59-0628E KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA
(Questions and answers)
Jeffersonville, Indiana, USA, 20. 6. 1959

Kiitos, veli Neville. Minun on vielä puristettava sinun kättäsi. Herra sinua siunatkoon, veli Neville.

On niin hyvä olla taas täällä, vaikka onkin kuuma. Luulisin, niin kuin joku on sanonut Vanhassa testamentissa: ”Olin iloinen, kun joku sanoi meille: ’menkäämme Herran huoneeseen.’”

1       Ja siis, on todella kuuma ilta. Ja teille vierailijat, jotka olette kanssamme, te voitte ymmärtää, miksi Indianassa on raskasta elää täälläpäin tässä– tässä suossa. Kuulkaas, tuolla on nyt vain 93°, 93° [+33,9° C]. Niinpä, nähkääs, kun mennään noin 120°[+48° C], niin kuin Louisianassa ja Arizonassa on, voitte käsittää, mitä se on sitten, silloin todella pääsette sisälle… Jos se– sellaista olisi täällä, me yksinkertaisesti kuolisimme, ja sillä siisti. Mutta tuntuu hyvältä olla täällä ja tulla sisään, kun on palvomisen aika.

2       Kun menin kotiin tänä aamuna, tuntui tosi, tosi hyvältä siksi… Minä uskon, että monet parantuivat tänä aamuna, jotka– jotka eivät tienneet sitä, ehkä, juuri nyt, mutta he tulevat paranemaan; koska Herran Sana oli niin kallisarvoinen sydämillemme tänä aamuna.

3       Olin juuri… Kun aloin tehdä lähtöä, näin aivan kuin nämä seinät olisivat melkein hengittäneet kanssani, ne olivat ihan kuin pumpattu täyteen Pyhää Henkeä, jota täällä oli. Ja minä olin siitä niin iloinen.

4       Olin kuulevinani veli Smithin, ystäväni, rukoilevan hetki sitten, Church of Godin paimen, Anderson. Ja veli Smithillä oli mukana pieni traktaatti, mutta minä en usko, että me jaamme niitä täällä tabernaakkelissa. Jos jollakin ei ole tuota pikku traktaattia, niin lukekaapa se; se on aivan mykistävä pikku traktaatti; se on ehdottomasti Sanan mukaista totuutta.  Ja minä olen vienyt paljon niitä Chicagoon ja eri paikkoihin jaettavaksi, koska ne ovat todella paikkansapitäviä, hieno traktaatti. Ja minä tiedän, että sen on kirjoittanut sydän, joka on uskollinen ja rakastaa Jumalaa. Veli Smithillä ei ole mitään itsekästä motiivia takana; aivan kristillinen. Niin, me olemme iloisia saadessamme olla tänä iltana sen kaliiberin ihmisten kanssa tekemisissä.

5       Minä luulisin, että näen hyvän ystäväni täällä, veli Bordersin Kaliforniasta. Ja hän teki minulle suuren palveluksen hiljattain– siis Herralle– tuolla– San Josen kokousten alussa, yhdessä. Toivottavasti sinä teet yhtä hyvää työtä, kun tulet seuraavan kerran. Minä pidän veli Bordersista, koska minusta hänessä on nöyrä, lempeä henki. Ja minusta– minusta se on hyvin arvokasta. Minusta sen tyyppisen miehen pitäisi olla todella onnellinen.

6       Täällä on niin monia muitakin, etten pysty edes luettelemaan keitä he ovat. Näen veli Collinsin tuolla takana, veljemme, ja– sitten muitakin sananpalvelijoita, ja hyvä ystävämme veli Sothmann, perheineen, Northern Saskatchewanista. Ja minä tiedän, että veli Evans on täällä; en ole nähnyt häntä vielä, mutta näin hänen perheensä, ja– Georgiasta. Ja siellähän on veli Palmer tuolla ja– Georgiasta, ja– ja veli West, Alabamasta tai Georgiasta, luulisin. Mistä sinä oletkaan veli West? Minä… Se on… Ai, Huntsville. Ja sitten… Voi miten hauska nähdä teidät kaikki täällä.

7       Ja nyt, veli Lyle, tuolla takana, Wood, pohjoisesta Indianasta, ja hänen läheisensä. Ja minusta veli Charliekin on täällä, vanha kaverini– metsästyskaverini Kentuckysta–   Kentuckyn toiseksi paras oravanmetsästäjä, toiseksi paras oravanmetsästäjä. Hän panee kyllä minut maksamaan tästä; selvä, –ja hänen vaimonsa ja perheensä. Ja kaikille teille: Kristillinen tervehdys!

8       Rakas veli täällä, en voi muistaa hänen nimeään– täällä, eri ihmisiä. Mutta te kaikki tiedätte, että minä varmasti arvostan sitä, että lähdette ja tulette rukoushuoneelle palvomaan meidän kanssamme.

9       Ja nyt, tänään, tabernaakkelilla, on epätavallinen ilta koska on kysymys- ja vastausilta. Ja sellainen on yleensä kerran vuodessa tai kaksi. Ja syy, miksi minä teen sen, on pitää omassa mielessäni, mitä ihmisten mielessä on niin, että olisin perillä mikä heidän asiansa on. Kukin vain heittää kysymyksen, ja minä sitten vastaan niihin puhujankorokkeelta.

10   Siis, tässä en saanut– minä ajattelin, että nyt tästä tuleekin todella rankkaa, mutta minä sain tosi vähän kysymyksiä. Niinpä ei kestä kauaa vastata niihin. Ajattelin, että saisin koko täyden laatikollisen, mutta on vain todella muutamia ja tosi yksinkertaisia. Mutta jotkut niistä liittyvät oppeihin.

11   Ja tässä oppiasiassa, minun on vastattava ihmisten kysymykseen tietämättä, keitä he ovat, koska monet eivät pane nimeään kysymyksiin, ja siksi, minun on vastattava sen opin mukaisesti, jonka kannalla me tabernaakkelissa olemme. Ja siten… Ja jos, se sattuu vähän menemään poikkiteloin jonkun vierailevan veljen tai sisaren kanssa, me emme olisi tehneet sitä turhan takia. Me emme usko keneenkään, joka tuputtaa ihmisille vain joitakin Sanan kohtia. Me uskomme, että Kristus kuoli pelastaakseen meidät kaikki, ja me olemme pelastettuja Hänen verensä kautta.

12   Mutta seurakuntana ja ihmisinä, seurakuntana, meillä on oltava oppi, jonka takana me seisomme, jotta voimme olla seurakunta. Ja tämä oppi, jonka kannalla olemme, on meidän tietämyksemme mukaan, Jumalan Sanan, Jumala Totuuden mukaista. Siis, teillä on täysi oikeus nähdä sen eri tavalla, jos haluatte. Ja siksi, jos minä…

13   Joku esittää kysymyksen täällä… Pari niistä on tosi hankalaa. Ja minä vastaan nyt parhaan taitoni mukaan.

14   Siis, tällä tavalla minä yritän käsitellä jotakin kysymystä. Kysymys… Jos… Ihminen voi ottaa yhden sananpaikan ja saada sen sanomaan aivan mitä tahansa Sen haluaa sanovan. Mutta Kirjoitukset, jokainen sananpaikka on tosi. Ja se on todella niin täydellinen, kuin ääretön Jumala, Joka puhui Kirjoitukset; se on niin täydellistä, ettei sillä ole loppua. Siksi, se kulkee I Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan samalla tavalla. Se ei tule koskaan muuttumaan. Ja sitten, jos Raamattu on Jumalan innoitettu Sana, se ei milloinkaan mene itsensä kanssa ristiin. Se kulkee koko matkan Raamatun läpi.

15   Siis monesti… Kun minä olin jokseenkin vähän tyly tänä aamuna saarnatessani Simsonista ja Delilasta ja seurakunnasta maailmallisuuden vallassa, mutta minä en tarkoittanut olla tyly, vaan halusin olla rehellinen, yhtä rehellinen, kuin minä– minun vakaumukseni on.

16   Siis, Kirjoituksissa, Ne ovat erehtymätöntä Jumalan Sanaa, minä uskon, että on yksi ainoa, joka voi tulkita oikein Raamattua, se on, Pyhä Henki. Minä uskon, että se on… Ja Pyhä Henki, Joka kirjoitti Raamatun, ja sanoi, että ei ole olemassa henkilökohtaista tulkintaa… Siksi, jos kuljetaan läpi koko Raamatun, täytyy saman Pyhän Hengen silloin, koko matkan, tulkita se.

17   Mutta siis, ihmisten seurakunnissa ja monissa uskomuksissa on eroavaisuuksia, pikkuisen jotakin, josta pidetään kiinni, joka voi vähän erota tästä. Jos niin on, tehkää kuten minä teen, kun syön kirsikkapiirakkaa. Minä en syö siemeniä. Kun osun siemeneen, heitän vain siemenen pois ja jatkan piirakan syömistä. Tehkää sillä tavalla.

18   Näen että sisarellamme, Wootella, on pieni lapsi, joka seisoo tuolla. Jos hänellä on kuuma, Sisar, eikä sinulla ole tuolia, voisiko joku veljistä ottaa yhden tuolin sisältä ja laittaa sen tuonne taakse tuulettimen lähelle, että sisar voi istua viileässä paikassa. Me teemme sen ilomielin, varmasti, joku näistä veljistä… Tuuletin tuolla takana, sisar, oikein– puhaltaa tuolta ja siellä on paikka. Jos haluat käyttää sitä, mene vain sinne.

19   Nyt, jos joku veli haluaa ottaa pois takkinsa, olkaa hyvä vain, tehkää olonne hyväksi ja tyytyväiseksi.

20   Siis, minä aion pyytää tätä joukkoa rukoilemaan puolestani. Tällä seuraavalla viikolla minun on mentävä Kaliforniaan, sinne saakka, yhden illan palvelusta varten. Saarnaan vain yhtenä iltana Kristittyjen liikemiesten kansainvälisessä konventissa. Mutta– sitä on mainostettu, ja me odotamme sinne monia tuhansia ihmisiä, enkä minä halua, tuottaa heille pettymystä; ja minä sanoin heille, että tulisin, mikäli en ole Australiassa silloin, jossa minun oli suunniteltu olevan. Siis, rukoilkaa meidän puolestamme.

21   Ja kuka tahansa teistä rakkaista pyhiinvaeltajista tämän maan päällä, joilla on vapaata päivittäisistä askareista ja haluaa olla jossakin noista kokouksista, Clevelandissa, Tennesseessä on kolmen päivän kokoussarja, Church of Godissa. Minusta se on helluntailainen Church of God, Tomlisonin liike. Veli Littlefield, David Littlefield, pastorina, tosi hieno kristitty herrasmies. Hän on pohjoisen jenkkejä, Bangorista, Mainesta, mutta tosi kristitty, hieno veli.

22   Ja siis, jos olette matkalla ja haluatte tulla sinne, ehkä maanantai-iltana on valtavan, suuren tabernaakkelin vihkiminen, joka sinne on rakennettu. Ja sitten, tiistaina ja keskiviikkoiltana seuraavalla viikolla, jos Herra suo– ei tällä tulevalla viikolla, seuraavalla viikolla– on parantamiskokoukset, jotka ovat 6. 7. ja 8. [päivä]

Nyt, ennen kuin avaamme Sanan, haluaisin, painaisimmeko päämme hetkeksi rukoukseen?

23   Herra Jumala, meidän kaikkien kallisarvoinen Isämme, joka toit Herran Jeesuksen takaisin kuolleista ja annoit Hänet meille Pyhän Hengen muodossa. Ristiinnaulitsemisen jälkeen, kuoli, haudattiin, nousi kolmantena päivänä, ja nousi kirkkauteen, ja istuu nyt korkeuden Majesteetin oikealla puolella, elää ikuisesti, ja rukoilee meidän puolestamme, Ylipappi, jota voi koskettaa meidän heikkoutemme tunnolla ja tuntee jopa pienimmänkin varpusen, joka tulisi putoamaan katuun, kuinka Hän sivuuttaisi uskollisuutensa lapsiaan kohtaan, jotka istuvat tänä iltana tässä kuumassa rakennuksessa vain, jotta kuulisivat Sanaa. Minä olen varma, Herra, että vaikka me emme pyytäisikään, niin Sinä vuodattaisit siunauksesi heidän yllensä, kun he seisovat niin urheasti palveluspaikallaan tänä iltana.

24   Täällä on vierailijoita; Herra; me rukoilemme heidän ja heidän seurakuntiensa puolesta. Täällä on vihittyjä evankeliumin julistajia– Jumalan vihkimiä–istumassa täällä, jotka olisivat todella paljon kelvollisempia vastaamaan näihin kysymyksiin kuin minä. Ja minä rukoilen Herra, Jumala, että Sinä antaisit Pyhän Hengen tulla luoksemme tänä iltana ja antaa meille sanottavaksi oikeat asiat, mikä tuo sanomattoman ilon, täynnä kirkkautta meidän sydämiimme, kun me istumme yhdessä taivaallisissa Kristuksessa Jeesuksessa, tutkimassa Kirjoituksia ilman ennakkoasenteita, ilman mitään pahaa tahtoa, vain tunteaksemme, mikä on totuus ja palvoaksemme totuutta. Suo se Herra.

25   Me pyytäisimme siunaamaan rakasta paimentamme, veli Nevilleä, joka seisoo palveluspaikallaan vuosi toisensa jälkeen kuumassa ja kylmässä, paimentaakseen ja laiduntaakseen lammaslaumaa, joka kokoontuu tänne. Me rukoilemme, että Sinun Henkesi olisi hänen päällään; auta häntä. Ja siunaa kaikkia, jotka ovat tekemisissä tabernaakkelin kanssa. Ja pian, Herra, jos se on Sinun tahtosi, me odotamme ihanan, suuren tabernaakkelin seisovan tässä kulmauksessa, jossa meillä voisi olla koulu, jossa voimme kouluttaa nuoria sananpalvelijoita ja lähettää heidät maan neljälle kulmalle kilvoittelemaan sen uskon puolesta, joka on kerta kaikkiaan annettu pyhille. [Juud. 1:3]

26   Herra, me alamme tulla vanhoiksi, minä itse, ja pian minun on annettava Raamattuni takaisin jollekin toiselle. Auta meitä, Herra, tässä yrityksessämme. Vastaa kysymyksiimme tänä iltana Pyhän Hengen kautta, ja me luotamme Häneen, sillä me pyydämme sitä Jeesuksen Sinun Poikasi nimessä. Aamen.

27   Siis, minä tiedän, että on kamalan kuuma, mutta minä en todella haluaisi ohittaa yhtään kysymystä, ennen kuin olen mielestäni tehnyt sen, mikä on oikein Jumalan edessä ja vastatakseni siihen. Siis, meillä ei ole niitä kovin monta; en laskenut niitä, vain ainoastaan jokunen. Mutta voi olla, ettemme me saa otetuksi niitä kaikkia, mutta haluaisimme kyllä, jos mahdollista. Minä aion nyt pyytää tätä pientä tyttöä, joka istuu vaaleanpunaisissaan tässä… Tuletko tänne pikku ystävä? Luulisin, että hän on veli Beelerin pieni tytär. Haluaisin, että sinä veisit nämä kysymykset tuonne alas ja sekoittaisit ne, tiedäthän sinä, mitä minä tarkoitan, pane ne vain ristiin toinen toisensa päälle, tällä lailla, tiedäthän, niin– tuo sitten ne takaisin minulle. Ymmärsitkö? Niin, etten minä sotke kenenkään kysymystä, tiedäthän, ja ajattelen, että juuri vastasin yhteen, enkä sitten otakaan seuraavaa; en haluaisi sitä. Antakaa tämän pienen tytön sekoittaa ne keskenään, ja sitten me otamme päällimmäiset ja vastaamme niihin, kun tulemme kohdalle.

28   Nyt, jos tulee olemaan, kiitos kultaseni– jos jonkun mielessä sattuu olemaan kysymys, minä haluan sanoa, että minusta olisi mukavaa, kun olen vastannut sinun kysymykseesi eikä se tunnu tyydyttävältä, niin nostakaa kätenne vastauksena. Sillä minulla on täällä kreikan, heprean– molemmat kreikan- ja heprean- alkukielen sanakirjat, sanojen merkityksen takia– ymmärrättekö?, koska joku kysyy sanoja–hepreasta, kreikasta myös.

29   Ja nyt, Herra auttakoon meitä vastatessamme. Ja kuulkaapa nyt, kun sanon sen selkeästi… Kuuletteko minua hyvin siellä takana; nostaisitteko kätenne, jos kuulette. Hienoa. Kuulkaapa, kun sanon selvästi, että vastatessani näihin kysymyksiin: sitä ei tehdä vahingoittamistarkoituksessa, mutta jokainenhan muistaa, että tabernaakkelissa, mitä tulee oppiin, meidän on vastattava vakaumuksemme mukaisesti täällä, ei ollaksemme sinun käsityksiäsi vastaan, vaan tuodaksemme vakaumuksemme esiin. Ja joskus me teemme asian selväksi melko kovalla tavalla. Niinpä muistakaa, me vain teemme asian selväksi uskovaisille [/palvojille].

  1. Siis, ensimmäinen päältä. No, kyllä, tässä on pikkuinen kysymys. Se ei olekaan kysymys, se on…No, se on kysymys.Se on joltakin, joka haluaisi henkilökohtaista keskustelua kanssani viikon alussa.

30   Siis tuo haastattelu, minäpä kerron kuinka me teemme sen. Se meni sillä lailla, että me otimme umpimähkään sattumanvaraisesti, kuka ensin, tämä, tuo, mutta me keksimme siihen sitten systeemin. Ja siksi, monet ihmiset tulevat rukousjonoihin, jotka ehkä menevät pikaisesti jonon läpi, tai heillä on jokin, mistä he eivät tiedä, mitä tehdä sen kanssa, ja sitten, he haluavat saada tietoa Herralta. Siis, heillä on siihen täysi oikeus; sitä varten tämä profeetallinen lahja annettiin, sitä varten, siihen käyttöön– yksinomaan.

31   Raamatussa, jos ihmiset halusivat tietää jotakin, mentiin profeettojen tykö, ja sitten rukoiltiin ja laulettiin kunnes Jumala vastasi. No, Hän ei ole Jumala, joka syöttäisi toista ryhmää ja antaisi toisen kuolla nälkään. Hän on sama eilen, tänään, ja ikuisesti. Ja siksi, sitä varten se on.

