53-0905 USKO ILMAN TEKOJA ON KUOLLUT
(Faith Without Works Is Dead)
Chicago, Illinois, USA, 5.9.1953

 

1           Jääkää vielä hetkeksi seisomaan, kun painamme päämme rukoukseen.

Taivaallinen Isä, me kiitämme Sinua siitä, että usko haastaa meidät tänä iltana. ”Nyt minä uskon.” Tämä vanha laulu on jylissyt kautta maailman, ”kaikki on mahdollista, usko ainoastaan.” Me muistamme sen, kun meidän Mestarimme tuli alas vuorelta voimattomien opetuslastensa luo, ja joku tuli sinne epileptisen pojan kanssa ja sanoi: ”Minä toin hänet Sinun opetuslapsiesi tykö, eivätkä he kyenneet parantamaan häntä”, hän sanoi: ”Voitko Sinä tehdä hänelle mitään?”

Hän vastasi: ”Minä voin, jos sinä vain uskot, sillä kaikki on mahdollista niille, jotka uskovat.”

2           Oi, Jumala, auta meitä tänä iltana niin kuin tuota isää, joka huusi epätoivoissaan: ”Herra, minä uskon, auta epäuskoani.” Ja tulkoon tästä suuri ilta Jumalan valtakunnalle. Anna meidän nähdä, kun [uskoa] annetaan todella ylenpalttisesti jokaiselle uskovalle täällä, sillä me pyydämme sitä Jeesuksen nimessä. Aamen. Istukaa vain.

Jumala …?… siunatkoon, olkoon jokaisen teidän kanssa.

Harvoinpa minä pääsen tällaiseen kokoukseen, että– saan kuulla veli Baxterin virkistäviä sanomia. Ja minä tulin vähän liian aikaisin ja se eräs poika seisoi tuolla ulkona kadun varressa. Ja me tulimme sisään ja istuuduimme tuonne, ja minä sain kuulla sen. Se oli uskomaton sanoma: Samgar tappamassa filistealaisia häränpistimensä kanssa… Sen pitäisi nyt mennä syvälle teidän sydämiinne.

3           Huomenna iltapäivällä, jos Herra tahtoo, minä haluaisin puhua täällä tabernaakkelissa. Te olette kaikki tervetulleita. Minä uskon, että huominen tuo tullessaan sen, mitä minä rukoilen Jumalaa tekemään, parantamaan jokaisen, millä tahansa lailla sairaan henkilön, joka tässä rakennuksessa on; siis huomenna iltapäivällä. Siis, ei vain huomisiltapäivänä, minä toivon, että kaikki täällä tänä iltana saavat sen, ja huomenna iltapäivällä uusi ryhmä, tai mitä sitten onkin tulossa, saisi saman asian. Nyt on mukavan viileää, ja minusta me voimme saada pienen sanoman, jos Herra tahtoo.

Minun osuuteni lankesi huomiselle, jos Jumala antaa luvan puhua vähäsen, saarnata, ja minä luotan siihen, että Jumala siunaa meitä. Huomisiltana sitten, on parantamiskampanjan toinenkin kokous, ja maanantai-iltapäivänä, luulisin… En tiedä, miten ihmiset ovat töissä maanantaina, mutta tiedän, että maanantaina iltapäivällä tullaan taas puhumaan, ja maanantai-iltana kokoukset päättyvät. Me toivomme, että te olisitte kaikki täällä ja Jumalan siunaus olisi teidän kaikkien yllä.

4           Nyt minä haluaisin lukea hieman Raamattua, [paikka] löytyy täältä Jaakobin kirjeestä, ja me menemme siihen suoraan. Vain 10 minuuttia aikaa, kun täytyy aloittaa rukousjono ja me… Olen pahoillani eilisillan takia, kun en sanonut, mitä minä aioin–aioin sanoa.

Rakkaat kristityt ystävät, en ole kertaakaan, kun meillä on ollut näitä kokouksia täällä, että yksikään henkilö, joka on tullut lavalle, tänne, jonka kanssa olisin puhunut, joka ei olisi parantunut. Näettekö? En ole vielä nähnyt yhtäkään. Siis, sehän on uskomatonta. Jotkut ovat olleet kuuroja, jotkut mykkiä, jotkut… siis, aivan… jotkut rammat istuvat tuoleissa ja joitakin paareja ja telttasänkyjä, ja mitä sitten onkin…

5           Siis, kuten yritinkin selittää eilisiltana (Näettekö?), Jumala saa sen aikaan. Ymmärrättekö? Hän on jo tehnyt sen. Teidän pitää ottaa se vastaan. Monet kuoleman kielissä olleet ovat parantuneet. Nyt, Jumala teitä jokaista siunatkoon, on minun rukoukseni.

On… Ennen kuin me aloitamme kokouksen, mahtaako ystäväni, herra Osborn, veli Osborn olla talossa? Jos on, haluaisin, että hän tulisi tänne ylös tänä iltana, jos se käy, ja olisi täällä lavalla, kun me rukoilemme sairaitten puolesta, ja valmistaudumme aloittamaan rukousjonon. Kiitos, veli Osborn.

