60-0911E VIISI MÄÄRÄTTYÄ ELÄVÄN JUMALAN TODELLISEN SEURAKUNNAN TUNTOMERKKIÄ
(Five Definite Identifications Of The True Church Of The Living God)
Jeffersonville, Indiana, USA, 11.9.1960

1          Kiitos veli Neville, Jumala siunatkoon sinua. On todella etuoikeus olla täällä tänä iltana. Olen niin iloinen, että Jumala salli meidän tehdä sen. Minä vähän ujostelen kameraa. Minä haluan… Ottakaa vain kuvat, kyllä se sopii. Minä vain tarkkaan heitä, ollen tietoinen heistä. Ja se kyllä sopii. No niin, on melko lämmintä. Meillä oli kaksi valtavaa sanomaa Herralta. Ja nyt ajattelin, että tänä iltana…

2          Monet täällä olevista ystävistäni ovat ajaneet pitkän matkan, jotkut heistä Kentuckysta asti. Näen, että veli Welch Evans on täällä perheineen Tiftonista, Georgiasta. Tapasin täällä ulkona ihmisiä Kaliforniasta. Siellä on joitakin Saksasta ja eri paikoista, jotka ovat tulleet tähän yhteen pikku paikaan, palvellakseen Herraa. Ja näen sisar Nellie Coxin, ja uskon hänen anoppinsa ja muiden heistä olevan täällä. Ihmisiä, jotka ehkä vielä tänä yönä ajavat monia maileja, mennessään takaisin kotiinsa, Kentuckyssa, Georgiassa, Tennesseessä ja Ohiossa, nämä ystäväni täällä. Eräs ystäväni tässä, veli Ted Dudley, on tullut koko matkan Phoenixistä, Arizonasta. Heitä on monia muitakin täällä, jos vain voisin muistaa heidän nimensä, jotka ovat täällä vierailulla kanssamme tänään. Yhdeksänkymmenen prosentia heistä, minulla ei ole edes mahdollisuutta puristaa heidän kättään. Näen ystäviäni Chicagosta ja kaikkialta ympäriltä. Kuinka monet täällä ovat kaupungin ulkopuolelta, kohottaisitteko kätenne. Yhdeksänkymmentä prosenttia kuulijakunnasta koostuu ystävistä, jotka ovat eri seura­kunnista ympäri maan.

3          Minä saarnasin pitkään tänä aamuna, ja rukoilin sairaiden puolesta aina kello puoli kahteen asti, joten ääneni tuli vähän käheäksi. Ja minun on saarnattava vähän aikaa ennen kuin voin panna, niin kuin me sanomme, toisen vaihteen päälle, ennen kuin minä…

4          Siellä on veli Lee Vayle, enkä ole muuta kuin puristanut hänen kättään, kumppaneistani. Baptistikirkosta Ohiosta.

5          Oletko se sinä Ben? [Veli Ben sanoo: “Aamen.”] En ole vielä kuullut sinun sanovan “aamenta”, josta olisin tiennyt sinun olevan täällä. Kaikki tuntevat veli Benin. Ja tiedän, että hän on kaupungin ulkopuolelta, mutta… Mistä sinä olet, veli Ben? [Me olemme North Bordenista, Indianasta, veli.”] Bordenista, Indianasta.

6          Me olemme niin iloiset kaikista, jotka ovat täällä. Ja minä en nyt tule pitämään teitä kovin pitkään, koska teillä on niin valtavasti maileja ajettavana. Toivoisin voivani vie­dä jokaisen teistä kanssani kotiin tänä iltana. Minä todella tarkoitan sitä. Minun itseni täytyy lähteä kello kolmen ja neljän välillä aamulla ja toivoisin, että voisin viedä teidät mukanani. Näen täällä erään ystäväni Arkansasista ja hänen vaimonsa. Etkö sinä ole tuo mies, jonka kanssa olimme… jolle Herra puhui ja sanoi nämä asiat täällä eräänä iltana? Ajattelinkin, että olisit. Vain katsoessani ympärilleni, näen uusia ja vanhoja ystäviä. Niinpä Jumala tuntee sydämeni tarkoituksen, että haluaisin tavata teitä ja viedä teidät ko­tiin kanssani ja keskustella kanssanne, mutta yhtenä päivänä me tulemme tekemään sen, sil­loin kun meidän ei enää tarvitse sanoa: “Meillä on nyt kiire. Täytyy noutaa lapset. Joku on sairas.” Se on kaikki oleva ohitse silloin, tuona suurena Päivänä. Toivon, että tapaamme vielä monta kertaa.

7          No niin, aikomukseni on odottaa nyt Herraa, saadakseni ohjeeni. Ja tiistaina tulen tarvitsemaan rukousta enemmän kuin koskaan elämässäni olen tarvinnut ja pyydän, että te rukoilisitte puolestani. Minä tulen tarvitsemaan teidän rukouksianne. Olkaa varmat, että rukoilette puolestani. Se, minne päin tuuli kääntyy tiistaina, saattaa merkitä niin paljon minulle ja Seurakunnalle ja Kristuksen asialle. Niinpä olkaa varmat, että rukoilette puolestani.

8          Sitten siihen asti, kunnes löydän suunnan minne mennä ja mitä tehdä, minä odotan Her­raa. Sen ajan kuluessa tulen olemaan silloin ja tällöin täällä Tabernaakkelissa, saarnaten, ja rukoillen sairaiden puolesta, ja tehden kaikkea mitä voin tehdä. Me haluamme jonakin päivänä, jos hallitus ei pysäytä meitä, rakentaa tänne kirkon, mukavan kirkon, jossa meillä on istumatilaa, pääsali ja parvekkeet ja niin edelleen, ilmastointilaitteineen, joten se tulee olemaan todella mukava kirkko, jossa ihmisillä on hyvä istua ja kuunnella, jos he vain antavat meidän tehdä sen. Me toivomme niin. No niin, rukoilkaa puolestamme.

9          Ja nyt tänä iltana, me tulemme lähestymään aihetta, josta lupasin aamulla, että puhui­sin tänä iltana, jos Herra suo, ja se tulee olemaan enenemän tai vähemmän opetusta, ääneni vuoksi. Haluan puhua tänä iltana aiheesta: Viisi määrättyä elävän Jumalan todellisen seurakunnan tuntomerkkiä. Viisi todelliselle Seurakunnalle määrättyä tuntomerkkiä.

10     Nyt, ennekuin lähestymme tätä suurta ja valtavaa aihetta, tulen pyytämään, että pastori veli Neville tulisi tänne ja rukoilisi Jumalan Sanan ylitse. Sillä aikaa me kaikki et­simme Matteuksen 16. luvun, alkaaksemme sen 10. jakeesta, veli Nevillen tullessa tänne rukoilemaan. [Veli Neville rukoilee.]

11     Onko tällä kaikki äänenvoima, johon se voidaan säätää? Onko se kaikki? Onko tämä oi­kea mikrofooni? Voitteko te kuulla hyvin? Voitteko te kuulla minua siellä aivan takana? Hyvä on, hienoa.

12     Haluan nyt lukea Matteuksen kirjasta, 16. luku, ja 18. jae. Minä aloitan 17. jakeesta:

Ja Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: Siunattu olet sinä, Simon Joonan poika: sillä liha ja veri eivät ole paljastaneet sitä sinulle, vaan minun Isäni, joka on taivaassa.

Ja minä sanon myöskin sinulle: Että sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä tulen rakentamaan seurakuntani; ja helvetin portit eivät sitä voita.

Lisätköön Jumala siunauksensa Sanalleen.

13     Tuo sana Seurakunta, jokaisessa näistä aiheista, jotka olen valinnut, yrittääkseni puhua teille niistä tänä iltana, ne ovat: Mikä on seurakunta? Kuka asetti sen olemaan? Mikä on sen sanoma? Kuinka me tulemme sen jäseneksi? ja Voimmeko mennä taivaaseen ilman, että olisimme sen jäseniä? No niin, jokainen näistä aiheista kestäisi tuntikausia, jos niitä kammattai­siin edes takaisin, mutta haluan vain kosketella muutamia perusasioita osoittaakseni, mi­tä todellinen Seurakunta on. Ja haluan, että pidätte nyt Raamattunne esillä.

14     Nyt ensinnäkin, tuo sana Seurakunta, se itsessänsä merkitsee “uloskutsuttu”. Israel ei ollut Jumalan Seurakunta niin kauan kuin he olivat Egyptissä, vaan he olivat Ju­malan kansa. Ja sitten, kun Jumala kutsui heidät ulos Egyptistä, he tulivat Jumalan Seurakunnaksi, koska he olivat uloskutsutut. No niin, se pysyy yhä samana tänään. Tuo sana Seurakunta merkitsee “uloskutsutut”; ne ovat nuo, jotka ovat kutsutut
ulos, erotetut, tehdyt erilaisiksi.

15     Nyt Vanhassa Testamentissa, tunnettua Seurakuntaa kutsuttiin “Jumalan Valtakunnaksi”, se oli Jumalan Valtakunta. Minä otan tämän Raamatun aikakirjasta. Vanhassa Testamentissa Seurakuntaa kutsuttiin “Jumalan Valtakunnaksi”. Toisin sanoen Jumala on Kuningas, ja Seurakunta on Hänen hallintoalueensa. Se oli Jumalan Valtakunta, Vanhassa Testamentissa.

16     Uudessa Testamentissa, sitä kutsutaan “Messiaaniseksi Imperiumiksi”. Oi, minä pi­dän tuosta sanasta Messiaaninen! Toisin sanoen: se on “Messiaan Imperiumi”, jossa Messias määrää ja hallitsee. Ei mitään kirkkokunnallisia esteitä, vaan Messias hallitsee Imperiumissansa! Eikö se olekin ihmeellinen ajatus? Messiaaninen Imperiumi! Sen vuoksi Seura­kunta ei ole organisaatio, vaan Seurakunta koostuu ihmisistä, jotka Jumala on kutsunut ulos maailmasta, palvelemaan toisessa Kuningaskunnassa.

17     Tässä on eräs kertomisen arvoinen asia. Muutamia kuukausia sitten, vaimoni ja minä menimme ostoskeskukseen. Ja me löysimme erään oudon asian, siellä oli kadulla eräs nainen, jolla oli hame yllään. Hyvä on, te ette uskoisi sitä, mutta me tosiasiassa löysimme siel­tä yhden. Ja vaimoni sanoi minulle: “Hei, katsohan tuota.”

18     Minä sanoin: “Hänen täytyy olla kristitty, hän on niin paljon erilainen.”

19     Se on niin häpeällistä. Sitten nousi kysymys: “Miksi on niin, Bill, että me kristit­tyinä, tässä uskossa, johon me uskomme, miksi on niin, että me edellytämme naistemme käyttä­vän pukuja, miksi me toimimme sillä tavalla? Miksi eivät ihmiset muissa seurakunnissa tee sitä? Miksi on niin, että he käyttävät noita moraalittomia vaatteita sillä tavalla? Sinä et voisi sanoa heitä moraalittomiksi.”

20     Minä sanoin: “Se on totta, minä en voi tuomita ketään. Mutta, nähdä heidät, heidän hedelmistään heidät tunnetaan. He eivät ehkä itse asiassa tee mitään väärää, mutta heidän yllään on henki, joka ajaa heidät siveettömyyteen.

21     Jeesus sanoi: “kuka tahansa katsoo naista, himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan.” Nyt kun tuon syntisen täytyy vastata aviorikoksesta, niin kuka silloin on syyllinen? Tuo nainen joka esiintyi sillä tavalla. Te voitte olla puhdas kuin lilja, niin pitkälle kuin hyveellisyydestä on kysymys, mutta jos te olette esiintyneet ihmisten edessä säädyttömällä tavalla, vaikka olisittekin viaton itse tekoon, te kuitenkin saitte jonkun miehen ajattelemaan pahaa teistä, ja silloin se on teidän vikanne. Jeesus sanoi, että te tulisitte olemaan syyllinen aviorikokseen, ja aviorikkojatar ei ole koskaan pääsevä Taivaaseen.

22     Mutta, matkustaessani ympäri maailman, olen tullut huomaamaan, että jokaisella kansa­kunnalla on sen oma henki. Ja kaikki kansakunnat ovat Perkeleen hallinnassa. Ja kaikkia hallituksia hallitsee Perkele. Raamattu sanoo niin. He taistelevat, he sotivat, ja niin on oleva siihen asti, kunnes Jeesus tulee, ja sitten Hän on pystyttävä Kuningaskunnan, jossa ei ole enää mitään sotaa. Mutta Saatana sanoi, että kaikki maailman kuningaskunnat olivat hänen, ja hän tekisi niillä mitä haluaisi. Hän sanoi sen suoraan Jeesuksen Kristuksen edessä. Ja ne ovat kaikki Saatanan työkaluja, Saatanan kuningaskuntia. Saatana sanoi Jee­sukselle: “Minä annan ne Sinulle, jos Sinä lankeat maahan ja palvot minua.”

23     Jeesus tiesi perivänsä ne Tuhatvuotisvaltakunnassa, joten Hän sanoi: “Painu pois Saa­tana.” Hän tiesi, että Jumala tulisi antamaan Hänelle kaikki kuningaskunnat, ja ne olisivat Hänen, ja ne tulisivat olemaan yksi Kuningaskunta.

24     Kun te menette Saksaan, te löydätte saksalaisen hengen. Menkää Englantiin ja te löy­dätte englantilaisen hengen. Menkää Ruotsiin, te löydätte Ruotsalaisen hengen. Menkää Ranskaan, te löydätte ranskalaisen hengen. Kun te tulette Amerikkaan, te löydätte amerikkalaisen hengen.

25     Pysähdyin kerran San Angelossa, Roomassa, joitakin aikoja sitten, ja halusin nähdä nuo maanalaiset hautakammiot. Ja minulle oli yllätys ja nuhde amerikkalaisena, kun katakombien sisäänkäynnin edessä luki: “Amerikkalaisille naisille: olkaa hyvät ja pukeu­tukaa kunnioittaaksenne kuolleita ennen kuin menette sisälle.” Kun kansakunta on vajonnut niin matalalle, niin se on hirvittävää.

Kysyin kerran eräältä naiselta: “Oletko sinä kristitty?”

26     Hän sanoi: “Tietenkin minä olen, minä olen amerikkalainen.” Sillä ei ole mitään te­kemistä sen kanssa.

27     Veli Bosworth kysyi eräältä naiselta kerran: “Oletko sinä kristitty, sisar?”

28     Hän vastasi, “Minä annan sinun ymmärtää, että minä poltan kynttilää joka ilta.” Niin kuin kynttilänpolttamisella olisi jotakin tekemistä kristillisyyden kanssa! Kristillisyys ei sisällä senkaltaisia asioita. Ja Jumalan Seurakunta ei koostu senkaltaisista asioista.

29     Nyt mikä saa nuo naiset… Me emme koskaan pakota naisia tekemään sitä. Me emme kos­kaan pakota miehiämme lopettamaan ryyppäämistä ja kiroilua. Me vain saarnaamme Evankeliu­mia, asettaen näkyville Raamatun kaavan. Monet miehet, jotka tulevat helluntaiuskoon, tai pyhyyden uskoon, ja väittävät olevansa, vaikka he eivät sydämessään sitä olekaan; ja monet naiset tekevät samoin. Me emme sano heille, että heidän täytyy tehdä se, me vain annamme heille kaavan. Me kerromme heille, mitä Raamattu sanoo, ja jos he ovat syntyneet Taivaalli­sesta Hengestä, niin silloin heidän henkensä ei enää ole tullut amerikkalaiseksi, se ei enää ole tullut saksalaiseksi, vaan se on tullut taivaalliseksi, Jumalan Valtakuntaa varten. Koska me kuulumme toiseen Kuningaskuntaan, Jumalan Valtakuntaan, jossa säädyllisyys, pyhyys ja voima ovat olemassa.

