63-1127 MAAILMA ON UUDESTAAN HAJOAMASSA
(World Is Again Falling Apart, The)
Shreveport, Louisiana, USA, 27.11.1963

1          Aamen. Herra siunatkoon teitä. Voitte istuutua. Tullessani sisään tänä iltana kuulosti niin hyvältä, kun te ylistitte Herraa, ja kun päästä tulemaan takaisin jälleen kotiin ja nähdä teidät kaikki. Olen odottanut tätä viime Kiitospäivästä lähtien, kun olin täällä viimeksi, että pääsisin jälleen takaisin omaan tabernaakkeliini. [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] En tiedä, minne hän meni. Täällähän hän onkin, juuri tässä. Minä vain ihmettelin, vieläkö hän tulee sanomaan “aamen” siihen, tiedättehän. [Veli Moore sanoo: “Aamen.”] On aina niin hyvä olla täällä. Ja niin kuin jo sanoin, olen odottanut sitä viime Kiitospäivästä lähtien.

2          Olemme juuri lähteneet New Yorkista, missä meillä oli ihmeellinen kampanja. Herra siunasi meitä siellä mahtavalla tavalla. Me olimme siellä Morris-Auditoriossa, joka oli täynnä väkeä, ja ylös ja alas katuja. Ja he seisoivat siellä odottaen. Ehkä joskus jotkut sivustakatsojat tulevat sisälle uteliaisuudesta, tiedättehän, ja ensimmäiseksi, kun sanotaan jotakin, josta he eivät pidä, he nousevat ja lähtevät ulos. Ja siellä ulkopuolella he olivat ja äänestivät siellä ulkopuolella, kuka tulisi saamaan heidän istuinpaikkansa, kun he tulisivat ulos. Ja joka ilta, kun tulin paikalle, heitä oli siellä paikalla noin korttelin matkalta täyttäen kadut kumpaankin suuntaan. Ja Herra siunasi meitä ja antoi meille sieluja, ja tapahtui monia suuria parantumisia.

3          Ja sitten Liikemiesten aamiaisella meillä oli ihmeellistä aikaa, he olivat myyneet kaikki liput. Ja sitten uskon, että he päästivät sisälle satoja, joilla ei ollut lippua. Ja sitten he täyttivät käytävät, heitä oli ympäri hallia ja ovien suussa ja niin edespäin. Ja meillä oli hienoa aikaa. Siellä oli eräs episkopaalinen pappi ja kaikenlaista, ja Herra siunasi meitä runsaasti.

4          Ja sitten me pysähdyimme kotona, minun toisessa kodissani, Jeffersonvillessä. Koska nykyään minä elän Tucsonissa, Arizonassa, niin kuin te tiedätte, että olen näinä kahtena viimeisenä vuotena asunut siellä.

5          Ja nyt olen matkalla takaisin Tucsoniin ensi viikolla Phoenixissa pidettävää Liikemiesten aamiaista varten, jossa me välittömästi uudenvuoden jälkeen aloitamme kampanjan muutamaa päivää ennen Kansainvälisten Liikemiesten konventtia, joka pidetään Ramada Inn [hotellissa].

6          Ja on niin hyvä olla tänä iltana täällä hienossa Shreveportin kaupungissa.

7          No niin, tavallisesti puhun pitkään, mutta tulen tällä kerralla tekemään parhaani pitääkseni sen joka tapauksessa alle kolmen tai neljän tunnin. Tiedän, että se uuvuttaa teidät loppuun, mutta katsokaahan, minulla ei ole tilaisuutta tavata teitä niin usein. Ja monet menevät Kirkkauden Kotiin, ennen kuin jälleen pääsen tapaamaan teitä. Ja minä ajattelen: “Tämä tulee olemaan viimeinen maallinen yhteen kokoontumisemme ennen pois­ menoanne.” Ja epäilemättä monet ovat menneet sen jälkeen, kun viimeksi olimme täällä viime vuonna. Ja luultavasti, jos Herra viipyy, ja meillä on tilaisuus tulla uudestaan ensi vuonna, niin joitakin meistä täällä olevista on jälleen mennyt pois, ehkä minä itse. Me emme tiedä, milloin meidät tullaan kutsumaan pois. Ja, tiedättehän, Herra Jeesus voi tulla, ennen kuin tämä kokous on loppunut tänä iltana.

8          No niin, niin kuin te minut tunnette, minä en ole mikään puhuja, minä vain rakastan Herraa ja teen sen, minkä vain voin Hänen kunniakseen. Ja kun seison täällä puhujanlavalla ja tiedän monien veli Mooren kaltaisten suurten miesten seisseen täällä lavalla, minusta tuntuu kuin olisin jotenkin… en poissa paikaltani, en tarkoita sitä. Mutta tarkoitan kielioppiani ja muita asioita, ja minusta tuntuu siltä, että jos ihmiset eivät todella rakastaisi minua niin paljon kuin rakastavat, he nousisivat ja kävelisivät ulos, kun minä tulen puhujanpöydän taakse. Niinpä he kestävät minua, ja olen siitä nyt kiitollinen.

9          Mutta aina kun tullen, minulla on vain tämä tavoite. Minä en tule tänne vain tullakseni nähdyksi. Jos niin tekisin, tulisin vierailemaan koteihinne, näettehän. Mutta tulen tänne tehdäkseni parhaani, mitä voin Herran Jeesuksen Kristuksen puolesta, kun olen täällä. Minulla ei täällä ollessani ole mitään muuta tarkoitusta kuin palvella Häntä parhaan tietoni mukaan ja tuoda teille Sanan juuri sellaisena, kuin Se on minulle annettu, ja rukoilla teidän sairaittenne ja ahdistettujenne puolesta. Nyt meillä tulee olemaan ilta tai kaksi, veli Moore ja minä, me tulemme yhdessä rukoilemaan sairaiden puolesta.

10     Sitten toivomme, että joka ilta tultaisiin sanomaan tai tekemään jotakin, niin että jokainen henkilö, joka ei vielä ole kristitty, tulisi kristityksi. Ja jos olette jo uskoneet Herraan Jeesukseen Kristukseen ja vastaanottaneet Hänet, ja teidät on jo kastettu, mutta te ette vielä ole saaneet Pyhää Henkeä, älkää antako tämän tilaisuuden mennä ohitsenne. Olkoon tämä teidän iltanne. Sillä muistakaa, tuossa Kirjassa tulee olemaan vain niin-ja-niin monta nimeä. Ja kun viimeinen nimi on lisätty, silloin se kaikki on ohitse. Ja teidän nimenne voi tehdä Sen täydelliseksi.

11     Kun Karitsa tuli ja otti Kirjan Hänen oikeasta kädestänsä, joka istui Valtaistuimella, oli kyseessä Lunastuksen Kirja. Ja nuo nimet oli pantu sinne ennen maailman perustamista. Kun tuo viimeinen nimi oli kutsuttu, tuo Kirja, suunnitelma, ja kaikki muu paljastettiin silloin, kun Karitsa avasi Seitsemän Sinettiä. Kaikki Raamatun salaisuudet olivat kätkettyinä Siellä. Jos meillä olisi aikaa, minä haluaisin…

12     Menimme juuri äskettäin noiden Seitsemän Sinetin lävitse. Haluaisin mennä niiden lävitse uudestaan. Ja kuinka Herra siunasikaan meitä! Monet teistä olette kuulleet siitä, ja lukeneet Life-lehdestä, ja kaikenlaista, noista asioista, joita tapahtui tuona aikana. Kun he jopa saivat valokuvan noista Seitsemästä Enkelistä, niin kuin oli ennustettu, kun me menimme länteen. Herra kertoi minulle kolme kuukautta etukäteen, missä se tulisi olemaan, ja kuinka minä tulisin seisomaan siellä, ja siellä se oli! Ja kamerat, oi, satojen mailien matkalta, ottivat kuvan Siitä, aivan tarkalleen. Se oli ennustettu tarkalleen! Ja jos koskaan elämässäni olen saarnannut jotakin, joka oli innoitettua, niin sitä oli nuo Seitsemän Sinettiä. Ja niin minä tiedän, että me olemme lopunajassa.

13     Ja kun viimeinen nimi tulee, joka on tuossa Kirjassa, tai kun viimeinen nimi on lunastettu, joka oli pantu tuohon Kirjaan, silloin asia on selvä. Silloin Hän tulee vaatimaan sen, minkä Hän lunasti. Ja se saattaa olla outoa aikaa. Oletteko koskaan ajatelleet sitä: ihmiset tulevat edelleen saarnaamaan, seurakunnat edelleen jatkavat, ja jopa ajattelevat saavansa ihmisiä pelastumaan. Mutta silloin se on liian myöhäistä, se on kaikki ohitse, näettehän, ja Sanoma tulee menemään täydellisesti kadotetuille; aivan niin kuin se teki Nooan päivinä, kun he odottivat seitsemän päivää arkissa. Niin tapahtui Sodoman päivinä. Jeesus itse, palvelutehtävänsä kolmannessa vaiheessa, Hän meni ja saamasi iankaikkisesti kadotetuille sieluille, jotka olivat vankeudessa, eivätkä olleet tehneet parannusta pitkämielisyyden päivinä, Nooan aikana. Ja me emme tiedä, mihin aikaan nämä asiat voivat tapahtua.

14     Niinpä ottakaamme vaarin varoituksesta. Älkää vain seisoskelko paikallanne, tehkäämme jotakin sen suhteen. Jos me emme ole oikeassa suhteessa Jumalan kanssa, oikaiskaamme itsemme Jumalan kanssa.

15     Kerran, uskon, että se on Matteuksen 11. luvussa ja noin 6. jakeen kohdalla, en ole aivan varma siitä. Mutta Johannes lähetti kerran opetuslapsensa Herran Jeesuksen luo kysymään Häneltä, oliko Hän todella Se, vai pitäisikö heidän odottaa toista. Hän sanoi: “Menkää ja kertokaa Johannekselle niistä asioista, joita tapahtuu. Sanokaa hänelle: ‘Siunattu on hän, joka ei loukkaannu Minuun?”’

16     Ja sitten kun he olivat menneet mäen yli, kun Jeesus ehkä seurasi heitä katseellaan, Hän sanoi: “Mitä te menitte ulos nähdäksenne?” Hän sanoi: “Menittekö katsomaan jonkinlaista hienoihin vaatteisiin pukeutunutta miestä?” Hän sanoi: “He ovat kuningasten palatseissa. Vai menittekö katsomaan ruokoa, jota tuuli heiluttaa? Vai menittekö katsomaan profeettaa?” Hän sanoi: “Minä sanon teille, että hän oli enemmänkin kuin profeetta. Jos voitte vastaanottaa sen, niin tämä on hän, josta profeetta on puhunut Malakia 3. luvussa ja sanonut: ‘Ja Minä tulen lähettämään sanansaattajani kasvojeni edellä.’”

17     Hänen opetuslapsensa kysyivät kerran tämän kysymyksen. He sanoivat: “Miksi kirjan oppineet sanovat, miksi Kirjoitusten opettajat sanovat, että ‘Eliaan täytyy ensin tulla, ennen kuin kaikki nämä asiat tapahtuvat’?” Muistakaa nyt, Hän puhui opetuslapsille eikä fariseuksille. Hänen opetuslapsensa kysyivät: “Miksi kirjanoppineet sanovat, että ’Eliaan täytyy ensin tulla’.?”

18     Hän sanoi: “Elias on jo tullut, ja he tekivät hänelle mitä tahtoivat, ettekä te tienneet sitä.”

19     Mitä jos te jonakin päivänä tulisitte huomaamaan, että me olemme tulleet ahdistuksen aikaan, ja te sanoisitte: “Mutta minä ajattelin Ylöstempauksen tapahtuvan ensin”? Huomaatteko? Ja ääni sanoisi teille: “Ylöstempaus on jo tapahtunut, ettekä te tienneet sitä.”

20     “Ja niin kuin oli Nooan päivinä, jolloin vesi pelasti kahdeksan sielua, niin tulee olemaan Ihmisen Pojan Tulemuksessa.” Ihmiset tulevat jatkamaan suoraan eteenpäin ajatellen tekevänsä aivan oikein, ja se tulee kaikki olemaan ohitse. Oi Jumala, ole meille armollinen! Tarkistakaamme asia juuri nyt näiden muutaman seuraavan illan aikana, jotta näkisimme, missä me olemme.

Kumartakaamme päämme uudestaan.

21     Herra Jeesus, pitäen nämä asiat mielessä, ja niiden ollessa kerrottuna tälle seurakunnalle, näille ihmisille, Jumala, minä rukoilen, että Sinä tällä kerralla pelastaisit jokaisen sielun Shreveportissa, jotka ovat kirjoitetut tuossa Kirjassa. Jos täällä on joitakin pelastumattomia, Isä, voikoon tämä olla heidän pelastumisensa hetki. Jos tässä seurakunnassa tänä iltana on yksikin, niin voikoon tämä olla heidän iltansa.

22     Siunaa veli Moorea, sisar Moorea ja heidän perhettään, heidän lapsiaan, heidän lastenlapsia. Jumala, me kiitämme Sinua heistä. Ja veli Lyle, veli Brown ja kaikki veljet täällä seurakunnassa, veli Don ja tämä hieno joukko ihmisiä, kaikki seurakunnan jäsenet täällä, me kiitämme Sinua heistä.

23     Ja me rukoilemme, taivaallinen Isä, että olemme koolla täällä tänä Kiitospäivänä… Se voi olla viimeinen Kiitospäivämme, jolloin me koskaan enää tulemme yhteen tämän maan päällä, niinpä Jumala, ottakaamme siitä vaarin ja käyttäkäämme aika hyväksemme. Ja me käsitämme, että on tulossa myöhä, ja me haluamme tehdä kaiken sen, mitä me voimme tehdä, mitä kykenemme tekemään, jotta saamme työn tehdyksi Herraa Jeesusta varten, ennen kuin Hän tulee. Jotenkin, jollakin tavalla, minusta tuntuu siltä, kuin Hän odottaisi, kunnes me saamme työn päätökseen. Niinpä auta meitä tänä iltana Herra yksilöinä, jokaista meistä, että me voisimme olla niin huolissamme toisista, että me menisimme ulos kaduille, naapureiden luo ja toisimme sisälle kadonneet, jotta he voisivat pelastua.

24     Siunaa Sanasi. Sinun Sanasi on Totuus, Herra, kokonansa Totuus. Niinpä me rukoilemme, että pyrkiessämme murtamaan ihmisille Elämän Leipää, Totuutta, että Pyhä Henki tulisi, koska tuo ruumis murrettiin Golgatalla, missä synnin täytyi murtaa se, ja tulisi ja jakaisi itsensä jälleen keskuuteemme, kun me olemme yhdessä Sanan ympärillä. Sillä me pyydämme sitä Jeesuksen Nimessä. Aamen.

25     Nyt jos te haluatte kääntää kanssani. Monet teistä halua kirjata ylös Kirjoituksia, kun saarnaaja tai evankelista lukee niitä. Nyt haluan lukea tänä iltana ensin 5. Mooseksen kirja 4, alkaen 7. jakeesta 14. luvusta. Ja sitten Hebrealaiskirjeen 12. luku, jakeet 25 – 29. 5. Mooseksen kirja 4.

Sillä mikä kansa on niin suuri, jolla on Jumala niin lähellä heitä, niin kuin HERRA, meidän Jumalamme, on kaikissa asioissa, joissa me häntä avuksi huudamme?

Ja mikä kansa olisi niin suuri, jolla on niin vanhurskaat asetukset ja tuomiot, kuin on koko tämä laki, jonka minä asetan teidän eteenne tänä päivänä?

Ota vain vaari itsestäsi, pidä varoen huoli sielustasi, ettet unohda asioita, jotka silmäsi ovat nähneet, etteivät ne lähtisi sydämestäsi kaikkina elämäsi päivinä, vaan opeta niitä pojillesi ja poikiesi pojille. Erikoisesti tuona päivänä, kun sinä seisoit HERRAN, sinun Jumalasi, edessä Hoorebilla, kun HERRA sanoi minulle: Kokoa minun luokseni yhteen kansa, ja minä annan heidän kuulla sanani, niin että he voisivat oppia pelkäämään minua kaikkina päivinänsä, jotka he ovat elävä maan päällä, ja jotta he voisivat opettaa lapsiansa.

Ja te tulitte lähelle ja seisoitte vuoren juurella, ja vuori paloi tulessa ylös taivaalle pimeyden, pilvien ja synkän pimeyden kanssa.

Ja HERRA puhui teille tulen keskeltä: Te kuulitte sanojen äänen, mutta ette nähneet minkäänlaista muotoa, te kuulitte vain äänen.

Ja hän ilmoitti teille liittonsa, jonka hän käski teidän pitää, ne kymmenen käskyä, ja hän kirjoitti ne kahdelle kivitaululle.