Ja, minä… Veli Osborn on minulle hyvin rakas ystävä, nuori, mainio kristitty mies, jota Jumala on usein käyttänyt voimallisiin tekoihin kaikkialla, kautta maan, rukoilemaan sairaitten puolesta. Hän on poika, josta voin sanoa, ei siksi, että hän on täällä lavalla, vaan poika, jota voin sanoa… Jumala sinua siunatkoon, veli Osborn. Minä voin sanoa, että hänessä ei ole minkäänlaisia fanaattisuuden piirteitä. Hän on tosiaan Jumalan mies. Hän ei valita mistään, vaan ainoastaan… Hän tuntee Raamatun ja tietää, mitä Jumala sanoo. Ja Jumala on varustanut hänet– Raamatuntuntemuksella, joka sitoo Kirjoituksilla saatanan paikkaan, josta hän ei kykene enää liikkumaan.

6           Hän on yksi niistä, jolla ei tarvitse olla edes rukousjonoa. Hän vain on paikalla Kirjoitukset mukanaan ja selittää ne sellaisella tavalla, että ihmisten on pakko ymmärtää ne. Siinä kaikki.

Ja, kuunnelkaapa, sillä tavalla jumalallinen parantaminen alun perin tapahtui. Tiesittekö te sitä? Jumalan Sana voittaa saatanan missä tahansa, milloin tahansa, missä tahansa olosuhteissa. Pitääkö tämä paikkansa? Kun Jeesus oli täällä maan päällä, Hänellä todella oli mukanaan kaikki taivaan suurenmoiset lahjat mitä on olemassa.

Se, mitä Isä oli, sitä Hänkin oli, sillä Hän oli Jumala, täällä maan päällä. Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa. Uskotteko te sen? Mutta, kun Hän kohtasi saatanan, hän ei koskaan käyttänyt noita voimia. Hän vain otti Isän Sanan. Saatana sanoi: ”Mitäs jos…?” Hän asetti Jumalan Sanaan kysymysmerkin –jälleen. ”Jos sinä olet Jumalan Poika, käske näiden kivien muuttua leiviksi.”

7           Hän [Jeesus] sanoi: ”On kirjoitettu: ihminen ei elä ainoastaan leivästä.” Hän oli linjassa Sanan kanssa… Saatana vei Hänet sinne ylös ja sitten koetti saada Sanan näyttämään paremmalta; yritti saada sen joksikin muuksi.

Hän [saatana] sanoi: ”On kirjoitettu, että Hän antaa enkeleille käskyn sinusta; ettet sinä loukkaisi jalkaasi kiveen.”

Ja Hän sanoi: ”On myös kirjoitettu…” – Näettekö? – Hän käytti jälleen Isä Sanaa, ei yhtään voimaansa, käytti vain Sanaa, ja osoitti, että heikoinkin Kristitty voi voittaa saatanana NÄIN SANOO HERRA:lla, ja ottaa Jumalaa kiinni Hänen Sanasataan. Pitääkö tämä paikkansa?

8           Niin että– niin että veli Osborn– ja hän tekee todella hyvää työtä. Minä voisin suositella häntä kelle tahansa saarnaajalle missä– kaikkialla. Kun minä olin Afrikassa, mihin tahansa minä meninkin, minä puhuin aina hyvää veli Osbornista, sillä hän on minun veljeni ja maanmieheni Jumalan valtakunnassa.

Minä tiesin, että hän on täällä, koska minä– tai pitäisi olla täällä; hän olisi täällä kaupungissa. Minä halusin, että hän istuisi täällä rinnallani, kun aioin rukoilla niin monien puolesta. Että miksikö minä teen tämän? Minä tiedän, että tuo poika tuntee saatanan haasteen – näettekö? – ja hän tuntee Jumalan haasteet.

Siis, kun sairaat tulevat lavan poikki, haluaisin, että veli Osborn istuu ja pysyy rukouksessa niin, että me molemmat yhdessä, veli Bozen kanssa, monet muut täällä jotka ovat kristittyjä uskovia, tässä lähellä; silloin te tunnette varmuuden siitä, että Pyhä Henki on paikalla ja tekee työn.

9           Yleensä se tapahtuu sydänten tutkimisen kautta. Minä en koskaan yritä ajaa ulos henkeä, ellen minä ensin ole perillä siitä, mitä olen tekemässä, koska se on vaarallinen juttu. Tiesittekö te sitä? Se on todella vaarallista, ellette te tajua, mitä olette tekemässä. Mikäli olette huomanneet, sen jälkeen, kun voitelu on tullut lavalla, te ette koskaan kuule minun haastavan jotakin henkeä, ellen minä ensin näe, onko Jumalan tahto tehdä se.

Nyt te sanotte: ”Siis, onko se Jumalan tahto?” No, joskus lavalle tulee ihmisiä, jotka eivät ole kristittyjä, ja he– he haluavat parantua sairauksista, ja he ovat ehkä olleet kristittyjä, ja tehneet jotakin elämässään, tai kieltäytyneet tekemästä jotakin, ja se on syynä siihen, miksi he eivät voi parantua. Niinpä ajatusten erottamisen kautta, kun profeetallinen sana tulee, ja se kertoo teille täsmälleen, mikä kiikastaa. Se– se… sitten se pitää saada ensin pois tieltä. Silloin Jumalan täytyy parantaa teidät.

10       Jokin aika sitten täällä– jos annatte minulle anteeksi; suotteko minulle aikaa pienelle todistukselle, ihan pikkuiselle, haluaisitteko? Minusta tuntui, etten sano mitään, mutta tämä tulikin mieleeni.