30     Meillä on pääsy Kuninkaamme tykö. Me voimme keskustella Hänen kanssaan milloin tahan­sa haluamme. Meillä ei ole mitään toista välittäjää itsemme ja Kuninkaan välillä, kuin vain yksi Mies, Kristus Jeesus. Niinpä me elämme Valtakunnassa, jota Raamatussa kutsutaan “Messiaaniseksi Kuningaskunnaksi”. Toisin sanoen, missä Messias hallitsee jokaisessa elä­mässä, Hänen yliherruutensa hallitessa Hänen ihmistensä elämässä, jotka ovat uloskutsutut kaikilta elämän aloilta, ja jotka Hän on koonnut yhteen ryhmäksi, jota Hän kutsuu “Hänen Seurakunnaksensa”, tai “Hänen uloskutsutuiksensa”. Eikö se olekin kaunista?

31     No niin, ensin Israel oli Jumalan kansa, ja sitten heitä kutsuttiin Jumalan Seu­rakunnaksi, (ja te löydätte sen Apt. 7:38, jos haluatte kirjoittaa sen muistiin), koska Jumala oli kutsunut heidät ulos Egyptistä, ulos maailmasta, ulos toisista seurakun­nista, ulos muista uskonnoista, vaeltamaan yksin Jumalan kanssa.

32     Ja nyt Jumalan Seurakunnan kanssa tänään on samoin. Se on kutsuttu ulos kaikesta, mi­kä on maailmasta, Se on kutsuttu ulos jokaisesta uskonnollisesta kultista, Se on kutsuttu ulos jokaisesta uskonnollisesta kirkkokunnasta. Se on kutsuttu ulos jokaisesta organisaatiosta, vaeltamaan yksin Jumalan kanssa, ei olemaan jonkun piispan hallinnassa, vaan olemaan Kristuksen hallittavana tässä Messiaanisessa Kuningaskunnassa, jossa me elämme, jossa Kris­tus on Kuningas.

33     No niin, Kristus on tämän Messiaanisen Kuningaskunnan Pää. Ja te ette voi organisoi­da Kuningaskuntaa, jossa Kristus on Päänä. Te ette voi tehdä kirkkokunnaksi Kuningaskuntaa, jonka Pää on Kristus. Koska, Kristus on Kuningas, ja te ette voi ottaa miesten älykkyyttä ja tehdä organisaatiota, jossa Kristus tulisi hallitsemaan. Sen vuoksi, mikä tahansa ihmis­ryhmä, tai ryhmä miehiä, joka yrittää organisoida Jumalan Valtakuntaa, on Kuningasta vastaan. Ja jos he menevät Kuningasta vastaan, se on vastoin Kuningasta ja olisi antikristus. Se on melkoisen kovaa. Ja jos ääneni olisi kunnossa, me tekisimme sen selväksi. Se on anti­kristus. Ja jos te kestätte kanssani muutaman minuutin, tulen todistamaan sen. Antikristuksen henki yrittää ottaa ihmiset ja kutsuu heitä organisaatiosta organisaatioon, organisoiden heidät yhteen, eikä se ole koskaan ollut Jumalan tahto. Ihmiset ovat aina nostaneet hälinää siitä, kuinka minä lyön niin kovin organisaatioita. Minä en lyö noita ihmisiä, jotka ovat siellä, vaan tuota hallitsevaa henkeä, joka saa ihmiset ajattelemaan, että “me olemme seurakunta”.

34     Jumalan seurakunta on Hänen, uloskutsumansa ihmiset. Minä uskon, että heitä on jokai­sessa kirkkokunnassa, he voivat olla katolisissa, protestanteissa, juutalaisissa tai missä tahansa kirkossa. Mutta todellinen Seurakunta on Jeesuksen Kristuksen mystinen Ruumis.

35     No niin, te ette voi organisoida Kristuksen mystillistä Ruumista. Nyt jokainen hen­kilö, joka tulee Kristukselle, (tullen ulos maailmasta ja sisälle Kristukseen), tulee Hänen mystilliseen Ruumiiseensa. Ja te olette tuon Ruumiin jäsen, kun teidät on tuotu tähän Seu­rakuntaan, kun teidät on kutsuttu ulos, ja olette kastetut tähän salaperäiseen Ruumiiseen. Käsitättekö sen? Se ei ole metodistit, baptistit, ei helluntailaiset, eivätkä nasarealaiset, ei Pyhyyden Pyhiinvaeltajat, ei katolilaiset; vaan Jeesuksen Kristuksen Ruumis. Me otamme sen esiin hieman syvemmälti toisen kysymyksen yhteydessä, muutaman minuutin kuluttua, kun menemme syvemmälle siihen. Mutta Kristuksen Ruumis on Seurakunta.

36     Hän on verrannut sitä esimerkiksi mieheen ja vaimoon. Hän kutsuu Seurakuntaa “Morsi­ameksi”. Ja morsian ja ylkä eivät enää ole kaksi ihmistä, vaan nainen on liha miehen li­hasta ja luu hänen luustansa. Ja kun mies tai nainen on kutsuttu mystilliseen Kristuksen Ruumiiseen, Pyhän Hengen kautta, he tulevat Hänen Ruumiinsa täysivaltaisiksi jäseniksi, kun he ovat täytetyt Pyhällä Hengellä, koska Jumala otti Hengen ulos Kristuksesta, nosti ylös Hänen ruumiinsa ja asetti sen Valtaistuimellensa, ja lähetti takaisin Pyhän Hengen, valmis­tamaan Kristuksen salaperäisen Ruumiin, joka tulee liitetyksi yhteen Hääaterialla Herran tulemuksessa. Te ette voi organisoida Sitä. Se on salaisuus.

37     Jeesus sanoi Nikodeemukselle: “Tuuli puhaltaa missä tahtoo, etkä sinä voi sanoa mistä se tulee tai minne se menee. Niin on jokainen, joka on Hengestä syntynyt.” Te ette voi ym­märtää Sitä. Se vain tulee jostakin. Eikä se ole metodisti, eikä se ole baptisti, eikä se ole helluntailainen, eikä se ole mikään organisaatio. Se on syntymä, syntyminen Juma­lan Valtakuntaan.

38     Nyt sen organisointiyritys tekee siitä antikristuksen, koska mikä tahansa, joka on Kristuksen opetusta vastaan, on antikristus.

39     Mistä nyt sitten organisaatio sai alkunsa? Kun Jeesus oli maan päällä, ei Hän koskaan organisoinut mitään seurakuntaa. Hän puhui tulevasta Seurakunnasta, mutta Hän ei koskaan organisoinut mitään seurakuntaa. Ei ollut mitään organisoitua seurakuntaa, ennen kuin vasta satoja vuosia viimeisen apostolin kuoleman jälkeen. Ja ensimmäinen koskaan maanpäällä organisoitunut kirkko, oli Rooman katolinen kirkko. Minulla on Esi-Nikealaiset isät, Foxin Marttyyrien kirja, ja Joosefuksen kirjoitukset, Pembersin Varhaiset ajanjaksot, ja monien vanhojen suurten kirjoitta­jien kirjoituksia, eikä siellä ole kirjoitettu millekään historian sivulle riviäkään, että olisi ollut mitään organisoitunutta seurakuntaa, ennen kuin Rooman katolinen seurakunta organisoitui. Ja siitä tuli Jumalan vastainen organisaatio. Nyt jos sellainen asia oli tu­lossa… Oi, toivoisinpa voivani saada teidät ymmärtämään tämän. Jos sellainen asia oli tulossa, ja se tulisi olemaan sellainen suuri antikristus, niin eikö Jumalan tulisi ennal­ta tietää sitä, jos Hän on ääretön Jumala? Hän on ääretön. Eikö Hän olisi tiennyt, että nämä asiat olivat tulossa? Ja jos se on niin kauhistuttava asia, niin eikö Hän olisi va­roittanut Seurakuntaansa siitä etukäteen? Toivon, että teillä nyt on parempi ymmärrys sii­tä, miksi minä lyön, en noita ihmisiä organisaatioissa, vaan noita organisaatioita ja heidän järjestelyjään. Se ei voi olla mitään muuta kuin antikristus joka ainoassa niistä.

40     Nyt te sanotte: “Odotahan hetkinen, ajattelin, ettet saarnaisi mitään muuta kuin Raa­mattua. “

41     Antakaamme sitten Raamatun sanoa se. Menkäämme nyt yhdessä Ilmestyskirjan 17. lukuun, ja lukekaamme hetken aikaa. Tämä on Jeesuksen Kristuksen paljastaminen Hänen uloskutsutulle Seurakunnallensa. Ilmestyskirja 17, ja me yritämme tehdä tämän niin nopeasti kuin mahdollista. Mutta tarkatkaa nyt kun luemme:

Ja tuli yksi niistä seitsemästä enkelistä, joilla oli ne seitsemän maljaa, ja puhui kanssani, sanoen minulle: Tule tänne; minä näytän sinulle sen suuren porton tuomion, joka istuu monien vesien päällä:

42     No niin, tämä on kokonaan symboleina, koska se on Jeesuksen Kristuksen paljastus, si­netöitynä. Tiesittekö te sitä? Se on kätketty asia, eikä sitä voida paljastaa älykkyy­dellä, vaan ainoastaan Pyhä Henki voi paljastaa sen Hengen lahjojen kautta: “Hänelle, jolla viisaus on, hän laskekoon pedon luvun. Hänelle, jolla on viisaus, viisauden lahja, hän teh­köön tätä ja hän tehköön tuota.” Ja tämä on ilmestys, paljastaminen.

43     Kuka tahansa tietää, että nainen symbolisoi Raamatussa seurakuntaa. Kristuksen Seura­kuntaa kutsutaan “Morsiameksi”. Paavali sanoi: “Minä olen kihlannut teidät Kristukselle niin kuin siveän neitsyen.”

44     Ja tässä me nyt puhumme eräästä suuresta naisesta, joka on pahamaineinen nainen. “Tule tänne ja minä näytän sinulle”, sanoi tuo Enkeli Johannekselle, “sen suuren porton tuomion, joka istuu monien vesien päällä.” Nyt, “tuo nainen istumassa monien vesien päällä”, kuulostaa hyvin mystilliseltä, mutta se on kaikki täällä. Raamattu selittää sen. Menkäämme nyt tämän saman luvun 15. jakeeseen, niin että voitte nähdä, mitä nuo “vedet” merkitsevät.

Ja hän sanoi minulle: Vedet, jotka sinä näit, siellä, missä portto istuu, ovat kansoja, väkijoukkoja, kansakuntia ja kieliä.

45     Sen vuoksi, nuo vedet, joiden päällä, yläpuolella, tuo nainen istui, merkitsee sitä, että hän hallitsee kansakuntia, kansoja, väkijoukkoja ja kieliä. Hän, pahamaineinen nainen hallitsi sitä kaikkea. Nyt jos naista luonnollisessa mielessä kutsutaan pahamaineiseksi, merkitsee se sitä, että hän on uskoton miehellensä. Siksi häntä kutsuttaisiin. Niin­pä hän teeskentelisi olevansa uskollinen miehellensä, mutta eläisi uskottomana hänelle. Onko se oikein? Hyvä on, silloin tämä on seurakunta, joka sanoo, että Kristus on hänen mie­hensä, ja hänen oppinsa on vastoin Kristuksen Opetusta. Hän on huora. Ja hän hallitsee ihmisiä ja väkijoukkoja ja kansakuntia. “Tule tänne, ja minä näytän sinulle hänen tuomion­sa.” Nyt me saamme kuvan siitä.

Jonka kanssa maan kuninkaat ovat harjoittaneet haureutta, ja maan asukkaat ovat juovutetut hänen haureutensa viinillä.

46     Mitä on haureus? “Epäpuhtautta, olla saastainen.” Hän on huora. Hänessä on epäpuhtautta, ja kaikki maailman rikkaat, kuninkaat ja kansojen suurmiehet ja väkijoukot ovat harjoittaneet haureutta hänen kanssaan, olleet osalliset hänen pahuuteensa. Te näet­te, milloin se on tulossa, ettekö näekin?

47     Minä en ole vastuussa Tämän kirjoittamisesta, mutta minä olen vastaava, jos en opeta sitä. Me olemme nyt puhumassa seurakunnasta. Nyt jos haluatte huomioida sen, mennessämme hieman pidemmälle.

Niin hän kuljetti minut pois hengessä erämaahan: ja minä näin naisen istumassa helakanpunaisen pedon päällä…

48     Sallikaa minun ottaa esiin nämä symbolit mennessämme eteenpäin. Helakanpunainen on “punainen”. Punainen taas eräässä mielessä on hyvä väri. Ja toisessa mielessä se on pa­hamaineisuuden väri, punainen valo, valo joka ilmaisee vaaraa. Hänet oli puettu helakan punaiseen, punainen, prostituoitu.

49     “Ja oli istumassa pedon päällä.” Peto [eläin] Raamatussa merkitsee “valtaa”. Jos panette merkille, niin monet sananpalvelijat täällä nyökkäävät päätään, että se on oikein, koska he ovat Raamatun opettajia. Eläin mer­kitsee valtaa. Me näemme näitä eläimiä Raamatussa, Ilmestyskirja 13:ssa ja Danielin kirjassa, kuinka ne tulevat esiin vedestä. Eläimet, vallat, nousevat esiin ihmisten keskuudesta.

50     Mutta panitteko merkille ilmestyskirja 13, kun Yhdysvallat tulee esiin, on se ainoa eläin, joka ei tullut ulos vesistä. Raamattu sanoo, että se nousi esiin maasta, missä ei ole mitään ihmisiä. Se oli tämä uusi kuningaskunta. Se näytti karitsalta, mutta jonkin ajan kuluttua se puhui kuin lohikäärme. Se on tämä maa. Sen on pakko tapahtua! Jonakin päivänä he ovat tekevä virheen ja valitsevat väärän kaverin. He nostavat esiin faaraon, joka ei tunne Joosefia. He yrittivät sitä aikaisemmin, ja he tulevat tekemään sen uudes­taan, jos he epäonnistuvat tällä kerralla. Se on lopulta tuleva, Raamattu sanoo niin. Ja minä en ole mikään poliitikko, sillä molemmat puolet niistä ovat kieroja. Minä annan ääne­ni Jeesukselle Kristukselle, Hän on Ainoa, josta minä olen kiinnostunut. Mutta minä sanon teille, että teidän on parasta pyyhkiä lasinne puhtaiksi nyt, jos odotatte mitään vapa­utta lapsillenne. Minä en tiedä, kuinka lähellä se on. Rukoilkaa! Hyvä on.

(Mitä hän teki?) Niin hän kuljetti minut pois hengessä erämaahan: ja minä näin naisen (seurakunnan) istumassa helakanpunaisen pedon päällä, joka oli täynnä pilkkaavia nimiä, ja jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.

51     “Seitsemän päätä.” Ja sitten täällä alempana sanotaan, että “ne seitsemän päätä ovat seitsemän kukkulaa, joiden päällä tuo kaupunki sijaitsee.” No niin, mikä kaupunki on ra­kennettu seitsemälle kukkulalle? Rooma, se on tarkalleen tuo kaupunki, joka istuu seitse­mällä kukkulalla; seurakunta, nainen, prostituoitu, joka hallitsee maailmaa vallallansa. Sehän on niin selvää kuin lukisi sanomalehteä. Näettekö? Tietenkin.

Ja nainen oli puettu purppuraan ja helakanpunaan, ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä… (nainen, seurakunta, rikas)

52     Kertokaa minulle, missä yksikään niistä koskaan maksaa tuloveroa. Kertokaa minulle, mistä heitä koskaan verotetaan. Heillä on vapaus tehdä mitä tahansa he tahtovat tehdä! Ja kuitenkin Jumalalla on lapsia siellä, varmasti Hänellä on.

53     Se on aivan samoin, että pata ei voi kutsua kattilaa mustaksi. Monta kertaa protestantit sanovat: “Katolilaiset, he murhasivat hänet ja hänet ja nämä muut.” Mutta kuka murhasi Joseph Smithin? Minä en ole yhtä mieltä hänen opetuksestansa, mutta hänellä oli aivan yhtä suuri oikeus opetukseensa, kuin minulla on omaani täällä Amerikassa. Ja metodistikirkko murhasi Joseph Smithin. Kun te tulette Salt Lake Cityyn, siellä on valtavan suuri taulu jossa lukee: “Te metodistit, varokaa mormoni-sirkkoja!” Oikein, metodistikirkko ampui Joseph Smithin. Protestantit! Niinpä älkää huutako mitään katolilaisista. Tarkatkaapa nyt muutaman minuutin ajan, niin Raamattu tulee myös sanomaan sen.

