FIN

64-0205 JUMALA ON OMA TULKKINSA
(God Is His Own Interpreter)
Bakersfield, California, USA, 5.2.1964

1        Taivaallinen Isämme, Sana Sinulta merkitsee enemmän kuin, mitä kaikki ihmiset milloinkaan ovat voineet tehdä tai sanoa, koska ihmiset odottavat nähdäkseen Sinut. Ja me kiitämme Sinua siitä, että on niitä, jotka ovat odotuksen vallassa, jotka odottavat jotakin tapahtuvaksi. Ja, kun ihmiset janoavat jotakin, kun syvyys huutaa Syvyydelle, täytyy olla Syvyys vastaamassa tuohon huutoon. Ja se on miksi me olemme täällä tänä iltana, koska näiden sananpalvelijain ja ihmisten sydämille oli laskettu kutsua meidät kokoon pyytääksemme Sinulta suosionosoituksia ja siunauksia, uskoen, että Sinä parannat sairaat ja pelastat kadonneet, ja tulet julkituomaan Sanasi.

2       Ja me rukoilemme, taivaallinen Isä, että Sinä soisit tämän meille, kun me nöyrästi odotamme Sinua, ilta illan jälkeen. Voikoon olla sellainen Pyhän Hengen vuodatus, että jokainen henkilö olisi sokea kaikelle muulle ympärillään paitsi Jumalalle. Ja voikoon sellainen suuri huuto olla ihmisten keskuudessa, jotka janoavat Jumalaa, kunnes kautta koko seudun täällä tulee sellainen herätys, että jokainen kirkko tulee olemaan täynnä ihmisiä, syntisten huutaessa Jumalalta laupeutta, ja Pyhän Hengen parantaessa sairaat, saaden rammat kävelemään ja herättäen kuolleita ja suoden nämä asiat, jotka on luvattu Sinun Sanassasi.

3       Tule, Herra Jeesus, ja täytä lupauksesi. Tule luoksemme tänä iltana. Me uskomme, että Sinä olet sama eilen, tänään ja iäti, ja, että Sinun lupauksesi eivät voi pettää. Sekä taivaat, että maa katoavat, mutta Sinun Sanasi eivät tule pettämään. Voikoon ymmärryksemme olla avoinna. Tulkoon Pyhä Henki ja laskekoon maan kesannoksi. Voikoon ymmärryksemme olla avoinna Jumalan Hengelle ja voimalle tänä iltana, niin että Hän voisi julkituoda lupaamansa Sanat kauttamme. Sillä me pyydämme sitä Jeesuksen Nimessä. Aamen.

4       Nyt, tänä iltana, te jotka seuraatte tekstiä, menkäämme Raamatussa 2. Pietarin kirjeeseen ja aloittakaamme 15. jakeesta, puhuaksemme Kirjoituksesta muutaman hetken.

Lisäksi tulen pyrkimään siihen, että te voisitte olla kykenevät kuolemani jälkeen pitämään nämä asiat aina muistossa.

Sillä me emme ole seuranneet viekkaasti suunniteltuja taruja, kun teimme tunnetuksi teille meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen voiman ja tulemuksen, vaan me olimme hänen majesteettinsa silminnäkijöitä.

5       Minä rakastan tuota, “silminnäkijöitä”. Ei mitään tarinoita. Me olemme sen todistajia siitä, mistä me puhumme.

Sillä hän sai Isältä Jumalalta kunnian ja kirkkauden, kun siellä tuli hänelle sellainen ääni ylimmältä kirkkaudelta: Tämä on minun rakas Poikani, johon olen hyvin mielistynyt.

Ja tämän äänen, joka tuli taivaasta, me kuulimme, kun olimme hänen kanssaan pyhällä vuorella.

Meillä on myös varmempi profetian sana; ja te teette hyvin, jos otatte siitä vaarin, niin kuin valosta, joka loistaa pimeässä paikassa, kunnes päivä sarastaa, ja kointähti nousee sydämissänne:

Tietäen tämän ennen kaikkea, ettei mikään Kirjoituksen profetia ole mistään yksityisestä tulkinnasta.

Sillä profetia ei tullut vanhaan aikaan ihmisen tahdon mukaan: vaan Jumalan pyhät miehet puhuivat niin kuin Pyhä Henki heitä liikutti.

6       Lisätköön Herra siunauksensa Sanansa lukemiselle. No niin, tulen nyt ottamaan aiheeksi: Jumala on oma tulkkinsa.

7       Me elämme hämmingin ajassa. Me elämme ajassa, jolloin miehet ja naiset tuskin tietävät mitä tehdä. Näyttää kuin kaikki olisi melskeessä. Näyttää kuin kaikessa olisi niin monia eri katsantokantoja. Se on Saatana, joka tekee sen.

8       No niin, Jumala ei voi tuomita ihmisiä vanhurskaasti ja oikein, ellei ole jotakin mittapuuta, jonka mukaan Hänen täytyy heidät tuomita. Ja Raamattu sanoo, että Hän tulee tuomitsemaan kaikki ihmiset Jeesuksen Kristuksen kautta, ja Jeesus Kristus on Sana. Johanneksen ensimmäisessä luvussa sanotaan:

“Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan kanssa, ja Sana oli Jumala. Ja Sana oli tehty lihaksi, ja asui keskuudessamme…”

9       Nyt, kaikki mitä me olemme tänään, on Hänen ominaisuuksiensa esittelyä. Jumalassa… Aluksi Hän ei ollut edes Jumala. Jumala,  voisimme sanoa, että Hän oli vain “Iankaikkinen”. Hän ei ollut Jumala, koska tuo sana (englanninkielinen sana) Jumala merkitsee “palvonnan kohdetta”, eikä siellä ollut mitään palvomassa Häntä. Niinpä Hän oli Iankaikkinen, kaiken älykkyyden Päälähde. Ja tässä kaiken älykkyyden Lähteessä ei ollut mitään atomia, molekyyliä, ei mitään, ei valoa missään, ei tähtiä, kuuta, ei mitään. Jumala, jonka me tunnemme Jumalana, tuo suuri Henki, joka oli Iankaikkinen (joka ei koskaan alkanut, ei koskaan loppunut), Hän oli siellä. Ja Hänessä oli ominaisuuksia: Hänen ominaisuutensa olla Jumala, sitten Hänen ominaisuutensa olla Isä, olla Poika, ominaisuutensa olla Pelastaja, ominaisuutensa olla Parantaja. Kaikki nämä ominaisuudet olivat Hänessä. Ja nyt kaikki nämä asiat, jotka siitä lähtien ovat avautuneet, ovat vain Hänen ominaisuutensa julkituotuina.

10   Mitä minä tarkoitan ominaisuuksilla on se, että ne olivat Hänen “ajatuksiaan”. Ja sana on “ilmaistu ajatus.” Ja sitten se oli Hänen ajatuksissaan. Ja, kun Hän sanoi: “Olkoon se”, ja se oli. “Olkoon siellä se”, ja se oli.

11   Ja nyt, muistakaa, te kristityt olitte Hänen ajatuksissaan ennen kuin maailmaa oli. Te olette Hänen ajatustensa julkituleminen. Ennen kuin maailmaa edes oli, te olitte Kristuksessa, (aamen) Jumalassa alussa. Se tekee teistä sitten, näettehän, Hänen alamaisiansa. Ja tuo koko asia on Jumala, Hän itse, aineellisti itsensä käsin kosketeltavaksi, niin että Häntä voitiin kosketella ja nähdä ja niin edelleen. Ja se on mitä Jumala on, tuo koko asia.

12   Sitten ihmiset sanovat: “Sen tulkinta…” Olin puhumassa täällä äskettäin eräässä kokouksessa ja eräs mies sanoi minulle: “Veli Branham, sinulla on väärä tulkinta. Sinä et tulkitse sitä oikein.”

13   Sitten, jos he menevät metodistien luo, he sanovat: “Baptistit eivät tulkitse oikein.” Baptistit sanovat: “Helluntailaiset eivät tulkitse oikein.” Helluntailaiset sanovat: “Ykseys ei tee sitä.” Ykseys sanoo: “Assemblies ei tee sitä.” Ja kukin sanoo, että toinen ei tee sitä oikein.

14   Jumala on oma tulkkinsa! Hän ei tarvitse ketään tulkitsemaan puolestaan. Hän tekee oman tulkitsemisensa. Kuka on se mies, joka osaisi tulkita Jumalan? Jumala on itsensä tulkki.

15   No niin, Pietari puhui täällä… me näemme, että alussa, kun Jumala sanoi: “Olkoon valo”, ja siellä oli valo, niin se oli sen tulkinta. Kun Jumala sanoo mitä tahansa ja se tulee julki, niin se on tulkinta sille, Jumalan tulkinta, että Hänen Sanansa on oikein. Ymmärrättekö? Kun Hän sanoi: “Olkoon siellä valo”, oli se ensin Hänen ajatuksensa, ennen kuin mitään sen kaltaista kuin valo oli. Kun Hän sanoi: “Olkoon siellä valo”, ja valo tuli taivaalle, se oli sen tulkinta. Kenenkään ei tarvitse tulkita sitä, sillä Jumala sanoi niin ja siellä se oli. Kun Jumala puhuu ja se on julkituotu, on se Hänen Sanansa tulkinta. Miksi eivät miehet voi nähdä sitä? Miksi eivät ihmiset näe sitä?

