58-0928E KÄÄRMEEN SIEMEN
(Serpent’s Seed, The)
Jeffersonville, Indiana, USA, 28.9.1958

1          Rakas Jumala, suuri ja mahtava Jumala, joka muodosti kaikki asiat Pyhän Henkensä voimalla, ja on tuonut Jeesuksen Kristuksen, Hänen ainosyntyisen Poikansa, joka vapaaehtoisesti kuoli meidän syntisten puolesta, niin vanhurskaiden kuin syntistenkin puolesta, sovittaakseen meidän takaisin tähän ihmeelliseen yhteyteen, joka meillä jälleen on Jumalan kanssa. Niin kuin meille on opetettu siunatussa Sanassa, että meillä oli yhteys Hänen kanssaan ennen maailman perustamista, kun aamutähdet lauloivat yhdessä, ja Jumalan pojat huusivat ilosta – siellä kauan ennen maailman perustamista. Kuinka me tiedämme, että ettei se ollut samaan aikaan, kun Karitsa teurastettiin; silloin, kun Jumala suurissa ajatuksissaan näki meidät huutamassa ja iloitsemassa pelastuksestamme Jeesuksen kautta?

2          Tänä iltana meillä on vain ensimakua tuosta suuresta jumalallisesta kirkkaudesta, joka tulee paljastetuksi Hänen toisessa tulemisessaan. Kaikki sairaus ja suru tullaan poistamaan, ja sitten meillä tulee olemaan Hänen oman kirkastetun ruumiinsa kaltaiset ruumiit, sillä me tulemme näkemään Hänet sellaisena kuin Hän on. Kun me näemme täällä käsiemme kuihtuvan, hiustemme harmaantuvan ja olkapäittemme menevän kumaraan; niin tulemme tietoisiksi siitä, että me olemme kuolevaisia ja menossa takaisin sitä tomua kohden, johon suntaan päämme nyt ovat kohdistuneet, ja, josta me olemme tulleet. Mutta Herra Jumala, aivan yhtä varmasti kuin Sinä olet Jumala, Sinä myös annoit lupauksen, että meidät tullaan jälleen nostamaan ylös viimeisenä päivänä, ja me uskomme sen.

3          Juhlallisesti me seisomme uskomme kanssa Sinun läsnäolossasi, tullen rohkeina, koska Jeesus pyysi meitä tekemään niin. Ei niiden hyvien asioiden perustalta, joita me olemme tehneet, sillä me emme ole tehneet mitään oikein; vaan me tulemme nöyrästi, tunnustaen, että meillä on tämä aarre Hänen armostaan, joka on osunut meidän kohdallemme. Sen vuoksi me tulemme pyytäen, että Sinä siunaisit meitä tänä iltana, kun Sana julistetaan. Sillä on kirjoitettu: “Mies ei tule elämään yksin leivästä, vaan jokaisesta Sanasta, joka Jumalan suusta lähtee.”

4          Voikoon Jumalan suu puhua tänä iltana. Voikoot sanat, jotka puhutaan, mennä syvälle kuulijoiden sydämiin, ja tulkoot he täytetyiksi Sinun Hengelläsi ja Sinun läsnäolollasi. Sillä me pyydämme sitä Jeesuksen Nimessä. Aamen.

5          Eilen illalla ja tänään me olemme puhuneet aiheesta Miksi me emme ole kirkkokunta, ja me olemme tuoneet sen esiin melko voimakkaasti sen, miksi me emme ole kirkkokunta, ja miksi me emme usko kirkkokuntiin, koska me löydämme Sanasta, että Jumala ei koskaan säätänyt mitään kirkkokuntia. Se on perkeleen säätämä. Ja me olemme todistaneet sen Raamatulla. Ja kuinka kaikki virheellisyydet tulevat kirkkokuntien kautta. Me sanomme sen oikaistaksemme ja tuodaksemme tämän Tabernaakkelin olemaan yhteydessä siunatun Jumalan Sanan ympärillä. Että meidän toivomme ei olisi rakennettu sen päälle, mitä kirkkokunnat sanovat, tai mitä joku mies sanoo, vaan että se olisi rakennettu sen päälle, mitä Herra Jumala on sanonut. Se on ainoa tie, miten meidät koskaan voidaan oikaista oikein.

6          Tänä aamuna uskon, että meillä oli esillä viisi eri asiaa, jotka tulevat kirkkokuntien kautta, ja joita ei löydy Raamatussa. Kuinka protestanttiset seurakunnat kumartavat ja opettavat oppeina samaa asiaa, jota vanha äitiportto, katolinen kirkko saarnaa. Ja se on tullut sieltä ulos protestanttiseen seurakuntaan, ja me kumarramme tuota samaa asiaa, vaikka se on vastoin kaikkea Jumalan Sanaa.

7          Ensimmäinen kirkkokunnallinen seurakunta… Me katsoimme sitä tänään iltapäivällä Nikealaiset isät, Nikean seurakunnan historiasta. Apostolien kuoleman jälkeen tulivat nikealaiset isät, ja he jatkoivat useita vuosia (325 vuotta), ja lopulta se tuli Nikeaan, jossa heillä oli tuo suuri Nikean kirkolliskokous. Ja siellä he muodostivat nämä uskonkappaleet, joita katolisella kirkolla nyt on, ja, jotka myös ovat tulleet sieltä protestanteille.

8          Kuten sanoin opettaessani tänä aamuna, että jokaisessa noissa seurakuntajaksoissa, tuon tuhannen viidensadan vuoden pimeän ajanjakson loppuun asti, Hän joka kerta sanoi: “Sinulla yhä on Minun Nimeni.” Ja sitten sen jälkeen he eivät enää olleet Kristus, vaan tulivat esiin kirkkokuntien niminä, katolinen, luterilainen, wesleyläinen, baptisti, presbyteeri, helluntailainen, ja niin edelleen koko ajan. Mutta ennen ajanjakson sulkeutumista Hän sanoi: “Olen asettanut sinun eteesi avoimen oven.” Ja tämä on se ajanjakso, jossa me uskomme juuri nyt olevamme, avoimen oven ajanjaksossa, juuri ennen Laodikean seurakuntaajan päättymistä.

9          Kesti tarkalleen kolmesataakaksikymmentäviisi vuotta Nikean kirkolliskokoukseen, jossa he ottivat itselleen nämä muodot kuten pirskottelemisen, valelemisen, väärät kasteet ja väärät pyhät henget ja kaikki nämä muut asiat. He adoptoivat ne itselleen. Luther, joka oli pappi, toi nämä asiat mukanaan tullessaan ulos katolisesta kirkosta. Ja siitä tuli ulos Zwingli. Zwinglistä tuli ulos Calvin. Galvinista tuli ulos Wesley, jatkuen sillä tavalla. Ja nämä uskonkappaleet seurasivat heitä koko ajan. Kuinka voi Jumala johtaa Seurakuntaansa, jos he seuraavat teitä, joita Hän ei ole koskaan asettanut heidän seurattavakseen?

10     Muistakaa, Ilmestyskirjan 17. luvussa me löydämme naisen… (Nämä ovat suoria sanoja, mutta ne ovat kirjoitetut Raamattuun, joten arvelen voivani sanoa ne.) Raamattu sanoi, että tämä nainen oli portto. Se merkitsee, että hän oli huonomaineinen nainen; että hänen olisi tullut olla naitu miehelle, ja että hän harjoitti haureutta maailman kanssa. Hän oli porttojen äiti. Sen vuoksi hänellä täytyi olla tyttäriä. Olen käynyt siellä itse, olen nähnyt sen Kirjoituksissa, nähnyt hänen oppinsa ja kaiken muun. Minä uskon, että Herra on tuonut sen esiin täydellisesti, niin ettei se voi olla mitään muuta kuin katolinen kirkko. Se voi olla vain sillä tavalla. Ja mitä hän synnytti? Protestanttisia seurakuntia. Tarkalleen niin hän on tehnyt.

11     Ja hänellä oli kädessään hänen haureuksiensa viinin malja, josta hän antoi maan kuninkaille, ja hän hallitsi koko maata, hengellisesti puhuen.

12     Me voisimme mennä takaisinpäin Danieliin ja katsoa tuota kuvaa: kultainen pää, Babylonin valtakunta; hopea, Meedo-Persian valta; vaski, Aleksanteri Suuri, ja niin edelleen; (Kreikan valtakunta,) sitten Rooman valtakunnat, itäinen ja läntinen Rooma, nuo kaksi jalkaa. Huomatkaa näissä kymmenessä kuningaskunnassa, jotka tulevat tarkalleen noiden kymmenen sarven kanssa, joista puhuimme tänä aamuna, jokaisessa noissa kymmenessä valtakunnassa, jotka ovat tuleva esiin, oli savi ja rauta sekoitettuna yhteen. Tuo rauta tuli jaloista, jotka olivat Rooma, ja jokaisessa valtakunnassa Taivaan alla on hivenen roomalaisuutta, katolisen kirkon kautta. Niin se on, mutta ne eivät kuitenkaan sekoitu missään, vaikka he menevätkin naimisiin toistensa kanssa. Raamattu sanoi, että he tulisivat tekemään sen, ja katsokaa heitä tänään.

13     Antakaapa poikanne kulkea katolisen tytön kanssa. Ja kun he ovat valmiit menemään naimisiin, niin heidän täytyy luvata kasvattaa lapset katolisiksi. Näettekö, ja sama tapahtuu, jos se on päinvastoin. Näettekö, se on toisen voiman murskaamiseksi. Mutta mitä se on? Raamattu väittää koko asiaa portoksi. Mitä te nyt tulette tekemään? Kyllä. Ja kuinka ihmisten synnit tultaisiin kostamaan.

14     Me menimme takaisin 5. Mooseksen kirjaan, ja osoitimme kuinka avioton lapsi, äpärälapsi, ei voinut päästä Herran seurakuntaan neljääntoista sukupolveen. Näin oli lain alla oltaessa, ja Kristus tuli tekemään lain voimakkaammaksi. Kuinka paljon enemmän se onkaan nyt?

15     Mikä on vikana näillä pienillä teini-ikäisillä tytöillä, joita on kaduilla tänään, näillä pienillä savuketta imevillä naisilla, näillä shortseja käyttävillä ja leikattuhiuksisilla teini-ikäisillä tytöillä? Miksi he tekevät niin? Se on siksi, että heidän mammansa toimi sillä tavalla. Se on heidän syntiensä kostautuminen sukupolvelta toiselle. Sitä se on. Mihin me olemme tulleet? Olemme tulleet paikalle, jossa se ei ole mitään muuta kuin sekalaisten syntien kasautuma.

16     Tästä syystä Jumala on nostanut esiin Venäjän atomipommeineen, pyyhkäisemään sen kaiken pois, samoin kuin Hän teki vedenpaisumuksella, kun Hän nosti esiin pilvet tehdäkseen sen. Varmasti Jumala on tehnyt sen, ja Raamattu sanoo niin. Venäjä, tuo ateistinen maa, jollainen he ovat, täyttää tarkalleen tehtävänsä Kaikkivaltiaan Jumalan käsissä. Aivan kuten kuningas Nebukadnessar nostettiin esiin tuhoamaan Israel, koska he eivät vaeltaneet Jumalan kanssa, samoin on Venäjä nostettu esiin kostamaan katoliselle kirkolle pyhien veren, jonka se on vuodattanut. Raamattu on sanonut niin. Se tulee hävittämään koko asian.

17     Katsokaahan sitä nyt, heidän isoäitinsä oli kuorotyttö, ja heidän äitinsä kulki irtonaisena teini-ikäisenä kaduilla, ja mitä he ovat tänään? rock-n-roll riisuutujia. Mitä heidän lapsensa tulevat olemaan? Ja sitten te kysytte: “Tekeekö Jumala niin?” Kyllä vaan! Jumala rankaisee vääryyden lapsille, jopa neljänteentoista sukupolveen. Ja Kristus tuli suurentamaan sitä, joten me voisimme sanoa sataan tai viiteensataan sukupolveen asti. Hän sanoi: “Te olette kuulleet vanhojen sanovan: ‘Älä tapa.’ Mutta Minä sanon teille, joka on vihainen veljelleen ilman syytä, on jo tappanut.” Olette kuulleet vanhojen sanovan: ‘Älä tee aviorikosta.’ Mutta Minä sanon teille, että kuka hyvänsä katsoo naista himoiten, on jo tehnyt aviorikoksen.” Hän teki sen suuremmaksi. Mitä merkitsee suurentaminen? Hän moninkertaisti sen. Ja jos se lain alaisuudessa oli neljätoista sukupolvea, niin kuinka pitkän ajan se sama asia ottaa tänään?

18     Ja nuoret miehet, keski-ikäiset miehet, ja naimisissa olevat miehet eivät enää kunnioita avioliittolupaustaan. He vain ottavat naisia ja elävät heidän kanssaan kaikkialla, aivan kuin koirat. Koirilla on parempi kunnioitus ja parempi moraali kuin joillakin ihmisillä. Minä tiedän, että se on kauhean voimakkaasti sanottu, mutta se on niin. Miksi?

19     Seurakunnat osoittavat hyväksymisensä sillä, etteivät sano mitään siitä. Miksi? He toimivat aivan kuten heidän äitinsäkin tekee. Se on periytynyt seurakunnalle. Koska tämä protestanttinen seurakunta tuli ulos katolisesta kirkosta, ja katolisen kirkon synnit kostautuvat protestanteille. Tietenkin se on niin. Niinpä pata ei voi sanoa, että kattila on likainen. Se on totuus.

20     Me löydämme sen Kirjoituksista. Enkä löytänyt yhtään kirjelappusta pöydältäni tänä iltana, vaikka olin pyytänyt näyttämään paikan Raamatusta, missä Jumala koskaan antoi määräyksen kirkkokunnasta. Näyttäkää minulle yksi kohta, missä Jumala koskaan asetti naisen saarnaajaksi! Näyttäkää minulle yksi paikka, missä Jumala koskaan asetti pirskottelemisen tai valelemisen! Näyttäkää minulle yksi paikka missä, missä Jumalalla koskaan oli ketään kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimessä! Löytäkääpä nuo asiat! Ja kuitenkin me jatkuvasti teemme niitä asioita! Ne vain yhä pysyvät seurakunnassa.

21     Minä sanoin teille, että syy, miksi me emme voi olla baptisteja, on se, että me uskomme kastamiseen Herran Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Raamatussa ei ole ketään milloinkaan kastettu millään muulla tavalla. Näyttäkää minulle yksi paikka, missä yksikään henkilö kastettiin Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimessä, niin minä kohotan käteni ylös ja sanon, että minä olen väärä profeetta.

22     Jos Raamattu sanoo, että teidän täytyy olla kastetut Jeesuksen Kristuksen Nimessä, niin se merkitsee, että teidän täytyy tehdä se sillä tavalla. Paavali määräsi heidät kastettavaksi uudelleen. Huolimatta siitä kuinka heidät oli kastettu, heidän täytyi tulla ja ottaa kaste uudelleen. Heidät oli kastanut sama mies, joka kastoi Jeesuksen Kristuksen, Johannes Kastaja. Paavali sanoi: “Se ei enää kelpaa, teidän täytyy tulla uudelleen kastetuiksi.” Ja heidän täytyi tehdä se, ennen kuin he saivat Pyhän Hengen. Se oli Jumalan ohjelma.

23     Minä ehkä menen siihen vähän syvemmälle tänä iltana. Miksi on niin? Jeesus pitää Sanansa. Uskotteko te sen? Melkein jokainen teistä oli täällä tänä aamuna, mutta minä haluan puhua hieman lisää siitä.

24     Miksi Paavali määräsi sen, sen jälkeen, kun se jo oli tehty? Paavali sanoi: “Jos vaikka enkeli Taivaasta tulisi ja saarnaisi jotakin muuta, niin olkoon hän kirottu.” Te sanotte: “Meillä on uusi valo siitä.” Ei, teillä ei ole sitä. Samanlaisen asian kanssa perkele tuli Eevan luo, hieman uutta valoa. Te ette tarvitse uutta valoa. Teidän tarvitsee vaeltaa valossa, jonka Jumala jo on pannut tänne, siinä kaikki.

25     Tarkatkaapa nyt tätä. Kuinka yksinkertaista se onkaan. Kun he tulivat alas Kirkastusvuorelta, sanoi Jeesus opetuslapsilleen: “Kenen ihmiset sanovat Minun, Ihmisen Pojan olevan?”

Yksi sanoi: “Sinä olet Mooses, tai Elias, tai yksi profeetoista.”

Hän kysyi: “Kenen te sanotte Minun olevan?”

Pietari sanoi: “Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.”

26     Jeesus sanoi: “Siunattu olet sinä Simon, Joonaan poika, sillä liha ja veri eivät ole paljastaneet tätä sinulle.” Näettekö, se ei tule seminaarien kautta. Se ei tule kirkkokuntien kautta. “Liha ja veri eivät ole tätä sinulle paljastaneet. Sinä et koskaan oppinut sitä missään teologisessa koulussa. Mutta Minun Isäni, joka on Taivaassa, on paljastanut tämän sinulle. Ja tälle kalliolle Minä tulen rakentamaan Seurakuntani, ja helvetin portit eivät voi voittaa sitä.” Se on hengellinen ilmestys siitä kuka Hän on.

27     Huomatkaa: “Minä sanon, että sinä olet Pietari, ja Minä tulen antamaan sinulle valtakunnan avaimet. Ja mitä hyvänsä sinä sidot maan päällä, Minä tulen sitomaan Taivaassa; mitä hyvänsä sinä päästät maan päällä, Minä tulen päästämään sen Taivaassa.” No niin, Hänen täytyi pitää Sanansa, tai Hän ei ollut Jumala. Ja muutamia päiviä tämän jälkeen Hänet ristiinnaulittiin, Hän nousi kuolleista, ja nousi ylös Taivaaseen, ja Pietari avasi Evankeliumin Helluntaipäivänä. Tekikö hän sen? Tietenkin hän teki.