Joitakin kuukausia sitten, pidin kokousta ja,– ja olin palaamassa kotiin. Ja New Albanyssa on eräs metodistisaarnaaja, todella hieno mies. Se kaupunki on aivan meidän alapuolellamme Indianassa, ja hän on– hänellä on tosi elävä seurakunta.

Hän vetää sellaista ohjelmaa, jota nimitetään ”voimanhetkeksi”, ja se… Voi se on loistava ohjelma. Ja tässä ohjelmassa, hän ottaa eri sananpalvelijoita, ja hän sanoi: ”Veli Branham, tuntuisi niin hyvältä, jos sinä tulisit saarnaamaan yhdeksi illaksi minun puolestani.” Hän sanoi: ”Minä en pyydä sinua rukoilemaan ollenkaan sairaitten ihmisten puolesta.”

Minä koetin kotona rentoutua ja pitää sen poissa mielestäni, sillä heti, kun menee juttelemaan jonkun kanssa, se tulee taas mieleen. Ymmärrättekö te? Niinpä, minä vain koetin vähän hellittää asiasta. Hän sanoi: ”Jospa sinä tulisit ainoastaan saarnaamaan meille…”

11       Minä sanoin: ”No, selvä, veli Johnson, minäpä teen sen.” Ja me molemmat olemme kasvaneet jossain päin Kentuckya, ihan siinä saman laakson vastakkaisilla puolilla. Siis, hän oli metodisti ja minä olin baptisti ja meillä oli tapana vierailla jatkuvasti toinen toistemme luona, tiedättehän, vaikka [olimme] eri kirkkokuntien seurakuntia.

Ja niinpä minä menin sinä iltana… Ja meillä oli jumalanpalvelus, ja Herra siunasi, ja sinne oli tulossa iso joukko ihmisiä ulkoa, kadulta, johon oli muodostunut jonoja, ja ihmiset pitivät toisiaan kädestä ja ottivat Kristuksen vastaan Pelastajanaan.

12       Ja he kulkivat takaovelle, josta piti mennä läpi, koska pohjakerros ja kaikki oli aivan täynnä ja… No, me aloitimme takapuolelta. Hän sanoi: ”Veli Branham, minä lupasin sinulle, etten pyydä rukoilemaan kenenkään puolesta, mutta” hän sanoi, ”meillä on täällä pyhäkoulunopettaja.” Hän sanoi: ”Hän on ihana pikkunainen, hän on neurootikko. Minä– minä haluaisin, että sinä rukoilisit hänen puolestaan, veli Branham. Ainoastaan panisit kätesi hänen päälleen ja sanoisit. ’Jumala sinua siunatkoon’, tai jotakin sellaista. Hän on halunnut sinun rukoilevan puolestaan jo kauan. Hän on ollut kaikkialla, missä… Kaikki, jotka tulevan seudun kautta ja rukoilevat sairaitten puolesta, me olemme vieneet hänet joka paikkaan, Hän on käynyt psykiatrilla Louisvillessä viimeiset 10 vuotta, ja hän on aivan kamalassa kunnossa.”

Minä sanoin: ”Selvä on.”

13       No, siitä tavasta, jolla hän selitti naisen tilan, minä odotin näkeväni jonkun pakkopaidassa, mutta kun pääsin niiden portaiden yläpäähän, siellä seisoi ihana, hieno nainen, noin 28– 30–vuotias, ehkä vähän vanhempikin. Hän sanoi: ”Hyvää päivää, veli Branham.”

Minä sanoin: ”Päivää.”

Ja hän sanoi… minä siis sanoin: ”Oletteko te se potilas?”

Hän sanoi: ”Kyllä, herra.”

Sanoin: ”No, ettehän te näytä sairaalta.”

Hän sanoi: ”No, en minä ole oikeastaan sairas, mutta” hän sanoi: ”Minä en tiedä, mikä minua vaivaa, veli Branham, minä en vain tule toimeen itseni kanssa.”

14       Ja minä sanoin: ”No, minä rukoilen.” Ja minä vain rukoilin ja panin käteni hänen päälleen, ja kävelin pois. Kahden päivän päästä, minä ja vaimoni menimme New Albanyyn ja me tapasimme hänet kadulla. Vaimoni, joka on nyt täällä läsnä, hän oli… Me menimme yli kadun ja näimme tuon pikku naisen.

Me kysyimme häneltä, hän sanoi: ”Siis, minä en kykene lähtemään kaupungista.” Hän sanoi: ”En vain kykene lähtemään.” Hän sanoi: ”Minulle tapahtuu jotakin, jos lähden.”

Näin, ettei se ollut auttanut. Ja niin minä sanoin: ”Astukaahan tänne; me rukoilemme uudestaan,” ja minä pyysin taas rukouksessa hänen puolestaan. Aloitin ja sanoin: ”Jumala, ole armollinen tälle pikkuolennolle,” Sanoin: ”Rouva, oletteko te kristitty?”