16   Kun Jumala tekee lupauksen ja Jumala sanoo… Alussa, 1. Mooseksen kirjassa, Hän jakoi Sanansa kullekin ajanjaksolle, sitä mukaan kuin ne tulivat, alusta loppuun. Ja kautta näiden ajanjaksojen, seurakunta maailma on saanut kaikki nämä asiat kokonaan niin sekaisin perinnäissäännöillään ja niin edelleen, ja Jumala aina lähettää näyttämölle, kautta Vanhan ja Uuden Testamentin, profeettoja! Ja mitä se tekee? Se julkituo Jumalan Sanan. Jumalan julkituominen on se, mikä kertoo onko se oikein vai väärin. Kenenkään ei tarvitse tulkita Sitä, Sana tulkitsee itsensä. Jumala lupasi sen, ja siellä se tapahtuu!

17   Mitä hyötyä on sanoa mitään muuta Siitä? Kuka on se syntinen mies, joka voisi yrittää sanoa (kun Jumala on antanut lupauksen ja Jumala tekee sen), että tuo tulkinta on väärin? Jumala itse tekee oman tulkitsemisensa. Hän ei tarvitse ketään tulkitsemaan itseään. Hän tulkitsee itsensä julkituomalla sen mitä Hän on luvannut tehdä.

18   Oi, jospa seurakunta vain voisi nähdä sen, ja nähdä ne lupaukset, jotka ovat kutakin ajanjaksoa varten! Kaikissa muissa ajanjaksoissa, Jumala on lähettänyt näyttämölle ja myös kautta seitsemän seurakunta ajanjakson, ja on julkituonut kaiken mitä on luvannut tehdä. Kaiken, ei ole yhtään asiaa, joka olisi jäänyt tekemättä. Täsmälleen! Mitä Hän sanoi tekevänsä, sen Hän teki.

19   Kun Jumala sanoi siellä Jesajassa, Niin Hän sanoi: “Neitsyt tulee raskaaksi”, ja hän tuli. No niin, kuka voi tulkita sitä? Jumala on tulkinnut sen. Hän sanoi: “Neitsyt tulee raskaaksi”, ja hän tuli raskaaksi. No niin, mitä te… te ette voi… Mitään ei voida sanoa siitä, koska Jumala sanoi, että hän tulisi, ja hän tuli. Mutta seurakunta oli liian sokea näkemään sitä. Katsokaahan, heillä oli siitä oma ajatuksensa. Se oli liian erilaista kuin se mitä he odottivat.

20   Pietari tässä viittasi taaksepäin, hän sanoi: “Jumala julkitoi Kristuksen Sanansa mukaan, Hän sanoi, ’Tämä on Minun rakas Poikani.’” Nämä uskovaiset seisoivat siellä. Ja Kristus oli Jumalan julkituleminen. Hän aina julkitoi Kristuksen Sanansa mukaan, koska Kristus on Sana. Hän julkituo aina…

21   Kun Hän sanoi… Nooan päivinä, Kristus oli Nooassa. Uskotteko sen? Nooa sanoi: “Tulee satamaan. Tulee olemaan sade ja maa tullaan hävittämään”, ja satoi. Se ei tarvinnut mitään tulkintaa. Satoi koska Jumala Nooassa sanoi: “Tulee satamaan.” Hän oli profeetta, ja todiste siitä oli, että se tapahtui mitä hän sanoi. Niinpä heidän ei tarvinnut tulkita sitä.

22   Jotkut ympärillä olevista ovat saattaneet sanoa: “Tämä mies ei tiedä mistä hän puhuu”

23   Mutta Jumala oli aina luvannut, että “jos keskuudessanne on joku hengellinen tai profeetta, ja jos se mitä hän sanoo tapahtuu, silloin kuulkaa sitä.” Oikein, koska se on totta. Sen täytyy olla sopusoinnussa Sanan kanssa. Ja Nooa oli sopusoinnussa Sanan kansaa. Kun hän profetoi, että tulisi satamaan, ja satoi, niin se ei tarvinnut mitään tulkintaa sille, koska juuri niin tapahtui.

24   Jesaja sanoi: “Neitsyt tulee raskaaksi”, ja hän tuli. No niin, se oli kauhean epätavallista. Sillä katsokaahan, se oli monia satoja vuosia ennen kuin tämä neitsyt tuli raskaaksi.

25   Ja se oli niin epätavallista, että jopa eräs hyvä mies nimeltä Joosef, hänen aviomiehensä, “joka oli vanhurskas mies, ei halunnut tehdä hänestä julkista esimerkkiä…” Tuo hyvä mies noina päivinä… miltä sen onkaan täytynyt tuntua Joosefista, kun hän oli kihloissa Marian kanssa.

26   Maria oli kihlattu. Tuona päivänä, sen rikkominen oli aivan sama asia kuin aviorikos. Tietenkin Joosefista näytti siltä kuin Maria olisi yrittänyt käyttää häntä suojakilpenään, peittämään väärintekoaan, koska tässä hänen nähtiin olevan raskaana, oli vain kihloissa, olematta naimisissa. Sen kaltaisesta tempusta kivitettiin kuoliaaksi; niin täytyi olla, lain mukaan.

27   Ja Joosef, hänen aviomiehensä, oli oikeudenmukainen mies, hyvin oikeudenmukainen. Hän uskoi Jumalaan. Ja, kun Maria katsoi häntä noilla suloisilla, suurilla pehmeillä silmillään, ja sanoi: “Joosef, Arkkienkeli Gabriel vieraili luonani ja kertoi minulle, että tulisin raskaaksi, tuntematta ketään miestä.”

28   No niin, jos Joosef vain olisi katsonut taaksepäin Kirjoitukseen, profeetta sanoi, että neitsyt tekisi sen! Se oli vain Jumalan tulkinta omalle Sanallensa! Näettekö? Mutta se oli liian epätavallista.

29   Se on vikana kaikkina aikoina. Jumalan Sana on vieras ihmisille; se on liian epätavallinen. Jumala aina tekee epätavallista. Siellä missä Jumala on, on epätavallista. Se on maailman systemaattisuutta vastaan, koska heillä asiat ovat niin kuin he olettavat, että niiden tulisi olla. Mutta Jumala tulee ja tekee epätavallista.

30   “Kuinka voisi tämä neitsyt olla raskaana?” Hän oli rehellinen, hän etsi Jumalaa koskien sitä.

31   Ja sitten Jumala puhui hänelle unessa, ja sanoi: “Joosef, sinä Daavidin poika, älä pelkää ottaa tykösi Mariaa vaimoasi, sillä se, mikä hänessä on siinnyt, on Pyhästä Hengestä. Jumala on varjonnut hänet. Tästä se johtuu.”

32   Oletteko koskaan panneet merkille kuinka Jumala toimi Joosefin kanssa siellä? Toisarvoisella tavalla, unessa. No niin, me tiedämme, että on unia, me uskomme uniin. Minä uskon uniin. Jumala on aina toiminut ihmisten kanssa unissa. Mutta unet ovat toisarvoisia, näettehän, se voi olla oikein tai väärin, ellei sitä ole tulkittu. Mutta Joosef ei tarvinnut mitään tulkintaa. Se oli Jumala itse puhuen suoraan Joosefille, koska maassa ei noina päivinä ollut profeettaa tulkitsemaan sitä. Heillä ei ollut profeettaa neljäänsataan vuoteen. Niinpä lähinnä paras tapa Jumalan huolehtia oman Poikansa hyvinvoinnista, oli puhua Joosefille unen kautta ilman tulkitsemista. Hän sanoi: “Tuo nainen on oikeassa. Se Pyhä, joka on siinnyt hänessä, on Jumalan Poika.” Se ei tarvinnut mitään tulkintaa.

33   Jumala tekee oman tulkitsemisensa rehellisille, vilpittömille sydämille, miehille ja naisille, jotka katsovat jotakin salaperäistä asiaa. Jos olette rehellinen ja vilpitön ja tahdotte uskoa, on Jumalalla tiensä tulkita se teille. Ensimmäiseksi, ottakaa selville onko se lupaus. Jos Joosef vain olisi tehnyt sen, jättänyt perinteet ja mennyt takaisin Raamattuun, olisi hän nähnyt Jesajan sanoneen, että neitsyt tulisi tekemään sen.

34   Ja ne asiat, jotka oli puhuttu siitä, Hänen syntymänsä ja kaiken sitä koskevan olivat “pyhät profeetat” puhuneet Kirjoituksissa, niin kuin Pietari sanoi. Eikä yhdelläkään ihmisellä ole mitään oikeutta panna mitään yksityistä tulkintaa sille. Se vain on tarkalleen, mitä Jumala on sanonut tulevan tapahtumaan. Hän oli tuolle päivälle luvatun Jumalan Sanan julkituleminen. Jumala sanoi sen, niinpä se oli siellä. Se selvitti sen.

35   Jeesus sanoi… Kun Hän oli maan päällä, kun he eivät voineet ymmärtää Hänen palvelustehtäväänsä, se oli liian suuri, liian ilmiömäinen. He eivät voineet ymmärtää Häntä. Hän sanoi: “Tutkikaa Kirjoituksia!” “Tutkikaa Kirjoituksia, sillä niissä te uskotte, että teillä on Iankaikkinen Elämä, ja juuri ne todistavat Minusta.” Näettekö? “Ne juuri kertovat teille kuka Minä olen.”

