57-0613E ELÄMÄNJANO
(
Thirsting For Life)
Indianapolis, Indiana, USA, 13.6.1957

 

…usko ainoastaan
Kaikki on mahdollista, usko ainoastaan
usko ainoastaan, usko ainoastaan
Kaikki on mahdollista, usko ainoastaan.

1       Rukoillaan hetki. Taivaallinen Isä, me olemme kiitollisia Sinulle siitä, että meillä on ilo ja kunnia kutsua Sinua isäksi. Ja me rukoilemme tänä iltana, että sinä siunaisit meitä, Sinun rakkaita nälkäisiä, janoisia lapsiasi.

Ja jos olisi mitään mahdollisuutta, että joitakuita, tänä iltana, jotka eivät vielä tunne Sinua Pelastajanaan, olkoon tämä se hetki, jolloin he sanovat Sinulle tuon suuren, ikuisen sanan: ”Kyllä.” Suo se Herra.

Paranna sairaat ja vaivatut. Käytä meitä Sinun lapsinasi vetämään toisia Sinun luoksesi; sillä me pyydämme tätä Sinun rakkaan Poikasi nimessä. Aamen. Istukaa vain.

2       Ääneni on vähän käheytymässä paljon puhumisen takia, ja minä olen jo puhunut täällä auditoriossa tänään iltapäivällä. Ja monia yksityisiä tapaamisia, tapauksia, joihin ei ehkä voisi päästä käsiksi vain uskon ja vastaanottamisen kautta.

Ja sitten Pyhä Henki paljasti asioita, monien näkyjen kautta siellä huoneessa- ja sai tapahtumaan asioita; ja toi ihmisten sydämelle asioita, joiden kautta ihmiset saivat hyvän käsityksen siitä, mitä he tarvitsevat, jotta voivat tuntea Herran… Me olemme niin iloisia siitä, että Jumala on niin hyvä, että hän teki sen meille.

3              Minä haluaisin pyytää, tänä iltana, jos Herra suo, jos minä en saa tehdyksi kaikkea sitä, mihin pystyn… Minä haluaisin puhua hetken, Ja sitten huomisiltana, minä yritän saada otetuksi sen lopun joukon. Mutta, ehkä niin moni ei onnistu pääsemään tänne, koska täällä on suunnilleen 1500 ihmistä, joiden puolesta pitäisi rukoilla, ja heidän palvelemisensa– yksi kerrallaan, tekee aika tiukkaa…

Mutta, jos te näette minun poikaani huomenna iltapäivällä, kun hän on jakamassa rukouskortteja, jos kyse on hätätapauksesta  jotakin, jonka takia te tunnette ettette yksinkertaisesti voi lähteä pois, ettekä te saa rukouskorttia, minä tulen pyytämään, että saisin jonkin huoneen hätätapauksille, johon voisin tulla puolta tuntia ennen kokouksia, ja palvella niitä, jotka eivät voi olla rukousjonossa, ja kenties eivät voi ottaa palvelua vastaan siellä, missä sen pitäisi tapahtua.

4       Minä arvostan teidän vilpittömyyttänne uskoa siihen, että minä rukoilen teidän puolestanne. Mutta minun rukoukseni ei ole se, mikä tekee työn. Teidän uskonne Jumalaan tekee työn. Ja se on… Totta kai, minä tajuan, että meidän pitää rukoilla toinen toistemme puolesta, ja sillä on suuri merkitys, mutta minun rukoukseni on aivan saman veroinen kuin kenen muun tahansa rukous teidän puolestanne.

Mutta, se, mitä Jumala haluaa kansansa tekevän on, että he uskovan Häneen, Hänen Sanansa perusteella. Hänen Sanansa riittää, koska se kertoo, että meidän parantumisemme ja pelastumisemme on imperfekti; että Jumala on jo tehnyt sen puolestamme.

5       Sinä ja minä; jos joku ei uskoisi meidän sanaamme, sillä ei olisi merkitystä. Mutta näin ei ole Jumalan suhteen. Hän ei jätä yhtäkään kiveä koskematta, ei Hän ei jätä yhtäkään kiveä vierittämästä pois tieltä järjestääkseen siunatuille lapsilleen tilaisuuden tai jonkin keinon saada siunatut lapsensa uskomaan Häneen.

Hän lähettää meillä opettajia, paimenia, evankelistoja, profeettoja, seurakuntaan lahjoja, kaikkea mahdollista, niin että suuren Jehovan mieli saisi sinut uskomaan Hänen Poikansa jo tehtyihin tekoihin Golgatalla.

6       On hankalaa, etenkin tässä minun tyyppisessäni palvelustehtävässä Amerikassa– meille on opetettu niin monia erilaisia asioita, niin monia erilaisia lähestymistapoja, ja ne ovat niin syvälle taottu ihmisten päähän.

Afrikassa… Täällä paikalla on nyt eräs mies; hän on täällä lavalla, tai oli yleisössä. Samojen asioiden kautta, joita te näette tehtävän aivan täällä– kun ylösnousseen Kristuksen voima tekee sitä, mitä te näette joka ilta, ja näytetään yleisölle, niin Durbanissa, Etelä-Afrikassa, se sai 30000 [ihmistä] yhdellä kertaa ottamaan Kristuksen vastaan henkilökohtaisena pelastajanaan.

Ja minä rukoilin jonkin takia… Siis, minä… ei ole mitään tapaa; minä en ole hyvä arvioimaan ihmisten määrää, mutta useita, useita tuhansia oli kokoontuneena ja levittäytyneenä usean korttelin alueelle, joka puolelle; ja vain yksi rukous tuon koko joukon puolesta…

Tohtori F.F. Bosworth, mitä Cadle Tabernacle ei unohda koskaan… Kuinka moni tuntee veli Bosworthin? Niin. Suurenmoinen persoona. Hän oli minun kanssani– managerinani. Ja kun, minä lähdin sieltä paikasta, väitettiin, että sieltä vietiin seitsemän autolastillista kainalosauvoja ja [pyörä]tuoleja ja kävelykeppejä ja keppejä, joiden avulla ihmiset olivat tulleet paikalle. Kun veli Bosworth laski 25000 varmaa parantumista yhden rukouksen kautta. Ajatelkaapa sitä.

7       Ja Intiassa, se ylittyi moninkertaisesti, koska siellä oli vielä enemmän ihmisiä. Mutta Amerikassa asia on jollakin tapaa aivan toisin. Minä en tunnu saavan ihmisiä ymmär… Minä en nyt tarkoita teitä, mutta ihmisiä– kaiken kaikkiaan– ihmiset eivät voi käsittää tätä, koska heissä on niin monia asioita, jotka panevat vastaan; yksi sanoo: ”No, tätä se on; ja sitä.” Ja ihmisparat eivät tiedä, mitä uskoa. Se tekee asiasta vaikean.

Minä tiedän olevani oppimaton henkilö, enkä yritä käyttää tätä keppihevosena puolustellakseni oppimattomuuttani, mutta minä uskon, että sivistys [oppineisuus/ koulutus] on ollut yksi kaikkein merkittävimmistä kirouksista, mitä Jumalan valtakunnassa on ollut(!) Näin asia on. Jos te vain unohtaisitte sen, mitä te tiedätte ja katsoisitte Kristukseen, Hän hoitaisi asiat. Minä olen sen nähnyt.

Siis, muistakaa se hätätapausten huone huomeniltana. Siis, minä haluaisin lukea kappaleen Hänen siunatusta Sanastaan. Koetan pitää kelloani silmällä, etten ylitä aikaani. Eilen illalla, minulla meni pitkäksi, enkä saanut… en kyennyt ottamaan tavanomaista rukousjonoa. Mutta tänä iltana, yritän olla vetämättä sitä linjaa; rukoilen vain sairaitten puolesta.

8       Nyt, haluan teidän koko huomionne, kun me puhumme Sanasta. Sillä, jos me annamme enemmän aikaa Jumalan Sanalle kuin mitä yleensä– niin kuin me annamme muille asioille, seurakunta saa parempaa opetusta. Me luemme Psalmista 63 [Suomal. KR33: Ps. 62] seuraavat sanat:

(63:2)…Jumala, sinä olet minun Jumalani, sinua minä etsin varhain; sinua minun sieluni janoaa, sinua halajaa minun ruumiini kuivassa ja nääntyvässä, vedettömässä maassa.

2 (63:3) Niin minä katselin sinua pyhäkössä, nähdäkseni sinun voimasi ja kunniasi.

3 (63:4) Sillä sinun armosi on parempi kuin elämä, minun huuleni ylistäkööt sinua.

Ja, suokoon Herra siunauksensa Sanansa lukemiselle.

9       Kun minä luin tätä sanapaikkaa joitain viikkoja sitten, en kyennyt ymmärtämään psalmistia, koska hän, profeettana, sanoi: ”Sillä armosi on parempi kuin elämä.” Kaikkein kallisarvoisin asia, mitä koko maailmassa on, on elämä.

Ja sen lukemisen jälkeen, minä löysin tutkittuani, että olemassa on kahden tyyppistä elämää. Ja psalmisti puhuu niistä molemmista elämän tyypeistä. Ja huolimatta siitä, mitä meille voidaan tarjota, meillä ei ole mitään suurempaa, tai voi olla suurempaa, kuin että tarjotaan elämä. Ja on vain yksi ikuinen elämä ja se elämä on Kristuksessa, Jumalan Elämä, joka on Jeesuksessa Kristuksessa.

10   Ja voin ajatella kuusituhatta vuotta taaksepäin, kun maan päällä ei ollut hitustakaan minkäänlaista elämää, vain pelkkä karu autiomaa, ei mitään elämää ollenkaan. Ja Raamatussa meille opetetaan, että me olemme maan tomua. Jumala teki meidän tomusta. Sinä sanot: ”Hän teki alkuperäisen ihmisen, Aadamin tomusta”, mutta Hän teki sinut[kin] tomusta.

Sinä saatat pysyä hengissä ainoastaan siksi, että jokin kuolee. Joka päivä, jonkin pitää kuolla niin, että sinä voit elää fyysisesti. Jos syöt naudanlihaa, lehmän piti kuolla. Jos syöt possua, sian piti kuolla. Jos syöt kalaa, kalan piti kuolla. Jos syöt perunaa, perunan piti kuolla. Jos syöt leipää, vehnän piti kuolla. Sinä elät kuolleesta aineesta.

Siksi, jos meidän fyysisen elämämme ylläpitoon tarvitaan kuollutta ainetta, kuinka paljon enemmän tarvitaan kuolemaa, jotta me voimme elää hengellisesti, ikuisesti? Jonkin piti kuolla. Niinpä, siksi me voimme ajatella niistä, jotka uskovat, että vesikaste pelastaa– että se on mahdotonta. Me voimme ajatella niistä, jotka uskovat hyvien tekojen tai lain pelastavan, että se on mahdotonta. Tarvitaan kuolema, että sinä voit elää. Kristus kuoli, ja Raamattu sanoo, että Hänen tuntemisensa on Elämä, ei että tietää Hänestä, vaan että tuntee Hänet– tuon Henkilön, on Elämä.

11   Tehdäänpä tästä muutama hetki vähän pientä mielikuvaa, ja katsotaan, miten täydellistä tämä on. Minä olin puhumassa Kiwanis [nimisessä paikassa] jokin aika sitten, ja siellä eräs lääkäri oli vähän epäilevällä kannalla. Ja hän sanoi: ”Koko juttu on mielessäni aika sekava, pastori Branham. Minä vähän epäilen tuota neitseestäsyntymistä. Epäilen hieman, oliko Kristus todellakin Jumalan Poika.”

Ja niinpä minä esitin hänelle kysymyksen. Sanoin: ”Tohtori, onko se totta, että joka kerta, kun minä syön, minun elämäni uudistuu?”

Hän sanoi: ”Se pitää paikkansa, siitä tulee verisoluja.”

Minä sanoin: ”Silloin, haluan kysyä jotakin, koska olette myös tiedemies. Miten on, kun minä olin 16-vuotias, söin samaa ruokaa kuin nyt, leipää, perunaa ja niin edelleen. Ja joka kerran, kun minä syön, tulen vahvemmaksi ja suuremmaksi. Ja kun olen ohittanut suunnilleen 25 vuotta; minä syön samaa ruokaa nyt ja vahvistumisen ja kasvamisen sijasta, minä tulen vanhemmaksi ja heikommaksi.”

12   Siis, jos te kaadatte lasiin vettä tankista, ja lasi täyttyy, ja sitten tullaan pisteeseen, että sinä kaadat nopeammin ja enemmän ja se vain alenee jatkuvasti, vaikka ei ole mitään paikkaa, mistä se vuotaa. Sitä ei voi selittää tieteellisesti, mutta sen voi selittää Raamatulla, sillä siinä on kyse Jumalan sopimuksesta; ja se on ainoa tapa, jolla se voidaan selittää.

 Mutta meillä on siunattu toivo siitä, että tiedämme: että Jumala tuo meidät tiettyyn ikään, ottaa siitä kuvan, ja sitten kuolema astuu näyttämölle, mutta ylösnousemuksessa ei tule olemaan vilaustakaan kuolemasta. Ja vanhuus ja sellaiset on hävinnyt ikuisiksi ajoiksi. Kaikki, mitä perkele teki ja kuolema teki, on poissa ja koko muistokin siitä. Se tulee olemaan mennyttä ikuisiksi ajoiksi.

13   Esimerkiksi, suunnilleen vuosi sitten täällä, minä kampasin näitä harvoja hiuksiani. Ja minun vaimoni sanoi minulle; hän sanoi: ”Billy, sinusta on tulossa kalju.”

Minä sanoin: ”Mutta en minä ole menettänyt niistä ainuttakaan.”

Hän sanoi: ”Missä ne sitten ovat?”

Ja minä sanoin: ”Sano sinä minulle, missä ne olivat ennen kuin minä ne sain, niin minä sanon sinulle, missä ne odottavat minun tulevan luokseen.” Ja niin se on. [Ensin] niitä ei ollut; sitten ne olivat, ja nyt niitä ei taas ei ole. Jostakin ne tulevat.

Siis, alussa, jos me olemme maan tomusta peräisin– meidän ruumiimme oli tämän maan päällä alussa.

14   Ja otetaanpa tästä tällainen pikku kuva: Jumala, kaiken elämän lähde, ja Logos, joka lähti Jumalan luota, joka hautoi maan päällä, ja Hän oli hautomassa… tai siis se sana tarkoittaa ”olla äitinä; /hoivata” tai ”kujertaa.”

Ensimmäiseksi, kun Hän ”hautoi”, vähäinen kosteus alkoi kasaantua, ja pieni kukka nousi esiin. Jumala sanoi: ”Hyvä tuli. Jatketaan ’hautomista.’” Ja seuraava asia, ruoho ja kasvillisuus nousee esiin. Onpa kaunista. Jatketaan ”hautomista.” Sitten esiin nousee puu. ”Onpa kaunis”, Jumala sanoo, ”jatketaan hautomista.”

Linnut lehahtivat lentoon tomusta. ”Ihanaa, jatketaan ’hautomista.’” Eläimet tulevat tomusta; ”Jatketaan hautomista.” Ja sitten ihminen nousee tomusta. Jumala nostatti ihmisen maan tomusta. Sanotaan, että meidät on luotu 16:sta maan ainesosasta, potaskasta, kalsiumista, raakaöljystä, kosmisesta valosta ja niin edelleen.

15   Ja jos, meidän on tuotu tähän paikkaan Jumalan armosta, ja meillä on vapaa tahto tehdä valinta, ja joka Pyhä Henki, joka ”hautoi” meidät maasta [mullasta] ja alkaa ”hautoa” meidän sydämeemme, ja me hyväksymme Hänet, ja me kujerramme takaisin, kuinka paljon enemmän Hän kykenee nostamaan meidät kuolleista viimeisinä päivinä, kun meillä on [nyt] mahdollisuus tehdä valinta.

Sillä tavalla elämä syntyy: Pyhän Hengen kautta. Se voi tapahtua ainoastaan Pyhän Hengen ”hautomisen” kautta. Siitä sinä voit saada elämän ainoastaan Pyhän Hengen kautta. Siksi Jeesus sanoi: ”Jos ihminen ei synny uudesti ylhäältä, hän ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa.” [KR92/ KR33; Joh. 3:3]

16   Ja psalmisti sanoi: ”…Sinun armosi on parempi kuin elämä.” Silloin, minä aloin ajatella ”Minkähän kaltaisesta elämästä hän puhuu sanoessaan Isän armon* olevan parempi kuin elämä?” Sitten mieleeni tuli, että on olemassa konsti, joka näyttää elämältä: se on turmeltunut elämä. [*Suom. ”armo” = KJV: lovinkindness = rakkaudesta nouseva hyvyys.]

Siis, perkele ei kykene luomaan yhtään mitään. Jumala on ainoa luoja, mitä on olemassa. Ja mitä on vääryys [epävanhurskaus]? Se on turmeltunutta/ vääristeltyä vanhurskautta. Silloin me ymmärrämme, että vääristelty vanhurskaus saa aikaan vääryyden. Se ei ole alkuperäistä. Eikä se ole– eikä se ole aito. Alkuperäinen on aito.

