57-1002 KYSYMYKSIÄ JA VASTAUKSIA HEBREALAISKIRJEESTÄ, OSA II
(Questions And Answers On Hebrews #2)
Jeffersonville, Indiana, USA, 2.10.1957

303    Haluan ensiksi kiittää jokaista teitä, jotka saitte sanan rukoilla vaimoni puolesta. Hän on ollut hyvin, hyvin sairas. Me emme tienneet mitä se oli, emmekä tiedä mitä tapahtui, se oli vain ankaraa oksentamista ja käytännöllisesti katsoen tajuttomuuden tila, ja kuumetta oli noin 43°, joten meidän täytyi pitää hänet kiedottuna jäähuopiin. Mutta nyt hän on kokonaan kunnossa. Kuume on kokonaan poissa ja hän on kunnossa. Niinpä hän on nyt hirvittävän heikko, ja oletan, että hänen painonsa putosi noin viisi kiloa. Tänä iltana hän nieli ensimmäisen ruokapalansa sunnuntain jälkeen. Ja niinpä hän on ollut hyvin sairas, ja me luotimme Herraan hänen puolestansa, ja Hän toi hänet lävitse. Nyt me haluamme pyytää teitä jatkamaan rukoilemista, että hän saisi voimansa takaisin.

304    Ja nyt, tänä tulevana viikonloppuna, jos Herra tahtoo, minun täytyy mennä Miamiin. Vanha ystäväni, veli Bosworth, on menossa Kotiin, ja hän on nyt lähes satavuotias. Ja hän soitti minulle ja sanoi: “Veli Branham, tule tapaamaan minua heti, haluan kertoa sinulle jotakin ennen kuin menen.” No niin, uskon, että hän haluaa rukoilla puolestani ja laskea kätensä minun päälleni ennen lähtöään, tiedättehän.

305    Ja toivon voivani päättää päiväni samanlaisessa maineessa kuin F.F.Bosworth. Kaikista miehistä, jotka tunnen maailmassa, jokainen, jonka koskaan maailmassa olen tavannut, en ole koskaan tavannut miestä, jonka kaltainen olisin halunnut olla niin kuin F.F.Bosworthin; tarkoitan saarnaajana. En ole koskaan kuullut yhdenkään henkilön, maailmanlaajuisesti, sanovan mitään F.F.Bosworthista, muuta kuin “kristitty” ja “todellinen veli”.

306    Eroamiset jättävät jälkeemme jalanjäljet ajan hiekalle. Hän on ihmeellinen veli, ja hän on nyt todella vanha, lähes satavuotias. Niinpä hän on menossa Kotiin, siinä kaikki, ja hän kertoi minulle, että hän tiesi lähtevänsä, ja nyt hän vain odottaa sitä. Hän sanoi, että suloisin aika hänen elämässään on juuri nyt, kun hän odottaa sitä. Mutta hän sanoi tietävänsä, että hän oli menossa.

307    Minä sanoin: “Minun oletetaan menevän Michiganiin tällä viikolla, veli Bosworth.”

308    Ja hän sanoi: “Mutta älä viivy liian pitkään, veli Branham, minä en voi kestää paljon pidempään. Olen tulossa heikommaksi koko ajan.”

309    Niinpä hän on ollut liiaksi ystävä minulle, että jättäisin menemättä. Jos minun täytyy lentää sinne, silloin lennän myös takaisin, ja voin ehtiä takaisin aikaisintaan sunnuntai-illaksi; jos en mene lentäen, silloin minun täytyy ajaa sinne, ja se ehkä ottaa hieman pidempään.

310    Ja rukoilkaa veli Bosworthin puolesta. Rukoilkaa vain, että Jumala, kun Hän ottaa tuon vanhan patriarkan, lähettäisi tuliset vaunut noutamaan hänet. Minä rakastan häntä, hän on ollut minulle kuin isä.

311    Eräs toinen vanha mies, hän ja veli Seward… Minä olen jotenkin puolueellinen vanhoja ihmisiä kohtaan, minä rakastan heitä. Ja vanha veli Seward, hän myöskin nukkui pois samalla tavoin. Tietenkään veli Seward ei ollut aivan niin vanha kuin veli Bosworth.

312    Ja rukoilkaa veli Bosworthin puolesta. Kaikki ei ole ruusuilla tanssimista, mutta se on… Hän tarvitsee rukouksianne, mutta ei niinkään paljoa minkään muun puolesta kuin, että Jumala antaisi hänen mennä rauhassa.

313    Ja sitten me myös haluamme muistaa, jos Herra suo, me hautaamme yhden ystävistämme tästä seurakunnasta, veli Sol Coatesin. Hän on ollut täällä usein, hän työskenteli postissa vuosi kausia. Hän kuoli täällä Veteraanien sairaalassa yhtenä yönä. Veli Cox ja minä menimme katsomaan häntä, kun hän oli hyvin huonona. Ja hän on nyt mennyt, kristittynä. Ja veli Neville ja minä toimitamme hautauksen Cootsin ruumishuoneelta, huomenna kello yhdeltä. Neville trio tulee laulamaan; ja me jaamme hautauspalveluksen, veli Neville ja minä. Se on siksi, että emme tienneet, miten tehdä järjestelyt, Medan vuoksi. Niinpä sitten, hänen hautajaisensa tulevat olemaan huomenna kello yhdeltä, Cootsin hautaustoimistossa.

314    Ja sitten kello kahdelta perjantaina, haudataan herra Wheller. Me kutsuimme häntä Pod Weeleriksi; olen unohtanut hänen oikean nimensä. Tiedättehän, näin sen sanomalehdestä, enkä tiennyt kuka hän oli, ennen kuin minulle kerrottiin siitä. Hän asui naapurinamme useita vuosia, ja hän on juuri nukkunut pois. Hän oli juuri yhtenä iltana täällä kirkon edessä, ja minä yritin saada häntä tulemaan sisälle. Se oli noin kolme viikkoa sitten, ja minä yritin taivutella häntä tulemaan sisälle kirkkoon. En usko hänen käyneen missään kirkossa, tai tunnustaneen mitään uskontoa, vaikka hänellä onkin poika, joka on baptistisaarnaaja. Mutta hän ei tunnustanut mitään, niin pitkälle kuin tiedän, ja hän on nyt mennyt kohtaamaan Jumalaa. Se tulee olemaan perjantai-iltapäivällä kello kahdelta Cootsin hautaustoimistossa. Myös niissä hautajaisissa tulee Neville trio laulamaan.

315    Niinpä, jos joku haluaa osallistua näihin tilaisuuksiin, se on huomenna kello yhdeltä. Ja toinen on perjantaina kello kahdelta, Cootsin hautaustoimistossa.

316    Ja nyt, sunnuntaiaamuna… Sunnuntaina tulee olemaan radiolähetys, ja veli Neville luultavasti antaa teidän tietää silloin, jos meillä voi olla parantamiskokous sunnuntai-iltana, tai mihin aikaan tulemme takaisin, jos lennän Floridaan katsomaan veli Bosworthia. En oikein tiedä kuinka voin lähteä hänen luotaan, hän on sellainen kallis vanha ystävä. Ja se on luultavasti viimeinen kerta, kun tapaamme tämän maan päällä, jos Herra sallii sen. Minä en oikein tiedä voinko jättää häntä heti tai en; enkä minä haluaisi jättää häntä, mutta, tehän tiedätte kuinka se on, kun teillä on niin paljon asioita, joita teidän tulee tehdä.

317    Nyt on jotakin jota haluaisin sanoa, kun täällä ei ole liian monia ja ihmiset ovat ystäviäni.

318    Olen iloinen nähdessäni sisar Smithin siellä. Se on ensimmäinen kerta, kun näen hänet pitkään aikaan. Kuinka voit, sisar Smith? [Sisar Smith puhuu.] Benton Harborissa, toivon pääseväni käymään sinne joskus. Se on hienoa. Uskon, että näin sinut viimeksi hautajaisissa Louisvillessä. Muistan sisar Smithin oikein hyvin… Kuinka meillä oli tapana noutaa hänet kuorma-autolla mennessämme kirkkoon. Vanha pressu riippui siellä takana, ja lokasuojat läpyttivät ylös ja alas, ja oli kylmää; ja minä istuin toinen jalka ulkona astinlaudalla. Oi, paljon on vettä virrannut joessa sen jälkeen, sisar Smith. Kyllä vaan. Mutta me kiitämme Herraa noista kalliista muistoista, ja yhä me rakastamme Häntä.

319    Yksi asia, joku saattaa ihmetellä… Keskustelin veli Fleemannin kanssa täällä ulkona kadulla. Ja joku on sanonut: “Niin pian kuin kokous on ohitse, niin mikä saa veli Branhamin lähtemään pois niin nopeasti?”

320    Tässä on syy siihen, minun vaimoni on yksinään. Näettehän? Ja jos minä alan keskustelemaan, tulen puhumaan puoli yötä, ja hän on siellä odottamassa yksinään suurimman osan ajasta. Siksi lähden niin kiireesti, päästäkseni takaisin hänen luokseen yöaikaan; koska, jos alan puhumaan, puhun liian pitkään. Keskustelen kunkin kanssa ehkä puoli tuntia, koska en voi vain kulkea heidän ohitseen ja sanoa: “Kuinka sinä voit tänä iltana? Kuinka sinä voit? Ja kuinka sinä voit?” Minä en tee sitä. Minä pysähdyn keskustelemaan; ja sitten joku alkaa puhua jostakin asiasta, ja niin olen siellä kokonaisen tunnin. Näettekö? Ja koska vaimoni valvoo odottamassa siellä, niin se on syynä siihen. En halunnut teidän ajattelevan, että se olisi siksi, etten halunnut tavata ystäviä ja puristaa heidän käsiään ja ilmaista yhteyttämme, ja niin edespäin, vaan se oli vain sen tapainen asia.

321    Niinpä olkoon nyt jokainen rukouksessa sairaiden ja ahdistettujen puolesta.

322    Ja rouva Harveyllä on kaikki nuo vaikeudet, kyllä vaan. Minä en näe… Niin pitkälle kuin tiedän, täällä saattaa istua joku lääkäri. Ja jos olen väärässä puhuessani sen täältä puhujanlavalta, niin antakoon Jumala sen minulle anteeksi. Mutta uskon, että Jumala on pitävä nuo lääkärit vastuussa siitä, mitä he ovat tehneet tuolle naiselle. Minä uskon leikkaukseen, minä uskon lääkkeisiin. Tietenkin minä uskon sen. Minä uskon Jumalan lähettäneen ne tänne auttamaan meitä, aivan samoin kuin Hän on lähettänyt mekaanikot autoja varten ja niin edelleen. Mutta tuo pieni nainen, lääkäri oli sanonut: “Hän on niin täynnä syöpää, ettei mitään voida tehdä.” Hän on lapsijoukon pieni äiti.

323    Menin hänen luokseen ja yritin selittää hänelle, kuinka rukouksen kautta… Ja hän on vasta nuori nainen, noin kahdenkymmenenviiden. Ja kuinka Jumala paransi hänen pienen lapsensa aivokalvontulehduksesta, ja nyt häntä kutsutaan “ihmelapseksi” siellä lastensairaalassa. Ja niin hirvittävässä tilassa kuin tämä pikkumies olikin, paransi Herra hänet välittömästi. Eivätkä nuo lääkärit voineet ymmärtää sitä. Menin rouva Harveyn luo ja sanoin: “Rouva Harvey, ovatko lääkärit luovuttaneet sinun kohdallasi?”

324    “Kyllä”, hän sanoi.

325    Ja hänen miehensä sanoi: “Kyllä, mitään ei voida tehdä, hän on aivan täynnä syöpää.”

326    Minä sanoin: “Hyvä on, nyt se, mitä me haluamme tehdä, on uskoa Jumalaa, että Jumala tulee parantamaan sinut.” Sanoin: “Se kuinka se tapahtuu, saattaa olla, että tuo syöpä ei lähde välittömästi, mutta jos me rukoilemme, silloin elämä tuosta syövästä lähtee. Saattaa olla, että olet sairas vielä melko pitkään, tai sitten saat helpotuksen heti.” Ja minä sanoin: “Sitten muutaman päivän kuluttua saatat tulla sairaammaksi kuin koskaan ennen.” Mutta sanoin: “Sinun täytyy asettaa uskosi tuota syöpää vastaan. Jos syöpä elää, sinä kuolet. Jos tuo syöpä kuolee, sinä elät.” Ja minä sanoin: “Rukoilkaamme nyt.”

327    Ja me rukoilimme, ja näin kaikki todisteet siitä, että Jumala kosketti tuon naisen ruumista. Ja hän tuli välittömästi paremmaksi, ja meni tapaamaan äitiäni ja vieraili naapureissa, eikä hänellä ollut mitään tuskia, vaikka hän olikin ollut niin kurjassa tilassa. Ja sitten noin kolme päivää myöhemmin hän alkoi tulla jälleen sairaaksi.

328    Ja sitten saimme tietää kaupungin sanoneen, että he maksaisivat lääkärin laskun, jos lääkärit leikkaisivat sen.

329    Ja nyt, jos olen väärässä, antakoon Jumala sen minulle anteeksi. Mutta he ottivat tuon nuoren äidin ja tekivät hänestä koekaniinin. He veivät hänet sinne, ja ottivat jopa hänen suolensa ja kaikki pois hänen vatsastaan. He panivat virtsan sekä ulostuksen toimimaan suoraan ulos hänen kyljestänsä. Ja hän oli leikkauspöydällä hieman yli yhdeksän tuntia. Sairaanhoitajatar sanoi: “Se näytti kuin teurastamolta, kun he heittelivät hänen sisuksiaan paikasta toiseen, ja panivat plastiikasta munasarjat ja putket.” Se on suoraan sanottu, mutta se on totta. He korvasivat vatsalaukun ja kaikki plastiikalla, ja sitten he jättivät tuon pienen äidin makaamaan sellaisessa tilassa. Minä sanon, että minun ajattelutapani mukaan, nuo lääkärit ovat syyllisiä murhaan.

330    Hän oli sanonut heille: “Veli Branham rukoili minun puolestani, ja me tulemme uskomaan, että tuo syöpä on kuollut.”

