57-1006 KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA HEBREALAISKIRJEESTÄ, OSA III
(QA Hebrews Part III)
Jeffersonville, Indiana, USA, 6.10.1957

553    …olla jälleen täällä Tabernaakkelissa tänä iltana, odotuksen vallassa, tässä yhteydessä ja palvonnassa Jumalan Sanan ympärillä, joka on annettu meille vapaasti. He rakastamme olla osalliset tästä siunauksesta.

554Ja luotan siihen, että Jumala tulee siunaamaan meitä tänä iltana, niin kuin Hän teki tänä aamuna, aamullisen sanoman kansaa. Keskustelin juuri naapurini, rouva Woodin, kanssa hetki sitten, ja me puhuimme siitä, herra Wood ja muut heistä. Minä uskon sen olleen veli Nevillen paras saarna kaikista niistä saarnoista, mitä hän koskaan on saarnannut. Minä todella ihailen ja arvostan tuota hienoa saarnaa. Se antaa minulle rohkeutta ja kuntoa. Minä niin haluan päästää sisälle totuuden, tiedättehän. Ja sen rohkaiseva osa, tiedättehän, kuinka se rohkaisee…

Kuinka Daavid teki siellä, kun tämä suuri koettelemus tuli, sen sijaan, että olisi sanonut: “Hyvä on, minä menen ja teen sen, Herra, auta nyt minua”, hän odotti, hän meni ja kysyi Herralta, mitä tehdä. Hän otti tuon rintalevyn, tiedättehän, ja sanoi: “Kysykäämme nyt Jumalalta: ‘Mitä meidän täytyy tehdä tässä kriisitilanteessa?’” Oi, se oli todella rikasta. Siinä oli enemmän vitamiineja kuin kaikissa terveyskaupoissa, joita meillä on maassa. Kyllä vaan, se tekee teille todella hyvää.

555Nyt, tänä iltana, jos vain voimme tehdä sen, niin tarkoituksemme ei ole viipyä pidempään kuin keskiyöhön, näiden kysymysten kanssa. Joten me tulemme heti menemään niihin. Teemme sen päättääksemme nämä kysymykset, ja täällä on joitakin eräältä saarnaajalta, jotka ovat hyvin hankalia vastattavaksi. Tiedättehän nuo saarnaajat, he vääntävät sitä läpi Raamatun ja yrittävät löytää oman vastauksensa ennen kuin he kysyvät sitä teiltä. Ja koska tämä nauhoitetaan, tulee se menemään eräälle saarnaajaystävälleni Georgiaan, jolla on täällä kahdeksan hyvin huomattavaa kysymystä Raamatusta, jotka ovat hyvin, hyvin syvällisiä.

556Ja nyt, tällä tulevalla viikolla, älkää unohtako rukoilla puolestamme.

557Ja vaimoni on nyt paljon parempi, hän on nyt ylhäällä ja auttoi tänään ruuanlaitossa. Rakkaat ystävämme Kanadasta, veli ja sisar Sothmann, ovat vierailulla luonamme, ja me todella arvostamme heidän vierailuaan. Ja vaimoni, tietäen heidän olevan tulossa, halusi olla ylhäällä voidakseen seurustella näiden rakkaiden kristittyjen ihmisten kanssa. Olemme iloiset, että veli Freddie on kanssamme tänä iltana. Hänen vaimonsa oli täällä tänä aamuna, mutta nyt hän jäi ollakseen Medan kanssa, meidän tullessamme tänne, ja tulee menemään hyvin myöhään tänä iltana, koska on ehtoollinen ja jalkojenpesu. Niinpä olemme iloiset saadessamme pitää heitä vieraina luonamme.

558Nyt, ennen kuin yritämme aloittaa kysymyksiin vastaamisen… Ja muistakaa vain, että saatan olla väärässä, en väitä olevani oikeassa kaikessa mitä teen. Minä kyllä yritän olla oikeassa, mutta voin ehkä olla väärässä. Ja, jos olen väärässä, antakaa silloin minulle anteeksi; ja rukoilen, että Jumala myös tekee sen, koska tarkoitukseni ei ole olla väärässä. Minä en yritä vastata niihin ennakkoluuloisesti, vaan parhaan tietoni mukaan. Ja jos minun täytyy muuttaa ajatustani jossakin Raamatun kysymyksessä, niin minun mielestäni se tulee tehdä. Meidän on muutettava ne joka kerta, kun Jumalan Sana puhuu, koska se on Jumalan Sana.

559Ja nyt, uskon, että me tulemme rukoilemaan sairaiden puolesta jälleen tänä iltana, kuten tavallista. Ja joskus se saa teidät ihmettelemään; ottakaa tämänkaltainen pieni ryhmä täällä pienessä Tabernaakkelisaa, ja joskus te ette näe tuloksia, joita haluaisitte nähdä. Mutta syy on se, että täällä teillä on vain noin kaksisataa ihmistä. Ja yhdessä suurista kokouksista saattaa olla kolmesta kymmeneentuhanteen, ja ehkä enemmänkin, ja sillä tavalla te tulette näkemään massiivisemmat tulokset. Mutta tänä iltana, olen juuri vastaillut… Koska puhelimemme soi aina muutaman minuutin välein koko päivän ja osan yöstä.

560Onko tämä, jonka näen istumassa täällä, rouva Reisert? Sinun Raamattusi on sisar Moodilla tuolla takana. Toin sen tänä aamuna sinua varten, mutta minulla ei ollut tilaisuutta antaa sitä sinulle, koska en nähnyt sinua tänä aamuna, mutta rouva Woodilla on se siellä.

561Niinpä vastatessani puhelimeen, saan tietää monia suuria asioita, joita on tapahtunut. Eräs nainen soitti minulle ja sanoi: “Veli Branham, olin siellä-ja-siellä kokouksessa, ja olin kärsinyt niin pitkään eräästä vaivasta. Ja sinä vain puhuit minulle, ja vain… Melkein pyörryin, kun Se toi esiin mennyttä elämääni.” Ja hän sanoi: “Ja siitä lähtien en enää ole kärsinyt.”

562Ja eräs nainen tuli ja sanoi… Uskon, että hän on täällä tänä iltana, tai ainakin hän aikoi ajaa tänne Bedfordista. Uskon, että se oli heidän poikansa, joka oli täällä, jolla oli tuo paha sydänvika, ja oli niin huonossa kunnossa. Ja hänen istuessaan täällä kokouksessa, liikkui Herra ympäri ja kosketti, ja sanoi tuolle pojalle hänen vaivastansa, kuinka hän tuskin voi kohottaa käsivarsiaan saamatta sydänkohtausta, hänen käsivartensa oli kouristunut ja sydän sellaisessa tilassa. Ja välittömästi hän meni autoon ja ajoi kotiin, eikä se ole vaivannut häntä sen jälkeen. Pääsikö tuo rouva tulemaan Bedfordista? Oletko täällä? Siellä hän on, siellä takana. Kyllä, hän juuri soitti minulle jokin aika sitten.

563Ja sitten eräs nainen soitti minulle Evansvillestä. Hän ei voinut päästä tänne, koska hän asuu liian kaukana, enkä tiennyt, että meillä tulisi olemaan parantamiskokous tänä iltana. Ja hän sanoi: “Veli Branham, minä istuin Evansvillen kokouksessa, ja sinä katsoit väkijoukon ylitse ja kerroit minulle kuka olin ja mitä olin tehnyt ja mistä kärsin, ja niin edelleen.” Ja hän sanoi: “Minulla oli astmaattinen tila, niin että minun täytyi polttaa Asthmadoria huoneessani siitä asti, kun olin pieni tyttö.” Hän sanoi: “Siitä on nyt kaksi vuotta, eikä minulla ole ollut merkkiäkään siitä sen jälkeen.”

564Ja vain niille, jotka ovat täällä tänä iltana, eivätkä olleet täällä aamulla nauttimassa todistuksesta; olin eilen eräässä rihkamakaupassa ostamassa nukkea. Eikä se ollut itselleni, vaan pienelle tyttärelleni, Rebekalle. Hän ja Saara olivat menossa tänään jonkun pienen koulutoverinsa syntymäpäiville, tai jotakin sellaista, ja hän veisi hänelle pienen lahjan; ja minä olin ostamassa pientä nukkea, suunnilleen tämän korkuista. Ja siellä eräs nainen tuli luokseni ja sanoi: “Muistatko minua?”

565Minä sanoin: “En usko muistavani.”

566Ja tulin tietämään, että se oli eräs veli Nevillen sukulainen, joka… Kun olin lähdössä Ruotsiin, he… Hän tuli tänne ja hänellä oli pieni poika pyörätuolissa, aivan kuten pieni Edith siellä, ja tällä pikkumiehellä oli syöpä, pahanlaatuinen kasvain aivoissa. Hänen pieni päänsä riippui kumarassa, ja lääkärit olivat antaneet hänelle vain kolme viikkoa elinaikaa. He olivat avanneet sen, ja suoritettuaan taudinmäärittelyn, ja nähtyään mitä se oli… He olivat antaneet hänelle vain kolme viikkoa elinaikaa. Ja heidän täytyi kuljettaa häntä ympäri pyörätuolissa ja sitten he panivat hänet paareille viedessään hänet tutkittavaksi. Menin ja rukoilin tuon pienen pojan puolesta, ja pyysin Herraa parantamaan hänet. Ja heti seuraavana päivänä, kun he olivat viemässä häntä lääkäriin, hän sanoi: “Minä en halua tuota pyörätuolia.”

 He menivät autoon ja ajoivat sinne, ja lääkärin työntäessä esiin paarit, hän sanoi: “Minä en halua noita paareja.”

567Hän juoksi sisään ja istuutui. Lääkäri tutki hänet ja sanoi: “Kolmen viikon asemesta minä annan sinulle sata kahdeksan vuotta.” Hän tulisi elämään.

568Ja eilen tuo äiti tapasi minut. Hän saattaa olla täällä tänä iltana, en tiedä. Ja tuo pieni poika oli ulkona pelaamassa jalkapalloa, hän on nyt nuori mies. Pahanlaatuinen syöpä aivoissa… Joten se osoittaa…

569Oi, on tuhansia asioita, näettehän. Jumala ei voi epäonnistua. Hän yksinkertaisesti ei voi epäonnistua.

570Veli John, onko silmäsi parempi? Hänellä oli onnettomuus, lyödessään naulaa, se osui häntä silmään. Ja me kaikki rukoilimme veljemme John O’bannonin puolesta Louisvillestä, jolla oli tuo onnettomuus, naulan iskiessä häntä silmään.

571No niin, nämä kysymykset, ne tulevat jonkun sydämen syvyyksistä; lukiessaan Kirjoitusta he tulevat vastakkain näiden asioiden kanssa, joihin he ehkä eivät voi vastata tyydyttävästi, joten he ojentavat ne tänne meille, yrittääksemme vastata niihin. Ja te näette, miten tukalaan tilanteeseen se panee meidät; koska he tulevat pitämään kiinni siitä, mitä te sanotte. Niinpä teidän täytyy olla varma siitä, että olette oikeassa, ja minä… Niin varma kuin vain voitte olla. Niinpä sitten, voidaksemme olla varma, että olemme oikeassa, pyytäkäämme Pyhää Henkeä nyt tulkitsemaan tämä meille, kumartaessamme päämme.

572Taivaallinen Isä, oi, mikä etuoikeus se onkaan sanoa “Isä” suurelle taivaiden ja maan Luojalle. Ja me pyydämme, että Sinä ottaisit nyt nämä kysymykset huostaasi.

573 Ne on annettu tänne mitä syvimmässä vilpittömyydessä. Jumala, tulkoon se sydämestämme, syvimmässä vilpittömyydessä, vastatuksemme niihin parhaan kykymme mukaisesti; suo se.

574Ja voikoon Sinun laupeutesi levätä jokaisen yllä. Ja voikoon jotakin olla sanottu täällä tänä iltana, joka tulisi auttamaan jokaista täällä olevaa. Ja kun me lähdemme pois, sen jälkeen, kun olemme rukoilleet sairaiden puolesta ja ottaneet ehtoollista ja niin edelleen, voikaamme me sanoa niin kuin nuo, jotka olivat Emmauksesta: “Eikö sydämemme palanutkin sisimmässämme, kun Hän puhui meille matkan varrella?” Sillä me pyydämme sitä Jeesuksen Nimessä. Aamen.

575Nyt, niin kuin monesti olen sanonut, nämä vastaukset ovat parhaan mielipiteeni mukaan niistä, ja sitten joskus se herättää vähän keskustelua. Ensimmäinen täällä, näen, että se koskee jotakin, mitä olen sanonut aikaisemmin, ja se on ojennettu jälleen takaisin. Haluan nyt lukea sen:

Kun Adam ja Eeva saivat lapsensa Eedenissä, oliko siellä muita ihmisiä maan päällä siihen aikaan? l. Mooseksen kirjan 5. luvun 16. jakeessa sanotaan, että Kain asui Nodin maassa ja yhtyi vaimoonsa.

576No niin, se on hieno kysymys. Meille on opetettu Raamatussa… Ja monta kertaa nämä… Joskus me olemme huolimattomasti… Minulla oli tapana panna pienelle paperin palalle: “Kysykää. Vastaamme jokaiseen Raamatun kysymykseen.”

577Ja joku kysyi: “Kuka oli Kainin vaimo?”

578Oi, ja minä saatoin vähän vitsailla sen kanssa, ja sanoa: “Sehän oli hänen anoppinsa tytär”, tai jotakin sellaista, tiedättehän tai: “Hän oli rouva Kain.” Mutta se ei vastaa kysymykseen.

579Kainilla oli siellä vaimo, koska Raamattu sanoo niin. Ja jos Kainilla oli vaimo, oli hänen täytynyt saada hänet jostakin. Ja tämä toinen kysymys on aivan samassa linjassa sen kanssa:

 Oliko siellä muita ihmisiä maan päällä silloin, kun Adam ja Eeva saivat lapsensa Eedenin puutarhassa?

580Jos nyt huomaatte, niin Raamattu tuskin koskaan pitää lukua jonkun naisen syntymästä. Se on aina poikalapsi, joka on rekisteröity Raamatussa, ei tyttöjä. Raamatussa tuskin koskaan mainitaan jonkun tyttölapsen syntymää. Tai, suoraan sanoen, en saa juuri nyt mieleeni yhtään sukuluetteloa, jossa jonkun vauvan syntyminen olisi rekisteröity; sanottiin vain: “He siittivät poikia ja tyttäriä.”

581Raamattu pitää tilastoa vain kolmen lapsen syntymisestä Adamille ja Eevalle, ja ne olivat Kain, Aabel, ja Seet. Koska nyt nuo kaikki kolme olivat miehiä, niin jos ei yhtään tyttölasta olisi syntynyt, olisi ihmissuku lakannut olemasta ainoan naispuolisen, Eevan, kuollessa, koska silloin ei olisi ollut mitään tapaa ihmissuvun lisääntyä, jos Eeva olisi ollut ainoa naispuolinen. Mutta katsokaahan, he eivät pidä Raamatussa tilastoa tyttölasten syntymisistä, niinpä heillä täytyi olla tyttöjä samoin kuin poikiakin.

582Tuo yksi vanhimmista kirjoittajista joita meillä on, Joosefus, hän väittää Adamilla ja Eevalla oli seitsemänkymmentä lasta; yksi vanhimmista kirjoittajista sanoo: “Seitsemänkymmentä lasta, ja he olivat sekä poikia, että tyttäriä.”

583Ja sitten, jos Kain meni Nodin maahan… Huomasitteko kuinka loistavasti tämä kysymys oli kirjoitettu, panitteko merkille, kuinka hän lainasi sitä?

 Kun Adam ja Eeva saivat lapsensa Eedenissä… ei Eedenin Puutarhassa, tämän kirjoittaja oli tietoinen siitä. Kuka sitten lieneekin kirjoittanut tämän: Kun Adam ja Eeva saivat lapsensa Eedenissä…

584Ei Eedenin Puutarhassa, koska heidät oli ajettu sieltä ulos. Mutta he olivat yhä Eedenissä, ja Eedenin Puutarha oli Eedenin itäosassa. Mutta itse Eeden oli kuin kunta tai osavaltio, ja sitten Nod oli sen viereinen kunta tai osavaltio.

585Nyt ainoa henkilö, jonka Kain olisi voinut naida, on täytynyt olla hänen oma sisarensa. Hänen täytyi tehdä niin, koska oli vain yksi mies-ja yksi naispuolinen, josta he olisivat voineet tulla, ja hänen täytyi naida oma sisarensa. Ja se oli laillista noina päivinä.

586Iisak nai samaa verta olevan ensimmäisen serkkunsa, Rebekan, Jumalan määräyksestä. Saara oli Abrahamin sisar, verisisar; ei Abrahamin äidistä, vaan hänen isästänsä. Näettekö, Abraham nai verisisarensa; eri äidistä, mutta samasta isästä.

587Katsokaahan, naida sukulainen silloin, ennen kuin ihmissuvun veri oli heikentynyt, oli laillista, ja niin sopi tehdä. Nyt se ei ole sitä. Jos te naisitte oman sisarenne tänään, olisivat lapsenne mahdollisesti epämuodostuneita ja kaikkea muuta. Ei edes ensimmäisten tai toistenkaan serkkujen tulisi koskaan mennä naimisiin keskenään, koska veri on tullut niin huonoksi.

588Mutta ainoa asia silloin, minkä Kain on voinut tehdä, on naida oma sisarensa. Siitä hän sai vaimonsa, ja hän meni Nodin maahan, yhtyi häneen, ja tämä synnytti lapsia.

589Ja, jos olette huomanneet, niin terävä-älyiset miehet tulivat Kainin linjasta. Seetin linjasta tulivat vanhurskaat. Juuri siellä, noista kahdesta, lähtee se sukulinja, johon mekin kuulumme tänään.

590Jos panette merkille tänään, on Kainin sukuhaara yhä olemassa, ja samoin on Seetinkin sukuperä yhä olemassa. Ne ovat molemmat jatkuneet samalla tavalla. Kainin lapsia on täällä Jeffersonvillessä tänä iltana, ja Seetin lapsia on täällä Jeffersonvillessä tänä iltana. Veri heikkenee ja häviää pois, mutta tuo sukuperä yhä on olemassa.

591Tarkatkaa nyt, Kainin lapset olivat aina… Ja ennen vedenpaisumusta, he olivat älykkäitä ihmisiä: tiedemiehiä, kouluttajia; ja hyvin uskonnollisia, mutta he olivat tuomittu joukko. Näettekö? Tarkatkaa nyt, he olivat aivan samanlaisia kuin isänsä Kain. Kain, hän oli uskonnollinen mies. Hän rakensi kauniin alttarin, hän teki kauniin kirkon, ja yritti tehdä sen kauniimmaksi pikku lähetysasemaksi kuin mitä Aabelilla oli siellä. Tiesittekö sitä? Varmasti… Hän koristeli alttarin kukilla, ja teki kaiken hyvin kauniiksi; ja hän teki valtavan suuren ja tyylikkään kirkon, koska hän ajatteli löytävänsä suosion Jumalan kanssa tekemällä niin.

592Ja Aabel taas meni ja otti pienen karitsan, ja alkoi laahata sitä alttarille, laski sen kalliolle ja tappoi sen.

593Ja nyt, jos Jumala on oikeudenmukainen, ja jos kaikki, mitä Hän vaati, oli palvonta, niin Kain palvoi Jumalaa aivan yhtä suurella vilpittömyydellä kuin Aabelkin.. Kumpainenkin heistä oli vilpitön. Kumpainenkin heistä yritti löytää suosiota Jumalan kanssa. Kumpainenkaan heistä ei ollut jumalankieltäjä. Kumpikin heistä oli ehdottomasti Jehovaan uskovia. No niin, siinä se on, se antaa meille jotakin ajateltavaa.

