FIN/ENG

64-0126 MITÄ ME TEEMME TÄMÄN JEESUKSEN KANSSA, JOTA KUTSUTAAN KRISTUKSEKSI?
(What Shall We Do With This Jesus Called Christ?)
Phoenix, Arizona, USA, 26.1.1964

1        …iltapäivällä, haluan kiirehtiä, koska tiedän, että te olette kaikki väsyneitä, oltuanne kirkossa tänään, (kiitos, herra), oltuamme kirkossa tänään. Haluan vain käyttää pienen hetken tästä ajasta, ilmaistakseni kiitollisuuteni veli Demos Shakarianille.

2       [Tyhjä paikka nauhassa.] …ei koskaan kohtaa helluntailaisina, ryhmien alaisuudessa. Siinä on liian monia eroavaisuuksia. Mutta on yksi paikka, missä meillä on asiat yhteisiä. Se on Jeesuksen Kristuksen Veren alla, siellä on se missä meillä on asiat yhteisiä. Se onkin joka tapauksessa Jumalan tie meidän kohdata. Ja ei ole mitään toista paikkaa, missä Jumala lupasi kohdata ihmistä, kuin vain vuodatetun Veren alla.

3       Ajattelin eilen illalla veljeämme, Oral Robertsia, kun hän antoi täällä tuon ihmeellisen lausunnon siitä kuinka: “Hänen sisimmästä olemuksestaan virtaavat veden virrat.” Tuo suuri… Kuinka hän sen toi esiin, “hänen vatsastaan”, uskon hänen sanoneen, “virtaavat nämä veden virrat”.

4       Oletteko koskaan panneet merkille, että se on yhden veden virrat? “Virrat”, monikossa; “vesi”, yksikössä. Ei vesien virrat, vaan “veden virrat”, yksi Henki. “Yhdellä Hengellä me olemme kaikki kastetut samaan Ruumiiseen.” Hänestä virtaa Jumalan hyvyys ja armo.

5       Ja nyt teille kalifornialaisille, me tulemme olemaan teidän valtiossanne, ensi viikon alusta, uskoisin. Ja sitten sieltä edelleen Georgian, Louisianan, Floridan kautta, kunnes lähdemme meren yli.

6       Jumala siunatkoon teitä suuresti. Arvostan näitä pikku naisia, jotka ovat pitäneet huolta musiikista ja näitä hienoja miehiä, joita olen tavannut.

7       Tämä uusi veli tässä, veli Salomon King. Voin ehkä sanoa sen väärin. Mutta voin ajatella kuningas Salomonia [King Salomon], jos käännän sen ympäri. Se oli tuona päivänä; tämä on toinen kuningas. Kyllä, Kuninkaan poika joka tapauksessa, niin se on; Kuninkaan poika; ei [a] kuninkaan, vaan [the] Kuninkaan! [a on epämääräinen ja the on määrätty artikkeli – suomentajan huomautus]

8       Kun katson tätä, se muistuttaa minua täältä Meksikosta, ollessani muutama vuosi sitten Meksiko Cityssä. Me olimme siellä eräänä iltana, kun edellisenä iltana siellä oli ollut sokea mies, joka tuli puhujanlavalle, joka oli ollut täysin sokeana monia vuosia. Katsoin hänen jalkojaan. Olin seisomassa siellä ylläni hyvä puku ja jaloissani kengät, ja katsoin häntä. Hän oli sokea, ei kenkiä jaloissaan, repaleiset housut, ja seisten siellä tuossa sateessa. Oi, ehkä kolmekymmentä tuhatta, tai enemmänkin, oli seisomassa siellä tuossa sateessa, nojaten toisiinsa, ei ollut mitään penkkejä; he olivat olleet siellä aina aamuvarhaisesta alkaen, vain odottaen päästäkseen sinne tuona iltana. Ja siellä oli ollut tämä sokea mies, joka oli saanut näkönsä.

9       Ja seuraavana iltana siellä oli paljon, noin kaksi kertaa tämän penkin kokoinen läjä, tai miksi me tätä kutsuisimme, sinne oli kasattuna melkein niin korkealle kuin nämä verhot riippuvat, vain vanhoja hartiahuiveja ja takkeja ja mitä ihmiset olivat käyttäneet ja heittäneet sinne ylös. “Vain, että me voisimme koskettaa sitä!”

 Melkein kaikki olivat tietenkin katolisia, siellä Meksiko Cityssä.

10    Ja tulin sinne ensimmäisenä protestanttina, joka koskaan oli tullut sotilasjohdon kutsumana. Se oli kenraali Valdivialta, hyvältä ystävältämme, Täyden Evankeliumin Liikemiehiin kuuluvalta.

11    Muistan tuon illan, kun ulkopuolelta kuului huutoa. Ja poikani tuli luokseni ja sanoi: “Minulla on vähintään sata ja viisikymmentä järjestysmiestä seisomassa siellä, tai enemmänkin, eivätkä he voi pidätellä erästä pientä espanjalaisnaista. Hänellä on kuollut lapsi, joka kuoli tänä aamuna.” Hän sanoi: “He eivät voi pitää tuota naista ulkona.” Hän sanoi: “Hän kiipeää heidän selkiensä yli ja kaikkea.”

Minä sanoin: “Hyvä on, hanki heille vahvistusta.”

Hän sanoi: “Minulla ei ole yhtään enempää vahvistukseksi.”

Minä sanoin: “Anna hänelle rukouskortti.”

Hän sanoi: “Minulla ei ole yhtäkään. Ne on kaikki annettu pois.”

12    Minä sanoin: “Veli Moore, mene sinä rukoilemaan hänen puolestaan, koska hän ei tunne minua.” Ja minä sanoin: “Mene rukoilemaan hänen puolestaan, ja minä yritän rukoilla tämän vaatekasan puolesta, muutaman hetken kuluttua.”

13    Ja seistessäni siellä, katsoin sinne ulos kuulijakunnan ylle tällä tavalla, ja edessäni oli pieni meksikolainen vauva, ilman hampaita, hymyillen, aivan minun edessäni. Minä sanoin: “Odota hetken, veli Moore.”

14    Ja he toivat hänet sinne. Tuo pieni nainen tuli sisälle, langeten maahan, krusifiksi kädessään. Minä käskin, erään veljen, tulkin kautta, häntä nousemaan ylös.

15    Ja minä sanoin: “Veli Moore, en tiedä onko tämä se, tai ei, mutta näin juuri nyt näyssä pienen meksikolaisvauvan hymyilevän edessäni.”

16    Hänellä oli se pienessä sini- ja valkoraitaisessa huovassa, likomärkänä. Siellä satoi. Se oli noin kello kymmeneltä illalla. Tuo vauva oli kuollut tuona aamuna, noin kello kahdeksalta tai yhdeksältä, lääkärin toimistossa, keuhkokuumeeseen. Ja niin hän oli seissyt siellä sateessa. Hänen hiuksensa olivat alhaalla hänen kasvoillaan, ja hän oli hyvin suloinen lapsi. Hän näytti olevan noin kahdenkymmenen ja se oli luultavasti hänen ensimmäinen lapsensa. Ja tuo pienokainen oli kuollut.

17    Ja minä vain laskin käteni sen päälle ja sanoin: “Herra Jeesus, en ymmärrä tätä, mutta tuon näyn mukaan, jonka näin…” Ja en ehtinyt sanoa enempää kuin sen, kun poika potkaisi ja kirkaisi ja tuo pienokainen oli elossa.

18    Ja minulla oli siellä veli Espinoza. Kuinka monet tuntevat veli Espinozan? Hän oli se, joka jäljitti sen lääkärin toimistoon ja sai selville, että se oli totta, näettehän, että tuo lapsi kuoli tuona aamuna, ja hän sai hänet allekirjoittamaan lausunnon.

19    Ja niinpä nyt Hän on sama Jumala tänään, jos meillä vain voisi olla tuon samankaltainen usko Häneen. Niin se on.

20    Taivaallinen Isämme, lähetä meille tuon pienen meksikolaisnaisen usko tänään. Hän oli nähnyt tuon sokean miehen parantuvan, edellisenä iltana. Seistyään siellä tuossa kylmästi puhaltavassa tuulessa lapsensa kanssa, oli se saanut keuhkokuumeen. Ja seuraavana aamuna varhain, se kuoli lääkärin toimistossa. Ensimmäinen ajatus, joka hänelle tuli, oli: “Jos Jumala voi parantaa sokeat silmät ja voi paljastaa sydämen salaisuudet, se on yhä Jumalan Sana, sillä Jumalan Sana erottaa ajatukset, jotka ovat sydämessä.” Ja hän tiesi, että Hän voi erottaa sydämessä olevat ajatukset. Hän uskoi Häneen, ja että Hän voi nostaa ylös Lasaruksen haudasta, ja että Hän on sama eilen, tänään ja ainiaan. Hän tuli, ja Sinä palkitsit hänet, Herra, antamalla hänelle takaisin hänen lapsensa. Se elää tänään, niin pitkälle kuin tiedämme. Me kiitämme Sinua tästä.

21    Siunaa meitä tänään, Isä. Siunaa näitä ihmisiä, joilla myös on vaatteita ja nenäliinoja täällä. Ja voikoon Pyhä Henki nyt tulla ja ilmoittaa Jumalan Sanan meille. Me pyydämme Jeesuksen Nimessä. Aamen.

22    Minä tiedän, että teillä on kokous vain muutaman hetken kuluttua, tai uskon, että se on kello viideltä. Ja tavallisesti se ei antaisi minulle aikaa edes päästä alkuun, mutta uskon, että olen nyt muuttunut siinä suhteessa. Olen yrittänyt sitä kovasti tällä viikolla, kurkkuni ollessa kipeä, ja ehkä se kaikki yhdessä työskentelee asian hyväksi.

23    Sanoin ihmisille eräänä päivänä, minulla oli pieni hiuslaite, mutta häpesin käyttää sitä, koska olin huutanut naisille niin paljon heidän hiuksistaan. Ja karbolihappo poltti minulta kerran hiukset, ja tässä toisena iltana he avasivat tuon oven, saadakseen ilman vähän kiertämään täällä, enkä ajatellut tulevani takaisin tänään. Minä sanoin: “Jos Oral Roberts on täällä, hän voi ottaa paikkani, jos tahtoo.” Eikä häntä ole vielä näkynyt, joten luen Kirjoituksesta, ja rukoilkaa te puolestani.

24    Matteuksen 27. luku, haluan lukea alkaen jakeesta 11. Kuunnelkaa nyt tarkasti Sanan lukemista. Koska, minun sanani on miehen sana, se pettää. Hänen Sanansa ei voi pettää, joten kuunnelkaa nyt tarkasti, kun luemme.

