64-0719M PASUUNOIDEN JUHLA
(Feast of Trumphets, The)
Jeffersonville, Indiana, USA, 19.7.1964

 

1              Kumartakaamme päämme.

Herra, erään kerran Sinun rakkaat opetuslapsesi sanoivat: “Opeta meitä rukoilemaan.” Sillä, kun me kerran olemme nähneet suuren Taivaan Jumalan, me käsitämme kuinka riittämättömiä me olemme. Niinpä opeta meitä rukoilemaan, Herra, meidän sydämissämme nyt, niiden asioiden puolesta, jotka ovat hyödyllisiä Sinun Valtakunnallesi ja Sinun palvelijoillesi. Sinä tiedät jokaisen henkilön tarpeen täällä.

2         Ja tässä pöydällä tänä aamuna on nenäliinoja, ja esiliinoja ja pikku paketteja niiltä, jotka ovat fyysisen avun tarpeessa, ja taloudellisen ja mitä hyvänsä se saattaa ollakin. Mutta Sinä yksin olet Jumala, ainoa todellinen Jumala mitä on; ja me pyydämme Sinulta Jeesuksen Nimessä, Sinun rakkaan Poikasi Nimessä, että Sinä parantaisit jokaisen näistä. Ja täällä voi olla joku, jolla ei ole nenäliinaa tai pakettia täällä, mutta, joka on parantamisen tarpeessa.

3         Siellä saattaa olla joku muualla maassa, toisissa kansakunnissa, jopa niitä, jotka kuuntelevat tätä nauhaa, jotka kokoontuvat kodeissaan tai seurakunnissaan ympäri maailman. Me rukoilemme, Herra, että he sillä aikaa, kun ovat kokouksessa tai kuuntelevat nauhaa tai minkälaisessa tilassa tai tilanteessa he ovatkin, voikoon suuri taivaan Jumala kunnioittaa tätä meidän sydäntemme vilpittömyyttä tänä aamuna, ja parantaa tarpeessa olevat, anna heille mitä he tarvitsevat.

4         Siunaa meitä nyt tässä kokouksessa. Puhu kauttamme, niin kuin et koskaan aikaisemmin, Jumalan Valtakunnan tähden. Me odotamme Jeesuksen Nimessä Sinun vastaustasi. Aamen.

5         Auttaisitko minua tämän kanssa? [Veli Branham siirtää tavaroita pois saarnatuolista.]

6         On hyvä olla täällä kirkossa jälleen tänä aamuna. Puhuin juuri joidenkin ystävien kanssa, jotka ovat juuri tulleet Ohiosta – tuosta pikku tytöstä, joka tuotiin tänne muutamia kuukausia sitten, ja, joka oli kuolemassa leukemiaan. Hänen vanhempansa olivat hyvin köyhiä. Ja minulla ei ole aikaa tänä aamuna lukea tuota todistusta, joka on menevä arkistoon. Mutta siellä on valokuva tuosta pienestä tytöstä kolme päivää myöhemmin, sen jälkeen, kun hänen puolestaan oli rukoiltu. Lääkärit olivat antaneet hänelle vain kolme päivää elinaikaa, ja kolme päivää myöhemmin he eivät voineet löytää jälkeäkään siitä. Niinpä tuo tyttö on koulussa ja hyvin onnellinen. Olen varma, että seurakunta muistaa, kun hän oli täällä.

7         Ja myös tuon pienen vauvan, joka oli syntynyt suolisto ulkopuolella. Lääkärit pelkäsivät koskea tuohon pikkuiseen, hänen tilansa vuoksi, sen kuinka nuo sisälmykset olivat muodostuneet, eikä niitä voitu panna takaisin sisälle, koska se oli vastasyntynyt vauva. Ja nyt, arvelisin, että tuo pikku kaveri on noin vuoden vanha, jolla on aivan normaali suolisto, kaikki niin normaalia kuin vain voi olla. Se on Jumalan armoa, se osoittaa kuinka hyvä Hän on meille.

8         Nyt haluan ilmoittaa tulevista kokouksista, joita suunnittelemme – suunnittelin mennä tällä tulevalla viikolla Afrikkaan, ollakseni veli Josef Bozen kanssa Keniassa ja Tansaniassa, mutta veli Boze lähetti sähkösanoman, että me emme voi pitää kokouksia siellä. Hän sanoi että, “Viime viikolla kolme lähetyssaarnaajaamme tapettiin – murhattiin.”

9         Heillä on siellä kansannousu, ja kommunistit salakuljettavat aseita alkuasukkaille. Punainen Kiina ja Venäjä väittävät, että heillä on siellä ympäristössä kalastusaluksia, ja he vievät aseita noille alkuasukkaille, jotka eivät tiedä niiden käytöstä paljon muuta kuin käyttää niitä kaikkeen minkä näkevät. Niinpä heidän hallituksensa ajatteli, ettei olisi viisasta pitää kokousta juuri nyt. Ja kuten olen ymmärtänyt, niin veli Bozekaan ei voi pitää kouluaan avoinna, sillä seudulla, minne aioin mennä tällä kerralla. Mutta kuitenkaan sitä ei ole peruutettu, se on vain siirretty siksi kunnes he jälleen saavat sen hiljenemään.

10    Olen hyvin onnellinen tänä aamuna nähdessäni keskellämme jälleen, monen vuoden poissa olon jälkeen, veli ja sisar Sidney Jacksonin Etelä-Afrikasta. Onko hän puhunut? [Veli Neville vastaa: “Kyllä”] Ja nämä ihmiset olivat minulle todellinen veli ja sisar, ja auttoivat minua Etelä-Afrikan kampanjassa, ollessani siellä viimeksi. Ja me luotamme siihen, että jonakin päivänä, Jumalan armosta, me pääsemme sinne takaisin heidän kanssaan; sillä on tarve. Ja me olemme yhdeksän vuotta yrittäneet päästä sinne takaisin, mutta organisaatioiden vuoksi ja niin edelleen, he eivät päästä minua sinne takaisin.

11    Niinpä minä kirjoitin heille kirjeen jokin aika sitten ja sanoin: “Olkoon sitten noiden kadotettujen sielujen veri teidän yllänne, eikä minun.” Sillä minä uskon, että Jumala on jo jonkin aikaa halunnut käyttää minun palvelustehtävääni siellä noiden ihmisten hyväksi. Ja heidän kirkkokunnallisten eroavaisuuksiensa vuoksi he eivät päästä minua takaisin. Mutta se kyllä sopii, Herra on pitävä huolen siitä.

12    Mitä haluan sanoa tänä aamuna on se, että jos Herra tahtoo… Veli Neville on pyytänyt minua puhumaan tämäniltaisessa kokouksessa täällä, joten te olette kutsutut tulemaan tänne. Ja sitten ensi sunnuntaina, jos Herra tahtoo, tulen myös olemaan täällä, ja ehkä myös seuraavina kahtena tai kolmena sunnuntaina, koska tämä matka, joka oli suunniteltu, peruuntui.

13    Minä sanoin aikaisemmin, että me ehkä saarnaisimme tämän ajan kuluessa Seitsemästä Pasuunasta. Me ihmettelimme vain kuinka järjestäisimme sen, kun rakennus on niin riittämätön kooltaan, ja ilma loppuu huoneesta, kun ilmastointilaitteita ei vielä ole asennettu paikoilleen. Me yritimme vuokrata tätä koulua täällä, joka on ilmastoitu, ja on erittäin hieno koulu, jossa on mukavasti istumatiloja.

14    Ja he olisivat antaneet sen meille seuraavaksi viikoksi. Mutta seuraavaksi viikoksi… Näettehän, että edustustoja tulee ympäri maailman: Jamaikalta, Saarilta, ja Etelä Amerikasta, ja Kanadasta, ja Meksikosta ja ympäri maan; jos me lähetimme tiedotukset maanantaina, niin he eivät saisi niitä ennen kuin keskiviikkona tai torstaina. Ja sitten heidän täytyisi pyytää aikaa pois töistä ja niin edelleen, mikä kaikki olisi siirtänyt sen pitkälle eteenpäin.

15    Ensi viikko olisi aikaa koulun alkamiseen asti; sen jälkeen teidän täytyisi ottaa se yhtenä iltana, ja sitten olla poissa ilta tai kaksi, minkä jälkeen te jälleen voisitte saada sen… Niinpä me emme voineet tehdä sellaista; joten sitä ei voitu järjestää.

16    Ihmettelin miksi, vaikka olin rukoillut vilpittömästi. Ja sitten se onkin suunnilleen aika meidän palata takaisin Arizonaan, jotta lapset pääsevät kouluun ja sitten puhuin vaimoni kanssa ja…

17    Eilen sulkeuduin huoneeseen ja sanoin: “Herra, en ehkä käytä niin monia sanoja, mutta ole hyvä ja ymmärrä, Jumala, mitä minä tarkoitan sydämessäni. Mikä on syy, että kaikki mahdollisuudet otetaan pois saarnata noista Pasuunoista?” Ja sitten Hän tuli ja paljasti sen. Ja nyt tänä aamuna haluan puhu teille tuosta syystä miksi.

18    Menkäämme nyt me joilla on Raamatut, 3. Moos. 23. lukuun.

19    Jos se on Herran tahto, niin tulen tänä iltana saarnaamaan aiheesta Mennä leirin ulkopuolelle, ja se ei tule kestämään kauaa, joten teillä on aikaa mennä takaisin, päästäksenne töihin.

20    Olemme onnelliset nähdessämme vieraat täällä, jotka ovat kaupungin ulkopuolelta. Kuinka moni täällä on kaupungin ulkopuolelta? Yhdeksänkymmentäviisi prosenttia, tai ehkä yhdeksänkymmentäkahdeksan prosenttia seurakunnasta. Niinpä te näette, että kysymyksessä ei ole Jeffersonville, vaan ihmiset, jotka tulevat Jeffersonvilleen. Me olemme täällä Herran armosta.

21    Tänä aamuna minä haluan lukea kolmesta paikasta. Yksi löytyy 3. Moos. 23.1uku, ja toiset Jesajan 18, ja Jesajan 27.

22    Ja nyt saarnaamisen asemesta – teen sitä tänä iltana, jos Herra tahtoo – mutta tänä aamuna haluan opettaa Seitsemän Pasuunan Juhlasta. Tämän kuun ollessa Seitsemän Pasuunan Juhla, koska se on seitsemäs kuukausi, joka olisi heinäkuun 15., Pasuunoiden Juhlan alku papillisessa Laissa.

23    Jos teillä nyt, jotka haluatte kirjoittaa muistiin raamatunpaikat, jatkaessamme eteenpäin…

24    On yksi asia tässä kokouksessa, ja se on, että täällä on kuuma, ja me olemme tottuneet siihen näiden vuosien aikana. Mutta joku saattaa ajatella minun uskovan, että me pysäytämme ajan ja olemme osittain iankaikkisuudessa, tullessamme sisälle tähän rakennukseen – sen vuoksi, koska pidätän ihmisiä täällä niin kauan. Tarkoitukseni ei ole tehdä sitä sillä tavalla, mutta uskon, että me elämme niin lähellä Jeesuksen tulemusta, että meidän täytyy ottaa vaarin jokaisesta minuutista, kun meillä on ihmiset koossa.

25    Ajattelin ajaessani tuolla maantiellä jokin aika sitten, oltuani vähän rukoilemassa ennen saarnatuoliin tuloa, niin kuin kenen hyvänsä vilpittömän kirkonmiehen tulee tehdä. Minä ajattelin: “Tiedätkö, että meillä on mitä hienointa aikaa, kun keräännymme täällä yhteen, ja ihmiset kerääntyvät tänne nyt monista osavaltioista, satojen ja satojen mailien etäisyydeltä. Ja me keräännymme yhteen ollaksemme yhteydessä Sanan ympärillä, mutta pian on tuleva aika, että tämä on oleva vain rakas muisto.” Se on oikein.

26    Nämä ajat tullaan ottamaan pois meiltä. Niinpä sen vuoksi, meidän täytyy tehdä kaikki mitä osaamme tehdä, käyttäjiksemme jokaisen minuutin hyödyksi. Ja ajatelkaa sitä nyt kärsiessämme tämän aamun kuumuudessa. Ja te tiedätte, että jokainen ihmisruumis on kuin lämpö dynamo, ja se tekee sen kovasti raskaaksi teille, mutta minä haluan, että te saatte Sanan.

Rukoilkaamme nyt, juuri ennen Sanan lukemista.

27    Herra, melkeinpä jokainen henkilö täällä, joka voi liikuttaa käsiään, voisi kääntää tämän Raamatun sivuja. Mutta on vain Yksi keskuudessamme tänä aamuna, Joka voi avata sen; ja se on suuri Pyhä Henki, Joka on keskellämme. Avaa meille Sana, Herra, kun luemme sitä, niin kuin Sinä teit opetuslapsille heidän ollessaan matkalla Kulmaukseen, kun Sinä selitit heille Kirjoituksia. Ja voikaamme me lähtiessämme sanoa kuten hekin, jotka palasivat takaisin Jerusalemiin Emmauksesta: “Eikö sydämemme palanutkin sisällämme, kun Hän puhui meille tiellä.” Sillä me pyydämme sitä Jeesuksen Nimessä. Aamen.

Nouskaamme seisomaan, kunnioituksesta Sanaa kohtaan.

28    Minun aiheenani tänä aamuna on Pasuunoiden juhla. Haluan lukea nyt 23. jakeen 3. Moos. 23. luvusta.

Ja HERRA puhui Moosekselle sanoen,

Puhu Israelin lapsille, sanoen, Seitsemännessä kuussa, ja kuukauden ensimmäisenä päivänä, on teillä oleva sapatti, pasuunoihin puhaltamisen muistoksi, pyhä kokous.

29    Nyt Jesajan kirjaan, ja aloittakaamme 18. luvun ensimmäisestä jakeesta. Tämä liittää tämän yhteen.

Voi maata, joka varjostaa siipien kanssa, joka on tuolla puolen Etiopian joen:

Joka lähettää lähettiläät meritse, ruokoveneet vesien ylle, sanoen, Menkää, te nopeat sanansaattajat, kansan luo, joka on hajotettuja nyljetty, kauheiden ihmisten luo, kansan, joka on ulos mitattu ja maahan poljettu, jonka maan joet ovat pilanneet!

Ja kaikki te maailman asukkaat, ja maan päällä asuvaiset, nähkää, kun hän nostaa ylös lipun vuorella; ja, kun hän puhaltaa pasuunaan, kuulkaa.

30     Sitten Jesaja 27: 12 ja 13:

Ja on tapahtuva tuona päivänä, että HERRA on lyövä irti virran uomasta Egyptin puroon asti, ja teidät kerätään yksi kerrallaan, Oi te Israelin lapset.

Ja on tapahtuva tuona päivänä, että suureen pasuunaan puhalletaan, ja he tulevat, jotka olivat valmiit tuhoutumaan. Assyrian maassa, ja hylkiöitä Egyptin maassa, ja palvovat HERRAA pyhällä vuorella Jerusalemissa

31    Rukoilkaamme uudestaan. Herra, siunaa nämä sanat meidän sydämillemme. Voikoon ajatuksemme ja mietteemme olla Sinun tahtosi mukaista, Jeesuksen Nimessä. Aamen. Voitte istuutua.

32    On niin monia asioita, joita pastori haluaisi sanoa seurakunnalleen, jota hän rakastaa, koskien ihmisiä, jotka tulevat eri paikoista, mutta sitä ei voida tehdä ajanpuutteen vuoksi.

33    Lähestyessämme nyt tätä aihetta, haluamme teidän tuntevan itsenne vapautuneiksi. Monet teistä seisovat, ja kulkiessani ohitse näin kuinka eteishallit olivat täynnä, ihmisten seisoessa ovien ulkopuolella, siellä edessä ja rakennuksen ympärillä ja seinien vierillä. Niinpä, jos te haluatte vaihtaa istuimia toistenne kanssa, niin se kyllä sopii.

34    Nyt, Pasuunoiden Juhla. Nyt, tämä oli Israelin kokoaminen, minne he kokoontuivat yhteen, Pasuunoiden Juhlaan.

35    Olin odotuksen vallassa, pulmakseni Ilmestyskirjan Seitsemästä Pasuunasta. Me tulemme katsomaan sitä hetken aikaa, tuodaksemme esiin todellisen syyn miksi emme puhu siitä tällä kertaa. Se oli siksi, että Pyhä Henki ei sallinut minun puhua niistä tällä kertaa Tiedän, että se kuulostaa kovasti lapselliselta, ehkä ihmisille, jotka ovat suuresti oppineita, mutta kristitylle se on eri asia. Me seuraamme Hengen johdatusta, ja yksin sitä.

36    Aloin panna merkille Seitsemän seurakuntajakson saarnaamisen aikana, että se oli kaava, tai ennustus kaikesta mitä Jumala tulisi tekemään seurakunnille, ja seurakuntien kautta, tuodessaan ne omille paikoilleen.

37    Ilmestyskirjan kolme ensimmäistä lukua paljastaa kaikki tapahtumat Seurakunnalle. Ja Ilmestyskirjan 3. luvusta 19. lukuun asti ei Seurakuntaa enää nähdä. Seurakunta menee ylös Ilmestyskirjan 4. luvussa ja palaa takaisin 19. luvussa, Morsiamen ja Yljän yhdessä tullessa takaisin maan päälle. Sitten 19. luvusta eteenpäin ja 22. luku mukaan luettuna, se puhuu Tuhatvuotisesta Valtakunnasta ja mitä sen jälkeen on seuraava. Mutta 4. luvusta 19. lukuun välisenä aikana Jumala toimii Israelin kanssa.

38    Sitten, kun me olimme lopettaneet Ilmestyskirjan seurakuntaa käsittelevän osan kanssa, mitä Jumala teki noille seitsemälle seurakunnalle, jotka silloin olivat varhaisessa vaiheessaan, tai niiden varjoina Vähä-Aasiassa, niin Pyhä Henki paljasti ja avasi meille kaikki salaisuudet siitä kuinka Hän oli tuonut Oman Seurakuntansa historian lävitse. Ja, jos teillä ei ole Seitsemää seurakuntajaksoa nauhalla, niin olisi hyvä, jos kuuntelisitte niitä; ja pian ne tulevat olemaan kirjan muodossa.

39    Sitten jättäen sen siihen olettaen, että jonkin ajan kuluttua tulisimme saarnaamaan Sineteistä, tietämättä yhtään mitä, Sinetit olivat.