594Täällä on ihmisiä tänä iltana, joita en koskaan aikaisemmin ole nähnyt. Mutta teidän täytyy käsittää tämä ja pitää tämä mielessänne. Ymmärrättekö? Ei ole väliä, kuinka uskonnollinen te olette, sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Te saatatte elää kirkossa, te saatatte olla niin vilpitön kuin vain voi olla, ja te olette yhä kadotettu. Näettekö?

595Ja te sanotte: “Meidän pastorimme ovat kaikkein älykkäimpiä, he tulevat seminaareista ja saavat parhaan koulutuksen. He ovat teologeja, he tuntevat kaiken teologian ja niin edelleen. He ovat älykkäitä, koulutettuja ja parhaiten valittuja.” Ja he voivat yhä olla kadotettuja!

596Kainin linjassa, he olivat joka ainoa hyvin uskonnollisia, hyvin kuuluisia ihmisiä; ja he olivat tiedemiehiä, ja lääkäreitä, ja rakentajia ja älykkäitä miehiä. Mutta koko tuo sukulinja hylättiin, koko matkan alaspäin Kainista alkaen.

597Ja Aabelin puolelta: he eivät olleet rakentajia tai kouluttajia tai älykkäitä miehiä; he olivat enemmän tai vähemmän, nöyrän sorttisia lampaan kasvattajia ja maalaisväestöä, jotka vain vaelsivat Hengen mukaan.

598Raamattu sanoo: “Ei ole mitään tuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa, jotka eivät vaella lihan mukaan, vaan Hengen mukaan.” Hengellisellä ihmisellä on hengellinen sielu, joka ei voi koskaan kuolla. Ja lihallisella on uskonnollinen ilmapiiri ympärillään, ja hän haluaa palvoa Jumalaa, ja niin edespäin, mutta se on lihallista; hän ei ole uskomaton, vaan lihallinen uskovainen; ja sen kaltainen hylättiin.

599Kain meni ja yhtyi vaimoonsa Nodin maassa. Raamattu ei sano kenet Seet nai, tai muut heistä. On hieno asia tietää, kenet Kain otti vaimokseen, meillä on vastaus siihen. Koska hänen täytyi naida oma sisarensa, tai…

600Ei ollut ketään muuta naista maan päällä, joten heidän oli pakko tulla Eevasta. Hän oli kaiken elävän äiti. Se merkitsee kaikkia ihmisiä, jotka elivät, hän oli sen kaiken äiti. Tuo sana Eeva merkitsee “elävien äiti”. Niinpä hän synnytti tämän lapsen, ja Kain nai oman sisarensa. Se on ainoa tapa nähdä se. Niinpä siellä todellakin eli ihmisiä tuona päivänä.

 Kun Adam ja Eeva saivat lapsensa Eedenissa… Tarkatkaa nyt, sitä kysytään: Kun he saivat lapsensa Eedenissä, oliko siellä muita ihmisiä maan päällä siihen aikaan? Ei! Sitten 1. Mooseksen kirja 5:16, Kain asui Nodin maassa ja yhtyi vaimoonsa. Varmasti. Näettekö sitä?

6011. Mooseksen kirja 1, kun Hän loi miehen omaksi laivaksensa, joka oli hänen theophanynsa. Sitten 1. Mooseksen kirja 2, Hän valmisti miehen maan tomusta, joka oli inhimillinen mies, niin kuin meillä on nyt. Ja sitten 3. luvussa oli lankeaminen, ja hänet potkaistiin ulos Eedenin Puutarhasta; ja sitten lapset siittivät lapsia. Ja Kain otti vaimonsa ja eli hänen kanssaan Nodin maassa, Eedenin ulkopuolella, koska Jumala oli erottanut hänet veljiensä yhteydestä, Aabelin tapon tähden. Ja se oli hänen vaimonsa, hänen oma sisarensa, jonka hän nai; se on ainoa tapa, miten minä voin nähdä sen.

602Nyt on sanottu… Ja toivon värillisten ystävieni antavan anteeksi tämän, koska se ei missään tapauksessa ole oikein. Kun ensi kertaa elämässäni kohtasin muita, kääntymykseni jälkeen… Kohtasin veli George DeArkin ja heidät siellä. Olin kävelyllä, ja Herra johti minut erääseen pieneen paikkaan. Ja he keskustelivat siitä, mistä värilliset ihmiset tulivat. Ja he yrittivät sanoa, että Kain nai jonkun apinan kaltaisen eläimen, ja värillinen rotu olisi tullut sitä kautta. Se on väärin! Ehdottomasti se on väärin! Minä en voi koskaan hyväksyä sitä. Koska siellä ei ollut mitään värillisiä tai valkoisia tai mitään eroavaisuuksia, oli vain yksi ihmisrotu vedenpaisumukseen asti. Sitten sen jälkeen, ja Baabelin tornin rakentamisen jälkeen, kun he alkoivat hajaantua, silloin he saivat värinsä ja niin edespäin. Se on oikein. Adam ja Eeva olivat kaikkien inhimillisten luomusten isä ja äiti, joita koskaan on ollut maan päällä. Kyllä, mustien, valkoisten, harmaiden, ruskeiden, keltaisten, tai minkä värinen saatattekin olla. Se johtuu ehdottomasti vain elinympäristöstänne ja…

603Uskonpa tuovani tämän esiin nyt, kun olemme puhumassa siitä. Tämä, kun nämä ihmiset nyt tekevät näitä rotuerottelulakeja, minun mielestäni se on naurettavaa. Minä todella ajattelen niin. Kuulkaahan, jättäkää nuo ihmiset rauhaan, he tietävät mitä tahtovat. Kun Jumala teki miehen värilliseksi, hänen tulee olla onnellinen siitä. Ehdottomasti! Jos Jumala olisi tehnyt minut värilliseksi, olisin iloinen siitä; jos Hän olisi tehnyt minusta ruskean, olisin siitä iloinen; jos Hän teki minusta valkoisen, olen siitä iloinen; jos Hän teki minusta keltaisen, olen siitä iloinen. Jumala teki meistä sen värisiä kuin olemme, ja Hän teki meidät sillä tavalla kuin Hän halusi meidät, ja me olemme kaikki Hänen lapsiansa. Ehdottomasti! Heidän ei tulisi pitää siitä sellaista melua.

 On väärin tehdä niin. Heidän ei pitäisi tehdä sitä. Jumala teki meidät sillä tavalla kuin Hän haluaa sen olevan.

604Ja värillisen miehen ei tulisi haluta muuttaa väriänsä, ja sekoittaa sitä valkoisen kanssa, tai mitään muuta sellaista. Minä en syytä häntä. Sitä en tee. Värillisellä miehellä on asioita, joita valkoinen ei omista. Ehdottomasti. Niin se on. Jumala ei koskaan tarkoittanut sitä sillä tavalla.

605Katsokaahan nyt. Värillisellä miehellä on luonteenlaatu, joka puuttuu valkoiselta. Hän jättää kaiken oman onnensa varaan: “Luottaa Jumalaan, eikä huolehdi muusta”; josko hänellä on sitä tai josko hänellä ei ole sitä, hän on onnellinen joka tapauksessa. Minä todella haluaisin, että minulla olisi paljon sitä tänä iltana, minä todella haluaisin sitä. Mutta hänellä on se, ja se on hänen omaisuuttaan; heidän ei pitäisi murtautua siitä ulos ja sekoittaa sitä jonkun muun rodun kanssa.

606Uskon, että tuo nainen siellä Shreveportissa teki yhden parhaista huomautuksista, joita koskaan elämässäni olen kuullut. Hän teki sen, ja he panivat sen sanomalehtiin. Hän astui esiin ja sanoi: “ Se, kuinka nämä asiat ovat meneillään tässä rotuerottelussa, minä en halua lasteni menevän valkoiseen kouluun. He eivät saa sitä huomiota osakseen, jota he saavat värilliseltä opettajalta.” Tuo nainen oli älykäs nainen. Hän tiesi mistä puhui, he saavat siten paremman koulutuksen. Se on totta. Niinpä mielestäni ihmiset tekevät väärin, kun he tekevät niin.

607Ja sitten he sanovat: “Kain ja Aabel…”, ja niin edespäin sillä tavalla. Ei koskaan! Värillä ei ollut mitään tekemistä sen kanssa. Vaan se on se henki, joka on sisäpuolella, jolla on jotakin tekemistä sen kanssa. Niin se on.

608Niinpä Kain yhtyi vaimoonsa, ja tämä oli hänen sisarensa. Hän vei hänet Nodin maahan, ja sieltä tulivat esiin maan suuret sukukunnat, jotka olivat uskonnollisia ja palvoivat Jumalaa.

609Ja ajatelkaahan vain sitä tänään, ystävät, pysähtykääpä vain ajattelemaan sitä hetkeksi. On kymmeniätuhansia kertaa kymmeniätuhansia ja taas tuhansia ja tuhansia kirkossa käyviä ihmisiä, jotka ovat aivan niin vilpittömiä ja omistautuneita tuolle kirkolle kuin vain voi olla, ja aivan yhtä kadotettuja kuin Kain oli. Näettekö? Se on Jumala, joka valitsee! Se on Jumalan valinta! Ymmärrättekö? Se on Jumala, joka on laupias! Savi ei voi sanoa savenvalajalle, vaan savenvalajalla on valta saven ylitse. Niin se on.

610Nyt tämä on hieno kysymys, tämä seuraava.

611Jos jollakin on Raamattu ja haluaa seurata näitä kirjoituksia, kun luen niitä, niin voitte tehdä sen, jos haluatte. Se jollakin tavalla auttaa minua tässä, ottaessamme tämän kysymyksen.

612No niin, tästä Kainista ja niin edelleen, jos se ei ole tyydyttävästi vastattu siihen, niin antakaa meidän tietää siitä. Me olemme iloiset…

613Nyt 2. Piet. 2:4. Hyvä on, tässä se on meillä:

2. Piet. 2:4: “Sillä, jos Jumala ei säästänyt enkeleitä, jotka tekivät syntiä, vaan heitti heidät helvettiin”, niin miksi sitten Kristus saarnasi vankeudessa oleville hengille, 1. Piet. 3:19?

614Meillä on nyt ensin 2. Piet. 2:4. Hyvä on:

 Sillä, jos Jumala ei säästänyt enkeleitä, jotka tekivät syntiä, vaan heitti heidät alas helvettiin, ja antoi heidät pimeyden kahleisiin, säilytettäväksi tuomiolle;

615Se oli 2. Pietarin kirje, katsokaamme nyt 1. Piet. 3:19, kuunnelkaapa tätä. Tässä se on. Nämä kysymykset annettiin minulle juuri, ja siksi minulla ei ole niitä kirjoitettuna paperille.

…jonka kautta hän myös meni ja saarnasi hengille vankeudessa;

616Kyllä, tässä se on. Aloittakaamme hieman sitä aikaisemmin, 18. jakeesta:

Sillä Kristus myös on kerran kärsinyt syntien puolesta, oikeudenmukainen vääräin puolesta, että hän voisi tuoda meidät Jumalalle, ollen pantu kuolemaan lihassa [ollen tapettu lihassa], mutta tehty eläväksi Hengellä:

Jonka kautta hän myös meni ja saarnasi hengille vankeudessa;

Jotka entisaikaan olivat tottelemattomia…

617Kallis ystäväni, jos lukisit seuraavan jakeen, niin se selittäisi sen.

 Jotka entisaikaan olivat tottelemattomia, kun kerran Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, arkkia valmistettaessa, jossa muutama, se on, kahdeksan sielua pelastettiin vedellä.

618Nyt, jos panette merkille tässä… Uskon, että tällä saarnaajalla on jotakin samalta linjalta, johon tullaan vastaamaan hieman myöhemmin.

6192. Piet. 2:4, jos huomaatte, “sillä, jos Jumala ei säästänyt enkeleitä”, kuinka tämä sana enkeleitä on kirjoitettu? Pienellä e-kirjaimella. Näettekö? Nyt sitten täällä nämä “henget, jotka olivat vankeudessa, ja nämä henget, jotka eivät tehneet parannusta pitkämielisyyden aikana Nooan päivissä”, ovat samat enkelit. He olivat miehiä: sanansaattajia, saarnaajia; “ei säästänyt enkeleitä.” Tiedättekö, että sana enkeli tulee sanasta “sanansaattaja”? Enkeli on ehdottomasti sanansaattaja, “eikä Hän säästänyt enkeleitä”. Näettekö?

620Ja sitten täällä Hebrealaiskirjeessä, nämä “enkelit”, muistatteko, kun me kävimme sen lävitse muutama viikko sitten?

621Ja myös Ilmestyskirjassa: “Sardeen enkelille kirjoita nämä asiat. Efeson enkelille kirjoita nämä asiat.” Muistatteko sitä? Ja me katsoimme tuota sanaa “enkeli” sanakirjasta, ja totesimme, että se merkitsi “sanansaattaja”. Se voi olla “sanansaattaja maan päällä, yliluonnollinen sanansaattaja”, tuo sana enkeli.

622Niinpä, jos me tässä ottaisimme avuksemme sanakirjan, te tulisitte näkemään, että se alkaisi, “sanansaattajia, ensimmäisiä sanansaattajia.” Katsokaahan: “Sillä, jos Jumala ei säästänyt enkeleitä, jotka tekivät syntiä”, näettekö, “ja yliluonnollisia olentoja”, näettekö? “Kun pitkämielisyys oli odottanut…”

 Tarkatkaa nyt, hän sanoi:

 Sillä, jos Jumala ei säästänyt enkeleitä, jotka tekivät syntiä, vaan heitti heidät alas helvettiin, ja antoi heidät pimeyden kahleisiin, säilytettäväksi tuomiolle;

623Sitten katsokaa jälleen tänne 1. Piet. 3:19, tarkatkaa mitä tässä sanotaan:

Jonka kautta hän myös meni ja saarnasi hengille vankeudessa;

Jotka entisaikaan olivat tottelemattomia, kun kerran Jumalan pitkämielisyys odotti Nooan päivinä, arkkia valmistettaessa, jossa muutama, se on, kahdeksan sielua pelastettiin vedellä.

624Jos nyt haluatte panna merkille, kun nuo olennot olivat Taivaassa. Ilmestyskirjan 12. luvussa hän antaa kuvauksen tuosta naisesta, joka oli vaatetettu auringolla, ja kuu oli hänen jalkojensa alla. Ja punainen lohikäärme odotti nielläkseen poikalapsen niin pian kuin se syntyisi, ja hännällänsä se veti kolmannen osan Taivaan tähdistä ja heitti ne maan päälle. Huomasitteko sitä? Eikä se merkitse sitä, että Saatanalla olisi jonkinlainen pitkä häntä, jonka hän kietoisi ihmisten ympärille, vaan “kertomalla tarinan hän vetäisi maahan kolmannen osan noista tähdistä”. Nuo tähdet olivat Abrahamin siemen.

625Abraham sanoi: “Oh…”

626Jumala sanoi Abrahamille: “Katso taivaalle ja lue tähdet, jos voit.”

627Hän sanoi: “En voi tehdä sitä.”

628Hän sanoi: “Niin et myöskään kykene lukemaan siemenesi määrää”, noita tähtiä.

629Kuka on tuo kirkas ja Aamutähti? Jeesus Nasaretista, kirkkain, joka koskaan on elänyt inhimillisessä lihassa. Hän on kirkas ja Aaamutähti. Ja Hän on Abrahamin Siemen, joka tulee Iisakin kautta. Ja me ollen kuolleita Kristuksessa, puemme yllemme Abrahamin Siemenen, ja olemme perillisiä lupauksen mukaan.

630Niinpä taivaan tähdet edustivat ihmisten henkiä täällä. Ja kun punainen lohikäärme, (Rooma, vainon aikana), veti hännällään kolmannen osan taivaan tähdistä alas, niin se tapahtui meidän Herramme Jeesuksen ristiinnaulitsemisessa, kun he hylkäsivät Hänet, ja Hän oli… Ja heittivät Hänet ulos eivätkä olleet missään tekemisissä Hänen kanssaan; siellä oli tuo kolmas osa enkelillisistä tähdistä, enkelillisistä olennoista.

631Katsokaahan, teidän ruumiissanne, teidän sisäpuolellanne… (Meillä on toinen kysymys, koskien sitä, vastataksemme siihen paremmin.) Mutta teidän sisäpuolellanne on henki, toinen ihminen. Teidän ulkopuolenne ja sisäpuolenne ovat kaksi eri ihmistä. Teidän sisäpuolenne on yliluonnollinen, teidän ulkopuolenne on fyysinen. Näettekö? Ja tämä olemus, jos te olette Jumalan Hengen johtamia, teistä tulee Jumalan sanansaattaja, tai enkeli. Jumalan sanansaattaja, ja Jumalan enkeli, on yksi ja sama asia; niitä ei voi erottaa toisistaan: Jumalan sanansaattaja, tai Jumalan enkeli.

632Ja kummalla on suurempi arvovalta, Enkelillä Taivaasta tai enkelillä saarnatuolissa? Kummalla se on? Enkelillä saarnatuolissa! Paavali sanoi: “Jos vaikka enkeli Taivaasta tulisi ja saarnaisi teille jotakin toista evankeliumia, kuin se, minkä minä olen jo teille saarnannut, olkoon hän kirottu.” Niinpä enkeli, joka on voideltu Pyhällä Hengellä ja Sanalla seisoo lähinnä Jumalaa. Se on oikein, Taivaassa hänen arvovaltansa…

633“Kaikki voimat Taivaassa ja maassa on annettu Minun käteeni. Menkää, ja Minä tulen olemaan teidän kanssanne. Mitä tahansa te sidotte maan päällä, Minä tulen sitomaan Taivaassa. Mitä te päästätte maan päällä, Minä tulen päästämään Taivaassa.”

634Oi, jos vain suuri pyhä Seurakunta käsittäisi voimansa tehdä näitä asioita. Mutta on niin paljon epäilystä, ja he vapisevat pelosta, ihmetellen: “Voisiko se tapahtua?” Niin kauan kuin sitä on olemassa, ei Seurakunta voi koskaan seistä pystyssä. Ja kun kaikki pelokas puhe on hävinnyt pois, ja Pyhä Henki on täydellisesti Seurakunnan hallitsijana, silloin kaikki pelko on poissa, ja tuolla Seurakunnalla on voima. Näettekö? Heidän takanaanhan on kaikki, mitä Taivas omistaa. He ovat Valtaistuimen lähettiläitä. Ehdottomasti! Kristuksen lähettiläällä on arvovalta, ja kaikki mitä Kristus omistaa kuuluu tuolle lähettiläälle. Ja Hän sanoi: “Menkää kaikkialle maailmaan, te olette Minun todistajiani sen jälkeen, kun Pyhä Henki on tullut yllenne.” Ja mikä on todistaja? Se on lähettiläs; hän on tullut todistamaan jostakin. Kaikki Taivaan voimat ovat teidän käsissänne! Oi, miksi me vain istumme aloillamme? Ja seurakunta on hedelmätön, ja me istumme toimettomina. Se on siksi, että me emme tunnista näitä asioita.

635Nyt, nämä sielut, jotka olivat vankeudessa, (jotka eivät tehneet parannusta), eivät olleet enkeliolentoja, jotka olisi heitetty alas Enkelien muodossa, vaan ne olivat noiden enkeliolentojen henget, jotka lankesivat ennen maailman perustamista, kun siellä oli sota Taivaassa. Ja Lucifer ja Miikael taistelivat. Ja Lucifer heitettiin ulos kaikkine lapsinensa, (kaikkien niiden enkelien kanssa, jotka hän oli pettänyt), ja nuo enkelit tulivat maahan ja kykenivät silloin tulemaan ihmisiksi. Ja kun he tekivät sen, niin “Jumalan pojat näkivät ihmisten tyttäret kauniiksi, ja ottivat itselleen vaimoja.”