15       Hän sanoi: ”Kyllä vain, olen pyhitetty metodisti, siis.” Hän sanoi: ”Olen todella syntynyt uudesti.”

Minä sanoin: ”No, sehän on todella hyvä.” ja minä rukoilin hänen puolestaan ja jatkoin matkaani; suloinen pieni henkilö. Minä lähdin ulkomaille ja sitten palasin takaisin ja paluumatkalla, no, mutta, olin todella väsynyt ja se oli…

Meda, minun vaimoni, sanoi minulle: ”Jos Jumalan enkeli joskus ilmestyisi taas täällä kotona– kun Hän on läsnä, Bill, tuo pikku naisparka, jonka psyyke tuskin kestää tulla kokoukseen, hän on nyt… Hän yrittää päästä siihen kuntoon, että hänet voi tuoda kokoukseen. Hän pelkäsi niin kovasti lähteä kaupungista. Perkele oli sanonut hänelle, että jos hän lähtee kaupungista, hän tulee kuolemaan ennen kuin pääsee takaisin. Nii– niinpä hän pelkäsi lähteä kaupungista.

Ja minä sanoin: ”Siis, jos Hän ylipäätään ilmestyy.”

16       Ja yhtenä aamuna Hän saapui… Minulla ei ole aikaa kertoa, mitä tapahtui, mutta, voi, se oli niin hienoa. Hän tuli huoneeseen. Se oli se aamu, kun Hän sanoi minulle; tässä on aivan kirjoitettuna se näky Intiasta ja Afrikasta, kirjoitettuna tänne Raamattuni lisälehdelle ja jokainen, joka haluaa siitä kopion voi varmasti saada sen. Ja pankaa se ylös ja katsokaa, tuleeko se toteutumaan sanasta sanaan.

Katsokaa, etteikö Intiasta tulekin 350000 ihmistä Jumalan tykö, kun me pääsemme sinne. Katsokaa, tuleeko se pitämään paikkansa. Katsokaa, etteikö se ilmestyisi lehtiin ja kaikkiin juuri sillä tavalla. Aivan, kuten tuo pikkupoika Suomessa ja niin edelleen. Kyse on Jumalasta, joka kertoo edeltä asioista, jotka tulevat tapahtumaan.

17       Siis, sinä aamuna minä–minä sanoin Medalle; sanoin: ”Herran enkeli on nyt talossa. Hän tuli ollakseen meidän kanssamme ehkä päivän, tai tunnin. En tiedä kuinka kauan hän viipyy.”

Ja Meda sanoi: ”Voinko minä kutsua tuon pikkunaisen New Albanysta?”

Minä sanoin: ”No, jos he pääsevät tänne asti.”

Ja niin samaan aikaan… Siis, yhtenä yönä eräs mies, joka oli kotoisin Louisvillesta, Kentuckysta, ison louisvilleläisen, Wall Street Baptistiseurakunnan jäsen istui täällä, ja oli kuolemassa syöpään. Hän istui aivan tässä eräänä iltana, aivan täällä, ja parantui tuossa kadunpuoleisessa huoneessa sinä aamuna.

18       Tuo pikkunainen tuli tänne ja hänet tuotiin minun työhuoneeseeni. Ja minä sanoin: ”Nyt, Meda, jätä hänet minun seuraani.”

Ja minä menin sinne. Sanoin: ”Hyvää päivää, rouva.”

Hän sanoi: ”Hyvää päivää, veli Branham. Minulla oli tänä aamuna paha kohtaus.”

Minä sanoin: ”Aivan, rouva.” Ja minä jatkoin keskustelua hänen kanssaan. Sanoin: ”Siis, te sanoitte, että olette käynyt psykiatrilla 10…

”Kyllä vain.”

Saadakseni otteen hänen mielestään niin, ettei hän ajattelisi… Muutaman minuutin päästä, minä huomasin, että edestäni ryntäsi jotakin, ja minä näin pienen, mustan, kaksipaikkaisen auton ajavan. Ja minä sanoin: ”Oletteko koskaan ollut auto-onnettomuudessa?”

Hän sanoi: ”En, herra.”

Minä sanoin: ”No, jos… Te olette… No, minä näen auton”, ja kun minä aloitin, niin silloin auto siirtyi suoraan näkyyn ja siinä se oli.”

19       Nainen oli… Kun hän oli mennyt naimisiin, hänen miehensä oli lähtenyt ulkomaille ja nainen lähti ulos erään miehen kanssa, jolla oli vaalea tukka, ja nainen kävi ulkona ja oli uskoton aviolupaukselleen hänen miehensä ollessa ulkomailla. Nainen palasi ja paluumatkalla tiellä, juna melkein törmäsi häneen, joka olisi vienyt heiltä molemmilta hengen. Hän väisti junana juuri ja juuri. Ja kun minä… Näky häipyi, ja nainen vaipui lattialle noin vain, pyörtyi. ja alkoi kiljua.

Vaimoni tuli sisään. Minä nostin naisen ylös, ja hän sanoi… Minä sanoin: ”Rouva, ja vielä pyhäkoulunopettaja.”

Hän sanoi: ”Veli Branham, minä olen tunnustanut sen Jumalalle kauan sitten.”

Minä sanoin: ”Katsokaapa. Kukaan muu kuin te ei tiedä tästä ja tuo mies, joka oli teidän kanssanne, ja kaikkivaltias Jumala.”

Hän sanoi: ”Pitää paikkansa.”

20       Minä sanoin: ”Yksikään psykiatri ei voi kiskoa sitä ulos teistä. Ei. Sen pitää tulla Jumalalta. Nyt teidän pitää mennä miehenne luo ja panna asia kuntoon.”

Hän sanoi: ”Enhän minä voi, veli Branham. Minulla on kolme lasta. Sehän särkisi minun kotini.”