…jalokivillä ja helmillä, ja hänellä oli kultainen malja kädessään täynnä kauhistuksia ja hänen haureutensa saastaisuutta (ne ovat hänen tarjoamat oppinsa, ja maan kuninkaat ovat juoneet siitä.)

54     Jokainen, joka voisi uskoa sen voisi uskoa veli Jaggersin vitamiinipillereihin, että te voitte pirskotella vettä naisen päälle, joka on ollut naimisissa miehen kanssa kolme­kymmentä vuotta, ja jolla on joukko lapsia, ja muuttaa hänet takaisin neitsyeksi ja lähet­tää hänet morsiusvuoteeseensa tuoksi yöksi miehensä kanssa. Jokainen, joka uskoo, että pyhä vesi tekisi sen, voi uskoa mitä tahansa. Mutta maan kuninkaat harjoittavat senkaltaisia asioita. Siksi he voivat elää ja tuntea olonsa rauhalliseksi. Mutta syvällä sydämessänne te tiedätte olevanne mätä. Ottakaa Jeesuksen Kristuksen Veri puhdistamaan tei­dät! Mutta huomatkaa nyt, hän oli ensimmäinen organisoitunut seurakunta, ja Raamattu pu­huu siitä tässä.

Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti.

55     Nyt tarkatkaa. Me tulemme kaikki olemaan samaa mieltä, ja roomalaiskatolisten omat kirjat ovat samaa mieltä, että se on Rooman kirkko. Heidän omat kirjansa ovat samaa mieltä siitä. Minulla on kirja nimeltään Uskomme tosiasiat, joka kuuluu ainoastaan papille; kerran eräs katolinen nainen, jonka poika oli pappi, tuli käännytetyksi minun seurakuntaa­ni, ja hän antoi sen minulle. Sitten hänen poikansa puhui hänet takaisin katoliseen kirk­koon ja hän tuli pyytämään sitä takaisin, mutta minä en antanut sitä hänelle. Pidin sen todisteeksi, koska halusin tietää, mistä puhuin. Kun sanon mitä tahansa, minun täytyy tie­tää, mistä puhun. Jumala tulee pitämään minut vastuussa siitä.

56     Ja muistakaa, että häntä kutsuttiin nimellä “Salaisuus, Babylon”; me tiedämme, että se on katolinen kirkko, mutta huomatkaa myöskin, että hän on “porttojen äiti”. Mikä on portto? Sama kuin äitinsäkin on, huora. No niin, mistä nämä kaikki organisaatiot ovat tulleet? Siellä on heidän äitinsä, sitä he ovat alusta alkaen. Sitten te sanotte siitä, että “se on antikristus”. Se on totta. Sitten jos se on antikristus, niin miten sitten on meidän organisaatioittemme laita? Aivan niin kuin portto ja huora ovat sama asia; ne “harjoittavat aviorikosta, haureuksia, hyväksyen väärän asian, joidenkin älykkäiden miesten mielen mukaan.” Niin kuin Raamattu sanoo: “Opettaen oppina ihmisten käskyjä.” Sitä kutsutaan seurakunnaksi tänään, ja se on vastoin Jumalan Valtakuntaa.

57     Aivan kuten Vanhassa Testamentissa. Jumala halusi olla Kuningas Israelin ylitse, ennen kuin se tuli seurakunnaksi, ja Hän oli Kuningas. Ja vaikka heillä olikin profeetta, Samuel, hyvä mies, joka oli kertonut heille, mitä tulisi tapahtumaan, jos he haluaisivat kuninkaan… Mutta he tahtoivat olla niin kuin muutkin kansat; he tahtoivat olla niin kuin filistealaiset.

58     Se on vikana protestanteilla, he eivät jätä hyvää asiaa rauhaan. Kun Pyhä Henki lan­kesi noin neljäkymmentä vuotta sitten, ja voima alkoi vuotaa, ja he alkoivat tanssia ja huutaa ja puhua kielillä, niin he eivät voineet jättää sitä rauhaan, vaan heidän täytyi organisoida se. Sitten tuli mukaan asia, jota he kutsuvat Yleisneuvostoksi. Sitten tuli toinen asia mukanaan Valoa Jeesuksen Kristuksen Nimestä, ja he kutsuivat heitä “uusik­si virtauksiksi”, ja ajoivat heidät ulos. Sitten he ottivat itselleen organisaation kut­suen sitä P.A. of J.C., Pentecostal Assemblies of Jesus Christ. Sitten tuli pieni erimie­lisyys heidän välilleen siitä, että tulisiko Hän valkoisen hevosen selässä tai kuinka Hän tulisi, ja he organisoivat oman ja kutsuivat sitä, P.A of W., Pentecostal Assemblies of the World. Oi, voi. Sitten tuli Jumalan seurakunta. Sitten se jakautui profetian kautta ja organisoitui jälleen. Ja joka kerta, kun te teette sen, te menette pois Jumalan tah­dosta! Se on antikristuksen henki!

59     Jumalan Seurakunta on vapaa. Jumalan Seurakuntaa ei sido mitkään rajalinjat, sillä merestä mereen kaikki on Jumalan; jokainen inhimillinen olento Taivaan alla kuuluu Hänelle. Olkoonpa hän sitten katolilainen, protestantti, tai mitä tahansa, Jumala etsii niitä, joilla on rehellinen sydän. Ja usko meidät pelastaa, uskominen Häneen. Sellainen on Seurakunta. Katsokaahan, Seurakunta ei ole mikään organisaatio.

60     Ja joka kerta, kun näette organisaation, muistakaa, että sen päälle on kirjoitettu: “Anti­kristus.” Tässä se on Raamatussa. Se on niin selvää kuin vain voin lukea sen. Täällä istuu paljon kalliita ystäviäni, jotka kuuluvat johonkin organisaatioon, enkä minä sano, että te olette antikristus, minä en kutsu teitä siksi; mutta koko tuon asian takana, näyttää kuin Perkele olisi vääntänyt sen siten, että teillä täytyy olla jotakin sen kaltaista, tai he eivät edes anna teidän saarnata. Sama asia koskee kansoja! Teillä ei voi olla miestä, joka ei kuulu johonkin kansakuntaan, teillä täytyy jossakin olla kansa johon kuulua. Teidän täytyy olla joko amerikkalainen, saksalainen tai jotakin muuta. Näettekö, se on kokonaan kieroutunut.

61     Niinpä, itse asiassa, todellinen uudestisyntynyt kristitty on melkeinpä harhailija, ja maailman silmissä hän on luopio. Mutta Jumalan silmissä hän on kallis. Toivoisin, että meillä olisi aikaa mennä Hebrealaiskirjeen 11. lukuun, ja nähdä kuinka nuo uskon soturit… Kuinka Abraham kutsui itseänsä pyhiinvaeltajaksi ja muukalaiseksi, eikä tämä maailma ollut hänen kotinsa, vaan hän harhaili ympäri etsien Kaupunkia, jonka Rakentaja ja Valmistaja oli Jumala. Ja jos me olemme kuolleita Kristuksessa, me otamme yllemme Abrahamin Siemenen, ja olemme lupauksen kautta perilliset Hänen kanssaan. Ja miksi se tekee meidät? Pyhiin­vaeltajiksi ja harhailijoiksi.

62     Kun Israel tuli ulos Egyptistä. Siellä oli Mooab, suuri organisoitunut maa. Siellä oli myöskin Eesau, suuri organisoitunut maa. Ja tässä oli tulossa kirkkokunnallistumaton Israel. Molemmat heistä pitäytyivät Sanaan. Muistakaa, Bileam uhrasi samat uhrit kuin Is­raelkin, seitsemällä alttarilla. Se oli Jumalan vaatimus. Seitsemän puhdasta uhria, seit­semän oinasta esikuvana tulevasta Vanhurskaasta. Pohjimmaltaan he olivat molemmat oikeassa, periaatteellisesti puhuen. Mutta mitä Bileamilta jäi näkemättä, oli tuo Yliluonnolli­nen, Israelin, tuon kirkkokunnallistumattoman ryhmän keskuudessa. Heillä ei ollut paikkaa minne mennä, he vain vaelsivat, mutta he olivat matkalla jonnekin.

63     Niin on elävän Jumalan Seurakunta tänään, se on organisoitumaton, niin pitkälle kuin maailmasta on kysymys. Ja sitä ei sido yhteen organisaation siteet, vaan Jeesuksen Kristuk­sen voima ja Henki, rakkauden siteillä.

64     Antakaa metodistien ja baptistien taputtaa toisiaan olalle ja sanoa: “Kallis veljeni”, kun he ovat nähneet, etteivät he voi vaeltaa yhdessä elleivät he ole sopineet.

65     Kun ihmisiltä kysytään: “Oletko sinä kristitty”, he sanovat: “Minä olen baptisti.” Se ei ollenkaan vastaa kysymykseen. “Olenko minä kristitty? Minä olen helluntailainen.” Se ei vastaa kysymykseen.

66     Jos te olette kristitty, te olette uudestisyntynyt luomus, ja te olette mystillisessä Jumalan Valtakunnassa. Teidän silmänne eivät ole maailman asioissa, vaan ylhäällä olevissa asioissa. Ja niin on silloin, kun te olette Seurakunnassa. Se on Seurakunta. Se ei ole organisaatio, se ei voi koskaan olla organisaatio. Pankaa mieleenne, mitä sanon! Elävän Jumalan Seurakunta ei voi koskaan olla jokin määrätty ryhmä. Se ei voi olla organisaatio. Sen täytyy olla salaperäinen Ruumis, Pyhä Henki. Hieman edempänä, jos meillä on aikaa, me tulemme menemään siihen.

67     Näettekö nyt, mitä Seurakunta merkitsee? Seurakunta merkitsee “uloskutsuttua” joukkoa, uloskutsuttuja ihmisiä, joita hallitsee ainoastaan Messiaanisen Kuningaskunnan Kuningas. Eikö se olekin ihmeellistä? Minä rakastan sitä. Kun luin sen tänään, kuinka siinä sanottiin “Valtakunta, Messiaaninen Imperiumi”. Tuo kirjoittaja kutsui sitä “Messiaaniseksi Imperiumiksi”. Ja tuo kirjoittaja sanoi myös, että “ei ole olemassa sellaista asiaa, että elävän Jumalan Seurakunta koskaan voisi olla organisaatio. Organisaatio on jotakin, joka lisättiin, se adoptoitiin ottamaan jonkun paikka.”

68     Se on tarkalleen se tapa, miten kaikki nämä väärät opit tuotiin sisälle, ottamaan paikan todelliselta. Siksi tuolla naisella oli kädessänsä hänen kauhistuksiensa ja saastaisuuksiensa malja. Katsokaahan… Minä en sano… Helluntailaiset ovat aivan yhtä syyllisiä kuin katolilaisetkin, tai Pyhyyden pyhiinvaeltajat, tai nasarealaiset, tai baptistit, tai metodistit. Mutta Jumalalla on lapsia kaikissa noissa kirkkokunnallisissa seurakunnissa. He kuuluvat tähän mystilliseen Valtakuntaan. Ainoa asia, jota he odottavat on, että jotakin tapahtuisi, joka vetäisi heidän sydämensä siihen. Olen niin iloi­nen tietäessäni tänä iltana, että he tulevat idästä ja lännestä, pohjoisesta ja etelästä, vetäen itsensä ulos, palvoen, ja odottaen Herran Tulemusta. Raamattu sanoo, että he tuli­sivat tekemään sen viimeisissä päivissä, se on tarkalleen oikein, ja sanottiin, että he tu­lisivat “juoksemaan idästä länteen, pohjoiseen ja etelään, etsien todellista Jumalan Sanaa; eikä se olisi nälänhätä leivästä ja vedestä, vaan Jumalan Sanan kuulemisesta.”

69     He tahtovat, että te tulette ja liitytte tähän, ja tulette ja liitytte tähän, mutta Jumalan Valtakunnassa ei ole mitään, mihin te voisitte liittyä. Se on kokemus syntyä Seurakuntaan, eikä liittyä Siihen. Puhun ehkä siitä enemmän hetken kuluttua, minulla on joitakin raamatunpaikkoja lisää kirjoitettuna tänne.

70     Mutta menkäämme nyt toiseen ajatukseen, niin että voimme yrittää käydä sen kaiken lä­vitse. Kuka asetti sen olemaan? Tämän mystillisen Ruumiin? Kuka aloitti tämän? Jeesus Kristus. Hän on tämän salaperäisen Ruumiin Pää. Hän on Kunin­gas Sen ylitse, vaikuttaen oman tahtonsa tapahtumisen Hänen yliherruudessansa. Se ei ole joku piispa, joka hallitsee, eikä se ole seurakunnan neuvoston hallinnassa; vaan Kuninkaan, joka on Messias itse toimimassa omalla hallintoalueellaan. Milloin se alkoi? Helluntaina. Se ei ole helluntaiorganisaatio vaan helluntaikokemus. Silloin se alkoi. Hän puhui Sen tulosta. Hän sanoi, mitä tulisi tapahtumaan. Hän kertoi Sen tulosta.

71     Nyt jos haluamme, me voimme mennä Luukkaan 24. lukuun, 49. jakeeseen, nähdäksemme, mitä Hän sanoi. Jos haluatte kirjoittaa sen ylös, se on Luukas 24:49.

Ja, katso, minä lähetän Isäni lupauksen teidän yllenne: mutta odottakaa te Jeru­salemin kaupungissa, kunnes teidät on puettu voimalla korkeudesta.

72     No niin, Hän antoi lupauksen tulevasta Seurakunnasta, tulevasta Valtakunnasta. Nyt kääntäkää esiin Apostolien tekojen 1 ja 8. Muistakaan nyt, että Hän myös Matteus 16:18:ssa sanoi, että tälle kalliolle Hän tulisi rakentamaan Seurakuntansa, eivätkä helvetin portit sitä voittaisi; me tulemme menemään siihen muutaman minuutin kuluttua, kun menemme eteen­päin näihin muihin asioihin. Apt. 1 ja 8.

Mutta te olette saava voiman, sen jälkeen kun Pyhä Henki on tullut yllenne: ja te olette oleva minun todistajiani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Sa­mariassa ja aina maan ääriin saakka.

73     Tulevan Valtakunnan todistajia, Hänen ylösnousemuksensa todistajia, Hänen voimansa todistajia, sen todistajia, että Hän on elossa. “Te olette Minun todistajiani.” Apt. 1:8.

74     Sitten myös Efesolaiskirje 1:22; teille, jotka kirjoitatte sen muistiin. Sitä olisi pal­jonkin, mutta vain naulataksemme sen kiinni, niin että se pitää; niin että te näette sen. Hyvä on, 22. jae Efesolaiskirjeen ensimmäisestä luvusta.

Ja on pannut kaikki asiat hänen jalkojensa alle, (se on Kristuksen), ja antoi hänet olemaan pää yli kaikkien asioiden seurakunnalle,

Joka on hänen ruumiinsa, hänen täyteytensä, joka täyttää kaiken kaikessa.

75     Kuka pystytti tämän Seurakunnan? Jeesus Kristus. Ei mikään piispa eikä miesryhmä, ei paavi eikä minkäänlaiset ihmistekoiset voimat. Mutta Jeesus Kristus puhui siitä, että Se olisi Hänen Valtakuntansa, joka olisi tuleva voimassa. Matteuksen 16. luku: “Totisesti, Minä sanon teille, tässä seisoo joitakin, jotka eivät näe kuolemaa ennen kuin he näkevät Ju­malan Valtakunnan tulevan voimassa.” Vain muutama päivä sen jälkeen Hänet ristiinnaulit­tiin, ja Pyhä Henki lankesi. “Tässä seisoo joitakin, jotka eivät näe kuolemaa ennen kuin he näkevät Jumalan Valtakunnan.”