32   Näissä yksityisissä keskusteluissa, kun tapaus otetaan käsittelyyn, minä en ikinä jätä sitä, ennen kuin saan tavalla tai toisella tietoa Herralta. Ne tulevat hitaasti. Jos siihen menee kuusi kuukautta, tai vuosi, me viivymme siinä, kunnes meillä on näin sanoo Herra. Näettekö? Ja siksi, ne tulevat hitaasti, ja pyyntöjä on tuhansia. Mutta me…

33   Yhtenä päivänä, täällä oli mies– luulisin, että kuukausi toisensa jälkeen tämä mies oli tavoitellut Pyhän Hengen kastetta, baptisti. Mutta me emme päästäneet häntä menemään, annoimme vain tulla, ja lopulta, Jumalan armosta, yksityistapaamisessa… Hän vain käveli sisään– hän oli aina halunnut nähdä jonkin näyn siitä, mistä kiikasti– ja näky tuli, ja hän sai Pyhän Hengen vain istuessaan tuolissaan.

34   Sitten eräs– eräs katolinen, äskettäin kääntynyt, tuli Chicagosta yhtenä päivänä, jolloin oli yksityisiä tapaamisia– ja yritti päästä sinne– kaksi viimeistä vuotta; mutta ensimmäisellä tapaamisellaan, viisitoista minuuttia siinä huoneessa, Herra näytti näyn, syyn ja kaiken, paljasti koko jutun, mitä hänen oli tehtävä ensin, saadakseen Pyhän Hengen. Näettekö, tätä varten se on.

35   Nyt, jos joku, milloin tahansa… Kun pyyntö tulee ja ihmiset haluavat nähdä tai saada näitä tapaamisia, jos he soittavat: BUtler 2-1519, toimisto voi kertoa teille tarkasti, milloin tuo tapaaminen voisi olla. Ja sitten, tilanne, mitä varten teidän tapaamisenne on, niin tiedetään, kuinka paljon aikaa siihen varataan. Silloin siitä tulee oikeudenmukaista, ja jokainen henkilö… Sitten, jos tuo aikamäärä ei riitäkään, me palaamme tapaukseen uudestaan. Se on merkitty todella muistiin, ja siitä pidetään kiinni, kunnes saamme tietoa Jumalalta näyn kautta tai muulla tavalla, miten Jumala puhuukin. Siis, tällä tavalla meidän tapaamisiamme pidetään.

36   Siitä syystä, nähkääs, kun minä olen muualla, ihmiset joskus ajattelevat, ”veli Branham, sinä et tapaa ihmisiä riittävästi.” Te ette voi tavata ihmisiä ja olla Jumalan kanssa samanaikaisesti. Ymmärrättekö? Minulla on joku tähtäimessä ja olen– olen tuossa luolassa tai jotakin muuta rukoilemassa, ja– ja…

37   Haluan nähdä, mitä tässä lukee. [Veli Branham lukee lapun hiljaa itsekseen] ”Parissa päivässä…hän oli jalkeilla ja ulkona…hän…” Mitä sanoit? [Eräs veli puhuu veli Branhamille.] Aivan, kyllä. Kyllä, tämä on eräs mies, Gene, panisitko sen vain tähän joka… Eräs mies tuli Chicagosta yhtenä päivänä, jonka sydämen lääkäri halusi leikata irti, ja leikata sen auki saadakseen selville, mikä sen sisässä oli vialla. Ja Pyhä Henki paljasti täsmälleen mistä oli kyse, eikä häntä tarvinnut leikata auki; hän parani. Näin te ymmärrätte, että sillä on suuri merkitys. Ja näyttääkseni, kuinka hidasta se on, minä odotin vastausta Jumalalta itselleni, näkyä, viisitoista vuotta. Jumala… Ja sitten joku muu tulee, eikä hänen tarvitse odottaa kuin kolme minuuttia. Näettekö? Se vain… Jumala vastaa omalla ajallaan. Me emme säätele sitä, Se säätelee meitä.

  1. Nyt, toinen kysymys, päällimmäisenä on…Bill-veli, voiko Jumala toimia tehokkaasti minun kauttani seurakunnassa, jossa ei uskota hengellisiin lahjoihin?

38   Ei nimeä siinä, mutta tämä ihminen haluaa tietää, voiko Jumala työskennellä heidän kanssaan, kun heidät on vihitty seurakuntaan, joka ei usko hengellisiin lahjoihin. Epäilenpä sitä hyvin vahvasti.

39   Suhtaudun kovin epäilevästi, rakas ystävä, että Jumala voisi tehdä työtä sinun kauttasi, sillä sinä olet liittynyt yhteen uskosta osattomien kanssa, ja Raamattu sanoo: ”Älkää kantako samaa iestä epäuskoisten kanssa, vaan tulkaa pois heidän keskeltänsä, ja erotkaa heistä, sanoo Herra, niin minä otan teidät huostaani.” Minä uskon, että jos asut kaupungissa, jossa on seurakunta, joka ei usko merkkeihin ja hengellisiin lahjoihin, ja ne toimivat sinussa, menisin seurakuntaan, jossa niihin uskotaan.

40   Ja sitten, voisin sanoa toisen jutun, niin kuin olen– yleensä antanut– halunnut antaa Sananpaikan. Sinä mahdollisesti, rakas ystävä, olet yrittänyt parhaasi koettaaksesi saada nuo ihmiset uskomaan, yrittänyt saada heidät uskomaan, ja he yksinkertaisesti eivät halua tehdä sitä, kenties. Siis, minä annan sinulle sananpaikan, ja uskon, että Herra Jeesus on tyytyväinen meihin, kun me annamme sen.

41   Jos olet yrittänyt, jos olet puhunut pastorille, jos olet puhunut eri ihmisille ja he eivät välitä siitä mitään, eivätkä usko sitä, tässä on se, mitä Jeesus sanoi Matteus 7:6 sellaisesta.

Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö…helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi… ja repisi teitä. [Matt. 7:6]

42   Siis, minä en usko, että haluaisin olla tekemisissä seurakunnan kanssa, joka ei usko Herran Jeesuksen Kristuksen täyttä evankeliumia, että Hän on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Kun istun seurakunnassa ja näen Hänen työskentelevän ja toimivan niin kuin Hän sanoi tekevänsä, luulisin, tuntisin aivan niin– oikeutetuksi sanoa ihmisille, että he tulisivat ulos sellaisesta ja etsisit itsellesi hyvän seurakunnan, joka saarnaa kaikkia sananpaikkoja ja uskoo ne.

  1. Nyt, seuraava kysymys kuuluu:Onko totta, ettei voi pelastua jollei ole saanut Pyhää Henkeä.

43   Tästä voisi saada aikaan hyvinkin viiden tunnin keskustelun. Kun sinä otat vastaan Kristuksen Pelastajanasi ja olet siten valmis vesikasteeseen, sinä et vielä ole edes kääntynyt; sinä vasta uskot parannuksentekoon. Kääntyminen tarkoittaa ”tullaan muuttamaan [/muuntamaan].”

44   Siis, tehdäkseen tämän selväksi, Jeesus sanoi Pietarille, joka myös oli seurannut Häntä 3 ja ½ vuotta… (ja Matteuksen Evankeliumissa 10. luvussa Jeesus antoi Pietarille voiman saastaisia henkiä vastaan, mennä ja ajaa ne ulos, parantaa sairaita, ja saarnata Evankeliumia. Hänellä oli voima tehdä tämä. Ja Johannes 17:17, Jeesus pyhitti Pietarin totuuden kautta, sanoi Sanan, joka oli totuus, ja Hän oli tuo Sana.) …ja sitten ennen helluntaita, Hän sanoi: ”Kun olet kääntynyt, vahvista veljiäsi.” [Luuk. 22:32] Sinä olet ottamassa askelia kääntymystä kohti, kun sinä uskot ja toimit.

45   Siis, minä tiedän monen teistä, baptisti- ja presbyteeriystävistäni, olevat eri mieltä siitä, koska te perustatte sen tähän sananpaikkaan… Siis, tässä on se kohta, jonka minä sanoin joutuvani tekemään selväksi. Näettekö? Mennäänpä takaisin Sanaan: Aabraham (Room. 4.) uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle tai annettiin hänelle vanhurskaudeksi. Aabraham uskoi Jumalaa, ja Jumala luki sen hänelle vanhurskaudeksi hänen uskonsa perusteella uskoon. Mutta koetellakseen Aabrahamia, (Hän antoi hänelle ”hänen hyväksensä lukemisen”, että hänet oli katsottu synnittömäksi, sitten Hän oli– tehnyt hänet osattomaksi synneistään, koska hän oli uskonut), Hän antoi hänelle merkin. Ja juuri tätä kohtaa, te rakkaat presbyteeri- ja baptistiystäväni, ette voi nähdä. Ymmärrättekö? Hän antoi hänelle ympärileikkauksen sinetin todisteeksi, osoitukseksi, että Hän oli ottanut hänen uskonsa Häneen vastaan. Ja tästä syystä Paavali Ap.t. 19. sanoi noille baptistiveljille, joiden paimen oli Apollos, jotka uskoivat Evankeliumin niin, kuin Johannes oli Sen saarnannut: ”Saitteko Pyhän Hengen uskoon tultuanne*?” Näettekö, he olivat uskoneet, mutta eivät vielä olleet kääntyneet. [*”sen jälkeen, kun te uskoitte”, KJV jae 2.]

46   Siis, me ymmärrämme väärin sanan kääntyminen nykyään. Me sanomme, että kääntynyt ihminen on ihminen, joka on lopettanut juomisen ja kaikkea ja käy seurakunnassa. Hän voi liittyä seurakuntaan, mutta se ei ole merkki siitä, että hän on kääntynyt. Hän ei ole kääntynyt, ennen kuin hänen vanha elämänsä on kuollut, ja hänet on haudattu Kristukseen, ja hän on noussut Hänen kanssaan ylösnousemuksen uudessa elämässä, kun Pyhä Henki on luonut häneen elävän toivon ikuisesta elämästä, joka tulee vain Pyhän Hengen kautta. Ymmärrättekö?

47   Siis, nyt, minä tunsin, tuon tärkeän sanapaikan; minä käytän sitä itsekin– minulla on se kirjoitettuna täällä– Johannes 5. luku, 24. jae. Se on eräs lempisananpaikoistani. Sillä Jeesus sanoi tämän: ”Totisesti, totisesti, minä sanon teille: ’Hänellä, joka uskoo minuun, on ikuinen elämä.’” Antakaapa, kun luen sen teille, että se tulee täysin oikein: Joh. 5, ja haluaisin, että kuuntelisitte tarkasti nyt kun menemme tähän Sanakohtaan, 5 ja 24. jae.

Totisesti, totisesti minä sanon teille: joka kuulee minun sanani ja uskoo häneen, joka on minut lähettänyt, sillä on iankaikkinen elämä, eikä hän joudu tuomittavaksi, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.

48   ”Hän, joka uskoo minuun.” Siis, Sana sanoo, ettei yksikään ihminen voi sanoa, että Jeesus on Kristus paitsi Pyhässä Hengessä. Niinpä sinä et voi uskoa, että Jeesus on Kristus ennen kuin olet saanut Pyhän Hengen kasteen. Sinä ainoastaan todistat, tai sanot, mitä Sana sanoo, sanot, mitä paimen sanoo, sanot mitä äiti sanoo, tai mitä joku hyvä saarnaaja sanoo. Mutta sinä et vielä tiedä sitä ennen kuin Hän on todistanut oman ylösnousemuksensa sinulle. Eikä yksikään ihminen voi kutsua Jeesusta Kristukseksi ennen kuin Pyhässä Hengessä. [/Pyhän Hengen kautta.]

49   Siksi, minä uskon, että kysymys on siitä, että ihminen on pelastettu, jos hän katsoo Golgataan, ja kuolee tuossa tilassa, varmasti, minä uskon, että hän pelastuu; minä uskon, että hän pääsisi perille, mikäli hänellä ei ole mahdollisuutta aikaisemmin. Mutta se riippuu… Sinä muistelet tuota kuolevaa ryöväriä ristillä. Mutta muista, että se oli hänen ensimmäinen ja viimeinen mahdollisuutensa. Sinulla on se tänä iltana. Älä odota tuohon hetkeen, koska voi olla, ettei sinun käy samalla tavalla. Sinulla ei ehkä ole mahdollisuutta synnintunnustukseen kuolinvuoteella. Kuuntele, eihän siinä sitten mitään [jos niin käy], mutta ihmiset ottavat liian suuren riskin siinä, että koettavat onneaan. Älä odota kuolinvuoteelle saakka; tämä voi olla sinun kuolinvuoteesi aivan nyt niin, että sinä kuolet juuri nyt ja synnyt uudesti Pyhästä Hengestä.

Siis, tästä seuraavasta kysymyksestä… Siis, jos on kysyttävää tästä, nostaisitko kätesi. Teen mielelläni sen, minkä pystyn.

  1. Löytyykö mistään, nauttivatko apostolit ehtoollista helluntain jälkeen? Tarkoittiko Paavali, että ihmiset eivät erottaneet Sanaa? Oliko Pyhä Henki ainoa tapa palvoa Jumalaa? Jos nauttii viiniä ja keksejä, sairastuuko ja nukkuuko pois?

50   Siis, tässä on kenties se kohta, jota tämä rakas henkilö, joka kysyi tätä, on epäilemättä syvästi ja vilpittömästi liikkeellä tässä, mitä hän kysyy, muuten sitä ei olisi kysytty. Ja minä– veljeni tai sisareni, kuka olitkin, minä vastaan siihen yhtä syvästi ja vilpittömästi, kuin sinä vastasit siihen– tai siis, sinä kysyit sitä.

51   Haluaisin, että kääntäisitte esiin minun kanssani Apostolien teot, 2. luku, ja– me aloitamme 42. jakeesta. Ap.t. 2. luku, ja me aloitamme, kuten sanoin, 42. jakeesta.

52   Muistakaa nyt, minä en usko, että voin sanoa täsmälleen, missä Sana sanoo, että Paavali nautti ehtoollista, ja Pietari olisi silloin nauttinut sitä, mutta kun puhutaan seurakunnasta, se tarkoitti kokonaisuutta, jokaista. Enkä usko, että Paavali olisi saarnannut jotakin ja käskenyt toisten tehdä jotakin, mitä hän ei tekisi. Siis, Ap.t:sta löytyy tämä:

Ja he pysyivät apostolien opetuksessa…keskinäisessä yhteydessä… (Katsokaa! He jatkoivat, koko seurakunta, ruumis.)… pysyivät apostolien opetuksessa ja keskinäisessä yhteydessä,… (ja– konjunktio. Ymmärrättekö?)… ja leivänmurtamisessa… (se tarkoittaa ehtoollista)… ja rukouksessa.

53   Apostolit, jotka olivat saarnaajia… He pysyivät opetuksessaan, leivänmurrosta– ehtoollinen– yhteydessä, ja rukouksessa. Siis, jos ehtoollinen otetaan pois apostoleilta, otetaan apostoleilta myös rukous pois. Ymmärrättekö? Siis, jatketaanpa lukemista. Näettekö?

Ja jokaiselle sielulle tuli pelko; ja monta ihmettä ja tunnustekoa tapahtui apostolien kautta.

Ja kaikki, jotka uskoivat, olivat yhdessä ja pitivät kaikkea yhteisenä,

ja he myivät maansa ja tavaransa ja jakelivat kaikille, sen mukaan kuin kukin tarvitsi.

Ja he olivat alati, joka päivä, yksimielisesti pyhäkössä… (apostolit ja kaikki)… ja mursivat leipää…(Ehtoollista joka kerta, kun tavattiin)…

54   Tämä oli apostolien ja alkuseurakunnan oppi, että joka kerta, kun tultiin yhteen, nautittiin ehtoollista. Joka kerta! Nyt, minä tiedän, että te kristityt ihmiset, jotka käytte kristillisissä seurakunnissa. Campbelliittiseurakunta, niin kuin me sen tunnemme… Koska niitä on kaksi, toinen on Church of Christ, ja toinen Campbellite Church, te sanotte: ”Me nautimme sitä joka sunnuntaiaamu. Meillä on siitä Sananpaikka.” Teillä on sitten paremmat Kirjoitukset kuin Branham-tabernaakkelilla. Branham tabernaakkeli nauttii sitä kerran kuussa. Mutta Kirjoitukset sanovat: aina, kun tultiin koolle. Näin on. Joka kerta.

Ja he, pysyivät päivittäin yksimielisesti rukouksessa pyhäkössä…mursivat kodeissa leipää, söivät ruokansa riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella.

55   Näettekö, joka kerta apostolit, pitivät näitä rukouspiirejä, kokouksia pyhäkössä, kodeissa; joka kerta, kun tavattiin, murrettiin leipää, nautittiin ehtoollista.

56   Nyt, Paavali, Korinttolaiskirjeessä me– me voisimme lukea myös 11. luvun, jota me käytämme täällä ehtoollisella… Minä voisin lukea sen, niin että se voisi auttaa teitä, I Kor. 11. luku. Kuunnelkaapa, kun Paavali puhuu nyt, 23 jae:

Sillä minä olen saanut Herralta sen, minkä myös olen teille tiedoksi antanut, että Herra Jeesus sinä yönä… jona hänet kavallettiin, otti leivän,

kiitti, mursi ja sanoi: ”Tämä on minun ruumiini, joka teidän edestänne annetaan; tehkää tämä minun muistokseni.”

Samoin hän otti myös maljan aterian jälkeen ja sanoi… (maljan siis)…”Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein… kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni.”

Sillä niin usein kuin te syötte tätä leipää ja juotte tämän maljan, te julistatte Herran kuolemaa, siihen asti kuin hän tulee.

57   Näettekö? Ehtoollinen. Minä käsitän ja olen samaa mieltä että– Herran ruumis, elävä Sana, on Kristus itse. Mutta nämä ovat symboleja kuten kastekin, ja jalkojenpesu, ja muutkin seurakunnan määräykset. Mutta ehtoollinen on ehdottoman olennainen, siis, leipä ja viini.