40    Minulla oli omat ajatukseni, niin kuin jokaisella saarnaajalla, johtuen ehkä sen lukemisesta, mitä toiset miehet ovat sanoneet, ja uskoen niin paljon kuin mahdollista siitä minkälaisen yhteenvedon he olivat tehneet asioista. Olin lukenut herra Uriah Smithin kirjan, hän on adventistiopettaja, ja minä olin lukenut hänen ajatuksensa siitä. Olin lukenut mitä herra Larkin ja niin monet muutkin ovat kirjoittaneet, ja miten he selittävät ne. Mutta jostakin syystä tai toisesta minulla oli oma pieni näkökantani, joka oli paikoin hieman erilainen. Mutta yritin erään kerran puhua noista neljästä hevosella ratsastajasta, ja saarnasin niistä neljänä iltana, yksi hevonen illassa.

41    Mutta sitten, juuri ennen kuin se tapahtui, minulle annettiin näky, joka on tuolla nauhalla niin kuin te kaikki tiedätte, Miehet mikä aika nyt on? Sanottiin, että minun tulisi mennä Tucsoniin Arizonaan, sinne erämaan takaosaan, vuorille, missä olin joidenkin veljien kanssa, ja kerrottiin kuinka tulisi tapahtumaan suuri räjähdys; ja seitsemän Enkeliä tuli alas. Minä itse ajattelin, että se olisi minun elämäni loppu, ja sanoin vaimolleni, että hän muuttaisi Billyn luokse ja mitä tehdä lasten kanssa ja niin edelleen, siihen asti, kunnes jälleen tapaisimme toisella puolella.

42    Sitten yhtenä päivänä Sabino Kanjonissa, Jumalan kutsuttua minut sinne ylös aikaisin aamulla, olin siellä ylhäällä rukoilemassa kädet kohotettuina, kun miekka tuli käteeni. Te tiedätte siitä. Seisoin siellä ja katsoin sitä. Se oli aivan yhtä luonnollinen kuin käteni on nyt. En tiennyt sen merkitystä. Se lähti minulta äänen kanssa, joka sanoi: “Tämä on Kuninkaan Miekka.” Ja sitten myöhemmin Herran Enkeli paljasti sen minulle, ja se oli Sana kädessä.

43    Välittömästi sen jälkeen Herran Enkelit ilmestyivät ja sanoivat noista Seitsemästä Sinetistä; ja, että minun tuli palata takaisin tänne Jeffersonvilleen ja saarnata Seitsemästä Sinetistä. Ja, jos milloinkaan olen sanonut mitään innoitettua, niin se oli silloin. Raamatusta tuli uusi Raamattu. Se avattiin ja kaikki nuo asiat paljastettiin, jotka uskonpuhdistajilta olivat jääneet pois. Se oli täydellinen Jeesuksen Kristuksen ilmestys, kerta kaikkiaan uusi meille, mutta tarkalleen ja täydellisesti Kirjoitusten mukainen. Se oli Sana, joka aina on ollut. Olin niin innoitettu ja ohjattu.

44    Sitten, kun tulin tähän osaan tässä, saarnatakseni Seitsemästä Pasuunasta, minä ajattelin: ”Niin, minä yritän olla ajattelematta mitään, odottaisin vain tuohon aikaan asti, ja Hän paljastaisi sen minulle.” Ja sitten toissapäivänä, mentyäni huoneeseeni, yrittääkseni ymmärtää sitä; niin se oli siellä, kun Pyhä Henki avasi tämän näyttääkseen minulle syyn miksi se on jopa hyödytöntä Seurakunnalle juuri tänä aikana, koska, sillä ei ole kerta kaikkiaan mitään tekemistä seurakunnan kanssa.

45    Kristuksen kätketyt salaisuudet paljastettiin kokonansa Seitsemässä Sinetissä.

46    Se paljasti ensin Seitsemän seurakuntajaksoa, avaten ajanjaksot ja asettaen ne paikoilleen, sekä historian, että Raamatun mukaisesti, ja näytti kuinka ne olivat olleet. Sitten me löysimme itsemme viimeisessä seurakuntajaksossa, joka on Laodikean seurakuntajakso, joka oli kaikesta turmeltunein niistä kaikista, ensimmäisestä Efeson ajasta alkaen, joka oli suuri seurakunta aika.

47    Ja sitten Pyhä Henki täällä antoi minulle näyn, ja nähtyäni sen piirsin sen taululle kaksi vuotta sitten. Se on täällä meillä piirrettynä, ja se näytti kuinka valo oli häipymässä pois maan päältä. Se osoitti tarkalleen kuinka valo tuli maan päälle evankeliumina, kuinka se tuli sisälle ja kuinka se häipyisi pois. Tietämättä sen merkitystä tuona aikana, ja kuinka se tulisi olemaan.

48    Mutta ekumeenisella maailmalla oli kokous Rooman kanssa. Ja Rooma, joka on kaikkien organisaatioiden äiti… Kuinka Paavi ensikertaa lähti Vatikaanista ja vieraili Jerusalemissa ja monessa paikassa. Vanhin pääpaikka meidän kaikkien uskonnolle on Jerusalem. Ja Paavi, joka on ollut seurakunnan suurin vihollinen kaikkina aikoina, lähti Roomasta vieraillakseen Palestiinassa, Jerusalemissa.

49    Ja koska itse olen oppimaton, enkä tunne sanoja ja kuinka lausua niitä, niin olen aina opettanut käyttäen luontoa esikuvana, koska se seuraa luontoa; luonto on Jumalasta.

50    Kun te näette karjan kokoontuvan yhteen jonnekin kedon kulmaukseen, niin voitte ottaa onkenne ylös vedestä, sillä kala ei syö, että kuitenkaan saisi yhtään kalaa. Ellette juuri sattuisi pudottamaan syöttiä yhden suun eteen. Näettehän, karja lepää, mutta kun karja alkaa syödä, niin tarkatkaa. Samaan aikaan, kun karja tekee sen, niin linnutkin lentävät puihin ja lopettavat ruokailun. Näettekö, luonnossa kaikki sulautuu yhteen. Voitte myös nähdä mehiläisten tuona aikana vain lentelevän kennonsa ympärillä, ne eivät silloin kokoa hunajaa. Koko luonto työskentelee yhdessä.

51    Ja hyvin pian, seuraavien kahden kuukauden kuluessa, me näemme puun pudottavan lehtensä. Lehdet putoavat pois ja elämä, mahla, menee alas juureen. Lehdet putoavat maahan ja mätänevät. Ja kalsium ja kaliumkarbonaatti, jota on lehdissä, mätänee maahan, ja mitä sitten tapahtuu? Elämä meni sen edellä ja on imevä sen suoraan takaisin itseensä, ja tuova lehdet jälleen takaisin. Se on kuolema, hautaaminen ja ylösnousemus.

52    Ja koko luonto! Kuu on auringon vaimo; se on vähäisempi valo. Ja sitten auringon ollessa poissa, kuu heijastaa valoa maahan, ollen esikuva Seurakunnasta. Ja, kun paavi, joka on seurakunnan vanhin vihollinen, jättää istuimensa, ja tulee Jerusalemiin, joka on seurakunnan istuin, niin huomaamme, että juuri ennen kuin hän teki sen, oli täydellinen kuun pimentyminen.

53    Ja sanomalehdissä ympäri maan oli kuvia siitä kuinka tuo kuu muuttui valosta pimeydeksi Ja tuo ilmiö, kuu piirsi taivaalle tarkalleen saman asian, jonka Pyhä Henki laittoi minut piirtämään täällä kaksi vuotta sitten, näyttäen tuon pimentymisen. Heillä oli siitä kuusi kuvaa, ja minä panin siihen seitsemän Seitsemännen seurakuntajakson vuoksi, jossa oli vain varjo valosta jäljellä, sillä se on aika, jolloin Jeesus on oven ulkopuolella kolkuttamassa. Mutta kuu meni täydelliseen pimeyteen.

54    Mikä heijastus, mikä Sanoma Jumalalta itseltään, siitä, että nämä asiat ovat Totuus! Hän todisti siitä ensin Sanassaan, sitten Hengellään täällä puhujan lavalla, ja sen jälkeen Hän ilmoitti sen taivaissa. Siinä ei ole minkäänlaista erehdystä. Nuo Sinetit ja seurakuntajaksot ovat täydellisesti linjassa, Jumalan todistaessa sen puolesta yliluonnollisilla merkeillä ja ihmeillä, asettaen historian ja Sanan ja kaiken muun yhteen siinä ajassa, jossa me nyt elämme.

55    Seurakuntien on vaikeata nähdä tätä; kirkkokuntien on vaikeata nähdä sitä. He aina yrittävät ajatella, että te vain haukutte ihmisiä. Te että tee sitä, te yritätte varoittaa ihmisiä. Se ei ole sitä, että yrittäisitte olla paha heille, vaan te yritätte saada heidät pois pahasta. Eivätkä ne ole nuo ihmiset noissa organisaatioissa, vaan se järjestelmä, jossa he ovat, se tuomitsee heidät. Rehellisiä, vilpittömiä ihmisiä on katolisissa, protestanteissa, juutalaisissa ja kaikkialla. He ovat ihmisolentoja, jotka…

56    Nunnat eivät mene luostariin ollakseen pahoja naisia. He menevät sinne ollakseen hyviä naisia. He yrittävät päästä lähemmäksi Jumalaansa, mutta se on tuo järjestelmä, joka saastuttaa heidät. Ihmiset eivät liity seurakuntaa ollakseen pahoja henkilöitä, vaan hyviä. Mutta se on tuon seurakunnan järjestelmä, joka vetää heidät pois Sanan luota ja niistä asioista, joita Jumala on asettanut tätä päivää varten; ja se on se mikä vie heidät pois.

57    Muistakaa, että Jumala on Sana. Ja jokaisena aikana Hän on määrännyt Sanan jokaista ajanjaksoa varten, joka tulisi olemaan maan päällä. Hän oli jakanut sen seurakuntajaksoille, ja Seitsemän Sinettiä paljastivat jokaisen hitusen siitä. Ymmärrättekö?

58    Miksi nuo salaisuudet yhä olivat kätkössä? Ilmestyskirjan 10. luvusta me löydämme, että seitsemännen enkelin Sanoman lopussa, nämä salaisuudet, jotka olivat olleet piilossa, tultaisiin paljastamaan, se on Ilmestyskirja 10:1-7. Huomatkaa, syy on se, ettei ole ollut mitään profeettoja tänä aikana. Raamattu sanoo, ettei Jumala tee mitään ennen kuin Hän paljastaa sen ensin Hänen profeetoilleen, Hänen palvelijoilleen, profeetoille. Ja Herran Sana, kaikkina aikoina on aina tullut profeetoille, ei koskaan järjestelmille eikä ryhmille.

59    Jumala ei milloinkaan ole käyttänyt ryhmää. Milloin hyvänsä jokin ihmisryhmä organisoitui, Jumala jätti sen eikä koskaan palanut takaisin. Tutkikaa historiaa ja nähkää onko se oikein tai väärin. Minä olen jo tehnyt niin. Hän ei koskaan toimi järjestelmän tai ryhmän kanssa, sen jälkeen, kun he organisoituvat; se on Jumalaa vastaan.

60    Niinpä kun oli uskonpuhdistusten aika, niin uskonpuhdistajat tulivat, aivan niin kuin Seitsemän Sinettiä todisti sen olleen. Mutta nyt viimeisissä päivissä sen tulee olla jälleen paljastettu. Koska me näemme Kirjoituksista, Malakia 4.ssä, että on tuleva alas voitelu, joka palauttaa ennalleen jälleen tuon alkuperäisen uskon, tuoden ihmisten uskon takaisin alkuperäiseen helluntaihin, ja isien uskoon.

61    Ja me olemme nähneet Elian ensimmäisen juoksun ja kuinka Elisa seurasi häntä. Me olemme nähneet, että Johannes Kastaja oli tuon päivän Elias, ja, että on lupaus toisesta tässä ajassa.

62    Johannes Kastaja ei ollut Malakia 4. Elia, vaan hän oli Elia, josta puhutaan Malakia kolmessa. Jeesus sanoi niin: “Katso Minä lähetän sanansaattajani kasvojeni edellä valmistamaan tietä.” Ja me toteamme hänen olleen tuo sanansaattaja.

63    No niin, tekemällä sen, paikallistamalla nuo asiat, me tiedämme, että kaikki loput Kirjoituksista, joka on Jumalan henkeyttämä, paljastaa meille, että me olemme viimeisessä päivässä.

64    Jos minä nyt tulisin helluntailaisten sanoman kanssa, olisin Laodikean seurakuntajaksossa, ja se ei olisi oikein.

65    Tästä syystä Wesley ei voinut ottaa Lutherin sanomaa. Luther oli yhdessä seurakuntajaksossa ja Wesley toisessa. Jos Jeesus olisi tullut Mooseksen sanoman kanssa, se ei olisi toiminut. Jos Mooses olisi tullut Nooan sanoman kanssa, niin se ei olisi toiminut.

66    Mutta Jumala on ajoittanut Kirjoitukset Hänen ihmisilleen kussakin ajanjaksossa; ja ennen kuin tuo ajanjakso voi tulla olemassaoloon, tuohon aikaan, seurakunnilla on se niin sekaisin, että he eivät tiedä missä he ovat.

67    Tästä syystä he epäonnistuivat tuntemaan Jeesusta Jumalan Pojaksi. Heidän perinnäissääntönsä olivat sokaisseet heidän silmänsä, mutta Hän oli tarkalleen Kirjoitusten kanssa.

68    Ja profeettojen kohdalla oli samoin. Jeesus sanoi: “Ketä noista profeetoista, jotka oli lähetetty teidän tykönne, eivät teidän isänne kivittäneet?” Sitten, kun Jumala lähettää profeettansa, niin tuo profeetta on elävä Jumalan Sana ilmi tuotuna.

69    Jeesus sanoi: “Kuinka te voitte tuomita Minut, kun sanon, ’Minä olen Jumalan Poika, ja te kutsutte omassa laissanne niitä, joille Herran Sana tuli, jumaliksi, ja he ovat sitä, sillä Kirjoituksia ei voida murtaa.” Hän sanoi: “Kuinka te sitten tuomitsette Minut?” Kun he olivat osa Laista, osa Jumalan Sanasta; mutta Jeesus oli Jumalan Sanan täyteys, Hänen koko lunastussuunnitelmansa, Jumalan koko täyteys oli Hänessä.

70    Ja nyt, kautta seurakuntajaksojen he ovat tehneet samoin, ja Seitsemän Sinetin tuli paljastaa kaikki salaisuudet, jotka olivat jääneet paljastamatta tuon ajan kuluessa, koska he olivat ilman profeettoja. Ja Sana ei tule uskonpuhdistajille – vaan profeetoille.

71    Jumala on muuttumaton. Malakia 3. sanoo: “Minä olen Jumala, ja Minä en muutu. Jumalan ensimmäinen tapa tehdä mitään, on se miten hän on sen aina tekevä. Jumala päätti Eedenin puutarhassa pelastaa miehen viattoman vuodatetulla verellä, ja Hän ei sen jälkeen ole koskaan muuttanut sitä, eikä Hän voi muuttaa sitä. Me olemme yrittäneet koulutuksilla, rakennuksilla, järjestelmillä, kirkkokunnilla, etiikalla ja kaikella muulla, ja se on kaikki epäonnistunut. Mutta on vain yksi paikka missä Jumala kohtaa miehen, ja se on viattoman vuodatetun veren alla. Se tapahtuu vain verellä. Näettehän, se oli Hänen ensimmäinen päätöksensä.

72    Me voimme tehdä päätöksen, ja seuraavana vuonna ajatella toisin siitä. Meillä on siitä parempi ajatus seuraavana vuonna. Jumala ei voi tehdä niin; Hän on ääretön; Hänen ensimmäinen päätöksensä on täydellinen, mikään ei voi muuttaa sitä. Minä voin oppia lisää, sillä me olemme rajallisia. Minä ja te voitte oppia lisää, mutta Jumala ei voi, koska Hän on täydellinen alusta alkaen. Sen vuoksi te voitte antaa sielunne levätä Hänen ensimmäisellä päätöksellään. Mitä Raamattu sanoo, niin se on.

73    Jumalan täytyy tuomita maailma jonakin päivänä, ja katoliset sanovat, että Hän on tuomitseva sen katolisen kirkon kautta. Jos se on niin, niin minkä katolisen kirkon kautta? Niitä on erilaisia, toisistaan poikkeavia. Jos se tullaan tuomitsemaan protestanttien kautta, niin minkä protestanttisen kirkon kautta. Niitä on monia, toisistaan eriäviä. Se aiheuttaisi hämminkiä, eikä kukaan tietäisi missä seistä. Jos metodistit ovat oikeassa, silloin baptistit ovat kadotettuja. Jos protestantit ovat oikeassa, katoliset ovat kadotettuja, Jos katoliset ovat oikeassa, protestantit ovat kadotettuja.

74     Mutta Raamattu on sanonut, että Hän tulee tuomitsemaan maailman Jeesuksella Kristuksella, ja Hän on Sana. Niinpä Hän on tuomitseva sen Sanalla.

75    Ja kaikki kirkkokunnat menevät pois tuosta Sanasta, tehdäkseen omia uskontunnustuksiaan. Pyydän ketä hyvänsä niistä todistamaan minulle, että he ovat ottaneet koko Sanan. He eivät voi tehdä sitä, koska se on miehen tekemän järjestelmän hallinnassa.

76    Jumala ei koskaan toiminut kuin yhden henkilön kanssa kerrallaan. Hänellä ei koskaan ollut edes kahta profeettaa samanaikaisesti – vain Yksi! Jumala voi saada yhden miehen hallintaansa. Hän ei toimi sinun organisaatiosi kanssa, Hän toimii sinun kanssasi.

77    Tältä pohjalta me nyt lähestymme Pasuunoiden Juhlaa, kätkettyjä salaisuuksia. Sen on profetoitu olevan tällä tavalla, niin että se tulisi paljastetuksi, täyttääkseen tarkalleen nuo asiat, joista juuri puhuin ja, jotka ovat näitä viimeisiä päiviä varten. Se on luvattu Malakian 4. luvussa, ja Luukkaan 17:30 (kuinka Hän tulisi tekemään sen). Ja Hebr. 13:8 ja Hebr. 4:12, ja monet muut noista Kirjoituksista kertovat siitä meille. Jos tämä on nyt outoa jollekin teistä, niin haluan sanoa, että Jumala on aina tunnettu ihmisten keskuudessa siitä, että Hän on profeetallinen.

78    Juutalaiset tiesivät aina uskoa profeettojaan. Hän oli sanonut: “Jos teidän keskellänne on profeetta, niin Minä Herra tulen puhumaan hänelle hengellisissä unissa ja näyissä. Ja, jos se mitä hän sanoo tapahtuu, silloin kuulkaa häntä.”