28     Tarkatkaa nyt. He kaikki pilkkasivat häntä, koska he olivat täytetyt Hengellä. Heitä kutsuttiin harhaoppisiksi, pyhiksi kieriskelijöiksi tai jollakin senkaltaisella nimellä.

He jopa nauroivat ja sanoivat: “Nämä ovat täynnä uutta viiniä.” Pietäri nousi esiin heidän keskeltään, korotti äänensä ja sanoi: “Miehet ja veljet, kuulkaa minun sanojani. Kuulkaa minun sanojani ja kuunnelkaa minua. Nämä eivät ole juovuksissa, niin kuin te oletatte heidän olevan. Tämä on vasta kolmas hetki päivästä, mutta tämä on se, josta profeetta Joel on puhunut: ‘Ja on tapahtuva viimeisinä päivinä, että Minä tulen vuodattamaan Minun Hengestäni.’” Ja mitä Hän tulisi tekemään Hänen pojilleen ja Hänen tyttärilleen, Hänen palvelijattarilleen ja niin edelleen tuossa päivässä.

29     Kun he kuulivat sen, viilsi se heidän sydäntään; kuullessaan tuota miestä, joka ei tuntenut edes aakkosiaan, ja heidän täytyi huomioida hänet. He tiesivät, että hänen sisällään jokin paloi, Pyhä Henki. Pysäyttääkö hänet? Sehän olisi ollut aivan kuin olisi yrittänyt sammuttaa tulta kuivassa rakennuksessa tuulisena päivänä. Te ette olisi voineet tehdä sitä. Hänet oli täytetty Pyhällä Hengellä. Ja mitä hän sen jälkeen sanoi?

30     He kysyivät: “Miehet ja veljet, mitä me voimme tehdä pelastuaksemme?” Tarkatkaa nyt Pietaria, jolla oli valtakunnan avaimet!

31     Kun Jeesus nousi kolmantena päivänä, Hänellä ei ollut avaimia Taivaan valtakuntaan. Tiesittekö sen? Hän sanoi: “Minulla on kuoleman ja helvetin avaimet”, mutta ei avaimia valtakuntaan, koska ne oli annettu Pietarille.

32     Hän oli sanonut: “Pietari, mitä sinä päästät maan päällä, Minä päästän sen Taivaassa.” Ja tässä hän nyt seisoo, avatakseen tämän siunatun asian maailmalle. Hänellä on avaimet kädessään, ja he kysyvät: “Mitä me voimme tehdä pelastuaksemme?” Ei väliä, mitä apostoli käski tehdä, Jumalan täytyy samaistaa se Taivaassa, jos Hän oli antanut hänelle tuon vallan.

33     Nyt Pietari sanoi: “Tehkää parannus, ja ottakoon joka ainoa teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimessä, syntienne anteeksi saamiseksi, ja te tulette saamaan Pyhän Hengen lahjan.” Onko tämä oikein? Ja tämä oli syy siihen, miksi avaimet kääntyivät Taivaassa. Ei missään muussa nimessä, eikä toisella tavalla, eikä toisella muodolla. Se kääntyi maan päällä, ja se kääntyi Taivaassa, tai Jeesus ei pitänyt Sanaansa Pietarille. Ja joka paikassa Raamatussa, heidät sen jälkeen oli kastettu Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Noiden, jotka olivat kastetut ennen sitä, täytyi tulla kastetuiksi uudelleen Jeesuksen Kristuksen Nimessä, saadakseen Pyhän Hengen. Tämä on oikein.

34     Se on yhä sama. Niinpä, jos me opetamme kastetta Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä, se on väärä profetia. Minä en halua loukata teitä, mutta minun täytyy painaa tämä syvälle, niin että seurakunta tulee tietämään. Me emme ole täällä joukkona lukutaidottomia, vaan me tiedämme, missä me seisomme Jumalan Sanassa. Minä haastan kenet hyvänsä näyttämään minulle yhden paikan, missä kukaan koskaan kastettiin Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä!

35     Tuletteko te nyt kuuntelemaan väärää profetiaa, vai Totuutta? Tutkikaa Kirjoituksia. Se on teidän käsissänne. Osoittakaa minulle, missä kirkkokunta koskaan säädettiin olemaan Raamatussa! Näyttäkää minulle Raamatusta, missä he koskaan asettivat naista saarnaajaksi? Näyttäkää minulle Raamatusta, missä kaikki nämä asiat, joista me olemme puhuneet, koskaan säädettiin Raamatussa! Niitä ei ole siellä. Näyttäkää minulle yksi paikka.

36     Kun metodistit nousivat esiin, he saarnasivat pyhitystä. Se on hyvä. Mutta tehdessään siitä kirkkokunnan, se loppui siihen. Tästä syystä Raamattu sanoi: “Sinulla on nimi.”

Te sanotte: “Minä olen kristitty.”

“Mihin kirkkokuntaan sinä kuulut?”

Te vastaatte: “Methodisteihin.” Mitä, silloinhan te olette portto.

37     “Minä olen baptisti”, portto. “Minä olen helluntailainen”, te olette portto. Sinä kuulut tuohon seurakuntaan. Teidän tulisi kuulua Kristukselle. Teidän ei tule kutsua itseänne “metodistiksi” tai “baptistiksi”. Jos te olette kristitty, silloin te olette sydämessänne kristitty.

38     Joka ainoa noista kirkkokunnista voi tuottaa Jumalan lapsia. Kyllä, mutta jos te ajattelette menevänne Taivaaseen vain siksi, että olette metodisti ja baptisti, niin te olette väärässä! Tästä syystä me olemme pysyneet tuollaisen asian ulkopuolella. Miksi eivät baptistit voi nähdä sitä? Kysyin sitä suoraan eräältä metodistimieheltä ja hän sanoi: “Ainoa asia, mitä meillä on sinua vastaan on se, että sinä roikut noiden helluntailaisten ympärillä.“

Minä kysyin: “Kuka on me?” Hän vastasi: “Me metodistit.”

Minä sanoin: “Minäpä sanon mitä tulen tekemään. Minä tulen sinun kaupunkiisi, ja anna sinä metodistien kannattaa sitä.”

“Oi”, hän sanoi, “tietenkään me emme voi tehdä sitä.”

39     Minä sanoin: “Sitä minä ajattelinkin. Minä pysyn helluntailaisten kanssa, koska helluntailaiset uskovat sen. Kyllä, he kannattavat sitä. He ovat niitä, jotka saavat siitä edun itselleen.” Kuinka monet lukivat tuon helluntailaisseurakuntaa koskevan artikkelin, joka oli äskettäin Life-lehdessä? Se on yksi suurimmista ilmiöistä tässä ajanjaksossa. Heillä on enemmän käännynnäisiä yhdessä vuodessa kuin kaikilla muilla yhteensä. Miksi? Jopa heidän virheellisyydessäänkin Jumala liikuttaa heitä eteenpäin, koska he uskovat totuuden ja marssivat eteenpäin sen kanssa. Se on totuus.

40     Mutta mitä me teemme nyt? Näettekö? Siitä syystä me emme ole kirkkokunta. Kun Pyhä Henki ensi kertaa vuodatettiin helluntaiseurakuntaan neljäkymmentä vuotta sitten, ja alkoivat puhua kielillä, mikä on yksi lahjoista, he tekivät siitä kirkkokunnan. Se oli pienin lahjoista. Kielilläpuhuminen on pienin lahjoista, sen mukaan mitä Paavali sanoo. Ja niin pian kuin se lankesi, he sanoivat: “Oi, meillä on se nyt”, ja he tekivät siitä kirkkokunnan, Yleisneuvoston, mikä nykyään on nimellä Jumalan Seurakunnat. “Oi, kenelläkään ei voi olla sitä, ellei hän puhu kielillä.” Jumala vain liikkui suoraan pois heistä, jättäen heidät istumaan sinne. Tietystikin.

41     Sitten tulivat Ykseyden kannattajat, aloittaen kastamaan Jeesuksen nimessä. “Oi, meillä on se!” He organisoituivat. Mitä heille tapahtui? Jumala liikkui siitä ulos jättäen heidät istumaan sinne. Sillä se on niitä varten, joista sanotaan: “Kuka tahansa tahtoo, hän tulkoon.”

42     Näettehän ykseydenkannattajat eivät sekoitu Jumalan seurakuntien kanssa, eivätkä Jumalan seurakunnat ykseydenkannattajien kanssa. Olen keskustellut joidenkin heidän parhaiden miestensä kanssa, joita heillä on. Herra Goth ja tohtori Pope, monien suurten miesten kanssa. Istuin yhdessä heidän kanssaan ja kysyin: “Kuinka te voitte opettaa oppineena miehenä, että se olisi alkuperäinen todiste?”

43     Yksi, kaksi tai kolme heistä oli todella rehellisiä ja sanoivat: “Veli Branham, me tiedämme, että se on väärin. Mutta mitä me voimme tehdä? Jos me sanoisimme siitä jotakin nyt, niin se sekoittaisi koko ohjelman, se keskeyttäisi sen.” Varmasti, ettekä te enää olisi piispoja ettekä ylivalvojia. Siitä on kysymys.

44     Veli, minä mieluummin pitäisin lähetyskokousta kadunkulmassa, tai saarnaisin jonkun männyn alla, ja pitäisin kiinni totuudesta. Tietenkin… Ja tietäisin puhuvani totta. Miehet haluavat totuutta, ja teillä on kristittyna velvollisuus todistaa totuudesta. Jumala on pitävä teidät vastuussa siitä. Seisokaa lujana näissä asioissa. Jos teitä ei ole vielä kastettu Jeesuksen Kristuksen Nimessä, ettekä ole tehneet näitä asioita, niin te ette ole saaneet Pyhää Henkeä.

45     Te sanotte: “Oi, minä olen puhunut kielillä.” Se ei merkitse, että teillä on Pyhä Henki. Minä olen nähnyt noitien, taikureiden, riivaajien ja kaikkien muidenkin puhuvan kielillä. Varmasti. Eikä heillä ole Pyhää Henkeä, tehän tiedätte sen. He juovat verta ihmiskallosta, tanssivat ja huutavat avukseen perkelettä, ja puhuvat kielillä. Tietenkään heillä ei voi olla Pyhää Henkeä. Niinpä se, että puhutte kielillä, ei merkitse sitä, että teillä olisi se. Ainoa tapa teidän tietää, että teillä on se, on se, että teidän henkenne todistää yhdessä Hänen Henkensä kanssa, ja Hengen hedelmät seuraavat teitä: rakkaus, usko, ilo, rauha, pitkämielisyys, hyvyys, sävyisyys ja niin edelleen. Tästä te tiedätte, että teillä on Pyhä Henki. Se todistaa itse itsestään.

46     Jos te yritätte levätä sen varassa, että te kuulutte helluntailaisiin, tai baptisteihin, tai presbyteereihin, niin näettekö mitä olette tekemässä. Te otatte itsellenne prostituoidun nimen. Se on oikein! Tulkaa ulos siitä! Tulkaa pois siitä! En tarkoita, että jättäisitte seurakuntaanne, vaan noita asioita, kun te sanotte: “Oi, minä olen presbyteeri, me emme usko ihmeisiin!” Miksi ette? Raamattu opettaa sitä! “Oi, minä kuulun Kristuksen Kirkkoon. Sanotaan, että ihmeiden päivät ovat ohitse.” He ovat vääriä profeettoja! Minä voin näyttää teille, missä Jeesus Kristus antoi voiman seurakunnalle parantaa sairaat, herättää kuolleet ja ajaa ulos perkeleet. Minä haastan kenet hyvänsä osoittamaan minulle Kirjoituksista Raamatussa, missä Hän otti sen pois seurakunnalta.

47     Mikä on ottanut sen pois? Teidän omat uskonkappaleenne, ei Jumalan Sana. Pyhä Henki yhä tekee työtään, se liikkuu eteenpäin kaikesta huolimatta, ja Hän on aina tekevä sen. Tästä syystä me emme ole kirkkokunta. “Heillä on jumalisuuden muoto, mutta kieltävät sen voiman. Sellaisista kääntykää pois.” Me emme usko sellaiseen.

48     Kuinka se sai alkunsa? (Meidän täytyy kiirehtiä, mennäksemme siihen niin nopeasti kuin mahdollista.) Kuinka se sai alkunsa? Meillä on kirjoitettuna tänne paljon raamatunpaikkoja, jotka koskevat Pyhää Henkeä.

49     Toinen asia, me annoimme haasteen eilen illalla pyhien hellittämättömyydestä, sille kuinka baptistit sen uskovat. Ei, minä varmasti olen eri mieltä baptistien ajatuksesta, calvinistisesta teoriasta. Tietenkin olen myös eri mieltä presbyteerien kanssa siitä. Olen eri mieltä metodistien kanssa heidän armenialaisesta opistaan. Kyllä, heillä molemmilla on totuus, mutta teidän täytyy tuoda se takaisin tähän Sanaan, missä se on totuus. Kun te juoksette pois siitä, te villiinnytte sen kanssa.

50     Jotkut baptistit täällä kastavat upottamalla. Saarnaaja kastaa heidät, kun yhdeksän kymmenestä tupakoi, ja sitten he menevät takaisin ja pelaavat korttia ja muita pelejä koko yön, juoksentelevat ympäriinsä ja osallistuvat rikollisiin liikeasioihin. Naiset juoksentelevat ympäri katuja shortseissa, leikkaavat hiuksensa ja tupakoivat, ja puhuvat ompelu seuroissaan likaisia vitsejä. Te kutsutte sitä kristillisyydeksi, niinkö? Te luulette, että teillä on iankaikkinen turvallisuus, niinkö? Te menette Helvettiin sillä tavalla! Teillä ei olisi mitään nautintoa Taivaassa. Tietenkään ei. Se ei ole iankaikkinen turvallisuus.

51     Mutta, kun mies on syntynyt uudestaan Pyhästä Hengestä… Ja te helluntailaiset, koska te olette hypänneet ylös ja alas, puhuneet kielillä, ja juosseet ylös ja alas käytäviä, ei merkitse sitä, että teillä olisi iankaikkinen varmuus. Älkää koskaan saako sellaista päähänne. Ei, tietenkään se ei merkitse sitä. Koska te tiedätte, että teidän oma elämänne todistaa, että te ette ole oikein Jumalan kanssa, Se on totta, te ette ole oikein. Se ei vielä ole iankaikkinen varmuus.

52     Minä haluan kysyä teiltä jotakin. Onko olemassa iankaikkinen varmuus? Raamattu sanoo niin. Raamattu sanoo, että nimenne oli pantu Karitsan Elämänkirjaan ennen kuin maailma edes alkoi. Kuten sanoin tänä aamuna, niin sanon jälleen, että tuolla miehellä, joka kirjoitti tuon laulun: Siellä Kirkkaudessa on uusi nimi kirjoitettu ylös tänä iltana. Ja se on minun, oli kyllä oikea ajatus, mutta Kirjoitusten mukaan hän oli väärässä. Teidän nimeänne ei pantu sinne sinä iltana, kun te pelastuitte. Sen mukaan, mitä Raamattu sanoo Ilmestyskirjan 13. ja 17. ja niin edelleen, se pantiin sinne ennen kuin maailma alkoikaan; ja Jeesus Kristus teurastettiin ennen maailman perustamista.

53     Kuinka voi ääretön Jumala, joka tietää lopun jo alusta, kuinka Hän saattoi milloinkaan sallia synnin tulla maan päälle, jos se tapahtunut tarkoituksellisesti?

54     Kerratkaamme nyt joitakin asioita, joita olemme sanoneet. Mikä oli ensin, Pelastaja tai syntinen? Aivan varmasti Pelastaja. Kenellä on enemmän voimaa, Pelastajalla tai syntisellä? Jos pelastaja voi ottaa pois synnin, niin silloin Hän on voimakkaampi.

Miksi Hän sitten ensinkään salli synnin tulla? Osoittaakseen, että Hän oli Pelastaja.

Kumpi on voimakkaampi, Parantaja tai sairaus? Parantaja.

Miksi Hän sitten salli sairauden tulla? Osoittaakseen, että Hän oli Parantaja. (Minusta tuntuu uskonnolliselta juuri nyt. Kyllä vaan.) Siksi Hän sallii vaikeuksien tulla. Olla Parantaja on yksi Hänen ominaisuuksistaan. Syy, miksi Hän antaa murheen tulla, on näyttää, että Hän on ilo. Varmasti se on niin. Tästä syystä meillä on yö, todistamaan, että on olemassa päivä. Tästä syystä meillä on kiukkua, osoittamaan, että on olemassa rauhaa. Varmasti, ne ovat puolesta ja vastaan. Oi, Hän on ihmeellinen.

55     Kuinka se kaikki alkoi? (Me menemme suoraan siihen niin nopeasti kuin voimme, niin ettemme pitäisi teitä täällä koko yötä.) No niin, kaikille asioille täytyy olla alku. Haluan kysyä teiltä jotakin. Te voitte lykätä tämän liivintaskuunne. Teidän ei tarvitse ottaa tätä tavanomaisena ateriana. Mutta kuunnelkaapa tätä. Jos te olette iankaikkinen luontokappale, niin silloin teillä ei koskaan ollut alkua eikä teillä koskaan tule olemaan loppua. Sillä sana iankaikkinen merkitsee sellaista, millä ei ole alkua eikä loppua. Muistatteko, kuinka puhuin tänä aamuna Melkisedekistä, siitä kuinka Hän kohtasi Aabrahamin, tämän tullessa kuninkaita teurastamasta. Ja kuinka Raamattu sanoo Hebrealaiskirje 7, että Leevi maksoi kymmenykset Melkisedekille, ollessaan isänsä Aabrahamin kupeissa. Aabraham siitti Iisakin; Iisak siitti Jaakobin; ja Jaakob siitti Leevin. Se on isä, isoisä, ja isoisän isä. Ja Raamattu laskee Leevin ansioksi, että hän maksoi kymmenykset Melkisedekille, ollessaan vielä isoisänsä isän kupeissa.

