54-0804 SIMEON
(Simeon)
Los Angeles, Kalifornia, USA, 4.8.1954

 

1      …jotta tietäisin, että minun osuuteni kokouksessa ei epäonnistuisi, se… Jumalan Sana ei tule palaamaan tyhjänä, luen hieman Hänen Sanastaan. 25. jae, luemme tämän:

…Ja katso, Jerusalemissa oli mies, jonka nimi oli Simeon; …hän oli hurskas ja jumalaapelkääväinen ja odotti Israelin lohdutusta….

…Hänelle ilmoitettiin Pyhän Hengen kautta, ettei hän näkisi kuolemaa ennen kuin hän näkisi Herran Kristuksen.

Antakoon Herra siunauksensa Sanansa lukemiselle.

2      Nyt, haluamme ottaa aiheeksemme, vain muutaman hetken ajaksi. Eilen illalla minä innostuin ja aloin saarnata, koska siellä oli oikein ihana Henki, ja meillä oli vain ihanaa aikaa. Kun näen näiden juutalaisten palaavan takaisin Jerusalemiin, se muistuttaa minua siitä, että ei ole enää kuin muutama viikko, että minä olen menossa sinne päin, jos Herra suo. Minulla on näky, tässä, jonka haluan kertoa teille huomisiltana siitä, mitä tulee tapahtumaan, kun pääsen sinne. Kirjoittakaa se Raamattunne taakse (ja katsokaa, tuleeko tapahtumaan niin vai ei; katsokaa jos… katsokaa, tuleeko tapahtumaan niin), jollekin paperiarkille tai jonnekin.

3      Veli Jaggers, kuten moni muukin heistä, tulee Palestiinaan joulun aikaan tekemään radiolähetyksen. Minut on kutsuttu sinne, ja Jumalan armon ja avun kautta olen siellä siihen aikaan auttamassa tässä suuressa ristiretkessä Kristuksen puolesta. Olen menossa sinne tietämättä, milloin tulen takaisin. Minulla ei ole määrättyä aikaa. Aion vain olla siellä, kunnes Hän sanoo, että se on ohi, ja sitten tulen takaisin.

4      Teillä on ollut osanne tässä, jokaisella teistä, jotka annatte rakkausuhrin… lähetysuhrin, jotta voisin mennä sinne. Vakuutan teille, ystävät, että se käytetään siihen. Jos yli jää penniäkään, voin ostaa pienelle lapselle päivällisen kahdella sentillä. Ruokin noita nälkäisiä ihmisiä kaikella sillä, mitä minulta jää yli. Olen varma, että ette voisi laittaa rahojanne parempaan tarkoitukseen. Minä arvostan sitä. Kiitos hyvin paljon.

5      Olen köyhä mies. Te tiedätte kokoukseni; kyse ei ole rahasta, sen tietää jokainen. Olen pitänyt sen irti sellaisesta, ja aion pitää sen sellaisena aina. Se on… sydämessäni on kyse siitä, että autan jotakuta toista. Suurin siunaus on antaa. On suurempaa antaa kuin ottaa vastaan.

6      Jos minulla olisi varaa pitää kokouksia ja muuta sellaista ilman, että saisin edes penniäkään lahjoituksia, tekisin niin, mutta en voi. Elän pelkästään ihmisten almujen varassa. Te tiedätte sen. Tiedätte, missä asun, ja tiedätte siitä kaiken. Se on, se voidaan selvittää milloin tahansa. Joskus minulla ei ole jäljellä edes viittäkymmentä senttiä pankissa, kokouksesta toiseen. Joskus käyttänyt yli tilini, mutta niin, yritän auttaa muita.

7      Loppujen lopuksi, jos tämä maailma olisi kaikki, mitä olisi odotettavissa, etsisin maallisia asioita. Mutta minä olen kiinnittänyt mieleni ylhäällä oleviin asioihin, jossa Jumala istuu oikealla puolella. Ja jonain päivänä minun on vastattava Hänen edessään taloudenhoidostani. Ja koska Hänen kansansa on antanut, haluan antaa sen eteenpäin yhtä vapaasti kuin se minulle annettiin, Hänen kunniakseen. Jumala siunatkoon teitä.

Rukoilkaamme.

8      Isä, rukoilen, että siunaat nämä muutamat sanat, jotka on luettu Raamatustasi tänä iltana. Siunaa kaikki laulut ja kokoukset, jotka ovat olleet. Ja nyt, kun olemme hetken kuluttua valmistautumassa rukoilemaan sairaiden puolesta, levittäköön Pyhä Henkesi, niin kuin oli, suuret, mahtavat siivet tämän rakennuksen ylle, ja pudotkoon armon ja parantumisen tislatut kastepisarat jokaisen ihmisen päälle tänä iltana. Sillä me pyydämme sitä Jeesuksen Nimessä. Aamen.

9      Tulin tänne suoraan rukoushuoneesta, tulin tänne puhumatta sanaakaan, kävelin suoraan sisään, kättelin veli Jaggersia ja siirryin puhujanlavalle, ja kestää hetken aikaa ennen kuin alan puhua. Tavallaan sopeudun täällä rakennuksessa olevien ihmisten tunnelmaan. Suonette anteeksi, vain hetkisen ajaksi, sitä varten. Jumala siunatkoon teitä.

10   Nyt, aion puhua Simeonista. Simeon oli vanha viisas mies, joka eli juuri ennen Herran Jeesuksen ensimmäistä tulemusta. Ja Jumala ei ole koskaan jättänyt, ettei hänellä olisi ollut todistajaa. Jumalalla on aina ollut joku tässä maailmassa, jonka Hän on voinut siihen osoittaa. Hän on päätynyt ehkä vain yhteen ihmiseen, mutta Hänellä on aina ollut joku, johon Hän on voinut viitata ja sanoa: ”Tämä on minun palvelijani”. Ja siihen aikaan, niin, Hänellä oli muutama jäljellä.

11   Israel oli murtunut ja luopunut ja kääntynyt pois, ja Jumala oli rankaissut heitä. He olivat tuohon aikaan Rooman valtakunnan alaisuudessa, ja Jerusalem oli roomalaisten hallinnassa. Ja se oli hyvin surullista aikaa juutalaisille juuri ennen Herran Jeesuksen ensimmäistä tulemusta.