636He ovat Jumalan poikia. Jokainen mies, joka on syntynyt tässä maassa, on Jumalan poika. Huolimatta siitä onko hän syntinen, tai mitä hän on, hän on Jumalan poika. Hänet on luotu sillä tavalla, Jumalan kuvaksi, Jumalan ylistykseksi. Mutta Jumala alussa tiesi, kuka tulisi vastaanottamaan Hänet ja kuka ei. Sen vuoksi Hän voi ennalta määrätä, tai ei ennalta määrätä, vaan ennalta tietämisen perusteella Hän voi sanoa, kuka tulisi pelastumaan ja kuka ei, sillä Hän tiesi, mikä henkilö tulisi ottamaan minkäkin hengen.

637Ja nuo henget, jotka tulevat Jumalan Valtaistuimelta ja seisovat Jumalan Valtaistuimen edessä, ja elivät miljardeja ja miljardeja aikoja ennen maailman alkua Jumalan Läsnäolossa. Luuletteko te, etteivät he tietäisi jotakin Jumalan palvonnasta? Ja ne tulevat alas ja menevät johonkin ihmiseen, ja he palvovat Jumalaa! Ehdottomasti, he palvovat Jumalaa, ja heillä on tieto Jumalasta, ja he ovat aina älykkäitä ja ovelia ja koulutettuja. Mutta Jumala hylkäsi heidät alusta alkaen!

638Sen vuoksi, ystävät, jonkin seurakunnan jäsenyys, tai tieto jostakin teologiasta, sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa. Sen täytyy olla Jeesuksen Kristuksen Veri, ja uusi syntymä, joka liittää teidät Häneen yhdeksi persoonaksi. Siinä se on teillä.

639Jumala alussa, Hän teki miehen ja naisen yhdeksi, ei kahdeksi, heidät oli tehty yhdeksi. He olivat erotetut, yksi pantiin lihaan ja yksi oli theophanyssa. Hän tiesi sen. Niinpä voidaksemme todistaa sen teille: kun Jumala teki naisen, ei Hän enää ottanut tomua maasta ja tehnyt häntä niin kuin Hän teki miehen; vaan Hän otti kylkiluun Adamin kyljestä, ja nainen tuli sivutuotteeksi miehestä, koska hän on osa miehestä. Käsitättekö sen nyt? Näettekö? Siinä se on.

640Näitä ovat enkelit. Ja Jumala ja henki, joka on liittynyt yhteen Jumalan kanssa, on yksi Henki. Se on totta. Nyt, Jumalan Henki, joka asuu Seurakunnassa, on Henki, joka tulee Taivaasta, jonka Jumala tiesi ennen maailman perustamista hylkäävän Perkeleen valheen. Ja tuon hengen täytyy ottaa ylleen lihan ruumis, tullakseen koetelluksi. Hänen täytyi tulla lihaksi kuten nämä muutkin, ja kaikkien heidän täytyi olla tasavertaisesti iestettyjä. Ja Jumala, alusta alkaen, tunsi henget, jotka haluaisivat tulla ja, jotka eivät haluaisi. Siinä se on teille. Perkele on niin viisas, että hän pettäisi jopa valitutkin, jos se olisi mahdollista.

641Niinpä ne olivat nämä henget, nämä enkelit, joille saarnattiin vankeudessa; jos huomaatte niin tämä sana enkelit, on kirjoitettu pienellä e-kirjaimella, joka merkitsee “miehiä”; enkeleitä, sanansaattajia täällä maan päällä. He tekivät syntiä, ja ainoa tapa heidän tehdä syntiä oli se, että he eivät uskoneet! Heillä oli omat uskontonsa, eivätkä he uskoneet Nooan sanomaa. Ja he hylkäsivät oman Sanomansa, “ja olivat tuomittuja”, Raamattu sanoo, että he olivat.

642Eenok profetoi heille, sanoen: “Herra tulee kymmenien tuhansien pyhiensä kanssa.”

643Ja he profetoivat. Ja Nooa rakensi arkin, ja he sanoivat: “Hän on pyhä kieriskelijä! Hän on fanaatikko! Ei sieltä mitään sadetta tule.” Kului satakaksikymmentä vuotta, ja hänellä oli uskonto, jossa oli pelastus. Pakotie oli valmistettu, mutta he olivat tyytyväisiä omassa tilassansa.

644Sillä tavalla se on tänäänkin, että ihmiset ovat tyytyväisiä omassa tilassansa. Mutta on olemassa pakotie, ja tuo tie on Jeesuksen Kristuksen kautta. Siinä se on; ne ovat nuo samat henget.

645Ja he olivat ehdottomasti uskonnollisia, hyvin uskonnollisia, mutta he kulkivat liiton lupauksen ohitse.

646Niin se on tänäänkin. Mies käy kirkossa, ja liittyy suuriin seurakuntiin, ja yrittää olla kaikkein suosituin henkilö kaupungissa. Jos he tahtovat liittyä seurakuntaan, valitsevat he kaupungista sen suurimman ja ihmisten mielestä parhaimman. Kuinka kaukaa he ohittavatkaan kutsumisen. Kuinka kaukaa he kulkevat Sen ohitse!

647Ainoa tapa teidän koskaan tulla tuntemaan Jeesus Kristus on hengellisen ilmestyksen kautta, ei teologian kautta, eikä, sen kautta, miten paljon te tutkitte Raamattua. Kuuluitte te sitten Kristilliseen Tieteeseen, metodisteihin tai Jehovan Todistajiin, tai mitä tahansa te olettekin; ei ole väliä, mitä te olette, te ette tule koskaan tuntemaan sitä Sanan kautta, vaan se on Jumalan Henki, joka paljastaa Hänet teille. Se on hengellinen ilmestys!

648Kun Adam ja Eeva Eedenin Puutarhassa… Kun nuo lapset oli heitetty ulos sieltä, tuli Kain hyvän teologian kanssa. Hän sanoi: “Jumalan pitäisi tietää, että minä teen tämän sydämeni pohjasta. Minä rakennan kauniin alttarin ja panen sille kukkia ja hedelmiä ja teen sen hyvin kauniiksi. Minä voin lepyttää Jumalan tällä, ja annan Hänen tietää, että olen vilpitön sydämessäni.” Hän oli oikeassa niin pitkälle kuin Sanasta oli kysymys; Jumala halusi palvontaa, ja hän meni ja palvoi. Hän valmisti kauniin paikan palvontaa varten, suuren hienon tuomiokirkon, niin kuin he sitä tänään kutsuvat. Ja hän rakensi sen oikein ja pani sinne alttarin; hän ei ollut mikään jumalankieltäjä.

649Mutta Aabel… Siellä ei ollut mitään Raamattua kirjoitettuna silloin, mutta Jumala paljasti hänelle sen, ettei se ollut mikään hedelmä, joka toi heidät ulos Eedenin Puutarhasta. Ne eivät ollut mitään omenia, joita Adam ja Eeva söivät tuona päivänä. Se oli ehdottomasti sukupuolinen asia, joka erotti heidät ja jakoi heidät, ja Aabel tiesi, että Adamin veri oli pilattu, käärmeen veren kautta, joka alkoi sen. Ja Jumalallisen ilmestyksen kautta, Aabel meni ja otti karitsan ja uhrasi sen, ja Jumala sanoi: “Se Se on!” Aivan varmasti.

650Kun he olivat tulossa alas Kirkastusvuorelta, kysyi Jeesus: “Kenen ihmiset sanovat Minun, Ihmisen Pojan, olevan?”

651“Jotkut sanovat, että Sinä olet ‘Mooses’, ja jotkut sanovat, että Sinä olet ‘Elias’, ja jotkut sanovat, että Sinä olet ‘Jeremia’, ja jotkut sanovat, että Sinä olet ‘tuo profeetta’.”

652Hän sanoi: “Mutta kenen te sanotte Minun olevan?”

653Pietari sanoi: “Sinä olet Kristus, elävän Jumalan Poika.”

654Jeesus sanoi: “Siunattu olet sinä, Simon Joonan poika, sillä liha ja veri eivät ole paljastaneet tätä sinulle.” (Tarkatkaa nyt!) “Se ei ole jostakin kirjeestä tai jonkun koulun kautta; sinä et oppinut sitä missään seminaarissa, eikä kukaan sanonut sitä sinulle. Liha ja veri eivät ole paljastaneet tätä sinulle, vaan Minun Isäni, joka on Taivaassa, on paljastanut sen sinulle. Ja tälle kalliolle Minä tulen rakentamaan Seurakuntani, eivätkä helvetin portit sitä voita.” Siinä se on. Siinä on elävän Jumalan Seurakunta. Tuolle ilmestykselle tämä Seurakunta on rakennettu. Se on jumalallinen ilmestys, jonka Jumala on paljastanut, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika, ja te olette vastaanottaneet Hänet henkilökohtaisena Pelastajananne, ja olette siirtyneet kuolemasta Elämään.

655Ja Pyhä Henki liikkuu ja työskentelee Ruumiin jäsenissä. Siinä on Seurakunta! Ei väliä sillä, onko se köyhää, niin että seisotte ulkona jonkun männyn alla saarnaamassa, tai missä se onkin, jossakin yksityiskodissa, sillä ei ole väliä. Kauneus ja senkaltaiset asiat eivät kiehdo Jumalaa. Se on sydämen vilpittömyys ilmestyksen kautta, että Jeesus Kristus on lahjoitettu meille Jumalan Poikana, henkilökohtaisena Pelastajanamme. Aamen!

656Voi, me emme pääse näiden lävitse tällä tavalla jatkamalla, emmehän?

657Nämä ne olivat, joille Hän meni saarnaamaan; nämä enkelit: sanansaattajat, nuo saarnaajat, nuo älyniekat, nuo sanansaattajat, jotka eivät uskoneet, kun Nooa saarnasi heille, sanoen: “Miksi ette tulisi tähän arkkiin.”

658He sanoivat: “Kuulkaahan tätä pyhää kieriskelijää. Kuulkaa tuota fanaatikkoa. Eihän siellä ole mitään sadetta. Kuka on koskaan kuullut jotakin sellaista? Hyvänen aika, eikö meillä ole kirkkoja? Emmekö me ole uskonnollisia?” Ja varmasti he olivat uskonnollisia!

659Jeesus sanoi, että juuri sen kaltainen sukupolvi tulisi olemaan jälleen aivan ennen Hänen tulemustaan: “Samoin kuin oli Nooan päivinä, niin tulee olemaan Ihmisen Pojan tulemuksessa. Sillä he söivät, joivat, menivät naimisiin ja erosivat.” Heillä oli silloin jossakin oma nevadalainen Reno. Heillä oli kaikenlaista mielettömyyttä niin kuin heillä on tänäänkin; on yhteen kokoontumisia, remuamista, pilan tekoa ja pilkkaamista ja niin edespäin; heillä on jumalisuuden muoto, mutta he kieltävät todellisen Totuuden: liiton, armon Sanoman. Jumala valmistaa tämän tien ja antaa ihmisille Liittonsa, kuinka he voisivat päästä pakoon. Siinä oli pelastus itsessänsä, pelastus oli tuossa pakopaikassa.

660“Missä me tarvitsemme pelastusta?” Tänään ihmiset sanovat: “Emmekö me elä hyvän demokraattisen hallitusmuodon alaisina? Mitä me tarvitsisimme?”

661Minä en välitä siitä, kuinka paljon meillä on hyvää demokraattista hallitusta, me tarvitsemme Jeesuksen Kristuksen Verta. Oikein! Me tarvitsemme Kristusta. Me annamme arvoa demokraattiselle hallitusmuodollemme; mutta, sillä ei ole mitään tekemistä sielun pelastuksen kanssa. Ehdottomasti ei! Nämä hallitukset tulevat katoamaan, ja jokainen kansakunta tulee katoamaan pois. Olen seissyt paikassa, jossa faaraot kerran seisoivat, ja teidän täytyy kaivaa kaksikymmentä jalkaa maan alle, löytääksenne ne valtaistuimet, joilla he kerran istuivat. Kaikki faaraot ja tämän maan kuningaskunnat ja kaikki sen petolliset asiat tulevat pettämään ja katoamaan, mutta Jehova on hallitseva iäti, sillä Hän on kuolematon Jumala. Lujasti Jeesuksen Kristuksen kalliolla me seisomme, sillä kaikki muu maa on upottavaa hiekkaa.

662Kuningaskunnat tulevat nousemaan ja kaatumaan, mutta, oi, ei ole mitään… Minä en välitä, mitä se on; ei mikään nykyinen eikä tulevainen, ei nälkä eikä vaarat, ei mikään voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa. Kun ihminen on syntynyt Jumalan Hengestä, hän ei enää pidempään ole ajallinen luomus, vaan hän on Iankaikkisuuden luomus. Aamen. Hän on siirtynyt kuolemasta Elämään. Hän on siirtynyt ajasta Iankaikkisuuteen. Hän ei voi koskaan kuolla! Ja Jumala vannoi, että Hän herättäisi hänet viimeisissä päivissä.

663Niinpä heillä voi olla kaikki suuret seurakunnat ja suurta aikaa ja kaikkea mitä haluatte, ja voitte pelata bingoa ja kertoa likaisia vitsejänne ja pitää illallisianne ja kaikkea muuta mitä haluatte; ja pitää koulutettuja saarnaajianne. Ehkä hän on siinä parempi kuin joku näistä kouluttamattomista saarnaajista, jotka tuskin tuntevat aakkosiaan. Mutta minä sanon teille totuuden, minä haluan mieluummin jonkun pojan, joka ei tunne aakkosiaan, saarnaavan minulle, pojan, joka tuntee Kristuksen, kuin kaikkien suurten teologien, joita on olemassa, kaikkine koulutuksineen. Ehdottomasti!

664Täällä alhaalla Kentuckyssa äskettäin, eräs pieni poika, joka tuskin osasi lukea omaa nimeään, sanoi Herran kutsuneen hänet saarnaamaan ja halusi käyttää koulutaloa. Mutta viranomaiset eivät antaneet sitä hänelle. Sitten joku suuri saarnaaja sattui kulkemaan ohitse, pitkä rivi kirjaimia nimensä perässä sillä tavalla, ja he antoivat hänen käyttää tuota koulua. Varmastikin. Hän piti kahden viikon herätyksen, eikä yhtään sielua. Ja sitten tämän pojan isä meni ja sanoi: “Nyt te annatte hänen käyttää sitä, minä olen veronmaksaja, ja minun pojallani on oikeus saada käyttää sitä myös.”

665Niinpä hän meni uudestaan kysymään sitä, ja he antoivat sen hänelle kahdeksi illaksi.

666Ja tuona iltana, kun tuo pieni poika nousi sinne, ei hän osannut edes lukea Raamattua, vaan antoi jonkun muun lukea tekstinsä. Mutta, kun hän nousi puhujanlavalle, hän oli voideltu Pyhällä Hengellä. Ja kun hän saarnasi, tuli noin kaksikymmentä henkeä alttarille; ja tuo omahyväinen saarnaaja siellä alttarilla itki tiensä Golgatalle.

667Varmasti veli, kysymys ei ole siitä mitä tiedät, vaan kenet sinä tunnet. Siinä on idea, sitä tarvitaan, tarvitaan tuntea Kristus. Tuntea Hänet, on Elämä; hylätä Hänet, on kuolema.

668Nopeasti nyt muihin kysymyksiin, kysymyksiin, jotka menevät Georgiaan…

Mitä nuo kivet esittävät Ilmestyskirja 21: 19 ja 20?

669Jos haluatte ottaa aikaa avataksenne Raamattunne, johon meillä ei ole liiaksi aikaa, tulen yrittämään vastatakseni niihin nopeasti. Ilmestyskirja 21:19 ja 20. Kyllä.

670Hyvä on, te näette sieltä, että hän puhuu kivistä, jotka olivat rakennuksessa. Ja nuo kivet olivat perustukset. Uskon, että sinulla on se siellä, veli Neville. Ja jokainen kivi oli perustus. Yksi kivi ei ollut perustus, vaan jokainen kivi oli perustus. Jokainen kivi oli jatkuvasti perustus. Ja siellä oli kaksitoista kiveä. Ja jos huomioitte nuo kaksitoista kiveä… Ensin se alkaa jaspiksella, karneolilla ja niin edespäin sillä tavalla, edustaen jokaista kiveä.

671Raamatussa te näette nimettävän määrättyjä kiviä. Jotkut niistä merkityksettömiä, te ette ole koskaan kuulleet sellaisesta, mutta jos katsotte sitä sanakirjasta, te näette, että se on sama kivi, vain eri nimellä; nimi vain on muuttunut.

672Mutta se alkaa jaspiksella. Jaspis oli Ruubenin kivi, joka oli ensimmäinen pojista. Viimeinen kivi oli Benjaminin.

673Nyt nämä kaksitoista kiveä olivat perustuksena, ja nuo kivet olivat Aaronin rintakilvessä. Hän oli ylipappi, ja nuo kivet edustivat näitä sukukuntia. Siinä oli heidän jokaisen syntymäkivensä. Ja ihmisten nähdessä tämän rintakilven, he tunnustivat Aaronin ylimmäiseksi papiksi koko tuolle sukukunnalle, jonka syntymäkivi oli tässä kilvessä.

674Me kuulimme tänä aamuna veli Nevillen sanoman. Ja monta kertaa he ottivat esiin Uurimin ja Tummimin. Te näette siitä mainittavan Raamatussa keinona saada tietää oliko heidän sanomansa Totuus tai ei. Kun profeetta profetoi, täytyi noiden kivien heijastaa valoa kaikkien yhdessä. Siinä tarvittiin nuo kaikki valot yhdessä, tarvittiin safiiri, ja jaspis ja kaikki nuo kivet heijastamaan valonsa, ja se muodosti yhden suuren kauniin asian, kaikkien sateenkaaren värien sulautuessa yhteen.

675Nyt, kun tuo Uurim ja Tummim on otettu pois pappeuden kera, on tämä Raamattu tänään Jumalan Uurim ja Tummim. Ja kun saarnaaja saarnaa jotakin, ei se saa olla vain jokin pieni paikka täällä, jonka päälle hän rakentaa kaiken toivonsa; vaan koko Raamatun täytyy heijastaa sitä sanomaa, mitä tuo mies saarnaa. Sitä se on. Ei vain yksi paikka, josta sanotaan: “Raamattu sanoo näin.” Varmasti Se sanoo paljonkin asioita. Mutta teidän täytyy saada se kaikki sulautumaan yhteen. Ja kun Jumalan Henki tulee ja menee sisälle Sanaan, Se asettaa Sen kaiken yhteen, ja heijastaa tuota yhtä suurta Valoa, joka on Jeesus Kristus.

676Nyt nämä kaksitoista kiveä olivat kaksitoista perustusta, jotka alkoivat Ruubenista ja päättyivät Benjaminiin; kaksitoista sukukuntaa, kaksitoista kiveä. Ja nuo kivet Temppelissä, Taivaallisessa Jerusalemissa, jokainen perustus on laskettu yhdelle patriarkoista.

677Tarkatkaa nyt, huomioikaa nuo kivet, te tulette näkemään noiden patriarkkojen heijastavan suoraan johonkin muuhun, eräässä toisessa kysymyksessä.

Selitä nuo Ilmestyskirjan 5. luvun neljä olentoa?

678Veli neville, jos se on sinulla käsillä, Ilmestyskirja 5, niin luemme siitä hetken. Siinä on kaunis kuva… Tässä, minulla on se itselläni, Ilmestyskirjan 5. luku:

Ja minä näin hänen oikeassa kädessänsä, joka valtaistuimella istui, kirjan sisäpuolelta kirjoitetun ja takapuolella, sinetöity seitsemällä sinetillä.

679Se ei ole oikea paikka. Se on hieman eteenpäin, nuo neljä olentoa. Katsokaamme nyt, se on 14. jae. Hyvä on, aloittakaamme 12:sta jakeesta, luulisin… “Ja neljä olentoa sanoivat: ‘Aamen.’” Ei, sen täytyy olla vähän aikaisemmin.