56     Raamattu ei koskaan sano, että hän teki sen jotenkin esikuvallisesti, vaan Raamattu sanoo, että hän maksoi kymmenykset. Aamen! Sitten, jos me tulemme oikean siemenen kautta, niin te ja minä olimme siellä silloin, kun Paavali saarnasi Evankeliumia. Me tulemme upottautumaan siihen hetkisen kuluttua korviamme myöten. Sitä Kirjoitukset väittävät meidän tehneen. Ne jopa menevät aivan alkuun.

57     Ajatelkaahan sitä, Leevi; sitten Jaakob, hänen isänsä; sitten Iisak, hänen isänsä; sitten Aabraham, hänen isänsä, hänen isoisänsä isä. Kun Leevi oli isoisänsä isän kupeissa, hän maksoi kymmenykset Melkisedekille.

58     Haluaisin kysyä teiltä kenestä Job 27. puhuu, kun Hän sanoo: “Missä olit sinä silloin, kun Minä laskin maan perustukset? Kun aamutähdet yhdessä lauloivat, ja Jumalan pojat huusivat ilosta?” Keitä olivat nämä Jumalan pojat, jotka huusivat ilosta? Jeesus kertoi heille: “Minä iloitsin teidän kanssanne ennen maailman perustamista. Me emme ole ajallisia luomuksia, vaan iankaikkisia luomuksia! “Ei kukaan voi tulla Minun tyköni, ellei Minun Isäni vedä häntä. Ja kaikki, jotka tulevat Minun tyköni, niille Minä annan iankaikkisen elämän, ja nostan heidät ylös viimeisenä päivänä. Eikä kukaan voi temmata heitä pois Isän kädestä, ja Hän antoi heidät Minulle.” Kuinka te voisitte olla mitään muuta kuin voittajia. Näettekö, te olette peloissanne, te juoksette pois täältä, ja se on yksi parhaista todisteista maailmassa, että te ette vielä ole olleetkaan.

59     Kuinka moni täällä kohottaisi kätensä merkiksi siitä, että hän uskoo Jumalan olevan ääretön? Tiedättekö te mitä sana “ääretön” merkitsee? Se on täydellisyys… ääretön… te ette voi selittää sanaa “ääretön”.

60     Oletteko koskaan säätäneet kameraanne äärettömälle etäisyydelle? Se vain merkitsee siitä eteenpäin. Hyvä on, sen jälkeen sitä ei enää voida kohdistaa. Sitä Jumala on, Hän on ääretön. Ja jos Hän on ääretön, niin ei voi olla yhtään kovakuoriaista, kärpästä, kirppua, hiirtä tai mitään muutakaan, joka koskaan on ollut maan päällä, tai koskaan tulee olemaan, jota Jumala ei olisi tiennyt ennen maailman perustamista. Siinä teillä on jonkinlainen käsite äärettömästä!

61     Niinpä sitten, jos ääretön Jumala pelastaa teidät täällä, tietäen menettävänsä teidät seuraavalla viikolla, seuraavassa kuussa tai seuraavana vuotena, niin silloin Hänen koko tarkoituksensa kääntyy tappioksi. Hän ei voi kadottaa teitä! “Joka kuulee Minun Sanan ja uskoo Häneen, joka lähetti Minut, hänellä on iankaikkinen elämä, eikä hän koskaan tule tuomiolle, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.” Hän ei voi tehdä sitä!

62     Joka on syntynyt Jumalasta, ei enää tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä, eikä hän voi tehdä syntiä. Kuinka hän voi tehdä syntiä, kun on olemassa syntiuhri häntä varten? Kuinka voin olla sairas, ollessani täysin terve? Kuinka voin olla sokea, kun voin nähdä? Oi, kuinka voin olla sisällä ja ulkona rakennuksesta samanaikaisesti? Kuinka voin olla humalainen ja selvä samanaikaisesti? Te ette voi tehdä sitä. Ja kun te olette pelastetut, te olette lunastuksen alaiset, eikä syntejänne lasketa teille.

63     Eikö Daavid sanonutkin: “Siunattu on mies, jolle Jumala ei lue syntiä, ja jonka synnit ovat peitetyt.” Jumala ei laske syntiä Hänen luomustaan vastaan. Se on vahvaa. Se ei ole mitään kuorittua maitoa; sen sanoo Raamattu! Jumala ei lue syntiä vanhurskaalle. Jumala armossaan, ennalta määräämisen kautta, ei haluten, että kukaan kuolisi, vaan, että kaikki tulisivat parannukseen; mutta ollen ääretön ja tietäen kuka tulisi ja kuka ei, Hän voi ennalta määrätä kaiken toimimaan Hänen tahtonsa mukaisesti.

64     Jos Hän ei tehnyt sitä, niin kuinka Hän salli ensinkään synnin tulla sisälle? Koska Hän oli Pelastaja… Jos ei koskaan olisi ollut syntistä, Hän ei koskaan olisi ollut Pelastaja. Hänessä oleva ominaisuus ei olisi milloinkaan tullut esille.

65     Kuinka Hänestä koskaan tuli Parantaja? Sallimalla sairauden tulla, että Hän voisi näyttää olevansa Parantaja. Hän oli Parantaja, mutta kuinka se koskaan olisi tullut tunnetuksi? Kuinka Hänen ominaisuutensa olisi voinut toimia? Kuinka Hän voisi olla Parantaja, jos ei koskaan olisi ollut mitään sairautta? Hänen täytyi sallia sairaus.

66     Ei ihme, että Paavali sanoi Roomalaisten 8: “Tyhmä mies, kuka voi sanoa Savenvalajalle, mitä tehdä sen kanssa.” Kuinka voi savi nousta ylös ja sanoa: “Miksi minut tällaiseksi teit?’ Eikö Hän nostanut esiin faaraotakin siinä tarkoituksessa, että Hän voisi näyttää kunniansa Egyptissä? Hän paaduttaa kenet tahtoo ja vanhurskauttaa kenet tahtoo. Se ei ole riipu hänestä, joka tahtoo, tai hänestä, joka juoksee, vaan Jumalasta, joka on armollinen! Niinpä teillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Te ette voi tehdä yhtään mitään. Jos se on armo, ja jos se on ilmainen lahja, niin te ette voi tehdä yhtään mitään sen edestä. Jumala on antanut sen teille. Se on Jumalan tahto. Se on asia, jonka Jumala on ennalta määrännyt teille.

67     Raamattu on sanonut, että meidät on ennen maailman perustamista ennalta määrätty adoptoitaviksi Jumalan pojiksi. Silloin, kun Jumala teurasti Karitsan omissa ajatuksissaan, ennen maailman perustamista, tuodakseen ilmi ominaisuutensa, sen mitä Hän oli, ja kun Karitsa teurastettiin, meidät tapettiin Sen kanssa. Kun Karitsan veri vuodatettiin Hänen omassa mielessään, silloin ennen maailman perustamista, minun ja teidän nimenne kirjoitettiin Kirjaan. Se kaikki tapahtui Hänen ajatuksissaan. Hän on ääretön! Jos Hän ei ole sitä, niin miksi Hän sitten salli sen kaiken tapahtua.

68     Kuten kysyin, kumpi on voimakkaampi, Pelastaja tai syntinen? Kummalla on enemmän voimaa? Silloin voimakkaimman täytyi sallia vähäisempi. Hän tekee sen vain omaksi kunniakseen.

69     Kun Hän valmisti Luciferin, Hän tiesi, että hän tulisi olemaan perkele! Hänen täytyi tehdä se, osoittaakseen olevansa Pelastaja, Kristus. Hänen täytyi sallia sen tapahtua sillä tavalla. Eikö Raamattu sanokin, että kaikki asiat työskentelevät yhdessä niiden parhaaksi, jotka Jumalaa rakastavat? Niinpä mistä te olette peloissanne? Niinpä tehkäämme koko sydämisesti kaikki, mitä eteemme tulee. Älkää olko kuten mykät karjaeläimet, joita ajettaessa täytyy kerjätä ja taivutella! Olkaa sankareita! Minä pidän siitä! Seiskää jaloillanne!

70     Pieni runo, joka auttoi minua niin paljon ollessani lapsi, kuulostaa jotenkin tällaiselta:

Oli ylhäinen roomalainen,
Rooman keisarin päivinä;
Joka kuuli pelkurin sanovan linnan edessä:
“Oi, on turvallista sellaisessa kuusessa,
Kukaan ei voi ravistella sitä.”
“Oi ei”, sanoi sankari,
“minä löydän tavan tehdä sen.”

Siinä se on teille.

71     Jos tämä Raamattu opettaa, että Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti… Minulle ei ollut helppoa tuona päivänä, kun tulin ulos tästä Tabernaakkelista, ja jokainen sanoi minulle, että tällaista tulisi tapahtumaan ja tuollaista tulisi tapahtumaan. “Sinua pidettäisiin fanaatikkona, ja he heittäisivät sinut vankilaan. Koko lääketieteellinen yhdistys tulisi olemaan sinua vastaan.” Mutta Jumala oli sanonut: “Tee se!” Raamattu sanoi, että Hän olisi sama, ja nyt herätyksen tulet palavat jokaisessa kansakunnassa taivaan alla! Oikein, nouskaa seisomaan sen puolesta!

Kuinka te käytte käsiksi jokapäiväiseen työhönne?
Pelkäättekö töitä, jotka ovat edessänne?
Voitteko ottaa vastaan työn, joka on edessänne?
Vai onko teillä väsynyt ja tyhjä mieli? 
(Minä vihaan sellaista.)

Tai otatko vastaan työn, joka on edessäsi?
Tai kulkeeko pelko koskaan mielenne lävitse?
Jos niin on, niin käy käsiksi seuraavaan, minkä löydät,
Ajattelemalla, että tulet tekemään sen.

Pysykää sen kanssa. Varmana. Tarkoittakaa sitä sydämessänne kuten Daniel. Pysykää Jumalan kanssa.

72     Missä tämä kaikki tapahtui? Kuinka se tapahtui? Mikä tekee ihmiset tällaisiksi? Miksi me olemme valmiit hävitettäviksi? Selitäpä ne asiat minulle, veli Branham. Mikä saa sinut ajattelemaan, että tämä koko asia tullaan pyyhkäisemään pois? Se pyyhkäistiin pois kerran aikaisemmin. Oliko se niin? Se hävitettiin vedenpaisumuksella. (Nyt tässä tulee syvällinen asia. Valmistautukaamme lukemaan se.)

73     Haluan, että menette kanssani nyt 1. Mooseksen kirjan. 3. lukuun. Jos haluatte tietää mitä hyvänsä, niin minä voin näyttää teille, että jokainen “kultti”, ja jokainen “ismi”, ja kaikki mitä meillä on tänään, alkoi 1. Mooseksen kirjassa. Kuinka monet tietävät, että “Genesis” [1. Mooseksen kirja] merkitsee alku? Tietenkin, me myös löydämme katolisen kirkon alun sieltä, se oli Babylon, jonka Nimrod perusti; me löydämme sen myös keskeltä Raamattua, ja Raamatun lopusta. Me huomaamme sieltä, että he yrittivät tuoda naissaarnaajia Raamatun alussa, ja he palvoivat pieniä kuvia, joita he tekivät juurista.

74     Kuinka moni on lukenut Hislopin Kaksi Babylonia, joka on historiaa. Me löydämme noissa historioissa, että heillä oli nainen… Sitten te muistatte, kuinka Jaakobin vaimo varasti isänsä jumalan ja piilotti sen alleen. He veivät ne myöhemmin sinne erämaahan, ja se saastutti koko leirin.

Lukekaamme nyt 1. Mooseksen kirjasta.

Nyt käärme oli ovelampi kuin mikään kedon eläin, jonka Herra Jumala oli valmistanut. Ja hän sanoi naiselle: Kyllä, onko Jumala sanonut: Teidän ei tule syödä jokaisesta puutarhan puusta?

Ja nainen sanoi käärmeelle: Me voimme syödä puutarhan puiden hedelmästä.

Mutta puun hedelmästä, joka on puutarhan keskellä, Jumala on sanonut, teidän ei tule syödä siitä, eikä teidän tule koskea siihen, ettette kuolisi.

Ja käärme sanoi naiselle: Te ette varmastikaan kuole.

Sillä Jumala tietää, että sinä päivänä, jona te siitä syötte, teidän silmänne tulevat avatuiksi, (Näettekö? Uutta valoa!) … ja te olette oleva kuten jumalat, tietäen hyvän ja pahan.

75     Näettekö kuinka nämä miehet tänään yrittävät poistaa jotakin Raamatusta. He sanovat: “Sehän on aivan yhtä helppoa valella tai pirskotella, tällä tavalla tai tuolla tavalla…” Ei koskaan! Jumala on asettanut ohjelman, ja sitä meidän oletetaan seuraavan. Ja se on tämä Sana.

Ja, kun nainen näki, että puu oli hyvää ruuaksi, ja se oli miellyttävä silmille, ja puu, jota tuli haluta, tullakseen viisaaksi, hän otti sen hedelmästä, ja söi, ja antoi myös aviomiehelleen hänen kanssaan; ja hän söi.

Ja heidän molempien silmät avattiin, ja he tiesivät, että he olivat alasti; ja he ompelivat viikunapuun lehtiä yhteen, ja valmistivat itselleen esiliinat.

76     Haluan pysähtyä tähän hetkeksi. No niin, kaikella täytyy olla alkunsa. Teillä oli alkunne. Tämä, mistä me olemme puhuneen näissä kahdessa viimeisessä kokouksessa, on se, mille minä haluan perustaa koko asian. Tänä aamuna me menimme taaksepäin ja osoitimme Raamatusta näytelmän tavoin, että kun Jumala teki maan, kun Hän muodosti kaasuja, (ja kaasut tulivat kalsiumksi, kaliumkarbonaattiksi ja erilaisiksi aineiksi), niin Hän oli valmistamassa teidän ruumiitanne. Hän suunnitteli sitä suuren mestarirakentajan tavalla, kuten rakennusurakoitsija, joka kokoaa yhteen kaikki aineensa rakennusta varten. Hän oli valmistamassa teidän ruumiitanne, ja Hänellä oli ne siellä. Hän tiesi aivan tarkalleen mielessään, mitä tulisi tehdä. Tämä käsi tässä… Jumala valmisti tämän käden, kun Hän oli valmistamassa maailmaa. Mutta minun henkeni, sen Hän teki ennen kuin maailmaa olikaan. Mutta tämän käden ja tämän ruumiin Hän valmisti valmistaessaan maailman, koska tämä ruumis tulee maasta ja menee takaisin maahan. Jumala teki sen. Hän suunnitteli sen kaiken suuressa piirustuksessaan ja ohjelmassaan. Kun Hän nyt alkoi valmistaa maata, Hän teki miehen, ja jokin tuossa miehessä ei näyttänyt aivan oikealta.

77     Meillä oli se esillä tänä aamuna käydessämme tuon näytöksen lävitse. Kuinka Isä tuli alas katsomaan poikaansa, joka oli tehty Hänen kuvakseen, ja niin edelleen. Sitten Hän teki hänelle vaimon, avun.

78     Muistakaa, että Adam antoi nimet kaikille luontokappaleille maan päällä, jotka Hän oli tehnyt, karjaeläimet, eläimet ja kaiken muun. Tänään suuret tiedemiehet, yrittävät löytää tuota puuttuvaa rengasta, jota he ovat etsineet kuusituhatta vuotta. Ihminen kuuluu eläinkuntaan, ja me tiedämme sen. Ja nainen on vain osa miehestä, sivutuote. Nainen ei ollut alkuperäisessä luomisessa. Jumala oli lopettanut luomisen vuosia ja vuosia aikaisemmin, ennen kuin Hän otti kylkiluun hänen kyljestään ja valmisti siitä naisen.

79     Adam oli jo nimittänyt kaiken luomakunnassa, mutta hänelle itselleen ei löytynyt apua, joten Jumala teki hänelle avun. Hän otti kylkiluun hänen kyljestään, ja täytti tuon paikan lihalla, ja valmisti avun hänelle. Ennen sitä, mies hengessään, oli sekä mies- että naispuolinen. Nainen on vain osa miehestä.

80     Kun mies ottaa itselleen vaimon, ja jos tämä on oikealla tavalla hänen vaimonsa, Jumalan antama vaimo, niin vaimo tulee olemaan hänelle kuin osa häntä itseään.

81     Tästä syystä meillä on niin monia vaikeuksia avioliitossa. Se johtuu siitä, että te näette tuolla ulkona jonkun tytön, jolla on kauniit ruskeat tai siniset silmät, tai jotakin senkaltaista, kaunis ulkomuoto, ja te rakastutte häneen. Sitten ensimmäisen lapsen jälkeen hänen hampaansa alkavat irrota, ja hän tulee ryppyiseksi ja vanhaksi, ja silloin te haluatte potkaista hänet ulos.

82     Jotkut teistä naisista löydätte jonkun pienen pojan, jolla ovat hiukset nuoltuina päätä pitkin, koska hän on tyhjentänyt puolet äitinsä rasvapurkista siihen, tai ehkä ne ovat kiharat; mutta ne kaikki tulevat putoamaan pois. Minä tiedän sen omasta kokemuksestani! Mutta mitä tapahtuu? Mitä se on? Te lankeatte sellaiseen. Teidän tulisi rukoilla ensin, sillä nainen on osa teitä itseänne!

