64-0726E SÄRKYNEET VESISÄILIÖT
(Broken Cisterns)
Jeffersonville, Indiana, USA, 26.7.1964

1       Rukoilkaamme. Herra, nyt me uskomme. Me uskomme Jumalan Poikaan ja me vastaanotamme Iankaikkisen Elämän Hänen kauttansa. Olemme nyt taas kokoontunee tänä iltapäivänä, tai iltana, toista kokousta varten luottaen Sinuun Sanoman suhteen, ja että Sinä tulet puhumaan meille tänä iltana. Me uskomme Sinuun, Herra, ja odotamme Sinua. Sinä sanoit: “Ne, jotka odottavat Herraa, tulevat uudistamaan voimansa, he nostavat siipensä ylös kuin kotka.” Ja me rukoilemme, Jumala, että Sinä antaisit meille sellaisen siipiä kasvattavan voiman tänä iltana odottaessamme Sinua.

2       Me kiitämme Sinua näistä ihmisistä ja siitä, mitä he merkitsevät Sinulle, ja siitä, mitä he merkitsevät minulle. Minä kiitän Sinun siitä, Isä. He ovat Sinun jalokiviäsi. Ja minä rukoilen Jumala, että Sinä tänä iltana ilmaisisit itsesi heille, heidän tar­peidensa mukaan. Jos täällä on sairaita, voikoot he tulla parannetuiksi. Jos jonkun mielessä on epäilys, selvitä se, Herra, ja suo meille Sinun läsnäolosi ja Sinun siunauksesi, koska me tarvitsemme niitä, Herra. Sinä olet vastaus kaikkiin tarpeisiimme, ja ilman Sinua me emme voi tehdä mitään.

3       Me rukoilemme, että Sinä vastaanottaisit meidän kiitoksemme kaikesta siitä, mitä Sinä olet tehnyt. Jeesuksen Kristuksen Nimessä me odotamme Sinun siunauksiasi. Aamen.

Voitte istuutua.

4       Täällä on nyt, tänä sunnuntai-iltana, vähän viileämpää, kuin mitä viime sunnuntai-iltana oli. Joten me olemme hyvin kiitolliset veljillemme, jotka työskentelivät niin uskollisesti, jotta he saivat asennettua tämän paikalleen. Tunnen kaksi tai kolme heistä: veli Mike Egan, jonka näen tuolla takana, veli Mike ja veli Sothmann, veli Roberson ja veli Wood, ja he muutkin, jotka olivat täällä hikoilemassa sen kanssa, jotta meillä olisi se tänään. Me olemme niin kiitollisia.

5       Ensi sunnuntaiaamuna, jos on Herran tahto, minä haluan pitää parantumiskokouksen ja rukoilla sairaiden puolesta. Ja meillä on tarkoituksena pitää se parantumiskokouksena, jos se on Herran tahto.

6       Huomasin, että täällä oli tänä aamuna joukko nenäliinoja. Rukoilin niiden puolesta. Sillä aikaa kun te rukoilitte ja lauloitte, minä rukoilin nenäliinojen puolesta, ja sitten täällä on niitä lisää tänä iltana. Me uskomme, että Jumala parantaa sairaita, sillä siitä on niin monia suuria todistuksia meidän keskuudessamme ja ympäri maailman. Ja me olemme kiitolliset siitä.

7       Ja minä ajattelin, että ensi sunnuntaina, koska minun nyt täytyy olla poissa jonkin aikaa, ja kun meillä on ollut niin paljon opettamista ja Sanomaa, niin ajattelin, että olisi hyvä pitää parantumiskokous ja rukoilla sairaiden puolesta. Ja me luotamme siihen, että Jumala tulee antamaan meille suuren ajan.

8       No niin, monet teistä joutuvat ajamaan useita maileja tänä yönä. Minä puhuin ryhmille tuolla Blue Bar kahvilassa ollessani syömässä siellä. Monia hienoja ihmisiä, ja minä puristin heidän käsiään ja keskustelin heidän kanssaan, ihmisien, joita en ole koskaan aikaisemmin tavannut, ja jotka tulevat tänne kirkkoon. Ja minä olen kiitollinen sellaisista ystävistä ja haluan kiittää joka ainoaa teistä. Jotkut heistä olivat keränneet mustikoita ja tuoneet meille. Ja uskon, että yksi toi meille ämpärillisen siirappia, tai melassia, uskon sen olleen sellaista, ja kaikkea muuta. Te ette tiedä, mitä se merkitsee. Ja aamuisin, kun nousen ylös ja tulen ulos talosta, niin joskus siellä on…

9       Yhtenä aamuna siellä oli joku veli, joka oli hyvin huonossa tilassa. Hänellä ei ollut vaatteita ja hän halusi, että hakisin hänelle joitakin vaatteita. Lähdin liikkeelle ja melkein kompastuin ämpärilliseen mustikoita, jotka olivat siellä. Minä kysyin: “Toitko sinä nämä mustikat?”

10   Hän sanoi: ”Ei, minulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Olen ollut täällä ennen auringonnousua, ja ne olivat jo silloin täällä.” Ja minun hyvä veljeni Ruddel oli tuonut ne minulle. Niinpä minä todella arvostan noita asioita.

11   Billy Paul juuri mainitsi minulle jokin aika sitten, että tämä seurakunta tänä iltana on kerännyt keskuudestaan uhrin minua varten. Minä kiitän teitä siitä. En halunnut teidän tekevän sitä. Minä arvostan kaikkea sitä, mitä te teette, mutta se ei ollut tarpeellista. Mutta Herra siunatkoon teitä. Te tiedätte, että Raamattu sanoo: “Minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähimmistä, sen te olette tehneet sen Minulle.”

12   No niin, minä olen puhunut teille Sanomaa hyvin suoraan. Ja minä… Jotkut ihmiset ovat saaneet sellaisen käsityksen, että minä ajattelen Jeesuksen tulevan huomenna tai tänä iltana. Minä teen niin! No niin, en sano, että Hän tulee. Ja sitten voi olla, että Hän ei tule ensi viikollakaan. Ja se voi tapahtua ensi vuonna? Siihen voi mennä kymmenen vuotta. Minä en tiedä, milloin Hän tulee, mutta on yksi asia, jonka haluan teidän aina pitävän mielessänne: olkaa valmiit jokaisena minuuttina tai tuntina. Ymmärrättekö? Sitten jos Hän ei tule tänään, Hän voi olla täällä huomenna. Joten pitäkää vain tuo asia mielessänne, että Hän tulossa.

13   Ja minä en tiedä milloin tulee olemaan minun viimeinen tuntini tämän maan päällä, eikä meistä kukaan muukaan tiedä sitä. Eikä kukaan meistä tiedä, milloin Hän tulee. Hän ei edes tiedä sitä, omien sanojensa mukaan. Hän sanoi: “Isä yksin tietää, milloin Hän tulee saapumaan. Ei edes Poika tiedä, milloin Hän tulee saapumaan.” Se tapahtuu silloin, kun Jumala lähettää Hänet uudestaan meidän luoksemme. Mutta me odotamme Hänen tulemustaan. Ja jos hän ei tule minun sukupolveni aikana, Hän saattaa tulla seuraavan aikana. Mutta minä omasta puolestani voin nähdä, että tuskin on lainkaan aikaa enää jäljellä. Minun mielestäni se voi tapahtua millä hetkellä tahansa. No niin, se ei tarkoita sitä, että te tulisitte näkemään taivaiden muuttuvan, ja joka… Tämä ei ole se tuleminen, josta minä puhun. Minä puhun ylöstempauksesta.

14   Me tiedämme että Hän tuli tuodakseen meille kolme armon tekoa: vanhurskauttamisen, pyhityksen ja Pyhän Hengen kasteen. Jumalassa on kaikki täydellistä kolmessa.

15   Ja niinpä Hän tuli ensimmäisen kerran lunastaakseen Hänen Morsiamensa. Hänen toinen tulemuksensa on ylöstempaus, kun Hän ottaa pois Hänen Morsiamensa. Ja Hän tulee kolmannen kerran Hänen Morsiamensa kanssa, Kuningas ja Kuningatar. Tämä on se tuleminen, jota useimmat ihmiset odottavat.

Mutta kun Hän tulee tällä kerralla, tuskin kukaan muu kuin nuo, jotka ovat valmiina, tulevat olemaan tietoisia, kun Hän tulee. Ihmiset vain tulevat olemaan poissa. He eivät tiedä, mitä heille on tapahtunut. Heidät vain tullaan tempaamaan pois yhdessä hetkessä. He vain ovat kadonneet, heidät on muuttu silmänräpäyksessä. Joten olkaa valmiit tuota varten. Olisi kauhistuttavaa, jos jonakin aamuna joku rakas olisi kadonnut, eikä heitä voitaisi löytää. Eikö olisikin kauhea asia tietää, että se on tapahtunut, ja te ette olleet mukana siinä? Joten pysykää Jumalan edessä.

16   Nyt seuraavalla viikolla, jos on Herran tahto, seuraavana maanantaina, viikko huomisesta, jos on Herran tahto, minä vien perheeni takaisin Arizonaan, missä he menevät kouluun, ja minä tulen takaisin.

17   Minä en mene sinne… Minulla ei ole yhtään kokousta siellä. Minulla on niitä tuskin koskaan Arizonassa. Tavallisesti menen jonnekin muualle. Vien vaimoni sinne ensiviikon maanantaina. Minä tulen takaisin tänne ja lähden täältä Brittiläiseen Columbiaan. Sitten tulen takaisin Coloradoon. Ja olen jälleen Arizonassa johonkin aikaan joulun tienoissa, joitakin hetkiä, ehkä kaksi kolme päivää, perheen kanssa. Sitten tulen takaisin tänne joululoman ajaksi, jos on Herran tahto, ja pidän kokouksia täällä Uuden Vuoden viikolla.

18   Niinpä minä olen täällä käytännöllisesti katsoen… Olen täällä kymmenen kertaa enemmän kuin siellä ulkona, koska meillä ei ole siellä mitään kirkkoa tai kokouksia, meillä ei ole siellä mitään pitääksemme kokouksia. Yksi huono asia onkin se, että minulla ei ole mitään paikkaa, minne lähettää lapsia kuulemaan näitä Sanomia samalla tavalla kuin teidän lapsillanne on tilaisuus kuulla niitä täällä. Joten se on yksi niistä puutteista, joita meillä on. Mutta he ovat paljon terveempiä. Siellä on kuivaa ja kuumaa, kuiva ilmanala, mutta kaikki lapset näyttävät terveemmiltä. Minä en ole siellä koskaan tarpeeksi kauaa tietääkseni, onko se terveellistä vai ei. Minä olen liikkeellä ja minusta tuntuu, että olen vain syntynyt kulkijaksi.

19   Minun vaimoni kutsuu minua… Tiedän, että hän on täällä, joten minä tulen kuulemaan tästä kokouksen jälkeen, tiedättehän. Mikäs sen nimi olikaan, “liikkuvat tuulet” tai “levottomat tuulet”, tai miten se olikaan, tehän tiedätte, “valtavat dyynit”? Toisin sanoen olen aina liikkeellä. Olen ollut naimisissa nyt kaksikymmentäkaksi vuotta, ja joskus minusta tuntuu, että olen muukalainen talossa, koska minun täytyy aina olla menossa. Mutta minä odotan tuota aikaa, kun me kaikki jonakin päivänä voimme kotimaassamme asettua aloillemme. Mutta nyt taistelu jatkuu, joten olkaamme rukouksessa.

20   Älkää unohtako seuraavaa sunnuntaiaamua, jos on Herran tahto, tuokaa sairaat ja ahdistetut mukananne. Tulkaa ajoissa saadaksenne paikkanne, koska siellä luultavasti on joukko, joidenka puolesta tullaan rukoilemaan. Me tulemme jakamaan rukouskortteja. Jos ei ole tarpeeksi, niin me emme jaa rukouskortteja, jos on tarpeeksi muodostamaan vain pieni rukousjono, kuten kaksi tai kolme tusinaa. Mutta me luultavasti tulemme jakamaan rukouskortit, joten me mahdollisesti teemme sen tuntia ennen kokouksen alkua, joten seuraavana sunnuntaiaamuna kello kahdeksan tai puoli yhdeksän he tulevat jakamaan rukouskortteja ja avaavat kirkon ovet. Ja sitten olkaa varmasti täällä ja tuokaa rakkaanne tullessanne. Pankaa heidät tänne sisälle, koska heillä on täällä mukavampaa ja viileämpää, jos he ovat sairaita, ja me teemme kaikkemme rukoillaksemme heidän puolestaan.

21   Minä kiitän teitä uudelleen rakkausuhristanne.

22   Ja nyt me tulemme lukemaan jotakin Jumalan Sanasta tänä iltana ja olemaan valmiit siihen, että Hänen Läsnäolonsa taas tuo meille Hänen Sanansa. Me tiedämme, että me voimme lukea tekstin, mutta Jumalan täytyy paljastaa sen sisältö. Näettehän, me voimme ottaa tekstin, mutta Jumalan on paljastettava sen sisältö. Ja sillä aikaa kun käännämme esiin Jeremian kirjan toisen luvun.

23   Minä haluan sanoa, että minä olen iloinen, kun veli Lee Vayle on täällä kanssamme, rakas veli Herrassa, ja myös veli tässä, en nyt muista hänen nimeään, veli Willard Crase. Ja näen veljiä Arkansasista, veli John ja muut sieltä Poplar Bluffin läheltä, ja veli Blair. Ja, oi, veli Jackson ja veli Ruddell ja niin monia, että en voi… Toivoisin voivani kutsua jokaisen nimeltä, mutta en voi tehdä sitä, ja te ymmärrätte sen. Näen veli Ben Bryantin istuvan täällä. Hän on tavallisesti minun “aamen nurkkani”, kun saarnaan. Jokainen tuntee Benin hänen äänestään.