12   Mutta hänellä oli kansan jäännös, joka odotti, että jotakin tulisi tapahtumaan; riippumatta siitä, kuinka monta päivää oli kulunut, kuinka monta aikakautta oli kulunut, he odottivat yhä Israelin lohdutusta. Esimerkiksi temppelissä oli Anna, sokea profeetta; siellä oli Simeon, vanha viisas mies, joka odotti Herran tuloa; Johannes Kastaja odotti Häntä; ja monet muut, tai pikemminkin jäännös, jotka odottivat Hänen tuloaan; Sakarja ja Elisabet, ja he odottivat Hänen tuloaan.

13   Ja tämä vanha mies, jolla oli suuri arvovalta, Pyhä Henki oli hänen päällään. Ja Pyhä Henki sanoi hänelle eräänä päivänä: ”Simeon, sinä et tule näkemään kuolemaa ennen kuin näet Kristuksen.” Ja hänellä oli hyvä syy uskoa se. Jos Pyhä Henki on sanonut niin, silloin niin tulee tapahtumaan; juuri niin kuin Jumala sanoo, se on oikein. Voin kuvitella, kuinka Simeon kulkee ympäri maata ja sanoo: ”Tiedättekö, minä en tule kuolemaan, ennen kuin näen Kristuksen.”

14   Nyt, voitte kuvitella, mitä ihmiset ajattelisivat. He sanoisivat: ”No, tuolla vanhalla miesparalla on… jokin on vialla hänen mielenterveydessään. Näettekö? Hän ei ole kunnossa, koska, katsokaa, Daavid odotti Häntä, ja profeetat odottivat Häntä. Ja tässä me olemme pahimmassa tilassa, jossa olemme koskaan olleet, suuressa vankeudessa ja kaikkea muuta. Ja mitenkä hän voisi nähdä Kristuksen? Ja tässä hän on nyt kahdeksankymmentä vuotta vanha tai vanhempi, toinen jalka haudassa, ja silti hän kulkee ympäriinsä puhumassa siitä. Hän on varmaan joutunut jonkin harhakuvitelman valtaan jossain.”

Ja kuten useimmiten käy, kun ihmiset todella luottavat Jumalaan, heidän luullaan olevan – joutuneen jonkinlaisen illuusion tai fanaattisuuden tai jonkinlaisen asian valtaan.

15   Aivan kuten Hanna oli sinä päivänä temppelissä. Hän tuli sisään, mutta ei mennyt temppeliin katsomaan, miten naiset pitivät hattujaan. Hän ei halunnut puhua siitä, kuka rakensi uuden kodin, millaiset vaatteet olisivat muodissa ensi vuonna. Hän suuntasi suoraan temppeliin ja suoraan alttarille. Hän lankesi sinne ja rukoili, kunnes jopa pappi luuli häntä juopuneeksi. Hän ei ollut humalassa; hän oli väärinymmärretty.

16   Ja niin käy monille ihmisille nykyäänkin: he eivät ole humalassa tai hulluja, he ovat väärinymmärrettyjä, se on, he ovat vain väärinymmärrettyjä. Kun päästään hengellisiin asioihin… maallisiin asioihin… miksi, ne näyttävät lihallisilta, hengelliset asiat, maailmalliselle mielelle.

17   Ja niinpä Simeon oli siis tällainen henkilö. Mutta huolimatta siitä, mitä ihmiset sanoivat hänestä, hän uskoi silti näkevänsä Kristuksen, koska Pyhä Henki oli sanonut niin. Nyt, se on hyvä tapa.

18   Jos Pyhä Henki kertoo sinulle jotain, sinä vain uskot, että saat sen, ja sinä tulet saamaan sen. Ei ole väliä, kuinka kauan siinä kestää, Hän on varmasti tuova sen. Hänen on vain tehtävä se, koska Hän sanoi tekevänsä sen.

19   Ja voin vain kuvitella, kuinka tuo vanha mies kulki ympäriinsä, todisti ja kertoi ihmisille, ettei hän aio kuolla nyt, ennen kuin hän tulisi näkemään Kristuksen. Ja hän odotti sitä.

Ja jos odotatte jotain tänä iltana, te tulette saamaan sen, mitä odotatte. Näin on.

20   Jos… Jos te tulette, sanotte: ”Tiedäthän, minä en usko näihin Täyden Evankeliumin kokouksiin. Tiedän, että niissä on jotain vikaa. Menenpä sinne, uskon, että tulen löytämään sen.” Älkää olko huolissanne, paholainen tulee osoittamaan teille, huh-huh, kyllä, te tulette näkemään paljon väärää. Te sanotte: ”No, tämän kaverin ei olisi pitänyt huutaa. Tämän miehen ei olisi pitänyt puhua kielillä. Saarnaajan ei olisi pitänyt sanoa sitä, mitä hän sanoi. He eivät pukeutuneet oikein.” Hän vain näyttää teille paljon kritisoitavaa. Jos tulette odottaen, että voitte kritisoida, hän tulee osoittamaan teille sitä.

21   Mutta jos tulette odottaen tulevanne siunatuksi, Jumala tulee huolehtimaan siitä. Saatte sen, mitä te odotatte. Jos odotatte parantuvanne tänä iltana, tulette menemään kotiin terveenä. Juuri niin se on. Jos te odotatte sitä. Mutta ensin teidän on oltava odottavalla mielellä. Teidän on uskottava siihen.

22   Sen vuoksi kukaan muu ei nähnyt Tähteä niinä päivinä, kun se johdatti tietäjiä, paitsi tietäjät: koska he odottivat näkevänsä sen. He odottivat, että tuo Tähti … nousisi. Ja profeetta Bileam sanoi, että Jaakobin Tähti tulisi nousemaan. Ja he olivat tietäjiä, astrologeja ja niin edelleen, ja he – he odottivat tuota Tähteä. Ja he odottivat sitä, ja sen tähden he näkivät sen.

23   Jos te odotatte Herran tulemusta, ilman epäilystä, niin te tulette näkemään sen. Uskon, että jos odotatte ja uskotte tänä iltana, että Jumala tulee parantamaan teidät, te tulette saaman sen. Ja, mitä tahansa te pyydätte, Jumala tulee antamaan sen teille, jos teillä ei ole epäilyksen häivääkään, vaan uskotte sen.

24   Ja nyt, voin kuvitella tämän Jerusalemissa: Lapsi oli syntynyt Juudean kukkuloilla; köyhä, syntynyt seimeen; ja siellä ulkona joidenkin paimenten kanssa. Nyt, Hän ei mennyt alas ja kertonut siitä kaikille ylipapeille, tai Enkelit eivät vierailleet seurakunnassa, tuon päivän suuressa organisaatiossa, ja sanoneet: ”Nyt, me toimme Kristuksen, Vapahtajan.” Se vieraili noiden köyhien, nöyrien paimenten luona kukkulan rinteellä. Ja… ja noiden talonpoikien ja köyhimmän kansan keskuudessa, siellä Enkelit lauloivat heille ja sanoivat: ”Tänään Daavidin kaupungissa on syntynyt Kristus, Kuningas.”