76     “Tuletko Sinä palauttamaan ennalleen Valtakunnan tänä aikana”, nuo juutalaiset kysyi­vät Häneltä.

77     Hän sanoi: “Ei ole teidän asianne tietää aikoja ja aikakausia, jotka Isä on asettanut omassa mielessänsä. Mutta te olette saava voiman,” Apt. 1: “Te saatte voiman sen jälkeen, kun Pyhä Henki on tullut yllenne.” “Te saatte voiman, kun teidät tehdään piispaksi? Kun teistä on tehty saarnaaja, kun teidät on tehty paaviksi, sen jälkeen kun teistä on tehty pappi, niinkö? “Te saatte voiman sen jälkeen, kun Pyhä Henki on tullut teidän yllenne.” Se oli Jumalan odottama todistaja, todistaja sen jälkeen, kun Pyhä Henki on tullut. Ei todistus, että olen piispa, eikä todistus, että olen pastori. Vaan todistus mistä? Ylösnousseesta Kuninkaasta! Se on todellinen elävän Jumalan Seurakunta. Hyvä on.

78     Ja myöskin Kolossalaiskirje 1:17 ja 18, me ehkä luemme tämän nyt, kun olemme puhumassa tästä. Kolossalaiskirje 1:17 ja 18.

Ja hän on ennen kaikkia asioita, ja hänen kauttaan kaikki asiat ovat olemassa.

Ja hän on ruumiin, seurakunnan pää: hän, joka on alku, esikoinen kuolleista; että hänellä kaikissa asioissa voisi olla ensimmäinen sija.

79     Kuka on tämän Seurakunnan Pää? Jeesus Kristus. Minkälainen Kuningaskunta se on? Messiaaninen Kuningaskunta, Seurakunta, ei organisaatio, vaan Seurakunta, salaperäinen Ruu­mis, jolle Kristus on Pää. Oi, minä rakastan sitä, vaeltamista Hengessä, totellen Kuningas­ta; joka on hullutusta maailmalle, mutta Jumalan silmissä kallista. Vaeltaa Hengessä; vää­rinymmärrettynä, naurettuna ja pilankohteena. “Kaikki, jotka elävät jumalisesti Kristukses­sa Jeesuksessa, tulevat kärsimään vainoa.” “Jos he vainosivat profeettoja, jotka olivat ennen teitä, ja kutsuivat talon Herraa Beelsebuliksi, niin kuinka paljon enemmän he teke­vät sen Hänen opetuslapsillensa!” Mutta te vaellatte Hengessä ja käännätte selkänne maailman asioille ettekä ole minkäänlaisten kahleiden sitomia. “Jonka Poika on tehnyt va­paaksi, on todella vapaa.” Aamen! Se on elävän Jumalan Seurakunta. Hän on se, joka sen pystytti.

80     Nyt me näemme, että Hän Apostolien tekojen 1:8:ssa sanoi: “Te olette Minun todistajia­ni sen jälkeen, kun Pyhä Henki on tullut yllenne.”

81     Mikä on Seurakunta? Mystillinen Kristuksen Ruumis. Kuka asetti Sen olemaan? Herra Jeesus itse. Sitä ei asetettu olemaan Roomassa, eikä myöskään John Wesley tehnyt sitä Englannissa, eikä sitä tehnyt Calvin, eikä John Smith (baptistit) Amerikassa, eivätkä helluntailaiset aloittaneet sitä Kaliforniassa. Jeesus Kristus, Messiaanisen Kuningaskunnan Kuningas pystytti Sen! Hän on se, joka asetti sen olemaan. Hän on Kuningas. Hän haluaa olla Kuningas. Hän haluaa hallita meitä. Hän haluaa olla Herra.

82     Ihmiset päästävät Hänet sisälle, sanoen: “Minä annan Hänen olla Pelastaja”, mutta he eivät tahdo, että Hän olisi Herra. Herra merkitsee “omistajaa, hallitsijaa”. “Tule sydämeeni, Herra, ja pelasta minut helvetistä, mutta älä sano minulle mitä tehdä”, on ihmisten asenne. Siitä syystä ei ole ihme, että Raamattu sanoo: “Kaikki pöydät ovat tulleet täyteen oksennusta.” Tehän tiedätte, mitä oksennus on. “Niin kuin koira palaa oksennuksel­lensa.” Jos nämä organisaatiot eivät toimineet ensimmäisellä kerralla, niin että Jumalan täytyi oksentaa heidät ulos, niin meneminen takaisin niihin saa teidät oksentamaan jälleen. Hän sanoi: “Tahtoisin, että olisitte kuumia tai kylmiä, mutta koska te olette haaleita, Minä olen oksentava teidät Suustani.” Te saatte Jumalan niin sairaaksi vatsastaan, että Hän oksentaa meidät ulos.

83     Sanokaa minulle yksikin organisaatio, joka langettuaan olisi koskaan noussut ylös uu­destaan. Näyttäkää minulle historiasta, missä yksikään on koskaan tehnyt sitä. Joku mies voi nousta esiin palvelustehtävän kanssa, ja Jumala siunaa häntä. Ja ensimmäinen asia, min­kä näette tapahtuvan, on että hän kääntyy ympäri ja jonkun miesryhmän kanssa tekee siitä organisaation, ja se tappaa sen juuri siihen. Katsokaa kautta historian ja löytäkää yksi­kin, joka koskaan olisi noussut ylös. Ei ole yhtäkään, koska se kaikki on antikristuksen
henki ihmisten keskuudessa.

84     Kuten he Mooseksen aikana halusivat jotakin, mitä he voisivat itse tehdä. “Herra, me saimme niin monta jäsentä tänä vuonna.” Niin kuin sillä olisi jotakin merkitystä kuinka monta jäsentä teillä on? Me emme etsi jäseniä seurakuntaan, vaan jäseniä Kristuksen Ruu­miiseen, jotka ovat syntyneet Jumalan Valtakuntaan “ei miehen tahdosta, vaan Jumalan tah­dosta”, ei jonkun miehen hengellä, tai jonkun miehen älykkyydellä.

85     Paavali sanoi: “Minä en tullut teidän tykönne ihmisviisauden kanssa, vaan minä tulin Jumalan Hengen ja Hänen ylösnousemuksensa voiman kanssa, ettei teidän uskonne lepäisi vii­sauden varassa tai jonkun miehen lumoavissa sanoissa vaan Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksen voimassa.” Siten hän tuli. Jumala auttakoon meitä tekemään samoin.

86     No niin, me emme halua kuluttaa liikaa aikaa jokaisessa erikseen. Nyt haluan nähdä, mikä on tämän seurakunnan Sanoma? Mitä tämän Seurakunnan tulisi opettaa? Mikä on Sen Sanoma? Ensimmäinen Sanoma, jota voin ajatella tämän Seura­kunnan (mystillisen Ruumiin) tulevan opettamaan, on parannuksen tekeminen. Menkäämme het­keksi Luukkaan 24. lukuun. Ensimmäinen asia, mitä Seurakunnan tulee tehdä, on tehdä paran­nus, ja Se tulee opettamaan parannuksen tekemistä. Nyt tässä viimeisessä luvussa, Jeesus on juuri aikeissa lähteä maan päältä. Luukas 24, ja aloittakaamme 46:sta jakeesta.

Ja hän sanoi heille: Näin on kirjoitettu, ja näin oli sopivaa Kristuksen kärsiä ja nousta kuolleista kolmantena päivänä.

Ja että parannuksen tekoa ja syntien anteeksi saamista pitäisi saarnata hänen nimessänsä kaikkien kansojen keskuudessa… (oi, haluan sen uppoava sisälle, koska hetken kuluttua tulen johonkin sitä koskevaan, “syntien anteeksi saa­mista”) …parannuksen tekoa Jumalaa kohtaan, ja syntien anteeksi saamista pi­täisi saarnata kaikkien kansojen keskuudessa, alkaen Jerusalemissa.

Ja te olette näiden asioiden todistajat.

87     [Tyhjä kohta nauhassa.] “Hän kärsi”, sanovat Kirjoitukset, Hän oli Se, josta pro­feetat olivat puhuneet. Hän oli tuo Yksi, jonka ympärillä koko Raamattu pyörii. Varmasti Hän tietäisi, mitä tulisi opettaa, ja Hän tietäisi, mitä tulisi tehdä. Ja Hän sanoi, että parannuksen tekemistä ja syntien anteeksi saamista täytyy saarnata kaikille kansoille todistukseksi, alkaen Jerusalemissa. No niin, organisaatio alkoi Roomassa; organisoitu seu­rakunta alkoi Roomassa, ja jatkui Saksassa, Martin Luther, Englannissa, Wesley, Yhdysval­loissa, John Smith, Kaliforniassa helluntailaiset. Mutta Seurakunta alkoi Jerusalemissa! Parannuksen tekoa Jumalaa kohtaan ja kastetta Jeesuksen Kristuksen Nimessä syntien anteek­si saamiseksi, alkaen Jerusalemissa. Ja Hän sanoi “pitäisi”. Hän ei sanonut, että he tu­lisivat kaikki saavuttamaan sitä. Sen pitäisi alkaa, Sen pitäisi mennä kaikkeen maailmaan, Se pitäisi olla saarnattu, mutta siellä on hyvin vähän heitä. Sitä Hän sanoi, se on Hänen Sanomansa. Se on Seurakunnan Sanoma. Näyttäkää minulle seurakunta, joka opettaa Sitä. Sanokaa minulle, missä sellainen on. Te ette löydä sitä.

88     Nyt, toinen Sanoma, Jeesus on Kuningas, ja elossa aina ja iankaikkisesti, Matt. 28:20. Jeesus on Kuningas ja elossa aina ja iankaikkisesti, sitä Seurakunnan pitäisi opet­taa. Matteus 28:20.

Opettaen heitä noudattamaan kaikkia asioita, mitä tahansa minä olen käskenyt teitä: ja, katso, minä olen teidän kanssanne aina, maailman loppuun asti. (Onko se oikein?)

89     Hebrealaiskirje 13:8: “Jeesus Kristus, sama eilen, tänään ja iankaiken.” Se on Seura­kunnan Sanoma: tehdä Hänen tekojansa, vahvistaa Hänet ylösnousseeksi ja antaa todistus.
Nyt, menkäämme Apostolien tekojen 5:32, missä me näemme, oliko heillä sitä vai ei.

Ja me olemme hänen todistajansa näistä asioista; ja niin on myöskin Pyhä Henki, jonka Jumala on antanut niille, jotka tottelevat häntä. (Hänestä täytyy todistaa.)

90     Joh.14:12, Hän opettaa, mitä Seurakunnan pitäisi tehdä. Johanneksen 14. luvussa ja 12. jakeessa me näemme, mitä Hän sanoo. Niinpä lukekaamme se, tehkäämme se viralliseksi. Hyvä on, Joh. 14, ja 12. jae.

Totisesti, totisesti, minä sanon teille: Hän joka uskoo minuun, on myös tekevä niitä tekoja, joita minä teen, ja suurempiakin kuin nämä on hän tekevä, koska minä menen Isäni tykö.

91     Se on Seurakunnan Sanoma: “Jeesus Kristus, sama eilen, tänään ja iankaikkisesti”, eläen Seurakunnassa, ollen Seurakunnan Kuningas, kuolleista ylösnousseena, samana eilen, tänään ja iankaikkisesti, tehden samoja tekoja, tehden samoja asioita, joita Jeesus teki. Se on Seurakunnan Sanoma. Jos seurakunta ei opeta Sitä, silloin se opettaa jotakin väärää teologiaa. Sitä Jeesus käski heitä saarnaamaan.

92     Mitä muuta tulisi olemaan? Kuinka me tietäisimme, ovatko nämä ihmiset… He sanovat: “Kyllä, minä olen uskovainen.” Katsokaamme, mikä Hänen viimeiseksi antamansa tehtävä Seu­rakunnalle oli uskovaisia varten, Markus 16. Ottakaa Markuksen 16. luku, ja me tulemme näkemään, mikä Hänen viimeinen Sanomansa Seurakunnalle oli, ja me tulemme näkemään seuraam­meko me Hänen antamaansa tehtävää. Markus 16, ja alkakaamme jakeesta 14.

Jälkeenpäin hän ilmestyi yhdelletoista heidän ollessaan aterialla… (se oli Hänen ylösnousemuksensa jälkeen)

93     Tässä on tehtävä Seurakunnalle, kuunnelkaa nyt, viimeiseksi annettu tehtävä. Me voim­me tarkistaa itsemme olemmeko me uskovaisia, olemmeko me tässä Seurakunnassa tai emme.

Jälkeenpäin hän ilmestyi yhdelletoista heidän ollessaan aterialla, ja nuhteli heitä heidän epäuskostaan ja heidän sydämensä kovuudesta, koska he eivät olleet uskoneet niitä, jotka olivat nähneet hänet sen jälkeen, kun hän oli noussut ylös.

94     Joku oli nähnyt Hänet. Joku oli yrittänyt kertoa heille siitä, eivätkä he uskoneet sitä. Eikö olekin aivan samoin tänään! Me tiedämme, että Hän elää, meillä on Hä­nen Henkensä todistus itsessämme. Me näemme Hänen voimansa liikkuvan kuulijakuntien yllä, kymmenien tuhansien ihmisten yllä, ja erottavan heidän ajatuksensa ja sydämensä, aivan tarkalleen niin kuin Hän teki silloin kun Hän oli täällä. Kuten Raamattu sanoo: “Jumalan Sana.” Ja Hän on Jumalan Sana. “Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan kanssa. Ja Sana oli tehty lihaksi ja asui keskuudessamme.” “Jumalan Sana on terävämpi ja voimallisempi kuin kaksiteräinen miekka leikaten jopa luun ytimeen ja on sydämen ajatusten ja aikomus­ten erottaja.” Kristus: “Niitä tekoja, joita Minä teen, olette te myös tekevä.” Näettekö te Hänen tekevän sitä; kuinka moni on nähnyt Hänen tekevän sen? Varmasti me tiedämme, että Hän tekee sitä. Hän elää täällä. Hän on meidän sydämissämme.

95     He eivät usko Sitä. Jos he eivät uskoneet sitä silloin, eivät he usko sitä nytkään. He uskovat, että Hän kuoli, ja se selvitti sen, ja meillä on jonkinlainen historiallinen asia, että joku mies nousi esiin joitakin vuosia sitten ja perusti seurakunnan ja kir­joitti katkismuksen, ja siitä me pidämme kiinni. Se on pakanuutta! Se on totta. Siinä ei ole mitään Totuutta. En kutsuisi sitä “totuudeksi”, vaikka tuo mies olisi ollut kuinka vilpitön tahansa. Mutta Jumala ei hallitse Seurakuntaansa sillä tavalla. Hän ei ole koskaan halunnut sitä.

96     Kun he pyysivät kuningasta, kutsui Samuel heidät koolle ja sanoi: “Minä haluan kysyä teiltä jotakin. Olenko koskaan pettänyt teitä? Olenko koskaan pyytänyt teiltä yhtään rahojanne? Olenko koskaan kertonut teille mitään Herran Nimessä, mikä ei olisi ollut oi­kein? Jumala ei halua, että teillä olisi kuningas. Hän haluaa olla teidän Kuninkaanne.”

97     He sanoivat: “Oi, Samuel, sinä olet aivan varmasti oikeassa. Sinä olet hyvä profeet­ta. Sinä et ole koskaan kertonut meille mitään muuta kuin Totuuden. Sinä et ole koskaan kerjännyt meiltä rahaa. Nuo asiat ovat kyllä totta, mutta me haluanne olla niin kuin muutkin ovat. Me haluamme kuninkaan joka tapauksessa.”

98     Samuel sanoi: “Se tulee aiheuttamaan teille paljon sydänkipuja ja vaikeuksia. Se tulee ottamaan teidän poikanne ja tyttärenne. Hän tulee saastuttamaan heidät niillä asioilla, joita hän tulee tekemään. Hän tulee tekemään sen.” Ja hän teki sen! Mutta yhä he halusi­vat kuningasta.