Minä sanoin: ”No, se särkee sen joka tapauksessa, koska te ette voi elää sillä lailla. Te tulette sekoamaan täysin. Sanoin: ”Te ette voi pitää sitä sisällänne. Se on jossakin siellä sielunne sopukoissa.”

Hän sanoi: ”No, minähän olen tunnustanut sen Jumalalle.”

Minä sanoin: ”Ette te Jumalaa vastaan ole tehnyt syntiä; vaan aviomiestänne vastaan. Jos te olisitte pysytellyt naimattomana tilanne olisi toinen, mutta nyt te olette tehnyt synnin avioliittolupaustanne vastaan.” Ja minä sanoin: ”Se saattaa…”

Hän sanoi: ”Siis, veli se ja se sanoi minulle.”

21       Minä sanoin: ”Sisar, sillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa.” Tuo tunnustamaton synti; teidän päällenne voidaan kaataa vaikka gallona öljyä. Ihmiset voivat tömistellä ja potkia ja korskua ja juoksennella ympäri lavaa ja huutaa ja parkua; se… Tuo riivaaja tulee pysymään paikallaan. Sillä on siihen oikeus niin kauan, kuin sillä on oikeus pysyä siellä, se tulee pitämään pintansa.” Ja minä sanoin: ”Te ette tule koskaan…” Sanoin: ”Minä olen tehnyt kaikkeni.”

Hän sanoi: ”Minä en kykene tekemään sitä.” Hän sanoi: ”Se rikkoo minun kotini.”

Minä sanoin: ”No, selvä. Minä olen vain Jumalan palvelija, Olen tehnyt sen, mitä Jumala käski minun tehdä.”

Nainen alkoi itkeä. Minä katsoin hänen elämäänsä taaksepäin ja näin hänet seisomassa jonkin oven vieressä, ja näin pitkän miehen –näky, siis– sinisen varjon, seisomassa, ja hänen mustat laineikkaat hiuksensa oli kammattu sivulle. Minä sanoin: ”Teidän aviomiehenne on mustatukkainen, pitkä ja laiha.”

Nainen sanoi: ”Kyllä, herra. Hän on…”

Ja minä sanoin: ”Ja hän on työssä Chevroletin tehtailla.”

Nainen: ”Kyllä on.”

Ja minä sanoin: ”Hänellä on sama juttu tunnustettavana teille, sama juttu.”

Nainen sanoi: ”Ei minun mieheni; hänhän on seurakunnan diakoni.”

22       Minä sanoin: ”Minä en piittaa siitä, mikä hän on,” sanoin, ”hänellä on sama asia tunnustettavanaan. Kun hän oli saapunut Englantiin, hän teki saman jutun.” Ja minä kerroin naiselle, missä hän sen teki. Sanoin: ”Eikä siitä ole kolmeakaan päivää, eräs nainen, vaaleanpunaisessa mekossaan ja mustissa hiuksissaan; he olivat vihreässä Chevrolet-autossa, ja hänkin työskentelee Chevrolet-yhtiössä, jossa mieskin työskentelee. Minulla on neljä puhelinta. Menkää soittamaan. Hakekaa hänet, ja te pankaa tuo asian kuntoon Jumalan kanssa noiden lasten takia.”

Ja minä vain kävelin rukoilemaan sen miehen puolesta, jolla oli syöpä. Nainen soitti miehelle[en]. Hetken päästä he tulivat takaisin, kyyneleet valuivat pitkin poskia. Nainen oli soittanut hänelle ja he– he kohtasivat toisensa tiellä omissa autoissaan. Ja kaiken päätteeksi he ajoivat pois ja minä jätin heidät yhdessä samaan autoon. Nainen sanoi– nainen tunnusti väärintekemisensä ensin. Ja hän… Mies sanoi: ”Ja että… oletko pitänyt sen sydämelläsi koko tämän ajan?”

23       Nainen sanoi: ”Kyllä.” Ja hän sanoi: ”Eräs henkilö kertoi minulle siitä hetki sitten, kertoi minulle siitä että– toissapäivänä, sinä olit jonkun naisen (jonka tuo nainen tunsi) kanssa, ja missä te olitte ja kaiken…”

Nainen sanoi: ”Missä sinä olit?” Ja he kertoivat… Nainen kertoi… kertoi… Ja mies sanoi: ”Rakas, se on täsmälleen totta.” Nuo ihmiset saattavat istua täällä kokouksessa tänä iltana. Moni voi todistaa siitä. Mies sanoi: ”Se on täsmälleen totta. Jos sinä annat minulle anteeksi, minä annan sinulle anteeksi ja me pyydämme Jumalalta anteeksiantamusta meille molemmille. Me haemme lapsemme ja elämme niin kuin miesten ja naisten pitää; niin kuin seurakunnan pyhäkoulunopettajan ja diakonin pitäisi elää.”

24       Ja he tunnustivat syntinsä. He palasivat kädet toistensa ympärillä, ilmestyivät siihen. Minun vaimoni sanoi –muistatko kultaseni? – sanoi: ” ”Palaavatko he enää koskaan?”

Minä sanoin: ”Varmasti. He tulevat takaisin. Siinä on tuon naisen ainoa toivo parantua.” Ja he palasivat kädet kiedottuina toistensa ympärille ja tulivat sinne sisään. Minä sanoin: ”Nyt, nyt, tilanne on aivan toinen. Nyt, Jumalan armosta, ja Jumalan Sanan valtuutuksella, saatanan pitää lähteä sinusta.” Näin asia on.