24   Ollessani erään kerran Kaliforniassa saarnasin sanomaa baptistiveljille siellä laaksossa. Heillä oli siellä suuri teltta ja paljon noita aristokraattisia baptisteja. En koskaan voinut kuulla “aamenta” missään, tiedättehän. He pelkäävät, että joidenkin heidän naistensa kasvojen maalipinta rikkoutuu. Ja sitten yhtäkkiä, tiedättehän, näin jalkaparin ja käsiparin kohoavan ilmaan ja mustan tukan heiluvan siellä hänen huutaessa: “A-a-amen”, hänen huutaessa sillä tavalla. Katsoin sinne alas ja sanoin: “Ben, mistä sinä olet tullut?” Hän todella sai aikaan “aamenen”.

25   Näen hänen vaimonsa hieman katselevan häntä. No niin, hän on menettänyt hiukan tuosta mustasta tukastaan. Mutta älä sitä murehdi. Minä menetin omani pitkän aikaa sitten.

Niinpä nyt, älkää unohtako rukoilla.

26   Nyt kun tulemme kokouksen vilpittömämpään osuuteen, niin muistakaa, jos me luemme tätä Sanaa, niin silloin Jumala tulee siunaamaan Hänen Sanansa. “Se ei palaa Hänen luokseen tyhjänä, vaan saa aikaan sen, mitä varten Se on tarkoitettu.” Ja minä tiedän, että lukemalla sen Hänen Sanastansa, minä olen aina oikeassa. Kun minä luen Sanaa, tulee Jumala kunnioittamaan Hänen Sanaansa.

27   Nouskaamme nyt seisomaan kunnioituksesta Hänen Sanaansa kohtaan. Jeremian 2. luku, 12. ja 13. jae.

Olkaa hämmästyneitä, oi taivaat, tästä ja kauhistuttavasti peloissanne, olkaa kovasti lohduttomia, sanoo HERRA.

Sillä minun kansani on valinnut kaksi pahaa: he ovat hylänneet minut, elävän veden lähteen, ja ovat hakanneet itselleen vesisäiliöitä, särkyneitä vesisäiliöitä, jotka eivät voi pitää vettä.

28   Kumartakaamme nyt päämme. Rakas Jumala, Sinun Sanasi on luettu, ja me rukoilemme, että Sinä tulisit kunnioittamaan tuota Sanaa ja antaisit meille tänä iltana siihen soveltavan vertauksen meidän katsoessa menneeseen aikaan Israel esikuvanamme, niin kuin Raamattu opettaa meille, jotta me voisimme nähdä, mitä sinä teit heille heidän ollessa tottelemattomia Sanalle, ja voidaksemme oppia, miten meidän tulee toimia. Joten me rukoilemme, että Sinä puhuisit meille tänä iltana erikoisella tavalla, että me voisimme tietää, kuinka käyttäytyä tässä ajassa, josta saimme opetusta tänä aamuna, ja jossa me elämme. Sillä me pyydämme sitä Jeesuksen Nimessä. Aamen.

Voitte istuutua.

29   Haluan puhua tänä iltana vain lyhyesti aiheesta: Särkyneet vesisäiliöt.

30   Israel oli tehnyt kaksi suurta pahaa asiaa. Jumala sanoi, että he olivat kääntyneet pois Hänestä, Elämän Lähteestä, ja olivat hakanneet itselleen vesisäiliöitä juodakseen niistä. Tämä on nyt jotakin.

31   Syy siihen, miksi ajattelin tätä tekstiä, on se, että se kulkee rinta rinnan sen kanssa, mitä sanoin tänä aamuna tästä hetkestä, jossa me elämme ja päämäärästä, jonka puolesta me taistelemme.

32   Ja me katsomme Israelia esimerkkinämme siitä, millainen Jumala oli, ja Hänen aina täytyy pysyä samanlaisena. Ja on vain yksi asia, jota Jumala koskaan on kunnioittanut, ja se on ollut Hänen antamansa tie ihmisiä varten. Mennessään pois tuolta tieltä he eivät kunnioittaneet Jumalaa, ja Jumala pani ihmiset kärsimään sen vuoksi, että he olivat menneet pois siitä, mitä Hän oli käskenyt heidän tehdä. Ei ollut väliä sillä, mitä se oli.

Hän jopa antoi heille lain: “Älä koske, älä käsittele, älä maista.” Ei vain siksi, että sen tekeminen oli pahaa, vaan siksi, että he eivät totelleet sitä, mitä Hän oli käskenyt tehdä. Eikä koskaan voi olla lakia ilman rangaistusta, sillä laista ei ole mitään hyötyä ellei siihen sisälly rangaistusta. Laki!

33   No niin, me voimme todeta, että se, mitä he tekivät tuona päivänä, kulkee rinnakkain sen kanssa, mitä me teemme tänään, mitä kirkolliset ilmaiset tekevät.

34   Nyt me näemme oudon asian tässä. Se saattaa tuntua oudolta joistakin ihmisistä kun Hän sanoi; “Te olette hakanneet itsellenne vesisäiliöitä, särkyneitä säiliöitä.” Jotkut teistä eivät ehkä tiedä, mikä säiliö on. Kuinka monet tietävät, mikä on säiliö? No niin, useimmat teistä tietävät sen. Jos olette kasvaneet maaseudulla, te tiedätte, mikä säiliö on. Minä muistan juoneeni tarpeeksi basilleja tietääkseni, mikä säiliö on.

Olen saarnannut maaseudulla, missä teillä on ollut vain suuri ämpäri täynnä säiliövettä, sadevettä, tiedättehän, sellaista joka on vähän vanhettunut ja johon yöaikana tulee kaikenlaisia elukoita. Joten minä tiedän, mitä säiliövesi on.

35   Vesisäiliö on tavallisesti kaivettu maahan kaivon korvikkeeksi. Missä ihmisillä ei ole kaivoa, siellä he hankkivat itselleen vesisäiliön. Toisin sanoen, se on ihmisen tekemä säiliö tai kaivo maassa, jonka ihminen on kaivanut kootakseen siihen sadevettä ja käyttääkseen sitä. Toiset käyttävät sitä eri tavoilla, toiset pesuvetenä ja toiset juomavetenä. Yhteen aikaan kaikki vesi, mitä meillä oli, oli säiliöissä. Oli joku vanha juttu, jota teidän täytyi vääntää ympäri ja ympäri ja ympäri nostaaksenne vettä ylös, ja oli pieniä ämpäreitä, joiden avulla te saitte veden ulos säiliöstä.

36   No niin, säiliön kohdalla voimme panna merkille yhden asian, miten eroaa kaivosta. Ja se on se, että se tyhjenee. Vesisäiliö ei voi täyttää itse itseään. Se ei ole luotettava. Te ette voi olla vesisäiliön varassa. Koska sen täytyy olla riippuvainen kesäisestä ja talvisesta sateesta, tai mitä tahansa se… Tavallisesti talvisaikaan vesi ja lumisateet tulevat ja täyttävät säiliön. Ja jos ei tule sadetta, niin teillä ei ole yhtään vettä. Se kuivuu. Eikä se voi täyttää itse itseään. Vanha vesisäiliö ei voi täyttää itseään. Se täyttyy sateista.

37   Ja minä haluan teidän huomaavan myös toisen asian vesisäiliön kohdalla. Tavallisesti te huomaatte, niin oli ainakin paikassamme, vesisäiliö… Yleensä lato on tavallisesti kaksi kertaa suurempi kuin asuintalo, joten he yleensä juoksuttavat veden ladon katolta vesisäiliöön. Minä muistan tuon vanhan säiliökaivon siellä, ja miten vesi putkia myöden juoksutettiin sinne ladon katolta. Se täyttyy ladosta.

Sitten tuo vesi keräytyy ladon katolta. Kaikki eläimet kuljeskelevat karjapihalla, ja sitten kuivana aikana nostavat ilmaan pölyä ja kaikenlaista likaa, joka sitten asettuu sinne ladon katolle. Ja sitten tulee sade ja huuhtelee sen tuolta katolta tuohon ihmistekoiseen putkeen ja sitä myöden ihmistekoiseen vesisäiliöön. Kun teillä on vesisäiliö niin, jos se ei ole kunnon sekasotku, niin en tiedä, mikä sellainen olisi. Kyllä vaan. Se on ihmistekoinen ja niin likainen kuin vain olla voi.

38   Tiedättekö, että meillä oli tapana kutsua… Meillä täytyi olla suodatinriepu sen päällä. Tiedättekö miksi? Jotta se ottaisi pois vedestä kaikki hyönteiset ja muut aineet, jotka tulivat veden mukana tuolta ladon katolta. Ja me tavallisesti panimme suodatusrievun siivilöimään pois kaiken kuonan ja roskat. Tietenkään se ei poistanut todellista likaa, tuota lietettä, se vain otti suurimmat roskat pois. Hyönteinen saattoi jäädä siihen, mutta tuon hyönteisen mehut menivät veden mukana. Ja oli todellinen sekasotku omistaa tuollainen vanha likainen vesisäiliö.

39   Muutaman päivän kuluessa, antaessanne sen olla siinä, siitä tuli seisovaa vettä. Antakaa veden olla säiliössä, niin siitä tulee seisovaa, ja se tulee täyteen sammakoita ja liskoja ja käärmeitä. Meillä oli tapana kutsua noita pienen pieniä loisia “lieruhänniksi”, pikkuruisia… En tiedä mitä ne… Ne eivät itse asiassa ole loisia, ne ovat… En voi, en tiedä, miksi te niitä nimitätte. Mutta joitakin pieniä eliöitä tulee veteen ja me nimitimme niitä lieruhänniksi. Te tiedätte, mitä se on. Kuinka moni tietää, mistä minä puhun? Oi, varmasti, kaikki te maalaisihmiset tiedätte sen. Se tulee täysin seisovaksi, ja sitten kaikki nämä, jotka rakastavat seisovaa vettä, tulevat siihen. Ne tulevat siihen, koska se ei liiku. Ja koska se on seisovaa vettä, se vetää puoleensa elukoita, jotka pitävät seisovista asioista.

40   Hyvin samankaltaisia meidän seurakuntamme ovat tänään. Minun mielestäni yksi suurimmista synneistä, mitä seurakunta on tehnyt tänään, on se sama, jonka Israel teki, silloin kun se jätti Hänet, Elävän Veden Lähteen, ja hakkasivat itselleen ihmistekoisia vesisäiliöitä. Ja siitä on tullut kaikkien niiden asuinpaikka, jotka rakastavat tuonkaltaista vettä. Liskot, sammakot ja kaikenlaiset epäpuhtaat basillit elävät siinä, koska se on ihmistekoinen säiliö, ja tällaisessa säiliössä nämä pysyvät. Täydellinen esimerkki meidän tämän päivän kirkkokunnistamme.

41   Nyt te sanotte: “Veli Branham, miksi sinä lyöt noita ihmisiä niin kovasti?”

Sitä tulee lyödä. Sitä täytyy lyödä. Paetkaa sitä, koska se on lopulta muodostava pedon merkin. Muistakaa, että se on totuus! Se tulee olemaan pedon merkki. Kirkkokunta tulee johtamaan suoraan siihen. Se on juuri nyt menossa siihen pakottaakseen voimalla.

42   Katsokaa vanhaa Rooman imperiumia. Juuri se johti heidät tuohon luopumuksen merkkiin. Te huomaatte, että kukaan ei voinut ostaa tai myydä ilman pedon merkkiä. Hänellä täytyi olla se.

43   Maan päällä tulee olemaan vain kaksi ihmisluokkaa: nuo, joilla on Jumalan Sinetti, ja nuo, joilla on pedon merkki. Vain kaksi luokkaa. Niinpä teillä täytyy olla niistä jompikumpi. Ja se tulee olemaan luopumus, uskonnon merkki, luopiouskonnon merkki.

44   Ja sillä tulee olemaan pedon kuva. Kun me tutkimme asiaa, niin me huomaamme, että Rooma oli, on ja tulee aina olemaan peto. Tarkalleen. Ei ole mitään mahdollisuutta päästä muuhun tulokseen. Rooma!

45   Ja mitä Rooma teki? Se muutettiin pakanallisesta Roomasta paavilliseksi Roomaksi ja se organisoi järjestelmän, maailmanlaajuisen järjestelmän, ja pakotti jokaisen tuohon yhteen uskontoon, tai sitten tuli tapetuksi.

46   Ja on outoa, että tämä Yhdysvallat ilmestyy näyttämölle karitsana. karitsana, jolla oli kaksi pientä sarvea, poliittinen ja uskonnollinen. Ja jonkun ajan kuluttua, vaikka se olikin karitsa, me huomaamme, että se puhui kuin lohikäärme ja käytti kaikkea voimaa, joka lohikäärmeellä oli ollut ennen sitä. Ja Raamattu kertoo meille, että he sanovat: “Tehkäämme pedolle kuva.” Kuva on jotakin, mikä on jonkun kaltainen. Ja me voimme nähdä sen juuri nyt, luopuneessa tilassaan Seurakunta on muodostamassa Kirkkojen Maailmanneuvostoa, joka on kuva Rooman vallasta, ja se tulee pakottamaan ihmisten ylle saman asian kuin mitä paavillinen Roomakin teki, Niinpä ei ole mitään muuta tietä, ei muuta asiaa. Mutta se on Totuus.