Sentähden, joka kelvottomasti syö tätä leipää tai juo Herran maljan…

58   Nyt, se kysymys, jota kysyimme täällä: ”Te nautitte– te nautitte viiniä ja keksejä, sairastuuko ja nukkuuko.” Näettekö, että… Uskoisin, että kysymys kuuluu, että ainoa palvonta, mitä on, tapahtuu Pyhässä Hengessä– palvoa Pyhässä Hengessä. Tämä on tarkalleen totuus. Teidän on palvottava… Kaikki palvonta tapahtuu Pyhässä Hengessä, ja Paavali yrittää sanoa tässä, että teidän on oltava Pyhässä Hengessä ennen kuin te teette tätä, tai syötte ja juotte tuomioksenne – ymmärrättehän? – ennen kuin teette tämän, ennen kuin käsky on pantu täytäntöön.

59   Nyt, varmistaakseni tämän, minulla on täällä Josefuksen kirjoitelma, jossa hän väittää, että varhaiskristityt, Jeesuksen kuoleman jälkeen, että heitä pidettiin kannibaaleina, koska he ottivat Herran ruumiin ja söivät sitä. Ja ajateltiin, että se oltiin kaivettu ylös, ja otettu pois, ja sitä leikeltiin palasiksi ja sitä syötiin. Mikä oli ehtoollisen nauttimista. Näettekö?

Siis, katsokaa, miksi tämä Sananpaikka– mitä Paavali sanoo tässä.

Koetelkoon siis ihminen itseänsä, ja niin syököön tätä leipää…

60   Syököön leipää. Siis, minä tiedän, että Jeesus on Elämän Leipä; se on totta. Mutta tämä on symboli, aivan kuten kaste. Kaste ei pelasta sinua; kaste on vain merkki, että todistat seurakunnalle, että uskot Jeesuksen kuolemaan, hautaamiseen ja ylösnousemukseen. Se ei pelasta sinua. Vesi ei pelasta. Sinun uskosi pelastaa sinut. Mutta kaste on käsky, ja se pitää toteuttaa, koska Jumala ei voi sanoa, että pitää kastaa ja sitten muuttaa mielensä ja sanoa ettei sitä tarvitsekaan tehdä. Hän ei voi antaa ehtoollisen nauttimista, ja muuttaa mielensä, ja sanoa, ettei sitä tarvitse ottaa. Niin täytyy tehdä. Se on Jumalan iankaikkinen käsky.

sillä joka syö ja juo erottamatta Herran ruumista muusta, syö ja juo tuomioksensa.

61   Siis, Näettekö tämän? Se viittaa kristittyyn, joka yrittää nauttia ehtoollista, joka ei ole Kristuksessa, ei palvo Hengessä; hän ei ole kelvollinen nauttimaan sitä. Ja kun hän nauttii tätä ehtoollista, hän syö ja juo tuomioksensa, jos hän menee ja polttaa ja valehtelee ja varastaa, tekee huorin tai jotain sellaista eikä elä kristillistä elämää. Ja ihmiset näkevät minkälaista elämää hän elää ja sitten hän tulee ja nauttii tämän määräyksen kuolemakseen ja– ja Kristuksen ruumiin, nauttii merkin siitä, että hän on ottanut Kristuksen, Sanan sydämeensä, ja nauttii tämän merkin siellä takanapäin, Hän sanoi, että hän söisi ja joisi tuomioksensa, eikä erota Herran ruumista.

62   Nyt, muutaman minuutin sisällä otan tuon saman kysymyksen, jos pääsemme siihen, koska kyse on samasta tyyppisestä, Pyhän Hengen pilkasta. Näettekö? Koska te tunnustatte jotakin ja vain teeskentelette sitä, kun teidän ei pitäisi tehdä sitä [tunnustaa] ollenkaan. Selvä! Lopetetaanpa tämä sitten, nähkääs, ja sitten pysähdymme.

Sentähden onkin teidän joukossanne paljon heikkoja ja sairaita, ja moni on nukkunut pois.

Mutta jos me tutkisimme itseämme, ei meitä tuomittaisi;

mutta kun meitä tuomitaan, niin se on meille Herran kuritusta, ettei meitä maailman kanssa kadotukseen tuomittaisi.

Sentähden, veljeni, kun kokoonnutte aterioimaan, odottakaa toisianne. (Nyt kuunnelkaapa:)

Jos joku syö… kenellä on nälkä…

63   Älkää tulko sisälle… koska toisessa Sanapaikassa täällä, tuotiin lihaa, ja niin paljon juotavaa, ja kaikkea sellaista, kunnes Herran huoneesta tehtiin vain paikka juhlia, ja juopua Herran pöydässä. Muistatteko sen Korinttolaiskirjeessä täällä. Ihmiset juopuivat Herran pöydässä. Mutta Paavali sanoo täällä:

Jos kenellä on nälkä, syököön kotonaan, ettette kokoontuisi tuomioksenne. Muista seikoista minä säädän, sitten kuin tulen. (Näettekö?)

64   Siis siksi, uskon, että keksin syöminen… Siis, en usko, että kosher leipä korvattaisiin voileipäkeksillä. Uskon, että sen tulisi olla happamatonta leipää, sen tyyppistä happamatonta leipää, jota tehtiin Egyptissä. Ja uskon, että veren ei tule olla rypälemehua, vaan sen tulisi olla viiniä. Viinirypäle happanee ja pilaantuu, kun se vanhenee. Ja Jeesuksen veri ei happane eikä pilaannu; kun se vanhenee, se tulee vahvemmaksi ja paremmaksi kun uskovaisen aika kuluu. Ja se on kirjaimellisesti viiniä ja leipää. Sellaisten ihmisten tulisi tehdä ehtoollisleipä, jotka ovat vihkineet ja pyhittäneet itsensä Jumalalle.

65   Kerran kävin seurakunnassa, jossa nautittiin tällaista vanhaa limppua– jossa syntiset kiroilevat ja käyttäydytään sopimattomasti, ja saastaa, ja pelleillään tuolla vanhalla leivällä ja pistettiin sitä tuohon jonkinlaiseen siellä juotavaan mehuun. Minusta se oli– se oli mieletöntä. Uskon, että sen pitää mennä täsmälleen niin, kuin Sana sanoo, miten se menee, eikä muutella sitä Sanaa piiruakaan, pitäytykää siinä.

  1. Kysymys. Nyt!Veli Branham, onko totta, että saatana oli kerran taivaassa ja heitettiin ulos, hänen enkelinsä tulivat maan päälle, vai olisi kyse Johanneksen näystä Patmoksen saarella? Se, miksi kysyn tätä on, että minulle sanottiin, että se oli näky.

66   Johannes näki sen näkynä, mutta se oli kirjaimellinen tapahtuma. Kääntäisittekö Jesaja 14:12. Siis, tämä etenee hitaasti, mutta minulle nämä– nämä ovat oppitunteja. Ja se on jotain sellaista… Sinä ehkä ajattelet: ”No, ei minulla nyt ole tuohon tarvetta.” Sinä et vain tajua, kuinka Pyhä Henki käyttää ravinnokseen Jumalan Sanaa. Sillä on oltava Sanaa ravinnoksi, koska Pyhä Henki käyttää ravintona vain, ja ainoastaan Jumalan Sanaa. Uskotteko te sen? Raamattu sanoo niin. ”Ihminen ei elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka tulee Jumalan suusta.” No niin! Jesaja 14. luku, ja uskon tässä, että aloitamme nyt 12. jakeesta. Luetaanpa Luciferista.

Kuinka olet taivaalta pudonnut, (taivaasta pudonnut) sinä kointähti [Lucifer KJV]… aamuruskon poika!… (Taivaan enkeliolento.)

Kuinka olet taivaalta pudonnut, sinä kointähti, aamuruskon poika! Kuinka olet maahan syösty, joka kukistat kansat!

Sinä sanoit sydämessäsi: ”Minä nousen taivaaseen, korkeammalle Jumalan tähtiä minä istuimeni korotan ja istun ilmestysvuorelle, pohjimmaiseen Pohjolaan.

Minä nousen pilvien kukkuloille, teen itseni Korkeimman vertaiseksi.”

67   Siinä näette, ettei kyse ollut näystä. Ilman muuta Lucifer heitettiin ulos taivaasta.

68   Nyt, käännetäänpä Uuteen Testamenttiin, Luukas 10:18, hetkinen vain, ja katsotaan, mitä Jeesus sanoi. Luukkaan kirjassa, teillähän on siis Raamattunne, yritetään saada nämä kysymykset, Luukas 10:18:

Silloin hän sanoi heille:…(Jeesus puhuu.)…”Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niinkuin salaman.

69   Näettekö, saatana oli Jumalan alkuperäinen arkkienkeli. Hän asui kerran taivaassa. Kerran hän oli suurin henkilö taivaassa, lukuun ottamatta Jumalaa. Hän oli Jumalan oikea käsi Hänen yhteydessään, ja hän tuli pöyhkeäksi sydämessään.

70   Ja eikö juuri sellaisiksi ihmiset tulekin nykyisin? Antakaa kun Jumala vähän siunaa kaveria ja alkaa hieman luottaa häneen, niin hänestä tulee kaikkitietävä tyyppi. Hänestä tulee… Hänen on perustettava järjestö, tai hänen on tehtävä jotakin erilaista. ”Kuinka olet taivaalta putoava, oi Lucifer!”

71   Se on… Jumala on lujilla yrittäessään saada jonkun, jonka kanssa Hän voi hoitaa asioita, joka pysyisi nöyränä ja vaatimattomana, joka pysyy paikallaan, kunnes Jumala kutsuu häntä tekemään jotakin (uskotteko te sen? Näettekö?), miehen, jota Jumala voi siunata ja hän pysyy edelleen miehenä, eikä tule enkeliksi tai jumalaksi. Heti, kun ihmistä siunataan ja hän saa vähän jotakin, hän haluaa tulla jumalaksi; hän haluaa enkeliksi. Hän haluaa joksikin suureksi persoonaksi. ”Se, mitä minä teen, mitä…Minä ja minä ja minun…” kaikkea tätä. Se on väärä asenne. Jumala etsii jotakuta, jota Hän voi siunata ja vuodattaa siunauksia, ja– ja mitä enemmän Hän siunaa, sitä pienemmäksi ihminen tulee.

72   Etkä sinä tule saamaan koskaan enempää Jumalaa, ennen kuin tulet ei miksikään. Sinun on vähäteltävä itseäsi. Sen, joka haluaa korottaa itsensä, Jumala alentaa. Hänet, joka nöyryyttää itsensä, Jumala korottaa. Sinun on tultava pieneksi, ennen kuin voit tulla suureksi. Etkä sinä voi koskaan tulla isoksi omassa itsessäsi; sinä tulet vain niin suureksi, kuin miten suureksi Jumala sinussa tulee. Ymmärrättekö?

73   Siispä Lucifer on nyt maan päällä, ja yrittää toimia seurakunnassa saavuttaakseen tuon saman päämäärän, jonka hän asetti ennen maailman perustamista. Lucifer potkaistiin ulos taivaasta. Selvä.

74   Uskoisin, että täällä on toinen juttu, täällä Hesekielin 28. luvussa, 12. jakeessa. Katsotaanpa mitä Hesekiel 28:12 sanoo. Olen varma siitä, että kun tutkimme tätä, ja selvitämme– katsomme mikä näin sanoo Herra, on  niin sitten me tiedämme putosiko hän todella taivaasta vai oliko se vain näky– 28 ja 12. No niin. Nyt me alamme.

Siis, tämä on suuri juttu tässä; olisipa minulla aikaa saarnata hiukan (näettekö?), koska tämä on todella hienoa.

75   Siis, nyt kun pääsin perustuksiin asti tässä, että Lucifer yritti taivaassa ylentää itsensä ja olla jopa vähän korkeampi kuin hänen Päällikkönsä. Ja hän petti Miikaelin, ja teki itsellensä suuren valtakunnan pohjoiseen, ja tuli alas. Siis, hän ja hänen enkelinsä heitettiin ulos.

Tämä henkilö kysyi Ilmestyskirjasta… se on Ilm. 12, Patmoksen saarella.

Mutta pankaapa merkille täällä 12. jakeessa, ja katsokaa, kuinka hän asettui ihmisen valtakuntaan.

76   Kuinka moni ihminen täällä ymmärtää, että perkele hallitsee jokaista kansakuntaa taivaan alla? Perkele kontrolloi [/hallitsee /valvoo /ohjaa] Yhdysvaltoja. Perkele on Yhdysvaltojen hallitus. Perkele on Saksan hallitus. Hän on jokaisen maan [/kansakunnan] hallitus taivaan alla. Perkele kontrolloi jokaista maata, Raamattu sanoo, että hallitsee. Lukekaa Matt. 4. luku. Kun saatana vei Jeesuksen vuoren huipulle ja näytti hänelle kaikki maailman valtakunnat, ja hän vakuutti niiden olevan hänen ja sanoi: ”Minä annan ne sinulle, jos palvot minua”, Jeesus ei todellakaan sanonut: ”Valehtelet, saatana.” Hän tiesi, että ne kuuluivat hänelle. Mutta Ilmestyskirjassa sanotaan: ”Riemuitkaa te taivaat ja sinä maa, sillä tämän maan valtakunnat ovat tulleet meidän Herramme ja Hänen Kristuksensa valtakunniksi. Ja Hän hallitsee maan päällä.” [Ilm. 12:12]

77   Jeesus tiesi, että Tuhatvuotisessa valtakunnassa kaikki hallitukset ja valtakunnat tulevat romahtamaan, ja Hän tulee olemaan kaikkien niiden kuningas ja hallisija. Hän tiesi, että tulisi perimään sen kaiken, sen tähden, Hän sanoi saatanalle: ”Väisty taakseni saatana,” sillä Hän tiesi, mitä Hänen oli tehtävä.

Nyt, kuunnelkaas tätä, Herran Henki, tässä, profeetta Hesekielissä [kirjassa], sanoo, ei tälle kuninkaalle, vaan tälle kuninkaassa olevalle hengelle. Kuunnelkaapa tätä nyt.

78   Tehän muistatte, kun tänä aamuna minä näytin teille Kirjoituksista, että seurakunta menee väärälle raiteelle ottamalla vastaan inhimillisen organisaation. Sama juttu: Israel meni raiteiltaan hylkäämällä Jumalan kuninkaanaan ja haluamalla Saulin kuninkaaksi. Ja kun heidän oikea Kuninkaansa tuli, he eivät tunteneet Häntä. Ja nyt, kun seurakunnan Kuningas, Pyhä Henki, kun Hän on täällä, ja Hän tulee seurakuntaan saamaan ihmiset uudistumaan, antamaan heille uuden syntymän, se on niin erilaista kuin näissä organisaatioissa ja kirkkokunnissa, että ne sanovat: ”Oi, tuo on minusta hihhulointia.” Näettekö?

79   Kyse ei ole siitä, miltä se sinusta näyttää, vaan siitä, mitä Jumalan Sana sanoo siitä. Katsokaapa helluntaipäivää, miltä se näytti? Katsokaa muita kertoja, kun ihmiset saivat Pyhän Hengen; miltä se näytti? Miehet ja naiset, neitsyt Maria ja kaikki muut, hoippuivat kuin humalaiset ihmiset, todella hoipertelivat, kiljuivat, sopertavin huulin, muilla kielillä, käyttäytyivät kuin idioottilauma. Mutta he olivat kuolemassa itsellensä, ja Pyhä Henki oli tulossa heihin. Ja he sytyttivät silloin tunnetun maailman tuleen. Se, mitä me tarvitsemme nyt, ovat ihmiset, jotka kuolevat itsellensä, ja mätänevät itsellensä, ja polttavat jokaisen sillan takanaan ja luovuttavat kaiken Kristukselle.

80   Katsokaa, kun Pyhä Henki puhuu perkeleelle tässä kuninkaassa. Katsokaa, kuka tämä kaveri oli, joka hallitsee tätä kuningasta.

Muistatteko, mitä minä sanoin tänä aamuna, vaimoni sanoi tuosta naisesta siellä, kaikista siinä naisjoukossa, siivottoman näköisissä, hävyttömissä vaatteissaan? Hän sanoi: ”He eivät voi olla täysijärkisiä. Nainen, joka on järjissään, ei esittele itseään tuolla tavalla.”

81   Minä sanoin: ”Kultaseni, hänhän on amerikkalainen; siinä kaikki. Se on täällä tapana. Ihmiset tekevät niin, koska se on tapa.” Ihmiset kulkevat järkensä mukaan. Mutta järkesi, jos kuljet pääsi mukaan, sinua hallitsee perkele. Perkele otti ihmisen pään, Jumala ottaa ihmisen sydämen. Perkele saa sinut katsomaan jotakin, mitä sinä näet. Sinä sanot: ”No, niinhän se on, niin se on, mietitään, mietitään asiat valmiiksi.” Mutta raamattu antaa meidän heittää pois järkeilyt, ja me uskomme uskon kautta, joita me emme näe. Näin Jumala tekee, kun Hän tulee ihmissydämeen.

82   Eedenin puutarhassa, perkele otti ihmisen pään; Jumala otti hänen sydämensä. Se onkin Jumalan valtaistuin, jossa Jumala asuu, inhimillisessä sydämessä. Ja nyt, jos se on järkiperäistä…Varmasti, silloin mies tai nainen, joka on syntynyt Jumalasta, käyttäytyy sen mukaisesti, mistä hän on kotoisin. Halleluja! Tämä panee minut huutamaan. Miksi? Koska, kun sinä tajuat, että olet siirtynyt kuolemasta elämään, koska vihaat syntiä, ja rakastat Jumalaa; ja pysyt pystyssä riippumatta siitä, kuoletko vai etkö kuole. Sinä ymmärrät, että jokin on väärin, ja kutsut väärää vääräksi, ja kuljet Jumalan edessä selkä suorana. Se osoittaa, että sinun henkesi– elämä, joka sinussa on, on jostakin muualta; paikasta, joka on pyhä ja puhdas ja neitseellinen ja turmeltumaton.

83   Sinä sanot: ”Entä jumalallinen parantuminen?” Varmasti! Minun henkeni tulee paikasta, jossa jumalallinen Parantaja on [asuu]. Me olemme jumalallisen parantumisen maasta. Aamen! Sanot: ”Jossa sinä uskot Jumalan asuvan?”