79    Tästä syystä he epäonnistuivat Jeesuksen tuntemisessa, ja heidän täytyi luokitella Hänet joksikin muuksi. Niinpä he tekivät Hänestä pahan hengen, Belsebub, koska Hän kykeni erottamaan heidän sydäntensä ajatukset. Me tiedämme, että se on aina Sanan merkki

80    Hebr. 4:12 sanoo, että Jumalan Sana on terävämpi kuin kaksiteräinen miekka, ja erottaa sydämen ajatukset ja aivoitukset.

81     “Kun Hän, Pyhä Henki, tulee yllenne, Hän on muistuttava teitä näistä asioista joita Minä olen puhunut, ja näyttävä teille tulevia asioita.”

82     “Jumala muinoin monella tavalla (Hebr. 1) puhui isille profeettojen kautta, mutta näissä viimeisissä päivissä Hänen Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta.” Sama Jumala, vain muuttuen profeetoista Poikaan. Siinä kaikki. Näettekö? Aina sama Sanoma, ja sama tapa tehdä se.

83    On profetoitu, että seurakunnat tulisivat olemaan tässä tilassa, ja niiden täytyisi tulla jälleen ennalleen” asetetuiksi. Ja Hän sanoi Malakia 4. että Hän tulisi lähettämään Elian, profeetan, ja asettaisi ihmiset jälleen ennalleen. Huomatkaa, juuri hänen Sanomansa jälkeen maailma tulisi palamaan ja vanhurskaat tulisivat kävelemään tuhkien yllä.

84    Nyt, jos joku teologi, joka jossakin maailmassa ehkä kuuntelee nauhaa, ajattelee, että tämä oli Johannes, niin muistakaa, silloin Kirjoitukset olisivat väärässä, koska maailmaa ei poltettu Johanneksen sanoman jälkeen. Eikä Jeesus tullut viemään ihmisiä tuhatvuotiseen valtakuntaan, mutta Hän on luvannut tehdä sen jälkeen, kun Elian henki tulisi uudelleen maan päälle.

85    Pankaa merkille nyt tässä Malakia 4.ssä, mitä näemme tämä tulisi palautettua ennalleen (mitä?) ihmisten usko takaisin alkuperäisiin isiin, helluntaioppiin, alkuperäisiin isiin. Ja hän tulee asettamaan ennalleen ihmiset takaisin isiin.

86    Me löydämme Jeesuksen sanovan Luuk.17 luvussa, että kun Hän tulisi näissä viimeisissä päivissä… Luuk. 17:30, me näemme Jeesuksen sanovan että, “Niin kuin se oli Lootin päivinä, niin se tulee olemaan Ihmisen Pojan tullessa, kun Ihmisen Poika paljastetaan.”

87    Huomatkaa, Hän tulee kolmessa pojan nimessä, Ihmisen Poikana, Jumalan Poikana ja Daavidin Poikana.

88    Hänen täytyi tulla Ihmisen Poikana, koska Hän oli Profeetta. Jehova itse kutsui profeettojaan ihmisen pojaksi. Jeesus ei koskaan kutsunut itseään Jumalan Pojaksi. Hän kutsui aina Itseään Ihmisen Pojaksi. Ja huomatkaa, Hän paljasti itsensä silloin Profeettana, näkijänä. Hän sanoi: “Jos Minä en tee Isäni tekoja, niin silloin älkää uskoko sitä.” Hänessä täyttyi jokainen kuvaus, mitä Hänestä oli puhuttu Kirjoituksissa, jopa Hänen kuolemansa, hautaamisensa, ylösnousemisensa, Hänen ristiinnaulitsemisensa ja syntymänsä ja kaikki muu. Ja Hänen tekonsa osoittivat Hänet Näkijäksi, Ihmisen Pojaksi.

89    Hänet on paljastettu kautta seurakuntajaksojen Jumalan Poikana. Tarkatkaa nyt. Jumala ollen Pyhä Henki, paljasti itsensä seurakuntajaksoissa, Pyhänä Henkenä, seurakunnassa, ihmisten keskuudessa.

90    Me näemme Hänet viimeisessä seurakuntajaksossa, Laodikean seurakuntajaksossa, seurakunnan ulkopuolella. Missään muussa ajanjaksossa Häntä ei oltu pantu ulkopuolelle kuin Laodikean ajanjaksossa. Koska he sanoivat: “Me olemme rikkaita emmekä mitään tarvitse.” “Ja etkä tiedä, että sinä olet viheliäinen, köyhä, alaston ja sokea, etkä tiedä sitä.” Hänet oli pantu seurakunnan ulkopuolelle.

91    Ja sitten Luukkaan 17. luvun mukaan Hän sanoo: “Niin kuin se oli Sodoman päivinä, niin se on oleva Ihmisen Pojan tulemuksessa.” Hän luki samaa Ensimmäistä Mooseksen kirjaa kuin mekin luemme. Huomatkaa mitä tapahtui Sodomassa. Mitä oli Sodomassa?

92    On aina kolme ihmisluokkaa. Siellä oli Aabraham, valittu ja uloskutsuttu, ulkopuolella Sodoman; siellä oli Loot, seurakunnan jäsen tai kirkkokunnallinen mies, joka oli tullut osaksi maailmaa, olemalla kaupungin johtaja – hän istui kaupungin portissa, ollen tuomari, mikä merkitsee kaupungin johtajaa; ja sitten siellä oli itse Sodoma.

93    Kun Aabraham keskipäivällä oli tammen alla, kolme enkeliä ilmestyi hänelle. Kaksi heistä meni alas Sodomaan, ja saarnasivat evankeliumia, yrittäen kutsua heitä ulos. Mutta he eivät halunneet kuulla heitä, koska he olivat vääristyneitä. Ainoastaan Loot, hänen vaimonsa ja kaksi tytärtä lähtivät ulos; ja hänen vaimonsa muuttui suolapatsaaksi.

94    Mutta tuo Yksi pysyi Aabrahamin luona ja puhui hänelle, ja Aabraham kutsui Häntä nimellä Elohim, Kaikkivaltias 1. Mooseksen kirja 1 sanoo: “Alussa Jumala”, E1ohim – Kaikki riittävä, Itsestään olemassa oleva, jota Aabraham kutsui nimellä Elohim.  Hän istui syöden ja juoden Aabrahamin kanssa; Jumala ihmislihassa. Ja tarkatkaa tuota merkkiä, jonka Hän antoi Aabrahamille.

95    He odottivat tulevaa, luvattua poikaa, Iisakkia. Kaksikymmentäviisi pitkää vaelluksen vuotta he odottivat sitä; mutta nyt he olivat matkansa päässä. Jumala oli ilmestynyt monen muotoisena, valoina ja ääninä, puhuessaan Aabrahamille, ja niin kuin Hän on tehnyt kautta seurakuntajaksojen. Mutta juuri ennen pojan tulemista… No niin, me olemme käyneet sen lävitse, ja te tiedätte, että minä vain harjoittaakseni teitä puhun tästä, kuinka Hän muutti Aabrahamin ja Saaran ruumiit välittömästi tämän jälkeen, jotta he voisivat saada pojan.

96    Huomatkaa tuo viimeinen merkki, jonka he saivat ennen pojan tulemista, Jehovan puhuessa heille miehen muodossa, ja kuinka he tunsivat Hänet Jehovaksi, koska Hän sanoi: “Aabraham (eikä Aabram, joka se oli ollut muutama päivä aikaisemmin, jolloin Jumala muutti hänen nimensä), missä on sinun vaimosi Saara. Ei S-a-a-r-a-i, vaan S-a-a-r-a, joka merkitsee ‘prinsessa’.

 Ja Aabraham sanoi: “Hän on teltassa Sinun takanasi.”

97    Ja Hän sanoi: “Minä”, se on henkilö pronomini, “Minä tulen vierailemaan sinun luonasi, lupaukseni mukaisesti, elämän ajan mukaisesti. Jotakin tulisi tapahtumaan Saaralle, seuraavana kahtenakymmenenä kahdeksana päivänä.”

98    Ja Saara teltassa hymyili sisimmässään sanoen sydämessään: “Kuinka tämä voisi olla, kun olen jo vanha, ja voisiko minulla olla nautintoa herrani kanssa, joka myös on vanha?”

99    Tuo Mies sanoi: “Miksi Saara sanoi niin sydämessään?” – ollen teltassa Hänen takanaan! “Miksi hän sanoo ettei näitä asioita voisi tapahtua?” Näettekö? Mies inhimillisessä lihassa, profeetan kaltaisena, ja kuitenkin se oli E1ohim, erottaen Saaran sydämen ajatukset Hänen selkänsä takana.

100    Ja Jeesus sanoi: “Niin kuin se oli Lootin päivinä, niin se on oleva maailman lopun tullessa, kun Ihmisen Poika, ei Jumalan Poika, vaan, kun Ihmisen Poika tullaan paljastamaan.”

101    Sellaista ei ole ollut seurakuntajaksojen aikana. Näettekö tuon Kirjoitusten täydellisen jatkuvuuden? Tässä me nyt elämme siinä. Salaisuudet, kuten kaste Herran Jeesuksen nimessä, pois ykseys ajatuksesta ja näistä muista asioista, kuinka Pyhä Henki on tuonut sen sisälle ja näyttänyt sen täydellisesti; samoin kuin todellinen Pyhän Hengen kaste, joka on Merkki, ja asettanut sen paikalleen. Kuinka Hän asetti paikalleen jokaisen uskonpuhdistajan aivan tarkalleen, ja kaikki tapahtui aivan meidän silmiemme edessä. Eikä se ole tapahtunut missään nurkkauksessa, vaan maailma tietää sen. Jeesus, Jumalan Poika, paljastaa itsensä Kirjoituksilla, tehden tuon Kirjoituksen eläväksi, joka on ennalta määrätty tälle päivälle, niin kuin se oli tuolle päivälle, ja kaikille muille päiville. Ja uskoa Se on todiste Pyhästä Hengestä.

102    Vanhurskaus, te ette voi sanoa, että seurakuntaan meneminen on todiste Pyhästä Hengestä. Jos te sanotte niin, niin silloin noilla fariseuksillakin oli Se. Näettehän? Te että voi väittää vapisemisen tai hyppimisen olevan Sitä, tai jos teette niin, silloin pakanoillakin on Se. Jos sanotte, että se on kielillä puhuminen, niin mitkä perkeleen palvojista eivät puhuisi kielillä? Kertokaapa se minulle.

Veli Jackson, joka on Afrikasta, voi kertoa teille sen. Olen ollut intiaanien leireissä täällä, ja nähnyt noitien ja taikurien leikkelevän itseään, vuodattaen omaa vertaan ja puhuvan kielillä, noitatohtorin tulkitessa sen. Olen nähnyt heidän laskevan kynän alas, joka kirjoitti tuntemattomilla kielillä. Niinpä sellainen ei ole Sitä. Mutta, jos se…

103    Mutta mikä on todellinen todiste? Jeesus sanoi: “Se on se, että uskotte, että Minä olen Hän.” Ja Hän on Sana.

104    Miksi he eivät käsittäneet sitä? Miksi juutalaiset eivät käsittäneet sitä? He olivat vanhurskaita miehiä; he olivat hyviä miehiä; he olivat pyhiä miehiä, ja siellä oli kaiken kaltaisia ihmisiä. Mutta, jotka ovat ennalta määrätyt kuulemaan Sanan…

105    Ja kuinka te tiedätte onko se Sana? Jokainen sanoo, että se on Tämä tai Tämä.

106    Se on tuon ajanjakson Raamatun lupaus vahvistettuna. Siinä se on teille. Sitten te tulette takaisin sinne missä Pyhä Henki on. Tarkatkaa Pasuunan ääntä muutaman minuutin kuluttua, sitä mitä se ilmoittaa. Pasuuna, Evankeliumin Pasuuna, nähkää kuka voi kuulla Sen. Muistakaa, että nuo, jotka olivat muurien ympäröimässä kaupungissa, eivät voineet tulla ulos juhlaan. Ei, he olivat seinien sisällä ja pysyivät siellä. Heidän kohdaltaan se oli ohitse, he olivat orjia lopun elämäänsä ja heidät täytyi merkitä. Nähdessämme kaikki nämä mallit.

107    Nyt, nämä teot, kuten Malakia 4, ja kaikki tämä, ja Hebr. 13:8: “Jeesus Kristus sama eilen, tänään ja iankaikkisesti,” Hän pysyy iankaikkisesti Sanana, tuotu ilmi Sanana. Se on tarkalleen mitä Hän sanoi profeettojen olevan. Profeetta, ei merkitse ainoastaan “näkijää tai ennustajaa”, se merkitsee “hänen omaan elämäänsä kirjoitetun Sanan paljastajaa.” Hänen omat tekonsa paljastavat ja vahvistavat tuolle päivälle kuuluvan Sanan, kuten Nooan arkin rakentaminen, Mooses siellä ja kaikki muut… Se on tuota hetkeä varten luvattu Sana.

108    Me tiedämme, että Hän on meidän kanssamme; me uskomme sen. Te näette Hänen Sanansa ilmi tuotuna valokuvilla, Kirjoituksilla, ja taivaasta tulevalla julistuksella maan päällä. Mikään mitä Hän on sanonut, ei ole koskaan pettänyt. Pyydän ketä hyvänsä henkilöä osoittamaan sen minulle, mistä hyvänsä osasta maata tai ympäri maailman – teidän velvollisuutenne on kirjoittaa minulle ja kertoa minulle missä se kerrankin olisi ollut väärin – se on täydellinen, sanasta sanaan, koska se on lupaus.

109    Miksi Hänen tuli ilmestyä näissä viimeisissä päivissä? Jos te, jotka kuuntelette nauhaa, menette taaksepäin, niin näette saarnassa Morsiuspuu, että Kristus oli tuo Puu, joka oli Eedenin puutarhassa, ensimmäinen Adam lankesi, ja synti tappoi toisen Adamin, he ripustivat Hänet roomalaiseen puuhun. Ja siitä kasvoi ulos Morsianpuu, jonka Hän oli luvannut, ja me näemme sen Kirjoituksissa, nyt, voidakseen saada Morsiamen.

110    Se on kuten pyramidi, se tulee aina vain vähäisemmäksi, alkaen hyvin leveänä Lutherista ja kaveten Wesleyhin ja helluntailaisiin. Noitten huippukivi sen huipulla on niin hiottu; samoin kuin kaikki nuo kivet ovat niin täydellisesti sovitetut yhteen. Ja me emme vieläkään tiedä kuinka he tekivät sen, emmekä me nyt opeta pyramidia.

111    Eenok ja muut heistä tekivät sen vuosia sitten. Mutta nuo kivet olivat niin täydellisesti sovitetut yhteen tuossa pyramidissa. Mutta se on siellä vertauskuvallisena, aivan niin kuin aurinko, joka nousee ja laskee, ja samoin kuin puu pudottaa lehtensä ja ne tulevat takaisin jälleen, aivan kuten kalkki muukin symbolisoi sitä, samoin tuo pyramidi seisoo symbolina.

112    Menkää sisälle kuninkaan kammioon ja tarkatkaa niitä seitsemää askelmaa. Missä oli se paikka missä vartija kohtasi haasteen tuoda tulija kuninkaan läsnäoloon portaiden yläpäässä? Se oli seitsemännellä portaalla. Se osoittaa, että sen saman Hengen täytyy jälleen tulla, joka oli Johanneksen yllä. Hän oli suurin kaikista profeetoista, koska hän esitteli Messiaan. Ja meidän täytyy tulla tuolle samalle paikalle, jälleen, tuohon, joka tulee esittelemään Messiaan.

113    Ja kuinka ihmiset, jotka uskovat Häneen tietävät sen, elleivät he jatkuvasti ole Sanassa, tietääkseen mitä Hän on. Daniel sanoi, että viisaat ovat tunteva Hänet, mutta tyhmät eivät tule tuntemaan. He ovat tunteva heidän Jumalansa. Hän sanoi, että se tulisi ilmestymään viimeisissä päivissä, tuodakseen ihmiset takaisin Sanaa, niin että Morsian tulisi tuntemaan Aviomiehensä, tuntemaan Kumppaninsa, paljastetun Sanan. Tämä on miksi tämän täytyy tapahtua.

114    Sitä ei ollut uskonpuhdistajissa; se ei ollut Lutherissa, Wesleyssä eikä helluntailaisissa, Kirjoitukset sanovat ettei niin ole ollut.

115    Mutta se tulisi tulemaan; se on Hänen lupauksensa tälle ajanjaksolle. Me elämme ajanjaksossa, jossa Hänen tulemuksensa on oleva. Morsiamen täytyy olla samaistettuna Hänessä. Jokaisen naisen täytyy olla samaistettu miehensä kanssa, sillä kaksi ovat yksi. Ja Kristuksen Morsiamen täytyy olla samaistettu Hänen kanssaan, koska kaksi ovat Yksi Ja Hän on Sana, ei kirkkokunta, vaan Sana. Meidän tulee olla Valon lapsia, ja Valo on Sana, joka on annettu Valoksi tätä ajanjaksoa varten. Kuinka me tunnemme Valon, ellei se tule Sanasta. Hyvä on. Lihaksi tehty Sana on ajanjakson Valo, kun te näette Sen. Raamattu sanoo niin.

116    Nuo ihmiset siellä katselivat Jeesusta ja sanoivat: “Kuka on tämä mies. Hänhän on syntynyt aviottomana. Hänen äitinsä ja isänsähän ovat sitä ja tätä, ja kaikki muukin on tätä ja tuota.” Mutta he eivät tunteneet Häntä. Jos he olisivat tunteneet Kirjoitukset, he olisivat tunteneet Hänet; Hän sanoi niin.

 He sanoivat: “Me olemme Mooseksen opetuslapsia!”

117    Jeesus sanoi: “Jos te olisitte tunteneet Mooseksen, te tuntisitte Minut, sillä Mooses kirjoitti Minusta.” Ja yhä he olivat liian sokeita nähdäkseen sitä!

118    Näettekö kuinka nöyrää se on? Ulkopuolella kaikkien ryhmien, kirkkokuntien ja uskontunnustusten, Jumala tuli lihaan, miehen muodossa, sukulunastajaksi.

119    Morsiamen täytyy olla samaistettu Hänen kanssaan. Meidät on kutsuttu olemaan Valon lapsia, niin että vaeltaisimme Valossa.

120    Muistan, kun minulla oli kokous jokin aika sitten Kentuckyssa. Tultuani ulos kokouksen jälkeen siellä seisoi vanha mies lyhty kädessään. Hän kuului seurakuntaan, joka ei uskonut parantumiseen ja muuhun sellaiseen. Hän sanoi minulle: “Minä olen eri mieltä sinun kanssasi veli Branham.”