680Katsokaamme nyt, hetkinen vain. Luin sen hetki sitten. Kyllä, tässä se on 5. jae

Ja yksi vanhimmista sanoi minulle: Älä itke: katso, Juudan sukukunnan Leijona, Daavidin Juuri, on voittanut avatakseen kirjan, ja irrottaakseen sen seitsemän sinettiä.

Ja minä katsoin, ja, katso, valtaistuimen ja neljän olennon keskellä, ja vanhinten keskellä, seisoi Karitsa ikään kuin teurastettu, jolla oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat Jumalan seitsemän Henkeä lähetetyt kaikkialle maahan.

681Haluan teidän pitävän mielessänne tuon kysymyksen, jos en tavoita sitä tässä myöhemmin, haluan teidän muistuttavan minua tästä, haluan käsitellä sitä, “noita Karitsan seitsemää silmää, seitsemää Henkeä.” Se on todella kaunis asia. (Mutta nyt me haluamme jatkaa tämän veljen kysymyksen kanssa). Hyvä on, älkää nyt unohtako sitä.

Ja hän tuli ja otti kirjan hänen oikeasta kädestänsä, joka istui valtaistuimella.

Ja, kun hän oli ottanut kirjan, lankesivat neljä olentoa ja kaksikymmentä neljä vanhinta alas Karitsan eteen, ja heillä oli kullakin kanteleet, ja kultaiset maljat täynnä suitsutuksia…

682Jos panette merkille, tässä ovat nuo neljä olentoa. Mutta lukekaamme vielä hieman eteenpäin:

…kultaiset maljat täynnä suitsutuksia, jotka ovat pyhien rukouksia.

Ja he lauloivat uuden laulun, sanoen, Sinä olet arvollinen…. (ja jatkoivat edelleen Herran palvontaa)

683Nyt nämä Ilmestyskirjan neljä olentoa, jos huomaatte ne, niin joka paikassa… (Te Raamatunlukijat, ja miehet, jotka tulette kuulemaan tämän ääninauhan.) Nuo neljä olentoa, niillä oli neljät kasvot: yksi oli kuin miehen kasvot, toinen kuin härän kasvot, kolmas oli kuin kotkan kasvot ja neljäs kuin leijonan kasvot. Eivätkä ne koskaan menneet taaksepäin, ne eivät voineet mennä takaperin.

684Kuinka moni muistaa kuinka Ilmestyskirjaa opetettiin vuosia sitten, kun minä käytin noin kaksi vuotta täällä Ilmestyskirjaan? Monet teistä vanhemmista muistatte.

685Katsokaahan, ne eivät voineet mennä taaksepäin, koska mihin suuntaan tahansa ne menivät, menivät ne aina eteenpäin. Jos ne menivät tähän suuntaan, ne menivät kuin mies; jos ne menivät tähän suuntaan, ne menivät kuin leijona; jos ne menivät tähän suuntaan, ne menivät kuin härkä. Näettekö, ne eivät voineet mennä taaksepäin, ne olivat koko ajan menossa eteenpäin.

686Nyt nuo neljä olentoa. Saadaksemme tämän nopeasti, koska en halua viipyä liian pitkään tässä. Mutta nuo neljä eläintä [olentoa]… Eläin Raamatussa merkitsee “voimaa”. Ja huomatkaa, että nämä eläimet [olennot] eivät tulleet jostakin merestä, vaan ne olivat Jumalan Valtaistuimen ympärillä ja palvoivat Jumalaa. Nuo neljä “eläintä” merkitsevät neljää voimaa, jotka tulevat esiin maasta, ja nuo neljä voimaa olivat neljä Evankeliumia: Matteus, Markus, Luukas ja Johannes; eikä toinen ole ristiriidassa toisen kanssa.

687Evankeliumin tullessa esiin se on kuin Leijona, se on luja, se on rohkea; Evankeliumi on uljas kuin leijona, ja se on kuningas kuten leijona. Jos se menee eteenpäin miehenkasvoisena, se on ovela kuin mies. Jos se menee kotkana, on, sillä nopeat siivet ja se nousee korkeuksiin. Näettekö mitä tarkoitan? Jos se menee härän kaltaisena, niin härkä on työjuhta, joka vetää Evankeliumin taakkaa. Nuo neljä eläintä, [olentoa], olivat neljä voimaa, ja ne olivat: Matteus, Markus, Luukas ja Johannes; nuo neljä Evankeliumia, jotka soivat Jumalan Läsnäolossa.

688Jos huomaatte, heillä oli silmät edessä ja takana. Mihin suuntaan tahansa he menivätkin, he näkivät minne olivat menossa. Ja se on Evankeliumien voima, sen tullessa esim… Sillä on miehen oveluus; sillä on kotkan nopeus, sillä on voima olla taakankantaja kuten härkä; sillä on leijonan lujuus ja rohkeus. Näettekö, se on neljä Evankeliumia, jotka ovat Ilmestyskirjan 4. luvun neljä voimaa.

 Hyvä on, nyt seuraava:

Keitä ovat kaksikymmentäneljä vanhinta?

689Se on hyvin yksinkertaista, me voisimme mennä siihen. Kaksikymmentäneljä vanhinta istuivat Valtaistuimen edessä.. Uskoisin, että se on 4. luvun 10. jakeessa.

690Hyvä on, Ilmestyskirja, 4. luku, ja 10. jae. Kyllä. Menkäämme siihen:

Kaksikymmentäneljä vanhinta lankeavat alas hänen eteensä, joka istui valtaistuimella, ja palvovat häntä, joka elää aina ja iäisesti, ja heittävät kruununsa valtaistuimen eteen, sanoen:

Sinä olet arvollinen, Oi Herra, saamaan kirkkauden ja kunnian ja voiman: sillä sinä olet luonut kaikki asiat, sillä sinun iloksesi ne ovat ja luotiin.

691Nyt nämä kaksikymmentä neljä vanhinta. Vanhin on päällysmies. Huomatkaa nyt, ne olivat kaksitoista patriarkkaa [kantaisää] ja kaksitoista apostolia. He istuivat kaksitoista toisella ja kaksitoista toisella puolella. Siellä oli kaksikymmentäneljä vanhinta, jotka olivat: Vanhan Testamentin kaksitoista patriarkkaa yhdellä sivulla; ja Uuden Testamentin kaksitoista apostolia toisella sivulla. Eikö Jeesus sanonutkin: “Te tulet te istumaan kahdellatoista valtaistuimella, ja tuomitsemaan Israelin kahtatoista sukukuntaa”?

692Ja miltä nuo perustukset näyttivät. Siellä on puu. Ja tuo puu on kummallakin puolella ja kantaa kahdentoista kaltaista hedelmää. Ja ne antavat hedelmänsä kerran kuussa, ja vuodessa on kaksitoista kuukautta. Ne antavat kahdentoista kaltaista hedelmää, joka vuosi sen kuluessa. Kaksitoista on ‘palvonnan’ luku, näettehän. Ja siellä heitä on kaksikymmentäneljä, kaksitoista apostolia, ja kaksitoista patriarkkaa. He istuvat Valtaistuimen vieressä.

693Hyvä on, nyt neljäs kysymys:

 Mitä kuvasi punainen nauha 1. Mooseksen kirja 38:ssa?

694Tuo punainen nauha, jos panette merkille, se oli Juuda. Hänellä oli poikia ja yksi hänen pojistansa nai kanaanilaisen naisen. Ja tällä naisella ei ollut lapsia, kun hänen miehensä kuoli. Ja laki sanoi silloin, että seuraavan pojan täytyi ottaa veljensä vaimo, ja herättää siemen kuolleelle. Ja tämä toinen poika ei halunnut tehdä niin kuin hänen olisi pitänyt tehdä, joten Herra tappoi hänet. Ja hänellä oli vielä yksi nuori poika; joten Juuda sanoi: “Odota kunnes tämä poika kasvaa sen ikäiseksi, että voit naida hänet.”

695Ja, kun hän kasvoi siihen ikään, että hänen olisi tullut naida kahden veljensä entinen vaimo, hänen odotettiin tekevän sen ja herättävän siemenen veljillensä, jotka olivat kuolleet ennen häntä, niin Juuda ei antanut poikaansa tälle kanaanilaiselle naiselle. Ja kun tämä näki, että hän teki väärin, hän kietoi hunnun kasvoilleen ja istui julkiselle paikalle niin kuin joku portto istuisi.

696Juuda kulki ohitse ja otti tuon naisen kuin vaimoksensa, ja hän oli portto ja hän eli hänen kanssaan. Ja hän sanoi: “Mitä sinä tulet antamaan minulle?”

697Luvattuaan hänelle vuohenvasan, hän sanoi: “Mitä sinä annat minulle merkiksi, että tulet tekemään sen.” Ja hän sai hänen sauvansa ja sinettisormuksensa, jotka hän piti.

698Ja, kun he toivat vuodenvasan, eivät he voineet löytää tuota porttoa, koska hän ei ollut mikään portto.

699 Hetken kuluttua, kävi ilmi, että hänestä oli tulossa äiti. Ja kun hänestä näkyi, että hän oli tulossa äidiksi, Juudalle tultiin ketomaan: “Miniäsi on ollut porttona.” Hän sanoi: “Koska hän – hän on tulossa äidiksi, molemmat pojistasi ovat kuolleet.”

700 Hän sanoi: “Hänet kutsuttakoon esiin ja poltettakoon!”

701 Ja sitten hän [Taamar] lähetti Juudalle sanan, ja sanoi: “Mies, joka tämän teki omistaa tämän sauvat ja sinetin.” Selvä, se oli hänen appensa.”

702 Ja hän sanoi: “Hän [Taamar] on minua vanhurskaampi.”

703 Kun, hän [Taamar] tiesi lastensa syntyvän, ne olisivat kaksoset. Ja, kun kakso… Ensimmäinen syntyvä lapsi, vanhan juutalaiset tavan mukaan, ensimmäisellä olisi esikoisoikeus, ensimmäinen, joka tulisi esiin. Ja tuo, muistakaa tämä, oli hänen ensimmäinen lapsensa. Kukaan muista pojista ei saanut hänen kanssaan yhtään lasta. Siihen asti hänellä ei ollut ollut lasta.

704 Kun hänen ensimmäinen lapsensa tuli, esiin tuli vain käsi. Ja kätilö pani helakanpunaisen langan sen ympäri, sillä punainen lanka puhui lunastuksesta, joka neitsyt Marian ensimmäisellä pojalla, olisi lunastuksen punainen lanka.

705 Ja, kun hän veti kätensä takaisin, se toinen tulikin ensimmäiseksi. Ja, kun hän sen teki, hän kysyi: “Miksi sinä teit tämän? Tällä toisella on esikoisoikeus.”

706 Siis, sitä 1. Mooseksen kirja 38 tarkoittaa, ymmärrätte varmaankin. Että ensimmäinen lapsi jäi vielä Jeesuksen Kristuksen tulemukseen asti. Että ensimmäinen oli lunastavan lain alainen.

707 Tiedättehän, sanoin… Pieni muuli, katsokaas, olen kertonut, että sen silmät olivat… Tai muuta sellaista, korvat lerputtivat, mutta jos, sillä oli syntyessään esikoisoikeus, viaton, täydellinen karitsa kuoli sen tilalla. Siinä se on.

708 Siis, sen verran esikoisoikeudesta. Ensimmäinen lapsi, joka tuli esiin äidistä, ja hänen kätensä huomattiin (ja ihmiset tiesivät, että se voi mennä takaisin). Ja kun hän työnsi kätensä esiin näyttääkseen, että hänellä oli se, hän oli ensimmäinen, kätilö sitoi punaisen langan, ja hän veti kätensä takaisin. Näettekö? Mutta, ehdottomasti, hän oli ensimmäinen. Sellainen oli punainen lanka, punainen lanka on… Läpi koko Raamatun, se tarkoittaa lunastusta; joka viittasi eteenpäin ensimmäisen lapsen tulemiseen.

709 Ensimmäinen syntynyt hevonen, ensimmäinen syntynyt lehmä, mikä se sitten olikin, mikä oli syntynyt ensinnä, (tuli esiin ensimmäisenä), oli lunastuksen alla, oli tultava lunastetuksi, kaiken oli tultava lunastetuksi. Halleluja! Tämä aivan sykähdyttää minua. Tajusitteko? Ensimmäisen piti tulla lunastetuksi. Laki oli sellainen. Siunattu olkoon Herran Nimi!

710 Ja, kun Jeesus Kristus syntyi, Hän lunasti koko maailman. Hän todellakin lunasti. Hän oli jokaisen olennon, joka koskaan on luotu maan päälle, lunastaja. Hän oli lunastaja. Ja… Kaikki lunastus on Hänessä, eikä millään muulla tavalla, et voi koskaan tulla hyvillä töillä, liittymällä seurakuntaan, tai millään muullakaan tavalla; sinun täytyy tulla tämän helakanpunaisen langan kautta, tämän Lunastajan, tämän Sukulunastajan.

Selvä, siis seuraava on:

Missä ovat lahjat… Mitkä ovat lähetettävät lahjat, koskien kahden todistajan kuolemaa Ilmestyskirja 11:ssä?

Voi veli Palmer, jospa et kykenisi kysymään yhtäkään kysymystä!

711Siis, lunastus, nämä langat tässä, tämä helakanpunainen lanka, me näimme, että se tarkoitti lunastusta.

712Nyt, seuraava kysymys kuuluu:

Mitä ovat lahjat Ilmestyskirja 11:ssa?

713 Tulee aika… Siis nyt ollaan vastaamassa kysymykseen, johon vastattiin eräänä iltana, jonka saarnaajaystäväni kirjoitti juutalaisista, kuinka heidän laitansa tulee olemaan.

714 Siis, näillä juutalaisille on luvattu kolme ja puoli vuotta aikaa. Kuinka moni tietää tämän? Seitsemänkymmentä viikkoa oli luvattu. Hän sanoi: “Messias tulee ja otetaan pois keskellä.” Kolme ja puoli vuotta Kristusta saarnasi, ja tapettiin täsmälleen kolmen ja puolen vuoden päästä, Hän saarnasi kolme vuotta ja kuusi kuukautta.

715 Ja sitten kauhistus, joka saa aikaan hävityksen [hävityksen kauhistus], mos – Omarin moskeija pantiin pyhälle maalle; kuten Jumala sanoi kaksituhatta viisisataa vuotta ennen, kuin se tapahtui, se tulisi seisomaan siellä. Profeetta näki sen, oli nähnyt sen, ja sanoi: “He… Pakanat tulevat pitämään sitä hallussaan, kunnes pakanain ajat päättyisivät.”

716 Siis, kolme ja puoli vuotta on luvattu. Jos huomasitte, nämä Ilmestyskirja 11 todistajat profetoisivat tuhatkaksisataa kuusikymmentä päivää; täsmälleen kolme ja puoli vuotta. Nyt… He olivat säkkipuvuissa. Siis, katsokaa heidän palvelustehtäväänsä, mitä he ovat. Siis nuo kaksi todistajaa on tapettu.

717 Nyt, siis… He palaavat juutalaisten keskuuteen pakanaseurakunnan ylöstempauksen jälkeen. Pakanaseurakunta menee kotiin hääaterialle, ja niin kuin Rebekka tuli otetuksi Iisakin kanssa Aabrahamin kotiin ja haudattiin. Ja Rebekka ja Iisak tulivat esiin ja omistivat aivan kaiken, mitä Aabraham omisti, se kaikki meni Iisakille. Ehdottomasti! Eikä se voinut tulla Iisakin omaksi ennen kuin Iisak oli naimisissa. Oi halleluja! Olkaa hyvät.

718 Ja Kristuksesta tulee… Jumala asuu tuossa täydellisessä, pilaantuneessa ruumiissa, ikuisiksi ajoiksi täydelliseksi tehtynä läpi iankaikkisuuden.

719 Ja, kun tuo seremonia on meneillään taivaassa, morsiamen, pakanamorsian on mennyt naimisiin Ruhtinaan, Jumalan Pojan, kanssa, kirkkaudessa; kun he ovat menneet naimisiin, seuraavat nuo kolme ja puoli vuotta, kun… Mooses ja Elia…

720 Jotka, Mooses ei koskaan ollut poissa… Ei, hänen ruumiinsa kannettiin pois. Enkelit veivät hänet, hän ei kuoleentunut, hän ei turmeltunut. Hän oli Kristuksen täydellinen esikuva. Hän kuoli, ja enkelit kantoivat hänet pois, edes perkele ei tiedä, mihin hänet haudattiin, ja yritti kiistellä arkkienkeli Miikaelin kanssa hänen hautauksestaan. Näin Raamattu sanoo. Jumala otti hänet ylöstempauksessa.

721 Ja Elia, kulkiessaan täällä. Jumalan profeetta, käveli Jordanille, otti vaippansa pois, iski vettä, ja se jakautui oikealle ja vasemmalle. Hän käveli ylös vuorelle. Elisa sanoi… sanoi: “Miksi seuraat minua?”

722 Hän vastasi: “Haluan kaksinkertaisen annoksen Henkeäsi.”

723 Hän sanoi: “Pyysit vaativaa asiaa, mutta jos näet, kuinka minä menen pois.” Ja hän piti häntä silmällä.

724 Ja hetken päästä, alas taivaasta tulivat tuliset vaunut, ja tulisia enkeleitä, tulisia hevosia, ja Elia astui sisään ja lähti kirkkauteen. Hän ei koskaan maistanut kuolemaa, hänet muutettiin, hänen oli kuoltava.

725 Ja, jos tarkkaatte näitä kahta profeettaa Ilmestyskirja 11:ssä, he tekevät aivan samoin, kuin Mooses ja Elia tekivät. Te sanotte: “Tarkoitatko sanoa, että Elia ja Mooses ovat yhä elossa?” Ehdottomasti!

726 Miten, ennen kirkastusvuorta… kirkastusvuorella, ennen kuin Jeesus meni Golgatalle, siellä Mooses ja Elia seisoivat molemmat puhumassa Hänen kanssaan. Varmasti, he keskustelivat, he eivät ole kuolleita. Eivätkä he koskaan kuolleetkaan; he ovat kuolevaisia, heidän on kuoltava. Niinpä, he ovat vain kirkastetussa muodossa odottamassa tuota hetkeä.

727 Ja sitten, kun he tulevat takaisin ja saarnaavat täsmälleen kolme ja puoli vuotta Pyhän Hengen kasteen voitelussa, kun pakanoilta otetaan siunaukset pois (ja seurakunta otetaan ylös); ja kommunistit sekä Rooman komennuskunta saalistaa tappaakseen kylmää ja muodollista seurakuntaa kuin koiria, ja kun heitä metsästetään ja tapetaan. He – heidät tapetaan silloin; nämä profeetat saarnaavat kolme ja puoli vuotta, ja Raamattu sanoo, että heidät tapetaan suuressa… kadulla, joka on hengellisesti puhuen, Sodoma ja Egypti, jossa meidän Herramme ristiinnaulittiin. Se tapahtuu taas Jerusalemissa; näettekö, jälleen Jerusalemissa, hengellisesti puhuen.

728 Ja he makaavat kadulla kolme päivää ja yötä. Ja sitten, kolmen ja puolen päivän kuluttua, elämän Henki tuli heihin, ja he nousivat ylös. Heidän oli kuoltava kuten muidenkin kuolevaisten, heidän piti. Ja kun nämä kaksi saarnaajaa oli tapettu…

729 He saarnasivat vääryyttä vastaan, ja toivat tulen taivaasta. Kuka niin teki? Näettekö? He toivat vitsauksia taivaasta, ja löivät maata nopeasti, kuin… niin usein, kuin tahtoivat. Ja he toivat tulen taivaasta. Ja he saivat suljetuksi taivaan satamasta, niin kauan kuin halusivat. Kuka tämä oli? Täsmälleen Mooses ja Elia. Nämä ovat nuo kaksi todistajaa.