Ja HERRA käski silloin minua opettamaan teille asetukset ja tuomiot, niin että te voisitte toteuttaa niitä siinä maassa, johon te menette omistaaksenne sen.

26     Ja nyt Hebrealaiskirjeen 12. luku, alkaen 25. jakeesta.

Katsokaa, ettette työnnä pois häntä, joka puhuu. Sillä jos he eivät päässeet pa­koon, nuo, jotka työnsivät pois hänet, joka puhui maan päällä, niin kuinka paljon vähemmän me pääsisimme pakoon, jos me käännymme pois hänestä, joka puhuu taivaasta.

Jonka ääni silloin ravisteli maata, mutta nyt hän on luvannut ja sanonut: Vielä kerran minä ravistan, en ainoastaan maata, vaan myös taivaan.

Ja tämä sana, vielä kerran, merkitsee noiden asioiden poistamista, jotka tullaan ravistelemaan, jotta asiat, jotka on tehty, asiat, joita ei voida ravistella, voivat pysyä. Sen tähden, koska me saamme kuningaskunnan, jota ei voi järkyttää, olkoon meillä armo, jotta voimme palvella Jumalaa hyväksyttävästi kunnioituksella ja jumalisella pelolla.

Sillä meidän Jumalamme on kuluttavainen tuli.

27     Nyt minulla on täällä kirjoitettuna joitakin muistiinpanoja ja raamatunpaikkoja, joihin haluan viitata puhuakseni tästä aiheesta, jolle haluan antaa hieman oudolta kuulostavan nimen. Ja näitä ääninauhoja on saatavana, milloin tahansa joku haluaa niitä. Herra Maguire täällä, hän kykenee toimittamaan niitä teille. Ja tästä tekstistä haluan nyt ottaa aiheeksi: Maailma on uudestaan hajoamassa.

28     Me olimme eilen illalla tulossa Memphisin lävitse ja tulimme sinne melko myöhään iltapäivällä tai osittain jo illan aikana. Ja pääsimme tuskin ajamaan katujen lävitse, kun lapset ja ihmiset olivat niin täyttäneet ne. Ja minä ajattelin: “Mitähän tämä voisi olla?” Ihmiset eivät olleet pukeutuneet niin kuin pukeudutaan jossakin uskonnollisessa tilaisuudessa, kuten esimerkiksi veljenne Billy Grahamin tai Oral Robertsin kokouksessa. Enkä edes ajatellut, että he olisivat tuolla alueella siihen aikaan. Ja naiset olivat pitkissä housuissaan, ja lapset olivat ympärillä haalaripuvut yllään, ja niin edelleen. Ja minä ihmettelin, mitähän se voisi olla, ja lopulta tulimme tietämään sen. Heillä oli ollut siellä joulupukkiparaati. Siellä kaduilla oli ollut monia tuhansia katselijoita, ja niin edelleen. Ja oli hirvittävä aika päästä Memphisin lävitse, koska on tulossa joulun aika.

29     Ja joulusta on tullut niin suuri kaupallinen päivä, että se on poistanut Kiitospäivän lähes kokonaan kuvasta, ainakin liikemaailmassa, sillä joululla on niin suuri vaikutus kaupalliseen maailmaan, kun niin monet ihmiset tekevät ostoksia. Ja heille Kiitospäivä on vain jokin pieni ohimenevä asia. Ja nähdessämme, että joulu on taas lähestymässä, ajattelin, että olisi hyvä puhua tästä aiheesta, kun nyt lähestymme sitä.

30     Me juhlimme joulukuun 25. päivää Kristuksen syntymäpäivänä, mutta tietenkin kaikki tietävät, ettei se ollut Kristuksen syntymäpäivä. Se oli roomalaisten aurinkojumalan syntymäpäivä, silloin kun seurakunta kääntyi katolisuuteen, kun se muodostettiin Nikean Kirkolliskokouksessa. Ja “aurinkojumalan” sijasta he tekivät siitä “Jumalan Pojan” syntymäpäivän. Se kesti joulukuun 21:stä 25:teen, tuo aika, jolloin päivän pituus tuskin vaihtelee paria sekuntia enempää. Ja silloin heillä oli aurinkojumalan syntymäpäivä ja he vain ottivat “Jumalan Pojan” ja tekivät siitä Hänen syntymäpäivänsä ja sekoittivat sen pakanallisen perinteensä kanssa. Eikä se merkitse sitä, että se olisi Kristuksen syntymäpäivä.

31     Hän ei olisi voinut syntyä tuohon aikaan, koska Juudea on melkein yhtä korkealla päiväntasaajalta, kuin mekin olemme täällä, ja Juudeassa talvella, 25. joulukuuta, on lumimyrskyjä ja kylmää. Paimenet eivät olisi voineet olla siellä laitumilla, ja on monia muitakin syitä, ettei niin voi olla.

32     Ja Hän syntyi samalla tavoin kuin synnytään luonnossa, keväällä. Karitsat tavallisesti syntyvät keväällä, ja Hän oli Karitsa. No niin, minä itse uskon, että Hän syntyi joskus maalis-, huhtikuussa, varhaiskeväällä.

33     Mutta me näemme, että he ovat tehneet siitä kaupallisen päivän. Ihmiset tungeksivat kaduilla ja tönivät toisiaan ja touhuavat turhia asioita ja ihmettelevät, mitä antaa jollekin lahjaksi, ja kuinka paljon maksaa siitä.

34     Eräänä päivänä olin hämmästynyt. Seisoin eräässä paikassa, missä kaksi naista keskusteli siitä, mitä he tänä vuonna antaisivat isälleen joululahjaksi. Ja toinen heistä sanoi: “Minä ostin hänelle ison pullon viskiä.” Ja toinen sanoi: “Minä ostin hänelle kartongin savukkeita”, tai jotakin muuta sellaista. Ja he keskustelivat siitä, kuinka toinen antaisi niin paljon enemmän viskistä kuin toinen savukkeista.

35     Ja minä ajattelin: “On siinäkin tapa antaa lahja Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, muistoksi!” Mikä kuolemaa tuottava lahja se onkaan!

36     Ja meidän maailmamme on nyt niin murheellisessa tilassa, saastutettuna joka puolelta, eikä maailmassa ole mitään tapaa, miten se enää koskaan voisi tulla takaisin omaksi itseksensä. Meidän on parasta ottaa vaarin siitä, mitä me teemme näinä päivinä. Sillä me murehdimme juuri erästä suurta murhenäytelmää… Me enne koskaan ajatelleet, että sellaista voisi tapahtua Amerikassa, mutta täällä se on joka tapauksessa. Ja me olemme hylänneet Evankeliumin, se on kaikki tullut madonsyömäksi senkaltaisten asioiden kautta kuin se on, ja se on tuleva pahemmaksi. Mielessäni ei ole mitään epäilystä siitä, etteikö se tulisi jatkuvasti vain pahemmaksi.

37     Mutta me näemme, että tämä joulu, mennäksemme takaisin aiheeseemme, että tämä joulu löytää maailman suunnilleen samassa tilassa, kuin millainen se oli kaksituhatta vuotta sitten, kun Jeesus tuli. Se ei ole juurikaan muuttunut sen jälkeen. Koska joulu silloin löysi maailman, joka oli hajoamassa, maailman, joka odotti Messiasta, joka tulisi pitämään sen koossa. Ja suunnilleen sillä tavoin se on tänäänkin, me toimimme samoin. Maailma on uudestaan hajoamassa.

38     Eikä ainoastaan täällä Amerikassa, vaan kaikkialla ympäri maailman, minne tahansa te menette, uskonnollinen maailma, poliittinen maailma, kaikki, maailman moraali. Sellaista ei enää ole. Moraalia löytyy vain hyvien ihmisten keskuudesta, ja sitä on vaikea löytää. Se on häpeällistä. Ja politiikka ja kaikki on turmeltunutta, kunnes koko asia on täynnä sairautta ja mätäpaiseita päästä kantapäähän, koko maailma. Meidän poliittinen järjestelmämme, meidän uskonnollinen järjestelmämme, meidän moraalinen järjestelmämme, kaikki, mitä meillä on, on mennyttä! Ei ole mitään tapaa, miten maailmaa voitaisiin pitää koossa. Se on lopussa! Me olemme tien päässä. Ja siinä kaikki.

39     Tiedän, että olemme puhuneet siitä pitkän aikaa, mutta yhtenä näistä päivistä puhuminen on ohitse, ja se tulee olemaan historiaa, ja me tulemme löytämään itsemme ulkopuolelta, jos emme ole tarkkaavaisia tässä ajassa.

40     Ihmettelenpä, mitä tapahtuisi tänä jouluna, jos Jumala lähettäisi Hänet uudestaan, samalla tavoin kuin Hän teki siellä kaksituhatta vuotta sitten. Jos Hän lähettäisi Hänet meidän luo, nyt vuonna 1964, niin ihmettelenpä, tulisimmeko me tekemään Hänen kanssaan samoin, kuin hekin silloin tekivät? Minä vain ihmettelen, olisiko Hänen Tulemuksensa yhtään sen tervetulleempi poliittisessa maailmassa tai uskonnollisessa maailmassa, kuin mitä se oli silloin? Minä vain ihmettelen, että pystyisimmekö me vastaanottamaan Hänet yhtään sen paremmin, kuin hekään silloin tekivät? Me tiedämme, että Hänet silloin hylättiin.

41     Mitä me tekisimme Hänelle, jos Hän tulisi? Ehkäpä se uskonnollinen maailma, jolle minä tämän perustan, tulisi tekemään aivan samalla tavoin kuin se teki Hänelle edelliselläkin kerralla. He tulisivat ristiinnaulitsemaan Hänet, jos vain voisivat, samasta syystä kuin toisellakin kerralla, koska he eivät ole yhtään muuttuneet.

42     Miksi he tekivät niin, miksi he ristiinnaulitsivat juuri Hänet, jota he olivat rukoilleet tulemaan maailmaan, pelastamaan heidät ja tuomaan heidät ulos siitä sekasortoisesta tilasta? He ristiinnaulitsivat ainoan toivon, joka heillä oli. Miksi, miksi he tekivät niin? Koska, kun Jumala vastasi heidän rukouksiinsa, Hän vastasi niihin tavalla, jolla he eivät odottaneet niihin vastattavan. Kun Hän tuli, Hän ei tullut heidän teologiansa maun mukaisesti.

43     Ja jos Hän tulisi tänään uudestaan, Hän tulisi samalla tavoin, ulkopuolelta maailman seurakuntien teologisen maun, eikä sillä tavalla kuin he ajattelisivat. Niin Hän aina tulee. Kun Jumalan kansa on joutunut vaikeuksiin ja rukoilee, antaa Jumala heille sen, mitä he ovat rukoilleet, mutta Hän antaa sen sillä tavalla, mikä on parasta heille. Ja he hylkäsivät Sen, koska Se ei tullut sillä tavoin, kuin he ajattelivat, että Sen pitäisi tulla. He hylkäsivät Jumalan voidellun Sanan, ja Hän on Sana.

44     Nyt, Jumala kaikkina aikoina ja kaikissa ajanjaksoissa: “Puhui Sanansa eri aikoina profeettojen kautta, mutta näinä viimeisinä päivinä Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, kautta”, ja me näemme, että noiden jokaisen profetan tuli sopia johonkin määrättyyn ajanjaksoon. Kuten kuningas Nebukadnessar, kun hänellä oli tämä uni pakanamaailmasta päästä jalkateriin, niin kuin Daniel tuon unen tulkitsi, se oli profetia koko maailmaa varten, ikuisiksi ajoiksi, pakanallisen Kuningaskunnan jokaista vaihetta varten, niin kuin se tulisi päästä jalkoihin. Ja profeetat ovat aina puhuneet ne Sanat, joiden pitää tapahtua kussakin tulevassa ajanjaksossa. Ja kun Jumala…

45     Ihmiset joutuvat vaikeuksiin, ja Jumala vastaa heille. Hän lähettää heille voidellun profeetan, tai jonkinlaisen sanansaattajan, koska Hän ei voi peruuttaa Sanaansa, jonka Hän on määrännyt tuota ajanjaksoa varten. Mutta Hän tekee niin, että Hän lähettää sanansaattajan, jotta hän eläisi tuon osan Sanasta, joka on tuota ajanjaksoa varten. Hän tekee sen aina, näettehän. Hän muodosti Sanansa alussa. Hän tiesi lopun alusta. Hän puhui Sanansa. Ja kussakin ajanjaksossa, kun he joutuvat vaikeuksiin… he rukoilisivat, ja Jumala lähettäisi heille jonkun voidellun. Ja tuo voideltu tulisi ehdottomasti saamaan elämään tuon ajanjakson lupauksen, sen, mikä oli ennustettu tuota ajanjaksoa varten. Ja niin Hän tekee koko ajan. Jumala ei koskaan muuta ohjelmaansa. Me emme koskaan näe Jumalan muuttuvan.

46     Kerran Eedenin Puutarhassa Jumala selvitti sen, kuinka Hän tulisi pelastamaan ihmisen vuodatetun veren kautta. Me olemme yrittäneet kaikkia muita järjestelmiä viikunanlehdistä koulutukseen, psykologiaa, kirkkokunnallisia järjestelmiä, ja niin edelleen, ja se kaikki on tullut hylätyksi, eikä ole koskaan toiminut eikä tule koskaan toimimaan. Jumala tulee kohtaamaan ihmisen ainoastaan vuodatetun Veren alla, ja se on ainoa paikka, missä Hän koskaan tulee kohtaamaan hänet, koska se oli Hänen ensimmäinen ratkaisunsa. Hän ei tule koskaan kohtaamaan ketään jonkunlaisen siveysopillisen järjestelmän alla. Maailmassa ei ole mitään tapaa, miten Hän koskaan tekisi niin! Tulkaa vain takaisin Jumalan Tielle, siihen, mitä Hän sanoi ensin. Hän on ääretön, eikä voi muuttua, ja Hän on aina sama. Siinä Hän kohtaa ihmisen, ja ainoastaan siellä. Siksi meillä ei ole tänään minkäänlaista yhteyttä, siksi seurakunta on niin jakautunut, koska erilaiset järjestelmät erottavat heidät. Ja kun he tekevät niin, silloin Jumala hylkää heidät juuri siinä. Hän haluaa meidän kohtaavan Veren alla, Ristin juurella, missä meillä on kaikki asiat yhteisiä. Jumalan ainoa tarkoitus on tehdä niin! Jumala aina lähettää Sanansa.

47     Ja me näemme, että maailma tänään on aivan samanlainen kuin se oli tuonakin päivänä, kun se itse, sen poliittinen järjestelmä ja niin edelleen, on hajoamassa, ja se etsii messiasta, joka tulisi pitämään sen koossa.

48     No niin, tuo sana messias merkitsee “voideltu”, se on jonkinlainen voideltu. Jumala! Tämä on Jeesuksen Kristuksen ilmestys, koko Kirja oli sinetöity Jeesuksen Kristuksen ilmestyksen Seitsemällä Sinetillä. Jeesus Kristus oli l. Mooseksen kirjassa, Jeesus Kristus oli keskellä Kirjaa. Jeesus Kristus oli 2. Mooseksen kirjassa ja l. Mooseksen kirjassa, ja Hän oli Kirjan keskellä, ja Hän oli Uudessa Testamentissa ja Ilmestyskirjassa, ja aina loppuun asti “samana eilen, tänään ja ikuisesti.” Se on kaikki Jumala!

49     “Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan kanssa, ja Sana oli Jumala. Ja Sana tehtiin lihaksi, ja asui keskellämme.”

50     “Jumala eri aikoina ja monin tavoin puhui isille profeettain kautta.” Kun Herran Sana tuli profeetoille, ja yksin heille, koska he olivat voideltuja Sanalla, heillä oli oikeus Sanan tulkintaan. Ja Jumala työskenteli heidän kauttaan todistaen että Sana oli oikein. “Jos keskuudessanne on joku, joka on hengellinen tai profeetta, niin Minä, Herra, teen itseni tunnetuksi hänelle. Ja jos se, mitä hän sanoo, tapahtuu, silloin kuulkaa häntä. Jos se ei tapahdu, älkää silloin kuulko häntä.” Sen sanoo jo järkikin kenelle tahansa.

51     Nyt me löydämme itsemme täältä viimeisistä päivistä, jolloin me jälleen odotamme Herran Tulemusta.

52     Minä muistan hyvin tuon vanhan baptistisaarnaajan, joka kastoi minut Jeesuksen Kristuksen Nimeen, kun olin vain pieni poikanen. Ja hänellä oli tapana keskustella kanssani Johannes Kastajasta. Hän sanoi: “Veli Billy, kun Johannes… Kun Jeesus sanoi: ‘Salli, että niin tapahtuisi’, ja hän salli sen Hänelle.” Ja hän sanoi: “Sitten Jeesus kastoi Johanneksen, koska me tiedämme, ettei Johannesta koskaan oltu kastettu, vaikka hän saarnasikin kastetta.” No niin, se sai aina minut vähän ymmälle.