Sen vuoksi; Jumalalla ei ole alkua eikä Hänellä ole loppua. Ja jos, meistä tulee osa Jumalaa me emme voi kuolla yhtään enempää kuin Jumala voi kuolla, koska meissä on Hänen elämänsä itsessämme uuden syntymän kautta. Ja me olemme yhtä ikuisia kuin Jumala on ikuinen. Me emme voi kuolla. Jeesus sanoi: ”Sillä, joka kuulee minun sanani, uskoo Häneen, joka lähetti minut, on ikuinen elämä, eikä hän tule koskaan tuomiolle, vaan on siirtynyt kuolemasta elämään.”

17   Siis, huomatkaa tämä: joitakin viikkoja sitten, olin eräässä suuressa kaupungissa; ei ehkä tämän suuruisessa. Se tapahtui Kanadassa. Ja paluumatkalla upeasta kokouksesta, jossa olin nähnyt meidän siunatun Herramme pelastavan syntisten miesten ja naisten kadotettuja sieluja, ja vapauttavan heidät heidän heikkouksistaan, heidän oman uskonsa kautta Hänen loppuun saatettuun työhönsä, minä menin erääseen suureen hotelliin.

Siellä oli ryhmä Amerikan kansalaisia. He pitivät jonkin sortin klubikokousta, juhlaa, kokousta, konferenssin tapaista. Ja kun minä menin hissillä ylös, nousin pois, aloin kävellä hallissa, päälleni vyöryi aivan hirveä meteli. Ja minä peräännyin vähän nähdäkseni mitä se oli.

Ja yllätyksekseni, pari nuorta naista, vähän kahdenkymmenen paremmalla puolella, tuli halliin alusvaatteisillaan, pullo kädessään ja kulkivat ovelta ovelle ja miehet yrittivät kiskoa heitä sisään. Ja minä ajattelin: ”Voi, Jumala, ehkä aviomies ja pieni lapsi odottavat jossakin, mutta heidän mielestään se oli vain viatonta hupia.” Sellaista ei ole olemassa. Juuri se vaivaa nykyään meidän maailmaamme: on liikaa syntiä, jota kutsutaan viattomaksi huvitteluksi.

18   Ja minä vetäydyin vähän syrjään siitä, he olivat liian juovuksissa huomatakseen, että minä seisoin siinä; he menivät ohi, viehättävän näköisiä naisia, ja miehet kiskoivat heitä huoneisiin, ja toiset miehet hääräsivät siinä heidän ympärillään. Huomasin erään naisista menevän ohi, hän pysähtyi ja otti pitkä ryypyn pullosta ja ojensi sen toiselle ja he heittelivät kaikenlaisia ruokottomuuksia; ja nainen sanoi: ”Jippii, tämä on elämää.”

Minä ajattelin: ”Miten te erehdyttekään leidit. Tuo on kuolemaa.” Raamattu sanoo: ”Hekumoitseva nainen on jo eläessään kuollut.” [I Tim. 5:6] Kuinka perkele on saanut ihmiset uskomaan, että tuollainen olisi elämää. Jotkut ihmiset ajattelevat, että tupakointi, uhkapeli, juopottelu, rellestäminen on elämää. Se on kuolemaa; vääristeltyä elämää. Ei se ole elämää. Se ei voi olla elämää. Tuosta elämästä tulee [lopulta] niin surkeaa, että usein sitten otetaan ase tai jotakin ja hankkiudutaan eroon siitä elämästä. Siis, se ei voi olla sen kaltaista elämää, josta psalmisti puhui. Se ei ole elämää.

19   Ja minä ajattelin: ”Mikä saa ihmiset tekemään noin? Miksi miehet ja naiset tekevät noita asioita?” Sitten ajattelin näin: ”Jumala loi ihmisen janoamaan elämää.” Tuo jano, joka sinussa on, on Jumala luomus. Ja oikea ja väärä on asetettu sinun eteesi niin kuin elämän ja kuoleman puu, Eedenin puutarhassa. Ja Jumala loi sinut janoamaan. Ja kuinka sinä rohkenet ottaa suon siunatun janon, jonka Jumala on pannut sinuun janoamaan Häntä, ja yrittää sammuttaa sitä noilla maailman asioilla?

Perkele yrittää saada miehet ja naiset juoksemaan yökerhoissa ja kocktailkutsuilla, ja elämään moraalittomasti, koska heillä on jano ja tuo jano, joka sinussa on, on Jumalalta; eikä se tule tyydyttymään ennen kuin Kristus, tuo Ikuisen elämän lähde, täyttää sielusi. Se on täysin mahdotonta. Perkele saa sinut uskomaan, että sinä elät, mutta sinä olet kuollut syntiin ja rikkomuksiin. Miten sinä saatat ottaa tuon pyhän janon…?…

20   Kun minä näen kadulla nuorten naisten… Eilisiltana, kun olimme menossa hotelliin, vaimoni ja minä, huomasin pari kaunista nuorta naista kävelevän sisään, näpsäkästi pukeutuneita, kauniita nuoria tyttöjä, tosi tyylikkäästi pukeutuneita, jonkun sydänkäpyjä, joidenkin isän ja äidin-, ehkä vanha isä oli hikoillut rankasti ruokkiakseen heidät. He astelivat sisään, ja minä huomasin, miten ihanan siistin näköisiä leidejä he olivat kävellessään meidän ohitsemme.

Ja, kun he menivät ovesta, he astelivat suoraan pimeään, likaiseen, tupakansavuiseen baariin, josta viskintuoksu lemahti ulos. Minä ajattelin: ”Voi, te kävelette suoraan helvetin kitaan, kuoleman kitaan.” Te voitte olla kanssani eri mieltä; voitte sanoa: ”Sinä olet pelkkä vanha hölmö.” Mutta, ystäväni, tämän elämän lopussa, tulet huomaamaan, että se on totta. Se on kuolema.

Sinä yrität tyydyttää nälkää. Sinä yrität tyydyttää janoa maailman asioilla, ja tuota janoa ei annettu sinulle, että sammuttaisit sen maailman asioilla, vaan Kristuksella, ehtymättömällä elämän lähteellä.

21   Kun sinä yrität tyydyttää sitä tuolla vääristyneellä tavalla, heräät huomenna päänsärkyyn– sydänsuruun. Ja kun sinä elät paheellisesti; sinussa on arpi, koko loppuelämäsi ja joudut kohtaamaan maailman sellaisena. Sinä saat ainoastaan kuoleman tehdessäsi niin.

Vaan, antakaa minun kutsua teidät tänä iltana lähteen luo, joka on avoinna Jumalan talossa, tuon lyödyn kallion, tuon ”geisirin,” josta vesi ryöppyää ylös, ja se kutsu on: jokainen, joka haluaa, tulkoon ja sammuttakoon sen janon, jonka Jumala on häneen asettanut. Oi, se on paljon helpompaa. On paljon helpompaa tehdä oikein kuin tehdä väärin. Varmasti on.

Sitten, perkeleellä on toinenkin tie saada sinut sammuttamaan tuon janon, sillä joka tapauksessa kyse on uskonnollisesta janosta– Jumalan janosta. Sitten perkele sanoo sinulle: ”Kunhan vain käyt seurakunnassa; siinä kaikki, mitä sinun pitää tehdä.” Se on melkein yhtä tekopyhää tai pahempaa, kuin käydä baarissa sammuttamassa janoaan. ”Ellei ihminen synny uudesti…”

22   Antakaa minun kutsua teidät tänä iltana, kuten Jeesus teki sille naiselle kaivolla, joka tuli sinne vesiastian kanssa ottamaa vettä Jaakobin lähteestä.  Jeesus sanoi hänelle: ”Anna minulle juotavaa.”

Nainen sanoi: ”Kaivo on syvä eikä Sinulla ole mitään, millä ammentaa.”

Jeesus sanoi: ”Mutta, jos sinä tietäisit, kenen kanssa sinä puhut, ja kuka se on, joka sinulta kysyi, sinä pyytäisit minulta juotavaa; ja minä antaisin sinulle vettä, jota sinä et tullut täältä Jaakobin lähteeltä hakemaan.”

”Missä sitä vettä on?” nainen sanoi.

Jeesus sanoi: ”Se on juoksevaa [kumpuavaa– KR38] vettä, se kumpuaa iankaikkiseen elämään.”

Jano, jonka nainen siitä sai, kun hän tunnisti Jeesuksen [Hänet], ja tunnusti, että Hän oli Messias, Jeesus sanoi naiselle, missä tämä asui ja että hän eli aviottomasti; nainen sanoi: ”Sinun on oltava profeetta; ja me tiedämme, että kun Messias tulee, Hän tulee kertomaan meille näitä asioita.”

Jeesus sanoi: ”Minä olen Se, joka sinun kanssasi puhuu.”

Nainen pudotti iänikuisen vesiastiansa; hän oli maistanut jotakin, joka oli paljon parempaa. Hän ryntäsi kaupunkiin, tämä sanoma sydämessään: ”Tulkaa katsomaan, miestä, joka kertoi minulle kaiken, mitä minä olen tehnyt.” Se oli erilaista.

23   Jos sinä et ole maistanut koskaan mitään muuta kuin Jaakobin lähteen vettä, kaavamaista [/muodollista/ virallista] vettä, tule kerrankin Messiaan luo, tuon elämän Lähteen luo. Elämä tulee olemaan erilaista sen jälkeen. Se on Elämää. Se antaa sinulle toivon, jota mikään muu ei voi antaa. Se on ainoa tapaa elää.

Daavidin on pitänyt ajatella [juuri] sitä. Daavid oli metsästäjä; lammaspaimen. Hän puhui niin usein vihreistä niityistä ja tyynistä [virvoittavista] vesistä. Oi, jos sinä voisit kerrankin päästä metsiin ja kuunnella suurien puiden huojuntaa, kuunnella vesien solinaa, Jumala puhuisi sinulle.

24   Ylhäällä vuorilla, jossa minä käyn jonkin verran metsästämässä, on tietty vanha lähde, jonka sivuitse minä oikein mielelläni kuljen. Se näyttää niin iloiselta; kylmää vettä; aina tuoretta. Joskus, kun istuksin tuon lähteen ääressä, sanoin: ”Pikku lähde. Mikä saa sinut niin iloiseksi? Oletko sinä iloinen siksi, että eläimet juovat sinusta?”

Jos se olisi kyennyt vastaamaan, se olisi sanonut: ”Ei, veli Branham, se ei saa minua iloiseksi ja kuplimaan.”

Minä sanoin: ”Sitten, pikku lähde. Johtuuko se, että olet iloinen ja kuplit siitä, että minä juon sinusta joka vuosi?”

Jos se olisi kyennyt puhumaan, se olisi sanonut: ”Ei, veli Branham. Ei se saa minua iloiseksi ja kuplimaan.”

Minä sanoin: ”No mikä sinut saa niin iloiseksi?”

Se olisi sanonut näin: ”Katsos, minä kuplin siksi, koska takanani on jokin, mikä työntää minua. Sisälläni on jotakin, joka kuplii. Minä en pysty pidättelemään sitä. Sen vain täytyy pulputa ulos.”

Ja jokaisella ihmisellä, joka on syntynyt Jumalan Hengestä, on sammuttamaton Kristuksen lähde sisällään, joka pulppuilee ulos, jokin joka ei anna olla hiljaa.”

25   Daavid puhui vesistä. Raamattu sanoo: ”Jumalan huoneessa on avoin lähde sielun puhdistamiseksi.”

Ja sitten taas; Daavid, joka oli sinut metsien kanssa, ja hän tiesi paljon eräelämästä. Ja eräässä Psalmissa, hän huudahti: ”Niin kuin peura (joka tarkoittaa: kauris), niin kuin peura halajaa vesipurolle, niin minun sieluni janoaa Sinua oi, Jumalani!”

Minä olen usein ajatellut, mistä Daavid tässä kirjoitti, kunnes sain tietää jotakin kauriista. Ja palatakseni tuolle seudulle, ja muihin maihin, siellä on susia ja villikoiria. Ja ne käyvät kauriiden kimppuun, koska ne ovat niille helppoja saaliita.

26   Ja ne [sudet] ovat oiva kuva perkeleestä. Otetaanpa joku kaunis nainen tai komea nuori mies; ne juuri ovat tämän maailman syntien saaliita. Perkeleelle 16, tai 17-vuotias viaton pieni poika on herkkupala, tai pieni tyttö on perkeleelle oiva saalis jolla herkutella .

Villikoirat asettuvat väijytykseen; olen nähnyt sen Afrikassa. Olen nähnyt sen muissakin maissa; ja ne käyvät kauriin kimppuun. Ensimmäinen, mitä ne tekevät on, että ne yrittävät katkaista niiden säärten takana olevan jänteen; sitten ne eivät kykene pakenemaan. Me nimitämme sitä, metsästäjien kielellä, että ne lamaannuttavat ne.

Ja sitten, jos se ei pääse käsiksi sinne, se tarttuu sitä kurkusta ja repii irti kaulasuonen. Se vuotaa hetkessä kuiviin. Ja kauriilla on kuve [takajalan edessä] ja se  iskee ja iskee hampaansa siihen. Ja jos koira on iso ja raskas, ja kauris pieni, se pystyy heittämään kauriin nurin siitä kupeesta. Sillä on ote kauriin keskivartalosta ja se paiskaa sen nurin. Kun se ottaa kiinni siitä ja heittäytyy sen päälle se saa kauriin maahan. Ja sitten ne tulevat ja repivät oitis pikkukaverin kappaleiksi.

27   Monta kertaa sen ote lipsahtaa kupeesta ja kauris on niin vikkelä ja pystyy liikkumaan niin vikkelästi, niin se voi joskus päästä sillä lailla karkuun. Kun koirat pyörivät maassa; ennen kuin ne pääsevät pystyyn, kauris saattaa päästä pakoon.

Mutta, jos täällä on yhtään metsästäjää, te tiedätte, että haavoittuneen kauriin pitää löytää vettä siinä paikassa. Ja minä voin vain kuvitella, kuinka verta vuotava pikkukauris; se etsii; se huohottaa; se etsii vesipuroa. Jos kauris pääsee veteen, se jää eloon.

Olen jäljittänyt niitä monesti. Kun ne pääsevät joelle ja juovat, ja juoksevat pienen matkaa jokea pitkin, pyrähtävät ylös mäelle, palaavat takaisin ja ottavat vähän lisää vettä; se voi jatkaa juoksemista, kunhan se vain saa vettä. Mutta, jos se ei saa vettä, se menehtyy.

28   Näin juuri Daavid sanoi: ”Minun sieluni janoaa Sinua kuin peura. Minun on saatava Sinut, Jumala, tai minä menehdyn.”

Ja tänä iltana, tälle syntiselle maailmalle, jota helvetin hullut koirat ovat purreet, kaikilla näillä moderneilla jazzmusiikeilla ja halpamaisilla TV-ohjelmien huulenheitoilla ja sen semmoisilla; olet hullun koiran purema. Sinä yrität sammuttaa tuon janon perkeleen seisovalla vedellä. Tulkoon sinun sydämesi niin janoiseksi, että sinä joko löydät Kristuksen tai kuolet.

”Niin kuin peura janoaa vesipurolle, niin minun sieluni janoaa Sinua Jumalani.” Ota kulaus siitä. Silloin sinun ei tarvitse kuunnella yhtäkään moraalisaarnaa; miten pukeutua ja miten toimia ja miten käyttäytyä.

29   Jokin aika sitten, etelässä, eräs orjakauppias oli ohikulkumatkalla. Silloin orjia oli tapana ostella, niin kuin me autoja– inhimillisiä olentoja; heitä myytiin. Ja eräs mies, välittäjä, tuli paikalle. Hän osti niin monta orjia tältä mieheltä ja niin monta tältä -, ja hänellä oli tarkoitus ottaa ne ja myydä; tehdä voittoa.

Kerran, hän tuli eräälle suurelle plantaasille ja orjia oli tulossa Afrikasta, heidän kotimaastaan. He olivat väsyksissä. Ja he– heitä piti ruoskia, jotta heidät saatiin töihin. Ja tämä välittäjä huomasi tällä plantaasilla erään nuoren miehen, joka kulki pää pystyssä, rinta pystyssä, eikä häntä tarvinnut ruoskia. Hän oli aina valmiina toimimaan.

Välittäjä sanoi omistajalle: ”Anna minun ostaa tuo orja.”

Omistaja sanoi: ”Hän ei ole myynnissä.”

No, mies sanoi: ”Mikäs hänestä tekee niin erilaisen kuin nuo muut orjat? Onko hän jokin pomo?”

Omistaja sanoi: ”Ei, hän ei ole pomo. Hän on vain orja.”

Välittäjä sanoi: ”Ruokitko sinä häntä jotenkin vähän eri lailla kuin noita muita orjia.”