730 Ja kun he kiduttivat seurakuntaa, tai siis maailmaa, saarnaamalla; ja ottivat juutalaiset jälleen vastaan, ja saivat heidät taas katumaan, saivat heidät taas uskomaan… Kun he näkevät Jeesuksen tulevan hakemaan morsiantaan, he sanovat: “Katso, tässä on Jumala, jota me odotimme. Se on Hän!” Mutta Hän ei tule heidän takiaan, Hän tulee Morsiamensa takia. Ja Hänen morsiamensa…

731 Kun Joosef meni Egyptiin, hän ei ottanut veljiään mukaan, mutta hänellä oli morsian siellä. Ehdottomasti! Mutta, kun hän ilmaisi itsensä veljilleen, ketään ei ollut läsnä. Ja, kun Hän ilmaisee itsensä juutalaisille, paikalla ei ole ketään muita kuin juutalaisia. Paikalla ovat ne, jotka tappoivat Joosefin, seisovat siellä, ja hän sanoo: “Niin, Minä Olen Joosef, teidän veljenne.” Ja Hän itki.

732 Ja he sanovat: “Sen takia me nyt olemme täällä, koska tapoimme Hänet.”

733 Sama juttu, juutalaisille tulee suuri koettelemusten aika juuri ennen tulemista, vainon, joka ajaa heidät takaisin kotimaahansa. Se hätistää heidät, kuin lammaslauman takaisin sinne Karmelin vuorelle.

734 Kun Herra Jeesus tulee hakemaan morsiantaan, ja he näkevät Hänet, he sanovat: “Tämä on Se, jota me odotimme, siinä Hän on!” Hän nousee, parantuminen siivissään. Näin on.

735 Ja seurakunta, juutalaisten jäännös, kun he lopulta tappavat nämä kaksi profeettaa, ja he makaavat kadulla hengellisesti puhuen Sodomassa ja Egyptissä, jossa meidän Herramme ristiinnaulittiin, ihmiset lähettävät lahjoja toinen toisilleen (maailma lähettää).

736 Siis, veli Palmer, ole hyvä. Muistele roomalaista historiaa ja sinulle selviää, että on olemassa vain yksi valtakunta, jossa koskaan on taistelun jälkeen lähetelty lahjoja, se on Rooman valtakunta.

737 Siinä syy miksi sanon, että antikristus tulee Roomasta. Peto tulee Roomasta. Se ei voi tulla Moskovasta. Se tulee Roomasta, tulipunainen lohikäärme, joka seisoi vaimon edessä nielläkseen sen heti, kun hän sen synnyttäisi. Tuo Perkele, missä tuo Perkele oli? Kuka se oli? Keisari Augustus, joka lähetti tappamaan lapset, kaksivuotiasta nuoremmat. Tulipunainen lohikäärme, lohikäärme, peto merkitsee “mahti”. Rooman mahti vainosi ja yritti löytää Kristus Lapsen.

738 Ja taas sama juttu! Joka kerran, kun roomalaiset, vanhat pakanalliset roomalaiset saivat voiton, he lähettelivät valkoisia kiviä ja muuta toisilleen, niin kuin lahjoina, muistoksi. Ne kivet, jotka olivat… Mitä ne olivat, pikkuisia lahjoja, joita Rooman seurakunnat lähettivät toinen toiselleen. Ehdottomasti! Täsmälleen. Näin sen täytyi olla.

739 Seisoin juuri tuolla Vatikaanin kaupungissa ja se osoittautui yhtäpitäväksi Raamatun kanssa. Paavi käytti kolminkertaista kruunua, Vicarivs Filii Dei, ja kaikki nuo jutut, joista olin kuullut, ja niin edelleen, se on ehdottomasti totta; uskonnollinen ryhmä, joka hallitsee jokaista kansakuntaa taivaan alla, näin se todella tekee, Siinä se, näin on.

740Ei mitään katolisia ihmisiä vastaan (no, sir), he ovat yhtä hyviä, kuin kuka muu tahansa, mutta heidän uskontonsa on tämän Raamatun mukaan väärä. Sanotaan etteivät… “Sillä, mitä Raamattu sanoo, ei ole väliä, asia on niin, kuin Kirkko sen sanoo.” Me uskomme, että Raamattu puhuu käyttäen korkeinta arvovaltaa! Ehdottomasti, se on Jumala Sanaa!

741 Siis ymmärrättehän, kivet, joita silloin lähetettiin, täällä Ilmestyskirjassa, ovat kiviä, joita läheteltiin lahjoina toinen toiselle. Mikä vain tulee näyttämään… Raamattu sanoo, Ilmestyskirja täällä sanoo: “Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun. Jolla on ymmärrys, tehköön niin-ja-niin. Se, jolla on tiettyjen lahjojen henki, tehköön niin-ja-niin.” Huomaatteko kuinka puutteellinen seurakunta on?

742 Eräs nuori mies kysyi minulta tänä aamuna hengellisistä lahjoista, puhumisesta kielillä. Nuori kaveri, erittäin vilpitön, uskoisin hänestä tulevan saarnaaja jonain päivänä. Ja seurakunnasta, sanoin: “Siinä on paljon sitä, mikä on lihallista. Me emme tahdo sitä, vaan haluamme todellisen jutun. Me kaipaamme saada sen.”

743Sitä ei voi opettaa seurakunnassa: ensimmäiseksi, tiedättehän, yhdellä on kieli, yhdellä psalmi, ja te joudutte taistelemaan tuon asian läpi. Mutta, kun Jumala on antanut täysivaltaisesti lahjan, se tekee itse itsensä julki. Näin on. Näettekö näin ovat Jumalan lahjat, Hän lähettää ne seurakuntaan voiton saavuttamiseksi.

744 Siis, antikristuksella on jotakin vastaan ja jotakin puolesta, sillä on vääristelty tapa tehdä se. Ja juuri Rooman valtakunta lähettelee lahjoja toinen toiselle, luonnollisia lahjoja. Jumala lähettää hengellisiä lahjoja voittajille; Rooman valtakunta toinen toiselle.

745 Me uskomme, että Pyhä Henki on Henki, me uskomme saavamme sen kasteen kautta, joka tulee Korkeudesta.

746 Katolinen kirkko opettaa: “Pyhä eukaristia, joka on Kristuksen ruumis; näin, kun te otatte vastaan tämän leivän ja kosherin, se on Pyhä Henki, Pyhä Henki, pyhä eukaristia.” Ymmärrättekö?

747 Me uskomme, että se on pala leipää, me emme usko sen olevan Kristuksen ruumis, (me aiomme ottaa sen muutaman hetken päästä). Me uskomme sen edustavan Kristuksen ruumista. Mutta se ei ole…

748 Tässä on ero katolisen ja protestanttisen opin välillä. Ymmärrättekö? Katolinen kirkko sanoo: “Ruumis on… Leipä on kirjaimellinen ruumis. Seurakunnalla on valta muuttaa se.” Oletteko koskaan nähneet katolisen menevän kirkon ohi, painavan päänsä, tekevän ristinmerkkejä? Ja siksi tuo pieni liekki palaa siellä kirkossa pienen tabernaakkelin alla. Siellä on tuo pieni valo ja kosher leipä on siinä. “Ja se on Kristuksen ruumis. Ja, kun te otatte sen, te otatte ehdottomasti kirjaimellisen Kristuksen ruumiin ensimmäiselle ehtoollisellanne ja synnintunnustus ja niin edespäin.” Te otatte, kirjaimellisesti, Kristuksen ruumiin.

749 Me sanomme sen edustavan Kristuksen ruumista, näettehän, se ei ole todellakaan mitään muuta kuin pala leipää. Eikä, sillä ole väliä, vaikka se ei olisikaan leipä, vaikka se olisi mitä tahansa muuta, se on edustamassa yhtä kaikki. Aivan – aivan täsmälleen. Vaikka he…

750 Niin kuin nuo ihmiset sanovat: “En haluaisi tulle kastetuksi altaassa, haluaisin tulla kastetuksi joessa.”

751 Mitä eroa, sillä on, kunhan vain tulette kastetuiksi? Jos se tapahtuu altaassa, ja… Miksi, Filippus kastettiin altaassa… kun eunukki kastettiin. Kun Filippus kastoi eunukin altaassa, Pyhä Henki tempaisi häntä niin kovin, että Filippus tuli otetuksi pois, eikä häntä nähty kahtasataa mailia [320 km] lähempänä. Tempaisi hänet Henkeen, antoi hänelle kärryt suoraan taivaasta noita kahtasataa mailia varten. Amen! Ihmeellistä!

Nyt:

Missä pyhät tulevat olemaan tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen? Ja minkälainen ruumis heillä on? Menen takaisin tuohon hetkeksi [Veli Branham vastaa tähän alkaen kappaleesta 820.] He ovat Jeesuksen kanssa.

752Selvä, seitsemäs kysymys:

Miten me tuomitsemme enkeleitä?

753Tämä on… Miten me tuomitsemme enkeleitä? Olemalla Jumalan poikia ja tyttäriä. Enkelit ovat palvelijoita; me olemme Jumalan poikia ja tyttäriä. Ja Raamattu sanoo, että me tulemme tuomitsemaan enkeleitä. Näin on. Nyt, nyt, jos te…

8. kysymys:

Miksi hiukset enkelien takia 1. Korinttolaiskirjeessä?

754 Nyt, antakaas joku minulle 1. Korinttolaiskirje 11. luku, ja katsotaan sieltä, että saamme selville että… 1. Korinttolaiskirje, 11. saamme selville, että Paavali puhuu. Antakaas, kun pääsen sinne hetkinen vain, ja sitten luemme sen tosi pikaisesti ja me – me saamme sen.

755 Minulla on jotain sanottavaa tästä toisesta jakeesta tässä, ja uskon Herran antavan sen meille sellaisena, kuin meidän pitäisi se saada. Löytäisikö joku sen… Uskoisin, että se on 11. kappale, juu, selvä. Kuunnelkaapa siis tarkasti, tosi tarkasti nyt, että ymmärrätte. Nyt ottakaa koko omatuntonne ja pankaa se plakkariinne, kun ole lukenut sen, ymmärrättehän, kommentoikaa sitä. Kuunnelkaapa tarkasti, tämä on NÄIN SANOO HERRA:

Olkaa minun seuraajiani, niin kuin minä… olen Kristuksen seuraaja. (Paavali sanoi: “Seuratkaa te minua niin kuin minä seuraan Kristusta.”)

Minä kiitän teitä, että minua kaikessa muistatte ja noudatatte minun opetuksiani, niin kuin minä ne teille… olen antanut.

Mutta minä tahdon, että te tiedätte sen, että Kristus on jokaisen miehen pää, ja, että mies on vaimon pää ja, että Jumala on Kristuksen pää.

756 Näettehän kuinka se menee? Jumala, Kristus, mies, vaimo. Nyt:

Jokainen mies, joka rukoilee tai profetoi pää peitettynä, häpäisee Kristusta,

Mutta jokainen vaimo, joka rukoilee tai profetoi pää peittämätönnä, häpäisee päänsä:…

757 Nyt ymmärrämme hetkinen vain, ja osoitamme, että hiukset, naiselle, ovat hänen peitteensä:

…Sillä jos… sama, kuin jos hänen päänsä olisi paljaaksi ajeltu. (se tarkoittaa sitä, että jos–jos hän leikkaa hiuksensa, ajelkoon sen paljaaksi)

Sillä, jos vaimo ei verhoa päätään, leikkauttakoon hiuksensakin; (leikkauttakoon tarkoittaa: ajelkoon paljaaksi, ymmärrättehän)… mutta koska on häpeäksi vaimolle, että hän leikkauttaa tai ajattaa hiuksensa, niin verhotkoon itsensä.

758Nyt pääsemme käsiksi kysymykseen, jota kysyitte. Näettekö? Selvä, on väärin, jos nainen leikkaa hiuksensa, Raamatun mukaan. Kuunnelkaas nyt oikein tätä, ja katsokaa eikö Raamattu anna miehelle laillisen oikeuden panna pois vaimonsa, jos hän leikkaa hiuksensa, katsokaapa, onko se näin, vai ei.

Jos mies… Miehen ei tule peittää päätänsä (se tarkoittaa pitää pitkää tukkaa), koska hän on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on miehen kunnia. (Oletteko koskaan tulleet ajatelleeksi sitä?)

759 Nyt haluan pysähtyä tähän, koska haluan sen imeytyvän tosi hyvin, ymmärrättekö? Ja muistakaa nyt, olen nähnyt kymmeniätuhansia viehättäviä naisia, (tunnen heidät nykyisin, ja monet heistä istuvat tässä seurakunnassa), joilla on lyhyt tukka, tarkoitan kristittyjä. Ja se, jonka päälle panen tämän, ette ole te, kyse on siitä, mitä teille on opetettu. Ymmärsittekö? Näin on. Teidän saarnaajanne eivät milloinkaan ole kertoneet tästä. Mutta, jos joku tabernaakkelilla käyvistä naisista tekisi sellaisista, silloin te olette syypäitä. Näettehän, koska me kyllä kerromme heille siitä.

760No mutta, katsokaapa nyt tätä:

…miehen…Sillä… (7. jae) …Miehen…

761No, kuka tässä puhuu? Siis, joku rouva joskus sanoo: “Voi Paavalihan oli vanha naistenvihaaja.”

762No niin, siis, kun nyt ollaan tässä, käännetäänpä esiin Galatalaiskirje 1:8, ja katsotaan, mitä Paavali siitä sanoo, ymmärrättekö, Galatalaiskirje 1:8. Saamme selville, mitä Paavali sanoo Gal. 1:8:

…vaikka me, tai, vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu.

763Siis, älkää minua syyttäkö, syyttäkää Häntä, näettekös.

Miehen ei tule peittää päätänsä, koska hän on Jumalan kuva ja kunnia; mutta vaimo on miehen kunnia.

764Katsokaapa nyt seuraavaa jaetta:

Sillä mies ei ole alkuisin vaimosta, vaan vaimo miehestä;

Eikä miestä luotu vaimoa varten, vaan vaimo miestä varten.

765Siis, minä tarkoitan tätä nyt rakkaudella ja suloisuudella, ja toivon, että ymmärrätte sen sillä tavalla kuin sanon sen. Mutta Amerikka… Kansainvälisenä matkustajana, Amerikka on naisten tavoissa yksi koko maailman alhaisimmista, halpamaisimmista valtiosta. Pariisi, Ranska on pilvenpiirtäjää korkeammalla tasolla siinä, mitä naisten sallitaan tehdä. Mikä häpeä!

766Panitteko merkille, että Amerikan jumala on nainen? Voin todistaa sen teille tällä Raamatulla. Näin on. Oletteko huomanneet, että sen on pitänyt mennä niin, että katolinen kirkko voi tuoda sisään Neitsyt Maria – oppinsa?

767Siis, jos naista ei tehty miestä varten, et… Jos miestä ei tehty naista varten, vaan nainen tehtiin miestä varten, niin kuinka me voimme silloin palvoa naista? Ymmärrättekö? Siis, mikä sen sai aikaan, se alkoi Pariisissa ja nousi maihin Hollywoodissa. Nyt Pariisin on tultava Hollywoodiin ottamaan mallinsa ja muotinsa ja kaikki, se johtuu meidän amerikkalaisten naistemme alennustilasta.

768Mistä on kyse? Maastamme on tullut niin pieni, että työpaikat on viety miehiltä ja pantu naiset heidän paikalleen, kunnes yhdeksänkymmentä prosenttia heistä, lähestulkoon, ovat prostituoituja. Ja sanotaan, että miehet ovat mennyttä, siksi, että naiset ovat menneet heidän työpaikoilleen. Ja ihmiset ovat vajonneet niin alas, että ovat panneet kaduille järjestyksenvalvojiksi. Sellainen on häpeäksi mille tahansa valtiolle. Kyllä vain! Mitä aiotte tehdä sille?

769“Mitä aiot tehdä sille veli Branham?” Minun on kunnioitettava sitä. Minähän olen Amerikan kansalainen. Minä teen mitä iso pomo käskee tehdä. Jos koskaan… Jos perhe milloinkaan menettää kunnioituksensa perhettä kohtaan, (lapset menettävät vanhempien kunnioituksen), tuo perhe repeää kappaleiksi. Jos seurakunta milloinkaan menettää kunnioituksen pastoriaan kohtaan, silloin seurakunta on mennyttä. Ja, jos valtio koskaan menettää luottamuksensa korkeimpaan oikeuteen ja sen päätöksiin, se valtio on mennyt kappaleiksi. Näin ehdottomasti on. Meidän on kunnioitettava näitä asioita, koska ne ovat tämä iso pomo. Ymmärrättekö? Mutta se ei ollut alun alkaen oikein. Ehdottomasti!

770Tiesittekö, että ihminen Raamatussa… 1. Mooseksen kirjassa, 1. luvussa, kun Jumala loi naisen ja – ja mies ja teki miehen ja naisen, ja Jumala sanoi Eevalle, että “sinun miehesi on vallitseva sinua, on oleva hallitsijasi.” Sano se Amerikalle ja katsotaan mitä saat siitä.

771Voisin tuoda naisia, jos tarvis vaatii, tuolta huoneestani, tusinoittain, kunnollisia naisia… En sano, että kaikkien naisien tulisi aina olla tekemättä työtä; heillä on kenties sairas aviomies tai jotakin, ja heidän on työskenneltävä. Mutta, jos heidän ei ole pakko, heidän ei tulisi tehdä sitä. Heidän paikkansa on kotona, pikku linnassansa, täsmälleen siellä heidän tulisi olla.

772Ja meidän amerikkalaisilla naisillamme on ollut etuoikeus mennä aivan miten tahtovat. Aivan kaikilla eläinlajeilla, ja sellaisilla, kun tuollainen asia on vallalla, ja näin tapahtuu ja se rappeuttaa sen koko rodun.

773Afrikassa on pieni lintu, se on pieni vaaleanpunainen lintu.

774Siis, tavallisesti, naaras on rumin noista kahdesta. Uros on aina kauniimpi, urospeura, uroshirvi, urosfasaani, uros uroskana, on aina kaikkein… Koska, naaras on kotilintu. Hän laittaa pesää, hän kasvattaa pienokaisensa. Hänet on naamioitu piiloon haukoilta, käärmeiltä, kojooteilta, mitä niitä on, ymmärrättehän, jotta hän voi kasvattaa pienokaisensa.

775Mutta sellaisella rodulla, jolla… tai sukupuolella jolla – jolla – jolla, nainen, jolla kauneus on vallitseva, se on aina rappioittavaa laatua. Jos otatte linnun, Afrikassa… Siellä on pikkuinen lintu, ja se on tuolla mantereella ainoa, jonka tunnen, jossa naaras on kauniimpi, kuin uros. Ja, kun se… Tuo – tuo lintu harjoittaa jatkuvasti prostituutiota. Se pyrähtelee ympäriinsä ja löytää kumppanin, ja lähtee ja pyöräyttää kasan munia pariteltuaan yhden kanssa, ja jättää uroksen vahtimaan munia siksi aikaa, kun se metsästää toista kumppania. Näin tarkalleen on. Näettekö? Ymmärrättekö, mitä tarkoitan?

776Katsokaapa, nyt, Amerikassa nykyään, naisiamme. Kentuckylainen nuori mies kertoi minulle, muutama päivä sitten, että kahdeksansataa naista työskentelee eräässä tehtaassa täällä Kentuckyssä. Ja hän sanoi: “Voisin täysin turvallisesti vannoa, että heistä noin neljäsataa on täysiä katuprostituoituja, naimisissa olevia naisia, joilla on lapset.” Eräs mies vei vaimonsa sinne, ja hakkasi hänet laudalla ja sitten halusi tappaa hänet. Toinen meni ampumaan kaverin. Eräs tappeli ja viilteli. Näin ei saisi olla. Tämä ei ole oikein.