99     Sillä tavalla he tekevät tänäänkin. Oi, meillä täytyy olla jonkinlainen nimi, jolla meitä kutsutaan. Kun ihmiset kysyvät meiltä, niin meidän täytyy sanoa ihmisille, että “me olemme metodisteja, baptisteja”. Sanokaa vain, että olette kristittyjä, se on oikein, “Kristuksen kaltaisia”. Sen jälkeen, kun Hän oli noussut kuolleista, he eivät uskoneet sitä.

Ja hän sanoi heille, (tarkatkaa tätä suurta tehtävää), Menkää

Kuinka suureen osaan maailmasta? [Seurakunta sanoo: “Kaikkeen.”] Oi, minä ajattelin, että se oli vain Jerusalemiin. Joku on sanonut, että nämä merkit kuuluivat vain Jerusalemiin.

 … kaikkeen maailmaan, ja saarnatkaa evankeliumi …

100Kuinka moni tietää, mitä Evankeliumi on? Se ei ole vain “Sana”. Paavali sanoi: “Evan­keliumi ei tullut meille ainoastaan sanassa, vaan Pyhän Hengen voiman ilmitulemisen kautta.” Evankeliumi on “Jumalan voima saada Sana tekemään se, mitä Se on sanonut tulevansa tekemään.” Saarnatkaa Evankeliumia kaikkeen maailmaan! Saarnataanko Evankeliumi vain valkoi­sille ihmisille, tai vain ruskeille, keltaisille, mustille? “Jokaiselle luontokappaleelle.” Aamen!

101Jokaiselle luontokappaleelle! Uskotteko, että se merkitsee juuri sitä? Minä olen nähnyt Jumalan tekevän tyhjäksi erään sonnin aikomukset yhtenä päivänä. Minä olen nähnyt Hänen aikaansaavan sen, että herhiläiset eivät pistäneet. Minä olen nähnyt Hänen nostavan ylös opossumin, joka oli maannut kuolleena koko yön. Jokaiselle luontokappaleelle! Evan­keliumi on vaikuttava mihin tahansa, mitä te vain pyydätte. Te sanotte: “Se on väärin, veli Branham.” Se ei ole väärin!

102Jeesus sanoi tuolle puulle: “Ole kirottu, ja älköön kukaan sinusta tästedes syökö”, ja Evankeliumi saarnattiin tuolle puulle. Aamen! Minä tunnen itseni juuri nyt uskonnolli­seksi. Jokaiselle luontokappaleelle! Aamen! Saarnatkaa Se kenelle? Jokaiselle luontokappaleelle. Oi, jos meillä vain voisi olla aikaa näitä asioita varten.

Hän, joka uskoo ja on kastettu, pelastuu… (Oi, minä uskon ja olen kastettu.” Se on hienoa, hyvä on) …Hän, joka uskoo ja on kastettu, pelastuu; ja hän, joka ei usko, tuomitaan.

103“Oi, olen niin iloinen, että olen uskovainen.” Hetkinen vain! “Ja”, ja on sidesana, se sitoo lauseen yhteen.

Ja nämä merkit… (Oi, ajattelin, että te ette uskoneet merkkeihin. Ne ovat Jee­suksen omat sanat, väitelkää siitä Hänen kanssaan) …nämä merkit seuraavat... (Ei, että ne ehkä seuraisivat, tai joskus tekisivät sitä, vaan ne) … seuraavat niitä, jotka uskovat; …

104Nyt me tulemme näkemään uskotteko te vai ette, me tulemme näkemään uskooko teidän organisaationne sitä vai ei. He voivat sanoa, että he uskovat. Jeesus sanoi: “Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat.” Hehän kieltävät nuo merkit.

…nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat; (kuinka monia?) Minun nimessäni he ajavat ulos perkeleet; …

105Ja te seurakunnat, jotka ette usko Jumalalliseen parantamiseen, (tämä nauhoitetaan, ymmärrättehän; minä en aina puhu vain teille, vaan joku muukin tulee kuulemaan Sen), ja jot­ka väitätte uskovanne Jumalaan ja uskovanne annettuun tehtävään, että teidän seurakunnallenne on annettu tehtäväksi viedä Evankeliumia, ja kaikkein ensimmäinen asia on jumalallinen parantaminen. Mikä oli ensimmäinen asia, mitä Jeesus käski opetuslapsilleen, kun Hän lähetti heidät? Matteus 10:1: “Parantakaa sairaat ja ajakaa ulos perkeleet!” Mikä oli viimeinen asia, mitä Hän sanoi Seurakunnallensa? “Parantakaa sairaat ja ajakaa ulos perke­leet!” Alpha ja Omega, Benjamin ja Ruuben, Ensimmäinen ja Viimeinen. Hän joka oli, joka on ja joka tuleva on, Aamutähti, Daavidin Juuri ja Jälkeläinen. Halleluja! Se on Hän. Kyllä vaan. “Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat. Minun Nimessäni he ajavat ulos perkeleet. Vain Jerusalemissako? “Kaikkeen maailmaan ja jokaiselle luontokappaleelle.” Onko se Raamattu? Sen Raamattu sanoo. Se on Seurakunnan Sanoma. Saarnata Evankeliumi kaikkeen maailmaan ja jokaiselle luontokappaleelle! Jokaista, joka uskoo, tulevat nämä merkit seuraamaan.

…Minun nimessäni he ajavat ulos perkeleet; he puhuvat uusilla kielillä;

106Ja te nasarealaisraukat, kutsutte heitä joukoksi “kieli” ihmisiä. Te ette edes is­tuisi seurakunnassa heidän kanssaan. Eikö se olekin hirvittävää? Mitä te tulette teke­mään, kun tulette Taivaaseen? Jeesus kuoli puhuen kielillä. He sanoivat, että Hän puhui ja Hän puhui toista kieltä. Varmasti Hän teki. Te sanotte: “Hän puhui hepreaa.” Sitä Hän ei tehnyt. Se ei ole hepreaa. Hän puhui Taivaallista kieltä.

107Kun Aabel uhrasi karitsan, oli se esikuva Kristuksesta, jo siellä alussa Eedenin Puutarhassa. Hänen hakatessaan sen kaulaa poikki siellä kiven päällä, se määki toisella kielellä, ollessaan kuolemassa. Se oli esikuva. Ja kun sen oma villa kylpi sen omassa ve­ressä, oli se esikuva Jumalan Pojasta riippumassa siellä Golgatalla, rikki hakattuna ja kuolemassa meidän syntiemme vuoksi, ja puhumassa toisella kielellä: “Jumalani, Jumalani, miksi olet hyljännyt Minut?”

108Se on Seurakunnan Sanoma. “Minun Nimessäni he ajavat ulos perkeleet; he puhuvat uusilla kielillä.” Siitä Hän puhui. Se on Seurakunnan Sanoma. Sitä Hän käski Seurakunnan tehdä, ajamaan ulos perkeleet. He puhuvat uusilla kielillä.

He ottavat ylös käärmeitä; ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahin­goita; he laskevat kätensä sairasten päälle, ja he tulevat terveiksi.

109Se on Seurakunnan tehtävä. Se on todella uskovainen Seurakunta. Sitä ei opeteta metodisteille, baptisteille, prebyteereille, katolilaisille, luterilaisille, nasarealaisille eikä Pyhyyden pyhiinvaeltajille. Ei koskaan, he kieltävät Sen! Kunnia! Miksi? He ovat organisoituneet, eivätkä voi tehdä sitä! Siellä on monia jäseniä, jotka uskovat Siihen, mutta he eivät voi sanoa mitään Siitä, koska heidät tultaisiin erottamaan. Se on antikristuksen henki, joka on saanut heidät organisoitumaan. Elävän Jumalan Seurakunta on syntynyt vapaaksi, eikä tarvitse mitään kirkkokuntaa, vaan he seuraavat Messiaanisen Kunin­gaskunnan Kuningasta. Heidän ei tarvitse ottaa jotakin, mitä ihmiset sanovat. He ovat vapaana syntyneitä, jotka Poika on tehnyt todella vapaiksi. Nämä merkit seuraavat heitä!

110Tämä on Evankeliumi, joka pitäisi saarnata! Kuka tulee saarnaamaan Sen? Jumala ky­kenee ottamaan jonkun tietämättömän, Jumala kykenee nostamaan ylös kiviä saarnaamaan Sen heille. Jumala voi tehdä mitä tahansa Hän haluaa tehdä. Hän on Jumala! Ja sillä tavalla Hän tekee sen. Kun Hän tuli, ei Hän koskaan kutsunut Kaifasta. Hän ei koskaan kutsunut jotakin pappia. Hän ei koskaan kutsunut yhtään teologia. Hän otti kalastajia, paimenia ja tietämättömiä ja oppimattomia. Raamattu sanoo, että “Pietari ja Johannes olivat tietämättö­miä ja oppimattomia”, mutta Hän voi antaa Sen heille ja saada aikaan Jumalan Valtakunnan heidän kauttaan, ja saattaa ymmälle viisaiden ja mahtavien silmät ja mielet. Sanotaan, että “he huomasivat heidän olevan tietämättömiä ja oppimattomia, mutta heidän täytyi myös ottaa huomioon, että he olivat olleet Jeesuksen kanssa.” Miksi? Heillä oli yllään Hänen Henken­sä. He toimivat kuten Hän toimi. He tekivät asioita, joita Hän oli tehnyt. Se oli tarkal­leen se, mitä Hän oli sanonut tulevan tapahtumaan Messiaanisessa Kuningaskunnassa. Oi, olen iloinen näistä asioista! “Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat.” Totta kai, merkit tulevat seuraamaan heitä.

111Nyt eräs toinen asia, jota tämä Seurakunta tulee saarnaamaan, on jumalallinen paran­taminen, se on Seurakunnan Sanoma. Lainasin juuri sitä, kun Hän lähetti ulos Seurakuntan­sa, Matteus 10:ssä. Katsokaamme sitä hetken, Matt. 10:1. Tarkatkaa, mitä Jeesus sanoi aset­taessaan virkaansa Seurakuntansa.

Ja kun hän oli kutsunut tykönsä kaksitoista opetuslastansa, hän antoi heille voiman saastaisia henkiä vastaan, ajaa ne ulos, ja parantaa kaiken kaltaisia sairauksia, ja kaiken kaltaisia tauteja.

112Viimeinen tehtävä: “Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa Evankeliumia. Hän, joka uskoo ja on kastettu…” Sallikaa minun lainata sitä sillä tavalla kuin Sen tulisi olla. Menkää kaikkeen maailmaan ja jokaiseen kansakuntaan, ja toteen näyttäkää Pyhän Hengen voima. Hän, joka uskoo Siihen ja on kastettu, pelastuu, hän joka, kieltää Sen, tulee olemaan tuomit­tu. Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: He tulevat ajamaan ulos perkeleet; he pu­huvat uusilla kielillä. Nämä tulevat olemaan merkit, jotka seuraavat heitä. Ja viimeisessä jakeessa sanottiin: “Ja he menivät ja saarnasivat kaikkialla, Herran työskennellessä hei­dän kanssaan, vahvistaen Sanan sitä seuraavilla merkeillä.” Sillä tavalla ensimmäinen Seurakunta oli.

113Ja kuunnelkaa, Jeesus sanoi: “Minä olen Viinipuu, ja te olette oksat.” Ja jos ensim­mäinen oksa tuotti viinirypäleitä, niin seuraava oksa tullessaan esiin tulee tuottamaan aivan samaa mitä ensimmäinenkin oksa tuotti.

114“Oi”, te sanotte, “veli Branham, mutta katsohan kaikkia näitä seurakuntia.” Ne ovat oksastettuja viinejä. Te voitte oksastaa sitrushedelmiä. Te voitte oksas­taa appelsiinipuuhun sitruunapuun oksan ja se tulee kasvamaan siinä. Ja nämä organisaatiot ovat ihmisten oksastamia. Ne tuottavat joka kerta sitruunoita. Se tulee kasvamaan, koska se on oksastettu Seurakunnan nimeen. Mutta sallikaa minun sanoa teille, että jos tuo puu koskaan työntää esiin toisen oksan itsestänsä, niin se tulee tuottamaan appelsiineja. Ja jos Jumalan voima koskaan tulee työntämään esiin toisen Seurakunnan, se tulee olemaan toi­nen Helluntai. Ja Sen jälkeen tullaan kirjoittamaan toinen Apostolien tekojen kirja, koska Se on Jumalan Seurakunta.

115Jeesus sanoi: “Minä olen Viinipuu, ja te olette oksia. Te ette voi tuottaa hedelmää itsessänne, mutta Minä olen itse tuleva oksaan.” Ja minkä kaltaista hedelmää Se tuotti? “Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat.”

116Toisella esiin tulevalla Seurakunnalla, Kristuksen salaperäisellä Ruumiilla, tulee olemaan samat merkit. “Vielä pieni hetki ja maailma ei enää näe Minua. Kuitenkin te tulet­te näkemään Minut, sillä Minä tulen olemaan teidän kanssanne ja teissä, jokaisessa oksassa, maailman loppuun asti,” Jeesus Kristus, sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Se on elä­vän Jumalan Seurakunta. Sen kaltaiset todistajat Hänellä on.

117No niin, Seurakunnan täytyy myös opettaa kastetta. Sen täytyy olla kastettu. Se annettiin tehtäväksi. Jeesus sanoi tässä Markus 16: “Hän, joka uskoo ja on kastettu!” Uskoa ensin, ja sitten olla kastettu syntienne anteeksi saamiseksi, ja te saatte Pyhän Hengen lahjan.

118“Ja Pyhä Henki on tuleva yllenne”, on myös oleva Seurakunnan opetus. Jeesus sanoi Luukas 24:49… Me olemme aivan lähellä sitä, joten katsokaamme sitä, 49:s jae tässä. Me olemme lukeneet 46. ja 47. jakeen. Katsokaa jaetta 49.

Ja, katso, minä lähetän Isäni lupauksen teidän yllenne; mutta pysykää te, (tai odottakaa, tuo sana merkitsee “odottakaa”) Jerusalemin kaupungissa, kunnes tei­dät on puettu voimalla korkeudesta.

119Jos Kristus ei antanut tuon miesjoukon, joka vaelsi Hänen kanssaan kolme ja puoli vuotta, mennä ja saarnata Evankeliumia, tai he eivät voineet saarnata mitään Evankeliumia, ennen kuin he olivat odottaneet Pyhää Henkeä, niin Seurakunnan tänään täytyy tehdä sa­moin. Odottakaa kunnes saatte Pyhän Hengen!

120Puhuin täällä Oregonissa äskettäin erään katolilaisen naisen kanssa, ja hän sanoi: “Tar­koitatko sinä kertoa minulle, että tuo joukko idiootteja siellä, missä sinä olit saarnaamassa, tuo, joka kirkui ja huusi ja teki kaikkea sellaista, tarkoitatko, että he tulisivat olemaan Taivaassa ja hallitsemaan Taivaassa?” Minä sanoin: “Kyllä, rouva.”

Hän sanoi: “Mutta me emme usko tuollaisiin asioihin.” Minä sanoin: “Koska te ette usko Jumalan Sanaa.” Ja hän sanoi: “Me uskomme, että Maria välittää meidän puolestamme.” Minä sanoin: “Se on absoluuttisesti pakanuutta.”

121Hän ei ollut mikään jumalatar, hän oli nainen. “Jumalan äiti”, kuinka Jumalalla voisi olla äiti? “Terve Maria, Jumalan äiti”, kuinka voisi Jumalalla olla äiti? Hän synnytti Jumalan Pojan, Kristuksen Jeesuksen. Yksikään nainen ei ole luoja, nainen on vain miehen siemenen kantaja. Mies ei ole luoja. Jumala luo elämän. On vain Jumalan asettama järjestys synnyttää lapsia. Nainen ei ole mikään Jumalan äiti. Jumalalla ei voisi olla mitään äitiä, koska Hänellä ei ole päivien alkua eikä elämän loppua. Hän on Iankaik­kinen. Maria ei voi olla Jumalan äiti.