84   Varmasti, maasta, jossa Jumala on. Ja me olemme vieraita ja muukalaisia kuten Aabraham ja Iisak. Kun Pyhän Hengen varjo vain osui heihin, he matkasivat halki maan ja tunnustivat olevansa vieraita ja muukalaisia. He etsivät kaupunkia, jonka rakentaja oli Jumala. Ja nyt, ja kun, me olemme saaneet todisteen Sen [Pyhän Hengen] elävän meissä, kuinka paljon enemmän meidät pitäisi olla vieraita ja muukalaisia, jotka vaeltavat läpi maailman kääntäen päänsä pois pahoista asioista, sillä me olemme kotoisin eri valtakunnasta, eri kansaa. Varmasti!

85   Katsokaapa nyt, kuinka paha kontrolloi tätä maailmaa siis, kun luemme Hesekiel 28:12.

Ihmislapsi, viritä itkuvirsi Tyyron kuninkaasta ja sano hänelle: Näin sanoo Herra, Herra: (katsokaa nyt; Hän puhuu kuninkaan hengelle. Näettekö?) Näin sanoo Herra, Herra: Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta… täydellinen kauneudessa. (Saatana, näettekö, että saatana oli kaunein arkkienkeleistä?)

Eedenissä sinä olit…

86   Nyt tehän tiedätte, ettei Tyyron Kuningas voinut olla ollut tuohon aikaan Eedenissä, sillä se tapahtui tuhansia vuosia sitä aiemmin. Näettekö? ”Eedenissä sinä olit,” kenelle Hän puhuu? Hän puhuu saatanalle tuossa kuninkaassa. Halleluja! Veljet, nyt tuntuu uskonnolliselta. Kun…

87   Ja sitten, mitä nämä ihmiset tekevät, jotka pilkkaavat ja tekevät pilaa ihmisistä, jotka ovat Pyhän Hengen vaikutuksen alaisina? Kun näistä ihmisistä tehdään pilaa, silloin pilkataan Pyhää Henkeä, mikä on täysin anteeksiantamatonta. Sinä et puhu tuolle miehelle, sinä puhut Hengelle, joka liikkuu tuossa miehessä. Meidän tulee kunnioittaa toinen toistamme; ja rakastaa toinen toistamme, ja rohkaista toinen toistamme, puhua hyvää toinen toisestamme. Niin meidät tulisi tehdä.

Kuunnelkaapa nyt tätä. No niin:

 Sinä olet sopusuhtaisuuden sinetti, täynnä viisautta, täydellinen kauneudessa.

Eedenissä…Jumalan puutarhassa, sinä olit. Peitteenäsi olivat kaikkinaiset kalliit kivet; karneolia, topaasia ja jaspista, krysoliittia, onyksia ja berylliä, safiiria, rubiinia ja smaragdia sekä kultaa olivat upotus- ja syvennystyöt sinussa, valmistetut sinä päivänä, jona sinut luotiin.

88   Siinä on Lucifer. Kerran hän asui Eedenissä. Nyt, me palaamme takaisin itse kysymykseen hetken päästä, Lucifer Edenissä, koska meillä on täällä jossakin käärmeen siemen, joka on vähän kiperä juttu. Minä ajattelin… toivoisin että tämä olisi viimeinen.

89   Mutta hän oli, ja perkele potkaistiin ulos taivaasta. Ja tuo varsinainen päämäärä, mihin hän pyrki taivaassa, hän tuli nimenomaan tänne maan päälle ja tekee parhaansa toteuttaakseen sen, mitä aikoikin. Hän menee kuninkaiden ja hallitsijoiden tykö, ja kun se saa valtaansa heidät, hän tulee sen jälkeen seurakuntaan ja iskee ihmisiin– tai  iskee saarnaajaan. Saarnaajasta se menee sitten seurakuntaan ja saa seurakunnan saman vaikutuksen alaiseksi, sama perkele ja tekee samoja asioita. ”Tiedäthän, sinähän olet presbyteeri, sinusta ei tule ikinä hihhulia. Sinähän olet sitä ja tätä; ei sinulla ole varaa häpäistä itseäsi tuolla tavalla olemalla heidän kanssaan. No mutta, ymmärräthän sinä nyt sen verran, ettei sinun pidä istuskella yhdessäkään noista onnettomista pikku rukoushuoneista tai katumissioista. No, nuo ihmisethän ovat päästään vialla.” Ei, eivätpä olekaan; he ovatkin sydämeltään kunnossa; siinä kaikki. He eivät ole järjiltään; vaan he ovat sydämensä johdossa. Jumala elää heidän sydämessään, ja he ovat erikoista väkeä, kuninkaallista papistoa, uhraten hengellisiä uhreja; ne ovat heidän huultensa hedelmää, jotka ylistävät Jumalaa, tuntuipa siltä tai ei. ”Hetkittäin en näe Häntä,” kirjoittaa lauluntekijä: ”Minä luotan Häneen ja ylistän Häntä.”

90   Sinä sanot: ”No mutta, minähän käyn seurakunnassa ja ylistän Herraa, jos minusta tuntuu siltä.” No siis, pappihan on uhrien uhraamista varten. Ja sinä, seurakunta, olette Jumalan ylipappeja, jotka uhraavat hengellisiä uhreja; se tarkoittaa teidän huultenne hedelmää, jotka ylistävä Jumalaa.

91   Sinähän sanoit: ”No, jos siltä tuntuu, minä menen ja todistan jollekin.” Siis, tee se joka tapauksessa! Jos sinä olet ylipappi, veli, sinun sydämessäsi palaa, tuntuupa siltä, tai ei. Mene ja tee se kaikesta huolimatta, sillä sinun on annettava uhri, jotakin, mikä on vaikea tehdä. Mene ja tee se joka tapauksessa, te olette pyhä papisto, kuninkaallista kansaa, ylistäen Jumalaa, koska Jumala elää sydämessänne.

92   Siis, jos sinä olet saatanasta, sinä tunnet olevasi aina vähän parempi kuin muut oman luokkasi ihmiset. Siis, mistä sinä tiedät, kuka on oikea? Tee vertailu Sana mittapuuna. Jos ihminen on Jumalasta syntynyt, hän uskoo jokaisen sanan, jonka Jumala kirjoitti, ja sanoo että Hän on yhtä suuri tänään kuin aina, eikä Hän muutu koskaan ja Hän on sama eilen, tänään ja ikuisesti. Jos ihminen on Pyhällä Hengellä täytetty, hänellä on sama Pyhä Henki, jonka Hän antoi helluntaipäivänä, ja se panee hänet käyttäytymään samalla tavalla ja tekemään samoja asioita. Jos hän on syntynyt Jumalan Hengestä, Mark. 16:ssa, Jeesus sanoo: ”Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat.” Totta! Sitten ihminen sanoo: ”Minä olen uskovainen”, eivätkä nuo merkit seuraa; siispä hän on tekouskovainen eikä uskovainen.

93   On kolmenlaisia ihmisiä: uskovainen, tekouskovainen, ja uskoton. Ja ne ovat ainoat kolme luokkaa, joita on. Kovasti on tekouskovaisia; on myös kovasti tosiuskovaisia; ja on kovasti uskottomia. Mutta jos sinä olet oikea uskovainen, Jeesus sanoi: ”Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat. Minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä.  Jos he astuvat käärmeen päälle, veli Evans, se ei vahingoita heitä. Jos he panevat kätensä sairasten päälle, he paranevat!” Voi, tämä on niin totta, kuin Jumalan Sana on totta. Meillä ei ole mitään oikeutta ottaa mitään siitä pois. Raamattu sanoo, että hän, joka ottaa pois tai lisää jotakin tähän sanaan, häneltä otetaan pois yhtäläisesti [hänen osansa] elämän kirjasta. [Ilm. 22:19] Jumala on niin täydellinen, että jokaisen sanan tulee olla täydellinen ja sen pitää kulkea samana I Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan, jokainen sana, jokainen Jumalan käsky. Nyt se voidaan saada sen sanomaan jotakin täällä ja vääntää se toiseksi taas täällä.

94   Minä istuin yhtenä päivänä puun alla Charlie-veljen kanssa sieltä ja veli Woodin täältä; me olimme metsästämässä Kentuckyssä. Olimme metsästämässä kiväärien kanssa. Ja minä… Charlie-veli ja veli Wood olivat kohdistaneet tähtäimensä aamulla. Noin 50 jaardin päästä he osuivat paikkaan, joka oli tämän kokoinen, oravan kokoinen. He sanoivat: ”Hyvä juttu.”

95   Ja minä menin sinne… Olin ampunut naulan luodilla lautaan 50 jaardin päästä. [~45,7 m] Ja minä ammuin oravan silmästä ohi ja osuin sitä alas poskeen. Sanoin: ”Kaikki ei ole kunnossa; kiväärini on viallinen.” Sitten olin levoton koko päivän. Seuraavana iltana lähdin ajoissa. Ammuin monta laatikollista panoksia. Minä… Se vippasi aivan pikkuisen, puoli tuumaa oikealle. No mutta, osuipa kuitenkin oravaa päähän.

96   Niinpä Charlie ja muut, olivat seuraavana aamuna paikalla, ja kiväärit vain soivat, ja oraviin osui, ja minä istun puun takana ja vääntelen käsiäni toistellen: ”Voi, mikä minun kivääriäni vaivaa?” Häpesin itseäni, kunnes menin polvilleni, minä sanoin: ”Herra Jumala, en tiedä mikä minua vaivaa. Miksi Sinä teit minusta levottoman pikku turhan murehtijan? Miksi minun pitää olla tällainen. Nuo kaverit tuolla ylhäällä ampuvat oravia niin rankasti kuin pystyvät. Heillä on jo aika läjä oravia ja täällä minä olen, istun puun takana väännellen käsiäni ja mietin: ’Minun– minun kiväärilläni ei voi ampua naulaa lautaan 50 jaardista.’” Minä itkin, ja istuin siinä pölkyn vieressä.

Ja sitten Pyhä Henki tuli, ei äänenä, vaan ilmestyksenä ja sanoi: ”Minä tein sinusta tuollaisen varta vasten.”

97   Miksi? Minä en voi ottaa Raamattua ja sanoa täällä, kuten seurakunta sanoo: ”Pyhä Henki oli vain tuota ryhmää varten silloin”, seurakunta sanoo niin, ja Sana taas sanoo: ”Kuka vain haluaa.” En saa sitä osumaan maaliin.

98   Minä en saa aikaan kalvinismia– [että] vain uskotaan Herraan ja saadaan ikuinen varmuus–  ja arminiolaisuus*: ”Että jos en tartu, en koske, en maista, minä– minä niin haluaisin tehdä sitä, mutta en voi tehdä niin!”…arminiolaisuus on tosi kaukana kalvinismista, ja ne molemmat ovat väärin. Haluaisin nähdä missä… Molemmilla on kyllä Sananpaikkoja, mutta pitää osua maaliin. Siis, jos Jumala sanoo yhden jutun tässä Raamatussa, sen on osuttava maaliin; sen on osuttava jokaiseen renkaaseen siinä Raamatussa, tulla suoraan tuohon napakymppiin. Sen on tehtävä se, koska se on Jumalan Sana; ja Hän on ääretön, eikä se voi muuttua. Aamen! Rakastan tätä, koska silloin te voitte levätä täysi tyytyväisinä siitä, että se on Jumalan ikuinen Sana. Ja siitä syystä minä yritän tutkia sitä eri Sananpaikoista saadakseni sen–nähdäkseni mitä se sanoisi. No niin. [*Protest. liike, jossa armon ehtona on ihmisen oma muuttuminen ja toiminta.]

99   Jumala ja arkkienkeli Miikael heittivät kirjaimellisesti saatanan ulos taivaasta. Ja hänet heitettiin maan päälle, hän tuli maan päälle, meni käärmeeseen, petti Eevan, ja sitten pääsi mieheen, naiseen, kautta kaikkien aikojen, samalla tavalla, jolla hän alussa aloittikin–loistava, suuri valtakunta, kauniimpi kuin muiden kavereiden, olla kaikkialla hallitsijana, kaikkitietävänä. Meidän uskontokuntamme on kaikkein suurin; se on– se on– se on ylivoimainen muihin verrattuna.”

100  Olettehan kuulleet sanottavan: ”No mutta, meidän järjestössämme on niin monta sataa saarnaajaa. Meillä on kaupungin suurimmat rukoushuoneet [seurakunnat].” Ainoa, miten sen voi lausua on: S-a-a-t-a-n-a. [?] Näin on. Se on minulle yhtä kuin perkele. Kun tulee mies, joka panee välit poikki ja perustaa jonkin järjestön ja rikkoo veljeyden ja sanoo, ettei heillä ole mitään tekemistä tuon pienen seurakunnan kanssa…

101  En ole vielä tavannut ihmistä, joka olisi liian alhainen, tai en ole vielä tavannut ihmistä, joka on liian pitkällä synnissä; enkä ole vielä nähnyt yhtään– naista, joka olisi vajonnut liian alas, tai mies, joka olisi vajonnut liian alas, jonka luokse minä en voisi mennä, ja kietoa käteni hänen ympärilleen ja tuoda hänet pois sieltä, jos vain pystyisin. En ole nähnyt vielä hihhulijoukkoa, tai miksi heitä sitten halutaankin kutsua, jotka hurraavat ja hyppivät ja huutavat, tai mitä he sitten tekevätkin, joiden mukaan en voisi mennä oikopäätä ja joiden kanssa hurraisin ja hyppisin ja huutaisin ylistääkseni Jumalaa (varmasti näin on!) olkoonpa ihminen musta, keltainen, ruskea valkoinen tai olipa mikä hyvänsä. Kyllä vain!

102  Pyhä Henki tulee yhdellä tasolla; sillä, että te täytätte Jumalan vaatimukset. Jos te saatte Sen, te tulette Jumalan tasolle, ettekä ole omien ajatustenne varassa. Saatana yrittää tehdä asiasta klassista [/yleisesti tunnustettua], sellaista valtavaa jotakin, jotain suurta, jotakin, älyllistä. Teidän on hylättävä sellainen ajatuksenjuoksu ja uskottava, mitä Sana sanoo. Aamen!

  1. No niin, tässä on vielä yksi ; katsotaanpa mikä se on. Selvä.Olisitko hyvä, ja selittäisit vertauksen viidestä neitsyestä. Tekeekö kristitty syntiä?

103  Nyt, vertaus viidestä neitsyestä– tai kymmenestä neitsyestä on, hetki suokaa anteeksi. Kymmenen neitsyttä löytyy Matteus 25:1. Kymmenen neitsyttä meni ylkää vastaan, nyt huomatkaa, ja viisi heistä oli viisasta ja heillä oli öljyä lampussaan, viisi oli tyhmää eikä heillä ollut lampuissaan öljyä. Kun he nukkuivat, tuli huuto: ”Menkää ylkää vastaan.” Ja ne, joilla oli öljyä lampuissaan, panivat lamppunsa kuntoon, tuli paloi, ja he menivät ylkää vastaan. Nuo toiset tulivat ostamaan öljyä, ja he käskivät heidän mennä hankkimaan– öljyä niiltä, jotka myivät sitä. Kun he olivat matkalla, morsian tuli, ja–ja viisaat neitsyet menivät sisälle, ja nukkuvat neitsyet heitettiin ulos.

104  Tämä tulee satuttamaan, todella satuttamaan, mutta minun on vain sanottava se. Minä en esittänyt tätä kysymystä; olen vastuussa vain siihen vastaamisesta. Siis, tämä osuu niin lähelle, veli, niin lähelle, niin että, uskon sen auttavan loukkaamisen sijasta. Yleensä täytyy loukata… Kuten äiti tapasi sanoa, kun hän antoi minulle piiskaa, hän sanoi: ”Sen täytyy sattua, että se tekisi hyvää.” Ja näinhän– näinhän se on. Ymmärrättekö? Silloin en ymmärtänyt sitä, mutta nyt minä– minä näen sen.

105  Katsokaapa… Kaikki kymmenen, jotka lähtivät ulos, olivat neitsyitä. Siis, oli kymmenen neitsyttä, jotka menivät Herraa vastaan. Siis, neitsyt tarkoittaa ”pyhitetty, tiesikö kukaan sitä? pyhä, puhdas, pyhitetty.” Heitä, jotka menivät Herraa vastaan, oli siis kymmenen.

106  Nyt muistakaapa, he olivat nukahtaneet yhdessä vartiovuorossa, nukkuivat toisen vuoron, kolmannen vuoron, aina seitsemänteen vartiovuoroon saakka. Mutta he menivät todella Herraa vastaan. Ja muistakaa, kun he lähtivät, Herra tuli. Se oli tulemista Herran omaan aikaan. Riippumatta siitä, kenen vartiovuoro oli…

107  Jeesus puhui siitä, että jotkut nukahtivat ensimmäisessä vartiovuorossa ja toiset toisessa, ja jotkut… Mutta Herran tullessa he kaikki heräsivät. Mutta tässä tapauksessa, oli viimeinen vahtivuoro, sillä he kaikki lähtivät ulos, kaikki kymmenen, Herraa vastaan. Ja viisi poltti lamppunsa loppuun, eivätkä he olleet ottaneet öljyä; viidellä oli öljyä.

108  Nyt muistattehan, Minkä vertauskuva öljy on Raamatussa? Voisiko joku sanoa? [Seurakunta vastaa: ”Pyhän Hengen”] Pyhän Hengen! Silloin, te voitte olla puhtaita, ja tahrattomia, ja pyhitettyjä ilman Pyhää Henkeä. Puhdistaminen tarkoittaa jotakin jonka…

109  Kuunnelkaapa, minä otan tällaisen pienen pullon. Ja se makaa täällä kanatarhassa, ja se on täynnä likaa. Minä poimin sen ylös; se on vanhurskautus: ”Minä käytän tätä syntistä.” Ja seuraava juttu mitä teen, jos aion käyttää sitä; minun on puhdistettava se. Ja sitten, jos puhdistan sen, mitä minä silloin teen? Pyhitän sen. Sana pyhitetyksi tekeminen– tarkoittaa ”puhdas,” sama juttu kuin pyhä. Pyhä– pyhä on heprean sana, pyhittää on kreikan sana. Sana pyhittää merkitsee ”puhdistaa ja panna syrjään käyttöä varten.” Mutta sitten, siunattuja ovat ne, jotka isoavat ja janoavat vanhurskautta sillä heidät ravitaan, sitten heidät otetaan käyttöön.