25    Ja sitä ennen, etsiessänne paikkaa, haluaisin ilmoittaa, että veljemme Oral Roberts tulee olemaan Jerusalemissa myös, ensi perjantai-iltana, joten te varmasti kaikki haluatte tulla. Te sanotte: “Missä?” Joku kutsui Floridaa luvatuksi maaksi ja arvaan, että minä kutsun Tucsonia Jerusalemiksi. Phoenix on laaksossa, näettehän, ja Jeriko on laaksoa alas Jerusalemista. Minä en tule koskaan pääsemään täältä ulos tällä tavalla, vai pääsenkö? Veli Oral Roberts puhuu ensi perjantai-iltana ja olen varma, että te kaikki olette ilolla kuuleva häntä. Me tulemme olemaan iloisia tulostanne.

26    27. luku, 11. jae.

Ja Jeesus seisoi maaherran edessä: ja maaherra kysyi häneltä, sanoen: Oletko sinä juutalaisten Kuningas? Ja Jeesus sanoi: Sinä sen sanot.

Ja, kun ylipapit ja vanhimmat häntä syyttivät, ei hän vastannut mitään.

Silloin sanoi Pilatus hänelle: Etkö kuule kuinka monia asioita he todistavat sinua vastaan?

Eikä hän vastannut hänelle koskaan sanaakaan; siinä määrin, että maaherra ihmetteli suuresti.

Nyt tuossa juhlassa maaherralla oli tapana vapauttaa kansalle joku vanki, kenet he tahtoivat.

Ja heillä oli silloin eräs huomattava vanki, nimeltä Barabbas.

Sen vuoksi, kun he olivat kokoontuneet yhteen, Pilatus sanoi heille: Kenet te tahdotte minun vapauttavan teille? Barabbaan, tai Jeesuksen, jota kutsutaan Kristukseksi?

Sillä hän tiesi, että kateudesta he olivat toimittaneet hänet hänen käsiinsä.

Kun hän oli istuutunut tuomarin istuimelle, hänen vaimonsa lähetti hänelle sanan, sanoen: Älä puutu siihen vanhurskaaseen mieheen: sillä minä olen kärsinyt monia asioita tänä päivänä unessa hänen tähtensä.

Mutta ylimmäiset papit ja vanhimmat suostuttelivat väkijoukkoa, että heidän tulisi pyytää Barabbasta, ja tuhota Jeesus.

Maaherra vastasi ja sanoi heille: Kumman näistä kahdesta te tahdotte minun vapauttavan teille? He sanoivat Barabbaan.

Pilatus sanoi heille: Mitä minun sitten tulee tehdä Jeesuksen kanssa jota kutsutaan Kristukseksi? He kaikki sanoivat hänelle: Hänet ristiinnaulittakoon.

Ja maaherra sanoi: Miksi, mitä pahaa hän on tehnyt? Mutta he huusivat yhä enemmän, sanoen: Hänet ristiinnaulittakoon.

Kun Pilatus näki, ettei hän voinut voittaa mitään, vaan, että meteli melkein vain yltyi, hän otti vettä, ja pesi kätensä väkijoukon edessä, sanoen: Minä olen viaton tämän vanhurskaan henkilön vereen: katsokaa itse eteenne.

Silloin vastasi koko kansa ja sanoi: Hänen verensä olkoon meidän päällämme, ja meidän lastemme päällä.

Silloin vapautti hän Barabbaan heille: ja, kun hän oli ruoskituttanut Jeesuksen, hän toimitti hänet ristiinnaulittavaksi.

27   Aiheeni tänään, jos sitä siksi kutsuisin, seuraavaksi kolmeksikymmeneksi minuutiksi, on: Mitä me teemme tämän Jeesuksen kanssa jota kutsutaan Kristukseksi? Ja sitten haluaisin sanoa myös tämän: “Jeesus meidän käsissämme.”

28   No niin, uskon, että se hetki jolloin tämä näyttämömme avautuu Pilatuksen oikeus salissa, oli suunnilleen päivänkoiton aikaan. Ja se on yksi murheellisimmista ajoista ja yksi kaikkein ratkaisevimmista ajoita, koko historiassa. Se oli surullisin virhe, mitä seurakunta koskaan historiansa aikana teki. He olivat juuri tehneet sen, ja nyt se on heitetty maaherran, valtion käsiin. Molemmat sekä seurakunta, että valtio, koska he olivat Jumalan valitsema kansa, he olivat kutsutut olemaan Hänen palvelijoitaan ja Jumalan lakien oletettiin hallitsevan kansaa.

29   Ja seurakunta oli hylännyt Messiaansa. Vaikka Hänet olikin niin hyvin tehty tunnetuksi heille, he olivat valinneet mieluummin pysyä tuon päivän vanhinten perinteissä, kuin uskoa voideltua, vahvistettua Sanaa, jonka Jumala oli satoja vuosia luvannut tulevaksi heille.

30   Panitteko merkille, oli myös profetoitu, että he tulisivat olemaan sokeita? He eivät voineet ymmärtää sitä, kuinka he olisivat sokeita, mutta he olivat.

31   Ja he olivat tehneet suuren virheensä, ja tänä päivänä he olivat lopullisesti näyttäneet sen. Ja nyt asia on hallituksen käsissä, hallituksen täytyy nyt tehdä valintansa. Seurakunnat olivat jo hyljänneet Hänet, vaikka Jumala oli perin pohjin todistanut, että Hän oli heidän Messiaansa.

32   Nyt haluan käyttää joitakin hetkiä, ennen kuin menemme tähän tekstiin ja niin edelleen, näihin muistiinpanoihin, joita olen siitä kirjoittanut tänne. Kuinka olivat nuo ihmiset epäonnistuneet näkemään sitä? Erään asian Kirjoitus sanoo selvästi, että, he olivat sokeita. Mutta oli vaikeata saada heitä ymmärtämään, että he olivat sokeita, aivan yhtä vaikeata kuin se on tänäänkin.

33   Raamattu sanoo meille, että tämä sukupolvi on “alaston, viheliäinen, kurja ja sokea, ja ei tiedä sitä”. No niin, se on Kirjoitus. Sanokaa te nyt meille amerikkalaisille, että me olemme sokeita, niin me tulemme nopeasti sanomaan teille, että te ette tiedä mistä puhutte.

34   Mutta tulen panemaan teidät koetukselle tänä iltana, nähdäksemme olemmeko sokeita vai emme. Ja meillä on Jeesus oikeuden tutkittavana tänä iltapäivänä, ja Hänen Verensä on meidän käsissämme. Ja nyt me haluamme nähdä mitä me tulemme tekemään sen kanssa. Tulemmeko me tekemään tuon saman ajattelemattoman virheen, jonka he tekivät silloin?

35   Pankaa merkille mitä tapahtui. Hänet oli selvästi tunnistettu, että Hän täytti sen viran, jonka Jumala sanoi Hänen tulevan tekemään, Messiaana. Siitä ei ollut kysymystäkään. Sillä, Hän oli syntynyt sillä tavalla, niin kuin Jumala sanoi Hänen syntyvän. Hänet hylättiin sillä tavalla niin kuin Jumala sanoi, että Hänet hyljättäisiin. Hän oli todistanut olevansa Messias, koska Messias oli Jumala. Messias merkitsee “voideltu”. Ja Hänet oli voideltu Jumaluuden täyteydellä, joka ruumiillisesti asui Hänessä. Hän ei ollut vain jokin profeetta. Vaikka Hän olikin Profeetta, mutta Hän oli enemmän kuin profeetta. Hän oli Jumaluus ruumiillisesti asumassa inhimillisessä ruumiissa, joka tunnettiin Jumalan Poikana. Jumala, Isa, oli varjonnut neitsyen ja luonut hänessä, hänen kohdussansa Veren, verisolun, josta syntyi Jumalan Poika, jossa Jumala asui.

36   Ja Hänet oli tehty tunnetuksi heille sinä, mikä Hän sanoi olevansa, mutta Hän ei koskaan tullut ja suoraan sanonut heille: “Minä olen Jumalan Poika.” Ei, ei. Heidän täytyi uskoa se. Hän sanoi: “Minun tekoni todistavat Kuka Minä olen.” Hän käski heitä: “Katsokaa Kirjoituksiin”, ja nähkää missä päivässä me elämme, ja silloin he olisivat tienneet, kuka Hän oli.

37   Ajattelen, että meidänkin olisi soveliasta tehdä se, kun me näemme toisen maastamuuton olevan käsillä. Uskon, että meidän tulisi katsoa ja tutkia Kirjoituksia, kun me näemme asioiden nousevan esiin.

38   Me huomaamme sitten, että tuo seurakunta teki ratkaisunsa, että he eivät halunneet olla missään tekemisissä Hänen kanssaan. Miksi, vaikka Sana oikealla tavalla tunnisti Hänet ja Hänen tekonsa todistivat, että Hän oli Messias? Minkä hirvittävän, ratkaisevan virheen tuo seurakunta tekikään.

39   Ihmettelen josko se voisi olla mahdollista, että me voisimme tehdä tuon saman virheen? Heille oli annettu viimeinen tilaisuutensa nähdä mikä Hän oli ja vastaanottaa Se. No niin, teillä ei tule aina olemaan tilaisuutta vastaanottaa sitä, minkä Jumala lähettää. Näettehän, Hänen kärsivällisyytensä on lopulta päättyvä, ja silloin te ylitätte tuon rajan armon ja tuomion välillä. Kun Jumalan kärsivällisyys lopulta on päättynyt, ei ole jäljellä muuta kuin tuomio.

40   Mutta heille oli annettu tämä tilaisuus ja he olivat nähneet Hänen todistavan henkilöllisyytensä, nähneet kuinka Hän siellä kaivolla kertoi tuolle naiselle, että hänellä oli viisi aviomiestä. He olivat nähneet Natanaelin tulevan Hänen luokseen, kun Filippus oli mennyt ja noutanut Natanaelin Hänen läsnäoloonsa, ja Hän puhui ja kertoi tarkalleen kuka hän oli ja mistä hän tuli. Kertoi Simon Pietarille kuka hänen isänsä oli ja mikä hänen nimensä oli. Ja heillä ei ollut ollut profeettaa satoihin vuosiin.

41   Ja jopa tuo pieni prostituoitu nainen tunnisti Jumalan Sanan. Hän ei ollut aivan kokonaan sekaisin jossakin. Hänen mielensä ei ollut, niin kuin me sitä kutsumme, suokaa anteeksi tämä ilmaisu, “sotkuinen”, juosten sinne ja juosten tänne. Se oli neitseellinen mieli, niin pitkälle kuin siitä oli kysymys. Hän sanoi: “Me tiedämme, että Messias on tulossa, ja tämä on se mitä Hän tulee tekemään.”