Omistaja: ”En. Hän syö samassa katoksessa kuin muutkin.”

Ja välittäjä sanoi sitten: ”Mikä sitten tekee hänestä niin erilaisen kuin muut orjat?”

Ja omistaja sanoi: ”Minä ihmettelin sitä samaa alussa, kunnes sain sen selville.” Hän sanoi: ”Sain selville, että kotimaassa Afrikassa, tuo poika oli kuninkaan poika. Vaikka hän onkin muukalainen, hän käyttäytyy niin kuin kuninkaanpoika. Hän kohottaa noiden muiden orjien moraalia koska hän tietää, että vaikka hän on kaukana kotoaan, hän on kuninkaan poika ja hän käyttäytyy kuin kuninkaanpoika.”

30   Oi veli, ”minun Isälläni on runsaasti taloja ja maata. Hänellä on tämän maailman hyvinvointi käsissään. Rubiineja, timantteja ja hopeaa ja kultaa ovat hänen arkkunsa täynnään. Hänellä on sanoinkuvaamattomia rikkauksia.”

Jos se, että musta afrikkalainen tietää, että hänen isänsä on kuningas, saa hänet, vaikka on orja, nostamaan rintansa pystyyn, mitä sen pitäisi saada aikaan uudestisyntyneessä miehessä tai naisessa? Sen pitäisi saada käyttäytymään kuten Jumalan tytär tai Jumalan poika.

Ja jos, sinä olet koskaan maistanut, ja tullut Jumalan lapseksi, olen varma, että sinäkin teet niin. Te käyttäydytte kuin Kuninkaan pojat ja tyttäret. Ajatelkaa sitä, samalla, kun me rukoilemme. Painetaan päämme hetkeksi.

31   ”Olen Kuninkaan lapsi, Kuninkaan lapsi; Jeesuksen, Pelastajani kanssa, olen Kuninkaan lapsi.” Tunnetko itsesi syylliseksi tänä iltana? Sinä, nainen, joka olet käyttäytynyt maailman tavoin; vaikka pitäisi olla kristitty, pukeudut maailman tavalla, puhut maailman tavalla. Te miehet, tupakoitte, otatte pieniä ryyppyjä ystävien kanssa, käyttäydyt niin kuin käyttäydyt. Ymmärsitkö, että sinä olet Taivaan Kuninkaan poika? Sinun pitäisi käyttäytyä sen mukaisesti.

Jos tunnet syyllisyyttä, pyydä Häntä antamaan sinulle anteeksi. Hän ottaa sinut takaisin; saa sinussa aikaan janon, niin ette voi kulkea yhtään pitemmälle ilman, että löydät tuon Puron. Oletko sinä haavoittunut tänä iltana? Ovatko ihmisten suosion koirat; ovatko helvetin koirat laukanneet kannoillasi ja purreet sinua ja turmelleet sinut, ja sinun sielusi todella janoaa nyt tulla pelastetuksi? Jos, niin nyt Lähde on auki täällä seurakunnassa tänä iltana; ylösnoussut Jumalan Poika, joka antaa sinulle ikuisen elämän, kun pyydät.

32   Siis, siunattu Herra. Sinä olet pannut sydämelleni tämän pienen sanoman, ja minä olen antanut sen tälle pienelle seurakunnalle. Ja minä rukoilen, Jumala, että Sinä antaisit sen upota syvälle sydämiin. Ja saakoon se aikaan sellaisen janon, että ihmiset tajuaisivat, että heidän on löydettävä Kristus välittömästi, tai kuolla.

Mistä me voimme tietää, että kun he risteilevät ja vetelehtivät synnissä, että jonakin hetkenä vihollinen saa heistä voiton, ja se tulee olemaan heidän viimeinen hetkensä. Suo tänä iltana, Herra, että ennen kuin heidät otetaan kiinni ja viedään pois tässä viimeisten, sovinnaisten, jumalattoman elämän päivien järjettömässä hälinässä, kun ihmiset nimittävät itseään kristityiksi…

Sinä sanoit, että ihmiset tulisivat olemaan häikäilemättömiä, ylpeitä, enemmän nautintoa kuin Jumalaa rakastavia, leppymättömiä, väärän valan vannojia, panettelijoita, hillittömiä, hyvän vihamiehiä, joilla on jumalisuuden ulkokuori, mutta jotka kieltävät sen voiman. [2. Tim. 3: 2-3 YLT; KR38/92]

Ennen kuin heidät on saatu siihen ansaan, Herra, he tulkoot tuolle lähteelle, joka on täynnä Immanuelin suonista otettua verta, jonka alle sukellettuaan, syntinen pääsee eroon kaikista syyllisyytensä tahroista. Olkoon se vakava paikka jokaiselle henkilölle Jumalallisessa läsnäolossa, Jeesuksen nimessä.

33   Ja kun päämme ovat painettuna, minä pyydän teiltä hyvin merkittävää asiaa. Oletko sinä yksi niistä, jotka maailman asiat ovat sokaisseet, etkä sinä ole koskaan ottanut vastaan Kristusta? Oletko sinä yksi niistä, jotka yrittävät sammuttaa tuota ainussa olevaa janoa juopottelemalla, polttamalla, varastamalla, valehtelemalla? Vai oletko sinä mennyt niin pitkälle, että olet pannut nimesi kirkonkirjaan, helluntaiseurakunnan, presbyteerikirkon, baptistien, mitä se sitten onkin, ja yrittänyt sammuttaa tuota janoa, etkä ole koskaan maistanut nähdäksesi, kuinka Herra on hyvä?

Voi, sanot: ”Luulen niin.” Mutta jos sinä silti vielä teet niitä asioita, joita teit ennenkin, ja kaipaat vielä niitä, jotakin on vielä vialla. Etkö haluaisi luovuttaa elämääsi tänä iltana, ja antaa Hänelle sydämesi? Jos haluaisit sitä, nostaisitko kätesi ja sanoisit: ”Veli Branham, rukoile puolestani.”

34   Jumala sinua, poika, siunatkoon. Jumala siunatkoon sinua, veljeni. Jumala siunatkoon sinua, sisar, sinua, sinua, ja sinua. Takanani vasemmalla, tässä suunnassa; Siunatkoon teitä, rouva. Jumala siunatkoon sinua. Nostaisiko joku muukin kätensä: ”Nyt minä uskon.” Jumala siunatkoon sinua, sisar siellä takana. Jumala sinua siunatkoon.

Oikealla puolellani, joku sanoi: ”Veli Branham. Rukoile puolestani.” Jumala teitä siunatkoon, rouva.”  Minä kyllä näen kätenne. ”On verilähde… (Jumala sinua, veljeni, siunatkoon. Jumala sinua, veljeni, siunatkoon) ”…sydämen avattu Jeesuksen, ja siinä pesty syntinen, saa uuden sydämen. [Sananmuk: ” On verilähde, joka on täynnä Immanuelin suonista otettua verta. Kun syntiset sukeltavat tuon tulvan alle, he vapautuvat syyllisyyden tahroistaan.”]

35   Tuo harras toive… ”Palvoja, joka on kerran tullut puhtaaksi, ei ole tuntoa synnistä, sillä yhdellä ainoalle uhrilla, Hän on ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään.” [KR92 ”syntejä tunnollaan”; Hepr. 10:2 & 10:14] Oletko vielä koskaan tullut tuolle lähteelle päästäksesi syyllisyydestäsi, ja halustasi tehdä syntiä? Oletko koskaan vielä yrittänyt sammuttaa tuota janoa ojentamalla kätesi kohti taivasta ja sanonut: ”Jumala, täyty minun janoinen sydämeni!” Jos et ole, nostaisitko kätesi? Tee se erityisesti Kristuksen tähden tänä iltana.

Jos olet jonkin seurakunnan jäsen, jos olet luopio, jos olet synnintekijä, etkä vielä koskaan tullut Kristuksen tykö, nosta kätesi, nostaisitko? Jumala teitä, herra siellä takana, siunatkoon. Jumala siunatkoon myös teitä. Jumala sinua siunatkoon siellä, poikaseni. Jumala teitä, herra siunatkoon, te raidallisessa paidassa. Vielä muita? Jumala sinua siunatkoon, sisareni, siellä takana.

36   Nyt, kun päämme ovat painettuna, toivoisin, että me voisimme käyttää vähän enemmän aikaa tähän alttarikutsuun. Haluaisin kysyä sinulta jotakin. Sinä sanot: ”Veli Branham, minä tiedän, että minun pitäisi kohottaa käteni, mutta en tiedä, miksen tee sitä.” Voi, rakas veljeni, älä anna perkeleen yrittää sammuttaa taas sitä tänä iltana. Sinä tiedät kaipaavasi Jumalaa!

Täällä on paljon teitä helluntailaisia. Te kaipaatte Jumalaa. Te olette ehkä vähän tanssinut ja on ollut tunnekuohuja ja pieniä todisteita [Hengestä] ja joitakin juttuja; mutta se ei ole se asia, mistä minä puhun.

Luterilaiset uskovat, että se on siinä, kunhan he vain elävät uskosta. Metodistit sanovat, että kun he huutavat, se on siinä, mutta kävi ilmi, ettei ollutkaan. Helluntailaiset sanovat, että kun he puhuivat kielillä, he saivat sen. Kävi ilmi, etteivät saaneet.

Veli, älä ota korviketta. Nämä asiat, huutaminen ja puhuminen kielillä ovat ihan hyviä. Mutta, ne ovat tuntomerkkejä [/ominaisuuksia]. Onko sinulla Kristus? Siitä on kyse! Kristus sydämessä, veli, on jotakin, joka tuottaa Kristuksen hedelmää: rakkaus, ilo, rauha, pitkämielisyys, ystävällisyys, hyvyys, sävyisyys. [Gal. 5:22]

37   Olen nähnyt, kun ihmiset huutavat ja tanssivat Hengessä ja puhuvat kielillä, ja silti heillä riittää kiukkua taistelemaan vaikka moottorisahaa vastaan, ja he elävät päivittäin jumalattomasti ja pukeutuvat vain puoleksi, ja tekevät hämäriä bisneksiä ja kaikkea sellaista. Veli, ne eivät ole Hengen hedelmiä.

Palatkaa takaisin Raamatun ääreen. Tulkaa takaisin lähteelle. Tulkaa takaisin ja ottajaa Kristus vastaan. Nämä muut pikkujutut pitävät sitten huolen itse itsestään. Heti, kun sinä otat Kristuksen vastaan ja elämä alkaa kulkea sen mukaisesti, nämä muut asiat virtaavat sitten vapaasti. Mutta älä yritä saada näitä muita ennen kuin saat Kristuksen. Hän on elämän Lähde– ainoa lähde. Ja Hän on tuo ehtymätön elämä Lähde. Sinä et voi kuluttaa loppuun Hänen hyvyyttään; Hänen armoaan.

38   Onko vielä joku, ennen kuin rukoilemme, yksi vielä, joka ei ole nostanut kättään? Nostaisitko kätesi nyt? Minä tiedän, että tämä on ollut melkoinen konferenssi; tämä on raskasta, koska suurin osa ihmisistä on kristittyjä– Jumala teitä, rouva, siunatkoon. Se oli todellinen teko! Jumala siunatkoon sinua, pieni poika. Jumala teitä, rouva, siunatkoon, taas siellä takana. Oikein, ainoastaan… Jumala teitä, herra siunatkoon, siellä takana. Jumala siunatkoon teitä, aivan takana. Jumala siunatkoon teitä, rouva, siellä takana.

Sinä sanot: ”Veli Branham, merkitseekö tuo nyt mitään, kun he kohottivat kätensä?” – Eroa kuoleman ja elämän välillä. Sitä se merkitsee. Jumala teitä, rouva, siunatkoon. Näin kyllä teidät, joka istutte siellä. Te sanoitte: ”Nostaisinko käteni?” Kyllä vain.

Kun te nostatte kätenne, te rikotte kaikki painovoiman lait. No sehän osoittaa, että teissä on jotakin yliluonnollista. Ja tuo teissä oleva yliluonnollinen olento on rikkonut painovoiman lait, ja uhmannut tiedettä, ja nostanut tuon käden kohti Kaikkivaltiasta Jumalaa, sinun Luojaasi, [merkiksi] että sinä palvelet Jeesusta Kristusta. Takuulla se merkitsee eroa kuoleman ja elämän välillä, jos sinä tarkoitit sitä. Jos sinä et tarkoittanut sitä, se ei merkitse mitään. Mutta jos tarkoitat sitä…

39   No niin; kerta vielä: onko siellä vielä joku, joka ei ole nostanut kättään, juuri ennen kuin rukoilemme? ”Onko sillä rukouksella mitään merkitystä?” Rukous muuttaa asioita. Rukous muutti Hiskian kuolemasta elämään. Rukous muutti William Branhamin kuolemasta elämään. Rukous muuttaa jokaisen syntisen täällä kuolemasta elämään. Varmasti muuttaa. Rukous saa sen aikaan. Nyt, rukoillaan yhdessä.

Siunattu, taivaallinen Isä; seurauksena siitä, että Sinut on esitelty täällä Sinun Sanasti kautta, ja suuren profeetta Daavidin, joka kirjoitti vuosia sitten nuo innoitetut laulut; Sanan kuulemisen kautta vielä pari- tai kolmisenkymmentä kättä nousi tänä iltana merkiksi, että ihmiset ottivat Sinun rakastetun Poikasi vastaan, henkilökohtaisena vapahtajanaan.

Ehkä tuo henkilö ei juurikaan ymmärrä sitä, että Se, joka kolkutti hänen sydäntään, ei ole kukaan muu kuin suuri Jehova Jumala, sillä meidän siunattu Herramme sanoi, että: ”Ei kukaan voi tulla minun tyköni, ellei minun Isäni ensin vedä häntä.” Ja sitten, Isä antaa tuon rakkaan [henkilön] Herralle Jeesukselle rakkauden lahjaksi.

40   Ja minä rukoilen, Herra Jeesus, että Sinä kastaisit heidät juuri nyt, rakkauden ja rauhan ja ilon Pyhässä Hengessä. Aseta heihin tuo Jokin, joka ottaa paikkansa, ja tyydyttää. Ei viiniä, joka puree kuin kyy, pistää kuin käärme, vaan tuo tyydytystä tuottava osa, jonka Herra Jeesus on antanut meille: Pyhän Hengen kaste. Tulkoon se kaikille heille juuri nyt.

Eläkööt he, tästä illasta lähtien, tuosta lähteestä juoden, ja eläen tuolla vuorella juhlakokemus sydämessään; voittakoot he toisia ja kutsukoon heitä tuolle lähteelle. Suo se, kuolematon ja ikuinen Isä Jumala; Herran Jeesuksen, Sinun Poikasi nimessä; me pyydämme sitä. Aamen. Lauletaanpa vain yhden kerran, todella hiljaa:

On verilähde, joka on täynnä Immanuelin suonista otettua verta. Kun syntiset sukeltavat tuon tulvan alle, he vapautuvat syyllisyyden tahroistaan.
On verilähde, joka on täynnä Immanuelin suonista otettua verta. Kun syntiset sukeltavat tuon tulvan alle, he vapautuvat syyllisyyden tahroistaan.
Vapautuvat syyllisyyden tahroistaan; vapautuvat syyllisyyden tahroistaan,
Kun syntiset sukeltavat tuon tulvan alle, he vapautuvat syyllisyyden tahroistaan.

41   Nyt, jos te olette pelastuneet, nostetaanpa kätemme ja lauletaan näin:

Siitä lähtien, kun näin tuon virran, jotka Sinun haavasi tuottivat; pelastava rakkaus on ollut aiheeni, ja tulee olemaankin siihen asti, kunnes kuolen.

Tuntuuko teistä todella hyvältä? Sanokaa: ”Aamen.” Tuntuuko teistä siltä, että teidät on harjattu peripohjin puhtaaksi? Minusta tuntuu, kun tiedän, että Pyhän Hengen läsnäolo on täällä. Selvä.

Siitä lähtien, kun näin tuon virran, jotka Sinun haavasi tuottivat; pelastava rakkaus on ollut aiheeni, ja tulee olemaan siihen asti, kunnes kuolen. Ja tulee olemaan siihen asti, kunnes kuolen; ja tulee olemaan siihen asti, kunnes kuolen.

42   Kuunnelkaapa. Minä haluan sanoa tämän tässä ohessa. Tällaisia lauluja minä rakastan. Minä haluaisin ennemmin niitä, kuin näitä mitättömiä, pätkittyjä boogie-woogie-juttuja, joita seurakuntaan yritetään pistää ja ottaa noiden vanhanaikaisten virsien [hymnien/ laulujen] paikka. Se ei ikinä onnistu. Pyhä Henki rakastaa vanhanaikaisia lauluja.