777Pankaa nainen takaisin keittiöön, jonne hän kuuluu, niin kaikki tulee menemään hyvin. Mutta pankaapa hänet yleiseen työhön, ja hän on mennyttä. Ehdotto… En sano että…

778Amerikkalainen nainen nyrpistää nenäänsä ja sanoo: “Tuossa nyt ei ole mitään.” Ja: “Näytähän minulle.” Todellakin, sinun on toimittava näin, koska Raamattu ennusti sinun tulevan tekemään näin. Sinun on toimittava näin.

779Ja tässä kun… Olin, kauan sitten metodistiseurakunnassa, jos nainen leikkasi hiuksensa, hänet erotettiin seurakunnasta. Näin todellakin tehtiin. Kyllä tosiaankin. Nasarealaiset, Pyhyyden pyhiinvaeltajat, helluntailaiset, kaikki nuo tekivät niin. Mitä tapahtui?

780Tiedättekö miksi? Saarnastuolissa on pelkkiä nynnyjä. Näin todellakin on. Joku pelkää lounasseteliensä puolesta… Pelkää, että heidät erotetaan, ajetaan ulos seurakunnasta. Heillä ei todella ole rohkeutta pitää, pitää kiinni Jumalan Sanasta satuttaisipa se sitten tai ei. Näin todellakin on.

781Kuunnelkaapas, mies on hallitsija. Ettekö vain usko, että voisitte hallita kotia. Te olette aivan varmasti… Te ette siis ole orjia, mutta olette auttaja. Ja Adam… Miehellä on valta vaimonsa yli, ja hänellä on vastuu ainoastaan vaimostaan. Jumala panee miehen vastaamaan vaimostaan. Lukekaa ja nähkää, sanooko Jumala niin nyt.

Miehen ei tule peittää päätänsä, koska hän on Jumalan kuva ja kunnia…

782Jumala ei ole nainen, Jumala on mies. Tehän tiedätte, kun neitsyt Maria tehtiin ja kaikki tuo, ja esiru… esirukoukset ja sen sellaiset ja neitsyt Marian rukoileminen, tiedättekö, mitä se tuo mieleeni? Suuren Diana-jumalattaren, jota Paavali nuhteli ja joutui pakenemaan. Näin on. Hän sanoi: “No mutta, Jumalahan ei ole nainen!”

783Kivi tipahti pellolle, ja ihmiset sanoivat, että jumalatar heitti alas sen kuvan, siksi nainen Korintossa, ja sillä seudulla… jotka palvoivat Dianaa, halusivat tulla saarnaajiksi.

784Siellä sanottiin: “Miksi, henki sanoi meille, että voimme saarnata.”

785Hän vastasi: “Mitä? Tuliko Jumalan Sana teistä, ja tuliko se ainoastaan teille? Jos joku mies pitää itseään hengellisenä tai profeettana, hän tietäköön, että se, mitä minä sanon, on Herran käsky: pysyköön nainen hiljaa ja alamaisena seurakunnassa, älköön opettako, älköönkä hänellä olko mitään vaikutusvaltaa.” Näin täsmälleen on! Näin Kirjoitukset sanovat. Ymmärsittekö? Ja Jumala panee joukon saarnaajia vastaamaan siitä tuomiopäivänä.

786No, kuunnelkaa! Te sanotte: “Kuulepa, minulle opetettiin niin.” Nyt tiedät paremmin! Näin on. Jos sinä, tai joku muu alatte ottaa lääkeannosta, ja joku kertoo teille, että se on arsenikkia ja te – ja te vain jatkatte ja otatte sen kuitenkin, sen jälkeen se on teidän oma vikanne. Ymmärrättekö?

787Kuunnelkaapa tätä:

Sillä mies ei ole alkuisin vaimosta, vaan vaimo miehestä;

Eikä miestä luotu vaimoa varten, vaan vaimo miestä varten.

Sen tähden vaimon tulee pitää päässään vallanalaisuuden [voiman] merkki enkelien tähden.

788Onko kukaan teistä lukenut tätä? 1. Korinttolaiskirje 11 luku, ja 10. jae. Huomasitteko: “voima, (Miksi?), voima enkelien tähden.” 1. Korinttolaiskirje, koska enkelien merkitsee ihmistä, sanansaattajaa. Katsokaa tässä on pieni “a” [artikkeli–suom.] jälleen. Kun kyse on Enkeleistä, taivaallisista Enkeleistä, käytetään isoa “A:ta”, kapiteeli “A:ta”. Kun “a” on pieni, tarkoitetaan ihmisenkeleitä.

Herrassa ei kuitenkaan ole vaimoa ilman miestä eikä miestä ilman vaimoa.

Sillä samoin kuin vaimo on alkuisin miehestä, samoin myös mies on vaimon kautta; mutta kaikki on Jumalasta.

Päättäkää itse: sopiiko vaimon rukoilla Jumalaa (lyhyine hiuksineen) pää peittämätönnä? (Ajatelkaapa sitä nyt.)

789Katsokaa nyt:

Eikö itse luontokin opeta teille, että jos miehellä on pitkät hiukset…

790Sanot: “Mihinhän tämä nyt liittyy? Tukka! Ettekö näe, mistä Paavali puhuu? Tukasta, pitkistä hiuksista! Jos… Naisella tulee olla pitkät hiukset. 14. jae nyt:

Eikö itse luontokin opeta teille, että jos miehellä on pitkät hiukset, se on hänelle häpeäksi?

791Ymmärsittekö? Miehelle on häpeäksi pitää pitkiä hiuksia, mutta nai-… se on naisen asema. Jumala teki miehen erilaiseksi kuin naisen, sukupuoliasiat, ulkonäkö, ja kaikki muu. Hänen [naisen] ei pitäisi käyttää vaatetta… Raamattu sanoo että: “Jos nainen panee päällensä pitkät housut, tai minkä tahansa miehelle kuuluvan vaatteen, se on iljettävää ja likaista ja saastaista Jumalan silmien edessä.” Ja Jumala panee hänet maksamaan siitä. Ketä te aiotte kuunnella? Mutta tämä on Raamattu!

792Ja te vain juoksentelette ympäriinsä ja sanotte: “Miksi, minusta tämä on kiva nähdä naisten pitävän pitkiä housuja.” Mutta Jumala teki heistä erilaisia, Hän tahtoo heidän pukeutuvat eri lailla.

793Ja Raamattu sanoo: “Jos nainen edes panee päällensä vaatekappaleen, joka kuuluu miehelle, se on kauhistus.” Tiedättekö, mikä kauhistus on? Se on jotakin, mikä on Jumalan silmissä saastaista. Ja suuri Jehova, joka katsoo alas sinuun, joka olet saastainen… Ja Raamattu sanoo…

794Ja sinä, joka sanot… Jotkut teistä naisista nyt, teidän nuorille tytöillenne suunnilleen teini-ikäisille, kahdeksantoista, kaksikymmenvuotiaita, ja annatte heidän kulkea ulkona puettuna, sillä lailla kuin hän on!

795Ja sinä myös äiti! Ymmärrätkö? Kun sinä menet ulos ja käytät noita housuja ja muita ja elät… ja tulet kadulle, ja – ja pidät noita vanhoja vaatteita, joita nykyisin tehdään, ja saavat sinut näyttämään sellaiselta, mitä et ole. Ymmärrätkö? Ja menet ulos kadulle ja näytät aivan seksuaaliselta, voit olla niin viaton ja puhdas miehesi edessä ja kaikkea, mutta jos menet kadulle, ja joku mies katsoo sinua, koska näyttelet itseäsi tuolla lailla, olet syyllinen, ja joudut vastuuseen tuomiopäivänä huorinteosta jokaisen miehen kanssa, joka katsoi sinua sillä lailla. Näin Raamattu sanoo.

796Raamattu sanoo: “Joka katsoo naista himoiten, on jo tehnyt sydämessään huorin hänen kanssaan”, ja olet syyllinen ja…

797Sinä tulet tuomiolle ja sanot: “Herra, sinä tiedät sydämeni; en koskaan tehnyt huorin, olen ollut uskollinen aviomiehelleni.”

798Mutta tässä on mies, tässä toinen, täällä toinen, toinen, toinen, viisitoista, kaksikymmentä, kolmekymmentä, neljäkymmentä heitä seisoo täällä ja sanoo: “Syyllinen aviorikokseen!” Mistä syystä? Joku mies katsoi sinuun.

799 “No, mutta minulla ei ole mitään tekemistä sen kanssa.” No, mitä varten sitten esittelit itseäsi sillä tavalla? Kun Jumala kielsi sinua panemasta niitä päällesi, oli kauhistus tehdä niin ja sinä menit kuuntelemaan Kuka rakastaa Susiea? Vai mikä se nyt…

800Selvisikö teille, mitä tapahtui sille Kuka rakastaa Susien miehelle? Tehän olette kaikki nähneet sen sanomalehdessä. Kun hän oli Casperissa Wyomingissa, se tapahtui. Mikäs hänen nimensä on? Tuo kaveri, joka… tuossa Me rakastamme Susieta, vai mikä se – mikä maailmassa se nyt oli? Se… Voi, miksi te kaikki pysyttelette kotosalla keskiviikkoiltaisin ja jätätte väliin rukouskokouksen katsoaksenne. Mikä se nyt on? [Eräs sisko sanoo: “Minä rakastan Lucya”] Minä rakastan Lucya, hänen miehensä piti… Kierteli ja kaarteli, otettiin kiinni Renossa, Nevadassa värillisen tytön kanssa, oli elänyt hänen kanssaan jo vuosia. Ja tuon takia te jäätte kotiin katselemaan sen sijaan, että menisitte kuuntelemaan evankeliumia. Se nainen tunnusti sen. Voi, armoa! Ei ole mitään puhdasta paitsi Jeesus Kristus!

801Siunausta sydämellesi, veli, kerron – kerronpa teille – teille hepusta, eräs… Varmaankin sanot: “Voi, katsokaa koululuokkaa.” Jotkut pahimmista haaskalinnuista mitä on, raadonsyöjistä, ovat sieviä lintuja. Te ette voi tuomita lintuja niiden sulkien perusteella, ymmärrättekö. Muistakaa tämä. Oi, että!

802Katsokaapa:

Eikö itse luontokin… (se on 14. jae) …opeta teille, että jos miehellä on pitkät hiukset, se on hänelle häpeäksi? (Se kuuluu naiselle.)

Ja, että jos vaimolla on pitkät hiukset, se on hänelle kunniaksi…

803No, mistähän hän puhuu? Hatusta, jota te katolilaiset käytätte kirkossa? Ei todellakaan! Pieni peite päänne päällä, nenäliinan kanssa? Hän puhuu teidän hiuksistanne!

804Nyt, jos nainen leikkaa hiuksensa, hän leikkaa pois kunniansa, eikä ole oikeutta alttarilla rukoilla. Katsokaa, mitä tässä juuri sanottiin: “Eikö ole hyvin yleistä, että nainen rukoilee pää peittämättömänä?” Sanotaan tässä, sanotaan: “No, leikatkoon tukkansa.” Niinpä, ajelkoon päänsä sileäksi sitten. “Ja, jos hän ajelee päänsä sileäksi”, sanotaan, “se on häväistys, naiselle on häpeäksi tehdä niin.” Sitten sanotaan: “Hänen tulee olla peitettynä.” Nyt, minä vain luen Paavalin kirjettä. Te kaikki, tämä on teidän asianne.

Ja, että jos vaimolla on pitkät hiukset, se on hänelle kunniaksi? Sillä ovathan hiukset annetut hänelle hunnuksi.

805Sanotaanko siinä, että hänelle on annettu hattu? Te katolilaiset tai te protestantit, kumpainenkin, joka käyt kirkossa ja haluat käyttää hattua, sanot: “No, menen kirkkoon, hattu on pantava päähän.” Ei, sinun on annettava hiustesi kasvaa. Siinä on ero. Ymmärrättekö?

…Sillä ovathan hiukset annetut hänelle hunnuksi. (Ja hänelle on häpeäksi mennä seurakuntaan peittämätönnä, mennä alttarille rukoilemaan.)

Mutta, jos joku haluaa väittää vastaan… (enpä usko, että osaan lausua tuota sanaa c-o-n-t-e… [contentious = riidanhaluinen.] Contentious – contentious (tehän tiedätte, mitä riidanhaluinen tarkoittaa) niin tietäköön, että meillä ei ole sellaista tapaa eikä Jumalan seurakunnilla.

806Nyt, jos haluatte väitellä siitä, väitelkää Tämän kanssa. Selvä, jos haluatte väitellä tästä: “Voi, sillä ei ole mitään väliä. Annetaan heidän jatkaa eteenpäin. No mutta, eihän siinä ole mitään. Minä… Eihän kyse ole siitä, mitä hiukset ovat, millään tavoin, kyse on siitä, minkälainen sydän on.” Aivan totta; jos sydän on oikeassa, hiuksetkin tulevat olemaan oikein (kyllä – kyllä).

807Antakaa mennä vain, jos haluatte väittää vastaan, Paavali sanoo: “Meillä ei ole sellaista tapaa, eikä Jumalan seurakunnilla. Hän sanoo: “Jos haluatte olla Kainin puolella, no, antakaa vain mennä.” Mutta näin Paavali sanoi.

808Voi, en halua nauraa, sillä tämä ei ole naurun asia. Mutta kuulkaa ystävät, mutta on häpeä nähdä, kuinka näitä asioita on annettu tehdä. Minä…

809Kuunnelkaa! Teille rakkaat sisaret, haluaisin, että panette parastanne, olette parhaimmillanne, tällaisia teidän tulisi olla. Tällaisia teidän tulisi olla. Ja teidän tulisi olla niin herttaisia ja raikkaita ja kaikkea, mitä vain voitte, kun aviomiehenne tulee, samalla tavalla, kun hän oli rakastettunne. Ja teidän tulisi ottaa hänet vastaan ovella yhtä suloisella suudelmalla kuin sinä päivänä, kun suutelitte häntä alttarilla, tulevana aviomiehenänne. Näin on. Enpä moiti teitä siitä, että panisitte parastanne ja olisitte parhaimmillanne. Haluaisin teidän olevan sellaisia, Jumala tietää, että haluan.

810Jokin aika sitten täällä, puhuin Jack Schillerin kanssa. Kuka on joskus kuullut Jack Schilleristä. Metodistien kuuluisin saarnaaja. Hän sanoi: “Eräs nainen tuli, ja sanoi… Tukka aivan likaisena, jauhaen purukumia, puolipukeissa, hän sanoi: ‘Tiätkö, mun mies ei enää halua pitää mua asumassa sen kanssa.’”

811Hän [Schiller] sanoi: “Enpä moiti häntä siitä.”

812Näin on. Nyt, mutta sen sijaan se, mitä teidän tulisi tehdä, tulisi elää oikealla tavalla. Älä ota raikkauttasi ja kauneuttasi Hollywoodista, vaan ota se Raamatusta. Jumalan edessä: Ole leidi, käyttäydy kuin leidi, pukeudu kuin leidi, ole puhdas. Käyttäydy, kuin leidi, älä käytä noita…

813Jokainen mies, joka antaa vaimonsa mennä ulos ja käyttää noita vanhoja pikku juttuja miesten edessä, ja noita pikkuisia vanhoja juttuja… Mennä ulos nurmikolle ja leikata pihalla nurmea, ja sellaista, herra, kuulehan veli! En – en halua olla ilkeä. Minä… Jumala tietää, että sanon tämän sydämestäni. Mutta minun on… Minun olisi muututtava aika lailla, ennen kuin antaisin omani tehdä sellaista. Aion olla pomona kukkulalla niin kauan, kuin voin, ymmärrättekö, ja sitten, kun en enää voi, lähden pois. Näin on.

814Voi veli, naisen on häpeä ja kunniatonta tehdä sellaista. Ja minä –minä en tarkoita, sisar… En – en tarkoita sinua, yritän vain sanoa… Meidän seurakunnassamme ei ole jäseniä, ihmiset vain tulevat tänne. Mutta tämä on Jumalan huone, ja me varmasti sanomme ihmisille, etteivät he käyttäisi noita juttuja. Se on… Te tulette vastaamaan siitä tuomiopäivänä. Katsokaas nyt tänne. Ja antakaa hiustenne kasvaa, ymmärrättekö, ja olkaa leidi.

815Siis:

Mutta tätä käskiessäni en kiitä sitä, että kokoontumisenne ei tee teitä paremmiksi, vaan pahemmiksi.

Sillä ensiksikin olen kuullut, että kun kokoonnutte seurakunnankokoukseen, teillä on riitaisuuksia; ja niin edelleen… (Nyt mennään ehtoollispöytään.)

816Kuunnelkaa nyt tätä. Tämän takia enkelien…

817Nyt veli Palmer, en käske sinua tällä nauhalla, sinä saarnaat samaa asiaa siellä, jota minä saarnaan täällä. Sinähän tiedät aivan hyvin, ja olet ollut saarnaaja, tiedät, että tämä on Totuus, veli. Selvä.

818Siis, enkelit tässä ovat “ihminen”. Jos huomasit, veli Palmer, se on kirjoitettu pienellä kirjaimella, “enkeleiden”. Ja Raamattu jatkaa… Hän puhuu miehestä ja hänen vaimostaan, näetkö, tästä on kyse.

819Tällä tavalla ihmiset menevät sekaisin Raamatussa, he sanovat: “Jumala sanoo yhden asian tässä, ja toisen…” Ei, te – te menette asian viereen. Pysykää aivan samassa asiassa, siinä kaikki. Hän puhuu miehestä ja vaimosta.

820Nyt vielä yksi asia, jota haluan kosketella ennen, kuin lopetamme, se vie minulta suunnilleen kaksi minuuttia:

Missä pyhät tulevat olemaan tuhatvuotisen valtakunnan jälkeen? Entä millainen ruumis heillä on?

821Minusta tämä on mitä suloisin kysymys, minä rakastan tätä. Otetaanpa siitä aivan heti selkoa.

822Alussa, Jumala… Mennäänpä takaisin heprealaisopetukseen muutamaksi minuutiksi. Jumala oli tämä suuri suurenmoinen seitsemän värin lähde. Kuinka moni tietää tämän? Näettekö? Kuinka moni tietää, että Jumalalla on seitsemän henkeä? Varmasti, seitsemän henkeä. Ja Karitsassa oli seitsemän silmää, ja niin edelleen, kaikki se liittyy yhteen. Näettekö? Siis, sellainen on Jumala.

823Siis, kun Hän (Logos) lähti Jumalasta, joka oli suuresta lähteestä ruumiiksi, ihmisen muotoiseksi tuleva Jumala; ja se muodosti Logoksen, jota kutsutaan theophanyksi.

824Nyt, jos otetaan theophany, kun katsotaan sitä, se on mies. Nyt jotta me… Siis, silloin olimme alussa. Siis, te ette ymmärrä sitä nyt, mutta te olitte silloin siellä alussa sillä tavalla. Kun ihminen teki… Kun Jumala loi ihmisen kuvaksensa, hän teki hänestä theophanyn. Ja hän vain asetti hänet lihaan… Kun Jumala loi ihmisen omaksi kuvakseen, Hänen kaltaisekseen, oli… 2. Mooseksen kirjassa… Tai 1. Mooseksen kirja 28, uskoisin sen olevan: “Ei ollut vielä ihmistä viljelemässä maata”, ja Jumala oli tehnyt hänet mieheksi ja naiseksi. Näin on. “Ei ketään viljelemässä maata.”

825Sitten Jumala toi ihmisen vähän alemmalle tasolle ja pani häneen eläimellisen elämän, se on tämä ruumis, aivan kuten eläimillä niin, että hän kykeni viljelemään maata, kykeni koskettamaan. Tuo theophany ei kosketa, se ei näe, maista, haista, kuule, nämä meillä olevat aistit. Niinpä Jumala pani ihmisen sinne, että hän koskettaisi ja tuntisi.