83     Ja jos olette painaneet naisen rintaanne vasten, ja ottaneet hänet vaimoksenne, hän tekee painautuman teihin. Me sanomme sen tällä tavalla niin, että voitte ymmärtää sen. Ja kukaan toinen nainen tuota rintaa vasten ei sovi tuohon painautumaan! Jumala pitää teidät vastuussa siitä. Muistakaa se.

84     Te, jotka viette jonkun toisen vaimon ulos… Kuulin tänään pienestä tytöstä täällä kaupungissa; pikku raukka, minä tunnen hänet. Joku uhkapeluri ostelee hänelle hienoja vaatteita, ja muuta sellaista, yrittäen vietellä häntä sellaisilla. Rotta, joka voisi tehdä jotakin sellaista, ei voida ajatella inhimillisenä olentona! Tiedättekö, että koira ei niin alhainen, ja kuitenkin te kutsutte äitikoiraa “nartuksi”. Kuitenkin, sillä on enemmän moraalia kuin puolella Jeffersonvillen naisista. Te kutsutte vanhaa äiti-sikaa “emakoksi”, ja se on paljon moraalisempi kuin monet naiset Yhdysvalloissa. Se on tarkalleen oikein!

85     Tiedän, että se on suoraan sanottu, ja minä sanoin teille, että te tulisitte todella tietämään sen, ja minä haluan teidän tietävän sen. Se on totta. Naiset nykyään eivät edes tiedä, mitä säädyllisyys on. Te sanotte: “Se ei loukkaa minun omaatuntoani.” Se johtuu siitä, että teillä ei ole sellaista! Kyllä vaan, tietääksenne, mikä on oikein ja mikä väärin.

86     Jumala erotteli tämän miehen hengen, jonka Hän oli luonut, otti palasen pois hänen kyljestään, siten tehden naisen hänestä. Sitten Hän otti tuon naisellisen, sorean hengen pois miehestä ja teki siitä naisen, ja Hän teki miehen tukevaksi, miehiseksi.

Kun te näette jonkun pikkumiehen, tiedättehän, hoitelevan kynsiään, hiukset nuoltuina, neljä yhdelle ja viisi toiselle puolelle, suu avoinna peilin edessä ja muuta senkaltaista, yksi näistä näteistä pojista, niin muistakaa silloin, että hän on naisellinen, ja sellaisessa linnussa on jokin vialla! Jotakin on vialla ja teidän on parasta pitää häntä silmällä.

87     Ja, kun te näette naisen savuke suupielessä, haalarit yllään, joka sanoo: “Minä kerron sinulle, kaveri, mitä se on,” Veli, pidä silmällä häntä, jotakin on vialla hänen kohdallaan.

88     Naisen otaksutaan olevan nainen ja pukeutuvan kuin nainen! Kun Jumala teki miehen, Hän teki hänet yhdenlaiseksi, ja Hän teki naisen joksikin muuksi. Hän puki miehen yhdellä tavalla ja naisen toisella tavalla. Raamattu sanoo, että on kauhistus, jos nainen panee ylleen miehelle kuuluvan vaatekappaleen.

89     Ja te naiset, jotka panette yllenne noita pikku housuja ja käytätte niitä täällä ulkona. (Miksi te niitä kutsutte?) Polvihousut. Mitä ne ovat, sisaret? Ei, eivät ne ole shortseja, niissä on pitkät lahkeet: pyöräilyhousut, haalarit…

He sanovat: “Nämä ovat hienoille naisille.”

90     Minä sanoin: “Ei, te olette erehtyneet. Hienot naiset eivät käytä tuollaisia.” Naiset ehkä tekevät niin, mutta eivät hienot naiset. Se on oikein, sillä Raamattu sanoo, että on kauhistus naisen pukeutua tuollaisiin vaatteisiin.

91     Samoin on miesten kohdalla, jotka käyttävät naiselle kuuluvia vaatteita… Miehet ovat tulossa enemmän ja enemmän naismaisiksi joka päivä, ja naiset taas enemmän ja enemmän miesmäisiksi. Mikä on vikana? Tulemme näkemään sen Raamatusta muutaman minuutin kuluttua. Naiset eivät enää ole naisia. En tarkoita teitä kristittyjä naisia. Minä puhun naisista yleensä. He haluavat toimia miehen tavalla. He haluavat leikata hiuksensa kuten miehet, he nojaavat baaritiskiin ja laulavat Jumala siunatkoon Amerikkaa, savuke roikkuen suupielessä.

92     Menkääpä maanteille, menkää seuraamaan valtateille… Me laskimme… Minä haluan sanoa jotakin. Te naisautoilijat… Kuunnelkaapa. Viimeisen kampanjan aikana Billy Paul ja minä kiersimme maata kuusi kuukautta. Minä pidin lukua liikennerikkomuksista tiellä… Noista kolmestasadasta rikkomuksesta tiellä, arvatkaapa kuinka monta heistä oli naiskuljettajia? Kaikki muut paitsi yhdeksäntoista, jotka olivat miehiä, kaksisataa kahdeksankymmentä yksi heistä oli naiskuljettajia.

93     En sano, etteikö olisi olemassa hyviä naiskuljettajia. Mutta nainen kääntyilee minne päin sattuu, ja yrittäkääpä sanoa siitä hänelle. Jos hän sattuu olemaan jotenkin mukavan näköinen, hän seisoo siellä nostellen tukkaansa ylös, kun poliisi tulee… Meillä ei ole mitään lakia. He todistivat sen tuossa veroasiassa, jonka lävitse juuri olen tullut. Meillä ei ole mitään lakia. Jos on…

94     Ei ihme, että tuo englantilainen lordi sanoi: “Demokratia on pelkästään purjeita, ilman ankkuria.” Kyllä, hän sanoi sen vaalipuheessaan. Demokratia on mädäntynyt, ja niin ovat diktaattoritkin, ja kaikki loputkin heistä. Koko asia on mädäntynyt. Jumala ei voi tehdä mitään muuta kuin hävittää koko asia, niin kuin Hän on sanonut tulevansa tekemään, ja aloittaa uudestaan alusta.

95     Nähkää, kuinka lähellä te olette Hänen tulemustaan! Nyt tämä nainen, Jumala teki miehelle avun, ja hänen tuli olla hänen apunsa.

96     En ole milloinkaan tavannut saarnaajaa, joka olisi samaa mieltä tämän kanssa. He yrittävät sanoa, että se oli jollakin toisella tavalla, mutta se ei tunnu järkevältä minusta. He yrittävät sanoa, että Adam ja Eeva söivät joitakin omenia. Veli, en sano tätä ollakseni vitsikäs, mutta jos omenien syöminen saisi naiset käsittämään, että he ovat alasti, niin meidän on parasta ojennella heille omenia. Te tiedätte, että se on oikein.

97     Te tiedätte, ettei se, mitä he tekivät, ollut mitään omenien syömistä. Se sai heidät käsittämään, että he olivat alasti! Tietenkään se ei ollut sitä. Sen täytyi olla seksuaalista. Sen täytyi olla, koska he käsittivät olevansa alasti, sen jälkeen, kun he olivat ottaneet tämän kielletyn hedelmän.

98     Eikö nainen ole hedelmäpuu? Ettekö te ole äitinne hedelmä? Tämä oli se hedelmä, jota heidän oli kielletty ottamasta!

99     Tässä on nyt suuri asia. Tiede on kaivanut ylös vanhoja luita; fossiileita. He ottavat pääkalloja, ja kaikenlaisia luita ja yrittävät tehdä niistä jotakin ihmisolennolta näyttävää. Ja lähin, mitä he koskaan ovat löytäneet, on simpanssi. Se on lähinnä inhimillistä olentoa oleva laji. Mutta kuitenkaan, sillä ei ole mitään yhteistä ihmisolennon kanssa.

100Alin muoto eläimistä on sammakko. Ja korkein muoto on ihmisolento. Jumala alkoi sen kaiken alimmasta, tuoden sen ylöspäin ja päätyen Hänen omaan kuvaansa. Tuoden sen ylöspäin linnuista ja eläimistä, kunnes Hänellä oli Jumalan kuva. Hän teki miehen tuoksi kuvaksi, ja se on korkein muoto eläinkuntaa. Alhaisimmasta muodosta se tuli sammakoksi ja niin edelleen ylöspäin.

101Nyt tämä puuttuva rengas, jota he eivät voi löytää. Tarkatkaa nyt Kirjoituksia. Monet teistä tulette olemaan eri mieltä tämän kanssa, mutta me vain haluamme, että te pidätte sen mielessänne, ja että ette ole ennakkoluuloisia sitä vastaan.

102Kuulkaa, tiedän, että te olette juuri äskettäin kuunnelleet tohtori DeHaania. Minä todella… Hänen kaliiberinen mies, hyvä baptisti veli… Ja minä todella arvostan häntä. Hänellä on enemmän järkeä, ja hän on unohtanut enemmän kuin, mitä minä koskaan tulen tietämään, koska hän on jumaluusopin tohtori, lääketieteen tohtori, ja tekniikan tohtori. Hän on älykäs mies. Ja hän sanoo, että kun Jumalan pojat näkivät, että ihmisten tyttäret olivat kauniita… Hän lainaa Joosefusta, ja sanoo, että he tunkivat itsensä ihmislihaan ja ottivat itselleen vaimoja, ja siitä tulivat nuo jättiläiset Nodin maahan. Nuo Jumalan pojat, langenneet enkelit, näkivät ihmisten tyttäret, ja sukupuolinen halu oli niin suuri asia, ja koska he olivat syntisiä lankeemuksensa vuoksi, he tunkivat itsensä inhimilliseen lihaan.

103Jos he voisivat tehdä sen, olisivat he pilanneet jumalallisen parantumisen ja kaiken muun. Jos perkele voi luoda, niin silloin hän on tasavertainen Jumalan kanssa. Perkele ei voi luoda! Haluan, että näytätte minulle yhden paikan, missä sanotaan, että perkele voi luoda. Hän ei voi luoda! Hän vain vääristelee sitä, mikä jo on luotu. Hän ei ole luoja. Hän on vain vääristelijä.

104Hyvä on, mitä sitten tapahtui? Tarkatkaa. Tässä on minun tulkintani. Tässä on tuo puuttuva rengas!

105Nyt heillä on simpanssi, mutta te ette voi risteyttää simpanssia naisen kanssa, niin että tämä synnyttäisi lapsen. Te ette voi risteyttää ihmisolentoa minkään eläimen kanssa. Se ei sekoitu. Te ette voi käyttää verensiirrossa mitään eläintä.

106Millä tavalla he käsittelevätkään noita värillisiä ihmisparkoja siellä Afrikassa! Joku siellä sanoi minulle: “Mutta hehän eivät ole mitään muuta kuin eläimiä.”

107Minä sanoin: “Anteeksi vaan, he ovat aivan yhtä paljon inhimillisiä olentoja kuin sinäkin olet, ehkä hieman enemmänkin.” Sallikaa minun sanoa teille, että saadessanne jotakin senkaltaista mieleenne, te olette menossa takaisin eläintä kohden. Minä sanoin: “Tuo mies, olkoon hän sitten musta kuin pata, tai keltainen kuin kurpitsa, tai vaikkapa sininen, saattaa pelastaa sinun elämäsi, antamalla sinulle verensiirron.” Mutta älkää te koskaan yrittäkö sitä eläimen verellä! Tietenkin tuo mies voi tehdä sen, hän on inhimillinen olento.

108Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa, jos yhden iho on musta, toisen ruskea, toisen keltainen ja toisen valkoinen. Raamattu sanoo, että “Jumala yhdestä verestä teki kaikki ihmiset”. Niin se on tarkalleen.

109Elinpaikkojemme muuttaessa ihovärimme, sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Jumala teki yhdestä verestä kaikki kansat. Kaikki kansat ovat samanlaisia. Musta mies ei voi sanoa: “Tuo on kiinalainen, hän on keltainen, minä en halua olla missään tekemisissä hänen kanssaan.” Hän on sinun veljesi. Ja te valkoiset ette voi sanoa keltaiselle tai mustalle: “Minulla ei ole mitään tekemistä sinun kanssasi.” Hän on sinun veljesi. Kyllä.

110Tässä on se, mitä minä uskon tapahtuneen, ja voin tukea sitä Raamatulla, että se oli käärme, joka teki sen! Käärme on tuo puuttuva persoona simpanssin ja miehen väliltä, kuunnelkaahan nyt tarkasti, koska käärme ei ollut matelija. Hän oli kaikkein ovelin kaikista kedon eläimistä.

111Katsoin kaikenlaisista sanakirjolta tänään tuon “ovela” sanan merkitystä. Se merkitsee olla älykäs. Se merkitsee olla viekas. Paras tulkinta tuolle heprealaiselle sanalle m-a-h-a-h, mahah, on se, että se on joku, jolla on “elämän periaatteiden todellinen tuntemus. “

112Katsokaamme tätä nyt minuutin verran. Hän on älykäs ja viekas. Kuitenkin häntä nimitettiin “käärmeeksi”. Mutta muistakaa, hän oli niistä kaikista terävä-älyisin, ja lähinnä ihmistä kuin mikään muu mitä kedolla oli – lähinnä ihmisolentoa. Hän ei ollut matelija. Kirous teki hänet matelijaksi. Raamattu sanoo, että hän oli kaunein kaikista.

113Ei edes kirous ottanut kaikkea hänen kauneuttaan pois, käärmeellä yhä on nuo ihmeen kauniit värit. Hänen sulavat liikkeensä ja oveluutensa. Ei edes kirous poistanut niitä. Mutta muistakaa, Jumala sanoi hänelle, että hän menettäisi jalkansa ja hänen täytyisi kulkea vatsallaan. Ettekä te voi löytää käärmeestä yhtään inhimilliseltä näyttävää luuta, ja siksi tiede on ymmällään. Mutta siinä hän kuitenkin on.

114Jumala kätki sen viisaiden ja harkitsevien silmiltä ja lupasi paljastaa sen Jumalan pojille viimeisinä päivinä, kun Jumalan pojat tulisivat ilmi. Jumalan pojille, jotka iloitsivat Hänen kanssaan ennen maailman perustamista, tuosta suuresta jumaluuden paljastamisesta ja näistä muista asioista viimeisissä päivissä. Hän toisi nämä asiat ilmi Jumalan pojille. Te tiedätte, että Kirjoitukset opettavat niin. Ja tässä me olemme.

115Tästä syystä Jumala avaa nämä asiat meille. Jumala on ilmituomassa Hänen poikiaan. Hän menee rajoitetun inhimillisen tiedon ohitse, pitkälle hengellisiin ilmestyksiin, ja tuo ne alas.

116Eikö meille ole opetettu tässä Raamatussa: “Tässä on sille, jolla viisaus on.” Ei, mitä hän oppi jossakin seminaarissa, vaan mitä hän oppi ollessaan polvillaan Jumalan edessä, ja mitä Jumalaa miellytti antaa hänelle. Jumalan pojat tuotuna ilmi.

117Tässä on käärme, ja tässä on se, mitä käärme oli. Tulen nyt antamaan teille oman kuvaukseni hänestä.

118Me tulemme sammakosta eteenpäin, kunnes olemme tulleet lopulta apinaan, simpanssiin; ja sitten simpanssista me hyppäämme ihmiseen. Ja me ihmettelemme miksi? Tiede sanoo: “Odottakaahan nyt, me voimme risteyttää naisen apinan kanssa, ja toisinpäin, miehen simpanssin kanssa.” Se ei onnistu. Te ette onnistu siinä minkään muunkaan eläimen kanssa. Veri ei sekoitu. Ihmisveri on kerta kaikkiaan erilaista verta. Jokin veri on tässä välillä, eivätkä he voi löytää tuota eläintä. Hallelujaa! Minusta alkaa juuri nyt tuntua uskonnolliselta.

119Miksi? Jumala kätki sen heiltä! Käärmeessä ei ole yhtään luuta, joka näyttäisi ihmisluulta. Jumala kätki tuon asian niin pitkälle, että älykkäät miehet eivät voisi löytää sitä.

120Minä tulen näyttämään teille, mistä tuo älykäs mies tulee. Minne hän on joutunut. Se ei voi tulla sitä kautta, sen täytyy tulla ilmestyksen kautta. “Sinä olet Kristus Elävän Jumalan Poika… Ja tälle kalliolle Minä tulen rakentamaan Seurakuntani, ja Helvetin portit eivät sitä voita.” Se on hengellinen ilmestys.

121Kuinka Aabel tiesi uhrata karitsan, kun sen sijasta Kain uhrasi kedon hedelmistä? Se oli hengellisesti paljastettu hänelle.

122Te ette saa sitä seminaareista. Te ette saa sitä kirkkokuntien kautta. Te saatte sen Taivaasta.

123Tarkatkaa nyt käärmettä, tätä käärmettä, joka alussa oli. Piirtäkäämme hänestä nyt kuva. Hän on valtavan suurikokoinen kaveri. Hän on simpanssin ja miehen väliltä. Ja käärme, perkele, Lucifer, tiesi, että tämä oli ainoa veri, joka saattoi sekoittua ihmisveren kanssa. Ainoa henkilö, jonka kanssa hän voisi toimia. Hän ei voinut toimia simpanssin kanssa, sen veri ei sekoittuisi. Hän ei voinut käyttää mitään muutakaan kuten lammasta tai hevosta, hän ei voinut käyttää mitään muuta eläintä. Hänen täytyi toimia tämän käärmeen kanssa.

124Katsokaamme nyt millaiselta hän näyttää. Hän on valtavan suurikokoinen kaveri, esihistoriallinen jättiläinen. Siitä he ovat löytäneet näitä suuria luita, ja minä näytän sen teille Raamatussa. Olkaa nyt tarkkaavaisia. Tämä valtavan suuri kaveri, sanokaamme, että hän oli kolme metriä pitkä. Valtavan suuret hartiat, ja näyttäen aivan mieheltä.