 Ja, kun Hän sanoi: “Minä olen Hän.”

42   Niin nopeasti hän juoksi kertomaan tuon kaupungin miehille: “Tulkaa katsomaan Häntä, tämä on itse Messias.”

43   Mutta nuo tuon päivän kouluttajat ja ihmiset eivät voineet nähdä sitä. Se on, se olisi vaikeata nähdä sitä, jos ette tuntisi Kirjoituksia. Mutta Kirjoitus sanoi: “He olivat sokeita.” He olivat todella sokeita… Sen sijaan, että olisivat valinneet tuon suloisen Jeesuksen, me kuulemme huudon: “Ristiinnaulitse Hänet!”

44   Pilatus sanoi: “Mitä minä teen tämän Jeesuksen kanssa, jota kutsutaan Kristukseksi?”

 He sanoivat: “Vie Hänet pois! Ristiinnaulitse Hänet!” “Kenet minä teille vapautan, Barabbaan vai Jeesuksen?”

45   Ja he tekivät ajattelemattoman virheen valitsemalla murhaajan, Elämänantajan sijasta. Yksi oli tunnistettu Elämänantajaksi, ja he valitsivat murhaajan, joka oli tunnistettu elämänottajaksi. Mikä vastakohta! Ja minä ihmettelen josko…

46   Sanon tämän kaikella jumalallisella kunnioituksella veljiäni ja sisariani kohtaan, ja tämän päivän miehiä ja naisia kohtaan, joille saarnaan, sydämessäni rakkaus kaikkia ihmisiä kohtaan: Minä ihmettelen josko me olemme valmiit näkemään tuon saman asian, jonka he näkivät silloin! Hallitus oli tuotu mukaan tähän ja asia oli kärjistynyt. Kysymys täytyi selvittää. Se oli tullut ratkaistavaksi.

47   Ja niin se on ollut tänään, niin se on tällä hetkellä! On ratkaisun hetki! Jotakin täytyy tehdä, teidän on sanottava “kyllä” tai “ei”. Mutta muistakaa, se ei ole oleva silloin, kun teidät pakotetaan tekemään se. Teidän täytyy tehdä se omasta vapaasta tahdostanne nyt. Nyt! Ei sitten, kun tuo aika tulee; kun se tapahtuu, se on ohitse. Nyt! Tämä voi olla viimeinen päivä teillä aikaa tehdä valintanne. Te ette voi tehdä sitä silloin, te olette jo ottaneet sen; se on liian pitkällä, tuohon aikaan. Teidän täytyy tehdä se nyt. Älkää odottako viime minuuttiin asti, koska laiva lähtee ja jättää teidät, ja ovet tulevat olemaan suljetut.

48   Monet ihmiset olisivat halunneet tulla sisälle arkkiin, jos he vain olisivat voineet päästä sinne, kun sade alkoi langeta. Mutta asia oli ratkaistu, Evankeliumi oli saarnattu, merkit oli näytetty; ja aika oli ohitse, sade oli silloin lankeamassa, tuomio oli meneillään.

49   No niin, tuo koko kansakunta oli hyljännyt Hänet, koska sitä kutsuttiin, niin kuin me sanoisimme tänään “kristilliseksi kansakunnaksi”, niin kuin tätä kutsutaan kristilliseksi kansakunnaksi. Sen vuoksi, jos sitä kutsuttiin Jehovan kansaksi, Hänen valituksi kansakseen, silloin tuon koko kansakunnan täytyi hyljätä Hänet. Seurakunta oli jo hyljännyt Hänet. Seurakunta oli potkaissut Hänet ulos. He eivät halunneet olla missään tekemisessä Hänen kanssaan, mutta nyt hallitus oli tuotu mukaan asiaan.

50   Niin se on takaisin siinä jälleen, se on suoraan käsissä uudestaan, Kirjoituksen täällä osoittaessa, tunnistaessa, aivan tarkalleen, mitä Jeesus sanoi tapahtuvan. Miksi me olemme ymmällä tässä pimeässä hetkessä? Miksi me sallimme tämän tulla yllemme, kun meitä on perin pohjin varoitettu? Aivan niin kuin se oli Lootin päivinä, me näemme tuon saman asian. Jehova on asettanut näyttämön ja sanonut meille: “Niin kuin se oli Lootin päivissä!” Te näette nämä sanansaattajat täällä ulkona Babylonissa, yrittämässä saada Lootia ulos; ja te näette Sanoman Valituille. Abrahamille, joka jo oli ulkona. Ja kaikki on täydellisesti tunnistettu, aivan tarkalleen, nimeä, paikkaa ja aikaa myöten.

51   Mutta nyt se on hallituksen käsissä. Hallituksen täytyy tuomita se nyt, ja he tulevat tekemään sen. Älkää olko huolissanne siitä. Se on kristillinen kansakunta, sen täytyy ottaa kristillinen asenne, jos se on. Ratkaisu on meneillään.

52   Tuon koko kansakunnan täytyi olla tuomittu. Ja se tapahtui. noin  70 jKr., kun tuo suuri Rooman kenraali piiritti Jerusalemin, suunnilleen vuonna 70, armeijansa kanssa Roomasta, ja siellä he maksoivat Hänen hylkäämisensä hinnan.

53   Tänään, kun me katsomme tuota oikeudenkäyntiä siellä ja jäljittelemme sitä eri tavoilla pitkänperjantain oikeudenkäynneissä ja niin edelleen. Ja tuo aivan sama asia, josta me puhumme, joka tapahtui tuona pitkänäperjantaina, on aivan neniemme alla tänään! Ja meidän vanhimpamme tekevät saman asian, jonka hekin tekivät, vievät sen suoraan samankaltaiseen oikeudenkäyntiin, sen jälkeen, kun samanlainen luvattu Sana on vahvistettu aivan samoin kuin se oli vahvistettu siellä.

54   Jeesus, “tavallinen kirvesmiehen poika”, niin ajateltiin. Hän oli Jumalan Sana julkituotuna. Ja Hänet oli täydellisesti tunnistettu, koska Jumalan teot olivat julkituoneet itsensä Hänen kauttaan ja todistaneet, että Hän oli Messias.

55   Ja tänään, tuo samanlainen tapaus on tullut uudestaan, kun Pyhä Henki on tullut yllemme viimeisissä päivissä ja tunnistanut itsensä, suoraan seurakunnassamme, ja on todistanut samoin teoin, joita Hän teki, kun Hän oli täällä täyteydessä Jeesuksen Kristuksen yllä. Hän teki tuon saman asian Morsiamen yllä, tehden tuon saman asian, ja yhä me haluamme päästä eroon Siitä.

56   Muistakaa, nämä ääni nauhat joita nyt tehdään, ne menevät ympäri maailman, eikä vain tänne Phoenixiin. Minä puhun puolelle maailmaa, tällä kerralla, koska meillä on äaninauhapalvelu, joka menee ympäri maailman.

57   Pankaa merkille, tänään meillä on samankaltainen oikeudenkäynti, saman tunnistetun Sanan jälkeen. Hebrealaiskirje 13:8: “Jeesus Kristus sama eilen, tänään ja ainiaan.” Johannes 14:12: “Hän, joka uskoo Minuun, on myös tekevä niitä tekoja, joita Minä teen.” Matteus 28: “Kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa Evankeliumi kaikille luoduille.” “Katso, pieni hetki eikä maailma Minua enää näe, kuitenkin te olette näkevä Minut, sillä Minä tulen olemaan teidän kanssanne ja teissä, aikakauden loppuun asti.” “Jeesus Kristus sama eilen, tänään ja ainiaan!”

58   He ovat valinneet tänään, eivät vain murhaajaa, vaan Sanan murhaajan, seuraajan ensimmäiselle murhaajalle.

59   Kun he, apostolit saarnasivat Evankeliumia, ja myöhemmin Irenaeus ja monet noista suurista uskonpuhdistajista ja perustajista varhaisessa ajassa, niin erään kerran se tuli ratkaisuun Nikeassa, ja he päättivät tehdä maailmanlaajuisen seurakunnan ja pakottaa ihmiset tulemaan heidän tuomiovaltansa alle. Monet, jotka ovat lukeneet siitä historiasta, tietävät kuinka monia vanhoja profeettoja tuli sinne eläimen nahkaa ympärilleen kiedottuna, syöden ainoastaan yrttejä ja sellaista, ja he yrittivät ylläpitää tuota Sanaa Jumalan Sanana. Mutta mitä he tekivät noina viitenätoista verisen politikoinnin päivänä? He lopulta päättivät muodostaa maailmanlaajuisen seurakunnan ja oksastivat jotakin pakanuudesta kristillisyyteen, ja se lähti maailmalle maailmanlaajuisena seurakuntana.

60   Ja tänään, nämä protestantit kokoavat itsensä yhteen tässä Ekumeenisessa Neuvostossa ja tekevät tuon saman asian, oksastaen siihen ihmisperinteitä sen sijaan, että ottaisivat Jumalan Sanan, joka on perin pohjin Pyhän Hengen vahvistama, että Hän on sama eilen, tänään ja ainiaan. Seurakunta on punnittu vaa’assa tänään ja on todettu vajaaksi. Te olette takaisin Pilatuksen tuomiosalissa. Kyllä.

61   Mitä se tekee? Se valmistaa kuvan pedolle. Se on Rooman sateliitti. Kun tämä Ekumeeninen Neuvosto pakottaa ja tulee pakottamaan jokaisen protestanttisen kirkkokunnan siihen, ja käytännöllisesti katsoen ne ovat kaikki siinä nyt, Täyden Evankeliumin ryhmät ja kaikki. Ja hetki on tuleva, kun heidän täytyy joko tulla, tai pysyä ulkona ja tuohon aikaan, kun tuo pakko tulee, te olette jo tulleet yhdeksi pedon merkin kanssa. Niin se on tarkalleen.

62   Mitä se on? Protestanttiset portot vanhan äidin, Rooman, huoran kanssa! Ilmestyskirja 17 sanotaan, että hän oli “PORTTOJEN ÄITI”, täsmälleen, protestanttiset kirkkokunnat; pitäen kädessään Jumalan vihan maljaa, jonka hän esittää, todistaen: “Tämä on mitä me uskomme”, ja jokainen niistä sanoo: “Tämä on mitä me uskomme.”

63   Tässä on se, mitä seurakunnan tulee uskoa, Jumalan Sana, “ja olkoon jokaisen miehen sana valhe”. Niin sen tulisi olla.