47   Ja tästä syystä minä lyön sitä minun ajanjaksoni aikana, minun aikanani, koska sitä täytyy lyödä. Kutsu on kuulunut: “Tulkaa ulos hänestä, te minun kansani, ettette olisi osallisia hänen synteihinsä!”

48   Nyt, minä vertaan sitä näihin likaisiin saastaisiin vesisäiliöihin. Hän on Elämän Lähde, Hän on Elävät Vedet. Ja ihmiset jättivät sen ja kaivoivat itselleen vesisäiliöitä, jotka voivat kerätä itseensä vain saastaa. Tämä on ainoa asia, mitä niihin voi saada. Ja tämän kirkkokunnallisuus saa aikaan. Se vetää puoleensa kaiken, mikä vain kohdalle osuu, ja jotka haluavat liittyä siihen. He ovat halukkaita ottamaan sen sisälle, jos sillä on jonkun verran rahaa ja se voi pukeutua määrätyllä tavalla. He eivät välitä siitä, keitä he ovat ja mistä he tulevat. He ottavat heidät joka tapauksessa.

49   Nyt me voimme todeta tästä pedon merkistä, joka muodostettiin täällä. Amerikka on numero 13, se syntyi kolmenatoista valtiona, sen lipussa oli 13 tähteä ja 13 juovaa ja se jopa tulee esiin Ilmestyskirjan 13. luvussa. Ja Amerikka on aina ollut nainen. Ja nainen on meidän kolikoissamme. Jopa intiaaninpää, pennin kolikossa, on naisen profiili. Me tiedämme sen ja tunnemme sen historian. Kaikki, jopa, Vapauden Kello, ja kaikki muu, vapauden…  Vapaudenpatsas on, kaikki, nainen. Nainen, numero 13. Näettekö? Se on kaunista nähdä nuo asiat.

50   Ja nyt, minä olen ennustanut Jumalan antaman näyn mukaisesti vuonna 1933, että seitsemän asiaa tulisi tapahtumaan ennen lopunaikaa. Ja yksi niistä oli Mussolini, josta silloin oli tulossa diktaattori. Sanottiin, että hänestä tulisi diktaattori, ja että hän myöskin hyökkäisi Etiopiaan ja valloittaisi sen. Ja Henki sanoi, että “se tulee lankeamaan hänen jalkoihinsa”.

51   Olisikohan täällä yhtään noista vanhoista vielä jäljellä, jotka muistavat minun sanoneen sen Redmanin salilla, täällä alhaalla, kun saarnasin monia, monia vuosia sitten? Onko täällä rakennuksessa ketään, joka oli siellä alhaalla Redmanin salilla, kun saarnasin sen kauan sitten Rooseveltin ollessa ensi kertaa presidenttinä? Luulen, ettei täällä ole ketään. Onko siellä joku? Kyllä, kyllä yksi löytyy. Kyllä, siellä on rouva Wilson, minä muistan hänet. Minun vaimoni istuu tuolla takana. Kaksi jäljellä tuosta vanhasta polvesta tuolta ajalta.

Ja kun he sanoivat että tuo N.R.A. olisi pedon merkki, minä sanoin: “Ei mitään sellaista! Ei ensinkään. Pedon merkki ei tule täältä. Se tulee ulos Roomasta, joten se ei voi olla pedon merkki.”

52   Ja nyt muistakaa, että nämä asiat sanottiin. Sanottiin: “Adolf Hitlerilla tulisi olemaan salaperäinen loppu, ja että hän julistaisi sodan Yhdysvalloille. Ja että he rakentaisivat sementistä jotakin suurta, jossa he tulisivat jopa elämään sen sisällä, ja juuri siellä Amerikka lyötäisiin kauhealla tavalla.” Ja se oli Siegfried linja. Se sanottiin yksitoista vuotta ennen kuin sitä edes alettiin rakentaa. Ja sitten sanottiin: “Hän saisi loppuunsa, ja että Amerikka tulisi voittamaan sodan.”

53   Ja sitten sanottiin: “On oleva kolme “ismiä”: natsismi, fasismi ja kommunismi.” Ja minä sanoin: “Ne kaikki tulevat päättymään kommunismiin. Venäjä tulee ottamaan sen kaiken kommunismissa.”

54   Ja minä sanoin: “Tiede tulee edistymään niin paljon, ja ihmiset tulevat niin älykkäiksi, että he keksivät monia asioita, ja lopulta he valmistavat auton, joka näyttää munalta, ja siinä tulisi olemaan lasinkaltainen yläosa, ja sitä ohjattaisiin jonkin muun voiman kuin ohjauspyörän avulla.” Ja heillä on sellainen auto.

55   Ja minä sanoin: “Sitten naisten siveellisyys tulee putoamaan sellaiseen alennustilaan, että he tulevat olemaan häpeäksi kaikille kansoille. He tulisivat käyttämään miesten vaatteita. Ja he jatkavat vaatteittensa riisumista, kunnes heillä lopulta on yllään vain alusvaatteiden tapaiset vaatteet. Siinä kaikki. Ja lopuksi heillä tulisi olemaan vain viikunanlehti.”

Ja jos huomasitte, niin viimekuun LIFE-lehdessä oli nainen puettuna viikunanlehteen. Ja se on uusi iltapuku, jota he käyttävät iltaisin. Läpinäkyvä, voitte nähdä sen lävitse, ja on vain viikunanlehdet peittämässä määrättyjä paikkoja hänen ruumiissaan. Uimapukuja ilman olkaimia, jotka paljastavat ruumiin yläosan… Ja kuinka nuo asiat ovatkaan tapahtuneet!

56   Sitten minä sanoin: “Olen nähnyt naisen nousevan Yhdysvalloissa, kuten suuren kuningataren tai jotakin sellaista. Ja hän näytti hyvin kauniilta, mutta hänen sydämensä oli paha. Ja hän sai kansan vaeltamaan tahtonsa mukaan.”

57   Sitten minä sanoin: ’’Lopuksi Hän käski minun katsoa uudestaan itään, ja kun tein niin, niin näytti siltä kuin maailma olisi räjähtänyt. Niin pitkälle kuin saatoin nähdä, oli vain tikkuja ja savuavia kallioita, jotka oli räjäytetty esiin maasta.”

Ja näiden tulisi tapahtua ennen maailman loppua. Viisi seitsemästä on jo tapahtunut kolmenkymmenenkolmen vuoden kuluessa! Siellä me olemme, takaisin lopunajassa!

58   Ja jo silloin minä puhuin kirkkokunnallista järjestelmää vastaan. Ja minä yhä uskon tänä iltana, että se on likakaivo, ja että se on paikka, jonne kaikenlainen saasta valuu. Minä en voi uskoa, että Jumala koskaan tulisi ottamaan sellaista asiaa Hänen Seurakunnakseen, koska Sen täytyy olla syntynyt Jumalan Hengestä, ja tulla sitten puhdistetuksi, ennen kuin sitä voidaan kutsua Hänen omakseen, salaperäiseksi Kristuksen Ruumiiksi, johon me olemme kastetut Pyhän Hengen kasteella.

59   Kyllä, tällainen vesisäiliöjärjestelmä on varmasti täydellinen esimerkki kirkkokunnasta. Viisaan miehen tulisi katsoa eteensä eikä milloinkaan mennä sellaiseen, sillä Jumala on todistanut kautta ajanjaksojen, että Hän on sitä vastaan eikä ole koskaan työskennellyt sen kanssa. Mikä hyvänsä ryhmä… Milloin hyvänsä, kun joku mies on noussut sanoman kanssa, kuten Luther, Wesley ja niin edelleen, Smith ja Calvin ja he muut. Kun he alkoivat organisaation, niin Jumala pani tuon koko asian hyllylle, eikä milloinkaan vieraillut siinä uudelleen herätyksen kanssa.

60   Katsokaa kautta historian. Ei ole koskaan ollut aikaa, milloin Jumala olisi ottanut kirkkokunnan ja aloittanut herätystä siitä. Ei milloinkaan. Sitten koko historia ja Raamattu osoittavat ja todistavat, että se on saastainen asia Jumalan silmissä. Joten minä en halua olla missään tekemisissä sen kanssa. Ja tästä syystä minä olen sitä vastaan ja yritän saada ihmisiä ulos siitä.

61   Samoin kuin oli Israelissa, niin on nytkin, ja meitä pyydetään pitämään Israelia esimerkkinämme. Niin kauan kuin he pysyivät tuon Lähteen kanssa, heillä oli kaikki hyvin. Mutta kun he alkoivat hakata vesisäiliöitä, ihmistekoisia järjestelmiä, silloin Jumala jätti heidät. Hän on tekevä meille samoin. He hylkäsivät Hänet, Elävän Veden Lähteen. Tällainen valitus Jumalalla oli heitä vastaan. “Tehdäkseen jotain, josta he saattaisivat sanoa: ‘Huomatteko, mitä me olemme tehneet?’”

62   Nyt tuona aikana, kun he vaelsivat Mooseksen kanssa, kun Jumala armossaan oli antanut heille profeetan ja oli antanut heille Tulipatsaan kulkemaan heidän edellään ja oli vahvistanut Sen merkkien ja ihmeiden avulla, ja vaikka armo oli antanut heille kaikki nämä asiat, Israel yhä halusi itselleen Lakia. He kieltäytyivät armosta ottaakseen Lain.

Näin juuri ihmiset tänään tekevät. He hylkäävät Sanan ottaakseen kirkkokunnallisen järjestelmän, koska siinä he voivat tehdä, mitä he haluavat, ja kukaan ei sano siitä mitään heille. Mutta te ette voi tehdä niin Kristuksessa! Teidän täytyy tulla puhtaasti ja kirkkaasti, jotta voisitte olla Kristuksessa.

63   Jättää luonnonlähde jonkun ihmistekoisen järjestelmän tai vesisäiliön vuoksi, voisitteko te kuvitella jonkun tekevän niin? Voitteko te kuvitella sellaisen henkilön järjen tilaa, joka voisi juoda tuoreesta luonnon lähteestä, ja kuitenkin voisi jättää sen ihmistekoisen vesisäiliön vuoksi, jossa on sammakoita ja liskoja ja lieruhäntiä ja kaikkea muuta.

Se ei edes näytä järkevältä eikä oikealta, mutta juuri näin ihmiset ovat tehneet. He ovat jättäneet Sanan, todellisen Jumalan voiman Lähteen, voidakseen juoda vesisäiliöistä ja tehdäkseen itselleen säiliöitä. Saman asian, minkä he tekivät silloin, he ovat tehneet nyt.

Hän sanoi: “He ovat jättäneet Minut.” Hän sanoi Jeremia 2 ja 13: “He ovat jättäneet Minut, Elävän Veden Lähteen.”

64   Nyt me huomaamme, millainen vesisäiliö on, ja me huomaamme, mitä siihen kerääntyy. Me näemme, kuinka se on valmistettu. Se on ihmistekoinen säiliö, mihin kaikki vesi tulee likaiselta katolta. Vesi, joka sataa likaiselle katolle, huuhtoo sen ja juoksee ihmistekoista putkea myöden ihmistekoiseen vesisäiliöön. Ja kaikki lika kerääntyy sinne, kaikki bakteerit ja liskot ja sammakot ja kaikki maassa olevat asiat. Ja huomatkaa, ne ovat epäpuhtaita eläimiä, lieruhäntiä ja muuta. Lieruhäntä ei voi elää puhtaassa vedessä. Jos se joutuu siihen, se kuolee. Sen täytyy olla seisovassa vedessä.

65   Ja näin on tänään monien näiden loisien kanssa. Ne eivät voi elää Pyhän Hengen tuoreessa vedessä. Tästä syystä he ovat niin lujasti Sanaa vastaan ja sanovat, että Se on vastoin itseään. Sanassa ei ole mitään sellaista. Se on siksi, koska heillä täytyy olla jokin seisovan vesilammikko lierutellakseen siinä. Oikein.

Samoin on sammakon poikasten ja liskojen ja senkaltaisten kanssa. Niiden täytyy päästä suolle, jotta ne voisivat elää seisovassa vesilammikossa, koska heidän luonteensa mukaista on elää siellä. Ettekä te voi muuttaa eläintä, ellette ensin muuta sen luonnettaan.

Ja te ette voi saada ihmistä näkemään Jumalan Sanaa, ennen kuin hänen luonteensa on muuttunut. Ja kun hänen luonteensa on muutettu siitä, mitä hän on, Jumalan pojaksi, ja Pyhä Henki tulee häneen. Pyhä Henki, joka kirjoitti Jumalan Sanan.

66   Keskustelin tänään hyvän ystäväni, tohtori Lee Vaylen, kanssa, joka on nyt täällä läsnä. Hän on melkoinen teologi. Ja niinpä meillä tavallisesti on joitakin hyviä keskusteluja Kirjoituksista. Hän on hyvin älykäs.

Ja kerran hän kysyi minulta, että minkä minä ajattelin olevan alkuperäisen todisteen Pyhästä Hengestä. Olisiko se kielillä puhuminen? Se tapahtui monta vuotta sitten.

Minä sanoin: “Ei, en voi nähdä sitä niin.”

Hän sanoi: “En myöskään minä, vaikka minulle onkin opetettu niin.” Sitten hän kysyi: “Minkä sinä ajattelisit olevan todiste siitä?”

67   Minä sanoin: “Kaikkein täydellisin todiste, jota voin ajatella, on rakkaus.” Ja niin me jatkoimme keskusteluamme siitä.

Ja sitten minä ajattelin: “Se kuulosti erityisen hyvältä.” Niinpä minä pidin kiinni siitä: “Jos miehellä on rakkaus.”

Mutta yhtenä päivänä Herra näyssä oikaisi sen asian minulle, ja Hän sanoi, että “Pyhän Hengen todiste oli niillä, jotka voivat vastaanottaa Sanan.” Se ei ollut rakkaus tai kielilläpuhuminen, vaan se on Sanan vastaanottaminen.