 Minä sanoin: “Kyllä, sinulla on oikeus tehdä niin.”

121     Hän sanoi: “Näethän? Minä en hyväksy yhtään mitään ennen kuin näen sen. Minun täytyy nähdä se suoraan ja selvästi.”

122    Minä kysyin: “Oletko sinä sitten koskaan nähnyt Jumalaa suoraan ja selvästi seisomassa edessäsi?” Tietenkään hän ei uskonut näkyihin ja muihin sellaisiin asioihin.

Hän sanoi: “En! “

123    “No niin”, minä sanoin, “silloin sinä et ole uskovainen, herra, enkä minä voi puhua sinulle. Näettekö? Me näemme mitä Jumala on luvannut, ja pidämme kiinni siitä.”

124    Hän kysyi: “Kuinka sinä sellaista ajattelet? Miksi et tule kotiini, puhuaksemme siitä tänä iltana.”

125    Minä sanoin: “En voi tehdä sitä, vaikka kyllä haluaisin. Missä sinä asut?”

Hän sanoi: “Tuon vuoren toisella puolella.”

Minä kysyin: “Kuinka voit päästä sinne, sinähän et näe taloasi?”

Hän vastasi: “Siellä on polku, joka kulkee tuon mäen ylitse.”

Minä sanoin: “Ethän sinä näe tuota polkua.”

Hän vastasi: “Minulla on lyhty mukanani.”

126    Minä sanoin: “Tuo lyhtyhän ei valaise taloosi asti.” “Oi ei, mutta polku johtaa talolle.” “Mutta tuo lyhty voi näyttää valoa vain yhdelle askeleelle kerrallaan.”

127    Me vaellamme Valossa, kauniissa Valossa, yksi askel kerrallaan, Herra, tullen lähemmäksi Häntä. Kyllä, Valon lapset ottavat vastaan Hänen Sanansa. Jatkavat vaellusta, tarkaten, kun enemmän avautuu. Älkää jättäkö Sanaa, huolimatta siitä, mitä kuka hyvänsä muu sanookin, pysykää vain Siinä ja vaeltakaa Sen kanssa, tarkaten Sen avautumista, Sen paljastaessa Itseään. Sana on Siemen; ja siemen kylvettynä oikeanlaatuiseen maahan tuottaa kaltaistaan.

128    Huomatkaa Ilmestyskirja 10:1-7, Laodikean seurakuntajakson sanansaattaja tulee paljastamaan kaikki salaisuudet Morsiamelle. Onko kenelläkään Tarkistettua Raamatun Käännöstä [Revised Version Bible]? Jos teillä on, niin te huomaatte, että siinä paikassa missä sanotaan enkeli, on suluissa kotka, Laodikean seurakunnan sanansaattaja, Ilmestyskirja 10:1-7.

129    Ja Johannes sanoi syöneensä pienen kirjasen, sinä päivänä, kun hän näki Hänen tulevan alas, Hän pani yhden jalan maan päälle ja yhden meren päälle, ja vannoi Hänen kauttaan, joka elää aina ja iankaikkisesti, että aikaa ei ole enää oleva. Ja, kun Hän teki sen, antoivat Seitsemän Ukkosenjylinää ääntensä puhua. Ja, kun Seitsemän Ukkosenjylinää olivat puhuneet , niin Johannes sanoi aikoneensa kirjoittaa, mutta hänelle sanottiin: “Älä kirjoita sitä.” Näettekö? Ja hän sinetöi sen.

130    Joku sanoi kerran: “No niin, veli Branham, kun nuo Seitsemän Sinettiä tullaan avaamaan viimeisissä päivissä, se on oleva jokin suuri salaisuus siitä kuinka me pääsemme lähemmäksi Jumalaa…” Ei koskaan, niin ei voi olla.

131    “Kuka tahansa ottaa pois yhden sanan tästä Raamatusta, tai lisää Siihen yhden sanan, häneltä otetaan hänen osansa Elämän Kirjasta.” Mitä se on, on sen paljastaminen mitä oli kadotettu siellä aikaisemmin… Se on jo kirjoitettu tänne; se on tässä Raamatussa. Sen tulee paljastaa mitä jo on kirjoitettu, koska te että voi lisätä yhtään asiaa Siihen, tai ottaa yhtään Sanaa pois Siitä.

132    Ensimmäisessä Kirjassa Raamatun alussa, tuo yksi nainen ei ollut uskomatta Sitä, mutta Saatana vain tulkitsi hänelle väärin yhden sanan, sanomalla: “Varmastikaan…” Näettekö? Ja tämä aiheutti kaikki nämä vaikeudet. Se oli Jumalan puhuma, Jumalan Sana.

133    Ja Ilmestyskirjan viimeisessä luvussa Jeesus Itse, sama Jumala sanoi: “Kuka tahansa ottaa yhden sanan pois tai lisää yhden sanan Siihen….”

134    Tämä on täydellinen Jeesuksen Kristuksen ilmestys. Ja Seitsemässä Sinetissä olivat nuo kätketyt salaisuudet siitä mitä se kaikki oli. Ja sen tuli tulla avatuksi viimeisenä päivänä, Laodikean ajanjaksossa, lopun aikana. Kiitos Jumalalle, se päättää Sanoman Seurakunnalle. Se päättää sen, kun he katsovat taaksepäin ja näkevät mitä on ollut, ja näkevät mihin se on tuotu. Se päättää seurakunta-ajan.

135    Huomatkaa nyt Pasuunat, josta me puhumme, se kutsuu yhteen joko juhlaa varten, sotaa varten, henkilöä varten, jotain pyhää päivää varten tai muuta senkaltaista. Huomatkaa, te kysytte: “Henkilöäkö varten?” Kyllä, tai riemujuhlan vuotta varten, tai se ilmoittaa vapauden tulemisesta, kun he voivat palata omaansa. Me voisimme puhua koko aamun vain tästä yhdestä asiasta. Mutta nyt, mennessämme pasuunoihin, teillä on taustana tietoisuus Sineteistä ja Seurakunnasta. Ja nyt me tulemme puhumaan pasuunasta. Pasuuna soi; ja se ilmoitti joko sodan tai juhlapäivän tai… Mitä pasuuna tarkoittaa, on ihmisten yhteen kerääminen.

136    Paavali sanoi: “Jos pasuuna antaa epäselvän äänen, niin kuka voi valmistautua sotaan, tai rauhaan tai mitä se onkin?” Kuka tietäisi sen? Teidän täytyy tietää mitä varten pasuuna soi.

137    Sen vuoksi, kun pasuuna soi, me näemme jotakin maassa tänään, Jossakin on suuri häiriö; jokainen tietää sen. Kaikista on tullut neurootikkoja. Koko maailma on neuroottinen maailma, ja me tiedämme, että jotakin on väärin. Me tiedämme, että jotakin on väärin Turvallisuusneuvostossa ja kaikkialla.

138    Ainoa tapa miten te voitte tietää mitä pasuunan ääni merkitsee, on, että katsotte nuottikirjaan. Siinä kaikki. Se on suuri sinfonia, joka soi.

139    Kuten “Punahilkka ja Susi”, näettekö, kun te… Säveltäjä on kirjoittanut kirjan, ja orkesterinjohtajan täytyy olla samassa hengessä säveltäjän kanssa. Jos niin ei ole, hän antaa väärän tahdin, ja silloin koko asia on pilalla.

140    Tämä on mistä on kysymys tänään. Meillä on liian monia johtajia, jotka eivät ole Säveltäjän Hengessä. He sanovat kirkkokunnissaan: “Me uskomme tämän.”

141    Ei väliä mitä te sanotte, Raamattu on oikeassa. Näyttäkää tahtia sen mukaan mitä edessämme olevassa Nuottikirjassa on, silloin Jumalan suuren näytelmän suuri sinfonia tulee soitetuksi oikein. Silloin näemme hetken ja sen missä me seisomme.

142    Huomatkaa, pasuunan tulee kutsua ihmiset yhteen – he kokoontuvat yhteen jotakin varten. Joskus se ilmoittaa tärkeän henkilön.

143    Kuten oli Joosefin kohdalla, he puhalsivat pasuunaan Joosefin tullessa, mikä oli sen Suuren Pasuunan symboli, mistä me tulemme puhumaan hetkisen kuluttua. Jesajassa sanotaan, että kun tuo Suuri Pasuuna soi, tullaan lippu nostamaan ylös siellä, niinpä on tuleva aika jolloin Suuri Pasuuna on soiva; ja kaikki kansat tulevat kokoontumaan Jerusalemiin. Se on Tuhatvuotisvaltakunnan alkaminen, Suuri Pasuuna.

144    Tämä Pasuunoiden Juhlaan kutsuminen, jonkin lähestyminen… Pankaa merkille Ilmestyskirja 8:7, jos haluatte kirjoittaa sen muistiin. Me huomaamme, että ensimmäinen pasuuna siellä heitti rakeita, verta ja tulta maan päälle. Aivan tarkalleen yhtäpitävä sen lähdön kanssa, kun Jumala kutsui kansansa ulos 2 Mooseksen kirjassa.

145    Nyt syy miksi nämä Seitsemän Pasuunaa eivät kuulu tälle seurakunnalle ja tälle ajanjaksolle, on se, että se on vain Israelille. Se kutsuu ihmiset kokoontumaan yhteen. Tässä on yksi erikoisuus, jonka haluan teidän ymmärtävän, tullessamme siihen muutaman minuutin kuluttua, että te tulisitte näkemään miksi nämä Seitsemän Pasuunaa eivät kuulu tälle ajanjaksolle, jossa me elämme.

146    Minä tiedän monien ihmisten olevan eri mieltä sen kanssa, mutta tiedän sen olevan näin. Ei siksi, että minä sanon niin, koska minä en ole saanut sitä itseltäni; minun ajatukseni ei ole minun omani. Mikä se onkin, mikä on kertonut sen minulle, jos Hän on väärässä – silloin se on väärin. Mutta minä en kerro sitä itsestäni, minä kerron mitä Joku muu on sanonut. Tuo Joku muu on Jumala, Joka on puhunut meille ja tehnyt kaikki nämä asiat, jotka Hän on tehnyt, ja ilmoittanut, näettehän, niinpä tiedän sen olevan oikein.

147    Israelin kokoaminen on Pasuunat. Pasuunat tulevat kokoamaan Israelin. Huomatkaa, ensimmäisen pasuunan soidessa verta, tulta ja rakeita sataa maahan. Näettekö? Mitä Hän oli tekemässä? Toi Israelin ulos hengellisestä Egyptistä takaisin kotimaahansa.

148    Sallikaa minun sanoa tämä juuri tässä, että jokainen pasuuna, joka soi, soi Kuudennen Sinetin alla. Tulemme siihen muutaman minuutin kuluttua. Kaikki pasuunat soivat Kuudennen Sinetin alla.

149    Koska Seitsemännessä Sinetissä oli hiljaisuus. Kukaan ei tiennyt Kristuksen tulemisen minuuttia tai tuntia, niin kuin Hän sen meille paljasti.

150    Jokainen pasuuna soi Kuudennen Sinetin alla, juutalaisten ahdistuksen aikana. Huomatkaa nyt, Ilmestyskirja 8. luvun 7.stä jakeesta alkaen. Se kaikki oli luonnollisen Israelin uloskutsuminen Egyptistä, nyt se on Israelin uloskutsuminen hengellisessä mielessä. Hän valmisti heitä valmiiksi tulemaan Sovituksen Juhlaan.

151    Huomatkaa, Pasuunoiden Juhla oli ensin, ja se oli Helluntai, Sovituksen Juhla seurasi sitä viisikymmentä päivää myöhemmin. Sovituksen Juhla, josta luimme täällä, ja jos meillä on aikaa, me tulemme viittaamaan siihen ja lukemaan siitä 3. Moos. 25. luvusta ja myös sen 16. luvusta. Me löydämme ensimmäiseksi, että Pasuunoiden Juhla oli Sovitus – sen jälkeen seurasi Helluntai. Nyt me näemme, että Sovituksen Juhla seurasi Pasuunoiden Juhlaa.

152    Huomatkaa nyt, pasuuna soi, ja se oli kokoamaan heidät yhteen. Nyt, kun ensimmäinen pasuuna soi, rakeita, verta ja tulta satoi maan päälle, aivan tarkalleen kuten oli Egyptissä, valmistautuen kutsumaan heidät sovituksen päivään. Näettekö? He hylkäsivät Todellisen Sovituksen, ja nämä vuodet, jotka ovat olleet aina tänne asti, ovat olleet helluntaivuosi. Pasuunat juutalaisia varten tulevat seuraavaksi.

153    Tämä on ollut seurakunnan uloskutsuminen. Nyt olkaa hyvin tarkkaavaisia. Minkä jälkeen Hän vei heidät luvattuun maahan, ja Niin on tekevä saman asian, jonka symboliksi Hän ottaa seurakunnan luvattuun maahan.

154    Muistakaa, jokainen pasuuna soi Kuudennen Sinetin alla, ainoastaan silloin oli, kun ne soivat.

155    Huomatkaa nyt, Kirjoitusten tarkka jatkuvuus, se on tarkalleen sama. Seitsemännen Pasuunan alla on Israelille sama kuin Seitsemäs Sinetti oli Seurakunnalle. Me näemme Seitsemännen Sinetin alla, että kun nämä sielut siellä alttarin alla saivat viitat… Heille annettiin viitat, ei niin, että he olisivat ansainneet ne, vaan koska he olivat siinä ajanjaksossa, jossa Jumala yhä armossaan toimi pakanain kanssa, ei juutalaisten. Israel on pelastuva kansakuntana. Jumala toimii Israelin kanssa kansana. Pakanat ovat ihmisiä Hänen Nimelleen, ei kansa Hänen Nimelleen, joka on Israel.

156    Ja, kun Hitler ja muut heistä vainosivat juutalaisia, tehden niin kuin he tekivät… Katsokaa heitä… Stalinia, Hitleriä ja kaikkia noita diktaattoreita, jotka tulivat esiin samanaikaisesti. Jos meillä olisi aikaa, me kertaisimme sitä uusien tulokkaiden vuoksi, mutta me olemme käyneet sen lävitse. Juutalaiset olivat hajotetut kaikkiin maihin, mutta viimeisen kahdenkymmenen vuoden aikana on noussut katkera vaino juutalaisia vastaan.

157    Olen ollut siellä noissa vanhoissa paikoissa, jossa he polttivat heidän ruumiitaan ja käyttivät heidän tuhkansa maan lannaksi, juutalaisia lapsia ja naisia. Sitten he yrittävät kieltää sen, vaikka voitte viedä heidät suoraan sinne ulos, missä se on tehty.

158    Se on ollut säännöllinen vaino Israelia vastaan, koska nyt oli tullut aika kutsua se takaisin Sovitukseen; Israel yhä on luonnollisen karitsan sovituksen alainen. Todellinen Jumalan Karitsa on Sovitus, ja siitä asti, kun Israel hylkäsi Sen, on veri ollut heidän yllään. Huomatkaa, ihmisten valmiiksi tekeminen. Kuinka täydelliset silloin Seitsemäs Pasuuna ja Seitsemäs Sinetti ovatkaan. Täydellisesti yhdessä juutalaisten vainon kanssa.

159    Huomatkaa Ilmestyskirjan yhdeksännen luvun 13. jae. Pankaa merkille nyt hyvin tarkkaan mitä tapahtuu Kuudennen Pasuunan alla, siellä oli 200 miljoonaa ratsumiestä, jotka olivat olleet sidotut Eufrat virralla, ja, jotka päästettiin vapaaksi Kuudennessa Pasuunassa. No niin, maailmassa ei voi olla 200 miljoonaa ratsumiestä, ja kuitenkin niitä oli 200 miljoonaa ratsumiestä. Pankaa se merkille. Haluan, että kirjoitatte sen muistiin, voidaksenne lukea sen.

160    Ne eivät olleet luonnollisia hevosia. Ne hengittivät tulta, ja niiden rintahaarniskat olivat jaspista. Ja niillä oli hännät, jotka näyttivät käärmeiltä, ja niissä oli käärmeen pää ja ne purivat. Näet tehän, ne olivat hengellisiä hevosia, hengellisiä perkeleitä, hyökkääjiä, jotka olivat olleet sidotut Eufrat virralla kaikki nämä vuodet, yliluonnollisia perkeleitä. Mitä se oli? Vanhan Rooman valtakunnan herättäminen, juutalaisten vaino. Ne olivat olleet sidotut lähes kaksituhatta vuotta Eufrat virralla, voimatta ylittää lupaukseen, uskonnollinen lahko, joka yritti päästä toiselle puolelle. Eufrat virta, niin kuin tiedätte, tulee Eedenin lävitse. Mutta nämä 200 miljoonaa vainon paholaista olivat sidotut siellä.

161    Ja huomatkaa mitä tapahtuu tuon Kuudennen Pasuunan alla. Ne vapautettiin juutalaisten ylle, se on juutalaisten vaino! Yliluonnolliset perkeleet, jotka Stalin ja Hitler, lähes kahdentuhannen vuoden jälkeen päästivät irti juutalaisten ylle. Te sanotte: “No niin, sehän ei ole Rooma.” Se on tuo sama henki, joka on tehnyt saman asian minkä se teki kristityille vanhan pakanallisen Rooman päivinä, päästettynä irti juutalaisten ylle. Tarkatkaa nyt luonnollista Israelia ja hengellistä Seurakuntaa, erottaessamme ne toisistaan tässä.

162    Muistakaa, Kuudennen Sinetin alla, kuinka jokainen noista marttyyreista, jotka huusivat – Jumalan Sanan mukaan vastaanottivat viitat. Se annettiin heille armosta, koska he ovat sokaistuja etteivät näkisi Evankeliumia, ja, että nämä ihmiset voitaisiin kutsua ulos pakanoista, muodostamaan Morsiamen. Raamattu sanoi, että heille annettiin viitat, noille juutalaisille, jotka ehdottomasti ovat Kristuksen vastaisia. Syy miksi he ovat on se, että Raamattu sanoi heidän olevan sokaistut. Heidät sokaistiin meidän vuoksemme; Ja oikeamielinen Jumala tietää, että he olisivat vastaanottaneet Sen, mutta heidät sokaistiin meidän tähtemme. Raamattu sanoo niin.