122Ja minä sanoin: “Mitä jos minä kertoisin teille, ettei Jumala sallinut tuon teidän siunatun neitsyenne, jota te pidätte kuin jumalattarena, tulla Taivaaseen, ennen kuin hän oli toiminut samalla tavalla kuin nuo ihmiset eilen illalla?”

Hän sanoi: “Se ei ole totta.”

123Minä sanoin: “Kerroitko sinä minulle, että katolinen kirkko kirjoitti Raamatun, että te sanotte apostolien olleen katolilaisia?” Minä olen eri mieltä siitä. Kolmeensataan vuoteen viimei­sen apostolin kuoleman jälkeen, ei ollut olemassa mitään katolista kirkkoa, ei ennen Nikean kirkolliskokousta. Näyttäkää se minulle historiasta, eikä katkismuksestanne, koska se ei pidä yhtä historian kanssa. Siellä ei ollut mitään sellaista. Mutta minä sanoin: “Raamattu sanoo, että “Maria, Jeesuksen äiti, ja muut naiset olivat noiden sadankahdenkym­menen mukana, ja heidän kaikkien täytyi kiivetä nuo portaat sinne ylähuoneeseen, tullak­seen täytetyiksi Pyhällä Hengellä, niin että he lopulta horjuivat kuin humalaiset, puhuen kielillä ja toimien kuin joukko humalaisia.” Näin Raamattu sanoo. Panin sormeni tuon jakeen päälle ja sanoin: “Lue se.”

Hän sanoi: “Minä en halua lukea sitä. Minun ei oleteta lukevan sitä.”

124Minä sanoin: “Sinä et ole nyt rehellinen. Tässä kerrotaan, kuinka neitsyt Maria sai Pyhän Hengen ja puhui kielillä ja horjui kuin päihtynyt nainen. Nyt jos sinä menet Taivaa­seen, niin et voi mennä niin kuin hän, koska hänen täytyi ensin saada Pyhä Henki. Ja jos se oli hänen, Jeesuksen äidin kohdalla niin, niin kuinka paljon enemmän sitä vaaditaankaan sinulta!”

125Hän sanoi: “Jos minun täytyisi toimia tuolla tavalla mennäkseni Taivaaseen, niin minä en haluaisi olla Taivaassa.”

126Minä sanoin: “Sinun ei tarvitse paljoakaan surra sitä. Minä en usko, että sinä missään tapauksessa tuolla tavalla tulet olemaan siellä. He tulevat kirkumaan siellä. En usko, että sinun täytyisi olla huolissasi siitä.” Se on tarkalleen Jumalan Henki.

127Nyt: “Te tulette olemaan Minun todistajiani sen jälkeen, kun Pyhä Henki on tullut yl­lenne.” No niin, mitä tämä on, mistä me puhumme? Mitä on Seurakunta? Kuka pystytti Sen? Ja mikä on Sen Sanoma? Meidän täytyy nyt kiirehtiä, päästäksemme hieman pidemmälle.

128Neljäs asia: kuinka me tulemme sen jäseneksi? “Kuin­ka me liitymme siihen? Me näemme, mitä Se on, ja nyt, kuinka me liitymme tähän Seurakun­taan?” Te ette liity Siihen. Te ette voi liittyä Siihen. Ei ole mitään tapaa liittyä Siihen. Te synnytte Siihen. Minä olen syntynyt Branhamin perheeseen ja kuulunut siihen viisikymmentäyksi vuotta, enkä minä koskaan liittynyt perheeseen. Minä synnyin Branhamiksi. Ja te olette syntyneet Jumalan pojaksi, tai Jumalan tyttäreksi.

129Ottakaamme Johanneksen 3. luku hetkeksi, nähdäksemme, mitä Jumala Siitä sanoo täällä. Kuinka te pääsette tähän Seurakuntaan? Minkä ehdotuksen Jumala tekee teille? Johanneksen 3. luku, jakeet 1-8.

Siellä oli eräs mies fariseuksista, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä.

Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä, ja sanoi hänelle: Rabbi, me tiedämme että sinä olet opettaja, joka tulee Jumalalta: sillä ei kukaan voi tehdä näitä ihmeitä, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa.

Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: Totisesti, totisesti, minä sanon sinulle, Ellei ihminen ole syntynyt uudestaan, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.

130Kuinka me tulemme Siihen? Me synnymme Siihen. Lukekaamme tätä kysymystä pidemmälle.

Nikodeemus sanoi hänelle: Kuinka voi ihminen syntyä kun hän on vanha? Voiko hän mennä toisen kerran äitinsä kohtuun ja syntyä? (Näettekö tuon lihallisuuden? Opettaja, suuri mies, pappi, ikääntynyt, lukenut Raamattua koko ikänsä. No niin, eikö se olekin aivan niin kuin jotkut näistä älykkäistä opettajista, joita te kuu­lette tänään.)

Jeesus vastasi: Totisesti, totisesti, minä sanon sinulle: Ellei ihminen ole syntynyt vedestä ja Hengestä, hän ei voi mennä sisälle Jumalan valtakuntaan.

131“Ellei hän ole liittynyt Siihen?” Te ette voi liittyä Siihen. Teidän täytyy syntyä Siihen. Ei “tule ja liity”, vaan tule ja synny!

Se, mikä on syntynyt lihasta, on liha; ja se, mikä on syntynyt Hengestä, on henki.

Älä ihmettele, että sanon sinulle: Sinun täytyy syntyä uudestaan.

Tuuli puhaltaa, missä se tahtoo, ja sinä kuulet sen aiheuttaman äänen, mutta et osaa sanoa, mistä se tulee, ja minne se menee: niin on jokainen, joka on Hengestä syntynyt.

132Näettekö, te ette liity Siihen. Se on salaperäinen asia. Te olette syntyneet sala­peräiseen Kristuksen Ruumiiseen. Siten te pääsette Siihen. 1. Kor. 12. luku. Men­käämme nyt hieman pidemmälle, vain muutama vielä. Haluan tuoda sen esiin jos vain mahdol­lista… Tiedän, että on kuumaa, mutta lukekaamme tästä hetken, 1. Kor. 12. luku ja 13. jae. “Sillä yhdellä kädenpuristuksella, yhdellä juhlallisella lupauksella, minä lupaan uskovani suureen pyhään Rooman kirkkoon’, tulkaa puristamaan kättä, pankaa nimenne kirjaan, yhdel­lä kirjeellä, tulkaa suosituskirjeen kautta.” Sellaista voitte lukea “vanhojen naisten syntymäpäivä almanakasta”, mutta te ette lue sitä Jumalan Sanasta. Niin se on. Kyllä.

Sillä yhden Hengen kautta me olemme kaikki (viety kirjaan, liittyneetkö?) kastetut (mihin? organisaatioonko?) yhteen ruumiiseen, olimmepa juutalaisia tai pakanoita, olimmepa me orjia tai vapaita, meidät on kaikki pantu juomaan yhtä Henkeä.

133Ei metodistien hengen kautta, baptistien hengen kautta, helluntailaisten hengen kautta, vaan yhden Pyhän Hengen kautta! Meidät on kaikki kastettu tähän Verellä täytettyyn Lähteeseen.

Joka on otettu Immanuelin suonista,
Jonne syntiset upotettuina sen tulvan alle,
Kadottavat kaikki syyllisyyden tahransa.
Kuoleva ryöväri iloitsi nähdessään tuon Lähteen päivänänsä;
Siellä voin minä, yhtä kehno kuin hänkin, pestä kaikki syntini pois.

134Yksi Ruumis! Kuinka me tulemme tuohon Ruumiiseen, kuinka me pääsemme sisälle Siihen? Ja kun olemme tuossa Ruumiissa, me olemme vapaat, ja meillä on takuu ylösnousemuksesta. “Jumala pani Hänen ylleen kaikki meidän vääryytemme.” Ei “yhdellä kädenpuristuksella”, ei yhdellä seurakunnan suosituskirjeellä”, vaan yhden Pyhän Hengen kautta! Juutalaiset, paka­nat, keltaiset, mustat, valkoiset, ovat kaikki kastetut yhden Hengen kautta tuohon yhteen Ruumiiseen, Hänen oman liittonsa Veren kautta. “Ja kun Minä näen Veren, Minä tulen kulkemaan teidän ohitsenne”, ja te olette vapaat kuolemasta, vapaat tuskista, vapaat synnistä! “Hän, joka on syntynyt Jumalasta, ei tee syntiä, koska Jumalan siemen pysyy hänessä, eikä hän voi tehdä syntiä.” Hän ei tee syntiä! “Olkaa sen vuoksi täydelliset, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen”, Jeesus sanoi. Kuinka te voitte olla täydelliset? Te ette voi tehdä sitä. Te synnyitte synnissä, muodostuitte vääryydessä ja tulitte maailmaan puhuen valheita. Mutta kun te vastaanotitte Kristuksen syntienne kantajana, kun te vastaan­ otitte Hänet uskon kautta, uskoen, että Hän pelasti teidät, kuoli teidän edestänne ja otti pois syntinne, silloin Jumala hyväksyy teidät ja kastaa teidät sisälle tähän ruumiiseen, eikä enää voi nähdä syntejänne. Kuinka minä voisin olla syntinen, kun siellä alttarilla on sovitus minun puolestani?

135Kuinka voisi poliisi pidättää minua täällä kaupungissa, jos kaupungin järjestyssääntö antaa minulle oikeuden ajaa millä nopeudella vain tahdon? Te ette voi silloin pidättää mi­nua. Jos kaupunginjohtaja sanoo: “Saarnaaja Branham, sinua kutsutaan sairaiden luo, aja millä nopeudella vain haluat ja millä liikennealueella tahansa”, ja antaa minulle kirjal­lisen valtuuden tehdä niin, niin silloin ei yksikään poliisi voi pidättää minua. Koska kaupunginjohtaja on pannut luottamuksensa minuun, etten tekisi sitä, ellei kysymyksessä olisi hätätapaus.

136Ja kun Jumala on hyväksynyt minut ja kastanut minut Pyhällä Hengellä, niin Hänellä oli luottamus minuun, etten enää tulisi tahallisesti tekemään syntiä. Aamen! Minä en tule tahallisesti tekemään syntiä. Sen vuoksi, Hänen Poikansa suoritti sovituksen minun puolestani, ja minä en voi tehdä syntiä niin kauan kuin olen vanhurskautettu, ja Hän on ottanut minut omaan Ruumiiseensa, sillä minut on lunastettu Hänen kanssaan. Ei se, mitä minä teen, vaan se, mitä Hän on tehnyt minun puolestani. Siinä on Evankeliumi!

137Efesolaiskirje 4:30 sanoo: “Älkää murehduttako Jumalan Pyhää Henkeä, jolla teidät on sinetöity lunastuksenne päivään asti.”

138Eräs tunnettu baptistisaarnaaja sanoi minulle äskettäin: “Veli Branham, Abraham us­koi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi. Mitä muuta hän olisi voinut tehdä kuin uskoa Jumalaa?” Hän sanoi: “Me uskomme, että me saamme Pyhän Hengen silloin kun me uskomme.”

139Minä sanoin: “Mutta sinä olet väärässä, te olette vilpittömästi väärässä. Paavali sanoi Apostolien tekojen 19:ssa noille baptisteille, joilla siellä oli ollut eräs hyvä pas­tori, käännytetty lakimies: ‘Oletteko saaneet Pyhän Hengen sen jälkeen kun olette uskoneet?” Hän sanoi: “Alkuperäisessä ei sanota niin.”

140Minä sanoin: “Kyllä siellä sanotaan niin. Minulla on Emphatic Diaglott, ja sekä kreikkalainen [teksti] että heprealainen käännös sanovat niin. Paavali sanoi: ‘Oletteko saaneet Pyhän Hengen sen jälkeen kun uskoitte?” Minä sanoin: “Abraham uskoi, se on totta. Mutta Jumala antoi hänelle merkin, että Hän oli hyväksynyt hänen uskonsa, antamalla hänelle ympä­rileikkauksen sinetin.” Se on oikein. Hän oli hyväksynyt hänet, ja Hän antoi hänelle mer­kin, että Hän oli hyväksynyt hänet.

141Jos te sanotte uskovanne, ettekä vielä ole saaneet Pyhää Henkeä, niin Jumala ei vielä ole sinetöinyt teitä, Hän ei ole vielä luottanut teihin tarpeeksi. Kun te olette tulleet Jumalan luo, Jumala sinetöi teidät Pyhällä Hengellä lunastuksenne päivään saakka. Ja se on Seurakunnan Sanoma. Aamen! Menkäämme vain hieman pidemmälle. Hyvä on. No niin, 1. Korinttolaiskirje 12:13: “Yhden Hengen kautta me kaikki olemme kastetut yhteen Ruumiiseen.”

142Täällä Apostolien teoissa osoitetaan meille sisääntulotie. Tässä on Seurakunnan vir­kaan asettaminen, Apostolien tekojen 2. luvussa. Sen jälkeen, kun heidät Helluntaipäivänä oli täytetty Pyhällä Hengellä, saarnattiin ensimmäinen Sanoma Seurakunnalle. Maria, niin­ kuin kaikki apostolitkin, he olivat kaikki täytetyt Pyhällä Hengellä, puhuivat kielillä, ja toimivat kuin joukko humalaisia. Ja noilla naisilla oli suurta aikaa, he vain huusivat ja ylistivät Jumalaa ja horjuivat Pyhän Hengen vaikutuksen alaisina. He eivät välittä­neet siitä, mikä päivä oli, oliko se sunnuntai tai maanantai, he vain huusivat ja heillä oli suurta aikaa, ja nuo suuret älyniekat sanoivat, että “nämä ovat juovuksissa uudesta viinistä”.

143No niin, tässä seisoo Pietari Valtakunnan avainten kanssa, Pyhän Hengen avaimet vyöl­lään. Jeesus sanoi: “Minä sanon: sinä olet Pietari. Tälle kalliolle Minä tulen rakenta­maan Seurakuntani, ja Helvetin portit eivät kestä sitä vastaan.” Mitä se on? Hengellises­ti paljastettu Totuus. “Liha ja veri ei ole paljastanut tätä sinulle. Sinä et oppinut tätä missään seminaarissa. Kukaan ei sitä opettanut sinulle mistään kirjoista, vaan se on il­mestys.” Ilmestys! “Minä sanon, että sinä olet Pietari. Minä annan sinulle Valtakunnan avaimet. Kenet tahansa sinä sidot maan päällä, Minä tulen sitomaan Taivaassa. Kenet ta­hansa sinä vapautat maan päällä, Minä tulen vapauttamaan Taivaassa.” Hänen täytyy pitää Sanansa. Kuka oli puhemies Helluntaipäivänä? Pietari, koska hänellä oli avaimet.

144Ja kun he nauroivat häntä ja sanoivat: “Nämä miehet ovat täynnä uutta viiniä.”

145Sanoi Pietari: “Tämähän on vasta kolmas hetki päivästä, eivät nämä ole täynnä uutta viiniä, mutta tämä on Se, josta profeetta Joel on puhunut sanoen: ‘On tapahtuva, että viimei­sissä päivissä, sanoo Jumala, Minä tulen vuodattamaan Hengestäni kaiken lihan ylle. Teidän poikanne ja tyttärenne profetoivat. Ja palvelijattarieni ja palvelijoitteni ylle Minä tu­len vuodattamaan Hengestäni. Teidän nuoret miehenne tulevat näkemään näkyjä, ja teidän vanhat miehenne tulevat uneksumaan unia. Ja tulee näkymään merkkejä ylhäällä Taivaassa ja maan päällä. Ja on tapahtuva, että kuka tahansa, joka huutaa avuksi Herran Nimeä, pelastuu.’”

146Kun he tämän kuulivat, tunsivat he piston sydämissään, ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: ‘Miehet ja veljet, mitä me voimme tehdä pelastuaksemme?” On jotakin, mitä vaaditaan tältä Seurakunnalta. Toisin sanoen, he tahtoivat tietää, kuinka te pääsette tähän mystilliseen Ruumiiseen. Hyvä on.