68   Ja sitten tohtori Vayle sanoi minulle, että se on Kirjoitusten mukaista. Hän sanoi: “Koska Johanneksen 14. luvussa Jeesus sanoi: ‘Kun Hän, Pyhä Henki, tulee teidän yllenne, Hän tulee paljastamaan teille nämä asiat, jotka Minä olen opettanut teille, ja Hän tulee paljastamaan teille tulevat asiat.”’

Joten siinä teillä on aito todiste Pyhästä Hengestä. Hän ei ole vielä koskaan kertonut minulle mitään väärää. Niinpä se on: todiste Pyhästä Hengestä on se, että voi uskoa Sanan ja voi vastaanottaa Sen.

Koska Jeesus ei koskaan sanonut: “Kun Pyhä Henki on tullut, te tulette puhumaan kielillä.” Hän ei koskaan sanonut: “Kun Pyhä Henki tulee, te tulette tekemään noita asioita”, vaan Hän sanoi: “Hän tulee ottamaan näistä Minun asioistani ja näyttämään ne teille, ja tulee näyttämään teille tulevia asioita.” Niinpä siinä on aito Pyhän Hengen todiste sen mukaisesti, kuin Jeesus itse sen sanoi.

69   Niinpä kaikki nämä tunnekuohut ja asiat, joita ihmisillä on, ja joissa he elävät, te voitte nähdä, miksi he tekevät niin. Näettekö, siitä on tullut kirkkokunta tai seisova vesilammikko. He eivät voi rakentaa kirkkokuntaa täydellisen Jumalan Sanan päälle, niin ei voida tehdä, koska te ette voi tehdä Jumalasta kirkkokuntaa. Ette koskaan!

70   Kerätkääpä yhteen joukko miehiä, jotka voivat uskoa Sanan, ja antakaa heidän aloittaa organisaatio. Ja ensimmäinen asia, mitä tapahtuu, tiedättehän, on se, että jonkun vuoden kuluttua siellä on joukko “rickyjä”, joiden kanssa te ette voi tehdä yhtään mitään. He pitävät sitä käsissään, ja te ette voi tehdä sille mitään. Se ei ole Jumalan järjestelmä. Sitä se ei ole. Niinpä me siis tiedämme, että se on kuollut ja tullut vesisäiliöksi, paikaksi, missä jokainen heistä tekee kompromissin tämän, tuon ja jonkun muun kanssa saadakseen sinne jäseniä tai antaakseen ihmisten tulla sisälle.

71   Me voimme todeta, että tämä järjestelmä alkoi erään kerran jo siellä israelilaisten päivinä, kun he kaivoivat näitä vesisäiliöitä. Siellä oli joukko fariseuksia, jotka olivat kaivaneet joitakin vesisäiliöitä. Ja heillä oli mies nimeltään Herodes, joka oli käskynhaltija, maan hallitsija.

Ja hän tuli alas kuulemaan miestä, joka ei leikitellyt heidän kirkkokuntiensa kanssa. Hän oli profeetta. Ja yhdelläkään profeetalla ei koskaan ole mitään muuta tekemistä kirkkokunnan kanssa, kuin että he ovat vihanneet sellaista. Tämä profeetta sanoi: “Älkää alkako sanoa itseksenne: ‘Aabraham on meidän isämme’, sillä minä sanon teille, että Jumala kykenee näistä kivistä herättämään lapsia Aabrahamille.”

72   Ja he toivat hänen luokseen korkea-arvoisen henkilön, joka oli ottanut veljeltänsä vaimon ja nainut hänet. Ja tuo mies käveli suoraan hänen eteensä, ja mitä hän sanoi? He ajattelivat, että hän tekisi kompromissin ja sanoisi: “No niin, herra, onko sinulla mukava tuoli, jossa voit istua. Minä olen niin iloinen, että sinä olet voinut tänään tulla tänne kuuntelemaan minua.”

Johannes käveli suoraan hänen eteensä ja sanoi: “Sinun ei ole laillista pitää häntä.” Kaikkein ensimmäiseksi hän haukkui häntä hänen synnistään.

73   Näettekö, kirkkokunnat ovat seisovia vesilammikolta, jossa miehet voivat elää naisten kanssa, ja naiset voivat tehdä kaikenlaista, kuten katkaista hiuksensa ja käyttää shortseja ja kaikkea muuta, ja kutsua itseään kristityksi.

Mutta aito Lähde, Hallelujaa, Jumalan voiman Lähde, ei voi pysyä siellä, koska Se puskee itsensä ulos sieltä. “Minä olen Elävien Vesien Lähde. He ovat jättäneet Minut kaivaakseen itselleen joitakin vesisäiliöitä.”

74   No niin, elävän veden lähde, me huomaamme, minkälainen on elävän veden lähde? Me näimme, mikä vesisäiliö on. Millainen sitten on elävän veden lähde? Se on luonnonlähde.

“Luonnonlähde, mikä se on, veli Branham?”

Se on kaivo, joka itse työntää vetensä alhaalta käsin ulos. Se virtaa koko ajan. Se on omavarainen, se on aina tuore ja puhdas, luonnonlähde, elävän veden lähde. Se ei ole kuollut ja seisova, vaan se elää. Se uusiutuu jatkuvasti tuoden ylös koko ajan jotakin uutta, liikkuen, jotka tulevat sen omista luonnonvaroista. Se imee tyhjentymättömästä varastosta. Se on elävien vesien lähde, joka suihkuaa ylöspäin puhdistaen itsensä. Se on puhdasta, kirkasta vettä. Se huolehtii itsestään. Teidän ei tarvitse odottaa sateita täyttämään sen varastoa. Se pulppuaa koko ajan ja antaa vetensä vapaasti. Teidän ei tarvitse pumpata sitä, tuulettaa sitä, pyörittää sitä tai liittyä siihen. Se vain on elävien vesien lähde.

75   Te tiedätte, että noiden vanhojen vesisäiliöiden kanssa teidän täytyy pumpata ja kiertää ja kelata ja kaikenlaista, jotta saisitte vähän tuota seisovaa vettä siitä ulos.

Mutta elävän veden lähde antaa vetensä vapaasti ilman pumppaamista ja liittymistä ja kaikkea muuta.

76   Oi, minä olen niin iloinen tuosta Lähteestä! Kyllä! Sitä ei tarvitse siivilöidä, jotta saataisiin nuo loiset siitä pois, koska se tulee niin syvältä sieltä pohjakalliosta, jossa ei ole mitään loisia.

Se ei tarvitse mitään koulutettua riepua siivilöimään sitä, oikein, jotakin maailmallista ihmistekoista järjestelmää, kirkkokunnallista viisautta, joka psykiatrin kautta haluaa sanoa sinulle, oletko kykenevä saarnaamaan vai et. Siinä ei tarvita mitään noita likaisia riepuja. Se tulee työntämään sen pois, niin pian kuin te panette siihen jotakin sellaista. Te ette voi tehdä niin. Tuollainen kaivo pulppuaa koko ajan. Jos te panisitte yhden niistä rievuista siihen, se tulisi heittämään sen pois jommallekummalle puolelle. Sillä ei ole aikaa mihinkään kirkkokunnalliseen riepuun.

77   Se ei tarvitse minkäänlaista suodatinta, ei siivilää, ei pumppua eikä ravistelua eikä mitään muutakaan. Se vain jatkaa pulppuamistaan. Se ei ole riippuvainen paikallisista sateista, jotta se täyttyisi. Sateet ovat herätyksiä. Kun taas tuo elämän veden lähde on paikka, missä ruumis on ja jonne kotkat tulevat kokoontumaan. Teidän ei tarvitse pumpata esiin herätystä. Teidän ei tarvitse pumpata esiin mitään. Ainoa asia, mikä teidän täytyy tehdä, on tulla lähteelle. Se on aina täynnä hyvää, tuoretta vettä, joka ei koskaan lopu. Se vain jatkaa pulppuamistaan.

78   Teidän ei tarvitse mennä vesisäiliön luo ja sanoa: “No niin, jospa sataisi ja se pesisi puhtaaksi tuon ladon, niin meillä voisi olla jotakin juotavaa.” Voi sentään! Ei mitään sellaista. Tämä luonnonlähde pulppuaa hyvää, kylmää vettä koko ajan. Te voitte luottaa siihen. Teidän ei tarvitse sanoa: “Hyvä on, minäpä menen tuolle vanhalle vesisäiliölle, josta meidän oli tapana juoda, mutta ei ole satanut pitkään aikaan. Sanonpa teille, että se voi olla kuivunut.”

79   Tällä tavalla on joidenkin näiden ihmistekoisten järjestelmien kanssa. Te voitte päästä sisälle, jos teillä on jotakin suurta meneillään tai myytte jotakin tai teillä on jotakin muuta kiinnostavaa, korttipelejä ja suuria juhlia pohjakerroksessa. Silloin teidän huoneenne voi olla täynnä.

Mutta kun te tulette tuolle Lähteelle, joka aina pulppuaa, ihmiset saavat siellä juodakseen kylmää raikasta vettä. Te voitte olla varmoja siitä. Sanotaan: “Heillä ei ole ollut herätystä kymmeneen vuoteen.” Jos te olette tuolla Lähteellä, siellä on oleva herätys käynnissä koko ajan.

80   Kuten pieni walesilainen. Erään kerran, kun heillä oli herätys meneillään Walesissa, siellä oli joitakin korkea-arvoisia Yhdysvalloista. Jotkut näistä suurista jumaluusopin tohtoreista menivät sinne Walesiin nähdäkseen, mitä se kaikki oli. Niinpä heillä oli heidän ympärikäännetyt kauluksensa ja knallit päässään, kun he kävelivät siellä kadulla.

Ja siellä tuli pieni poliisi vastaan heilutellen keppiään ja vihellellen: “Alhaalla ristillä, missä Pelastajani kuoli, siellä minä itkin puhdistuakseni synnistä. Siellä minun sydämeeni käytettiin Verta. Kunnia Hänen Nimelleen”, ja käveli alas katua.

Niinpä he sanoivat: “Tämä näyttää olevan uskonnollinen mies. Menkäämme ja kysykäämme häneltä.”

Ja he sanoivat: “Herra.”

Hän sanoi: “Mitä te haluatte! ”

He sanoivat: “Me olemme täällä Yhdysvalloista. Me olemme lähetystö. Me tulimme tänne tutkiaksemme niin kutsuttua Walesin herätystä. Me olemme jumaluusopin tohtoreita ja me olemme täällä nähdäksemme, mitä se on. Me haluamme tietää, missä herätys on, ja missä sitä pidetään.”

Hän sanoi: ”Te olette tulleet perille. Minä olen Walesin herätys!” Aamen! “Walesin herätys on minussa! Sen on juuri tässä.”

81   Näin on, kun te elätte tuon Elävän Vesien Lähteen äärellä. Se on koko ajan elossa ja pulppuaa yli ja yli ja yli, loppumattomasti. Ei: “Menkää ja katsokaa, olisiko siinä vettä, olisikohan tullut sadetta pitkään aikaan”, sellainen se ei ole. Se on Elävän Veden Lähde. Kuten sanoin, se antaa vetensä vapaasti.

82   Teidän ei tarvitse panna siihen minkäänlaista riepua, jotakin koulutuksen riepua, ennen kuin te voitte lähettää hänet saarnaamaan ja todeta lausuuko hän sanansa oikein ja sanooko hän ne oikein ja minkälaista äänenpainoa hän käyttää, ja niin edelleen. Monet heistä eivät edes tiedä, mitä he ovat. Mutta joka tapauksessa hän elää Lähteellä, kaikesta huolimatta.

83   Sen täyttymisen ei tarvitse riippua paikallisesta sateesta tai paikallisista herätyksistä. Sen ei tarvitse tehdä mitään sellaista, sillä sen voima ja puhtaus on siinä itsessään. Missä Sana on, siinä on Sen voima. Kun mies pystyy vastaanottamaan Sen sydämeensä, niin Sillä on sen oma puhtaus ja Sillä on sen oma voima. Se on juuri itse Sanassa ja tuo esiin Sen Elämään.

84   Kun Israel hylkäsi Sen, he joutuivat vaikeuksiin. Joka kerta, kun he menivät Siitä pois, he olivat vaikeuksissa.

Samalla tavoin kuin mekin nyt teemme. Kun herätys eroaa Siitä, silloin siitä ei mihinkään. Se kaivaa itselleen joitakin seisovavetisiä vesisäiliöitä, ja se on mennyttä.

85   Mutta Jumala aina auttoi heitä. Napina Punaisella Merellä, silloin kun he napisivat… Kuitenkin kaiken tuon keskellä, Hän oli antanut heille lupauksen. Hänen olisi pitänyt kääntää heidät takaisin juuri sieltä, meidän näkökulmastamme katsoen, mutta Hän oli luvannut viedä heidät sinne.

Mitä Hän teki? Hän antoi noille Israelin lapsille Tulipatsaan, ja kaikkea muuta, vahvistaakseen heidän profeettansa. Ja heidät johdettiin sinne ulos merelle. Ja aina tulee vaikeuksia sitä vastaan. Ja täällä tulivat faarao ja hänen armeijansa. Ja tiedättekö, mitä Jumala teki? Hän vain avasi punaisen, seisovavetisen säiliön.

Kuollut meri on kuollein asia maailmassa. Se on todella kuollut. Se on liikkumaton, eikä mikään voi elää siinä.

Ja Hän avasi sen ja asetti heidät vapaana toiselle rannalle. Hän vei heidät sinne, missä heitä ei tultaisi sitomaan millään tuonkaltaisilla asioilla.

