FIN

59-0611 PÄÄTÖKSENTEON HETKI
(The Time Of Decision)
Chicago, Illinois, USA, 11.6.1959

1       Kiitos, veli. Kiitos. Painetaan päämme hetkeksi rukoukseen.

Herra, me olemme kiitollisia tästä suurenmoisesta veljeyden hetkestä, ja siitä, että olemme kokoontuneet tänne Chicagon Philadelphia-seurakuntaan, emme mitään muuta varten, kuin kunnioittamaan ja antamaan kunnian Sinulle ja palvomaan Sinua koko sydämestämme. Ja me pyydämme, Herra, että Sinä tulisit kohtaamaan meitä tänä iltana erityisellä tavalla, ja soisit meille sen, mitä sydämemme halajaa, jos se on Sinun tahtosi, Herra.

Ja me uskomme, että jos me kuljemme selkä suorana Sinun edessäsi, Sinä et epää meiltä mitään hyvää asiaa. Siksi, me uskomme, että Sinun tahtosi on siunata meitä tänä iltana. Me pyydämme erityistä siunausta sananpalvelijoille, jotka ovat täällä palvelemassa, ja ovat tulleet kokouksiin tullakseen täytetyksi hyvillä asioilla, lähteäkseen kotiin uusi startti mukanaan, ja uusi katsantokanta; uusi näky Jumalalta Hänen työhönsä ja Hänen tahdostaan.

2       Ja me rukoilemme, että Sinä muistaisit sairaita tänä iltana, Herra, sillä täällä on monia tarpeessa olevia, joiden pitää saada Sinulta kosketus, jotta voivat jatkaa, erityisesti niitä, jotka ovat tänä iltana vakavasti sairaita, jotka ovat puhelinyhteydessä tänne sairaaloista ja kaikkialta tästä maasta. Me rukoilemme heidän puolestaan. Me pyydämme heidän puolestaan, jotka eivät vielä ole tiellä, jotka etsivät. Olkoon tämä se hetki, jolloin he sanovat: ”Kyllä, Herra, anna minun liittyä riveihin.” Pankoot he pois kaiken, mikä niin helposti kietoo heidät, että he voisivat juosta kestävinä kilpailussa, joka on asetettu heidän eteensä, katse luotuna uskon luojaan ja alkajaan, Herraan Jeesukseen.

Auta minua, Herra. Olen väsynyt tänä iltana. Ja minä rukoilen, että Sinun armosi ulottuisi palvelijaasi asti. Me pyydämme tätä Jeesuksen nimessä, Aamen. Istukaa, olkaa hyvä.

3       No niin. Minä pidän tätä yhtenä elämäni suurimmista hetkistä, kun minulla on kunnia seistä Kristuksen ansaitun veren edessä puhumassa evankeliumia. Siksi, minä haluan lähestyä kunnioittaen ja hienovaraisesti ja raittiisti ja– Jumalan pelossa, kun me puhumme tällaiselle kuulijakunnalle; sillä täällä on joka puolella, luullakseni, tuhansia ihmisiä. Ja monet ovat verellä pestyjä pyhiä.

Ja täällä saattaa olla monia, jotka ovat yrittämässä tehdä päätöstä siitä, mitä tehdä. Niinpä, meidän kaikkien pitää muistaa käyttäytyä niin kuin kristityn pitää. Sillä me tiedämme olevamme Jumalan kirjoitettuja (suositus)kirjeitä, joita kaikki ihmiset lukevat.

4       Siis, huomisiltana, on ilmoitettu, että meillä on parantamiskokous. Se ei ole sellainen, jota me voisimme nimittää parantamiskokoukseksi, vaan rukoilemme sairaitten puolesta. En ole ikinä pystynyt saamaan ihmisten päähän, ei seurakunnassa, vaan ulkopuolella, että me emme voi parantaa. Minä en ole milloinkaan parantanut ketään – enkä koskaan tulekaan. Mutta minä olen saanut joitakin välittömiä vastauksia rukouksiin. Jumala on monta kertaa hyväksynyt minun rukoilemani rukouksen. Sitä juuri me haluamme tehdä sairaitten hyväksi huomisiltana.

Minä pidin pienen puheen tänään. En pystynyt pitämään sitä loppuun asti. Minun omatuntoni tuomitsi minut; ja minun oli puhuttava veli Grantin kanssa. En ole tuntenut veli Grantia kovin hyvin, mutta huomasin hänen olevan juuri sitä, millaiseksi minä olin hänet kuvitellutkin: tosi kristitty herrasmies– lempeä.

Mutta tässä eräänä iltana, kun en edes tiennyt hänen olevan kokouksessa, minä puhuin lavalta ja sanoin: ”Yhtenä iltana me pidämme parantamisen. Minua pyydettiin puhumaan, mutta me tulemme rukoilemaan yhtenä iltana sairaitten puolesta. Ja tehdään se perjantai-iltana.” Veli Grant, joka istuu täällä, oli jo ilmoittanut järjestävänsä sinä iltana Pyhän Hengen kulkueen. Ja silti, veli Joseph sanoi minulle, että niin veli Grant oli sen jo ymmärtänyt ja ajatellut. Mutta minä tunsin, että minun oli sanottava se hänelle itse, etten minä tiennyt sitä.

Miten hyvä mies minä havaitsinkaan veli Grantin olevan. Hän järjestää näitä kulkueita omissa kokouksissaan, ja minä halusin vaihtaa kokouksen sairaille ihmisille– sairaitten puolesta rukoilemiseen. Millainen suuri uskon mies hän onkaan. Mutta hän oli kerran kokouksessa vähän liian pitkään, ja melkein uupui kuoliaaksi– voimat pois ja hermot; ja tuli melkein täydellinen hermoromahdus.

5       Veli Tommy Hicks– kuulin, että hän on saanut sydänkohtauksen– liikarasituksesta. Voi, tapahtuiko se niin kuin sanoin tässä yhtenä iltana? Jumalan kansa tarvitsee kinsteripensaan lepoa. Mutta odotetaan Herraa, niin meidän voimamme uudistuu Häntä odottaessamme. Älkää yrittäkö saada sitä aikaan itse.

Muistan kuinka pidin rukousjonoa seitsemän päivää ja yötä ja söin evääni puhujanpöntössä, kun olin päättänyt rukoilla jokaisen puolesta, joka tulisi, ennen kuin lopettaisin. Viimeisenä iltana ihmisiä oli kymmenkertainen määrä verrattuna siihen, kun aloitin. Minä melkein kuolin silloin. En kyennyt nukkumaan, tuskin edes tiesin, missä minä olin, olin niin väsynyt ja uuvuksissa. Sellainen ei kannata. Jeesus ei halua meidän tekevän sellaista. Hän haluaa meidän pitävän itsestämme huolta…

6       Kukaan ei todellakaan ymmärrä, mitä nuo näyt tekevät minulle. Se on minulle hirvittävän raskasta. Ja jos kyse olisikin vain yhdestä sellaisesta ja sitten ne muut olisivat helppoja, mutta jos te… yksi, ne kaikki ovat, tai– ihmiset eivät halua uskoa sitä.