163    Mikä on sitonut tuon Rooman vallan sinne? Kirkollisilla voimilla, sidottuna kristillisillä perinnäissäännöillä, ollen osa kristillisyyttä ja roomalaista taikauskoa yhdistettynä, kuten tämä naisten palvonta ja nämä muut asiat, kuten joulu ja pyhät päivät ja senkaltaista. Se on ollut sidottu tuolla perinnäissäännöllä jota se ei voi päästää vapaaksi, koska se on vastoin kristillisiä periaatteita. Se on yhä sama jumalaton, pakanallinen henkii Ja tuo henki on saanut otteen maailman kansoista, Hesekielin profetia mukaisesti.

164    Ja ne päästettiin irti juutalaisten ylle, jotka eivät tietäneet mitään tuosta hengestä. Siinä ovat teidän salaisuutenne, jotka ovat kätketyt tuon sinetin alla siellä. Näettekö? Pankaa merkille, että me kävimme sen lävitse. Ja minä tulen näyttämään tämän viimeisen pasuunan tässä, ja mitä tapahtuu. Siellä ne ovat; nämä pasuunat on päästetty irti juutalaisten ylle, (ettekö näe sitä?), ei pakanain ylle. Pakanat ovat sinetöidyt, kun nuo Sinetit ovat avatut. Aika on päättynyt; Seurakunta on kutsuttu.

165    Muistatteko tuon näyn jokin aika sitten? Muistatteko tuon katselmuksen? Kuinka moni muistaa sen, se oli toissa sunnuntaina? Kuinka se kulki ohitse ja me näimme sen tarkalleen. Näimme tuon likaisen, saastaisen asian tulevan esille, jota kutsutaan seurakunnaksi, joka oli karkeutta äärimmäisyyteen asti. Ja sitten tuo pieni Morsian, joka koostui kaikista kansoista, jokainen heistä puettuna kuin kansallispukuunsa, mistä he tulivat, vaeltavan aivan täydellisesti Herran edessä.

166    Huomatkaa, että joskus on tuleva aika, että he sanovat: “Minä ajattelin, että Seurakunta menisi pois ennen vainoa. Minä ajattelin, että olisi ylöstempaus.”

“Se on jo tapahtunut, ettekä te tienneet sitä.”

Tämä on mitä Hän sanoi Johanneksesta erään kerran, tiedättehän.

167    He kysyivät: “Miksi kirjanoppineet sanovat, että Eliaan täytyy tulla?”

168    Hän sanoi: “Hän on jo tullut.” Eivätkä edes opetuslapset tienneet sitä. “He tekivät hänelle mitä tahtoivat.”

169    Ylöstempauksen kanssa tulee olemaan samalla tavalla. Hän ei luvannut näyttää Eliasta sillä tavalla, mutta Hän lupasi ottaa Morsiamen sillä tavalla. “Hetkenä, jona että luule”, vain muuttuminen silmänräpäyksessä, ja pois tempaaminen; sitten te olette jääneet jäljelle. Silloin tuo on se aika!

170    Kahteentuhanteen vuoteen, tämä henki ei voinut liikkua Rooman kirkon kautta. Mutta tuo sama henki tuli esiin ensin Mussolinissa Roomassa, tuossa diktaattorissa…

171    Te tiedätte nuo seitsemän asiaa, jotka Hän näytti minulle vuonna -33, jotka tulisivat tapahtumaan? Viisi niistä on jo ohitse. Tohtori Lee Vayle kirjoittaa siitä nyt kirjaa. Näettekö? Viisi asiaa on tapahtunut aivan tarkalleen ja vain kahden enää tulee tapahtua. Hän sanoi sen tulevan tapahtumaan juuri ennen tulemusta. Täällä me nyt olemme aivan lopussa nyt, ja näyttää siltä kuin tuo kuudes asia olisi juuri tulossa esiin. Se on ollut täydellistä, tarkalleen, jopa nuo sodat ja kuinka ne alkaisivat. Aivan pilkulleen, eikä se erehtynyt yhtäkään kertaa.

172    Kuulkaa ystävät, meidän tulisi tehdä inventaari joka hetki! Me emme tiedä missä me seisomme – se on todella lähellä!

173    Tuon Kuudennen Sinetin alla, nämä 200 miljoonaa hengellistä riivaajaa alkoivat Roomassa. Saksassa – Hitler. Huomatkaa, kun Raamatussa sanotaan, että he saivat vallan niin kuin kuninkaat, mutta heitä ei kruunattu. Diktaattori ei ole kruunattu kuningas, vaan saa vallan niin kuin kuningas.

174    Oi, Jumalan Henki liikkuu juuri nyt lävitseni sanoen jotakin; minä en tiedä kuinka sanoa se, tai mitä sanoa ja ehkä minun on parasta olla sanomatta sitä.

175    Huomatkaa, 200 miljoonaa riivaajaa päästettiin irti noiden juutalaisten ylle, kun he polttivat ja ristiinnaulitsivat heitä. He panivat ilmakuplia heidän verisuoniinsa. He tappoivat heitä, kunnes heillä ei ollut enempää kaasua tappaa heitä; he ampuivat heitä, kunnes heillä ei ollut enempää luoteja ampuakseen heitä. He tekivät kaikkea mitä voivat tehdä. He polttivat heidän ruumiitaan ja ripustivat heitä aitoihin, lapsia ja kaikkia muita viattomia ihmisiä. Heille tehtiin niin siksi, että he olivat juutalaisia. Mutta Jumala sanoi, että Hän antaa jokaiselle heistä viitan Hänen armostaan, vaikka he eivät sitä ansainneetkaan, koska Hän sokaisi heidät, jotta me voisimme nähdä.

176    Tuo Seitsemäs Sinetti ei ole vielä avautunut, tiedättehän; se on Hänen tulemuksensa.

177    Mutta Hän näyttää meille tässä katselmuksessa, aivan kuten Johannekselle. Hän otti hänet ylös.

178    Erään kerran, kävellen järven päällä, te tiedätte, hän sanoi: “Entäs sitten tämä mies, joka nojaa Sinun rintaasi vasten?”

179    Hän sanoi: “Mitä se teille kuuluu, jos hän on täällä siihen asti, kun Minä tulen?” Näettehän, hän ei jäänyt tänne, mutta Hän otti hänet ylös ja näytti hänelle ne asiat, jotka tulisivat tapahtumaan ennen Hänen tuloaan. Niin antoi Johannekselle ennakko katselmuksen koko suunnitelmasta.

180    Huomatkaa, me näemme nyt, että luonnollinen voima luonnollisessa mielessä, päästettiin irti siellä luonnollisen kansan, Israelin ylle. Ja mikä teki sen? Kuinka se meni ja alkoi sodan ja kuinka se murhasi ja vainosi.

Nyt sen kirkollisen vallan alueella…

181    Toivon, että Jumala avaisi silmänne tälle nyt. Tietenkin minä käsitän, että tämä ei ole vain puhumista tälle seurakunnalle täällä, vaan tämä nauha menee maailman laajuisesti. Enkä halua loukata kenenkään tunteita, vaan ainoastaan kertoa totuuden.

182    Kirkollinen valta on avattu alkaen vanhan pakanallisen Rooman luonnollisesta herätyksestä, mennen noiden juutalaisten ylle. Rooma on aina ollut heidän vihollisensa! Leijona hampaineen ja kuinka se polkee maahan ja hajottaa kansan. Rooma, se on aina ollut Jumalan vihollinen. Ja se päästettiin irti samassa hengessä maailman diktaattorien kautta, koska uskonnollinen järjestelmä yhä piti kiinni; nyt se on päästetty irti.

183    Mitä se on tehnyt. Oveluudessa, niin kuin Jumala sanoi, hän tulisi sisälle imartelulla. Ja mitä hän on tehnyt? Hän tuo protestantit ekumeeniseen Kirkkojen maailmanneuvostoon. Antikristuksen henki heidän molempien yllä, tuoden heidät teurastettavaksi, niin kuin he tekivät aikaisemmin hetkessä, jolloin Morsian kutsutaan. Kuinka? Henki on päästetty irti kirkollisessa seurakunnassa. Päästetty irti minkä ylle? Ei kirkkokuntien ylle, vaan Morsiamen ylle! Mutta ymmärtäkää tässä, että Morsian ei tule menemään tuon ajan lävitse. Raamattu sanoo niin. Seurakunta on menevä, mutta ei Morsian! Voitteko nähdä sen? Saarnaajat, ettekö voi nähdä sitä, veljet?

184    Te sanotte, että seurakunnan täytyy käydä vainon lävitse Sen täydellistyttämiseksi. Jeesuksen Kristuksen Veri tekee Morsiamen täydelliseksi.

185    Mies, joka valitsee vaimon, ei pane häntä monien rangaistusten lävitse; tämä on jo löytänyt armon hänen kanssaan. He kihlautuvat. Ja, jos hän tekee mitään, niin se on suojella kaikelta pahalta. Hänen armonsa on niin suuri heidän yllään.

186    Ja niin se tulee olemaan Morsiamen yllä, ja niin se on Morsiamella. Me arvottomat luomukset, vaikka olemmekin ansainneet helvetin, niin Hänen armonsa pitää meidät sen lävitse. Katsokaa kuinka monta kadotettua, ja sokeata oli maailmassa, ja kuinka monia syntisiä oli maailmassa, sillä hetkellä, kun minut pelastettiin! Jumala pelasti ainut tarkoitusta varten, ja Hänen tahtonsa on määrännyt minut täyttämään tuon tarkoituksen. Minä en välitä mitä muuta tapahtuu, minä haluan täyttää sen.

187    Ja hetkessä, jolloin näen kaikkien seurakuntien suuren loiston ja rikkauden, ja etteivät he mitään tarvitse, niin kuin he sanovat; näen heidät viheliäisinä, kurjina ja sokeina, taputtamassa teitä olalle ja haluten teidän tekevän kompromisseja heidän kanssaan, minä synnyin tarkoitusta varten; ja se on tuomita tuo asia ja kutsua ulos! Kyllä, minä teen sen.

188    Muistakaa, kun Jeesus tuli maan päälle, ei edes yksi sadasta maan päällä tiennyt Hänen olevan täällä. Hän tuli hakemaan tuon Valitun joukon. Hän sanoi: “Kukaan ei voi tulla Minulle, ellei Minun Isäni vedä häntä. Ja kaikki, jotka Isä on antanut Minulle, mennyt aikamuoto, he ovat tuleva. He tulevat tietämään sen; he tulevat kuulemaan.

189    Huomatkaa tämän kirkollisen hengen irti päästäminen. Nyt kaksikymmentä vuotta tuon sodan jälkeen, me näemme kirkollisen hengen irrottamisen. Minkä alla? Seitsemännen Sinetin, Seitsemännen Pasuunan juutalaisille.

190    Katsokaa tuota kuun pimentymistä. Minkä alaisuudessa? Ihmisen Poika on ajettu pois seurakunnasta.

191    Mitä se on? Se on kirkollisen joukon yhteenliittyminen. Ekumeeninen liike, Kirkkojen maailmanneuvoston kanssa on ajanut jokaisen… Minkä puolesta tuo asia seisoo? Sen, että teidän täytyy luopua kaikista evankelisista opetuksistanne ja muista asioista! Kuinka voi kaksi kulkea yhdessä, elleivät he ole sopineet? He eivät voi tehdä sitä. Jeesus sanoi, etteivät he voi. Ja kuinka voivat metodisti ja baptisti seurakunnat kulkea yhdessä? Kuinka voivat Kristuksen Kirkko ja presbyteerit kulkea yhdessä? Kuinka voi katolinen kulkea yhdessä protestantin kanssa? Kuinka voi toinen protestantti kulkea toisen protestantin kanssa?

192    Mutta Morsian voi kulkea Sanan kanssa, joka on Kristus; Sen täytyy olla yksimielinen, ei kirkollisen järjestelmän kanssa, vaan Sanan kanssa. Teidän täytyy olla yhtä mieltä Sanan kanssa, vaeltaaksenne Sanan kanssa. Jeesus sanoi niin; se tekee siitä oikean.

193    Huomatkaa, siellä hän on. Hänet on irrotettu kaikista näistä irtonaisista päistä. “No niin, eihän, sillä kuitenkaan ole mitään eroa.”

194    Se on mitä Saatana sanoi Eevalle: “Ei, sillä ole väliä. Se on aivan hyvin. Varmasti Jumala on hyvä Jumala; Hän rakastaa meitä kaikkia.” Hän ei rakasta kaikkia!

195    Kuulette niin paljon siitä, että Jumala on hyvä Jumala. Hän on hyvä, mutta ollen hyvä, Hänen täytyy olla oikeudenmukainen. Ei ole mitään hyvyyttä ilman oikeutta; ei ole oikeutta ilman lakia, ilman rangaistusta. Niinpä me elämme tuossa hetkessä.

196    Huomatkaa nyt nämä yliluonnolliset riivaajat. Sitten Yhdistyneiden Kansakuntien alaisuudessa, itä ja länsi yhteen liitettyinä.

197    Aivan kuten tuon kuvapatsaan oikea ja vasen jalka, jonka Daniel näki, ja kuinka ne eivät sekoittuisi toinen toisensa kanssa. Eisenhower, merkitsee “rauta”; Hrutshev, merkitsee “savi”. Ja hän otti kenkänsä ja hakkasi, sillä pöytää YK:ssa – Hrutshev teki niin. Oi hetkeä, jossa me elämme, seurakuntaa ja sen tilaa.

198    Mutta kiitos Jumalalle, pieni Morsian on tehnyt itsensä valmiiksi. Se ei kestä enää pitkään, pitäkää vain otteenne.  En tiedä kuinka kauan, enkä milloin; kukaan ei tiedä sitä. Mutta me tiedämme, että se on lähellä nyt.

199    Katsokaa seurakuntaa. Katsokaa mitä se teki luonnollisessa noille juutalaisille, jotka olivat ihmisiä, jotka pitivät kiinni Jumalan Laeista. Ei väliä kuinka monia seurakuntia nousi esiin, ja mitä muuta tahansa, he olivat sokaistut Kristukselle, ja pitivät kiinni tuosta Laista. Ja Jumala antoi heille viitat joka ainoalle heistä, koska he kuolivat marttyyreina. Heidät oli sokaistu meidän tähtemme.

200    Täällä on nyt Seurakunta, joka ei tunne mitään muuta kuin Raamatun; huolimatta kirkollisesta järjestelmästä ja kirkkokunnasta. He eivät tiedä mitään siitä, se on kaikki vierasta heille. He tuntevat Hänet, ja Hänet yksin.

201    Ihmiset tänään ovat jotenkin Pietarin kaltaisia, heidän ollessaan Kirkastusvuorella. He kaikki tulivat intoa täyteen, kun he näkivät yliluonnollisen tapahtuvan, ja yksi heistä sanoi: “Me tulemme tekemään yhden seurakunnan profeetoille ja yhden Moosekselle.”

202    Ja sillä tavalla helluntailaiset tekivät. He sanoivat: “Me teemme yhden Assembly of Godille; ja yhden Church of Godille; ja yhden Ykseydelle; ja yhden “Kakseudelle”, ja niin edelleen sillä tavalla.

203    Mutta hänen vielä puhuessaan, Jehova huusi: “Tämä on Minun rakas Poikani, Joka on Sana; kuulkaa Häntä; Hän on Sana.”

204    Hetki, jossa me elämme, kirkolliset henget liittyvät yhteen nyt, tuoden heidät kaikki tähän yhteen suureen teurastukseen, pois pyyhittäväksi, siitä on jo kirjoitettu täällä tässä kansakunnassa nyt. Ja tämänkaltaisten kirkkojen täytyy sulkea ovensa, ellette ole yhdessä organisaation kanssa. Se on liitto, joka aiheuttaa saarron, pedon merkin kaltainen.

205    Ja nyt te näette mitä peto on, ettekö vaan? Se on valta. Ja tuo valta on kirkollinen valta. Jeesus sanoi, että se tulisi olemaan niin lähellä todellista asiaa, että se pettäisi jopa Valitutkin, jos se olisi mahdollista. Mutta Hän lupasi, että meillä tulisi olemaan jotakin täällä tuona päivänä, niin että meitä ei petettäisi, ja se on Sana. Ja Kristus, tuodakseen Sen ilmi meille. Ne ovat yliluonnollisia perkeleitä, silmille näkymättömiä, mutta te voitte nähdä mitä ne tekevät.

206    Huomatkaa, tuon joukon ratsastaessa, valmistautuessa pyyhkäisemään pois kaiken mikä ei ole yhtä mieltä heidän kanssaan, siellä on myös toinen ryhmä jota valmistetaan. Ilmestyskirjan 19. luvussa Seurakunnasta kuullaan seuraavan kerran. Seurakunnan tuleminen ei ole tarkalleen hevosten selässä, Raamattu sanoi, että Hän tuli ratsastaen valkoisella hevosella, ja Taivaan joukot seurasivat Häntä valkoisilla hevosilla. Onko se oikein?

207    Sillä aikaa, kun tällä ryhmällä täällä on 200 miljoonaa sidottuna Eufrat virralla, ja, jotka ovat olleet sidotut kaksituhatta vuotta, myöskin tuo seurakunta on sitonut Pyhää Henkeä melkein kaksituhatta vuotta, marttyyrien aikana ja seurakuntajaksojen aikana. Se on ollut sidottu, ei Eufrat virran rannalla, vaan uskontunnustusten ja uskonkappaleiden ovilla niin, että Pyhä Henki ei voi vaikuttaa seurakunnassa ihmistekoisten järjestelmien vuoksi. Mutta Morsian tullaan vapauttamaan, ja Hän on tuleva takaisin. Se on mitä Raamattu on sanonut. Ja nuo kaksi tulevat jälleen kohtaamaan toisensa taistelukentällä – Lucifer ja Miikael – kuten alussakin.

208    Ne ovat olleet sidotut melkein kaksituhatta vuotta, Ei tarkalleen kahtatuhatta vuotta, koska roomalaiset, kuten Tiitus vuonna 96 jKr. yhä jatkoivat juutalaisten tappamista. Ketkä tappoivat juutalaisia? Mikä oli Tiitus? Roomalainen kenraali. Ja veri virtasi ulos porteista siellä, kun noita naiset, lapset ja kaikki muutkin teurastettiin. Eikö Hesekiel 9. luvussa sanotakin, että he tulisivat tekemään sen? Kulje kaupungin lävitse, ja aseta merkki jokaiseen ihmiseen, joka huokaa ja valittaa – se on Pyhä Henki. Ja loput, joita siellä oli teurastettiin, naiset, lapset, vauvat ja kaikki muut, heidät kaikki teurastettiin.