331    He sanoivat: “Meillä on vähän uutisia sinulle. Sinun syöpäsi on elossa.”

332    Kuinka tuo lääkäri olisi voinut sanoa sen? Se oli sisäpuolella, eikä sitä voida sanoa millään röntgenkuvilla. Te ette voi nähdä syöpää röntgenkuvassa, se itsessään on lihaa, ettekä te voi nähdä sitä. Heillä oli vain yksi asia tehtävänä, avata tuo nainen ja leikellä hänen kappaleiksi. Siinä kaikki. Minä olisin antanut hänen uskoansa Jumalaan, sen sijaan, että olisin tehnyt hänestä koekaniinin sillä tavalla. Nyt, jos olen väärässä, jos minulla on väärä motiivi, niin haluan Jumalan antavan sen minulle anteeksi. Koska en halua teidän ajattelevan, etten uskoisi leikkauksiin tai etten uskoisi lääkäreihin. Se on kaikki hyvää. Mutta minun mielestäni teidän tulisi tietää mitä teette, ennen kuin kaivaudutte johonkin henkilöön, ettekä käytä häntä vain jonkinlaisena koekaniinina sillä tavalla. Se on totta. Ja nyt hän ei tietenkään voi elää. Siinä kaikki. Jos hän jää eloon, on se varmasti yksi kaikkein suurimmista ihmeistä, mitä koskaan on tapahtunut. Kun tuo nainen katsoi itseään ja näki kuinka hänen ulostuksensa toimi toisesta kyljestä ja munuaisten toiminta tuli toisesta kyljestä, hän yksinkertaisesti pyörtyi. Sehän on tuon pikku raukan loppu. Eikä hän ole kuin noin kahdenkymmenenviiden ikäinen, äiti, jolla on kolme tai neljä lasta kasvatettavanaan. Se on kaikkein säälittävin asia, mitä koskaan elämässäni olen kuullut. Sanoin: “Minun ajatustapani mukaan tuo lääkäri on syyllinen murhaan. Jos hän otti tuon naisen vain koekaniiniksi, koska kaupunki tulisi maksamaan sen, silloin se on väärin, eikä sitä tulisi sallia.”

333    [Joku mies kysyy voisiko Jumala palauttaa tuon naisen entiselleen.] Voin sanoa veli, että se ei ole mahdotonta. Se on hyvinkin mahdollista. Koska tunnen erään miehen Kaliforniasta, jolta oli käsivarsi pois, (niin kuin te kaikki seuraatte sitä sanomalehdistä), ja jonka puolesta rukoiltiin. Se oli poikki täältä ylhäältä, ja nyt sen kasvu on jo niin pitkällä, että sormet ovat muodostumassa siihen; ensin se kasvoi kyynärpäähän, sitten ranteeseen, sitten kämmen, ja nyt ovat rystyset takaisin sormissa, näettehän. Uskon, että siitä kirjoitetaan Herald of Faith lehdessä kuukausittain. Hänen kätensä ovat ojennettuna ulos tällä tavalla; ja näytetään paikkaa, josta käsivarsi oli poikki, ja kuinka pitkälle se oli kasvanut, joka kuukausi, kuinka se on tullut esiin, noin vuoden ajan.

334    [Eräs mies puhuu uudestaan seurakunnasta.] Varmasti, se on oikein. Uskon… Se on harvinaista, se on hyvin harvinainen asia. Aina ajoittain olen kuullut siitä. Kuten esimerkiksi eräs nainen, jonka puolesta veli Bosworth rukoili. Ja minulla oli kerran yksi tapaus kokouksessani. Mutta veli Bosworthin tapauksessa parantuminen tapahtui välittömästi; kun taas minun tapauksessani siihen kului melkoinen aika.

335    Hän rukoili erään naisen puolesta… Ja olen lukenut tuon naisen todistuksen. Hänellä oli syöpä, eikä hänellä ollut nenää; syöpä oli syönyt hänen nenänsä pois. Ja seuraavana aamuna tuolla naisella oli nenä. Minä tiedän sen… Se on veli Bosworthin kirjalla nimeltä Kristus parantaja, uskoisin, tai Ilon tuoja. Se on tuon naisen todistus, ja siinä mainitaan hänen nimensä ja osoitteensa. Ja hänellä on naapurit ja lääkärit, ja kaikkea muuta, todistamassa, että se tapahtui.

336    Ja ollessani Jonesborossa, Arkansasissa, eräänä iltana, sanoin: “Tulen rukoilemaan kunnes olen rukoillut viimeisenkin henkilön puolesta.” Ja olin kahdeksan päivää ja yötä puhujanlavalla. Ja siellä tuli eräs nainen, jolla oli nenäliina kasvoillaan tällä tavalla, ja ajattelin hänen itkevän. Arvelisin, että se oli noin kello kahdelta tai kolmelta aamulla. Minä sanoin: “Älä itke, sisar, Jumala on Parantaja.”

337    Hän sanoi: “En minä itke, veli Branham.” Hän siirsi nenäliinaa; eikä hänellä ollut nenää, näettehän. Lääkärit olivat sanoneet… Syöpä oli syönyt niin syvälle, että luut paistoivat valkoisina. Ja minä rukoilin hänen puolestaan ja pyysin Herraa parantamaan hänet.

338    Ja noin neljä tai viisi viikkoa sen jälkeen olin Texarkanassa. Ja siellä istui eräs hienosti pukeutunut herrasmies, joka sanoi: “Voinko vaihtaa pari sanaa kanssasi, veli Branham?”

339    Niin pian kuin hän tuli puhujanlavalle, yksi järjestysmiehistä yritti saada häntä pysymään hiljaa. Minä sanoin: “Katsokaamme, mitä hänellä on asiaa.”

340    Hän kysyi: “Tunnetko tätä nuorta naista?”

341    Sanoin: “Ei, en tunne.”

342    Hän sanoi: “Jos katsot tätä valokuvaa niin tulet tuntemaan hänet.” Ja hän oli tuhoeläinten myrkyttäjä Texarkanassa, ja se oli hänen äitinsä, jolle oli kasvanut uuden uutukainen nenä, juuri niin kuin oli ennen ollut.

343    Se osoittaa nyt, että Jumala… Olen nähnyt sen tehtävän. Ja Jumala voi tehdä sen pienelle rouva Harveylle. Ja rukoilen, että Hän tekisi, sillä tuo pikku raukka haluaa elää.

344    Veli Tony, oliko sinulla jotakin sanottavaa? [Veli Tony ilmoittaa jostakin parantumisesta.] Se on totta. Aamen. Aamen. Kyllä, se myös on hyvä. Kyllä, Hän tulee varmasti tekemään sen, Hän on Parantaja.

345    [Eräs toinen mies kommentoi.] Kyllä. Kyllä. Kyllä, veli. Aamen. Varmasti. Ja toivon, että Jumala palauttaa sen ennalleen sinulle, poikani, sitten voit ottaa sen ja näyttää hänelle. Se on todistukseksi, Jumalan kunniaksi, rukoile, että Jumala tulisi tekemään sen. Oi, Hän on… Jos Hän on Kaikkivaltias Jumala, Hän voi tehdä mitä tahansa. Jos Hän ei voi tehdä sitä, silloin Hän ei ole Kaikkivaltias Jumala.

346    On jotakin, mikä on tehnyt meidät siksi, mitä me olemme sillä tavalla kuin me olemme, tai meillä voisi olla pää kuin linnulla tai jotakin sellaista; jos ei olisi jotakin, joka antaisi meille kullekin omat piirteemme. Ja tekisi tammet, palmut, poppelit, ja niin edelleen, eroaviksi toisistaan. Meitä ei ole tehty niin, että joillakin olisi turkispeite, toisilla höyhenet ja joillakin nahat. Näettekö, sen takana on mestarisuunnittelija, joka hallitsee sitä. Ja tietenkin Hän pitää kaikki asiat käsissänsä. Ja minä tiedän, että Hän voi tehdä mitä tahansa. Ja me tulemme rukoilemaan sitä.

347    [Eräs toinen mies puhuu seurakunnasta.] Oikein. Meillä on…

348    [Sisar Snyder sanoo: “Veli Billy, suotko anteeksi.”] Kyllä vaan, jatka vain. [Sisar Snyder ilmoittaa parantuneensa, kun veli Branham rukoili hänen puolestaan edellisenä sunnuntaina.] Aamen. Tiedätkö, sisar Snyder, olen yrittänyt muistella tuota kertaa, kun seisoin täällä tuossa voitelussa, ja ajattelin… Kerroin siitä veli Coxille ja sanoin: “En tule enää edes yrittämään noita erottamiskokouksia täällä Tabernaakkelissa.” Oi, sinä et tiedä sisar, kuinka Perkele käy päälleni. Kuinka hän hyökkääkään! Tiedättehän, sanoen minulle näistä erottamisista.

349    Ja satuin saamaan tietooni, että rouva Woodin sisar täällä… En ollut koskaan nähnyt ketään heidän perheistään. Ja joukko heistä parantui tuon ajan kuluessa, ja jokainen… Tehän itse tiedätte, että suuri prosentti noista ihmisistä parantui. Ja sen jälkeen… Se on outo asia; hänen sisarensa, olin syönyt päivällistä hänen kanssaan yhtenä iltana, noin kaksi viikkoa ennen sitä… Oh, se on kaukana siellä Kentuckyn vuorilla, ja tiesin vain, että hänen äänensä oli kuin rouva Woodin, eikä huoneessa ollut liian valoisaa. Joka tapauksessa, en kiinnittänyt häneen mitään huomiota, puhuin enemmänkin hänen miehellensä, he erosivat. Me menimme ulos huoneesta, söimme ja tulimme takaisin sisälle, keskustelin hänen miehensä kanssa, nousin ylös ja lähdin ulos. Ja Jumala on tuomarini, että seistessäni täällä saarnastuolissa, en ollenkaan tuntenut tuota naista.

350    Ja sitten, kun parantamiskokous oli ohitse, annoin alttarikutsun, pyytäen syntisiä tekemään parannuksen. Ja hän oli ollut hyvin röyhkeä sitä vastaan; ja hän katui ja antoi elämänsä Kristukselle, nostaen kätensä ylös merkiksi, että hän luovuttaisi elämänsä Kristukselle, ja hän itki. Kun kaikki voitelu oli mennyt pois; ja olin antanut alttarikutsun ja niin edelleen. Ja sitten satuin kääntymään, ja tässä oli näky, ja minä näin hänen veljensä; ja tämä oli hänen sisarensa, ja näin heidät yhdessä.

351    Ja minä ajattelin, että se oli Charlien vaimo, koska ollessani siellä pöydässä Charlien luona… Hänen vaimonsa on hyvin pieni, ja Herra näytti minulle sen vaivan, joka hänellä oli ollut. Ja tuosta hetkestä Herra kosketti hänen ruumistansa, istuessani siellä hänen pöydässänsä. Tony, siellä missä me olimme, meni metsästämään oravia. Ja Herra kosketti tämän naisen ruumista, ja otti tämän asian, jota hänen olisi tullut käyttää lopun elämäänsä, pois häneltä; vain istuessaan siellä. Ja tuolla pienellä naisella oli tapana syödä aivan pöydän toisessa päässä, mutta tänään hän tuo tuolinsa ja istuu aivan viereeni syömään. Hän ei edes tiennyt mitä hän oli tekemässä. Hänen miehensä istui tällä tavalla, ja veli Banks istui siellä, ja me keskustelimme. Ja hänen vaimonsa siirtyi, otti tuolinsa ja asetti sen aivan viereeni. Ja sillä kaikella oli tarkoitus, sillä Herra näytti näyn juuri silloin. Ja minä pyysin hänen miestänsä ulos, koska se oli naistenvaiva. Aloin kertoa hänelle siitä, mitä oli tapahtunut. Hän sanoi: “Veli Branham, se tapahtui tarkalleen sillä tavalla, aivan sillä tavalla.” Ja siellä hän kertoi vaimollensa, ja Herra paransi hänet. Hyvä on.

352    Ja sitten, kun kokous oli ohitse eräänä iltana, niin tämä toinen sisar, näin nuoren Charlesin ja tämän naisen yhdessä. Minä ajattelin: “Sen täytyy olla hänen vaimonsa; mutta hänen vaimonsa on vaaleatukkainen, ja tämä on tummatukkainen nainen. Ja satuin huomaamaan, että näky siirtyi tänne nurkkaan täällä. Ja siellä tämä nainen istui, pyyhkien kyyneleitä, ja Herra näytti näyn sen jälkeen, kun kokous oli jo ohitse, sairaiden puolesta oli rukoiltu ja alttarikutsu oli annettu. Jumala odotti, kunnes hän oli tehnyt parannuksen ja antanut elämänsä Hänelle, ja sitten Hän paransi hänet. Ja hänen vaivanaan oli vuosikausia ollut turpoaminen. Ja se laski niin paljon, että jopa hänen jalkaterissään oli ryppyjä, kun kaikki myrkyt olivat poistuneet hänen ruumiistansa. Hän tunsi olonsa paremmaksi kuin mitä hän oli tuntenut vuosiin. Ja kuinka Herra, hämmästyttävällä armollaan tekeekään sitä! Uskon sen olleen sillä tavalla; eikö ollutkin, sisar Wood? Mitä Hän tekeekään? Mitä sanoit? [Sisar Wood sanoo: “Hän menetti seitsemän paunaa viime viikolla.] Seitsemän paunaa viikossa. Oi, Hän on Jumala! Eikö olekin?

353    Kerron teille syyn… Sanoin veli Nevillelle; ajattelin, että hänellä ehkä oli sanoma tätä iltaa varten, mutta hän sanoi: “Ei”, hänellä ei ollut. Ja minulla on täällä muutamia kysymyksiä jäljellä, ja tunsin moraalista velvollisuutta tulla tänne ja vastata niihin. Sitten minulla on vielä kaksi tai kolme lisää, joihin luultavasti en pääse tänä iltana.

354    Haluan näyttää teille joitakin, jotka veli Beeler juuri toi minulle. [Veli Branham vastaa seuraaviin kahdeksaan kysymykseen osassa III, alkaen kappaleesta 668.]

Mitä edustavat kivet ilmestyskirja 21:19 ja 20?

Selitä heljä olentoa ilmestyskirja 5… Luulisin hänen tarkoittavan Ilmestyskirja 6; se ei ole Ilmestyskirja 5, se on 6.

Ja keitä ovat kaksikymmentä neljä vanhinta?

Mitä punainen nauha 1. Mooseksen kirja 38 merkitsee?

Mitä ovat ne lahjat, joita tullaan lähettämään koskien kahden todistajan kuolemaa, Ilmestyskirja 11?

Missä tulevat pyhät olemaan tuhatvuotisen hallituksen jälkeen? Ja minkälainen ruumis heillä tulee olemaan?

Kuinka me olemme tuomitseva enkeleitä?

Mitä hiuksilla on tekemistä enkelien kanssa, 1. Korinttolaiskirje?

355    Puhukaapa hyvistä kysymyksistä, siinä on joitakin hyviä. Minä luultavasti en pääse niihin tänä iltana, mutta jos Herra suo, yritän ottaa ne ensi kerralla tullessamme tänne sitä varten.

356    Minulla on joitakin oikein hyviä kysymyksiä täällä tänä iltana; joten rukoilkaamme nyt ja pyytäkäämme Herraa auttamaan meitä, ja sitten menemme suoraan niihin ehkä kolmeksikymmeneksiviideksi tai neljäksikymmeneksi minuutiksi.

357    Siunattu taivaallinen Isä, me olemme kiitolliset Sinulle kaikesta. mitä olet tehnyt puolestamme. Ja, oi, on niin hämmästyttävää kuinka Sinun armosi tulee meille. Ajattelen nyt sitä, kuinka pieni kumppanini toissa iltana oli niin kovasti sairas, ja sitten Sinä tulit näyttämölle. Juuri siitä hetkestä alkoi kuume lähteä, ja nyt se on täysin ohitse. Minä kiitän Sinua. Ja rukoilen, että olisit jokaisen kanssa, jolla on pyyntö tänä iltana. Vähän me tiedämme siitä, ennen kuin se koskettaa omaa kotiamme, mitä pieni rukous merkitsee. Oi Jumala, kuinka todelliseksi Sinä tuletkaan. Kun lääkäri lähtee pois ja sanoo: “En tiedä, en ole koskaan nähnyt minkään toimivan sillä tavalla”, ja sitten Herra Jeesus tulee näyttämölle.