Seurakunta ei ole vielä oikeassa tilassa. Se meidän pitää muistaa. Se ei ole kypsä. Niinpä meidän pitää odottaa ja panna parastamme. Eikä kukaan voi saada aikaan tuota kypsyyttä– vain Pyhä Henki, kun me kuuntelemme sitä. En usko, että se tulisi ikinä tapahtumaan ihmisen kautta. Sen pitää tulla Jumalan kautta.

7       Mutta, huomisiltana, jos Jumala suo, me tulemme rukoilemaan sairaitten puolesta. Ja minä lähetän poikani, Billyn– ja jos hän ei tule, niin sitten Gene tai Leo, joku jakaa teille rukouskortit, tai veli Sothmann. Näen, että hän on palannut Kanadasta. Hän oli meidän kanssamme konventissa. Joku näistä tulee jakamaan rukouskortit huomisiltana noin kello kuuden aikoihin, niin se ei häiritse muuta kokousta.

Ja sitten lauantai-iltana– sain kuulla sen saavuttuani, että veli Osborn, rakas ystäväni, näyttää filminsä täällä kaupungissa. Luulisin, että siitä on jo tiedotettu täältä. Ja se tullaan näyttämään lauantai-iltana täällä tietyssä teatterissa, tai koulun auditoriossa. Ja minä pyytäisin teitä kaikkia menemään katsomaan sitä. Tommy Osborn on yksi hienoimmista kristityistä herrasmiehistä, mitä minä olen koskaan tavannut. Hän on todellinen Kristuksen palvelija– aito. Ja minä tunnen suurta kunnioitusta ja rakkautta häntä kohtaan.

8       Ja, koska minä olen täällä kaupungissa, ja minä– minä haluan itse mennä katsomaan tuon filmin sunnuntaina. Mutta, huomisiltana, lähden monien mailien päähän erääseen toiseen seurakuntaan– lauantai-iltana, tarkoitin sanoa. Menen toiseen seurakuntaan pitämään pienen kokouksen. Ehkä vain saarnaan lyhyen saarnan ja palaan takaisin, koska se on lyhyt– tai pieni seurakunta. Sinne ei ole kovin monia tulossa. Se on tätä samaa seurakuntaa. Ja sitten sunnuntaina iltapäivällä, minun tavoitteeni on käydä itsekin katsomassa se filmi.

Ja sitten, sunnuntai-iltana on toinen kokous. Ja siinä kokouksessa, me tulemme taas rukoilemaan sairaitten puolesta, jos Herra suo. Sunnuntai-iltana, auditoriossa; teidän pastorinne kertoi täällä minulle tänä aamuna, kun juttelimme… miten ritarillinen henki hänellä onkaan. Hän sanoi, että tämä rukoushuone suljettaisiin niin, että Philadelphia-seurakunnassa ei olisi kokouksia niin kauan, kuin me olemme keskustassa rukoilemassa sairaitten puolesta. Miten tavattoman kohteliasta. Olemme kiitollisia siitä, veli Eadille, joka kertoi siitä tänä aamuna.

9       Lauantai-aamuna on kristillisten liikemiesten aamiainen. Luulisin, että se on järjestetty. Se– se on järjestetty. Ja sitten, luulen, että tänä aamuna on sananpalvelijoiden aamiainen. Ja se pidetään Seven Plazassa. Ja se kristillisten liikemiesten, -missä? Edgewater Beachissa. Ja minä uskoisin tulevani puhumaan näissä molemmissa kokouksissa.

Niinpä, Jumala teitä siunatkoon samalla, kun me pyydämme Hänen siunaustaan Sanan lukemiselle, ja sitä, että Hän antaisi meille tänä iltana Hänen Henkensä.

Siis, pannaanpa syrjään kaikki päivän huolet ja hätäily. Pois uupumus, pannaan pois kaikki, ja katsotaan Häneen seuraavat 30 tai 40 minuuttia.

Herra, me olemme iloisia siitä, että meillä on elävä Sana ja kirjoitettu Sana, ja ne ovat yhdessä todistajia. Siksi voimme olla varmoja siitä, että kun me luemme tätä siunattua Raamattua, se on meille haaste. Ja me tiedämme, että Se, joka sen kirjoitti, on läsnä, aina läsnä osoittaakseen jokaisen sen sanan todeksi ja oikeaksi. Niinpä, upotkoon Sana tänä iltana Pyhän Hengen kanssa syvälle ihmisten sydämiin. Kastele sitä tunnustuksella ja katumuksella, niin että siitä voisi kasvaa suuria pelastuksen puita, että tottelemattomat ihmiset voisivat istua sen oksiston suojaan ja antaa sielunsa levätä. Ota Sinä kunnia itsellesi, sillä me pyydämme sitä Jeesuksen nimessä. Aamen.

10   Minä haluan ottaa aiheekseni tämän: ”Päätöksenteon hetki. [myös: Ratkaisun paikka]” Minä haluan lukea I Moos. 24:58 yhden jakeen:

Ja he kutsuivat Rebekan ja sanoivat hänelle: ”Tahdotko lähteä tämän miehen kanssa?” Hän vastasi: ”Tahdon”.

Siis, meidän on ollut joskus pakko tehdä päätöksiä. On hetkiä, jolloin me joudumme paikkaan, jossa on sanottava ”kyllä” tai ”ei”. Sellaista ihmiselämä on. On hetkiä, jolloin me emme voi pysyä puolueettomana [/neutraalina]. Ja jos Jumala sallii, en usko, että voimme lähteä tänä iltana tästä seurakunnasta samassa tilassa, jossa me tulimme sisään. Jos Pyhä Henki tulee, ja tekee työtään keskellämme, niin meidän on pakko sanoa ”kyllä” tai ”ei”. Me emme voi pysyä samana.

11   Ja Aabrahamille, tuolle huomattavalle patriarkalle ja Jumalan palvelijalle oli tullut hetki tehdä päätös. Ja se päätös koski Iisakia hänen poikaansa, jota hän oli odottanut 25 vuotta, ja oli saanut hänet takaisin kuolleista, ja tiesi, että hän oli Jumalan kutsuma ja erottama sanansaattaja… Ja tuli hetki, jolloin Aabrahamin [hänen] piti tehdä päätös: kenestä tulisi hänen elämäntoverinsa, olemaan mukana toteuttamassa Jumalan suunnitelmaa?