25   Ja me huomaamme myös, että tuohon aikaan ei ollut lehdistöä, kuten meillä on nykyään, puhelinta, televisiota ja niin edelleen, uutisten lähettämistä varten. Se tapahtui vain suusta suuhun. Ja ehkä ei ollut vielä ehtinyt kiiriä tieto Jerusalemiin asti, että Lapsi oli syntynyt, tai pikemminkin, että Kristus oli syntynyt.

26   Mutta, olettakaamme, että on maanantaiaamu temppelissä. Jerusalemissa tai Palestiinassa oli tuohon aikaan luultavasti kaksi miljoonaa juutalaista tai enemmän. Ehkä, ehkä siellä syntyi joka yö ainakin sataviisikymmentä tai kaksisataa vauvaa, pieniä miespuolisia lapsia, jotka piti ympärileikata kahdeksantena päivänä. Ja heidän oli uhrattava puhdistusuhri. No, sanotaanpa, että on maanantaiaamu, pieni draama tässä hetken aikaa, kun me olemme lopettelemassa. Maanantaiaamuna temppelissä on paljon toimintaa, ja ihmiset tulevat ja menevät, kiiruhtavat edestakaisin ja uhraavat ja niin edelleen.

27   Kuvitellaanpa ystävämme Simeon, hän, jolla oli Pyhän Hengen lupaus, että hän tulisi näkemään Kristuksen. Voisin kuvitella, että kun hän tuli hieman vanhemmaksi, hän alkoi miettiä: ”No, Jumala, Sinä lupasit sen minulle, uskon, että tulen näkemään sen.” Hän isosi ja janosi nähdäkseen sen. Jokin hänen sisällään kertoi hänelle, että hän tulisi näkemään Kristuksen. Pyhä Henki jatkuvasti todisti siitä.

28   Kuten Daavid sanoi: ”Syvyys huutaa syvyydelle koskien pauhussa.” Kun syvyys huutaa syvyydelle, on oltava syvyys, joka vastaa tuohon huutoon. Tiesittekö sen? Jos jokin täällä sisällä kutsuu jotakin, on oltava jokin, joka vastaa tuohon kutsuun.

29   Olen usein sanonut puhuessani tästä: ”Ennen kuin kalan selässä oli evä, oli ensin oltava vettä, jossa se saattoi uida, tai muuten sillä ei olisi koskaan ollut evää.” Näin on. Ennen kuin oli puu, joka kasvoi maassa, oli oltava maa, jossa se saattoi kasvaa, tai muuten puuta ei olisi koskaan ollut olemassa.

30   Ja tässä jokin aika sitten, muutama vuosi sitten, luin pienestä lapsesta, joka söi kumit lyijykynästä, pyyhekumit, söi polkupyörän polkimia, söi kaikkea kumia, mitä se löysi. Ja hänet vietiin lääkäriin, ja hänet vietiin laboratorioon, ja hänet tutkittiin. Kävi ilmi, että hänen pieni kehonsa tarvitsi rikkiä. Kumissa on rikkiä. Jos on olemassa jotain, joka vaatii rikkiä, jossain täytyy olla rikkiä, joka vastaa tuohon kutsuun. Jos siellä on…

31   Tässä muutama vuosi sitten, ensimmäisen uskonpuhdistuksen jälkeen, ihmiset alkoivat isota ja janota, sen jälkeen kun seurakunta oli vakiintunut Anglikaaniseksi kirkoksi, Martti Lutherin uskonpuhdistuksen jälkeen, ja he alkoivat isota Jumalaa, vain enemmän Jumalasta kuin vanhurskauttaminen.

32   Jumala herätti miehen nimeltä John Wesley, joka saarnasi pyhityksestä. Jos he uskoivat, että oli olemassa pyhitys, jos se oli Sanassa, he uskoivat sen ja vastaanottivat pyhityksen.

33   Sitten kun he, metodistit, alkoivat viilentyä, kansa kaipasi yhä Jumalaa. Hän nostatti helluntailaisuuden, ja he saivat Pyhän Hengen kasteen.

34   Nyt helluntai on viilenemässä. Jumala kuitenkin jatkaa eteenpäin, aivan samalla tavalla. Näettekö? Koska ihmiset yhä isoavat ja janoavat merkkejä ja ihmeitä ja Jumalaa.

35   Ja yhtä varmasti kuin sinä janoat lisää Jumalaa, on jossain oltava enemmän Jumalaa vastauksena tuohon kutsuun. Juuri niin. Kun teillä on nälkä, sitä on oltava olemassa.

36   Ja nyt, Simeon halusi nähdä Pyhän Hengen täyttävän lupauksensa. Voin nähdä hänen olevan takaisin rukoushuoneessa, tuossa suuressa, valtavassa temppelissä, tuona aamuna, ja ihmisten tulevan ja menevän. Kuvitelkaamme, että näemme meidän – meidän miehemme, josta tänään puhumme, Simeon, istumassa jälleen siinä huoneessa ja lukemassa Jesajan kirjaa, kirjakääröä, jollaisia heillä oli niihin aikoihin: ”Me kaikki vaelsimme eksyksissä kuin lampaat, ja Herra sälytti Hänen päälleen kaikkien pahat teot”, ja niin edelleen.

37   Nyt, katsokaamme temppeliin ja nähkäämme, mitä siellä oli meneillään. Näen ihmisten tulevan ja menevän. Simeon sisäpuolella, lukemassa. Tuolla takana näen pitkän jonon naisia, noin kaksisataa naista ja heidän pienet lapsensa, jotka seisovat tuolla, jotta heidät ympärileikattaisiin sinä aamuna. Heillä oli… heillä oli uhri sitä varten: jos kyseessä oli rikas lapsi, he saattoivat tarjota karitsan; jos kyseessä oli köyhä lapsi, he saattoivat tarjota pari pientä kyyhkystä.

38   Tuolla alhaalla näen pienen naisen seisovan, nuoren, ei vanhempi kuin noin kahdeksantoista, ja hänellä oli pieni huntu kasvoillaan, ja hänellä oli… hyvin karkeasti pukeutunut, ja hänellä oli sylissään pieni lapsi, joka oli kääritty kapaloihin, ja hän katseli Häntä.

