiehen keskeltä, jotka istuivat lavalla, käveli luokseni kaikkine viittoineen ja risteineen ja niin edelleen ja tuli aivan lähelleni ja sanoi: “Poikani, ole luja. Jumala on aikeissa liikkua.”

Ja minä ajattelin: “Katolinen piispa sanoo minulle noin!”

Hän sanoi: “Lue se minun kirjastani.”

36   Ja minä luin tuon Kirjoituksen hänen kirjastaan ja otin aiheeni ja jatkoin eteenpäin ja saarnasin saarnani.

37   Myöhemmin, kun oli lopettanut, hän nousi ylös lähtöni jälkeen ja sanoi: “On yksi asia, jonka täytyy tapahtua. Sen jälkeen kirkon on tultava ulos siitä sotkusta, jossa se on, tai meidän täytyy tulla ulos siitä sotkusta, jossa kirkko on.” Niinpä, jompi kumpi.

38   Ja ollessani tuona iltana matkalla takaisin kotiin Tucsoniin ja lasten pyytäessä voileipiä, minä pysähdyin ostaakseni niitä eräästä pienestä kioskista. Ja vaimoni sanoi: “Bill, en ole koskaan koko elämässäni ollut niin hermostunut kuin silloin, kun näin sinun seisovan siellä ja selaavan tuota Raamattua.” Hän sanoi: “Eikö se saanut sinua hermostumaan?”

39   Minä sanoin: “Ei!” Sanoin: “Tiesin, että se oli siellä jossakin. Heillä ei vain ollut tuota sivua siellä. Se on painovirhe.”

40   Vaimoni sanoi: “Ajatella, että minä ostin sinulle tuon Raamatun. Näytti siltä kuin jokainen silmä siellä olisi katsonut minuun.”

41   Ja minä sanoin: “Ethän sinä sille mitään voinut. Raamatussa oli painovirhe.” Minä sanoin: “He eivät vain olleet panneet tuota sivua sinne.”

42   No niin, kun pääsin kotiin, katsoin sitä uudestaan, ja se oli täydellinen, mutta kuudestoista luku alkaa noin kolme tuumaa sivun alareunasta ja seitsemästoista luku seuraavalla sivulla teki samoin. Ja koska se oli uusi Raamattu, nuo kaksi sivua olivat niin täydellisesti tarttuneet toisiinsa, että luin seitsemännestätoista luvusta kuudennentoista sijasta. “Hyvä on” sanoin, “Kaikki on hyvin. Sillä on joku tarkoitus.”

43   Ja aivan niin selvästi kuin te voitte kuulla minun ääneni, kuulin Äänen, joka sanoi: “Hän tuli Nasaretiin, jossa Hän oli kasvanut, ja meni synagogaan kuten Hänellä oli tapana. Ja pappi antoi Hänelle Kirjoitukset luettavaksi. Ja Hän luki Jesajan 61. luvusta. Ja kun Hän oli lukenut Kirjoituksen, ojensi Hän Kirjan takaisin papille ja istuutui. Ja koko seurakunnan silmät olivat kiinnitettyinä Häneen, ja kalliita sanoja lähti Hänen suustansa, ja Hän sanoi: ‘Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.’”

“Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.”

44   Kuinka tarkka Kirjoitus onkaan. Jos huomaatte, niin se oli Jesaja 61:1-2, josta meidän Herramme luki. Mutta Hän pysähtyi tuon 61. luvun toisen jakeen keskellä, siihen, missä sanotaan: “Herran Henki on Minun päälläni saarnatakseni otollista vuotta.” Sitten Hän pysähtyi. Miksi? Tuo toinen osa, tuomion tuominen, ei kuulunut Hänen ensimmäiseen tulemukseensa vaan Hänen toiseen tulemukseensa. Katsokaahan, se ei kuulunut sinne. Kirjoitukset eivät koskaan tee virhettä. Ne ovat aina täydelliset. Jeesus pysähtyi juuri siihen, missä tuo Kirjoitus päättyi, koska juuri tuon osan tuli tulla vahvistetuksi Hänen päivänään. Ja se oli ensimmäinen tulemus… Toisen kerran tullessaan Hän on tuova tuomion maan ylle, mutta ei silloin. Hänen tuli saarnata “otollista vuotta”.

45   Pankaa merkille, kuinka Messias seisoi puhujanlavalla tunnistaakseen itsensä Lupauksen Sanan kanssa tuota ajanjaksoa varten. Kuinka outoa, Messias seisomassa seurakunnan edessä! Ja katsokaa näitä kallisarvoisia sanoja, joita Hän sanoo tässä: “Saarnaamaan otollista vuotta.”

46    “Otollinen vuosi”, niin kuin me kaikki Raamatun lukijoina tiedämme, oli Riemuvuosi, kun kaikki orjat ja vangit… Kun heidän oli tarvinnut antaa poikiansa tai tyttäriänsä velan maksuksi. [Tyhjä kohta nauhassa.] Ja he olivat orjuudessa. Ei ollut väliä sillä, kuinka pitkään he olivat olleet orjuudessa, tai kuinka kauan heidän olisi pitänyt olla, kun Riemuvuosi tuli, kun tuo pasuuna soi, saattoi jokainen, joka halusi, olla vapaa. [Tyhjä kohta nauhassa.] Te olette vapaa. Te ette enää olleet orjia.

47   Mutta jos te halusitte pysyä orjana, silloin teidät vietiin temppeliin ja asetettiin seisomaan temppelin pylvästä vasten, ja he ottivat naskalin ja lävistivät teidän korvanne. Ja silloin teidän täytyi palvella isäntäänne loppu elämänne päivät.

48   Mikä täydellinen esimerkki se onkaan Jeesuksen Kristuksen Evankeliumista. Kun Se on saarnattu, otollisella ajalla, Riemuvuoden aikana, niin ei ole väliä sillä, kuka te olette, minkä värinen te olette, mihin kirkkokuntaan te kuulutte, kuinka syvälle te olette vaipuneet syntiin, tai mikä teillä on vikana, te voitte olla vapaa, kun te kuulette Jumalan Evankeliumin pasuunan soivan! Te olette vapaa!

49   Mutta jos te käännätte selkänne Sanomalle ja kieltäydytte kuulemasta Sitä, huomatkaa, teidän korvanne lävistettiin naskalilla. Se tarkoittaa sanoa sitä, että te olette ylittäneet rajan armon ja tuomion välillä, ettekä enää koskaan tule kuulemaan Evankeliumia uudestaan! Te ette ole koskaan pääsevä yhtään pidemmälle. Teidän täytyy olla sen systeemin orjia, johon te kuulutte loppu elämänne päivät, jos te kieltäydytte kuulemasta otollista vuotta.

50   Nyt, toinen puoli siitä, kuten sanoin, ei tarvinnut vastausta, koska tämä Messiaan tuleminen, tämä aika nyt, tapahtuu silloin, kun Hän tulee tuomaan tuomion.

51   Kuinka nuo ihmiset mitenkään saattoivat olla näkemättä, kuka Hän oli? Kuinka he koskaan saattoivat kulkea sen ohitse? Kuinka saattoi olla niin, kun se oli niin selvästi tehty tunnetuksi ja osoitettu heille? Kuinka he koskaan voivat olla näkemättä sitä, kun Hän…

52   Mikä Sana! Ajatelkaa sitä! “Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt teidän silmienne edessä!” Kuka sanoi sen? Jumala itse, joka on oman Sanansa tulkitsija. “Tänä päivänä on tämä Kirjoitus täyttynyt.” Messias itse seisoi seurakunnan edessä lukien itseään koskevaa Sanaa Raamatusta ja sanoi sitten : “Tänään tämä Kirjoitus on täyttynyt”, ja yhä he epäonnistuvat Sen näkemisessä.

53   Minkälainen murhenäytelmä se olisikaan, mutta se on tapahtunut. Se on tapahtunut monia kertoja. Ja tietenkin, kuten muillakin kerroilla, kun he uskovat ihmisten tulkintoja Sanasta. Kuinka se muuten voisi tapahtua? Se aiheutti sen. Nuo tuon päivän uskovaiset, niin kutsutut uskovaiset, uskoivat sen tulkinnan, minkä pappi oli sanonut Kirjoituksesta. Sen vuoksi Jeesus ei kuulunut yhteenkään heidän säätyynsä tai yhdistykseensä. Hänet oli pantu ulos heidän joukostaan.

54   Ja koska Hän oli erilainen kuin he, eivät he voineet tunnustaa Häntä joukkoonsa. Jeesuksen Kristuksen Persoona oli niin ainutlaatuinen, ettei kenenkään olisi pitänyt olla näkemättä, että Hän oli Jumalan Poika, koska Hän oli täydellisesti samaistettu sen Kirjoituksen kanssa, joka oli kirjoitettu Hänestä!

55   Sillä tavalla jokainen kristitty tunnistetaan, kun hänen elämänsä samaistuu juuri niiden asioiden kanssa, joita kristityn oletetaan tekevän.

56   Kuinka Hän voi seistä siellä ja sanoa: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt teidän silmienne edessä!” Kuinka epätavallista! Kuinka se oli niin selvää, ja kuitenkin nuo ihmiset ymmärsivät sen väärin. Miksi? Koska he uskoivat jonkun kuuntelemansa papin tulkinnan.

57   Ja historia aina toistaa itseään. Ja Kirjoituksella on moninainen [yhdistetty] merkitys ja moninainen [yhdistetty] ilmestys!

58   Esimerkiksi niin kuin Raamatussa sanotaan, että “Egyptistä Minä kutsuin Poikani”, joka viittasi Jeesukseen. Seuratkaa alaviitettä ja tulette näkemään, että tuo sama Kirjoitus viittaa myöskin Jaakobiin. Jeesus oli Hänen suurempi Poikansa. Jaakob oli Hänen poikansa, jonka Hän kutsui Egyptistä, niin kuin alaviitteet Raamatuissa osoittava. Se oli tuo Kirjoitus, johon viitattiin, ja niinpä sillä oli moninainen vastaus. Siinä oli vastaus Jaakobin ulos kutsumiseen ja Jeesuksen uloskutsumiseen.

59   Ja niin se on tänäkin päivänä! Koska me olemme sellaisessa sekasotkussa kuin olemme, epäonnistuvat ihmiset näkemään Jumalan Totuutta. Siksi on liian monia ihmistekoisia tulkintoja Jumalan Sanasta! Jumala ei tarvitse ketään tulkitsemaan Sanaansa! Hän on oma tulkkinsa!

60   Jumala sanoi alussa: “Tulkoon valkeus”, ja siellä oli valkeus. Se ei tarvitse mitään tulkintaa.

61   Hän sanoi: “Neitsyt tulee raskaaksi”, ja niin tapahtui. Se ei tarvitse mitään tulkintaa.

62   Jumalan tulkinta Hänen Sanastansa on se, kun Hän vahvistaa ja todistaa Sen olevan niin! Hänen tulkintansa on se, kun Hän toteuttaa sen! Jumalan tulkinta on se, kun Hän toteuttaa Sanansa, silloin Hän tulkitsee Sen teille.