110  Nuo astiat… Vanhan Testamentin ilmestysmaja, alttari pyhitti astiat, ja ne pantiin sivuun käyttöä varten. Kun ne täytettiin, ne olivat käytössä.

111  Siis, tässä on se, jossa te rakkaat, kalliit nasarealaiset ja niin edelleen, jätitte totuuden. Näettekö? Me kaikki… Miksi te epäonnistutte? Miksi helluntailaiset karkasivat ja jättivät teidät?  Koska te kieltäydyitte kulkemassa valossa. Juuri niin on! Ymmärrättekö? Juuri niin. Ensimmäinen alttarini, jonka ääressä koskaan olen polvistunut, oli kallis vanha nasarealaisalttari täällä. Jumala siunatkoon heitä, hyvä, pyhä, puhdas seurakunta, mutta te olette niin lakihenkisiä, että kuljette: ”Sinun on tehtävä näin ja sinun on tehtävä noin. Sinun on tehtävä tämä”, ettekä te tajua, että kyse on Jumalan armosta ja teidät on kutsuttu valinnan perusteella. Ei se ole sen vallassa, joka tahtoo tai sen, joka juoksee, vaan Jumalan, joka on armollinen. Ymmärsittekö? Jumala määräsi ennalta seurakunnan ennen maailman perustamista – meillä on tästä kysymys hetken päästä, ymmärrättekö? – määräsi seurakunnan ennalta ennen maailman perustamista.

112  Te ette voi, murehtimisellanne lisätä ikäänne kyynäränkään vertaa. ”Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei Isä ensin vedä häntä.” Näettekö? Katsokaas, se, joka kutsui, oli Jumala; Jumala oli se, joka veti, Jumala, joka asetti seurakunnan. Nyt, nyt, te sanotte: ”Veli Branham, tuohan on silkkaa kalvinismia.” Ei, ei ole. Siis, odottakaapa! Minä en usko, että Jumala poimii ihmisen, ja vain sanoo: ”Hei, minä aion poimia sinut ja…”

113  Kaikki nuo baptistit ja presbyteerit sanovat: ”Jaa, minä uskon Herraan, ei minun tarvitse– älkää tuomitko minun omatuntoani!” Eipä ihme, että sinulla ei ole mitään, mitä tuomita. Ihmiset sanovat: ”No, ei tanssiminen vahingoita minua. Pikku ryypyn ottaminen seuran vuoksi ei vahingoita minua.” Koska sinulla ei ole mitään, mitä voi loukata. ”Ei kaksimielisten vitsien kertominen minua haittaa.” Miksi ei? Sinussa ei ole mitään, mikä loukkaantuisi.

114  Mutta en minä palvele Herraa siksi, että uskon, että Hän heittäisi minut helvettiin, jos en tee sitä; minä palvelen Häntä, koska rakastan Häntä. Palvelen Häntä, koska minussa on sisällä jotakin. Jos te lähdette ulos ja sanotte: ”No, minun on lakattava tekemästä tätä, koska minun seurakuntani ei usko siihen”, te olette ainoastaan vain teeskentelijä.  Näin on. Mutta, jos te teette sen siksi, että te rakastatte sitä, ja– ja se on lahjoitus Jumalalle, ja jotakin sinun sydämessäsi, joka saa Rakkauden Jumalaan niin paljon suuremmaksi kuin muut asiat, siis silloin olet oikeilla linjoilla. Mutta jos minä en juo, polta, pure mälliä, kiroile, tee mitään muutakaan, minä menen silti helvettiin. Varmasti! Minä liityin kaikkiin seurakuntiin, minut kastettiin, ja sain nimeni kaikkiin kirjoihin, ja olin merkittävässä asemassa, ja elin hyvän elämän: ”Ellei ihminen synny uudesti, hän ei voi edes nähdä Jumalan valtakuntaa.” Näin on!

115  Siis, nuo neitsyet, kymmenen heistä, hellittivät. Se, mikä hämmensi nasarealaiset ihmiset oli tämä: koska helluntailaiset ottivat kielilläpuhumisen alkuperäiseksi todisteeksi Pyhästä Hengestä. He saivat ihmiset alttarille ja panivat heidät sanomaan mitä tahansa uudelleen ja uudelleen, kunnes he puhuivat kielillä. Todellinen, tosi helluntailainen ei mene sellaiseen. Perkeleellä oli paljon asioita myös teidän nasarealaisseurakunnissanne. Ymmärrättekö? Ja hänellä on runsain mitoin niitä asioita helluntaiseurakunnassa, mutta, mitä tulee Pyhän Hengen kasteeseen, se on totta. Se on ehdottomasti totta.

116  Heitä on paljon, tiedän kyllä. Olen kuullut ihmisten puhuvat kielillä. En voi tuomita; minua ei lähetetty tuomitsemaan. Olen kuullut runsain mitoin sitä; se kuulosti helisevältä vaskelta ja kiliseviltä symbaaleilta. Mutta minä tiedän, että heillä oli myös aito Pyhä Henki, joka puhuu kielillä. Ja minä tiedän, että se pitää paikkansa. Kyllä vain!

117  Mutta olen nähnyt ihmisten tulevan sisään ja sanovan: ”Kunnia Jumalalle, minä sain sen.” No mutta, se on sama juttu… Älkää nimittäkö helluntailaisuudeksi sitä, kun ihmiset hyppivät ylös – alas ja puhuvat kielillä, ja sitten te olette nähneet heidät ulkona jonkun toisen vaimon tai aviomiehen kanssa.

118  Te sanotte: ”Onko tuo Pyhä Henki?” Te nasarealaiset huusitte pitkin lattioita ja teitte sitä samaa. Te sanoitte, että saitte sen silloin, kun te huusitte. Näettekö? Ei ole todellakaan mitään tapaa millä osoittaa se– kuin se elämä, jota elätte. ”Hedelmistään te tunnette heidät.” Sillä tavalla se on. Jumalinen elämä ja Kristus, joka tekee teissä työtään ja vahvistaa todeksi Sanat; merkit ja ihmeet seuraavat jumalista elämää, sitä on ”aito asia.” Siis, teillä voi kyllä olla runsaasti merkkejä, muttei elämää. Te voitte kyllä imitoida elämää ilman merkkejä, mutta kun te näette ne yhdessä, niin siinä se on. Se on sitä.

119  Katsokaa, joku nainen leikkaa itselleen leninkiä. Hänellä on suuri kappale kangasta. Miksihän me nimittäisimme sitä? – kaliko, gingham, tai sellaista, jotakin sen nimistä, minkä te tiedätte. Sanotaanpa, että se on silkkiä. Ja hänellä on kaava. Ja hän tarkastelee tuota suurta kankaanpalaa. Nyt, se on hänen asiansa, mihin hän tämän kaavan asettaa.  Onko näin? Hän voi valita sen mistä tahansa tämän kankaan osasta, ja koko kangas on pyhitetty, se on puhdas. Näettekö, tätä on valinta. Jumalan valinta. Siis mitä Hän tekee? Jumala ottaa valitsemalla ja asettaa tämän Kristuksen kaavan sinne, mihin kohtaan kangasta hän tahtoo. Sitten se leikataan irti. Kankaan jäännös on aivan yhtä pyhä, kuin tämäkin osa oli pyhä, mutta Jumala valitsi ennen maailman perustamista. Eikö Paavali sanonutkin Korinttolaiskirje – Korinttolaiskirje 8, tarkoitan Roomalaiskirje 8, että –”Voiko valaja –voiko savi valajalleen: ’Miksi minusta tällaisen teit?’” Voiko Jumala, joka on oikeamielinen, kun Hän sanoi Eesaulle tai Jaakobille, ennen kuin kumpikaan poika oli syntynyt tai tehnyt hyvää tai pahaa: ”Eesauta minä vihasin, mutta Jaakobia rakastin”? Se tapahtui ennalta tietämisen vuoksi, hän tiesi, mikä Eesau oli ja mikä Jaakob oli. Hän tietää, mitä ihmisessä on. Ennen maailman perustamista Hän tiesi, Hän…

120  Jos voisi selittää sanan ääretön… No, sana ääretön… Sanotaan, että maailmassa on ollut sata miljardia tonnia sääskiä (jotka eivät vielä ole aloittaneet), sata miljardia tonnia sääskiä, maailmassa, ja jokainen niistä on räpäyttänyt silmäänsä sata biljoona miljardia kertaa. Eikä yksikään niistä todella ole räpäyttänyt silmäänsä niin, ettei Jumala olisi tiennyt sitä ennen maailman perustamista. Se on äärettömyyttä. Se on suunnilleen sitä, mitä sana ”äärettömyys” tarkoittaa.

121  Hän on ääretön. Siispä, ennen maailman perustamista, Hän tiesi aivan täsmälleen, mitä sinä tulisit tekemään. Ja Hän lähetti Kristuksen, ei olemaan vain… Jos joku… ”No, jos minä vain lopetan pahuuteni ja seuraan Häntä”, tai jotakin sellaista, se ei ole sitä. Hän tiesi kuka tulisi pelastumaan, niinpä Hän lähetti Kristuksen pelastamaan sitä, jonka Hän näki tulevan pelastumaan. Näin se tarkalleen on.

122  Siis, seurakunnalla itsellään on ikuinen turva. Jos olette seurakunnassa, te olette turvassa seurakunnan kanssa. Mutta kun menette seurakunnasta ulos, te ette ole turvassa. Ymmärrättekö? Siis, pysykää seurakunnassa.

123  Miten te pääsette seurakuntaan? Kättelemälläkö, kirjoittamalla nimenne johonkin kirjaan?  Yhden Hengen kautta meidät kaikki on kastettu yhteen ruumiiseen; se on seurakunta. Miten? Pyhän Hengen kasteen kautta, meidät on sinetöity Kristuksen ruumiiseen. Kuinka kauan? Lunastuksenne päivään asti. Ef. 4:30, ”Älkää murehduttako Pyhää Henkeä, jonka kautta teidät on sinetöity lunastuksenne päivään saakka.” Sinetöityinä aina lunastuksenne päivään saakka. Nyt. Varmasti, varmasti, sitä on Pyhä Henki.

124  Ja siis, että seurakunta oli jo otettu ylös, ja naisen siemenen jäännös, joka piti Jumalan käskyt, ja jolla on usko Jeesukseen Kristukseen, ymmärrättekö? ei morsian – [vaan] naisen siemenen jäännös. Sitten tuo lohikäärme syöksi suustaan vettä käydäkseen sotaa tuon siemenen jäännöksen kanssa. Se tapahtuu, kun protestanttikirkko, kirkkojen yhteenliittymä, joka on pedon kuva, alaisena, joka on nyt muodostettu… Ja silloin tulee olemaan boikotti kaikkia tämän kaltaisia seurakuntia kohtaan.

125  Niin kuin meillä on tuo suuri veronkeräysjuttu täällä juuri nyt, kiista, ja yritetään sanoa, että me emme ole seurakunta – ja meillähän on perustuslaillinen oikeus sanoa, että me olemme seurakunta. Niin kauan kuin perustuslaki on voimassa, eikä tule muutosta, silloin, meillä varmasti on oikeus, yhtä paljon kuin kaikilla on oikeus. Meidän esi-isämme puolustivat sitä. Mutta, mitä me olemme tehneet, me [kansakunta] olemme rikkoneet jokaisen perustuslaillisen lain, mitä rikkoa saattaa. Ja pian kirkkojen liitto, johon kaikki seurakunnat ja kirkkokunnat kutsutaan… ja perkele tulee sisään ja tuo maailmallisuuden ja kaikkea paikallisseurakuntien jäseniin, ja sen sellaista… Ja suuret seurakunnat, ja ryhmät, ja seurapiirit… kun vanha pikku seurakunta, joka on yhä alhaalla [maan päällä] ja syntyy uudesti, sekasotkussa, kuten jokainen syntymä on, yhä maksaa hintaa, joutuu aina vain ahtaamalle, menee ja kuolee, ja käyttäytyy samoin, kuin silloin, kun helluntaipäivänä synnyttiin ensimmäistä kertaa, samanlainen seurakunta täällä… Ne suljetaan ja eristetään ja kirkkojen yhteenliittymän toimesta. Siitä tulee boikotti – vähän niin kuin yhdistys tai semmoinen. Sinä joko tulet sisään tai menet ulos.

126  Pedon merkki on olemassa tänään, ja Jumalan Sinetti on Pyhä Henki. Kieltäytyminen siitä, on pedon merkki. Jos joku, joka näkee Pyhän Hengen – ja teidän tulisi ottaa vastaan Se, ettekä te tee sitä, te otatte automaattisesti pedon merkin, koska olemassa on vain kahta luokkaa: kaikki, joilla ei ole Jumalan Sinettiä, heillä on pedon merkki. Niinpä, saada Jumalan Sinetti, on saada Pyhä Henki. Hylätä se, on omistaa pedon merkki. Siinä koko juttu. Täsmälleen näin on.

127  Siis, morsian lähti ylös, jäännös jäi tänne. Ja hän on juuri se, joka tulee toisessa ylösnousemuksessa. ”Autuas ja pyhä on hän, jolla on osa ensimmäisessä ylösnousemuksessa, heihin toisella kuolemalla ei ole valtaa.” Näin on. Toinen ylösnousemus tulee olemaan valkoisen valtaistuimen tuomio, silloin seurakunta… ”Ettekö tiedä,” sanoi Paavali, ”menette uskottomien joukkoon ja lakimiesten ja niin edelleen, kun pyhät tulevat tuomitsemaan maailmaa.” Nämä asiat pitää tuomita seurakunnan edessä, ei epävanhurskaitten rauhantuomarien ja niin edelleen, vaan seurakunnan edessä meidän asiamme pitäisi. Että rohkenettekin viedä toinen toistanne lain eteen. Ja Jumala surkuttelee [/säälii] ihmistä, joka vie kristityn lain eteen. Näin on. Eikä Paavalikaan rohkaissut heitä tekemään sitä.

128  Siis, siinä on morsian, ja tuolla menee nukkuva neitsyt, jätettynä maan päälle. Viisas neitsyt menee taivaaseen öljyä lampussaan.

Tiedän, että voisimme käyttää kovasti aikaa tähän, mutta minun–meinaan kiirehtiä, jotta pääsen tämän läpi.

129  ”Tekeekö kristitty syntiä?” Ehdottomasti ei! Ei ole Sananpaikkaa, jossa kristitty tekisi syntiä. Hän ei voi tehdä syntiä. Tiedän, että tätä paheksutaan. No, mennään vain I Joh. 3, ja katsotaan, mitä Sana sanoo. Kristitty ei tee syntiä.

130  Oletteko koskaan nähneet mustaa valkoista lintua, tai valkoista mustaa lintua? Oletteko koskaan nähneet humalaista selvää miestä? Ette! Ette ole koskaan nähneet synnintekijä pyhääkään. Sellaista ei ole olemassa.

131  Siis, jos tämä menee vähän araksi, pankaa paljon palsamia, tiedättehän, ja se–se hoitaa sitä vähäsen siis.

132  Siis, Sana on meidän ehdoton, erehtymätön todiste siitä, mistä me puhumme. I Joh. 3. luku ja 9. jae. Selvä, kuunnelkaas tätä!

Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot.

Kuunnelkaapa, oletteko valmiita? Ovatko takit päällä, ja sotavarustukset kiinnitetty? Kuunnelkaa tarkasti, sillä tämä on tyrmistyttävää.

Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä… (Kuinka?) …sillä hänen siemenensä… (Hänen siemenensä – siis Jumalan.) pysyy hänessä; (tuossa ihmisessä!) …eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.

Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta… ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.

Miten teillä voi olla kirkkokuntia ja pystytätte raja-aitoja ja semmoisia, ja sitten sanotte olevanne Jumalasta syntyneitä? Sellaista ei ole. Se on Saatanan jäljittelyä. Näin on. Mutta ihminen, joka on syntynyt Jumalasta, ei voi tehdä syntiä; hänen on mahdotonta tehdä syntiä.

133  Katsokaa! Minäpä otan tämän krusifiksin hetkeksi, jos se tulee alas tuolta. Kuka on syntiuhri? Jeesus Kristus. Kuinka me pääsemme Kristukseen? Kuka kuoli meidän tähtemme? Kristus. Minkä tähden Hän kuoli? Meidän syntiemme. Hän otti minun rangaistukseni. Onko niin? Ja sitten, miten minä pääsen Häneen? Yhden Hengen kautta meidät on kastettu yhteen ruumiiseen. Ja kun olemme tässä ruumissa, me olemme veren peitossa ja vapaita tuomiosta. Hän ei voi tehdä syntiä, koska veri on hänen uhrinansa päivin ja öin. Halleluja! Hän ei voi tehdä syntiä. Hänellä ei ole halua syntiin. Jos hän tekeekin sitä – jos hän tekee jotakin väärää, hän ei tarkoita tehdä sitä.  Raamattu sanoo Hebr. 10. luvussa: ”Jos me tahallamme teemme syntiä päästyämme totuuden tuntoon, ja Hän on totuus; ei ole enää uhria meidän syntiemme edestä. Se, joka hylkää Mooseksen lain, kuoli kahden tai kolmen todistajan nojalla, kuinka paljon ankaramman rangaistuksen luulette ansaitsevan sen, joka tallaa jalkoihinsa Jeesuksen Kristuksen veren ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty ja pilkkaa armon tekoja?”

134  Sillä yhden Hengen kautta, meidät on kaikki kastettu yhteen ruumiiseen ja me olemme vapaita synnistä, emmekä voi tehdä syntiä. Meitä odottaa sovitus. Ja jos sydämessäsi on vielä halu syntiin, sinua ei ole vielä kastettu tuohon ruumiiseen… koska sinä olet kuollut ja sinun elämäsi on kätketty Kristukseen Jumalan kautta ja Pyhä Henki on sinetöinyt sen. Kristityt eivät tee syntiä. He tekevät virheitä, mutteivat tee syntiä. Aamen! Siinä syy, miksi he eivät, koska he eivät voi tehdä syntiä.