39   Voin kuulla joidenkin naisten sanovan: ”Tiedättekö, tiedättekö, kuka hän on? Tuossa hän… Tuo on se nainen, joka sai sen lapsen avioliiton ulkopuolella, hän on se.” Kaiken tuon synkän nimen, hänen piti kestää. Ihmiset pysyttelivät kaukana hänestä.

40   Se muistuttaa minua nykypäivän ihmisistä, jotka yrittävät pitää etäisyyttä Pyhään Henkeen, elävän Jumalan Seurakuntaan: ”Katsokaa heitä. He ovat pyhiä kieriskelijöitä. Pysykää kaukana heistä.” Sillä ei ollut mitään väliä, Maria tiesi, kenelle tuo Lapsi kuului. Ja jokainen uudestisyntynyt ihminen tietää myös, mihin hän kuuluu. Ei ole väliä, kuinka paljon maailma sanoo sen olevan fanaattisuutta, jokainen uskova tietää sydämessään, mikä hänen asemansa on. Voitte kutsua häntä, miksi te haluatte, se ei häntä haittaa. Hän tietää, mikä hänen asemansa on Jumalan valtakunnassa.

41   Nyt, ja minä näen, että he pitivät etäisyyttä ja sanoivat: ”Katsokaa, tuolla hän on”. Mutta hän ei koskaan välittänyt siitä, hän vain kujerteli pienen lapsensa kanssa ja niin edelleen. Ja naiset jatkoivat hienojen neuletöidensä tekemistä pienten lastensa parissa. Ja Kirkkauden Ruhtinas oli käärittynä kapaloihin. Minulle on kerrottu, että he ottivat sen härän ikeen alta ja käärivät lapsen siihen. He olivat niin köyhiä, ettei mitään… heillä ei ollut mitään lasta varten, kun se syntyi. Silti kaiken Luoja lepäsi tuona aamuna tuon naisen sylissä ilman edes vaatetta, jonka hän olisi voinut pukea päälleen.

42   Oi, keitä me sitten oikein olemme? Mitä me olemme tässä maailmassa? Kun Taivaan Vapahtaja tuli alas ja syntyi seimessä, tuli tallin oven kautta ja poistui kuolemanrangaistuksen kautta, ja me valitamme. Oi, meidän tulisi hävetä itseämme.

43   Ja sitten, kun näen hänen seisovan siinä, mutta nyt Pyhä Henki on rakennuksessa. Oi, näen Pyhän Hengen iskevän Simeoniin. Jos Vapahtaja on rakennuksessa ja Pyhä Henki on luvannut Simeonille, että tämä tulisi näkemään Hänet ennen kuolemaansa, Pyhällä Hengellä on velvollisuus saattaa Simeon kosketuksiin Jeesuksen kanssa. Näin on. Hän on luvannut sen hänelle. Näin on. Niinpä näen Simeonin lukevan kääröä. Voin selvästi kuulla hänen sanovan: ”No, kukahan se mahtaa olla. Milloin se tulee tapahtumaan?”

44   Ja suunnilleen samaan aikaan Pyhä Henki sanoi: ”Nouse seisomaan, Simeon.” Uskotteko, että miehet tai Jumalan lapset ovat Jumalan Hengen johdattamia? Varmasti he ovat. He ovat sitä edelleen. Voin kuulla Hänen sanovan: ”Nouse seisomaan, Simeon, ala kävelemään.”

”Minne haluat minun menevän, Herra?”

”Sinun ei tarvitse tietää siitä mitään, Simeon, jatka vain kävelemistä.” Juuri niin, tottelevaisuus on parasta.

45   Voin nähdä tuon vanhan viisaan tulevan, kyynelten valuessa hänen poskillaan, tietämättä, minne hän oli menossa. Sieltä hän tulee, kävelee ihmisten keskelle. Hän ei tiedä, minne hän on menossa. Pyhä Henki johdattaa häntä. Jokin hänen sydämessään jyskyttää kovaa: ”En tiedä, mitä tulee tapahtumaan, mutta jotain tulee tapahtumaan.” Hän kulki rakennuksen läpi, aivan sitä jonoa pitkin, jossa kaikki nuo pienet naiset olivat, ja hän pysähtyi suoraan tuon pienen naisen eteen, joka oli niin häväisty; hän otti lapsen hänen sylistään, ja kyyneleet valuivat hänen poskiaan pitkin, ja hän sanoi: ”Herra, anna nyt palvelijasi lähteä rauhassa, tahtosi mukaan, sillä… Sinun Sanasi, sillä minun silmäni ovat nähneet Sinun Pelastuksesi.” Mistä hän tiesi sen? Se oli luvattu hänelle. Hän uskoi, että hän tulisi näkemään sen. Näin on.

46   Siellä kaukana nurkassa oli vanha, sokea nainen, jonka nimi oli Anna, ja hän oli profeetta, Hengen täyttämä. Hän odotti Herran tulemusta. Pyhä Henki kosketti häntä, ja siinä tuli tuo vanha sokea profeetta, joka kulki ihmisjoukon läpi, Pyhän Hengen johdattamana, ja liikkuen ihmisten keskellä. Ja hän tuli suoraan sinne, missä Lapsi oli, nosti kätensä ylös ja ylisti Jumalaa. Pyhä Henki johdatti sokean naisen Hänen luokseen. Hyvänen aika! Jumalan Henki johdattaa edelleen Jumalan poikia ja tyttäriä. Näin on.

47   Te sairaat ihmiset täällä tänä iltana, jotka uskotte Jumalalliseen parantumiseen Uskotteko te? No, mikä johti teidät tänne tänä iltana? Koska Jumala antoi lupauksen, Pyhä Henki on johdattanut teidät tänne, missä on avoinna Lähde, joka on ilmainen kaikille, jotka haluavat, hän tulkoon. Sama Pyhä Henki, joka johdatti Simeonin, johdatti teidätkin, koska Hän on antanut sen Sanassaan lupauksena. Aamen. Me olemme Pyhän Hengen johdattamia.

48   Jumala antoi tässä lupauksen, että Hän vuodattaisi lahjansa viimeisinä päivinä. Hän palauttaisi seurakuntansa takaisin kauniiksi. Kun he näkevät Hänen seisovan Alfana ja Omegana; katseltavana kuin Jasper ja Sardius-kivet; Ensimmäinen, Viimeinen; Hän, joka oli, joka on ja joka on tuleva; Daavidin Juuri ja Jälkeläinen; Aamutähti; Sharonin Ruusu; Laakson Lilja: kun he näkivät Hänet sellaisena kuin Hän oli silloin, he etsivät Häntä, tänä päivänä. Profeetta sanoi: ”Illalla tulee olemaan valoisaa.”