64   Mutta me tuomme Kristuksen uudestaan tuohon suureen ratkaisevaan hetkeen, jossa Hän oli, Pilatuksen oikeussalissa; liikuttava näky, pieni joukko syrjään työnnettynä, pää kumarassa. Toiset kirkkokunnat hylkäävät heidät ja ajavat heidät pois ja sanovat: “Älkää olko missään tekemisissä Sen kanssa!” Teidän on parasta tarkistaa se Sanalla. Nyt me näemme, että se on tämä Ekumeeninen Neuvosto. Mitä se tekee? Se… Raamattu…

 Te sanotte: “Sanooko Raamattu siitä?” Kyllä.

65   “Heillä on jumalisuuden muoto, mutta kieltävät sen Voiman.” Sokeita, alastomia, kirkossakävijöitä, omaten jumalisuuden muodon, mutta kieltäen Pyhän Hengen Voiman, joka samastaa Jeesuksen Kristuksen Sanaansa. Kuinka voi joku väittää, että hänellä on Pyhä Henki ja kieltää sen Sanan, joka on Pyhä Henki? Kuinka voi joku tehdä sen? Hänen oma todistuksensa todistaa, ettei hän ole mitä hänen pitäisi olla, harjoittaen hengellistä haureutta, kieltämällä Jumalan Voiman. Paavali sanoi 2. Tim. 3. luvussa mitä se tulisi olemaan, hän sanoi: “Kiivaita, ylevä-mielisiä!”

66   “Minulla on tohtorin arvo, Ph.D, LL.D.” Minulle se merkitsee sitä, että te olette kauempana Jumalasta kuin aloittaessanne. Kyllä vaan. Se vain vie teidät poispäin Jumalasta, eikä tuo teitä Jumalan tykö. Ainoa asia, joka voi vetää teitä Jumalan tykö, on Pyhä Henki. Hänen Sanallansa.

67   Pyhä Henki on kompassi. Pohjantähti on Sana. Ja kompassi osoittaa vain Pohjantähteen. Pyhä Henki osoittaa teidät Sanaan, ei johonkin ekumeeniseen liikkeeseen, ei johonkin kirkkokuntaan, vaan Jumalan Sanaan. Muistakaa, kaikki toiset tähdet liikkuvat maailman mukana, mutta Pohjantähti pysyy täsmällisenä, koska se on keskus. Ja jokaisen toisen miehen sana tulee pettämään, mutta Jumalan Sana ei voi pettää. Se on Pohjantähti, keskipiste. Se ei liiku maailman mukana. Ei väliä, missä maailma on. Se pysyy samana eilen, tänään ja ainiaan. Ja Hän on Sana!

68   Veli ja sisar, minä pyydän teitä Jeesuksen Nimessä, harkitsemaan Tätä. Te olette uskoneet minua siinä, mitä olen sanonut näinä vuosina. Jos Jumala on todistanut sen, mitä olen sanonut Totuudeksi, en minä, se on ollut Hänen Sanansa, joka on tehnyt sen, silloin annan teille vetoomuksen Jeesuksen Nimessä, tehdä tarkistus Tässä. Älkää olko sokeita näille asioille; se on suoraan yllänne.

69   Ja muistakaa, Raamattu sanoi Matteus 24:24, että “kaikki ne, joiden nimet eivät olleet kirjoitetut Karitsan Elämän Kirjassa, maailman perustamisesta, ottaisivat tämän merkin.” Vain Valitut, jotka ovat määrätyt näkemään Sen, tulevat näkemään Sen. Muut heistä ohittavat Sen miljoonan mailin päästä.

70   Me näemme nyt tämän suuren liikkeen, Saatanan suuren koneiston asetettuna järjestykseen. Ainoa asia, mitä se tarvitsee, on… Sillä on mekaniikka, se odottaa vain dynamiikkaansa, panemaan sen voimaan. Tuo liike on koko seurakunta, suuri neuvosto ja kaikkea. Tuo suuri koneisto on siellä valmiina, mutta he odottavat tuota hetkeä jolloin he voivat tehdä sen ja tehdä sen pakoksi, tehdä sen laiksi. Katsokaa radiolähetyksiä ja asioita joita me kuulemme tänään, radiosta ja sanomalehdistä. Sehän on aivan yllänne nyt.

71   Meillä ei ole aikaa tehdä mitään muuta kuin vastaanottaa Jeesus Kristus. Hänet on perin pohjin tunnistettu.

72   Kuunnelkaa, me sanomme Saatanan suuresta koneistosta, joka on siellä valmiina liikkumaan, se on totta, murskaamaan maahan; mutta muistakaa, Jumalan pienen lauman, joka uskoo Sanan, sen mekaniikka on myös valmiina. Se on valmiina Dynamiikkaa varten sytyttämään sen Pyhällä Hengellä. “Älä pelkää, pieni lauma, se on teidän Isänne hyvä tahto antaa teille Kuningaskunta.” Pyhä Henki on osuva pieneen Seurakuntaan, joka on tullut ulos maailmasta, naisilla on pitkät hiukset. Nasiirin merkkinä, osoittamaan, että he ovat erottaneet itsensä…

73   Nasiiri on eräs, joka on tehnyt mitä? On erottanut itsensä Jumalan Sanalle; he eivät ole shortseja käyttäviä, maalattukasvoisia Iisebelejä, jotka kutsuvat itseään kristityiksi: ei koskaan; miehet, niin vätyksiä, että he sietävät kirkkokuntaa ja riippuvat kiinni jonkun keisarin tai Herodeksen takin liepeissä, sen sijaan, että  seisoisivat Jumalan Sanan puolesta. Mutta Jumalalla on uskolliset ihmiset, aito Jumalan lauma, joka ei välitä mitä maailma sanoo. He uskovat, että Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ainiaan.

74   Tämä ei ole suosittua. Se saattaa teidät epäsuosioon, mutta se on Totuus! Jumalan käsky on tehdä se ja Jumala tulee tekemään sen. Jumala siunatkoon teitä. En tarkoita torua, vaan varoittaa teitä. On parempi kärventyä, kuin palaa, koska tahansa, niinpä ottakaa vaarin varoituksesta. Pyhä Henki puhuu näissä viimeisissä päivissä.

75   Kaikki Kirjaan kirjoitetut tulevat pääsemään pakoon sitä. Me näemme nyt, että tämä pieni lauma on valmiina Dynamikkaa varten, siirtämään Sen ylös taivaille, pääsemään pakoon kaikkea tätä ahdistusta.

76   Joku sanoi eräänä päivänä, kun olin puhumassa, hän sanoi: “Veli Branham, etkö sinä sitten usko, että seurakunta tulee menemään ahdistuksen lävitse?”

77   Minä sanoin: “Minä uskon, että seurakunta tulee menemään, mutta ei Morsian.” Seurakunta tulee menemään ahdistuksen lävitse, kyllä vaan, mutta Morsian on vapaa siitä. Morsian on menevä Ylöstempauksessa, hetkessä, silmänräpäyksessä. Morsian temmataan kohtaamaan Herransa ilmassa, Hääateriaa varten. Hänellä ei ole mitään ahdistusta, minkä lävitse mennä; hänen Herransa on maksanut hinnan hänestä. Me olemme niin kiitolliset siitä. Kyllä.

78   Seurakunnan ja kansakunnan hylkäämisen jälkeen, siellä oli vain yksi huuto, seuraava liike oli: “Hävittäkää Se”

79   Se on seuraava huuto, joka meillä on. Seurakunta on lujasti hylännyt Pyhän Hengen. Me tiedämme, että se on. Oi, jäsenet ovat tulleet ulos kaikesta, se on suuri huuto, presbyteereillä, metodisteilla, baptisteilla, luterilaisilla; mutta seurakunta itsessänsä, tuo kirkkokunta, se ei voi liikkua, ei koskaan. Se on jo kirkkokunnallistunut. Mikä asia on nyt seuraavaksi? “Ristiinnaulitkaa Se! Ristiinnaulitkaa Se!” Mikä? He ristiinnaulitsevat uudestaan, minkä? Vahvistetun Sanan, että se on Totuus. Jumalan Sana on ristiinnaulittu uudestaan. Aivan niin kuin Eeva turmeli koko fyysisen maailman, hylkäämällä yhden pienen osan Jumalan Sanasta, niin on seurakunta tehnyt tuon saman asian.

80   Te voitte sanoa minulle: “Veli Branham, sinulla on väärä tulkinta Siitä.” No niin, se on teidän mielipiteenne.

81   Jumala ei tarvitse mitään tulkkia. Jumala on oma tulkkinsa. Se on se, mikä siinä on vikana tänään, meillä on liian monia ihmistekoisia tulkkeja. Jumala voi itse tulkita Sanansa. Hänen oma Sanansa vahvistaminen on Sen tulkinta.

82   Nuo fariseukset ovat myös voineet huutaa: “Meillä on tulkinta!” Ja saddukeukset sanoa: “Meillä on Se!” Mutta Jeesus oli tuo tulkinta. Aamen.

83   Jumalan luvatun, paljastetun voiman julkituleminen on vahvistus. Lukekaa Kirjoituksia ja nähkää, mitä seurakunnan tulisi olla tänään. Kyllä. Jumala ei tarvitse mitään tulkkia.

84   Sanokaamme, että se oli mitä he tekivät Jeesukselle. He siellä aikaisemmin, he ajattelivat, ettei Hänellä ollut tätä tulkintaa. Hän oli tuo tulkinta. Jumalan ei tarvinnut tulkita Sitä. Jeesuksen elämä tulkitsi. Hän sanoi: “Tutkikaa Kirjoituksia, sillä Niissä te ajattelette teillä olevan Iankaikkisen Elämän; Ne ovat Ne, jotka todistavat Minusta. Ja, jos Minä en tee Isäni tekoja, älkää silloin uskoko Minua. Jos ne teot, jotka Hän puhui tästä päivästä, eivät julkituo itseään Minussa.” Hän sanoi: “Niin silloin älkää uskoko sitä.”

85   Tekivätkö Ne sen? Jumala sanoi: “Neitsyt on tuleva raskaaksi”, ja hän tuli. Uskotteko te sen? [Seurakunta sanoo “Aamen.”] Tietenkin; mutta he eivät uskoneet. “Neitsyt on tuleva raskaaksi”, ja hän tuli. Se sanoi: “Rampa on kävelevä, sokea näkevä”, ja mitä muuta tulisi tapahtumaan. Se todisti, että ne tulisivat tekemään sen, ja Jeesus oli sen julkituleminen.