135  Kuinka minulla voisi olla… Jos minä menen kaupungin läpi täällä, ja pormestari sanoo: ”Herra Branham, tiedän, että te teette sairaskäyntejä. Täällä on nopeusrajoituksia. Kaupungin suurin nopeusrajoitus on noin kolmekymmentä mailia tunnissa. Mutta minä annan teille luvan ajaa yhdeksää kymppiä, jos haluatte, koska luotan teihin, ettette tee sitä, ellei kyse ole hätäpuhelusta tai joku on kuolemassa jossakin autonromussa. Ja minä annan teille luvan, kaupungin pormestarina, että te voitte ajaa päin jokaista punaista valoa, tehkää mitä vain tahdotte, antakaa mennä vain.” Kuinka mitätön konstaapeli voisi pidättää minut täällä, ajamisesta neljää kymppiä kolmen kympin alueella? Ei hän voikaan. Minä en voi rikkoa yhtäkään tämän kaupungin nopeusrajoitusta, koska mitä? Minä olen nopeusrajoitusten yläpuolella. Toivon, että te ymmärrätte tämän.

136  Ja kun olemme kuolleet, ja Jumala on tunnustanut katumuksemme, Hän on tunnustanut kasteemme, Hän on tunnustanut oman Poikansa veren, jota on käytetty uskon kautta, Hän tunnisti ennalta tuntemisensa, ja tiesi, että minä tulisin tekemään niin, ja Hän tunnustaa minut Kristuksessa, kuolleena… Ja Kristus kuoli minun sijassani, kun Hänet tapettiin ennen maailman perustamista. Kristittynä, minun nimeni pantiin Hänen kirjaansa. Halleluja! Kristus kuoli minun kuolemani. Kristus on minun uhrini. Ja Jumala ei voi lukea syntiä enää minun syykseni. Hän on antanut minulle Pyhän Hengen sinetin todisteeksi, että olen siirtynyt kuolemasta elämään. Fiuh! Sen se tekee.

137  Silloin ne, jotka ovat syntyneet Jumalasta, eivät tee syntiä, koska he eivät voi tehdä syntiä. Vanhassa Testamentissa, oli joka vuosi muistutus synnistä. Mutta Kristus pyhitti palvojan yhdellä uhrilla ikuisiksi ajoiksi. ”Palvojilla, kerran puhdistettuina, Hebr. 10 –palvojilla, kerran puhdistettuina, ei ole enää tuntoa synneistä.” Niin ottakaapa näitä ihmisiä, jotka juoksentelevat seurakunnassa ja hyppelevät sinne tänne, ja huutavat, ja puhuvat kielillä, ja käyttäytyvät aivan juuri kuin kristityt, ja lähtevät pois, ja sitten seuraavana vuonna heidän on taas palattava takaisin – seuraavalla viikolla. He eivät ole tulleet alun alkaen todellisuudessa mihinkään. He vain esittävät, sillä Raamattu sanoo, että Pyhä Henki sinetöi meidät Kristukseen lunastuksemme päivään saakka. Halleluja! Tämä saa minut viimeistään vakuuttuneeksi – koska Jumala lupasi sen.

138  Ei tehdä enää syntiä [/Ei enää syntiä]. Kysymys synnistä on päätetty. Siitä syystä synti näyttää kristitystä niin likaiselta. Siitä syystä naiset tuolla ulkona shortseissaan näyttävät kristitystä niin hävyttömiltä. Siitä syystä säädyttömyys, miksi siivottomat jutut, siksi tupakointi, juopottelu, uhkapelit, kaikki nämä television sensuroimattomat ohjelmat, kaikki se tavara näyttää saastalta. Miksi? Te olette eri valtakunnasta. Te olette syntyneet Jumalan Valtakuntaan ja sinetöidyt Pyhällä Hengellä aina lunastuksenne päivään saakka.

139  Se, joka on syntynyt Jumalasta ei tee syntiä, koska hän ei voi tehdä syntiä. Hänessä on Jumalan siemen, eikä hän voi tehdä syntiä. Niin kauan kuin Pyhä Henki on hänessä, Se ottaa pois halun syntiin. Aamen! Te ette voi tehdä syntiä; siihen ei enää ole halua.

Voisimme käyttää tähän paljonkin aikaa, mutta, täytyy pitää kiirettä. Muuten me emme pääse näitä läpi, ikävä kyllä.

  1. Miksi ne seurakunnat, jotka kastavat Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen ja sallivat naissaarnaajien saarnata, miksi niillä on niin paljon mahtia ja valtaa?

140  Siis, onpa kiperä kysymys. Nyt, minä tiedän, että puhun ihmisille, jotka ovat tästä eri mieltä, mutta kristittynä, minun on sanottava se. Raamatussa ei ole Kirjoituksiin perustuvaa valtuutta kastaa Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen. Raamatussa ei ole yhtäkään ihmistä, joka olisi koskaan kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen. Se on katolinen traditio, jota opetettiin kuudennella vuosisadalla.

141  Raamatussa ei ole koskaan ollut ihmisten pirskottelua tai valelua, vaan upotus. Jos haluatte ymmärtää tämän, minulla on siitä täällä sekä kreikankieltä että hepreaa.

142  Ja helluntaipäivänä, Pietari vaati, että ihmisten oli tehtävä parannus, ja otettava kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen syntiensä anteeksi saamiseksi. Ja Isä, Poika ja Pyhä Henki eivät ole nimiä. Isä, Poika ja Pyhä Henki… Matteus 28:19 sanotaan: ”Menkää siis, opettakaa kaikkia kansoja, kastamalla heitä nimeen,” ei nimiin – nimeen, yksikkömuoto… Ei Isän nimeen, Pojan nimeen, Pyhän Hengen nimeen, vaan Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Isä ei ole nimi; Poika ei ole nimi; Pyhä Henki ei ole nimi. Ne ovat titteleitä, jotka kuuluvat Nimeen.

143  Nyt, kymmenen päivän kuluttua, Pietari sanoi: ”Tehkää parannut, jokainen, ja ottakaa kaste Jeesuksen Kristuksen nimeen.” Isä, Poika ja Pyhä Henki, katsokaa, kuinka äärimmäisen kolminaisuusopillinen käsitys… Näettekö, yritetään tehdä kolme Jumalaa. Ei ole kolmea Jumalaa. Haluaisin lukea sen teille täältä alkukielellä kreikaksi. Ainut näkökanta, miksi ihmiset oli kastettu Jeesuksen nimeen, ja Raamattu sanoo sen alkuperäisellä kreikankielellä, oli siksi, että Hänet tunnistettaisiin Jumalaksi.

144  Isä, Poika ja Pyhä Henki ovat saman Jumalan virkoja. Hän oli Isä; Hän oli Poika; Hän on Pyhä Henki. Kolme virkaa tai kolme ajanjaksoa, Isyyden, Poikuuden ja Pyhän Hengen ajanjakso. Mutta Isällä, Pojalla ja Pyhällä Hengellä on yksi nimi: Herra Jeesus Kristus.

145  Jokainen ihminen siitä lähtien kastettiin Jeesuksen Kristuksen nimeen, ja silloin oli joitakin, joita ei ollut kastettu mihinkään nimeen, ja alkuperäinen kreikka sanoo juuri tässä ja sekä heprea, että kaste Jeesuksen nimeen tapahtuu syntivelasta vapauttamiseksi sekä kreikaksi että hepreaksi. Vapautus velasta tarkoittaa: ”antaa anteeksi” tietenkin. Jos minä vapautan velasta, se tarkoittaa ottaa se pois. Vapauttaa velasta–”ottaa se pois.”

146  Mutta Raamatussa ei ole Sananpaikkaa… Ja Paavali, apostoli, kulki sitä kautta ja löysi joitakin baptistiveljiä, Ap.t. 19. Heillä oli hauskaa; he huusivat; he iloitsivat todella ja tekivät valtavia asioita; ja he saarnasivat, iloitsivat leirissä.

147  Akylas ja Priskilla 18. luvussa olivat vierailleet näiden ihmisten luona, Apollos; he olivat baptisteja. Ja Paavali meni heidän luokseen, ja hän sanoi: ”Saitteko Pyhän Hengen uskoon tultuanne?”

Ja he vastasivat: ”Emme tienneet, että Pyhä Henki on edes olemassa.”

148  Hän sanoi: ”Miten teidät kastettiin?” Minä tiedän, että King Jamesissa on ”mihin”, alkuperäisessä sanotaan ”miten.” ”Mihin tai miten teidät kastettiin?”

149  He vastasivat: ”Meidät kastoi sama mies, joka kastoi Jeesuksen, Johannes.” Paavali sanoi: ”Se ei toimi enää. Teidät pitää kastaa uudelleen.” Ja kun he kuulivat tämän, he palasivat veteen ja heidät kastettiin uudelleen Jeesuksen Kristuksen Nimeen. Paavali pani kätensä heidän päälleen, ja Pyhä Henki tuli heidän päälleen. Nyt, jos tämä – jos Isä, Poika ja Pyhä Henki, sanotaan tässä, ja Herra Jeesus Kristus, sanotaan tässä, en voi osua kumpaankin maaliin. Sen pitää mennä oikein.

150  Nyt, Matt. 28:19, se on viimeinen luku ja viimeinen jae Matteuksessa. Jos luette rakkaustarinan, ja siinä sanotaan: ”John ja Mary elivät onnellisina elämänsä loppuun asti,” keitä ovat John ja Mary? Palatkaa ensimmäiseen kirjaan; ottakaa selvää, keitä he ovat. Katsokaa keitä John ja Mary olivat, jotka elivät onnellisina elämänsä loppuun asti. Jos Jeesus sanoi: ”Menkää kastamaan Isän Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen,” ja i ei ole nimi, poika ei ole nimi, ja Pyhä Henki ei ole nimi, niin mistä Hän sitten puhui? Kuka on Isä, Poika ja Pyhä Henki? Menkää sen ensimmäiseen, ja lukekaa. Minä siteeraan Jeesuksen Kristuksen sukupuun mukaan, 1. luku, 18 jae:

Jeesuksen Kristuksen syntyminen oli näin…

Kuunnelkaa oikein tarkasti. Tuo tolppa, kutsutaan vaikka sitä Isäksi, tätä pönttöä, Pojaksi, tätä Pyhäksi Hengeksi. Siis, kuka on Jeesuksen Kristuksen Isä? Jumala on. Hyväksyttekö kaikki sen? Jumala on Jeesuksen Kristuksen Isä. Tämä on Isä Jumala. Tämä on Poika Jumala. Tämä on Pyhä Henki Jumala.

Jeesuksen Kristuksen syntyminen…oli näin…

Matteus 1:18: Kun… hänen äitinsä Maria oli kihlattu Joosefille, huomattiin hänen ennen heidän yhteenmenoaan olevan raskaana… [Seurakunta sanoo: ”Pyhästä Hengestä!”]

Minä luulin, että Jumala oli Hänen Isänsä. Minusta Hän sanoi, että Jumala oli Hänen Isänsä. Niin, miten Jumala ja Pyhä Henki voivat molemmat olla Hänen Isänsä, jos he ovat kaksi eri ihmistä, kaksi eri persoonaa, persoonallisuutta, miten te haluattekin sen luokitella? Heidän on oltava yksi ja sama Persoona, tai Hänellä oli kaksi hengellistä isää.

Jeesuksen Kristuksen syntyminen oli näin. Kun… hänen äitinsä… kihlattu Joosefille, huomattiin hänen ennen heidän yhteenmenoaan olevan raskaana (ei Jumala Isästä, vaan) Pyhästä Hengestä.

Ja tämä kaikki on tapahtunut, että kävisi toteen, minkä Herra on puhunut profeetan kautta, joka sanoo:

”Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan… (Näettekö?) …ja tälle on annettava nimi Immanuel”, mikä käännettynä on: Jumala meidän kanssamme.

151  Ja Hänelle annettiin nimeksi, mikä? Jeesus. Selvä. Isä, Poika, Pyhä Henki. Nyt, Isä ja Pyhä Henki ovat yksi ja sama Henki. Mikä Henki on? Se on Jumalan Henki. Ja kun niin oli, Hän tuli Jeesuksen kasteessa ja asui Hänessä, ”Tämä on minun rakas Poikani, jossa minä olen mielistynyt asumaan.” Hän tuli alas ja asui Jeesuksessa, ja se teki Hänestä Immanuelin maan päälle. Mikä siis oli Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimi? [Seurakunta vastaa: ”Jeesus Kristus!”] Varmasti oli.

152  Pietarilla oli tuo sama ilmestys. Nyt, meidän tähtäimemme on kohdistettu. Me osumme napakymppiin. Katsotaanpa, ampuivatko opetuslapset sillä tavalla. Joka kerta, kun he kokoontuivat, joka kerta mainittiin kaste, ihmiset tuli kastaa Jeesuksen Kristuksen Nimeen, koska hän sanoi: ”Ihmisille ei ole annettu taivaan alla mitään muuta nimeä, jossa meidän tulee pelastua.” Se on perkeleen väärä käsitys, eikä sen tueksi ole yhtään Sananpaikkaa. Juuri niin.

153  Ja nyt, minä toivon, että se ei loukannut teitä, mutta se on totuus. Näettekö? Se on totuus, veli. Te ette voi… Te ette voi osua Isään, Poikaan, Pyhään Henkeen yhdessä paikassa ja Jeesukseen toisessa, kun ketään ei ole milloinkaan kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Jokainen ihminen Raamatussa oli kastettu Jeesuksen Nimeen, ja ne, joita ei ollut kastettu sillä tavalla, oli tultava kastetuksi uudelleen, ennen kuin he edes voivat saada Pyhän Hengen. Te voitte kyllä käyttäytyä niin kuin teillä olisi paljonkin voimaa. Sinun on seurattava Jumalan ääretöntä suunnitelmaa. Tarkalleen näin on. Selvä.

154  Isä, Poika ja Pyhä Henki on väärin. Naissaarnaajista, jokainenhan tietää, että se on väärin. Ettekö te sen vertaa tiedä! Toivoisinpa, että minulle olisi aikaa lukea se täältä kreikasta, mitä siinä sanotaan. Se sanoo: ”Jos teidän naisenne haluavat tietää jotakin, kysyköön aviomiehiltään, koska naisen on hävytöntä ja häpeällistä edes puhua seurakunnassa. Kreikka sanoo niin– tarkoitan, heprea. ”Niin kuin lakikin sanoo, olkoot hiljaa kaikessa ja alamaisia paimenellensa – näettekö? – sillä naisen on synnillistä ja häpeällistä puhua seurakunnassa.” Oi, jokaisen pitäisi tietää tämä. Ja nyt… Joka läpi koko Kirjoitusten, ja Timoteuksessa, ja eri Sananpaikoissa, olen kirjoittanut sen ylös tänne, se on totuus. Selvä.

155  Siis, miksi heillä sitten on valtaa? Sinä kysyt: ”Miksi niin on?” Katsohan, veli, kysytäänpä sinulta, tai sisko, kuka sitten oletkin, joka kysyt tätä, katsohan. Minä olen nähnyt muhamettilaisten keskuudessa yksiä voimallisimmista kokouksista, he huutavat, hyppivät, ottavat veitsen ja syöksevät sen sydämen läpi näin vain, ja kaatavan vettä sen läpi selkään, kävelevät tulen läpi paljain jaloin, kaikkea sellaista, makaavat piikkimatolla, ja – ja ottavat miekan ja pistävät sen oikopäätä suuhunsa ja työntävät ihan pohjaan asti tuosta vain – te voitte ottaa sen itse ja vetää pois, ja siinä on verta ja kaikkea muuta. Älkää edes puhuko noista asioista. Ymmärrättekö? Jeesus sanoi… Antakaapa, kun luen Sananpaikan, joka minulla on kirjoitettuna täällä, teille, Matteus 7:21-23: ”Monet tulevat minun tyköni sinä päivänä… Eivät kaikki, jotka sanovat: ’Herra, Herra, pääse valtakuntaan, vaan ne, jotka tekevät minun Isäni, joka on taivaassa, tahdon, menevät sisään. Sillä monet tulevat luokseni sinä päivänä, ja sanovat: ’Herra, enkö minä ole saarnannut Sinun Nimessäsi. Enkö ole ajanut ulos riivaajia, ja profetoinut, ja tehnyt kaikkia näitä muitakin asioita. Hän sanoo: ’Menkää pois luotani, te laittomuuden tekijät, minä en ole koskaan tuntenut teitä.” Ymmärrättekö?

156  Niinpä, älkää… Näettekö, totuus voi tulla ainoastaan yhtä tietä, veli. Nyt, en ole sanomassa, että ihmiset, jotka kastavat ihmisiä Jeesuksen Kristuksen Nimeen ovat kaikki menossa helvettiin. Minä en sano sitä. Jumala on tuomari; antaa Hänen tehdä mitä Hän haluaa, mutta Raamatussa ei ole pätevää sananpaikkaa, että ketään pitäisi kastaa Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen.

157  Paavali käski jokaisen, joka oli kastettu jollain muulla tavalla kuin Jeesuksen Nimeen tulemaan, ja kastattamaan itsensä uudestaan Jeesuksen Nimeen ja sanoi: ”Jos enkeli taivaasta tulisi ja saarnaisi muuta oppia, Gal. 1:8, hän olkoon kirottu.” Ja Paavali sanoi: ”Niin kuin olen ennenkin sanonut, niin sanon nytkin, jos enkeli taivaasta saarnaisi jotakin muuta teille, hän olkoon kirottu.”

158  Siis, se ei voi… Te ette voi saada osumaa tähän ja osumaa tähän. Isä, Poika ja Pyhä Henki, ja sanoa: ”Antaa heidän mennä, kaikki on kunnossa!” Ja Jeesuksen Nimeen, antaa mennä ja sanoa: ”Kaikki on kunnossa.” Jotakin on oltava olemassa, jonka täytyy osua kohdalleen. Jumala ei ole sekaannuksen alkuunpanija.

159  Ja teidän on kuljetettava se Raamatun läpi mistä kohdasta tahansa, ja teille selviää, että se on väärä kaste. Palatkaa sitten historiaan, ja kuudennella vuosisadalla, kun suuri Agtobus, uskoisin, joka kastoi tai yksi…Enpä sanoisi, että se oli Agtobus; minä unohdin sen nimen, joka kastoi… Esinikealaisissa isissä se oli, mikäli haluatte saada sen ennen–Nikean kokousta, 325 j.Kr. vielä kastettiin Jeesuksen Kristuksen nimeen. Ja kun katolinen kirkko pääsi valtaan, poimittiin Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimi. Ei kertaakaan ennen sitä ketään kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Se on katolinen tapa.