Ja se lähti siinä paikassa, ja nainen on onnellisin pikku nainen New Albanyssa, Indianassa. Hän todistaa kaikkialla. Hän ja hänen miehensä molemmat elävät voittoisaa elämää.

25       Nyt, tuon naisen päälle ei olisi voinut kaataa tarpeeksi öljyä; voidella öljyllä. Ei olisi voinut polkea jalkaa tai parkua, tai… perkele ei piittaa siitä, miten kovaa te huudatte. Hän ei kiinnitä siihen mitään huomiota. Näin asia on, mutta hän tunnistaa uskon. Kyllä vain. Hänen on saatava tietää, missä totuus on, ja hän tunnistaa totuuden ja hän tunnistaa uskon. Ja– ja jos teillä on jotakin… Siitä syystä minun on oltava todella valppaana.

Nyt, näissä jonoissa, joita meillä on tänä iltana, me vain rukoilemme ihmisten puolesta ja panemme kätemme heidän päälleen ja niin edelleen. Sillä tavalla… Se tulee olemaan nyt kiinni teistä. Niinpä, tunnustakaa syntinne, ennen kuin te tulette lavalle ja sanokaa: ”Herra,” jos teidän elämässänne on jotakin, pankaa se kuntoon ennen kuin tulette. Sillä teille tullaan tekemään selväksi, että tuo asia tulee roikkumaan teidän päällänne niin kauan, kun teillä on tunnustamatonta syntiä.

26       Tai elämässänne on jotakin, joka teidän olisi pitänyt tehdä, jota te ette ole tehnyt. Ehkä jotakin mitä sinä– sinä olet tehnyt, jotakin mitä ei olisi pitänyt tehdä– mutta mitä tahansa tuollaisista asioista, tunnusta se. Pane se kuntoon. Usko Jumalaa, hyväksy se, mene eteenpäin. Aamen. Selvä.

Älkääkä unohtako huomista iltapäivää ja tätä iltaa. Tulkaa rukoillen. Kuinka moni haluaa sanoa huomenna: ”Minä aion käyttää vähintään puoli tuntia rukoukseen tämän ja huomisen iltapäivän välillä, jotta saamme kokouksessa täydellisen voiton? Teettekö sen minun kanssani? Puoli tuntia rukousta… Täydellinen voitto huomisiltapäivänä. Se on täydellistä, jokainen syntinen pelastuu, jokainen täyttyy Pyhällä Hengellä, jokainen rampa ihminen, jokainen sairas ihminen paranee. Eikö se olisi ihanaa?

27       Siis, luen Raamattua, sitten rukousjono: Jaakobin kirje 2. luku 21 jae.

Eikö Aabraham, meidän isämme, tullut vanhurskaaksi teoista, kun vei poikansa Iisakin uhrialttarille?

Sinä näet, että usko vaikutti hänen tekojensa mukana, ja teoista usko tuli täydelliseksi;

ja niin toteutui Raamatun sana: ”Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi”, ja häntä sanottiin Jumalan ystäväksi.

Te näette, että ihminen tulee vanhurskaaksi teoista eikä ainoastaan uskosta.

(Kuunnelkaapa.)

Eikö samoin myös portto Raahab tullut vanhurskaaksi teoista, kun hän otti lähettiläät luokseen ja päästi heidät toista tietä pois?

Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut.

28       kuinka monella on usko? Nostakaapa kätenne todistukseksi Jumalalle. Siis, teidän uskonne ilman tekoja on kuollut. Yhtä hyvin te voitte olla uskomatta, jos te ette halua panna uskoa käytäntöön.

Siis, kun Pyhä Henki tulee tähän rakennukseen tänä iltana, niin ryhtykäämme silloin tositoimeen. Uskotaan silloin koko sydämestämme. Katsotaanpa, saammeko me tänä iltana rukoiltua lähestulkoon jokaisen puolesta tässä rakennuksessa. Ja ensiksi, koetetaan saada kokous toimimaan kitkattomasti. Kun Pyhä Henki alkaa tulla kokoukseen, ja sitten Hän esittää haasteen ja koettakaamme siirtyä yliluonnolliselle tasolle, niin uskotaan Jumalaan koko sydämestämme.

29       Ja eräs suloisimmista asioista nykyään; ja jälleen haluan sanoa, eilen illalla ja tänä iltana ja molempina edellisinä iltoina, kun vaimoni ja minä olimme syömässä eräässä pikkuisessa ravintolassa, joku maksoi meidän laskumme, tai meidän– ruokalaskumme. Me arvostamme sitä todella. Me emme tiedä, kuka sinä olit. Minä sain veli Bozelta tänään kaksi pientä rakkaudenosoitusta joltakulta– uhrina. Jumala teitä siunatkoon. Minä arvostan sitä. En halua unohtaa sitä.

Ja sitten tänään iltapäivällä, tapahtui eräs ihana juttu. Pieni sokea tyttö istui täällä rakennuksessa eilisiltana, ja kun kokous oli meneillään, valo tunkeutui hänen silmiinsä, ja tänään hän antoi ravintolassa minulle pienen kuvan Kristuksesta, sellaisen kehystetyn kuvan, muistoksi.