209    Tässä se jälleen tarkalleen toistaa itseään. Tässä on tuo kirkollinen järjestelmä tulossa takaisin, tukahduttaen ja poikien maahan kaiken mitä kutsutaan Jumalaksi. Oi, heillä on heidän järjestelmänsä, organisaationsa ja kirkkokuntansa, mutta, sillä ei ole mitään tekemistä Raamatun kanssa. Nopeasti he tulevat kertomaan teille, etteivät he edes usko Siihen. Kyllä. He sanovat, että se on mitä kirkko sanoo.

210    Se on mitä Jumala sanoo; se on Sana. Morsian on Sanan kanssa, ne ovat Yksi. Kuinka he ovat Yksi? Kun tuo kirjoitettu Sana tulee teihin sisälle, niin te ja Sana tulette yhdeksi. Se on tarkalleen mitä Hän on luvannut.

211    Silloin se selittää. Jumala ei tarvitse selittäjää. He sanovat: “No niin, me selitämme sen tällä tavalla.” Teillä ei ole oikeutta selittää yhtään mitään. Jumala tekee Oman selittämisensä. Jumala sanoi: “Olkoon valo”, ja valo oli. Kuka voi selittää sen? Hän sanoi: “Neitsyt tulee raskaaksi”, ja niin tapahtui. Se ei tarvitse mitään selittäjää; se on jo selitetty. Jumala sanoi näiden asioiden tulevan tapahtumaan tänä aikana, ja ne tapahtuvat. Se ei tarvitse selitystä, se selittää itsensä. Oi, niin.

212    Ilmestyskirjan 9:1, pankaa merkille heidän kuninkaansa Viidennessä Pasuunassa, tämän suuren 200 miljoonan joukon kuningas. Heitä hallitsi kuningas, jonka huomaamme olevan pudonneen tähden. “Kuinka sinä olet pudonnut taivaasta, oi Lucifer?” Oi, kuinka tohtori Smith sekoittikaan tämän aikanaan, mutta se ei ollut hänen hetkeään varten. Näettekö? Hyvä on. Heidän kuninkaansa oli pohjattoman syvyyden kuningas.

213    Ilmestyskirja 17:8. Olen kirjoittanut jotakin muistiin tänne, ja tulen lukemaan sen. Se on Ilmestyskirja 17:8, ja haluan nähdä mitä siinä sanotaan, koska en tiedä aivan tarkalleen kuinka tämä seuraava, 17:8:

Ja peto, jonka sinä näit oli, ja ei ole; ja on nouseva ulos pohjattomasta kuopasta, ja on menevä kadotukseen: ja ne, jotka asuvat maan päällä tulevat ihmettelemään, ne joiden nimet eivät olleet kirjoitetut elämän kirjassa maailman perustamisesta alkaen, kun he näkevät pedon, joka oli, joka ei ole, ja kuitenkin on.

214    Näettekö? Oli, yksi paavi kuolee, toinen nousee tilalle – peto, joka oli jota ei ole, joka on, jota ei ole, joka on muuttumattomassa järjestyksessä. Paavi koko ajan – kaiken täytyy mennä samaan järjestelmään.

215    Ja mistä se on tuleva? Pohjattomasta kuopasta. Ja Raamattu sanoi tässä, että näiden joukkojen johtaja tuli pohjattomasta kuopasta, ja se oli heidän kuninkaansa; ja hän istuu kolminaisen kruunun kanssa ja liittää protestantit yhteen itsensä kanssa.

216    Kuulin erään lutherilaisen papin kerran sanovan: “Ihmiset kysyvät minulta miksi käytän kaulusta. Kuinka he muuten voisivat erottaa minut muista.” Olitteko te siellä? Kyllä, eikö se ollutkin naurettavaa? Minua melkein oksennutti, ja kävelin pois puhujankorokkeelta. He sanoivat: “Ei tulisi olla mitään eroa.”

217    Jos Martin Luther kuulisi sen, hän kääntyisi haudassaan ja sanoisi: “Sinä tekopyhä, sinä et kuulu minun riveihini.” Näettehän?

 Mutta tiedättekö mihin se on tullut? He sanovat: “Ei ole eroa.”

218    Siinä on ero! Jopa eroavaisuus yksilöissä. Jumala sanoi: “Erottakaa Minulle Paavali ja Barnabas.” Se on oikein, heidän työnsä… Erottakaa – Jumala on erottelija, ei sekoittelija… Seurakunta tänään haluaa hyvän sekoittajan, joka sallii heidän käyttää uimapukuja, shortseja ja kaikkea muuta, ja mennä ulos ja tehdä niin kuin he tekevät. Mutta Jumala sanoi: “Erottautukaa Minulle!” Erottakaa itsenne maailmasta!

219    Ilmestyskirja, me löydämme täältä, että heidän kuninkaansa oli pohjattomasta kuopasta, ja sama, joka meni kadotukseen, sisään ja ulos, sisään ja ulos, meni ulos…

220    Huomatkaa, 3. Moos. 23 luku. kuinka täydellisesti tulkinta onkaan järjestyksessä Sanan kanssa, sen kanssa mitä me nyt yritämme antaa. Tarkatkaa tätä järjestystä nyt. Lukekaamme nyt siitä. 3. Moos. 23. Huomatkaa tämä tässä nyt. Ja me emme halua mennä sen ohitse nyt, jotta saisimme sen aivan tarkalleen sillä tavalla kuin Herra on kirjoittanut sen tänne meitä varten.  Hyvä on, lukekaamme nyt 3. Moos. Kirjasta “Ja Herra…” 23.

Ja Herra puhui Moosekselle, sanoen,

Puhu Israelin lapsille, sanoen, Seitsemännessä kuussa, ja kuukauden ensimmäisenä päivänä, on teillä oleva sapatti, pasuunoihin puhaltamisen muistoksi, pyhä kokous.

Teidän ei tule tehdä mitään palvelustyötä silloin: mutta teidän tulee uhrata uhri tulella valmistettuna HERRALLE…

221    Nyt tarkatkaa. Huomatkaa nyt.

Ja HERRA puhui Moosekselle, sanoen, Myös tämän seitsemännen kuun kymmenentenä päivänä on oleva sovituksen päivä:…

222    Näettekö? Sovitus seurasi… Tarkatkaa nyt. Sovitus seurasi pasuunan ääntä. Näettekö kuinka kaunista! Sovituspäivä seurasi pasuunaa.

223    Viisikymmentä päivää pasuunoista, symbolisoi meille sitä, kun pasuuna soi Helluntaina, joka oli viideskymmenes päivä. Sen jälkeen juutalaiset hylkäsivät sen.

224    Ja nyt Pasuunoiden tulee kutsua heidät takaisin tuohon Sovitukseen, Sovitukseen, jonka he hylkäsivät. He hylkäsivät sen, jotta meidän silmämme avattaisiin ja heidän suljettaisiin. Ja tämän ajan kuluessa nämä Sinetit avautuivat ja Pasuunat soivat. Ja nyt, Pasuunoihin puhallettaessa, juuri ennen Messiaan tulemusta, heidän tietystikin täytyy olla Palestiinassa. Ja te muistatte kuinka Jumalan täytyi kovettaa faaraon sydän, ajaakseen heidät ulos Egyptistä. Ja Hän kovetti Stalinin, Mussolinin, ja teki sen kaiken, saadakseen heidät takaisin luvattuun maahan, missä noiden 144 000 tulisi olla.

225    Nyt ensimmäistä kertaa 2500 vuoteen Israel on kansakunta, jolla on oma lippu ja oma armeija ja kuuluu YK:hon. Se tapahtuu nyt ensimmäisen kerran. Ja vanhin lippu, mikä koskaan on liehunut maan päällä, on jälleen liehumassa. Kuusisakarainen Daavidin tähti. Jumala sanoi tulevansa nostamaan tämän lipun viimeisinä päivinä, kun Israel palaa takaisin. Me olemme lopussa, siitä ei ole epäilystäkään; me olemme täällä.

226    Huomatkaa, nyt nopeasti Ilmestyskirja 9, jossa Seitsemännessä Pasuunassa, heidän kuninkaansa on pohjattomasta kuopasta.

227    Ja nyt 3. Moos., kuinka täydellisesti Sana sen tässä selittääkään. Koska, näettehän, välittömästi helluntaijuhlaa seurasi sovituksen päivä. Juhlien järjestys helluntaijuhlan ja sovituksen välillä, Pasuunoiden soiminen sovitusta varten oli helluntaijuhla, pitkä ajanjakso. Katsokaa, siellä oli pitkä aikaväli helluntaijuhlasta siihen, kun Pasuunoiden tuli soida. Helluntaijuhlasta Sovituksen Juhlaan oli viisikymmentä päivää. Myös viisikymmentä päivää on tarkalleen seitsemän sapattia.

228    Ja seitsemän sapattia ovat seitsemän seurakuntajaksoa. Käsitättekö te sen? Juutalaiset ovat olleet sokaistut, odottaen koko tämän ajan, Sillä aikaa, kun Helluntain ensihedelmä on vuodatettu seurakunnan ylle. Me olemme tulleet marttyyrien ajanjakson lävitse, sekä uskonpuhdistajien ajanjakson lävitse, ja nyt olemme uloskutsumisen ajassa. Kolme jaksoa, sama Henki, kuten Isä, Poika ja Pyhä Henki, jotka ovat Yksi. Näettekö? Seitsemän seurakuntajaksoa ovat seitsemän sapattia.

229    On tarkalleen seitsemän sapattia – Helluntai riemujuhlan pasuunasta – lyhteen heiluttamiseen, ja sitten Helluntai riemujuhla. Ja sitten riemujuhlasta Sovitukseen on seitsemän sapattia, viisikymmentä päivää. Ja viidenkymmenen päivän lopussa suoritetaan sovitus. Käsitättekö sen? Tämä on ollut esikuva, että Seurakunta…

230    Kun Hän on paljastanut itsensä Jumalan Poikana Seurakunnalle Pyhän Hengen kasteessa, kautta ajanjaksojen, ollen helluntaiajanjakso. Näettekö? Se on jatkuvasti lisääntynyt: Lutherin vanhurskauttaminen, Wesleyn pyhitys ja Pyhän Hengen kaste.

231    Nyt tämä on uloskutsun aika. Kun Kuudes Sinetti avattiin, vaino iski juutalaisia kirjaimellisesti, ja tässä tulee vaino Seurakunnalle kirkollisessa näkökannassa, koska Morsian on jo kutsuttu. Sapatit ovat ohitse, ja kaikki on valmista juutalaisten kutsumista varten. Kutsumista mihin? Sovituksen Juhlaan. Oi, Seurakunta, ettekö näe sitä? Kutsuttu Sovituksen Juhlaan, (mitä?) tuntemaan Sovituksen; ei enää kananpoikia tai hanhia tai mitä he sitten ovat tehneet; vaan Jumalan Karitsa, joka teurastettiin ennen maailman perustamista. Israel tulee tietämään sen

232    Huomatkaa, tässä on suuri asia. Katsokaa! Oi niin, kirkkokunnat ovat sitoneet Pyhän Hengen koko nämä kaksituhatta vuotta. Me näemme, että se on ollut sidottu. Pankaa merkille nyt nämä seitsemän sapattia; he eivät voineet päästä täysin ulos. Raamattu sanoi, että tulisi olemaan päivä, joka ei olisi yö eikä päivä.

233    Ja Jeesus sanoi, että kaikkien Kirjoitusten täytyy täyttyä. Onko se oikein? Sanokaa: “Aamen”. [Seurakunta sanoo: “Aamen.”]

234    Profeetta sanoi, että tulisi olemaan päivä jota ei voitaisi kutsua päiväksi tai yöksi, mutta ehtooaikana on oleva Valo.

235    Mistä on kysymys? Sama aurinko, joka paistaa idässä, on sama aurinko, joka paistaa lännessä.

236    Jokainen auringon nousu, kulkeminen ja lasku, merkitsee teidän elämäänne. Syntyen pienenä vauvana aamulla; mennen kouluun noin kello kahdeksalta; lopettaa koulun 11:30, jolloin päivä on kuumimmillaan; sitten se alkaa laskemaan viisikymmentävuotiaana; kuusikymmentä, seitsemän, kahdeksan, yhdeksänkymmentävuotiaana se laskee ja kuolee; vain tullakseen takaisin seuraavana päivänä, sanoakseen, että on olemassa elämä, kuolema, hautaaminen ja ylösnousemus.

237    Ja huomatkaa, sivilisaatio on kulkenut auringon mukana. Jokainen tietää, että meidän vanhin sivilisaatiomme on Kiina.

238    Missä Pyhä Henki lankesi? Itäisessä maassa, idän ihmisille Ja Evankeliumi on kulkenut auringon mukana. Mistä se tuli? Se liikkui idästä Saksaan; Saksasta Englantiin. Ylittäen veden kolme kertaa. Idästä Välimeren yli Saksaan; Saksasta Englannin Kanaalin yli Englantiin; Englannista Atlantin ylitse Yhdysvaltoihin.

239    Ja nyt se on tullut Länsirannikolle! Sivilisaatio kulki kansasta toiseen mennen eteenpäin. Sivilisaatio on kulkenut, ja Evankeliumi on kulkenut sen mukana. Ja nyt koko sekasotku on päätynyt Länsirannikolle, jonne kaikki on kerääntynyt aivan kuin nousuveden ajamina.

240    Mutta profeetta sanoi, että aurinko ei tulisi paistamaan tämän päivän kuluessa, vaan se tulisi olemaan synkkä päivä. Heillä on ollut vain sen verran Valoa, kuin todella sateisen päivänä; he saattoivat liittyä seurakuntiin ja uskoa Herraan, ja muuta sellaista, mutta Hän sanoi, että ehtooaikana pilvet tulevat siirtymään pois, kirkkokuntien haihtuessa pois. Ja sama Evankeliumi, sama Sana tehtäisiin lihaksi, niin kuin Hän lupasi Luuk. 17:30. Sama Evankeliumi samojen asioiden kanssa tulisi olemaan ehtoo aikana, juuri varjojen syventyessä. Sama Evankeliumi, sama Kristus, joka eli lihassa siellä alussa Idän ihmisille, on elävä jälleen Lännen ihmisissä lopun ajassa. “On oleva Valo ehtooajassa.”

241    Koko Raamattu on annettu henkeytyksellä, eikä sitä voida rikkoa.

242    Tuo suuri viisikymmentä päivää on mennyt ohitse; helluntaijuhla on ohitse. Seitsemän sapattia Pasuunoihin asti, on esikuva Seitsemästä seurakuntajaksosta. Muistakaa, muistakaa, Kuudennen Pasuunan alla juutalaiset. Kuunteletteko te? Kuudennen Pasuunan alla helluntailaiset hylkäävät Raamatun, ovat penseitä, eivätkä ainoastaan helluntailaiset, vaan loputkin heistä. Seurakuntamaailma hylkää Kristuksen, ja Hänet on pantu ulkopuolelle. Ja samassa pasuunassa – tai samassa sinetissä mieluumminkin, kun se avattiin, nähtiin Jeesus seurakunnan ulkopuolella, yrittäen päästä takaisin sisälle; tuohon sanaan aikaan pasuuna soi juutalaisia varten, ja juutalaiset tuntevat Sovituksen! Kunnia! Hallelujaa! Oi niin!

243    Nämä kirkkokunnalliset virrat ovat sitoneet Pyhän Hengen melkein kahdentuhannen vuoden ajan, mutta tullaan irrottamaan ehtoo ajassa, ehtooajan Sanomalla; Pyhä Henki jälleen takaisin Seurakunnassa, Kristus Itse, paljastettuna inhimillisessä lihassa ehtoo ajassa. Hän sanoi niin. Hän lupasi sen.

244    Sillä oli kolme vaihetta, niin kuin sanoin: marttyyrien ajanjakso marttyyreineen, ja sitten uskonpuhdistajien vaihe, ja nyt uloskutsun aika.

245    Kun Laodikean ajanjakso on tullut loppuun, niin Ilmestyskirjan 10. luvun mukaisesti, koko Raamatun salaisuus tulee olemaan tunnettu Morsiamelle. Onko tämä oikein? Ilmestyskirja 10. Kuunnelkaa tarkasti nyt. Morsiamen kutsuu ulos Sana. Kristus itse kutsuu ulos Morsiamen, tuoden selvästi näkyviin Hebr. 13:8, että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, tehden samoin ja ollen sama; “Joka uskoo Minuun on myös tekevä samoja tekoja kuin Minä teen.” Näettekö? Täyttäen Luuk. 17:30, ja myös Malakia 4, ja Hebr.4., kaikki nämä luvatut Kirjoitukset. Tämä tulee olemaan Kuudennen ja Seitsemännen Sinetin välillä ja Kuudennen ja Seitsemännen Pasuunan välillä.

246    Helluntaijuhla päättyy ja seuraavaksi on Seitsemännen Sinetin tuleminen, sillä seuraavana on Kristuksen tulemisen salaisuus, ja myös pasuunaan puhaltaminen juutalaisia varten. Heidän Kuudes Pasuunansa soi, ja tehdessään niin se tekee tunnetuksi heille paljastetun Jumalan Pojan. Puoli tuntia on säädetty. Muistakaa, kaikki pasuunat soivat tässä Kuudennessa Sinetissä. Kuudes Sinetti päättää salaisuuden – Kuudennen Sinetin alla, juuri ennen kuin Seitsemäs avautui.

247    Huomatkaa, tässä 3. Moos. 23 ja 26. Kuinka Kirjoitukset ovatkaan järjestyksessä! Pitkän helluntaiajanjakson jälkeen… jonka Israel oli aikaisemmin hyljännyt… Ja Hän kutsui pakana seurakunnan ulos tämän helluntaijuhlan kuluessa. Kuinka moni ymmärtää mikä helluntaijuhla on? Se on elonkorjuun ensihedelmä, ylösnousemuksen ensihedelmä, helluntaijuhla.

Älkää kadottako tätä ihmiset!  Ja te, jotka kuuntelette nauhaa, kuunnelkaa tarkkaavaisesti.

248    Tämä on ollut helluntaijuhlan aika. Juutalaisilla on ollut hiljaisuus; he hylkäsivät sen. Nyt heidät täytyy kutsua takaisin Sovitukseen. Me tiedämme Kuka Sovitus oli; he eivät tienneet. Ja pasuuna soi helluntairiemuvuoden jälkeen, kutsuen juutalaiset yhteen. Voitteko nähdä kuinka tuohon vainon pasuunaan puhallettiin Hitlerin ja muiden heidän aikana, ja kuinka juutalaiset pakotettiin tulemaan yhteen täyttääkseen Kirjoitukset?

249    Käsitittekö te sen nyt? Kaikki, jotka ymmärtävät, sanokoon: “Aamen.” [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Hyvä. Hyvä on!