53     Sitten täällä äskettäin se paljastettiin minulle tällä tavalla: siellä, tuossa vesilammikossa, kohtasi kaksi suurinta sanansaattajaa, mitä maailma koskaan on nähnyt. Siellä oli eräs mies, joka oli yläpuolella kaikkien profeettojen, ja hän oli Johannes Kastaja, “koskaan ei naisesta ole syntynyt miestä, joka olisi niin suuri kuin hän oli.” Ja siellä oli itse Jumala, julkituotuna lihan ruumiissa. Ja muistakaa, Raamattu sanoo meille, että “Herran Sana tulee profeetalle”. Ja kun Sana oli tehty lihaksi, tässä seisoi tuo profeetta vedessä. Ja Sana ja profeetta tulivat yhteen, he tunsivat toisensa! Kyllä! Se oli itse Sana, lihaksi tehtynä, ruumiillistuneena Jumalan Pojassa, ja se tuli profeetalle vedessä.

54     Tuo profeetta sanoi: “Minä tarvitsen kasteen Sinulta, ja tuletko Sinä minun luokseni?”

55     Hän sanoi: “Salli niin tapahtua, sillä näin on soveliasta, että me täytämme kaiken vanhurskauden.”

56     Pankaa merkille! Johannes, joka oli profeetta, tiesi, että Hän oli Uhri. Ja uhri täytyy pestä, ennen kuin se annetaan uhriksi. Ja siksi Hänen täytyi tulla kastetuksi.

57     Oi, tänään on soveliasta meille, että me täytämme kaikki oman päivämme vanhurskauden. Tuo hetki on täällä. Raamattu kertoo meille, mitä tulee tapahtua tässä aikana. Me tiedämme, mitä Raamattu sanoo tulevan tapahtumaan näinä päivinä. Riippuu meistä, pidämmekö me kiinni Jumalasta, kunnes nämä asiat tapahtuvat. Nyt on sen hetki! Rukoilkaa voideltua, joka tulee antamaan meille vapautuksen, jota me odotamme, koska Jumala on luvannut sen.

58     He hylkäsivät silloin Jumalan voidellun Sanan, ja niin se kaikki hajosi. Ja me näemme jälleen tänä aikana, että maailma on uudestaan hajoamassa. Kuten sanoin niin näen, että meidän politiikkamme on turmeltunutta, meidän seurakunta elämämme on turmeltunutta. Mitä on tapahtunut? Tämä on tehnyt sen: kun te milloin tahansa menette pois Jumalan ohjelmasta, te tulette näkemään turmeltumisen. Se ei voi kestää. Jumalan Sana on erehtymätön, eikä ole mitään muuta, mikä voisi koskaan ottaa Sen paikkaa.

59     Meidän koulutusjärjestelmänne, meidän kirkkokunnalliset järjestelmämme ovat ottaneet Pyhän Hengen johtajuuden paikan seurakunnassa. Meidän suuri hieno saarnaajien kouluttaminen, ja muut asiat, ovat ottaneet koko yön kestävien rukouskokousten paikan, ja ne ovat tulleet sen vanhanaikaisen tavan sijaan, miten meillä oli tapana tulla Jumalan tykö. Nyt meillä on saarnaajien sijasta luennoitsijoita, miehiä, jotka voivat panna Sanan yhteen sellaisella tavalla, että ihan ällistyttää, miten he pystyvät siihen. He tuntevat mekaniikan, mutta se ei ole Dynamiikka. Me haluamme Dynamiikan. Minä en välitä mekaniikasta, minä haluan tuntea Dynamiikan. Mitä Dynamiikka saa aikaan?

60     Minä en tiedä, miten tuo auto tuolla kulkee. Siinä on mäntiä ja sylintereitä, enkä minä tiedä, kuinka paljon painetta se käyttää. Ainoa asia, jonka minä tunnen, on dynamiikka, ja kuinka ajaa sitä.

61     Me tiedämme Jumalan luvanneen: “Minä tulen vuodattamaan Henkeni kaiken lihan päälle, ja teidän poikanne ja tyttärenne profetoivat.” Kuinka Hän tulee tekemään sen? En osaa sanoa sitä teille. Minä vain haluan tuntea Jumalan järjestelmän Dynamiikan. Se on pääasia.

62     Tänään me olemme opiskelleet mekaniikkaa, kunnes siitä on tullut pelkkää mekaniikkaa. Mitä hyötyä on autosta, jos siinä ei ole mitään, mikä saisi sen liikkeelle? Mitä hyötyä on valaisimesta, jos ei ole lainkaan sähkövirtaa, joka menisi siihen? Katsokaahan, meillä on kaikki mekaniikka, meillä on koulut ja kouluttajat, jotka voivat kouluttaa miehen seisomaan puhujanpöydän takana hienosti käyttäytyvänä ja kaunopuheisena. Se ei kuitenkaan vielä tuo Jumalan Voimaa. Missä on se Jumalan Voima, joka seurakunnalla oli tapana olla? Missä on tuo helluntaisiunaus, jonka oli tapana virrata seurakuntien lävitse? Siitä syystä meidän maailmamme on hajoamassa, koska me olemme menneet pois todellisista Jumalan periaatteista ja olemme kouluttaneet miehet näihin järjestelmiin ja muihin asioihin. Ja se on saanut meidät siihen tilaan, jossa me tänään olemme. Minä uskon, että sen tähden meidän maailmamme on hajoamassa.

63     Näitä episodeja on ollut maan päällä Nooan päivistä alkaen. Me näemme, että silloin kun Jumalalla oli Nooa, tuo vanhurskauden profeetta, joka astui esiin sanomansa kanssa siellä, tuo päivä oli moraaliton: “Söivät, joivat, naivat ja naittivat.” Me näemme mässäilyn ja moraalittomuuden ja niin edelleen tapahtuneet tuona aikana. Ja sitten maailma hajosi, koska ihmiset hylkäsivät Jumalan sanoman, joka oli tuota päivää varten. Nooa oli profeetta, Jumalan voitelema, Jumalan lähettämä, ja tuli sanoman kanssa Jumalalta ja hän antoi ihmisille varoituksen, ennen kuin tuomio tuli. Ja he tirskuivat ja nauroivat ja tekivät pilaa siitä ja pilkkasivat, ja koko tuon päivän maailmanjärjestelmä hajosi, ja he hukkuivat vesiin. Miksi? He hylkäsivät tuon hetken sanoman.

64     Me näemme saman asian tapahtuneen Egyptissä, kun Mooses johti Israelin lapset ulos sieltä. Tuo koko egyptiläinen järjestelmä oli tullut turmeltuneeksi. Ja me näemme sen tapahtuneen uudestaan, kun Jumala lähetti voidellun sanansaattajan sinne Sanansa kanssa. Sen tuli täyttää Hänen Sanansa.

Te kysytte: “Tuliko sen täyttää Hänen Sanansa?”

65     Hän oli sanonut Abrahamille tarkalleen sen, mitä Hän tulisi tekemään. Ja siellä täytyi jonkun tulla näyttämölle tuohon aikaan tehdäkseen tuon Sanan eläväksi heidän edessään. Jumala oli lähettänyt sinne Mooseksensa, joka teki juuri sen asian, jonka Jumala oli luvannut tehdä, koska hän oli voideltu Sana tuota hetkeä varten. Hän sanoi, että se tulisi tuomitsemaan tuon maailman. Jumalan sana sanoi: “Minä tulen tuomitsemaan tuon kansan suurien, mahtavien ihmeiden ja merkkien kautta.”

66     Siellä seisoi eräs mies, aivan tavallinen mies, sellainen kuin sinä tai minä, hänellä oli Sana Jumalalta ja hän meni sinne ja puhui luomakuntaa olemassaoloon. Hän nosti ylös hiekkaa, heitti sen ilmaan ja sanoi: “Tulkoon kirppuja.” Ja Jumalan Sana, tuon profeetan suun kautta, koska se oli juuri siinä sillä hetkellä, jossa sen pitikin olla, niin kirput peittivät maan. Hän peitti maan sammakoilla, täillä. Hän peitti maan kaikenlaisilla vitsauksilla. Koska Jumala antoi lupauksen, ja oli hetki, kun se piti tulla voidelluksi, se oli voideltu Sana tuota hetkeä varten, jossa he elivät.

67     Se, mitä me tarvitsemme tänään, ei ole jossakin seminaarijärjestelmässä, vaan me tarvitsemme voidellun Sanan tätä hetkeä varten, jossa me elämme, jotta se toisi uudestaan esiin Jeesuksen Kristuksen maailmalle “samana eilen, tänään ja ikuisesti.” On olemassa ohjelma tätä päivää varten, Jumalan lupaus tälle päivälle. Ja ainoa tapa, miten me koskaan voimme päästä oikeaan tilaan, on antaa tuon Sanan tulla voidelluksi. Niin se on. Niin se aina on tapahtunut. Kyllä.

68     Me näemme tuon suuren moraalisen saastuneisuuden Nebukadnessarin päivinä. Hänellä oli siellä eräs voideltu mies. Kun tuo kirjoitus tuli seinälle, Jumalalla oli siellä mies, joka pystyi lukemaan sen.

69     Lootin ja Sodoman päivinä me näemme maailman olleen jälleen hajoamassa. Ja Jumala pelasti sieltä sen, mitä voitiin pelastaa.

70     Jeesuksen Kristuksen päivinä me näemme, että ihmistekoiset järjestelmät ja heidän tuon päivän politiikka sai maailman sellaiseen tilaan, että koko maailma oli hajoamassa, silloin ensimmäisenä jouluna.

71     Nyt me olemme tehneet saman asian, olemme tehneet täyskäännöksen ja turmelleet Jumalan Sanan järjestäytyneen uskonnon avulla, kunnes me näemme maailman jälleen olevan hajoamassa. Mihinkä noista systeemeistä me nyt voisimme panna luottamuksemme? Mihin systeemiin me voisimme mennä, metodistien, baptistien, presbyteerien vai helluntailaistenko systeemiin? Ei ole mitään muuta, mitä me voisimme tehdä, kuin vain tulla takaisin tuohon tämän hetken voideltuun lupauksen Sanaan. Nämä järjestelmät ovat hauraita, ne ovat viallisia. Ne ovat ihmistekoisia järjestelmiä, eivätkä ne tule pelastamaan teitä. Niissä ei ole mitään Elämää. Ainoa Elämä on Jumalan Sanassa. Se on Elämä. Hän sanoi niin.

72     Ja niin kuin he silloin rukoilivat, ja ihmiset löysivät itsensä tiensä päästä, niin kuin oli Nooan päivinä ja Mooseksen päivinä ja niin edelleen. Kun he näkivät, etteivät he voineet enää mennä yhtään pidemmälle, silloin he alkoivat rukoilla. Ja kun aletaan rukoilla, Jumala tulee aina vastaamaan. Sitten syntyi Jeesus.

73     Maailma tuohon aikaan, kuten sanoin, oli hajoamassa. Jokainen kansakunta odotti messiasta, aivan kuten mekin tänään odotamme. Rooma odotti jotakin suurta sotilasneroa, joka voisi mennä ja murskata Kreikan ja muun maailman. Kreikka odotti samaa asiaa, jotakin, joka sanoisi heille, kuinka he voisivat valloittaa muun maailman.

74     Tuon päivän juutalais-uskonnollinen maailma odotti jotakin kenraalia. He ajattelivat, että Messias tulisi alas Taivaasta suuri rautavauva kädessään ja löisi Rooman maahan, potkaisisi heidät pois ja ajaisi heidät mereen. Ja kaikki siellä odottivat silloin jotakin sen tyyppistä miestä. He halusivat jonkinlaista kenraalia.

75     Kuten monet kirkkokuntamme tänään, meidän kirkkokuntamme odottavat jonkinlaista supermiestä. Meidän kansakuntamme odottaa supermiestä. Venäjä odottaa supermiestä. Koko itäinen maailma odottaa sellaista. YK odottaa sellaista. Seurakunnat odottavat sellaista. Mutta minkä kaltaista he odottavat?

76     Venäjä odottaa messiasta, joka olisi voideltu aivoilla, niin että hän tietäisi, miten he valloittaisivat ulkoavaruuden ja olisivat ensimmäisinä kuussa. He haluavat valloittaa maailman.

77     Mutta katsokaahan, kun he pyytävät näitä asioita ja pyytävät tätä, niin he eivät pyydä sillä tavoin, kuin Jeesus käski pyytää. Me yritämme tehdä Jumalasta juoksupojan: “Herra, tee tämä minulle! Tee minulle tämä! Ja mene ja tee tuo!” Me yritämme sanoa Hänelle, mitä Hänen tulisi tehdä.

78     Jeesus sanoi: “Kun te rukoilette, rukoilkaa tällä tavoin: ‘Isämme, joka olet Taivaassa, pyhitetty olkoon Sinun Nimesi. Tulkoon Sinun Kuningaskuntasi. Sinun tahtosi tapahtukoon.” Kuka voisi nähdä, että me teemme niin? Me haluamme aina Jumalan toimittavan asioita meille tai tekevän jotakin meidän puolestamme. Mutta koska me olemme halukkaita sanomaan: “Tapahtukoon Sinun tahtosi”, ja me jätämme itsemme Hänelle ja jätämme tiemme Hänelle? Jättäkää kaikki se, mitä me olemme, Hänelle. Silloin Jumala tulee toimimaan, kun te olette halukkaat antamaan Hänen tehdä työnsä teissä eikä päinvastoin.

79     Antakaa Hänen käskeä teitä, älkääkä te käskekö Häntä ja vääntäkö sitä toisinpäin. “Tule meidän järjestelmäänne, oi Herra Jumala, tee niin, että me kaikki metodistit, tai me kaikki helluntailaiset, hallitsisimme muita. Me haluamme jonkun neron, me helluntailaiset, me metodistit, me baptistit.” Meillä on ja me rakennamme suuria seminaareja ja sanomme: “Lopun aika on käsillä. Herran Tulemus on käsillä.” Ja sitten me rakennamme miljoonien dollarien seminaareja ja niin edelleen. Ja yritämme saada aikaan mitä? Messiasta.

80     Kun Herra antaa jonkun nousta esiin jossakin, niin jokainen kirkkokunta hankkii itselle samanlaisen. Niin se on. Te voitte huomata sen. Tarkatkaa, kun jumalallinen parantuminen tuli, kuinka monia Jumalallisia parantajia tuli? Jokaisella täytyi olla jumalallinen parantaja.

81     Oli yksi Mooses noina ulostulemisen päivinä. Oli vain yksi Elia, yksi Elisa, yksi Jesaja, ja niin edelleen.

82     Nyt me voimme nähdä maailman haluavan oman messiaansa. Venäjä haluaa omaansa, Yhdysvallat haluavat omaansa, seurakuntamaailma haluaa omaansa. Jokainen haluaa oman messiaansa, mutta he haluavat sen sillä tavalla, että he pystyvät valvomaan sitä. He haluavat, että he voivat hallita tämän messiaan ylitse. Kyllä, jos Jumala vain lähettäisi sen heidän oman makunsa mukaisesti, niin silloin he varmasti tulisivat vastaanottamaan sen. Mutta katsokaahan, Jumala tiesi, mitä he silloin tarvitsivat. Hän ei ole luvannut lähettää meille sitä, mitä me haluamme, ja sitä, mitä me pyydämme, vaan sen, mitä me tarvitsemme.

83     He halusivat kenraalin, he saivat Vauvan. Näettekö, sitä he tarvitsivat. He tarvitsivat pientä vauvaa (miksi?) nöyryyttääkseen heidät, saadakseen heidät nöyriksi.

84     Sitä itseensä tyytyväinen seurakunta tänään tarvitsee, nöyrryttää itsensä jälleen takaisin. Mutta se on tullut sille paikalle, ettei ihmisten keskuudessa ole mitään tunnustusta eikä minkäänlaista rakkautta. Näyttää siltä kuin se olisi kuolemassa päivittäin. Seurakunta on kylmenemässä. Te näette, että herätys on ohitse kaikkialla, ja te havaitsette kylmenemisen. Me tarvitsemme nöyrtymistä.

85     He pyysivät kenraalia, ja he saivat Karitsan. Miksi? Koska Jumala tiesi, mitä he tarvitsivat. Sitä he tarvitsivat. He tarvitsivat Pelastajan. He ajattelivat olevansa pelastuneita, mutta Jumala tiesi, etteivät he olleet.