49   Itämailla evankeliumi tuotiin ensin juutalaisille, Se on itämainen kirja. Ja itämaisten ihmisten päälle Pyhä Henki laskeutui, ja nyt Hän sanoi, että tulisi päivä, joka ei tulisi olemaan päivä eikä yö. Me elämme sitä aikaa. Olemme eläneet sen läpi. Näin on. Se on päivä, jolloin ei ole pimeää, ihmiset uskovat pelastukseen, he uskovat Jumalaan, mutta kaikki tuo Jumalan suuri Valo on ollut kätkettynä sumussa kaikkien näiden päivien ajan.

50   Ja nyt, Poika on kulkenut toiselle puolelle, kunnes se on saavuttanut länsimaalaiset ihmiset täällä. Ja Hän sanoi: ”Illalla tulee olemaan valoisaa.” Pilvet on pyyhkäisty pois. Sama Pyhä Henki, joka aluksi laskeutui itämailla, laskeutuu tänä päivänä läntisellä pallonpuoliskolla pakanoihin, antaen heille saman Pyhän Hengen, samojen merkkien, samojen ihmeiden ja kaiken kanssa viimeisinä päivinä, aivan kuten Hän teki tuolloin. Sillä profeetta sanoi: ”Illalla tulee olemaan valoisaa.”

51   Tarujen pilvet ja – ja kaikki tämä täällä oleva kirkollisuus ja seurakuntaan liittyminen ja seurakunta ja seurakunta ja seurakunta ja minun seurakuntani ja sinun seurakuntasi ja tämä seurakunta: nuo päivät ovat häipymässä, ja Jumala vuodattaa Pyhän Hengen kansan päälle, antaen Valon illalla. Ja… Se on valmiina. Ihmiset tulevat Valtakuntaan, päivästä toiseen, marssien.

52   Oi, olen niin onnellinen tänä iltana tietäessäni, että sama Pyhä Henki, joka antoi lupauksen Simeonille, antaa teille lupauksen parantumisesta, on tuonut teidät tänä iltana Lähteelle. Tämä koko rakennus on lähde, jossa Pyhä Henki laskeutuu jokaisen yksilön päälle, juuri nyt, täällä, jolla on avoin sydän, ja voi parantaa jokaisen juuri nyt, vain uskomalla. Se on ainoa asia, jota Jumala pyytää teitä tekemään. Herra siunatkoon teitä, ja suokaa anteeksi, että käytin niin paljon aikaa.

Rukoilisimmeko?

53   Isä, Herran Jeesuksen, Sinun rakastavan Poikasi, Nimessä rukoilen, että – että tämä suuri Valo… vielä, muodollisuuden pilvet ovat väistymässä, Pyhä Henki loistaa samanlaista Valoa, täällä viime vuosien aikana, Yhdysvalloissa ja muualla tässä läntisessä maailmassa. Ja nyt he ovat viemässä saman Sanoman takaisin liittyäkseen jälleen yhteen idän kanssa. Herra, anna Pojan loistaa jokaiseen sieluun. Anna jokaisen ihmisen ymmärtää, että koko tämä kirkkokuntien aika, jonka läpi olemme eläneet, on ollut pilvistä, sisään-ja-ulos, ylös-ja-alas, ismejä ja niin edelleen, mutta: ”Illalla tulee olemaan valoisaa”, sanoi profeetta, ”illalla.”

54   Nyt, me odotamme, että Sinä tekisit tänä iltana ylenpalttisen runsaasti. Tulkoon julki suuri voimasi, Herra. Näytä meille ylösnousemuksesi ja siunaa ihmisiä, jotka ovat täällä tänä iltana. Ota kunnia tästä jumalanpalveluksesta. Piilota palvelijasi ja ympärileikkaa puhujan huulet, kuulijan korvat, ja täyttyköön jokainen sydän.

55   Ja kun lähdemme tänä iltana, voikaamme sanoa Emmauksesta lähteneiden tavoin: ”Eikö sydämemme palanut sisällämme sen erikoisen asian tähden, jonka Herramme teki.” Pyydämme sitä Hänen Nimessään. Aamen.

56   En tiedä, miksi aloin puhua tuolla tavalla. Minä vain… Minä vain tahdon. Ja se on… Se on… Seistä täällä näiden sananpalvelijoiden joukon kanssa, kaikki Hengen täyttämiä, jotka istuvat tuolla tavalla, ja minä seison siinä keskellä.

Hmm, mitä voisikaan tapahtua? Mitä tahansa voi tapahtua. Ja tässä on kaikki, mitä siihen tarvitaan, ystäväni.

Jos olisi yksi asia, jonka voisin tehdä. En ole kovinkaan kummoinen puhuja; puhujat ovat täällä puhujalavalla. Olen täällä rukoilemassa sairaiden puolesta lahjan kanssa.

Ja aina kun näette sananpalvelijan julistavan Sanaa niin selvästi, näette Jumalan tulevan alas ja vahvistavan tuon Sanan, niin mitä te odotatte? Miksi te viivyttelette?

57   Silloin on aika nousta ja sanoa: ”Kyllä, Herra”, lujalla ja vakaalla uskolla: ”Minun uskoni katsoo Sinuun. Minä uskon Sinuun. Minä pysyn kanssasi, Herra. Sinä olet laivani Luotsi; vie minut läpi, Herra. Olen tullut mennäkseni Sinun kanssasi läpi. Ei ole väliä, mikä on hinta, mitä se maksaa, mikä on etäisyys, minä purjehdin tällä laivalla Sinun kanssasi.”

Jumala suokoon sen tänä iltana, Jeesuksen Nimen kautta.

58   Nyt, luulisin, että on melkein aika sulkea auditorio. Meiltä meni niin paljon aikaa puhumiseen. Mutta, enpä tiedä, me vain rakastamme teitä, ja siksi teemme sen.

59   Missä Billy Paul on? Mitkä kortit… Jaettiinko kortteja? K, viidestäkymmenestä sataan. Hyvä on, aloitetaan sitten siitä seitsemänkymmenestä viidestä. K, 75. Kenellä on K, 75, kortti? Kenellä on K, 75, kortti? Selvä, seitsemänkymmentäkuusi? Aina sataan asti, niin saamme aluksi kaksikymmentäviisi.