358    Oi Jumala, Sinä olet niin todellinen meille, ja me olemme niin onnelliset siitä. Me rukoilemme, että Sinä antaisit anteeksi meille kaikki meidän laiskuutemme ja typeryytemme. Ja, oi, muista Herra, että me olemme inhimillistä lihaa pimeässä maailmassa, pimeyden, synnin ja sekasorron maailmassa. Ja me katsomme kuin verhon lävitse, joka on kasvoillamme, ja me näemme ja tunnemme täällä ainoastaan inhimillisesti. Mutta jonakin päivänä, kun tuo verho on poistettu, me tulemme näkemään Sinut kasvoista kasvoihin ja tuntemaan niin kuin meidät tunnetaan. Se on päivä, jota me kaipaamme.

359    Nyt me rukoilemme, Isä, että Sinä auttaisit meitä yrittäessämme jakaa ihmisille Jumalan Sanaa, heidän pyyntöjensä mukaisesti. Ota kaikki sairaus pois meistä. Me tarvitsemme Sinua, Herra. Ja me rukoilemme, että Sinä soisit sen. Anna laupeutesi meille, sillä me pyydämme sitä Jeesuksen Nimessä. Aamen.

360    Nyt, vastaamisessa kysymyksiin, minä en ole siinä maan parhaita, tiedättehän. Mutta tulen vastaamaan parhaan tietoni mukaan.

361    Tässä on yksi, jonka kanssa aloitin viime kerralla, mutta sitten minun täytyi lopettaa:

Yhdellä Hengellä me kaikki olemme kastetut Kristuksen Ruumiiseen. Te kaikki muistatte tuon kysymyksen. Ja se tietenkin löytyy 1. Kor. 12… Kun me saamme uuden syntymisen, tämä tapahtuu. Onko tämä Pyhän Hengen kaste, tai onko kaste myöhemmin, tai onko se täyttyminen?

362    No niin, siinä onkin melkoinen kysymys, ja me voisimme kuluttaa lopun ajastamme vain tässä yhdessä, ja jatkaa tänä iltana ja huomenillalla ja niin edespäin. Siihen tarvittaisiin koko Raamatun yhteen sitominen. Jokaisen Kirjoituksen täytyy oikealla tavalla nivoutua yhteen jokaisen muun Kirjoituksen kanssa Raamatussa.

363    Mutta yritän sanoa sen niin lyhykäisesti ja selvästi kuin vain osaan. Ei; kun te uskotte Herraan Jeesukseen Kristukseen, silloin teillä on uusi syntymä. Kun te uskotte Herraa, te saatte uudet ajatukset, uuden elämän, mutta se ei ole Pyhän Hengen kaste. Ymmärrättekö? Teillä on uusi syntymä, kun te uskotte, teillä on Iankaikkinen Elämä. Se on Jumalan armo, joka on annettu teille yksinvaltiaan armon kautta, vastaanottamalla sen Jumalan lahjan, joka on annettu teille. Katsokaahan: “Joka kuulee Minun Sanani ja uskoo Häneen, joka lähetti Minut, hänellä on Iankaikkinen Elämä.” Hänellä on iankaikkinen elämä; se on uusi syntymä, te olette kääntyneet, mikä merkitsee, että teidät on “käännetty ympäri”.

364    Mutta Pyhän Hengen kaste panee teidät Kristuksen ruumiiseen, alttiiksi lahjoille palvelusta varten. Se ei tee teistä sen enempää kristittyä, se vain asettaa teidät lahjojen ruumiiseen. Näettekö? (1.  Kor. 12) “Yhden Hengen kautta me olemme kaikki kastetut yhteen ruumiiseen”, sanoo Paavali, “ja siellä on erilaisia lahjoja, tässä ruumissa on yhdeksän hengellistä lahjaa.” Ja teidän täytyy olla kastettu sisälle tähän ruumiiseen omistaaksenne yhden näistä lahjoista. Ne tulevat ruumiin mukana.

365    Mutta niin pitkälle kuin on kysymys Iankaikkisesta Elämästä ja siitä, että olette kristitty, niin te olette kristitty sinä hetkenä, kun uskotte, jos se ei ole mitään tekouskoa, vaan te todella uskotte Herraan Jeesukseen ja vastaanotatte Hänet henkilökohtaisena Pelastajananne; te olette syntyneet uudestaan juuri silloin ja teillä on Iankaikkinen Elämä. Jumala tulee sisälle teihin.

366    Tarkatkaa nyt. Iankaikkinen Elämä; Jeesus sanoi: “Joka kuulee Minun Sanani ja uskoo Häneen, joka lähetti Minut, hänellä on Iankaikkinen Elämä, eikä hän tule tuomiolle, vaan on siirtynyt kuolemasta Elämään.” Te olette uusi luomus juuri silloin. Sitten oli tuonkaltaisia ihmisiä, joita Paavali kohtasi Apt. 19:sta luvussa. Heillä oli siellä eräs saarnaaja, kääntynyt lakimies, nimeltään Apollos. Ja Apollos oli väkevä mies Kirjoituksissa, ja hän todisti Kirjoituksilla, että Jeesus oli Kristus.

367    Tarkatkaa nyt. Apollos, Sanan kautta, todisti Sanalla. “Usko tulee kuulemisella, Sanan kuulemisella. Joka kuulee Minun Sanani, ja uskoo Häneen, joka lähetti Minut, hänellä on iankaikkinen elämä.” Käsitättekö sitä? Apollos, hän todisti Sanalla. Ja nämä olivat kristittyjä, he olivat opetuslapsia. Ja Apollos todisti Sanalla, että Jeesus oli Kristus. Ja heillä oli suuri ilo ja he vastaanottivat Sanan, mutta kuitenkin he tunsivat ainoastaan Johanneksen kasteen.

368    Ja, kun Paavali kulki Efeson ylärannikon kautta, hän löytää sieltä nämä opetuslapset ja kysyy heiltä: “Oletteko saaneet Pyhän Hengen sen jälkeen, kun uskoitte?”

369    Näettekö? Kun te uskotte, Jeesus sanoi: “Teillä on Iankaikkinen Elämä.” Se on uusi syntymä. Se on teidän kääntymisenne, muuttumisenne. Mutta Pyhän Hengen kaste on Jumalan voima, johon teidät on kastettu, ja te olette alttiita näiden yhdeksän lahjan toimia kauttanne; kuten saarnaaminen, evankelistat, apostolit, pastorit, profeetat… Ja kaikki ruumiin lahjat sisältyvät tähän, kun teidät on kastettu tähän ruumiiseen. Se ei tee teistä sen enempää kristittyä, se vain asettaa teidät omalle paikallenne olemaan palveleva henki elävän Jumalan Seurakunnassa. Käsitättekö sen nyt?

370    Nyt tässä kysymyksessä on kolme kysymystä. Vastatkaamme niihin yksi kerrallaan.

Yhdellä Hengellä me olemme kaikki kastetut Kristuksen Ruumiiseen. Se on oikein, 1. Kor. 12 tulee vastaamaan siihen.

Saammeko me uuden syntymän, kun tämä tapahtuu? Onko se milloin?

371    Sitä he tahtovat tietää, kyllä… “Yhden Hengen kautta…” Ei, ei. “Yhden Hengen kautta me olemme kaikki kastetut yhteen ruumiiseen.” Näettekö, silloin uusi syntymä ei ala. Uusi syntyminen alkaa, kun te uskotte Herraan Jeesukseen.

372    Katsokaahan nyt, ei ole yhtään mitään… Kuunnelkaapa nyt. Mitä te voisitte tehdä muuta kuin uskoa? Mitä enempää te voisitte tehdä? Mitä enempää te voisitte tehdä sille kuin uskoa sen? Sanokaa minulle yksikin asia, mitä te voisitte tehdä? Ei ole mitään muuta tehtävänä kuin vain uskoa Se. Nyt, jos mitä tahansa tulee teidän oman uskonne ulkopuolella, silloin se ei ole teidän oma tekonne, vaan Jumalan teko.

373    Monta kertaa olen nähnyt kuinka ihmiset hyväksyvät kielilläpuhumisen “alkuperäisenä todisteena” Pyhästä Hengestä. Ja joskus he ravistavat ihmisiä tai lyövät heitä ja taputtavat heitä, sanoen: “Sano se. Sano se. Sano se. Sano se.” Tehän tiedätte, he kertaavat jotakin sanaa uudestaan ja uudestaan: “Sano se. Sano se. Sano se.” Katsokaahan, se on jotakin, mitä te teette itse. Eikä se ole yhtään mitään. Te saatatte saada kielten sekaannuksen. Te saatatte saada monia asioita, tunne-eläymyksiä. Mutta, jos mitä tahansa tulee ulkopuolelta teidän henkilökohtaisen uskonne, silloin sen täytyy olla jumalallinen lahja, jonka Jumala on antanut teille.

374    Ja: “Yhden Hengen kautta me kaikki olemme kastetut yhteen ruumiiseen.” Se on oikein, Pyhän Hengen kaste on eri tapahtuma kuin uudestisyntyminen. Yksi on syntymä, toinen on kaste. Yksi tuo teille Iankaikkisen Elämän, toinen antaa teille voiman. Se antaa voiman toimimaan Iankaikkiseksi Elämäksi. Oletteko nyt käsittäneet sen? Hyvä on.

375    Tässä on nyt toinen, toiseksi paras niistä tuona iltana:

Missä oli Jeesuksen Henki niinä kolmena päivänä, jotka Hänen ruumiinsa oli haudassa? Missä oli Hänen henkensä?

376    Hänen henkensä… Voisimme ottaa moniakin paikkoja Kirjoituksista. Mutta, kenellä on Raamattu? Veli Stricker, onko sinulla Raamattua? Hyvä on. Veli Neville, onko sinulla Raamattuasi? Etsi minulle Psalmi 16:10. Ja kuka muu? Sisar Wood, onko sinulla siellä Raamattua? Hyvä on, veli Stricker, kumpainen vain, ottaisitko Apt. 2:27.

377    Nyt ensinnäkin, kun Jeesus kuoli… Kun te kuolette, teidän ruumiinne kuolee. Sana kuolema merkitsee “eroa”. Te vain olette erotetut rakkaistanne. Mutta Hän sanoo Joh. 5:24: “Hänellä, joka kuulee Minun Sanani, on Iankaikkinen Elämä.”

378    Martta sanoi Jeesukselle, kohdatessaan Hänet: “Jos Sinä olisit ollut täällä, ei veljeni olisi tarvinnut kuolla. Mutta nytkin, mitä tahansa Sinä pyydät Jumalalta, Jumala tulee antamaan sen Sinulle.”

379    Hän sanoi: “Minä olen ylösnousemus ja Elämä.” Näettekö? “Hän, joka uskoo Minuun, vaikka hän olisi kuollut, on hän kuitenkin elävä; ja kuka tahansa elää ja uskoo Minuun, ei koskaan kuole.”

380    No niin, meissä on osa, joka ei kuole. Ja niin kuin olen juuri osoittanut Kirjoituksilla, kaikella, millä on alku, on loppu. Vain, sillä millä ei ole alkua, ei ole loppua. Sen vuoksi, kun me vastaanotamme Kristuksen, Jumalan, me tulemme Jumalan pojiksi ja tyttäriksi, ja meidän Elämämme on aivan yhtä loppumaton kuin Jumalankin; meillä on Iankaikkinen Elämä.

381    Nyt tuo sana ikuisesti, me olemme käyneet sen lävitse, se on “jakso aikaa”. Ja me totesimme, että, sillä on loppu, aivan niin kuin kaikella kärsimisellä, kaikella sairaudella, ja kaikella murheella, ja kaikella rangaistuksella on loppunsa, ja itse helvetilläkin on loppunsa.

382    Mutta Iankaikkisella Elämällä ei ole loppua, koska, sillä ei ole alkua. Se ei voi koskaan kuolla, koska se ei koskaan syntynyt. Sillä ei ollut päivien alkua, Sillä ei ole ajan loppua. Nyt ainoa tapa meidän elää Iankaikkisesti, on, että me vastaanotamme jotakin, mikä on Iankaikkinen. Ja Jumala; ennen kuin mitään oli, oli Jumala. Jumalalla ei ollut koskaan alkua, tai ole koskaan loppua.

383    Ja Jumala oli tämä suuri Henki. Me kuvasimme Hänet ikään kuin sateenkaaren seitsemänä värinä, joka peittää… Sateenkaari itse asiassa peittäisi maan, jos se ei osuisi maahan. Se on vain vettä, joka ympäröi maan kaarevuutta, se saa sen aikaan. Mutta nyt, Jumala, ollen Iankaikkinen, Hän oli Täydellinen; täydellinen rakkaus, täydellinen rauha, täydellinen ilo, täydellinen tyytyväisyys. Kaikki nuo seitsemän henkeä, (niin kuin näemme Ilmestyskirjassa), muodostivat Jumalan, olivat täydellisyys. Kaikki muu sen ulkopuolelta on jotakin, mikä on kieroutunut pois Siitä.

384    Nyt ainoa tapa, miten me voimme tulla takaisin täydellisyyteen, on tulla takaisin tuon täydellisyyden kanssa, joka on Jumala. Silloin me tulemme täydellisyyteen ja silloin meillä on Iankaikkinen Elämä; ilman loppua, se on vain iäisesti, iankaikkinen Elämä.

385    Nyt hän puhuu sielusta, hengestä. Sillä me kannamme ruumiimme hautaan, kaikkein pyhimmätkin meistä. Ja tuo ruumis… Ensinnäkin, kun Jumala, Logos, joka lähti Jumalasta.

386    Tai, niin kuin olen kertonut katolisten kutsuvan Sitä: “Jumalan Iankaikkinen poikuus.” Jossa, niin kuin olen aikaisemminkin sanonut, tuossa sanassa ei ole edes järkeä. Katsokaahan, ei voi olla Iankaikkista Poikaa, koska pojalla on täytynyt olla alku. Ja Jeesuksella oli alku; Jumalalla ei ollut mitään alkua. Näettekö? Se ei ollut Iankaikkinen poikuus, vaan Poika, joka oli Isän kanssa alussa, oli Logos, joka lähti Jumalasta.

387    Ja se oli Jumalan teophany, joka lähti Hänestä. Inhimillinen muoto, jolla ei ollut silmiä, niin kuin te näette; vaan parempi näkö. Sillä ei ollut korvia, joilla te kuulette, vaan paljon parempi kuulo. Katsokaahan, Se oli teophany, kun koko tämä sateenkaari alentui teophanyyn. Mooses näki Sen kulkevan ohitsensa, ja hän näki selkäpuolen Siitä ja sanoi: “Se näytti aivan kuin mieheltä.”

388    Abraham näki Hänet, kun Hän oli astunut alas ihmislihaan ja söi vasikanlihaa ja voita ja joi maitoa. Abraham näki Hänet, kun Hän oli astunut siihen, ja sitten Hän häipyi pois näkyvistä. Me olemme todenneet, että meidän ruumiimme ovat tehdyt kuudestatoista maan alkuaineesta, jotka ovat tulleet yhteen. Ja Jumala pani nuo kaksi Enkeliä näihin ruumiisiin, jotka Hän oli koonnut yhteen; ja nuo Enkelit seisoivat siellä ja puhuivat. Ja nuo Enkelit olivat sillä kertaa miehiä.