160  Luther toi siitä mukanaan melkoisen osan. Wesley toi loput, ja me menemme vieläkin sen mukaan. Ja katolinen katekismus, nimeltään Isiemme usko, uskoisin, sivulla 144, luulisin, sanoi – sanottiin: ”Pelastuuko yksikään protestantti?” Siinä sanottiin: ”Ehkäpä, jotkut heistä. He väittävät elävänsä Raamatun mukaisesti, mutta silti hyväksyvät katolisen opin.” Ja sanottiin: ”Raamattu, toiset katoliset, kastoivat Isän – Herran Jeesuksen Kristuksen Nimeen, mutta me otimme pois siltä sen arvon, ja korvasimme sen Isällä, Pojalla ja Pyhällä Hengellä, ja protestantitkin tunnustavat sitä.” Vielä mainittiin: ”Kenties, jotkut heistä pelastuvat.” Tuolla tavalla eivät pelastu! Selvä.

  1. Onko olemassa enemmän kuin yksi maailma?

161  Kyllä, on olemassa maailmojen maailmoja, Hebr. 1. luvussa 2 jakeessa, Hebr. 11. luku ja 3. jae, On maailmojen maailmoja. Jumala loi maailmat, m-a-a-i-l-m-a-t, maailmat.

  1. Onko enemmän kuin yksi taivas?

162  Kyllä. II Kor. 12:3 Paavali sanoi, että hän tunsi miehen, joka temmattiin kolmanteen taivaaseen. Ja Ilmestyskirjassa ja niin edelleen, on enemmän kuin se. Minun on vähän kiirehdittävä, koska ollaan – ollaan jo yli lopettamisaikani. Sopiiko, jos minä vain luen nämä loput ja vain (selvä!) kommentoin?

  1. Pääseekö vauva, Kristuksessa, ylöstempaukseen?

163  Ehdottomasti, mikäli hän on uudestisyntynyt. Olipa hän kuinka nuori tahansa, hän pääsee joka tapauksessa. Ymmärsittekö?

  1. Miksi Kristuksen piti ilmestyä minulle, kun olin ottamassa sakramentteja?

164  Niin, epäilemättä sinun sydämesi oli sopusoinnussa ja olit tulemassa Jumalan tykö tekemään sitä; ja siksi Hän ilmestyi sinulle. Näetkö, se voi olla ainoa syy, mitä minä tiedän. En voi sanoa sen – sen enempää mikä se… Katsotaanpa.

  1. Jos me olimme pelastettuja ennen maailma…(Oi, voi. Me emme halua jäädä tähän, emmehän?)Jos me olimme pelastettuja ennen maailman perustamista–olimmeko me?

165  Kyllä vain! Ilm. 13:8 sanoo, että te olitte pelastettuja ja teidän nimenne pantiin Karitsan Elämän Kirjaan ennen kuin maailma oli vielä luotu. Ja Ef. 1:4 ja 5… Antakaas, kun luen sen; se ei vie kuin hetken ja vain, että näette, että en vain – vain siteeraa sitä, minä olen – olen… Selvä, tässä, luetaanpa tämä:

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen… (Ef. 1. luku 3. jae.)

Ylistetty olkoon meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen Jumala ja Isä, joka on siunannut meitä taivaallisissa kaikella hengellisellä siunauksella Kristuksessa Jeesuksessa,

niinkuin… (kuunnelkaapa)… niinkuin hän ennen maailman perustamista oli hänessä valinnut meidät olemaan pyhät ja nuhteettomat hänen edessään… (kun Kristus kuoli edestämme, tietenkin.)

edeltäpäin määräten meidät lapseuteen, hänen yhteyteensä Jeesuksen Kristuksen kautta, hänen oman tahtonsa mielisuosion mukaan,

166  Siis, Ilmestyskirjassa…Minulla on se tässä; antakaas, kun otan sen aivan pikaisesti, niin että te–te näette, että minä en todella vain kuorruta sillä. Minä haluan lainata sitä. Ilm. 13:8, kuunnelkaapa tätä aivan pikaisesti.

Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.  (Silloin se tapahtui. Selvä.)

  1. Olimmeko – olimmeko me silloin henkiä?

167  Ei, emme vielä olleet mitään silloin, mutta olimme Jumalan mielessä. Ja Hän puhui sen ja se aineellistui. Jeesus tapettiin ennen… Kuinka moni tietää, että Jeesus Kristus oli ennen maailman perustamista tapettu Karitsa? Miksi? Jumala sanoi sen, ja kun Hän sanoi sen, se oli yhtä kuin loppuun saatettu. Ja kun Hän näki minut, Hän näki sinut ennen maailman perustamista, me olimme ainoastaan kuvainnollisesti Hänen mielessään. Sitten, kun me tulimme maailmaan, me olimme mies ja nainen – molemmat, miespuolinen ja naispuolinen. Hän erotti naisellisen hengen ihmisestä ja teki siitä naisen ja jätti mieheen maskuliinisen hengen.

168  Kun te näette naisen käyttäytyvän kuin mies, jotakin on vialla. Kun näette miehen käyttäytyvän kuin epämiehekäs [/akkamainen] nainen, jotakin on vialla.

169  Ja sitten Hän otti kylkiluun miehen kyljestä ja teki hänestä hänen apulaisensa, ja ne kaksi ovat yksi.

170  Mutta, ennen maailman perustamista, meidän nimemme… Kun Karitsa tapettiin, meidän nimemme pantiin Kirjaan, kun Jumala näki ennalta meidät omassa mielessään ja määräsi meidät ennalta tietämisensä perusteella ennen maailman perustamista. Voi veli, eikö tämä saa seurakuntaa pomppaamaan pystyyn ja juoksentelemaan pitkin käytäviä? Ajatelkaapa sitä. Te, jotka olette syntyneet uudesti, ennen maailman perustamista, Jumala pani teidän nimenne Karitsan elämänkirjaan. Kristus kuoli, ja lähetti Pyhän Hengen tänne kutsumaan teitä ikuiseen elämään. Te olette vastaanottaneet Sen; Hän sinetöi teidät. Te olette siinä lunastuksenne päivään saakka. Halleluja!

171  Siinäpä vasta kiinni pitämistä. Kyse ei ole siitä, pidänkö minä kiinni; vaan pitääkö Hän kiinni. Kyse ei ole siitä, mitä minä olen tehnyt; vaan mitä Hän on tehnyt. Ei näin: ”Minä lopetin tupakoinnin; lopetin valehtelun; lopetin varastamisen”; vaan Hän kuoli minun tähteni. Ja Hän otti minun henkeni minusta ja muutti minut uudeksi luomukseksi.

Nyt seuraava kysymys aivan tämän alla, joka on…Vikkelästi nyt, että saamme sen.

  1. Mikä ero on ruumiin, sielun ja hengen välillä?

Ruumis on se liha, miltä sinä näytät, jonka täytyy mädäntyä. Se syntyi isän ja äidin seksuaalisesta halusta. Sen täytyy mädäntyä. Se on kelvoton. Siksi, uudessa syntymässä, ylösnousemuksessa kun–kun sinut synnytetään jälleen uudessa ruumissa, Jumalan luova voima tulee puhumaan, niin kuin Hän teki Aadamille ja sinä tulet syntymään.

Job sanoi: ”Minulla on toive. Hän puhuu, ja minä vastaan Hänelle.” Näettekö? Siis, ruumis on se, mitä te katsotte, henki on se, mikä säätelee teitä, teidän sielunne on tuon hengen motiivi, tai tuon hengen luonto. ”Se sielu, joka syntiä tekee, sen on kuoltava.” Te olette syntyneet maailmassa, syntisen sielun kanssa. Se on, teidän henkenne luonto on syntinen. Te kaipaatte maailman asioita. Sitten Pyhä Henki laskeutuu, ja kastaa teidät ja muuttaa tuon hengen luonnon. Silloin se luonto, joka on teissä jäljellä, on taivaasta. Silloin te tunnustatte, että te olette pyhiinvaeltaja ja muukalainen. Silloin te olette syntyneet ylhäältä. Te olette ylhäältä, olette taivaan kandidaatti, olette uusi luomus Kristuksessa Jeesuksessa, jolla on sama ruumis, sama henki, se vain on muuttunut.

Ja te olette, tuon teidän henkenne luonto on muuttunut epävanhurskaudesta vanhurskauteen. Sitä on sielu, ruumis ja henki.

88b. Veli Branham, voiko kukaan tehdä Kristuksen tekoja ellei hän ole Kristus?

Ei. Siis, sinä, tarkoitatko, rakas henkilö, että…? Minäpä luen sen uudestaan.

Voiko kukaan tehdä Kristuksen tekoja ellei hän ole Kristus?

Sitä se on, ”Ellei hän olisi Kristus?” Varmasti. Otetaanpa Johannes, hetki vain. Johannes 14. luku ja minä haluan teidän katsovan tätä, nyt, voisitteko napata sen oikein nopeasti, siis sinä…Johannes 14:12, se on, uskoisin.

Me otamme sen aivan pikaisesti ja katsomme, mitä Jeesus sanoi tästä. Selvä: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille, joka…” kuka oletkin, ”Joka uskoo minuun, myös hän on tekevä niitä tekoja, joita minä teen.” Jokainen, jos…Tuo ihminen itse ei voi olla Kristus, mutta Kristuksen teot seuraavat jokaista uskovaa. Näettekö? Hän tekee Kristuksen tekoja jokaisessa. ”Joka uskoo minuun, on tekevä tekoja, joita minä teen.” Ei: ”Minä teen,” ”hän on tekevä, on tekevä,” ei: ”Minä.” ”Vaan hän uskoo minuun ja on tunnustanut uskonsa minuun ja on kuollut itsellensä ja minun Henkeni asuu hänessä ja hänestä tulee osa minua.”

Siis se ei tee hänestä Kristusta. Hänestä tulee osa Kristusta muun seurakunnan kanssa. Selvä. Hän ei ole Kristus, koska siitä tulisi antikristus, näettehän. Hänet otettaisiin pois Kristuksesta. Mutta hän voi olla, tehdä Kristuksen tekoja, jokainen uskova. Selvä.

88c. Me tiedämme, että siunattu Pyhää Henkeä ei anneta turhaa hokemista varten pyhien Kirjoitusten esittelemisellä, niinpä, sano minulle, miksi sanaa Pyhä Henki [Spirit – käänt. huom.] käytetään joskus, ja sanaa Pyhä Henki [Ghost – käänt. huom.] toisilla kerroilla. Minä tiedän, että siihen on oikea syynsä…syynsä ja minä haluaisin tietää, miksi.

Kyse on aivan samasta sanasta. Spirit ja Ghost ovat aivan sama asia. Ghost tai Spirit, aivan sama; ne ovat aivan sama, aivan sama. Selvä. Nyt me olemme pääsemässä aivan pojalle, nyt.

88d. Mikä tuo kanssasi oleva Tulipatsas on?

Tämäpä oli hyvä! Kristus! Pyhä Henki! Ei Se ole vain minun kanssani, vaan sinunkin kanssasi. Se ilmestyi juuri. Kun Raamattu opettaa, että Israelilaiset, mitä tapahtui? Tulipatsas seurasi heitä siellä. Eivät Israelin lapset tehneet ihmeitä. Se oli Tulipatsas, joka seurasi heitä. Onko näin? Kuinka moni tietää, että Se oli Liiton Enkeli, Logos? No mutta, totta kai, mehän tiedämme, että kyse oli Liiton Enkelistä. Selvä. Se oli Kristus. Mooses piti Kristuksen rikkauksia parempana kuin sitä…Egyptin rikkauksia. Onko näin? Selvä.

Silloin se oli Kristus, Logos, Aamutähti, Alfa ja Oomega. Hän tuli maan päälle. Hänet nähtiin useita kertoja. Ja=ja sellaisena, mitä me kutsuisimme, teofaniaksi, luulisin. Jo varhaisessa testamentissa Se nähtiin miehen muotoisena. Mutta Hän tuli lihaksi ja asui keskellämme, ja jumaluuden täyteys asui Hänessä. Selvä. Sitten Hän sanoi: ”Vähän aikaa, niin maailma ei enää näe minua, mutta te näette minut, sillä minä olen teidän kanssanne…” Onko näin? ”- maailman loppuun asti.” Sitten Hän palasi (miksi?) Tulipatsaaksi.

Kun Paavali oli matkalla Damaskokseen, tuo Tulipatsas kohtasi hänet ja löi hänet sokeaksi. Onko näin? Ja Hän sanoi: ”Saul, Saul, miksi sinä vainoat minua?”

Hän sanoi: ”Herra…” Mikäli huomasitte iso H tarkoittaa: ”Elohim.” ”Herra, kuka Sinä olet?”

Hän sanoi: ”Minä olen Jeesus.” Tulipatsas.

Ja tässä Hän on viimeisinä päivinä, juuri ennen Hänen näkyvää ilmestymistään, ja lähettää Henkensä niin hallitsevana ja niin todellisena, että Siitä on voitu ottaa valokuva. Ja tässä Se tulee seurakuntaan, voi tehdä sen juuri nyt, Pyhän Hengen avulla, sydämessäsi ei voi olla salaisuutta, mitä Se ei voi paljastaa. Raamattu sanoo Hebr. 4 luvussa, että Jumalan Sana; Jeesus on Sana. ”Alussa oli Sana ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sana tuli lihaksi ja asui keskellämme.” Pitääkö paikkansa? Ja ”Sana on terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka …elävämpi ja voimallisempi kuin kaksiteräinen miekka, tunkee läpi erottaen luun ja ytimen, luun ytimeen, ja sydämen ajatusten erottaja.”

Siinä se. Kyse ei ole minusta. Kyse ei ole sinusta. Kyse on Hänestä. Kyse on Tulipatsaasta, joka seuraa. Se on Pyhä Henki, Taivaan Herra, Logos, Jeesus Kristus, Alfa ja Oomega, Hän, joka oli, joka on ja on tuleva, Daavidin Juuri ja Jälkikasvu, Aamutähti, ”minä olen”, Isä, Poika, Pyhä Henki, Neuvonantaja, Rauhanruhtinas, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Ihmeellinen. Se on Hän. Ei ole riittävästi arvonimiä kuvaamaan Häntä…Hänen Nimeään.

Minä kiirehdin tämän kanssa, tämä on se suuri kysymys.

  1. Selittäisitkö sen teoriasi, että Eeva sai Kainin perkeleestä.

172  En minä niin ole sanonut; minä sanoin, että Eeva sai Kainin käärmeestä. I Moos. 4. 1. jae sanoo selkeästi, että: ”Aadam yhtyi vaimoonsa Eevaan; ja hän tuli raskaaksi ja synnytti Kainin, ja sanoi: ”Minä olen saanut pojan Herran avulla.” Varmasti! Kaiken elämän on tultava Jumalasta. John Dillinger tuli Jumalasta. Adolf Hitler tuli Jumalalta. Jokainen… George Whitfield tuli Jumalasta, ja samoin Bob Ingersol. Joka henkilö tulee Jumalasta.

173  Mutta, mitä minä sanoin on tämä: Ja haluan, jonkun repivän sen maahan. Ymmärrättekö? Raamattu sanoo, että Hän panisi (I Moos. 3:8). Minä… Kun tuo kysymys esitettiin, kun Eeva oli ollut – jotakin oli tapahtunut hänelle, hän tapasi käärmeen… Siis käärme ei ollut käärme; hän oli eläin, viekkain kaikista kedon eläimistä. Ei ollut mitään…

174  Nykytiede etsii jonkin eläimen luuta, joka liittäisi ihmisen ja apinan toisiinsa. Lähin, mitä on, on simpanssi. Sitä luuta ei kyetä löytämään. Ei koskaan, sillä se on käärme. Kyse on Jumalan ilmestyksestä.

175  Silmät auki! Käärme oli – kuin esihistoriallinen ihminen, jokin Jumalasta seuraava – tai ihmisestä seuraava. Siinä se ainut juttu on. Jos mikä muu eläin olisi sattunut–saatana olisi saanut ne, siemen ei olisi sekoittunut naisen kanssa. Ihmisen siementä ei voida sekoittaa minkäänlaisen eläimen siemenen kanssa. Se ei toimi. Mutta tämä eläin, joka voi sekoittaa sen siemenen, on täysin – se on hävinnyt. Jumala muutti sen käärmeeksi. Mutta muistakaa, kun…

Hän Sanoi: ”Miksi sinä piiloudut? Miksi peität itsesi viikunanlehdillä?”

Silloin he alkoivat siirtää vastuuta niin kuin armeija tekee. ”No joo.” Aadam sanoi, ”nainen, jonka Sinä annoit minulle, viekoitteli minut ottamaan hedelmän.”

176  Ja nainen sanoi: ”Käärme petti minut.” Nyt, mitä pettää tarkoittaa? ”Hän –hän petti minut.”

177  Ja Jumala sanoi: ”Minä panen vihollisuuden sinun siemenesi ja käärmeen siemenen välille.” Siemen! Käärmeellä oli kirjaimellinen siemen, ja se tuli Kainin kautta (Kainin kautta tulivat kaikki fiksut, sivistyneet ihmiset vedenpaisumusta edeltävässä maailmassa aina tulvaan asti.)  Ja tämän jälkeen tuli Aabel, joka tapettiin, ja Seet herätettiin hänen sijaansa kuvaamaan Jeesuksen kuolemaa, hautausta ja ylösnousemusta. Ja Hänestä tulevat vähäpätöiset ihmiset; lammaspaimenet ja niin edelleen, mutta Jumalaa pelkäävät ihmiset. Ja Jeesus sanoi, että tämän maailman lapset ovat viisaampia, fiksumpia kuin Valtakunnan lapset. Näin on!

178  Me emme voi verrata itseämme heihin. Älkää yrittäkö korottaa itseänne ollaksenne kuin he. Nöyrtykää Jumalan edessä. Älkää halutko olla fiksu ja viisas. – Halutkaa tuntea Jeesus ja jättäkää asia siihen – sillä käärmeen siemen on niissä tänään. Ja ihminen saa kunnian tiedemiesten takia, ja fiksujen miesten, ja sivistyneiden ja suurten oppineiden, jotka kuuluvat heidän seurakuntaansa. Minä ottaisin mieluummin miehen, joka tuntisi Jumalan, vaikka hän ei tuntisi aakkosia, kuuluvan minun seurakuntaani (näin!) kunhan vain hän on Kristuksen siementä.