36   Katsokaahan, Jumala jakoi Sanansa. Tuona päivänä tuli olla Jumalan julkituleminen, Immanuelina, Jumala kanssamme. “Häntä kutsutaan nimellä Ihmeellinen, Neuvonantaja, Rauhan Ruhtinas, Mahtava Jumala, Iankaikkinen Isä. Ja Häntä kutsutaan Nimellä Immanuel, ‘Jumala kanssamme.’” Jumala oli Daavidissa. Jumala oli Mooseksessa. Jumala! Kyseessä on Jumala koko matkan kautta ajan, julkituoden itsensä tuota ajanjaksoa varten. Mutta tälle ajanjaksolle Sana oli: “Neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää Pojan, ja Hän tulee olemaan Jumala kanssamme.”

37   Se oli syy miksi he ristiinnaulitsivat Hänet, kun Hän teki itsensä Jumalaksi ja rikkoi sapatin. Hän oli – Hän oli Jumala sapatin yli, ja Hän oli Jumala. Hän ei ollut vain joku tavallinen mies tai tavallinen profeetta, (vaikka Hän olikin tavallinen Mies ja Profeetta), mutta Hän oli Jumala-Profeetta. Ja Hän täytti Sanan, tarkalleen sen, mitä Jumala oli sanonut Hänen tulevan tekemään. Hän sanoi: “Kuka teistä voi tuomita Minut synnistä? Tutkikaa Kirjoituksia! Niissä te ajattelette, että teillä on Iankaikkinen Elämä, ja juuri ne todistavat Minusta.” Mutta heidän perinnäissääntönsä, he elivät toisen ajanjakson häikäisevässä valossa.

38   Kuten saarnasin muutama viikko sitten elämisestä häikäisevässä valossa. Häikäisevä valo on “kangastus”, se johtuu auringon heijastuksesta ja on väärä. Mikä tahansa jonkun toisen ajanjakson häikäisevä valo on väärä heijastus. Ihmiset vaeltavat aina jossakin mikä tapahtui vuosia sitten. Luterilaiset vaeltavat Lutherin häikäisevässä valossa. Lutherin valo oli hienoa hänen aikanaan; Wesleyn valo oli hyvä hänen aikanaan; helluntailaisten oli hyvä sen ajassa. Mutta me nousemme ylöspäin tikkaita, me elämme toisessa ajanjaksossa! Me menemme eteenpäin, me emme voi jatkaa taaksepäin katsomista.

39   Kun me asetumme aloillemme tiettyihin asioihin, tai ajattelemme selvinneemme siitä kaikesta, me saamme kootuksi yhteen perinnäissääntömme; ja se kyllä oli hyvä tuolle päivälle, mutta me liikumme eteenpäin! Tutkikaa Kirjoituksia ja nähkää mitä on luvattu tälle päivälle, niin silloin tiedämme missä olemme, silloin voimme sanoa missä seisomme.

40   Luther; te voitte katsoa Kirjoituksesta Sardeen Ajanjaksoa, ja nähdä tarkalleen mitä oli luvattu. Katsokaa minkälainen ratsastaja siellä lähti liikkeelle, ja katsokaa mikä meni kohtaamaan häntä, tarkalleen, “ihmisen oveluus”; uskonpuhdistus. Tarkatkaa Wesleytä ja niin edelleen, kuinka se tuli helluntaiajanjaksoon, ja edelleen sen ajanjakson lävitse. Tarkatkaa kuinka se on kulkenut. Katsokaa Kirjoituksiin ja nähkää missä me olemme. Siitä syystä Jeesus sanoi: “Tutkikaa Kirjoituksia!”

41   Katsokaa missä me olemme! Minä uskon, että me olemme Jumalan Pojan Tulemuksessa juuri nyt, uskon meidän olevan siinä ajanjaksossa ja siinä hetkessä, että Hän voi ilmestyä minä hetkenä tahansa. Uskon Kirjoitusten ilmoittavan sen, että me olemme tämän maailman historian viimeisissä hetkissä. Voin nähdä asiat niiden ottaessa muotoa. Voin nähdä tämän Ekumeenisen Neuvoston johtavan kaikki kirkot siihen, Pedon Merkkiin. Ja voin nähdä Rooman Imperiumin ja mitä se on tekemässä ja mitä kaikki muut niistä ovat tekemässä. Voin nähdä niiden tulevan yhteen ja sulkevan ulos Valon, sulkevan ulos Evankeliumin. Jokaisen on kuuluttava siihen ja vaellettava heidän valossansa, tai sitten te ette vaella ollenkaan. Näettekö, me olemme lopun ajassa. Meille ei ole mitään muuta jäljellä kuin riippua kiinni Jumalassa ja uskoa Hänen Sanansa. Sana on aina oikein.

42   Laodikean seurakunnan ajanjakso oli ainoa seurakunta ajanjakso niistä kaikista, missä Kristus oli pantu seurakunnan ulkopuolelle. Hän oli ulkopuolella, kolkuttaen. Mitä tapahtui? Tämä Ekumeeninen Neuvosto on se, joka tulee panemaan Hänet ulos. Raamattu sanoi, että Hän tulisi olemaan ulkopuolella, ja Hän on sitä. Se sulkee ulos minkä? Sanan. Ja Hän on Sana, Hän on aina ollut Sana, ja Hän on yhä Sana tänä iltana! Hän on Sana.

43   Raamattu sanoo: “Sana on terävämpi, voimallisempi kuin kaksiteräinen miekka”, Hebrealaiskirjeen 4. luku, “ja on sydämen ajatusten ja aikomusten erottaja.” Se oli Sana! Heidän olisi pitänyt tietää kuka Hän oli, kun Jeesus julkitoi sen tuona päivänä.

44   Tarkatkaa mitä Hän teki. Yhtenä päivänä seistessään siellä palvelustehtävänsä alussa. Siellä tuli Hänen tykönsä eräs mies nimeltä Simon, Simon Pietari. Ja, kun Pietari katsoi Häntä, ja näki Hänet, Jeesus sanoi hänelle: “Sinun nimesi on Simon ja sinä olet Joonan poika.” (Heidän olisi pitänyt tietää Mooseksen sanoneen: “Herra teidän Jumalanne on nostava  esiin  Profeetan,  minun  kaltaiseni,  ja  Häntä  teidän  täytyy kuulla.”). Ja tässä oli mies, jota hän ei koskaan elämässään ollut nähnyt, ja joka sanoi: “Sinun nimesi on Simon ja sinä olet Joonan poika.” Hän tiesi juuri silloin, ettei se voinut olla kukaan muu… Heillä ei ollut ollut profeettaa satoihin vuosiin ja tässä oli mies, joka kertoi hänelle kuka hän oli. Ei ihme, että hän pystyi vastaanottamaan sen!

45   Filippus… Tuolla kerralla, kun hän meni noutamaan Natanaelia ja löysi hänet puun alta ja toi Jeesuksen tykö. Jeesus sanoi: “Katso israelilainen, jossa ei ole mitään vilppiä.”

 Hän sanoi: “Rabbi, milloin olet minut tuntenut?”

46   Hän sanoi: “Ennen kuin Filippus kutsui sinua, kun olit puun alla, Minä näin sinut.”

47   Hän sanoi: “Rabbi, Sinä olet Jumalan Poika! Sinä olet Israelin Kuningas!” Hän tiesi Hänen olevan! Miksi? Sitä ei tarvinnut tulkita, Jehova oli sanonut sen!

48   Siellä seisoivat nuo, jotka eivät uskoneet sitä. He sanoivat: “Tämä mies on Belsebuli. Hän käyttää jonkinlaista silmänkääntötemppua. Hän on ennustaja, tai jotakin…”

49   Jeesus katsoi heitä ja sanoi: “Kun te sanotte sen Ihmisen Poikaa vastaan, se tullaan antamaan teille anteeksi. Mutta, kun Pyhä Henki on tullut ja tekee saman asian, niin sanoa sitä vastaan, sitä ei tulla koskaan antamaan teille anteeksi, ei tässä maailmassa eikä tulevassa maailmassa.” Hän profetoi meidän päivästämme, päivästä, jonka me tulisimme näkemään. Sillä Hän on sama eilen, tänään ja iäti.

 Muistakaa, se oli Jeesus Kristus, joka oli Mooseksessa.

50   Se oli Jeesus Kristus, joka oli Daavidissa. Kun Daavid nousi ylös vuorta, hylättynä kuninkaana, ja itki Jerusalemia, niin se ei ollut mitään muuta kuin Kristus hänessä. Sillä noin kahdeksansataa vuotta myöhemmin, Daavidin Poika istui Öljyvuorella, katsoi alas Jerusalemia ja itki, sanoen, Jerusalem, Jerusalem, kuinka usein Minä olisinkaan hoivannut sinua niin kuin kana poikuettaan, mutta sinä et tahtonut!”

51   Kun Joosef oli vankilassa, se oli Jeesus. Kun hänet myytiin lähes kolmestakymmenestä hopearahasta, se oli Jeesus. Kun hänet oli tehty Potifarin mieheksi, se oli Jeesus, kun hän istui faaraon oikealla kädellä. Hänen lähtiessään sieltä puhallettiin pasuunaan ja jokaisen täytyi notkistaa polvensa, se oli Jeesus. Kukaan ei voinut tulla faaraon tykö muutoin kuin Joosefin kautta; kukaan ei voi tulla Jumalan tykö muutoin kuin Jeesuksen kautta. Se oli Jeesus, kun varjokuvina ja esikuvina puhuttu Sana oli täyttynyt.