86     Ja sitä maailma jälleen tänään tarvitsee, Pelastajaa, Pelastajan tästä tilasta, jonkin, mikä voisi pitää sen koossa. Ei jotakin koulutettua hallintoelintä, jonkinlaista mekaanista järjestelmää tai jonkinlaista koulutuksellista järjestelmää. Me tarvitsemme Jeesuksen Kristuksen voiman ja pelastusarmon takaisin seurakuntaan, niin että miehet, naiset, pojat ja tytöt voivat pelastua.

87     Olemmeko me odottaneet liian pitkään? Onko siellä ulkona monia, jotka eivät koskaan tule sisälle? Joko viimeinen nimi on lunastettu? Sekö on vikana tänään? Voisi olla niin, tiedättehän. Katsokaahan, voisi helposti olla niin, eikä se ollenkaan rikkoisi Kirjoituksia. Voisi olla niin. Niinpä, koska me emme tiedä sitä, niin olkaamme varovaisia.

88     He ajattelivat olevansa pelastuneita, mutta Jumala tiesi sen paremmin kuin he. Ja tuo sama asia on tapahtumassa tänään.

89     He olivat ottaneet tuon Sanan, jonka Jumala oli antanut tuota päivää varten, ja he olivat tehneet siitä perinteen, vaikka heidän olisi tullut tuntea se päivä, jolloin Hän tulisi. Jeesus sanoi: “Te olette ottaneet Jumalan Sanan ja tehneet Sen vaikutuksettomaksi omien perinnäissääntöjenne kautta.”

90     Sama on tapahtunut tänään meidän systemaattisessa, uskonnollis-järjestelmällisessä maailmassamme. Maailman järjestelmät ovat ottaneet Jumalan Sanan ja tehneet Siitä perinteen. Ja siksi Sillä ei ole minkäänlaista vaikutusta. Se ei saa aikaan mitään, koska Se on tullut sekoitetuksi.

91     Te voitte panna aidon jyvän jonnekin muualle kuin maahan, eikä se tule kasvamaan. Te voitte antaa sen maata auringossa ja pitää sen lämpimänä, te voitte tehdä, mitä te haluatte, mutta siihen tarvitaan määrätyn kaltaista maata. Sen täytyy tulla haudatuksi sinne. Ilmastollisten olosuhteiden täytyy olla oikeat, jotta se kasvaisi.

92     Ja niin on myös Jumalan Sanan kanssa! Te ette voi ottaa seurakuntaa ja tuoda sitä elämään jonkinlaisen perinteen avulla. Te voitte tuoda sinne jäseniä miljoonittain, mutta te ette tule koskaan tuomaan alas Jumalan Voimaa, ennekuin me tulemme jälleen takaisin alkuperäiseen Sanaan, takaisin Sanan perustukselle, takaisin Vereen, takaisin Jeesukseen Kristukseen, takaisin vanhanaikaisiin rukouskokouksiin, takaisin Jumalaan! Me saatamme nyt olla niin pitkällä, että tuo hetki on jo kauan sitten ohitettu. Mutta joka tapauksessa, Evankeliumi täytyy saarnata. Meidän ei tule tuomita sitä.

93     Jumala tiesi, mitä he tarvitsivat, joten Hän antoi heille sen, mitä he tarvitsivat. Ja me näemme, että samalla tavoin kuin hekin, niin mekin olemme tehneet samalla tavoin.

94     Venäjä ja he muut tahtovat omansa. Ja monet tiedemiehet haluavat tehdä itselle suuren nimen. Jokainen kansa haluaa saada oman järjen jättiläisensä. Me haluamme omaamme. Me haluamme koulutuksellisen järjestelmän. Me haluamme kirkkokunnallisuutta. Ja juuri sen me olemme saaneet. Niin te toimitte. Sitä te halusitte, sen Jumala antoi teille. Mitä te nyt tulette tekemään sen kanssa, kun olette saaneet sen?

95     Puhukaamme hetken Venäjästä. Venäläiset kutsuvat esiin miestä, joka voisi valloittaa avaruuden. He kouluttavat tiedemiehiään niin nopeasti kuin voivat. Mitä jos he tulevat saamaan oman messiaansa? Mitä me silloin tulemme tekemään? Ja voi meitä, jos he saavat sen! Muistakaa, ei ole kovinkaan pitkää aikaa siitä, kun Saksa sai sen kaltaisen messiaan, Hitlerin. Ja me tiedämme, mitä se sai aikaan heille.

96     Nyt, miten on seurakunnan kanssa, minkä kaltaista messiasta seurakunta odottaa tätä päivää varten? Te, seurakunta, te olette huutaneet äänekkäämmin. Niinpä, miksi me huudamme messiasta, mitä me oikein huudamme? “Herätys meidän aikanamme! Takaisin tätä ja tuota ja jotakin muuta.” Minkä he odottavat tekevän sen? Mitä muuta te vielä haluatte? Mitä seurakunta oikein haluaa?

97     Meillähän on jo Se! Jumala antoi Sen meille. Se on Hänen lupauksensa tätä hetkeä varten. Kun me katsomme Raamattuun, me näemme sen kaikkialla läpi Raamatun. Voidellut astuivat esiin ja saivat tuon Sanan elämään juuri tarkalleen sille kuuluvana aikana. Ja meillä on Messias. Tämä on Hän, Sana! “Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan kanssa, ja Sana oli Jumala.” Ja Sana pysyy Jumalana, Hebr. 13:8: “Sama eilen, tänään ja ikuisesti.” Me tiedämme, mitä pitäisi tapahtua tänä päivänä. Me haluamme Messiaan. Ja Jumala antoi meille Messiaan, Hänen luvatun Sanansa tätä päivää varten. Se vain odottaa, että joku uskon kanssa voitelisi Sen ja tekisi Sen jälleen eläväksi. Kyllä vaan. Se on todellinen Messias, Se on Jumalan Sana, se, josta Jeesus sanoi, että “sekä taivaat että maa tulisivat katoamaan, mutta Minun Sanani eivät koskaan katoaisi.”

98     Mutta seurakunta on hengellisesti kuollut, tuo hetki on ohittanut heidät. He torkkuvat ja tuskin tietävät, mitä tehdä, yhden juostessa tänne päin ja toisen tuonne päin. Ja tässä on jokainen Jumalan lupaus, jonka Hän koskaan Raamatussa antoi, jokainen niistä on siellä aivan yhtä hyvänä, kuin ne ovat koskaan olleet. Mutta mikä tekee seurakunnasta tällaisen? Tämä aika! Me olemme Laodikean ajanjaksossa, jolloin täytyy olla tällä tavoin. Tämä on sen aika.

99     Mutta muistakaa, tuo hetki, jolloin nukkuva neitsyt tulee ostamaan Öljyä, oli se sama hetki, jolloin Ylkä tuli. Me näemme tänään episkopaalien, presbyteerien ja eri kirkkokunnissa olevien, joita muutama vuosi sitten ette olisi voineet rahallakaan ostaa tulemaan lähelle ryhmää helluntaiuskovia, varmasti ei, mutta siellä he ovat tänään tulossa sisälle. Ettekö te tiedä, mitä Jeesus sanoi? He tulivat sisälle ostaakseen Öljyä ja sanoivat: “Antakaa meille hiukan Öljystänne.” Ne, joilla oli Öljyä, sanoivat: “Ei niin. Menkää ja ostakaa sitä niiltä, jotka myyvät Sitä.” Ja sillä aikaa, kun he yrittivät ostaa Sitä, kun he yrittivät saada Sitä! Tiedättekö helluntailaiset, missä hetkessä me elämme? Kun he tulivat, he ehkä saivat jotakin hämmentävää, he ehkä ovat tehneet sitä tai tätä, mutta Kirjoitusten mukaan he eivät saaneet Sitä. Yrittäessään saada Sitä, he ovat voineet mennä kaikenkaltaisten tunne-elämysten lävitse ja sitten kaikenkaltaisiin ismeihin ja sensaatioihin, mutta perkele osaa jäljitellä kaikkia noita asioita. Heidän ostaessaan Sitä, tai yrittäessään saada Sitä. Ylkä tuli, ja ne, joilla oli Öljyä, menivät sisälle.

100Ja siinä on tuo hetki, jossa me elämme. Me emme ole koskaan aikaisemmin nähneet sitä. Jeesus sanoi, että tulisi olemaan niin, ja niinpä niin on! Mitä me oikein näemme? Me näemme Sanan, jonka Jumala sanoi tapahtuvan tänä päivänä, tapahtuvan suoraan kasvojemme edessä. “Oi, silloin herätkää te Herran pyhät, miksi nukkua, kun loppu lähestyy, valmistautukaamme tuota lopullista kutsua varten”, sillä me emme tiedä, milloin se tulee tapahtumaan. Kyllä.

101Meidän maailman järjestelmämme, seurakuntajärjestelmämme, kirkkokunnallinen järjestelmämme, kaikki meidän järjestelmämme ovat saastuneita ja turmeltuneita. Meiltä puuttuu tänään se, mitä heillä oli eilen. Se on totta. Näyttää siltä, kuin Se olisi kuivumassa pois seurakunnista, tuskin enää voidaan löytää seurakuntaa, joka eläisi Sanasta ja Jumalan Hengestä, niin että tapahtuisi suuria asioita, niin kuin tapahtui pitkän aikaa sitten.

102No niin, me näemme Jumalan tietävän, mistä heillä on tarve, ja niin Hän aina täyttää lupauksen. Se on tämä suuri Sana, lupaus, ja heidän olisi tullut tietää, että se oli aivan tarkalleen se, minkä Jumala oli luvannut tulevan tapahtumaan noina päivinä.

Te sanotte: “Mikä, minkä olisi pitänyt tapahtua?”

103Koska Jesaja 9:6, tuo profeetta oli sanonut: “Lapsi on meille syntynyt, Poika, Lapsi, Poika on meille syntynyt, Lapsi on meille annettu, ja Häntä kutsutaan nimellä: ‘Neuvonantaja, Rauhanruhtinas, Mahtava Jumala, Iankaikkinen Isä’, ja hallitus on oleva hänen hartioillaan, eikä Hänen Kuningaskunnallaan tule olemaan loppua.”

104Me tiedämme, että Lapsen tuli syntyä meille tuona päivänä, neitsyen piti tulla raskaaksi ja synnyttää tuo Lapsi. Eikä se tullut minkään heidän järjestelmänsä kautta, ja sen vuoksi he eivät tahtoneet olla missään tekemisissä Sen kanssa. Mutta voideltu Sana, Immanuel, Jumala lihaksi tehtynä, seisoi siellä ja sanoi: “Kuka teistä voi syyttää Minua synnistä, epäuskosta? Tutkikaa Kirjoituksia, sillä te ajattelette, että teillä Niissä on Iankaikkinen Elämä, ja ne juuri todistavat Minusta.” Hänet oli täysin tuotu julki Messiaana, jonka tuli ottaa paikkansa noina päivinä. Ja nuo järjestelmät olivat niin sekoittaneet ihmisten mielet niin monilla systemaattisilla säännöillään, ja niin edelleen, että he olivat tehneet Jumalan Sanan vaikutuksettomaksi. He eivät voineet nähdä, että Hän oli tuo Messias.

105Ja saman kuin se teki silloinkin, niin sen se on tehnyt jälleen. Oikein. Maailman systematiikka ja mekaniikka, he ovat asettaneet männät sinne, missä pakoputken pitäisi olla heidän suurissa mekaniikoissaan. Ja kuinka se voisi sen takia liikkua? Se ei voi tehdä sitä. Sitä ei ollut rakennettu liikkumaan.

106Seurakunta ei voi liikkua ilman Sanan kautta tulevaa Jumalan Voimaa. Ja Pyhä Henki tulee vahvistamaan ainoastaan Jumalan Sanan, sillä se Sen tulee tehdä. Voitelu on vahvistava Sanan.

107Ja Jeesus oli tuo Voideltu, Sana lihaksi tehtynä. Siitä syystä Hän käveli sinne veteen, koska Hän oli Sana, joka tuli profeetalle. Ja sen jälkeen tuo profeetta sanoi: “Minun täytyy vähentyä, Hänen lisääntyä.” Me voimme todeta, että se on Jumalan tapa toimia.

108Mutta ottivatko he sitä vastaan? Heidän olisi pitänyt tuntea Se. Heidän olisi pitänyt tarkata Jumalan tekoja. He olivat nähneet Sanan tulevan täytetyksi. He tiesivät, että Kirjoitukset sanoivat sen, mutta he eivät voineet uskoa, että Se tulisi sillä tavalle. Sen täytyi tulla joko fariseuksille tai saddukeuksille. Jos se olisi tullut fariseuksille, silloin saddukeukset eivät olisi vastaanottaneet Sitä. Tai päinvastoin. Fariseukset eivät olisi vastaanottaneet Sitä, jos Se olisi tullut saddukeuksille.

109Ja juuri sillä tavoin on tänään meidän järjestelmiemme kanssa, tuo koko asia oli mädäntynyt ja saastutettu. Oi! Hetki, jossa me nyt elämme, sokaistu maailma, joka vaeltaa pimeydessä, on vangittuina tämän maailman järjestelmissä kuin lampaat ilman paimenta. Vaikka heillä on ollut elävän Jumalan Sana vahvistettuna edessään, he ovat kuitenkin kävelleet sokeasti pois ja jättäneet Sen. Miten te silloin voisitte odottaa mitään muuta? Aamen. Siinä me olemme.

110Sitten, maailma on hajoamassa. Miksi? Koska se Sana, joka piti sitä koossa, on hyljätty. Me löydämme sen Hebrealaiskirjeen 11. luvusta.

111Einstein sanoi… Olin täällä New Yorkissa eräänä iltana kuuntelemassa erästä luentoa hänestä, siitä, mitä hän sanoi yhdessä viimeisimmistä luennoistaan. Hän puhui eräästä tähtikuviosta siellä linnunradassa. Hän sanoi: “Jos mies lähtee kulkemaan avaruuden halki valon nopeudella…” Mitä se onkaan… [Joku sanoo: “Sata kahdeksankymmentäkuusi tuhatta.”] Sata ja kahdeksankymmentäkuusi tuhatta mailia sekunnissa…” Kestäisi sata viisikymmentä miljoonaa valovuotta päästä ennen kuin hän pääsisi sinne.” Hän oli löytänyt Ian­kaikkisuuden. Sitten hän sanoi: “Takaisintulo ottaisi häneltä toiset sata viisikymmentämiljoonaa vuotta, joka olisi yhteensä kolmesataa miljoonaa valovuotta. Ja aika, jonka hän olisi poissa maasta, olisi vain viisikymmentä vuotta.” Siinä se on teille, hän murtautui Iankaikkisuuteen! Oi sitä Jumalan suuruutta, ja Hän on tehnyt koko aurinkokuntajärjestelmän!

112Ja tämä astronautti, joka siellä eräänä päivänä lensi kierroksen Venäjän ylitse, sanoi, ettei hän “ollut nähnyt mitään Jumalaa tai Enkeleitä”. Kuinka tietämättömiä ihmiset voivatkaan olla! Vaikka…

113Jumala! Hän puhalsi koko aurinkokunnan pois käsistään ja Hän istuu monia miljoonia valovuosia sen takana. Ja koko asiaa ylläpidetään Hänen Voimallaan ja Hänen Sanallaan. Halleluja! Jokaisen tähden täytyy pysyä omalla paikallaan. Kyllä! Ja sitten Hän oli tarpeeksi nöyrä tullakseen alas ja tuli tehdyksi yhdeksi meistä kuollakseen meidän puolestanne, meillä ei ole mitään millä puolustautua. Jos yksi noista tähdistä sattuisi liikkumaan pois radaltaan, tulisi se vaikuttamaan koko järjestelmään. Tuon koko järjestelmän täytyy pyöriä tarkalleen samalla tavoin koko ajan, sillä siinä toinen riippuu toisesta.

114Ja Jumalan järjestelmä, kun se on täydellisesti sopusoinnussa Hänen kanssaan, tuo koko Asia toimii täydellisesti. Niin se on, koska sen täytyy.

115Mutta seurakunta ei ole koskaan ottanut Jumalan järjestelmää, vaan on tehnyt oman järjestelmänsä. Siksi me olemme kokonaan poissa sopusoinnusta. Siitä syystä seurakunta on niin sekaisin. Siksi maailma on hajoamassa tänään, koska me olemme omaksuneet itsellemme omat systeemimme. Siksi poliittinen maailma on hajalla. Siksi uskonnollinen maailma on hajonnut, koska me olemme omaksuneet järjestelmän sen sijaan, että olisimme ottaneet Jumalan Iankaikkisen suunnitelman ajanjaksoja varten. Aamen. Se on vikana maailman kanssa. Juuri se on siinä vialla, koska he ovat omaksuneet jotakin muuta. Se on saanut ihmiset siihen tilaan, että sanotaan: “Minä olen presbyteeri. Minä olen metodisti. Minä olen Ykseys. Minä olen Kolminaisuus. Ja minä olen…” Voi hyvänen aika! Ei ole ihme, että me emme voi pysyä yhdessä, kun ei ole mitään, mikä pitäisi meitä yhdessä.