147Apostolien tekojen 2. luku, alkaen 37. jae, on virkaanasettamissaarna. Te ette voi muuttaa Sitä. Te ette voi muuttaa Sitä. Kuunnelkaa.

148Jos teidän lääkärinne kirjoittaa teille reseptin, ja te viette sen jollekin koni-toh­torille, tiedättehän, niin hän tappaa teidät tuolla reseptillä. Katsokaahan, tuo lääkäri kirjoittaa siihen tarkat määrät, koska hänet on koulutettu siihen. Siellä on niin ja niin paljon myrkkyä, ja hän panee siihen vastamyrkkyä, tappaakseen niin-ja-niin paljon tuosta myrkystä. Hänen täytyy panna jotakin siihen muuttamaan tuon toisen lääkeaineen vaikutuksen. Ja jos tuota reseptiä ei valmisteta aivan tarkalleen sillä tavalla kuin tuo lääkäri on kir­joittanut sen, se tulee tappamaan teidät.

149Ja Jumala on Lääkäri. Hän on sielun Lääkäri. Hän on Pelastuksen Lääkäri. Ja Hän koulutti erään oppimattoman miehen, Pietarin, omalla Teologialansa. Hän ei osannut edes lukea nimeään, jos se olisi ollut kirjoitettuna hänen edessään. Mutta Hän antoi hänelle Pyhän Hengen Opin kirjoittamiseksi. Niinpä Helluntaipäivänä hän kirjoitti tuon Reseptin. Katsokaamme, mitä tohtori Simon Pietari kirjoitti teille Reseptiksi pelastusta varten. Katsokaamme, mitä varten Se on kirjoitettu.

Nyt kun he olivat kuulleet tämän, he tunsivat piston sydämissään, ja sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: Miehet ja veljet, mitä me voimme tehdä?

(Tarkatkaa nyt, ja teillä on tuo avain.) Silloin Pietari sanoi heille: Tehkää parannus, ja ottakoon jokainen teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimessä syntien anteeksi saamiseksi, ja te saatte Pyhän Hengen lahjan.

Sillä lupaus on teille, teidän lapsillenne, ja kaikille, jotka kaukana ovat, niin monille kuin Herra meidän Jumalamme kutsuu.

150Siinä on Resepti! Älkää peukaloiko Sitä, te tulette tappamaan potilaanne. Se on vi­kana tänään niin monilla näistä ihmisistä, jotka ottavat tämän “Isä, Poika, Pyhä Henki” muo­don, he tappavat paljon hengellisiä ihmisiä, kun he lääkitsevät heitä väärällä asialla.

Ei ole olemassa mitään sellaista asiaa, Raamatussa ei ketään koskaan kastettu “Isän, Pojan ja Pyhän Hengen” nimessä. Sellaista seremoniaa ei tiedetty ennen katolista kirkkoa; katolinen kirkko on sen äiti. Tutkikaa Kirjoituksia ja tutkikaa historiaa, niin te näette, että ensimmäinen, joka koskaan teki sen “Isä, Poika, Pyhä Henki” muodossa, oli katolilainen pappi. He pirskottelevat heidät. Sen on säätänyt katolinen kirkko, porttojen äiti.

151Se tulee suoraan takaisin tuohon porttoon. Heidän katkismuksessansa on kysymys: “Onko sellaista asiaa, että protestantti voisi koskaan pelastua?”

152Siihen vastataan: “Joskus, tietenkin, koska he tunnustavat katolisen opin. He eivät halua ottaa Raamattuansa, vaan kastavat Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä, eikä heillä ole mitään Kirjoitusta sen puolesta.” He sanovat: “Katolinen kirkko alkoi sen”, ja he myöntävät sen. “Katolisen säännön mukaan heistä jotkut saattavat pelastua.” Mitään sel­laista ei ole! Ketään ei koskaan kastettu sillä tavalla. Ketään Raamatussa ei koskaan pirskoteltu tai valeltu.

153Eikä heitä kastettu millään muulla tavalla kuin upottamalla Jeesuksen Kristuksen Nimessä, syntien anteeksi saamiseksi. Mitä me luimme hetki sitten, josta sanoin, että tu­lisimme siihen myöhemmin? Että parannuksen tekoa ja syntien anteeksi saamista Hänen Ni­messänsä pitäisi saarnata. Missä? Vain Jerusalemissako, juutalaisilleko? Kaikille kan­soille, koko maailmassa, alkaen Jerusalemissa. No niin, tohtori Simon Pietari kirjoitti tämän Reseptin.

154Entä miten on teidän tohtorien kanssa? Miksi te yritätte lisätä jotakin Siihen? Älkää lisätkö Siihen mitään. Ottakaa Se sillä tavalla kuin Se on. Se on Seurakunnalle an­nettu tehtävä. Siten te tulette sisälle Siihen, tekemällä parannuksen ja olemalla kastettu Herran Jeesuksen Kristuksen Nimessä, syntienne anteeksi saamiseksi; ja lupaus on, että te saatte Pyhän Hengen. No niin, sitä Raamattu sanoo: “Kastetut Seurakuntaan.”

155Lukekaamme Galatalaiskirje 3:26. Meillä ei ole kuin vain kaksi tai kolme asiaa lisää täällä, ja sitten lopetamme. Lukekaamme nyt täältä Galatalaiskirjeen 3. luvusta. Jos joku löytää sen ennen minua, niin hän lukekoon sen. [Eräs sisar lukee Galatalaiskirje 3:26: “Sil­lä te olette kaikki Jumalan lapsia uskolla Kristuksessa Jeesuksessa.”] Galatalaiskirje 3:26. Ehkä minulla on se sitten kirjoitettuna tänne väärin. Se voi olla Kolossalaiskirje. Tiedän mihin olin tulossa, katsokaamme jos se on Kolossalaiskirje 3:26. Ei, siellä ei ole 3:26:tta.
Mikä se olikaan, Galatalaiskirje 3:26? Tässä se on, tässä minulla on se. Hyvä on, jatka eteenpäin lukemista sisar, kun kerran aloitit sen. Tässä se on, 26:s, 27:s ja 28:s jae, kuunnelkaa nyt tarkasti. [Sisar lukee Galatalaiskirje 3:26-28]:

Sillä te olette kaikki Jumalan lapsia Uskolla Kristuksessa Jeesuksessa.

Sillä niin monet teistä, jotka ovat kastetut Kristukseen, ovat pukeneet ylleen Kristuksen.

Siellä ei ole juutalaista eikä kreikkalaista, siellä ei ole orjaa eikä vapaata, siellä ei ole miespuolista eikä naispuolista; sillä te olette kaikki yksi Kristuksessa Jeesuksessa.

156Kuinka me pääsemme tähän Ruumiiseen? Kuinka me olemme tehneet sen? Me olemme kaste­tut Pyhällä Hengellä Kristuksen Jeesuksen Ruumiiseen.

157Nyt, toinen asia, mistä Seurakunnan Sanomassa on kyse, miten Seurakuntaan päästään, tapahtuu py­hityksen kautta. Hebrealaiskirje 13:12 ja 13 sanotaan että “Jeesus kärsi portin ulkopuo­lella, voidakseen pyhittää kansan omalla Verellänsä.”

158Menkäämme nyt tänne Efesolaiskirjeeseen, se meidän täytyy lukea. Efesolaiskirje 5 ja 25. Hyvä on, tässä se on, 5 ja 25. Ei, se on jälleen väärin. Minä en ole kirjoittanut sitä tänne oikein. Katsokaamme nyt. Kyllä vaan, kirjoitin tämän muistiin niin nopeasti hetki sitten, joten minun on täytynyt tehdä virhe… Ohoh, minulla on väärä sivu. Aamen. Kyllä. Hyvä on.

159Hebrealaiskirje 12 ja 13: “Jeesus kärsi portin ulkopuolella, voidakseen pyhittää kan­san omalla Verellänsä.”

160Sen vuoksi ihmiset, se, miten me tulemme Seurakuntaan, tapahtuu tekemällä parannus, ollen kastetut Jeesuksen Kristuksen Nimessä syntien anteeksi saamiseksi, ja lupaus on, että me tulemme saamaan Pyhän Hengen kasteen. Sen vuoksi ei mikään saarnaaja voi kättä puristamalla ottaa meitä Siihen. Ei yksikään pappi voi vannottaa meitä sisälle Siihen. Vaan Messiaanisen Kuningaskunnan Kuningas on synnyttänyt meidät Siihen. Aamen.

161Voisinko nyt vielä sanoa yhden asian lisää, ja sitten mennä eteenpäin? Kuinka monet tahtovat viipyä kanssamme vielä muutaman minuutin pidempään? [Seurakunta sanoo: “Aamen.”] Kyllä. Kello on puoli kymmenen, ja olemme jo ylittäneet aikamme.

162Nyt, voimmeko me päästä taivaaseen ilman Seu­rakuntaa? Vain pari huomautusta tästä, vaikka minulla onkin niitä tänne kirjoi­tettuna tusinan verran, niin kuin näette. Mutta on yksi asia, mitä meidän tulee tietää.

Te ette voi päästä Taivaaseen olematta tämän Seurakunnan jäsen.

163Nyt ensimmäinen asia. Johannes 3 ja 5, Jeesus sanoi: “Ellei ihminen ole syntynyt ve­destä ja Hengestä”, (tehnyt parannusta ja kastettu Jeesuksen Kristuksen Nimessä syntien anteeksi saamiseksi, ja sitten te olette syntyneet Hengestä), “syntynyt vedestä ja synty­nyt Hengestä. Ellei ihminen tule siihen, hän ei voi mennä sisälle Taivaan Valtakuntaan, hän ei voi edes nähdä Taivaan Valtakuntaa.” Sitten jos olette syntyneet vedestä ja Hengestä, silloin te olette Seurakunnassa. Jos ette ole syntynyt vedestä ja Hengestä, te ette ole Seurakunnassa, ettekä voi nähdä Taivaan Valtakuntaa. Tuntuuko se teistä järkevältä? Se on aivan tarkalleen oikein.

164Te sanotte: “Hyvä on, veli Branham, minä uskon, enkä ole vastaanottanut Pyhää Henkeä.” Kuulkaahan, silloin te ette vielä usko. Teillä on vain uskomus. Teillä on toivo. Sillä 1. Korinttolaiskirjeen 12. luvussa, ja 3. jakeessa, jos ottaisimme sen nopeasti nyt kun olem­me lähellä sitä. Lukekaamme se tässä, nähdäksemme, mitä Herralla on tässä meitä varten. 1. Korinttolaiskirje 12, hyvä on, ja 3. jae.

Sen vuoksi minä annan teidän ymmärtää, ettei kukaan puhuen Jumalan Hengessä kutsu Jeesusta kirotuksi: ja että kukaan ei voi sanoa, että Jeesus on Herra, paitsi Pyhässä Hengessä.

165Te ette tiedä mitään Siitä, ennen kuin olette saaneet Pyhän Hengen. Te sanotte: “Minä vastaanotan Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaisena Pelastajanani.” Oletteko saaneet Pyhän Hengen sen jälkeen kun uskoitte? Jos ette ole, niin te ette voi edes kutsua Häntä Her­raksi, koska silloin Hän ei ole teille Herra, vaan historiallinen olento, jonka te olette uskolla vastaanottaneet. Mutta kun Hän on tullut teihin sisälle Pyhänä Henkenä, silloin Hän on teidän Herranne. Ei kukaan voi kutsua Jeesusta Herraksi kuin paitsi Pyhässä Hengessä; ei ennen kuin olette syntyneet Jumalan Hengestä, ja Pyhä Henki on teissä. Sitten jos niin on, ja te olette syntyneet sisälle tähän Valtakuntaan, niin silloin te olette osa Seurakun­nasta. Silloin te olette uloskutsuttuja. Näettekö sitä? Hyvä on sitten.

166Voiko elämä tulla esiin jyvästä, ellei jyvällä ole elämää itsessänsä? Jos panemme maahan maissinjyvät, joista toinen on hedelmöittynyt ja toinen ei, niin voiko se, joka ei ole hedelmöittynyt, elää jälleen? Ei millään muotoa. Siinä itsessään ei ole mitään elä­mää. Vaikkakin se on aivan yhtä hyvää materiaalia, josta valmistaa maissihiutaleita kuin toinen­kin. Siitä voidaan valmistaa aivan yhtä hyvää maissileipää kuin toisestakin. Ja se näyt­täisi hyllyllä aivan yhtä hyvältä kuin toinenkin. Mutta jos siinä itsessään ei ole elämää, ei se voi nousta ylös jälleen.

167Mies joka on hyvä mies, voi olla aivan yhtä hyvä seurakunnan jäsen kuin kristittykin. Mies, joka on hyvä mies, voi olla aivan yhtä hyvä kansalainen kuin kristittykin, kun hän on hyvä mies, moraalinen mies, mutta kun hän kuolee, niin siinä kaikki, ellei hän ole syn­tynyt Jumalan Hengestä. Koska kaikella, millä on alku, sillä on loppu.

168Jumala on ainoa Iankaikkinen. Sen vuoksi, me olemme osa Jumalasta, kun me vastaan­ otamme Hänen Elämänsä. Jeesus sanoi: “Minä annan heille Iankaikkisen Elämän. Tuo kreikka­lainen sana siellä on Zoe, ja se merkitsee, “Jumalan oma Elämä”. Ja ainoa tapa, miten te koskaan voitte elää jälleen, on se, että teillä on Iankaikkinen Elämä, joka on Jumalan oma Elämä. Sillä teidän elämänne katoaa, mutta Hänen Elämänsä tullaan nostamaan jälleen ylös, koska Jumala on Iankaikkinen. Ja kun teillä on Iankaikkinen Elämä, ette te voi kuolla sen enempää kuin Jumalakaan. “Joka uskoo Minuun, hänellä on Iankaikkinen Elämä ja Minä nostan hänet ylös viimeisenä päivänä, Minä nostan hänet jälleen ylös.” Se Iankaikkinen Elämä, joka on hänessä, tulee nostamaan hänet ylös.

169No niin, voimmeko me päästä Taivaaseen olematta tässä Seurakunnassa? Te ette voi kuulua Seurakuntaan, ennen kuin olette syntyneet uudestaan. Te ette voi mennä Taivaaseen ennen kuin olette syntyneet uudestaan. Jos te olette syntyneet uudestaan, silloin te kuulutte Seurakuntaan. Niinpä te ette voi mennä Taivaaseen ennen kuin olette tämän Seurakun­nan jäsen. Ja te ette voi olla Sen jäsen, ennen kuin olette syntyneet Siihen.

170Ja antakaapa kun nyt hieman tukahdutan teitä. Ja te ette voi olla Seurakunnan jäsen, ellei Jumala ole kutsunut teitä olemaan jäsen. Kuinka onnellisia teidän tulisikaan olla siitä, sillä teidät oli ennalta määrätty ennen maailman perustamista. Ja teidän nimenne olivat kirjoitettuna Karitsan Elämän Kirjassa, Seurakunnan Kirjassa, ennen maailman perus­tamista. Se on Raamattu. Raamattu sanoo että antikristus, organisaatiot, katolinen kirkko ja muut organisaatiot, tulevat pettämään kaikki maan päällä asuvaiset, joiden nimet eivät olleet kirjoitetut Karitsan Elämän Kirjassa ennen maailman perustamista. Jeesus sanoi: “Kaikki, jotka Isä on antanut Minulle, ovat tuleva Minulle.” Se on Hänen oma Sanansa. Ei se ole se, mitä te olette tehneet, vaan se, mitä Hän on tehnyt.

171Selvittäkäämme sitä hetken, menkäämme nopeasti Efesolaiskirjeen 1. lukuun. Kuunnelkaa tätä, tämä on Paavali. Hänen täytyi mennä täydellisyyteen tämän Seurakunnan kanssa. Paa­vali osoittaa tämän kristityille. Kuinka monta kristittyä on täällä, kohottaisitteko kä­tenne. Hyvä on. Tämä ei nyt ole pienille vauvoille, vaan niille, jotka voivat syödä vah­vaa ruokaa. Nyt ensimmäisen luvun alusta, tarkatkaa kenelle hän osoittaa Sen.