52   Kun Jeesus oli täällä maan päällä, Hän teki saman asian, jonka profeetat olivat tehneet, ja siitä he tiesivät, että Hän oli Jumalan Sanan julkituleminen. Sitä ei tarvinnut tulkita.

53   Kun Natanael näki sen, lankesi hän maahan sanoen: “Sinä olet Israelin Kuningas, Jumalan Poika, Israelin Kuningas. Me tunnemme Sinut, kukaan ihminen ei voisi tehdä tätä.”

54   Nikodeemus tuli yöllä, sanoen saman asian fariseuksista. Mutta katsokaahan, he olivat niin kiinni Ekumeenisessa Neuvostossaan, etteivät he voineet vastaanottaa Sitä. Hän ilmaisi sen mitä he sanoivat, sanomalla: “Rabbi, me…” Keitä olivat nämä “me”? Heidän neuvostonsa! “Me tiedämme, että Sinä olet Jumalalta tullut opettaja, koska kukaan mies ei voisi tehdä näitä asioita, ellei Jumala ole hänen kanssaan.” He tunnistivat Sen, he tiesivät mitä se oli, mutta he olivat niin kiinni omassansa.

55   Ja Jumala on viimeisten neljänkymmenen vuoden aikana ravistanut tätä kansakuntaa Pyhän Hengen kasteella, ja miehet ja naiset ovat yhä Sen ulkopuolella, koska he ovat kiinni tuossa samassa asiassa, eläen toisen päivän häikäisevässä valossa. Missä on vika? Jokainen haluaa olla metodisti, baptisti, presbyteeri, luterilainen tai jotakin muuta. Näettekö, se on häikäisevä valo.

56   He elivät Mooseksen ajan häikäisevässä valossa. Mitä he sanoivat? “Me olemme Mooseksen opetuslapsia.”

57   Hän sanoi: “Jos te olisitte tunteneet Mooseksen, te olisitte tunteneet Minut. Mooses kirjoitti Minusta!”

58   Jos te olisitte tunteneet Lutherin, te olisitte tunteneet tämän ajanjakson! Jos te olisitte tunteneet Wesleyn, te olisitte tunteneet tämän ajanjakson, sillä Kristus kirjoitti tästä ajanjaksosta! Ne Sanat, jotka ovat täyttyneet, niiden täytyy olla täyttynyt tässä ajanjaksossa. Se ei tarvitse ketään tulkitsemaan Sitä, Jumala tekee oman tulkitsemisensa. Jumala tulkitsee itse, koska Hän on ainoa, joka osaa tulkita Sen. Jumala aina vahvistaa lupauksensa, mitä Hän on sanonut, ja se on sen tulkinta.

59   Nyt, säästääksemme aikaa, Jeesus sanoi Johanneksen 14. luvun 12. jakeessa: “Hän, joka uskoo Minuun, on myös tekevä niitä tekoja, joita Minä teen.” Sanoiko Hän sen? Onko se oikein? Se ei tarvitse mitään tulkintaa. Kun joku tekee niitä tekoja, se on Jumala. Tietenkin!

60   Hän myöskin sanoi siellä: “Niin kuin oli Lootin päivissä, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemuksessa.” Jeesus sanoi sen. Sanoiko Hän sen? Tietenkin, Hän sanoi sen! Se ei tarvitse mitään tulkintaa.

 He sanovat: “Mutta se merkitsee…”

61   Se merkitsi juuri sitä mitä Hän sanoi! “Niin kuin oli Lootin päivissä, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemuksessa.” Millaista oli Lootin päivissä? Menkäämme taaksepäin hetkeksi, nähdäksemme mitä he tekivät.

62   Siellä oli kolme eri ihmisluokkaa Lootin päivissä: uskovainen, tekouskovainen ja uskomaton. Niin on jokaisessa joukossa, tuo sama asia.

 Me näemme, että sodomalaiset olivat uskomattomia.

 Loot oli tekouskovainen.

63   Abraham oli uskovainen. Hän oli se jolle liitto oli vahvistettu. Hän oli se, joka odotti luvattua poikaa. Hän oli se, joka odotti sitä. Aamen. (Minä en sano “aamen” itselleni. Aamen merkitsee “niin se olkoon”.) Ja se on oikein. Abraham ei ollut Sodomassa. Abraham oli siellä ylhäällä, ulkona Sodomasta. Hän oli esikuva tämän päivän hengellisestä Seurakunnasta.

64   Loot on esikuva kirkkokunnallisesta seurakunnasta, joka yhä on Sodomassa. Tarkatkaa, Raamattu sanoo, että “Sodoman synnit vaivasivat hänen vanhurskasta sieluaan päivittäin”. Miksi hänellä ei ollut tarpeeksi rohkeutta seistä sitä vastaan? Seurakunnassa on monia hyviä miehiä tänä päivänä, jotka katsovat ulos ja näkevät naiset shortseissa ja miehet tekemässä näitä asioita, ja he näkevät jäsentensä menevän pelaamaan golfia sunnuntaisin, menevän huviretkille ja uimaan ja tekevän kaikenlaista, sen sijaan, että tulisivat kirkkoon. Näkevät heidän istuvan kotona keskiviikkoiltana katselemassa televisiota, sen sijaan, että tulisivat kokoukseen. He tuntevat halua sanoa jotakin siitä, mutta vanhemmisto erottaisi heidät. Missä on vika? Se on jälleen Loot, joka katsoo ulos ikkunastaan ja näkee synnin ja pelkää kutsua syntiä “synniksi”!

65   Abraham ei ollut heidän sotkussaan, hän oli siitä ulkona. Hän oli esikuva hengellisestä Seurakunnasta. Tarkatkaa nyt mitä tapahtui aivan lopun ajassa, juuri ennen kuin tuli lankesi. Ja nuo olivat pakanoita. Se ennusti tulen lankeamista pakanamaailman ylle tänä päivänä, kun kuningaskunnat tullaan hajottamaan ja polttamaan. “Taivaat tulevat olemaan tulessa”, sanoo Herra, “ja ne palavat tulisella kuumuudella.” Se oli esikuva siitä.

66   Muodostakaamme nyt heistä kuva. Tässä on Abraham, joka oli jo ulkona, ei Sodomassa, hän oli ulkona Sodomasta. Loot oli yhä Sodomassa.

67   Ja tapahtui jotakin outoa, eräänä kuumana aamuna, sen on täytynyt olla suunnilleen kello yhdeltätoista, kun hän näki kolmen, aivan tavallisen näköisen miehen olevan tulossa polkua alas. Abraham oli istumassa tammen alla, lepäämässä. Hän oli luultavasti ollut jossakin ulkona karjan kanssa tuon aamun, ja oli juuri tullut takaisin, oli melkein keskipäivä. Ja hän näki kolmen miehen olevan tulossa. Ja noissa miehissä oli jotakin, joka herätti hänessä jotakin. Oi!

68   Jumalassa on aina jotakin, kun se tulee ihmisten keskuuteen, se aina saa hälytyskellon soimaan. He tuntevat Sen. Siellä jokin sanoo sen heille, siellä on vahvistus.

69   Abraham juoksi nopeasti ja sanoi: “Herrani, tule, salli minun noutaa hieman vettä ja pestä jalkasi ja antaa Sinulle palan leipää ja sitten voit jatkaa matkaasi.” Niin Hän kääntyi sivulle. Abraham juoksi karjan luo ja otti vasikan ja tappoi sen ja antoi palvelijalle puhdistettavaksi. Hän meni telttaan, pani Saaran alustamaan taikinan ja valmistamaan leipää, tekemään pieniä kakkuja. Hän toi ne ulos ja tarjosi niitä. Heidän siellä syödessään, hän alkoi panna merkille kuinka tämä Mies jatkuvasti katseli Sodomaa kohden. Ja hän sanoi,…

70   Kaksi heistä meni alas Sodomaan, muistattehan. Kaksi meni Sodomaan. Olkaa hyvät ja älkää kadottako tätä. Olen viittaamassa siihen mitä Jeesus sanoi. Kaksi heistä meni alas Sodomaan tuodakseen ulos Lootin ja ne, jotka olivat valmiit ulos tuotavaksi. Ja nuo kaksi menivät sinne alas ja saarnasivat. (Ja Yksi jäi Abrahamin luo. Tarkatkaa sitä merkkiä, jonka Hän teki.) He saivat erään merkin siellä alhaalla… Sodomalaiset lyötiin sokeudella. Evankeliumin saarnaaminen aina sokaisee uskomattoman. Ja pankaa merkille mikä teki sen.