30       Jumala, oi Isä, suo se jälleen, pyydän. Anna sen toistua tänä iltana. Minun vilpitön rukoukseni, sieluni syvyyksistä: että Jumala siunaisi, kun me taas vain kuiskaamme Hänelle rukouksen sanan.

Herra Jeesus. Sinä olet Jumalan Poika ja täällä on tänä iltana kuolevia miehiä ja naisia, eivätkä he voi tulla terveeksi ilman Sinua. He makaavat niin kuin nuo spitaaliset siellä portilla. Tuo spitaalinen sanoi: ”Miksi me makaisimme täällä siihen asti, kunnes kuolemme? Jos me menemme kaupunkiin, me kuolemme varmasti. Ihmiset näkevät siellä nälkää. Me näemme nälkää, jos me istumme tässä, mutta, jos me lähdemme Israeliin– syyrialaisten leiriin; jos he tappavat meidät, mitä sitten? Me kuolemme joka tapauksessa, mutta jos he jättävät meidät henkiin, me elämme.”

Heidän ainoa mahdollisuutensa oli, että he lähtisivät uskossa ottamaan tilanteen haltuun. Jumala, minkä palkkion Sinä annoitkaan heille! He eivät ainoastaan pelastaneet omaa henkeään, he pelastivat koko Samarian elämän.

31       Oi, Jeesus, tänä iltana, me rukoilemme, että Sinä antaisit ihmisten tietää, ettei heidän tarvitse pelata mitään uhkapeliä. Heidän ei tarvitse lähteä vihollisleiriin. He voivat tulla rakastavan Isän jalkojen juureen, Jumalan valtaistuimen luo, johon heitä odotetaan tänä iltana uhraamaan kiitoksen paranemisestaan ja pelastumisestaan, ja tulevan pelastetuiksi ja parantuvan tänä iltana. Suo se, Herra.

Ja nyt, lähetä tänä iltana, Herra, Sinun Henkesi jokaisen ihmisen päälle. Minä rukoilen, Jumala, että Sinä vetäisit syrjään jokaisen varjon, jokaisen silmän edestä, niin kuin silloin, ettei se näkisi mitään muuta kuin Jeesuksen Kristuksen ja Hänet ristiinnaulittuna. Kyetkööt he kaikki näkemään tuon ylivertaisen uhrauksen. Uskon silmin me katselemme sinne ja näemme sen, että siellä velkamme maksettiin. Oi, Jumala, saata meidät häpeämään itseämme, jotka vakuutamme, että meillä on usko ja [kuitenkin] pelkäämme yhdistää siihen tekoja. Jumala, anna meille teot.

32       Voikoot miehet ja naiset nousta tänä iltana kaikista paikoista ja tulla parannetuiksi kaikista sairauksista, kaikkialla. Paetkoot riivaajat. Tulkoon Sinun Henkesi ja ottakoon vallan ja ajakoon pois kaikki epäilykset ja antakoot täydellisen voiton jokaisessa sydämessä.

Herra, kun me tulemme tänne tänä iltana, jospa voisimme sanoa niin kuin entisaikojen ihmiset: ”Eikö meidän sydämemme palanut meissä Hänen Läsnäolonsa takia”, sillä me pyydämme sitä Hänen nimessään ja Hänen kunniakseen. Aamen.

Selvä. Meillä on paljon rukouskortteja täällä. ensin me järjestämme jonoon ihmiset, joilla on rukouskortti, sikäli kuin vain pystymme. Ja sitten me järjestämme rukousjonon ja sitten me vain jatkamme. Sitten, kun saamme rukoiltua sen ryhmän puolesta, me järjestämme seuraavan jonon ja jatkamme korttien jakoa ja niin edelleen.

Jos minä väsähdän, minulla on muutamia apulaisia täällä niin, että me voimme jatkaa ja rukoilla sairaitten puolesta, kunnes lupaus– tai mitä sitten Jumala saattaakin tapahtumaan. Me luovutamme asian Jumalalle.

33       Nyt, minä uskon, että aloitimme rukouskorteista D. Onko täällä ketään, jolla on rukouskortti D täällä? Nostaisitko kätesi. Onko kellään D-rukouskorttia? Kyllä, sepä hyvä. Selvä, me… Kellä on rukouskortti D1? D, numero 1? Onko talossa sellaista? Aloitanko minä liian kaukaa? D-, numero 1. Sitä ei ole täällä. Olenko minä liian kaukana? Ai, kyllä niitä on. D1, D2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10. Katsotaanpa kuinka monta saadaan nousemaan ylös. Me haluamme tehdä jonon– järjestää ihmiset jonoon tuohon seinän vierelle, tai johonkin– tähän suuntaan, niin että me saamme koko jonon tänne asti, ja sitten me aloitamme toisen rukouskorttinipun.

34       D1:stä 10:een. Tässä on minusta se, mistä me aloitimme. Selvä. D1-10, nopeasti nyt, nouskaapa ylös. Katsokaa sinne korttinne takapuolelle. Katsokoon jokainen toiselle puolelle. Ovimiehet, tulkaapa paikoillenne, voisitteko, aivan heti. No niin. D10-20, muodostakaa jono. D-rukouskortti, D10-20 tehkää jono.