Minä yksinkertaisesti rakastan sitä. Se vain menee syvälle minuun. Ehkä se on… Ai, uskon, että te myös. Varmasti rakastatte. Te rakastatte näitä vanhanaikaisia lauluja. Minä olen yksi niistä vanhanaikaisista kristityistä. Pelastuin vanhanaikaisella tavalla, uskon vanhanaikaiseen pelastukseen; vanhanaikaiseen pelastavaan armoon. Sellaisena minä siitä pidän. Aamen. Se ei pärjää näille uudenaikaisille hyppimisille ja säntäilyille ja konstailuille. Minä rakastan vanhanaikaista tyyliä.

43   Nyt on aika rukoilla sairaitten puolesta. Toivoisin, että meidän sisaremme pystyisivät; veljemme, ketkä sitten soittavatkin, jos he voisivat soittaa hetken ”On läsnä suuri Lääkäri, tuo myötätuntoinen Jeesus. Hän saa riutuneen sydämen iloitsemaan, puhumalla. Ei muuta nimeä kuin Jeesus.”

Ja minä haluaisin teidän koko huomionne hetkiseksi. Tänä iltana, jos Herra suo, minä yritän tehdä toisessa kokouksessani siten, miten näin tehtävän ilmestyksessä, joka toimi niin loistavasti Kanadassa joitakin viikkoja sitten. Perusajatus on– tapa, jolla rukoilen sairaitten puolesta, mikä on siis toissijaista, mutta mikä tuottaa uskoa yleisölle niin, että ihmiset voivat nähdä suoria todisteita Kristuksen ylösnousemisesta.

44   Meille, Amerikan kansalla on opetettu, että pitää panna kädet ihmisten päälle. Pannaan kädet päälle… Siis, tiedättehän… Se on juutalainen käsitys. Se ei ole pakanoiden oppi Raamatun mukaan. Tehän muistatte, kun Jairus sanoi: ”Tule panemaan kätesi tyttäreni päälle, niin hän elää.”

Mutta roomalainen senturio sanoi: ”Minä en ole sen arvoinen, että tulisit kotiini; sano vain sana.”

Jeesus sanoi: ”Tuo on suurinta uskoa. En ole milloinkaan nähnyt tuota Israelissa. Sillä tavalla…” Mutta Amerikassa me emme näytä pystyvän tajuamaan sitä.

45   Siis, sikäli, kun minä tiedän, jokainen ihminen täällä, on minulle ehdottomasti täysin vieras. Olen nähnyt pienen… Luulisin, että se on Rosella-sisar. Istutko sinä siellä, Rosella? Oletko koskaan todistanut näiden kokouksien tiimoilla?

Hammondissa– luulisin, että se oli, Indianassa, yhtenä iltana jossakin parvella tai jossakin (en muista missä se oli) Fred Astaire tuo tanssija oli juuri paljastettu yleisölle. Ja jostakin tuli sellainen nainen, levottomana, ja vapisi ja Pyhä Henki puhui hänelle, ja sanoi hänelle, että hän on alkoholisti ja matkalla kadotukseen ja mitä kaikkea hänelle kerrottiin, en tiedä.

Mutta, lääkärit olivat jo luopuneet toivosta tuon tytön suhteen; Anonyymit Alkoholistit ja kaikkea. Ja Jeesus Kristus armossaan, otti tuon alkoholihaudan pois tuolta tytöltä ja hän on tänä iltana yksi Jumalan pyhistä; sillä viimeiset 3 – 4 vuotta, hän on käynyt alkoholistien paikoissa todistamassa Jumalan armosta.

46   [Nauhassa tyhjä kohta] …istumassa tänä iltana täällä, Jumalan armosta pelastettuna, ja muuttunut rakastavaksi kristityksi; nuoreksi, kauniiksi naiseksi. Voisitko nousta seisomaan, Rosella? En haluaisi tehdä tästä mitään numeroa; se on vain sitä, mitä Jumalan armo voi tehdä. On tosiaankin.

Hän on ainoa, jonka minä tästä yleisöstä tunnen, paitsi poikani, jotka nauhottavat ja veli Beeler, joka istuu täällä. Mutta Pyhä Henki tuntee jokaisen teistä. Hän tietää keitä te olette; mitä te haluatte.

Jeesus tunsi ihmisten ajatukset. Pitääkö paikkansa? He koskettivat Hänen viittaansa ja paranivat. Raamattu väittää, että Hän on sama eilen, tänään ka ikuisesti. Pitääkö se paikkansa? Ylipappi, jota meidän heikkoutemme tunto koskettaa. [Hepr. KR38 4:15: Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme,]

Hänet naulittiin ristiin, Hän kuoli, haudattiin, nousi ylös kolmantena päivänä, astui ylös taivaisiin, istuu Majesteetin oikealla puolella; rukoilee meidän puolestamme meidän tunnustuksemme perusteella; Ylipappi, jota meidän heikkoutemme tunto koskettaa.

47   Siis, jos Häntä koskettaa meidän heikkoutemme tunto, Jeesus on täällä tänä iltana Pyhän Hengen muodossa. Kuinka moni tietää, että Jeesus on Pyhän Hengen muodossa? Hän sanoi: ”Minä olen viinipuu ja te olette oksat.” Pitääkö tämä paikkansa?

Siis, viinipuu ei tee hedelmää. Oksat tekevät hedelmää; ja Pyhä Henki joka on tuo viinipuu, on täällä tänä iltana puhdistamassa tuota viinipuuta. No, millaista hedelmää tuo Viinipuu tuottaa? Raamatullisia hedelmiä– tosiaankin.

Siis, jos sinä kosketat Häntä; Hän on sama eilen, tänään ja ikuisesti; Häntä voi koskettaa aivan niin kuin silloinkin. Ja nyt, jos Jumala armossaan, jumalallisen lahjan kautta… Jos meillä on täällä ensikertalaisia… Niinpä minä siteeraan muutamia sananpaikkoja, jotta te ymmärtäisitte.

Jeesus ei väittänyt olevansa parantaja. Hän sanoi: ”Minä en tee näitä tekoja; Isä, joka on minussa, suorittaa parantamisen.” Jeesus sanoi: ”Minä en tee mitään, ennen kuin Isä ensin näyttää minulle, mitä tehdä.” Mitä minä näen Isän tekevän, minä menen tekemään sen mukaisesti, mitä Hän näytti minulle.” Kuinka moni tietää, että se on–se on Joh. 5:19? Varmasti on. Hän ei tehnyt mitään, ennen kuin Isä näytti Hänelle, mitä tehdä.

48   Siis, mitä sitten Isä Hänelle näytti? Katsotaanpa vähän sitä ensikertalaisten takia; joitakin asioita, joita Isä näytti Hänelle. Eräänä päivänä Simon Pietari tuli Jeesuksen tykö, Hän ei ollut milloinkaan tavannut häntä. Hän sanoi: ”Sinun nimesi on Simon ja sinä olet Johanneksen poika; siispä minä annan sinulle nimen Pietari.” Kuinka moni tietää tämän? [Hän] tiesi hänen nimensä.

Hän tiesi, missä se kala oli, jolla oli tuo kolikko suussaan ja sai Pietarin menemään pyydystämään sen. Kuinka moni tietää sen? Hän tiesi, mihin nuo muulit oli sidottuna– missä nuo kaksi tietä kohtaavat. Kuinka moni tietää sen?

Kun Filippus meni ja löysi Natanaelin rukoilemasta tuon puun alta, toi hänet takaisin Jeesuksen luo; Jeesus sanoi: ”Katso, israelilainen, jossa ei vilppiä ole.”

Hän sanoi: ”Rabbi, mistä Sinä minut tunsit?”

Hän [Natanael] sanoi: ”Sinä olet Jumalan Poika, Israelin Kuningas!”

49   Nainen kaivolla; minä siteerasin sitä hetki sitten; Jeesus pyysi häneltä juotavaa päästäkseen keskustelemaan hänen kanssaan. Ja nainen sanoi Hänelle, että kaivo on syvä; hetken päästä Jeesus sai selville, mikä naisen ongelma oli; Hän sanoi: ”Mene ja hae miehesi.”

Nainen sanoi: ”Ei minulla ole miestä.”

Jeesus sanoi: ”Pitää paikkansa. Viisi sinulla on ollut ja se, joka sinulla on nyt, ei ole sinun miehesi; ja oikein Sinä sanoit.”

Katsokaapa tätä samarialaista. Hän sanoi: ”Herra, minä näen, että Sinä olet profeetta. Mutta, me tiedämme, että kun Messias tulee, Hän kertoo meille näitä asioita.” Mutta nainen ei voinut käsittää, kuka Jeesus oli. Hän sanoi: ”Minä olen Hän.” Ja nainen uskoi sen; ja hän ryntäsi kertomaan ihmisille ja sai aikaan herätyksen, joka iski kaupunkiin.”

Mutta juutalaiset sanoivat: ”Hän on Beelsebuli; paholainen; ennustaja.” Jeesus sanoi heille, että Hän antaisi heille sen anteeksi, mutta Hän sanoi, että kun Pyhä Henki tulisi ja tekisi samoja asioita; sanakin Häntä vastaan, sitä ei annettaisi milloinkaan anteeksi, ei tässä maailmassa eikä tulevassa.

50   Ja sitten Kristus lupasi, Joh. 14:ssä seurakunnalleen: ”Joka uskoo minuun, tulee tekemään niitä samoja tekoja joita minä teen.” Pitääkö se paikkansa? Samanlaisia tekoja… ”Enemmänkin kuin tämä, he tulevat tekemään, sillä minä menen Isäni tykö.” Kirjoitusten täytyy täyttyä. Hän saattaa kutsua jonkun silloin tällöin yleisöstä, mutta Hän sanoi: ”Te tulette tekemään enemmän kuin tämä, sillä minä menen Isäni tykö.” Hän puhdisti lahjat ja asetti ne seurakuntaan; Hän nousi ylös, antoi lahjoja ihmisille.

Hän sanoi: ”Vähän aikaa…” Kuunnelkaapa tätä häkellyttävää lausuntoa: ”Vähän aikaa, niin maailma ei enää minua näe.” Tuo ”maailma” tässä tarkoittaa ”maailmanjärjestys.” Siis, Hänen ajastaan siihen asti, kun Hän tulee, tulee olemaan kymmeniätuhansia ihmisiä, huolimatta siitä, mitä sitten tapahtuukaan, he eivät tule näkemään. Näin asia on. Jeesus sanoi: ”Jos minä en tee Isäni tekoja, niin älkää uskoko minua. Mutta jos teen Isäni tekoja, uskokaa niihin tekoihini.” Näettekö?

51   Siis, jos Kristus elää… Uskotteko te, että Hän on noussut kuolleista? Sanooko Raamattu Hepr. 13:8 että Hän on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti? Silloin Hän on sama voimassa. Hän on seurakunnassaan ja tekee niitä tekoja. Silloin, ne ovat Kristuksen ominaisuuksia, joka on kastanut seurakuntansa Pyhällä Hengellä.

Siis, huolimatta siitä, mitä lahja tekee täällä, jos ei ole uskoa jolla ottaa se vastaan, se ei ikinä tule toimimaan. Kuinka moni tietää tämän? Niinpä, ihminen, olipa hän kuinka lahjakas tahansa, jos yleisö ei usko, siitä ei ikinä toimi.

Jeesus meni omaan kaupunkiinsa, ja ihmiset sanoivat: ”Siis, Sinä olet tehnyt sitä Kapernaumissa, Sinä teit tätä täällä. Siis, näytäpä, kun teet täällä jotakin.” Eikä Jeesus voinut tehdä siellä yhtään voimallista tekoa; ja Hän ihmetteli ihmisten epäuskoa. Pitääkö se paikkansa? Hän on sama eilen, tänään ja ikuisesti.

52   Siis, ollaanpa aloillaan vielä hetki. Minä haluan kysyä jotakin; täältä puhujanpöntöstä: jos Kristus on Jumalan Poika, ja arvostaa ja siunaa meitä tulemalla tänne alas, ja liikkuu keskuudessamme ja tekee samoja tekoja, kuin Hän teki silloin; tekee samoja tekoja kuin Hän teki ennen naulitsemistaan ristiin ja ylösnousemustaan, uskotteko te, että Hän on täällä ja vahvistaa todeksi Sanansa; täyttääkseen Sanansa? Hän lupasi tehdä sen. Hänen ei tarvitsisi tehdä sitä, mutta Hän lupasi tehdä sen. Hän paransi silloin täyttääkseen sen, mitä Hänestä oli luvattu.

Kuinka moni sanoo: ”Veli Branham, Jos Jumala tekee sen, niin, ettei kukaan [ulkopuolinen] tule sinne [auttamaan], minä panen uskoni Jumalaan; ja jos Jumala vastaa, ja kertoo minulle ja auttaa minua, samalla tavalla kuin Hän teki ennen; niin kuin tuota naista, jolla oli verenvuoto, minä lupaan Jumalan edessä uskoa Häneen.” Minä… Tätä ei ole ennen tehty, kuin vain kerran– pari; nostaisitteko kätenne Häntä kohti niin, että Hän voi… Jumala sinua siunatkoon.

53   Nyt, taivaallinen Isä, loppu on Sinun. Minä luovutan itseni ja tämän seurakunnan Sinun käsiisi. Suo siunatun Pyhän Hengen liikkua nyt niin, ettei tämä väki voi tuomiopäivänä sanoa: ”Minä en ymmärtänyt. En tiennyt. Sinun ei Sanasi toteutunut.”

Mutta tämä joukko ei voi sanoa sitä tämän illan jälkeen, sillä minä rukoilen, että Sinä toteuttaisit Sanasi, ja ilmaisisit itsesi Jeesuksen Kristuksen nimessä kuten minä Sinun vaatimattomana palvelijanasi, ja nämä muut palvelijat alistuisimme Sinulle niin, että Sinun suuri Pyhä Henkesi työskentelisi meidän kauttamme. Aamen.

54   Siis, olkaa todella kunnioittavia. Voisitteko ystävällisesti jatkaa laulua ”On läsnä suuri Lääkäri”, hiljakseen, hiljaisesti? Nyt, minä haluaisin jokaisen uskovan… Kuinka moni täällä on sairas; nostaisitteko kätenne– sairaat ihmiset tai mitä sitten olettekin. Siis, ei ole mitenkään mahdollista määrittää… Niitä on kaikkialla rakennuksessa.

Siis, katsokaapa tännepäin ja uskokaa ainoastaan koko sydämestänne. Sanokaa näin sydämessänne: ”Jumala, minä uskon Jumalaan Kaikkivaltiaaseen Isään. Minä uskon Jeesukseen Kristukseen, Poikaan. Minä uskon, että Jeesus Kristus on tässä rukoushuoneessa tänä iltana Pyhän Hengen kautta. Minä uskon, että se on Hänen lupauksensa. Puhu minulle, Herrani, ja anna kaipuu minun sydämeeni ja vahvista se vastaamalla minulle veli Branhamin kautta. Käytä todella häntä tänä iltana, Herra ja vastaa minulle, ja kerro minulle jotakin kautta; ja minä rukoilen, ja minä otan Sinut vastaan ja uskon Sinuun koko sydämestäni.” Rukoilkaa vain tällä tavalla. Jatkakaa vain katsomista tänne ja pysykää rukouksessa.

55   Siis, minä en voi… Minä en voi vaikuttaa asiaan millään tavalla. Minä haluan joitakuita hetkeksi ihan vain sieltä täältä yleisön keskuudesta, sitten haluan kutsua kokoon rukousjonon. Sillä lailla minä saan tätä vähäsen pois itsestäni. ”Mistä on kyse, veli Branham?” Kyse on antautumisesta. Jos te vain tietäisitte, miten antautua, se, mitä teissä on alkaisi toimia. Mutta sen salaisuus on… Ei se ole salaisuus, se on yksinkertainen Raamatun totuus; antautua Pyhälle Hengelle.

Kun te nostitte kätenne hetki sitten, Pyhä Henki sanoi: ”Nosta kätesi; nosta kätesi!”

[Veli Branham koputtaa koroketta.] Sanoit: Mitä tämä on; mitä tämä on? Siis, Herra, tässä minä olen.” Se on antautumista. Jumala pelasti sinut tuolla perusteella. Nyt, sillä tavalla mikä tahansa asia on. Lahjat– sinä antaudut niille [/annat tietä niille].

56   Saarnaajat tulevat puhujanpönttöön; tarkoitan voideltua sananpalvelijaa. Jumala lähettää jotkut saarnaamaan, jotkut evankelistoiksi, opettajiksi, profeetoiksi. Minä en ole saarnaaja. En väitä olevani saarnaaja, koska minä en kykene… minä olen vain… voi, minulla ei ole saarnaajan koulutusta. Minun lahjani on nähdä näkyjä– näkijä. Eikä se– minä– eikä se ole– ei ole…

Toivoisin osaavani puhua niin kuin jotkut näistä sananpalvelijoista, jotka kykenevät seisomaan siinä, ottamaan evankeliumitekstin ja sitoa yhteen sen, jakaa sen yleisölle noin vain ja sielut vain itkevät; juoksevat alttarille. Antaisin mitä vain, jos voisin tehdä sen.