63   Samoin kuin, jos ei koskaan olisi ollut valkeutta, ja Hän sanoisi: “Tulkoon valkeus”, ja se olisi siellä, se ei tarvitsisi kenenkään tulkintaa.

64   Mutta me otamme ihmistekoisia järjestelmiä, jotka ovat sekoitettu siihen. Ja kun teette sen, te menette pois linjasta. Aina on ollut sillä tavalla.

65   Mutta silti minä ajattelen, miten silmiinpistävää sen on täytynyt olla. Ajatelkaa sitä! Messias itse! Miksi he epäonnistuivat näkemään Häntä? Koska heidän johtajansa, joiden olisi pitänyt tuntea Hänet, joiden olisi pitänyt tuntea Kirjoitukset, joiden olisi pitänyt ymmärtää Kirjoitukset, he vähättelivät tätä Miestä ja sanoivat: “Hän on alun pitäenkin avioton lapsi. Me emme uskoisi sitä.”

66   Vuosia myöhemminkään me emme usko sitä. Me olisimme valmiit kuolemaan sen puolesta, että Hän oli neitseellisesti syntynyt Poika!

67   Ja on tapahtuva jonakin päivänä, että miehet tulevina ajanjaksoina, jos aikaa vielä on, tulevat kuolemaan sen asian puolesta, josta me puhumme tänään. Niiden asioiden puolesta, joita me näemme Jehovan tekevän tänään! Teiltä on pakko tehdä niin, kun pedon merkki tulee voimaan, eikä teidän sallita saarnata Evankeliumia tällä tavalla. Kun tuo suuri kirkkojen yhteenliittymä tulee, jota he ovat muodostamassa juuri nyt maailmankirkoksi, teidän täytyy sinetöidä todistuksenne tästä omalla elämällänne.

68   Teidän täytyy uskoa se nyt. Jos nuo papit voisivat nousta ylös, jotka tuomitsivat Hänet, he eivät tuomitsisi Häntä. Mutta te sanotte: “Jos minä vain olisin ollut siellä, olisin tehnyt niin-ja-niin.” Hyvä on, se ei ollut teidän ajanjaksonne, mutta tämä on teidän ajanjaksonne! Tämä on se aika!

Te sanotte: “Mutta, jos Hän olisi täällä…”

69   Raamattu sanoo, että Hän on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Hän on sama, joten Hän on täällä. Hän on täällä… Maailman tullessa sivistyneemmäksi ja suuremmaksi ja koulutetummaksi, Hän on täällä Hengen muodossa, jota he eivät voi tappaa. Hän kuoli kerran. Hän ei voi kuolla uudestaan. Hänet täytyi tehdä lihaksi, jotta Jumala voitiin surmata lihassa syntien tähden. Mutta tällä kerralla Hän ei enää voi kuolla. Se on Pyhä Henki.

70   Nyt, ajatelkaamme, että heillä oli nuo asiat Häntä vastaan. Ja toinen asia oli se, ettei Hän halunnut liittyä heidän riveihinsä. Sitten te näette, että sekin teki Hänet kelpaamattomaksi. Hän ei halunnut liittyä heidän organisaatioihinsa, heidän pappeuteensa, eikä Hän halunnut olla missään tekemisissä sen kanssa. Ja kaiken sen lisäksi Hän yritti repiä alas sen, mitä he rakensivat!

71   Hän meni temppeliin. Me kutsumme Häntä nöyräksi Mieheksi. Hän oli sitä, mutta monasti me ymmärrämme väärin sen, mitä nöyryys on.

72   Hän oli sääliväinen Mies, mutta kuitenkin me joskus epäonnistumme käsittämään, mitä tarkoittaa säälin tunteminen. Inhimillinen myötätunto ei ole sitä, vaan sitä on Jumalan tahdon tekeminen.

73   Hän kulki Betesdan lammikon kautta, ja siellä makasi joukoittain ihmisiä. Joukko ei ole mikään määrätty luku, mutta heitä oli siellä joukoittain, rampoja sokeita, vaivaisia. Hän tunsi aina sääliä ihmisiä kohtaan, mutta Hän meni erään henkilön luo, joka ei ollut halvaantunut, sokea tai kuivettunut. Ehkä hänellä oli jonkinlainen suolistovaiva, ehkä hänellä oli jotakin pientä heikkoutta, joka hidasti häntä. Hänellä oli ollut se kolmekymmentäkahdeksan vuotta. Hän ei tulisi kuolemaan siihen, eikä se vaivannut häntä. Hän makasi siellä olkimatollaan. Ja Jeesus sanoi: “Tahdotko tulla terveeksi?”

74   Tuo mies sanoi: “Minulla ei ole ketään, joka auttaisi minua veteen, mutta juuri ollessani tulossa, joku astuu siihen edelläni.” Näettekö, hän pystyi kävelemään, hän pystyi näkemään, hän pystyi liikkumaan, mutta hänellä oli jonkinlainen heikkous.

75   Ja Jeesus sanoi hänelle: “Nouse ylös! Ota vuoteesi ja mene kotiisi!” Ja Jeesukselta kyseltiin siitä, sillä te muistatte Kirjoituksen sanovan niin..

76   Eikä ihme! Jos Hän olisi tullut Jeffersonvilleen ja tehnyt tänä iltana sen kaltaisen teon, he yhä puhuisivat Hänestä.

77   Mutta muistakaa, Hän tuli tekemään vain yhden asian: Jumalan tahdon. No niin, se löytyy Joh. 5:19. Sieltä te saatte vastauksen. Hän sanoi: “Totisesti, totisesti Minä sanon teille: Poika ei voi tehdä mitään itsestään, vaan sen, minkä Hän näkee Isän tekevän, sen myös Poika tekee.”

78   No niin, heidän olisi tullut tietää, että juuri se vahvisti Mooseksen profetian: “Sillä Herra teidän Jumalanne on herättävä teille profeetan, minun kaltaiseni.”

79   Huomasitteko, kun Hän näki tuon miehen, Hän sanoi… Jeesus tiesi, että hän oli ollut tuossa tilassa monia vuosia. Hän, ollen profeetta, näki tuon miehen tuossa tilassa ja Hän tunkeutui sinne tuon ihmispaljouden lävitse ja löysi sieltä tuon määrätyn miehen.

80   Hän kulki rampojen, sokeiden ja kuihtuneiden ohitse ja kuitenkin Hän oli mies täynnä sääliä, mutta todellinen sääli on tehdä Jumalan tahto.

81   Nyt huomaamme Hänestä, että koska Hän ei liittynyt heihin, Hän ei halunnut olla missään tekemisissä heidän ryhmiensä kanssa, silloin Hän oli hylkiö. Hänellä ei ollut mitään…

82   Ja sen lisäksi Hän meni eräänä päivänä temppeliin ja löysi Jumalan huoneen suunnilleen yhtä saastutettuna kuin se on tänäänkin. He ostivat ja myivät ja vaihtoivat rahaa. Ja Hän kaatoi nurin rahanvaihtajien pöydät, punoi yhteen köysiä ja ajoi sillä rahanvaihtajat ulos temppelistä ja katsoi heitä vihassa! Ja sanoi: “On kirjoitettu”, halleluja, “Minun Isäni huone on rukoushuone, ja te olette tehneet siitä ryövärien luolan! Ja te olette perinnäissäännöillänne tehneet Jumalan käskyt vaikutuksettomiksi.”

83   Oi, voisiko tuon kaltainen joukko koskaan uskoa Häneen? Ei koskaan! He olivat pyörineet kuin siat tuon päivän seurapiiriensä saastassa, kunnes he olivat niin kirkollisuuden jäädyttämät, etteivät he voineet tuntea Kaikkivaltiaan Jumalan voiman värähtelyä! Ei ole ihme, että tuo pieni nainen saattoi koskettaa Hänen vaatettaan ja parantua, kun taas humalainen sotilas saattoi sylkeä Häntä kasvoihin eikä tuntea mitään voimaa! Riippuu siitä, kuinka te lähestytte Sitä. Riippuu siitä, mitä te odotatte näkevänne. Kun te menette kirkkoon, se riippuu siitä, mitä te haette sieltä.

84   Nyt me voimme nähdä Hänet seisomassa siellä. Epäilemättä papit olivat jo varoittaneet ihmisiä Hänestä ja sanoneet: “Kun Hän nyt tulee tänne ensi Sapattina, niin älkää kuunnelko Häntä. Te voitte kyllä mennä ja istua siellä, mutta älkää kiinnittäkö mitään huomiota siihen, mitä Hän sanoo, koska Hän ei kuulu meidän ryhmäämme. Hänellä ei ole jäsenkorttia, Hänellä ei ole edes minkään organisaation papereita mukanaan. Hänellä ei ole mitään sellaista.”

“Mikä hän sitten on?”

85   “Joku poika joka syntyi aviottomasti sinne puusepän kotiin; joku, jonka äiti oli raskaana Hänestä ennen naimisiinmenoaan, ja he yrittävät salata tuota asiaa jollakin yliluonnollisella, jonka he väittävät tapahtuneen.

86    “Me tiedämme, että kun Messias tulee, Hän on tuleva alas Taivaan käytäviä ja menevä meidän ylipappimme luo ja sanova: ‘Tässä Minä olen, Kaifas.’” Mutta me näemme, ettei Hän tehnyt sitä sillä tavoin, koska Sanassa ei ollut kirjoitettuna sillä tavalla! Ihmistekoinen perinne sai heidät uskomaan niin.

87   Sana sanoi, että Hän tulisi juuri sillä tavalla kuin Hän tuli! Siellä Hän seisoi lukien Sanaa ja sanoi heille: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täytetty teidän silmienne edessä”, ja yhä he epäonnistuivat näkemään Häntä, tai tunnistamaan Häntä, kuten he tekivät kaikissa muissakin ajanjaksoissa.

88   Nooa olisi voinut sanoa saman asian tuona päivänä, kun hän meni sisälle arkkiin, ja ovi suljettiin. Hän olisi voinut avata tuon ikkunan arkin yläosassa, katsoa ulkopuolella olevaa kuulijakuntaa, muistakaa nyt: Jumala sulki oven, ja hän olisi voinut sanoa heille: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt teidän silmienne edessä.” Mutta silloin se oli liian myöhäistä heidän kannaltaan. Hän oli saarnannut 120 vuotta yrittäen saada heitä tulemaan sisälle tuohon alukseen, jonka hän oli rakentanut ja kertonut heille Kirjoituksen sanovan: “NÄIN SANOO HERRA, NÄIN SANOO HERRA: tulee satamaan.” Mutta he odottivat liian pitkään! Nooa olisi helposti voinut sanoa sen: “Tänään, tänä päivänä, Kirjoitus on täytetty.”