71   No niin, siellä seisoi tämä Yksi Abrahamin luona ja teki merkin Abrahamin edessä.

72   Nyt, oletteko koskaan panneet merkille, joku historioitsija, seuratkaa Kirjoituksia, seuratkaa historiaa, koskaan seurakunnan ajassa ei ole ollut aikaa, jolloin joku olisi mennyt nimellisille seurakunnille sinne ulos maailmaan, sinne ulos kirkkokuntiin, koskaan siellä ei ole ollut miestä, jonka nimi olisi aikaisemmin päättynyt kuten Abrahamin, h-a-m. Mutta tänään heillä on se, G-r-a-h-a-m. Oikein. Hän menee sinne ja kutsuu heitä ulos. Ja hän tekee sen ihmeellisellä tavalla. Graham, Billy Graham, Jumalan palvelija siellä ulkona kirkkokuntien, politiikkojen ja niin edelleen keskuudessa, lyöden sitä.

73   Yhtenä päivänä he halusivat hänen alkavan presidenttiehdokkaaksi, ja hän kieltäytyi siitä jyrkästi. Jumala siunatkoon häntä sen vuoksi. Nuo viskiyhtiöt, eihän hän olisi päässyt edes ensimmäiselle pesälle, niin kuin sanotaan. He olisivat käyttäneet biljoonia dollareita häntä vastaan, koska hän olisi lopettanut heidän liiketoimensa, nuo savuke yhtiöt ja muut sen kaltaiset. Katsokaahan, hän on siellä ulkona Jumalan sanansaattajana sodomalaisille. Se on tarkalleen niin.

74   Mutta muistakaa, siellä oli Yksi, joka jäi Abrahamin luo, eräs toinen Mies, eivät ne kaksi, jotka menivät sinne alas Sodomaan saarnaamaan niin kuin nykyaikaiset evankelistat. Huomatkaa, siellä oli Yksi, joka jäi sinne ylös. Kaksi meni alas tuohon suuntaan, ja Yksi jäi tänne Abrahamin kanssa. Ja Se, joka jäi Abrahamin luo, antoi hänelle erään merkin.

75   Tarkatkaa nyt, Hänen nimensä oli ollut “Abram” ja hänen vaimonsa nimi “Saarai”, vain päivää tai paria ennen sitä. Jumala oli ilmestynyt hänelle ja sanonut: “Minä muutan nyt sinun nimesi Abramista Abrahamiksi.” (Näettekö, G-r-a-h-a-m on kuusi kirjainta, ihminen.) Mutta A-b-r-a-h-a-m on seitsemän, seitsemän kirjainta; h-a-m, päättyen h-a-m.

76   No niin, täällä ylhäällä hengellisessä Seurakunnassa, siellä ylhäällä oli yksi Abrahamille, ja pankaa merkille mitä Hän sanoi, Hän sanoi: “Abraham”, (ei “Abram”) “Abraham, missä on vaimosi (ei “Saarai”) Saara? Missä on vaimosi Saara?”

77   Tarkatkaa mitä hän sanoi: “Hän on teltassa takanasi.”

78   Ja Hän sanoi: “Minä tulen vierailemaan luonasi.” Näettekö tuon persoonapronominin? Sen lupauksen mukaan, jonka Hän oli antanut. Se oli Jumala! Hän sanoi: “Minä tulen vierailemaan luonasi.”

79   Ja Saara, (niin että kaikki ymmärtäisimme sen) hän nauroi hihaansa, itseksensä, ja sanoi: “Minäkö, vanha nainen, ja herrani (joka oli Abraham) on satavuotias, me olemme ohittaneet sen kaltaisen nuorten ihmisten elämän.” Hän sanoi: “Eihän meillä voisi olla enää mitään sen kaltaista nautintoa, minä olen vanha ja mieheni on vanha.” Ja hän sanoi: “Meillä ei voisi olla sitä.” Ja hän sanoi: “Kuinka? Eiväthän nämä asiat voi niin olla!”

80   Ja tuo Mies (Jumala inhimillisessä lihassa) sanoi: “Miksi Saara nauroi ja epäili, sanoen näitä asioita?” Siellä teltassa, Hänen takanaan.

81   Tarkatkaa nyt, eikö se olekin sama palvelustehtävä, joka Jeesuksella Kristuksella oli? Hän katsoi kuulijakunnan ylitse ja tajusi heidän ajatuksensa. Hän kertoi Pietarille kuka hän oli ja mikä hänen isänsä nimi oli. Hän kertoi Natanaelille.

82   Hän kertoi tuolle naiselle kaivolla. Hän sanoi: “Tuo Minulle juotavaa.”

83   Tämä sanoi: “Hyvä herra, ei ole tapana teidän juutalaisten puhua samarialaisille. Meillä ei ole mitään tekemistä toistemme kanssa.

84   Hän sanoi: “Mutta, jos sinä tietäisit kenelle sinä puhut, sinä pyytäisit Minulta juotavaa.” Ja keskustelu jatkui edelleen. Hän sanoi: “Mene noutamaan aviomiehesi ja tule tänne.”

 Nainen sanoi: “Ei minulla ole mitään aviomiestä.”

 Hän sanoi: “Sinä sanoit oikein, sillä sinulla on ollut viisi.”

 Hän sanoi: “Herra!”

85   Katsokaa eroa sen ja noiden tuon päivän pappien välillä, tuon neuvoston, joka eli toisen päivän häikäisevässä valossa. He sanoivat: “Tämä on Perkele!” Heidän täytyi antaa jonkinlainen vastaus seurakunnalleen, koska se vaati sitä.

86   Mutta mitä teki tämä pieni naisparka, tuo ennalta määrätty Siemen lepäsi hänen sydämessään… Hän oli ollut sairas ja saanut tarpeekseen tuosta asiasta, hän oli mennyt kadulle prostituoiduksi. Mutta, kun hän näki Sen, hän sanoi: “Herra, minä tajuan, että Sinä olet Profeetta. Meillä ei ole ollut profeettaa neljäänsataan vuoteen, ja meille on kerrottu, että kun Messias tulee, niin se on se asia, jonka Hän tulee tekemään.” Oi! Tuo Siemen, joka siellä lepäsi, hypähti elämään! Miksi? Se ei tarvinnut mitään tulkitsemista.

87   Jeesus sanoi: “Minä olen Hän, joka puhuu sinulle.” Se ei tarvinnut mitään tulkintaa. Hän oli tehnyt ihmeen ja oli todistanut, että Hän oli tuo Messias, aamen, todistaen tarkalleen oikeaksi sen, mitä Jumala oli luvannut. (“Herra teidän Jumalanne on nostava esiin Profeetan, minun kaltaiseni”, oli Mooses sanonut.) Mitä se oli? Kirjoituksen vahvistaminen!

88   Hän juoksi kaupunkiin ja sanoi: “Tulkaa katsomaan Miestä, joka on kertonut minulle ne asiat, jotka olen tehnyt. Eikö tämä olekin itse Messias? Eikö tämä ole Kristus? Hän kertoi minulle mitä olen tehnyt.”

89   Nyt pankaa merkille, Jeesus, se oli Hän siellä tuossa Miehessä, jonka selkä oli käännettynä telttaan päin, ja kertoi mitä Saara ajatteli siellä teltassa.

90   Jumalan Sana sanoo, Hebrelaiskirje 4. luku sanoo tämän: “Jumalan Sana on voimallisempi ja terävämpi kuin kaksiteräinen miekka, leikaten erilleen ytimen luusta ja erottaa sydämen ajatukset ja aikomukset.” Se on Sana! Ja joka kerta, kun Profeetta tuli, hän tuli Sanan kanssa, ja hän oli Sana tuota ajanjaksoa varten. Ja mitä se teki? Profetoija, joka erotti ajatukset, jotka olivat sydämessä.

91   Se teki sen Jeesuksessa Kristuksessa, koska Hän oli Sanan täyteys.

92   Ja Jeesus sanoi: “Niin kuin oli Sodoman päivissä, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemuksessa.” Jumalan Henki tulisi maan päälle inhimillisen olennon muodossa, Jumala julkituotuna ihmislihassa (Aamen! Näettekö sitä?), ja tekisi saman asian, jonka Jumala teki inhimillisessä lihassa Sodomassa. Muistakaa, he olivat odottamassa luvattua poikaa. Ja heti sen jälkeen luvattu poika tuli. Se oli viimeinen merkki, jonka Sodoma ja Abrahamin ryhmä näki ennen luvatun pojan tuloa. Oletteko huomanneet sen? Ja nyt hengellisen Seurakunnan täytyy tulla tuohon hetkeen.

93   Joku sanoi: “Veli Branham, sanoitko, että ‘se oli Jumala’?”

94   Raamattu sanoo: “Se oli Jumala!” Se ei tarvitse mitään tulkitsemista. Hän oli Elohim. Sellaiseksii Abraham kutsui Häntä. Jokainen Raamatun lukija tietää sen. Elohim, “Kaikkiriittävä”. Hän oli Ensimmäinen, Viimeinen; Alku, Loppu. Elohim! Abraham kutsui Häntä “Elohim.” Jumala (suurella kirjaimella hepreankielessä), Elohim; aivan kuten alussa, “Jumala”, Elohim.

95   Hän oli Elohim julkituotuna inhimillisessä lihassa, käyttäen inhimillisiä vaatteita ja syöden inhimillistä ruokaa. Aamen! Merkkinä siitä, että Jumala tulisi jälleen viimeisissä päivissä ilmestymään kansansa keskuuteen inhimillisessä lihassa! Aamen! Jeesus sanoi: “Niitä tekoja, joita Minä teen, olette te myös tekevä. Ja niin kuin oli Sodoman päivissä, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemuksessa.” Aamen! Se ei tarvitse mitään tulkitsemista; se tarvitsee julkitulemisen, se on se, mitä se tarvitsee. Aamen. Uskotteko sen?