125Te voitte risteyttää eläimiä. Heidän verensä oli muuttunut korkeamman laatuiseksi, siirryttyään jatkuvasti alemmasta ylempään, ylempään elämän muotoon, kunnes se lopulta tuli ihmiseen. Mutta viimeinen yhteys tässä on hävinnyt pois. Kuinka moni tietää, ettei tiede voi löytää tuota puuttuvaa rengasta? Kaikki te tiedätte sen. Miksi? Koska se on tämä käärme.

126Tässä oli valtavan suuri kaveri. Ja kun perkele tulee alas… Kun te nyt katselette naisia ja naisten toimintoja, muistakaa, että te olette perkeleen voitelemia, jos se ei ole teidän oma vaimonne. Nyt perkele tuli alas ja meni sisälle käärmeeseen, ja löysi Eevan alastomana Eedenin puutarhassa. Ja se puhui hedelmästä, joka oli keskellä ja niin edespäin. Tehän ymmärrätte… sekalaisessa kuulijakunnassa. Hän sanoi: “Se on miellyttävää. Se on hyvä silmille.”

127Mitä hän teki? Hän alkoi rakastella Eevaa. Hän eli hänen kanssaan kuin aviomies. Ja Eeva näki, että se oli miellyttävää, joten hän meni ja kertoi miehelleen, mutta hän oli jo raskaana Saatanasta. Ja hän synnytti ensimmäisen poikansa, jonka nimi oli Kain, Saatanan pojan.

128Nyt te sanotte: “Se on väärin.” Hyvä on, katsokaamme nyt, onko se väärin vai ei. “Ja minä panen vihollisuuden sinun siemenesi ja käärmeen siemenen välille.” Mitä? Käärmeen siemen. Eevalla oli siemen ja käärmeellä oli siemen. “Ja hän on murskaava sinun pääsi, ja sinä olet murskaava hänen kantapäänsä.” Murskaaminen merkitsee sovituksen tekemistä.

129No niin, siinä on teidän käärmeen siemenenne! Huomatkaa nyt, tässä tulevat esille nuo kaksi miestä.

130Nyt tämä käärme, kun hän seisoi siellä… Tämä valtavan suuri jättiläismäinen mies. Hän oli syyllinen aviorikokseen Adamin vaimon kanssa. Missä synti löydetään tänään? Mikä tekee asiat sellaisiksi kuin ne ovat tänään? Nyt voitte varmasti käsittää, mistä minä puhun. Ja kun käärme oli tehnyt sen, alkoi Jumala kutsua Eevaa ja Adamia. Ja Adam vastasi: “Minä olin alasti.”

131Jumala sanoi: “Kuka kertoi teille, että te olitte alasti?” Sitten he alkoivat armeijan tyyliin syyttää toinen toistaan.

132Adam sanoi: “No niin, tuo nainen, jonka annoit minulle, teki sen. Hän oli se, joka suostutteli minut.”

133Ja Eeva sanoi: “Käärme antoi minulle omenan.” Hyvä on, saarnaaja, menehän itseesi. Eeva sanoi: “Käärme petti minut!” Tiedättekö mitä tuo sana “petti” tarkoittaa? Se merkitsee, “tehdä likaiseksi”, “saastuttaa”. Perkele ei milloinkaan antanut hänelle omenaa. “Käärme petti minut.” Sitten tuli kirous.

134Jumala sanoi: “Koska kuuntelit käärmettä aviomiehesi asemesta, sinä otit elämän pois maailmalta; ja nyt sinä tulet moninkertaistamaan murheesi, ja sinun käsityskykysi tulee kuulumaan miehellesi”, ja niin edelleen. “Ja koska sinä kuuntelit vaimoasi, sen sijaan, että olisit kuunnellut Minua, Minä otin sinut tomusta, korkeimmaksi lajiksi, joten takaisin tomuun sinä menet. Ja sinä käärme, koska tämän teit, niin pois lähtevät jalkasi, ja vatsallasi sinun tulee kulkea kaikkina elämäsi päivinä. Ja sinä tulet olemaan vihattu, ja tomua olet sinä syövä.”

135Siinä se on teille. Siinä on tuo puuttuva rengas! Nyt tulee Kain. Tarkatkaamme hänen luonteenominaisuuksiaan.

136Tässä tulee Kain. Mitä hän on? Hän on ovela liikemies. Hän viljelee maata. Älykäs, terävä-älyinen, ja uskonnollinen, hyvin uskonnollinen. Tarkatkaa hänen ominaisuuksiaan nyt. Seuratkaa sitä nyt minun kanssani muutama minuutti pidempään. Tässä hän tulee. Hän tietää olevansa moraalinen. Hän haluaa käydä kirkossa. Niinpä hän rakentaa itselleen kirkon ja valmistaa uhrin. Rakentaa alttarin ja panee kukkiansa sille, panee sille kedon hedelmiä, tarjoaa sitä Jumalalle ja sanoo: “Ole hyvä, Herra. Tiedän, että me söimme omenia, ja se aiheutti sen.” (Joillakin hänen jälkeläisillään on yhä samankaltainen ajatus. Se näyttää mistä se tulee.)

Hän toi omenansa kedolta ja asetti ne alttarille sanoen: “Tämä on suorittava sovituksen.”

Jumala sanoi: “Ei ollut kyse omenista.”

137Mutta hengellisen ilmestyksen kautta Aabel tiesi, että se oli veri. Niinpä hän toi karitsan, hakkasi sen kurkun auki, ja se kuoli. Ja Jumala sanoi: “Se on oikein. Se teki sen. Se oli veri.” (Te tiedätte mistä verestä minä puhun.) Hyvä on, se oli veri, joka teki sen. Tarkatkaapa nyt.

138Kun Kain näki, että hänen pyhä kieriskelijä veljensä tuli hyväksytyksi Jumalan edessä, ihmeiden ja merkkien tapahduttua siellä, hän tuli kateelliseksi hänelle. Hän sanoi: “Me tulemme lopettamaan tuollaisen asian juuri nyt!” Katsokaa hänen veljiänsä. Katsokaa hänen lapsiansa tänään. Hän ajatteli: “Minä olen älykkäämpi kuin hän.” Niinpä hän tuli vihaiseksi. Mistä tuo viha tuli? Voitteko sanoa sen olleen vihaa? Hän tappoi veljensä. Hän oli murhaaja. Voitteko kutsua Jumalaa murhaajaksi?

139Adam oli Jumalan poika. Raamattu sanoo, että Adam oli Jumalan poika, tuo puhdas alku siellä alussa. Adam oli Jumalan poika, eikä tuo kateellisuus ja mustasukkaisuus ja kaikki muu voinut tulla tästä puhtaan veren linjasta. Se täytyi tulla jostakin muualta. Se tuli Saatanan kautta, joka oli murhaaja alusta alkaen. Raamattu sanoo, että hän oli valehtelija ja murhaaja alusta alkaen. Siinä se on teille. Hän tappoi veljensä.

140Siellä oli esikuva Kristuksen kuolemasta. Sitten Jumala toi esiin Seetin ottamaan hänen paikkansa. Kristuksen kuoleminen, hautaaminen ja ylösnousemus.

141Katsokaapa nyt, tässä tulevat teidän jättiläisenne. Sitten Kain meni Nodin maahan. Jos hänen isänsä oli valtavan suuri jättiläismäinen mies, niin minkälainen Kainin tulee olla? Kuten isänsä. Hän meni Nodin maahan, ottaen yhden sisaristaan kanssaan. Se oli ainoa asia, mitä hän saattoi tehdä. Siellä ei voinut olla muita kuin Eevan kautta tulleita naispuolisia. He väittävät, että heillä oli seitsemänkymmentä poikaa ja tytärtä. Jos siellä ei ollut yhtään naispuolista… Raamattu ei pidä lukua naispuolisten syntymisestä, ainoastaan miehistä. Jos siellä ei ollut muita naispuolisia kuin Eeva, niin silloin hänen kuoltuaan ihmissuku olisi lakannut olemasta. Heillä täytyi olla tyttäriä. Hänen on täytynyt naida oma sisarensa.

142Kain meni Nodin maahan vaimonsa mukanaan, ja siitä he ovat löytäneet nuo valtavan suuret jättiläiset, jotka olivat langenneita Jumalan poikia, jotka tulivat omasta isästään perkeleestä, Kainin kautta. Siinä on teidän puuttuva renkaanne!

143Ja tarkatkaa käärmeen siementä. Muistakaa, käärmeen siemen on uskonnollinen. Tarkatkaa kuinka se lähtee liikkeelle nyt. Tässä on käärmeen siemen. Mitä tapahtui heille? Sallikaa minun nyt lukea jotakin, mitä olen kirjoittanut muistiin tänään iltapäivällä.

Mitä tuli Aabelin linjan kautta? Kuunnelkaapa tätä.

144Ensin tuli Aabel. Aabelin jälkeen Seet. Seetin jälkeen Nooa. Nooan jälkeen Seem. Seemin jälkeen Aabraham. Aabrahamin jälkeen tuli Iisak. Iisakin jälkeen tuli Jaakob. Jaakobin jälkeen Juuda. Juudan jälkeen Daavid. Daavidin jälkeen Kristus. Tullen täydellisyyteen!

145Katsokaa, kuinka Jumalan Henki siellä alussa eli Aabelissa. Katsokaa, kuinka se eli Seetissä. Katsokaa, kuinka se eli Juudassa. Katsokaa, kuinka se eli Daavidissa. Katsokaa tuota samaa Henkeä tuossa vanhurskaassa siemenessä koko matkan. Ei ollut väliä sillä, mitä he tekivät, he olivat ennalta määrättyjä.

146Katsokaa Jaakobia! Likainen… En sano tätä häpäistäkseni, mutta Jaakob oli pikku rikollinen, joka riippui koko ajan äitinsä hameenhelmoissa, pikku mammanpoika, pani ylleen nahkoja pettääkseen isäänsä ja saadakseen siunaukset. Mutta se oli jo annettu hänelle ennen maailman perustamista! Varmasti oli. Sitten hän valehteli apelleen, ja otti täplikkäitä poppelitikkuja ja pani ne veteen säikyttääkseen karjaa, kun ne olivat raskaana, saadakseen ne synnyttämään täplikästä karjaa, saadakseen sen itselleen. Jumala siunasi häntä siinä! Kyllä vaan! Voi sitä, joka sanoi jotakin Jaakobia vastaan.

147Tiedättekö, mitä tuo väärä profeetta Bileam sanoi, hänen profetoidessaan oikein? Hän sanoi: “Kuka hyvänsä siunaa häntä, on siunattu, ja kuka hyvänsä kiroaa häntä, on kirottu.” “Minä valitsin sinut Jaakob. Löysin hänet oudosta maasta. Niin kuin kotka kiihottaa pesuettaan, tein Minä hänelle ja toin hänet ulos.” Hallelujaa! “Ei väellä eikä voimalla, vaan Minun Hengelläni, sanoo Herra.”

148Seuratkaa sitä sen tullessa täydellisyyteen. Tuo Henki tuli täydellisyyteen Kristuksessa. Se kulki patriarkkojen lävitse tullessaan suoraan alaspäin. Ei väliä sillä, mitä he tekivät, tai mitä he sanoivat, he olivat ehdottomasti vanhurskas siemen.

149Kun vanhurskas Aabraham… Oi, minusta tuntuu todella hyvältä. Kun vanhurskas Aabraham kohtasi Melkisedekin, joka oli itse Jumala… Kuka oli Melkisedek? Saalemin Kuningas, mikä on Jerusalemin Kuningas. Rauhan Kuningas. Hänellä ei ollut isää. Hänellä ei ollut äitiä. Hänellä ei ollut päivien alkua eikä elämän loppua. Kuka tahansa Hän on, Hän yhä elää. Hän ei koskaan syntynyt. Hän ei koskaan tule kuolemaan. Hänellä ei koskaan ollut isää eikä äitiä. Hänellä ei ollut päivien alkua eikä elämän loppua. Sanokaapa kuka se oli? Iankaikkinen Jumala, muodossa, jota me kutsumme theophanyksi. Ei jokin jumaluustaru, mutta kuitenkin jotakin, joka oli tuotu ilmi. Kuten Hän enkelin kaltaisena tuli Aabrahamin luo siellä teltalla, ja profetoi ja kertoi, että Saara nauroi Hänen takanansa ja niin edelleen. Se on sama asia. Ja tässä Hän oli. Aabraham kohtasi Melkisedekin, ja Leevin isoisän isä Aabraham, vanhurskas siemen, maksoi kymmenykset Melkisedekille, ja se luettiin hänen pojan-pojan-pojalleen täällä myöhemmin. Vanhurskaan siemen.

150Tässä tulee nyt käärmeensiemen. Muistakaa nyt, heidän välillään tulisi olemaan vihollisuus, sota. Mitä käärmeen siemen tuottaa tultuaan esiin? Ottakaamme muutamat ensimmäiset vuodet. Tarkatkaa nyt, mitä tapahtuu. Me tulemme lukemaan sen täältä, koska minä juuri tarkistin sen.

151Käärmeen siemen tuotti Kainin. Kain meni Nodin maahan ja tuotti jättiläiset, ja sitten he tulivat Nooan maahan. He olivat älykkäitä, koulutettuja, järkeviä ihmisiä. Onko näin? He olivat rakentajia, keksijöitä ja tiedemiehiä, se ei tullut vanhurskaan siemenen kautta, vaan käärmeen, Saatanan siemenen kautta. He olivat tiedemiehiä, rakentajia ja suuria opettajia, Kirjoitukset sanovat niin. He työstivät kuparia ja rautaa, he työskentelivät metallien kanssa ja keksivät asioita. He karkaisivat metalleja ja rakensivat taloja, ja niin edelleen. Kirjoitukset sanovat niin. He pilkkasivat naisen siementä, Nooaa, tuota vanhurskasta. Oliko se näin?

152Seuratkaamme heitä vähän pidemmälle. Sitten tulemme arkin aikaan, kun kaikki hävitettiin, kaiken tultua sellaiseksi synnin yhteen kasautumaksi. Ja he hallitsivat ja olivat kaikkein lahjakkaimpia ja älykkäimpiä. Kun Jumala katsoi alas, niin ei ollut kovin montaa jäljellä, niinpä Hän vain otti Nooan ja hänen perheensä Arkkiin ja antoi veden sataa alas ja hävitti koko asian. Hän oli ottanut Eenokin ylös aikaisemmin. Onko se oikein? Siellä oli melkein kaikki siemen. Mutta Hänen tarkoituksensa täytyy täyttyä.

153Nyt Nooa ja hänen poikansa, Haam, Seet ja Jaafet tulivat ulos vanhurskaasta linjasta. Kuinka siemen koskaan säilyi vedenpaisumuksessa? Se tuli yli arkissa, aivan niin kuin se teki alussa naisen kautta. Heidän vaimonsa. He kantoivat Saatanan siementä arkissa, aivan samoin kuin Eeva kantoi Saatanan siementä antaakseen syntymän Kainille, naisen kautta. Ja te panette noita naisia puhujanlavoillenne saarnaajiksi! Raamattu tuomitsee sen! Paavali sanoi: “Jos kuka tahansa mies ajattelee olevansa profeetta, tai edes hengellinen, hän tunnustakoon, että se, mitä minä kirjoitan, on Herran käskyjä; mutta, jos hän on tietämätön, niin olkoon tietämätön.”

154Tästä syystä minä kävelin ulos tästä baptistikirkosta täällä. Kun tohtori Davies käski minua vihkimään näitä naisia saarnaajiksi.

Minä sanoin: “Minä en tule tekemään sellaista. En todellakaan.”

Hän sanoi: “Hyvä on, minä heitän sinut ulos.”

Minä sanoin: “Minut on heitetty ulos paremmistakin paikoista.” Minä sanoin: “Tämä on Jumalan Sana, ja se tuomitsee tuon asian. Ja minä en voi tehdä sitä, minkä Jumala tuomitsee.’ Ei koskaan, ketkä hyvänsä tekevät niin, osoittavat olevansa vääriä opettajia, vääriä profeettoja. Raamattu sanoo, että he tulisivat olemaan. He pettäisivät jopa valitutkin, jos se olisi mahdollista. Siinä se on teille.

155Huomatkaa tämä nyt. Sieltä tuli sitten ulos Haam vaimonsa ja muiden kanssa, ja hänen ylleen pantiin kirous. Haamista tuli Nimrod, joka rakensi Babylonin. Ja Babylonista tulee ulos katolinen kirkko, se on sen alku. Se kulki alaspäin Ahabin kautta Juudas Iskariotiin. Sitten päätyen antikristukseen. Ja viimeisinä päivinä täällä on antikristuksen henki, ja Kristuksen Henki. Antikristuksen henki, joka sanoo: “Ihmeiden päivät ovat ohitse.” Kun taas Kristuksen Henki sanoo: “Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti.” Antikristuksen henki sanoo: “Sillä ei ole mitään merkitystä, jos teidät on kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä, tai jos teidät on valeltu tai pirskotettu, tai miten hyvänsä, se merkitsee samaa asiaa.” Mutta Raamattu sanoo, että Jumala on erehtymätön, eikä Hän voi muuttua. Ketä te tulette palvelemaan, se riippuu teistä itsestänne.

156Nyt te sanotte: “Voivatko he asua yhdessä? Sinä sanoit, että he olivat tuossa arkissa, veli Branham. Sinä sanoit, että siellä olivat sekä Haam että Seet.” Kyllä, se on oikein. Haam oli paha. Seet oli uskonnollinen ja vanhurskas. Hyvä on, seuratkaamme nyt Haamia.

157Hyvä on nyt, tässä ovat Haam ja Seet samassa arkissa. Yksi vanhurskas, ja toinen epävanhurskas. Siellä oli myös korppi ja kyyhkynen samassa arkissa. Siellä olivat Juudas ja Jeesus samassa seurakunnassa. Ja siellä olivat antikristus ja Pyhä Henki samassa seurakunnassa. Ja tänään vaikuttavat samat henget, heillä on jumalisuuden muoto, he ovat hyvin uskonnollisia, mutta “heillä on jumalisuuden muoto ja kieltävät sen voiman. Sellaisista kääntykää pois.” Pyhä Henki väittää, että Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti… Kumman puolen te valitsette?