Toivoisin, että minulla olisi Jumalan rakkaus sydämessäni sellaisella tavalla– sitä minä haluaisin– esitellä evankeliumin ihmisille sellaisella tavalla, että he vain kaatuisivat ja ottaisivat Kristuksen vastaan. Mieluummin ottaisin sen kuin kaikki parantamisen lahjat ja kaiken muun, mitä Raamatussa on. Antakaa minulle rakkaus ja ottakaa te kaikki muu! Antakaa minun rakastaa Häntä. Sitä minä haluan tehdä– rakastaa Häntä. Olen kiitollinen tästä pienestä osuudesta.

57   Mutta, antautukaa nyt vain Hänelle, ja katsokaa, mitä Hän sanoo. Minä luovutan itseni. Te luovutatte itsenne. Antaa Pyhän Hengen liikkua. Olkaa ihan hiljaa. Niin kuin Raamattu sanoo: ”Lakatkaa huolehtimasta! [Ps. 46:10 ”Heretkää” KR33] Tietäkää, että minä olen Jumala.” Niin Jumalan Raamattu sanoo.

Nyt, te sanotte: ”Mitä sinä odotat, veli Branham?” Minä tarkkailen ja odotan Pyhää Henkeä. Kuinka moni on nähnyt Siitä kuvan? Näyttäkääpä kätenne. Varmasti; luulisin, että te kaikki olette. Hän [Se] on täällä jossakin. Tulipatsas, American Photographer Association [USA:n valokuvaajaliitto] otti siitä kuvan. Se tekijänoikeudet ovat Washington DC:ssä; ainoa yliluonnollinen olento, joka koskaan, koko maailmanhistorian aikana on valokuvattu tieteellisesti. Tutkikaa Washingtonissa pitääkö se paikkansa. Sen on tutkinut George J. Lacy, FBI:n sormenjälki- ja todistuskappale[osaston] johtaja. Se on totta.

58   Jos lähden kotiin tänä iltana, seurakunta kyllä tietää, että olen puhunut totta. Tiedemaailma tietää, että minä olen puhunut totta, koska se on tieteellisesti todistettu. George J. Lacy sanoi, että tämän kameran mekaaninen silmä ei ota vastaan psykologiaa. Linssiin osui Valo. Se oli totta. Siis, olkaa rukouksessa.

Minä näen erään herttaisen naisen istuvan juuri täällä minun edessäni rukoillen, pää painettuna. Hän sattui olemaan tässä aivan lähellä. Minä ehkä saatan puhua hänen kanssaan hetken, se voi aloittaa Pyhän Hengen liikkeen yleisössä. Rakas sisareni, jos Jumala antaa minun tietää, mitä sinä rukoilet, hyväksytkö sinä sen?

59   Sinulla on haavaumien, eikä olekin? Rukoilet haavaumien takia… jos se pitää paikkansa, nostaisitko vain kätesi siellä Jumalalle, siis tämä pikkunainen täällä; aivan täällä. Sinulla on haavaumia. Sinun aviomiehesi istuu aivan siinä takanasi. Te myös rukoilette, herra, jonkin takia. Silmienne. Niin on.

Teidän nimenne on Edna, Way. Te asutte Indianapolisissa. Te asutte Kenwood Avenue- nimisellä kadulla. Teidän numeronne on 36-3726 Kenwood Avenue. Teidän aviomiehenne nimi on Frank, eikö olekin? Minä en ole tavannut teitä koskaan elämässäni. Pitääkö se paikkansa?

Te kosketitte. Onko se totta? Jos on, nousisitteko seisomaan hetkeksi? Selvä. Te ja teidän miehenne voitte lähteä kotiin. Te olette saaneet sen, mitä pyysitte. Te olette koskettaneet Herraa Jeesusta, tunnustuksenne ylipappia. Aamen.

60   Uskokaa Jumalaan! Älkää epäilkö. Uskokaa koko sydämestänne. Nyt, olkaa todella kunnioittavia. Älkää häliskö. Olkaa todella kunnioittavia, koska Pyhä Henki valvoo kaikkia henkiä täällä. Miten ihmeellistä.

Minä näen sen Valon seisovan tuossa suunnassa täällä. Se on erään pikkunaisen päällä, joka istuu takana siellä päässä. Hänellä on munuaisvaiva; vikaa myös silmissään. Hän ei ole tästä kaupungista; hän… Minä en pysty osoittamaan teille, missä hän on. Mutta hän on Richmondista, Iindianasta. Hänen nimensä on Bessie Rush. Nouskaa seisomaan neiti Rush ja ottakaa parantumisenne vastaan. Kristus parantaa teidät. Aamen.

Rouva, seisoisitteko vielä hetken? Nouskaa vielä seisomaan, se rouva, kuka sitten olettekin. Minä en tunne teitä, enhän, rouva? En ole eläissäni tavannut teitä, sikäli kun minä tiedän. Ne asiat, joita Hän sanoi, ovatko ne totta? Nostakaapa kätenne, onko se totta vai ei. Selvä. Jumala teitä siunatkoon.

61   Uskotteko te? Jos voit uskoa… En te tässä osassa?

Täällä on eräs rouva; Valo on hänen päällään. Hän on painanut päänsä. Hän istuu aivan täällä. Hän rukoilee jonkun toisen puolesta, ei itsensä. Hän rukoilee äitinsä puolesta. Hänen äidillään on sydänvaiva. Jos te uskotte koko sydämestänne, teidän äitinne paranee. Aamen. Uskokaa Jumalaan.

Mitäpä tässä osassa täällä? Uskotteko te koko sydämestänne?

Täällä on pikkurouva aivan täällä takana; hän katsoo minua. Hänellä on ongelmaa rinnassa. Se on totta. Rouvalla, hänen vieressään on ongelmaa jalkojensa kanssa; kipuja jaloissa. Täällä hänen aviomiehellänsä, joka istuu toisella puolella, on ongelmia maksansa kanssa; siinä sen naisen toisella puolella. Pitää paikkansa. Ehkä te tiesittekin tämän,

Te ette ole tästä osavaltiosta [maasta]. Ette ole. Te olette jostain täältä pohjoiseen. Te olette New Castlesta, Indianasta. Näin on. Nostakaa kätenne. Selvä. Voitte lähteä kotiin ja ottaa vastaan parantumisenne nyt, Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan nimessä.

62   Uskotteko te? Uskokaa Jumalaan. Älkää epäilkö. Rouvalla täällä on niveltulehdus; pikkurouva… hän rukoilee myös sisarensa puolesta, jolla on sydänvaiva. Rouva on sananpalvelija. Hänen nimensä on rouva Drake, rouva Marilyn Drake. Nouskaapa ylös ja ottakaa vastaan parantumisenne; Jeesuksen Kristuksen nimessä. Uskokaa Jumalaan. Uskotteko te?

Entä te, herra siellä takana; joka istutte siellä tolpan vieressä? Teillä on sydänvaiva. Te olette Columbuksesta, Ohiosta. Teidän nimenne on herra Fitch. Nouskaa ylös, herra Fitch ja ottakaa parantumisenne vastaan Jeesuksen Kristuksen nimessä. Uskotteko te? Rukoillaanpa yhdessä hetki.

63   Siunattu, taivaallinen Isä. Raamattu sanoo: ”Kahden tai kolmen todistajan sanalla on jokainen asia vahvistettava.” Ja tämä yleisö, tänä iltana, alkaa olla odotuksen vallassa tietäessään, että vain muutama hetki, vain enää yksi kokous ja tämä päättyy. Ja me rukoilemme, Jumala, että Sinä saisit otteen, tavalla jollakin tapaa jokaisesta sydämestä täällä juuri nyt, ja antaisit heidän nähdä, että Jeesus Kristus yhä elää ja hallitsee.

Ja minä rukoilen, että jokainen, joka kulkee läpi tämän jonon, tai menee sisään tai ulos näistä ovista tänä iltana, paranisi tai mikä heidän sairautensa sitten onkin. Minä luovutan heidät sinulle; ja siunaa heitä nyt, Isä, Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

64   Billy, missä kohdassa sinun rukouskorttisi ovat? H, ykkösestä sataan? Viidestätoista sataan; H– viidestätoista sataan. Kellä on H numero 1?  Nostakaa kätenne– tai siis: H50, nostakaa kätenne. Menikö oikein? 50:stä–100:an? H50, nostaisitteko kätenne. Rukouskortti, jossa on H ja 50. Kellä se on? Voisitteko nostaa kätenne olkaa hyvä?

Oletko varma, että sinulla on oikea numero; oikeasta kohdasta [Billy]? H50– eikö ole paikalla? H50, H51, selvä, rouva; 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60; 60:sta 70:en; nouskaa seisomaan tänne oikealla puolelle, olisitteko hyvät? Jos ette kykene nousemaan, jotkut ovimiehistä auttavat teitä. Me alamme rukoilla sairaitten puolesta nyt.

Te sanotte: ”Veli Branham, miksi sinä teet tämän tällä tavalla”? Siis, minä yritän saada tehtyä tämän niin, että ehdin tavoittaa jokaisen ihmisen ja rukoilla hänen puolestaan ilman että… että; erottamisen Henki. Kyllä; hätätapauksille on huone, huomisiltana: eräs poika kysyi siitä.

60–70, 79–80, 80–90, 90–100, nouskaa ylös ja tulkaa tälle puolelle täällä. Ottakaa vain paikkanne. H:sta sataan. H… Jokainen, jonka rukouskortissa on H, tulkaa tänne ja tehkää jono numerojärjestyksessä niin näemme, saammeko vedetytyä ne läpi. Sitten ehkä me voimme ottaa vähän lisää; vähän lisää.

Ja samalla, kun me odottelemme, tässä on nenäliinoja joiden puolesta pitäisi rukoilla. Painaisitteko, kristityt ihmiset päänne hetkeksi samalla, kun me rukoilemme näiden nenäliinojen puolesta?

65   Nyt, meidän taivaallinen Isä; me tuomme Sinulle nämä nenäliinat ja pienet kääröt. Meille opetetaan Raamatussa, että Paavalin iholta vietiin nenäliinoja [”hikiliinoja” KR38] ja esivaatteita; ja saastaiset henget ja sairaudet lähtivät ihmisistä. Me ymmärrämme, ettemme me ole Paavali, mutta Sinä olet sama Jeesus; ja nämä ihmiset täällä käyttävät tänään uskoansa, niin kuin ihmiset silloin.

Ja minä pyydän, rakas Jumala, että sinä siunaisit nämä nenäliinat siihen, mihin ne on tarkoitettu. Ja kuka sitten saakin nämä, lähteköön sairaus heidän ruumiistaan; tuo äitiparka odottaa sitä lapsensa takia, hänen, joka on sairaalan huoneessa; toipilaskodissa, missä sitten hän onkin, Herra, kunnioita ja hyväksy seurakuntasi rukousta tänä iltana, ja paranna sairaat; sillä me jätämme heidät Sinun haltuusi, Sinun rakkaan Poikasi, Herran Jeesuksen nimessä. Aamen.

66   Te voitte tulla hakemaan niitä. Jos te unohditte tuoda omanne tänne ylös, kirjoittakaa minulle toimistooni Jeffersonvilleen, Indianaan, postitoimisto, lokero 325:een, tai vain: Jeffersonville, Indiana, niin ne lähetetään teille ilmaiseksi, pieni kangassuikale, jonka päällä minä olen rukoillut niin, että te– ja kyse on siis teidän uskostanne. Se on vain kosketuspiste, ihan niin kuin mikä muukin, jonka puolesta me rukoilemme sairaitten ja vaivattujen puolesta.

Siis, täällä on iso jono ihmisiä; pitkä rivi ihmisiä. Nyt, minä haluan puhua teille hiukan. Se tapa, jolla minä yritin ennen tehdä sen; yritin [joskus]  rukoilla neljän tai viiden puolesta… annoin Pyhän Hengen puhua heille. Sitten huomattiin, että kun tehdään näin, minä en saa irrotettua itseäni siitä; seuraava tarttuu kiinni, seuraava tarttuu kiinni…

En koskaan ajatellut, että Hän käyttäisi näkemistä sillä tavalla, että sitten ihmiset tuodaan ylös [lavalle] ja heidän puolestaan rukoillaan. Se on eri juttu. Kun otetaan ihmiset yksi kerrallaan; tuollainen jono kestäisi tästä hetkestä huomisaamuun asti, että minä saisin käytyä sellaisen läpi. Mutta me voimme rukoilla heidän puolestaan seuraavien muutaman minuutin aikana. En halua vain rynniä läpi niin kuin karjalauma. Tarkoitukseni on rukoilla ihmisten puolesta. Raamattu sanoo: ”Uskon rukous parantaa sairaan; Jumala nostaa heidät jälleen.” [Jaak. 5:15]

67   En ainoastaan minä aio rukoilla ihmisten puolesta, vaan ihmiset odottavat, että heidän puolestaan ruokoillaan. Teillä on yhtä paljon tämän kanssa tekemistä, ja te olette yhtä paljon vastuussa Jumalan edessä kuin minä itse olen. Teidän rukouksenne… Mitäs jos teidän äitinne olisi täällä? Jos minun äitini seisoisi siellä, minä varmasti arvostaisin sitä, että te rukoilisitte hänen puolestaan. Jos minun vaimoni olisi jonossa, tai lapseni, minä arvostaisin teidän rukouksianne.

Eikä kyse ole vain yhden miehen rukouksista; kyse on meidän kaikkien rukouksista. Jokainen, joka rukoilee, merkitsee juuri sen verran enemmän. [/lisää rukoilijoita yhdellä– suom.]. Enkä vain minä aio rukoilla ihmisten puolesta; teidän myös pitää rukoilla heidän puolestaan. Kuinka moni aikoo tehdä sen? Sanokaa: ”Minä teen sen itse. Minä rukoilen, veli Branham. Minä pysyn täällä ja pidän kiinni Jumalasta ja rukoilen.” Sepä… Me emme tiedä, mitä Jumala tulee tekemään. On vaikea sanoa, mitä Hän tulee tekemään.

68   Viime viikolla tai vii… joitakin viikkoja sitten, herra Sothmann täällä (minä en juuri nyt saa häntä silmiini)… Saskatoonissa, Saskatchewanissa, minä näin siunatun Herramme ihmisten uskossa, ja siellä se ihana kanadalaisryhmä istui– yksimielisenä: anglikaaneja, baptisteja, presbyteerejä– rukoilivat yksimielisesti, ja minä näin meidän Herramme Jeesuksen tekevän kaikkea vastauksena ihmisten rukouksiin. Varmasti.

Ainoa, mitä minun piti tehdä, oli puhua heille vähän, panna käteni ihmisten päälle ja seurakunta alkoi rukoilla; Jumala teki todella suuria asioita aivan meidän silmiemme edessä: ihmeitä. Todellakin, teidän pitää uskoa siihen ja rukoilla.

Ja juuri sen me voimme tehdä näiden rakkaitten ihmisten puolesta. Juuri sen takia Jumala on koonnut meidät yhteen tänä iltana: puhdistamaan sydämemme ensin synnistä niin, että ihmiset voivat mennä eteenpäin Jumalan kanssa. Ja sen me haluamme tehdä. Ja jokainen teistä on syyllinen Jumalan edessä, jos te ette rukoile sairaitten puolesta.

69   Siis, minä luulisin, että jonoa on saatu tuolla alhaalla valmiiksi, jokainen oalla paikallaan. Minä käytän vähän aikaa niin, että voin tuntea itseni taas normaaliksi. Ja me pyydämme nyt rukoilemaan. Kuinka moni uskoo rukoilemiseen sairaitten puolesta? Voi tavaton. Tämäpä hienoa! Ja me tiedämme, että Hän tulee tekemään sen, koska Jumala on luvannut tehdä sen. Ja Jumala on uskollinen lupauksilleen.

Ja me uskomme tänä iltana näkevämme elävän Jumalan käsivarren liikkuvan keskuudessamme. Eikö se olekin jotain, mitä kertoa ihmisille huomenna– että Jumala tuli alas keskellemme? Siis, alkuperäinen tapa, jonka Jumala minulle sanoi: Hän sanoi: ”Kun nämä merkit tehdään ihmisten edessä, se saa heidät uskomaan, sillä he ymmärtävät, ettei ihminen voi tehdä sitä.”

Minä puhuin (lukekaapa minun kirjani) ja sanoin: ”Minä olen oppimaton. En minä saa ihmisiä uskomaan.”

Hän sanoi: ”Sinulle annetaan nämä merkit tätä tarkoitusta varten.” Ei, että ihmiset alkavat uskoa minuun vaan Häneen. Minulla ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Minäkin tulen sairaaksi ja minun on rukoiltava armoa. Nyt, minä pyydän teitä rukoilemaan minun puolestani, kun olen sairas. Sitten minä rukoilen teidän puolestanne.