389    Huomatkaa nyt, me näemme siitä, että Melkisedek ei ollut kukaan muu kuin Jumala itse! Se ei voinut olla kukaan muu, sillä Hän oli Saalemin, se on Jerusalemin Kuningas. Hänellä ei ollut isää eikä äitiä; se ei olisi voinut olla Jeesus, koska Hänellä oli isä ja äiti. Hänellä ei ollut päivien alkua, eikä elämän loppua; on olemassa vain yksi sellainen, ja se on Jumala. Se oli Jumala, joka oli asumassa täällä teophanyssa. Näettekö? Huomatkaa nyt, Saalemin Kuningas.

390    Jumala on elänyt kautta ajan, omien ihmistensä kautta. Se oli Jumala, joka oli Daavidissa, joka sai hänet itkemään vuorella, hylättynä kuninkaana. Tuo sama Henki oli julkituotu Jeesuksessa Daavidin Pojassa, joka itki Jerusalemia, joka oli hylännyt Hänet.

391    Joosef, hänet myytiin kolmestakymmenestä hopearahasta, hän oli veljiensä vihaama ja isänsä rakastama. Hänet pantiin istumaan faaraon oikealle kädelle, niin ettei kukaan voinut tulla kuin Joosefin kautta, ja kun pasuunaan puhallettiin, taipui jokainen polvi Joosefille; täydellisenä esikuvana Kristuksesta. Se oli Kristuksen Henki eläen noiden miesten kautta. Näettekö?

392    Nyt tässä, kun Jeesus kuoli, se oli Jumala julkituotuna lihassa. Jumala tuli mieheksi. Lunastuslakien mukaan, ainoa tapa miehen lunastaa kadotettu omaisuus Israelissa, oli, että hänen täytyi olla sukulainen. Hänen täytyi olla läheinen sukulainen. Ruutin kirja selittää sen niin kauniisti; ja koska hänen täytyi olla sukulainen, tuli Jumala sukulaiseksi ihmiselle, jotta ihminen voisi tulla sukulaiseksi Jumalalle.

393    Kun mies on syntynyt, hänessä on henki itsessänsä, se on luonteen henki. Se on maailman henki, se on tämän maailman jumalan henki. Hän on vain Adamin jälkeläinen.

394    Niin kuin puu tuottaa itseänsä. Kasvillisuus tuottaa itseään, eläimet tuottavat itseään. Ihmisolennot tuottavat itseään. He ovat alkuperäisen luomisen sivutuotteita. Ymmärrättekö sitä?

395    Nyt, kun mies on syntynyt, hän on syntynyt tämän maailman henki itsessään. Siksi hänen täytyy syntyä uudestaan. Sillä tämä henki tulee isästä ja äidistä sukupuolisen hedelmöittymisen kautta, eikä mitenkään voi elää ikuisesti. Joten hänen täytyy olla uudestisyntynyt. Ja ennen kuin hän voi olla sitä, täytyi Jumalan tulla alas ja valmistaa tie häntä varten, voidakseen syntyä uudestaan, koska hänellä ei ollut mitään tapaa lunastaa itseään. Hän oli ilman toivoa, ilman Jumalaa, ilman Kristusta maailmassa, kadotettuna ja hän oli mennyttä. Ei ollut mitään, mitä hän olisi voinut tehdä pelastaakseen itsensä. Ei ole väliä oliko hän ylipappi, piispa tai paavi, mitä tahansa hän olikin, hän on aivan yhtä syyllinen kuin kuka tahansa muukin mies.

396    Niinpä tarvittiin Eräs, joka ei ollut syyllinen, tekemään sen. Ja ainoa, joka ei ollut syyllinen, oli Jumala itse. Ja Jumalan täytyi tulla alas ja tulla mieheksi, (ja Hän tuli Kristuksen muodossa), ottaakseen kuolemalta pois sen pistimen ja lunastaakseen meidät, ja pelastaakseen meidät, ei meidän tekojemme tai hyvyytemme tähden, koska niitä meillä ei ole, vaan Hänen armostansa. Sitten, kun olemme vastaanottaneet Hänen Elämänsä tähän kuolevaiseen ruumiiseemme, me olemme Jumalan poikia ja tyttäriä, ja meillä on sisimmässämme Iankaikkinen Elämä. Me olemme Jumalan poikia ja tyttäriä. Sen vuoksi Jeesus, ollen elossa….

397    Ja ei kukaan, ei väliä kuinka paha tai kuinka hyvä hän on, kun hän jättää tämän maan, hän ei ole kuollut. Hän on jossakin muualla. Mutta hänellä on elämä, joka tulee kuolemaan, sen jälkeen, kun häntä on rangaistu teoistansa helvetissä. Mutta kuitenkin tuon elämän täytyy lakata olemasta. On vain yksi tyyppi Iankaikkista Elämää.

398    Me olemme käyneet sen lävitse. Syntistä ei voida rangaista iankaikkisesti, ellei hänellä ole Iankaikkista Elämää. Ja jos hänellä on Iankaikkinen Elämä, silloin hän on pelastunut. Niinpä on vain yhdentyyppinen Iankaikkinen Elämä, ja se on Zoe, Jumalan Elämä. Ja silloin mies ei voi kuolla.

399    Mutta pahat ovat vaivan paikassa odottamassa tuomiotansa, tullakseen viimeisenä päivänä tuomituksi ruumiissa tehtyjen tekojen mukaisesti. Mutta joidenkin miesten synnit menevät heidän edellään, joitakin ne seuraavat jäljestä.

400    Jos me nyt tunnustamme syntimme, on Hän oikeudenmukainen ja antaa meille anteeksi, ja sen vuoksi meidän ei tarvitse koskaan seistä Jumalan tuomiolla. Ymmärrättekö sen? Katsokaa Roomalaiskirje 8:1: “Sen vuoksi ei nyt ole mitään tuomiota niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa.” (Jotka ovat Kristuksessa. Jotka ovat siirtyneet kuolemasta Elämään; näettekö, meillä ei ole tuomiota ollessamme Kristuksessa Jeesuksessa.) “Jotka eivät vaella lihan mukaan, vaan Hengen mukaan.” Ymmärrättekö? “Hän, joka kuulee Minun Sanani ja uskoo Häneen, joka lähetti Minut, hänellä on Iankaikkinen Elämä.”

401    Ja jos minä olen hyväksytty Kristuksessa, ja Kristus on ottanut minun tuomioni, ja minä olen vastaanottanut Hänen sovituksensa syntieni puolesta, niin kuinka voi Jumala tuomita minut? Hän on jo tuominnut minut, kun Hän tuomitsi Kristuksen. Silloin minä olen vapaa tuomiosta. “Kun Minä näen veren, Minä olen kulkeva sinun ohitsesi.” Näettekö?

402    Mutta niin ei nyt ole pahojen kohdalla. Paha menee vaivan paikkaan. Hän on eräässä paikassa… Siten nämä spiritistit ja meediot kutsuvat näiden kuolleiden ihmisten henkiä, jotka vain kujeilevat ja veistelevät vitsejä, jos olette koskaan nähneet jotakin siitä. Hyvä on. Miksi? He eivät…

403    Katsokaa tätä neiti Pepperiä, ennen kuin minun artikkelini julkaistiin, Donny Mortonin ihme. Kuinka monet lukivat tuon artikkelin? Kyllä, monet teistä lukivat, varmasti. Se on Valituissa Paloissa. Huomasitteko kuinka juuri ennen sitä tuli neiti Pepper, suurin spiritisti, jota maailma on koskaan tuntenut. Kaksitoista sivua oli annettu hänen kertomukselleen. Ja viidenkymmenen vuoden ajan… Heillä on ollut hänet kaikkialla ympäri maailman, ja on tieteellisesti todistettu ja kaikkea muuta, että hän ehdottomasti puhuu kuolleiden kanssa, ja ihmiset tulevat esiin. Mitä? Jumalan Nimeä ei ollut mainittu yhtään kertaa, ei parannuksen tekemistä, ei Jumalallista parantamista, eikä mitään sitä koskevaa.

404    Ainoa asia, jonka nuo ihmiset mainitsivat, oli: “John, etkö sinä muista minua? Minä olen George, joka olin siellä-ja-siellä, silloin-ja-silloin. Muistatko, kun me menimme sinne ja teimme sitä?” Näettekö, se on kaikki, mitä he tietävät. He ovat mennyttä. Heille ei ole mitään muuta jäljellä kuin tuomio.

405    Mihin suuntaan puu on kallellaan, siihen suuntaan se kaatuu. Ja missä tilassa te kuolette… Siksi olen eri mieltä kuolleiden puolesta rukoilemisesta, näettekö, esirukouksista, tai pyhien välittämisestä ja niin edelleen. Niin ei voi olla Jumalan Sanan mukaan. Ei ole mitään hyötyä rukoilla kenenkään puolesta sen jälkeen, kun he ovat menneet. Heidän kohdaltaan se on lopussa. He ovat kulkeneet armon ja tuomion rajan ylitse. He joko menivät armoon, tai pois armosta. Jeesus sanoi niin Matteuksen 16. luvussa. Hän opetti sitä; rikas mies ja Lasarus; Kukaan ei voi ylittää tätä kuilua, eikä tule koskaan tekemään sitä! Siinä se on teille. Ymmärrättekö? Se selvittää sen.

406    Mutta nyt, kun Kristus kuoli, täytyi kaiken todistaa, että Hän oli Kristus. Menkäämme nyt kysymykseenne. Ensimmäiseksi, tähdet kieltäytyivät loistamasta, aurinko pimeni, eikä kuu antanut valoaan, ja kalliot repeilivät Hänen kuollessaan. Ja Hän meni ja saarnasi vankeudessa oleville sieluille, jotka eivät tehneet parannusta pitkämielisyyden aikana, Nooan päivinä. Heidän täytyi tulla tietämään se. Katsokaa sitä! Ja jos täällä on mahdollisesti joku syntinen tänä iltana, niin ajattele sitä minuutin verran. Jonakin päivänä tämä Evankeliumi jota kuulet saarnattavan juuri nyt, on todistava sinua vastaan. Jossakin tulet taivuttamaan polvesi, huolimatta siitä kuka olet. Se saattaa olla kymmenentuhatta vuotta tästä päivästä, ja voi olla, että se on ennen aamua. Milloin tahansa se onkin, sinä olet kumartava polvesi jossakin, ja olet kuuleva, kuinka tämä sama Evankeliumi saarnataan sinulle takaisin.

407    Sillä nuo sielut ovat vankeudessa, jotka eivät tehneet parannusta, kun Eenok, Nooa ja kaikki muut heistä olivat saarnanneet heille, Jumalan kärsivällisyyden aikana, niin kuin se on nytkin, odottaen tuon ajan tuloa. Ja kun Nooa ja Eenok ja kaikki heistä saarnasivat, nuo ihmiset vain nauroivat ja tekivät pilaa heistä. Ja he olivat vankeudessa, ja Jeesus meni ja saarnasi noille vankeudessa oleville sieluille. Hän antoi heille todistuksen! Taivaat todistivat, että Hän oli. Maa todisti, että Hän oli. Helvetti todisti, että Hän oli.

408    Raamatussa sanotaan, että se… Daavid, monta vuotta aikaisemmin, Psalmeissa… Hyvä on veli, tahtoisitko lukea Psalmi 16:10? [Veli Neville lukee: “Sillä sinä et tule jättämään sieluani helvettiin, etkä tule sallimaan Pyhäsi nähdä turmeltumista.”]

409    Lue tämä sama asia, veli, kun Pietari saarnasi Apt. 2. luvussa, 27. jakeessa. [Veli Stricker lukee: “Koska sinä et tule jättämään minun sieluani helvettiin, etkä tule sallimaan Pyhäsi nähdä turmeltumista.”]

410    Lue kaksi sitä edeltävää jaetta, veli, voidaksenne saada sen sisällön. [Veli Stricker lukee: “Sillä Daavid puhuu koskien Häntä, minä näin Herran aina kasvojeni edessä, sillä hän on minun oikealla puolellani, että minua ei liikutettaisi. Sen vuoksi sydämeni riemuitsi, ja kieleni oli iloinen; sen lisäksi myös minun lihani on lepäävä toivossa. Koska sinä et tule jättämään minun sieluani helvettiin, etkä tule sallimaan Pyhäsi nähdä turmeltumista.”]

411    Lue nyt seuraava jae. [Veli Stricker lukee: “Sinä olet tehnyt tunnetuksi minulle elämän tiet, Sinä olet saava minut täyteen iloa hyväksymiselläsi.”

412    Kyllä. Huomatkaa nyt, Jehovan todistaja ystäväni, minä haluaisin kysyä teiltä siitä. Näettekö? Jos helvetti on joku paikka… Haades, Sheol, tai miksi tahansa te haluatte kutsua sitä; jos hauta on kaiken loppu, niin miksi Hän sitten sanoi: “Minä en tule jättämään Sieluani helvettiin, en myöskään tule sallimaan Pyhäsi nähdä turmeltumista.” Mitä te siihen sanotte?

413    Tässä makasi Hänen ruumiinsa haudassa; ja Hänen sielunsa oli helvetissä, saarnaamassa ja elävänä! Mitä te siihen sanotte? Hän oli jälleen Theophanyssansa. Hänen sielunsa oli siellä alhaalla noiden ihmisten kanssa, jotka myös olivat …?… theophanyssa, ja Hän todisti heille, että he eivät tehneet parannusta pitkämielisyyden aikana.

414    Toisin sanoen, Hän kolkutti ovelle. Ja, kun ovi avautui, ja kaikki nuo sielut, jotka eivät olleet tehneet parannusta, olivat siellä, Hän sanoi: “Minä olen naisen Siemen. Minä olen Hän, josta Eenok puhui…” Paratiisissa, toisessa paikassa, älkää koskaan sekoittako näitä kolmea paikkaa; pahojen paikkaa, vanhurskasten paikkaa, ja helvettiä itseänsä.

415    Juuri niin kuin Taivaan kominaisuus, kuten: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Kuten pedon kolminaisuus: väärä profeetta, peto ja pedon merkki. Ja kaikki se, muistakaa, se on kaikki kolminaisuus. Kolminaisuus muodostaa yhden täydellisyyden. Täydellistytettynä yhdessä. Te olette täydellinen, kolme yhdessä: sielu, ruumis ja henki; vesi, veri ja hermot. Katsokaahan, mistä tahansa onkin kysymys, teidän täytyy ottaa kolme saadaksenne yhden täydellisen. Ottakaa kolmikulmainen lasi ja antakaa auringon loistaa siihen, ja teillä on täydellinen sateenkaari. Näettekö, kaikessa teillä täytyy olla kolme muodostamassa yhden täydellisen.