Ymmärrättehän, Jumala ei tee kaikkia meidän päätöksiämme. Ja monta kertaa, Jumala ei kerro profeetoillensa mitä tulisi tehdä, koska heidän pitää tehdä itse päätös. Jos me emme saa aikaan mitään päätöstä, vain odotamme Jumalan jokaista liikettä, niin silloin me emme voi saada myöskään voittoa. Ja joskus ihmiset tekevät vääriä päätöksiä. Jumalan voidellut profeetatkin tekevät vääriä päätöksiä ja heitä monta kertaa petkutetaan.

12   Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi Iisakia, kun Eesau ja Jaakob tulivat tämän Herran mahtavan profeetan tykö, joka istui siinä fyysisesti sokeana, ja sillä kertaa, hengellisesti sokeana. Ja Jaakob laittoi lampaannahanpalan kaulansa ympäri ja piti Eesaun viittaa niin, että hän haisi luonnolta [kedolta]. Ja hänen isänsä, pani profeetankätensä poikansa päälle ja tuli poikansa hengellisesti pettämäksi, vaikka oli profeetta.

Miten Elia, Jumalan mahtava mies… Kun Suunemilainen nainen tuli rynnäten ja itkien, Elia tiesi, että hän oli vaikeuksissa, ja Elia sanoi: ”Jumala on salannut sen minulta.”

Siis, jokaiselle on määrätty hetki kun pitää tehdä päätös– olipa hän saarnaaja tai profeetta tai seurakunnan jäsen tai mikä hyvänsä, hänen pitää tehdä päätös.

13   Ja se hetki tuli ja Aabraham oli päättänyt, ettei hän halua poikansa naivan uskotonta. Nykyisille kristityille, jotka ovat Aabrahamin poikia ja tyttäriä se olisi hyvä päätös, niin että he tekisivät saman päätöksen koskien lapsiansa.

Siis, samantekevää, kuinka kauniita nuo uskottomat tytöt olisivat ja kuinka mukavia naisia he olisivat, mutta Aabraham ei halunnut poikansa olevan tekemisissä sellaisen kanssa. Ja niinpä hänen oli tehtävä päätös siitä, kenet hänen [Iisakin] pitäisi naida.

Ja sitten, tuli hetki, jolloin hänen piti päättää kenet hän lähettäisi valitsemaan Iisakille morsianta. Ja kun, tuo hetki tuli, hän katsasti kaikki palvelijansa.

14   Ja me olemme saaneet, Aabrahamin kauniin oppitunnin täällä, esikuvan Jumalasta, Isästä, joka etsi palvelijaa menemään etsimään Pojalleen morsianta. Sitä Isä juuri tekee tänään. Hän katsastaa joukkojaan löytääkseen jonkun, johon Hän voi luottaa, joka veisi morsiamelle Hänen lähettämänsä sanoman.

Ja Hän päätti, että Elieser oli tuo valittu, koska hän oli havainnut Elieserin olevan luotettava palvelija. Hän oli ollut lojaali ja uskollinen ja suoraselkäinen ja oikeudenmukainen [/vanhurskas] ja rehellinen.

Juuri sellaisen palvelijan, jonka Jumala voi ottaa viemään sanomaa Häneltä seurakunnalle: jonkun, joka on osoittautunut vanhurskaaksi. Muistatteko te minun viimekertaista saarnaani valitsemisesta, tai pojan asettamisesta, kuinka häntä koeteltiin ensin, ja sitten otettiin sukuun tai asetettiin asemaansa?

15   Ja Elieser täytti vaatimukset, joita Aabraham vaati. Ja Aabraham [po. Elieser] edustaa mallipalvelijaa. Tehän olette lukeneet tuon kertomuksen I Moos. 24 kuinka hän ei lähtenyt ennen kuin hänet lähetettiin.

Monet meistä lähtevät sillä mielellä, että kuinka paljon siitä voisi saada rahaa. Nämä toiset lähtevät tekemään itsestään kuuluisia. On joitakuita, jotka lähtevät tullakseen suosituiksi. On joitakin, jotka lähtevät, koska jokin ihmistekoinen järjestelmä lähettää heidät. Mutta on joitakuita, jotka odottavat siihen asti, kunnes Jumala lähettää heidät. Mallipalvelija toimii niin. Ja huomatkaa, kun hän lähti, hän meni sinne, mihin hänet lähetettiin, ei vain tullakseen tänne, koska täällä on enemmän rahaa, tai tänne, koska täällä on suuremmat yleisöt. Hän meni täsmälleen sinne, mihin hänet oli lähetetty.

16   Jumala etsii tänään miehiä, jotka liikkuvat silloin, kun Henki liikkuu, mihin tahansa Hän heidät lähettääkin. Sellainen on mallipalvelija.

Eikä vain sitä, vaan kun hän pääsee paikalleen, jossa hänen sanomansa pitää tuoda esiin, hän ei todellakaan ylpeile itsestään. Hän ei puhu siitä, miten suuri hän olisi tai miten upeita hänen kokouksensa olisivat tai mitään suurta itsestään. Hän ei olisi rehentelijä tai ylpeä. Vaan hän puhuisi vain Herrastaan ja Herransa rikkauksista ja siitä, että Hänen herrallaan olisi Poika, joka tulisi perimään kaiken, mitä Herralla on.

Miten ihana kuva Jumalan todellisesta palvelijasta: hänen huomionsa keskittyy Herraan, ja hän kertoo ihmisille, ei itsestään, vaan Herrasta, ja Pojasta. Ja Hän [Poika] tulisi perimään kaiken. Hänellä [palvelijalla] on aikaa puhua siitä Herrasta ja tuosta Pojasta niin, ettei hänelle jää aikaa rehvastella sillä, mitä itse on tai omasta– tai suurenmoisesta järjestelmästään tai kirkkokunnastaan tai omista suhteistaan. Kaikki Herralle.

17   Siis, Elieserillä oli vastassaan yksi suuri ongelma– samanlainen kuin saarnaajilla on nykypäivänä. Silloin oli viljalti naisia, joista hän olisi voinut valita, ja tuo valinta piti tehdä pikaisesti.

Meillä ei ole aikaa istuskella siellä täällä ihmettelemässä ja jahkailemassa. Meidän pitää tehdä tuo päätös pikaisesti. Hetki on käsillä. Täällä voi olla istumassa ihmisiä–tämä voi olla teille viimeinen hetkenne tehdä päätös. Se on ajankohtaista ja tärkeää. Älä pelaa uhkapeliä huomisen suhteen. Sinulle ei ehkä tule huomista.

Niin kuin se eräs nainen, kerran. Hänellä oli kaksi miestä, joita hän oli– joita hän ajatteli rakastavansa. Eikä hän tiennyt kumman kanssa mennä naimisiin. Ja hän ajatteli hetken naivansa toisen, ja sitten hän ajatteli naivansa toisen. Ja hän siirsi päätöksentekoa liian pitkään ja menetti heidät molemmat. Meidän on parasta katsoa eteemme. Päätöksen pitää tulla pian.