89   Mooses, tuona samana päivänä, jolloin Tulipatsas tuli alas Siinain vuorelle ja todisti oikeaksi hänen todistuksensa, Mooses olisi voinut sanoa: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.”

90   Mooses, tehän tiedätte, oli Jumalan kutsuma mies, profeetta. Ja hän oli kutsuttu, hän oli profeetta, hänellä täytyi olla yliluonnollinen kokemus, jotta saattoi olla profeetta. Hänen täytyi kohdata Jumala kasvoista kasvoihin ja puhua Hänen kanssaan. Ja toinen asia, se, mitä hän sanoi, täytyi tapahtua, tai kukaan ei olisi uskonut häntä.

91   Niinpä yhdelläkään miehellä ei ole oikeutta kutsua itseään sellaiseksi, ennen kuin hän on puhunut kasvoista kasvoihin Jumalan kanssa jossakin erämaan takaosassa, jossa hän on kohdannut itse Jumalan. Ja silloin eivät ketkään maailman ateistit pysty selittämällä saaman sitä hänestä pois. Hän oli itse siellä ja hän tietää sen tapahtuneen. Jokaisella kristityllä pitäisi olla tuo kokemus ennen kuin he puhuvat mitään kristittynä olemisesta. Teillä on oltava oma kokemuksenne!

92   Keskustelin hetki sitten pienen katolilaisen veljenpoikani kanssa, joka sanoi: “Bill setä, minä olen juossut pylväältä toiselle, mennyt joka paikkaan ja yrittänyt löytää jotakin!” Yön toisensa jälkeen ennen näiden kokousten alkua hän on itkenyt ja nähnyt öisin unia tänne tulemisesta ja kuinka hän juoksisi alttarille, jossa saarnataan, ja tunnustaisi, että hän on ollut väärässä.

93   Minä sanoin: “Melvin, ei väliä sillä, minne yrität mennä, kuinka moniin kirkkoihin liityt, kuinka monta kertaa sanot: ‘Terve Maria’, tai kuinka monta kertaa joku mies siunaa sinua, sinun täytyy olla syntynyt uudestaan Jumalan Hengestä! Se on ainoa asia, joka tyydyttää ihmisen sydämen.

94   Tiedän, että heillä on tänään korvike uudestisyntymiselle: puristetaan kättä saarnaajan kanssa, ja he panevat nimenne kirjaan. Mutta ystävät, se on uskonkappale! Se ei ole Raamatun Totuus! Jos se olisi sitä, täytyisi Apostolien Tekojen toisessa luvussa lukea tällä tavalla: “Kun Helluntaipäivä oli täysin tullut, käveli pastori esiin ja puristi kättä ihmisten kanssa.”

95   Mutta siellä sanotaan: “Kun Helluntaipäivä oli täysin tullut, kun Seurakunta asetettiin virkaansa, Taivaasta tuli ääni kuin kohiseva, mahtava tuuli, ja se täytti koko huoneen, jossa he istuivat.” Sillä tavoin Pyhä Henki tuli ensimmäisellä kerralla. Sillä tavoin Se on tullut jokaisena kertana sen jälkeen! Hän on Jumala eikä Hän muutu.

Nyt ihmiset kompastuvat siihen. He sanovat: “Se oli toista aikaa varten.”

96   No niin, Hän on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Joka kerta, kun seurakunta on koskaan saanut Pyhän Hengen, Se on aina tullut samalla tavoin Hän tuli ensimmäiselläkin kerralla, saman lääkemääräyksen mukaisesti. Apt. 2:38. Se ei ole koskaan muuttunut, eikä se tule koskaan muuttumaan.

97   Se on samalla tavoin kuin on lääkemääräys jotakin tautia varten. Lääkäri kirjoittaa reseptin, ja te viette sen jollekin apteekkarille. Ja jos hän panee siihen liian vähän vastamyrkkyä, siitä ei ole mitään hyötyä. Jos hän panee siihen liian paljon myrkkyä, se tappaa teidät. Se tulee valmistaa aivan sillä tavoin kuin lääkäri on sen kirjoittanut.

98   Ja tohtori Simon Pietari antoi lääkemääräyksen Helluntaipäivänä siitä, miten Pyhä Henki saadaan! Minä annan teille sen reseptin: “Tehkää kaikki parannus ja ottakaa kaste Jeesuksen Kristuksen Nimessä syntien anteeksi saamiseksi, ja te saatte Pyhän Hengen lahjan, sillä resepti on annettu myös niille, jotka ovat kaukana, jokaiselle, jota Herra, meidän Jumalamme, kutsuu!” Se on Iankaikkinen resepti.

99   Mooseksella oli ollut tämä kokemus. Hän meni ihmisten luo ja alkoi kertoa heille: “Minä kohtasin Tulipatsaan. Se oli palavassa pensaassa, ja Hän käski minun sanoa teille: “MINÄ OLEN SE, JOKA MINÄ OLEN. Mene alas. Minä tulen olemaan kanssasi. Ota keppi, joka on kädessäsi, ja osoita sillä Egyptin ylitse. Mitä tahansa sinä pyydät, se tullaan tekemään.’”

Joku pappi on mahdollisesti sanonut: “Hölynpölyä!”

100   Mutta kun he olivat nähneet todellisten tosiasioiden tapahtuvan, he eivät voineet kiistää sitä pidempään. He tiesivät, että Jumala oli lähettänyt hänet.

101   Sitten jos Mooses sanoi nähneensä sen, ja todisti, että se oli Totuus, silloin Jumala, jos se oli Totuus, oli velvollinen samaistumaan ja vahvistamaan tuon miehen sanan Totuudeksi! Se on totta.

102   Jos Jeesus Kristus seisoi siellä ja luki tuona päivänä: “Tänä päivänä on tämä Sana täytetty teidän edessänne”, silloin Jumalan velvollisuus on toteuttaa tuo Sana.

103   Me seisomme täällä tänä iltana ja sanomme, että Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iäisesti! Jumalalla on velvollisuus todistaa, että niin on, koska Se on Hänen Sanansa. No niin, mikä saa sen aikaan? Tarvitaan uskoa sen uskomiseen. Tarvitaan uskoa Hänen Sanansa uskomisen, että Se on Totuus.

104   Huomatkaa mitä tapahtui, kun Mooses toi Israelin lapset ulos ja kaikki ne, jotka seurasivat häntä. Ne, jotka eivät seuranneet häntä, jäivät Egyptiin, mutta ne, jotka seurasivat Moosesta, kun he olivat tulleet Punaisen Meren lävitse ja saapuneet erämaahan, näkivät Jumalan tulevan alas Siinain vuorelle. Tuo Tulipatsas sytytti koko vuoren tuleen, ja Ääni puhui siellä, ja Jumala antoi Kymmenen Käskyä!

105   Mooses olisi voinut astua sinne kansan eteen ja sanoa: “Tänä päivänä tuo Kirjoitus, jonka olen puhunut teille Hänen profeettanaan, on tapahtunut! Olen kertonut teille, miten Jumala kohtasi minut siellä ylhäällä Tulipatsaana pensaassa ja miten Hän sanoi minulle: ‘Tämä on oleva merkki. Sinä olet tuova kansan jälleen takaisin tälle paikalle.’ Ja siellä Jumala nyt on vuoren yllä samana Tulipatsaana, josta kerroin teille. Tänä päivänä tämä profetia on täyttynyt. Tässä Hän on vahvistanut Totuudeksi ne asiat, jotka minä olen sanonut.”

106   Jumala antakoon meille enemmän senkaltaisia miehiä, jotka ovat rehellisiä ja vilpittömiä ja kertovat Totuuden, niin että Kaikkivaltias Jumala voisi vahvistaa, että Hänen Sanansa on yhä Totuus! Hän pysyy samana eilen, tänään ja iäisesti. Miksi Hän ei tulisi tekemään sitä? Hän lupasi tehdä sen.

107   Joosua olisi voinut sanoa samoin sinä päivänä, kun hän tuli takaisin Kaades-Barneaan, kun he olivat matkanneet niin pitkään erämaassa. He epäilivät, olisiko tuo maa sen kaltainen maa, jollainen Jumala oli sanonut sen tulevan olemaan. Mutta Jumala oli sanonut heille, että se oli hyvä maa. Se vuoti maitoa ja hunajaa. Ja Joosua ja Kaaleb olivat ne kaksi ainoaa vakoojaa kahdestatoista, jotka uskoivat sen. Kun he tulivat takaisin, heillä oli todiste. Heillä oli viinirypäleterttu, jota kantamaan tarvittiin kaksi voimakasta miestä.

108   Joosua ja Kaaleb olisivat voineet seistä siellä ja sanoa: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt! Tässä on todiste siitä, että se on hyvä maa.” Varmasti. Miksi? “Siinä on todiste siitä, että se on hyvä maa. Mistä te koskaan olitte saaneet jotakin tämän kaltaista Egyptissä? Siellä ei ollut mitään sellaista. Mutta tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.”

109   Hän olisi voinut sanoa saman asian profetoituaan, että Jerikon muurit tulisivat sortumaan maahan sen jälkeen, kun he marssisivat niiden ympäri seitsemän kertaa, seitsemänä päivänä, seitsemän kertaa päivässä. Ja kun he olivat marssineet niiden ympäri viimeisen kerran, muurit sortuivat! Joosua olisi voinut astua esiin ja sanoa: “Tänä päivänä, se, mitä Herran, sotajoukkojen Päällikkö kertoi minulle tulevan tapahtumaan sanoen, että se tulisi tapahtumaan tällä tavalla, tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt! Siellä makaavat nyt muurit maassa. Tulkaa. Menkäämme ottamaan se. Se kuuluu meille.” Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.

110   Kuinka ihmeellisesti Jumalan miehet ovatkaan seisseet asioiden puolesta, jotka ovat oikein.

111   Israel, kuinka he tulisivat ylittämään virran ja ottamaan maan haltuunsa. Kuinka he tulisivat tekemään sen? Oli huhtikuu, tulvien aika lumien sulaessa Juudean vuorilta. Miten kehno kenraali Jumala näyttikään olevan, kun Hän toi kansan sinne huhtikuussa, jolloin vedet Jordanissa olivat korkeammalla kuin koskaan. Joskus…

112   Voisin pysähtyä tässä hetkeksi, jos minulla olisi aikaa, ja antaa teille pienen vihjeen. Joskus kun teillä saattaa olla syöpä, tai joku muu sairaus. Te ajattelette: “Miksi, vaikka ole kristitty, olen tällaisessa tilassa? Miksi istun tällä tavoin, vaikka olen kristitty?” Joskus Jumala antaa asioiden tulla niin synkiksi, että te ette voi enää nähdä ylös, ympärillenne ettekä minnekään muuallekaan, ja sitten Hän tulee ja valmistaa teille tien sen lävitse, niin että te voitte sanoa: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt, se, minkä Hän lupasi tehdä.”