416    Ja muistakaa nyt, että kuoltuaan Hän ensimmäiseksi meni ja saarnasi vankeudessa oleville sieluille, ja Hän todisti heille, että Hän oli naisen Siemen. Hän oli se, jonka Eenok näki tulevan kymmenien tuhansien Pyhiensä kanssa. Hänen täytyi todistaa oikeaksi ne Kirjoitukset, jotka Nooa ja Eenok, vanhurskaat olivat saarnanneet, että Hän oli Se. Kaiken täytyi tunnistaa Se.

417    Sitten Hän laskeutui helvettiin, ja sai Perkeleeltä kuoleman ja helvetin avaimet.

418    Sitten Hän tuli takaisin Paratiisiin; ja toi mukanaan Abrahamin, Iisakin ja Jaakobin, ja vanhurskaat; jotka nousivat ylös (Matt.27), ja tulivat Hänen ylösnousemuksensa jälkeen ulos haudasta ja menivät sisälle pyhään kaupunkiin ja ilmestyivät ihmisille kaduilla. Halleluja! Siinä se on teille!

419    Mutta Hänen ruumiinsa… Sillä aikaa, kun Hänen sielunsa oli todistamassa kadotetuille, ottamassa Perkeleeltä pois avaimet, ja takaisin tullessaan Hän toi Abrahamin ja Iisakin ja muut; Hänen sielunsa ollessa siellä tekemässä sitä, makasi Hänen ruumiinsa haudassa. Ihmiset sanovat: “Miksi Jeesus sanoi: ‘Kolme päivää ja Minä nostan sen jälleen ylös. Kolmessa päivässä Minä tulen sen rakentamaan.’ Hänhän kuoli perjantaina iltapäivällä ja nousi ylös sunnuntaiaamuna.”

420    Mutta tarkatkaa, siinä sanottiin “kolmen päivän sisällä”, jos katsotte sitä sanakirjasta. Sillä Hän tiesi Daavidin Pyhän Hengen voitelun alla sanoneen: “Minä en tule sallimaan Pyhäni nähdä turmeltumista.” Hän tiesi sen puhuvan itsestään. Hän tiesi, että se merkitsi Häntä. Hän oli Jumalan Pyhä, ja Hän tiesi, että mätäneminen alkaa seitsemänkymmenenkahden tunnissa kuluessa. Johonkin aikaan noiden kolmen päivän kuluessa, Hän olisi tuleva sieltä jälleen esiin, koska Kirjoituksia ei voida rikkoa.

421    Ja jokainen lupaus Raamatussa kuuluu minulle ja kuuluu teille, se on meidän!

422    Hän sanoi: “Hävittäkää tämä ruumis, ja Minä nostan sen ylös kolmessa päivässä.” Sillä Hän oli sanonut: “Minä en jätä Sieluani helvettiin, enkä salli Pyhäni nähdä turmeltumista.”

423    Hän tiesi, että kolmessa päivässä tuo ruumis tulisi jälleen esiin sieltä. Hän ei viipynyt siellä kolmea täyttä päivää. Ei, varmasti ei. Hän oli haudassa vain perjantai iltapäivästä sunnuntaiaamuun. Yhtäkään solua tuossa ruumiissa ei voitu turmella.

424    Ja Hän oli kuollut ja balsamoitu, kiedottu käärinliinoihin ja laskettu hautaan. Tuossa kuumassa ilmastossa kestää vain muutamia tunteja ennen kuin mätäneminen alkaa, tiedättehän, nenä painuu sisään ja muuta sellaista, turmeltumisen alkaessa; tuossa kuumassa ja kosteassa ilmastossa. Ja se olisi alkanut turmeltua, koska se oli aivan tavallinen ruumis. Mutta Hän tiesi Jumalan sanoneen profeetta Daavidin kautta, että ennen kuin yksikään solu turmeltuisi: “Minä en salli Pyhäni nähdä turmeltumista.”

425    Kuinka Hän ottikaan Jumalan Sanan ja eli Sen mukaan! Jokaisen noista lupauksista siellä, jotka koskivät Häntä, Jumala täytti jokaisen niistä. Ja Jumala on täyttävä jokaisen uskovaiselle kuuluvan lupauksen. Aamen. Levätkää vain varmana, että Se on Totuus. Aamen.

Missä oli Jeesuksen Henki niinä kolmena päivänä, jotka hänen Ruumiinsa oli haudassa?

426    Hänen henkensä oli helvetissä, sen alhaisimmissa osissa; ja Hän nousi ylös. Ja voisinko lisätä tähän hieman jotakin, mikä voi auttaa teitä melkoisesti. Kun Hän nousi ylös, Hänen… Kun Hän nousi kuolleista, niin ehdottomasti Hän ei vielä ollut saattanut päätökseen lunastuksen työtään. Hänen täytyi tehdä selväksi koko asia. Hinta oli maksettu, mutta helvetin ja haudan kauhut… Ja tässä, kun Hän oli kuollut, Hän jatkoi yhä työtään. Hän ei lakannut työskentelemästä, kun Hän kuoli, Hän jatkoi saarnaamista! Hän ei koskaan lakannut työstään!

427    Te ette ole koskaan oleva kuollut! Teidän ruumiinne saattaa levätä hetken, mutta Jumala tulee nostamaan sen ylös, Hän lupasi tehdä niin. Te ette voi tuhoutua sen enempää kuin Jumalakaan. Se on totta. Katsokaahan, kuoltuaan opetuslapset pitivät Häntä kuolleena, mutta Hän vain nukkui. He vain panivat Hänet nukkumaan, niin kuin Hän sanoi Lasaruksesta: “Minä menen ja herätän hänet.” Jumalan täytyi herättää Jeesus.

428    Katsokaahan, Hän meni alas helvettiin ja jatkoi saarnaamista. Ja Hän meni ja saarnasi sieluille, jotka olivat vankeudessa. Sitten Hän meni edelleen helvettiin ja otti avaimet pois Perkeleeltä. Tuli jälleen takaisin ylös ja saarnasi paratiisissa, ja nousi jälleen ylös kolmantena päivänä. Vieraili apostoliensa luona neljänkymmenen päivän ajan, ja meni ylös; Hän mursi jokaisen taikauskon ja jokaisen epäilyksen, ja valmisti rukouslinjan maasta Kirkkauteen Taivaaseen astumisensa yhteydessä. Meni ylös ja istui Hänen Majesteettinsa oikealle kädelle. Voittajana! Suurena Voittajana! Kuolema ei voinut pitää Häntä! Helvetti ei voinut pitää Häntä! Maa ei voinut pitää Häntä!

429    Kun Hän oli täällä maan päällä, Hän meni alhaisimpaan kaupunkiin, alhaisimpien ihmisten luo, ja Hänelle annettiin alhaisin nimi. Hän meni Jerikoon, alhaisimpaan kaupunkiin ja pienimmän miehen täytyi kiivetä puuhun katsoakseen alaspäin Häneen. Se oli asema, johon ihmiset Hänet panivat. Hän oli jalkojenpesu-palvelija; huonoin tehtävä, mitä voitiin kenellekään antaa. Hän tuli alhaisimmaksi. Ja Häntä kutsuttiin alhaisimmalla nimellä, mitä voitiin antaa: Beelsebul, “perkeleiden ruhtinas”.  Ihmiset antoivat Hänelle alhaisimman nimen, alhaisimman aseman, ja lähettivät Hänet helvetin alhaisimpiin osiin.

430    Jumala herätti Hänet, ja lähetti Hänet ylimpiin Taivaisiin, ja antoi Hänelle Nimen, joka on yläpuolella kaikkien nimien. Halleluja! Niin että Hänen jopa täytyi katsoa alaspäin nähdäkseen Taivaan. Ja Hänellä on suurin Nimi, mitä koskaan on annettu Taivaassa tai maan päällä, ja Hän on kaiken keskipiste. Sitä Jumala teki Hänelle. Ihmiset tekivät Hänet alhaisimmaksi, ja Jumala teki Hänet Korkeimmaksi. Siellä Hän oli; alhaisimmasta Korkeimmaksi.

431    Hän tuli alhaisimmaksi voidakseen tuoda meidät ylös Korkeimmaksi. Hän tuli meiksi, että me Hänen armonsa kautta voisimme tulla Häneksi, Jumalan pojiksi. Sinne Hän meni. Aamen! Siunattu olkoon Hänen Nimensä. Hän valmisti tien, jotta me myös voisimme tulla jonakin päivänä: “Koska Minä elän, te myös elätte.”

432    Oh, ei ihme… Kun joku saa näyn siitä, ei ole koskaan ollut ketään, joka olisi voinut selittää sitä. He ovat jopa menettäneet järkensä, yrittäessään selittää sitä, mitä tämä suuri laulu ilmaisee: “Oi Jumalan rakkaus, kuinka rikas ja puhdas; kuinka mittamaton ja väkevä.” Ja uskon, että se on ensimmäinen säkeistö, jossa sanotaan: “Jos meillä olisi mustetta valtameri täynnä. Ja taivaat olisivat tehdyt pergamentista.” Tiedättekö, mistä tämä laulu on löydetty? Se oli kirjoitettu seinälle eräässä mielisairaalassa. Kukaan ei voi milloinkaan selittää Jumalan rakkautta. Sitä ei voida koskaan selittää, mitä Hän teki meidän puolestamme. Oi, kuinka te voisitte ottaa siitä itsellenne mitään ansiota? Se on Hänen armonsa, alusta loppuun. Minä olin kadotettu ja avuton, mihinkään kelpaamaton, ja Hän tuli armostansa ja pelasti meidät. Oi, se on minun Herrani. Se on Hänen rakkautensa, se on Hänen hyvyytensä.

433    Nyt meillä on vielä noin seitsemän minuuttia, ja noin viisitoista kysymystä.

Uskotko, että on oikein naisten tehdä henkilökohtaista työtä seurakunnan ulkopuolella?

434    Kyllä. Se on vain kysymys, eikä koske Kirjoituksia, mutta… Tietenkin uskon. Kyllä vaan, me olemme kaikki työntekijöitä yhdessä. Naisilla on omat paikkansa, ja varmasti he tekevät työtä. Kyllä vaan. Tehkää vain kaikki henkilökohtainen työ, jonka voitte tehdä, ja Jumala tulee siunaamaan teitä siitä.

Hyvä on, katsokaamme nyt:

Ole hyvä ja selitä kolminaisuus [trinity], kuinka voi Poika istua Isän oikealla puolella, suorittaen esirukousta Isälle, jos he eivät ole kaksi persoonaa?

435    Hyvä on, rakas ystävä, se on… Se on ilmestys. Jos Jeesus sanoi: “Minä ja Isä olemme yksi”, niin kuinka he silloin voivat olla kaksi? Näettehän? Mutta he eivät ole kaksi.

436    Kerran ollessani selittämässä sitä, sanoi eräs nainen minulle: “Sinä ja sinun vaimosi olette kaksi, mutta kuitenkin te olette yksi.”

437    Minä sanoin: “Mutta Jumala ja Poika ovat sitä eri tavalla.” Minä sanoin: “Sinä näet minut.”

“Kyllä.”

“Näetkö vaimoani?”

“En.”

438    Minä sanoin: “Silloin Isä ja Poika on eri asia; Jeesus sanoi: ‘Kun te näette Minut, te olette nähneet Isän.’”

439    Isä ja Poika… Isä oli Kaikkivaltias Jehova Jumala asuen majassa, jota kutsuttiin Jeesukseksi Kristukseksi, joka oli voideltu Jumalan Poika. Jeesus oli mies, Jumala on Henki. Ja eikä kukaan ole koskaan Jumalaa nähnyt, vaan Isän ainutsyntyinen on Hänet ilmoittanut. Hänen persoonallisuutensa, Hänen olemuksensa, Hänen Jumaluutensa, mitä tahansa Hän oli, Hän oli Jumala! Hän ei ollut mitään vähempää tai enempää kuin Jumala. Kuitenkin, Hän oli mies. Hän oli mies, asumus, jossa Jumala asui. Se on totta. Hän oli Jumalan asuinpaikka.

440    Jos te nyt haluatte joitakin sitä koskevia Kirjoituksia… Veli Neville, etsisitkö minulle Markus 14:62. Sisar Wood, etsi sinä minulle Ef. 1:20. Onko jollakin muulla Raamattua? Kohottaisitteko kätenne? Hyvä on, sisar Aenold, sinulla siellä takana, onko sinulla? Hyvä on, etsi minulle Apt. 7:55. Hyvä on, veli Neville, Mark. 14:62; sisar Wood, Ef. 1:20; sisar Arnold, Apt. 7:55.

441    Onko sinulla se valmiina, veli Neville? Hyvä on, lue se nyt. [Veli Neville lukee: “Ja Jeesus sanoi: ‘Minä olen: ja te olette näkevä Ihmisen Pojan istuvan voiman oikealla kädellä, ja tulevan taivaan pilvissä.’”]

442    Hyvä on, tarkatkaa nyt näitä Jeesuksen ensimmäisiä sanoja. Jeesus sanoi: “MINÄ OLEN.”

443    “MINÄ OLEN.” Kuka oli MINÄ OLEN? Koko maailmassa ei ole ollut koskaan ketään, joka olisi osannut tulkita Sen. Te, jotka luette sanakirjoja, ja niin edelleen, koskaan ei ole ollut ketään, joka olisi saanut selville sitä. Se on J-v-h-u. Eivätkä edes heprealaiset oppineet ole koskaan osanneet lausua Sitä. Tuo palava pensas siellä, tuona päivänä, kun Hän kohtasi Mooseksen, Se oli J-v-h-u. Niinpä he lausuivat Sen “J-o-h, Jehovah”, mutta Se ei ole “Jehova.” Se on J-v-h-u, näettehän, kukaan ei tiedä Sitä.

444    Ja te sanotte: “Mooseskaan ei tiennyt Sitä.”

445    Hän kysyi: “Kenen minä voin sanoa lähettäneen minut?”

446    Hän sanoi: “Sano: ‘MINÄ OLEN’ lähetti sinut. MINÄ OLEN.”

447    Tarkatkaa nyt. MINÄ OLEN on nykyisyyttä ilmaiseva aikamuoto, ei “Minä olin” tai “Minä tulen olemaan”, vaan MINÄ OLEN. No niin, Hän sanoi: “Tämä tulee olemaan muistomerkki kautta kaikkien sukupolvien: MINÄ OLEN.”

448    Katsokaa Jeesusta seisomassa siellä tuona juhlapäivänä. He sanoivat: “Me tiedämme nyt, että sinä olet mieletön.” Oikein sanottuna: “Sinä olet hullu”, (hullu on “mieletön”). “Me tiedämme, että sinä olet mieletön. Sinä olet samarialainen, sinussa on perkele.” (Joh. 6. luku) Ja he sanoivat: “Sanotko sinä nähneesi Abrahamin, mies, joka ei ole vielä viidenkymmenen?” Hän on saattanut näyttää vähän vanhalta ikäisekseen, Hän oli vain kolmenkymmenen, mutta Hänen työnsä… He sanoivat: “Tarkoitatko, että sinä, joka et ole yli viidenkymmenen, sanot nähneesi Abrahamin? Nyt me tiedämme, että sinä olet hullu.”

Hän sanoi: “Ennen kuin Abraham oli, MINÄ OLEN.”

449    “MINÄ OLEN,” Hän oli tuo suuri MINÄ OLEN. Tässä Hän jälleen sanoo sen näille juutalaisille, näettehän: “MINÄ OLEN!” “Ja te tulette näkemään Minun tulevan voiman oikealla kadellä…” Onko se oikein?