18   Sitten, taas, tuo palvelija ei tyytynyt pelkkään lähtemiseen. Hän halusi jonkinlaisia takeita asiasta. Ja hän jatkoi kyselyään: ”Mitäs, jos tuo nainen ei tule– kun minä kerron näistä asioista, mitä, jos hän ei tule – niin mitä sitten? Silloin palvelijan piti tehdä päätös.

Sitten, kun hän kuuli herransa huulilta: ”Jumalan enkeli menee edelläsi…” Voi, tästä minä sitten pidän kovasti! Se sopii täsmälleen minun tapaukseeni. ”Herran enkeli menee edelläsi, ja hän saa tytön vakuuttumaan.” Jumala lähetti enkelinsä sanansaattajansa kanssa.

Jumala tekee niin, tiedättehän. Sillä tavalla Hän toimii. Hän lähetti Danielin; Hän lähetti muitakin ja Hän lähetti enkelinsä heidän kanssaan. Niinpä Hän tekee samalla tavalla joka kerta, sillä se on Hänen tapansa puhua.

19   Ja Hän sanoi: ”Taivaan enkelit– taivaan enkelit menevät edelläsi.” Voi, kyllä. On hetkiä, kun teidän täytyy tehdä vaikeita päätöksiä. On hetkiä, kun te… Ehkä ollessanne keski-iässä saatte viimeiset ansiotulonne. Ja te panette niitä vähän sinne ja vähän tänne, mutta nyt te olette päätyneet tilanteeseen, kenties, kun, tuo raha pitää sijoittaa johonkin. Teidän pitää tehdä päätös, mihin tuo raha pannaan. Ja ennen kuin te sijoitatte sen rahan, pitää ensin, löytää paikka, johon sen voi turvallisesti panna.

Oi, meillä on nykyään asioita, joiden arvo nousee yhdessä yössä: Sijoitapa se tänne ja huomenna olet miljonääri. Mutta, te ette panisi rahojanne sellaiseen paikkaan, koska kyse on teidän elämänne säästöistä.

Mutta, mitä te sitten teette? Raittiisti ja vilpittömyydellä, te etsitte jonkin vanhan, luotettavan firman, joka on testattu ja koeteltu, jonkin, joka on turvallinen. Ja sinne te sijoitatte rahanne, koska te ette halua mitään näistä epäluotettavista ”yhdessä-yössä”– firmoista.

20   Ja jos, te olette niin vakavissanne ja huolissanne päätöksestänne koko elämänne säästöistä, miten paljon enemmän vakavissaan teidän pitäisi olla uskonnostanne ja pelastuksestanne. Meidän ei pitäisi tavoitella näitä tällaisia epäluotettavia ”yhdessä-yössä” ideoita, tai panna nimeämme jonkin seurakunnan kirjoihin ja puristaa kättä saarnaajan kanssa. Se ei toimi.

Minä suosittelisin teille tänä iltana vanhaa luotettavaa instituutiota, joka perustettiin helluntaipäivänä, kun Pyhä Henki laskeutui ja asui ihmisten keskellä. Se on kaikkein luotettavin firma, jonka minä tiedän, johon sijoittaa sielunne ja tulevaisuutenne ikuisuudessa– vanhanaikaiseen helluntaikokemukseen. Se on osoittautunut kestäväksi ja todettu todeksi. Kaksituhatta vuotta ei ole muuttanut sitä hitustakaan. Ja tämä firma maksaa yhä tuon saman osingon, joka maksettiin helluntaina, se maksetaan yhä: Pyhän Hengen lahja; parantamisen voima, näkyjen näkeminen, enkelien ilmestyminen teille. Ja se palvelustehtävä, joka apostoleilla oli, joka saattoi heidät turvallisesti loppuun asti, vie teidätkin sielunne määränpäähän yhtä turvallisesti kuin se laskeutui noihin ihmisiin.

21   Minä en uskoisi elämänaikaisia säästöjäni, jos minulla sellaisia olisi, mihinkään ”yhdessä-yössä-juttuun.” Enkä minä halua mitään näistä pikkuisista organisaatioista, joita on putkahdellut esiin viime aikoina, ja siihen, että nimeni on jossakin paperissa, tai johonkin pieneen tunnekuohuun. Minä haluan vanhan, luotettavan kokemuksen.

Tehkää päätöksenne ja tehkää horjumaton tunnustus, ja odottakaa niin kauan, että te saatte tuon kokemuksen, joka siirtää teidät ikuisuuteen.

Se kelpasi Paavalille ja Siilaalle; se oli hyväksi Pietarille silloin yöllä siellä vankilassa. Seuraavana päivänä, hänet piti mestata, ja Herran enkeli tuli sisälle tulipatsaan muodossa ja kosketti häntä ja vapautti hänet. Tuo sama enkeli on yhä– antavana osapuolena tänä iltana. Se on yhä mukana Pyhän Hengen ”firmassa” ja Elävän Jumalan seurakunnassa.

22   Tuo sama Jumalan enkeli, joka oli Paavalin kanssa myrskyävällä merellä, sinä yönä, kun perkeleet tunsivat vahingoniloa ja riemuitsivat joka salamaniskusta, joka välähti aaltojen yllä. Hän (Paavali) ryntäsi sinne ylös varmana ja sanoi: ”Jumalan, jonka palvelija minä olen, hänen enkeli seisoi minun vierelläni; yksikään sielu ei tule hukkumaan tästä laivasta.”

Minä suosittelen tuota firmaa. Se on luotettava. Se on armoa. ”Herran nimi on mahtava torni; vanhurskas rientää sinne ja pelastuu.” Talleta itsesi sinne tuolle tilille tänä iltana. Jumala pitää omistaan huolen. Tuo talletus on turvassa. Enkelit ovat siinä mukana ja siinä on ihmeitä ja merkkejä ja näkyjä. Ja se osoittaa välittömiä todisteita Herran Jeesuksen ylösnousemuksesta. Kyllä

23   Minä haluan sen– tuon vanhanajan uskon, [/ uskonnon] se kelpaa minulle. Minun isäni sai sen. Paavali ja Siilas saivat sen. Se sai Paavalin sanomaan, kun hänen päänsä aiottiin katkaista: ”Olen kilpaillut hyvän kilpailun ja päättänyt juoksuni, ja uskon säilyttänyt; ja tästedes minulle on talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari antaa minulle.” Minä suosittelen suuresti tuota uskoa.