113   Hän salli noiden heprealaisten lasten kävellä suoraan tuliseen pätsiin. He sanoivat: “Meidän Jumalamme on kykenevä vapauttamaan meidät tästä tulisesta pätsistä. Mutta, siitä huolimatta, me emme tule kumartamaan sinun kuvapatsastasi.” Kun he kävelivät sieltä ulos ilman savun hajuakaan. He olisivat voineet sanoa: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt! ”

114   Kun Daniel käveli ulos leijonien luolasta, hän olisi voinut sanoa saman asian.

115   Johannes Kastaja, sen jälkeen kun heillä oli ollut 400 vuotta kirkollista opettamista. Ei ihme, että seurakunta oli sellaisessa sekasotkussa siihen aikaan. Kun hän ilmestyi erämaasta Jordanille, hän olisi voinut seistä siellä, niin kuin hän tekikin, ja sanoa: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus, Jesaja 40, on täyttynyt!”

116   Miten voisinkaan pysähtyä tässä ja kertoa teille, mitä tuo vanha pappi sanoi minulle. Hän sanoi: “Poikani, sinä et koskaan vienyt loppuun tuota sanomaa.”

Minä sanoin: “Pysy hiljaa.”

Hän sanoi: “Tarkoitatko sitä, etteivät nuo helluntailaiset näe sitä?”

Minä sanoin: “Eivät.”

117   Hän sanoi: “Minä ymmärrän.” Ja vieläpä katolilainen pappi. Hän sanoi: “Miksi et jatkanut eteenpäin?”

Minä sanoin: “Pysy hiljaa.”

Hän sanoi: “Kunnia Jumalalle, minä näen sen!”

118   Ja suunnilleen sillä hetkellä Pyhä Henki lankesi hänen sisarensa päälle, joka istui siellä kokouksessa, ja hän nousi ylös puhuen tuntemattomalla kielellä ja antoi tulkinnan juuri siitä asiasta, josta tuo pappi ja minä olimme puhuneet lavalla! Tuo koko seurakunta, tuo koko paikka alkoi kohista! Se jatkui aina Oral Robertsin konventtiin asti toissaviikolla, ja se oli tuon konventin puheenaiheena. Kuinka Pyhä Henki paljasti siellä tämän naisen kautta, uskon, että se oli hänen sisarensa, sen, mitä oli tapahtumassa täällä ylhäällä puhujanlavalla ja paljasti asian, jonka me yritimme kätkeä!

119   Tässä hetkessä, jossa me elämme, tämä Kirjoitus on tänä päivän täyttynyt! Tänä päivänä ovat ehtoovalot tulleet, ja me epäonnistumme näkemään sitä. Huomatkaa.

120   Johannes sanoi: “Tänä päivänä minä olen huutavan ääni erämaassa, niin kuin profeetta Jesaja on sanonut. Valmistakaa Herralle tie!”

121   He eivät ymmärtäneet häntä. He kysyivät: “Oletko sinä Kristus?”

122   Hän sanoi: “Minä en ole Kristus.” Hän sanoi: “Minä en ole arvollinen irrottamaan Hänen kenkiään, mutta Hän seisoo jossakin teidän keskellänne!” Sillä hän oli varma, että Hän olisi siellä. Messias tulisi olemaan hänen päivinään, sillä Jumala oli sanonut hänelle, että hän tulisi esittelemään Messiaan.

123   Eräänä päivänä eräs nuori Mies tuli sinne, ja hän näki ikään kuin Valon Hänen yllään, tuon Merkin, ja hän huusi: “Katso, Jumalan Karitsa. Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt edessänne!” Varmasti.

124   Kuinka Pietari seisoikaan siellä Helluntaipäivänä ja lainasi Kirjoitusta, Joel 2:38, kun he kaikki siellä nauroivat noille ihmisille. He eivät osanneet puhua omaa kieltään, vaan sopertelivat jotakin muuta. Raamattu sanoo: “Jakaantuneet kielet.” Jakautunut tarkoittaa osiin erottunutta, sanomatta mitään, vain soperrellen ja juosten ympäri kuin joukko humalaisia!

125   Ja kaikki sanoivat: “Nämä ovat juovuksissa. Katsokaa heitä, kuinka nuo naiset ja miehet toimivat. He käyttäytyvät sekavasti.” Näin sanoivat tuon päivän uskonnolliset ryhmät.

126   Pietari nousi esiin heidän keskeltään ja sanoi: “Miehet ja veljet, te, jotka asutte Jerusalemissa ja Juudeassa, olkoon teille tiettävä, etteivät nämä ole juovuksissa, niin kuin te oletatte, koska onhan nyt vasta kolmas hetki päivästä, mutta tämä on se, mistä profeetta Joel on puhunut: ‘Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, että Minä tulen vuodattamaan Henkeni kaiken lihan päälle.’ Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täytetty.”

127   Luther oli tarkalleen ajallaan. Wesley oli tarkalleen ajallaan. Helluntai oli tarkalleen ajallaan. Mikään ei ole poissa järjestyksestä.

128   Nyt pyydän teitä vertaamaan sitä ajanjaksoa ja aikaa, jossa me nyt elämme, tätä päivää varten luvatun Sanan kanssa. Jos ihmiset muina ajanjaksoina saattoivat sanoa: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus…” “Tänä päivänä tämä Kirjoitus…”, niin miten on sitten tätä päivää varten olevan Kirjoituksen kanssa? Mitä on luvattu tätä päivää varten? Missä me seisomme, missä hetkessä me elämme, kun tieteen kello tikittää kolmea minuuttia vaille keskiyötä? Maailma pelkää. Seurakunta on turmeltuneisuuden vuoteessa. Kukaan ei tiedä, missä he seisovat. Mikä aika päivästä on! Miten on tätä päivää varten olevan Kirjoituksen kanssa? Mikä on tilanne seurakunnassa tänään?

129   Maailmassa, politiikassa, meidän maailmanjärjestelmämme; se on niin mädäntynyttä kuin vain olla voi. Minä en ole mikään poliitikko, minä olen kristitty, eikä minun asiani ole puhua politiikasta, mutta haluan vain sanoa, että ne ovat mätiä molemmilla puolilla.

130   Äänestin kerran ja tein sen Kristuksen puolesta. Minun täytyy voittaa perkele. Perkele äänesti minua vastaan, ja Kristus äänesti puolestani. Riippuu siitä, kumpaa minä äänestän. Olen iloinen, että annoin ääneni Hänelle. Antaa maailman sanoa, mitä he tahtovat, minä yhä uskon, että Hän on sama eilen, tänään ja iäisesti! Hän tulee todistamaan sen. Hän tulee varmasti tekemään sen.

Rikollisuuden lisääntyminen, nuorisorikollisuus.

131   Katsokaa kansakuntaanne, joka kerran oli maan kukkanen. Kun meidän suuri demokratiamme syntyi, kun Itsenäisyysjulistus oli allekirjoitettu, meillä oli demokratia. Katsokaa suuria esi-isiämme ja asioita, joita he tekivät. Me olimme suuri kansakunta.

132   Mutta nyt se on mädäntymässä ja hajoamassa, ja yritetään verottaa ihmisiä ja saada rahaa lähetettäväksi jonnekin, jotta voidaan ostaa ystävyys vihollisen kanssa. He heittävät sen takaisin kasvoillemme. Yksi maailmansota, toinen maailmansota, ja yhä jatkaen kohti kolmatta. Varmasti. Politiikka on turmeltunut, pohjaa myöden mädäntynyt. Aivan tarkalleen se, mitä Matteus 24 sanoi, että sen tulevan olemaan: “Kansa olisi kanssa vastaan, kuningaskunta kuningaskuntaa vastaan.” Kaikki nämä asiat tulisivat tapahtumaan. Harkitkaamme tätä nyt!

133   Hyvä on, huomatkaa myös eräs toinen asia: tieteellisen tutkimuksen lisääntyminen. Kerran oli aika, jolloin isoisäni meni tapaamaan isoäitiäni härkävankkureissa. Nyt se on suihkukone tai jopa kierto ulkoavaruudessa. Se on suurta. Kuka sanoi tämän? Daniel 12:4 sanoo: “Tieto on lisääntyvä viimeisinä päivinä.” Me näemme hetken, jossa elämme. Pankaa merkille maailman tilanne, tieteen tila.

134   Ja huomatkaa, kuinka tämän päivän koulutuksellinen järjestelmämme yrittää kieltää tämän. Minulla on sanomalehtileike, miten seksiä opetetaan seurakunnassa, miten kouluissamme, nuorilla opiskelijoilla kouluissamme, on sukupuolisuhteita toistensa kanssa, jotta he voivat varmistua voisivatko he olla pareja maailmassa! Kyllä vaan.

135   Entä miten on meidän pappeutemme kanssa? Minulla on sanomalehtileike siitä , kuinka joukko kirkonmiehiä Los Angelesissa, Kaliforniassa, baptisti- ja presbyteerisaarnaajia, toivat joukon homoseksuaaleja sisälle ja harjoittivat homeseksuaalisuutta ja sanoivat, että he yrittivät voittaa heitä Jumalalle, kun juuri se on yksi tämän hetken kirouksista, sodomalaisuus! Ja jopa laki vangitsi heidät.

136   Missä me nyt olemme? Koko meidän järjestelmämme on mädäntynyt pois altamme. Näen homoseksuaalisuuden lisääntyneen kautta Yhdysvaltojen 20 tai 30 prosenttia viimeisen vuoden kuluessa. Ajatelkaa sitä! Miehet elävät miesten kanssa aivan tarkalleen samalla tavoin kuin he tekivät Sodomassa.

137   Lisääntynyt rikollisuus, nuorisorikollisuus! Missä hetkessä me elämme? Tänä päivänä tämä profetian Sana on täyttynyt.

138   Uskonnollinen maailma, itse seurakunta, seurakunta, uloskutsuttu seurakunta, jota me kutsumme uloskutsutuksi seurakunnaksi, viimeinen seurakunta-ajanjakso, helluntaiseurakunnan aika, missä se on? Se on Laodikeassa, niin kuin Kirjoitus sanoo.

139   Tänään he ovat laskeneet alas aidan riu’ut. Heidän naisensa ovat puolipukeissaan, heidän miehensä ovat… Se on kauhistuttava asia! Jotkut heistä ovat olleet naimisissa kolme tai neljä kertaa ja kuuluvat johtokuntaan, ja kaikkea muuta. He ovat avanneet [portin] ja päästäneet turmeluksen sisälle, koska he ovat istuneet neuvostoissa ja ottaneet paikkansa maailman kanssa.

140   Ja tänään heillä on parempia rakennuksia kuin mitä heillä koskaan on ollut. Jossakin yksi niistä on rakentamassa viidenkymmenen miljoonan auditoriota, viisikymmentä miljoonaa dollaria! Sen tekevät helluntailaiset! Kaksikymmentäviisi vuotta sitten heillä oli tapana seistä jossakin kadunkulmassa lyöden tamburiinia.