86   Erämaassa he tulivat huomaamaan, etteivät he voineet olla riippuvaisia säiliöistä. Ne olivat kuivia. Sitten he löysivät itsensä vaeltamassa vesireiältä toiselle. Kun he olivat erämaassa, he olivat kuolemassa janoon ja menivät tämän säiliön luo täällä, tälle lammikolle, ja se oli kuivunut. He menivät toiseen paikkaan, ja sekin oli kuivunut. Ja he eivät enää koskaan ajatelleet saavansa juoda.

Ja sitten kaikkein epätodennäköisimmältä paikalta erämaassa he löysivät vettä. Se oli kalliossa. Se oli kalliossa. Ja sitten kaikkein epätodennäköisin paikka, mistä ihminen saattoi löytää mitään vettä, oli kuivasta kalliosta keskeltä erämaata. Mutta te näette, että Jumala tekee senkaltaisia asioita. Kaikkein uskomattomimmassa paikassa ja kaikkein epätavallisimmalla tavalla. Tällä tavoin se on aina ollut.

87   He ajattelevat, että teillä täytyy olla suuri kirkkokunta, yhdessä, ja kerätä ja saada heidät kaikki tulemaan yhteen jonkin valtavan suuren kokoontumisen yhteydessä, ja niin edelleen, ja saada tuhannet olemaan yhteistoiminnassa, ja kaikkea sellaista, jotta olisi herätys.

Joskus Jumala ottaa jonkun pikku kaverin, joka ei edes osa aakkosiaan, jonkin lukutaidottoman ihmisryhmän keskeltä, jotka tuskin erottavat oikeaa kättä vasemmasta, ja Hän aloittaa herätyksen, joka ravistelee maailmaa. Hän teki niin Johanneksen aikana. Hän teki sen profeettojen aikana. Yhtäkään heistä, kuten tiedämme, ei ollut koulutettu. Mutta Jumala saattoi saada otteen heistä ja tehdä jotakin heidän kanssaan.

88   Tästä kalliosta tulivat esille vedet. Hän oli Kallio. Ja Hän käski lyömään tätä Kalliota. Ja Hän antoi runsaasti puhdasta ja kirkasta vettä jokaiselle, joka halusi juoda. Hän pelasti jokaisen, joka halusi juoda siitä, ja se on täydellinen esikuva Johanneksen 3:16:sta.

Jumala niin rakasti maailmaa, että hän antoi ainosyntyisen Pojan, jotta kuka hyvänsä, joka uskoo häneen, ei tulisi kuolemaan, vaan hänellä tulisi olemaan iankaikkinen elämä.

89   Jumala löi tuota Kalliota Golgatalla. Meidän tuomiomme oli Hänen yllään, jotta Hänestä voisi tulla Elämän Henki, joka tulisi antamaan sinulle ja minulle Iankaikkisen Elämän. Ja se, mitä tapahtui siellä erämaassa, oli sen täydellinen esikuva.

90   Heidän ei koskaan tarvinnut vetää ja kaivaa ja pumpata. Ei mitään muuta kuin vain olla vapaasti osallisia Hänen valmistamasta tiestä. Heidän ei tarvinnut kaivella vesilammikoita. Heidän ei tarvinnut nostaa sitä mistään ämpärillä. Heillä ei tarvinnut olla minkäänlaista vinssiä saadakseen sitä. Heidän vain täytyi olla osallisia siitä.

Ja siinä kaikki, mitä nytkin tarvitaan. Teidän ei tarvitse liittyä mihinkään. Teidän ei tarvitse mennä alttarille ja työskennellä jotakin, pumpata sitä. Teidän ei tarvitse kerrata jotakin sanaa uudelleen ja uudelleen, kunnes saatte kielen sekaannuksen. Ainoa asia, joka teidän täytyy tehdä, on olla vapaasti osallisia Hänestä Jumalan järjestämällä tavalla. Ei pumppaamista, ei puskemista eikä mitään muuta kuin vain ottaa siitä vapaasti. Teidän ei tarvitse tehdä yhtään mitään muuta kuin vain olla osallisia siitä, uskoa se. Se on kaikki, mitä voin sanoa siitä.

Heidän ei koskaan ole tarvinnut tehdä mitään sen edestä. Milloinkaan ei ole tarvinnut kaivaa saadakseen sitä. Heidän ei koskaan tarvinnut mennä polvilleen ja itkeä koko yötä saadakseen sitä. He vain olivat osalliset siitä. Sitä oli jo lyöty. Kyllä.

91   Katselen juuri miestä, joka istuu siellä huoneen takaosassa. Muistan kertoneeni hänelle siitä, mitä tapahtui erään vanhan tallin seimessä eräänä päivänä.

Ja hän sanoi: “Mutta minä olen niin huono.”

92   Minä sanoin: “Tiedän, että niin on. Ja niin on minunkin kanssani.” “Mutta”, minä sanoin, “sinä katsot siihen, millainen sinä olet. Lopeta katsomasta siihen, millainen sinä olet, ja katso siihen, millainen Hän on.”

Hän sanoi: “Jos vain voisin päästä eroon näistä savukkeista, veli Branham, niin silloin minä voisin olla kristitty.”

93   Minä sanoin: “Älä yritä päästä eroon niistä. Sinä yrität tulla hyväksi ja sitten tulla Hänen luokse. Hän ei koskaan tullut pelastamaan hyviä miehiä. Hän tuli pelastamaan pahoja miehiä, jotka tiesivät olevansa pahoja.”

Hän sanoi: “No niin…”

Minä sanoin: “Kuulehan, ethän sinä halua mennä helvettiin?”

Hän sanoi: “En!”

94   Minä sanoin: “No niin, sinun ei tarvitse. Hän kuoli, jotta sinun ei tarvitsisi mennä sinne.”

Hän sanoi: “Mitä minun täytyy tehdä?”

Minä sanoin: “Ei mitään. Se on juuri niin yksinkertaista.”

Hän sanoi: “Mutta jos minä milloinkaan voisin…”

95   Minä sanoin: “Siinä sinä taas uudelleen menet takaisin noihin savukkeisiin. Lopeta noiden savukkeiden ajatteleminen, Muista vain ajatella sitä, mitä Hän teki, mitä Hän on, eikä sitä, mitä sinä olet. Sinä et ole hyvä, sinä et koskaan ollut etkä koskaan tule olemaan, mutta se, mitä Hän on! Hän se on.” Ja minä sanoin: “Nyt, ainoa asia, mikä sinun tulee tehdä, jos Hän kerran otti sinun paikkasi siellä, on vain vapaaehtoisesti vastaanottaa se, mitä Hän teki. Ainoa asia, mitä sinun täytyy tehdä, on vain vastaanottaa se.”

“Mikäs siinä”, hän sanoi, “se on yksinkertaista. Minä haluan tehdä sen.”

96   Minä sanoin: “Tässä on joki.” Minä toin hänet tänne ja kastoin hänet Jeesuksen Kristuksen Nimessä.

Jotkut hänen omaisistaan istuvat täällä, ja minä tiedän, että he ajattelivat vähän oudolla tavalla minusta, koska tein sen. Minä tiesin, mitä tein. Olin nähnyt miehessä jotakin, mikä oli aitoa, saatoin nähdä sen siellä, joten minä otin ja kastoin hänet Herran Jeesuksen Nimessä.

Ja kun olimme tehneet sen, niin jokin aika sen jälkeen minä menin käymään hänen poikansa luona. Olin nähnyt näyn, kuinka puu särkyi eräässä määrätyssä paikassa, ja kuinka mies putosi ja melkein katkaisi selkänsä ja hän joutui sairaalaan. Ja tuona yönä Herra paljasti minulle, että se tulisi olemaan savukkeiden loppu.

Joten seuraavana päivänä, kun hän halusi savukkeita, minä sanoin: “Minä ostan hänelle kartongin ja vien sen hänelle. Odottakaa te vain, niin tulette näkemään.” Hänen savukepäivänsä ovat ohitse. Eikä hän koskaan polttanut eikä halunnut yhtäkään sen jälkeen. Jumala!

97   Näettehän, ensimmäinen asia, mikä teidän täytyy tehdä, on tulla tuolle Lähteelle. Teidän täytyy tulla tuohon Veteen käsittäen, että ei ole mitään, mitä te voisitte tehdä, vaan mitä Hän on tehnyt teidän puolestanne. Teidän ei tarvitse kaivaa tai pumpata sitä ulos, teidän ei tarvitse lopettaa tätä eikä teidän tarvitse lopettaa tuota. Ainoa asia, mikä teidän täytyy tehdä, on tulla sinne ja juoda. Siinä kaikki. Jos olette janoinen, niin juokaa!

98   No niin, Hän oli Kallio. Jumala löi Häntä meidän edestämme, ja Hänestä tuli esiin runsaana puhdas ja kirkas vesi. Se tekee sen vielä tänäänkin jokaiselle, joka haluaa uskoa. Se on tietenkin Hänen armonsa meitä kohtaan, Hänen kansaansa kohtaan.

99   Siellä oli samoin, kuin on tänäänkin laita ihmisten kanssa, jotka ovat valmiina vastaanottamaan sen, minkä vain voivat saada, mutta eivät halua antaa mitään vastapalvelukseksi. Israel oli valmis juomaan kalliosta, mutta he eivät halunneet antaa Jumalalle sitä palvelusta, joka olisi kuulunut Hänelle.

100   Ja Hän aina palvelee meitä. Tehän tiedätte, että me emme voi edes hengittää ilman Häntä. Me emme voi hengittää ilman, että se ei tulisi Jumalalta. Tämä osoittaa sen, kuinka riippuvaisia me olemme Hänestä. Ja kuitenkin melkein halkeamme kahtia, jos meidän täytyisi yrittää tehdä jotakin Hänelle. Hän pyytää meitä tekemään jotakin, mennä tapaamaan jotakin, mennä rukoilemaan jonkun puolesta, mennä auttamaan jotakin. Sen tekeminen melkein särkee meidät. Mutta me emme halua tehdä mitään palvellaksemme Häntä.

101   Hänen valituksensa oli: “He ovat hyljänneet Minut, Sanan, ja vastaanottaneet tilalle särkyneen vesisäiliön. He ovat hyljänneet Minut, Elämän Lähteen, Elämän Veden Lähteen, ja heitä haluttaa mieluimmin juoda jostakin seisovavetisestä säiliöstä.” Voitteko te kuvitella sellaista?

102   Voitteko te kuvitella, että jos täällä olisi luonnon lähde, joka pulppuaisi hienoa kalkkikivivettä suoraan kallion sydämestä, sieltä syvältä hiekkakerroksista, juuri niin kylmänä ja hyvänä kuin vain olla voi, ja sitten joku henkilö haluaisi juoda tuosta vesisäiliöstä, johon on huuhtoutunut latojen ja ulkorakennusten katoilta kaikenlaista ja johon maan lävitse vuotaa kaikenlaisia vesiä talleista ja navetoista ja likavesiviemäreistä, ja sitten me haluaisimme juoda siitä ennemmin kuin tuosta luonnonlähteestä? Tuollaisen henkilön jäljessä olisi jotakin vikaa.

103   Ja kun mies tai nainen haluaa ottaa perustakseen kirkkokunnan, joka antaa luvan hiusten leikkaamiseen ja shortsien käyttämiseen, maalaamiseen ja kaikkiin näihin muihin asioihin, ja joilla on joitakin pieniä ohjelmia ja kaikenlaista menoa, ja he voivat mennä keilahalleihin, ja siellä on kaikenlaista muutakin mielettömyyttä. He hyväksyvät sen ja pitävät sitä parempana kuin vanhanaikaista Jumalan Sanaa, joka leikkaa syvälle ja hakkaa pois ja tekee naisista hienoja naisia, ja saa heidät pukeutumaan ja toimimaan oikein, ja ottaa tupakan ja kiroilemisen ja valehtelemisen ja varastamisen pois teistä, ja ottaa kaiken maailman pois teistä ja antaa teille jotakin, josta saatte täydellisen tyydytyksen? Miksi mies tai nainen menee tuollaisiin asioihin mukavuuden takia? Kuinka te voitte saada lohdutusta sellaisesta?

104   Kuinka te voisitte saada virkistävää juotavaa seisovavetisestä säiliöstä? Miksi kukaan… Jos henkilö menisi säiliössä olevan seisovan veden luo, kun luonnon lähde on avoinna häntä varten, te sanoisitte: “Tuon miehen järjessä on jotakin vikaa.”

Ja jos mies tai nainen menee senkaltaiseen paikkaan löytääkseen lohdutusta, niin hengellisesti tuollaisessa henkilössä on jotakin väärin. He eivät halua Sanaa. Se osoittaa, että heillä edelleen on sammakon tai jonkun muun sellaisen luonne. Kyllä vaan. Jokin tuossa luonteessa pitää tuosta seisovavetisestä lammikosta, koska senkaltaiset asiat eivät elä raikasvetisessä lammikossa. He eivät voi tehdä sitä, koska se on raikasta vettä. He eivät voi tehdä sitä.

105   No niin, Jumala valitti, että he olivat jättäneet sen. Ja tänään he ovat tehneet saman asian.

Nyt katsokaa nyt naista kaivolla. Hän oli tullut Jaakobin vesisäiliölle, josta hän aina oli hakenut vettä Jaakobin vesisäiliöstä. Mutta Jaakobin vesisäiliö, kirkkokunta, niin kuin me kutsumme sitä, koska hän kaivoi niitä kolme, ja tämän hän joutui kaivamaan. No niin, hän tunsi tuon kertomuksen, koska hän sanoi: “Meidän isämme Jaakob kaivoi tämän kaivon, hän itse ja hänen karjansa ja kaikki muutkin joivat siitä, eikö tämä olisi tarpeeksi hyvää?”