Jos teidän täytyy tehdä ratkaisuja tänä iltana, ettekä te metodistit, baptistit, helluntailaiset tai presbyteerit ole vielä päättäneet, minäpä esittelen teille vanhanajan uskon, koska se on hyvä. Te voitte panna sielunne toivon sen varaan, että Hän vie teidät perille.

24   Kun Elieserillä oli varmuus siitä, että tuo enkeli meni hänen edellään, silloin hän saattoi tehdä päätöksen lähteä, koska hänellä oli silloin jokin tukenaan.

Minusta jokaisella miehellä, joka saarnaa evankeliumia, pitäisi olla varmuus siitä, että hän on saanut Jumalalta jotakin ehdottoman varmaa, joka on sen takana, mitä hän saarnaa. Jos teillä, veljet, ei ole sitä, tämä koskee teitä. Jumala lähettää yhä miehiään, joiden edellä kulkee enkeli, kun mies vie sanomaa seurakunnalle.

Eikä vain sitä, vaan kun Elieser lähti, Iisakin isä, joka edusti Kristuksen isää, varusti kokonaisen kamelikaravaanillisen hyviä lahjoja vietäväksi morsiamelle. Voi, että minusta tuntuu nyt uskonnolliselta! Voi kuinka minä rakastankaan Jeesusta. Hän [Aabraham] kuormasi kamelit täyteen hyviä lahjoja morsiamelle, eikä hän sanonut tälle, että ne olisi tarkoitettu eri sukupolvelle tai jollekin toiselle ajalle, vaan ne oli tarkoitettu morsiamelle.

25   Ja jokaisella todellisella Jumalan lähettämällä palvelijalla, on Kirjan täydeltä jumalallisia lupauksia, jotka Hän voi tarjota morsiamelle. Olen siitä niin iloinen. Hänellä on lahjoja morsiamelle, eikä hän ota niistä yhtäkään takaisin. Hän antaa ne kaikki ilmaiseksi.

Uskollinen palvelija, mallipalvelija, sellainen palvelija, johon Jumala voi luottaa– hän ei pidä niistä yhtäkään salassa morsiamelta, koska hän tietää, että siinä on tuleva kuningatar.

Voi, niiltä, jotka vaeltavat selkä suorana Jumalan edessä ei evätä yhtään ainutta hyvää asiaa. ”Mitä tahansa te haluattekin rukoillessanne, uskokaa, että te saatte ne, niin ne annetaan teille. Jos te pysytte minussa ja minun Sanani pysyy teissä, pyytäkää mitä haluatte, ja se annetaan teille.” Tuo Kirja on niitä tulvillaan. Ja tuon Kirjan jokainen lupaus on teidän – te morsian.

26   Hän saapui kaivolle illansuussa. Siis, tulee aika, jolloin Elieserin piti tehdä toinenkin päätös. Hänen piti tehdä päätös siitä, luottaisiko hän omaan mielipiteeseensä tuosta naisesta, vai luottaisiko hän Jumalan mielipiteeseen tuosta naisesta.

Voi, miten uskolliset palvelijat sotkevatkaan tämän. He katselevat joka puolelta jotakin suurta hienoa seurakuntaa, meikattua Iisebeliä, ja sanovat: ”Siinäpä se paikka, johon Herra kutsuu minua”, koska heidän intellektuellinsa ovat sanoneet heille, että tohtori Se-ja-se saarnaa siellä.

Antakaa Jumalan puhua teille. Uskokaa Jumalan mielipidettä siitä, kuka hän (morsian) tulee olemaan– kenen kanssa te tulette veljeilemään. Yhdentekevää, mitä tasoa se on, veljeilkää joka tapauksessa. Antakaa Jumalan puhua.

27   Ja oli ilta, kun hän saapui sille kaivolle, lähellä kaupunkia. Ja oli suunnilleen se hetki, jolloin Rebekan oli tehtävä päätös. Uskoisin, että Jumalan enkeli ehti sinne suunnilleen puolta tuntia ennen Elieseriä. Sillä Hän [Jumala] lähettää enkelinsä teidän edellänne tekemään tien selväksi. Ja Jumalan enkelin on täytynyt puhua Rebekan sydämelle ja sanoa: ”Mene hakemaan vettä.” Ja Rebekka tuli Elämän Veden ääreen illan suussa.

Saitteko kuvaa? Kyse on lopun ajan seurakunnasta– illalla. Illan valo [/ ehtoovalo] on tullut. On aika, jolloin Herran yliluonnollinen enkeli, tuo paljastaa itsensä Rebekalle, Iisakin morsiamelle. Ja tavalla tai toisella, hän lähti muuttaakseen Elämän Vesien tykö. Aamen. Voi, sydämeni lähtee käyntiin ilosta. Kykenen tuskin saarnaamaan ajatellessani sitä. Ilta on tullut. Jumalan enkeli on Sanomassa, menee edeltä ja kosiskelee Rebekkaa tulemaan Elämän Vesien ääreen. Yliluonnollinen on liikkeellä…

28   Elieser alkoi rukoilla: ”Oi, Herra anna tapahtua jotakin yliluonnollista”, voi tavaton”, sinä lähetit enkelin minun edelläni. Suo hänen nyt tehdä jotakin. Minä tiedän, että hän tuli minun edelläni; ja anna nuoren naisen, joka tulee ja antaa minulle juotavaa ruukustaan, ja juottaa pyytämättä myös kamelini olla hän.” Eikä hän ehtinyt muuta kuin sen sanoa, niin Rebekka jo tuli. Jumala on paikalla täsmälleen oikeaan aikaan

Ja siinä paikassa, kun sinun sydämesi alkaa kaivata ja janota Jumalaa, jonkinlainen Pyhän Hengen herätys tulee puhkeamaan jossakin. Jotakin tulee tapahtumaan. Joku naapuri paranee ja tulee kertomaan siitä. Jotakin tulee tapahtumaan jotta näet, että Jumalan enkeli on liikkeellä.

29   Siis, miten Rebekka otti tuon niin äkkinäisen askeleen? Miten hän tuli Elämänvesien ääreen niin vikkelästi? Miten enkeli saattoi puhua hänelle? Koska hän [Rebekka] oli Iisakin verisukulainen. Ja sellaiselle Jumalan enkeli saattaa puhua tänä iltana– sille, joka on verisukulainen. Me olemme syntyneet Kristuksen ruumiiseen veren kautta.  Rebekka oli Iisakin oma serkku molempien isän kautta, joka teki heistä verisukulaisia.

Ja Jeesuksen Kristuksen morsian on pyhitetty Kristuksen veren kautta, ja on avoin astia, jolle Pyhä Henki puhuu. Eipä ihmekään, että Rebekka tuli Elämänvesien luo. ”Se, joka kuulee, tulkoon elämän vesien tykö rahatta.”

”Ja morsian sanoi: ’Tule.’”