141   Koska Kirjoitus sanoo Ilmestyskirja kolmessa, että “te olette rikkaita”. Että te sanotte: “Minä olen rikas, minä istun kuin kuningatar. Minulla ei ole tarvetta mistään.” “Etkä tiedä, että sinä olet viheliäinen, kurja, köyhä, sokea ja alaston”, ja etkä tiedä sitä!

142   Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt teidän silmienne edessä. Aamen! Aamen merkitsee: niin se olkoon. Minä en sano aamenta itselleni, mutta tarkoitan sillä sitä, että uskon Sen Totuudeksi. Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.

143   Helluntaiseurakunta on laodikealaisessa tilassa. Oi, kyllä he vielä hyppäävät ja huutavat, kun musiikkia soitetaan. Kun musiikki lakkaa,  tai tämä pitkätukkaisten musiikki, jota he soittavat ja kutsuvat sitä kristillisyydeksi , ja milloin tahansa se lakkaa, kaikki kirkkaus on mennyttä.

144   Jos se on todellista Jumalan ylistämistä, niin maailmassa ei ole tarpeeksi vihellyksiä tai voimia pysäyttämään sitä! Kun se todella tulee Jumalalta, ei siinä tarvita mitään rytmimusiikkia, vaan siinä tarvitaan Jumalan Pyhä Henki, joka tulee alas ja Se sen aikaan!

145   Ja he ovat jo pitkän aikaa sitten unohtaneet sen, koska he ovat määritelleet Pyhän Hengen lahjan, kielilläpuhumisen, “alkuperäiseksi todisteeksi Pyhästä Hengestä”. Ja minä olen kuullut perkeleiden ja noitien puhuvan kielillä!

146   Pyhä Henki on Jumalan Sana teissä, joka tuo julki itseensä vastaanottamalla tuon Sanan. Sen ulkopuolella se ei voi olla Pyhä Henki. Jos sanotaan, että se on Pyhä Henki, ja kielletään yksikin Sana Raamatusta, se ei voi olla Pyhä Henki. Se on todiste Pyhästä Hengestä, uskokaa se sitten tai ette.

147   Pankaa merkille eräs toinen suuri merkki. Juutalaiset ovat kotimaassaan. Heillä on oma kansakunta, oma raha, he ovat YK:n jäseniä. Heillä on oma armeijansa. Heillä on kaikkea. He ovat kotimaassaan, josta Jeesus sanoi: “Oppikaa vertaus viikunapuusta.” Siellä he ovat, takaisin kotimaassaan. Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt. Juutalaiset ovat kotimaassaan.

148   Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt. Laodikean Seurakunta-ajanjakso.

149   Tänä päivänä tämä Kirjoitus, Matteus 24, on täyttynyt. Maailma on turmeltunut, tuo koko asia, kansa on kansaa vastaan, maanjäristyksiä monin paikoin, suuret pyörretuulet tulevat ja ravistelevat kansakuntia, ja niin edelleen, suuria onnettomuuksia kaikkialla. Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.

150   Nyt olemme nähneet, missä tilassa maailma on. Me näemme nimellisen seurakunnan, organisaation, kirkkokunnat; me näemme, missä ne ovat. Me näemme, missä tilassa kansakunnat ovat. Ja me näemme, että tänä päivänä nämä lupaukset on täytetty.

151   Mutta nyt, tässä päivässä, on tuleva Abrahamin Kuninkaallinen Siemen. Juuri se on oleva, se on oleva Kuninkaallinen Morsian luvatulle Kuninkaalliselle Pojalle. Niin kuin sanoin eilen illalla, se ei tule olemaan luonnollinen siemen, se tulee olemaan hengellinen Siemen. Hengellinen Morsian on nouseva esiin, ja se tulee olemaan Abrahamin Kuninkaallisen uskon Kuninkaallinen Siemen. Morsian on tuleva näyttämölle viimeisinä päivinä sen lupauksen mukaan, joka on annettu Hänelle.

152   Kirjoituksessa, Malakia 4 mukaan, on nouseva esiin Sanoma, joka tulee ravistelemaan ihmisten sydämet jälleen takaisin apostolisten isien puoleen. Siellä tulee nousemaan esiin mies Elian voimassa, erämaan mies, jolla on oleva Sanoma, joka on jälleen tuleva suoraan takaisin Sanaan. Se on se hetki, jossa me nyt elämme.

153   Harkitkaa nyt. Minä kysyn nyt teiltä tänä hetkenä, teiltä ihmisiltä täällä Jeffersonvillessa vuonna 1933, kun tuo yliluonnollinen Valo tuli alas siellä joella tuona päivänä, kun olin kastamassa viittäsataa ihmistä Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Olin vain noin kaksikymmentävuotias poikanen. Mitä Se puhui, Jeffersonville? Mikä se oli siellä Springs Streetin päässä, josta Courier Journal kirjoitti, ja josta se meni yli maan Associated Pressin välityksellä ja aina Kanadaan asti. Tohtori Lee Vayle leikkasi sen irti lehdestä siellä kaukana Kanadassa vuonna 1933!

154   Kun olin kastamassa seitsemättätoista henkilöä tämän Todistajan alla, ja te tunnette lopun kertomuksesta, ja kun seisoin siellä kastamassa tätä seitsemättätoista henkilöä, tuli Valo alas Taivaasta ja loisti siellä yläpuolella kuin Taivaasta pudonnut tähti. Ja Ääni sanoi: “Niin kuin Johannes Kastaja oli lähetetty edeltämään Kristuksen ensimmäistä tulemusta, sinun Sanomasi on edeltävä Hänen toista tulemustaan kaikkeen maailmaan.” Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt!

155   [Seurakunta iloitsee. ] Tänä päivänä! [Seurakunta iloitsee suuresti ja ylistää Jumalaa.] Jumala lupasi sen. Mitä tapahtui? Tänä päivänä Se on mennyt ympäri maailman.

156   Kun Jumala tuli alas siellä Tulipatsaassa, täällä Wathenin paikassa, Utica Pikessa, ollessani kantamassa vettä sieltä ladosta viinan salapolttimolle. Te tiedätte totuuden siitä. Hän sanoi: “Älä koskaan tupakoi tai ryyppää tai saastuta ruumistasi, sillä sinua varten on työ, joka sinun tulee tehdä, kun tulet vanhemmaksi.” Minä todistan sen Totuudeksi, että näin Sen! Ja Jumala, samoin kuin Hän teki Mooseksen kanssa, puhui Siitä seurakunnan edessä ja sanoi: “Tämä on totuus!”

Tänä päivänä tämä kirjoitus on täyttynyt meidän keskellämme!

157   Tarkatkaa, mitä Hän sanoi koskien erottamista, ja miten se tulisi olemaan käsien päälle laskemisesta heidän sydäntensä salaisuuksien tuntemiseen. Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt meidän silmiemme edessä!

158   Nämä annetut lupaukset, huomatkaa, kaikki nämä lupaukset on lupaukset Jumala vahvistanut ja täyttänyt. Katsokaa, siellä Washington D.C.:ssä riippuu tänä iltana valokuva tuosta Herran Enkelistä.

159   Niin kuin George J. Lacy, Yhdysvaltain hallituksen alainen FBI:n sormenjälki- ja asiakirjaosaston johtaja tarkasti tuon valokuvan Houstonista, Texasista käsin ja sanoi: “Tänä on ainoa yliluonnollinen Olento, mitä koko maailmassa koskaan on valokuvattu.” Hänen pitäisi tietää se, hän on siinä maailman paras.

160   Huomatkaa, siellä Se riippuu Totuutena, valokuva tuosta samasta Tulipatsaasta, joka johti Israelia siellä erämaassa. Me näemme Sen jälleen tänään, samankaltaisen Läsnäolon, kuin heidän tullessaan ulos Egyptistä! Kuka Hän on? Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt. Te tiedätte tuon Sanoman, jonka Hän puhui.

161   Katsokaa tätä näkyä, joka koski Tucsonia kolme vuotta sitten. Kun viisi vuotta ennen sitä Hän oli sanonut: “Sinä päivänä, kun kaupunki lyö paalun tuon portin eteen, käänny länttä kohden.” Ihmiset täällä tabernaakkelissa tietävät sen, mitä tapahtui tuohon aikaan.

162   Ja tuona päivänä kun Herra Coyne oli siellä heidän kanssaan, ja he löivät tuon paalun maahan, minä sanoin vaimolle: “Tämä liittyy johonkin.”

Hän sanoi: “Mikä se olisi?”

Menin sisälle ja katsoin sitä pienestä kirjastani, ja siellä se oli!

163   Ja seuraavana aamuna, noin kello kymmeneltä ollessani istumassa siellä huoneessa, Herran Enkeli tuli alas ja Hän sanoi: “Mene Tucsoniin. Sinä tulet olemaan koilliseen Tucsonista, ja siellä on tuleva seitsemän Enkeliä muodostelmassa, joka on ravisteleva koko maata ympärilläsi.” Ja sanottiin: “Se tullaan kertomaan sinulle siellä.”

164   Kuinka moni muistaa sen täällä, paljon ennen kuin se tapahtui? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Täällä rakennuksessa istuu mies tänä iltana, joka oli siellä, kun se tapahtui.

165   Ja sanottiin: “Koko Raamatun kätketyt salaisuudet, nuo Seitsemän Sinettiä, tultaisiin avaamaan, ja Ilmestyskirja 10 täyttyisi, jotta Seitsemännen Enkelin Sanomassa nämä asiat tapahtuisivat!” Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt meidän silmiemme edessä! Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.

166   Viime vuonna minä ja herra Wood seisoimme tuolla samalla paikalla. Hänellä oli murheellinen sairaasta vaimostaan, ja Pyhä Henki sanoi: “Nosta ylös tuo kivi sieltä, heitä se ylös ilmaan, ja kun se tulee alas, sano: ‘NÄIN SANOO HERRA! Tuomio tulee iskemään maata. Sano hänelle, että hän tulee näkemään Jumalan käden muutamien seuraavien tuntien kuluessa.”

167   Sanoin herra Woodille, joka on läsnä tänä iltana, ja arvelen, että siellä oli kymmenen tai viisitoista miestä tuolla kerralla sen tapahtuessa seuraavana aamuna, kun Herra tuli alas pyörretuulessa ja repi tuota vuorta ympärillämme ja katkoi puiden latvoja ja sai aikaan kolme räjähdystä, ja sanottiin: “Tuomio on matkalla Länsirannikkoa kohden!”

168   Kaksi päivää sen jälkeen Alaska melkein upposi maan alle! Ja siitä alkaen ylös ja alas rannikkoa ovat Jumalan tuomiot hyökyneet tuota hengellistä seinää vasten. On rauta-esirippu, on bambu-esirippu, ja on synti-esirippu!

169   Sivilisaatio on kulkenut auringon mukana samalla tavoin kuin Evankeliumikin. Se on tullut idästä ja mennyt länteen, samalla tavoin kuin aurinko, ja nyt Se on Länsirannikolla. Se ei voi mennä enää pidemmälle. Jos Se menisi pidemmälle, Se tulisi olemaan takaisin Idässä.