106   Hän sanoi: “Mutta juotuasi tuota vettä, jota sinä nostat sieltä, sinun tulee uudelleen jano, ja sinun täytyy tulla takaisin tänne saadaksesi sitä. Mutta, se vesi, jota Minä annan sinulle, on Lähde, Suihkukaivo, joka pursuaa ylös sinun sisältäsi, eikä sinun tarvitse tulla tänne saadaksesi sitä. Se on sinun kanssasi.”

107   Huomatkaa, kun hän tuli tietämään, että hengellinen Lähde oli puhunut hänelle hengellisen merkin kautta, jota hän oli odottanut, hän jätti Jaakobin kirkkokunnallisen järjestelmän eikä koskaan mennyt takaisin siihen, koska hän oli löytänyt todellisen Kallion. Näettehän? Hän juoksi kaupunkiin. Hänen synnin tekeminen loppui. Hän ei enää ollut likainen nainen. Hän sanoi: Tulkaa, nähkää, kenet minä olen löytänyt, Miehen, joka kertoi minulle asiat, joita olen tehnyt. Eiköhän tämä juuri ole Kristus?” Tuo vesisäiliö saattoi olla aivan kunnossa, se oli palvellut tarkoitustaan, mutta nyt hän oli todellisella Lähteellä. Vesisäiliö oli palvellut tarkoitustaan siihen asti, kunnes totinen Lähde avattiin. Mutta kun totinen Lähde osui kohdalle, vesisäiliö kadotti voimansa. Hän löysi paremman juomapaikan.

108   Ja on olemassa parempi paikka! On parempi paikka, ja se on Kristuksessa. Johannes 7:37 ja 38, Jeesus sanoi Lehtimajajuhlan viimeisenä päivänä: “Jos joku janoaa, hän tulkoon Minun luokseni ja juokoon.”

He kaikki iloitsivat. Heillä oli pieni lirinä vettä, joka tuli alttarin alta, ja siitä he kaikki joivat tuon juhlan juhlimisen aikana ja sanoivat: “Meidän isämme joivat hengellisestä kalliosta erämaassa.” Näettekö, he olivat hakanneet itselleen vesisäiliön ja pumppasivat hieman seisovaa vettä siitä, mikä pursui temppelin alta siellä. Ja he kaikki olivat kerääntyneet tämän veden ympärille juodakseen ja sanoivat: “Vuosia sitten meidän isämme joivat erämaassa.”

Jeesus sanoi: “Minä olen tuo Kallio, joka oli erämaassa.”

He sanoivat: “Me söimme mannaa, jonka Jumala antoi sataa alas Taivaasta.”

109   Hän sanoi: “Minä olen tuo Manna.” Vaikka tuo Lähde seisoi heidän keskellään, ja vaikka Elämän Leipä seisoi heidän keskellään, niin he eivät kuitenkaan halunneet Sitä. He mieluummin halusivat oman säiliönsä, koska ihminen oli valmistanut tämän, ja Jumala oli lähettänyt tuon. Siinä on ero. He kaivavat itse vesisäiliöitä.

110   Hän sanoi; “Jos joku janoaa, hän tulkoon Minun luokseni ja juokoon.” Hän on tuo Lähde.

Ja niin kuin Kirjoitukset sanovat: “Hänen sisimmästään tulee virtaamaan ulos elävän veden virrat.” Oi, Hän on tuo luonnon Lähde! “Hänen sisimmästään tulee virtaamaan ulos elävän veden virrat.”

111   Hän oli tuo Kallio, joka… Hän oli tuo Haagarin Kallio, hänen vaikeutensa hetkellä, kun hänen lapsensa oli kuolemaisillaan, ja hänet oli pantu leirin ulkopuolelle pienen Ismaelin kanssa. Hänen säiliövetensä, mitä hän kuljetti mukanaan, oli loppunut ja hän oli laskenut Ismaelin maahan ja mennyt nuolenkantaman päähän itkemään, koska hän ei halunnut nähdä lapsen kuolevan. Ja yhtäkkiä Herran Enkeli puhui, ja hän löysi Beer… Beershepan, siellä pulppuavan kaivon, ja joka yhä pulppuaa tähän päivään asti. Hän oli Haagarin Beer-Beershepa, kallio siellä erämaassa.

112   Ja täällä Hän seisoi, Verellä täytetty Lähde, tuona päivänä siellä Temppelissä. [Tyhjä kohta nauhassa.] Sakarian 13. luvussa Hän oli Daavidin huoneelle avattu Lähde synnistä puhdistumista varten. Hän oli tuo Lähde. Psalmissa 36:9 Hän oli Daavidin Elämän Lähde. Hän on yhä tuo Lähde Daavidin huoneessa.

Hän on se josta runoilija on sydämessään sanonut:

On lähde täytetty Verellä
Joka on otettu Immanuelin suonista;

Kun syntiset uppoavat tuon tulvan alle,
He kadottavat kaikki syyllisyyden tahransa.

Hän on tuo Elämän Lähde, Vesilähde. Hän on Jumalan Sana.

113   Näiden viimeisten päivien ihmiset ovat hyljänneet Hänet, todellisen Sanan, Elämän Veden, ja ovat hakanneet itselleen kirkkokunnallisia vesisäiliöitä.

114   Ja nyt me näemme, että heillä on ollut särkyneitä vesisäiliöitä. Ja kuinka tuo säiliö on täytetty epäuskon bakteereilla, epäuskolla, kerskauksella, koulutusohjelmilla ja niin edelleen, jotka ovat vastoin Jumalan lupauksia. He ovat Sanan epäilijöitä.

115   Raamattu sanoo, että nuo vesisäiliöt, joita heillä on, ovat särkyneet. “Särkynyt” vesisäiliö on vuotava säiliö ja se vuotaa. Mitä se tekee? Se vuotaa uskonnolliseen likakaivoon, jota kutsutaan Kirkkojen Maailmanneuvostoksi. Ja tänne tämä särkynyt vesisäiliö johtaa heidät. Kaikki tämä siksi, että he ovat hyljänneet Hänet, Elävän Veden Lähteen, ja valmistaneet näitä vesisäiliöitä.

116   He kaivavat suuria seminaarijärjestelmiä opiskelua ja kouluttamista varten. He kaivavat senkaltaisia säiliöitä tänään, ja miehellä täytyy olla Ph.D. tai LL.D. tai jotakin sellaista, ennen kuin hän voi edes saarnata. Vesisäiliöitä, jotka ovat täytetyt ihmisen tekemällä teologialla. He panevat heidät näihin suuriin kouluihin opiskelemaan ja siellä he ruiskuttavat heihin heidän itse tehtyä jumaluusoppiansa, ja sen jälkeen heidät lähetetään kentälle sen kanssa. Minkälaisessa päivässä me elämmekään! Ihmistekoisia vesisäiliöitä. Ei ole ihme, että koko asia on alkanut löyhkäämään. Oi sentään! Se tapahtuu siksi, että ihmiset juovat siitä.

117   Ja kun ihmiset haluavat iloa tänään, niin mitä he tekevät? Sen sijaan että he vastaanottaisivat ilon Herrassa, he kääntyvät iloitakseen synnissä. Kun ihmiset, jotka käyvät kirkossa ja väittävät olevansa Kristuksen palvelijoita, tulevat hermostuneeksi, he sytyttävät savukkeen. Ja kun he haluavat pitää hauskaa, he pukeutuvat säädyttömiin vaatteisiin ja menevät ulos leikkaamaan nurmikkoa siihen aikaan, kun miehiä kulkee ohitse, saadakseen heidät viheltämään itselleen. He tekevät kaikenlaista ollakseen suosittuja. He haluavat näyttää filmitähdiltä. Tämä on heidän ilonsa.

Kun taas Jeesus sanoi: “Minussa on heille kylliksi.”

He tekevät niin, koska he eivät halua juoda tuosta Lähteestä. He ovat hyljänneet Sen. He eivät halua juoda Siitä, vaan he haluavat liittyä johonkin ihmistekoiseen järjestelmään, jonkinlaiseen vesisäiliöön, joka on täynnä kaikenlaisia pilaantuneita asioita, jotka antavat heidän jatkaa tällä tavalla.

118   Me veimme eilen lapset ylös joelle, tai uskon, että se oli lauantaiaamuna. Menimme sinne, missä Billy oli kalastamassa veneen kanssa. Veimme lapset sinne, minun pojanpoikani, tyttäreni ja pikku poikani, ja me menimme sinne joelle veneajelua varten. Te ette voi edes ajella veneellä joella tämän saastaisen, likaisen roskaväen vuoksi, jotka touhuavat puolialastomina siellä joella. Vene ajoi vierellemme, ja siinä oli joukko pieniä kaksitoista- tai neljätoistavuotiaita poikia olutpurkit ja savukkeet käsissään, ja sellaista he kutsuvat “hauskan pitämiseksi”. Voi sentään, kuinka kauan tämä maailma voi pysyä pystyssä tuonkaltaisen järjestelmän kanssa!

119   Sitten, päästäkseen vapaaksi ajatuksesta, että heidän kuoltuaan täytyisi mennä helvettiin, he menevät ja liittyvät yhteen näistä ihmistekoisista vesisäiliöistä, joihin muutkin samantyyppiset ihmiset kuuluvat. Se ei ole mitään muuta kuin joukko likaisia, saastaisia maailman “lieruhäntiä”. Ja he liittyvät siihen, koska, niin kuin vanhalla äidilläni oli tapana sanoa: “Samankaltaiset linnut lentävät yhdessä.” He eivät halua tulla Lähteelle puhdistuakseen syntielämästä. He haluavat elää siellä ulkona ja yhä pitää yllä todistusta, että he ovat kristittyjä. Miksi? He ovat kääntyneet pois Hänestä, todellisesta ilon lähteestä, Elämästä, täydellisestä Elämästä, ja sen antamasta tyydytyksestä. Tästä syystä he tekivät sen, koska he vain halusivat liittyä johonkin. Siellä on sellaisia ihmisiä, jotka uskovat tuonkaltaiseen asiaan.

120   Jokin aika sitten veli Fred ja minä ja veli Tom, ja joukko meitä, menimme erääseen tunnettuun baptistikirkkoon Tucsonissa nähdäksemme voisimmeko löytää hieman jotakin, joka ehkä vähän virkistäisi meitä. Ja saarnaaja sanoi jotakin siitä, kuinka ihmiset ennen lähtöään Egyptistä olivat syöneet valkosipulia, ja niin edelleen, ja kuinka he halusivat mennä takaisin sinne syödäkseen sitä. Hän sanoi: “Samoin on tämän päivän ihmistenkin kanssa.”

Ja jokainen meistä sanoi: “Aamen!” En ole koskaan nähnyt sellaista joukkoa! Ja koko seurakunta käänsi katseensa pois saarnaajasta ja he katsoivat taakseen nähdäkseen, kuka se oli, joka sanoi: “Aamen.” Näytti siltä kuin he olisivat säikähtäneet kuoliaiksi. He eivät tienneet, mistä oli kysymys.

Kun Daavid sanoi: ’’Nostakaa ilohuuto Herralle! Ylistäkää Häntä harpuilla. Ylistäkää Häntä psalttarilla. Ja jokainen, jossa henki on, ylistäköön Herraa. Ylistäkää te Herraa!” Jumala iloitsee Hänen ihmisissään. Voikoot he oppia sanomaan: “Aamen”, kun jotakin sanotaan oikein.

121   Miksi ette kääntyisi pois tästä järjestelmästä, maailman vesisäiliöstä, uskolliseen Jumalan järjestelmään, joka on luonnon Kaivo, Jeesus Kristus. Miksi te ette käänny Hänen luokseen, missä Jumala on meidän ilon lähteemme, meidän ylistystemme lähde, joka antaa meille täyden tyydytyksen? Minun hermoni saavat rauhoituksensa Jumalalta.

Kun olen aivan uupunut, minä löydän tyydytyksen Kristuksessa enkä savukkeissa, en maailman asioista, en johonkin uskontunnustukseen liittymisestä, vaan Hänen löytämisessään, Hänen sanomastaan lupauksen Sanasta: “Jos Minä menen pois, olen tuleva takaisin vastaanottaakseni teidät.” Siinä on minun iloni. Hän on minun iloni.

122   He sanovat tänään, että liittymällä näihin asioihin ja muodostamalla Kirkkojen Maailmanneuvoston, he tulevat tekemään tästä paremman paikan elää. Minun rehellinen mielipiteeni on, että he valmistavat siitä paremman paikan synnin tekemistä varten. Se on vain… Koko asiahan on joka tapauksessa syntiä, ei elämistä vaan kuolemista varten. He valmistavat meille paikan synnin tekemistä varten, eikä elämistä varten.

123   Mikä muu asia hyvänsä, joka on Jeesuksen Kristuksen ja Hänen Elämän Sanansa ulkopuolella, on särkynyt vesisäiliö. Mikä hyvänsä, jota yritetään sen korvikkeeksi, mitä tahansa te yritätte tehdä saadaksenne itsellenne rauhan tai lohdutuksen, tai mikä ilo tahansa, minkä te saatte tämän kovikkeena, on särkynyt vesisäiliö täynnä saastaa. Vain Hän antaa täydellisen tyydytyksen.

124   Muistan kuinka pari vuotta sitten mennessäni täältä takaoven kautta ulos, niin siellä oli eräs nuori “ricky”, joka sanoi minulle: “Tiedätkö, mikä on syynä siihen, että sinä aina puhut naisista tuolla tavalla, kun he käyttävät shortseja ja tekevät muita asioita? Siksi, että sinä olet vanha mies. Ja se on syynä siihen.”