Paavali, Jeesuksen Kristuksen apostoli Jumalan tahdosta, (Ei jonkun piispan tai organisaation virkaan asettamisella.) …apostoli, (jumalan tahdosta lähetetty), pyhille, (se on “pyhitetyille”), jotka ovat Efesossa, ja uskollisille Kristuksessa Jeesukses­sa:

172Kenelle hän Sen osoittaa? Noille, jotka jo kuuluvat tähän Seurakuntaan. Kun te olette Kristuksessa, te olette Hänen Ruumiissansa, (onko se oikein?), ja te olette Seura­kunnan jäsen.

Armo olkoon teille, ja rauha, Jumalalta meidän Isältämme, ja Herralta Jeesukselta Kristukselta.

Siunattu olkoon Jumala, ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Isä, joka on siu­nannut meitä kaikilla hengellisillä siunauksilla taivaallisissa paikoissa Kris­tuksessa:

173Kuinka Hän teki sen? Mitä Hän teki? He olivat saavuttaneet Jordanin ja ylittäneet sen mennen luvattuun maahan, ja he olivat istumassa Taivaallisissa paikoissa Kristuksessa Jeesuksessa. Tässä se on: “Siunannut meitä yhdessä Taivaallisilla siunauksilla, Sanan opettamisella, Seurakuntana, uloskutsuttuina, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa, niin kuin me olemme istumassa yhdessä Taivaallisissa paikoissa, Seurakuntana, kun me olemme synty­neet Kristukseen Jeesukseen. Pyhitetyt, uloskutsutut, oi, joille te voitte opettaa jotakin. Hänellä oli niin paljon vaivaa korinttolaisista, mutta ei tämän Seurakunnan kanssa, näille hän voi opettaa suuria asioita.

Siunattu olkoon Jumala ja meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Isä, joka on siu­nannut meitä kaikilla hengellisillä… (muistatteko kahta viimeistä sanomaani?) …kaikilla hengellisillä siunauksilla taivaallisissa paikoissa Kristuksessa:

Sen mukaisesti… (kuunnelkaa, antakaa tämän nyt järkyttää teitä) …Sen mukaan kuin Hän on valinnut meidät (mennyt aika-muoto) hänessä… (viimeisessä herätyk­sessäkö? Luinko minä sen oikein?) …Sen mukaan kuin hän on valinnut meidät hänessä ennen maailman perustamista, (katsokaapa tätä) ennen maailman perustamista, että meidän pitäisi olla pyhät ja nuhteettomat hänen edessänsä rakkaudessa:

Ollen e-n-n-a-1-t-a-m-ä-ä-r-ä-n-n-y-t…

174Mitä me teimme? Emme mitään. Minä katson siihen, mitä Hän on tehnyt. Mitä Hän teki? Valitsi meidät, pani meidän nimemme Kirjaansa, Hänen Seurakuntansa Kirjaan, ollaksemme tämän salaperäisen Ruumiin jäseniä, ennen maailman perustamista.

Ollen ennalta määrännyt meidät lapsiksi adoptoitaviksi Jeesuksena Kristuksen kautta itsellensä, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan,

175Whew! Sinun täytyy olla tuossa Seurakunnassa, veli, jos aiot olla mukana, sillä Hän tulee Seurakuntaansa luo. No niin, minkä kaltaisen seurakunnan luo? Seurakunnan, joka on ilman tahraa tai ryppyä. Kuinka me voimme olla sitä? Olemalla kuolleita Kristuksessa, ja olemalla Pyhällä Hengellä kastetut Hänen salaperäiseen Ruumiiseensa, ja Jumalan Pojan sovituksen Veren ollessa siellä meitä varten jokaisena päivän tuntina. Silloin meidät, se on Seurakunta, löydetään nuhteettomana, ilman tahraa tai ryppyä! Hän valitsi meidät Hänessä, ja pani meidän nimemme Kirjaansa. Raamattu sanoo, että Jeesus Kristus oli teu­rastettu Karitsa…” Tuhat yhdeksänsataa vuottako sitten? Kuinka kauan? “Hän oli teu­rastettu Karitsa maailman perustamisesta asti.”

176Kun Raamatussa, 1. Mooseksen kirjassa, sanotaan: “Alussa Jumala…” Ottakaa tuo sana Jumala, nähdäksenne, mitä se hepreaksi merkitsee. Se tavataan El, Elah, Elohim, mikä merkitsee: “Kokonaan-itsestänsä-olemassa-oleva, Kaikki-riittävä, Voimakas.” Ei, ole yhtään mitään ennen Sitä. Siellä ei ollut ilmaa, ei tähtiä, ei kosteutta, ei ilmakehää, ei yhtään atomia eikä molekyyliä, siellä ei ollut yhtään mitään ennen Sitä. Se oli Juma­la, Iankaikkinen. Ja Hänessä oli ominaisuuksia olla Pelastaja, olla Isä, olla Jumala. Siellä silloin Hän ei ollut Jumala; Hän kyllä oli Jumala, mutta siellä ei ollut mitään palvomassa Häntä. Tuo sana Jumala merkitsee “palvonnan kohde”, eikä siellä ollut mitään palvomassa Häntä. Niinpä Hänessä oli ominaisuuksia olla Jumala, olla Pelastaja, olla Parantaja, ja olla kaikkia näitä muita mitä Hän on.

177Niinpä ensimmäinen asia, mitä Hän loi… No niin, jotkut teistä ehkä tahdotte tietää minun kertomukseni 1. Mooseksen kirjasta, Jumala sanoi: “Tehkäämme ihminen.” Ensimmäinen asia, mitä Hän loi, olivat enkelit, palvomaan Häntä, ja sitten Hänestä tuli Jumala. Sitten kun Hän sanoi: “Tehkäämme ihminen omaksi kuvaksemme”, niin minkälaisen miehen Hän teki? Henki-mie­hen; sitten kun Hän oli tehnyt tuon miehen, Hän antoi hänelle hallinnan. Sitten Hän teki miehen maan tomusta; joka sitten lankesi. Sitten Hänestä tuli Pelastaja. Ensin Jumala, sitten Pelastaja. Synti toi mukanaan sairaudet, ja Hän tuli Parantajaksi. Halleluja! Mi­kään ei mene vikaan, Hän tiesi kaiken siitä ennen maailman luomista. Hän tiesi, että meillä tulisi olemaan tämä kokous tänä iltana. Hän tiesi jokaisen hyttysen, joka koskaan tulisi olemaan maan päällä, kuinka paljon talia se valmistaisi, ja kuinka monta kertaa se räpäyt­täisi silmiään. Hän on ääretön Jumala. Hän tietää kaikki asiat. Aamen Ettekö olekin iloiset tänä iltana, että nimenne ovat Kirjassa?

178Mikä kaunis ajatus minulla onkaan koskien tuota täplikästä lintua, ja he sanovat, että Hänen nimensä on talletettu Jumalan Pyhän Sanan sivuille. Kaikki muut linnut par­veilevat Hänen ympärillään. Kaikki niistä halveksivat Häntä. Mitä merkitsi tuo täplikäs lintu? Minä olen eri mieltä tuon kaverin kanssa, joka sanoi, että se oli väärin. Mikä oli tuo Raamatun täplikäs lintu? Se ei ollut Israel, niin kuin he sanovat sen olleen. Se oli Jeesuksen Kristuksen Seurakunta. Minkä he tekivät syntiuhriksi? He ottivat metsäkyyhky­sen, vetivät siltä pään pois ja käänsivät sen ylösalaisin, ja vuodattivat sen veren elävän kumppanin ylle, jonka he sitten päästivät vapaaksi. Ja tuo verellä pirskotettu kumppani pirskotteli maata verellä lentäessään sen ylitse, huutaen: “Pyhä, pyhä, pyhä, Herralle. Pyhä, pyhä, pyhä, Herralle.”

179Se oli esikuva Kristuksesta. Ja tuo täplikäs lintu on Seurakunta, joka on kuolleen Kumppaninsa Verellä täplitetty, Jeesuksen Kristuksen, Pelastajansa, Verellä täplitetty. Ja Seurakunta on tänään ylittämässä maailmaa, läpyttäen siipiään ja huutaen: “Pyhä, pyhä, pyhä, Herralle!” Aamen! Olen niin iloinen tuntiessani Hänet. Olen niin iloinen, että nimeni on Hänen Kirjassaan. Onko se pantu sinne minun hyvyyteni vuoksi? Ei, silloin se ei koskaan olisi siellä; samoin kuin ei teidänkään. Vaan se on siellä Jumalan armosta, ja hy­vyydestä, kun Hän ennen maailman perustamista pani meidän nimemme Kirjaansa.

180Mitkä ovat Seurakunnan tuntomerkit? Mitä Sen tulee olla? Mitä Se oli? Mitä Se on? Se on uloskutsuttu ryhmä. Kuka perusti Sen? Jeesus Kristus; ei jokin piispa, ei katolinen kirkko, eivät metodistit, ei Luther, ei Wesley. Ei koskaan. Kuka Sen alkoi? Jeesus Kristus. Mikä on Sen Sanoma? Parannuksen tekeminen, vesikaste, Pyhän Hengen kaste, jumalallinen parantaminen, pelastus. Kuinka me tulemme Sen jäseniksi? Olemalla syntyneet Siihen. Voimmeko me päästä Taivaaseen ilman Sitä? Emme koskaan! Sillä ne, jotka ovat kuolleita Kristuksessa, on Jumala tuova Hänen kanssaan, eikä ketään muita kuin vain ne, jotka ovat kuolleita Kristuksessa. Jeesus tulee niitä varten, jotka ovat kuolleita Kris­tuksessa. Uskon että Tessalonikalaiskirjeen 4. luvussa sanotaan, että “ne, jotka ovat kuol­leita Kristuksessa, on Jumala tuova yhdessä Hänen kanssaan. Ne, jotka ovat kuolleita Kris­tuksessa, on Jumala tuova Hänen kanssaan.”

181Nyt sen vuoksi, Seurakunta on uloskutsuttu ryhmä, mystinen Ruumis. Kristus asetti Sen järjestykseen. Ennen kuin Hän kuoli, Hän puhui Sen tulemisesta, Hän sanoi: “Minä olen tuleva, ja oleva Kuningas tämän hallintoalueen ylitse. Pieni hetki ja maailma ei enää tule näkemään Minua, kuitenkin te olette näkevä Minut. Teillä ei tule olemaan mitään tekemistä maailman kuningaskunnan kanssa.”

182Siksi he ovat sellaisessa sekaannuksessa, jota kutsutaan “Babyloniksi”. Yksi sanoo: “Siunattu Jumala, minä olen presbyteeri. Siunattu Jumala, minä olen metodisti. Siunattu Jumala, minä olen…” Siunattu olkoon Jumala, minä olen kristitty. Aamen. Siinä se on. Kuinka minä tiedän olevani kristitty? Nämä merkit seuraavat uskovaista. Katsokaahan, siinä on teidän henkilöllisyystodistuksenne. Ei että sanotte: “Hetkinen vain, uskon että minulla on jäsenkorttini.” Ei. Minulla ei ole yhtäkään. Minun on Tuol­la ylhäällä. Minä saatan kadottaa tämän täällä alhaalla, mutta Hän sanoi, että Hän ennen maailman perustamista antoi minulle henkilöllisyystodistukseni, samoin kuin jokaiselle, joka tulisi tähän Kuningaskuntaan. Sitä säilytetään Taivaassa, ja olen niin iloinen siitä.

183Joku sanoi: “Etsin Jumalaa, etsin Jumalaa.” Se on vastoin Raamattua. Se on Jumala, joka etsii teitä, ettekä te etsi Jumalaa. Jumala kulki ylös ja alas Eedenin puutarhassa, huutaen: “Adam, missä sinä olet?” Adam ei huutanut: “Jumala, missä Sinä olet?” Vaan se oli Jumala, joka huusi: “Adam, missä sinä olet?”

184Oi, olen niin iloinen, että olen tämän suuren Seurakunnan jäsen, ettekö tekin?

Olen pahoillani pidettyäni teitä niin myöhään, mutta uskotteko te tähän suureen Seurakun­taan? Uskotteko te, että Se on salaperäinen Ruumis?

185Nyt te katolilaiset, ainoa asia, mitä teidän täytyy tehdä ollaksenne Sen jäsen, on vastaanottaa Jeesus Kristus, ja olla Hengestä syntyneitä. Te baptistit, te metodistit, presbyteerit, luterilaiset, mitä tahansa olettekin, kuunnelkaa tätä. Älkää luulko että puo­lustan helluntailaisia. Helluntailaisissa on aivan yhtä paljon luopioita kuin muutkin missä tahansa kirkossa. Se on totta. He tulevat sisään vain nimen ja tunnustuksen perusteella, siinä kaikki. Mutta omistusta Siihen heillä ei ole. Niin se on, sillä kun te olette syntyneet Hengestä, te tulette uudeksi luomukseksi, ja Jumala alkaa käsitellä teitä silloin poikina, ja Jumalan Henki johtaa teitä. Ei ole väliä mihin organisaatioon te kuulutte, se on vain pieni osa maailman järjestelmää, joka tulee häviämään pois. Mutta oletteko te tämän suuren salape­räisen Kristuksen Ruumiin jäsen? Jos ette ole, niin ettekö vastaanottaisi Häntä tänä il­tana, kun me nyt kumarramme päämme hetkeksi rukousta varten.

186Sillä aikaa kun nyt ajattelemme sitä, olisiko täällä joku, joka kohottaisi kätensä ja sanoisi: “Jumala, minä kohotan käteni Sinulle, tee minut tuon Seurakunnan jäseneksi tänä iltana. Anna minulle syntymä, niin että Se kuuluu minulle. Oletko Sinä kutsunut minut, Herra? Silloin minä haluan olla tuon Seurakunnan jäsen. Minä kuulun yhteen näistä maal­lisista organisaatioista, mutta minulla ei ole kokemusta. Minulla ei ole voimaa ajaa ulos perkeleitä ja tehdä näitä asioita, joiden Sinä sanoit seuraavan uskovaista. Minä en ole vielä vastaanottanut sitä, Herra. Ja Sinä sanoit, että tuo merkki tulee seuraamaan, ja se merkitsee, että Sinä tulet antamaan minulle voiman, Herra.”

187Jumala siunatkoon sinua. Jumala siunatkoon sinua, ja sinua ja sinua ja teitä kaikkia, joiden kädet ovat ylhäällä. Jumala siunatkoon teitä ja antakoon teille voiman olla tämän suuren Seurakunnan jäsen, tämän Jeesuksen Kristuksen Seurakunnan jäsen. Onko vielä joku, ennen kuin rukoilemme? Jumala siunatkoon sinua, nuori nainen. Jumala siunatkoon sinua, sisar. Jumala siunatkoon sinua. Kyllä, minä näen kätenne siellä aivan takana. Jumala siunatkoon sinua, näen kätesi, poikaseni. Näen kätesi siellä, veli. Kyllä. Jumala siu­natkoon sinua ja pientä tyttöäsi siellä. Jumala siunatkoon sinua. Onko vielä joku, joka kohottaisi kätensä. Jumala siunatkoon tätä sisarta, joka istuu tässä. “Minä haluan olla jäsen. Haluan, että Hänen Verensä on ylläni lähtiessäni tästä rakennuksesta tänä iltana, että voin mennä elämäni huutaessa: “Pyhä, Herralle.’” Jumala siunatkoon sinua siellä taka­na, poikani. Jumala suokoon siunauksensa sinulle. Vieläkö joku kohottaisi kätensä? Vieläkö joku muu sanoisi: “Jumala, ole armollinen minulle.” Jos haluatte tulla alttaril­le rukousta varten, niin voitte tehdä sen Sillä aikaa, kun me laulamme tätä laulua: “Tule kotiin, tule kotiin, sinä nääntynyt tule kotiin.” Jos olette epävarmat tilastanne, niin annan teille kutsun tulla…