250    Pankaa nyt merkille Kirjoitusten järjestys täällä 3. Moos. 26. Pitkän helluntaiajan jälkeen, joka päättyy Morsiamen ulos kutsumiseen, Morsiamen kutsuu ulos palvelija. Hyljätty, seuraavaksi, Israel tulee tuntemaan Sovituksen, on Sovituksen Juhla. Huomatkaa, tässä on sama asia, kun Hän määräsi Sovituksen Juhlan 3. Moos. 16. luvussa. Mutta tässä heidät kutsutaan.

251    Oi, kuinka täydellistä. Näettekö sen saarnaajat? Älkää kadottako tätä, saarnaajat.

252    Tässä Helluntaijuhlassa, joka on 3. Moos. 23:23 ja 24, on valituksenjuhla, ei sovituksen juhla. Sovitus oli tapettu… Uhri pikemminkin on tapettu. Uhri on tapettu. 3. Moos. 16 kulkee rinta rinnan sen kanssa. Vain, tässä paikassa, Israel on kutsuttu valittamaan syntejään. Kuinka täydellinen se on tänään. Se ei ole sen uudelleen tappamista, jota Mooses symbolisoi lyödessään kalliota toisen kerran; se ei toiminut. Se ei ole eläimen tappamista, vaan hylätyn Sovituksen murehtimista. Oi niin! Tämä tulee olemaan pasuuna, hyljätyn Sovituksen, heidän Messiaansa tunnetuksi tekeminen.

253    Pankaa merkille! He tulevat tuntemaan Messiaansa, kun he näkevät Hänet. Tällä kerralla tuo Yksi jota he odottivat, on tuleva voimassa. Hän tulee voimassa pakana Morsianta varten, ja juutalaiset tulevat tuntemaan Hänet. Ja sitten Raamattu sanoo… Me juuri saarnasimme siitä täällä runsaat kuusi kuukautta sitten. Raamattu sanoo, että kun he kysyvät: “Missä Sinä sait nuo haavat?” Kuinka moni muistaa tuon sanoman, kohottakaa kätenne. Varmasti te muistatte. “Missä Sinä sait nuo haavat?”

 Hän vastaa: “Minun ystävieni talossa.”

254    Muistatteko minun saarnanneen siitä kuinka Jaakob lähetti Israelin lapset sinne hakemaan ruokaa, ja Joosef toimi niin kuin ei olisi tuntenut heitä, ja kuinka hän sitten teki itsensä tunnetuksi heille? Muistatteko sen? Ja he olivat niin peloissaan, että he itkivät. Sama asia kuin Jaakobin vaikeus.

255    Ja täällä me löydämme juutalaiset vainottuina, eivätkä tiedä missä he nyt seisovat, mutta he tulevat takaisin.

256    Ja, kun he näkevät Sovituksen ilmestyvän, ja Raamattu sanoo, että kun he näkevät sen, he erottautuvat huonekunnittain ja valittavat päiväkausia, niin kuin perhe, joka on menettänyt ainoan poikansa. “Missä sinä sait nuo haavat?”

 Hän vastaa: “Minun ystävieni talossa.”

257    Muistakaa, Morsian on silloin jo Taivaassa. Joosefin vaimo oli palatsissa, ja Joosef käski kaikkien muiden poistua läheltään, ennen kuin hän teki itsensä tunnetuksi veljilleen. Näettekö sen? Hänen vaimonsa ja lapset, olivat palatsissa, kun Hän tulee takaisin tehdäkseen itsensä tunnetuksi juutalaisille. Siinä on Sovitus, siinä on teidän pasuunanne ääni.  se on milloin he sanovat: “Oi, mistä nuo haavat tulevat?” Mitä se on? Siellä on Sovitus. Siellä se on. “Minun ystävieni huoneessa.”

258    Muistatteko mitä Joosefin veljet sanoivat? He sanoivat: “No niin, nyt meidät aivan varmasti tapetaan. Me teimme sen, me teimme tuon pahan asian” – ja muuta sellaista.

259    Hän sanoi: “Ei, Jumala teki tämän säästääkseen elämän.” Muistatteko tuon kertomuksen ensimmäisessä Mooseksen kirjassa? Niinpä Hän teki sen tällä tavalla säästääkseen pakanamorsiamen elämän. Hän sanoi: “Sain ne ystävieni huoneessa, mutta en ole vihainen.” Näettekö? “Älkää pelätkö.”

260    He tulevat sanomaan: “Oi, tapahtuiko se todellakin, että me emme nähneet Häntä? Oliko tuo se sovitus, ja me kadotimme sen? Oi, Jumala!” Ja sanottiin, että he erottivat itsensä ja valittivat päiväkausia. Mitä se on? Surua sovituksen vuoksi. Tällä kertaa, kun sovitus tehdään tunnetuksi, se ei ole säännöllinen sovituksen tappaminen, 3. Moos.16. mukaisesti, vaan 3. Moos.23. luvun mukaan se on heidän syntiensä murehtimista; ja heidän syntinsä oli, että he hylkäsivät sen.

261    Oi, ettekö näe missä me olemme? Näettekö te miksi noilla Pasuunoilla ei ole mitään merkitystä meille? Ne kaikki soivat meidän Kuudennen Sinettimme alaisuudessa. Näettekö te nyt, miksi Pyhä Henki ei antanut minun puhua siitä? Tämän Raamatun ollessa edessäni, taivaallinen Isä tietää, että se on totuus. En tiennyt sitä vasta kuin toissapäivänä, kun Hän paljasti sen minulle siellä huoneessani, tullen luokseni ja puhuen minulle. Minä tulin ulos ja sanoin: “Vaimo, minulla on se nyt; Hän juuri kohtasi minut tuolla sisällä ja kertoi sen minulle. Tässä se on, kulta.” Näettekö? siinä se on. Täydellisesti sopusoinnussa.

262    Oi, ihmiset, jotka olette ilman Häntä, tulkaa sisälle nopeasti; se saattaa olla viimeinen mahdollisuutenne, mikä teillä koskaan on. Te että tiedä millä hetkellä Hän saattaa tulla.

263    Pasuunoiden Juhla… Raamattu sanoo, että he erottaisivat itsensä toinen toisistaan ja rukoilisivat ja itkisivät, niin kuin henkilö, jonka ainoa lapsi on kadonnut.

264    Katsokaa! Haluan sanoa yhden asian lisää. Tarkkaavaisesti nyt, älkää kadottako tätä. Kuinka osuvaa! Seitsemännen enkelin (Seitsemännen Sinetin sanansaattajan) Sanomasta Ilmestyskirja 10:ssä, oli Seitsemäs Sinetti, Seitsemään Pasuunaan, noiden kahden ajan välillä…

265    Oi Jumala, kuinka voimme sanoa tämän saadaksemme ihmiset näkemään sen?

266    Kuudes Pasuuna ja Kuudes Sinetti soivat samanaikaisesti, ja Kuudennen Pasuunan ja Seitsemännen Pasuunan välillä, on profeetta ilmestyvä pakanoiden eteen, kutsumaan ihmiset takaisin alkuperäiseen helluntaioppiin; ja nuo kaksi Ilmestyskirja 11:n todistajaa ilmestyvät juutalaisille, lähettääkseen heidät Jeesukselle, sillä aikaa, kun Seurakunta on otettu ylös – kaikki nuo profeetat. Aamen! Herran Sanaa ei voida rikkoa. Se ei tule olemaan kirkkokunta! Näettekö te sen?

267    Lukekaa kirjastanne ja nähkää eikö juutalaisten uloskutsuminen olekin asetettu Kuudennen ja Seitsemännen Sinetin välille. Muistatteko kuinka Kuudennen ja Seitsemännen Sinetin välissä oli 144 000 uloskutsuminen? Muistatteko sen? No niin, se on missä nämä Pasuunat tulevat, juuri siinä ja vainon hevoset päästetään irralleen.

268    Sitten sen välillä – sitten siellä tuli olla seitsemännen enkelin Sanoma, joka oli saarnannut ja tuominnut helluntailaiset. Ja Jeesus oli pantu ulkopuolelle, ei mitään yhteistyötä kenenkään kanssa, vaan ulkopuolelle pantuna ja hyljättynä. Raamattu sanoi niin. sillä se on Kristus, joka on tuotu ilmi meidän keskellämme, Jeesus meidän keskellämme, ilmi tuotuna Hänen Sanansa puhtaudessa, tehden Sen tunnetuksi.

269    Tämä ei ole vain jotakin tekaistua, ystävät, tämä on NÄIN SANOO HERRA, Raamattu.

270    Ja samaan aikaan… Nyt niin pian kuin tämä Seurakunta, Morsian on vedetty yhteen, on se otettu ylös tuossa Seitsemännen Sinetin salaisuudessa – Seitsemäs Sinetti – salainen meneminen; ja juutalaiset on kutsuttu Seitsemännen Pasuunan salaisuudella, joka on kaksi profeettaa, Elia ja Mooses. He tulevat takaisin. Ja se on missä helluntailaiset ovat kokonaan sekaisin. He odottavat jotakin tapahtuvaksi, ja Seurakunta on jo mennyt, ja tämä on juutalaisille!

271    Nyt tunnen, että joku mielessään sanoo, ettei se voi olla Mooses.. Kyllä se on. Muistakaa nyt, Hän voi kertoa minulle teidän ajatuksenne. Tunnen sen jatkuvan… Hyvä on!

272    Sallikaa minun oikaista se teille. Se oli Mooses, koska tämä on se mitä te ajattelette: te sanotte, että se ei voinut olla Mooses, koska Mooses kuoli. Te ajattelette, että se on Elia – se todellakin on Elia, ja te ajattelette, että toinen on Eenok. Te sanotte: “Mooses on jo kuollut.” Mutta muistakaa, hän voi tulla jälleen takaisin elämään, hän teki sen kahdeksansataa vuotta myöhemmin. Useita satoja vuosia myöhemmin hän ilmestyi Ilmestysvuorella. Te sanotte: “Senkö jälkeen, kun mies on jo kuollut?” Kyliä vaan. Lasarus oli kuollut ja nousi kuolleista, ja sitten hänen täytyi jälleen kuolla. Varmasti! Jopa pahat tullaan nostamaan elämään jälleen ja sitten heidän täytyy kuolla toinen kuolema. Onko tämä oikein? Niinpä poistakaa se mielestänne; se on Mooses. Tarkatkaa palvelustehtäviä. Aivan tarkalleen mitä Mooses ja Elia tekivät; sulkivat taivaat ja kutsuivat tulen alas… Te tiedätte ne asiat joita he tekivät.

273    Ajatelkaa sitä! Se on lopun aika, ihmiset. Hallelujaa! Suuri Herran päivä on käsillä. Kootkaa itsenne yhteen. On Messiaan juhla. He tulevat hylkäämään Hänet, ja he tulevat toteamaan, että siellä on heidän Messiaansa. Raamattu sanoi, että nuo tämänkaltaiset hämmästyttävät asiat tulisivat tapahtumaan.

274    Ilmestyskirjan 11. luvun kutsumisessa, heidän palvelustehtävänsä tulevat olemaan Mooseksen ja Elian palvelustehtävät, jotka kutsuvat Israelin ulos juutalaisuuden perinnäissäännöistä, aivan niin kuin seitsemännen enkelin Sanoma kutsuu Morsiamen ulos helluntailaisuuden perinnäissäännöistä. Muistakaa, että Mooseksen ja Elian tulee kutsua Israel ulos vanhasta sovituksesta, karitsasta, ja lampaasta ja verestä ja vuohesta ja uhraamisesta todelliseen elävään Uhriin, Sanaan.

275    Ja seitsemännen enkelin Sanoma, saman pasuunan alla, kaiken ollessa sama tarkalleen, sama sinetti, on mikä? Kutsua ihmiset, Morsian ulos helluntailaisuudesta ja maailman perinnäissäännöistä aitoon Sovitukseen, Sanaan, Kristukseen, Hänen Sanansa, henkilöityessä täällä, tehtynä lihaksi meidän keskuudessamme. Tiede on todistanut sen valokuvilla. Seurakunta tietää sen ympäri maailman. Me varmasti tiedämme sen, sillä Hän ei ole koskaan sanonut meille yhtään asiaa NÄIN SANOO HERRAna, mikä ei olisi tapahtunut. Eikö Hän sanonutkin siellä alhaalla joella: “Niin kuin Johannes Kastaja oli lähetetty, niin tulee tämä Sanoma…”

276    Katsoin ylös ja näin, että se on kello kaksitoista. Keskiyön hetki on täällä, ystävät, se on yllämme. Katsokaa kuinka täydellinen Raamattu on. Kuinka täydellisesti se…

277    Katsokaa, se ei tule olemaan mikään organisaatio, joka menee sinne ja kutsuu nuo juutalaiset. Se tulee olemaan kaksi miestä, Mooses ja Elia, ja molemmat heistä ovat profeettoja.

278    Nyt katsokaa, kutsuakseen pakanat, Morsiamen ulos, Hän lupasi Malakia 4:ssä tehdä saman asian.

279    Ja Raamattu sanoi, että Hänet oli pantu seurakunnan ulkopuolelle Seitsemännessä seurakuntajaksossa. Hänet on pantu seurakunnan ulkopuolelle; ja se menee täydelliseen pimeyteen ja… Minkälaiseen pimeyteen se menee? Se menee kirkolliseen järjestelmään, tähän ekumeeniseen neuvostoon, Kirkkojen maailmanneuvostoon. Hänet on pantu täydellisesti ulos, Hänen Sanansa. He eivät voi olla yhtä mieltä Sen kanssa, te tiedätte, etteivät he voi. He eivät voi olla yksimielisiä edes heidän pienissä paikallisissa ryhmissään. Kuinka he tulevat olemaan yksimielisiä siinä? Niin he ottavat toisen pedon merkin, kuvan, joka tehtiin pedolle. Muistakaa, Raamattu sanoi, että siellä oli kuva, joka oli tehty pedolle.

280    Ja tämä Yhdysvallat on aina ollut numero kolmetoista. Se alkoi kolmellatoista osavaltiolla, kolmellatoista siirtomaakunnalla, kolmellatoista tähdellä ja kolmellatoista raidalla lipussa. Numero kolmetoista merkitsee aina naista. Se myös ilmestyi Ilmestyskirjan kolmannessatoista luvussa. Alussa karitsana: nöyryydessä, puheen vapaudessa, uskonnon vapaudessa ja niin edelleen; ja sitten sille annettiin valta, ja se puhui kaikella, sillä vallalla mikä lohikäärmeellä oli ollut ennen sitä. Mistä on kysymys? Mikä oli lohikäärme? Rooma. Näettekö, pedon kuva tulisi nousemaan todellista Jumalan Seurakuntaa vastaan. Sen alaisuudessa kirkkokunnat tulevat vainoamaan tätä asiaa, ja kun he alkavat tehdä sitä –

Karitsa on ottava Morsiamensa,
Olemaan ikuisesti Hänen rinnallaan.
kaikki taivaan joukot tulevat kootut olemaan;
Oi, se on oleva kunniakas näky,
kaikki pyhät tahrattomissa valkoisissa;
Ja Jeesuksen kanssa he ovat aterioiva iankaikkisesti. Aamen!
“Atrialle Jeesus kutsuu, tullos vaan.” Aamen!

281    Missä päivässä ja missä hetkessä me elämmekään. Juoskaa ihmiset, juoskaa säilyttääksenne elämänne!

282    Huomatkaa nyt lopettaessamme. Aivan niin kuin seitsemännen enkelin palvelustehtävä, on näillä kahdella todistajalla, Seitsemännen Pasuunan alla, juuri ennen Seitsemättä Pasuunaa…

283    Nyt muistakaa, minä sanoin teille, että toisin takaisin tämän Suuren Pasuunan… Mitä Hän sanoikaan täällä Jesajassa tulevansa tekemään? Hän sanoi, että Suuri Pasuuna tulisi soimaan. Suuri Pasuuna! Ei pasuunat, Pasuunoiden Juhla, siellä on kaksi heitä, Mooses ja Elias kutsumaan Pasuunat, mutta Suuri Pasuuna, Herran tulemus, se ilmoittaa Joosefin paluun, näettekö, että kaikki kansat kokoontuisivat Jerusalemissa. Aamen!  Te löydätte sen Jesajan kirjasta; me luimme juuri siitä jokin aika sitten. Se on Jes. 18:1-3. Ja Jesajan 27:12 ja 13 on se missä Hän puhaltaa tuohon pasuunaan, ja kaikki kansakunnat tulevat tunnistamaan, että Israel on kotimaassaan ja Jumala hänen kanssaan.

284    Sitten Morsian tulee tulemaan ollakseen Yljän kanssa, ja Ylkä Morsiamen kanssa, elääkseen iankaikkisesti, tuossa suuressa Tuhatvuotisvaltakunnassa, sen jälkeen, kun koko maailma on hävitetty atomivoimalla; ja tulee olemaan Uudet Taivaat ja Uusi Maa.

285    Huomatkaa nyt! Mooseksen ja Eliaan palvelustehtävä tulee… Käsittääkö jokainen sen? Sallikaa minun sanoa se uudelleen. Mooseksen ja Elian palvelustehtävä, Kuudennen ja Seitsemännen Pasuunan välillä, tulee olemaan kaksi profeettaa, jotka tulevat… Israel on aina uskonut profeettojaan.

286    Miksi Pyhä Henki sanoi minulle siellä: “Ei vielä”, kun olin menossa sinne näyttääkseni heille, että Hän oli Jumalan Poika? Muistatteko sen noin viisi vuotta sitten, kun olin menossa Intiaan? Hän sanoi: “Älä tee sitä.”

287    He sanoivat: “Jos tämä on Messias, niin antakaa meidän nähdä Hänen tekevän profeetan merkin; me uskomme profeettaan.”

288    Veli Lewi Pethrus lähetti minulle noita Raamattuja, joita he olivat jakaneet miljoonan noille juutalaisille, jotka tulivat takaisin Iranista ja kaikkialta. Kooten itsensä yhteen – tullen kansakunnaksi.

Minä ajattelin: “Tämä on minun aikani.” Olin jo Kairossa, Egyptissä.