70   Emmekä me ole sen enempää– me emme ole toinen toistamme suurempia. Me olemme kaikki samanlaisia. Me olemme vain… Jos ihminen ei ole mitään muuta kuin vain vähäpätöinen kotirouva, hän on yhtä paljon Jumalan valtakunnassa, kuin apostoli tai profeetta tai mikä mies sitten onkin. Nainen on Jumalan lapsi. Eikä meidän välillämme ole eroja. Jumala panee jonkun tekemään jotakin, toisen toista. Se ei nosta ketään toisen yläpuolelle– Jumala valitsi meidät.

Siitä syystä, minä olen katolisten kanssa eri mieltä pyhien tai neitsyt Marian esirukoilemisesta. Neitsyt Maria on ihana nainen– varmasti. Hän saattoi Herran Jeesuksen maailmaan Jumalan käskystä. Mutta, Jumala olisi voinut käyttää ketä tahansa muuta, jos olisi halunnut. Maria ei ole Jumala eikä jumalatar. Hän on vain nainen. Hän on kirkkaudessa; varmasti on. Mutta hänellä ei ole mitään mahdollisuutta rukoilla puolestamme. Raamatussa ei sellaisesta ole yhtään sananpaikkaa.

Jumalan ja ihmisen välillä on yksi esirukoilija ja tuo ihminen on Kristus Jeesus, ei kukaan muu. Kaikki mikä poikkeaa siitä, mikään mikä suorittaisi esirukousta sinun puolestasi, mikään pyhimys, mikään henkilö sen lisäksi, on ainoastaan spiritualismin jalostunut muoto. Kuolleet ovat poistuneet. He ovat Jumalan edessä eivätkä pysty rukoilemaan puolestamme. Näin täsmälleen on. Spiritualistit uskovat sellaiseen; mutta Raamatun opetus ei usko siihen.

71   Ei mitään katolisia ihmisiä vastaan. Minun kotiväkeni on katolista. Olen irlantilainen. Äitini ja isäni ovat molemmat katolista väkeä, syntyisin katolisista suvuista. Mutta minä… minä, minä olen– rakastan Herraa Jeesusta ja olen syntynyt uudesti. Minä olen nasarealainen, helluntailainen, baptisti, katolinen– uudesti syntynyt kristitty. Aamen. Ja minä rakastan teitä kaikkia.

Katolisuus ei tarkoita… Katolinen mies tai nainen on samanlainen Jumalan silmissä kuin kuka muu tahansa. Takuulla. Minä olen eri mieltä heidän opistaan. En minä vastusta katolista väkeä. Minä vastustan katolista oppia. Vastustan monia protestanttisia oppejakin. Näin on. Minä uskon siihen, että mitä Raamattu sanoo, on totuus. Minä uskon, että Jumala on Sanassaan, ja siinä ainoastaan. Se on ainoa pyhä asia mitä meillä maan päällä on jäljellä, mikä osoittaa Pyyhän Hengen todeksi– tai siis, Pyhä Henki osoittaa Sanan todeksi. Pitäytykää Sanassa. Siitä syystä minä olen vakaasti uskovainen.

72   Oi, menivätkö ihmiset väärään ryhmään? Suunnilleen 80 – 70 puuttuu. Monia puuttuu. Oletko varma, että katsoit jokaisen rukouskorttia? Jos olet, no, selvä juttu. Ehkäpä ihmiset ajattelivat, ettei meillä ole rukouskokousta ja rukouskortit jaettiin niin paljon aikaisemmin, että ihmiset ovat menneet kotiin. No niin. Me rukoilemme sitten niiden puolesta, jotka ovat täällä. Selvä.  Jumala siunatkoon nyt.

Minä toivoisin, jos voisitte, rouva, kun tulette, siis ensimmäiset kaksi, kolme, tulkaa tänne, ainoastaan kertokaa minulle, mitä te haluatte. Ymmärrättekö? Niin, etten minä vielä voi aloittaa ajatusten erottamista. Kertokaa minulle vain, mistä syystä te olette täällä.

Selvä. Tämä sisar haluaa oman ruumiinsa parantuvan, eikä tiedä, mikä on vialla; hänellä on rukousliina parantumistansa varten. Painaisimmeko päämme, kun rukoilemme sisaremme puolesta? Nyt, rakas sisar. Minä olisin toivonut, että olisi ollut jotakin muuta, miten olisin voinut auttaa sinua. Ainoa, mitä minä voin tehdä, on rukoilla puolestanne. Uskotko sinä, että Jumala parantaa sinut?

73   Taivaallinen Isämme; tänä iltana, kun tämä joukko pyhiä, ulos kutsutut, jotka on erotettu maailmasta, jotka istuvat täällä, ovat täällä sydämestään. Minä rukoilen, että Sinä parantaisit tämän rakkaan naisen, ja tämän rukousliinan, jota hän pitelee, joka on menossa jollekin toiselle. Tee niin, että tämä liina tulisi siunatuksi Sinun kansasi rukouksen ansiosta. Ja lähteköön tämä nainen täältä, tänä iltana iloisena, riemuiten ja parantuneena, ja tulkoon myös hänen rakkaansa terveeksi. Jeesuksen nimessä me pyydämme tätä. Aamen.

Siis, hetkinen vain. Te ette voi nähdä fyysisesti sitä, mitä tälle naiselle tapahtui, mutta minä uskon todellakin, että tämä nainen tuli parannetuksi. Uskotteko se siihen? Minä uskon siihen koko sydämestäni. Nyt, lähde riemuiten, sisar, ja ole iloinen.

74   No niin, veli. [veljellä on tyttölapsi mukanaan] Silmä on kipeä; hänen silmänsä ovat huononemassa. Onko hän sinun lapsesi? Selvä. Pieni tyttö, uskotko sinä, että Jeesus parantaa sinut? Minäkin uskon. Minusta sinä olet kauhean sievä, pieni tyttönen. Minulla on kotona suunnilleen sinun kokoisesi pieni Rebekah.

Haluaisin, että sinä katsot tänne, kultaseni, ihmisiin, jotka rukoilevat sinun puolestasi, että silmäsi tulisivat terveiksi. Katsopa ihmisiin päin. Ja sitten, Jeesus on täällä ja kuulemassa jokaista rukousta. Etkö sinäkin usko, että Hän parantaa sinut? Varmasti.

Siis, näittekö hetki sitten, kuinka Jeesus liikkui ihmisten keskellä ja kertoi, mitä pitää tehdä, ja kaiken tästä? Nyt, Jeesus on juuri tässä parantaakseen sinut. Uskotko sinä sen? Selvä. Painahan pikku pääsi; ja te kaikki muut, rukoilkaa nyt.

75   Siunattu Herra, me tuomme tämän pienen lapsen, jolla on kipeät silmät Sinun eteesi. Sinä olet meidän sairauksiemme ja vaivojemme Parantaja. Me emme tiedä, mitä Sinä tulet tekemään. Me emme pyydä Sinulta ihmettä, sillä Sinä olet sanonut, että ”paha, avionrikkojasukupolvi” etsii sellaista. Mutta, me haluamme, ettei meitä lueta kuuluvaksi sellaisiin, että näkisimme… että meidän pitäisi nähdä ihme, että uskoisimme. Vaan me pyydämme, Sinulta, Herra, armoa. Ja tämä ihana, kaunis pieni tyttö nojaa minun rintaani tänä iltana, ja nämä sadat ihmiset rukoilevat, ja minä pyydän, että sinä parantaisit hänet. Anna hänelle takaisin hänen terve näkönsä. Minä pyydän sitä Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Nyt, kulta pieni, minä en tiedä, mitä tapahtui, mutta minä uskon, että… Otetaanpa ne silmälasit pois. Se ei satu. Minä haluan vain katsoa. Näetkö minut kunnolla nyt? Voisitko kertoa minulle… minä… Näetkö sinä… näetkö sinä… minun ei tarvitsisi kysyä sinulta, näetkö nyt paremmin kuin sinä näit ennen, kuin sinun puolestasi rukoiltiin?

76   Katsoisitko tuonne yleisöön niin katsotaan, näetkö hyvin. Näetkö sinä hyvin nyt? Katsotaanpa tähän suuntaan. Näetkö sinä minun käteni? Kuinka monta sormea minulla on pystyssä? Viisi. Kuinka monta nyt? Yksi. Siis, onpa ihanaa. Siis, voitko nähdä– näetkö sinä paremmin, kuin ennen kuin sinun puolestasi rukoiltiin? No, sitten Jumala on parantanut sinut tässä aivan meidän edessämme. Siis, nostetaanpa kätemme ja sanotaan: ”Kiitos Jeesus!”

Isä, Jumala, me annamme Sinulle kiitoksen tämän tytön parantamisen takia tänä iltana. Tulkoon hän kasvatetuksi kristityssä kodissa, jossa annetaan kiitos ja kunnia Sinulle. Jeesuksen nimessä me kiitämme Sinua. Aamen.

Jumala sinua, kultaseni, siunatkoon. Sinä olet tavattoman rakas pieni tyttö. Veli, anna minun sitten kuulla hänestä.

Nyt, jatkakaa rukousta. Näettekö, mitä rukous saa aikaan?

77   Mitä te haluaisitte, että Jeesus tekisi? Hienoa. Uskotteko te, että Jumala parantaa teidät? Vatsahaava, sappikivivaiva ja anemia, ja olette hirveän jännittynyt. Uskotteko te, että Jumala parantaa teidät? Minä näen, että teillä on myös jokin halvaus, vapinaa. Mutta, antakaa minun panna käteni teidän päällenne hetkeksi. Nyt, te ihmiset, rukoilkaa. Tässä on epäilemättä jonkun äiti.

Nyt, siunattu Herra, me pyydämme Sinun seurakuntanasi; elävän Jumalan seurakuntana, täällä Sinun kansanasi, jota kutsutaan sinun nimelläsi; Sinä sanoit: ”Jos he kokoontuvat ja rukoilevat silloin, kuule heitä taivaasta.” Minä rukoilen tämän kalliin naisen puolesta. Minä pyydän Sinua parantamaan hänet, ja tekemään hänet terveeksi ja lopettamaan tämän halvaantumisen ja ottamaan pois tämä sappikivivaiva ja hänen muutkin vaivansa. Me, Jumalan seurakuntana pyydämme tätä siunausta Jeesuksen nimessä. Aamen.

Nyt, tämä, ei ole ihmeen pyytämistä. Vaan minä haluan teidän laskevan kätenne nyt. Haluan teidän seisovan aivan hiljaa. Haluan, että te nostatte sitten kätenne. Siis, sanotaan yhdessä: ”Ylistys Jumalalle.” Hänen halvauksensa on lakannut. Minä uskon, että sinä olet täysin terve, etkö sinäkin? Aamen. Jatka tietäsi iloiten. Nyt sanotaan yhdessä: ”Kiitos Herralle”, siis tämän naisen parantumisen johdosta.

78   Ja sinun vaivasi, rakas sisar? Kyllä, aivan. Uskotko sinä, että Herra Jeesus parantaa sinut? Selvä, Painetaan päämme hetkeksi, kun me rukoilemme sisaren puolesta.

Meidän taivaallinen Isämme, kun tämä laiha nainen seisoo täällä, minä rukoilen, että Sinä parannat hänet. Laske parantava armosi hänen päälleen, niin että hänen uskonsa katsoisi Sinuun, ja tee hänet terveeksi. Kun ymmärrämme, Isä, että ainoastaan uskon rukous voi parantaa sairaan. Ja tämä suuri Jumalan seurakunta rukoilee yksimielisenä tänä iltana, että Sinä säästäisit tämän naisen elämän, ja antaisit hänen elää. Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Ei tietenkään mitään fyysistä, jonka voisi osoittaa, mutta minä uskon, että sinä olet parantunut. Uskotko sinä siihen? Kuten sinä uskot, sitä sinä myös olet. ”Sitä, mitä mies sydämessään ajattelee, hän on sitä.” Mene riemuiten ja iloisena ja kiitä Herraa.

79   Nyt, kuinka… Mitä te haluatte Jeesuksen… ai, minä näenkin sen, kyllä. Oi, minä näen. Kyllä-kyllä. Uskotteko te, että Jeesus parantaa teidät? Veressä on mätää ja sokeria. Uskotteko te, että Herra Jeesus parantaa teidät? Äiti, voisitteko katsoa tännepäin hetken? Katsokaa niitä Jumalan pyhiä, jotka aikovat rukoilla teidän puolestanne.

Voi, kuinka moni aikoo rukoilla hänen puolestaan, nostakaapa vain kätenne? Katsokaa tuonne. Jumala on velvollinen kuulemaan sen, eikö olekin? Me rakastamme Häntä. Siis, ainoastaan uskokaa nyt. Ja tuo pieni kasvain tai syöpä lähtee ja häipyy juuri nyt, jos te uskotte sen, ja Jumala parantaa teidät.

Siis, siunattu Isä, kun tämän rakkaan naisen puolesta rukoillaan, ja kun minä pidän häntä hänen ryppyisestä kädestään, vain Sinä, Herra tiedät ne päivien työt, jotka ovat kulkeneet näiden käsien läpi. Eikä ole yhtäkään asiaa, mitä sinä et olisi nähnyt niiden tekevän.

Ja me, elävän Jumalan seurakuntana, pyydämme armoa rakkaalle sisarellemme tänä iltana: että Sinä parantaisit hänet ja ottaisit tuon kasvaimen pois hänen suustaan, otat mädän pois hänen verestään ja sokerin, mikä sitten onkin vikana, sillä me siunaamme häntä nyt; Jeesuksen Kristuksen, ylösnousseen Jumalan Pojan nimessä. Aamen.

Jumala teitä siunatkoon. Minä uskon, että te olette parantunut juuri tällä hetkellä. Uskotteko te sen? Aamen. Jatkakaa tietänne, Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Herralle!” Su möykky lähti hänen suustaan. Näettehän te sen.

80   Mitä sinä haluaisit, että Jumala tekisi, sisar? Sisar? Missä sinussa, sisar? Ai, sinä olet… selvä. Nyt, hän haluaa rukousta kotinsa puolesta ja jonkin, joka vaivaa hänen päätään.

Siis, siunattu Herra, kuten nämä sananpalvelijat, työtoverit, maallikot, keitä tällä onkin tänä iltana; me rukoilemme yksimielisesti näiden ihmisten puolesta. Anna Pyhän Hengen liikkua tällä hetkellä ja paranna tämä rakas nainen, ja tee hänestä täysin terve. Me pyydämme tätä siunausta Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Nyt, sisar, oletko koskaan lukenut sitä kirjaa, jonka minä kirjoitin– todistukseni Herran enkelin tulosta? Kuinka moni on lukenut tuon pikku kirjasen?  Mitä Herran tuo enkeli sanoi? ”Sinut on lähetetty rukoilemaan sairaitten ihmisten puolesta. Jos sinä olet vilpitön [/rehellinen] ja saat ihmiset uskomaan sen, mikään ei tule kestämään sinun rukouksiesi edessä.” Kuinka moni tietää tämän? Selvä.

Hän uskoo sen. Asioita on tapahtunut siksi, että hän [tämä nainen] vakuuttuisi. Jumala vahvisti sen, että se on totta. Minä uskon, että sinä olet parantunut, sisar. Eihän sinun pääsi kiusaa sinua tällä hetkellä? Tämä rouva sanoi, että hänen päävaivansa on lähtenyt aivan täällä lavalla. Me annamme Jumalalle kiitoksen. Jatka matkaasi, sisar, ja ole iloinen ja kiitollinen.

81   Hyvää päivää, sisar. Sinun ongelmasi on… hyvin arvokas asia. Hänellä on poikaystävä, joka on jättänyt Jumalan. Hän haluaa hänet takaisin. Hän haluaa isänsä paranevan. Ja kuka muu oli? Sinun silmäsi. Hän haluaa silmänsä paranevan. Jumala sinua siunatkoon, nuori nainen. Rukoilisimmeko yhdessä tämän neidin puolesta?

Taivaallinen Isämme, me tuomme tämän, vielä lapsen, Sinulle. Ja me tiedämme, mikä hänen ongelmansa on– [hän on] nuori nainen, tämän kansakunnan tulevaisuus, jos se tulee pysymään pystyssä. Ja hän rakastaa ja kaipaa tuota poikaa. Ja jotenkin, Herra, missä poika sitten onkin, tuo hänet takaisin Jumalan luo tänä iltana. Puhu hänen sydämelleen. Paranna tytön vanha isä, joka on ehkä tehnyt kovasti töitä kasvattaakseen hänet. Ja palauta hänen silmiensä näkökyky. Me pyydämme tätä elävän Jumalan seurakuntana; Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Jumala sinua, sisar, siunatkoon. Mitään fyysistä ei tietenkään näy, mutta minä uskon, että Hän tekee sen. Otatko sinä sen vastaan? Jumala sinua siunatkoon. Sinä saat sen, mitä pyysit.

82   No niin, veli. Mitä sinä haluat, että Jumala tekisi sinulle? …sinun silmillesi…ai kyllä. Selvä. Hänen silmiinsä on tulossa kaihi– hän sano. Hän haluaa, että Jumala parantaa hänet.