 Kumartakaamme päämme.

96   Taivaallinen Isämme, me olemme antaneet heille Sinun lupauksesi tänä iltana, että Sinä sanoit nämä asiat. Sinä lupasit ne. Ei ole ketään, joka voisi saada Sinun Sanaasi elämään, kuin Sinä. Sinä sanoit: “Olkoon siellä valo”, ja siellä oli valo. Kenenkään ei tarvitse tulkita sitä, se oli tuotu julki.

97   Niin kuin me lainasimme profeetta Jesajaa: “Neitsyt tulee raskaaksi”, ja hän tuli; se ei tarvitse mitään tulkintaa, se tapahtui.

98   Sinä sanoit, että kun Hän tulee, Hän syntyisi Betlehemissä, “Juudean Betlehemistä. Etkö sinä ole vähäisin kaikista Juudan ruhtinaista Israelissa? Mutta sinusta on lähtevä Minun kansani Hallitsija.”

99   Asiat, jotka Hän tulisi tekemään, mitä Hän huutaisi ristillä, kuinka Hänet tuomittaisiin, Hänen jalkansa ja kätensä lävistettäisiin; “Hän oli haavoitettu meidän rikkomustemme tähden, ja runneltu meidän vääryyksiemme tähden; meidän rauhamme kuritus oli Hänen yllään; Hänen haavojensa kautta meidät parannettiin.”

100   Ja kuinka Daavid sanoi: “Minä en ole jättävä Hänen sieluaan helvettiin, enkä salli Pyhäni nähdä turmeltumista.” Ja kolmantena päivänä, ennen kuin seitsemääkymmentäkahta tuntia oli kulunut ja mätäneminen alkaisi Hänen ruumiissaan, Jumalan Sana sanoi: “Minä olen nostava ylös.” (He sanoivat heidän varastaneen Hänen ruumiinsa; he yhä uskovat niin.) Mutta me uskomme Sinun Sanasi, Herra! Se oli julkituotu. Jeesus Kristus nousi ylös ja Hän sanoi: “Katso, Minä olen teidän kanssanne aina, maailman loppuun asti.”

101   Ja me uskomme, että Sinä olet täällä tänä iltana. Me uskomme, että Sinä olet aivan yhtä paljon Jeesus Kristus täällä tänä iltana, kuin mitä Sinä koskaan olit. Ja Sinä olet vain etsimässä silmiä, käsivarsia, jalkoja, suuta, sieluja, ruumiita, joita voisit käyttää julkituodaksesi itsesi. Jumala, pyhitä meidät tänä iltana, että voisimme nähdä elävän Jeesuksen Kristuksen elävän keskuudessamme. Salli Hänen tulla! Silloin on tapahtuva niin kuin, noille nälkäisille kreikkalaisille, jotka tulivat tuona päivänä ja sanoivat: “Herra, me haluamme nähdä Jeesuksen.” Ja he pääsivät näkemään Hänet. Oi, miten sävähdyttävää sen onkaan täytynyt olla, kun he katsoivat Häntä!

102   Ja Jumala, Sinä olet sama tänään. Ja Sinä lupasit, että jos me isoaisimme, me voisimme nähdä Sinut. “Pieni hetki, eikä maailma Minua enää näe” (uskomattomat); “mutta kuitenkin te olette näkevä Minut, sillä Minä tulen olemaan teidän kanssanne, ja teissä, maailman loppuun asti.” Me tiedämme, että Sinä olet sama eilen, tänään ja iäti.

103   Herra, Sanat on sanottu, se on kirjoitettu, olkoon se nyt tehty Jumalan Kirkkaudeksi, osoitukseksi, että Hän pitää Sanansa. Aamen. Jumala siunatkoon teitä.

104   Tulen nyt kutsumaan rukousjonon. Uskon, että Billy sanoi jakaneensa rukouskortit yhdestä sataan, tai jotakin sellaista. Hän ei ole täällä juuri nyt. Mikä on rukouskortin numero… Katsoisiko joku kortistaan…siinä on numero ja kirjain A, B, C, D, tai.. Mikä se on? A? Hyvä on.

105   Ottakaamme A, numero yksi, kaksi, kolme, neljä, viisi. Alkakaa vain nousta ylös sitä mukaan. A, numero yksi, numero kaksi, numero kolme, numero neljä. Neljä, en nähnyt sen nousevan ylös. Rukouskortti numero neljä. Yksi, kaksi, kolme…ehkä he eivät voi nousta ylös. Ehkä he eivät voi, katsoisiko joku naapurinsa kortista, hänellä ehkä on kortti, eikä hän voi nousta ylös. Nopeasti nyt. Siellä se on, neljä, viisi, rukouskortti numero viisi. 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12. Alkakaa vain tulla tänne sitä mukaan kuin numeronne kutsutaan. Numero yksi, kaksi, kolme, tulkaa vain suoraan tänne. Rukouskortti numero 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25. Jos on joku, joka ei voi…

106   Näen erään nuoren miehen pyörätuolissa siellä takana. Onko numeroasi kutsuttu, poikani, ja, jos et voi päästä… kohota vain kätesi ja me huolehdimme siitä, että pääset tänne.

107   Kuinka monta täällä on sellaista, joilla ei ole rukouskorttia, ja kuitenkin te olette sairas? Antakaapa meidän nähdä kätenne, missä tahansa. Oikein, nostakaa kätenne. Uskotteko te? Sillä aikaa, kun he järjestävät heitä jonoon, uskotteko te Tämän, että Hän on sama eilen, tänään ja iäti? Kuinka monet uskovat sen? Katsokaa näitä sananpalvelijoita; eikö Kirjoitus sano, veljet, että Hän tänään on Ylipappi, jota voidaan koskettaa heikkoutemme tunnolla? Onko se oikein? Kuinka monet uskovat sen, kohottakaa kätenne? Hän on Ylipappi, joka voi olla kosketettu heikkoutemme tunnolla.

108   Sitten, jos Raamattu sanoo, että “Hän on sama eilen, tänään ja iäti”, niin kuinka monet uskovat sen? Kuinka Hän sitten toimisi tänään? Hän toimisi niin kuin Hän teki eilen. Onko se oikein? Missä Hän on tänä iltana? Istumassa Majesteetin oikealla kädellä, Hänen ruumiinsa; Pyhä Henki on täällä rakennuksessa, tekemään Hänet tunnetuksi.

109   Huomatkaa, kuulkaahan nyt. Mitä tapahtui siellä, kun eräs nainen kosketti Hänen vaatettaan? Hänellä ei ollut mitään rukouskorttia, voisimme sanoa niin, mutta hän kosketti Hänen vaatettaan. Ja, kun hän oli koskettanut Hänen vaatettaan, Jeesus kääntyi ympäri ja sanoi: “Kuka kosketti Minua?”

110   Pietari nuhteli Häntä ja sanoi: “Mutta, Herra, se ei kuulosta järkevältä. Jokainenhan yrittää koskettaa Sinua. Miksi Sinä sanot: ‘Kuka kosketti Minua?’”

111   Hän sanoi: “Mutta tunsin tulevani heikoksi.” Kuinka monet tietävät sen? Voimaa lähti Hänestä. “Tulin heikoksi, joku kosketti Minua erilaisella kosketuksella.” Ja Hän kääntyi ympäri ja katsoi kuulijakuntaa kunnes löysi tuon uskon kanavan.

112   Jokainen oli panemassa käsivarttaan Hänen ympärilleen: “Oi Rabbi, me uskomme Sinua” ja kaikkea sellaista.

113   Mutta siellä oli joku, joka todella uskoi Sen. Ja hän kosketti Hänen vaatettaan ja uskoi parantuneensa, koska hän sanoi sydämessään, että jos hän vain voisi tehdä sen, tulisi se tapahtumaan.

114   Hän kääntyi ympäri ja katsoi kuulijakuntaa kunnes löysi tuon naisen ja Hän kertoi hänelle, että hänen verenvuotonsa oli lakannut ja, että hän oli parantunut. Onko se oikein? No niin, sillä tavalla Hän teki ihmisille kuulijakunnassa.

115   No niin, minä väitän, että Hän ei ole kuollut, Hän on aivan yhtä paljon elossa tänään kuin Hän koskaan oli. Ja Raamattu sanoo, Jeesus itse sanoi: “Niin kuin oli Sodoman päivissä, niin on oleva ihmisen Pojan tulemuksessa.”

116   Kuulkaahan nyt, ei ole väliä sillä, minkä kaltainen lahja Jumalalla on täällä korokkeella, siellä kuulijakunnassa täytyy myös olla se vastaamassa siihen. Hän meni erääseen kaupunkiin ja Raamattu sanoo: “Oli monia asioita, joita Hän ei voinut tehdä heidän epäuskonsa tähden.” Onko se oikein? Samoin on tänäänkin. Teidän täytyy uskoa Häntä. Teidän yksinkertaisesti on uskottava Häntä. Se on ainoa tapa miten voitte saada sen.

117   Onko rukousjono valmis? Olkoon nyt jokainen kunnioittava vain noin kymmenen minuutin ajan. En tiedä pääsenkö lävitse sinne asti, minulla on noin kaksikymmentäviisi tai kolmekymmentä seisomassa siellä. Mutta nyt te, jotka olette rukousjonossa, jokainen teistä, joka tietää, että olen teille vieras enkä tiedä teistä mitään, kohottakaa kätenne. Jokainen rukousjonossa.