170   Tuo profeetta on sanonut: “On tuleva päivä, jota ei voi kutsua päiväksi eikä yöksi”, synkkä päivä, paljon sadetta ja sumua, riittävästi valoa vain, jotta voi tietää, miten liittyä seurakuntaan ja panna nimensä johonkin kirjaan. Mutta suunnilleen ehtooaikana on oleva Valo. Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt!

171   Tuo sama aurinko, joka nousee idästä, on sama aurinko, joka laskee länteen. Ja tuo sama Jumalan Poika, joka tuli idästä ja vahvisti itsensä Jumalaksi julkituotuna lihassa, on sama Jumalan Poika nyt täällä lännessä, ja joka samaistaa itsensä seurakunnan keskuudessa tänä iltana, sama eilen, tänään ja iäisesti! Pojan ehtoovalo on tullut. Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täytetty edessämme.

172   Missä me olemme tässä Abrahamin kaltaisessa ajanjaksossa? Missä me olemme tässä suuressa ajassa, tässä suuressa hetkessä, jossa me elämme? Kaikki näyt ovat täyttyneet.

173   Miten on sen kanssa, kun tämä pieni saarnaajaystävämme täältä sisarseurakunnastamme, Junior Jackson, tuli juosten luokseni yhtenä iltana minun ollessani siellä ja sanoi: “Minulla oli uni, veli Branham, joka vaivaa minua. Näin kaikkien veljien olevan kokoontuneina erään mäen päälle.”  Ja hän sanoi: “Tällä mäellä sinä opetit meitä niistä kirjaimista, joita oli kirjoitettu. Ne näyttivät kuin jonkinlaisilta kirjaimilta, jotka aika oli kaivertanut tuohon kallioon. Kun sinä lopetit sen, kun se kaikki oli saatu päätökseen, sinä käskit meitä, sanoen: ‘Tulkaa lähelle’, ja me kaikki kokoonnuimme ympärille.”

174   Ja hän sanoi: “Sinä kurottauduit ja näytti siltä kuin jostakin olisi käteesi tullut rautakanki, jolla sinä väänsit auki tämän pienen pyramidin. Ja kun se oli avattu, siellä oli graniittia, johon ei ollut kirjoitettu mitään. Ja sinä käskit meitä katselemaan sitä. Ja me kaikki aloimme katsoa.” Hän sanoi: “Minä käänsin päätäni ja huomasin, kuinka sinä olit menossa länttä kohden niin lujaa kuin vain pystyit, kohti laskevaa aurinkoa” Kuinka monet muistavat sen? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”]

175   Ja minä seisoin siellä hetken, kunnes Pyhä Henki paljasti sen. Minä sanoin: “Koko Raamattu, niin paljon kuin on paljastettu ihmisille vanhurskauttamisessa, pyhityksessä, Pyhän Hengen kasteessa, kaste Jeesuksen Nimessä ja kaikki nämä asiat on paljastettu, mutta siellä on salaisuuksia, jotka ovat kätkettyinä sisäpuolelle, koska Raamattu on sinetöity Seitsemällä Sinetillä. Minun täytyy mennä sinne löytääkseni sen.”

176   Tuona aamuna kun nuo seitsemän Enkeliä tulivat alas ja räjäyttivät maata ja kiviä sinkoili joka suuntaan, nuo seitsemän Enkeliä seisoivat siellä ja sanottiin: “Palaa takaisin Jeffersonvilleen, mistä tulet, sillä Seitsemän Salaisuuden Seitsemän Sinettiä tullaan avaamaan.”

177   Tässä me olemme tänään, me ymmärrämme Käärmeen Siemenen, ja jonkun päivän kuluttua, jos Jumala tahtoo, me tulemme ymmärtämään avioliiton ja avioeron oikealla tavalla. Ja kaikki nämä asiat, jotka Jumala on avannut, jokainen Sinetti, salaisuudet maailman perustamisesta asti. Ja me olemme nauttineet Hänen siunaustensa Läsnäoloa. Se on totta. Tänä päivänä tämä Kirjoitus…

178   Life-lehti kirjoitti siitä: “Salaperäinen valoympyrä nousee ilmaan Tucsonin ja Phoenixin yllä”, samalla tavalla kuin kerroin teille lähes vuosi ennen kuin se tapahtui, miten se tulisi olemaan kuin jonkinlainen kolmio. Valokuva siitä riippuu täällä seinällä. Teillä, jotka ostitte tuon kuvalehden, on se. Siellä se oli aivan tarkalleen. He sanovat, että se oli kaksikymmentä seitsemän mailia korkea ja kolmekymmentä mailia leveä. He eivät vieläkään ymmärrä, mitä tapahtui. Se ilmestyi salaperäisesti ja meni pois salaperäisesti.

179   Ja veli Fred Sothmann, veli Gene Norman ja minä seisoimme siellä. Kolme todistajaa, aivan niin kuin oli siellä vuorella, Pietari, Jaakob ja Johannes. He olivat todistamassa ja seisoivat siellä ja katselivat sitä, kun se tapahtui, ja he näkivät sen tapahtuvan!

180   Ja siellä se oli, niin korkealla taivaalla, ettei siellä enää ole minkäänlaista kosteutta tai sumua. Kuinka se saattoi tulla sinne? Jumalan Enkelit olivat palaamassa siinä takaisin Sanomansa jälkeen. Tänä päivänä heidän profetiansa on täyttynyt meidän keskellämme. Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.

181   Tarkatkaa. Seitsemän Sinettiä on avattu, nuo pyörretuulet länsirannikolle. Älkää nyt menkö sen ohitse niin kuin he tekivät menneinä aikoina.

182   Kiinnittäkäämme nyt huomiomme vähän tarkemmin omaan päiväämme. Mitä Kirjoitus sanoo tästä päivästä ja ajasta, jossa me elämme? Jeesus puhuessaan… Minulla ei ole aikaa ottaa niitä kaikkia, mutta haluan ottaa tämän, ennen kuin lopetamme.

183   Jeesus sanoi Luukas 17:30: Jeesus Kristus, Sana itse.  Uskotteko te sitä? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Jeesus Kristus, Sana itse lihaksi tehtynä, puhui ja sanoi sen, mitä Sana tulisi olemaan lopun ajassa, mikä tulisi olemaan maailman lopun merkki. Hän sanoi heille, että kansa nousisi kansaa vastaan, mutta Hän sanoi heille: “Niin kuin oli Sodoman päivinä, niin on oleva päivänä, jolloin Ihmisen Poika paljastetaan.”

184   Nyt kun Jeesus tuli maan päälle, Hän tuli kolmessa Pojan nimessä: Ihmisen Poikana, joka on profeetta, Jumalan Poikana ja Daavidin Poikana.

185   Nyt, Hän eli täällä maan päällä. Hän ei koskaan sanonut olevansa Jumalan Poika. Hän sanoi: “Minä olen Ihmisen Poika.” Jehova itse kutsui Hesekieliä profeetoissa “ihmisen pojaksi”. Jeesuksen täytyi tulla profeettana täyttääkseen Kirjoituksen! Mooses sanoi: “Herra teidän Jumalanne on herättävä teille Profeetan, minun kaltaiseni.” Siksi Hän ei voinut silloin tulla Jumalan Poikana, koska Hän oli Ihmisen Poika! Sana tuli profeetalle, että Hän oli Sana Sen täyteydessä! Ihmisen Poika, ei jokin suurempi Profeetta, vaan Jumala Profeetta! Hänessä oli Jumaluuden täyteys ruumiillisesti, ja sen vuoksi Hän oli Ihmisen Poika.

186   Nyt Hän on kahdentuhannen vuoden ajan ollut tunnettu meille Jumalan Poikana, Henkenä.

187   Ja Tuhatvuotisvaltakunnassa Hän tulee olemaan Daavidin Poika ja istuu Valtaistuimella. Me kaikki, jotka uskomme Kirjoituksen, tiedämme sen.

188   Nyt Jeesus sanoi, että aivan tämän seurakunta-ajanjakson lopussa, jossa me nyt elämme, Ihmisen Poika tulisi jälleen olemaan paljastettu samalla tavalla kuin se tapahtui Sodoman päivinä.

189   Katsokaa, historiallisesti, kuinka Hän antoi sen. Hän sanoi ensin: “Niin  kuin tapahtui Nooan päivinä, kun he söivät, joivat, menivät naimisiin ja naittivat.” Sitten Hän seuraavaksi toi Ihmisen Pojan Sodomassa, koska siellä Hän toimi juutalaisten kanssa. Täällä Sodomassa Hän toimii pakanoiden kanssa. Siellä Hän hukutti heidät kaikki vedellä tuomion kautta. Täällä ovat pakanat. Hän poltti heidät kaikki Sodoman päivinä. Se on totta. Pakanamaailma paloi siellä. Ja niin tulee olemaan, kun Ihmisen Poika paljastetaan. Se ei enää tapahdu vedellä vaan tällä kerralla se tulee tapahtumaan tulella. Jeesus luki samaa 1. Mooseksen kirjan 23, josta mekin sen luemme, kun Hän luki Sodomasta.

190   Me myönnämme nyt, niin kuin olemme puhuneet, että maailma on Sodoman tilassa. Jokainen meistä tulee sanomaan “aamen” sille. Me uskomme sen. Hyvä on.

191   Ja Laodikean hengellinen tila, luonnollisen seurakunnan, me tulemme sanomaan “aamen” sille ja hyväksymme heidän merkkinsä. Me tiedämme, että jokainen merkki on siellä. Seurakunta on Laodikeassa, me tiedämme sen. [Seurakunta sanoo: “Aamen.”]

192   Me tiedämme, että maailma on Sodoman tilassa. Onko se oikein? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Me hyväksymme sen.

193   Mutta miten on Abrahamin Merkin kanssa, hänen, joka odotti luvattua poikaa? Se oli toinen asia.

194   Muistakaa, Sodomalla oli siellä oma sanansaattajansa. Ja myös Abrahamille oli Sanansaattajansa.

195   Abraham odotti päivästä päivään tuota melkein mahdotonta asiaa tapahtuvaksi, kun Saara oli yhdeksänkymmenen ja hän itse sadan. Mutta Jumalan lupauksen mukaisesti hän yhä odotti. Kaiken arvostelun keskellä hän yhä odotti tuota poikaa.

196   Niin myös todellinen uskovainen yhä odottaa tuota luvattua Poikaa palaavaksi. Huomatkaa, juuri ennen pojan saapumista siellä annettiin hänelle merkki. Eikö Pojan tulemuksen Merkki tulisi paljastetuksi Abrahamin Kuninkaalliselle Siemenelle, joka odottaa Kuninkaallista Poikaa aivan samalla tavoin kuin isä Abrahamille, joka odotti luonnollista poikaa? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Se on totta, eikö niin? [“Aamen.”] Jeesus sanoi niin täällä Luukas 17:30, että ennen kuin tämä aika tulisi, Ihmisen Poika tulisi olemaan paljastettu, niin kuin Hän teki Sodoman päivinä ennen Sodoman hävitystä. No niin, me odotamme Merkkiä.