86   Mooses sanoi: “Herra teidän Jumalanne on nostava esiin profeetan, minun kaltaiseni.” Sana tulee profeetalle. Ja profeetat, Sana on sydämen ajatusten erottaja. Kun he näkivät Hänen tekevän tuon erottamisen, he sanoivat: “Tämä on Belsebul, ennustelija.” Se oli nimike, jonka he kiinnittivät Häneen ja samoin on tänään, kun he kutsuvat “pyhäksi kieriskelijäksi”, tai joksikin sen kaltaiseksi, se ei ole yhtään sen kummempaa.

87   Vaikkakaan, Hän ei tarvitse mitään tulkintaa. Hän oli tuo tulkinta. Jumala todisti sen Hänen kauttaan. Kuka on se syntinen mies tänään, tai kuka oli se syntinen mies silloin, joka kieltäisi, ettei tuota Sanaa oltu tulkittu?

88   Jeesus pyysi heitä, sanoen: “Tutkikaa Kirjoituksia. Ne todistavat kuka Minä olen. Ne ovat tuo tulkinta. Jos Minun elämäni ei tulkitse sitä mistä puhun, silloin älkää uskoko Minua.”

89   Mikä syntinen mies voisi olla tänään, joka voi katsoa Raamattua kasvoihin ja nähdä eikö Pyhä Henki tulkitsekin Sanan tänään tekemällä itsensä tunnetuksi luvattujen lahjojen julkituomisella ja tekemällä ne asiat, jotka Hän lupasi tehdä tänä päivänä? Malakia 4 täyttyy ja kaikki muut Kirjoitukset täyttyvät ja näemme, että se on täällä aivan ajan lopulla! Te ette tarvitse ketään miestä tulkitsemaan sitä. Ei. Se tulkitsee itsensä. Se todistaa, että se on tämän hetken Sanoma! Tehkää parannus ja kääntykää Jumalan tykö, koko maailma! Te seurakunnat, tehkää parannus ja kääntykää Jumalan tykö! Älkää yrittäkö pestä Häntä pois käsistänne, koska te ette voi tehdä sitä. Tuo kiistakysymys on nyt meneillään, niin kuin se oli silloin.

90   Hän sanoi: “Tutkikaa Kirjoituksia; Ne todistavat Minusta.” Jeesus sanoi: “Minun tekoni ovat Minun tulkintani.”

91   Hän sanoi Moosekselle, kun Hän kohtasi hänet siellä palavan pensaan ääressä, Hän sanoi: “MINÄ OLEN. Muistan lupaukseni. Muistan, että Minun tuli tuoda kansa, ulos mahtavalla kädellä. Annoin tuon lupauksen ja tulen olemaan sinun kanssasi. Lähetän sinut. Ole sinä vain Minun puhetorveni, ja merkit tulevat tulkitsemaan, olenko Minä lähettänyt sinut tai en.” Aamen.

92   Se on mitä miesten ja naisten tulisi etsiä tänään, toisen maastamuuton lupausta, ja Jumalan Sanan tulkintaa, joka on julkituotu.

93   Vaikeutena on tänään se, että he sanovat: “Mutta, minun kirkkoni ei usko Tätä.” Missä on vika? Elättekö te jonkun toisen aikakauden varjossa? Nuo kirkot olivat hienoja aikanaan, mutta miten on tämän ajan kanssa? Tämä on toinen aika.

94   Te ette olisi koskaan saaneet Wesleytä uskomaan Lutheriin, siellä ei ollut pyhittämistä. Ei koskaan.

95   Te ette koskaan saisi helluntailaista uskomaan baptisteihin, tai sillä tavalla, menemään takaisin siihen. He löysivät jotakin parempaa. He elivät valossaan omana päivänään.

96   Ja tänään, Helluntai on organisoitunut ja asettunut aloilleen niin kuin hekin, se on täsmälleen sama asia. Ja Sana liikkuu eteenpäin ja se on liikkumassa suoraan pois heistä. Se on täsmälleen oikein, koska me olemme tulleet niin jäykiksi ja tärkätyiksi. Me annamme seurakuntiemme mennä eteenpäin minkälaiseen tilaan tahansa. Kunhan meillä vain on jäseniä, niin se on kaikki mikä on tarpeellista, koska meillä on niitä enemmän, kuin meillä koskaan on ollut. Me kerskumme siitä.

97   Sallikaa minun sanoa teille jotakin, se on vanha sananlasku, että “Perkele laskee väkensä. Jumala punnitsee omansa.”

98   Se on myös totta, yhä tänäänkin. Jumala punnitsee teidät Sanallansa, nähdäkseen oletteko vajaat vai ette. Minä en välitä väkijoukoista, kuinka monia on, kuinka epäsuosittua se on. Se on Jumalan Sana julkituotuna tätä hetkeä varten. Täsmälleen oikein. En välitä väkijoukoista ja siitä kuka tulee ja kuka ei. Se on Jumalan Sana, joka on kysymyksessä, niin kuin se oli siellä Pilatuksen oikeussalissa. Punnitkaa Se, ja nähkää missä meidät todetaan vajaiksi. Kyllä. Me uskomme, että Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ainiaan.

99   Me näemme Hänen sanoneen Moosekselle, että “Minä tulen olemaan sinun kanssasi, ja vain käytän sinun suutasi. Mene sinä ja puhu sanat niin kuin Minä sinulle sanon, ja merkit tulevat tulkitsemaan itsensä.”

100   Näettekö, Jumala ei tarvitse mitään tulkkia. Oi ei. Häntä ei tule tulkita. Jumalan tulkinta todistaa itsensä. Hän sanoi, että Hän oli oman Sanansa tulkki ja Hän on. Hän teki sen Mooseksen kanssa ja Hän tekee sen tänään. Me tunnemme Hänet Raamatussa, Elohimina. Elohim on “kaikkiriittävä”. Hän ei tarvitse kenenkään neuvoa. Hän seisoo yksin. Hän on Jumala ja Hän on Sana. Ja, kun Sana lupaa jotakin ja tekee Sen tunnistetuksi edessänne, niin minkä kaltaisen tulkinnan te sen lisäksi haluatte?

101   Oi, syntinen mies tai nainen, kuka olet sinä voidaksesi nousta esiin ja sanoa, että se on väärin? Kun Jumala Pyhällä Hengellänsä ja luvatulla Sanallansa tulkitsee Sen jokaisen meidän kasvojemme edessä, niin kuka olemme me sanomaan, että se on väärin? Oi syntinen henkilö, kuinka voisit tehdä sen? “‘Syntinen’, mitä sinä tarkoitat, sillä veli Branham?” Epäuskoa! On ainoastaan yksi synti, se on epäusko. Se ei tarvitse mitään ihmisen typerää tulkintaa!

102   Hän tulkitsee omansa. “Minä olen Herra”, Hän sanoi. “Minä istutin Sen; Minä kastelen sitä päivin ja öin, ettei kukaan nyhtäisi sitä Minun kädestäni.” Hän myös sanoi toisessa Kirjoituksessa, että “Hän valvoo Sanansa, toteuttaakseen Sen.” Toteuttaakseen Sen, “paljastaakseen” Sen (kenelle?) Valituillensa, niille joiden nähtäväksi se on lähetetty. Hän esittää Sen niille, joiden nähtäväksi se on lähetetty.

103   Hän valvoo Sitä, varjelee Sen kaikilta näiltä typeriltä lihallisilta tulkinnoilla, näiltä asioilta, kuten “tämä on oikein, ja tuo on oikein, ja tuo on oikein.” Jumala on oikeassa, Jumalan tunnistama henkilö!

104   Kaikki nuo fariseukset olisivat voineet nousta ylös ja sanoa: “Me olemme Jumalasta! Meillä on lait. Meillä on tämä.” Ja siellä seisoi Sana itse. He sanoivat: “Pois Se! Ristiinnaulitse Se! Se ei samasta itseänsä sen mukaan, mitä me uskomme.”

105   Mutta se samasti itsensä Sanan mukaan. Aamen. Nuo, joilla oli silmät nähdä, näkivät Sen. Nuo, jotka olivat sokeita, eivät nähneet Sitä.

106   Myöskään he eivät tule tekemään sitä tänään. Siinä kaikki. He ovat jo sinetöineet itsensä pois, monet heistä, pois Siitä.

 Oi, kyllä, täyttäen Sen, osoittaen Sen todeksi.

107   Jotkut sanovat: “Minä uskon niin-ja-niin paljon Siitä. Veli Branham, voin uskoa Raamatun. Olen myötämielinen Raamatun kanssa. Olen Raamatun myötätuntija. Uskon niin-ja-niin. Uskon, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika. Mutta en voi uskoa kaikkea Siitä, koska kirkkokuntani sanoo, että se ei ole niin.”

108   Minkä kaltainen tulkki teillä silloin on? Saman kaltainen kuin Eevalla oli, perkele. Hän yritti tulkita Sanaa Eevalle ja hän sanoi: “Oi, tämä on oikein ja tuo on oikein, mutta et kai sinä…” Varmasti, se on oikein! Mitä Jumala sanoo. Se on oikein! En välitä, miltä se näyttää toisista. Kun Jumala sanoi sen tulevan tapahtumaan, tulee se tapahtumaan sillä tavalla. Tahtoisitteko te käyttää Eevan tulkkia? Oi, sinä syntinen henkilö, kuinka voisit tehdä sen? Kyllä, heillä oli Eevan tulkki.

109   Tuo todiste, niin kuin sanoin toisena päivänä, me yritämme asettaa jotakin todistetta. Luther sanoi: “Uskokaa, ja se on, sillä selvä.” Perkele myös uskoo. Wesley sanoi: “Huutakaa, ja teillä on Se”, mutta kävi selville, ettei hänellä ollut. Helluntailaiset sanoivat: “Puhukaa kielillä ja teillä on Se.” Heillä ei ollut. Kristillinen Tiede sanoo: “Rakkaus, teillä on Hengen hedelmä”, mutta heillä ei ole Sitä. He kieltävät Jeesuksen Kristuksen Jumaluuden.