179  Vaimon siemen, vaimon siemen, joka on Kristus. Maria synnytti Kristuksen. Ja käärmeen siemen, joka oli Kain, laskeutui Juudas Iskariotiin. Molemmat, sekä Juudas että Jeesus olivat tulleet lihaksi juuri silloin – Jumala ja perkele. Golgatan ristillä oli neljä ihmistä kuolemassa. Rosvo Jeesuksen kummallakin puolella, ja Juudas hirtti itsensä metsäviikunapuuhun, joka on risti: ”Kirottu olkoon hän, joka on ripustettu puuhun.”

Yksi rosvoista sanoi: ”Jos sinä olet Jumalan Poika, päästä meidät alas.”

180  Toinen sanoi: ”Herra, me kärsimme oikeuden mukaan, meitä rangaistiin; Mutta Sinä et ole tehnyt mitään. Muista minua, kun tulet valtakuntaasi.

Jeesus sanoi: ”Tänään, sinun pitää oleman minun kanssani paratiisissa.”

181  Siinä oli Jeesus, Evankeliumin saarnaaja ja saarnasi ristillä. Siinä taas saatana, menossa takaisin helvettiin, vieden mukanaan käärmeen siemenen: uskosta osattoman. Siinä oli Jumala joka oli palaamassa taivaaseen katuva syntinen mukanaan – vaimon siemen. Todella!

182  Kyse ei ollut perkeleen siemenestä; se oli käärmeen siemen. Ja käärmeellä oli siemen; Raamattu sanoo, että sillä oli siemen. Ja se on olemassa tänäkin päivänä, käärmeen siemen. Niin paljon…

Nyt, voitte kysyä minulta vielä lisää siitä. Olisipa meillä vain aikaa, minulla on kaikki sanat teille, ja…

  1. Selittäisitkö, mitä tarkoitetaan tällä: ”Ei tee syntiä” I Joh. 5:18?

Oi, pääsemme juuri sinne, uskoisin tässä. Se ehkä…Löysin sen; se kääntyi suoraan siihen. Ehkä Herra halusi minun lukevan sen. Selvä, I Joh:

Me tiedämme, ettei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä…

183  Varmasti ei! Minä kävin sen juuri läpi. Hän ei voi tehdä syntiä; hän on syntynyt Jumalasta. ”Ei tee syntiä”, hän ei voi tehdä syntiä, tuo siemen pysyy hänessä. Toinenkin Sananpaikka, johon saatat viitata täällä voisi olla Room. 4:8, 4 ja 5-8 jossa Jumala… Daavid puhui, pikemminkin, vuosia sitten sanoen: ”Siunattu se mies, jolle Herra ei lue syntiä.” Näettekö? Ja tietysti, hän ei tee syntiä.”

Nyt meillä on yksi vielä jäljellä ja sitten siinä kaikki. Katsotaanpa!

  1. Matt-…(Katsotaanpas.)Bill-veli, mikä ero on huoruuden ja aviorikoksen välillä, Matteus 19:9?

184  Jeesus sanoi Matteus 19:9:ssä: ”Joka hylkää vaimonsa ja nai toisen, muun kuin huoruuden tähden, tekee aviorikoksen.” Ero huoruuden ja aviorikoksen välillä; sanaa voidaan käyttää kummallakin tavalla. Mutta tehdäkseni selvän siitä, mistä Hän puhui täällä, että nainen, joka on naimaton ei voi tehdä aviorikosta, sillä hänelle ei ole aviomiestä, jota vastaan voi tehdä aviorikosta. Se tarkoittaa hänen kohdallaan epäpuhtautta. Hänen on tunnustettava se aviomiehelleen ennen kuin ovat aviossa, jos hän on tehnyt sellaista. Jos hän ei, ja hänen aviomiehensä saa sen selville myöhemmin, hänellä on oikeus panna nainen pois, koska hän teki väärän valan. Sillä Raamattu sanoo –”Olkoon teille tiedoksi (Minulla on se) jos jotkut pariskunnat ovat liittyneet jollakin muulla tavalla, kuin mitä Jumalan sana sallii, heidän avioliittonsa ei ole laillinen. Minä vaadin ja syytän molempia, että te vastaatte varmasti tuomiopäivänä, kun kaikki sydämen salaisuudet paljastetaan, jos jompikumpi teistä tietää jonkin esteen miksi te ette voisi laillisesti liittyä yhteen, tunnustatteko sen nyt.” Olkaa hyvät. Näettekö?

185  Siispä huoruus on sitä, mitä tyttö, kun hän elää epäpuhtaasti, se on huoruutta, koska hänellä ei ole aviomiestä. Mutta, kun hän on naimisissa, ja sitten hän elää sillä lailla, hän tekee aviorikoksen aviomiestään kohtaan

186  Eräs nainen tuli vähän aikaa sitten, ja hän sanoi: ”Voi, minä olen tunnustanut kaiken sen.” Hän oli neuroottinen, ja hänellä oli ollut hermoromahdus, ja hän sanoi: ”Minä olen tunnustanut kaiken sen Jumalalle.”

187  Minä sanoin: ”Sinun on tunnustettava se aviomiehellesi. Et sinä Jumalaa vastaan tehnyt aviorikosta; se oli sinun aviomiehesi.” Näin on.

188  Ja jos mies nai naisen ja nainen on elänyt epäpuhtaasti ennen kuin nai miehen, ja nainen tulee miehen luokse ja sanoo: ”Kulta, haluan kertoa sinulle jotakin. Olin ulkona toisen miehen kanssa, en koskaan kertonut sinulle,” Jeesus sanoi, että miehellä on oikeus panna hänet pois, ja naida toinen, koska he eivät olleet naimisissa alussa, koska nainen kertoi vilpillisesti – valheen häntä vastaan.

Nyt, tässä on toinen juttu… Kiitos.

  1. Selittäisikö I Johannes 5:16.

I Joh. 5, meillä on se täällä.

Jos joku näkee veljensä tekevän syntiä, joka ei ole kuolemaksi, niin rukoilkoon, ja hän on antava hänelle elämän, niille nimittäin, jotka eivät tee syntiä kuolemaksi. On syntiä, joka on kuolemaksi; siitä minä en sano, että olisi rukoiltava.

189  No niin. Me menemme… Otetaanpa vähän takaisin päin ja käsitellään se oikein nopeasti; tämä on viimeinen kysymys. Käännetäänpä Markus esiin, ja tämä selittää sen tarkasti, mitä ”synti, joka on kuolemaksi” on. On syntiä, joka on kuolemaksi, ettekä te edes rukoile sen puolesta. Otetaan Markus, 3, luku Markuksesta. Ja kun olemme löytäneet Markuksen 3. luvun, me otamme tämän Sananpaikan ennen kuin lopetamme. Mennään 3 ja 22.

Ja kirjanoppineet, jotka olivat tulleet Jerusalemista, sanoivat: ”Hänessä on Beelsebul…” (He olivat nähneet Hänen erottavan ihmisten ajatuksia.)…sanoivat: ”Hänessä on Beelsebul”, ja: ”Riivaajien päämiehen voimalla hän ajaa ulos riivaajia.”

Niin hän kutsui heidät luoksensa ja sanoi heille vertauksilla: ”Kuinka saatana voi ajaa ulos saatanan…  (Nyt, jos perkele voi parantaa, miten hän sen tekee?) ”…kuinka saatana voi ajaa ulos saatanan?”

Ja jos jokin valtakunta riitautuu itsensä kanssa, ei se valtakunta voi pysyä pystyssä.

(Ja jos minä…) Ja jos jokin talo riitautuu itsensä kanssa, ei se talo voi pysyä pystyssä.

Ja jos saatana nousee itseänsä vastaan ja riitautuu itsensä kanssa, ei hän voi pysyä, vaan hänen loppunsa on tullut.

Eihän kukaan voi tunkeutua väkevän taloon ja ryöstää hänen tavaraansa, ellei hän ensin sido sitä väkevää; vasta sitten hän ryöstää tyhjäksi hänen talonsa.

Kuinka hän voisi mennä sinne, sydämiin ja löytää mitä… (Ymmärrättekö?) jos se on Jumalasta?

Totisesti minä sanon teille: kaikki synnit annetaan…ihmisten lapsille anteeksi, pilkka…kuinka paljon pilkannevatkin;

mutta joka pilkkaa Pyhää Henkeä, se ei saa ikinä anteeksi, vaan on vikapää iankaikkiseen syntiin.” (Se on erottaminen [Jumalan] yhteydestä!)

Sillä… (Miksi Hän sanoi niin?) …sillä he sanoivat: ”Hänessä on saastainen henki.”

190  Jumalan Hengen, joka tekee näitä ihmeitä Kristuksessa, nimittäminen… ihmiset sanoivat, että se, mikä teki sitä, oli perkeleen henki; Jeesus sanoi, että se on anteeksiantamaton synti. Ja jos näette ihmisen… Rukoilkaa – älkää rukoilko hänen puolestaan, jos hän tekee pilaa Pyhästä Hengestä ja puhuu Pyhää Henkeä vastaan, edes rukoileminen sellaisen ihmisen puolesta on teiltä kielletty. Ymmärsittekö? Sillä se on synti kuolemaksi. On vain yksi synti. Jeesus sanoi, että kaiken laiset synnit annetaan anteeksi ihmisen lapsille, mutta Pyhän Hengen pilkkaa ei anneta anteeksi.

191  Nyt ihmiset sanovat: ”No, Pyhän Hengen pilkkaaminen…” Mitä on pilkkaaminen?” Tarkoittaa: ”puhua, ivata, tehdä pilaa, herjata.” Näin!

192  Miten he herjasivat Häntä? He sanoivat Pyhästä Hengestä, joka oli Hänessä, joka pani Hänet toimimaan ja tekemään niitä asioita, joita Hän teki: ”Hänessä on Beelsebul, paholainen. Se on riivaaja – ennustaja Hänessä saa aikaan nuo asiat. Hän näki ihmisten sydänten salaisuudet ja kertoi Filippukselle, että hän tiesi, missä hän oli ennen kuin hän kohtasi hänet. Hän ajoi ulos riivaajia, ja teki niitä asioita siellä; Hän teki niitä Beelsebulin voimalla, ja Hän on paholainen.” Ja Jeesus sanoi, että sitä syntiä ei koskaan anneta anteeksi, niin että se on anteeksiantamaton synti, jonka puolesta ei ikinä rukoilla. Sitä ei voida antaa anteeksi. Sellainen mies tai nainen, joka tekee niin, on ikuisesti sinetöinyt itsensä pois Jumalan läsnäolosta iankaikkisesta iankaikkiseen, ei anteeksiantoa.

Rakastatteko te Häntä?
Minä rakastan Häntä, rakastan Häntä,
Sillä Hän rakasti minua ensin,
ja osti pelastukseni Golgatan ristillä.

193  Kuunnelkaapa, te olette olleet niin kilttejä, ja nämä asiat ovat olleet karuja, ja ovat vieneet pitkän ajan. Siis, te olette istuneet tässä rukoushuoneessa 7:30, 8:30, 9:30, kaksi ja puoli tuntia, istuneet tässä kuumassa rukoushuoneessa. Te ette tehneet sitä vain istuaksenne siellä. Ja arvatenkin yhdeksänkymmentä kahdeksan tai yhdeksänkymmentä yhdeksän prosenttia seurakunnasta on pysynyt penkissään sen ajan. Minä haluan sanoa tämän: Jeffersonville, minä tunnen näin; se on tehnyt syntiä niin, että sen armon aika on ohi. Minä uskon näin. Minä uskon, että koko Yhdysvallat on, mutta minulla on täällä Jeffersonvillessä yksiä uskollisimmista ystävistä, mitä maailmassa on. Minulla on täällä ihmisiä, jotka kuolisivat minun rinnallani.

194  Nyt, tällaisena kuumana iltana, te muukalaiset, jotka ”olette porteissamme”, kertokaa, missä ihmiset istuisivat kuuntelemassa henkilöä, ehkä, joka puhuu Kirjoituksista ja selittää niitä eri tavalla kuin miten ihmiset itse niihin uskovat, mutta he ovat niin kunnioittavia ja jumalisia, että istuvat kuuntelemassa. Ja eläkää kauan. Kun tähdet ovat palanneet tomuun, eläkää Kristuksessa Jeesuksessa. Hankkikoot Jumala teille kaiken, mitä te tarvitsette. Antakoon Hän teille kaiken, mitä teidän sydämenne kaipaa. Jos te uskotte, että minä olen Hänen palvelijansa ja uskotte, että minun rukoukseni auttaa teitä, antakoon taivaan Jumala, joka nosti ylös Poikansa, Jeesuksen Kristuksen, olemaan meidän syntiemme sovitus, kuolemaan meidän sijastamme, Hän, joka on kaikkivoipa, Hän, joka on kaikkialla läsnä oleva, nyt täällä tässä rakennuksessa, täyttäköön Hän teidän sydämenne kaipauksen, on minun vilpitön rukoukseni kunkin ja jokaisen puolesta. Ja siinä maassa, jossa aurinko ei enää paista teihin, paahtaakseen teitä, missä polttavat tuulet eivät enää puhalla, minä toivon, että teillä on miljoonia kertoja vuosia istua toinen toistenne kanssa Jumalan Valtakunnassa ja puhua tämän illan ikuisista asioista, miten me istuimme yhdessä. Minä tarkoitan sitä kaikella mitä minussa on, koko sydämestäni. Rukoilen, että Jumala antaa sen teille, jokaiselle.

195  Olkoon Hänen armonsa teidän kanssanne. Parantakoon Hän teidän sairautenne. Antakoon Hän teille Pyhän Hengen kasteen.

Ja minä en sano tätä mitenkään kevyesti, ilman… Jos minä loukkasin jollakin, mitä minä sanoin käärmeen siemenestä, kasteesta Jeesuksen Nimeen, näillä asioilla…

196  Nyt joku sanoo: ”Veli Branhamhan on ykseysläinen.” Ei toki, en minä ole ykseysläinen. Minä en usko, että Jeesus voi olla oma Isänsä. Uskon, että Jeesuksella oli Isä, ja se oli Jumal; mutta Jumala asui ja otti rukoushuoneen tuossa ruumiissa nimeltä Jeesus, ja Hän oli Immanuel, Jumala meidän kanssamme. Eikä ole mitään muuta Jumalaa tämän Jumalan lisäksi. Hän on Isä, Poika ja Pyhä Henki. Ja Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimi on…Isä, Herra, Poika, Jeesus, Pyhä Henki, Logos, Jumalan Henki. Isä, Poika ja Pyhä Henki, Herra Jeesus Kristus; se on Hän. Ja Hänessä Jumaluuden täyteys asui ruumiillisesti.

197  Ja minä uskon, ilman epäilyksen häivääkään, ja rakastan teitä, että vaikka te jäisittekin kastetuiksi Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimeen, pirskotelluiksi, valelluiksi, miten haluattekin, minä rukoilen Jumalaa koko sielustani ja ruumiistani, että te ja minä tulemme kohtaamaan Jumalan valtakunnassa, ja ettei Jumala – jos minä olen väärässä, ottaisi sitä huomioon, ja jos te olette väärässä, ei ottaisi sitä huomioon. Mutta minun vakaan käsitykseni mukaan Sanasta, minä yritän saada tähtäyksen osumaan I Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan, Minä käsken teitä ottamaan uuden kasteen Jeesuksen Kristuksen Nimeen, jos ette vielä ole tehneet sitä.

198  Ja jos te ette ole saaneet Pyhää Henkeä, eikä teidän elämänne tunnu suloiselta, vaikka te olisitte puhuneet kielillä, olisitte huutaneet, olisitte hyppineet, vaikka olisitte panneet kätenne sairasten päälle ja he olisivat parantuneet, vaikka olisitte tehneet vaikka minkälaisia merkkejä ja ihmeitä, jos teillä ei ole rakkauden Hengen hedelmiä: iloa, rauhaa, pitkämielisyyttä, hyvyyttä, sävyisyyttä, ystävällisyyttä, kärsivällisyyttä, uskoa ja kaikkia näitä asioita itsessänne, silloin, minä käsken teitä ja vaadin teitä Jeesuksen Kristuksen Nimessä olemaan lakkaamatta rukoilemasta niin kauan että Pyhä Henki tulee teidän päällenne! Olittepa te puhuneet kielillä kuinka paljon hyvänsä, kuinka paljon huutaneet, olleet kuinka kauan tahansa seurakunnan jäseniä, olittepa te olleet täällä, mitä tahansa olettekin tehneet, sillä ei ole mitään merkitystä, ennen kuin Kristus, Pyhä Henki, ottaa paikkansa sydämessänne ja te olette kuolleita maailman asioille ja elätte uudesti Kristukselle.

199  ”Jumala siunatkoon teitä”, on rukoukseni. Nouskaamme seisomaan. Voi, tämä on mukava seurakunta. Te olette olleet niin hienosti; minä en millään haluaisi jättää teitä seisomaan tällä tavalla.

Pikku Edithillä tuolla takana on syntymäpäivä. Edith, saanko laskea sinun…Panen veli Nevillen antamaan nämä sinulle. Me saamme kyllä selville, kuinka vanha tämä nuori neiti on. 38 vuotta. Jumala siunatkoon sinua. David, antaisitko meille – tarkoitan, Teddy antaisitko meille vähän sointua, Paljon onnea vaan sinulle, no niin, jos sopii:

Paljon onnea vaan;
Paljon onnea vaan;
Paljon onnea Edith sisko
Paljon onnea vaan.

Nyt, koko tämä seurakunta tulkaa yhdessä mukaan, Vanheta ei. Tulkaa mukaan, kaikki yhdessä.

Emme vanhene koskaan, emme vanhene koskaan,
Maassa, jossa ei vanheta koskaan;
Emme vanhene koskaan, emme vanhene koskaan,
Maassa, jossa emme vanhene koskaan.

Suloisessa…
Me kohtaamme tuolla kauniilla rannalla;
Suloisessa, tulevassa,
Me kohtaamme tuolla kauniilla rannalla.