197   Ottakaamme nyt ajan tila sellaisena kuin se oli Sodomassa. Huomatkaa, he kaikki, maailma, menivät sodomalaisuuteen.

198   Uskon että yksi elokuvatuottajista teki siitä äskettäin elokuvan, ja minä näin sen. se oli Sodoma. Jos koskaan näette sen, eikä ole muuta kuin se, niin menkää katsomaan sitä. Se oli totisesti hyvä elokuva tämän päivän Yhdysvalloista. Hollywood, aivan tarkalleen, samankaltainen pukeutuminen ja kaikki muu, mitä he tekivät silloin, suuria ryyppyjuhlia ja kaikkea muuta, uskonnollisten kulttien ihmiset, niin kutsut uskonnolliset ihmiset.

199   Huomatkaa, ja Sodomalla oli todistaja. Ja se oli mies nimeltä Loot, joka oli Abrahamin veljenpoika.

200   No niin, Abraham ei mennyt alas Sodomaan. Hänellä oli oma ryhmänsä. Hänellä oli siellä suuri joukko mukanaan, tarpeeksi taistelemaan tusinaa kuningasta ja heidän sotajoukkojaan vastaan. Niinpä hänen kanssaan oli siellä suuri joukko. Ja yhtenä päivänä, kun kaikki oli mennyt vikaan, hän oli istumassa siellä erään tammen alla. Kukaan ei ollut missään tekemisissä hänen kanssaan, mutta hän yhä piti kiinni tuosta lupauksesta.

Tarkatkaa nyt, hyvin tarkoin, ennen kuin lopetamme.

201   Hänen istuessaan siellä siellä tuli kolme miestä kävellen hänen luokseen. Kaksi heistä meni Sodomaan ja saarnasi Evankeliumin niille, jotka tulivat ulos, se on Lootille. Onko se oikein? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Mutta Yksi pysyi Abrahamin kanssa. Huomatkaa, tuo Yksi, joka pysyi Abrahamin kanssa, oli itse Jumala, ja toiset kaksi olivat enkeli-sanansaattajia.

202   No niin, alhaalla Sodomassa he eivät tehneet mitään ihmeitä. He ainoastaan löivät heidät sokeiksi. Ja Evankeliumin saarnaaminen aina lyö heidät sokeiksi.

203   Katsokaa nyt tuon päivän asetelmaa. Siellä on luonnollinen seurakunta. Kuten sanoin eilen illalla, Jumala on edustettuna aina kolmessa. Siellä olivat sodomalaiset, lootilaiset ja abrahamilaiset. Sama tilanne tänä iltana, maailma on juuri sillä tavalla.

204   Sallikaa minun kysyä teiltä jotakin. Katsokaa nyt tätä asetelmaa. Abraham kutsui tätä Miestä, joka puhui hänelle, nimellä Elohim. Tuo heprealainen sana Elohim merkitsee kaikkiriittävää, iankaikkinen, Elohim, Jumala itse!

205   Alussa, 1. Mooseksen kirjassa, sanotaan: “Alussa, Jumala…” Ottakaa tuo heprealainen sana siellä, se on “Alussa Elohim loi taivaat ja maan.”

206   Ja tässä, 1. Mooseksen kirja 22, Hän sanoo uudestaan, noin luvussa 20, Hän sanoi, hän kutsui tätä Miestä nimellä Elohim. Miksi hän teki sen? Se oli ihmislihassa julkituotu Jumala, joka istui Abrahamin kanssa ja söi vasikkavoileipää ja joi maitoa, Jumala itse, ja sitten Hän hävisi näkyvistä suoraan Abrahamin edessä!

207   Mutta Hän antoi hänelle erään Merkin. Huomatkaa, tuo Merkki oli, kun Hänen selkänsä oli käännettynä telttaa kohden…

208   Ja muistakaa, Abraham, muutamaa päivä sitä ennen hänen nimensä oli A-b-r-a-m, ja Saaran nimi oli Saarai, ennen kuin se muutettiin S-a-a-r-a-k-s-i ja Abram ja A-b-r-a-h-a-m-i-k-s-i. Abraham merkitsee kansakuntien isä.

209   Tarkatkaa nyt tätä, ja me tulemme näkemään sen hetken asetelman, jossa me nyt elämme. Jeesus käski meitä odottamaan tätä asetelmaa. Me olemme nähneet, että sen kaikki loppukin on oikein. Katsokaamme nyt, mitä Kuninkaallisen Siemenen oletetaan näkevän.

210   Nyt tämä Mies sanoi: “Abraham, missä on vaimosi Saara?”

Ja Abraham sanoi: “Hän on teltassa, Sinun takanasi.”

211   No niin, Hän ei ollut koskaan nähnyt hänen vaimoaan. Kuinka Hän tiesi, että hänen nimensä oli Abraham? Kuinka Hän tiesi, että hänen vaimonsa nimi oli S-a-a-r-a ? “Abraham, missä on sinun vaimosi, Saara?”

Hän sanoi: “Hän on teltassa, Sinun takanasi.”

212   Ja Hän sanoi: “Minä”, minä on persoonapronomini, “Minä tulen vierailemaan luonasi lupauksen mukaisesti. Vaimosi tulee saamaan tuon lapsen. Sinä olet luottanut Minuun, nyt Minä tulen toteuttamaan sen.”

213   Ja Saara takana olevassa teltassa salakuunteli, tai miksi te haluatte sitä kutsua, kuuli sen teltan lävitse ja nauroi hihaansa sanoen: “Minäkö, minun kaltaiseni vanha nainen, voisiko minulla olla nautintoa herrani kanssa, joka myös on vanha, tuo satavuotias siellä ulkona! Eihän sitä ole tapahtunut moniin, moniin vuosiin.”

214   Ja tuo Mies, M-i-e-s, istui siellä inhimillisessä lihassa ja söi ja join niin kuin kuka tahansa tavallinen mies tomuisin vaattein ja pölyisin jaloin, jotka Abraham oli pessyt. Hän, Jumala itse, katsoi ympärilleen ja sanoi: “Miksi Saara nauroi siellä takana teltassa ja sanoi niin?” Hän tiesi sen, Hän saattoi erottaa Saaran ajatukset siellä teltassa takanaan. Onko se oikein?

215   Nyt kun Abrahamin Kuninkaallinen Siemen, Ihmisen Poika, tuli maan päälle, niin minkä Merkin Hän näytti? Andreas toi Simonin yhtenä päivänä Hänen luokseen. Hän sanoi: “Sinun nimesi on Simon, sinä olet Joonan poika.” Näettekö, se teki hänestä uskovaisen.

216   Filippus meni ja nouti Natanaelin. Hän sanoi: “Tule katsomaan Miestä, jonka olemme löytäneet, Jeesusta Nasaretista, Joosefin poikaa.”

217   Hän sanoi: “Hetkinen vaan. Voisiko mitään hyvää tulla tuosta fanaattisuudesta?”

Hän sanoi: “Tule ja katso.”

218   Niinpä kun Filippus tuli Jeesuksen Läsnäoloon Natanaelin kanssa, Jeesus katsoi häntä ja sanoi: “Katso, israelilainen, jossa ei ole mitään vilppiä.”

Hän sanoi: “Rabbi, milloin Sinä tunsit minut?”

219   Hän sanoi: “Ennen kuin Filippus kutsui sinua, kun olit puun alla, Minä näin sinut.”

220   Hän sanoi: “Rabbi, Sinä olet Jumalan Poika! Sinä olet Israelin Kuningas!”

221   Kun tuo pieni nainen kaivolla, omassa moraalisessa tilassaan, kuvailkaamme sitä jotenkin tällä tavalla, tuli noutamaan vettä Jeesuksen lähetettyä opetuslapsensa ostamaan ruokaa. Ja kun hän tuli nostamaan vettä, Jeesus sanoi: “Tuo Minulle juotavaa, nainen.”

222   Hän sanoi: “Ei ole tapana, että sinä sanoisit sellaista. Meillä on täällä rotuerottelu. Teillä juutalaisilla ei ole mitään tekemistä meidän samarialaisten kanssa, eikä meillä ole mitään tekemistä teidän kanssanne.”

223   Jeesus sanoi: “Mutta nainen, jos sinä tietäisit, kenelle sinä puhut, sinä pyytäisit Minulta juotavaa. Ja Minä antaisin sinulle vesiä, joita ei tulla täältä noutamaan.”

224   Hän näki, mikä hänen tilansa oli, ja mikä se oli. Hän sanoi: “Mene noutamaan miehesi ja tule tänne.”

Nainen sanoi: “Ei minulla ole mitään aviomiestä.”

225   Hän sanoi: “Sinä olet sanonut totuuden. Sinulla on ollut viisi [miestä], ja se, jonka kanssa nyt elät, ei ole sinun miehesi.”

226   Nainen sanoi: “Herra, minä tajuan, että sinä olet profeetta! Me tiedämme, että kun Messias tulee, Hän tulee näyttämään meille nämä asiat!”

Jeesus sanoi: “Minä olen Hän!”

227   Sen kuultuaan hän juoksi kaupunkiin ja sanoi: “Tulkaa katsomaan Miestä, joka on kertonut minulle ne asiat, joita olen tehnyt. Eikö tämä juuri olekin Messias?”

228   Tarkatkaa nyt, Hän teki sen juutalaisten ja samarialaisten edessä, mutta ei koskaan pakanain edessä. Me olimme pakanoita noina päivinä, me olimme muita kansoja, kuljimme nuijat selässä ja palvoimme epäjumalankuvia, me emme odottaneet mitään Messiasta.

229   Hän ilmestyy ainoastaan niille, jotka odottavat Häntä, ja meidän oletetaan odottavan Häntä!

230   Mutta nuo, jotka väittivät odottavansa Häntä, seurakunta itse, kun he näkivät sen tapahtuvan, he sanoivat: “Hän on perkele, hän on ennustelija, Beelsebul!”

231   Ja Jeesus sanoi, että tuo synti annettaisiin heille anteeksi, koska Hän ei vielä ollut kuollut, mutta Hän sanoi, että jonakin päivänä Pyhä Henki tulisi ja tekisi saman asian, ja yhdenkään sanan puhumista sitä vastaan ei tultaisi koskaan antamaan anteeksi. Tämä on se päivä, jolloin jokaisen Sanan täytyy riippua yhdessä. Puhua sanakin sitä vastaan, sitä ei tulla koskaan antamaan anteeksi tässä maailmassa eikä tulevassa.