158Antikristus sanoo, että tämä on vain uskontunnustusten kirja. “Me lausumme Apostolisen uskontunnustuksen.” Minä haastan kenet hyvänsä saarnaajan näyttämään minulle missä Apostolinen uskontunnustus löytyy Raamatussa. “Minä uskon Jumalaan, Isään, kaikkivaltiaaseen taivaiden ja maan Luojaan. Ja Jeesukseen Kristukseen Hänen Poikaansa. Minä uskon pyhään roomalaiskatoliseen kirkkoon, yhteydessä oloon pyhien kanssa.” Mistä te löydätte sen Raamatussa? Ja kuitenkin te lausutte sitä noissa suurissa metodisti- ja baptistikirkoissanne. Se on perkeleen oppi, ja väärät profeetat opettavat sitä!

159Toivon etten loukkaa tunteitanne, mutta haluan painottaa sitä tässä Tabernaakkelissa. Te täällä Branham Tabernaakkelissa, karttakaa sellaista asiaa. Mikä tahansa, joka uskoo yhteyteen pyhien kanssa, on spiritismiä.

On vain yksi Välittäjä Jumalan ja ihmisen välillä, ja se on Mies, Jeesus Kristus. En välitä siitä, kuinka monta Mariaa on olemassa.

160Näettekö, mitä tuo naisen siemen siellä aikaisemmin teki? Näettekö, kuinka tuo naisen siemen kulki ylitse siellä?

161Katsokaa tämän päivän Amerikkaa. Amerikka on perkeleen istuin. Mitä se on? Se on naisten kansakunta. Te olette kuulleet sanottavan: “Tämä on naisten maailma.” Kyllä, se on naisten kansakunta. He näyttävät mallia.

162Olin jokin aika sitten Sveitsissä. Yksi pikku Pyhän Hengen nainen sanoi minulle: “Tiedätkö, mitä jos menisin Amerikkaan, kun he sanovat, että naisilla on vapaus siellä.” Minä sanoin: “Salli minun kertoa sinulle, mihin se johtaa.” Alettuani kertomaan sitä hänelle, hän sanoi: “Oi armoa, en halua mitään sellaista.” Sanoin: “Se johtaa siihen, että he eivät tee siellä asioita sillä tavalla, kuin he tekevät täällä. Mistä on kysymys?

163Antakaa minun näyttää teille, miksi Amerikka on nainen. Meidän kolikoissamme on naisen kuva. Kaikessa täällä on nainen. Jos te panette 40 viinanmyyntipaikkaa tähän kaupunkiin ja kolme prostituoitua, hyvän näköisiä naisia, jotka keikuttelevat itseään kaduilla. He tulevat lähettämään helvettiin enemmän sieluja kuin kaikki viinanmyyntipaikat yhteensä, joita voitte laittaa kaupunkiin. Se on tarkalleen niin.

Mistä on kysymys? Se on nainen. Mitä hän on? Nainen on Amerikan jumala.

164Katsokaa joitakin näitä vanhoja elokuvanäyttelijättäriä, jotka ovat olleet naimisissa neljä tai viisi kertaa, eläen saamanaikaisesti kolmen tai neljän aviomiehen kanssa. Ja jotkut näistä aikakauslehdistä julkaisevat alastonkuvia heistä, ja te pikku tytöt asetatte sen esimerkiksi itsellenne. Miksi? Koska teidän mammanne ennen teitä, tai teidän iso-äitinne…

165Näettekö te, missä tuo käärmeensiemen työskentelee? Varmasti! Ja mitä se on saanut aikaan? Jos vääryys kostettiin neljänteentoista sukupolveen lain alaisuudessa, niin minne asti se menee tässä päivässä? Kun vanhurskaan siemen on melkein hävinnyt; ja Jumala sanoi, että tulisi aika, jolloin ei mikään liha pelastuisi, ellei noita päiviä lyhennettäisi. Me olemme lopun ajassa.

166Etsikääpä vanhurskasta tänä iltana. Käykää läpi kaupungin. Oi, te kyllä löydätte seurakuntien jäseniä, jotka ovat niin uskollisia kuin vain voivat olla baptisteille, presbyteereille, ja niin edelleen. Eikä heillä ole sen enempää tekemistä Jumalan kanssa, kuin jäniksellä on lumikenkien kanssa. He eivät tiedä mitään siitä. Kaikki, mitä he tietävät on: “Oletko sinä kristitty?”

“Minä olen katolilainen.”

“Oletko sinä kristitty?”

“Minä olen baptisti.”

“Oletko sinä kristitty?”

“Minä olen presbyteeri.”

“Oletko sinä kristitty?”

“Minä olen helluntailainen.”

Sellaisella ei ole mitään tekemistä sen kanssa! Te olette kristittyjä, koska Jumala armossaan pelasti teidät, ja te olette tietoiset siitä, ja jokin on muuttanut teidän elämänne, niin että te elätte eri tavalla, ja te olette uusi persoona ja uusi luomus Kristuksessa Jeesuksessa.

167Tietenkin, mutta te voitte nähdä, missä käärmeensiemen on, eikö niin? Mikä oli käärmeensiemen? Aviorikos! Pysyttekö mukana? Aviorikos Eevan kanssa. Mitä tapahtui, mitä se toi esille? Mitä se on tänä iltana?

168Katsokaa taaksepäin muutamia vuosia, siihen aikaan, kun tuo ensimmäinen laulu tuli esiin. Te vanhemmat ihmiset… Heillä oli tapana sensuroida laulut, ennen kuin ne annettiin laulaa radiossa. Ja tuo ensimmäinen, joka tuli, oli: “Nostakaa helmanne, tytöt, nostakaa helmanne; näyttäkää kauniit polvenne. Naurakaa pappaa ja mammaa, antakaa heidän kuulla tuo vanha ha-ha-haa.” Tämä oli ensimmäinen, jonka he antoivat livahtaa lävitse. Missä te ajattelette tuon kaverin tänä iltana olevan, joka kirjoitti tuon laulun? Hän on kuollut. Mitä te ajattelette tuosta henkilöstä, joka ensi kertaa julkisesti sanoi “vaaralliset kurvit” ja “striptease”, ja joka lähetti tuhansia sieluja helvettiin? Missä te luulette tuon naisen tänä iltana olevan? Hän on ollut kuolleena pitkän aikaa. Missä hän on, kun tuo hänen ruumiinsa lepää siellä tomussa. Madot ja toukat ovat syöneet sen, ja hänen sielunsa on siellä toisella puolella vanhurskaan Jumalan edessä.

169Missä on tuo mies, joka alkoi tehdä naisille noita likaiselta näyttäviä vaatteita, joihin he pukeutuvat, joka puskee heitä yhteen suuntaan ja toiseen suuntaan tehden heidät epämuodostuneiksi? Te kysytte: “Minkä vuoksi he tekevät niin?” “Miksi te käytätte tuollaisia vaatteita?” Koska te haluatte miesten katsovan teitä. Ette voi todistaa mitään muuta syytä.

170Ja tiedättekö mitä on tapahtunut, kun te teette niin, ja joku vanha syntinen katsoo teitä? Sitten tuomiolla… Te sanotte: “Veli Branham, minä olen ollut niin uskollinen miehelleni kuin vain voi olla.” Teidän lasketaan syyllistyneen aviorikokseen. Jeesus sanoi: “Kuka tahansa, joka katsoo naista himoiten, on jo sydämessään tehnyt aviorikoksen hänen kanssaan.” Kun tuon miehen täytyy vastata aviorikoksesta, niin kuka on se, joka aiheutti sen? Se on se tapa, miten te pukeudutte ja esitätte itseänne. Tarkoitukseni ei ole sanoa, että teidän täytyisi pukeutua millään erikoisella tavalla, tai olla kuin jokin antiikkinen esine, mutta teidän tulisi näyttää enemmän hienolta naiselta.

171Sitten tulla tänne ulos ja riisuutua pienissä lyhyissä shortseissanne, ja kierrätte jonkun rihman sen ympärille… Ja teidän vauvanne, jonka silmiä luulette tuhkakupeiksi, kulkiessanne savuke suussa kaduilla. Te ette tee sitä pahassa tarkoituksessa. Te voitte olla syyttömät itse tekoon, mutta perkele käyttää teitä työkalunaan, aivan niin kuin hän teki Eevan kanssa.

172Miksi se on naisten kansakunta? Koska se on johtamassa siihen, että katolisuus hallitsee. Millaiseksi se on tullut tänään? Te ette koskaan kuule heidän mainitsevan Jeesusta. Vain: “Terve Maria.” “Maria, Jumalan äiti.” “Pyhä Cecilia”, ja kaiken kaltaisia pyhimyksiä, kuolleita pyhiä.

173Ollessani viime vuonna Meksikossa. Siellä tuli eräs kurja nainen kontaten, hänen polvistaan oli nahka poissa, ja hän itki pitäen ylhäällä käsiään. Isä käveli mukana, kantaen kahta pientä itkevää lasta, jotka itkivät, koska heidän äitinsä kärsi niin, jonkun naisen vuoksi, jota he kutsuvat pyhäksi, ja on kuollut. Heillä oli hänen kuvapatsaansa siellä mäen päällä. Joku rakastaja oli tappanut hänet. Ja niin pian kuin hänet oli tapettu sillä tavalla, hänestä tuli pyhä. Hän oli katolinen, ja hän oli tekemässä katumusta, ja hänen täytyi kontata kaksi mailia noilla mukulakivillä, suorittaakseen katumusta.

174Veli, jos on olemassa yksi asia, mitä minun täytyy tehdä, niin Jeesus Kristus kuoli turhaan. Armosta minä olen pelastettu, enkä itseni kautta, vaan Jumalan tahdosta ja Hänen hyvyydestään ja laupeudestaan.

175Nuo reportterit kysyivät minulta sanoe: “Veli Branham…” (Tuo pieni kuollut vauva oli tuotu takaisin elämään, ja joitakin muita asioita oli tapahtunut.), Kolmekymmentätuhatta katolilaista… Ei, suokaa anteeksi, se oli kaksikymmentätuhatta (se oli kolmekymmentätuhatta Afrikassa)… kaksikymmentätuhatta katolilaista vastaan otti Jeesuksen Kristuksen henkilökohtaisena pelastajanaan, kun se tapahtui, ollessani Meksiko Cityssä, eivätkä nuo papit halunneet lähettää liian monia, koska se olisi voinut aloittaa mellakoinnin. Siellä oli liian paljon ihmisiä tuossa paikassa. Ja nuo sanomalehtimiehet kysyivät: “Herra Branham, uskotko sinä, että meidän pyhämme voivat tehdä samoin kuin sinäkin teet?”

Minä sanoin: “Varmasti, jos he ovat elossa.” (Koska te ette voi olla katolinen pyhä, ennen kuin olette kuollut, tiedättehän.)

Niinpä hän sanoi: “Mutta sinä et voi olla pyhä ennen kuin olet kuollut.”

176Minä sanoin: “Missä niin lukee? Paavali kirjoitti: ‘Pyhille, jotka ovat Efesossa, ja niille, jotka Jumala on kutsunut.’ ‘Pyhille, jotka ovat Efesossa’, (hän luki hänen kirjettänsä), ‘ja pyhille toisissa paikoissa, kuten Galatiassa ja Roomassa ja niin edelleen.’ Pyhät, ne, jotka ovat pyhitetyt. Mitä sinä siihen sanot?”

177He sanoivat: “Tietenkään meidän ei oleteta väittelevän Raamatusta, koska me olemme Seurakunta, ja mitä Seurakunta sanoo… Me emme välitä siitä, mitä Raamattu sanoo, vaan siitä, mitä Seurakunta sanoo.” Sitten he kysyivät: “Mikä on sinun mielipiteesi katolisesta kirkosta?”

178Minä vastasin: “Toivoin, ettette olisi kysynyt sitä minulta. Mutta, koska te kysytte minulta, niin minä kerron teille totuuden.”

He sanoivat: “Me haluamme, että kerrot meille totuuden.”

Minä sanoin: “Se on korkein muoto spiritismiä, jonka tiedän.”

He kysyivät: “Mistä sinä niin päättelet?”

Minä vastasin: “Mikä hyvänsä, mikä pyytää esirukousta kuolleilta, on spiritismiä.”

Minä sanoin: “Jos tuo pyhä puhuu vastaukseksi, niin silloin hän on helvetissä; koska noista, jotka ovat kulkeneet ylitse, minun Raamattuni sanoo, etteivät he voi tulla takaisin.” Kyllä! Ja minä sanoin: “Jos hän oli pyhä, niin silloin se on perkele, joka puhuu niin kuin pyhä, ja todellisuudessa se ei loppujen lopuksi olekaan pyhä.”

Ja hän sanoi: “No niin, odotahan hetkinen. Sinulla myös on kuollut välittäjä!”

Kysyin: “Missä?”

Hän vastasi: “Jeesus Kristus kuoli.”

179“Mutta”, minä sanoin, “Hän nousi ylös jälleen. Hän ei ole kuollut, Hän elää suorittaakseen välittämistä. Hän on ainoa Välittäjä Jumalan ja ihmisen välillä.” “Minä olen Hän, joka oli kuollut, ja on elossa jälleen, ja elää iankaikkisesti. Minulla on kuoleman ja helvetin avaimet. Kuka tahansa tahtoo, tulkoon ja juokoon elämän vettä lahjaksi.” Se on meidän Jumalamme!

180Se on meidän Jumalamme, ja vanhurskaan siemen on melkein tullut loppuunsa. Yrittäkääpä puhua ihmisille näistä asioista; yrittäkääpä puhua heille palaamisesta takaisin Raamattuun; puhukaapa heille ihmeistä; heidän seurakuntansa eivät usko siihen, joten he ovat äpärälapsia Jumalalle. Raamattu sanoo, että jos me emme voi kestää vainoja, koettelemuksia ja pilkkaa, ja sitä, että meitä kutsutaan “pyhäksi kieriskelijäksi” ja niin edelleen, jos te ette voi kestää sitä, niin te olette äpäriä, ettekä Jumalan lapsia. Raamattu sanoo niin.

181Kutsukaa minua “pyhäksi kieriskelijäksi” jos haluatte; kutsukaa minua miksi haluatte; Niin kauan kuin minun sydämeni on oikein Jumalan kanssa, ja minun henkeni pitää yhtä Jumalan Raamatun kanssa, niin minä jatkan edelleen samaan suuntaan menemistä.

182Kyllä vaan, siihen me uskomme. Se on elävän Jumalan Seurakunta, ja se ei tule teologian kautta. Se ei tule jokin miehen tekemän järjellisen käsityksen kautta. Se tulee ehdottomasti vain paljastetun totuuden kautta, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika.

183Jos minulla olisi vain järjellinen käsitys asiasta, koska baptistit tai metodistit ovat opettaneet minua tekemään “sellaisia ja sellaisia” asioita… Kun kuulen sen tästä Raamatusta, silloin se on Raamattu! Jos minut olisi kastettu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimessä, ja saarnaaja kertoisi minulle, että Raamatussa ei ketään ole koskaan kastettu millään muulla tavalla kuin Jeesuksen Kristuksen Nimessä, ja lukisin sen itse Raamatusta ja näkisin sen Totuudeksi, niin minä hyppäisin veteen niin nopeasti kuin voisin. Kyllä vaan.

184Jos joku kertoisi minulle, että Jeesus Kristus on suuri Parantaja, ja minun seurakuntani kertoisi minulle: “Ihmeiden päivät ovat ohitse”, ja minulla olisi tarve parantua, niin minä juoksisin niin nopeasti kuin vain voisin tuonne alttarille, tullakseni parannetuksi. Aivan varmasti tekisin niin.

185Jos minä olisin saarnaaja, ja nainen saarnaisi minun saarnatuolissani, ja lukisin Raamatusta ja näkisin, ettei naisen tulisi saarnata, niin minä ottaisin hänet pois sieltä, vaikka se ottaisi nahan pois selästäni.

186Muistatteko tuon naisen, joka istui tuolla, missä sisar Wright nyt istuu, joka eräänä iltana aikoi heittää minut ovesta ulos jonkin sellaisen tekemisestä. Kyllä, minä sanoin: “Sinä et tule minun kirkkooni tuollaisissa…” Kun heillä oli tapana lyhentää pukujaan sillä tavalla ja he käyttivät tuota hassun näköistä ainetta, melkein puolet ruumiista paljaana. Minä sanoin: “Jos he koskaan tulevat minun kirkkooni, niin minä varmasti panen heidät ulos!” Ja eräs pikku naikkonen täällä, (hän kuoli pian sen jälkeen, kutsuen minua kuollessaan. Hän oli katolilainen.), tuli sisälle tänne ja istui tällä tavalla. Minä satuin katsomaan sinne ja näin hänet. He olivat juuri laulamassa. Otin pois takkini, kävelin sinne ja panin sen hänen olkapäilleen, ja sanoin: “Rouva, jos aiot kuunnella minun saarnaavan, niin ole hyvä ja käytä tätä takkia sen aikaa, kun olet Jumalan seurakunnassa.”

187Hän hyppäsi ylös, ja levitti nuo pienet huulensa mennessään ulos rakennuksesta, ja sanoi: “Jos hänellä on uskonto, niin minä en antaisi lehmällänikään olla tuollaista uskontoa!”

Minä sanoin: “Älä sure, hänellä ei tule sitä olemaan.”

Kun meillä oli tuo teltta, he kutsuivat minua hänen ollessa kuolemaisillaan.