Minä sanoin: “Katsohan nyt. Kuinka vanha sinä olet?”

Hän sanoi: “Kaksikymmentä­seitsemän.”

125   Minä sanoin: “Kun minä olin monta vuotta sinua nuorempi, minä saarnasin samaa asiaa kuin nytkin!”

Minä olen löytänyt tyydytyksen Lähteen. Hän on minun osani. Aamen! Niin kauan kuin Hän antaa minulle sen, kaikki on hyvin. Se on minulle taidetta, kun katson Häntä ja Hänen kättensä tekoja, ja näen, mitä Hän tekee. En tunne toista lähdettä.

Oi! kallis on virta,
Joka tekee minut lumen valkoiseksi;
En toista lähdettä tunne,
Kuin Jeesuksen Veren ainoastaan.
On lähde täytetty Verellä,
Otettu Immanuelin suonista;
Kun syntiset uppoavat tuon tulvan alle,
He kadottavat kaikki syyllisyyden tahransa.

126   Minä sanon teille, että tuon Lähteen lisäksi en tunne toista lähdettä. Se puhdisti minut, kun olin likainen. Se pitää minut puhtaana, koska haluan elää tuolla Lähteellä, ja juoda sen raikasta Vettä, joka täyttää minun sieluni ilolla.

Minä saatan olla niin alas painuksissa ja tuntea, että en jaksa enempää, eikä ole mitään paikkaa minne mennä, niin silloin menen polvilleni ja osoitan sormellani lupausta ja sanon: “Herra Jumala, Sinä olet minun Voimani. Sinä olet minun Tyydytykseni. Sinä olet minun Kaikki Kaikessa.” Silloin voin alkaa tuntea jonkin pulppuavan syvällä sisimmässäni, ja olen selviytynyt siitä!

127   Olen yli viidenkymmenen, ja heräsin eräänä aamuna… Tehän tiedätte millaista se joskus on, kun te tuskin saatte toista jalkaanne ulos vuoteesta. Ja kun te olette sellaisessa tilassa, niin tullaan ovelle ja koputetaan. Ja Billy tuli ja kertoi, että jossakin oli hätätapaus, jonne minun tulisi mennä. Ja minä ajattelin: “Kuinka kykenen siihen?” Yritin saada toista jalkaani ulos vuoteesta.

Minä ajattelin: “Sinä olet Lähde, täytetty voimalla minua varten! Aamen! Minun voimani ja minun apuni tulee Herralta. Sinä olet minun Luonnon Lähteeni. Sinä olet minun nuoruuteni!” “He, jotka odottavat Herraa, tulevat uudistamaan voimansa. He saavat siivet niin kuin kotka. He juoksevat, eivätkä väsy; he va­eltavat, eivätkä näänny.” “Herra Jumala, minun velvollisuuteni on mennä. Minua on kutsuttu täyttämään velvollisuuteni”, ja ensimmäinen asia, mikä tapahtui, oli se, että jotakin alkoi pursumaan minun sisälläni.

128   Eräänä päivänä kun minulla oli kokous tuolla pienessä paikassa, Topekassa, Kansasissa. Siellä oli poika, nuori saarnaaja, yksi minun ensimmäisistä kannattajistani. Veli Roy, joka istuu täällä, muistaa tuon paikan. Ja tämä saarnaaja joutui kaatuvan seinän murskaamaksi, kun se kaatui hänen päälleen. Tuo pieni kaveri oli kuolemassa. Hänen maksansa oli murskana, ja perna oli siirtynyt pois paikaltaan, kun tonneittain painoa putosi hänen päälleen.

129   Keskustelin aamiaispöydässä vaimoni kanssa ja sanoin hänelle: “Tiedätkö, mitä Jeesus tekisi, jos Hän olisi täällä?” Minä sanoin: “Kun hän kannatti minua: ‘Minä uskon tuon Sanan’, hän kannatti Kristusta.” Ja minä sanoin: “Se on perkeleen temppu. Jos Jeesus olisi täällä, Hän menisi ja laittaisi pyhät kätensä hänen ylleen, ja tuo poika tulisi terveeksi. En välitä yhtään siitä, vaikka hänen maksansa onkin murskana, hän tulisi terveeksi, koska Jeesus menisi sinne tarkalleen tietoisena siitä, kuka Hän on. Hän tunsi oman kutsumuksensa, sillä Kirjoitukset todistavat, että Hän tiesi, kuka Hän oli, eikä siitä ollut epäilyksen varjoakaan. Hän tulisi laittamaan kätensä hänen ylleen ja sanoisi: ‘Poikani, ole terve’, ja kävelisi ulos sieltä.” Ja minä sanoin: “Silloin hel­vetissä ei olisi tarpeeksi perkeleitä tappamaan tuota poikaa, vaan hän tulisi terveeksi.” “Mutta”, minä sanoin, “näethän kulta. Hän oli Jeesus, ne olivat Jumalan pyhät kädet.”

Minä sanoin: “Minä olen syntinen, synnyin sukupuolisesti. Minun isäni ja äitini olivat molemmat syntisiä. Ja minussa ei ole yhtään mitään hyvää.”

Ja minä sanoin: “Mutta tiedätkö mitä? Jos Herra antaisi minulle näyn ja lähettäisi minut sinne, silloin se olisi kyseessä eri asia. Jos Hän antaisi minulle näyn, niin minä menisin sinne, panisin käteni hänen päälleen, ja hän tulisi pois tuosta vuoteesta.”

130   Sitten aloin ajatella: “Loppujen lopuksi, jos se tapahtuisi näyn kautta, niin mitä eroa siinä olisi? Sama mies rukoilisi hänen puolestaan ja laskisi samat likaiset kädet hänen ylleen.”

Sitten aloin ajatella: “Minä olen Hänen edustajansa. Silloin Jumala ei edes katso minuun. Tuon Vanhurskaan Veri on siellä alttarilla ja välittää minun puolestani. Hän on minun Ylläpitäjäni, Hän on minun Rukoukseni, Hän on minun Elämäni.” Minä sanoin: “Ainoa asia, mikä saisi minut panemaan käteni hänen ylleen uskon kanssa, olisi se, että uskon näkyyn, ja ilman näkyä sama usko tekisi saman asian. Niinpä totean, että minä itse en ole mitään, mutta Hän on Kaikkeni Kaikessa. Hän on minun Elämäni. Hän on minun Käskijäni. Yksikään kirkkokunta ei lähettänyt minua, Hän lähetti minut. Hallelujaa! Minä menen Hänen Nimessään ja lasken käteni hänen ylleen.” Menin sinne ja laskin käteni hänen ylleen, ja tuona iltana hän oli kokouksessa eheänä ja terveenä. Aamen!

131   Oi, kyllä, Hän on Lähde. “En tunne toista lähdettä. En muuta kuin Jeesuksen Veren.” Itsessäni minä en ole kuin löyhkäävä luopio. Jokainen meistä on sitä. Mutta Jumalan edessä me olemme täydelliset. “Olkaa te sen vuoksi täydelliset, aivan kuten teidän Isänne Taivaassa on täydellinen.” Kuinka voitte olla sitä? Koska tuo Täydellinen edustaa meitä siellä. Tuo Lähde on siellä joka päivä raikkaana, ei jonakin seisovana vetenä, vaan joka päivä tuoreena vetenä, joka pesee pois minun syntini. Hän on tuo Lähde.

132   Nyt lopettaessani voisin sanoa tämän. Kaikki, mikä eroaa tästä, on särkynyt vesisäiliö, ja se tulee lopulta vuotamaan ulos sen, mitä te panette siihen. Jos te panette kaiken toivonne, kaiken aikanne ja kaiken yhteen noista seisovavetisistä säiliöistä… Jeesus sanoi, että ne olivat särkyneitä vesisäiliöitä. Jumala sanoi, että ne ovat särkyneitä, ja ne tulisivat vuotamaan ulos kaiken sen,  mitä hyvänsä te panettekin niihin. Te ette voi mennä enää pidemmälle niiden kanssa, koska ne vuotavat. Sillä Hän on ainoa Tie Totuuteen, Elämään ja iankaikkiseen iloon ja rauhaan. Hän on Yksi ja ainoa Tie siihen.

133   Oi! Tyhjentymätön Elämän Lähde on Jeesus Kristus. Miksi? Ja kuka Hän on? Sana, sama Sana, Elämä, Lähde, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Todelliselle uskovaiselle Se on hänen ylenpalttinen ilonsa, hänen korkein elämänmuotonsa, ja hänen suurin tyydytyksensä on Kristuksessa. Ei pumppaamista eikä vetämistä eikä liittymistä, vaan ainoastaan uskomista ja lepäämistä. Tätä Hän on uskovaiselle.

134   Kuten isä Aabraham, hän ei koskaan vetänyt mitään, hän ei ollut levoton eikä väsynyt. Hänellä oli Sana. Hän nojasi El-Shaddain rintaa vasten. Kun Aabraham oli satavuotias, Jumala ilmestyi hänelle ja sanoi: “Minä olen Kaikkivaltias, (heprealainen sana on El-Shaddai, joka tarkoittaa: “Yksi, jolla on rinnat.”), ja sinä olet vanha ja voimasi ovat lopussa, mutta lepää vain Minun rintaani vasten ja ime itseesi voimaa tästä Lähteestä.” Aamen! Mitä hän imi itsellensä? Uuden ruumiin. Hän sai vauvan Saarasta, ja viisikymmentä vuotta myöhemmin hänellä oli seitsemän lasta toisesta naisesta!

135   Oi, El Shaddai! Vanha Testamentti osoittaa, mitä Hän teki, ja Uusi Testamentti kertoo, mitä Hän tulee tekemään. Aamen.”

136   Nyt kun puhelinyhteydet ovat poissa, niin tulen kiiruhtamaan ja lopettamaan hetken kuluttua.

Haluan sanoa tämän ennen kuin lopetan. Minulla oli hyvä kokemus tästä erään kerran. Olin tarkastamassa linjoja. Ja monet ihmiset täällä Georgetownin lähistöllä, Milltownissa, muistavat, että siellä kaukana kukkuloilla oli lähde. Se oli luonnonlähde. Se työnsi veden noin metrin verran ylöspäin ja pursusi koko ajan. Se oli valtavan iso lähde ja… Ja sen ympäristössä kasvoi paljon puolanminttua, tehän tiedätte, tuota mintun kaltaista ruohoa. Ja oi, kuinka minä aina janosinkaan päästä sinne, päästä tuolle lähteelle! Minulla oli tapana maata sen vierellä ja vain juoda ja juoda. Minä istuin alas ja join ja odotin.

Ja vuosi vuodelta minä aina tulin tälle samalle lähteelle, eikä se koskaan pysähtynyt, oli talvi tai kesä. Se ei voinut jäätyä. Te ette voi saada luonnonlähdettä jäätymään. Oi, ei, ei. Ei ole väli sillä, kuinka kylmää ilma on, se ei kuitenkaan saa sitä jäätymään. Se jäädyttää vesisäiliöt. Pienikin pakkanen tekee sen.

Näettehän, mutta kaikessa, mikä liikkuu, on Elämä. Se on liikkeessä. Ja te ette voi saada luonnonlähdettä jäätymään. Ei ole väliä sillä, kuinka lamaannuttava henki ympärillänne onkaan, tämä Lähde on aina elossa. Eläkää tuolla Lähteellä.

137   Ja panin merkille siellä, että aina juodessani siitä, vesi oli aina tuoretta. Milloinkaan ei tarvinnut olla huolissaan ja sanoa: “Ihmettelenpä, jos menen sinne, niin onkohan se lakannut juoksemasta?” Se on juossut…

138   Eräs vanha maanviljelijä sanoi minulle: “Jo minun isoisäni joi tästä, eikä vesi ole koskaan vähentynyt. Se on yhä sama lähde pursuten tuonne Blue Riveriin tuolla.”

139   Minä ajattelin: “Oi, mikä hieno vesipaikka.” Ja minulla oli tapana kävellä noin mailin verran pois tieltä päästäkseni tuohon paikkaan, koska se oli niin todella hyvä paikka juoda. Oi, kuinka hyvää tuo vesi olikaan.

Kun jälleen menen tuonne Arizonan erämaahan, minä yhä ajattelen sitä. “Tuo ihmeellinen lähde siellä, jospa vain voisin maata sen reunalla.”

Kuten Daavidkin kerran sanoi: “Oi, jospa minä vielä kerran voisin juoda tuosta lähteestä.” Jospa hän voisi päästä sinne.

140   Ja istuessani siellä eräänä päivänä sattui pieni kummallinen asia. Minä sanoin: ’’Mistä syystä sinä aina olet niin onnellinen? Toivoisin voivani olla yhtä onnellinen. En ole koskaan nähnyt sinua surullisena siitä alkaen, kun aloin käydä täällä. Sinussa ei ole minkäänlaista surua. Sinä olet aina täynnä iloa. Aina sinä hypit ja pulppuat. Oli sitten kesä tai talvi, kylmä tai kuuma, miten onkin, sinä olet aina iloa täynnä. Mikä saa sinut niin iloiseksi, sekö, että minä juon sinusta?”

“Ei.”

Minä sanoin: “Siksikö, että sinä pidät siitä, kun kaniinit juovat sinusta?”

“Ei.”

Minä sanoin: “Mikä saa sinut kuohuinaan ylitse tuolla tavalla? Mikä tekee sinut niin onnelliseksi? Mikä saa sinut aina niin täyteen iloa? Siksikö, että linnut juovat sinusta?”

“Ei.”

“Siksikö, että minä juon sinusta?”

“Ei.”