116Herra Nixon teki loistavimman huomautuksen, mitä olen kuullut kenenkään presidentin tai varapresidentin tehneen muutamaan viimeiseen vuoteen, kun hän eräänä päivänä sanoi: “Amerikkalaisissa on vikana se, että he ovat kadottaneet rakkauden ja kunnioituksen toisiaansa kohtaan.” Kun Amerikan kansalaiset ampuvat toisiaan kadulla, niin kuinka meillä voisikaan olla sitä?

117Jos te ette voi olla eri mieltä jonkun kanssa ja rakastaa häntä samanaikaisesti, niin pitäkää silloin suunne kiinni. Jos ette voi sanoa hänelle asiasta niin kuin isä, joka oikaisee lastaan, ja on halukas panemaan käsivartenne hänen kaulalleen ja syleilemään häntä jälkeenpäin, niin teidän on parasta jättää se tekemättä. Te ette silloin vielä ole itse menneet tarpeeksi pitkälle tietääksenne, mistä te puhutte. Se on totta. Tietenkin minä voin olla eri mieltä jonkun miehen kanssa, mutta hän on yhä minun veljeni. Minä tulen pitämään häntä kädestä. Minä en voi antaa hänen mennä eteenpäin väärän kanssa, jos en puhu siitä hänelle, silloin en ole oikean kaltainen veli hänelle. Se on oikein. Mutta minä voin sanoa hänelle ja sanoa hänelle, että rakastan häntä, ja todistaa hänelle, että rakastan häntä.

118Ei teidän ole pakko ampua häntä kadulla. Minä olen eri mieltä herra Kennedyn kanssa hänen politiikastaan, hänen uskonnostaan, ja niin edelleen, mutta hän ei ansainnut sitä. Ei, ei todellakaan. Kukaan ei ole ansainnut sitä.

119Niinpä me näemme, että koko maailma on turmeltunut. Meidän kansakuntamme, politiikat, uskonnolliset järjestelmät, ja kaikki, se on turmeltunutta.

120Se vain odottaa. Jumalan Sana, joka oli profetoitu tätä päivää varten, odottaa, että joku tulisi ja vahvistaisi Sen. Ihmettelenpä, onko Hän jo tehnyt sen? Sitten, missä me silloin olemme, jos Hän on tehnyt sen? Jos Hän on tehnyt sen, missä me silloin olemme? Kaikkein onnettomimmassa tilassa!

121Olen pari kertaa sanonut kovia asioita rouva Kennedystä, siitä, miten hän luo muotia maailmalle näillä vesipää-kampauksillaan, ja “kuinka sisaremme ja muut naiset leikkaavat hiuksensa ja pukeutuvat kuin rouva Kennedy.” Minä sanoin: “Aivan kuin entisajan Iisebel.” Se on totta. Minä uskon sen. Minä tunnen sääliä tuota pientä äitiä kohtaan, kun hän on lastensa kanssa siellä tänä iltana.

122Mutta sallikaa minun kysyä teiltä jotakin. Jos Jacqueline Kennedy olisi kuullut Sanoman, jonka jotkut teistä helluntailaisista olette kuulleet, ja joka koskee hiustenne leikkaamista ja muita asioita, saattaa olla, ettei hän ehkä olisikaan leikannut hiuksiaan. Teidän oletetaan olevan helluntailaisia, ja te yhä teette sitä! Uh-huh. Saattaa olla, ettei hän tekisi niin, jos hänellä olisi ollut tilaisuus kuulla Sanoma, näettehän, jonka te olette kuulleet. Siinä se on teille. Me olemme pahassa tilassa, ihmiset. Se on totta. Kyllä, todellakin. Oi Jumala, kuinka moraalitonta…

123Naisellisuus on ainoa asia, joka pitää meidän kansakuntamme koossa. Se on sen selkäranka. Ja äitiys, tuo kaunis hyve, jonka Jumala antoi naiselle, että hän olisi äiti, nyt se on mennyttä. Jo kauan aikaa sitten ovat tämän maailman naiset kadottaneet hyveellisyytensä ja kumartaneet Hollywoodin muodin jumalatarta, he ottavat mallia ja pukeutuvat ja toimivat samalla tavoin kuin jotkut näistä Hollywoodin tähdistä. Ja monta kertaa, jopa tuota jumalatonta pukeutumista, sukupuolista viehätysvoimaa, pidetään muotina seurakunnissa. Ja pastoreilla saarnastuolin takana ei ole tarpeeksi rohkeutta eikä Pyhän Hengen lujuutta, ja he istuvat siellä kuin Loot ja kärsivät sielussaan ja ajattelevat liian paljon ruokalippuaan, eivätkä voi kertoa ihmisille, että se on väärin. Kyllä.

124Se, mitä me tarvitsemme tänään, on hieman juurineen hävittämistä. Me voimme tehdä sen nyt liian myöhään. Tuo hetki voi olla jo ohitse. Meillä ei enää koskaan tule olemaan toista herätystä. Tiedän teidän odottavan sitä, mutta en näe sitä Kirjoituksissa.

125Minä odotan Ylöstempausta, vain kouralliselle ihmisiä. Kyllä, vain kouralliselle ihmisiä. Heitä ei koskaan tulla kaipaamaan maailmassa. Kun he menevät, te ette tule koskaan tietämään, että se on tapahtunut. Se on oikein. Se on tuleva kuin varas yöllä.

126Ja Hän on lopettava työn kesken Valittujen tähden! Siellä on joitakin, jotka ovat valittu Iankaikkiseen Elämään, me tiedämme sen, kaikki ne, joilla on Iankaikkinen Elämä. Ja jos Hän ei lopettaisi työtä kesken heidän tähtensä, ei mikään liha tulisi pelastumaan. Maailma on kohdannut tuomionsa joka kahdestuhannes vuosi. Me tiedämme sen järjestelmien hajonneen. Se hajosi Nooan päivinä. Kristuksen päivinä se hajosi. Ja tässä on tulossa vuosi 1964, mitä siitä on jäljellä? Kolmekymmentä kuusi vuotta ja kaksituhatta vuotta tulee täyteen, ja kahdeskymmenes ensimmäinen vuosisata alkaa. Mitä tulee tapahtumaan? Työ täytyy yhä lopettaa kesken. Jeesus sanoi tämän päivän turmeltuneisuudesta, että “Valitut tulisivat petetyiksi eivätkä pelastuisi, jos se vain olisi mahdollista.” Siinä se on meille. Ja tiede kertoo meille, että me olemme noin viisitoista vuotta poissa ajasta. Juutalaisten kalenterin mukaan meidän roomalainen kalenterimme on noin 15 tai 20 vuotta siitä jäljessä.

127Niinpä, missä me olemme? Me näemme kansojen murtuvan ja Israelin heräävän, merkit, jotka tämä Raamattu on ennustanut tätä päivää varten. Me näemme mekaanisten asioiden tapahtuvan. Nyt tulee Henki, tuon luvatun Sanan dynamiikka, tullakseen Seurakuntaansa ja ajaakseen heidät Golgatalle ja Ylöstempaukseen! Ja siinä me olemme.

128Ei ole ihme, että me olemme hajoamassa, ei ole mitään… Juuri Se, joka loi maan; se, joka pantiin tänne pitämään maata paikallaan; se, jonka ympärillä järjestelmien ja kaiken tuli pyöriä; se on tämä Sana; se, jonka avulla Jumala muodosti maailman. Einstein sanoi luennossaan: “On vain yksi selitys Kirjoituksissa… Ainoastaan yksi selitys, miten tämä maailma on olemassa, ja se on Hebrealaiskirjeen 11. luku, jossa sanotaan, että ‘uskon kautta me ymmärrämme, että maailmat muodostettiin Jumalan Sanalla.’” Siinä kaikki. Kukaan ei voi selittää, miten se riippuu ilmassa, ja miten se voi pyöriä kierroksen joka kahdeskymmenesneljäs tunti ja kiertää rataansa ja tulla takaisin samaan pisteeseen erehtymättä koskaan sekuntiakaan. Ja jokainen tähti kiertää rataansa sillä tavalla ja on avuksi toinen toiselleen kiertäessään.

129Kuinka tuo kuu siellä vartioi merta! Jos tuo kuu koskaan siirtyisi pois paikaltansa, se saisi meidät peittymään kymmeniä metrejä veden alle vain sekunnin tai kahden kuluessa. Tarkatkaa sitä, miten te voitte porata reiän tänne, te ihmiset, jotka poraatte öljyä täällä. Katsokaa kuinka kaukana meren rannalta te olette? Poratkaa tänne maahan reikä ja nähkää kuinka illalla, nousuveden tullessa, se nostaa suolaveden teidän putkiinne. Varmasti. Mistä on kyse? Tuo kuu hallitsee sitä.

130Se on Jumalan järjestelmä. Se on Jumalan suunnitelma. Se on Jumalan Käsky. Mutta me teemme omiamme emmekä ota Hänen Sanaansa. Niin on tänäkin jouluna, me näemme maailmamme olevan hajoamassa. Oi!

131Jumalalla on voideltu… Ja Hän lupasi Sanansa. Hän voiteli heidät siellä aikaisemmin. Hän voiteli Jeesuksen Kristuksen. Pietari sanoi Helluntaipäivänä: “Jeesus Kristus, Mies, jonka Jumala hyväksyi keskuudessanne, merkien ja ihmeiden kautta, joita Hän teki keskellänne, niin kuin te itsekin tiedätte.” He olivat todistajia. Hän myöskin sanoi: “Ja pahoin käsin te otitte ja ristiinnaulitsitte elämän Ruhtinaan, jonka Jumala on herättänyt kuolleista, ja me olemme sen todistajia.” Kuinka Nikodeemus tuli ja sanoi: “Rabbi, me tiedämme. Me fariseukset, Sanhedrinin Neuvosto siellä, me tiedämme, että Sinä olet Opettaja, Jumalan lähettämä.” He tiesivät, että tuo lupaus oli siellä, mutta heidän järjestelmänsä olivat niin sitoneet heidät, etteivät he voineet tehdä asialle mitään.

132Niin se on tänäänkin, aivan sama asia. Te ette voi tehdä sitä, teidän täytyisi luopua jäsenkortistanne ensimmäisellä kerralla, kun tekisitte sen. Sanokaapa vain jotakin siellä joskus Jumalan Sanasta ja katsokaa, mitä tapahtuu, te olette lopussa. Te ette tule olemaan suosittu. Teidät tullaan potkaisemaan ulos heidän keskuudestaan ja kaikkea muuta.

133Oi, jos teillä on jokin pieni palvelustehtävä, he pitävät teitä saadakseen kaikki rahat, minkä voivat, he käyttävät palvelustehtäväänne vetääkseen yleisöä ja vetääkseen rahaa ja muuta sellaista. Mutta tarkatkaa, mitä tapahtuu, kun tullaan Sanaan, tarkatkaa heitä, kuinka he tulevat kieltämään Sen. Luuletteko te, että Jumalan palvelija ei tietäisi sitä? Tiesihän Jeesuskin, että Juudas oli Hänen mukanaan. Miksi Jeesus ei sanonut jotakin Juudakselle? Samasta syystä tänäänkin, teidän täytyy odottaa, kunnes tuo hetki tulee tuota petosta varten. Oikein. Heillä on se. He tulevat saamaan sen.

134Pankaa merkille, he eivät halunneet sitä sillä tavoin, kuin miten Hän tuli, ja niin se on tänäänkin. Seurakunnat silloin halusivat, että heidän järjestelmänsä olisi voideltu. Fariseukset halusivat farisealaisten järjestelmän olevan voidellun, saddukeukset halusivat, että se oli saddukeusten järjestelmä, herodialaiset herodilaisten, ja niin edelleen. Sillä tavoin se on tänäänkin. Jos Jumala lähettäisi voitelun ja voitelisi Ykseyden, niin pojat, kyllä silloin muut saisivat kuulla kunniansa, eikö niin? Eikö silloin Kolminaisuus sanoisi Ykseydelle: “Minähän sanoin sinulle, että me olimme oikeassa!” Metodistit sanoisivat baptisteille: “Oi pojat, katsokaa, meillä on se!” Te haluatte, että teidän järjestelmänne voideltaisiin.

135Mutta Jumala lupasi voidella ainoastaan Sanansa. Aamen! Tiedän sen polttavan, mutta se on Totuus. Jumala ei koskaan muutu. Hän voitelee Sanansa. Kyllä vaan. Ainoastaan kullekin ajanjaksolle luvattu Sana on se, minkä Jumala voitelee. Luvatun Sanan tuota ajanjaksoa varten!

136Tänään me haluamme jotakin koulutuksellista järjestelmää, (miksi?), niin että he voivat tehdä, mitä he tahtovat, ja yhä pitää kiinni kristillisestä tunnustuksestaan. Oi, jos heillä on jotakin suurta, minne te voitte mennä, kävellä alttarille pureskellen purukumia ja töniä toista kylkeen, ja sitten mennään ja rakennetaan virkistyshalleja ja muita asioita, minne te kaikki voitte mennä pelaamaan koripalloa ja muuta sellaista. Minulla ei ole mitään pesäpalloa, koripalloa, jalkapalloa tai muuta sellaista vastaan, mutta jos se on kaikki, mitä teidän jumalanne on, on se vain suuri säkillinen ilmaa. Mutta sallikaa minun sanoa teille jotakin. Se, mitä me tarvitsemme tänään, on Jumalan Sana, joka on voideltu tätä ajanjaksoa varten, joka on jälleen tuova esiin Pyhän Hen­gen Voiman. Sellaiset asiat kyllä käyvät, mutta se ei kuulu seurakunnalle. Ei koskaan. Jos teidän täytyy rakentaa jotakin sellaista pitääksenne seurakunnan yhdessä, niin silloin teidän on parasta polttaa se maahan tai potkaista se ulos tai hankkia sinne jotakin, joka tuo Sanan jälleen takaisin. Ja ne ovat maailman asioita, ettekä te voi sekoittaa niitä Jumalan Sanan kanssa.

137Kyllä vaan, nyt he tahtovat jotakin järjestelmää. Maailma haluaa jotakin järjestelmää. Ja me näemme, että jokainen noista pienistä järjestelmistä sanoo: “Minä haluan, että Se tulee minun luokseni. Minä haluan Sen tulevan minun järjestelmääni.” Oi, ja heillä on suuria koneistoja, ja he kouluttavat saarnaajia hautoen heitä ulos sellaisen älykkyyden kanssa, että mies tuntee sanansa ja kielioppinsa niin huonoksi, ettei hän haluaisi mennä saarnastuoliin jonkun sellaisen perään. Mutta se, mitä me tänään tarvitsemme, ei ole koulutuksellisia järjestelmiä eikä luennoitsijoita.

138Mutta se, mitä me tarvitsemme tänään, on Jumalan Voimalla käsitelty Evankeliumi vahvistamaan tämän hetken Sanan, niin että tulee joku, joka astuu esiin ja kutsuu mustan “mustaksi” ja valkoisen “valkoiseksi”, joku, joka on seisova ja kertova Totuuden huolimatta siitä, ottaako Se pois selkänähän tai lyö teidät maahan, tai mitä Se tekeekin. Juuri sitä tämän päivän hetki huutaa.

139Mutta ihmiset tahtovat jotakin. Ihmiset tänään, naiset, mitä he tahtovat? He tahtovat pastorin, joka sanoo: “Se kyllä sopii. Sinä voit mennä ja tehdä sitä tai tehdä tätä.” Tai: “Se kyllä sopii. Ei, ei siinä ole mitään väärää, kulta.” Sellainen saarnaaja, joka sallii lyhyet hiukset ja maalaamisen, tarvitsee Evankeliumin selkäsaunan.

“Ei”, te sanotte, “mitä sillä on tekemistä Sen kanssa?”

140Ettekö te tiedä, että teidän ulkopuolenne heijastaa sitä, mitä on sisäpuolellanne? Eikö Raamattu sano, ettei teidän tulisi tehdä niin? “Ei ole edes soveliasta, että nainen rukoilee sellaisessa tilassa.”

141Ja haluaisitteko te miehet jotakin sellaista? Saarnaajat, te ette voi sanoa sitä, koska te tulette menettämään korttinne, suuri neuvosto tulee potkaisemaan teidät ulos, jos te sanotte siitä jotakin. Jumala auttakoon miestä, joka pitää jäsenkorttiaan suuremmassa arvossa kuin Pyhän Hengen kastetta, Sanan kanssa! Kuinka voisi Pyhä Henki, joka kirjoitti Raamatun, kieltää sen, mitä Hän on kirjoittanut?