110   Mikä on tuo todiste Siitä? Kun se henki, joka teissä on, voi vahvistaa jokaisen lupauksen aamenella, ja Jumala tulee vahvistamaan sen. Se oli tarkalleen sillä tavalla Jeesuksen Kristuksen kanssa. Oi, kyllä. Heillä oli enemmän hengen hedelmiä, heillä oli kaiken kaltaisia todisteita. Te ette voi pitää todisteena mitään muuta kuin sen, kun Jumala itse julkituo Sanansa. Se on ainoa todellinen todiste mitä on olemassa siitä, että te olette kristitty. Kuinka te voitte olla kristitty kun…

111   Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan kanssa ja Sana oli Jumala. Ja Sana oli tehty lihaksi ja asui keskuudessamme. Sama eilen, tänään ja ainiaan!” Hän oli sama Jumala, joka oli Daavidissa. Hän oli sama, joka oli Mooseksessa. Hän oli sama Jumala, joka oli apostoleissa. Ja Hän on sama Jumala, joka oli Jeesuksessa Kristuksessa, julkituodakseen itsensä siellä tuon luvatun Sanan tähden. Ja Hän on sama Jumala tänään, sama Sana, heittäen Valon tämän hetken Sanan ylle. Jumala olkoon meille armollinen! Kyllä. Uskoa, että Jumala tulkitsee itsensä, että jokainen Sana tulee vahvistetuksi! Kyllä. Hän on oma tulkkinsa.

112   Ja veli, ajattelen tätä hetkeä! Voisin viipyä tässä pitkän aikaa, mutta teillä on kokous alkamassa. Uskon, ja tulen sanomaan, että tänään; jos emme ole tarkkaavaisia, on Hän meidän amerikkalaisten käsissä. Ajatelkaa sitä. En sano tätä vihaksi; sanon tämän Valoksi. Sanon, että Jeesuksen Kristuksen Veri on Amerikan seurakunnan käsissä tänään. Jeesuksen Kristuksen Veri on Amerikan yllä, kokonansa. Jeesuksen Kristuksen Veri on metodisteja, presbyteerejä, luterilaisia, helluntailaisia vastaan. Se on meidän kaikkien käsissämme. Katsokaamme nyt onko niin. Ajatelkaa sitä, Jeesuksen Kristuksen Veri! Oi!

113   Ja niin kuin Pilatus tuona päivänä teki, se muistuttaa minua niistä kolmesta tavasta, joilla Pilatus yritti pestä sitä pois käsistään. Hän yritti kaikilla kolmella tavalla saada sitä pois käsistään, mutta hän epäonnistui. On ainoastaan yksi tapa miten te saatte Sen pois käsistänne. Katsokaamme mitä hän teki. Pilatus yritti näillä kolmella tavalla ja ne kaikki epäonnistuivat.

114   Meidän on kohdattava tämä kyseessä oleva asia. Me tiedämme, että se on täällä, sillä Hänen Sanansa on tunnistettu kirjoituksenmukaisella todisteella. Tätä päivää varten luvattu Sana on tehty lihaksi, jopa tuota pahaa asiaa, Jeesuksen Kristuksen hylkäämistä myöden; niin, että Hän, tässä Laodikean aikakaudessa, on seurakunnan ulkopuolella. Me tiedämme, että se on Totuus. Ajatelkaa sitä. Jeesuksen Kristuksen Jumalan Pojan Veri on meidän käsissämme. Se pelottaa minua, ajatella sitä. Mennä Hänen ylitseen, se saa kylmänväreet kulkemaan, kun ajattelee sitä, Jeesuksen Kristuksen Veri!

115   Kun, ihmiset varovat toisen kanssaihmisensä verta. Erään kerran Chicagossa, ei pitkääkään aikaa sitten, eräs ystäväni seisoi siellä, kun yksi Dillingerin koplasta, tai mikä se sitten olikin, ammuttiin kadulla. Ihmisiä kokoontui sadoittain ja he kaikki seisoivat siellä ympärillä. Mutta mitä he tekivät? Kaikki kiersivät sen paikan ympäri kadulla, minne veri oli levinnyt tuosta luodinreiästä, kaikki kiersivät tuota verta. He eivät olisi astuneet kanssaihmisensä vereen. Oi, ei koskaan. He ovat hyvin epäluuloisia siitä.

116   Mutta he kävelevät suoraan Jeesuksen Kristuksen Veren lävitse. Tämä vanha sanonta on yhä totta: “Hullut kävelevät raudoitetuilla kengillä siellä, missä Enkelit pelkäävät astua.” Niin se on, he kävelevät suoraan Sen yli, sanoen: “Ihmeiden päivät ovat ohitse. Se sopi hyvin apostoleille, mutta ei meille.” Voi hyvänen aika, kuinka te voitte sanoa sen? Te poljette jalkojenne alle Jeesuksen Kristuksen Veren, jolla teidät oli pyhitetty! Oi, ajatelkaa tuota Verta meidän käsissämme!

117   Kun on kysymys kanssaihmisen verestä. Ajattelen tuota asiaa muutamia viikkoja sitten, kun me ajattelimme, ettei sitä voisi tapahtua meidän kansakunnassamme. Entä miten on tämän miehen kanssa, Oswaldin? Siellä hän istuu sellissänsä, hikoillen, jos hän on järjissään.

118   Ja ajattelen miestä, joka kuuntelee tätä ääninauhaa, missä tahansa, tai istuu täällä läsnä ja kuuntelee Sanomaa, todistaen; hikoillen, tietäen, että teidän on tultava tuomiolle ja vastattava Jumalan Sanalle, vastattava Jeesuksen Kristuksen Verelle, jolle teidät on esitelty, joka on teidän käsissänne, joka on meidän käsissämme.

119   Pankaa merkille, Oswald istumassa siellä, mikä hirvittävä asia sen olisi tullut olla hänelle, tai olisi ollut, tai arvaan, että oli, kun hän ajatteli kohtaavansa Korkeimman oikeuden, joka on vihainen presidenttinsä murhaamisesta. Ei olisi mitään armoa. Kaikki todisteet, mitä he vain voisivat saada häntä vastaan, olisi häntä vastaan. Sormenjäljet, ase, paikka missä hän oli, se kaikki tuotaisiin hänen eteensä.

120   Se on lievä asia siihen verrattuna, mitä se tulee olemaan ihmisille, jotka istuvat näissä kokouksissa ja katselevat Jeesuksen Kristuksen nousemista Olentonsa muodossa ja samastavan itsensä, ja sitten te kävelette ulos hyväksymättä Häntä, pitäen kiinni jostakin pienestä uskontunnustuksesta, tai se on jotakin mitä te kutsutte vähäpätöiseksi. Se on oleva lievä asia, siihen verrattuna, kun te istutte vihaisen Jumalan läsnäolossa, te, jotka olette polkeneet… te, jotka olette polkeneet Hänen oman Poikansa Veren jalkoihinne ja ristiinnaulinneet Hänet uudestaan mielessänne ja vaihtaneet esikoisoikeutenne suosioon. Se tulee olemaan hirvittävä asia tuona päivänä. Se on kauhistuttava ajatus. Kuinka te voitte istua tuossa hikoilusellissä?

121   Te alkuasukkaat Afrikassa, te Australiassa, Ruotsissa, Sveitsissä, te, jotka kuuntelette tätä ääninauhaa, kuinka te tulette vastaamaan Tuomion Päivänä, kun minä olen ollut teidän kansakunnissanne, ja te olette nähneet Jeesuksen Kristuksen tuntomerkin nousevan esiin ihmisten joukossa ja todistavan itsensä?

122   Hikoilla, voi hyvänen aika, kuinka hänen on täytynyt hikoilla. Oi, kuinka hän voi tehdä sen, jos hän oli täysissä järjissään?

123   Minkä kaltaisen vihaisen Jumalan te ajattelette sen tulevan olemaan noille, jotka ovat polkeneet jalkoihinsa Jumalan Pojan ja ristiinnaulinneet Hänet uudestaan?

124   Pankaa merkille lentäjä, kun hän valmistautuu lentoon. Lentäjä, joka valmistautuu lentoon, tarkistaa kaiken ennen lähtöään, jokaisen instrumentin. Hän menee sinne kiitoradalle ja seisoo siellä ja tarkistaa nuo siipien läpät, tarkistaa polttoainesäiliönsä. Kaiken, jokaisen mittarin mitä hänellä on, hän tarkistaa ne uudestaan ja uudestaan. Monet teistä ovat lentäneet lentokoneissa ja te tiedätte, että se on totta. Niin tarkistaa jokaisen instrumentin. Miksi? Hänellä on kanssaihmistensä veri käsissään. Hän haluaa olla varma, että kaikki mahdollinen toimii oikein.

125   Entä lääkäri leikkauksessa, kun hän tietää, että hän tulee suorittamaan leikkauksen, ottamaan pois kasvaimen, tai suorittamaan sydänleikkauksen? Kun hän aikoo leikata ruumistanne, hän tarkistaa sydämenne, hän tarkistaa verenpaineenne, hän tarkistaa oletteko vilustunut, hän tarkistaa nukutusaineet. Hän tarkistaa kaiken, uudestaan ja uudestaan ja jälleen uudestaan. Miksi? Hän ei halua kanssaihmisensä verta käsiinsä.

126   Ja, jos joku lentäjä ja lääkäri ja niin edelleen, tekee tarkistukset, niin kuinka tulisikaan Jeesuksen Kristuksen seurakunnan tehdä, kun me näemme nämä asiat joissa me elämme tänään? Meidän olisi parasta tehdä tarkistus. Jeesuksen Kristuksen Veri voi olla jäänyt käsiimme.

127   Ottakaamme nyt yksi asia, Pilatuksen ensimmäinen suunnitelma tehdä se oli: “Minä en löydä mitään vikaa Hänessä.”

128   Kuinka se onkaan sillä tavalla niin monen hienon ryhmän keskuudessa tänään! “Minä en löydä mitään vikaa Sanassa. Se on kaikki hienoa, mutta se oli apostoleja varten.” Raamattu sanoo, että Hän on sama eilen, tänään ja ainiaan! Te sanotte: “Tuo Raamattu on hyvä. Minä uskon, että he puhuivat kielillä; minä uskon, että he ajoivat ulos perkeleitä; minä uskon, että siellä oli profeettoja; mutta ei tänä päivänä.” Oh, hyvä mies, syntinen ihminen, mikä sinulla on vikana? Mitä tapahtuu, kun Matteus 28…, 24:24 lentää suoraan takaisin; Hebrealaiskirje 13:8, lentää suoraan takaisin syliinne?

129   Pilatus, hän ei voinut pestä sitä käsistänsä sillä tavalla. Ei, se putosi suoraan takaisin hänen syliinsä. Niin se tulee tekemään, joka miehelle, kun te olette seisseet ja nähneet Jumalan pitävän lupauksensa.

130   Pietari sanoi helluntaipäivänä: “Tehkää parannus, jokainen teistä ja ottakaa kaste Jeesuksen Kristuksen Nimessä syntien anteeksi antamiseksi, ja te olette saava Pyhän Hengen lahjan. Sillä tämä lupaus on teille ja teidän lapsillenne ja niille, jotka kaukana ovat, niin monelle kuin Herra meidän Jumalamme kutsuu.”