Isä, me rukoilemme Jeesuksen Kristuksen nimessä, että nämä kaihit eivät tulisi ikinä peittämään hänen silmiään ja tekemään hänestä sokeaa. Kuolkoon se elämä, joka noissa kaihissa on tänä iltana, ja lähteköön noista kasvaimista, ja tulkoon tämä mies terveeksi. Minä pyydän tätä Jeesuksen nimessä, tämän rukoilevan ihmisryhmän kanssa. Aamen.

Jumala sinua, veli, siunatkoon. Emme tietenkään voi sanoa, että mitään fyysistä, mutta lähde uskoen nyt ja tulet saamaan sen, mitä sinä pyysit.

83   Eturauhanen, sokeritauti ja huono näkö. Nyt, rukoilkaa kaikki. Muistakaa, että teillä on nyt velvollisuus rukoilla.

Siis, Isä, ei siksi, että olisimme velvoitettuja, vaan kyse on rakkaudesta, jota me tunnemme näitä sairaita ihmisparkoja kohtaan. Ja Sinä olet ollut niin hyvä, että olet parantanut meitä. Ja me esittelemme ihmiset Sinulle. Ja minä rukoilen, että Sinä parantaisit tämän miehen ja tekisit hänestä täysin terveen Jeesuksen Kristuksen, Sinun Poikasi nimessä. Aamen.

Jumala teitä siunatkoon nyt. Menkää, ja iloitkaa ja uskokaa koko sydämestänne.

84   Koskeeko tämä lastanne, sisar? Kasvain, kyllä, ai, kyllä. Pieni lapsi, jolla on laajentunut sydän, sen jalassa on kasvain ja hän on hyvin sairas. Rukoillaan yhdessä tuon pikkuisen puolesta.

Oi siunattu Jeesus, minä rukoilen, että Sinä tekisit lopun tämän vauvan sairaudesta, ja parantaisit sen. Ja me kiitämme siitä, että Sinä teet sen, Jeesuksen nimessä. Me kiitämme Sinua. Aamen.

Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Jumalalle!” Lapsi lakkasi parkumasta, ääntelemästä. Kuuletteko sen? Sanotaan: ”Ylistys Jumalalle”, kaikki. Annetaan Jumalalle kiitos. No niin. Minä uskon, että tuo kasvain lähtee hänestä, äiti. Selvä.

85   Mikä sinun ongelmasi on, veli? Niveltulehdus, ja silmät. Rukoillaan.

Isä Jumala, me tuomme tämän ison, vantteran, voimakkaan miehen Sinun eteesi tänä iltana, ja pyydämme, että Sinä ottaisit Jeesuksen nimessä tuon niveltulehduksen pois hänestä ja parantaisit hänen silmänsä; kuten tämä seurakunta yksimielisesti rukoilee, Jeesuksen Kristuksen siunatussa nimessä. Aamen.

Jumala sinua, veli, siunatkoon. Mene uskossa, ja ole terve. Selvä.

Sisar– totta kai; minä katsoin sinua silmiin, ymmärräthän? Sinä tiedät, että sinulla on vain yksi toivo; se on Kristus. Tuo syöpä tappaa sinut vuorenvarmasti, mutta Jumala voi parantaa sinut siitä. Sinä uskot sen, etkö uskokin?

Oi, siunattu Herra, tämä nainen… tuo syvä kuoleman varjo huokuu hänestä, minä en voi muuta kuin kutsua sitä: minä tuomitsen tämän vihollisen Jeesuksen Kristuksen vuodatetun veren ja tämän pyhitetyn seurakunnan yksimielisen rukouksen perusteella: lähetköön perkele ja kuolema tästä naisesta ja tulkoon hän terveeksi; Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Katso tänne sisar. Sinä olit kuolemassa, mutta minä uskon, että sinä tulet jäämään henkiin. Lähde riemuiten ja ole onnellinen ja kiitä Jumalaa parantumisestasi. Aamen.

86   Multippeli skleroosi [MS-tauti]… Te uskotte, että Jumala parantaa myös teidät ja hänet. Siis, rukoillaan yhdessä sisaremme täällä puolesta.

Oi, Jumala, hänellä on ylipainoa ja hänellä on huono näkö ja hänen veljentyttärellään on MS-tauti, monia sairauksia, mutta Sinä olet Herra, joka parantaa meidän sairautemme; ja minä rukoilen vilpittömästi, että Sinä parantaisit tämän naisen sekä sen toisen, jonka puolesta hän pyysi. Me pyydämme tätä siunausta hänelle Jeesuksen Kristuksen, Sinun Poikasi nimessä. Aamen.

Nyt, katso sisar, ei tietenkään tässä ole mitään fyysistä, jonka me voisimme nähdä; me emme sitä pyytäneetkään, mutta uskotko sinä, että olet parantunut? Uskotko sinä, että tuo skleroosi… sehän on veli Sothmann…

87   Yhtenä iltana Kanadassa, pieni lapsi, jolla oli multippeli skleroosi, tuotiin lavalle. Tarvittiin kaksi miestä pitelemään, tällä tavalla tuota lasta. Ja minä sanoin: ”Rukoilkaa jokainen seurakunnassa.” Ja me menimme rukoukseen ja panin käteni tuon pikkukaverin päälle, ja kun olin rukoilemassa, hän sanoi: ”Päästäkää minut, minä olen parantunut.”

Ja ne miehet katsoivat minuun ja minä sanoin: ”Päästäkää hänet.” Ja kun hänet päästettiin vapaaksi, hän… he… hän ei pystynyt pitämään edes jalkojaan pystyssä; ja hän alkoi tehdä näin ja lähti alas ja taputti käsiään ja ylisti Jumalaa, täysin normaalina ja terveenä. Multippeli skleroosi… Jumala sinua siunatkoon, usko.

88   Hyvää iltaa sisar. Haluatko, että Herra Jeesus parantaa sinut? Mistä sinä haluat Hänen parantavan sinut? Uskotko sinä, että Jumala ottaa pois tuon syövän ja kaiken, tänä iltana? Rukoillaan yhdessä sisaren puolesta.

Rakas taivaallinen Isä, kuolema on hyvin lähellä tätä naista, ja niin on elämäkin. Jeesus Kristus, Jumalan Poika seisoo täällä; sillä Sinä olet sanonut: ”Missä kaksi tai useampi on koolla minun nimessäni, minä olen heidän keskellään”, ja näiden satojen keskellä, jotka ovat kokoontuneet tänne auditorioon tämä iltana; Sinä olet täällä, Herra.

Ja minä panen käteni hänen päälleen tämän seurakunnan ja pyydän tätä syöpää ja sairauksia lähtemään, ja tulkoon hän terveeksi. Me langetamme tuomion tuolle syövälle ja hänen ruumiinsa sairaudelle, Herramme Jeesuksen sijaiskärsimyksen perusteella, Hänen, joka voitti Golgatalla saatanan ja kaikki hänen sairautensa. Me vaadimme sitä lähtemään Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

89   Nyt, rakas sisar, totta kai syöpä on tappaja; ja… mutta se… Kristus on Elämän Antaja. Mutta nyt, sinä et katso enää siihen suuntaan– siis tuon syövän suuntaan. En edes usko, että sinä tulet kuolemaan. Lääkärit ovat antaneet periksi sinun suhteesi; vain sen he voivat tehdä. Se on… He tekivät, mitä voivat.

Mutta, Jumala ei ole antanut periksi. Minä näen varjon ihmisistä, jotka on parannettu täydellisesti. Lähde ulos, todella iloisena ja riemuiten ja sano: ”Kiitos Herra. Tuo lupaus on minulle.” Ota se vastaan Sanan ja Kristuksen ylösnousemuksen perusteella. Sinä tulet jäämään henkiin. Tule. [sisar puhuu] Aamen. Palaa takaisin ja sitten kerro ihmisille, mitä Herra on tehnyt sinulle. Aamen. Jumala sinua siunatkoon. Oikein hienoa.

90   Mitähän Herra… mitä sinä haluaisit Herran tekevän sinun hyväksesi, sisar? Sinä haluat parantua anemiasta. Selvä. Hän ei oikein kuule, ja anemia. Siis, painetaan päämme rukoukseen.

Siis, siunattu Jumala; tässä on nainen, jolla on anemia, ja verisolut– valkoiset syövät punaisia. Hän ei kuule kunnolla, mutta Sinä, Herra, voit parantaa hänet ja tehdä hänet terveeksi. Minä rukoilen, että Sinä soisit sen.

Ja kuten minä, tänä iltana, tämän Jumalan seurakunnan kanssa, panen käteni hänen päälleen, ja Herra, nyt me emme pyydä ihmeitä, vaan me kaipaamme palavasti, Herra, Sinua niin, että niitä rohkaistaisiin, jotka odottavat, että Sinä palauttaisit tämän naisen kuulon hänelle täydellisesti niin, että hän kykenisi kuulemaan ja että Sinä antaisit hänelle uskon uskoa enemmän tuon aneemisen tilansa takia.

Ja nyt, olkoon niin, että kun me rukoilemme Jumalan seurakuntana tämän uskon rukouksen Sinun puoleesi ja pyytäen kauniisti Sinun sanomallasi tavalla: ”Pyytäkää Isältä mitä tahansa minun nimessäni, niin minä teen sen.” Me pyydämme Jumalaa, Jeesuksen nimessä parantamaan tämän naisen. Aamen.

91   Siis, kumpi korva se oli, jolla sinä et oikein kuule? Kyllä. Kuuletko sinä minua nyt? Kuuletko minua nyt? Kuuletko minua nyt? Siis, nyt hän kuulee täysin. Hän sanoi; nämä ovat hänen sanansa: hän kuuli kyllä, mutta kaikki oli yhtä sotkua. Hän ei kuullut.

Siis, seuratkaapa häntä nyt. Kuuletko minua nyt? [Sisar vastaa: ”Kyllä kuulen.”] Vain että nähdään: kuuletko minua nyt? [Kyllä kuulen.”] Ylistys Jumalalle. [”Ylistys Jumalalle.”] Aamen. Se oli kuiskaus. Nyt, minusta meidän pitäisi kiittää meidän Herraamme siitä. Eikö teistäkin?

Oi, Herra, me kiitämme Sinua hyvyydestäsi ja armostasi, jota olet osoittanut. Sinä vastaat lastesi rukouksiin tänä iltana ja me olemme näistä asioista tosi iloisia. Ja me uskomme, että sisaremme anemiakin paranee; Jeesuksen nimessä me pyydämme sitä. Aamen.

92   Selvä, veli, mitä sinä haluaisit Jeesuksen tekevän? Silmäsi. Uskotko… Onko niissä heikko näkö, vai jotakin mitä sinä niille haluaisit…? Heikko näkö. Ai, niitä ei voi kohdistaa. Selvä. Siis, silloin, kun sinulla ei ole noita laseja. Selvä.

Siis, me emme pyydä taivaalliselta Isältämme ihmeitä. Kuinka moni ymmärtää sen?  Me ainoastaan rukoilemme sairaitten puolesta. Vain sen me voimme tehdä. Jumala on ainoa, joka voi tehdä ihmeitä. Minä en voi tehdä ihmeitä. En usko, että kukaan muukaan voi. Minä uskon, että se tulee Jumalalta; ja ainoa, mitä me voimme tehdä, on pyytää nöyrästi Isältämme.

Mutta jos Jumala ei kohdista hänen silmiään, me pyydämme hänen parantumistaan siitä huolimatta. Näin on. Mutta mies saattaa pystyä tekemään sen. En tiedä. Mutta rukoilkaa minun kanssani, että Jumala tekisi sen tälle nuorelle miehelle. Se saattaa tapahtua täällä. Minä en tiedä. Rukoillaan ja pyydetään Jumalalta.

93   Nyt, rakas veljeni, usko nyt. Aivan hiljaa, nöyränä, kunnioituksella, uskoen yhtä vahvasti siihen, että Jumala tekee sen, kuin uskot, että sinä voit kävellä täältä lavalta pois.

Siunattu taivaallinen Isä, minä tuon Sinun eteesi tämän minun veljeni, nuoren miehen, jonka pitää käyttää silmiään… tai pitää käyttää vahvoja laseja; niin että se panisi kohdistuskyvyn takaisin kuntoon. Me olemme iloisia siitä, että joku pystyy hiomaan lasin niin, että se auttaa meitä, mutta Isä Jumala, Sinä olet näiden huonojen silmien parantaja, niiden kierouden, mikä saa ne kohdistumaan väärin.

Mutta, me emme pyydä ihmettä, vaan olisitko Sinä niin kiltti, Herra, että jos se näyttää hyvältä Sinun silmissäsi tänä iltana, että ihmiset tietäisivät, että Sinä olet läsnä, ja uskoisivat Sinuun, että ihmiset joilla myös on huonot silmät… Me olemme nähneet Sinun antavan tuolla pikkutytölle hetki sitten. Nyt tuo se kohdistus takaisin normaaliksi, Isä. Minä rukoilen Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

94   Nyt, minä haluan sinun ottavan nuo lasit pois ja katselemaan sillä tavalla niin nähdään kohdistuvatko sinun silmäsi. Näetkö sinä? Siis, hän sanoi, etteivät ne vielä kohdistu. Ehkä me voimme pyytää sitä uudestaan. Pidä vain lasit poissa tällä kertaa. Nyt, painakaa jokainen päänne.

Siis, minä uskon, ettemme me houkuttele nyt Jumalaa tekemään ihmettä. Ymmärrättekö? Siis, veli, siis usko. Muista, että me yritämme uskoa sinun kanssasi. Ymmärrätkö? Mutta tämä tulee menemään sinun uskosi mukaan. Siis, usko koko sydämestäsi, että Jumala tekee sen.

Nyt, Herra, me olemme nähneet Raamatusta monia kertoja, että Jeesus rukoili erään miehen puolesta ja hän nosti silmänsä ja näki ihmiset puina. Jeesus rukoili jälleen, ja niin tehdessään, mies pystyi ihan hyvin. Siis, jos jotakin on vialla, jonka takia Sinä haluat hänen olevan tässä tilassa; jos on tottelemattomuutta tai jotakin, me rukoilemme, että Sinä antaisit anteeksi, että me pyydämme tätä.

Ja me rukoilemme, että Sinä ottaisit pois hänen syntinsä, mitä se sitten olisikin, jos on jotakin sen tyylistä, joka aiheuttaa sen. Ja jos se on Sinulle mieleen tänä iltana, Herra, löytää usko, joka katsoo Sinuun, suoristaisitko Sinä tämän kerran nämä tämän pojan silmät, Jeesuksen Kristuksen nimessä?

95   Minä pyydän teitä jokaista pitämään päänne painettuna vielä hetken, ja silmänne suljettuina ja jatkamaan rukousta. Siis, minä haluan teidän pitävän myös sinun silmäsi suljettuina, poika. Nyt, minä haluan sinun kääntyvän minuun päin ja katsomaan minun sormeani ja uskomaan. Näetkö sinä yhden sormen? Kohdistuuko sormeeni? Kykenetkö näkemään nyt?

Selvä; nostakaa päänne. Nyt hänen silmänsä on korjattu. Hän pystyy… minä… montako sormea minulla on pystyssä?  [Poika sanoo: ”Vain yksi.”] Yksi sormi. Nyt ne kohdistuvat normaalisti. Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Jumalalle”, tämän takia. Siis, Jumala sinua, poika, siunatkoon. Jatka eteenpäin tietäsi iloiten ja ole onnellinen.

96   No niin, tulisiko, poika? Mitä sinä haluaisit, että Jumala tekisi sinulle, herra? Hermot… Hän on menettänyt 30% kuulosta, ja on todella hermostunut. Painaisitteko päänne ja me rukoilemme.

Siunattu Herra, Sinä voit antaa hänelle hänen kuulonsa ja Sinä voit ottaa tuon rauhattomuuden pois hänestä. Jos Sinä eräänä iltana kykenit pysäyttämään rauhattoman meren; Sinä sanoit: ”Vaikene, ole hiljaa”, tuuli ja aallot tottelivat Sinua. Jumala, suo, että tuo rauhattomuus jättää tämän miehen ruumiin ja että hänen kuulonsa palautuu normaaliksi. Minä pyydän tätä siunausta Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Nyt, 30%, se on aika paljon, melkein puolet sinun kuulostasi on hävinnyt. Nyt, minä haluan kuiskata sinulle. Kuuletko minua? Kuuletko minua nyt? Jos kuulet, sano: ”Aamen.” Tuo on täysi kuulo.

Minun on saatava hänet mikrofonin ääreen, koska sinä et kuullut minua ollenkaan. Kuuntele tätä. Kuuletko sinä nyt? [Mies sanoo: ”Kyllä.”] Sano: ”Aamen.” [Aamen.] Minä rakastan Häntä. [”Minä rakastan häntä.”] Se oli pelkkä kuiskaus. Jumala on parantanut hänet.

Nyt, katsokaa. Minä haluan sanoa teille jotakin. Kun minä rukoilin, ja seurakunta rukoili, sinä tunsit, että sinut rauhoitettiin, etkö tuntenutkin? [”Pitää paikkansa.”] Sinun rauhattomuutesi on pois. Se on kunnossa. Sinä olet nyt parantunut. Jumala sinua siunatkoon. Sanotaan yhdessä: ”Kiitos Herralle!”