118   Nyt te kuulijakunnassa, jotka tiedätte, että en tiedä mitään teistä, kohottakaa kätenne. Näettekö? No niin, tässä on se mitä yritän sanoa, ystävä. Tässä se nyt on. Kaikki nämä sananpalvelijat täällä korokkeella… Ja Kristus antoi tämän lupauksen. Katsokaahan, se on kirjoitettu. Milloin sen tuli tapahtua? Viimeisissä päivissä, juuri ennen Herran Tulemusta. Onko se oikein? Sen tuli tapahtua silloin.

119   No niin, se on se Sana, joka on profetoitu tälle päivälle. Ei Lutherin valo; ei Wesleyn valo; ja ei edes helluntailaisvalo. Se on edempänä, ylempänä tiellä nyt. No niin, Luther on hyvä; metodisti on hyvä; baptisti on hyvä; jokainen heistä, helluntailainen, hienoa. Kaiken kaltaisia istuu täällä tänä iltana. Kysymys on yksilöistä.

120   Te ette voisi koskaan sanoa metodisteille mitään Lutherista, koska hän uskoo pyhittämiseen ja Luther ei. Näettekö?

121   Te ette voi koskaan sanoa helluntailaiselle, että “pyhittäminen on kaikki siitä”, hän on nähnyt lahjojen ennallistuttamisen. Hän ei uskoisi sitä. Ei, hänellä on enemmän kuin se. Näettekö? Ja se oli viimeinen seurakunta ajanjakso, joka meillä oli, ja Raamattu sanoo, ettei tule olemaan lisää seurakunta ajanjaksoja.

122   Mutta on oleva kansan kokoaminen, näettehän, ja siinä me olemme. Muistakaa nyt, tuo viimeinen merkki.. Emmekö me odota luvattua Poikaa, ihmiset? Kohottakaa kätenne. Uskotteko olevanne Abrahamin Siemen olemalla Kristuksessa? Kohottakaa kätenne. Silloin, Abrahamin Siemen, vastaanottakaa merkkinne! Se ei ole ulkona Babylonissa, se ei ole siellä ulkona kirkkokunnallisessa maailmassa. Se on täällä teidän keskuudessanne, teidän, jotka ette ole siellä ulkona tuossa sekasotkussa. Uskokaa se!

123   Tässä on eräs nainen, hän on täysin vieras minulle, olemme lähes saman ikäiset. En ole koskaan elämässäni nähnyt tuota naista. Jos voisin parantaa tuon naisen, tekisin sen, jos hän on sairas. En tiedä hänestä mitään. Näittekö hänen kohottavan kätensä muutama minuutti sitten. En ole koskaan nähnyt häntä. Hän on vain joku nainen, joka seisoo siellä.

124   He tulivat tänne tänään ja toivat nipun rukouskortteja, sekoittivat ne ja jakoivat ihmisille. Joku sai numero ykkösen, seuraava voi olla numero kymmenen, viisitoista, seitsemän ja niin edespäin sillä tavalla. Ne kaikki sekoitetaan aivan silmienne edessä joka päivä. Ja, kun ne kutsutaan, voidaan kutsuminen alkaa mistä tahansa. Näettekö? Ja nyt, teillä ei edes tarvitse olla rukouskorttia, vain istukaa siellä ja uskokaa.

125   Nipistäkää itseänne tänä iltana, ottakaa selville hetki, jossa elämme. Ymmärrättekö? No niin, se on myös melkeinpä ohitse, ystävä. Melkeinpä ohitse!

126   No niin, jos Abrahamin Jumala nosti ylös Jeesuksen Kristuksen kuolleista, ja tuo Jeesus lupasi, että viimeisissä päivissä tuo sama merkki, jonka Abraham… jonka tuo Enkeli (joka oli Jumala inhimillisessä lihassa), teki Abrahamin edessä, juuri ennen luvatun pojan tuloa, Jeesus sanoi, että tuo sama asia tulisi tapahtumaan tänä päivänä.

127   No niin, me näemme atomit ja kirkkokunnat ja kaikki nämä asiat, ja sen sekasotkun, jossa he ovat. Me näemme Billy Grahamin siellä, ja Oral Robertsin, ja kaikki nuo ihmiset siellä ulkona; Me näemme helluntailaissanansaattajan ja kirkkokunnallisen sanansaattajan siellä, me näemme kaikki mitä on tapahtumassa, merkin toteuttamisen. Billy Graham, teologi, tarkalleen mihin kirkkokunta uskoo. Oral Roberts, parantaja, tarkalleen mitä helluntailaiset uskovat.

128   Mutta kuulkaahan, on jotakin muuta mitä on luvattu Abrahamin Siemenelle. Siellä he ovat alhaalla noiden kirkkokuntien keskuudessa; mutta on jotakin kirkkokuntien ulkopuolella, jonka tulee tapahtua, kansan kokoaminen. Me jätämme sen huomisiltaan.

129   Tarkatkaa, en tunne tuota naista. Käännän hänelle selkäni. Jos Herra Jumala tulee sanomaan jotakin tuolle naiselle, ehkä se koskee kotielämää, taloudellista puolta, tai sairautta; en tiedä. Hän tulee tietämään onko se totuus tai ei.

130   Jos Hän tekee saman asian tänä iltana, jonka Hän teki silloin, niin tahdotteko uskoa, että se on Jumala, jonka Jeesus Kristus lupasi olevan täällä viimeisissä päivissä? Kuinka monet uskovat, että me elämme kuin Sodomassa, kun koko maailma on mennyt sodomalaiseen tilaan? Kuinka moni teistä uskoo, että se mitä olen kertonut teille tänään, on Totuus? Silloin, Abrahamin lapset ja Siemen, uskokaa Jumalaa.

131   Se on siksi, että saatte sen pois mielestänne, että yrittäisin sanoa jotakin tuolle naiselle katsomalla häntä kasvoihin, ja, että saatte mielestänne pois kaiken koskien telepatiaa, tai miksi sitten haluattekin kutsua sitä. Jokaisella, joka tuntee telepatian, pitäisi olla enemmän järkeä kuin sanoa jotakin sellaista. Näettehän? Oletteko koskaan nähneet telepaatikon saarnaavan Evankeliumia? Oletteko koskaan nähneet spiritistin saarnaavan Evankeliumia? tai tekevän merkkejä ja ihmeitä, julistaen Jeesusta Kristusta samana? Ei.

132   Katsokaahan, se on vain… Se on vain ihmisten mielessä. Näettehän, he ovat sokeita. Uskotteko, että he voivat olla sokeita? Raamattu sanoi, että he tulisivat olemaan. Onko se oikein? “Itsepäisiä, ylpeitä, nautintoja enemmän kuin Jumalaa rakastavia, rauhan rikkojia, vääriä syyttäjiä, tyytymättömiä, niitä halveksivia, jotka ovat hyviä, heillä on jumalisuuden muoto, mutta kieltävät sen Voiman.”

133   Eikö Jeesus sanonut Matteus 24:24, että “nuo kaksi henkeä viimeisissä päivissä pettäisivät melkeinpä Valitutkin, jos se olisi mahdollista?” Mutta se ei ole mahdollista. Valitut olivat Jumalan ajatuksissa alusta, ja he ovat osa Jumalasta.

134   No niin, Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala, tulkoon se tiedetyksi tänä iltana, että minä kerron Totuuden Sinusta. Se olet Sinä, Herra. Nöyrästi salli palvelijoittesi kyetä pääsemään eroon omista ajatuksistaan, niin että Sinä voit käyttää ruumiitamme Kirkkaudeksesi. Jeesuksen, Jumalan Pojan nimessä. Aamen.

135   Mikä on lahja? Ei jotakin, minkä te otatte ja käytätte niin kuin tahdotte. Ei, ei. Se on tietää kuinka saada itsenne pois tieltä niin, että Jumala voi käyttää teitä. Lahja on ainoastaan saada itsenne pois tieltä, ja sitten Jumala käyttää sitä.

136   Nainen takanani tulee kuolemaan aivan kohta, jos häntä ei paranneta. Takanani olevan naisen puolesta on eräs toinen mies juuri äskettäin rukoillut. Hänellä on syöpä. Syöpä on hänen rinnassansa ja myös hänen keuhkoissaan. Ja hän oli juuri äskettäin rukoiltavana, ja hän yrittää uskon kautta vastaanottaa sen, että hän on parantunut. Se on NÄIN SANOO HERRA! Onko se totta, rouva? [Nainen sanoo: “Kyllä, se on varmasti totta.”] Jos se on, heiluta kättäsi kuulijakunnalle. Abrahamin Jumala yhä elää! Hyvä on, mene uskoen, usko ja tulet terveeksi. Aamen.

 Uskotteko te? Te sanotte: “Miten on kuulijakunnan kanssa?”

137   Tämä nainen, joka istuu tässä rivin päässä toisena. Kääntyessäni ympäri, näin jonkin esineen hänen käsivartensa ympärillä, verenpaine pumpun. Hänellä on korkea verenpaine. Onko se oikein, rouva? Kohota kätesi. Jos uskot, verenpaineesi tulee laskemaan. Abrahamin Jumala on yhä näyttämöllä. Hän on aivan tarkalleen mitä se oli, Jumalan Sana tätä päivää varten.