826Ja – ja, kun hän kulki Eedenin puutarhan läpi, ensin theophanyna, (kuten Pyhä Henki on täällä nyt kävelemässä täällä), se johti eläimellistä elämää. Se hallitsi kaikkea, muttei voinut viljellä maata, ymmärrättekö? Niinpä Jumala pani hänet lihaan, niin että hän kykeni viljelemään maata. Antoi hänelle hänen viisi aistiansa, viljelläkseen maata ja laittamaan viinitarhat ja – ja niin edelleen ja sitten ihminen näytti vielä yksinäiseltä. Oi, kuinka kaunis kuva.

827Katsokaa, kun hänet tehtiin ensin, hänet tehtiin kahdeksi ihmiseksi yhdessä. Hänet tehtiin molemmiksi, mieheksi ja naiseksi, ihminen tehtiin. Raamattu sanoo, että tehtiin. Jumala loi ihmisen sekä mieheksi, että naiseksi: “Hän loi hänet.” Huomatkaapa nyt, kun ihminen erotettiin theophanystaan ja pantiin lihaan, hän oli – hän ei ollut aivan kokonainen; osa hänen olemuksestaan oli yhä theophany, niinpä se ei näyttänyt menevän oikein.

828Siellä menivät lehmät uroksena ja naaraana, hevoset menivät, ja härät, ja kaikki muutkin pareina. Mutta Adam, hän… se… Näettekö, jotakin puuttui. Mutta juuri tuo kaipuu osoitti, että jossain oli kumppani odottamassa häntä. Ymmärsittekö? Ja juuri nuo ajatukset, että meidän on kuoltava, että olemme huolissamme ja ymmällämme ja kaipaamme Elämää, jossa ei ole kuolemaa osoittaa, että sellainen on odottamassa meitä. Näettekö?

829Ja Adam oli yksinäinen. Ja Jumala, näyttääkseen, etteivät he voineet olla erossa… Nyt aion tulla takaisin tähän samaan asiaan, hetkinen vain.

830Katsokaas, Hän ei mennytkään ottamaan maata ja tehnyt Eevaa, vaan Hän teki alkuperäisestä maasta Adamin. Hän otti kylkiluun hänen kyljestään ja teki hänestä auttajan, se Eeva oli. Hänet tehtiin miestä varten, miehen osaksi. Hän oli osa hänestä alussa, luomisessa, theophanyssa. Hän oli osa hänestä alussa täällä tässä luomisessa. Häntä [Eevaa] ei voitu jakaa eri luomukseksi, hänet piti tehdä siinä samassa luomisessa.

831Juuri siksi Kristuksen ja Jumalan on oltava aivan sama Persoona, se ei voi olla toisin. Jos Hän olisi ollut hyvä mies tai profeetta, Hän ei olisi voinut olla Vapahtaja; Hänen oli oltava Luoja Itse. Mutta Hän on silti vieläkin theophany, ymmärrättehän, samalla tapaa, kuin Hän oli silloinkin.

832Nyt siis ihminen tulee täältä ja hän – hän oli ihmeellinen, ja Jumala rakasti sitä, Hän sanoi: “Kuinka kaunista, antakaamme heidän olla maan päällä ja elää siellä ikuisesti. Siinä kaikki; ikuisuuksiin ja aina ja aina vain. Antakaamme sen vain kasvaa, ja jokaisen kasvin lisääntyä ja kaikkea sellaista. Ja antakaamme ihmisen elää, ja eläinten elää ja kaikkea muuta, iankaikkisesta iankaikkiseen. Näin on hyvä.” Ymmärsittekö?

833Ja sitten synti astui sisään. Ja haluan antaa tämän lausunnon. Monet tekevät kauhean virheen tässä Raamatunpaikassa, ja se on Psalmissa 23. Ihmiset lukevat sen näin: “Vaikka minä vaeltaisin pimeän, kuoleman varjon laakson läpi.” Siis, sellaista ei ole olemassa. Raamattu ei sano, että: “Pimeän varjon laakson… pimeän kuoleman varjon laakson.”

834Se sanoo: “Vaikka minä vaeltaisin kuoleman varjon laakson läpi.” Nythän, ennen, kuin voi olla varjoa, on oltava valo, jotta varjo voi tulla. Ymmärrättekö, Daavid, joka oli profeetta ja voitelun alla, hän ei erehtynyt, hän sanoi juuri Totuuden: “Vaikka minä…” En kävele läpi pimeän laakson “vaan kuoleman varjon laakson läpi”.

835Silloin teillä on oltava jokunen prosentti valoa, jotta varjo voi syntyä. Ja se on sillä tavalla tässäkin. Me olemme luonnollisia ja yliluonnollisia, kumpaakin. Tämä ruumis on kuoleman alainen, ja sen nainen sai aikaan; ei ilman syytä, vaan… Ei Jumalan aikaansaamana, te olette Adamin kopio, Adamin ja Eevan jälkeläinen. Se tekee teidän ruumiistanne “synnissä syntyneen, vääryydessä kehittyneen, tulleen maailmaan puhuen valheita.” Sinä olet kirottu ja tuomittu elämäsi alusta alkaen, ei… aivan, ilman mahdollisuuksia.

836Siis, koska sinussa oleva henki, sinuun luonnostaan tullut, ja luonnostaan tullut sukupuoliyhteyden kautta, miehen ja naisen halun kautta, tuottaa maallisen lapsen. Ja jätäpä tuo lapsi yksin, äläkä opeta hänelle mitään oikeaa, niin hän tekee väärin. Jos et opeta hänelle oikeaa tai väärää, hän valitsee väärän. Sillä hänen luontonsa panee hänet tekemään niin.

837Katsopa pientä lasta, ei tätä pitempi, raivostuu niin; hän yksinkertaisesti… hän – hän vääntelee käsiään ja tulee aivan punaiseksi naamastaan, ja pidättää hengitystään. Takuulla. Mitä se on? Semmoinen on hänen luontonsa. Hän saa sen isältään ja äidiltään, eräskin; hänellä oli tarpeeksi kiukkua tapella moottorisahan kanssa, tai isänsä. Jos näillä ei ollut, hänen isoisällään ja isoäidillään oli. Näettekö, jälkeläinen.

838Niinpä… Sinä synnyit maailmaan. Tulit luonnonmukaisesti, ja sinun koko olemuksesi on musta ja likainen, ja viheliäinen ja kirottu ja menossa helvettiin. Näin on!

839Mutta, kun synnyt uudesti, niin Jumala Valo paistaa tuohon sieluun (halleluja) silloin se ei enää ole pimeä laakso, vaan se on laakso, jossa on varjoa. Täällä voit olla peitetty lihalla, ja jotakin kasvojesi edessä, mutta täällä on riittävästi Valoa. Ja jonain päivänä tuon Valon ja pimeyden täytyy erota toisistaan. Ja, kun silloin tuo Valo loistaa, pimeys pakenee. Ja, kun me lähdemme ollaksemme tuossa ruumiissa, pimeys ja kuolema häipyy, ja me puhkeamme täydelliseen Valoon. Kunnia Jumalalle! Siellä ollaan; ei enää sairautta, ei enää pimeyttä sekoittuneena siihen.

840Tällä hetkellä meillä on molempia, sairautta ja iloa, ja terveyttä ja voimia, ja meillä on elämämme koukerot, ylä- ja alamäkemme ilot ja surut, niin edespäin. Siis, se on vain varjo. Meillä on valoa juuri sen verran, että tiedämme, että on olemassa Valo siellä; me olemme myös vielä ruumiissa, lihassa. Mutta jonain päivänä, Päivä alkaa koittaa. Se tapahtuu silloin, kun kuoleman enkeli astuu jalkansa sänkyymme, silloin, kun lääkäri sanoo, että kaikki on lopussa; ja tämä luonnollinen tulee ulos yliluonnollisesta, ja valo lennähtää takaisin Valoon, ja pimeys palaa pimeyteen. Ja kuolevainen pukeutuu kuolemattomuuteen. Se on silloin, kun katoavaisuus pukeutuu katoamattomuuteen, ja me muutumme ajallisesta luontokappaleesta ajattomaksi luomukseksi. Te ette voi mennä tuonne ulos täydellisessä pimeydessä, teillä on oltava pimeydessä valoa. Olkaa hyvät. Tällaisen ruumiin te saatte.

841Mitäs me teemme? No niin, rakas pyhitetty veljeni, rakas pyhitetty sisareni, ennen maailman perustamista, kun Jumala loi sinut omaksi kuvakseen, tai loi ihmisen omaksi kuvakseen, ja loi vaimon miehen kuvaksi miehen kunniaksi, hän teki sinusta theophanyn. Aivan kuten Hän itse, kun Hän sanoi luomilleen: “Tehkäämme, tehkäämme ihminen omaksi kuvaksemme, kaltaiseksemme, theophanyksi.” Jumala ei siihen mennessä koskaan ollut tullut lihaksi, Hän oli theophanyna.

842Ja Mooses näki. Mooses huusi: “Herra, suo minun nähdä Sinut.”

843Hän sanoi: “Mene ja piiloudu kiven sisään, halkeamaan.” Ja Mooses palasi tuohon halkeamaan; ja, kun Jumala meni ohi salamointi ja jyrinä… Ja, kun Jumala meni ohi, Hän oli kääntänyt selkänsä tällä tavalla.

Ja Mooses sanoi: “Se oli Ihmisen selkä.” Halleluja!

844Kuka Se oli? Melkisedek, joka tuli alas, Saalemin Kuningas, jolla ei ole isää eikä äitiä, ei päivien alkua tai elämän loppua. Se on Hän! Ja Hän tuli alas. Juuri Hän puhui Aabrahamille; kasasi lihallisen pikkuruumiin, tällä tavalla ja [Veli Branham puhaltaa.] hengitettiin siihen, astui siihen, ja tuli alas ja söi vasikkaa, joi lehmästä saatua maitoa, söi hieman voita ja hieman maissileipää. Sekä ne kaksi enkeliä.

845Ja, kun ne poistuivat sieltä, ja kaikkea sellaista vain [Veli Branham puhaltaa.] katosivat ja menivät pois.

846En koskaan tullut ajatelleeksi tuota. Jokin aika sitten täällä, lataamassa kiväärin patruunaa, minulla oli .22 kivääri, se on .220 Swift. Ja te kiväärimies veljet täällä tiedätte. Tuo pieni luoti, se on neljäkymmentäkahdeksan graanin [graani = 0,0648 g] luoti, vain tämän mittainen, tavallinen .22 [pienoiskiväärin] luoti. Se on ladattu melkein .30–06 [hirvikiväärin] patruunapesän paineella. Siis, minä… Tehdas lataa sellaisen ainoastaan neljäänkymmeneenneljään jalkaan sekunnissa. Näin, mutta te voitte panna tarpeeksi… Ladata sen itse jopa viiteentuhanteen jalkaan sekunnissa. Ja – ja toisin sanoen, jos ammuitte… Me ammuimme, yhtenä päivänä, kahteensataan jaardiin [n. 180 m] ja luoti osui maahan, se lensi ennen kuin kivääri edes kajahti. Niin nopea se on.

847Sitten otatte hammastikun (tiedättehän, sen tasaisen pään) ja panette sen ruutiinne ja saatte sen kukkuralleen ruutia, vain noin viisi pientä graania, ja laitatte sen päälle sinne, ja sitten panette luotinne sinne. Seisokaa tässä ja saatte luodin käteenne sekunnissa. Ja ampukaa, sillä tuonne kahdensadan jaardin päässä olevaa metsämurmelia, eikä metsämurmeli ehdi edes liikahtaa. Luoti muuttuu taas alkuperäiseen olomuotoonsa, takaisin kaasuiksi. Tässä on luoti, se on yhteen sekoitettua kuparia ja lyijyä, ja yhdessä sekunnin osasessa, se muuttuu takaisin, ettekä te löydä sitä enää koskaan. Se palasi takaisin sellaiseksi, mitä se oli sata miljardia vuotta sitten, takaisin kaasuiksi. Noiden kaasujen täytyy muotoutua ja tulla taas kupariksi ja lyijyksi, ja niin edelleen, sillä lailla. Noiden kaasujen täytyy vakiintua.

848No, tässä sitä ollaan. Tällä tavalla me olemme täällä, me tulemme ylemmästä olennosta. Alussa me olimme Jumala kuva. Peite ja pimeys estävät meitä tietämästä sitä nyt. Mutta Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että Hän “oli heidän kanssaan ennen maailman perustamista”. Ymmärsittekö? Me olimme! Ette voi tietää sitä nyt, mutta te olitte alussa. “Ja, jos tämä maallinen tomumaja hajotetaankin, meillä on toinen odottamassa!” Halleluja! Ja sitten me muutumme tuoksi theophanyksi, jollaisena me joskus elimme, niin että voimme syödä ja puristaa käsiä. Ja sielut alttarin alla huutavat: “Kuinka kauan Herra?”

849On seitsemän askelmaa, jotka vievät Jumalan luokse, seitsemän Henkeä kun – kun Se tulee alas. Selvä, kun menette Jumalan alttarin alle, he huusivat: “Herra, kuinka kauan? Voimmeko palata takaisin täältä alhaalta?” He ovat täällä alla.

850Jumala sanoi: “Vielä vähän aikaa, kunnes teidän lähimmäisenne kärsivät saman, minkä te olette kärsineet.” Näettekö?

851Ja sitten sielut palaavat takaisin, ja heistä tulee taas naisia ja miehiä, ja elävät ikuisesti, kun kaikki pimeys ja kuolema ja sairaus ja pimeyden suru on hävinnyt; enää ei ole varjoa, on aivan varmasti auringon valo!

852Kuunnelkaas. Tässä se on. Annetaanpa tulla niin pimeä, kuin vain haluaa; ei voi tulla kovin pimeää ennen kuin aurinko on murskannut, joka hitusen pimeydestä. Pimeys ja valo eivät voi elää kauaa yhdessä. Kun… Mikä on kaikkein voimakkain? Sehän on valo. Ja, kun valo loistaa, pimeä pakenee. Aamen. Ettekö olekin iloisia? Ettekö ole onnellisia siitä, että tiedätte? Epäilemättä, ei ole minkäänlaista varjoa missään. Mutta tämä siunattu Valo, joka on sydämissämme tällä hetkellä, jokin todistaa siitä vastauksena: Jumalan Poika, Jumalan voima.

853Ja me kävelemme täällä, katsokaapa, kun Pyhän Hengen voima tulee alas ja menee kokoukseen, ja sanoo: “Te olette neiti se-ja-se, te teitte tietyn jutun, tietyssä paikassa. Tämä on vaivannut teitä jo pitkään, mutta NÄIN SANOO HERRA: ‘Nouskaa jaloillenne, olette parantunut.’” Ja rammat ja sokeat nousevat jaloilleen. Ja ihmisen varjo, jonka syöpä on syönyt, nousee jälleen elämään ja uuteen terveyteen.

854Ei epäilystä, Jeesus sanoi: “Niitä asioita, joita minä teen, myös te tulette tekemään.” Hän sanoi myös: “Minä en tee mitään, ennen kuin Isä näyttää minulle.”

855Mistä on kyse? Kyse on Valosta, joka on tullut sekoittumaan tähän pimeyteen, näettehän, pelastamaan meidät. Tajusitteko mitä tarkoitan?

856Siis, jonakin päivänä palataan vain takaisin sinne, ja sitten, kun theophany tulee taas kuolemattomaksi lihaksi, kuten se oli alussa, silloin Jeesus tulee, ja Jumala… kun Kristus on yksi. Kristus tulee istumaan valtaistuimella, ja kaikki ihmiset ovat inhimillisiä. Kristus tulee olemaan Daavidin valtaistuimella, ihminen Herra Jeesus; eikä kuole enää koskaan. Emme koskaan enää kuole, emme koskaan ole sairaita, meillä ei ole enää surua, ja me elämme tuhannen vuoden ajan.

857Ja, kun nuo tuhat vuotta ovat kuluneet täällä maan päällä, paholainen ilmestyy uudelleen; ja seuraa toinen ylösnousemus, väärien ylösnousemus. Sitten kootaan suuri armeija kuin meren hiekkaa, ja ne nousevat ympäröidäkseen pyhien leirin, ja kun näin tapahtuu, Jumala antaa sataa tulta ja tulikiveä taivaasta, ja tuhoaa heidät.

858Ja Johannes sanoi: “Ja minä näin uuden taivaan ja uuden maan; sillä ensimmäinen taivas ja ensimmäinen maa ovat kadonneet, eikä merta enää ole. Ja minä, Johannes näin pyhän kaupungin, uuden Jerusalemin, laskeutuvan Jumalasta, taivaasta valmistettuna kuin morsian, miehellensä kaunistettu.” Siinä näette!

859Hän sanoo siinä: “Vaimo… Karitsa ja morsian tulevat olemaan siellä ikuisesti.” Siellä tulee olemaan uusi maailma, miljoonia ja miljoonia neliömaileja. Voi että! Kaupunki, Raamattu arvioi Kaupungin viidentoistatuhannen neliömailin suuruiseksi. Se on viisitoistatuhatta mailia pitkä, viisitoistatuhatta mailia leveä ja viisitoistatuhatta mailia korkea. Tämä on Raamatun antama tarkka kuvaus kaupungista. Eipä ihme, että merta ei enää ole, sille ei ole enää paikkaa.

860Oi, siellä tulee olemaan niin kaunista! Ja siellä, siellä on lähde aivan Jumalan valtaistuimen luona, joka virtaa valtaistuimen editse. Siellä on puu molemmilla puolilla… Elämän virran molemmilla puolilla. Ja tuossa puussa on kahdentoista erilaiset hedelmät, ja se antaa hedelmänsä joka kuukausi.

861Siellä ovat nuo kaksikymmentä neljä vanhinta. Siellä on morsian. Siellä ovat nuo neljäkymmentäneljätuhatta, temppelieunukkia. Voi veli, me olemme menossa todella jonnekin! Asiat ovat aivan edessämme. Nuo neljä… Nuo kaksikymmentäneljä vanhinta. Nuo sata ja neljäkymmentäneljätuhatta eunukkia. Morsian istuu Kristuksen kanssa. Oi, puhukaapa… Kotini, rakas Kotini! Aamen.

862Kun ajattelen, että minulla on etuoikeus olla menossa sinne, ja teillä on oikeus olla matkalla sinne. Ja miksi valitsisitte kävelyn tässä pimeydessä, ja olla näkemättä Valoa, ja kuolla ja mennä kaaokseen ja tulla ei miksikään? Sillä, kun Valo ottaa ylimmän valtansa, ei pimeydelle ole enää paikkaa. Yrittäkääpä löytää, minne pimeys menee, kun Valo tulee. Näin tapahtuu kun, kun kaikki on palannut Jumalan tykö. Sillä, pimeydellä on alku, ja pimeydellä on loppu. Jumalalla ei ole ollut alkua eikä ole koskaan loppua. Niinpä, eräänä päivänä, koko paheellinen maailma ja kaikki sen synnit ja kauneus, niin kutsuttu, ja kaikki sen fantastisuudet ja sensaatiot, ja kaikki loisto ja kaikki tulee haihtumaan olemattomiin eikä sitä enää ole. Sitä ei enää tule olemaan, ei enää ajatustakaan siitä! Sanotaan jopa: “Se ei enää tule muistoonkaan.”

863Mutta Herran siunatut tulevat olemaan aina Hänen kanssaan. Meillä on samanlainen ruumis kuin Hänen kirkastunut ruumiinsa; ja elämme Hänen kanssaan, ja syömme Hänen kanssaan, ja istumme Hänen kanssaan, ja olemme Hänen kanssaan ikuisuudesta ikuisuuteen ja iäisiin aikoihin; ja iankaikkiset ajat pyörivät loppumattoman maailman kanssa.