142“No niin, ihmeiden päivät, oi, me emme tarvitse niitä tänään. Jumalallinen parantuminen ja nämä muut asiat, ei ole mitään sellaista. Se on ennustelua, se on ajatustenlukua, telepatiaa.” Sinä viheliäinen, mikä on vikana kanssasi? Me tarvitsemme Evankeliumin, jos Pyhä Henki on teissä!

143Jos sanoisin teille, että Beethovenin elämä on minussa, silloin pystyisin säveltämään. Jos Beethoven eläisi minussa, minä eläisin Beethovenin elämää. Jos Shakespeare eläisi minussa, silloin minä osaisin kirjoittaa näytelmiä.

144Ja jos Jeesus Kristus elää teissä, silloin ne teot, joita Hän teki, ja Hänen Sanansa, Hän on Sana, tulisivat vahvistamaan itsensä tänä päivänä sen lupauksen mukaisesti, jonka Hän antoi. Aamen. Sitä Jumala odottaa. Se, mikä pitää maailman, uskonnollisen maailman, koossa ja yhdessä, on Hänen Sanansa. Kyllä.

145Ihmiset silti tahtovat sen kaltaista järjestelmää, ja he tulevat saamaan sen. He ovat jo siinä juuri nyt. Kirkkojen maailmanneuvosto tulee antamaan heille juuri sen, mitä he tahtovat, jokainen niistä yhdessä. Kuinka nämä helluntailaiset voivat istua näissä neuvotteluissa ja mennä Vatikaaniin ja kirjoittaa kiertokirjeessä: “Kaikkein hengellisin asia oli, kun sain istua Pyhä Isä Paavi sen-ja-sen vieressä”, ja hän oli helluntailainen ja tiesi, kuinka… Helluntailiike on kuollut. Tuo koko asia on kuollut. Se on turmeltunut. Se on mennyttä! Se on mennyt suoraan takaisin Kirkkojen Liittoon, minne se kuuluukin. Oikein.

146Mutta elävän Jumalan Seurakunta, tuo Morsian, liikkuu suoraan edelleen kaikesta huolimatta. Ja Se on lähtevä Ylöstempauksessa, Sanan kautta, se on totta, Sana ja Sana ovat tuleva yhteen. Jos me olemme osa Kristuksesta, osa Siitä, meidän täytyy olla Hänen Sanansa, koska Hän on Sana. Oikein. Kyllä vaan.

147He ovat hyljänneet tämän ajanjakson voidellun lupauksen Sanan, ja Hän on aina Sana. Jos Jumala on jälleen vuonna 1946 lähettänyt meille voidellun, tätä ajanjaksoa varten luvatun Sanan, silloin Hän tulee olemaan sama kuin Hän oli alussa, kun Hän tuli, tätä ajanjaksoa varten voideltu Sana. Hebrealaiskirje 13:8 heittää sen kaiken takaisin teille ja sanoo: “Hän on sama eilen, tänään ja ikuisesti.” Se on oikein. Ja Hän tulisi pysymään Isän tätä ajanjaksoa varten lupaaman Sanan kanssa. Jos Jeesus tulisi, Hän tulisi olemaan tarkalleen se, mitä Sana sanoi Sen tulevan olemaan tässä ajanjaksossa.

148Sellainen Elia oli omassa ajanjaksossaan. Sellainen Mooses oli omassa ajanjaksossaan. Sellainen Nooa oli omassa ajanjaksossaan. Sellainen on ollut jokainen profeetta, mitä koskaan on tullut. Ja kun tuo Sana, kun Se tuli täyteydessänsä, kokonainen Sana lihaksi tehtynä keskuudessamme, Se teki aivan tarkalleen sen, mitä Sen oli sanottu tekevän tuossa ajanjaksossa.

149Jos Se tulisi tänään, Hän tulisi olemaan tarkalleen Jeesus Kristus eläen lupauksensa, sen, mitä Hän oli luvannut tehdä, aivan niin kuin Sana on.

150Hän oli Sana. Jesaja 9:6 on Jeesus Kristus. Ja kun Se oli tehty lihaksi ja asui keskuudessamme, Se oli aivan tarkalleen, niin kuin pitikin. Mooses sanoi siellä 5. Mooseksen kirjassa: “Herra, teidän Jumalanne, on nostava esiin profeetan, minun kaltaiseni, ja on tapahtuva, että jokainen, joka ei tule kuulemaan Häntä, tullaan hävittämään kansasta.” Ja kun Hän tuli, Hän teki aivan tarkalleen sen, minkä Sana oli sanonut Hänen tulevan tekemään. Ja he löysivät Hänestä vikaa, koska heidän järjestelmänsä olivat leikanneet Sanan pois ja tehnyt sen, että Jumalan Sanan ei vaikuttanut heihin. Näettekö? He eivät voineet uskoa jotakin Sen kaltaista asiaa. He eivät voineet uskoa tuon kaltaisiin asioihin, koska he ajattelivat, että sen kaltaiset ajat olivat ohitse. Oh!

151Hän on todistanut Sanansa samaksi. Hän vahvistaisi Sanansa tänään samalla tavoin kuin Hän vahvisti Sen silloin. Se tuomitsisi tulisesti jokaisen kirkkokunnallisen järjestelmän maailmassa, jos Hän tulisi maan päälle tänään. Niin Hän teki ensimmäisellä kerralla. Se tulisi olemaan asia, johonka Hän tulisi iskemään. Sitä Hän löi tullessaan ensimmäisen kerran. Niin kuin Hän teki silloin, niin Hän tulisi tekemään myös tällä kerralla. Ja Hän teki silloin niin, eikä Hän koskaan muuta Sanaansa. Hän ei koskaan muuta systeemiään. Se on aina sama. Se on joka kerta tuota ajanjaksoa varten voideltu Sana.

152Niinpä me jälleen tänään näemme, että jos Hän tulisi, Hänen suunnitelmansa maailman koossapitämiseksi tulisi hylätyksi, aivan niin kuin tuli silloinkin.

153Mutta kuulkaahan, haluan nyt sanoa tämän, kun lopettamme. Meille ei ole luvattu mitään järjestelmää, meille ei ole luvattu mitään kirkkokuntaa, jotakin super-kirkkokuntaa, tai jonkinlaista super-suunnitelmaa. Sen sijaan meille on luvattu Kuningaskunta, Iankaikkinen Kuningaskunta. Aamen. Se on meille luvattu, saamme omistaa Iankaikkisen Elämän tässä Iankaikkisessa Kuningaskunnassa. Ja Hallitusta hallitsee Iankaikkinen Kuningas, Hänen Iankaikkinen Sanansa, joka on annettu Hänen kansallensa, jolla on Iankaikkinen Elämä. Ja Iankaikkisen Elämän ihmiset eivät aterioi maailman asioista, vaan on kirjoitettu, että “ihminen on elävä jokaisesta Sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.” Niinpä kun me nyt saamme tämän Kuningaskunnan, niin me näemme, että “sekä taivas että maa tulevat katoamaan, mutta tämä Sana ei tule koskaan katoamaan.” Ja tämä Sana on tuo Kuningaskunta. Tämä on Kuningas ja Kuningaskunta, Järjestelmä, Elämä, se kaikki on juuri Täällä.

154Jos Jumala tuomitsisi maailman jonkin kirkon perusteella, niin minkä kirkon perusteella Hän tulisi tuomitsemaan sen? Kuinka monia niitä on? Satoja ja satoja ja satoja erilaisia kirkkokunnallisia kirkkoja. Jos katolinen kirkko on oikeassa, niin mikä katolinen? Jos kreikkalaiskatolinen on oikeassa, silloin roomalaiskatolinen on väärässä. Jos roomalainen on oikeassa, silloin kreikkalainen on väärässä. Niinpä, katsokaahan, jos metodistit ovat oikeassa, baptistit ovat väärässä. Jos baptistit ovat oikeassa, helluntailaiset ovat väärässä. Jos helluntailaiset ovat oikeassa, silloin presbyteerit ovat väärässä. Näettekö? Niinpä se kaikki tulisi olemaan niin hämmentävää.

155Mutta Jumala ei ole jättänyt meitä ilman todistajaa tai jotakin standardia, minkä rinnalla meidän pitäisi seistä. Se on Hänen Sanansa! Hän sanoi: “Olkoon jokaisen miehen sana valhe, ja Minun Sanani Totuus.”

156Sillä: “Sekä taivaat että maa tulevat katoamaan pois.” Meille on sanottu tässä, että “me saamme Kuningaskunnan, joka ei järky.” Kyllä vaan. Kun nyt kaikki nämä maailmalliset kuningaskunnat kaatuvat, ja koko maailma on hajoamassa, me olemme kuitenkin kastettuja Kuningaskuntaan, jota ei järky. Aamen. Me saamme Kuningaskunnan. Niinpä, kun maailma hajoaa, me olemme syntyneet tähän Kuningaskuntaa, joka ei voi hajota. Se on Jumalan Iankaikkinen Sana, ja me seisomme Sen varassa. Se ei voi koskaan hajota.

157Me kuulemme niin paljon siitä, kuinka tämä uusi uskonnollinen järjestelmä toisi rauhan maan päälle, kun katolilaiset ja kaikki protestantit liittyvät yhteen. Jotkut niistä uskovat Jumalalliseen parantumiseen, ja jotkut eivät, ja jotkut uskovat näin, ja jotkut uskovat noin. Ja teidän täytyy luopua kaikesta siitä, minkä kanssa olette touhuilleet kaiken aikaa, se tarkoittaa teidän evankelisesta uskomuksestanne, jotta te pääsisitte tuohon Maailmanneuvostoon. Ja jokaisen kirkkokunnan on pakko tulla siihen. Niinpä, jos kirkkokunta ja siihen kuuluminen on kirottu, niin mitä se on tekevä? Se vie teidät suoraan taaksepäin. Jos Rooma on kirkkokunnan äiti ja on peto ja pedon merkki, silloin he tekivät pedolle kuvan, Neuvoston, ja kaikki kirkkokunnat yhdessä muodostavat pedon kuvan, niin silloin uudestaan ollaan suoraan takaisin pedon merkissä! Maailman systeemi, kirkkokunnallisuus, on tuonut esiin systeemin tuodakseen esiin pedon merkin.

158Ja te näette sen aivan yhtä hyvin kuin minäkin, että se tullaan juuri nyt asettamaan pakolliseksi, kaikki, jotka jo eivät ole siinä, tullaan panemaan järjestykseen, tuo suuri koneisto on jo siellä. Mekaniikka on siellä odottamassa Saatanan tuloa siihen dynamiikan kanssa. Näettekö? Ja kun se tapahtuu, ei kukaan voi saarnata Evankeliumia, ei kukaan mies, joka ei kuulu tähän systeemiin. Siinä on pedon merkki. Ja muistakaa, silloin Morsian on poissa, joten te näette, kuinka lähellä se on. Hyvä on, niinpä te näette, missä me olemme.

159Te voitte nähdä tämän suuren unitilan kaikkialla. “Herätkää, te Herran pyhät, miksi nukkua, kun loppu lähestyy?” Miksi te teette niin? Jonain hetkenä armon päivänne on oleva ohitse. Älkää koskaan tehkö sitä.

160No niin, tämä systeemi ei tule tuomaan maailman rauhaa. Jos se on tuova maailman rauhan, niin mitä on tapahtunut Rauhanruhtinaalle, joka oli Sana? Se on antikristus opetuksessaan. Juuri sitä vastaan, minkä puolesta Jumala seisoo, se, mitä Hän sanoi meille: “Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat”, he uskovat, että se on hölynpölyä. Apt. 2:38, on heille toinen asia, josta he eivät tiedä mitään. Koko Sana, ja niin edelleen, he eivät tiedä Siitä mitään, vaan kieltävät Sen ja täyttävät tarkalleen sen, mitä profeetta sanoi 2. Timoteuskirjeen 3. luvussa: “He olisivat itserakkaita, ylpeitä, heillä on jumalisuuden ulkomuoto, mutta he kieltävät sen Voiman, viimeisinä päivinä.”

161Tuo kirkkokunnallinen systeemi on pedon merkki. Te olette tulleet tuntemaan sen. Jos ette ole koskaan aikaisemmin kuulleet minun sanovan sitä, niin siitä syystä olen lyönyt sitä niin kovasti. Koska uskon, että aika on melkein lopussa, joten voin yhtä hyvin antaa sen tulla esiin ja kertoa Totuuden sen suhteen. Siellä se on. Se on pedon merkintä, tarkalleen. Rooma oli eläin [peto], ja se oli kirkkokunta, ensimmäinen organisaatio.

162Ja me olemme tulleet ulos siitä, me helluntaikansa, jotta emme olisi osallisia siitä, ja sitten olemme kääntyneet suoraan takaisin, “kuin koira, joka palaa oksennukselleen ja sika mutakuoppaansa”, suoraan takaisin siihen. Ei ole ihme, että meidän helluntailaissysteemimme on lopussa, ja niin on metodistien, baptistien, Kirkkojen maailmanneuvoston ja kaikkien systeemit! He ovat tulossa niellyiksi Kirkkojen Neuvostoon muodostaakseen pedolle kuvan ja antaakseen sille voimansa. “Ja sen päässä oli kuolinhaava, ja sitten se tuli eläväksi”, muuttuen pakanallisesta Roomasta paavilliseksi Roomaksi. Oi, kuinka sokeita protestantit ovatkaan olleet! Ja tässä te olette, juuri nyt te istutte sen keskellä. Eikä ole mitään, mitä te voisitte tehdä, tuo systeemi on jo muodostettu. He tulevat ottamaan sen, eivätkä tiedä, että ovat ottaneet sen. He vain tulevat olemaan siellä, siinä kaikki. He eivät voi päästä ulos siitä. Se on jo tehty.

163Kuitenkaan se ei ole ihmisille outoa. Siitä on saarnattu. Muistakaa, Jumala todisti siitä ja vahvisti sen Sanallansa. sen, minkä Hän sanoi tekevänsä, Hän teki aivan tarkalleen. Niinpä ei ole olemassa minkäänlaista puolustusta.

164Se on väärää mekaniikkaa. Se on tuottanut senkaltaisia asioita, joista Jeesus sanoi: “Te omien perinteiden avulla olette tehneet Jumalan Sanan vaikutuksettomaksi.” Sillä hylkäämällä todellisen Sanan he ovat uudestaan menneet takaisin tuohon samaan asiaan. Heidän opetuksensa on samanlaista kuin se oli silloinkin, se on Kristusta vastaan, kun se opettaa Sanaa uskovaisille tässä ajanjaksossa ja käskee heitä hylkäämään sen.

165Kun Jumala teki Sanansa lihaksi kansansa keskuuteen, Jeesuksen Kristuksen päivinä, ensimmäisenä jouluna, niin mitä tekivät farisealaisliikkeet ja kaikki nuo kirkkokunnat? He sanoivat: “Älkää menkö yhteenkään noista kokouksista. Jos te teette sen, teidät tullaan erottamaan.”

166Ettekö te näe, kuinka nuo asiat ovat jälleen kerran toistumassa? “Kuka on tämä Mies? Mistä koulusta Hän on tullut? Millainen jäsenkortti Hänellä on? Mihin ryhmään Hän kuuluu? Mistä tämä Mies tulee?” Kun Hän tulee tänään, niin kuin Hän tuli silloinkin, sanotaan: “Me emme tahdo tämän Miehen hallitsevan meitä. Me emme halua kenenkään sanovan meille, mitä meidän tulisi tehdä. Me olemme Ykseysliike. Me olemme Kolminaisuusliike. Me olemme presbyteerejä. Meidän ei tarvitse sietää Sitä!”

167Minä tiedän, että te ette tee sitä, mutta te joko otatte Sanan tai tuhoudutte! Siinä kaikki. Ei ole mitään muuta tietä kuin Se. Se pitää meidät yhdessä. Jumalan Kuningaskunta ei ole tämän kaltainen kuningaskunta, Jumalan Kuningaskunta ei ole mikään tämän maailman systeemi. Jeesus sanoi niin. Jeesus sanoi: “Minun Kuningaskuntani ei ole tästä maailmasta. Jos se olisi, Minun alamaiseni taistelisivat.” Hän on Sana.

168Me olemme sellaisia kuin Abraham oli. Abraham sai Sanan. Ja kaikkea sitä, mikä oli tuota Sanaa vastaan, hän kutsui niin kuin sitä ei olisikaan ollutkaan. Ja jokainen todellinen Jumalan lapseksi syntynyt vastaanottaa Jumalan Sanan, ja minä en välitä siitä, mitä kuka tahansa sanoo, tai mikä systeemi puhuu tuota Sanaa vastaan, tuo Sana on totta joka tapauksessa.