131   Kuinka kauas? “Koko maailmaan, jokaiselle kansakunnalle.” Sanotaan, että se oli jokaiselle kansakunnalle. “Menkää kaikkeen maailmaan.” Sitä ei ole vielä saavutettu. “Saarnatkaa Evankeliumi jokaiselle luodulle. Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat!’

132   Kuinka te tulette pesemään Sen pois käsistänne? Te ette voi tehdä sitä. Se on vahvistettu ja heitetty suoraan takaisin syliinne. Se antaa takaiskun, aivan niin kuin se antoi Pilatukselle. Oi, kyllä vaan, se tulee suoraan teille takaisin, kun te näette Kirjoituksen tunnistettuna aivan edessänne.

133   Toiseksi, lopettaessamme. Toiseksi, me näemme, että siellä oli eräs toinen tapa, miten Pilatus yritti sen tehdä, ja niin tekevät myös ihmiset tänään, hän yritti siirtää sen Herodekselle ja keisarillensa. Monet hienot saarnaajat tänään, episkopaalit, presbyteerit, luterilaiset, baptistit, helluntailaiset ja niin edelleen, haluavat siirtää sen eteenpäin: “Minun päämajani on se, joka ei anna minun tehdä sitä.” Se potkaisi takaisin silloin ja se potkaisee takaisin tänään.

134   Minä en kysy Assemblies of Godilta, Ykseysliikkeeltä, Jumalankirkolta, metodisteilta, baptisteilta, presbyteereiltä, Minä kysyn teiltä, yksilöinä, mitä te teette Jeesuksen Kristuksen Veren kanssa? Mitä tulemme me tekemään tämän voidellun Jumalan Sanan kanssa, joka on aivan edessämme tänään, jonka me tiedämme olevan Kristuksen, tämän hetken lupauksen? Mitä te tulette tekemään Sen kanssa? En kysy mitä teidän seurakuntanne tekee Sen kanssa. Teidän keisarillanne ja teidän Herodeksellanne ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Se ei vapauttanut Pilatusta vastuusta. Ei koskaan. Ei.

135   Nuo tuon päivän fariseukset sanoivat: “Olkoon Hänen verensä meidän ja meidän lastemme päällä.” Ja se on. Niin se on tarkalleen.

136   Mitä sanoi Hän, Jeesus, heille? “Te voitte erottaa taivaan muodon, mutta te ette voi erottaa ajan merkkejä.”

137   Ja, oi, en sano tätä Phoenixille, vaan sanon sen minne tahansa se meneekin. Te sokeat fariseukset! Kuinka te voitte tuhlata miljoonia dollareita, te voitte erottaa kommunismin; mutta sitä Jumalan Sanaa, joka on vahvistettu tätä hetkeä varten, te ette erota. Te ristiinnaulitsette Sen uudestaan. Te tiedätte kaiken kommunismista; mutta, jos te tuntisitte Raamattunne, te tietäisitte ne asiat joiden täytyy tapahtua. Se ei kiinnosta minua. Vihaan kommunismia, vihaan mitä tahansa, mikä on vastoin Jumalaa. Mutta se mikä minua kiinnostaa, on se, että Seurakunta olisi valmis tuota hetkeä varten. Morsiamen poismenemistä varten.

138   “Te voitte erottaa taivaitten muodon, mutta ajan merkkejä te ette voi erottaa.”

139   Ja oikeudenkäynti on Häntä vastaan tänään, se on Liittovaltioiden oikeuden varassa muodostaa tämä Kirkkojen Neuvosto ja kaikkea. Te voitte erottaa kommunismin ja kaikki nämä asiat, joista saarnaajat saarnaavat, ja kävelette suoraan ajan merkkien yli ja kutsutte sitä “fanaattisuudeksi”, kutsutte sitä “telepatiaksi”, tai joksikin sen kaltaiseksi ja kävelette pois ja estätte ihmisiä tulemasta edes kuulemaan Sitä. Jos historia ei olekin kerrannut itseänsä, niin nimeni ei ole William Branham. Tarkalleen. Mitä tulee tapahtumaan? Se heittää Jeesuksen Kristuksen Veren suoraan takaisin teidän käsiinne ja te kutsutte sitä “saastaiseksi hengeksi”, niin kuin he tekivät silloin.

140   Kaikkialla ympäri maailman! Arvaan teidän tienneen mitä tarkoitin sillä. Kaikkialla! Miksi te eväsitte minut, Sveitsissä? Miksi te teitte sen, Suomessa? Veri tulee olemaan teidän omissa käsissänne. Se on teidän päällänne. Ette te minua hylänneet; te hylkäsitte Hänet, ette minua, koska te sanoitte: “En usko senkaltaiseen.” Jumala sanoo senkaltaista! Siinä se on teille. Sokeat fariseukset, he voivat erottaa kommunismin, erottaa kaikki nämä asiat, mutta sitä hetkeä, jossa he elävät, sitä he eivät voi erottaa. Niin se on tarkalleen.

141   Nyt se on jälleen saavuttamassa lopullisen määränpäänsä. Tuo ratkaiseva hetki on jälleen täällä. Mitä se on? “Ristiinnaulitse Hänet!” “Me emme voi tehdä heistä kaikista metodisteja; me emme voi tehdä heistä kaikista baptisteja; me emme voi tehdä heistä kaikista ykseysläisiä; me emme voi tehdä heistä kaikista kolminaisuuslaisia; me emme voi tehdä heistä kaikista sitä, tätä, tai jotakin muuta; mutta me voimme muodostaa neuvoston.” Missä te kaikki olette eri mieltä ja niin kaukana toisistanne kuin itä on lännestä, ja tuo koko asia on väärin. Se on Rooman sateliitti. Tarkalleen.

142   No niin, kysyn teiltä yksilöinä. Mitä te tulette tekemään tämän voidellun Sanan kanssa, joka on Kristus, se Sana, joka luvattiin tätä päivää varten? Te, yksilöinä?

143   Pilatus ei koskaan saanut sitä pois käsistään. Te tiedätte sen. Hän kirkui, huusi, ja teki kaiken minkä tehdä voi. Hän ei onnistunut tekemään sitä. Sveitsissä on eräs legenda, siellä missä sininen vesi kuohuu, siellä missä hän teki itsemurhan. Te tiedätte sen historian. Se ajoi hänet lopulta hulluuteen ja hän teki itsemurhan. Miksi hän ei katunut? Hän ei voinut katua, ei sen enempää kuin Eesaukaan, joka ei voinut katua. Hän oli tehnyt sen! Älkää antako sen tapahtua itsellenne.

144   Hän on teidän käsissänne. Teot on tehty, Raamattu on saarnattu, Pyhä Henki on samastanut Sen. Kuka tahansa syntinen mies, uskallatko sanoa, ettei se ole niin, ettei se ole Pyhä Henki näissä viimeisissä päivissä! Ja ne Sanat, jotka on puhuttu, sanottiin, että se tulisi tapahtumaan, ja täällä se on aivan edessämme.

145   Älkää yrittäkö tehdä sitä. Älkää antako loppunne olla niin kuin Pilatuksen. Ei. Hänen olisi pitänyt vastaanottaa Hänet sydämessään. Se on ainoa tapa miten te voitte saada Hänet pois käsistänne, se on ottaa Hänet sydämeenne. Oi, älkää tehkö tuota samaa virhettä.

146   Kuulkaa, Hebrealaiskirje 10. luvussa sanotaan näin: “Jos me teemme syntiä tahallamme”, olemme tahallamme uskomatta, “sen jälkeen, kun olemme saaneet tiedon Totuudesta, ei ole enää uhria synnin puolesta.” Jos te tahallanne teette syntiä, sen jälkeen, kun se on tunnistettu teille, ja sitten te hylkäätte Sen, ei teillä absoluuttisesti ole mahdollisuutta koskaan tehdä parannusta.

147   Vain minuutin verran, minulla on eräs muistiinpano täällä, josta haluan puhua teille ennen kuin lopetan.

148   On niin kuin nuo vakoojat matkalla luvattuun maahan. He olivat maastamuutossa, tullen ulos Egyptistä, tullen ulos luvatun Jumalan Sanan kautta. Jumala teki Sanansa tunnetuksi profeetan, Mooseksen kautta, lähettämällä hänet sinne. Hänet oli tunnistettu, että hänen tuli tuoda heidät ulos niillä ehdoilla, jotka Hän, MINÄ OLEN, oli luvannut.

149   Kun he tulivat tuon maan rajoille, Kades-Barneaan, he tekivät suuren virheen, kun nuo vakoojat menivät tuohon maahan ja tutustuivat tuohon maahan, he sanoivat: “Me emme voi vallata sitä.” Mitä nämä kymmenen tekivät? He katsoivat olosuhteita, arvovaltaa, jonka he menettäisivät. “Me olemme heinäsirkkoja heidän silmissään.”

150   Joosua ja Kaaleb tarkistivat asian. He menivät takaisin Sanaan. Ja Herra sanoi: “Minä annan teille tämän maan! Se on hyvä maa, joka virtaa maitoa ja hunajaa.” He eivät ottaneet lukuun sitä, miltä se näytti, mitä tämä oli, mikä tämä todiste oli. Jumalan Sana sanoi: “Minä annan sen teille! Menkää ottamaan se!” Ja he olivat ainoat, jotka menivät sisälle.

151   Oi, tarkistakaamme Jumalan lupaukset tätä päivää varten. Niin se on. Muistakaa, me olemme toisessa maastamuutossa, maastamuuton ajassa; eikä tämä maastamuutto tällä kerralla ole maanpäälliseen luvattuun maahan, vaan luvattuun Kirkkauden Maahan, josta ei enää ole paluuta. Kunnia Jumalalle, me tulemme olemaan siellä! [Tyhjä paikka nauhassa] Tahdotteko tehdä sen, sillä aikaa, kun kumarramme päämme?

152   Kysyn tämän kysymyksen jokaisen miehen ja naisen ollessa hiljaa. Mitä te tulette tekemään tämän Jeesuksen kanssa, jota kutsutaan Kristukseksi? Tahdotteko vastaanottaa Hänet? Tahdotteko vastaanottaa Hänet Pelastajananne? Tai, tahdotteko pestä Hänet pois käsistänne? Tahdotteko siirtää Hänet edelleen jollekin ja sanoa: “Minun uskontunnustukseni ei sano Sitä”, tai “minun kirkkokuntani ei usko sitä juuri sillä tavalla”? Se on suoraan teidän käsissänne. Te ette voi päästä Siitä mihinkään. Mitä te teette tämän Jeesuksen kanssa, jota kutsutaan Kristukseksi? Hänen Verensä on teidän käsissänne, tämän viikon kokouksista lähtien. Rukoilkaamme.