138   Mitä kuuluu? Uskotteko nyt? Pitäkää usko Jumalaan. Näytti olevan vain lapsi. Jumala tuntee sydämesi, nuori nainen, minä en. Uskotko Jumalan kykenevän paljastamaan minulle, mikä on vikana? Tahdotko uskoa Häntä, jos kerron sen? Se ei ole sinun puolestasi, se on jonkun muun puolesta, se on sinun veljesi. Ja hänen tilansa on hyvin vakava, hän on eräässä kaupungissa pohjoiseen täältä, Tularessa. Ja hän on sairaalassa, ja hänellä on leukemia, ja lääkärit ovat luopuneet hänestä, jättäneet hänet kuolemaan. Ei ole minkäänlaista toivoa. Se on totta. Uskotko sinä? [Nainen, itkien, vastaa: “Kyllä.”] Hyvä on. Mikä sinulla on kädessäsi? Ota se ja laske hänen päälleen. Ja älä epäile, Usko! Aamen.

139   Uskotteko te? En ole koskaan elämässäni nähnyt tuota naista. Mutta Jumala pysyy Jumalana! No niin, sanokaapa minulle, että joku inhimillinen olento voisi tehdä sen. Se on Jumala, jonka Jeesus Kristus lupasi, että tulisi olemaan täällä viimeisissä päivissä ja tulisi vahvistamaan itsensä (vain Abrahamin Siemenen edessä) niin kuin se oli Sodoman päivissä.

140   Nyt tässä, en tunne tätä naista, me olemme vieraita toisillemme, ja uskon, että tapaamme ensimmäistä kertaa elämässä. Uskotko minun olevan Hänen palvelijansa? Uskotko tämän olevan Sanan? Ja sinä tiedät, että jos… Tämä Sana on yhä sydämen ajatusten ja aikomusten erottaja. Onko se oikein? Sana on myös Parantaja, jos voit uskoa Sen. Uskotko sinä? Sinä myös olet varjostettu, tummalla varjolla. Se on syöpä. Ja uskotko, että Jumala voi kertoa minulle, missä tuo syöpä on? Se on peräsuolessa, niin lääkäri sanoo. Uskotko nyt, että tulet parantumaan? Mene, ja älä ollenkaan epäile, ja Jumala tulee tekemään sinut terveeksi. Aamen.

141   Uskotteko te, jokainen? Aivan tarkalleen mitä Hän lupasi tehdä! Pitäkää usko Jumalaan, älkää epäilkö.

142   Me olemme vieraat toisillemme. Minä en tunne sinua. Jos olemme vieraita, anna kuulijakunnan tietää se, kätemme ovat ylhäällä. En ole koskaan elämässäni nähnyt tuota naista.

143   Uskotteko te siellä kuulijakunnassa? Uskotteko, että se on Jeesus Kristus? Mitä se on? Se on Hänen Sanansa. Kun nämä ihmiset hylkäävät Sen, he eivät hylkää jotakin miestä, He hylkäävät Sanan. Se oli Sana, joka oli seurakunnan ulkopuolella, eikä voinut päästä sisälle.

144   No niin, tuo nainen on vieras minulle. En ole koskaan elämässäni nähnyt häntä. Jumala on Parantaja. Se ei ehkä ole parantumiseksi, se voi olla jotakin muuta varten, mutta jos Jumala tulee selittämään minulle mikä sinua vaivaa, niin tahdotko uskoa minua? Ensinnäkin se, jonka puolesta haluat rukousta, on huono korvasi. Toinen korvasi, et voi kuulla sillä. Se on oikein. Se on totta. Ja sitten sinulla on eräs tapa, josta haluat päästä eroon, ja se on tupakoiminen. Pane sormesi nyt siihen korvaan, joka on kunnossa, hyvä on, kunnossa olevaan korvaasi. Hyvä on. Nyt usko Jumalaa ja mene matkaasi, ja älä, etkä sinä myös tule enää polttamaan yhtään savuketta, jos uskot. Mene, ja Herra siunatkoon sinua.

 Te näette mitä tapahtui. Eikö Hän olekin todellinen?

145   Minä en tunne sinua, me olemme vieraat toisillemme. En ole koskaan elämässäni nähnyt sinua, mutta Jumala tuntee sinut. Jos Jumala voi sanoa minulle jotakin sinusta, tahdotko uskoa?

146   Tahtooko koko kuulijakunta uskoa? Tunteeko kukaan siellä tätä naista? Tunteeko kukaan kuulijakunnassa tämän naisen? Hyvä on, te tiedätte onko tämä totta vai ei. Tämän pitäisi selvittää se, tämän pitäisi kertoa totuus.

147   Te voitte nähdä mitä tapahtui juuri viimeisten muutaman minuutin aikana, näettehän, se saa minut aivan horjumaan, näettehän, se saa minut tulemaan sokeaksi kaikelle. Katsokaahan, se johtuu erottamisesta. Näettehän, se on Pyhä Henki, se en ole minä. Se on tälle päivälle luvattu Sana! Sitä ei ole koskaan ollut apostolien päivien jälkeen, sitä ei ole koskaan ollut. Mutta siellä sanotaan, että juuri ennen Ihmisen Pojan tulemusta: “Niin kuin oli Lootin päivissä, niin on oleva Ihmisen Pojan tulemuksessa.” Uskomattomat eivät usko Sitä, heidän ei odoteta uskovan Sitä. Mutta uskovaiset uskovat Sen!

148   No niin, jos Pyhä Henki tulee paljastamaan tämän, niin kuinka moni tulee uskomaan koko sydämestään, tahtoisitteko kohottaa kätenne?

149   Sinulla on joku vaurio. Sinulla oli auto-onnettomuus, joka veti joitakin niskanikamia irti niskassasi. Myös munuaisesi irtaantui. Se on oikein, eikö olekin? Uskotko sinä? Sinä tulet olemaan kunnossa. Ylistä Herraa.

150   Uskotko, että Jumala parantaa munuaisvaivan? Jatka sitten eteenpäin ja vastaanota parantumisesi.

151   Tule rouva. Katso tänne päin. Uskotko Jumalan parantavan sydänvian? Hyvä on, mene matkaasi ja usko, sydämesi on tuleva kuntoon.

152   Tule tänne. Uskotko Jumalan voivan parantaa selkäsi, tehdä sinut terveeksi? Mene ja usko se sitten.

 Vain uskokaa Jumalaa, se on kaikki mitä teidän täytyy tehdä!

153   Tule rouva. Uskotko Jumalan parantavan vatsavaivasi? Mene, syö päivällisesi, usko koko sydämestäsi.

154   Tule. Uskotko, että Jumala voi parantaa nivelreuman? Silloin mene, usko, ja Jumala tulee tekemään sinut terveeksi.

155   Hyvä on, tule. Uskotko koko sydämestäsi? Uskotko? Se on jälleen nivelreuma. Uskotko Jumalan voivan tehdä sinut terveeksi? Mene sitten, usko Se, sano: “Kiitos Sinulle, Herra.”

 Kuinka monet siellä kuulijakunnassa uskovat?

156   Tämä nainen, joka istuu tässä punainen leninki yllään, joka juuri kohottaa kätensä siellä, kärsii korkeasta verenpaineesta. Uskotko Jumalan voivan tehdä sinut terveeksi? Uskotko sinä? Hyvä on. Laske kätesi vieressäsi olevan naisen päälle siellä ja kerro hänelle, että hänen äänensä on tuleva kuntoon. Aamen.

 Siinä se on. Aamen. Uskotteko te? Pitäkää usko!

157   Tässä istuu eräs mies, jolla on verenvuotoja. Uskotko, sinä herra, joka istut tässä? Kyllä, sinulla on verenvuotoja. Uskotko sen tulevan parantumaan?

158   Vieressäsi olevalla naisella on myös verenvuotoja, ja hänellä on selkävaiva. Uskotko, että Jumala tulee parantamaan sinut? Uskotko? Kohota kätesi ja vastaanota se. Usko.

159   Tällä naisella vieressäsi on vikaa jaloissaan ja lantiossaan. Uskotko, että se on oikein, rouva? Uskotko, että tulet parantumaan? Hyvä on, kohota kätesi ja sano: “Minä vastaanotan sen.”

160   Hyvä on, naisella vieressäsi on tartunta. Uskotko Jumalan tulevan parantamaan tuon tartunnan, nuori nainen jolla on silmälasit? Kohota kätesi ja sano: “Minä vastaanotan sen.” Hyvä on, usko Se.

161   Naisella hänen vieressään on munuaisvaiva. Uskotko, että Jumala tulee parantamaan tuon munuaisvaivan? Hyvä on, kohota kätesi ja vastaanota se.

162   Tuolla pienellä tytöllä hänen vieressään on struuma. Uskotko, että Jumala tulee parantamaan tuon struuman? Kohota kätesi ja vastaanota se.

163   Kuinka monet uskovat koko sydämestään? Nouskaa silloin seisomaan ja vastaanottakaa se. Nouskaa ylös Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumalan Läsnäolossa.

164   Herran Jeesuksen Kristuksen Nimessä, voikoon Pyhä Henki langeta rakennukseen nyt ja parantaa jokaisen henkilön Jumalallisessa Läsnäolossa!