169Jumala on velvollinen kohtaamaan teidät noiden lupausten perusteella. Noiden lupausten ulkopuolella Hän ei voi kohdata teitä, koska te olette leikanneet itsenne irti Hänestä. Siksi meidän maailmamme on hajoamassa. Nyt kun me lopettamme, me voisimme sanoa tämän.

170Mistä tahansa, joka on vastoin Sanaa, on ikään kuin sitä ei olisikaan. Se on ihmistekoinen systeemi, me emme katso siihen. Ei koskaan. Sitten, kun me olemme kastettuja sisälle tähän Kuningaskuntaan, me istumme Taivallisissa paikoissa Kristuksessa Jeesuksessa, oi, meidän voidellun Kuninkaamme kanssa ja aterioimme Hänen Kuningaskunnastaan luvatun Sanan ollessa voideltuna ja vahvistettuna suoraan keskellämme. Aamen. Whew! Siinä se on. Hänen Kuningaskuntansa lupaus toteutettuna edessämme, eikä mikään voi kääntää teitä pois Siitä. Varmasti ei.

171Abraham, vaikka hänen vaimonsa oli vanha, ja hän itse tuli vanhemmaksi koko ajan, ei ollut laisinkaan huolestunut. Hän ei koskaan epäuskon kautta horjunut Jumalan lupauksessa. Ei ole väliä sillä, kuinka paljon te sanotte: “Se on mahdotonta. Niin ei tule tapahtumaan hänelle”, hän pysyi Sen kanssa joka tapauksessa. Minkä vuoksi? Kuningas oli hänen kanssaan ja näytti hänelle näkyjä ja näytti hänelle, mitä tulisi tapahtumaan, ja kun tapahtui sillä tavoin, kuin Hän oli sanonut, silloin hän tiesi, että se oli Jumala.

172Ja kun Jumala antaa lupauksen, ja te näette sen, ja Hän sanoo sen, ja se tapahtuu, ja Hän sanoo sen, ja se tapahtuu, ja Hän sanoo sen, ja se tapahtuu, ja Hän sanoo sen, ja se tapahtuu milloinkaan pettämättä, silloin on kyseessä Jumala tuota päivää varten. Oi, me aterioimme näistä Hänen luvatun Sanansa Taivaallisista lupauksista tätä ajanjaksoa varten ehdottomassa uskon varmuudessa siitä, että on tuleva uudet taivaat ja uusi maa. Aamen. “Uusi taivas ja uusi maa, sillä tämä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa tulevat katoamaan pois.” Mutta tämä uusi taivas ja uusi maa, Paavali sanoi täällä Hebrealaiskirjeessä: “Sillä me saamme Kuningaskunnan, joka ei horju.” Kuinka me pääsimme sisälle Siihen? Ei jonkun uskonnollisen systeemin avulla, vaan Jumalan Kuningaskunta on sisäisesti teissä. Kuningaskunta! Kuningas ja Hänen Sanansa ovat sama, ja se on sisäisesti teissä vahvistaen sen hetken, jossa me nyt elämme. Lupaus, jonka Jumala antoi meille tätä ajanjaksoa varten, tässä me olemme eläen Kuninkaan kanssa, istuen Taivaallisissa paikoissa, katsellen, kuinka Hän tekee näitä asioita.

173Ja kuinka me voisimme kääntyä Sanasta johonkin systeemiin? Mitä se tekee? Se kieltää Sanan. Voidaksenne vastaanottaa virheen, teidän on täytynyt hylätä Totuus. Se on oikein. Uskotteko te sitä? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”]

174Hetki, jossa me elämme, Oi Jumala, maailma on hajoamassa. Siellä pommit riippuvat lähtötelineissään tehdäkseen juuri sen.

175Seurakunta on valmis. Morsian on sinetöity sisälle, valmiina tulemukseen. Siellä tulee olemaan suuri Hengen vuodatus, kyllä vaan, ottaakseen tuon Seurakunnan ja viedäkseen Sen taivaisiin. Tarkalleen. Koska, katsokaahan, Seurakunta, Sana, Morsian… Ja Kristus, Hänen palvelustehtävänsä on Hänen Morsiamessansa, joka on Hänen Ruumiinsa… Hänen yliluonnollinen hengellinen Ruumiinsa täällä maan päällä, Hänen Henkensä on siinä eläen Hänen elämäänsä, kunnes Hänet ja Hänen Seurakuntansa on vihitty yhdeksi. Näettekö, heistä tulee yksi. Hän ottaa viimeisinä päivinä heidät, tuon pienen vähemmistön.

176Ja sitten kaikki nuo neitsyet, jotka olivat nukkuneet kautta ajanjaksojen, he kaikki heräsivät, näettehän. No niin, se on seitsemännessä vartiossa, seitsemännessä seurakunta-ajanjaksossa, viimeisessä, lopunajassa, Laodikeassa, lopussa, jolloin vain pieni ryhmä heistä meni sisälle. Mutta ylösnousemuksessa tullaan tuomaan kaikki ne, jotka kuolivat omissa ajanjaksoissaan, ja jotka olivat eläneet tuon Sanan, jonka Jumala oli määrännyt, ja jonka oli saarnattu tapahtuvan tuona päivänä, niin kuin me kävimme lävitse nuo seurakunta-ajanjaksot ja näimme tarkalleen Sanan, joka kohtaisi heidät tuossa ajassa. Kuinka Luther astui esiin, ja kuinka Lutherin ajanjaksossa lähti tuo olento, jolla oli miehen kasvot, joka merkitsi “uskonpuhdistajaa”, tarkoittaen miestä. Ja me näimme, kuinka kaikissa ajanjaksoissa täyttyivät kaikki Jumalan Sanan vaatimukset.

177Ja niin tulee tässäkin ajanjaksossa olemaan tarkalleen ne merkit ja ihmeet ja asiat, jotka Jumala lupasi tehdä näinä viimeisinä päivinä. Ja Seurakunta itse tulee olemaan valmis ja menemään Ylöstempauksessa Jeesuksen kanssa, koska “me saamme Kuningaskunnan, joka ei horju. Sitä ei voida liikuttaa. Taivaat ja maa tulevat katoamaan pois, mutta tämä Kuningaskunta ei ole koskaan katoava.” Aamen. Olen iloinen ollessani tuossa Kuningaskunnassa tänä iltana. Aamen. Ettekö tekin ole onnelliset olles­sanne Siinä? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Oi, millaista onkaan olla tuossa Kuningaskunnassa!

178Ajatelkaa vain sitä, mitä te voisitte luvata itsellenne tänään? Vielä kymmenen, viisitoista vuotta, jos maailma vielä seisoo niin kauan, silloin jokaisen miehen ja naisen täytyy kantaa mukanaan asetta suojellaksenne itseänne, kun te kuljette Shreveportin kaduilla, suojellaksenne itseänne. Huligaanit! Kuinka te aiotte pysäyttää sitä? Yrittäkää sitä.

179Olin lähiaikoina New Yorkissa. Kuljin sen lävitse, eikä siellä ollut kilometrikaupalla mitään muuta kuin näitä teini-ikäisiä huligaaneja korvarenkaat korvissaan ja hiukset palmikoilla, ja tyttöjä yllään pienet bikinit (jollaiksi he niitä kutsuvat), sillä tavalla ulkona kadulla. Ja yleisön täytyy väistää heitä. Oi, mikä on vikana tässä maassa? Se on merkki Jumalan hylkäävän kansakunnan moraalisesta rappeutumisesta. Siinä kaikki.

180Kuinka te voisitte rakentaa jollekin senkaltaiselle hiiltyneelle rauniolle? Kuinka te tekisitte sen, kun kaduilla kävelee huligaaneja, jotka ampuvat jopa presidentinkin autostaan?

181Ja eräänä iltana joku kapakanomistaja, joka on syytettynä huijauksesta ja kaikesta muusta, kävelee suoraan sinne ohi, sadan texasilaisen poliisin seisoessa siellä, ja kaikkien nähden vetää esiin aseensa ja ampuu miehen, murhaten hänet kylmäverisesti. Hänet tullaan julistamaan “mielenvikaiseksi”, ja päästetään vapauteen.

182Siellä meidän kaupungissamme eräs mies käveli juuri äskettäin suoraan erääseen autoliikkeeseen ja otti miehen, joka oli automyyjä. Hän ei pitänyt hänestä, joten hän veti esiin aseen ja ampui häntä neljä tai viisi kertaa. Ja hän sanoi olevansa mielenvikainen, ja he antoivat hänen mennä. Jos se oli “mielenvikaisuutta” tuon miehen kohdalla, silloin Oswaldillakin olisi pitänyt olla sama mahdollisuus.

183Mutta mistä on kyse? Te näette, millaista se on, tuo koko asia on turmeltunut! Tuo koko asia on syyllinen, ja koko maailma on syyllinen, ja seurakunta on syyllinen Jumalan edessä. Aamen. Ei ole ihme, että me olemme hajoamassa!

Rukoilkaamme.

184Herra. Jumala, täällä me olemme. Tuo hetki on täällä, Isä. Voi olla myöhäisempää, kuin me ajattelemme olevan. Ehkä mädäntyminen on jo sillä tavalla alkanut, ja syöjäsirkka ja tuhosirkka ovat jo sillä tavoin syöneet, että kaikki Elämä on lähtenyt. Minä rukoilen Sinua, Herra, olemaan armollinen. Suo Herra, että jos Läsnäolossa on nyt joku mies, nainen, poika tai tyttö, joka ei tunne Sinua, he tulisivat vastaanottamaan Sinut juuri nyt, Isä. Se voi olla viimeinen nimi tuossa Kirjassa täältä Shreveportista.

185Ja kun päämme on kumarrettuna. Onko täällä henkilöä, joka kohottaisi kätensä ja sanoisi: “Veli Branham, minä olen täysin vakuuttunut siitä, että se, mitä sanot, on oikein. Maailma on hajoamassa, ja me saamme Kuningaskunnan, joka ei voi hajota. Ja minä omalta osaltani, minä en ole varma, olenko tuossa Kuningaskunnassa vai en.”

186Älkää luottako siihen, että teillä on ollut jonkinlainen tunnekuohu. Älkää luottako siihen, että te olette puhuneet kielillä. Minä uskon noihin asioihin. Varmasti. Minä uskon kielilläpuhumiseen. Mutta olen kuullut perkeleiden puhuvan kielillä ja tulkitsevan sen, olen nähnyt, kun on kirjoitettu tuntemattomalla kielellä, olen nähnyt noitien tekevän niin, näettehän. Te ette voi mennä sisälle se perusteella.

187Mutta jos Jeesuksen Kristuksen Elämä on teissä, Se on tuova itsensä julki ja uskova jokaisen Jumalan Sanan. Koska Hän ei voi kieltää itseänsä. Hän on Sana.

188Jos Hän nyt on Sana, ja Hän on teissä, ja sitten te sanotte: “Mutta veli Branham, minä en yksinkertaisesti voi hyväksyä Tuota. Minä en usko Tätä, nämä asiat eivät ole tätä päivää varten”, ja täällä Se on luvattu tätä päivää varten, niin, oi veljeni, sinut on petetty. Jokin henki on tullut yllesi ja pettänyt sinut.

189Jos sinä, mies tai nainen, kuka oletkin, jos sinulla ei ole noita asioita, jotka ovat niin todellisia Sanassa, ja joidenka puolesta Jeesus Kristus kuoli. Ei vain että kuulutaan johonkin seurakuntaan tai johonkin tunteelliseen joukkoon, vaan joukkoon, jolla on Hänen Henkensä, joka elää Hänessä, Hänen Morsiameensa. Hänen Sanansa on siellä, ja jokainen Sana on totta. Ja sinä tiedät, ettei se toimi sinun kauttasi sillä tavalla. Sinä tiedät, että Raamatussa on asioita, joiden et yksinkertaisesti voi uskoa olevan niin. Niin haluaisitko tulla muistetuksi rukouksessa? Nyt kun jokainen silmä on suljettu, ja jokainen sydän on kumartunut, ihmettelenpä, olisiko tässä myöhäisessä hetkessä, kun…

190Aika, jolloin voidaan tuntea, saattaa olla jo melkein ohitse, näettehän, koska on tuleva sen kaltainen aika, silloin kun Jumalan Henki on otettu pois maan päältä, eikä tule enää olemaan. Seurakunta on viipyvä hetken ja saarnaava, koska sen täytyy saarnata iankaikkisesti kadotetuille juuri samalla tavoin, kuin jokainen palvelustehtävä teki, koko matkan kautta ajanjaksojen. Jokaisen palvelutehtävän viimeinen osa saarnasi iankaikkisesti kadotetuille. Ja nyt tulee olemaan palvelustehtävä, joka tulee saarnaamaan iankaikkisesti kadotetuille sen jälkeen, kun he ovat kieltäytyneet vastaanottamasta Sitä.

191Mutta jos yhä näyttää siltä, että sydämessäsi olisi kipinä, että haluaisit Kristuksen itseesi, ja että kaikki maailma olisi kuollut, kohottaisitko kätesi ja sanoisit: “Muista minua rukouksessa, veli Branham”? Jumala siunatkoon teitä. Kyllä, kyllä, kymmenen tai viisitoista kättä. Olisiko vielä joku ennen kuin rukoilemme? Me olemme nyt kahden, kolmen minuutin kuluttua lopettamassa. Jumala siunatkoon sinua, nuori nainen.

192Vain ajatelkaa sitä, ajatelkaa, ajatelkaa sitä. Mitä jos olisi liian myöhäistä? Mitä jos sinä olisit viimeinen henkilö, jonka ovelle Hän koskaan tulee kolkuttamaan?

193Maailma on hajoamassa, me tiedämme sen. Te ette voi jäädä tänne, se ainakin on varma asia. Te ette voi jäädä tänne. Te olette menevä. Pankaa se mieleenne, te olette menevä. Jo jos te ette ole…

194Älkää nyt kiihtykö. Älkää sanoko: “Minä kuulun seurakuntaan.” Olkaa varmoja Sen suhteen. Jos Kristus ei elää teissä, sisällänne, ja hallitsee koko mieltänne, sydäntänne, sieluanne, ruumistanne…

195Te sanotte: “Mutta minun mielestäni.” Sinulla ei ole mitään mielipidettä, veli, vaan olkoon teissä se mieli, joka oli Kristuksella! “Minun mielestäni näinä päivinä tämän tulisi olla näin. Minun mielestäni Sana ei merkitse sitä.” Meillä ei ole mitään omaa mieltä.

196Jos Kristuksen mieli on meissä, silloin me tulemme tuntemaan Sanan Totuudeksi, ja Se on elävä meidän kauttamme. Te ette voi sille mitään, Se on Kristus!

197Ottakaa elämä vesimelonin köynnöksestä ja pankaa se kurpitsan köynnökseen, ja se tulee tuottamaan vesimeloneja! Te ette voi estää sitä, koska siinä on sen elämä.

198Ja jos te sanotte: “No niin, minä en usko Tuota, tuota Sanaa tässä”, silloin se ei ole Kristuksen Henki. Katsokaahan, teissä on silloin joku muu henki.

199Olisiko vielä joku muu, ennen kuin me rukoilemme? Jumala siunatkoon sinua. Jumala siunatkoon sinua ja sinua, sinua. Kyllä, se on hyvä. Nyt vielä joku toinen, hetkinen vielä. Jumala siunatkoon sinua, nuori mies. Sinua, pikku neiti, sinua sisar. Jumala siunatkoon sinun ja sinua. Hyvä on, onko vielä joku? Jumala siunatkoon sinua siellä takana.

200Älkää olko nyt peloissanne. Älkää hävetkö nyt. Huomenna voi olla liian myöhäistä. Näettekö? Tänä iltana tuo sydän saattaa lakata lyömästä. Voi olla, että te tänä iltana kieltäydyitte Siitä viimeisen kerran.

201Kuinka monella täällä ei ole Pyhän Hengen kastetta, kohottaisitteko kätenne, te, jotka tiedätte, ettei teillä ole Sitä? Oi! Sillä tavoin te menette sisälle. Pyhä Henki on Kristus. Sillä teidät on sinetöity Kuningaskuntaan. Efesolaiskirje 4:30 sanotaan: “Älkää murehduttako Jumalan Pyhää Henkeä, jolla teidät on sinetöity lunastuksenne päivään asti.” Ja jos teillä on ajatuksia tästä Raamatusta, että Se ei ole totta, silloin tuo henki teissä, se ei ole Kristus, koska Kristus on Sana.