Minä sanoin: “Mikä sitten täyttää sinut niin ilolla?”

141   Ja jos tuo lähde olisi voinut vastata minulle, se olisi sanonut: “Veli Branham, se ei siksi, että sinä juot, vaikka arvostankin sitä. Eikä se ole siksi, että minä voin juottaa linnut. Minä juotan kaikki, jotka haluavat juoda. Ainoa asia, mitä teidän täytyy tehdä, on tulla tänne ja juoda. Mutta se, mikä tekee minut niin onnelliseksi, ei ole minä itse, vaan jokin sisälläni työntää minua. Se on jotakin, mikä pulppuaa minussa.”

142   Ja näin on myös Hengellä täytetyn elämän kanssa. Kuten Jeesus sanoi, Hän oli… Näettekö, Hän antaisi teille vesilähteen, joka pulppuaa Iankaikkiseen Elämään, luonnonlähteen, joka jatkuvasti pursuaa ja tulvii. Vaikka muut seurakunnasta olisivat alhaalla tai ylhäällä, te silti olette tuolla lähteellä.

Miksi te ottaisitte vanhan kirkkokunnallisen järjestelmän, vesisäiliön, joka on täynnä loisia ja kaikkea muuta, ja joisitte tuollaista seisovaa vettä, kun teidät on kutsuttu tulemaan Lähteelle, Luonnon Lähteelle?

143   Muistelen sitä, miten se puski ja pulppusi ja lorisi ja nauroi iloiten ja hypellen ilakoivasti. Oli sitten kylmää, sateista, kuumaa tai kuivaa, kun muu ympäristö kuivui, se jatkoi pulppuamistaan kuten aina ennenkin. Koska sen juuret olivat syvällä pohjakalliossa, josta se sai alkunsa.

144   Oi, sallikaa minun elää tuolla Suihkukaivolla. Pitäkää kaikki ihmistekoiset järjestelmänne, jos haluatte, kaikki seisovavetiset lähteenne, mutta antakaa minun tulla tälle Lähteelle. Sallikaa minun tulla sinne, missä Hän on täynnä… Hän on minun Iloni. Hän on minun Elämäni. Hän on minun Voimani. Hän on minun Veteni ja Hän on minun Parantajani, Pelastajani ja Kuninkaani. Kaikki, mistä minulla on tarve, löytyy Hänessä. Miksi haluaisin mennä minnekään muualle?

145   Veli, Sisar, etkö tulisi tälle Lähteelle tänä iltana. Miksi et, jos et koskaan ole ollut siellä, miksi et vastaanottaisi sitä tänä iltana kumartaessamme päämme?

146   Särkyneitä säiliöitä, jotka vuotavat ja joihin maailma vuotaa sisälle, kaikenlainen saasta ladoista ja entisistä päivistä. Miksi et tulisi tälle Lähteelle, jossa sellaiset asiat eivät voi pysyä, tälle suurelle Lähteelle, joka on täytetty Immanuelin suonista otetulla Verellä? Miksi et vastaanota sitä tänä iltana? Auttakoon Jumala meitä tänä iltana, tässä kuivassa, janoisessa maassa. Kuten profeetta sanoi: “Hän on Kallio nääntyvässä maassa.” Hän on Lähde. Ettekö tulisi Hänen luokseen sydämissänne sillä aikaa, kun rukoilemme?

147   Rakas taivaallinen Isä, ei ole muuta lähdettä, kuten juuri soitetaan En toista lähdettä tunne, Veren Jeesuksen ainoastaan. Minä synnyin sinne, minä kasvoin siellä, menin sinne elääkseni ja kuollakseni siellä ja noustakseni uudestaan siellä Hänen läsnäolossansa. Anna minun aina, Herra, olla Hänen läsnäolossansa, sillä en tunne ketään muuta. Ei ole muuta rakkautta kuin Kristus, ei muuta uskontunnustusta kuin Kristus, ei muuta Kirjaa kuin Raamattu. En tunne mitään muuta, eikä ole iloa Hänen ulkopuolellaan. Ottakaa Hänet minulta pois, niin, oi Jumala, ei ole väliä kuinko paljon maailmasta omistan, olisin silti kuollut. Silloin vain vaeltaisin ympäri yrittäen käsin suojella päätäni. Jos otat Hänet minulta pois, niin olen mennyttä, Herra. Mutta salli Hänen olla minussa, niin silloin joulukuu on yhtä miellyttävä kuin toukokuukin. Silloin ei siellä ole oleva kuumia eikä kuivia paikkoja. Jopa itse kuolemakin on menettänyt voittonsa. Suo meillä olla Hänet, Isä. Anna Hänet runsaana jokaiselle uskovaiselle täällä tänä iltana, kun he ovat odottaneet tässä huoneessa.

148   Monien heistä täytyy ajella maanteillä tänä yönä mennessään koteihinsa. Voikoot heidän ajatuksissaan silloin olla: “Minä elän lähteellä, elän siellä juoden tunnista toiseen.”

149   Ja jos he eivät vielä ole vastaanottaneet sitä, niin voikoot he vastaanottaa Hänet nyt, niin että he voivat ottaa mukaansa tuon Lähteen, joka sanoi: “Minä olen käyvä kanssanne. Minä tulen olemaan teidän kanssanne maailman loppuun asti.” Suo nämä asiat, Isä.

150   Ja nyt kun päämme ovat kumarrettuina. Onko täällä joku tänä iltana, tai kuinka moni haluaisi sanoa: “Herra, vie minut tuolle Lähteelle juuri nyt. En ole tullut tänne vain kuuntelemaan vaan löytääkseni jotakin. Olen tullut löytääkseni sinut, Herra. Tarvitsen Sinua tänä iltana. Tule sydämeeni juuri nyt. Tekisitkö sen, Herra?” Jumala siunatkoon teitä, Herra siunatkoon teitä jokaista.

151   Isä, Sinä olet nähnyt kädet kaikkialla, toisessa huoneessakin ja ulkopuolella. Sinä tulet antamaan kaiken sen, mitä he tarvitsevat. He ehkä ovat juoneet jostakin vanhasta vesisäiliöstä, Herra, olleet vain jollakin puolivälin pysäkillä, jonne jotkut miehet ovat hakanneet vesisäiliön. Se on saastutettu kaikenlaisilla oudoilla opeilla, jotka kieltävät Sanan. Minä rukoilen, Jumala, että he tänä iltana tulisivat Hänen luokseen, joka on Lähde, tuo Elämän Lähde. Suo se, Isä. Minä jätän heidät Sinulle nyt Jeesuksen Nimessä.

152   Ja Sinä sanoit minulle: “Mitä hyvänsä te pyydätte Minun Nimessäni, se tullaan tekemään.” Ja minä en pyytäisi tätä, Herra, jos en ajattelisi, että se tullaan tekemään. Silloin sanoisin sen vain jonakin rituaalina. Mutta minä rukoilen heidän puolestaan vilpittömyydessä. Rukoilen heidän puolestaan uskoen, että Sinä suot sen, mitä Sinä lupasit.

153   Ja nyt, minä vien heidät pois tuolta vesisäiliöltä. Vien heidät pois siitä paikasta, jossa he ovat juoneet, saamatta tyydytystä, tämän Lähteen luokse. Minä teen sen Jeesuksen Kristuksen Nimessä.

154   He ovat Sinun, Herra. Anna heidän juoda Sinusta Elävää Vettä, Elävän Veden Lähteestä. Jeesuksen Nimessä minä pyydän sitä. Aamen. Suo se, Herra.

Oi, kallis on tuo virta
Joka minut lumen valkoiseksi saa;
En toista lähdettä tunne,
Kuin Veri Jeesuksen ainoastaan.
Mikä voi pestä syntini pois?
Ei mikään muu kuin Veri Jeesuksen.
Mikä voi tehdä minut terveeksi taas?
Ei muu kuin Veri Jeesuksen.

Oi, Jeesus, paranna nämä, Herra! suo se, Herra, Jeesuksen Nimen kautta minä rukoilen Jumala, että tekisit niin. Sinä tiedät kaikki asiat.

En toista lähdettä tunne,
Kuin Veri Jeesuksen ainoastaan.

155   Ajatelkaa sitä! En toista lähdettä tunne. En tunne ketään muuta kuin Hänet. En halua tuntea ketään muuta kuin Hänet. Ei mitään muuta kuin Jeesuksen Veren.

Oi, kallis on tuo virta,
En toista lähdettä tunne
En muuta kuin Jeesuksen veren vaan.
Joka minut lumen valkoiseksi saa;

156   Laulaessamme sen uudestaan puristakaamme käsiä toinen toistemme kanssa. Rakastatteko toisianne? Onko täällä ketään, jolla on jotakin jotain toista vastaan. Jos niin on, mene ja sovi se. Teethän niin? Älkäämme lähtekö täältä sellaisina. Jos sinulla on jotakin ketä hyvänsä vastaan, mene ja sovi se juuri nyt. Juuri nyt on tilaisuutesi mennä ja sanoa: “Veli, sisar, sanoin jotakin sinusta… Ajattelin jotakin… En tarkoittanut tehdä sitä. Anna minulle anteeksi.” Tällä tavalla se tehdään. Pitäkäämme lähde mukanamme koko matkan. Ymmärrättehän?

En toista lähdettä tunne,
Vaan Jeesuksen Veren ainoastaan.
Oi, kallis on tuo virta,
Joka minut lumivalkoiseksi saa.
Oi, en toista lähdettä tunne
Se on Veri Jeesuksen ainoastaan.

157   Eikö Hän olekin ihmeellinen? Ei mitään muuta lähdettä. Me emme halua saastuttaa itseämme muilla asioilla. Me olemme erotetut, ja olemme jättäneet maailman taaksemme. Me emme halua enempää Egyptin valkosipulia ja särkyneitä vesisäiliöitä. Me matkaamme Herra Jeesuksen kanssa, tuon lyödyn Kallion kanssa, aamen, syöden ylhäältä tulevaa mannaa, Enkelien ruokaa, ja juoden Kalliosta. Aamen!

En toista lähdettä tunne,
Kuin Jeesuksen Veren ainoastaan.

Kumartakaamme päämme.

158   Rukoilkaamme, että Jumala siunaisi runsaasti teitä jokaista, niin että Hänen armonsa ja laupeutensa olisi teidän kanssanne tulevan viikon aikana. Ja jos niin tapahtuisi, että jonkun teistä olisi kuljettava esiripun taakse, niin muistakaa vain, että se on ainoastaan muutaman tunnin uni ja lepo, kunnes jälleen tapaamme. Muistakaa, että ne, jotka ovat elossa ja ovat jäljellä täällä, he eivät voi ehtiä ennen niitä, jotka ovat unessa, sillä Jumalan Pasuuna, tuo viimeinen Pasuuna, sillä kuudes on juuri soinut. Ja tuo viimeinen Pasuuna, kuten viimeinen Sinettikin, tulee olemaan Herran tulemus. Se tulee soimaan, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin. He vain lepäävät tuohon aikaan asti.

159   Ja jos niin tapahtuu, että loukkaannutte jossakin, muistakaa:

Kilpi tää se nuolet murtaa
Synnin liekin sammuttaa.
Ja kun kiusaukset sortaa,
Jeesuksessa avun saa.
 (Perkeleet ovat pakeneva.)

160   Muistakaa vain, että me toivomme tapaavamme teidät täällä seuraavana sunnuntaiaamuna. Tuokaa sairaat ja kärsivät mukananne. Olen rukoileva puolestanne. Rukoilkaa te minun puolestani. Jos teette niin, niin sanokaa: “Aamen! [Seurakunta sanoo: “Aamen!”] Minä olen rukoileva, että Jumala siunaisi teitä.

Kallis oi Nimi soi
Ilo Taivaan, autuus maan.
Kallis oi Nimi soi,
Ilo Taivaan, autuus maan.
Jeesusta me riemuin kerran
Taivahassa kruunaamme,
Sodasta kun rauhaan Herran
Voittajina saavumme
Kallis Oi, Nimi soi,
Ilo taivaan autuus maan!

Kallis Oi, Nimi soi,
Ilo taivaan autuus maan!

161   On aina niin vaikeata jättää teitä. Vaikka tiedänkin, että teillä on kuuma, niin on kuitenkin jotakin… Laulakaamme vielä yksi säkeistö jostakin, teettekö sen? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Haluatteko tehdä niin? Siunattu olkoon side, joka sitoo, sisar. Kuinka moni tuntee tämän vanhan laulun. Meillä oli tapana laulaa sitä vuosia sitten.

162   Ajattelin tänä iltana, että on vain kaksi kättä jäljellä noista sadoista, jotka olivat täällä, kun meillä oli tapana laulaa tuota laulua täällä tabernaakkelissa ja ja pidimme toinen toistamme kädestä kiinni. Siunattu olkoon side, joka sitoo. Olen haudannut heistä monia tänne hautausmaalle. He ovat odottamassa. Olen näkevä heidät uudestaan. Olen nähnyt heidät näyssä, kun katsoin esiripun taakse. He ovat siellä.

Kumartakaamme päämme nyt laulaessamme.

Siunattu olkoon side, joka sitoo
Sydämemme yhteen kristillisessä rakkaudessa;
Sukulaismielten yhteys
Ylhäällä olevan kaltainen.
Kun me…

Tarttukaa nyt jonkun käteen.

…eroamme.

Kumartakaa nyt päänne.

Se antaa meille sisäistä tuskaa,
Mutta tulemme yhä olemaan yhteen liitettyinä sydämissämme
Ja toivomme tapaavamme uudestaan.

163   Päämme ollessa kumarrettuina. Pastori tulee nyt lopettamaan kokouksen rukouksessa.