450    Lukisitko sen uudestaan, veli? [Veli Neville lukee: “Kun te näette Ihmisen Pojan istumassa voiman oikealla kädellänsä, ja tulevan taivaan pilvissä.”]

451    Lukisitko nyt omasi, sisar Wood? [Sisar Wood kysyy, Ef.1:20?] Kyllä. [Sisar Wood lukee: “Jonka hän vaikutti Kristuksessa, kun hän herätti hänet kuolleista, ja asetti hänet omalle oikealle kädellensä taivaallisissa paikoissa.”]

452    Hyvä on, lue sinä nyt omasi, sisar. Katsokaahan, Se on aivan sama: [Sisar Arnold lukee: “Mutta hän, ollen täynnä Pyhää Henkeä, katsoi tarkkaavasti ylös taivaaseen, ja näki Jumalan kirkkauden, ja Jeesuksen seisomassa Jumalan oikealla kädellä.”]

453    No niin, katsokaahan, Jumalalla ei olisi voinut olla jotakin suurta oikeata kättä, niin että Jeesus olisi voinut seistä Hänen oikean kätensä päällä. Oikea käsi merkitsee “arvovaltaa”. Aivan niin kuin esimerkiksi, jos minulla olisi täysi hallinta seurakunnassa, tai olisin jonkinlainen piispa, ja veli Neville ottaisi minun paikkani, silloin hän olisi minun oikea käteni. Näettehän, se merkitsisi, että hän olisi minun oikealla kädelläni.

454    No niin, Jeesus on Voiman oikealla kädellä, Hän sanoi niin täällä: “Hän on Voiman oikealla kädellä.” “Kaikki voima taivaissa ja maassa”, Hän sanoi ylösnousemuksensa jälkeen, “on annettu Minun käsiini. Minulla on kaikki Voima Taivaissa ja maassa. Menkää sen vuoksi ja opettakaa kaikkia kansoja, kastamalla heidät Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimessä, ja opettamalla heitä pitämään kaikki asiat, joita Minä olen käskenyt teille; katso, Minä olen teidän kanssanne aina, maailman loppuun asti.”

455    “Kaikki voima Taivaissa ja maassa.” Missä silloin on… Jos siellä ylhäällä on joku toinen jumala Hänen lisäksensä, silloin hän on voimaton. Katsokaahan, siellä ei voisi olla toista Jumalaa. Kaikki voimat Taivaissa ja maassa, ovat Hänen käsissään. Niinpä te näette, niin kuin tämä henkilö kysyi tämän kysymyksen, että kun Hän seisoo oikealla kädellä, ei se merkitse…

456    Katsokaahan nyt. Tuo ruumis… Jumala on Henki. Kyllä, kuinka monet ymmärtävät sen? Sanokoon: “Aamen”. Jumala on Henki, Jeesus on Mies, ja Jeesus oli Jumala tehtynä lihaksi. Me emme olisi koskaan voineet nähdä Jumalaa, näettehän, koska Hän on Henki. Te ette voi nähdä henkeä. “Ei kukaan ole Jumalaa koskaan nähnyt.” Kukaan ei voinut nähdä Jumalaa.

457    Ja sallikaa minun sanoa tämä: “Te ette ole koskaan nähneet minua.” Te ette koskaan elämässänne ole nähneet minua, ettekä te tule koskaan näkemään minua. Se on totta. Te näette tämän ruumiin, joka ilmoittaa tämän henkilön, joka on sisäpuolella. Tällä ruumiilla ei ole Iankaikkista Elämää, vaan hengellä on Iankaikkinen Elämä. Tämä ruumis tulee palaamaan tomuun, mutta se on tuleva jälleen esiin sen kaltaisuudessa, aivan niin kuin vehnänjyvän mennessä maahan. Kristillisyys perustuu ylösnousemukselle, ei vaihtamiselle. Ylösnousemuksessa sama Jeesus, joka meni alas, oli sama Jeesus, joka tuli takaisin. Jos te menette punapäisenä, te tulette takaisin punapäisenä; jos te menette mustapäisenä, te tulette takaisin mustapäisenä. Katsokaahan, se on ylösnousemus.

458    Kun te syötte… Kysyin eräältä lääkäriltä äskettäin: “Miksi on niin, että kun olin kuudentoista… Enkö minä joka kerta syödessäni uusi elämääni?”

459    Hän sanoi: “Se on totta.”

460    Teidän verenne valmistaa uusia soluja, ja nuo verisolut vahvistavat teitä. Siten te elätte. Silloin jotakin täytyy kuolla joka kerta, jotta te voisitte elää. Joka päivä, jotakin kuolee. Jos te syötte lihaa, on lehmä kuollut. Tai mitä tahansa te syötte. Jos te syötte kalaa, on kala kuollut. Tai kun te valmistatte leipää, on vehnä kuollut. Kun te syötte perunan, on peruna kuollut. Te voitte elää ainoastaan kuolleista aineista.

461    Ja te voitte elää Iankaikkisesti, koska jotakin kuoli: Jeesus. Ei siksi, että liityitte seurakuntaan, tai koska teidät on kastettu, tai koska te tunnustatte kristillisyyttä, vaan koska te olette vastaanottaneet Jeesuksen Kristuksen Elämän, Veren, joka oli vuodatettu teidän edestänne, ja te vastaanotitte Hänet henkilökohtaisena Pelastajananne.

462    Haluan kysyä teiltä tätä. Katsokaa tätä, se on kaunista. Ehkä olen opettanut sitä täällä aikaisemmin, (en tiedä), kun te saarnaatte kaikkialla, te unohdatte, mitä olette sanoneet jossakin määrätyssä paikassa. Mutta miksi on niin…

463    Arvelisin, että sisar Smith… En tiedä tunsinko veli Fleemania niin kauan aikaa sitten vai en. Ja Tryphena, muistan hänet, kun hän oli pieni tyttö. Te muistatte minut, kun vielä olin raskasrakenteisempi ja minulla oli mustat kiharat hiukset. Minulla oli tapana nyrkkeillä. Oh, ajattelin olevani hyvin tyylikäs maailman mies. Ajattelin: “Kukaan ei pysty päihittämään minua.” Mutta tulin petetyksi siinä, näettehän. Mutta ajattelin: “Jos te voitte saada sen selkääni, niin minä kävelen katua alas sen kanssa.” Varmasti, en ollut huolissani mistään. Joka kerta, kun söin, tulin suuremmaksi ja voimakkaammaksi koko ajan. Joka kerta pannessani uutta elämää sisälle… Söin kaalia, perunoita, papuja, ja lihaa, aivan niin kuin tänäänkin. Ja tulin vahvemmaksi ja suuremmaksi koko ajan. Ja, kun olin noin kahdenkymmenen viiden…

464    Syön paremmin nyt kuin silloin, ja te kaikki, jotka tunnette minut, tiedätte sen. Mutta miksi sitten on niin, veli Eagen, jos syön parempaa ruokaa ja enemmän, parempia vitamiineja ja kaikkea muuta… Ja mitä enemmän minä syön, niin kuitenkin vähä vähältä kuihdun pois. Ja nyt olen tulossa vanhaksi kumaraharteiseksi mieheksi, pääni kaljuuntuu ja harmenee, kädet ja kasvot tulevat ryppyisiksi, ja olkapäät painuvat kumaraan, ja on yhä vaikeampaa päästä ylös aamuisin… Miksi on niin? Jos kerran uusin elämäni joka kerta, kun syön, niin miksi se sitten on niin?

465    Jos minä kaataisin kannusta vettä lasiin, ja se tulisi puoliksi täyteen, ja sen jälkeen sen pinta alkaisi laskea sen sijaan, että nousisi ylös; ja mitä enemmän minä kaataisin sisälle, sen nopeammin se laskisi; se on aivan samoin. Ettekä te voisi todistaa sitä tieteellisesti, vaikka teidän täytyisi. Tämä Kirja on ainoa, joka todistaa, että Jumala on määrännyt sen olemaan, Jumala näki meidän olevan tulossa.

466    Te vanhemmat miehet ja vanhemmat naiset, joiltakin teistä on jo mies tai vaimo mennyt. Siitä ei ole mitään haittaa. Halleluja! He ovat vain toisella puolella, esiripun takana odottamassa; ehdottomasti. He kaipaavat olla jälleen teidän kanssanne. Varmasti ovat. He kaipaavat olla jälleen yhdessä kanssanne. Raamattu sanoo, kuinka sielut alttarin alla huutavat: “Herra, kuinka kauan vielä?” Näettekö? He eivät ole omassa oikeassa tilassaan.

467    Jumala ei tehnyt meistä Enkeleitä, Hän teki meidät miehiksi ja naisiksi. Me tulemme aina olemaan miehiä ja naisia, koska me olemme Jumalan oman älykkyyden tuote. Me voimme aina olla miehiä ja naisia.

468    Mutta mikä tekee sen? Katsokaahan, te ehkä ajattelette, että se oli, kun te kävelitte yhdessä alttarille ja lupasitte ottaa toisenne ja elää yhdessä avioliiton pyhyydessä ja Jumalan armossa, ja niin edespäin, ja annoitte todistuksenne ja teitte lupauksenne. Ensimmäiseksi te molemmat alatte huomata sen, kuinka hän ensin oli suoraryhtinen ja kiiltävähiuksinen; ja mamma oli kauneimmillaan ruskeine tai sinisine silmineen, ja kuinka te katsoittekaan häntä. Te katsoitte isää, kuinka hänen hartiansa olivat suorat; ja jonkin ajan kuluttua ne alkoivat mennä kumaraan. Mamma tulee harmaahiuksiseksi ja reumaattiseksi ja niin edelleen. Ja jonkin ajan kuluttua hän on poissa, tai pappa on mennyt.

469    Mitä se oli? Kun Jumala näki teidän seisovan siellä, Hän sanoi: “Siinä se on sillä tavalla, kuin Minä haluan teidät. Hyvä on, kuolema, sinä voit tehdä työtäsi, mutta et voi ottaa heitä, ennen kuin Minä sallin sen.”

470    Oi, ajattelen Jobia. Kyllä, Jumala katsoi alas, ja Job tiesi, että Jumala rakasti häntä. (Ja huomatkaa, perkele ei voi ottaa teitä.) Hän sanoi: “Hän on käsissäsi, mutta älä ota hänen elämäänsä.”

471    Ja sitten, ensimmäinen asia, jonka huomaatte, hartiat alkavat painua kumaraan, ja jonkin ajan kuluttua te olette poissa. Miksi se tapahtui?

472    Nyt ylösnousemuksessa ei tule olemaan yhtäkään asiaa, joka symbolisoisi kuolemaa. Siellä ei voi olla yhtään asiaa, joka symbolisoisi tätä maata… Katsokaahan, te tulitte ylös Jumalan tahdosta, teillä oli elämä. Sitten kuolema tulee ja vie teidät alas. Te syötte ja juotte kaikkea aivan samalla tavalla, mutta kuitenkin kuolema tekee työtään. Mutta kuva on jo valmis. Halleluja! Ylösnousemuksessa te olette jälleen elossa. Eikä siellä tule olemaan mitään kuolemaa tai kuolemaa muistuttavaa, vanhaa ikää, rampoja tai mitään sellaista. Kuolemattomina, me tulemme seisomaan Hänen kaltaisuudessaan, iäisesti täydellisiksi tehtyinä. Halleluja! Oi, se saa kenet tahansa huutamaan, erikoisesti, kun te tulette minun ikääni.

473    Uskon, että minun iässäni te ajattelette sitä enemmän kuin koskaan. Te olette muutoksen vaiheessa, ja alatte ihmetellä: “Mitä se kaikki oikein on? Mitä minä olen tehnyt?” Minä katson taaksepäin ja ajattelen: “Mihin se onkaan mennyt, Herra? Hyvänen aika, tässä minä olen neljäkymmentäkahdeksanvuotias. Pari vuotta lisää ja olen puolen vuosisadan vanha. Whew.”

474    Katsokaa vain niitä muutamia sieluja, jotka olen voittanut. Minä haluan voittaa miljoonia ja miljoonia lisää. Jumala, auta minua. Alan hävetä itseäni, jopa tullessani kotiin lomalle. Ajattelen: “Oi, elo on kypsää, ja työntekijöitä on vähän.” Miljoonat kuolevat synnissä ja häpeässä joka päivä. Kuulen heidän kutsunsa. Mennessäni vuoteeseen yöllä, kuulen noiden pakana raukkojen huutavan siellä vieraalla maalla. Kuinka he tulivatkaan tuhansittain perääni, heitä seisoi siellä lentokentällä niin paljon, että heillä täytyi olla sotilaita pidättelemässä heitä etäämmällä. He tulivat vain kuullakseen kerrottavan Jeesuksesta Kristuksesta.

475    Ja täällä me voimme kerjätä ja ilmoitella lehdissä ja kaikkea muuta, ja hankkia kaikkein parhaat paikat heitä varten istua, ja antaa heille parasta viihdykettä hienon laulun kera. He tulevat ja sanovat: “Oooh, siinähän se meni, vaikka ei kuulukaan minun uskooni.”

476    Minä ajattelin: “Kuinka kauan se voi kestää?” Se ei ole oikein. Ja täällä me heitämme satoja miljardeja tonneja ruokaa roskapönttöön, ja siellä nuo ihmiset ottaisivat sen ilolla vastaan. Ja he ovat samanlaisia luomuksia kuin mekin. Se ei voi jatkua sillä tavalla liian pitkään.

477    Hyvä on nyt, kuka on Isä? Isä ja Poika ovat yksi. Tarkatkaa nyt, 1. Joh. 5:7, Raamattu sanoo: “On kolme, jotka todistavat Taivaassa: Isä, Sana, (joka on Poika)… Isä, Poika, ja Pyhä Henki: ja nämä kolme ovat yksi.”

478    “On kolme, jotka todistavat maassa, ja ne ovat vesi, veri ja Henki.” Ne ovat ne kolme, jotka tulivat Kristuksen ruumiista. Kun he lävistivät Hänen kylkensä: tuli vesi, tuli Veri; “Sinun käsiisi Minä jätän Henkeni.” Siinä se on teille, siinä ovat nuo kolme. Nämä kolme eivät ole yksi, vaan ne pitävät yhtä yhdessä.

479    Isä, Poika, ja Pyhä Henki; 1. Joh. 5:7, sanotaan: “Nämä kolme ovat Yksi.”

480    “Vesi, veri ja Henki pitävät yhtä yhdessä.” Ne eivät ole Yksi, vaan pitävät yhtä yhdessä. Ja kun Jumala näkee tuon ruumiin ja minkä rangaistuksen lävitse se on mennyt, se pysäyttää Hänet, katsokaahan, Hän näkee tuon Veren itsensä ja tuomion välillä. Kun Hänen Sanansa sanoo: “Sinä päivänä jona siitä syötte, sinä päivänä te kuolette.” Silloin Jeesus sanoo: “Mutta Minä otin heidän paikkansa. Katsohan, Minä otin heidän paikkansa.”