[Joku veljistä lukee tiedotuksen.]

97   Mitä sinä haluaisit, että Jumala tekisi sinulle? Tulehdus ja sinun veljelläsi syöpä korvassa. Uskotko sinä, että Jumala parantaa hänet nyt? Nyt… Ai, luulin, että olin lähempänä mikrofonia. Hänellä on tulehdus. Hänen veljellään on ongelma korvassa, joka voi olla syöpä. Rukoilemme nyt heidän puolestaan.

Rakas Jumala, niin kuin tämä nuori nainen on täällä veljensä puolesta ja itsensä– vuosia sitten, kun pikkupojat ja -tytöt juoksentelivat talon ympäri ja roikkuivat äidin esiliinassa, mutta he ovat kasvaneet jo isoiksi. Jumala, minä rukoilen, että Sinä parantaisit heidät. Suo se. Kunnioita seurakunnan rukouksia, kun me rukoilemme; minä pyydän sitä Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Ja nyt, sisko, koska minä en näe nyt muuta kuin tämän nenäliinan, pane se veljesi päälle; Jumala sinua siunatkoon. Älä epäile, vaan usko. Selvä.

98   Mitä te haluaisitte, että Jeesus tekisi teille? Selvä. Uskotteko te, että Jumala ottaa sen pois, parantaa teidät tuosta tapaturmasta ja tekee teidät terveeksi? Tällä rouvalla on ollut tapaturma, ja hänellä on kasvain otsassaan, jonka hän haluaisi Kristuksen parantavan. Rukoillaan nyt, kaikki yhdessä, nyt.

Rakas Jeesus, minä rukoilen, että Sinä parantaisit, tämän naisen ja tekisit hänet jokaista hippusta myöten terveeksi. Oi, hän seisoo täällä. Hän on odottanut kauan jonossa. Nyt on tämän suuren seurakunnan aika rukoilla hänen puolestaan. Minä rukoilen, että Sinä soisit sen Jeesuksen Kristuksen, Sinun Poikasi nimessä. Aamen.

Uskotko sinä äiti? Selvä. Minäkin uskon– koko sydämestäni sinun puolestasi. No niin.

99   Mitä sinä haluaisit, että Jeesus tekisi sinulle, sisar? Sinun sappikivesi. Selvä. No niin. Ja uskotko sinä, että Hän tekee sen sinulle? Nyt painakaa päänne. Te kuulitte mikä häntä vaivaa, ja me rukoilemme.

Siunattu Isä, kun tämä nainen seisoo täällä, hän saattaa tulla toimeen vuosia, mutta niin tuli Saarakin, mutta Sinä annoit hänelle lupauksen. Ja hän uskoi sen ja Sinä ilmoitit sen hänelle. Ja me rukoilemme tämän suuren seurakunnan kanssa tänä iltana, että Sinä osoittaisit selvästi siunauksesi tälle naiselle, ja tulkoon hän terveeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

”Uskon rukous parantaa sairaan.” Otatko sinä sen vastaan? Siinä tapauksessa, lähde riemuiten ja iloisena. Selvä.

100   No niin, sisar. Ai? Kyllä. Uskotko sinä, että Jumala parantaa sinut? Hän sanoo, että hänellä on sydänvaiva, ödeema ja muita sairauksia, joista hän uskoo Jumalan parantavan hänet. Siis, painetaan päämme ja rukoillaan tämän rouvan puolesta.

Siunattu, Herra, kun tämä pikkurouva seisoo tässä tänä iltana rukoiltavana, minä panen käteni hänen päälleen ja koko tämä suuri uskon kautta lunastettu seurakunta panee uskon kautta kätensä hänen päälleen. Ja me uskomme, että uskon rukous pelastaa sairaan. Ja oi suuri enkeli, joka tulit sinne huoneeseen ja sanoi: ”Ole vilpitön. Saa ihmiset uskomaan…” Kaikella sillä vilpittömyydellä, jolla minä vain saatan rukoilla näiden ihmisten puolesta, minä pyydän, että Sinä kuulisit häntä [naista] Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Jumala siunatkoon sinua, sisareni. Ei, rouva, minä en… ei, ei. Jatka tietäsi riemuiten. Jumala sinun sydäntäsi siunatkoon. Aamen. Oi, se… minä rakastan todella tätä. Ettekö te kaikki rakastakin vanhoja ihmisiä? Minä rakastan heitä todella. He ovat todella ”kakkoslapsia” Minä rakastan pikkulapsia ja vanhoja ihmisiä. Minä rakastan kaikkia, mutta minä… minusta he näyttävät siltä kuin he olisivat– aivan kuin pieniä lapsia, vähän niin kuin avuttomia.

101   Mitä sinä haluaisit, että Jeesus tekisi sinulle, sisar? Ai, sinä olet täällä miehesi puolesta. Se on oikein kristillistä. Kristus edusti meitä kaikkia. Sinä edustat aviomiestäsi, rakkainpaasi. Minä rukoilen, että Jumala parantaisi hänet. Me kaikki rukoilemme hänen aviomiehensä puolesta.

Siunattu Herra, kun tämä kallis nainen seisoo täällä aviomiehensä asemesta, minä rukoilen, rakas Jumala, että se mies, joka on nainut hänet, että kun nainen menee kotiinsa, tai mikä se paikka sitten onkin missä hän on, löytäköön hän miehen terveenä. Suo se, Herra. Me lähetämme hänet löytämään sen. Ja Sinä olet sanonut, ”Niin kuin sinä uskot, nii se on.” Ja me rukoilemme, että vaimo tapaa hänet sieltä terveenä; Jeesuksen nimessä me rukoilemme. Aamen.

Jumala sinua, sisar siunatkoon. Älä epäile. Usko, että hän paranee niin sinä voit saada sen.

102   Mitä Jeesus… Mitä sinä haluaisit, että Jeesus tekisi sinulle? Varmasti, veli. Nyt me painamme päämme kun rukoilemme:

Taivaallinen Isä, me rukoilemme tämän miehen puolesta, ja hänen sydänvaivansa ja muidenkin hänen ongelmiensa takia. Ja me pyydämme, lunastettuna, Jumalan seurakuntana, että Sinä parantaisit hänet. Lähteköön tuo sydänvaiva hänestä, ja eläköön hän vielä monia vuosia ja nauttikoon hyvästä terveydestä Jumalan kunniaksi. Me pyydämme sitä Jeesuksen nimessä. Aamen.

Jumala sinua, veli, siunatkoon. Minä sanon tämän, seurakunta, en usko, että on olemassa yhtään henkilöä… Siis, te tiedätte sen, että minä otan ihmisistä kiinni, kun he menevät tästä. En usko, että on yhtäkään ihmistä, joka menee tästä läpi, jota Jumala ei olisi parantanut. Näin on. Niin minä uskon.

103   No niin, herra. Mitä te haluaisitte, että Jeesus tekisi teille? No, Jumala siunatkoon sydäntänne. Tässä on arvokas henkilö. Hän on saanut kranaattikammon; 75% kranaattikammon asepalveluksesta. [traumaperäinen stressihäiriö]. Kun tämä poika on tässä kunnossa tarkoittaa sitä, että lipuu liehuu vielä tämän vapauden maan ja pelottomien kodin yllä*. Jumala hänen uljasta sieluaan siunatkoon. *[Land of the Free & Home of the Brave = USA:n kansallislaulu]

Oi, Ikuinen ja siunattu Jumala; silloin kun hän laskeutui juoksuhautaan siksi, että tämä olisi Amerikka niin, että me voimme saarnata evankeliumia, Sinä riipuit ristillä parantaaksesi hänet. Me tuomme hänet Sinun eteesi tänä iltana, ja pyydämme, että hänen jokainen hermonsa rauhoitettaisiin. Lähteköön hän täältä tänä iltana ja olkoon terve. Minä pyydän sitä Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Syy, miksi minä rukoilin lyhyesti, veli, minä, koko sydämestäni, minä uskon, että sinä olet parantunut. Kyllä vain. Jumala sinua siunatkoon. Jatka tietäsi riemuiten, poika. Jumala sinua siunatkoon.

104   Veli Kidd, sinut minä tunnen. Kuinka kauan sinä olet saarnannut evankeliumia? Minä haluan rukoilla… Tässä on sisar Kidd. Tulkaa tänne. Tämä vanha pariskunta, vain noin 85…  [Sisar Kidd sanoo: ”75.”] 75… 76 ja seitsemän–… Kaksi saarnaajaa; ovat saarnanneet vuosia ja vuosia ja taas vuosia. Jos te haluatte todella nähdä pienen herttaisen avioparin, tässä sellainen on.

He ovat joskus soittaneet minulle yön pimeimpinä hetkinä, myrskyn keskeltä, milloin loukattuaan itsensä, milloin ajaneet kolarin, mistä sitten onkin ollut kyse; ja [heidän kanssaan] minä olen epäonnistunut ensimmäistä kertaa saamaan Jumalalta vastausta aivan heti, kun, minä rukoilin heidän puolesta puhelimessa– kaukopuheluiden kautta.

105   Mitä sanoit? Hän haluaa todistaa kaikille. Jumala hänen sydäntään siunatkoon. Tämä nainen on ollut evankeliumikentillä ennen kuin minä synnyin: 50 vuotta. [Sisar Kidd todistaa useita minuutteja] Aamen! Aamen. Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Herralle”, tästä. Aamen. Eron hetkiä on takanamme, jalanjälkiä ajan hiekassa.

Muistan, kun olin… Ennen kuin olin edes vielä syntynyt– saarnasivat evankeliumia. Jumala heidän suloisia sydämiään siunatkoon. Oi–voi. Nuoret, tässä on esimerkki siitä, mitä Jumala voi tehdä, kun te palvelette Häntä. Rukoillaan.

Siunattu Jumala, nämä kaksi pientä herttaista ihmistä seisovat täällä, olemme kuulleet heidän todistuksensa siitä, kuinka heille tuli nälkä ja kuinka he ovat vaeltaneet pakkasissa, kaupunkien ulkopuolella ja seisoneet kadunkulmissa ja saarnanneet evankeliumia, ja he ovat täällä tänä iltana, elävinä täällä Cadle Tabernaakkelissa todistamassa Jumalan kiitokseksi ja kunniaksi täällä suurenmoisessa Jumalan pyhäkössä.

Minä rukoilen, että Sinä siunaisit heitä. Vahvistaisit heidän heikkoja kehojaan ja antaisit heille vielä monia onnellisia vuosia palvella Sinua. Minä siunaan veli ja sisar Kiddiä Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Jumala teitä siunatkoon, veli ja sisar Kidd! Olkoon Hän aina kanssanne. Aamen. Aamen. Jumala sinua siunatkoon, äiti. Kullanmuru, minä toivon, että jos me elämme riittävän kauan, että meistä tulisi tuollaisia, missä me sitten olemmekin, ettekö tekin toivo? Varmasti. No niin.

106   Mitä sinä, sisar, haluaisit, että Jeesus tekisi sinulle? Tässä on eräs äiti. Hän haluaa uskoa siihen, että hänen vauvansa paranisi. Antaisiko sen sinun nenäliinasi. Lääkäri on sanonut, ettei siitä ole eläjäksi. Äiti rukoilee uskoa.

Oi, siunattu Herra Jumala; Sinä annoit ainoan Poikasi, että tämä lapsi saisi elää. Suo se, Herra kun tämä äiti seisoo täällä sydän verta vuotaen. Lääkäri on tehnyt kaikkensa ja silti kuolema roikkuu lapsen yllä. Me rukoilemme, Herra, Jumalan seurakuntana, että sinä löisit takaisin kuoleman ja tekisit tämän lapsen terveeksi. Ja me siunaamme tämän nenäliinan ja lähetämme sen äitinsä mukana tuolle lapselle Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Älä epäile, äiti. Minä uskon, että sinun lapsesi tulee jäämään henkiin. Kuinka moni uskoo; että tässä naisessa tapahtuu ”uskon teko”? Jumala sinua sisareni siunatkoon. Selvä.

107   Kuuletteko te minua? Nyt me rukoilemme: Rakas Jeesus, anna armosi tälle miehelle, joka tarvitsee sitä niin epätoivoisesti. Sinä loit ihmisen korvat ja Sinä loit ihmisen koko kehon. Ja minä rukoilen, että Sinä parantaisit tämän miehen tänä iltana ja tekisit hänet terveeksi. Koskettakoon siunattu Herra Jeesus tänä iltana koko parantavalla voimallaan häntä, kun hän katsoo uskoen ylös; tehköön hänestä täysin terveen; minä rukoilen Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Siis, nyt kun päämme ovat vielä hetken painettuna– kuinka kauan sinulla on ollut tuo? Kuuletko sinä minua nyt? Voitko… Aamen. Kaksi vuotta. Kyllä. Kuuletko? Kyllä. Aamen. Hän kuulee nyt. Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Jumalalle!” Jumala sinua siunatkoon nyt. Jatka tietäsi riemuiten ja ole onnellinen. Aamen.

108   [Eräs rouva sanoo: ”Veli Branham, veli Branham.”] Niin? [Tämä rouva sanoo: ”Hän ei ole kuuro, hänellä on valtimokovettuma; hän ei kykene puhumaan.”] Ei voi puhua? No, hän tulee nyt onnistumaan siinä. [Rouva sanoo: ”On monia sanoja, joita hän ei kykene sanomaan. Hän pystyy sanomaan joitakin sanoja, muttei voi sanoa kaikkia sanoja.”] Hän on… Tutkitaanpa häntä hetkinen. [Rouva sanoo: ”Hän ei kykene sanomaan kaikkia sanoja.”] Minä luulin, että kyse hänen kuulostaan; kyse onkin puheesta. Sano: ”Minä.” [Mies sanoo: ”Minä.”] Rakkaus. [Mies sanoo: ”Rikkaus.”] ”Rakkaus.” [Mies sanoo: ”Rakkaus.”] Jeesus. [Mies sanoo: ”Jeesus.”] Kyllä sinä pystyt sanomaan sen. Sano: ”Kiitos.” [Mies sanoo: ”Kiitos.”] Selvä. Nyt se on ohi. Sinä voit lähteä iloiten. No niin. Uskotteko te koko sydämestänne?

109   Mitä te haluaisitte, että Jeesus tekisi teille? Voi tavaton. Lääkäri sanoo, että on ihme, jos vauva jää henkiin. Rukoillaan yhdessä tämän rouvan puolesta:

Siunattu Herra, niin kuin vain äidin sydän voi haluta lapsensa puolesta, minä rukoilen, oi Jumala, Sinua, joka olet luonut, että tämä pikkuinen jää henkiin ja syntyy normaalina. Suo se, Herra. Ja me siunaamme tätä pikkunaista: tänä hirveänä syntisenä aikana, jona me elämme suo, että Jumalan siunaus lepäisi hänen päällään ja hän paranisi ja tuo lapsi syntyisi normaalina. Me pyydämme sitä Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Jumala sinua, sisar, siunatkoon. Siis, usko koko sydämestäsi.

110   Hetkinen vain. Joku antaa ohjeita tälle naiselle täällä, joka makaa paareilla. Luulisin, ettei teillä ole mahdollisuutta tulla rukousjonoon, koska te… Uskotteko te, että Jumala parantaa teidät? Siis uskotte? Jumala, loppumattomassa armossaan, rouva… minä näen tumman varjon. Te olette kuolemassa.

Jos, Jumala loppumattomassa armossaan, paljastaa minulle Pyhän Hengen lahjan kautta, mikä teitä vaivaa, otatteko te sen vastaan uskotte sen ja otatte Jeesuksen vastaan?

Te makaatte niin kuin ne spitaaliset siellä Samarian portissa. He sanoivat: ”Miksi me täällä makaamme? Jos me makaamme täällä, me kuolemme. Jos me menemme kaupunkiin, me kuolemme. Jos me lähdemme syyrialaisten luo, he ehkä säästävät meidät.” Mutta he tulisivat varmasti kuolemaan makaamalla siellä.

Te olette samassa tilassa, koska teillä on syöpä. Niin on. Teillä on tumma varjo. En voinut olla näkemättä sitä. Se on aivan teidän päällänne; se liikkuu. Mutta minä sanon myös toisen asian. Pyhä Henki myös on teidän päällänne. Tehkää valintanne.

Uskotteko te? Uskotteko te, että te olette parantunut? Uskotteko te, että te olette terve? Totteletteko te minua Hänen profeettanaan? Siinä tapauksessa, Jeesuksen Kristuksen nimessä, nouskaa ylös sieltä. Ottakaa paarinne ja menkää kotiin. Siinä hän  nyt on! Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Herralle!”

Kaikki te muutkin, jotka haluatte parantua, nouskaa seisomaan!

Oi, Jumala, Jeesuksen Kristuksen nimessä, me rukoilemme, että sinä parannat ne, jotka seisovat… [Kokous jatkuu, mutta nauha loppuu tähän.]