”Jolla on jano, tulkoon.”

”Autuaita olette te, joilla on vanhurskauden nälkä ja jano, sillä teidät ravitaan.” Se on Isän lupaus.

30   Rebekka teki päätöksensä pikaisesti. Seuratkaapa häntä todella pikaisesti nyt kokouksessa. Pikaisesti. Jos ihmiset on määrätty ikuiseen elämään, he tietävät sen. Sanomassa on jokin, joka koskettaa heitä.

Se kosketti Rebekkaa. Sanoma kosketti häntä. Enkeli johdatti häntä. Voi näettekö kuvan? Herran enkeli johdattaa häntä, ja niin hän tuli kosketetuksi. Ja välittömästi, kun hän oli juottanut ne kamelit, hän sai lahjan ylleen. Elieser alkoi ottaa esiin korvarenkaita, joka tarkoittaa ”usko tulee kuulemisesta”, näettekö? Hän pani rannerenkaat– teot– käsiin. Hän sai Rebekan valmiiksi matkaan.

Heti, kun tyttö alkoi juottaa, antaa elämän vettä kameleille – todistaa– kertoa toisille, tuomaan sanomaa esiin… Kertokaa ihmisille, mitä teille tapahtui.

31   Ja sitten hänen piti tehdä toinenkin tärkeä päätös. Sitten, kun hänelle oli annettu kaikki, niin vanhemmat sanoivat: ”Siis, minä… antaa tytön olla täällä vielä kymmenisen päivää.” Annetaan hänen vielä viivytellä herätyksen liepeillä ja tuntea todella, onko hän todella päättänyt tehdä sen. Minä en kovin luottaisi henkilöön, joka tekee päätöksen ja odottaa vielä seuraavaan päivään.

Mutta tuo sanoma säväytti Rebekkaa. Hän oli vakuuttunut siitä, että sanoma oli Jumalalta.

Ja niin vanhemmat sanoivat: ”Pysytelköön täällä vielä hetken. Hän kyllä pääsee sen yli. Se nyt on vain pientä innostusta. Hän oli niin tohkeissaan siitä herätyksestä, tiedättehän, ja…”

Mutta, voi, sitten tuo uskollinen palvelija sanoi: ”Älkää– älkää väsyttäkö meitä. Älkää estäkö minua.” Monia Jumalan palvelijoita on estetty tekosyillä. ”Älkää estäkö minua, koska te näette, että Herra on lähettänyt minut, ja näette, että Hän on ollut minulle hyvä. Älkää pidätelkö minua.”

Sitten heille sanottiin: ”Annetaan tytön tehdä itse päätöksensä.” Siinä asemassa te olette tänä iltana. Tehkää oma päätöksenne.

Sitten Rebekka kutsuttiin paikalle ja sanottiin: ” Menetkö sinä tämän miehen mukaan, vai haluatko vielä pysytellä täällä jonkin aikaa nähdäksesi haluatko sinä todella tehdä sen.”

Rebekka sanoi: ”Minä lähden.” Hän oli valmis. Hänen päätöksensä oli nopeasti tehty. Hän tiesi, että Jokin oli johdattanut häntä. Hän tiesi, että hänelle oli tapahtunut jotakin. Ja hän tiesi, että kyse oli Jumalasta ja hän oli varma. Hän halusi lähteä joutuin.

Ja niin hän puki viitan päälleen. Ja hänellä oli mukana kaikki ne lahjat, jotka isä oli lähettänyt hänelle poikansa kohtaamista varten. Voi, Jumala, jospa seurakunta voisi tehdä oikean päätöksen todella pian. Tyttö pani päälleen kaikki lahjansa ja kipusi kamelin selkään ja lähti.

32   Ja silloin oli ilta, kun Iisak oli kuljeksinut teltalta kedolle mietiskelemään. Ja kun, hän näki kamelien tulevan…

Rebekka katsoi häntä ja sitten se olikin rakkautta ensi silmäyksellä. Hänen oli ollut uskottava siihen ennen lähtöään. Usko tulee kuulemisesta. Hän ei tiennyt, miltä tuo mies näyttäisi eikä se merkinnyt mitään. Siinä oli Jumala tekemässä päätöksiä.

Sama koskee minua, onko Hän iso vai pieni, minkä värinen Hän on. Se ei merkitse minulle mitään. Hän on minun Herrani. Minä rakastan Häntä, kun näen Hänet, koska Hän on Jumalan lahja minulle ja sinulle.

33   Rebekka laskeutui kamelin selästä ja hänellä oli huntu kasvoillaan. Ja hetki, kun hänen ihanat silmänsä kohtasivat Iisakin -, hän riensi Rebekan käsivarsille ja vei hänet äitinsä telttaan [paikkaan] – tai isänsä telttaan ja otti hänet vaimokseen.

Veli, kuuntelehan; aikaa ei ole vitkasteluun. On hetki tehdä päätös. Millaisen vaikutuksen tämä sanoma on saanut sinussa aikaan? Oletko valmis sanomaan: ”Minä lähden. Minä nousen ja menen Jeesuksen luo. Hän tulee sulkemaan minut syliinsä”?

”rakkaan Vapahtajani käsivarsilla, oi, on kymmeniä tuhansia ihmeitä” sanoo runoilija.

34   Hän on käsissänne tänä iltana, aivan kuten Hän oli muinoin Pilatuksen käsissä. Ja on myöhäisempi kuin te ajattelettekaan. Minkä päätöksen te teette nyt, kun te näette Hänen enkelinsä liikkuvan, näette sanoman tulevan? Jeesus tulee pian. Jumalan enkeli on täällä maan päällä kulkemassa palvelijoittensa edellä ja tekee ihmeitä ja merkkejä, aivan kuten Jeesus sanoi Hänen tekevän. Ja Hän on täällä nyt.

Tehkää päätöksenne ja tulkaa Hänen tykönsä samalla, kun me painamme päämme. Kuinka moni täällä, joilla on pää painettuna, ja suuri Pyhä Henki, Jumalan totinen palvelija koputtaa sydämeenne ja sanoo… ”Oi, ehkä olen ollut aika tavalla riippuvainen kirkkokunnastani ja veljistäni, mutta minä haluan tänä iltana Jeesuksen luo kaikella, mitä minussa on. Minä olin vähän vastaan yliluonnollisuutta, olen– olen suhtautunut ihmetellen enkeleihin, mutta, voi, sanoma on saanut aikaan minun sydämessäni jotakin, joka pamppailee sisälläni ja sanoo, että tuo sanoma on tosi ja oikeassa. En odota huomiseen; en odota yhtään pitempään. Nyt on minun päätöksenteon hetkeni.