202On Kuningaskunta, joka ei horju, ja se on Sana. “Taivaat ja maa tulevat katoamaan, mutta Minun Sanani eivät katoa.” Jos tuo Sana on teissä! “Jos te pysytte Minussa, ja Minun Sanani teissä; pyytäkää mitä tahdotte, ja se tullaan tekemään teille.” Johannes 12:14: “Niitä tekoja, joita Minä teen, myös te olette tekevä, jopa enemmänkin kuin nämä, koska Minä menen Isän tykö. Vielä vähän aikaa, eikä maailma Minua enää näe, mutta te olette näkevä Minut, sillä Minä tulen olemaan teidän kanssanne ja teissä, maailman loppuun asti.”

203Tarkatkaa, millaisia Hänen tekonsa olivat, nähkää, onko se palannut takaisin meidän luoksemme viimeisinä päivinä. Ovatko he hylänneet Sen? Maailmanlaajuisesti! Ja maailma on uudestaan hajoamassa, tänä jouluna, samalla tavoin kuin oli tuonakin jouluna.

204Taivaallinen Isämme, monia käsiä kohosi täällä tästä pienestä ihmisryhmästä tänä iltana, ehkä kolme- tai neljäkymmentä, merkkinä siitä, etteivät he olleet aivan siellä, missä heidän pitäisi olla. He tiesivät, ettet Sinä asunut heissä, Mitan mukaisesti. Jotkut ehkä vastaanottavat Sen vain, koska he ajattelevat, että heidän pitäisi tehdä niin.

205Mutta Herra, Sinä lupasit, että Sinä tulisit olemaan Sana, ja Sinä olet Sana. Sinä sanoit: “Ja Minä olen tuleva ja tekevä itseni tunnetuksi teille.” Me näemme, että Sinun järjestelmäsi ei koskaan muutu.

206Kun Sinä tulit Vanhassa Testamentissa, Sinä sanoit: “Sana tuli profeetoille.” Ja kun Se teki niin, he profetoivat, ja Se tapahtui, koska Se oli Jumala.

207Nyt me käsitämme, että kun Sinä lähetit meidät ja annoit meille tehtäväksi mennä kaikkeen maailmaan ja tehdä opetuslapsia, Sinä sanoit: “Kun Pyhä Henki on tullut teidän yllenne, Hän on palauttava teidän mieleenne nämä asiat, jotka Minä olen teille opettanut.” Se on tapahtunut uudestaan! “Ja tulee näyttämään teille tulevat asiat.” Niin on yhä! “Jumala, eri aikoina ja eri tavoin, puhui isille profeettojen kautta, näinä viimeisinä päivinä on puhunut Poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta.” Itse Pyhä Henki, joka tulee kirjoitetun Sanan Paljastajana ja tulevien asioiden Näyttäjänä! Hebrealaiskirje 4. luvussa sanotaan: “Jumalan Sana on terävämpi kuin kaksiteräinen miekka, ja on sydänten ajatusten erottaja.”

208Ja syntinen ja kirkonmies tänään voi istua ja nähdä Sinun tekevän saman asian, ja hän kutsuu sitä pahaksi hengeksi aivan samalla tavoin, kuin he tekivät menneinä päivinä. ”Jos he kutsuvat talon Herraa Beelsebulksi”, ja me näemme niin tapahtuvan.

209Herra Jumala, mitä vielä me voisimme nyt tehdä? Täällä on nälkäisiä sydämiä, jotka kohottivat kätensä. Ota heidät juuri nyt, Herra, täytä jokainen sydän Sinun rakkaudellasi. Suo se.

210Ja kun päämme on kumarrettuna. Te, jotka kohotitte kätenne, tulisitteko tänne puhujanlavan ympärille. Älkää jättäkö tekemättä sitä, näettehän. Nyt, vain muutaman hetken ajaksi. Nouskaa ylös, todella nopeasti, ja tulkaa ja seiskää täällä. Tämä voi olla se ilta, kun te saatte Pyhän Hengen.

211Ystävät, katsokaahan, tämä ei tule jatkumaan aina. Se tulee loppumaan. Se on loppumassa juuri nyt, ja se on voinut jo loppua. Mutta niin kauan kuin teillä on halu päästä Kristukseen, silloin vielä varmasti on jotakin, joka vetää teitä siihen suuntaan.

212Ettekö tulisi nyt ja seisoisi täällä rukousta varten? Te, jotka haluatte, voitte tulla tänne alttarin ympärille hetkeksi, sillä aikaa kun me pidämme päämme kumarrettuna. Se on oikein, tulkaa tänne alttarin ympärille. Sanokaa: “Maailma on hajoamassa, enkä minä halua, että minussa on laisinkaan maailmaa. Minä haluan Kuningaskunnan olevan itsessäni, joka ei voi hajota.”

213Jeesus sanoi: “Mikään ei tule katoamaan. Minä tulen nostamaan sen jälleen ylös viimeisissä päivissä. Kyllä. Minä tulen nostamaan sen ylös.” Hän lupasi sen, joten te ette voi hajota. Jumala tulee nostamaan sen ylös. Minä en välitä siitä, mitä se on, Hän tulee nostamaan sen ylös.

214Tiesittekö te, ettei ihminen voi hävittää mitään olemattomiin? Mitään ei voida hävittää olemattomiin. Te sanotte: “Miten on tulella polttamisen kanssa?” Se ei hävitä sitä olemattomiin. Kyseessä on vain atomit, jotka murtuessaan erilleen kemiallisiksi osiksi synnyttävät teille lämpöä. Se menee suoraan takaisin alkuperäiseen tilaansa, tilaan, jossa se oli alussa, hapoiksi, kaasuiksi, valoiksi ja niin edelleen, juuri sellaisiksi kuin se oli alussa. Te ette voi hävittää mitään olemattomiin. Jos maailma pysyisi pystyssä tarpeeksi pitkään, siitä voisi jälleen tulla palanen paperia tai toinen puu, tai mitä te sitten poltattekin. Katsokaahan, te ette voi hävittää sitä olemattomiin. Jumala on valmistanut sen niin.

215Oi, te ette voi hävittää olemattomiin Jumalan luomakuntaa, niin on, joten kuinka paljon enemmän Hän voi nostaa jälleen ylös sen, minkä Hän on luvannut!

216Ettekö haluaisi tulla? Olisiko siellä vielä joku? Täällä on nyt pieni ryhmä, ei edes puolta heistä, jotka kohottivat kätensä. Minä ajattelin teidän todella tarkoittaneen sitä, kun te kohotitte kätenne, erikoisesti sen kaltaisen Sanoman jälkeen.

217Kuinka monet teistä täällä, nyt kun päänne on kumartunut, tietää, että te olette nähneet Jumalan pitävän lupauksensa juuri tältä puhujanlavalta ja tuntenut sydänten salaisuudet? Yhtään kertaa Hän ei ole koskaan sanonut mitään, mikä ei olisi tapahtunut. Te tiedätte, että se on totta. Kokouksissa, kaikkialla, aivan tarkalleen niin kuin Jeesus Kristus teki, kun Hän oli täällä maan päällä. Hän on tehnyt sen uudestaan. Te tiedätte sen. Te olette tietoisia siitä. Ajattelin sitä, kuinka Hän on parantanut.

218Kaksi viikkoa sitten, ennen kuin menin New Yorkiin, tuli eräs nainen, jolla oli syöpä kurkussa. Pyhä Henki puhui hänelle kokouksessa. Siellä hän oli sunnuntaina, pitäen kankaan palasessa tuota syöpää, jonka hän oli yskäissyt ulos. Lääkäri katsoi sitä ja sanoi: “Koska elämä oli lähtenyt tuosta syövästä, lähti se irti.” Ja hän yskäisi sen ulos.

219Eräällä toisella oli syöpä naispuolisissa rauhasissa. Ja hänellä oli se siellä, mukana suurennoskuva siitä ja lääkärinlausunto. Hän oli ulostanut sen kaksi päivää myöhemmin.

220siellä seisoi eräs pikkumies, joka oli kadottanut muistinsa. Se oli ollut poissa kuukausia ja kuukausia ja kuukausia. Hän oli kaatunut ja loukannut takaraivonsa. Hän ei edes tiennyt, kuka hän oli, tai missä hän oli. Ja vain pieni rukous. Ja kun olin laskenut kädet hänen päälleen, kysyin: “Mikä on nimesi?”

Hän sanoi: “Billy Dukes.”

Kysyin: “Kuinka vanha sinä olet?”

Hän sanoi: ‘Yhdeksän vuotta vanha.” Ja kysyi: “Missä minä olen?”

221Se on Jumalan Voima! Toivoisin, että te olisitte olleet kanssani Coloradossa muutama viikko sitten, kun jotain tapahtui, joka ravisteli tietä, jos te tietäisitte, mikä se oli. Me olemme lopunajassa, ystävät.

    Älkää, älkää työntä tätä pois enää pidenpään, Tulkaa. Jos täällä vielä on joku, tule tänne. Tulisitko? Tulisitteko te?

222No niin, jos te ette tule, näettehän, en minä voi… Kaikki, mitä minä voin tehdä, on vain kertoa teille Totuus, näettehän, ja sitten se riippuu teistä. Kuten Nooa, hän meni sisälle, ja arkin ovi sulkeutui hänen takanansa, eikä hetkeen tapahtunut mitään, mutta ulkopuolella oleva maailma tuhoutui. Maailma vain jatkoi elämäänsä samalla tavalla kuin ennenkin. Näettekö?

223Pilatus jatkoi suoraan edelleen, sen jälkeen kun hän oli ristiinnaulinnut Jeesuksen. Tulen saarnaamaan siitä jonakin iltana: Veri teidän käsissänne”, jos Herra suo.

Huomatkaa se nyt. Onko siellä vielä joku, ennen kuin me lopetamme?

224Nyt tulen pyytämään todella vihkiytyneitä naisia ja miehiä, jotka tuntevat Jumalan, tulemaan tänne ja laskemaan kätensä näiden ihmisten päälle. Tämä voi olla viimeinen kerta, jolloin heillä koskaan tulee olemaan tällainen tilaisuus. Jotkut teistä vihkiytyneistä ihmisistä, jotka tunnette Jumalan, tulkaa ja seiskää näiden ihmisten kanssa. Lähes jokaisella heistä on vaaleanpunaiset laput rinnassaan, joka merkitsee sitä, että he ovat outoja keskuudessanne. Tulkaa, laskekaa kätenne heidän päälleen. Jotkut Life Tabernaakkelin jäsenistä, tulkaa tänne. Haluaisiko joku teistä veljistä täällä edessä tulla? Tulkaahan nyt, tämä on sen aika. Ettekö te rakastakin tätä ihmiset? Oi! Missä on meidän intomme? Missä on se jokin meissä, joka saa meidät liikkeelle? Mikä on vikana?

Jos nyt kuulijakunta odottaisi hetken, kunnes me olemme rukoilleet.

225Te ihmiset, jotka seisotte täällä, katsokaahan nyt, te ette luota johonkin tunneperäiseen, vaikkakin se on Siinä mukana. Älkää luottako siihen, tuletteko te puhumaan kielillä vai ette. Älkää ajatelko mitään sellaista. Jumala tulee huolehtimaan siitä, ymmärrättekö? Pyytäkää Jeesusta Kristusta tulemaan elämäänne ja elämään itsensä teidän kauttanne. Te ette enää halua omia ajatuksianne. Te haluatte Hänen ajatuksiansa. “Olkoon teissä se mieli, joka oli Kristuksessa.” Oi, tämä on…

226No niin, kerran te tulette kuulemaan näistä asioista viimeisen kerran. Katsokaa nyt, haluan siellä koko kuulijakunnan nousevan seisomaan. Nyt te rakkaat ihmiset, jotka olette tulleet tänne Pyhän Hengen kastetta varten, huomenna on Kiitospäivä, eikä tarvitse mennä töihin. Kysymys on sinun sielustasi, veli, sisar, sinun iankaikkisesta määränpäästäsi. Tämä, se on joko nyt tai ei koskaan. Ja niin kauan kuin te tunnette tuon pienen vedon! Ajatelkaa vain näitä Totuuksia, ne ovat suoraan edessämme. Älkää ihmiset olko kuolleita noille asioille. Se on todistettu olevan todellista, se on täydellistä joka kerta. Ja se on Sana vahvistettuna!

227Katselen erästä miestä, joka seisoo tässä. En voi muistaa hänen nimeänsä. Uskon että se on Blair, pastori Blair. Kun olin Hot Springsissä jokin aika sitten, näin tuon miehen istumassa siellä kuulijakunnassa, ja paha henki oli yrittämässä päästä tuohon mieheen, jotta saisi hänet epäilemään minua. Tarkatkaa nyt, mitä tapahtui. Minä sanoin: “Sinä saatat tarvita minua joskus”, näettekö. Eikä siitä ole kuin muutama viikko, kun hänen vaimonsa soitti minulle, tuo mies oli kuolemassa. Näettekö?

228Ja silloin tuo mies tiesi, että se oli perkele, joka yritti saada hänet uskomaan, että Se oli jonkinlainen pila tai jotakin sellaista. “Mutta miten hän pystyisi tietämään sen”, hän ajatteli. Niinpä sitten hän… Rukouksella me ajoimme tuon pahan hänestä.

229Ja sitten muutama viikko sitten, näettehän, Saatana tiesi, että tuo aika olisi tulossa, jolloin hän tulisi makaamaan siellä turvotus kyljessänsä, uskoisin hänen vaimonsa sanoneen niin, tai jotakin sellaista, korkeassa kuumeessa ja houraillen vuoteellaan. Ei tiedetä, mikä se oli, jonkinlainen tulehdus hänen kyljessään, joka aiheutti tuon turvotuksen. Ja hänen vaimonsa soitti minulle Tucsoniin. Minä sanoin: “Sisar, onko sinulla nenäliinaa?” Uskon, että hänellä oli siellä jokin, jokin pieni huivi tai jotakin. Minä sanoin: “Voin nähdä sen. Vie se ja laske se veli Blairin päälle Herran Jeesuksen Nimessä.” Ja hän oli pyytänyt vaimoaan soittamaan.

230Mitä jos Saatana olisi aikaisemmin onnistunut ja saanut hänet epäuskoiseksi, ja tietäen, että se oli siellä? Silloin hän ei seisoisi täällä tänä iltana Raamattu sydämensä päällä. Näettekö?

231Saatana yrittää saada, ettette uskoisi Tätä. Älkää kuunnelko sitä. Muistakaa: “Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iäisesti.” Katsokaahan, näiden asioiden on todistettu olevan niin.

232Kohottakaamme nyt kaikki, myös te täällä alttarilla, kohottakaa kätenne ja sanokaa: “Herra Jeesus, auta minua juuri nyt”, jokainen rukoilkoon.

233Taivaallinen Isämme, me olemme kokoontuneet tässä, ja kysymys on elämästä ja kuolemasta näiden ihmisten kohdalla, jotka seisovat täällä. Tulkoon Pyhä Henki heidän elämäänsä juuri nyt. Voikoon sinne tulla sama Jumalan Voima, joka toi heidät tämän alttarin ympärille. Voikoon Se tulla heihin Kristuksen ylösnousemuksessa ja antaa heille tuon suuren Iankaikkisen Elämän, jota he etsivät. Herra, seurakunnat kaikkialla ovat kuolemassa. Näyttää siltä kuin hengellinen vesi olisi otettu pois maan päältä. Ja kun näillä ihmisillä vielä on tilaisuus tulla tuon Lähteen alle, suo, Herra, että tänä iltana heidän kuivettuneet sielunsa, jotka isoavat ja janoavat Jumalaa, voisivat tulla täytetyiksi Pyhällä Hengellä juuri nyt. Suo se, Herra. Anna laupeutesi ja armosi olla heidän yllään.

234Nyt, pitäkää vain päänne… Jatkakaa vain rukoilemista, jatkakaa vain rukoilemista. Jokainen, jatkakaa vain rukoilemista. Minä rukoilen teidän puolestanne. Tulen tekemään kaiken mitä voin, mutta minä en voi antaa teille Pyhää Henkeä. Jumalan täytyy tehdä se. Katsokaahan, muodostakaa Kristus eteenne, mielessänne. Katsokaa etäisyyteen ja katsokaa näettekö Kristuksen edessänne, kun suljette silmänne. Sitten kävelkää suoraan Hänen luoksensa ja sanokaa: “Herra Jeesus, tässä minä olen. Tästä lähtien Sinä ja minä tulemme olemaan yksi. Haluan ottaa jokaisen Sanan, jonka olet sanonut minulle tänä iltana.” Nyt vain pysykää siellä. Pysykää vain jatkuvasti siellä, vaikka teidän täytyisi viipyä tämä yö, huominen, seuraava päivä, vain pysykää siinä, kunnes se on kaikki ohitse. Rukoilkaa uskoen, että Jumala tulee täyttämään teidät Pyhän Hengen kasteella.

235Tulehan tänne, Don, johda heitä rukouksessa. Jumala siunatkoon sinua, Don.