153   Herra Jeesus, auta meitä juuri nyt, tässä hetkessä. Anna armosi ja laupeutesi olla kanssamme. Anna tämän seurakunnan nähdä. Herra, että Sinä olet Jumala, eikä ole ketään muuta paitsi Sinä. Samastakoon Jumalan Voima, Sana, nyt itsensä näissä ihmisissä, että voitaisiin tietää, että Sinä olet Jumala, ja että minä olen kertonut Totuuden, Herra. Olen tehnyt sen, tämän, Sinun Käskystäsi; niin kuin Elia sanoi kauan sitten. “Tein tämän kaiken Sinun käskystäsi.” Suo Herra, että se on oleva niin. Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Aamen.

 Nyt päänne kumarrettuina, jokainen teistä.

154   Pyhä henki juuri pysäytti minut, muutama minuutti sitten, kun aloin rukoilla. Hän sanoi: “Täällä on joitakin, jotka eivät vielä tiedä sitä.” Voikoon Taivaan Jumala jättää teidät ilman mitään puolustusta, heittäköön Hän sen sitten suoraan takaisin teidän syliinne, tänään.

155   Te sairaat ihmiset, jotka olette täällä. En ole koskaan tehnyt tätä Liikemiesten kokouksessa. Te sairaat ihmiset täällä, jotka uskotte Jumalaan ja uskotte teillä olevan uskon koskettaa Hänen vaatettaan. Ja muistakaa, Raamattu sanoo Hebrealaiskirje 4: “Jumalan Sana on terävämpi kuin kaksiteräinen miekka ja on niiden sydänten ajatusten erottaja.” Me kaikki tiedämme sen. Uskotteko sen? Tahdotteko rukoilla?

156   Älköön kukaan henkilö nyt liikkuko tästä eteenpäin. Olkoon jokainen todella kunnioittava, todella hiljaa, todella hiljaa. Rukoilkaa. Ja johtakoon Pyhä Henki nyt meitä siinä, mitä tehdä ja mitä sanoa, sillä tämä ratkaiseva hetki on täällä nyt vastassamme.

157   Herra Jeesus, se on Sinun käsissäsi. Minä olen Sinun käsissäsi. Minä jätän itseni Sinulle. Heitä se takaisin heidän syliinsä, Herra, pane se suoraan takaisin. Varmasti, Sinun suuri Pyhä Henkesi sanoo minulle täällä, mikä on oikein ja mikä väärin. Ja tiedän tämän nauhan menevän kohtaamaan monia siellä ulkona ja rukoilen, että Sinä tekisit sen tiettäväksi tänään, että olen kertonut heille Totuuden, ja että olen lähetetty tätä varten, niin kuin Sinä sanoit siellä virran yllä tuona päivänä, kun tuo Herran Enkeli seisoi siellä tuossa Tulipatsaassa. Olkoon se tiettäväksi tänään, että olen kertonut Totuuden, Jeesuksen Kristuksen Nimen kautta. Aamen.

158   Kohottakaa päänne nyt. Katsokaa tänne päin ja älkää epäilkö. Jumala Kaikkivaltias olkoon tuomarimme.

159   Kun Jeesus Kristus seisoi täällä maan päällä!  Kun Hän kuoli, Hän paransi sairaat, Hän pelasti kadonneet. Uskotteko te sen? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Mutta, kun Hän oli täällä, niin se kuinka he tiesivät Kuka Hän oli, oli, että Hän oli Sana. Kuinka monet tietävät sen todeksi? [“Aamen.”] Hän oli Sana ja Sana erottaa ne ajatukset, jotka ovat sydämessä. Onko se oikein? [“Aamen.”]

160   En voi nähdä ketään henkilöä tässä rakennuksessa, tällä kerralla, jonka tuntisin, paitsi nämä pastorit ja niin edelleen täällä takana.

161   Tai, ehkä veli Roberts on täällä, minulla on hänet huolehtimassa rukousjonon aloittamisesta. Onko veli Roberts siellä takana? [Joku sanoo: “Ei.”] Hän ei ole täällä. Hyvä on.

162   Palvelustehtäväni riittää tällä kerralla. Haastan teidät, Jeesuksen Kristuksen Nimessä, uskomaan minua, että olen kertonut Totuuden Sanasta ja uskomaan, että se, mitä olen sanonut, on Totuus. Tahdotteko tehdä sen? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”]

 Suo sen olla, Herra, suo sen olla.

163   Siellä istuu eräs mies, juuri tässä. Haluan teidän kääntävän silmänne; ettekö voi nähdä tuota Valoa riippumassa siellä? Siellä istuu mies, katsoen minuun, rukoillen. Hän kärsii keuhkoviasta ja heikkoudesta. Älä anna sen mennä ohitsesi, herra. Herra Carr, nouse ylös ja vastaanota parantumisesi. Jeesus Kristus tekee sinut terveeksi. En ole koskaan elämässäni nähnyt tuota miestä.

164   Siellä on mies siellä takana, hyvin hieno, hän rukoili myös. Mutta mikä on vikana tuolla miehellä, on se, että hänellä on silmävaiva. Hänellä on kasvain vasemmassa kyljessään. Hänen nimensä on Herra Bartlett. Usko! Onko se oikein, herra? Olenko minä vieras sinulle? Heiluta kättäsi; me olemme kokonaan vieraita. Niin on. Jumala siunatkoon sinua.

Usko, tulet parantumaan.

Uskokaa!

165   Minkä tähden sinä sanoit hänelle sen? Uskotko minun olevan Hänen profeettansa, herra? Kyllä. Sinä kärsit henkisestä järkytyksestä, pieni järkytys liikeasioissa. Niin se on. Niin on. Herra Carlson, uskotko koko sydämelläsi, että Jeesus tulee oikaisemaan sen sinulle? Onko se nimesi? Onko se asemasi? Hyvä on, voit saada mitä olet pyytänyt. Aamen.

166   Joku tällä puolella uskoi sen Sen, aamen, joku jolla on aito Pyhän Hengen usko.

167   Rouva Waldroff, minä näen sen. Minä, minä tunnen sinut. Ei, se ei ole sinun puolestasi. Se on tuon lapsen puolesta ja tuo lapsi on poikasi pojan-poika. En ole koskaan elämässäni nähnyt häntä. Se on totuus. Tuo lapsi kärsii silmäviasta, jonka aiheutti allergia, joka hänellä oli. Se on NÄIN SANOO HERRA. Usko!

168   Rouva, sinä olet hyvin sairas. Olet hermostunut, sinulla on vatsavaiva, olet melkein hermoromahduksen partaalla. Uskotko, että Jumala tulee parantamaan sinut? Mary, usko koko sydämelläsi ja Jeesus Kristus on antava sinulle mitä haluat. Hän on teidän sylissänne!

169   Tässä istuu pieni nainen, rukoillen, katsoen suoraan minuun, pää alhaalla. Nosta pääsi ja katso minuun. Hyvä henkilö. Sinä et ole täältä. Sinä tulet kaukaa täältä, New Yorkista. Mutta, jos sinä uskot, että Jeesus Kristus tekee sen hyväksi, Hän on antava sinulle Pyhän Hengen kasteen. Uskotko sen? Rouva Bryan, New Yorkista, usko koko sydämelläsi ja voit saada Pyhän Hengen juuri nyt.

170   Se on teidän sylissänne, ystävät! Uskotteko Sen, että Sana julkituo itsensä? Uskotteko Jeesuksen Kristuksen olevan saman eilen, tänään ja ainiaan? En tunne näitä ihmisiä. Jumala on tuomarini, en tunne näitä ihmisiä. Jeesus Kristus tuntee heidät. Mitä te tulette tekemään tämän voidellun Sanan kanssa, niin kuin Hän sanoi: “Niin kuin se oli Sodoman päivissä, niin se on oleva Ihmisen Pojan tulemuksessa”? Jos tämä osa on totta, silloin se Sanoma, jonka saarnaan on totta. Se on Pyhä Henki, Itse, tehden oman tulkitsemisensa, että se on oikein. Aamen. Uskokaa se koko sydämellänne! Tahdotteko tehdä sen?

171   Nouskaa sitten seisomaan ja vastaanottakaa Se, Jeesuksen Kristuksen Nimessä.

172   Pyhän Hengen ollessa täällä, haluan laskea käteni näiden nenäliinojen päälle täällä. Kohottakaamme kätemme Kristukselle.

173   Herra Jeesus, me uskomme Sinuun. Me tiedämme, että Sinä olet Totuus. Valo, Sana. Panen käteni näiden nenäliinojen päälle. Minä rukoilen, Herra Jeesus, että Sinun Voimasi ympäröisi tämän rakennuksen, kulkisi näiden nenäliinojen lävitse, yli näiden pienten vaatteiden. Ja voikoon Pyhä Henki tulla niiden ylle, Herra. Suo se. Ja voikoot he olla parantuneet joka ainoa heistä, sillä Sinun Sanasi on Totuus. Suo se, Herra.

174   Nyt jokaiselle tässä kuulijakunnassa, mitä te tulette tekemään tämän Jeesuksen kanssa, jota kutsutaan Kristukseksi? Se on teidän käsissänne. Älkää antako ihmisten sanoa teille… Tarkoitan ihmisiä, jotka kuuntelevat tätä ääninauhaa ja näitä ihmisiä täällä kuulijakunnassa, mitä te teette Sen kanssa tänään? Miksi ette vastaanottaisi Häntä, jokainen sairas täällä? Jokainen epäilevä mies täällä ja jokainen epäilevä nainen, miksi et vastaanota Häntä Pelastajanasi? Et tule koskaan pesemään Häntä pois käsistäsi. Uskontunnustuksenne ei koskaan ota Häntä pois käsistänne. Tässä maassa ei ole tarpeeksi Fullerin saippuaa ottamaan sitä pois. Ainoa asia, jonka voitte tehdä, on ottaa Hänet sydämeenne! Aamen. Tahdotteko vastaanottaa Sen? Kohottakaa silloin kätenne ja sanokaa se, antakaa Hänelle ylistys ja kunnia.

175   Taivaallinen Isä, he ovat Sinun. Sinun Sanasi on tunnistettu. Nämä ihmiset ovat Sinun. Minä jätän heidät Sinulle, Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Aamen.

176   Kohottakaa kätenne nyt ja ylistäkää Häntä. Minä jätän Hänet teille, Jeesuksen Kristuksen Nimessä.