Kun päämme ovat painuksissa, ja silmät suljettuina, kuinka moni tästä suuresta yleisöstä nostaisi kätensä ja sanoisi: ”Minä teen päätökseni. Olipa se raskasta tai olipa se helppoa; vaikka se tarkoittaisi nimittelyä hihhuliksi, vaikka se tarkoittaisi sitä, että nimiteltäisiin fanaatikoksi tai uskonnolliseksi änkyräksi; minä teen päätökseni tänä iltana kohdatakseni Herran Jeesuksen. Minä uskon sanoman. Haluan tulla muistetuksi rukouksessa.” Nostaisitko kätesi. Jumala teitä, urhoolliset sielut siunatkoon! Parisen kymmentä, luulisin, tässä rakennuksessa, joilla on käsi ylhäällä.

35   Oi, Herra, Sinä näet heidät ja Sinä tunnet heidät. Suo nyt, että Pyhä Henki tuo Rebekan Elämän Vesien ääreen, joka viilentää ja virkistää. Jumalan Läsnäolo pesee heidän sydämensä, sielunsa, ja tuo heille uuden elämän ja toivon. Puhukoon Jumalan enkeli, joka lähetettiin ennen sanomaa verisukulaisille, jotka rakas Kristus on ostanut.

Kaikki nämä kädet, jotka ovat ilmassa, Herra, ottakoot ne Sinut vastaan suloisesti ja nöyrästi ja tulkoot nostetuiksi kamelin selästä Jumalan voimasta, joka tuo heidät Mestarin läsnäoloon. Tulkoon jokainen hyvä lahja, joka on luvattu, pannuksi heidän päälleen. Annettakoon rakkauden, ilon, rauhan, pitkämielisyyden, hyvyyden, sävyisyyden, itsensähillitsemisen, uskon lahja heille suuresta Jumalan aarreaitasta. Hänen, joka lupasi kaikki ilmaiseksi niille, jotka tulisivat. Heillä on päätös, Herra. He ovat nostaneet kätensä. He ovat tehneet tänä iltana ratkaisunsa; ja Sinä voit puhua niille, jotka on pesty verellä. Sinä tunnet heidät, Herra. Me jätämme heidät Sinun haltuusi niin, että tuona kohtaamisen hetkenä, kun seurakunta kohtaa Jeesuksen ilmassa… ja me uskomme, että Hän on jo jättänyt Isän talon ja on matkalla maan päälle. Ja Hän on suurella tuonpuoleisella kedolla, käyskentelemässä, ja morsian on valmistautumassa, ja pian hän on matkalla. Sana sanoo, että me kohtaamme Herran pilvissä [/ ilmassa] Hän on jo lähtenyt ja tullut noutamaan morsiantaan. Olkaamme valmiit, sillä tämä saattaa olla viimeinen kutsu. Iltahetki on tullut. Minä jätän heidät Sinun käsiisi ja Sinun suojelukseesi, Herra. Me pyydämme tätä Jeesuksen Kristuksen kautta, ja annamme [heidät] Sinulle todisteiksi sanomasta. Aamen.

Kärsimyksen ja häpeän symboli
ja minä rakastan tuota vanhaa ristiä, jolla tuo Rakkain ja Paras kuoli
syntisten ja kadotettujen maailman puolesta.

Tahdon helliä [/vaalia] tuota vanhaa rosoista ristiä
Siihen asti, kun lasken maahan minun voitonmerkkini,
haluan takertua tuohon vanhaan rosoiseen ristiin.
ja vaihtaa sen kruunuun jonakin päivänä.

Minä tulen aina pysymään uskollisena tuolle vanhalle rosoiselle ristille.
Se on häpeä, jota minä kannan mielihyvin.

Sitten, Hän kutsuu minua jonakin päivänä [kiitos Jumalalle] minun kaukaiseen kotiini, missä minä, Hänen kirkkauttansa…

36   Tarkoitatteko te sitä? Nostakaa kätenne laulaessanne sitä.

Tahdon helliä [/vaalia] tuota vanhaa rosoista ristiä
Siihen asti, kun lasken maahan minun voitonmerkkini,
haluan takertua tuohon vanhaan rosoiseen ristiin.
ja vaihtaa sen kruunuun jonakin päivänä.

Oi, miten minä rakastankaan Häntä. Voi, teidän sielunne kylpevät Hänen hyvyydessään. Jumalan enkeli on täällä.

Lopuksi…

Tahdon helliä [/vaalia] tuota vanhaa rosoista ristiä (muusta piittaamatta)

Ja vaihtaa sen jonakin…?…

37   Oletteko koskaan ajatelleet, miten valtavaa se on? Mitä te voitte antaa vastineeksi, tänä sekaannuksen aikana, päivänä, kun ihmiset eivät tiedä, mitä tehdä, mihin suuntaan mennä. Raamattu sanoo, että tällainen aika tulisi, ja että maassa tulisi olemaan nälänhätä, ei leivän ja veden -, vaan todellisen Jumalan Sanan kuulemisen nälkä. Ja kansat tulevat idästä länteen, pohjoisesta etelään etsimään tuota todellista Jumalan Sanaa. Ja meillä on täällä tänä iltana ilo ja kunnia nähdä tuo Jumalan sanoma, Jumalan enkeli.

Rukouskortteja ei ole jaettu. Onko kokouksessa rukouskortteja? Ei. Kukaan ei ole saanut rukouskorttia, mutta Herran Jumalan enkeli on täällä. Jos Jumala lähettää Hänen…?… lähettää sanomansa vahvistamaan sen, uskotteko te sen?

38   Siis, kaikki täällä, jotka eivät tunne minua, tai tietävät, etten minä tunne teitä, nostakaa kätenne. Kaikki, jotka tietävät, etten minä tiedä teidän tarpeistanne mitään, nostakaa vain kätenne. Jos te tarvitsette Jumalaa, nostakaapa kätenne. [Nauhassa tyhjä kohta.]

Juutalainen veli… Tai minä luulisin, että se on niin, jostakin Michiganista. Alun perin sinä tulit ulkomailta, jostakin Siperiasta. [Nauhassa tyhjä kohta.] Tšekkoslovakiasta. Minä tunnen hänet. Siinä suunnilleen kaikki tuntemani ihmiset, jotka minä näen.