(Uskon, että se on suunnilleen niin monta… Pystymmekö käsittelemään niin monta? Otetaan ensin noin viisitoista, vai mitä?)

60   Hyvä on. K, seitsemänkymmentäviidestä yhdeksäänkymmeneen… kutsutaan sitten siitä eteenpäin. Hyvä on. Hyvä on. Ja sitten katsotaan, kuinka paljon enemmän voimme ottaa. Hyvä on. Nousisitteko seisomaan? Jos ne, jotka eivät pysty seisomaan, kutsukaa vain vahtimestaria, niin he auttavat teitä.

61   Hyvä on, jos urkuri soittaisi meille taas tuon ihanan laulun Usko se vaan, arvostaisin sitä suuresti. Ja – ja laulakaamme se kaikki yhdessä, hyräillen tai jollakin tavalla, Usko se vaan. Hyvä on. (Kuka täällä toimii laulunjohtajana?)

Usko sen vaan, usko se vaan,
Kaikki on mahdollista, usko se vaan,
Usko se vaan, usko se vaan,
Kaikki on mahdollista, vain… (Seitsemästäkymmenestäviidestä sataan.)

Herra siunatkoon teitä. Haluan, että katsotte tähän suuntaan ja antaisitte minulle jakamattoman huomionne vain hetkeksi, jos sopii.

62   Kuvitelkaamme, että nyt tänä iltana… Tiedämme, että teillä on tekemistä huomenna, jos se tulee. Jos se ei tule, olemme Kirkkaudessa yhdessä, joten se ratkaisee asian. Sanokaamme vain, että meillä on tämä ilta ja huominen ilta tässä kauniissa Shriner Auditoriumissa.

63   Sanokaamme, että tänä iltana meidät tullaan parantamaan: ”Tänä iltana minä, Herra, minä vain vedän alas kaikki epäuskoni varjot.” En aio enää epäillä. Aion sulkea itseni pois tieltä, katsoa tänä iltana ylöspäin. En tule huomioimaan, kuka ympärilläni on. Aion katsoa ylöspäin. Aion etsiä Sinua, Herra Jeesus. Aion uskoa Sinuun, että Sinä tulet ja teet sen, minkä lupasit tehdä. Nyt, mitä minä odotan, Herra? Sinä sanoit, että Sinä nousit kuolleista ja elät iankaikkisesti.” Onko tuo Kirjoitusten mukaista? Elossa iankaikkisesti, ei kuolleena, elossa iankaikkisesti. ”Ja Kirjoitukset opettavat, että Sinä olet sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Nyt, Isä, ymmärrän, että Sinä lupasit Seurakunnallesi, että asioita, joita Sinä teet, hekin tulisivat tekemään. Nyt, mitä Sinä teit, kun olit täällä maan päällä, niin kuin Raamatusta voidaan lukea? No, Sinä et väittänyt olevasi jokin suuri henkilö.”

64   Mutta yksi asia on Hänessä ilmiömäinen: Hän sanoi: ”Minä teen vain sen, minkä Isä näyttää minulle: näen näyn, Isä näyttää minulle, mitä minun pitää tehdä, ja sitten teen sen.”

65   Eräs nainen tuli Hänen luokseen, hänellä oli sellainen huono maine. Hän ei ehkä aluksi tiennyt sitä. Hän meni keskustelemaan naisen kanssa, ja kun Hän oli keskustellut naisen kanssa jonkin aikaa, Hän sanoi: ”Mene hakemaan miehesi.”

Hän sanoi: ”Minulla ei ole aviomiestä.” Hän…

Hän sanoi: ”Ei, sinulla on ollut viisi.” Se hämmästytti naista.

Ja hän sanoi: ”Huomaan, että olet profeetta. Tiedämme, että Messias on tulossa.”

Hän sanoi: ”Minä olen Hän.” Niinpä hän juoksi kaupunkiin ja alkoi kertoa, mitä oli tapahtunut, joka sai kaupungin ottamaan Kristuksen vastaan.

Filippus meni sinne ja sai aikaan suuren herätyksen, koska Jeesus oli kulkenut sitä kautta.

Me saamme suuren herätyksen, jos vain annamme Hänen kulkea tätä kautta.

66   Me näemme muistakin ajoista: Hän tiesi, missä oli joku, jolla oli kala, jonka suussa oli kolikko. Hän tiesi, missä jotkut muulit seisoivat, kiinnitettynä, teiden varrella. Onko tämä Kirjoitusten mukaista?

67   Kerran tuli hänen luokseen mies, jonka nimi oli Simon. Jeesus tiesi hänen nimensä. Hän sanoi: ”Sinun nimesi on Simon, mutta tästä lähtien sinua kutsutaan Pietariksi.”

68   Hänen luokseen tuli Filippus, joka meni ja löysi Natanaelin, ja Natanael tuli. Hän sanoi: ”Sinä olet hyvä mies, totuudellinen, rehellinen mies. Katso, israelilainen, jossa ei ole vilppiä!”

Hän sanoi: ”Rabbi, milloin sinä tunsit minut?”

Hän sanoi: ”Ennen kuin Filippus kutsui sinua, kun olit puun alla.” Aivan.

Hän sanoi: ”Sinä olet Jumalan Poika, Sinä olet Israelin kuningas.”

69   Mutta nykyään maailma on kylmä ja välinpitämätön, ja maan sananpalvelijat ovat opettaneet ihmisiä olemaan niitä vastaan. Nykyään he sanovat: ”Se on mentaalista telepatiaa, kyse on paholaisesta.” No, he tekivät samaa tuona päivänä. He sanoivat, että Jeesus oli paras kaikista ennustajista; Hän oli ”Beelsebub”. Mutta Hän oli Jumalan Poika, naamioituneena, he eivät tunteneet Häntä. He avasivat silmänsä…

70   Hän sanoi: ”Teillä on silmät, mutta ette näe, ja korvat, mutta ette kuule. Jesaja puhui siitä ja sanoi, että nuo asiat tulisivat olemaan, että juuri niin tulisi olemaan.”

71   Nyt aion kysyä teiltä tänä iltana yhtä asiaa, jos sallitte. Haluan, että olette yhtä kunnioittavasti ja hiljaa. Ja nyt, veljet tarkkailevat minua ja näkevät…

(Oletteko te kaikki … kaksikymmentä … … kuinka monta ihmistä me kutsuimme? Viisitoista. No niin. Onko vielä muutamalle tilaa? Onko? Mitä sanoitte? Hyvä on.)