Hänellä oli sydänkohtaus ja hän oli kuolemaisillaan. Hänen miehensä tuli ja sanoi: “Tule nopeasti”, (olin juuri kokouksessa), suuri pitkä poika seisoi ovella odottamassa minua. Menin autooni ja ajoin sinne. Mennessäni ylös, kohtasin tuon vanhan sairaanhoitajan, joka asuu Howard Parkissa. Hän sanoi: “Saarnaaja, ei ole tarvetta tulla.” (Se tapahtui ehkä vähän enemmän kuin kaksikymmentä vuotta sitten.) Hän sanoi: “Hän on kuollut. Hän kuoli noin kolme minuuttia sitten. Hän huusi sinua niin kovaa kuin vain pystyi.” Sitten tuo sairaanhoitaja sanoi: “Minulla on sanoma sinulle.”

Minä kysyin: “Millainen?”

Hän sanoi: “Kerro tuolle saarnaajalle, josta minä sanoin sellaista, että hän olisi hyvä ja antaisi minulle anteeksi”.

188Menin sinne alas katsomaan häntä. Hän oli kaunis nainen. Hän oli kärsinyt niin kovin, että kesakot olivat näkyvissä hänen nenänsä päällä. Hän oli kaunis nainen, ja nuo kesakot näyttivät aivan kuin ulostyöntyneiltä. Hänen silmänsä olivat täydellisesti ulkona kuopistaan ja puoleksi taaksepäin kääntyneet. Koska hänen suolistonsa ja munuaisensa olivat toimineet, oli ulosteita kaikkialla ympäri vuodetta. Hänen miehensä katsoi minua ja sanoi: “Veli Branham, sano rukous, koska hän halusi nähdä sinua.”

Minä sanoin: “Hänen puolestaan rukoilemisesta ei nyt ole mitään hyötyä.”

189Minne päin puu on kallellaan, sinnepäin se kaatuu. “Älkää antako pettää itseänne; Jumala ei ole pilkattavissa: mitä hyvänsä ihminen kylvää, sitä hän tulee niittämään.”

190Näettekö, mihin se on tullut? Mitä on tapahtunut? Katsokaa naista, joka haluaa tehdä sellaista. Katsokaa naisia, jotka menneisyydessä olivat tanssityttöjä. Mitä tuli hänen tyttärestään? Kadulla kulkeva teini-ikäinen. Entä hänen tyttärensä? Rock-n-rollaaja. Mitä on hänen tyttärestään tuleva? Mistä on kysymys? Näettekö vanhurskaan siementä?

191Katsokaa teitä baptisteja. Menkääpä vähän taaksepäin. Menkää taaksepäin John Smithiin, teidän perustajaanne, te baptistit; katsokaa, kuinka hän rukoili ihmisten syntien puolesta, kunnes hän itki, ja hänen silmänsä olivat turvonneet umpeen, ja kuinka hänen vaimonsa täytyi ruokkia häntä aamiaispöydässä.

192Ja te metodistit täällä ympäristössä, koruja nenissänne ja korvissanne, jotka näyttävät kuin perkeleen satuloilta, ja menette ulos shortseissa ja muissa senkaltaisissa… Kun vanha John Smith, yksi metodistikirkon vanhimmista, ennen kuolemaansa kahdeksankymmentäviisivuotiaana, saarnasi lyhyen saarnan, (neljä tuntia). Hänet täytyi kantaa sisälle ja asettaa puhujan paikalle. Ja viimeisiksi sanoikseen hän sanoi: “Olen niin järkyttynyt metodistikirkon toiminnasta! Jopa metodistikirkon tyttäret käyttävät kultasormuksia sormissaan!” Mitä hän sanoisi nyt, kun heillä on shortsit jalassa ja laulavat kuorossa? Te juoksitte hyvin. Mitä tapahtui? Te toimitte mammanne tavalla. Sitä se on tarkalleen.

193Tästä syystä me emme halua yhtään näistä kirkkokunnista roikkuvan tämän ympärillä tai olevan kiinnitettyinä tähän. Kuten: “Me olemme metodisteja!” “Me olemme baptisteja!” Me olemme vain Kristuksesta. Jättäkää se sellaiseksi ja olkaa vapaat.

194Näettekö nyt käärmeen siemenen? Mitä se tulee maksamaan tuollaiselle naiselle nyt? Mitä se tulee tekemään? He ovat tulleet jatkuvasti alaspäin. Se on työntänyt baptistit takaisin, se on työntänyt metodistit takaisin, se on työntänyt presbyteerit takaisin. Mitä he ovat tehneet? He ovat kaikki menneet suoraan takaisin mammansa kaltaisiksi, tuon vanhan prostituoidun. Siellä he kaikki ovat samassa prostituutiossa. He sanovat: “No niin, sillä ei ole mitään väliä. Heidät on kastettu upottamalla. Heidät on pirskotettu. He ovat tehneet tunnustuksen. He ovat käyneet läpi kuuden kuukauden koeajan, eivätkä he juoneet liikaa tuona aikana, ja niin edelleen. He ovat hyviä jäseniä. He maksavat hyvin.”

195Sellaisella ei ole mitään tekemistä Hengen hedelmien kanssa! Hengen hedelmät ovat, usko, joka uskoo, että Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Veljellinen rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, hyvyys, kärsivällisyys, nöyryys ja kohtuullisuus. Niistä on kysymys, Hengen hedelmistä.

196Jostakin miehestä sanotaan: “Hän elää niin hyvää elämää.” Niin teki Eesaukin. Eesau ei koskaan tehnyt kenellekään mitään pahaa, ja kuitenkin Eesau oli perkeleestä. Mutta Jaakob, samasta kohdusta syntyneenä, oli Jumalasta, perkeleen siemen ja naisen siemen.

197Se on tullut siihen, että voidaan kysyä: “Mitä maailmasta on jäljellä tänään?” Tulen sanomaan tämän todella karkeasti, saadakseni sen uppoamaan sisälle. Sitten me tulemme aloittamaan herätyksen seuraavassa kokouksessa. Se on tullut sellaiseen tilaan. Olkaa hyvät ja ymmärtäkää, että en sano tätä ollakseni loukkaava. En sano sitä ollakseni ilkeä. On tultu sellaiseen tilaan, että on vain suuri uskonnollinen joukko aviottomia äpärä-lapsia. Se on minun lopullinen huomautukseni siitä.

198Siihen tarkalleen on tultu. Te tiedätte sen olevan totta. On tultu sille paikalle, että on vain “seurakuntaan liittyjä” tai “seurakunnan jäsen”. Omaten jumalisuuden muodon, mutta kieltäen sen voiman, kunnes siitä on tullut joukko uskonnollisia äpärä-lapsia. Se on tarkalleen niin.

199Mitä on jäänyt jäljelle seuraavaksi? Raketit ovat lähtötelineissään. Monia niitä. Kobolttipommeja ja kaikkea muuta, vain odottamassa tuon voiman saapumista. Ja tulee olemaan tulella tuhoaminen niin kuin aikaisemmin oli vedellä.

200Ystävät, mitä tahansa te teettekin, Jos olette kristitty ja teillä on Jumala sydämessänne ja tiedätte siirtyneenne kuolemasta elämään, niin teidän tulisi olla onnellisin henkilö koko maailmassa. Kun Pyhä Henki teissä…

201Kun Raamattu sanoo: “Jeesus Kristus sama eilen, tänään ja iankaikkisesti”, niin kirkkokunnat sanovat: “Me taas uskomme, että ihmeiden aika on ohitse.”

202Silloin Pyhä Henki sanoo: “Aamen. Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, niin se olkoon.”

203Sanooko Raamattu: “Tehkää parannus ja olkoon jokainen teistä kastettu Jeesuksen Kristuksen Nimessä, syntienne anteeksi saamiseksi, ja te saatte Pyhän Hengen. Sillä tämä lupaus on teille ja teidän lapsillenne, ja pakanoille, jotka ovat kaukana, niin monelle kuin Herra meidän Jumalamme… Niin monelle kuin Herra meidän Jumalamme kutsuu?” Ei: “Niin monelle kuin metodistit kutsuvat”, tai, “baptistit kutsuvat”, vaan niin monelle kuin Herra meidän Jumalamme kutsuu”, jotka saavat Pyhän Hengen ja ovat kastetut Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Sen Raamattu sanoo.

204Kun se osuu teihin, te sanotte: “Aamen.” Seurakunta sanoo: “Oi, se ei merkitse mitään.” Mutta tämä Pyhä Henki teissä sanoo “Aamen”, Hänen Sanalleen. “Mies ei elä yksin leivästä, vaan Sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.” Siinä se on teille.

205Haluan teidän näyttävän minulle yhden raamatunpaikan, jossa sanotaan, että omena sai pallon pyörimään. Haluan teidän osoittavan minulle, että he söivät omenia. Minä näytin teille, missä Kain ajatteli samoin, ja kuinka hänen siemenensä yhä ajattelee samoin. Mutta Jumalan hengellinen ilmestys todistaa Raamatulla, että se oli laiton sukupuoliyhteys miehen ja naisen välillä! Siinä teidän jättiläisenne tulevat. Siitä teidän syntinne tulee. Siitä teidän turmeltuneisuutenne tulee. Tästä se on tullut.

206Huomatkaa nyt, katsokaahan vain. Käärme oli kaksinkertaisesti älykkäämpi. Hänen siemenensä on aina ollut kahdenkertaisesti älykkäämpää. Ja minä haluaisin kiivetä tälle pöydälle ja ottaa tämä mikrofooni käteeni ja kysyä: “Missä teidän suuret älyniekkanne ovat tänään?” Se on teidän pastorinne, joka on mennyt ja saanut koulutuksella paljon älyllistä tietoa. Hän on maan suurimman seurakunnan pastori, ja niin edelleen sillä tavalla… Missä tuo käärmeen siemen asuu? Tuon kaltaisissa hienoissa järkiperäisissä paikoissa! Hienoja, ovelia oppineita, siellä hän asuu. Siellä hän on. “Ei voimalla eikä väkevyydellä, vaan Minun Hengelläni, sanoo Herra.”

207Ja sitten katsokaa tuota pientä veljeä, joka seisoo kadunkulmassa itkien, tai ehkä hän seisoo siellä soittaen vanhaa kitaraa ja sanoo: “Veljet, tulkaa ja löytäkää Herra.”

208Ohikulkeva pastori ajattelee: “Humph, minä en haluaisi tuollaista seurakuntaani. Minä en halua tuntea… Minä en antaisi Lidyn ja Johnnyn nähdä minua tällaisessa paikassa.”

209Hyvä on, jatka vain eteenpäin, perkeleen siemen! Sinä olet joka tapauksessa menossa iankaikkista päämäärääsi kohden. Kyllä. Olisin voinut käyttää toista sanaa tuossa, äpärä-lapsia. Ja tässä suunnilleen ollaan. Sillä tehän ymmärrätte, että… “Ei kukaan voi tulla Minun tyköni, ellei Minun Isäni häntä vedä. Ja kaikki, jotka tulevat Minun tyköni, Minä tulen herättämään viimeisenä päivänä. Yksikään ei tule kadotetuksi. Minulla on se. Minä tulen pitämään sen.” Kukaan ei voi tehdä sitä muutoin kuin tällä tavalla. Kaikki riippuu Hänestä. Kukaan teistä ei voi sanoa tehneensä yhtään mitään. Se on Jumalan armo, joka on tehnyt sen kaiken. Niinpä ei ole mitään, mitä minä olen tehnyt. Minun ei koskaan tarvinnut tehdä mitään, eikä myöskään teidän. Te ette koskaan ansainneet yhtään mitään. Jumala teki sen kaiken. Te ette koskaan liikauttaneet sormeannekaan pienimmässäkään määrin.

210Te voitte sanoa: “Minä tulen hyvästä perheestä. Minä olen tehnyt tämän.” Sillä ei ole yhtään mitään tekemistä sen kanssa. Jumala on tuo Yksi, joka teki sen. Jumalan armo.

211Kello ei ole vielä aivan yhtätoista, mutta minä tulen nyt joka tapauksessa lopettamaan. Kuinka monet ymmärtävät, että Raamattu puhuu näistä asioista ja, että ne ovat totta? Te Branham Tabernaakkelin ihmiset erikoisesti. No niin, tämä on vain noin yksi kuudestoistaosa siitä, mitä me opetamme ja uskomme. Mutta muistakaa, teille, jotka sattumalta olette täällä, jotka ette ole täällä jäseninä, haluan sanoa, että tämä on se tapa, miten me uskomme tämän; tämä on se, mitä Raamattu sanoo, ja Raamattu on Jumalan totuus.

212Me uskomme, että Vanhassa Testamentissa heillä oli tapansa saada tietää, mikä oli totuus ja mikä ei. Me kaikki tiedämme, että heillä oli kirjoitettu Laki. Kuinka moni tietää sen? Laki ja käskyt, tuossa arkissa ja niin edelleen. Laki ja käskyt. Se sanoi: “Älä tee aviorikosta. Kuka hyvänsä tekee aviorikoksen, tulee kivittää.” Tämä oli käsky ja tuon käskyn laki. No niin, siellä oli tuo arkki. Laki ja käskyt olivat arkissa. Jos mies teki aviorikoksen, he katsoivat lakia, joka sanoi: “Kivittäkää hänet.” He veivät hänet ulos ja kivittivät hänet. Sitä laki sanoi läskyn rikkomisesta.

213Heillä oli kaksi muuta tapaa saada tietää. (Täytyy olla kolmen todistus.) Heillä oli toinen tapa tietää, ja se oli profeetan tai unennäkijän kautta. Kuinka monet tietävät sen? “Jos teidän keskellänne on joku, joka on hengellinen tai profeetta, Minä Herra teen itseni tunnetuksi hänelle unessa ja puhun hänelle näyissä.” Näettehän, profetian kautta.

214Jos nyt mies tuli ja sanoi: “Oi hallelujaa, minulla on se. Minä profetoin nyt Herran nimessä. Minulla on ilmestys.” He eivät antaneet sen mennä sillä tavalla, niin kuin te ihmiset teette. He tarkistuttivat sen ensin Jumalalla.

215Aaronilla oli rintakilpi jota he kutsuivat nimellä Uurim ja Tummim. Kuinka monet ovat kuulleet nuo sanat? Mitä se oli? Siinä oli kaksitoista kiveä, kuusi kummallakin puolella, kahdentoista patriarkan mukaisesti. Jaspis, Juuda ja niin edelleen, kaikki nuo kaksitoista kiveä. Sitten he veivät tuon profeetan tai unennäkijän, ja asettivat hänet seisomaan tämän rintakilven eteen siellä, ja sanoivat: “Profetoi nyt, ja kerro profetiasi.”

216“Herra puhui minulle ja sanoi ‘niin ja niin’.” Ei väliä sillä, kuinka todelliselta se näytti, (ja se saattaa kuulostaa aivan täydelliseltä totuudelta), mutta jos nuo valot eivät tulleet yhteen muodostamaan sateenkaaren värejä siihen Uurimin ja Tummimin päälle, jos nuo valot tulleet yhteen, jos tuo yliluonnollinen teko ei vahvistanut sitä. (Näettehän, Jumala aina vahvistaa Sanansa), niinpä jos tuo yliluonnollinen valo ei leimahtanut siellä, niin silloin minä en välitä kuinka todelliselta se näyttää, se oli väärin.

217Jos unennäkijä sanoi: “Minä näin unen, ja tuo uni sanoi, että Israelin täytyisi siirtyä johonkin määrättyyn paikkaan, koska syyrialaiset tulisivat tältä puolelta ja piirittäisivät sen.” He olisivat vieneet tuon unennäkijän sinne kertomaan unensa. Ja jos nuo valot eivät välähtäneet siellä, se oli väärin, ei ollut väliä, vaikka nuo syyrialaiset olisivat jo olleet taistelurintamassa, se oli kuitenkin väärin. Se täytyi ehdottomasti vahvistaa Uurimilla ja Tummimilla.

218Jokainen tietää, että vanha pappeus on otettu pois ja Uurim ja Tummim sen mukana. Me tiedämme sen, emmekö vaan? Ja uusi pappeus on tullut sisälle. Mikä on meidän Uurimimme ja Tummimimme tänään? Kyllä vaan, se on Jumalan Sana. Tämä se on. Jos jollakin miehellä on jonkinlainen ilmestys, tai jos hän puhuu mitä hyvänsä, tai jos hänellä on oppi, joka ei ole tämän Raamatun mukainen, eikä sovellu tähän Raamattuun kautta kaikkien Kirjoitusten, hän on väärässä.

219Minä en välitä siitä, mihin kirkkokuntaan hän kuuluu. Kuinka hyvä hän on, kuinka älykäs hän on, kuinka koulutettu hän on, hän on yhä väärässä. Kun kuka hyvänsä kertoo teille näitä asioita, joita me nyt olemme opettaneet tässä seurakunnassa, sanoen, että pirskotteleminen riittää teille, niin hän valehtelee teille. Se ei välähdä Uurimissa ja Tummimissa. Kun hän kertoo teille valelemisen olevan oikein, hän valehtelee teille. Jos hän kertoo teille, että kaste Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimessä on oikein, on hän valehdellut teille. Jos hän kertoo teille, että ihmeiden päivät ovat ohitse, on hän valehdellut. Jos hän kertoo teille, että naiset voivat saarnata, on hän valehdellut teille. Jos hän kertoo teille, että te voitte jatkaa eteenpäin pysyen kirkkokunnissanne, on hän valehdellut teille. Se ei välähdä Uurimissa ja Tummimissa. Ja on tusinoittain näitä asioita, jotka ovat tulleet ulos vanhasta äiti portosta… Ja siinä on syy, miksi me pysymme poissa noista kirkkokunnista.