Mutta, jos Jumala on yhä Jumala, jos Jumala vielä lähettää sanansaattajansa, enkelin kanssa, tuo enkeli todistaa, että se on totta. Tulkoon tiettäväksi tänä iltana, että Jumala on yhä Jumala; enkä minä puhu itsestäni, vaan puhun Hänestä. Ja jos, te olette morsian, Rebekka…

39   Raamattu sanoo, että Hän on ylipappi, jota voidaan koskettaa heikkouksiemme tunnolla. [KR38: ”sääliä meidän heikkouksiamme” Hepr. 4:15] Ja kun Häntä kosketettiin silloin kun Hän eli täällä ihmisenä,  Hän pystyi kääntymään ja kertomaan, mikä tuota naista vaivasi; ja Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Raamatussa on hyviä lahjoja, joita Isä lähettää lapsilleen. Nyt, te… Älkää kiinnittäkö huomiotanne sanansaattajaan, vaan uskokaa sanoma, niin Jumala tyhjentää teidän päällenne tänä iltana lupauksensa; sillä ne ovat yhtä hyvin teille, jotka nostitte kätenne pelastuaksenne, kuin niille, jotka nostitte kätenne sairauden takia. Aivan sama Jumala, samat lahjat, joita Hänellä on aina ollut ja Hän työskentelee [aina] samalla tavalla.

40   Nyt, rukoilkaa. Uskokaa. Antakaa Jumalan tehdä valinta, ja perustakaa sen jälkeen uskonne Jumalan ikuisen Sanan varaan. Tehkää päätöksenne tänä iltana palvellaksenne Häntä. Jumala näyttäköön vähintään kolme ihmistä tänä iltana… siis, kolme kappaletta tarkoittaa todeksi vahvistamista – riittääkö se -, että Hän lähettää enkelinsä enkä minä puhu näistä asioista omissa nimissäni; kyse on Hänestä. Tänään, jos et ole tehnyt valintaasi, valitse Hänet.

Täällä. Täällä istuu eräs pikku nainen, jolla on nenäliina; hän ei ole pannut hetkeksikään sitä pois kädestään ja pitää kättään pystyssä. Ettehän te tunne minua, nuori neiti, joka istutte siellä rukoillen? Uskotteko, että Jumala voi sanoa minulle, mikä teidän ongelmanne on? Teillä on edessänne leikkaus. Totta, eikö olekin? Jos se pitää paikkansa, nostaisitteko kätenne. Minä en tunne teitä. Jos se pitää paikkansa, nostaisitteko kätenne– pankaa kätenne tällä tavalla näin; mutta se pitää paikkansa eikö se pidäkin?

Mitä teillä on mielessänne? Oletteko tehneet päätöksenne? Selvä. Pitäkää siitä sitten kiinni.

41   Täällä on istumassa vanhempi nainen, punaisen näköisessä leningissä; hän pitää käsiään tällä tavalla. Te rukoilette. Te rukoilette Jumalaa parantamaan teidät. Minä en tunne teitä. Jumala tuntee teidät. Jos Herra kertoo minulle, mitä te rukoilette, otatteko te vastaan ja uskotte, että Hänen enkelinsä on tullut [nyt] luoksenne siunatakseen teitä? – sillä tuo Valo on teidän päällänne. Teitä vaivaa niveltulehdus ja jännittyneisyys. Pitää paikkansa; nostakaa kätenne. Selvä. Oletteko tehnyt päätöksenne? Selvä. Menkää kotiin ja unohtakaa sitten, että olette ollut sairas. Jeesus Kristus parantaa teidät.

Minä näen pikku rouvan, joka istuu siellä takana, kädet tällä tavalla ylhäällä. Hän rukoilee; hän on lujilla. Minä en tunne häntä. Harmaa… mutta hänellä on sydänvaiva, jonka takia hän rukoilee. Näin on. Siinä hänen vieressään istuu hänen sisarensa ja hän rukoilee hermo-ongelman takia. Tämä on totta, eikö olekin, rouva? Minä en tunne teitä. Jumala tuntee. Te ette ole tästä kaupungista– kumpikaan teistä. Te olette Illinoisista; sen sijaan: Danvillestä. Näin on. Teidän nimenne on P-o-g-u-e. Näin on. Menkää kotiin, te olette saaneet vastauksen. Jumala antaa teille molemmille teidän… Uskokaa.

42   Sävähdyttikö tämä teitä, rouva, joka istuitte täällä ja katsotte minuun? Näen teidän hymyilevän; ruudulliselta näyttävässä leningissä, vaaleanpunaisessa. Kun minä käännyin ympäri, Jumalan enkeli seisoi siellä. Teillä on– ongelmia jalkojenne kanssa. Teillä on ystävä, jonka puolesta te myös rukoilette, jolla on astma. Näin asia on, eikö olekin? Nostakaa kätenne, jos se pitää paikkansa. Aamen.

Uskotteko te? Herran enkeli! Joku toinenkin, jota minä en tunne, nosti kätensä, ja sinä haluat, että Jumala auttaa sinua. Sitä on joka puolella. Onko se…?… Niitä on enemmän kuin kolme, eikö olekin? No niin. Tämän pitäisi vakuuttaa. Jumala on paikalla. Jumala rakastaa teitä kaikkia.

43   En voi olla sanomatta tätä– siellä istuu eräs nainen, joka on pakottavassa tarpeessa. Hän katsoo minuun. En voi… Valo on tuon naisen yläpuolella. Uskotteko te, että Hän auttaa teitä? Tekään ette ole täältäpäin. Te olette Iowasta; Des Moinesista, Iowasta. Uskotteko te, että Hän parantaa teidät? Teillä on poskiontelovaiva. Näin on. Teillä on tapa, josta te haluaisitte eroon– tupakanpoltto. Lopetatteko te sen? Nostakaa kätenne, ja sanokaa: ”Minä lopetan sen, Herra.” Selvä. Menkää kotiin. Te ette enää polta ja teidän poskiontelonne- on ohi, koska teidän uskonne on parantanut teidät. Jumala teitä siunatkoon, uskokaa.

44   Uskotteko te koko sydämestänne? Jumalan enkeli on aina sanoman mukana. Oletteko te tehnyt päätöksen, että Hän on Jumala? Siinä tapauksessa, pankaa kätenne toinen toistenne päälle. Teidän ei tarvitse odottaa huomisiltaan; tapahtukoon se tänä iltana. Kun Pyhä Henki puhui minulle muutama minuutti sitten, minä– minä en odottanut huomisiltaan; tämä ilta oli parantumisen ilta. Tämä ilta on anteeksiannon ilta. Pankaa kätenne toinen toistenne päälle.

Jeesus, täällä Hänen sanomassaan, joka on Jumalan voimasta peräisin, Jumalan Sanasta– minulla on teille sanoma. Täältä minä aion tuoda sen esiin täältä laukustani: ”Nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat.” Se on sinulle, Rebekka. Mitä siinä sanotaan? ”Jos he panevat kätensä sairaitten päälle, he tulevat terveeksi.” Uskotko sinä sen, Rebekka? No, tässä se lahja tulee; ota se vastaan. Näin asia on. Halleluja. Rukoillaan.

Herra Jumala; Jeesuksen Kristuksen nimessä tuomitaan jokainen riivaaja ja ajetaan ulos kaikki sairaus ja tehdään jokainen ihminen terveeksi Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme kautta.