864Ja tänä iltana valinta on teidän. Jos ette ole valmistautuneet kohtaamaan tuota paikkaa, ei ole väliä sillä, kuinka paljon käytte seurakunnassa, kuinka hyvä jäsen olette, olette kadotettuja siihen asti, kunnes Kristus on antanut teille uuden elämän sinne pimeyteen, jossa te kävelette. Voitte olla uskonnollisia. Uskonnollinen, kuunnelkaahan ystävät, uskonto on älyllisyyttä. Näettekö? Kaikilla Kainin lapsilla on aina ollut uskonto. Noilla juutalaisilla oli uskonto, kun Jeesus tuli, mutta he hylkäsivät pelastuksen.

865Te saatatte olla hyvinkin uskonnollisia tänä iltana. Voitte olla presbyteeri, metodisti, helluntailainen, nasarealainen, Pilgrim Holiness. Voit olla tunnontarkka; käydä seurakunnassasi ja todistaa, voit laulaa ja huutaa ja ylistää Herraa, voit antaa kymmenyksesi seurakunnalle, voit kohdella lähimmäistäsi oikein, sillä ei ole mitään tekemistä ikuisen määränpääsi kanssa. Kain noudatti joka hitusta tuosta. Varmasti.

866Raamattu sanoo, että “nisu ja luste kokoontuvat yhteen”. Tuo kunnon pikku vehnäporukka, isoaa sadetta, ja kanervatkin. Kun sade tulee, kanervat ovat yhtä iloisia saadessaan sadetta kuin vehnäkin. “Mutta hedelmistään heidät tunnetaan.”

Rukoilkaamme nyt, kun tutkitte hedelmiänne:

867Siis, Isä, Jumala, hankalia kysymyksiä on ollut täällä tänä iltana. En ehkä ole osannut oikein; mutta parhaan tietoni mukaan; Sinä tunnet sydämeni. Rukoilen, Jumala, että otat sen vastaan. Ja nyt, ehkä, joissakin näistä kysymyksistä, jos en ole vastannut oikein, puhu Sinä silloin ihmisten sydämille, ja tee Sinä ne sellaisiksi, kuin niiden tulisi olla. Tunnen, että sinä käskit minua. Mutta, jos olisin ollut väärässä, anna minulle anteeksi.

868Ja minä rukoilen, Jumala, että jokainen näistä ottaisi nämä asiat sydämeensä, ja pohtikoot he niitä ja ajatelkoon tähän tapaan: “Kyllä, seurakunta on olemassa, nämä asiat ovat olemassa. Näin Raamattu sanoo.”

869Kenties naiset, Herra, en tarkoittanut mitään henkilökohtaisesti kehottaessani heitä. Mutta, Jumala, minä – minä rakastan sisariani, ja sinä tiedät sen Isä. Sinä tiedät, mitä ajattelen heistä. Mutta seistä tässä sanomassa heille jotakin väärää, olisin pettäjä heille. En haluaisi olla sisarieni pettäjä. Haluan kertoa heille Totuuden. Ja, Isä, minä otan sen suoraan Sinun Sanastasi.

870Ja nyt en ole tuomitsemassa veljiäni, mutta Herra, sanon, että he ovat olleet väärässä salliessaan näitä asioita. Ja, jos nainen käsittää toisin, ja menee tekemään, niin se on hänen asiansa, paimen ei ole syypää.

871Abba, Isä, nämä asiat ovat Sinun Sanasi, ja he ovat Sinun. Puhu Sinä nyt ihmisten sydämille. Minä jätän heidät kaikki Sinun haltuusi. Minä näen, mitä Sinä olet tehnyt, Isä; Tiedäthän Sinä, puhu jokaiselle sydämelle. Me pyydämme sitä Kristuksen Nimessä.

Ja päämme painettuina:

872Kohottaisiko joku kätensä, sanoisi: “Veli Branham, muista vain minua, että voisin olla täydellinen voittaja, ja voisin viimeisenä päivänä pitää hääpukua, ja olla Kristuksen kanssa.” Kohottaisitteko kätenne, ja sanoisitte: “Rukoile puolestani.”

873Pitäkää vain kaikki päänne painettuna nyt, ja ainoastaan kumartukaa. Jumala siunatkoon teitä, oikein hyvä. Siellä, Jumala siunatkoon sinua, sisareni; ja veljeni myös, kohotatte kätenne. Oikein hienoa.

874Nyt, Isä, Sinä näet heidän kätensä. (Tiedän, että joskus ajattelette: “No, vain sellainenko pikku rukous.”) Jumala, ajattelen tuota äitiä, joka sanoi eilen: “Vain sellainen pieni rukous hänen kotonaan tuona päivänä, kun tuo poika oli kuolemaisillaan, kolme viikkoa elinaikaa, tuo pahanlaatuisuus aivoissa, ja joka nyt muutti asiat.”

875Ajattelen Hiskiaa, joka käänsi kasvonsa seinään päin ja itki: “Herra, rukoilen Sinua, ole minulle armollinen. Huomaa minut, sillä olen vaeltanut edessäsi ehyellä sydämellä.” Se muutti kuoleman elämäksi.

876Yksi Jumalan Pojan huuto: “Lasarus, tule ulos!” Ja kuollut mies tuli ulos.

877Oi, Jumala. Sinä sanoit: “Puhu, pyydä, ja se annetaan. Kun sanotte jotakin, uskokaa, että se, mitä sanotte, tapahtuu, te saatte sen, mitä sanotte.”

878Nyt, Isä, minä rukoilen, että jokainen, joka nosti kätensä, saisi sen, minkä takia he nostivat kätensä. Ja olkoot he siunattuja. Ja Jumala, rukoilen, että Sinä auttaisit sisariamme, että heistä tulisi… Suo heidän käyttäytyä niin, ettei Saatana television ja True Stories lehtien ja niin edelleen, kautta, joita on kohdeltu liian löyhämoraalisesti, ja sensuroimattomat ohjelmat, kuinka tuo törky ja hävyttömyys televisiossa ja niin edespäin, joka… Voisi olla instrumentti voittaa miljoonia sieluja Sinulle, mutta miten niitä ei sensuroida, lähetetään kaikkia näitä vanhoja likaisia juttuja joita… Voi, mikä sääli! Ja tietää, että Saatanan henki on tullut sisään ja sisarten keskuuteen, ja yrittävät saada heidät muodikkaiksi ja pukeutumaan tuolla tavalla.

879Ja mehän ymmärrämme, että… veljissämme, myös, Herra, että kuinka he käsittävät voivansa tupakoida ja juoda, ja käyttäytyä huonosti, ja silti olla kristittyjä koska he sanovat “uskovansa”. Anna heidän tietää, että “Saatana uskoo myös”. Eikä hän ole pelastettu, “hän uskoo ja vapisee”.

880Ja nyt, Isä, että Sinä olisit armollinen meille kaikille, ja antaisit anteeksi meidän syntimme, ja ehkä jotkut eivät nostaneet kättään, oi, Jumala, ole armollinen. Olkoon seuraavalla mahdollisella kerralla, voikoot he nostaa kätensä.

881Olemme valmistautumassa ottamaan ehtoollista, Herra. Anna anteeksi meidän rikkomuksemme ja mennyt elämämme. Ja suo meidän saada ottaa vastaan Sinun siunauksesi, sillä me pyydämme sitä Jeesuksen nimessä. Aamen.

882Herra siunatkoon teitä! Anteeksi, että olen pitänyt teitä tällä lailla. Mahtaakohan, juuri ennen ehtoollista, olisiko täällä ketään tulossa rukoiltavaksi, haluaisi, että hänen puolestaan rukoillaan, niin olisimme iloisia, jos voisimme tehdä sen tällä kertaa, jos täällä on joku, jonka puolesta rukoiltaisiin.

883Selvä, veli, toisitko hänet suoraan tänne ylös, se olisi hyvä. Ja hetki vain, ja sitten me aiomme päättää. Ja sitten, kun olemme päättäneet, niin ne, jotka haluavat jäädä ehtoolliselle, voivat jäädä. Mutta nyt tarjoamme mahdollisuutta rukoukseen sairaiden puolesta. Mitä Raamattu sanoo?

884Jos tuo veli ei kykene nousemaan ylös… Ei se mitään, antakaa hänen istua siellä, me tulemme hänen tykönsä. Ei se mitään, antakaa hänen istua vain siellä. Ja me tulemme alas rukoilemaan hänen puolestaan. Se on ok. Selvä, herra, antakaa hänen vain istua siellä. Hänen on raskasta seistä täällä, no, tulemme mielellämme hänen luokseen.

885Nyt haluaisin vähän mainita, rakas ystäväni. Ymmärrättehän, minä – minä tiedän, että Herra on todistanut tämän uudelleen ja uudelleen, niin monta kertaa. Näettekö? Minusta ei ole oikein saarnaajaksi, ei minulla ole koulutusta ja niin edelleen. Minä rakastan Herraa Jeesusta, Jumala tietää, että rakastan Häntä. Mutta erästä asiaa minut kutsuttiin tekemään, rukoilemaan sairaitten puolesta. Uskotteko sen? Jo ennen, kuin edes tiesin tuosta lahjasta, kävin ulkona täällä sairaalalla; ja muistan hoitajien sanoneen: “Nyt sinä tulet paranemaan.” Ymmärrättekö? Ja vain jotakin, että Jumala on ollut niin armollinen pitäessään arvossa rukoustani ihmisten puolesta.

886Luulen, tänä iltana, että jos minut olisi kutsuttu, juuri kokonainen maailmanlaajuinen tuulenpuuska kaikkialle maailmaan. Ja sanotaan, ja jokainen, jonka puolesta veli Branham on rukoillut, tulisi tänne, haluaisin teidän vastaavan Yhdysvaltojen hallitukselle kirjeellä. Ja siitä tulisi maailmanlaajuinen lähetys. Luulisin, ehkä neljä tai viisi miljoonaa ihmistä vastaisi kutsuun, jos tietäisi siitä. Näettekö?

887Ja nuo ihmiset, tai jotkut heistä ovat olleet jo kuolleita, lääkärin voitelemia, ja – ja hautausurakoitsijan. Jotkut ovat kuolleet onnettomuuksissa, jotkut kuolleet luonnollisen kuoleman. Jotkut ovat sokeita, rampoja, ontuvia, vääntyneitä, kiusattuja, mieleltään… Sairaaloissa, tietämättä siitä, että me olimme sairaalassa rukoilemassa heidän puolestaan. Tuoneet heitä sisään, täytyi ottaa heidät vastaan. He ovat taistelleet tiensä perille, ja hakanneet itsensä kappaleiksi, tietämättä edes, missä hän on. Viiden minuutin päästä, ovat normaaleja, suloisia, rakastavia ihmisiä, ja tervejärkisiä lopun elämäänsä. Näettekö?

888Se on… Mitä se on? Ei ole kyse veli Branhamista. Se on Jeesus Kristus. Hän lähetti minut rukoilemaan sairaitten puolesta. Tämä on nyt juuri sitä. Sillä ei ole ollut liiemmälti menestystä Jeffersonvillessä, koska, tässä on syy. Siis, haluaisin teidän tietävän, että jotkut minun parhaista ja läheisimmistä ystävistäni ovat juuri täällä tässä kaupungissa. Vaikka itse kaupunki, kaupungin asema, en pidä siitä. En pidä sen sijainnista, en ole koskaan pitänyt; kun olin pieni poika, istuin, luin historiankirjojani, sanoin: “Jonain päivänä lähden täältä.” Ymmärrättekö?

889En pidä Jeffersonvillestä, se on suota, se on täällä alhaalla. Se on todella soista, ja – ja se on tosi paha. Menkääpä tänne Spickert Knobsin huipulle tai jonnekin, ja katsokaa New Albanyyn ja Jeffersonvilleen päin, jos haluatte nähdä. Katsokaapa, jopa lääkärit sanovat nykyään, että “tämän laakson ihmisille tulee anemia sen olosuhteiden takia”.

890Pikku rouva täältä, rouva Morgan, parani syövästä, vei koiransa täällä klinikalle, ajatellen, että, sillä oli syyhy. Tiedättekö mitä se oli? Colgaten sakat ja ruohoissa olevat jutut, kun se meni niiden läpi. Se on mitä epäterveellisin paikka.

891Eräs kaveri oli armeijassa, tuli tänne ja sai… Hänellä on astma. Hän meni tuonne Floridaan ja hänen silmänsä tulivat todella mustiksi, ja hän meni lääkärin tykö ja sanoi: “Tohtori…”

892Lääkäri sanoi: “Olet ollut tappelussa eikö vain?”

893Hän vastasi: “Ei herra, en ole ollut.”

894Jos haluatte tietää kuka hän on, hänen nimensä on Herby. Siis, voisinpa jopa kuvitella… Hän on Union National Pankissa, New Albanyssa. Hän on kassanhoitaja. Menkää sinne katsomaan kaveria, nimeltä “Herby”, kysykää häneltä.

895Ja hän sanoi… Hän meni, hän sanoi: “Tohtori”, hän sanoi, “minulla on poskiontelontulehdus.”

896Ja hän tutki häntä, ja sanoi: “Näin on.” Hän sanoi: “Kuvittelin, että olet ollut tappelussa.” Hän sanoi: “Poika, missä sinä asut?”

897Hän vastasi: “Ehkä tiedättekin sen paikan”, hän sanoi, “asun pikkukaupungissa vastapäätä Louisvilleä, Kentuckyssä, nimeltä New Albany, Indianassa.”

898Hän sanoi: “Tarkoitatko sanoa minulle, että olet saanut poskiontelovaivan tulemaan pois tuolla suolavedellä täällä Miamissa?” Hän sanoi: “Jos voisit elää Jeffersonvillessä, Indianassa, tai New Albanyssä Indianassa, voisit asua missä tahansa maailmassa mihin Yhdysvaltain armeija lähettää sinut.” Siinä kaikki. Ymmärrättekö?

899Se on kaikkein epäterveellisin paikka maailmassa, jonka minä tiedän, jollei se sitten ole jokin malariasuo. Näettekö? Ja minulla –  minulla – minulla – minulla on sentään ystäviä täällä.

900Katsokaas tänne, Minä voin vain mennä ja kutsua heitä tällä tavalla. Katsokaa tohtori Sam Adairia, ystävääni. Hyvä, on Mike Eagen, istumassa tuolla. Oi, että, kuinka monta voinkaan nimetä! Oikeasti satoja todella hyviä tovereita, vanhoja kavereita, joiden kanssa olen kaveerannut… Ei väliä, kuinka monta uutta ystävää löydän, mikään ei vie vanhan kaverin paikkaa. Tehän tiedätte sen.

901Minun vanha äitini istuu tuolla takana, ei enää montakaan päivää maan päällä, hän käy kuudetta kymmentään. Tuolla on vaimoni äiti, seitsemänkymmentä, täyttää seitsemänkymmentäyksi; istuu täällä jossakin, uskoisin, tänä iltana. Ja tuolla, antakaa hänen olla. Isäni on haudattu tänne; vaimo haudattu tänne Walnut Ridgeen; ja lapseni makaa tuolla. Ymmärrättekö mitä tarkoitan?

902Minä – minä – minä en pidä… Minä – minä – minä – minä en halua pysyä täällä, ja uskon, että kohta, piakkoin, minun on lähdettävä. Ymmärrättekö, koska se on tullut minulle, sanon tämän saarnastuolin yli ja Raamattuni yli, lakkaamatta.

903Kun kerroin vaimolleni, kun sain rahat pappilan rakentamiseen, jonka annoin takaisin tälle seurakunnalle… Tämä seurakunta omistaa tuon pappilan; menkää ja tutkikaa eikö se olekin. Näettekö, en ottaisi sitä itselleni.

904Nyt, kun olin rakentamassa sinne, Meda sanoi: “Minä haluan jäädä tänne äitini takia.”

905Minä sanoin: “Rakkaani, juuri niin varmoja kuin me olemmekin, me tulemme katumaan sitä. Siitä ei tule mitään. Jumala sanoi: ’Erottautukaa’, minun on tehtävä niin.

906Hän [Meda] sanoi: “Mutta minun äitini!”

907Minä sanoin: “Minun äitini myös. ’Mutta se, joka ei luovu omastaan, ja seuraa Minua, ei ole sen arvoinen, että häntä kutsuttaisiin omakseni.’ Ja se on totta.”

908Jonain päivänä, pian, tunnen, että minun on muutettava pois, se tarkoittaa mennä pois. Mutta tässä on syy, kokoukset eivät toimi täällä. Se ei toimi niin kuin toimii missä muualla tahansa, ja jokainen, joka on ollut kokouksessa, tietää että tämä on totta, koska se tapahtuu täällä minun kotikaupungissani. Siinä se.

909Jeesus sanoi saman asian, kun Hän tuli.

910Ihmiset sanoivat: “Kuka tämä kaveri on? Eikö se ole puusepän poika tuolta? Mitäs koulua hän on ikinä käynyt? Mistä hän on saanut tämän oppinsa. Siis näytäpäs nyt kun… Sinä sanoit tekeväsi ihmeitä täällä. Se, mitä teit Kapernaumissa, anna meidän nähdä sinun tekevän täällä.

911Jeesus sanoi… “Hän ihmetteli heidän epäuskoansa.” Hän kääntyi ja sanoi: “Totisesti, totisesti, minä sanon teille, profeetta ei ole ilman palkkiota muualla, kuin hänen ollessaan omien ihmistensä keskuudessa ja omassa maassaan.” Onko näin?

912Ja me tiedämme… Katsokaa… Ottakaapa Finney, ottakaa Sankey, Moody; ottakaa John Wesley, ei koskaan menestynyt siinä, ymmärrättekö, ennen kuin hän jätti maansa. Katsokaa – katsokaa Moodya. Kun Moody, bostonilainen suutari, ei voinut mennä ollenkaan, hän tuli Chicagoon, ennen kuin tuli kuuluisaksi. Ymmärrättekö? Hänen oli päästävä irti omistaan. Teidän on aina tehtävä niin.

913Mutta, nyt, tässä, Jumala vastaa rukouksiin, jos te unohdatte William Branhamin; ymmärrättekö, jos unohdatte, että William Branhamilla olisi mitään tekemistä tämän kanssa, vain yksi, joka seisoo ja rukoilee puolestanne. Kyse on Jeesuksesta Kristuksesta, joka on jo tehnyt sen, mitä sinä pyydät tekemään sinun hyväksesi, jos vain uskot sen. Ymmärrättekö? Tällä ei ole mitään tekemistä… Minulla ei ole mitään tekemistä tämän kanssa, vain todistan. Mutta näennäisesti noustuani täältä sinun kanssasi, ja sinähän tiedät jokaisen minun heikkouteni, jokaisen virheeni… Ja tiedät, mitä Jumala on tehnyt, juuri tässä kaupungissa.

914Tämä kaupunki, tuomiopäivänä, maksaa kalliin hinnan jonakin päivänä, sillä täällä on tapahtunut satoja ja satoja merkittäviä parantumisia juuri täällä. Näin on, juuri täällä. Ihmeitä ja merkkejä ja enkelin ilmestyminen tuolla, ja paperien lennähtäminen ja kaikkea. Eivätkä ihmiset vieläkään… Mistä se johtuu?

915Nyt, jonakin päivänä, minä lähden täältä. Mietin: “Mikähän mahtaa olla loppuni?” Onko kaikki ohi? Oliko se tässä? Olen neljäkymmentäkahdeksanvuotias. Onkohan kaikki lähes lopussa? Mietin onkohan näin.

916    Katsokaa, miksei maailma käsitä tuota kuvaa tuolla? Mikseivät ihmiset ymmärtäneet sitä tuota pikaa? Mikseivät he käsittäneet näitä muitakaan asioita? Mikseivät he käsittäneet näitä profetioita ja asioita? Tiedättekö, he eivät voi sitä nyt, mutta eräänä päivänä, minä jätän maailman, ja kun lähden, ihmiset tunnistavat Sen. Jotkut teistä nuorista ymmärrätte sen, kun minä olen poissa. Ymmärrättekö? Mutta Jumala ei ole sallinut sen tapahtua nyt.