72   Hyvä on. Haluan kysyä teiltä jotain, kristitty ystäväni: Kuinka moni siellä tällä käytävällä, missä tahansa, missä tahansa täällä, joka on sairas, ja sinulla ei ole rukouskorttia, et voi päästä tänne ylös, koska sinulla ei ole rukouskorttia? Nosta kätesi ylös ja sano: ”Haluaisin, että Jumala parantaisi minut tänä iltana.” Missä tahansa rakennuksessa, en välitä, missä olet, nosta vain kätesi ylös. No niin. Katsokaa tähän suuntaan, uskokaa ja rukoilkaa.

73   Nyt, ei ole tarvetta yrittää selittää sitä. Herramme Jeesus katsoi kuulijakuntaansa ja sanoi naiselle, jolla oli veritauti: ”Sinun uskosi on parantanut sinut”. Hän sanoi sokealle miehelle, joka seisoi kaukana yleisön joukossa: ”Sinun uskosi on pelastanut sinut”. Näettekö? Hän kääntyi ympäri ja katsoi yleisöön, tiesi, mitä he ajattelivat. Onko näin? Hän tiesi heidän ajatuksensa, mitä he ajattelivat. Nyt, alkakaa rukoilla, ja Herra Jeesus tulkoon nyt ja auttakoon minua.

Suo se, Herra, Sinun kunniaksesi, pyydän Kristuksen Nimessä. Aamen.

74   Nyt, Pyhä Henki on täällä. Nyt, veljet, te takanani, tämä on tietysti hyvin vaikeaa, kun henget tulevat molemmista suunnista. Olkaa siis nyt rukouksessa puolestani, kaikkialla. Te ymmärrätte, että seison tässä arvostelijoiden edessä? Te … Heti kun tämä voitelu iskee, voitte tuntea sen, pilkkuja tulee paikasta toiseen, te näette. Ja se on tavallaan vaikeaa, mutta rukoilkaa nyt; rakentakaa uskon muuri.

75   Hyvä on, veli, tuo se nainen tänne. Potilaat, jotka tulevat jonoon, te, jotka olette jonossa tuolla tai missä tahansa rakennuksessa, älkää koskaan tulko tähän rukousjonoon, ellette usko. Sillä muistakaa, että tulette olemaan huonommassa kunnossa kuin koskaan. Raamattu sanoi: ”Mene äläkä tee…” Mitä? [Seurakunta sanoo: ”Syntiä.” – toim.] Mitä synti on? ”Epäuskoa.” ”Mene äläkä enää ole epäuskoinen, tai vielä pahempi tulee sinun päällesi.” Näettekö? Teidän ei siis tule olla epäuskoisia.

76   Nyt, valehtelu, varastaminen, juominen, uhkapelaaminen: se ei ole syntiä, se on synnin ominaisuuksia. Teette niin, koska te ette usko. Jos uskoisitte, te ette tekisi sellaisia asioita. Näettekö, se on ominaisuus.

77   Nämä ihmiset ovat minulle vieraita, sikäli kuin tiedän. Kotini on Indianassa. Nämä ihmiset ovat minulle täysin vieraita, sikäli kuin tiedän. Rakennuksessa ei ole ketään, jonka tuntisin, yleisössä tällä hetkellä; korokkeella on vain hyvin vähän ihmisiä, jotka tunnistan. Veli Brown, veli Moore ja jotkut näistä veljistä, jotka istuvat täällä. Kaikkivaltias Jumala tietää, että se on totta, kenen edessä seison, mutta Hän tuntee jokaisen teistä. Rukoilkaa ja uskokaa.

78   Haluan puhua naisen kanssa vain hetken aikaa, jotta Pyhä Henki saisi tässä kokouksessa etuajo-oikeuden. Ensimmäiseksi, sisareni, haluan esittää sinulle kysymyksen. Entä jos Herra Jeesus olisi täällä pukeutuneena tähän pukuun, jonka Hän antoi minulle? Jos sanoisit: ”Olen sairas. Tarvitsen parantumista.”

79   No, jos… Hän sanoisi: ”Tein sen puolestasi tuhat yhdeksänsataa vuotta sitten. Uskotko sinä sen?” Ymmärrätkö? Hän ei voisi parantaa sinua, koska Hän on jo tehnyt sen. Jos sanoisit: ”Olen syntinen. Tarvitsen pelastusta.” Hän ei voisi pelastaa sinua nyt, Hän on jo tehnyt sen. Sinun täytyy hyväksyä se, sitten se on sinun. Ymmärrätkö?

80   Nyt, näetkö, jos usko tulee kuulemisesta ja Sanan kautta, niin Jumala on asettanut seurakuntaan erilaisia lahjoja ja asettanut seurakunnan järjestykseen. Eikö niin?

81   Nyt, puhun sinulle tietysti tarkoituksella. Kyllä. Samalla tarkoituksella, miten Jeesus Kristus puhui naiselle kaivolla, näethän: ottaakseen yhteyden henkeesi ja sieluusi. Näin on. Ja haluan sinun uskovan koko sydämestäsi ja uskovan, että Jeesus Kristus on täällä tehdäkseen sen, mitä me olemme pyytäneet Häntä tekemään. Uskotko siihen koko sydämestäsi? Jos Jumala ilmoittaa minulle, tietäen, että olemme toisillemme vieraita, jos Jumala ilmoittaa minulle, mikä sinun ongelmasi on, ottaisitko silloin vastaan sen, mitä ikinä haluatkin, uskoen sen?

82   Jos – jos olemme vieraita toisillemme, nosta kätesi ylös, jotta… Emme ole koskaan nähneet toisiamme elämässämme? Tämä on… Tai-tai emme ole koskaan olleet kosketuksissa toisiimme, ei millään tavalla, seisomme vain tässä. Uskotko nyt, että Jumala tulee auttamaan sinua?

83   Nyt sinä olet… sinä kärsit. On jotakin, joku katselee taaksepäin. Sinun pääsi on kääntynyt taaksepäin. Se on… se on kasvain. Ja kasvain on nenässä. Aivan oikein, eikö niin? Tule tänne. Mitä olet mieltä? Minkä luulet olleen se, joka kertoi minulle, mikä sinua vaivaa? Uskotko, että se oli Jeesus Kristus? [Sisar sanoo: ”Kyllä uskon.” – toim.]

84   Sitten, Isä, minä olen tehnyt sen, mitä olet käskenyt minun tehdä. Olen tehnyt kaiken sen, mitä käskit minun tehdä. Olet vahvistanut sen, mitä Sinä kerroit minulle tekeväsi. Pyydän nyt Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, Nimessä vihollista poistumaan tästä sisaresta, en vain pyydä häntä, vaan käsken häntä poistumaan, koska Jeesus Kristus antoi valtuudet:

Tule ulos naisesta! Jeesuksen Nimessä. Aamen.