232   Se oli tuo Abrahamin Kuninkaallinen Siemen. Ja tässä tuo Abrahamin Kuninkaallinen Seimen tuli samaistetuksi tuon Miehen kanssa, joka istui siellä Abrahamin kanssa. Ja tuo sama Jumala lupasi, että tänä päivänä tulisi olemaan samoin kuin oli Sodoman päivinä, tulisi olemaan Ihmisen Pojan tulemuksessa, kun Hän paljastaisi itsensä Ihmisen Poikana. Aamen! Tämä on päivä tuon Kirjoituksen täyttymistä varten.

233   Katsokaa asetelmaa, jossa me olemme tänään. Katsokaa seurakuntaa, jossa Jumalan Poika… Katsokaa synkkää päivää, katsokaa kaikkia profetioita. On outo asia, meidän vieraidemme on silloin tultava, jos asetelman täytyy olla samalla tavoin kuin oli Sodomassa.

234   Heitä oli siellä kolme, kolme Taivaasta lähetettyä huomattavaa miestä. Me myönnämme sen, että heitä oli kolme, ja Yksi heistä pysyi Abrahamin kanssa. He kaikki tulivat yhdessä, mutta Yksi pysyi Abrahamin kanssa, ja muut menivät alas Sodomaan. Onko se oikein? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Ja Abrahamin nimi oli muutettu Abramista Abrahamiksi. Onko se totta? [“Aamen.”]

235   Maailman kirkon historiassa ei ole koskaan ollut evankelistaa, jonka nimi olisi päättynyt h-a-m, ennen kuin vasta nyt, Billy Graham. G-r-a-h-a-m. Onko se oikein? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] G-r-a-h-a-m – kuusi kirjainta. A-b-r-a-h-a-m on seitsemän kirjainta, mutta G-r-a-h-a-m on kuusi kirjainta, joka on maailman, ihmisen luku. Näettekö?

236   Katsokaa noita, jotka menivät sinne ulos tänään, noita sanansaattajia Taivaasta.

237   Onko maanpäällä yhtään miestä, joka saarnaisi parannusta niin selkeästi kuin Billy Graham? Onko siellä ollut ketään miestä, jolla olisi sellainen vaikutus ihmisiin kuin Billy Grahamilla. Koskaan ei kansainvälisesti ole ollut mitään sellaista miestä. Oi, Billy Sunday ja niin edelleen, heitä on ollut täällä Yhdysvalloissa, mutta Billy Graham tunnetaan maailmanlaajuisesti. Katsokaa hänen kutsuaan, ulos Sodomasta!

238   Ja hänen kumppaninsa on siellä helluntaiseurakunnan kanssa, Oral Roberts.

239   Mutta miten on valitun ryhmän kanssa? Minkä kaltaisen Merkin heidän oletetaan näkevän? Mikä heillä oletetaan olevan? Halleluja! “On oleva Valo ehtooajassa!” Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt! [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Tänä päivänä Jumalan lupaus on täyttynyt. Me tiedämme, että se on Totuus. Hän on täällä tänä iltana samalla tavoin kuin Hän oli siellä silloin.

240   Nyt, saarnata se, niin kuin sanoin hetki sitten, jos te saarnaatte mitä tahansa, ja se on Evankeliumin Totuus, silloin Jumala on velvollinen vahvistamaan sen. Onko se totta? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Jos se nyt on niin, niin annetaan Jumalan, joka kirjoitti Sanan, annetaan Jumalan, joka kirjoitti profetian, annetaan Jumalan, joka on Sanan Jumala, astua esiin ja todistaa, että Hän on yhä Jumala!

241   Niin kuin tapahtui Elian mennessä ylös vuorelle, Elisa jatkoi Elian vartiointia. Hän sanoi: “Minä haluan kaksinkertaisen osan.” Ja Elian viitta putosi Elisan ylle. Hän käveli alas Jordanille, laskosti tuon viitan ja löi sillä vettä ja sanoi: “Missä on Elian Jumala?” Ja sama asia, joka tapahtui Elialle, tapahtui Elisalle.

242   Ja sama Evankeliumi, sama voima, sama Ihmisen Poika, joka oli eilen, on tänään ja tulee olemaan iäisesti! Hebrealaiskirje 13:8. Uskotteko te sitä? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Nyt kysyn teiltä. Minä en voi olla Hän, mutta Hän on täällä. Me olemme vain välikappaleita.

243   Jotkut teistä ihmisistä siellä, jotka olette sairaita, jotka tiedätte, etten minä tunne teitä, annetaan Jumalan nyt, jos minä vain voin nöyryyttää itseni tarpeeksi… Rukoilkaa te ja pyytäkää Jumalalta.

244   En luule, että.. Eihän kenelläkään täällä ole rukouskortteja? Ei, me emme ole jakaneet niitä. Meillä tulee olemaan parantamiskokous siellä kirkossamme. Mutta rukoilkaa nyt.

245   Te, jotka tiedätte, että olen täysin vieras teille. Te tunnette minut, Jeffersonville! En halua, että ihmiset Jeffersonvillestä tekevät niin nyt. Haluan ihmisiä, jotka ovat jostakin muualta. Katsokaamme, tuleeko Jumala yhä paljastamaan. Katsokaamme, onko Hän yhä sama eilen, tänään ja iäisesti.

246   Tehkää niin kuin tuo pieni nainen teki, jolla oli tuo verenvuoto. Jeesuksen kulkiessa ohitse hän sanoi: “Minä uskon tähän Mieheen.” Hän sanoi: “Jos vain voin koskettaa Hänen vaatteensa lievettä, niin uskon tulevani terveeksi.” Onko se oikein?

247   Hänen uskonsa tähden tuona päivänä Kirjoitus täyttyi. Hän sitoi särjetyt sydämet. Paransi sairaat ja rammat.

248   Kun hän oli koskettanut Hänen vaatettaan, hän meni pois ja istuutui, Jeesus kääntyi ympäri ja kysyi: “Kuka kosketti Minua?” Kuinka Hän olisi huomannut sen tuossa ihmistungoksessa? Heitä oli ehkä tuhansia. Kuinka Hän tiesi sen? Hän kysyi: “Kuka kosketti Minua?” Hän ei sanonut sitä vain sanoakseen jotakin, vaan koska se oli totta. Hän sanoi: “Kuka kosketti Minua?” Välittömästi Hän katsoi ympärilleen ja löysi tuon pienen naisen istumassa tai seisomassa siellä ja Hän sanoi hänelle, että hänen verenvuotonsa oli ohitse.

249   Sellainen Jeesus oli eilen. Sellainen Jeesus on tänään. Uskotteko sitä? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”]

250   Minä en tunne sinua, Jumala tuntee. Mutta sinulla on kyljessäsi kipuja, jotka vaivaavat sinua. Se on oikein. Sinä istut siellä rukoillen sen puolesta. Olenko minä vieras sinulle? Me olemme vieraat toisillemme. Nouse seisomaan jos niin on. Minä en tunne sinua. Tämä mies tässä kulmassa, tämä nuori mies. Sinulla myös on kipeä kurkku. Oikein. Sinä rukoilet sen puolesta. Sinä olet hermostunut jostakin. Sinun täytyy lähteä kokouksista, koska olet saarnaaja. Sinulla on joitakin sitoumuksia, joista sinun täytyy huolehtia. Se on totta. Uskotko Jumalan tietävän, kuka sinä olet? Pastori herra Smith, voit nyt mennä ja olla parantunut. Jeesus Kristus teki sinut terveeksi. Mene kokoukseesi, sinun kurkkusi ei tule vaivaamaan sinua.

Ketä hän kosketti?

251   Tuo mies, joka istuu täällä takana, kärsii. Hänellä on kasvain vasemmassa keuhkossaan. Hän ei ole täältä. Sinä olet ollut kaivostyöntekijä. Se on oikein. Minä olen täysin vieras sinulle. Jos se on oikein, heiluta kättäsi. Kasvain on vasemmassa keuhkossasi, ja sinun tulisi mennä leikattavaksi välittömästi. Onko se oikein? Sinä et ole täältä. Sinä olet kaupungin ulkopuolelta. Sinä olet Virginiasta. Oikein. Uskotko Jumalan tietävän, kuka sinä olet? Herra Mitchell, oikein, mene kotiin ja ole terve. Jeesus Kristus tekee sinut terveeksi. Kysykää tuolta mieheltä. En ole koskaan elämässäni nähnyt häntä. Hän istui siellä rukoillen.

Tänä päivänä tämä Kirjoitus!

252   [Veli Branham kääntää selkänsä seurakunnalle.] Tässä suoraan takanani istuu eräs nainen samalla tavoin kuin Saarakin istui siellä teltassa. Hän rukoilee tyttärensä puolesta. Nouse seisomaan. Tuo tytär ei ole täällä, hän on poissa. Tuolla tyttärellä on… Sinulla on samoin kuin tuolla naisella, joka tuli Jeesuksen luo, jonka tytärtä perkele vaivasi. Tyttö on demonin hallussa. Hän ei ole täällä. Sinä olet Pohjois-Carolinasta. Sinä uskot sen, ja se on Totuus, eikö olekin? Rouva Orders, sinä voit mennä kotiin. Jos tulet uskomaan koko sydämelläsi, tulet löytämään tyttäresi samassa tilassa kuin tuo tytär löytyi Jeesuksen Kristuksen päivinä, kun Hän sanoi, että niin tulisi olemaan.

253   Tänä päivänä tämä Kirjoitus ,Sodoman merkki, Super-Siemenen merkki, merkki luonnolliselle seurakunnalle. Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt meidän keskellämme! Uskotteko te sitä? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”]

254   Haluatteko vastaanottaa Hänet juuri nyt omana Pelastajananne, Parantajananne? Nouskoon jokainen teistä seisomaan ja sanokoon: “Minä vastaanotan parantumiseni. Minä vastaanotan Hänet Pelastajanani. Minä vastaanotan Hänet Kuninkaanani.” Nouskaa jokainen seisomaan.

Tänä päivänä! Kuunnelkaa ystävät.

255   Hän luki Kirjoituksen, ojensi Raamatun takaisin tuolle papille, ja sanotaan, että jokaisen silmät olivat kiinnitettyinä Häneen. Ja Hän katsoi heidän ylitseen ja sanoi: “Tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt.”

256   Me olemme lukeneet Kirjoituksesta tusinan tai enemmänkin todisteita siitä, että me elämme viimeisissä päivissä, sukupolvessa, joka tulee näkemään Jeesuksen Kristuksen paluun maan päälle. Ja sanon teille jälleen tänä iltana: tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt teidän nähtenne.

257   Te Tucsonissa, te Kaliforniassa, te New Yorkissa, näiden puhelinyhteyksien päässä, tänä päivänä tämä Kirjoitus on täyttynyt teidän nähtenne!

258   Olkaamme iloisia ja riemuitkaamme, sillä Karitsan Häät ovat käsillä, ja Hänen Morsiamensa on tehnyt itsensä valmiiksi!

259   Kohottakaamme kätemme ja antakaamme Hänelle kunnia, kaikki te ihmiset. Jumala siunatkoon teitä. [Seurakunta jatkaa iloitsemista ja Jumalan ylistämistä.]