289    Hän sanoi: “Älä tee sitä nyt, sen hetki ei ole vielä.” Silloin minä palasin kotiin. Oi niin.

290    Kutsun täytyy tulla Moosekselta ja Elialta. Helluntairiemujuhla on yhä meneillään, tai oli tähän asti, näettekö? Nyt, Pasuunoiden Juhlan täytyy tulla tunnetuksi. Ja tämä yksi täällä Malakia 4:ssä, ei ole yhteydessä tämän kanssa täällä. Ei ensinkään. Huomatkaa! Katsokaapa tänne! Palvelustehtävät tulevat olemaan Mooseksen ja Elian, muuttaen ja kutsuen Israelin juutalaisista perinnäissäännöistä, kuunnelkaa, juutalaisista perinnäissäännöistä, joiden sekaannuksessa he ovat. Ollen profeettoja, he uskovat – he tulevat uskomaan Häntä;. He kutsuvat heidät Sovituksen Juhlaan, Kristukseen, antavat heille Kristuksen tuntemuksen. He tulevat sanomaan: “Hän tulee, Hän on oleva täällä.” Juutalaiset tulevat kokoontumaan, ja muuta sellaista.

Ja sitten, kun Hän tulee, Hän sanoo: “Tässä Minä olen.” Näettekö?

 “Missä Sinä sait nuo arvet?”

“Minun ystävieni huoneessa.”

291    Nyt samoin kuin nuo kaksi profeettaa tekivät… Muistakaa, pakanamorsiamella tulee olla profeetta jota kutsutaan Eliaksi, joka on kutsuva Morsiamen ulos heidän perinnäissäännöistään, aivan samoin kuin nämä kaksi profeettaa kutsuvat juutalaiset ulos juutalaisuudesta Kristukseen, Sovitukseen. Ja pakanat jo tuntevat Sovituksen, mutta se on kutsuva Morsiamen takaisin alkuperäiseen Sovitukseen – josta he ovat näiden seitsemän sapatin aikana vieraantuneet – kutsuva heidät takaisin lopun aikana. Seitsemän… Kuunnelkaa! Seitsemäs seurakunnan sanansaattaja, ja seitsemännen pasuunan sanansaattajat, ovat kaikki profeettoja. No niin, se on oikein! Väliin on pantu 144 000.

292    Kutsuminen, Sinettien avaaminen, oli pakanoille. Se täytyi tulla avatuksi pakanoille, näyttääkseen sen pakana Seurakunnalle. Tämä on kaikki mitä me tiedämme; tämä on kaikki mitä me kuuntelemme; mitä jo on tapahtunut. Me odotamme Jeesusta.

293     Te sanotte: “Odotahan nyt hetkinen, veli Branham, minä uskon, että he tulevat tekemään tämän.”

294    Mikä oli viimeinen merkki minkä Aabraham sai ennen luvatun pojan tuloa? Ja me olemme Aabrahamin Kuninkaallinen Siemen, Morsian. Se oli Jumala ihmisolennon muodossa, joka voi erottaa ihmisten ajatukset – yksi mies, ei tusina, vaan yksi mies. Ei väliä kuinka monia jäljittelijöitä, heillä oli yksi, ja Hän erotti ajatukset, jotka olivat sydämessä. Entä sitten? Seuraava asia mitä tapahtui, oli se, että Aabraham ja Saara tulivat jälleen nuoreksi mieheksi ja naiseksi. Me tiedämme sen.

295    Minä tiedän, että se tavallaan ei oikein mene teihin nyt; mutta muistakaa, se on siksi, että te varmasti tulisitte tietämään sen nyt. Te että lue Raamattua niin kuin tavallista kirjaa, te luette rivien välistä ja saatte kuvan siitä.

296    Tarkatkaa! Saara oli vanha nainen; Raamattu sanoi, että hänen kohtunsa oli kuollut. Onko tämä oikein? Aabrahamin suvunjatkokyky oli kuollut. Onko se oikein?

297    Muistakaa nyt, että Aabrahamin siemen oli kuollut. Mutta neljäkymmentä vuotta myöhemmin hänellä oli seitsemän poikaa toisesta naisesta! Mitä Jumala teki? Hän muutti heidän ruumiinsa.

298    Tarkatkaa. He lähtivät kolmensadan mailin matkalle Gerariin, melkoisen pitkä matka vanhalle miehelle.

299    Saara jopa ajatteli, ettei heillä voisi olla perhesuhteita. Viimeksi heillä oli ollut perhesuhde ehkä kaksikymmentä vuotta aikaisemmin. Ja Saara sanoi: “Minäkö, vanha nainen, ja myös minun herrani on vanha, voisiko meillä olla nautinto jälleen niin kuin nuorilla ihmisillä?”

 Hän kysyi: “Onko mikään liian vaikeata Jumalalle?”

300    Pankaa merkille mitä tapahtui? Välittömästi Saara tuli jälleen ihanaksi nuoreksi naiseksi. Näyttäen kuvaannollisesti mitä Hän tulisi tekemään Aabrahamin Kuninkaalliselle Siemenelle, vastaanottaakseen luvatun Pojan. Saara tuli jälleen nuoreksi…

301    Katsokaahan! Mitä tapahtui, kun he menivät Gerariin? Kuningas Abimelek rakastui häneen ja sanoi: “Hän on sievä ja kaunis”, ja hän aikoi naida hänet (onko se oikein?) vanhan mummun, vaikka siellä olikin paljon sieviä tyttöjä – isoäidin, josta hän sanoi: “Hän on kaunis, hän on ihana nähdä.”

302    Jumala muutti hänet, tehden heidät jälleen nuoriksi. Se on salaisuus, jonka Ihmisen Poika, näettekö, ehtoo Sanoma, paljastaa tässä ajassa. Näettekö? Ja mikä oli viimeinen merkki minkä he näkivät? Erottaminen, ennen kuin ruumiin muuttuminen tuli.

303    Ja mitä tapahtuu, ennen kuin me voimme vastaanottaa Pojan? “Jumalan pasuuna on soiva; ja Kristuksessa kuolleet tulevat nousemaan ylös ensin, uusi ruumis, ja me, jotka olemme elossa ja jäljellä, tulemme muutetuiksi hetkessä, silmänräpäyksessä, hallelujaa, ja temmataan yhdessä kohtaamaan Herra ilmassa.” Salaisuus on tehty tunnetuksi; Sinetit ovat avatut.

304    Pasuuna soi Israelia varten; heidän kaksi profeettaansa ovat valmiina ilmestymään. Mistä on kysymys? Seurakunnan täytyy mennä pois näyttämöltä nyt, niin että he voivat ilmestyä. Hän ei voi toimia kahden kanssa samanaikaisesti. Hän ei ole koskaan tehnyt niin.

305    Oi, veli! Tarkkaa! Tarkalleen, kutsuakseen heidät ulos kirkkokunnistaan ja perinnäissäännöistään… Me näemme, että helluntaiseurakunnan ajanjakso on päättynyt.

306    Morsiamen täytyy mennä pois tieltä, mennä ylös nyt, jotta nämä kaksi Jumalan palvelijaa, nämä kaksi profeettaa voisivat ilmestyä näyttämölle, puhaltaakseen Seitsemännen Pasuunan heille, tehdäkseen Kristuksen tunnetuksi heille.

307    Seitsemäs enkeli sanansaattaja sanoo: “Katso Jumalan Karitsa, joka ottaa pois maailman synnin.” Ei, katsokaa minun metodistejani, minun baptistejani, minun helluntailaisiani;. vaan katsokaa Sanaan, Jumalan Poikaan, Jumalan Karitsaan, Joka ottaa pois maailman synnin; sillä muita perustuksia ei ole olemassa. Näettekö?

308    Kuinka kauan meillä on aikaa? Juutalaiset ovat omassa kotimaassaan; ja Morsian on kutsuttu. Kaikki on Kirjoitusten mukaisesti aivan tarkalleen mitä Hän on luvannut; me olemme valmiit. Hetki on täällä.

Kansakunnat hajoavat; Israel herää;
Merkit, jotka Raamattu on ennustanut;
pakanain päivät ovat luetut, Kauhujen täyttämät,
Palatkaa, Oi harjoitetut omaanne.
Lunastuksen päivä on lähellä;
Miesten sydämet pysähtyvät pelosta;
Olkaa täytetyt Jumalan Hengellä, pitäkää lamppunne siisteinä ja puhtaina;
Katsokaa ylös, teidän lunastuksenne on lähellä.
Väärät profeetat valehtelevat; Jumalan totuuden he kieltävät,
Että Jeesus, Kristus, on Jumalamme. 
(Kyllä vaan!)
Mutta me tulemme vaeltamaan missä apostolit ovat kulkeneet.
Sillä lunastuksen päivä on lähellä;
Miesten sydämet pysähtyvät pelosta;
Olkaa täytetyt Hengellä, pitäkää lamppunne sytytettyinä ja puhtaina; 
(Älkää ottako mitään riskiä.)

Katsokaa ylös, teidän lunastuksenne on lähellä.

309     Profeetta sanoi, että tulisi olemaan Valo ehtooaikana.

Se on oleva Valo ehtoo ajassa;
Polun Kirkkauteen olette varmasti löytävä;
Veden tiessä on Valo tänään,
Haudattuna kalliissa Jeesus Nimessä.
Nuoret ja vanhat, tehkää parannus kaikista synneistänne;
Pyhä Henki tulee varmasti tulemaan sisälle.
Ehtoo Valot ovat tulleet;
On tosiasia, että Jumala ja Kristus ovat Yksi.

310    Me olemme täällä! Me olemme lopussa! Tämä ei ole vain jotakin tyhmää miehen asiaa, se on NÄIN SANOO HERRA.

Kumartakaamme päämme.

311    Armollinen Jumala, Jehova, Kaikkivaltias, joka jylisit Siinain vuorella, ja ihmiset huusivat: “Puhukoon Mooses, eikä Jumala, ettemme me kuolisi.” Sinä sanoit, Suuri Jehova: “Minä tulen nostamaan heille profeetan; Minä en enää tule puhumaan heille tällä tavalla.” Mutta Sinä lupasit mitä Sinä tulisit tekemään, ja Sinä teit sen. Sinä nostit esiin Herran Jeesuksen. Hän on Sana. Sinä sanoit, että Hän oli. “Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan kanssa, ja Sana oli Jumala. Ja Sana tehtiin lihaksi, ja asui meidän keskuudessamme”

312    Me näemme nämä asiat, jotka Hän profetoi meille täällä, Hänen profeettansa Johanneksen kautta Patmoksen saarella; me näemme sen kirjaimellisesti täyttyneenä. Me näemme Pyhän Hengen ilmitulleena keskuudessamme täällä maan päällä. Me näemme, että kirkkokunnat ovat panneet Hänet, Sanan, seurakunnan ulkopuolelle. Heillä ei ole mitään ihmisiä vastaan, mutta se on Sana, Jota he vihaavat; sillä se on vastoin heidän perinnäissääntöjään, aivan niin kuin oli silloin, kun Sinä olit täällä maan päällä, kun Sinä olit Sana, ja Sinä olit heidän perinnäissääntöjänsä vastaan; ja he heittivät Sinut ulos seurakunnistaan kaikkialla.

313    Ja nyt, Herra, missään siellä ei ole enää yhteistoimintaa. Yrittäessämme jopa päästä Etelä-Afrikkaan, jossa tiedän joidenkin sielujen yhä odottavan. Ja näyttää siltä kuin he eivät haluaisi missään paikassa vastaanottaa minua, Herra. Ei minun vuokseni, Herra, vaan tämän Sanoman vuoksi. Mutta Sinä sanoit, että se tulisi olemaan tällä tavalla; ja Sinä annoit meidän tietää sen, niin ettemme menettäisi rohkeuttamme. Me tunnemme hetken, jossa elämme.

314    Jumala, nämä ihmiset istuvat tänä aamuna tässä kuumassa, hautovassa huoneessa täällä. He ovat kuunnelleet huolellisesti; ja olen varma, että he näkevät nyt. Jos he eivät näe, niin paljasta se heille, Herra, miksi Sinä et antanut minulle lupaa puhua noista Pasuunoista. Minä näen, että, sillä ei ole mitään tekemistä meidän kanssamme. Kuten tuo Kuudes Pasuuna, se kaikki tapahtui, ja me olemme nähneet Kuudennen Sinetin avautuvan; ja me näimme täällä näyn kaksi viikkoa sitten, Morsiamen ja seurakunnan katselmuksesta, niin kuin olen sen täällä kertonut. Aivan niin kuin Sinä näytit sen minulle, Herra, olen minä sen kertonut. Tässä me olemme; se saattaa olla myöhäisempää kuin me ajattelemme.

315    Oi, Isä, jos täällä on tänä aamuna, henkilö, joka on ottanut vain jonkin taikauskon, jonkun teologisen vaikutuksen, tai jonkin teologin sanan, joka on vastoin Jumalan Sanaa! Ja he eivät tunne todellista Kristusta, todellista Pyhää Henkeä; Sitä, Sanaa, ei vielä ole paljastettu heille, kuinka Sana tulee olemaan tässä päivässä; he ainoastaan näkevät perinnäissäännön, – eläen sokaisevassa valossa. Kuten tuo suurin ryöstö, joka tapahtui Englannissa, ja, joka tehtiin väärällä valolla. Ja suurin ryöstö, mikä Sinun seurakuntaasi on kohdannut, on siinä, kun he ovat ottaneet kirkkokunnallisen valon ja kieltäytyneet aidosta Raamatun Valosta, Kristuksesta.

316    Oi, Jumala, ole armollinen. Pelasta kadotetut, Herra. Ole niin hyvä, minä pyydän vain vähän enemmän aikaa, Jeesus. Meillä on rakkaamme. Vain vähän enemmän aikaa. Pian tuo suuri Kivi tullaan hakkaamaan irti vuoresta. Suo se, Herra. Jos joku täällä tänä aamuna on ilman Sinua, tulkoot he juuri nyt ja vastaanottakoon Sinut.

317    Sillä aikaa, kun päämme ovat kumarretut, etkö kohottaisi kättäsi ja sanoisi: “Muista minua, veli Branham.” Meillä ei ole… Alttarit ja kaikki ovat niin täynnä. Jumala siunatkoon sinua! Sanokaa vain: “Muista…” Jumala siunatkoon teitä! Jumala siunatkoon teitä! Kirjaimellisesti satoja käsiä.

318    Isä Jumala, siellä on pieni varjo jossakin; ota se pois, Herra. He istuivat täällä tässä huoneessa. Saatana on saattanut sokaista heidän silmänsä menneinä aikoina; mutta minä rukoilen, että Sinä et katsoisi sitä, niin kuin Sinä teit meille monia päiviä sitten. Mutta nyt, kun Sinä kutsut meitä kaikkia näkemään… Raamattu sanoo, että he olivat sokeita, eivätkä tienneet sitä. Sanottiin: “Minä neuvon teitä ostamaan Minulta silmä-voidetta.” Jumala, käytä tuota voidetta tänä aamuna avaamaan heidän silmänsä, että he voisivat nähdä. Kuitenkin se tulee olemaan nöyrää, nöyrässä ihmisryhmässä, joka on nöyrä ja kouluttamaton ja niin edelleen, mutta kuitenkin sillä tavalla se oli alussa. Suo se, Herra, että he voisivat vastaanottaa Sen juuri nyt. Minä annan heidät Sinulle, Sinun Poikasi Jeesuksen Nimessä

319    Ja Sinä sanoit: “Joka kuulee Minun Sanani. Olen varma, Herra, parhaan tietoni mukaan, että he ovat kuulleet Sen. “Ja uskoo Häneen, joka lähetti Minut”, ei tekouskoa, vaan todellista uskoa – uskoen mitä Sana on sanonut: “hänellä on iankaikkinen Elämä; eikä hän tule tuokiolle, vaan on siirtynyt kuolemasta Elämään.” Joh. 5:24.

320    Suo se, Herra, että he tulevat olemaan Sinun tästä hetkestä alkaen. Jos he ihmettelevät jotakin mielissään, niin ota se pois. Jos keskuudessamme on sairas henkilö, anna suuren Pyhän Hengen, Herra.  Jonka tiedän olevan täällä, ja paljastavan ajatukset, seisten täällä puhujanlavalla.  He tietävät kaiken siitä; minä rukoilen, että Sinä parantaisit heidät, Herra. Selvitä kaikki heidän kysymyksensä.

321    Allas tulee olemaan avoinna niitä varten, joita ei koskaan ole upotettu Jeesuksen Kristuksen Nimessä, ottaakseen Yljän Nimen. Heillä on kirkkokunnallinen… Ketään ei ole koskaan kastettu titteleissä Isä, Poika, Pyhä Henki, tai pirskottelemalla, näiden perinnäissääntöjen mukaan, jotka kuuluvat tämän ajanjakson seurakunnille, joka on antikristuksen liike, pedon kuva. Ketään ei koskaan kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä, ennen Katolista kirkkoa. Koko Raamattu ja koko historia jälkeenpäin kertovat, että heidät kastettiin Jeesuksen Nimessä.

322    Paavali sanoi Galat.1:8: “Jos, vaikka Enkeli taivaasta tulisi ja saarnaisi toista Evankeliumia, olkoon hän kirottu.” Ja määräsi nuo ihmiset, jotka Johannes oli kastanut, sama, joka kastoi Jeesuksen, tulemaan uudelleen kasteelle Jeesuksen Kristuksen Nimessä, Apt.19. Hän sanoi: “Älkää salliko edes enkelin kertoa teille mitään muuta.”

323    On tuleva sanansaattaja viimeisissä päivissä, ja opastava ihmiset takaisin ensihedelmään, alkuperäiseen uskoon. Suo se, Herra, että tuo suuri Sanansaattaja meidän keskuudessamme nyt, tuo suuri Kristus, tuo Pyhä Henki, tekisi eläväksi, antaisi ymmärryksen ja avaisi Sanan ja paljastaisi Sen meille. Voikoot Hän opastaa heidät takaisin alkuperäiseen helluntaiuskoon. Kun Pietari sanoi Helluntaipäivänä: “Tehkää parannus, jokainen teistä, ja ottakoon kasteen Jeesuksen Kristuksen Nimessä, syntienne anteeksi saamiseksi.” Ja se oli ikuisesti tällä tavalla, jokaiselle henkilölle, ennen Rooman Kirkon alkua Nikeassa,

324    Jumala, ole armollinen nyt. Allas tulee olemaan valmis, ja sydämet avoinna; tule sisälle, Herra Jeesus. Me olemme viimeisissä hetkissä.  Jos se on mahdollista, Herra, heidän tulla sisälle tässä hetkessä, niin kuin toivon ja luotan niin olevan. Ja me, jotka olemme sisällä, Herra, tehkäämme me nyt inventaari, siitä, kun olemme nähneet ja kuulleet Jumalan Äänen puhuvan Hänen Sanansa kautta, ja tietäessämme missä hetkessä me nyt elämme. Suo se, Isä! Minä jätän heidät Sinulle, Sinun Poikasi Nimessä.

325         Nyt päämme ollessa kumarrettuina:

Lempeästi ja hellästi Jeesus kutsuu,
Kutsuen sinua …