Hyvä on, sisar, mene, iloiten, onnellisena, ole nyt terve. Hyvä on.

85   Tulkaa uskomaan. Tulkaa uskon kanssa. Teidän tulisi uskoa juuri nyt, teidän on uskottava koko sydämestänne. Teidän on uskottava, että Hän on olemassa ja palkitsee ne, jotka ahkerasti etsivät Häntä. Nyt, olkaa niin kunnioittavia kuin voitte.

86   Nyt, rouva, haluan sinun tulevan tänne hetkeksi. Haluan sinun vain uskovan, että Herra Jeesus Kristus kuoli ja nousi kuolleista, ja että olet kristitty. Näen sen nyt, Hengen täyttämä kristitty. Hyvä on. Mistä minä sen tiesin, johtuu sinun henkesi tunteesta, näetkö, että sinä olet. Nyt, on jotakin, minkä vuoksi olet täällä. Uskotko, että olen Hänen palvelijansa? Uskotko, että Jumala lähetti minut tekemään näitä asioita? Sinä uskot. Nyt, se mikä sinua vaivaa, on se, että sinulta puuttuu jotain ruumiistasi. Se on kalsiumia luustoa varten. Sinä olet joutunut onnettomuuteen. Kaaduit ja mursit kätesi, eikä se parane. Näin on. Uskotko, että Jeesus Kristus tulee parantamaan sinut nyt?

87   Isä Jumala, Jeesuksen Nimessä, anna tämän naisen ruumiin puuttuvien elementtien palautua, kun lasken käteni hänen päälleen. Pyydän Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, Nimessä, että hän paranee. Aamen.

Jumala siunatkoon sinua, sisar. Mene iloiten.

88   Värillinen nainen, joka istuu tuolla takana ja kärsii poskiontelovaivoista, haluatko parantua, rouva, tällä kertaa? Istuu juuri tuolla, katsoo… Kyllä, uskotko, että Jumala parantaa? Nouse seisomaan. Rouva tässä, silmälasit päässä, nouse vain seisomaan. Hän paransi sinut siinä. Jumala siunatkoon sinua. Nyt voit mennä kotiin. Sinulla oli poskiontelo ongelmia. Se on nyt poissa. Jumala siunatkoon sinua, olet parantunut.

Uskokaa Jumalaan. Vain uskokaa; uskokaa, että Jumala voi ja tahtoo. Hyvä on.

89   Toisitteko naisen tänne? Herra siunatkoon sinua, sisar. Tietysti puhuessani vain… Yleensä yritän nähdä, mikä ihmisessä on vialla, ja heti kun Pyhä Henki näyttää sen minulle, keskityn siihen ja antaudun siihen; mutta mitä enemmän ihmisten kanssa puhuu, sitä enemmän tietää heistä. Se vain jatkaa… Mutta sitten, näyn näkeminen heikentää minua.

90   Nainen seisoo tässä kainalosauvojen varassa, näemme varmasti, mikä häntä vaivaa. Hän on kainalosauvojen varassa, mutta sen takana saattaa olla jotain muuta. En minä tiedä. Miksi hän käyttää kainalosauvoja? En osaa sanoa. Jumala tietää, eikö totta? Olkaa nyt kunnioittavia. Antakaa minun puhua naisen kanssa hetki.

91   Sisar, Hänen palvelijanaan haluan vain puhua nämä sanat sinulle, yhteyden saamiseksi. Ja sinä ymmärrät, että jotain on jo meneillään, koska se – Se on Pyhä Henki. Olet… olet tietoinen siitä, että Jokin outo liikkuu. Onko näin? Heiluta päätäsi, jos se on totta. Näin on. Näettekö?

92   9Näitkö tuon kuvan Herran Enkelistä, joka on täällä kokouksessa? Se oli… Se oli näissä pienissä paperilapuissa. Luulen, että niitä myydään täällä. Sen pitäisi olla puhujankorokkeella. Mutta kuitenkin, Se on se, minkä sinä tunnet nyt.

93   Meidän välimme, se on muuttumassa maitomaiseksi. Olemme toisillemme täysin vieraita. En ole koskaan nähnyt sinua elämässäni. Sinä et ole koskaan nähnyt minua. Olemme täydellisesti, täysin vieraita. Mutta Jumala tuntee sinut. Hän tuntee minut. Jos voisin parantaa sinut tai ottaa kainalosauvasi, tai mikä se sitten olikaan, enkä tekisi sitä, olisin raakalainen. En voi tehdä sitä, rouva. Minussa tai kenessäkään muussa miehessä ei ole mitään, mikä parantaisi. Se on Jeesuksessa Kristuksessa ja teidän uskonne. Ainoa asia, jonka voimme tehdä, on joko saarnata Sanaa tai saada jonkin Jumalallisen lahjan avulla uskosi yltämään tuohon paikkaan. Eikö niin? Sinä uskot sen.

94   Nyt, katso minua vain Jumalan palvelijana. Olet ollut hyvin sairas. Se on… Sinua… Sinun puolestasi on rukoiltu ennenkin. Kyseessä oli jonkinlainen verenvuoto tai syöpä. Se oli pitkä mies, jolla oli lainehtivat hiukset, joka rukoili. Sinä paranit. Se oli veli Jaggers. Näin hänet, se oli veli Jaggers. Näin hänen kääntävän selkänsä minuun päin juuri silloin. Ja sinä kärsit… Hetkinen, nyt… Se on… se on jotain kurkussa. Kyseessä on ruokatorvesta, tässä kurkussa. Ja olette vauvanruokadieetillä, syötte vain vauvanruokaa. Sinulla on myös niveltulehdus, joka rampauttaa sinut. Jumala sinua siunatkoon.

Nostakaamme kädet ylös ja kiittäkäämme Herraa Jeesusta. Jumala siunatkoon sinua. Lähde pois lavalta, sisar.

95   Oi Jumala, taivaallinen Isämme, me kiitämme sinua laupeudestasi, ystävällisyydestäsi ja rakkaudestasi. Ja minä rukoilen, että Sinun armosi olisi ihmisten yllä, ja Herran Jeesuksen voima parantaisi jokaisen tänä iltana.

Tehkööt Hänen suuret kaikkivoipaiset siunauksensa tästä kokouksesta suurenmoisen kokouksen, jollaisen Sinä olet halunnut, Je-…