481    Muistatteko kertomukseni eräänä iltana, kun olin nähnyt tuon näyn, ja tuo hyvin huono nainen oli siellä, ja kuinka minä tuomitsin hänet ja sanoin: “Jumala, miksi Sinä et räjäytä tätä paikkaa ilmaan?” Sitten Hän näytti minulle. Ja minä kävelin hänen luokseen ja kerroin, mitä oli tapahtunut.

No niin, tämä on nyt viimeinen kysymys.

Uskotko sinä, Kirjoitusten mukaisesti, että juutalaiset tulevat vastaanottamaan Kristuksen juuri ennen seurakunnan ylöstempausta?

482    Minä todella uskon, että Seurakunnan ylöstempaus… Tämä on oma mielipiteeni, näettehän. Ja jos meillä olisi aikaa, me voisimme käydä sen lävitse, mutta kello on jo yli yhdeksän. Katsokaahan nyt, minä uskon, että juutalaiset vastaanottavat Kristuksen Hänen toisessa tulemuksessansa. Muistakaa nyt, niin että tuo henkilö voisi tietää sen, heidän silmänsä olivat sokaistut, että me voisimme saada näkömme. Jokainen tietää Kirjoitusten puhuvan siitä. Onko se oikein? Paavali kertoo meille, että juutalaiset olivat sokaistut, jotta me voisimme vastaanottaa Kristuksen. Me olemme villi oliivipuu, joka lapseksi ottamisen kautta on oksastettu tuohon puuhun.

483    Minä annan tässä nyt vain oman mielipiteeni. He kysyivät: “Uskotko sinä…” Tässä on nyt se, miten minä ajattelen sen tulevan tapahtumaan. Minä en tiedä. Mitä se sitten onkin, olen varma, että Jumalan armosta ja Hänen laupeutensa kautta, me tulemme olemaan siellä; näettekö, se on Hänen armostansa, mitä tahansa se sitten onkin. Saattaa olla, etten kykene käsittämään sitä, mutta tässä on se, mitä ajattelen siitä. Minä uskon, että me olemme lopun ajassa. Minä uskon, että pakanain ajanjakso on päättymässä juuri nyt. Minä uskon, että me olemme hyvin lähellä sitä.

484    Ja nyt juutalaiset; on ollut kaksi asiaa, jotka aina ovat estäneet juutalaisia näkemästä sitä: He ovat olleet sokeita, he eivät voineet nähdä sitä; ja yksi syy ovat pakanat. Monta kertaa…

485    Keskustelin erään juutalaisen kanssa Benton Harbourissa, ja tiedättekö, mitä hän sanoi minulle? Kysymyksessä oli tämän sokean miehen parantuminen. Ja hän sanoi: “Te ette voi leikata Jumalaa kolmeen osaan ja antaa sitä juutalaiselle; tekemällä Hänet Isäksi, Pojaksi ja Pyhäksi Hengeksi.” Hän sanoi: “Te ette voi tehdä sitä juutalaiselle, me emme ole epäjumalan palvojia. Me uskomme yhteen Jumalaan.”

486    Ja kun te teette Jumalan kolmeksi: Isä Jumalaksi, Poika Jumalaksi, ja Pyhä Henki Jumalaksi; niin te varmasti sokaisette sillä juutalaisen, koska hän tietää asian paremmin. Se tekee teidät epäjumalanpalvojiksi, niin varmasti kuin epäjumalan palvontaa on, koska teillä on kolme jumalaa. Teidän on saatava se yhdeksi ja samaksi Jumalaksi. Se ei ole kolme jumalaa, se on saman Jumalan kolme eri tehtävää. Jumala palveli Isänä, Hän palveli Poikana, ja nyt Hän palvelee Pyhän Hengen ajanjaksossa. Se on yksi ja sama Jumala.

487    Siksi meille annettiin tehtäväksi kastaa Isän, Pojan ja Pyhän Hengen Nimessä… Nimessä, ei nimissä; ei nimissä, tai, nimessä Isän, nimessä Pojan ja nimessä Pyhän Hengen, vaan: “Nimessä Isän, Pojan ja Pyhän Hengen.” Katsokaahan, siinä tunnistetaan, että tuo yksi ja sama Jumala on Kristus. Näettekö, se on kuka se on, se ei voi olla millään muulla tavalla.

488    Ja sitten, jos meidän ilmestyksemme on väärä, silloin Pietari ja muut apostolit opettivat väärää asiaa; koska jokainen henkilö Raamatussa kastettiin Herran Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Yhtään henkilöä ei koskaan kastettu käyttämällä muotoa “Isä, Poika, Pyhä Henki,” se on katolinen oppi. Voin todistaa sen teille heidän omilla sanoillaan, heidän omilla sanakirjoillaan ja kaikella. Se on katolinen uskontunnustus, eikä mikään Raamatun oppi.

489    Jopa eräs Englannin kuningas kastettiin Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Se oli noin kuusisataa vuotta viimeisen apostolin kuoleman jälkeen, kun sitä ei edes silloin kutsuttu Englanniksi, vaan “Enkelten Maaksi.” Siitä sen nimi tulee. Hänet kastettiin Jeesuksen Kristuksen Nimessä.

490    Se, mikä käännytti hänet, oli eräs pieni varpunen. Kun… Jos voin ajatella… ei Pyhä Angelo… Mikä hänen nimensä nyt olikaan? Agadabus, Pyhä Agadabus, uskoisin sen olleen. En ole nyt varma tuosta nimestä. Mutta joka tapauksessa, hän meni sinne ja…

491    He kutsuivat heitä enkeleiksi, koska nämä assyrialaiset ja niin edespäin olivat tummia, ja näillä englantilaisilla oli pitkä valkoinen kihara tukka, he olivat valkopäisiä, anglosakseja, tiedättehän, sinisilmäisiä. Ja he sanoivat, että he näyttivät kuin enkeleiltä, ja niin he kutsuivat sitä “Enkelten maaksi.”

492    Ja kun tämä Herran palvelija meni sinne ja saarnasi heidän kuninkaalleen, he olivat istumassa suuren avoimen tulen ympärillä. Luin sen historiasta äskettäin. Ja eräs pieni lintu lensi valoon ja sitten takaisin pimeään, tämä kuningas kysyi: “Mistä se tuli ja minne se meni?” Näettekö? Hän sanoi: “Se tuli valoon, ja me näimme sen, ja se meni takaisin pimeyteen. Eikö ihmiselle tapahdukin juuri sillä tavalla?”

493    “Mutta mitä hän oli ennen kuin hän voi tulla tänne”, kysyi tuo saarnaaja. Se pysäytti tuon kuninkaan; ja seuraavana aamuna hän ja hänen perheensä kastettiin Jeesuksen Kristuksen Nimessä.

494    Entä sitten? Ensimmäinen ihminen, joka koskaan pirskotettiin tai kastettiin millä tavalla tahansa “Isän, Pojan ja Pyhän Hengen” nimessä, kastettiin katolisessa kirkossa. Ensimmäinen pirskottelu mitä koskaan tapahtui, oli katolisessa kirkossa. Ensimmäinen valelu, joka koskaan tapahtui, oli katolisessa kirkossa. Protestanttinen kirkko, apostolit Raamatussa, he aina kastoivat upottamalla Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Joka paikassa. Yrittäkääpä löytää yksikin paikka, jossa he olisivat tehneet sen jollakin toisella tavalla.

495    Nyt tästä johtuen nämä juutalaiset eivät voi… Minä kysyin tuolta rabbilta, sanoin: “Rabbi, olisiko sinun vaikeata uskoa profeettoja?”

496    Hän sanoi: “Minä uskon profeettoja.”

497    Minä sanoin: “Mitä Jesaja tarkoittaa, kun Jesaja 9:6 sanotaan: ‘Poika on meille syntynyt.’ Kenestä hän puhui?”

498    Hän sanoi: “Hän puhui Messiaasta.”

499    Minä sanoin: “Tuleeko Messias silloin olemaan syntynyt?”

500    “Kyllä, Hän on syntyvä.”

501    Sanoin: “Silloin, jos Hän tulee syntymään, Hänellä tulee olemaan äiti.”

502    “Kyllä, Hänellä täytyy olla äiti. Ja Hänellä täytyy myös olla isä”, hän sanoi.

503    Minä sanoin: “Ehdottomasti. Ja olisiko sinun vaikeata uskoa, että Jumala, suuri Jehova, joka avasi Punaisen Meren, voisi antaa tälle lapselle neitseellisen syntymän?” Näettekö? Siinä sitä oltiin.

504    Hän sanoi: “Mutta te ette voi tehdä Häntä kolmeksi jumalaksi.”

505    Minä sanoin: “Hän ei ole kolme jumalaa.” Kysyin: “Mikä sukulaissuhde Messiaalla tulee olemaan Jumalaan?”

506    Hän sanoi: “Hän tulee olemaan Jumala.”

507    Minä sanoin: “Nyt sinulla on se. Nyt sinä sen käsitit, Hän on Jumala”. Se on tarkalleen niin.

508    Sitten hän yritti sanoa minulle: “Mutta tämä mieshän oli varas, tämä Jeesus Nasaretista. Hän oli varas.”

509    Minä sanoin: “Rabbi, kuinka Hän oli varas?”

510    “No niin”, hän sanoi, “teidän omat kirjoituksennehan sanovat: ‘Hän meni viljapellolle sapatinpäivänä ja otti viljaa.’”

511    Minä sanoin: “Nyt rabbi, sinä kyllä tunnet Kirjoituksen paremmin. Sinun oma kirjoituksesi sanoo, että se on laillista. ‘On laillista miehen syödä pellolta niin paljon kuin haluaa, mutta ei panna sitä säkkiinsä ja viedä mukanaan.’ Se on sinun oma lakisi, rabbi.”

512    Hän seisoi siellä hetken, hän uskoi sen, koska hän antoi siitä todistuksen.

Jonkin ajan kuluttua hän sanoi: “Mutta mikä sai Johnin silmät…” Hän kysyi: “Kuinka sinä teit sen?”

513    Minä sanoin: “Jeesuksen Kristuksen Nimessä.”

514    Hän ei tiennyt mitä sanoa. Hän sanoi: “Mutta te ette voi leikata Jumalaa kolmeen osaan.”

515    Minä sanoin: “Rabbi, Hän oli Jehova julkituotuna lihassa. Sitä Hän oli, Hän oli Jehova lihassa. Se on Hänen oma inhimillinen nimensä, se on lunastava Nimi, koska ei ole toista nimeä annettu Taivaan alla, jossa voi pelastua, kuin vain tuon inhimillisen lunastavan Nimen kautta, joka on Herra Jeesus Kristus. Se on totta. Hän oli Jumala, Hän on Jumala, ja Hän tulee ikuisesti olemaan Jumala, se on millilleen oikein, Herra Jeesus Kristus.”

516    No niin, minä uskon, että pakanaseurakunta tulee pian… Pakanaseurakuntaruumiin täydellistäminen… Ovet välillä… Jeesus sanoi, Matteus 24, (otan tuon Kirjoituksen hetkeksi), Hän sanoi: “He tulevat polkemaan maahan Jerusalemin muurit, kunnes pakanain aika on päättynyt.”

517    Tarkatkaa nyt. Meidän Herramme Jeesus sanoi Matteus 24:ssä, että juutalaiset otettaisiin pois kuvasta. Daniel sanoi vanhoissa profeetoissa, hän sanoi, että seitsemänkymmentä viikkoa on määrätty juutalaisille. Ja Messias tulisi, (tämä Ruhtinas), ja profetoisi. Ja seitsemännenkymmenennen viikon keskellä, joka on seitsemän vuotta, Hänet tultaisiin tappamaan. Katsokaa kuinka täydellistä se oli. Jeesus saarnasi tarkalleen kolme ja puoli vuotta, ja sitten Hänet ristiinnaulittiin. Mutta on vielä kolme ja… Se kuuluu tämän toisen kysymyksen yhteyteen täällä. Juutalaisille on vielä määrätty kolme ja puoli vuotta. Niin täytyy olla.

518    Jos te nyt haluatte ottaa Ilmestyskirjan 7. luvun, niin Johannes näki sataneljäkymmentäneljätuhatta juutalaista sinetöitynä, kaikista kahdestatoista Israelin sukukunnasta. Näettekö mitä tarkoitan? Kuitenkin sitä edeltävä tapahtuma on Seurakunnan esiin tuleminen.

519    Katsokaa kuinka kaunista se on, ennen kuin lopetamme. Tarkatkaa kuinka se siirtyy toiselta toiselle. No niin, nuo juutalaiset olivat pimitettyjä.

520    Nyt nämä juutalaiset täällä, useimmat heistä ovat vain… Tehän tiedätte, mitä he ovat, heillä on hallussaan maailman rikkaudet. He ovat vain rahaihmisiä, ja se on kaikki, mikä kiinnostaa heitä; ja ovat hyvin röyhkeitä, välinpitämättömiä, eivätkä halua kuunnella. Mutta he eivät ole niitä, joista Hän puhuu, jos haluatte huomata sen.

521    Nyt, pakanat… Tarkatkaa nyt, on vielä jäljellä kolme ja puoli vuotta näitä juutalaisia varten. Jeesus sanoi, että pakanat tulisivat tallaamaan Jerusalemia, kunnes pakanain ajat täyttyisivät… (Te ihmiset, jotka ette usko sallimuksen säädöksiin, mitä te siihen sanotte?) Ja kun pakanoille säädetty aika on päättynyt, kun pakanain aika on päättynyt, tultaisiin kaupunki antamaan takaisin juutalaisille. Ja Jeesus jatkoi sanoen, että se sukupolvi… Hän sanoi: “Kun te näette viikunapuun työntävän esiin silmuja, samoin kuin kaikkien muidenkin puiden, silloin te tiedätte, että kesä on lähellä. Samalla tavalla, kun te näette näiden asioiden tapahtuvan, te tiedätte, että aika on lähellä, aivan oven edessä; ja totisesti Minä sanon teille, että tämä sukupolvi ei tule katoamaan ennen kuin nämä asiat ovat täyttyneet.”

522    No niin, he odottivat sitä tuossa sukupolvessa, he luulivat Hänen puhuneen siitä. Mutta niin se ei ensinkään ollut!

523    Kuulkaahan! Hän sanoi: “Se sukupolvi, joka näkee viikunapuun työntävän esiin silmunsa.” Tarkatkaa nyt, Hän sanoi: “Viikunapuu ja kaikki muut puut.” Nyt, toisin sanoen: “Siihen aikaan tulisi olemaan maailmanlaajuinen elpyminen.” Tarkatkaa nyt tätä profetiaa, kuinka se sulautuu yhteen täydellisesti. Tarkatkaa nyt: “Kaikki muut puut työntävät esiin silmunsa, elpyvät.” Kun puu työntää esiin silmujaan, se on elpymässä. Onko se oikein? Kuka tahansa profeetallinen opettaja tietää, että viikunapuu on aina ollut juutalaiset. Me tiedämme sen. Se on juutalaiset.