220Me rakastamme veljiämme ja sisariamme noissa kirkkokunnissa, mutta se, että te sanotte: “Minä olen metodisti”, ei tee teistä kristittyä minulle. Te olette kristitty, koska te olette syntyneet Jumalan Hengestä. Teidän ei tarvitse olla metodisti tai baptisti. Teidän ei tarvitse olla kumpainenkaan. Teidän vain täytyy olla syntynyt Jumalan Hengestä. Uskotteko te sen?

221Tältä pohjalta, jos täällä on joku, joka haluaa yhteistyötä ja tulla tämän palvonnan yhteyteen ja haluaa tulla upotetuksi, kastetuksi Jeesuksen Kristuksen Nimessä, niin tässä on allas. He alkavat kastaa hetkisen kuluttua. Jos täällä on kuka hyvänsä, tai jos joku jostakin muualta haluaa tulla… Me olemme täällä.

222Meillä ei ole mitään jäsenyyttä, te vain käytte täällä seurakunnassa. Me uskomme Kristuksen olevan metodisti-, baptisti-, ja presbyteerikirkoissa. Hänellä on jäseniä jokaisessa niissä. Ja mitä puuttuu tänään… Noiden valheellisten profetioiden ilmi tuominen, noiden seurakuntien opetukset, jotka ovat ehdottomasti Raamatun vastaisia.

223Jos joku nyt tekisi sen näin selväksi minulle, minä varmastikin menisin itseeni, (uskon, että minussa olisi tarpeeksi Jumalan Henkeä itsessäni), tutkiakseni sen Raamatusta, ja sitten oikaistakseni sen. Jos minä vain menen ja puristan kättä saarnaajan kanssa ja panen nimeni kirjaan, ja minulla yhä on viha ja ilkeys sydämessäni, ja yhä kateutta ja epäsopua, enkä vielä usko, että Jeesus Kristus on suuri Parantaja, ja niin edelleen sillä tavalla, niin minä mahdollisimman nopeasti oikaisisin itseni Jumalan kanssa. Uskon varmasti tekeväni sen. Minä olisin sen verran rehellinen sen kanssa. Minä oikaisisin asiani Jumalan kanssa. Jos se riippuisi vain siitä, että olisin baptisti tai metodisti, ja se antaisi minulle kristillisyyden sydämeeni, niin tekisin niin.

224Nyt muistakaa, tuo tuleva herätys, joka alkaa ensi keskiviikkoiltana, jos Herra tahtoo, tapahtuu tältä pohjalta. Kuulkaa ystävät. On olemassa totinen ja elävä Jumala. Kyllä. Jeesus Kristus on Jumalan Poika. Pyhä Henki on seurakunnassa tänään. Jos minulle nyt joku vain kertoisi sen, niin minulla olisi oikeus epäillä sitä. Mutta kuulkaa, yhtenä päivänä, ollessani pieni poika, minä seisoin puun alla. Minä näin Hänet. Minä kuulin Hänen äänensä. Hän sanoi: “Pysy erossa noista likaisista naisista. Pysy erossa savukkeista ja kiroilemisesta, juomisesta ja kaikista näistä asioista. Minulla on sinua varten työ tehtäväksi, kun tulet vanhemmaksi.” Minä tiedän, että Hän on todellinen, elävä Jumala, joka pitää Sanansa.

225Kun tulin vähän vanhemmaksi, kuinka Hän kohtasikaan minut! Kuinka Hän puhuikaan minulle. Kuinka olen nähnyt Hänet palavan pensaan ääressä, tuon tulen liikkuessa siellä! Kuinka olenkaan nähnyt Hänen puhuvan siitä, mitä tulisi tapahtumaan, ja joka kerta se on ollut täydellistä, niin täydellistä kuin vain voi olla. Tuo Yksi, joka on sanonut nuo asiat, on tuo sama Yksi, joka innoittaa minua opettamaan tätä Raamattua sillä tavalla, kuin opetan Sitä. Se on oikein, joten se tulee Jumalalta.

226Minulle se on Kaikkivaltias Jumala, ja Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Jeesus sanoi: “Minä tulen Isästä ja Minä menen Isään.” Hän oli tuo Jumala erämaassa. Hän oli tuo palava Valo. Kuinka monet tietävät sen? Hän oli palava valo, Tulipatsas. Hän tuli tänne maan päälle ja Hän sanoi: “Minä tulen Jumalasta ja Minä menen takaisin Jumalaan.”

227Hän kuoli, haudattiin ja nousi jälleen ylös; ja, kun Paavali kohtasi Hänet tiellään Damaskokseen, niin mikä Hän oli? Tulipatsas. Kyllä vaan. Mitä Hän teki ollessaan täällä maan päällä? Mitä Hän teki kohdatessaan Paavalin? Kuinka Hän lähetti hänet? Hän lähetti hänet profeetan luo, joka kertoi hänelle kuinka tulla kastetuksi, ja kertoi hänelle, mitä tehdä. Joka laski kätensä hänen päälleen, ja paransi hänet. Hän kertoi hänelle nähneensä näyn.

228Tuo sama Jeesus on täällä tänään, tehden samoja asioita, ja ollen yhä tuo sama Tuli patsas. Opettaen samaa asiaa ja vahvistaa sen Sanallaan ja merkein ja ihmein. Olen niin iloinen siitä, että olen kristitty, etten tiedä mitä tehdä! Olen iloinen, että te olette kristittyjä.

229Te täällä Tabernaakkelissa. Minä kerroin teille, että tulemme muuttamaan tämän nimen. Ei ole oikein, että sitä kutsutaan “Branham Tabernaakkeliksi”. Kyseessä on vain mies.

Me tulemme antamaan sille jonkun muun nimen. Me tulemme siihen jonkin ajan kuluttua. Minä haluan, että se on vain elävän Jumalan seurakunta. En halua, että se on kuten “metodisti”, baptisti”, “presbyteeri”, “helluntailainen”, kaikkia noita ihmisiä minä rakastan koko sydämestäni. En tiedä, kuka heistä on mitäkin.

230Minun vain täytyy saarnata Sanaa. Heitän verkon ja vedän sen ylös. Siellä on sammakoita, vesihämähäkkeja, käärmeitä ja myös joitakin kaloja. Se jää Jumalan päätettäväksi. Minä vain vedän verkon, saarnaan Sanaa ja vedän verkon ylös sanoen: “Tässä he ovat Herra, alttarin ympärillä. Sinä tunnet omasi. Sinä olet tuntenut heidät maailman perustamisesta. Minä en tiedä, kuka kukin on. Sinä tiedät, joten se on kaikki Sinun käsissäsi. Tämä on parasta, mitä olen voinut tehdä. Ja nyt minä menen verkon kanssa jonnekin muualle saadakseni toisen joukon sisälle. Se on kaikki mitä voin tehdä.”

Oi haluan matkata edelleen,
Haluan matkata edelleen.
Minun taivaallinen kotini on kirkas ja kaunis;
Haluan matkata edelleen.

231Nyt muistakaa, jos joku haluaa varata ajan tapaamista varten, niin soittakaa vain herra Mercierille tänne: Butler 2-1519. Olemme iloiset, jos voimme tavata teitä. Jos teidän rakkaanne tulevat, ja heidän täytyy lähteä kesken herätystä pois, niin minun itsenikin täytyy mennä pois tästä illasta alkaen, ollakseni jossakin pari päivää yksinäni.

232Minä vain menen sinne ja alan tutkistella tällä tavalla: “Herra, Sinä olet lähelläni. Tiedän, että Sinä olet täällä. Sinun Sanasi sanoo, että Sinä lähestyt niitä, jotka lähestyvät Sinua.” Jatkan rukoilemista ja tarkkaamista, kunnes näen Tulipatsaan alkavan liikkua. Silloin tiedän olevani valmis. Sitten tulen puhujan lavalle parantamiskokoukseen, rukoillakseni ja tehdäkseni kaiken sen, minkä voin sairaiden ja vaivattujen puolesta.

233Me arvostamme teidän kaikkien ystävällisyyttä, ja kun tulette, niin tulkaa uskoen. Me odotamme suurta kokousta. Onko veli Jefferies täällä tänä iltana? Haluan sanoa, että arvostan häntä ja hänen työtään. Arvelen, että hän on mennyt takaisin saarille. Olen iloinen nähdessäni veli ja sisar Wrightin ja niin monia teistä ihmisistä täällä. Näin asianajaja Robinsonin tulevan sisälle jokin aika sitten. Halusin sanoa hänelle kuinka iloinen olin siitä sanomasta, joka hänellä oli eräänä päivänä. Kukaan ei kertonut minulle, kuka se oli, ja minä olin häpeissäni. Hänellä oli todella hyvä profetian sanoma, jotakin senkaltaista, josta minä olen saarnannut tänään. Sitten täällä oli toinenkin saarnaaja, veli Smith, täältä Jumalan Kirkosta. En tiedä, onko hän täällä tänä iltana tai ei. Jos te seisoisitte täällä, niin ymmärtäisitte, että täältä on niin vaikeata tuntea ketään. Jos olet täällä veli Smith, niin haluamme sinun tietävän, että me arvostamme sinua.

234Eikö tämä tässä ole tuo pieni veli Georgiasta? Tuo, joka istuu täällä veli Collinsin vieressä? Olen iloinen nähdessäni sinut täällä tänä iltana, veli. Samoin kuin kaikki muutkin teistä. Jokainen tietää, kuka sinä olet.

235Uskon, että nämä tässä ovat sisar ja veli, jotka menivät ja rukoilivat tuon tytön puolesta silloin. Tuo lääkäri istuu täällä… Herra siunatkoon sinua, tohtori.

236Älkää nyt loukkaantuko minuun, te saarnaajat ja veljet, koska olen tuonut tämän niin voimakkaasti kuin vain olen voinut ja niin suoraan. Tämä on meidän Tabernaakkelimme. Sen puolesta me seisomme, ja haluamme ottaa Sanan ja ravistella heitä sillä. Sitten, jos te koskaan poikkeatte linjasta, niin me voimme sanoa: “Sinä tiesit sen paremmin. Tässä se on nauhalla. Siinä se on teille. Tässä se on nauhalla.”

237Meillä on paljon enemmänkin… Teillä on nyt näin paljon. Pysykää sen kanssa, ja me tulemme tuomaan loput siitä esille jonkin ajan kuluttua. Se on kuten mies, joka söi vesimelonia ja sanoi: “Se oli todella hyvää, mutta siellä on enemmänkin sitä.” Meillä on paljon enemmänkin sitä vielä tulossa.

238Herra nyt todella siunatkoon teitä. Seuraavaksi meillä on kastetilaisuus, onko se niin, veli Neville? Onko täällä joku, joka haluaa tulla kastettavaksi juuri nyt? Emme välitä siitä, kuka olet, me olemme täällä kastaaksemme sinut. Kohottaisitteko te kätenne, jotka haluatte tulla kastetuiksi. Tässä tämä rouva. Onko ketään muuta? Meillä on vaatteet täällä sekä miehille, että naisille.

239Me emme sano: “Lähde pois baptistikirkosta tai metodistikirkosta,” menkää vain takaisin omaan seurakuntaanne. Mutta, jos teitä ei ole kastettu Kirjoitusten mukaisesti Herran Jeesuksen nimessä, ei Jeesuksen nimessä yksin, vaan Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä, mikä on Kirjoitusten mukaista, niin teidät on kastettu väärin.

240Minä en halua mitään vaikeuksia, silloin, kun minä tulen tuolle virralle, haluan kaiken olevan niin selvää kuin mahdollista. Minä pidän lippua kädessäni, koska haluan mennä sisälle tuona aikana. Neuvoisin teitä tekemään samoin. Menkää takaisin seurakuntaanne, se on teidän ja Jumalan välinen asia. Se on kaikki, mitä voin sanoa teille. Mutta ketään ei Kirjoituksissa ollut koskaan kastettu millään muulla tavalla kuin vain Herran Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Ja nuo, jotka jo olivat kastettu, käskettiin tulemaan uudelleen kastettaviksi Herran Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Ja sama Paavali, joka käski sen heille, sanoi myös: “Jos, vaikka enkeli saarnaisi jotakin muuta, olkoon hän kirottu.” Kyllä, hän teki niin. Ja mitä hän teki, hän myös määräsi meidät tekemään. Ja sitä me tulemme tekemään, jos Herra suo.

241Me uskomme jalkojenpesuun. Me uskomme Ehtoollisen ottamiseen. Me uskomme Kristuksen toiseen tulemukseen, Herran näkyvään ruumiiseen, joka ei ole henki, vaan Herran Jeesuksen lihan ruumis, kun Hän tulee jälleen kirkkaudessa.

242Me uskomme kuolleiden fyysiseen ylösnousemukseen, kun he vastaanottavat ruumiit, ei vanhaa ja ryppyistä, jossa me menemme hautaan, vaan uuden, täydessä nuoruuden kukoistuksessa, elääksemme iankaikkisesti! Me uskomme sielun kuolemattomuuteen, ehdottomasti. Me uskomme, että on vain yksi muoto Iankaikkista Elämää, ja se on se Elämä, jonka te saatte Kristukselta Jeesukselta. Tarkalleen niin… Sen vuoksi me emme usko iankaikkiseen rangaistukseen. Me uskomme helvettiin, joka on tulta ja tulikiveä, mutta me emme usko, että se palaa iankaikkisesti. Jos se tekisi niin, niin siellä olisi iankaikkinen elämä. On vain yksi Iankaikkinen Elämä, ja se tulee Jumalalta. Kyllä vaan. Te palatte ehkä miljoonan tai kymmenen miljoonaa vuotta, en tiedä; mutta teillä ei voi olla iankaikkista elämää siellä. Te ette voi palaa iankaikkisesti… Te voitte palaa määrätyn ajanjakson, mutta ette iankaikkisesti. On ero “iankaikkisen” ja “ikuisen” välillä. Ikuinen on ajasta aikaan, joka merkitsee ajanjaksoa. Mutta “iankaikkinen”… Teillä ei ole iankaikkista rangaistusta. Teillä on Iankaikkinen Elämä, koska on vain yksi muoto Iankaikkista Elämää, ja hän, jolla on Iankaikkinen Elämä, elää aina Jumalan siunaamana. Mutta sielu, joka syntiä tekee, mitä sille tapahtuu? Se kuolee. Silloin, sillä ei ole Iankaikkista Elämää. Sillä on oleva rangaistuksensa, mutta ei Iankaikkista Elämää. Niinpä te näette, että on vielä monia asioita opetettavaksi, ja me tulemme puhumaan niistä myöhemmin. Herra siunatkoon teitä.

243Nyt, laulakaamme tämä vanha hyvä laulu, sillä aikaa, kun sisaremme on menossa sinne… Uskon, että tämä nainen tässä… Rosella, onko tämä sinun äitisi? Vai niin, Jumala siunatkoon sinun sydäntäsi. On ilo nähdä sinua, sisar, tehdessäsi tämän. Se on todella hyvin.

244Rosella Griffin, yksi hienoimmista pienistä ystävistä, joita meillä täällä on. Hän on nuori nainen, joka oli alkoholisti, joillekin teistä tällä hän voi olla tuntematon. Rosella ei välitä, vaikka minä sanonkin sen. Kun hän tuli tänne puhujanlavalla täällä Indianassa, jos te koskaan olette nähneet kurjaa, niin hän oli sellainen: harottavakatseinen alkoholisti. Neljä merkittävää lääkäriä Chicagossa sanoivat: “Hän on…” Anonyymit Alkoholistit ja kaikki muut luovuttivat hänen kohdallaan. Mutta yhtenä yönä, kun hän tuli kokoukseen, Pyhä Henki selvitti hänen elämänsä, ja hänelle kerrottiin juuri siinä; se ratkaisi asian. Katsokaan häntä nyt. Luulisin noin kolmekymmentävuotias, yli kahdeksantoista, rakastettava, kaunis nuori nainen. Ei ole koskaan enää maistanut viskiä sen jälkeen, ei enää halua, eläen Kristukselle, kulkien ympäri katuja kaikkialla, todistaen Jumalan kunniaksi, syntisille ja alkoholisteille kaikkialla slummeissa, ja kaikkea muuta, kautta Chicagon tehden jotain Herralle. Hänet kastettiin Herran Jeesuksen Nimessä, ja tänään hänen äitinsä tulee tekemään samoin. Jos Jumala saattoi parantaa hänet, jos Jeesus pystyi parantamaan hänet…

245Kaikki, mitä teette sanalla tai työllä, tehkää se kaikki Nimessä… Sen Raamattu sanoo. Näin on. Hyvä on. No niin, meillä tulee olemaan kastekokous. Käännämme valot pois muutamaksi minuutiksi, sillä aikaa, kun me valmistaudumme kastekokoukseen, ja sitten me odotamme hyvää aikaa Herrassa. Aiotteko te…?… Hyvä on. Sinun on parasta valmistautua nyt. Minä aloitan, johdan lauluja ja muuta sillä aikaa, kun menemme eteenpäin. On siellä… Kastevaatteita, Doc, nopeasti nyt. Hyvä on. Laulakaamme yksi noista vanhoista hyvistä lauluista… [Tyhjä kohta nauhassa.] …?… Kunnes me teemme sen lähtiessämme. Mitä meidän tulee tehdä?

Jeesus Nimi ottakaamme myötämme,
Langeten palvoen Hänen jalkojensa juureen,
Kuningasten Kuninkaamme Hänet tulemme kruunaamaan Taivaassa
Kun matkamme tulee päättymään.

Hyvä on, nouskaamme seisomaan.

Ota Jeesus Nimi myöstäs
Surun ja murheen lapsi.
Se tulee antamaan ilon ja lohdutuksen sinulle. 
(Kerron teille, mitä me teemme. Käänny ympäri siellä ja kättele jotakuta siellä ja sano: “Hyvää päivää, veljeni? Olen todella iloinen ollessani kokouksessa.”)

… (Nimi kallis) … (Oi, kuinka ihana!)
Toivo maan ja ilo Taivaan.