524    Ja katsokaa Joelia, kun hän puhui siitä, hän sanoi: “Mitä heinäsirkalta jäi, sen söi syöjäsirkka; mitä syöjäsirkalta jäi, sen söi tuhosirkka; mitä tuhosirkalta jäi…” Jos huomaatte, niin joka kerta on kysymyksessä sama hyönteinen, eri kehitysvaiheissaan. Se on sama elikko, joka alkoi syödä juutalaispuuta siellä, ja se söi ja söi, ja söi, kunnes siitä ei ollut kuin tynkä jäljellä; mutta hän sanoi sen jälkeen: “Minä tulen asettamaan entiselleen”, sanoo Herra, “kaikki ne vuodet, jotka tämä sirkka on syönyt. Ja Minä tulen tekemään kansani iloksi.” Näettekö? Tuo puu on nyt syöty. Pakanat olivat oksastetut siihen, se on totta. Hyvä on, meidän täytyy tuottaa hedelmää.

525    Nyt kun lopun aika tulee, kun Evankeliumi tulee loppuun, (jos me näemme sen oikein), siellä pitäisi tulla suuren elpymisen.

526    Tiesittekö te, että juutalaisten lippu on vanhin lippu maailmassa? Se on ollut käyttämättä lähes kaksituhatta viisisataa vuotta. Juutalaisten lippu, kuusisakarainen Daavidin tähti, ei ole liehunut kahteentuhanteen viiteensataan vuoteen, siitä asti, kun heidät vietiin Babyloniin. Ja sitten Rooman vallan otettua heidät valtaansa, (Messias tuli ja he hylkäsivät Sen), heidät hajotettiin maan neljään tuuleen. Mutta tiesittekö, että toukokuun kuudes päivä 1946, tuo lippu liehui jälleen Jerusalemin yllä? Tiesittekö, että toukokuun seitsemäntenä 1946, Herran Enkeli ilmestyi minulle, (se oli seuraavana päivänä), täällä, ja lähetti minut kaikkialle maailmaan tuomaan elpymisen, heti seuraavana aamuna? Tuon lipun noustessa salkoon Jerusalemissa, niin auringon laskiessa tuona iltapäivänä, ilmestyi Herran Enkeli täällä Yhdysvalloissa samanaikaisesti. “Kun te näette viikunapuun ja muiden puiden työntävän esiin silmuja!”

527    Kuinka monet muistavat tuon tähden riippumassa täällä Ohio-joen yllä, monia vuosia sitten, kun Hän sanoi… Tässä on Siitä vielä valokuvakin, kun Hän tuli alas. Sanottiin: “Sinun Sanomasi on tuleva esiin edeltämään toista tulemusta, aivan niin kuin Johannes tuli esiin edeltämään ensimmäistä tulemusta.” Ja katsokaa, kuinka herätys onkaan pyyhkäissyt ympäri maailmaa. Kymmeniä tuhansia kertaa tuhansia ja taas tuhansia, ja on suuri elpyminen.

528    Monet suuret kirkot maassa sanoivat: “Billy Sundayn päivät ovat ohitse.” Mutta, kun he näkivät kuinka seurakunta alkoi elpymään, (tavalliset ihmiset), heidän täytyi pelastaa kasvonsa. Charles Fuller olisi voinut ottaa hänen paikkansa, mutta hän oli liian vanha; joten he menivät Billy Grahamin mukaan. Ja baptistikirkko otti Billy Grahamin, ja he kaikki kokoontuivat hänen ympärilleen. Ja Billy Graham ei ole edes puoliksi sellainen saarnaaja kuin veli Neville on, kun on kysymys saarnaajasta, ei millään tuvalla. Mutta mitä se oli? Heidän täytyi tehdä se, se on elimistö, ja jokainen kokoontuu sen ympärille. Billy sanoo siitä samoin. Näettekö, heidän täytyi tehdä se. Ja se täytyi tehdä, täyttämään Jumalan Sana. Heillä ei ollut Henkeä, jonka ympärille kokoontua, joten heidän täytyi ottaa Sana ja kokoontua Sen ympärille. Ja Billy on Sanan saarnaaja, ja hyvin soveltuva, joten he kaikki kokoontuivat sen ympärille; se vetää kaikki kylmät ja muodolliset yhteen. Ja yliluonnollinen Olento, Jumalallisen parantamisen, ja Jumalan voimien ja ihmeiden kanssa, herätti tämän Seurakunnan, ylöstemmattavan Morsiamen, jolla on öljyä lampuissaan. Näettekö? Ja kylmällä muodollisella seurakunnalla on oma herätyksensä. Ja tässä Israel on omansa kanssa.

529    Minulla on juuri nyt tuo elokuva Kolme minuuttia keskiyöhön. Ja meillä on kuva noista kotimaahansa palaavista juutalaisista, jonka te olette nähneet LOOK -lehdessä. Täyteen lastatut laivat tuovat heitä sieltä Iranista ja muualta; noita juutalaisia, jotka eivät koskaan saaneet edes tietää Jeesuksen olleen maan päällä, koska heidät oli kuljetettu Babyloniin. Se on kaikki, mistä he olivat tietoisia. Te näitte Look tai Life -lehdistä, kuinka he siellä kyntivät puuauroilla. Ja kun he näkivät noiden lentokoneiden tulevan noutamaan heitä, he ajattelivat: “Tämä se on”, koska Jumala oli sanonut heille, että “‘he tulisivat olemaan siellä, ja olisivat palaava Jerusalemiin kotkan siivillä.” Se on totta. Siellä he nyt ovat. Ja nuo juutalaiset sanoivat: “Tämä se nyt on.” Ja meillä on heistä elokuva ja kuulemme heidän omat äänensä, kun heitä haastatellaan; heidän tullessaan kaikkialta ympäri maailman. Jotkut heistä kantoivat vanhoja, sokeita ja raajarikkoisia selässään, laskeutuessaan laivoista, kun he olivat tulossa eri puolilta maailmaa.

530    Ja he alkoivat kerätä maasta kiviä säkkeihin; ja nyt he ovat löytäneet vesilähteitä, ja se on maailman parasta maata viljeltäväksi. Kuolleessa meressä on enemmän rikkauksia kuin koko muussa maailmassa yhteensä. Juutalaiset ovat palaamassa takaisin; Se on kätketty Pakanoilta, mutta he kukkivat kuin ruusu.

531    He haastattelivat noita juutalaisia, ja kysyivät: “Oletteko te tulleet takaisin kuollaksenne kotimaassa?”

532    He vastasivat: “Me tulemme takaisin nähdäksemme Messiaan. Missä Hän on? Hänen pitäisi olla täällä.”

533    Veli, kun te näette viikunapuun työntävän esiin silmujansa, niin Hän sanoi: “Tämä sukupolvi ei tule katoamaan ennen kuin kaikki on täytetty.” Katsokaa herätystä muodollisissa kirkoissa. Katsokaa herätystä Seurakunnassa. Katsokaa juutalaisten heräämistä, he tarkkaavat Messiaan tuloa. Seurakunta, Hengellä täytetty Seurakunta, Morsian, nuo neitsyet, joilla on öljyä lampuissaan, tulevat menemään sisälle Hääaterialle.

534    Nuo juutalaiset tulevat sanomaan: “Tämä on Hän. Tässä on meidän Jumalamme, jota olemme odottaneet.” Siellä tulevat nuo sataneljäkymmentäneljätuhatta, jotka russelilaiset ovat niin sekoittaneet. Siellä ovat nuo juutalaiset, jotka tulevat vastaanottamaan Hänet. He tulevat sanomaan: “Siinä on Jumalamme, jota olemme odottaneet.” He tulevat näkemään Hänet ja sanomaan: “Mistä Sinä olet saanut nuo arvet käsiisi?”

535    Ja Hän on sanova: “Sain ne ystävieni huoneessa.” Kyllä vaan: “Ystävieni huoneessa.”

536    Mitä Hän tulee tekemään? Pakana Seurakunta tulee otetuksi Kirkkauteen ja Morsian villityksi Kristukselle.

537    Kuinka Joosef teki itsensä tunnetuksi veljilleen? Hän lähetti jokaisen pakanan pois luotaan. Varmasti hän teki niin. Mitä tulee tapahtumaan naisen siemenen jäännökselle? Lohikäärme syöksi vettä suustaan käydäkseen sotaa. Jeesus sanoi: “Heidät heitetään ulkoisimpaan pimeyteen, ja siellä on oleva itku ja valitus ja hammasten kiristely,” Suurten vainojen ja koetusten aikojen tullessa pakana seurakunnalle.

538    Mitä sitten tulee tapahtumaan? Tulee marttyyrien aika, kun Jumala on erottanut kaiken erilleen juutalaisista, tulee Jeesus palaamaan heidän luoksensa, niin kuin Joosef’ teki. Kun Joosef oli lähettänyt henkivartijansa ja kaikki muut pois, hän näki pienen Benjaminin, ja hän näki kuinka he katuivat sitä, että olivat tappaneet Joosefin. He ajattelivat tappaneensa Joosefin, ja siellä hän seisoi heidän edessään. Hän sanoi: “Minä olen Joosef. Minä olen teidän veljenne.”

539    Silloin he todella vapisivat: “Hän on Joosef. Nyt me tunnemme hänet.”

540    Ja Hän tulee sanomaan: “Minä olen Jeesus. Minä olen Messias.”

541    He tulevat sanomaan: ‘“Mitä meille tuleekaan tapahtumaan!”

542    Se kaikki oli tehty Jumalan kunniaksi. He saattoivat kuulla aina faaraon palatsiin asti, kuinka Joosef itki heidän puolestaan.

543    Odottakaa, kunnes Jeesus näkee nuo juutalaiset, jotka Hänen täytyi sokaista antaakseen meille pakanoille mahdollisuuden tulla sisälle, se on oleva jotakin, sen voin sanoa. Hän tulee ottamaan nuo juutalaiset, älkää yhtään murehtiko, nuo juutalaiset tulevat pelastumaan. Kyllä, niin täytyy olla. Se on minun ajatukseni siitä, en voi nähdä sitä mitenkään muuten Kirjoituksessa. Teidän täytyy pitää nuo kolme ryhmää erillään.

544    Teillä on nukkuva neitsyt, tunnustuksellinen seurakunta… Ensin juutalaiset sokaistiin, ja he ovat odottamassa vuoroaan. Seuraava askel ylöspäin on nukkuva neitsyt, joka oli viivyttelevä, joka vain liittyi seurakuntaan ja oli oikein hyvä mies. Sitten teillä on hengellinen Seurakunta, Morsian, joka on Ylöstemmattu. Nuo kolme ihmisluokkaa, heitä ei saa sekoittaa. He eivät ole kaikki sama. Ei niin kuin Jehovan Todistajat sanovat, että sata neljäkymmentäneljätuhatta on Morsian; se on väärin. Ne ovat juutalaiset, näettehän. On Morsian, juutalaiset ja nukkuva neitsyt. He ovat kolme eri ihmisluokkaa.

545    Kun Jeesus palaa maan päälle… Nuo juutalaiset, mitä he ovat? Temppeli-eunukkeja. Kun Jeesus palaa takaisin, Hän tulee Morsiamen kanssa. Jeesus tulee kolme kertaa; Hän tuli ensimmäisen kerran lunastamaan Seurakuntansa, toisella kerralla Hän tulee ottamaan pois Seurakuntansa, ja kolmannella kerran Hän tulee Seurakuntansa kanssa. Juuri niin. Niinpä se kaikki on vain yksi täydellinen tulemus, se kaikki on vain yksi täydellinen Jumala; se kaikki on yksi täydellinen Kristus, yksi täydellinen Seurakunta, yksi suuri täydellinen lunastus; se kaikki tulee kolminaisena, mutta se on kaikki Yksi. Näettekö? Se ei ole kolme persoonaa; se on vain yksi Persoona, yksi Seurakunta, yksi Ruumis, yksi Kristus, yksi Herra kaikissa teissä, ja kaikkien teidän kauttanne, ja niin edelleen sillä tavalla. Kaikki on yksi!

546    Herra siunatkoon teitä. Olen pitänyt teitä melko kauan.

547    Jos se on Herran tahto meidän tulla jälleen, ehkä ensi sunnuntai-iltana, ja jos pastorilla ei ole mitään sydämellään, niin minä yritän vastata näihin loppuihin kysymyksiin. Siellä on joitakin hienoja kysymyksiä. Kuinka monet haluaisivat kuulla ne? Oi, minä rakastan niitä. Sallikaa minun käydä ne lävitse nopeasti, ennen kuin lopetamme.

548    Kuunnelkaapa vain tätä. [Veli Branham vastaa seuraaviin kahdeksaan kysymykseen Osassa III, alkaen kappaleesta 668.]

Mitä nuo kivet esittävät Ilmestyskirja 21?

Selitä nuo neljä olentoa Ilmestyskirja 5?

Keitä ovat kaksikymmentäneljä vanhinta?

Mitä merkitsi punainen nauha Genesis 38?

Tehän muistatte, kun hän meni ja otti miniänsä ja eli hänen kanssaan; ja sitten, kun lapsi syntyi, he sitoivat punaisen nauhan hänen käteensä, jonka hän oli työntänyt ulos, ja toinen kuitenkin syntyi ennen häntä; se on hieno kysymys, aivan varmasti.

5. Mitä ovat ne lahjat joita tullaan lähettämään, koskien Ilmestyskirjan 11. luvun kahta todistajaa?

Se on, kun Mooses ja Elia palaavat takaisin, herätystä varten näille sadalleneljällekymmenelleneljälle tuhannelle.

Mitä ovat nuo lahjat?

Tarkatkaa niitä, se on hienoa.

Missä tulevat pyhät olemaan tuhannen vuoden hallituksen jälkeen? Minkä kaltainen ruumis heillä tulee olemaan?

Kuinka me olemme tuomitseva enkeleitä?

Miksi hiukset enkelien tähden 1. Korinttolaiskirjeessä?

Joitakin todella hyviä.

549    Herra siunatkoon teitä. Toivon Herran sallivan sen, että pääsemme yhteen keskustelemaan näistä asioista, se on kaikki Hänen kunniaksensa. Meillä saattaa olla erilaiset ideat niistä; mutta sanon yhden asian, jos te saatte yhtä paljon iloa niiden kuulemisesta kuin minä niistä puhumisesta, niin meillä tulee olemaan hienoa aikaa. Aamen. Aamen.

550    Hyvä on; olkoon Herra nyt todella hyvä teille. Älkää unohtako kokouksia. Veli Nevillen radiolähetys, se on WLRP, lauantaiaamuna kello yhdeksältä. Neville kvartetti, ja uskon, että teille tekee hyvää kuunnella heitä. Ja, jos voin, tulen takaisin ajoissa, tulen soittamaan siitä vaimolleni; jos Herra sallii minun mennä tapaamaan vanhaa veli Bosworthia. Te kaikki… Tulen olemaan takaisin sunnuntai-iltana.

551    Olkoon Herra nyt hyvä teille. Ja veli, pastori, tulehan tänne hetkeksi; annetaan nyt kokous hänelle. Ja:

Älkää unohtako perhe rukousta,
Jeesus haluaa kohdata teidät siellä;
Hän tulee ottamaan kaikki huolenne,
Oi, älkää unohtako perhe rukousta.

552    Pidättekö siitä? Kuinka monet rukoilevat kotonaan? Antakaapa meidän nähdä… Kaikki… Se on hienoa, pysykää lähellä Jumalaa. Olkaa hyviä, pienet lapset, Jumala tulee siunaamaan teitä. Hyvä on, veli Neville.