Onko sinulla hänen korttinsa? Onko sillä miehellä rukouskortti? Kyllä …?… Selvä. 20-30, D20-30. Juuri noin. 30-40, tulkaa heti, D30:stä 40:en; 40-50. D40:stä 50:een. Se… Katselkaapa siinä naapurinne korttia nyt; Ihmiset näkevät.  Me otamme kaikki, jotka vain voimme saada jonoon, sitten me… D40:stä 50:een; 50-60.

Auttakaa joku sitä rouvaa siellä, jos viitsitte…?… Jos te olette pahasti rampoja ja teidän numeronne sanotaan, no, pysykää paikallanne, me– me saamme jonkun auttamaan teitä.

35       Mikä se olikaan 50-60, minä… 60, 60? 60:stä 70:een. Tulisitteko sitten tätä kautta, kun te tulette. Se jono menee tästä kautta ja niin se on… 60-70. Ovimiehet sijoittavat teidät paikallenne. Koskaan ei tiedä… Syy, miksi me teemme näin, että koskaan tiedä, mitä tulee tapahtumaan. Ymmärrättekö? Pyhä Henki saattaa tehdä jotakin– ymmärrättekö? –, ja Hän saattaa pysäyttää jonon hetkeksi. Hän saattaa… Meillä on tästä paljon kokemusta näiden 8 vuoden ajalta.

70:stä 80:en, D70-80. Hyvä. Tulkaa tänne päin, kaikki. Tehkää tähän jono, te, joilla on rukouskortti. 70:stä 80:en, 80:stä 90:en, 80:stä 90:en. Kyllä

36        [Nauhassa on tyhjä kohta. Veli Branham puhuu jollekulle–toim.] …Veli Osborn tulee puhumaan sanasen tällä kertaa. [Veli Osborn selittää, millä tavalla voi tulla terveeksi.]

Kiito, veli Osborn. Tuo on aitoa. Se on Kirjoitusten mukaista. Kukaan ei voi sanoa, etteikö se olisi totuus. Se on totta. Näettekö? Te pelkäätte panna uskonne täytäntöön. Näettekö?

Jos te sanotte ”minulla on usko”, eikä teillä ole tekoja, yhtä hyvin te voisitte olla ilman uskoa. Näettekö? Teidän pitää uskoa. Teidän pitää… Siis, kaikki te rukousjonossa, 100 ihmistä ja luultavasti… Kuinka moni siellä yleisössä haluaisi rukousta puolestaan? Näyttäkääpä kätenne; kaikkialla. Ai, siellä on luultavasti toinen tuhat siellä, jotka haluaisivat rukousta puolestaan. Te voitta kaikki tulla terveeksi, jokainen teistä. Näettekö? Uskokaa vain Jumalaan.

37       Nyt, veli Osborn, hän kykenee selittämään Sanaa ja tuoda sen esiin niin, että te ette voi olla uskomatta siihen. Se on lahja. Minulla on profetian sana ja siinä kaikki, aivan samoin kuin on olemassa silmät ja korvat ja niin edelleen; kaikki ne muodostavat ruumiin, joka toimii yhteen. Ja kun, te näette Jumalan ruumiin sillä tavalla liikkuvan yhdessä, niin senhän pitäisi saada teidät todella iloisiksi, niin että te vain… Ja tietäen, että tämä kestää päiviä, ja että Jumala on tehnyt meille näitä ihmeellisiä asioita, teidän pitäisi joka tapauksessa olla niin iloisia, että menisitte ympäri tätä taloa ja vain huutaisitte. Eikö teistä tunnu siltä? Varmasti.

No niin. Tuokaa se rouva. Siis, hetkinen vain, kun rukousjono alkaa tulla… Siis, minä haluan varmistua siitä, että Herran enkeli on täällä. Ymmärrättekö? Minä en ehkä, vain– vain rukoilen yksinkertaisesti ihmisten puolesta, kun he kulkevat ohi, koska jos koko jono menee ajatusten tutkimisen läpi jokaisen kohdalla, ja kokous tulee kestämään kenties 4-5 päivää, näille sadoille. Jos Jumala voi paljastaa yhden asian, Hän voi paljastaa kaikki asiat eikö voikin? Vain sen verran, että te tietäisitte, että Jeesus Kristus, joka on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti, on täällä meidän kanssamme. Ettekö te uskokin sen?

38       Nyt, uskotteko te, rouva, siinä tullessanne? Siis, vain… Antaisitteko sen musiikin vain jatkua, missä te sitten olettekin. Oikein hyvä. Oikein hienoa. Nyt, ovatko kaikki, yksimielisiä, nyt, onko mielenne keskittynyt Jeesukseen Kristukseen? Mitä, jos Hän olisi täällä maan päällä tänä iltana, ja käyttäisi tätä takkia, jonka Hän antoi minulle? Siinä tapauksessa, Hän tulisi tänne.

Tässä seisoo eräs rouva; no, minä en ole eläessäni tavannut tätä naista. Nyt, Jeesus, mitähän Hän tekisi, Hän– Hän ei kykenisi parantamaan häntä. Kuinka moni tietää, että tämä on totta? Jeesus ei kykenisi parantamaan häntä. Hän ei voi tehdä sitä, minkä Hän on jo tehnyt. Näettekö? Ei Hän voisi. Hän ei voisi sanoa: ”Hei, hetkinen. Minäpä tulen alas ja kuolen pelastaakseni sinut, koska sinä olet syntinen ja alttarin luona. Ei. Hän on jo kuollut pelastaakseen sinut, ja Hän istuu Isän oikealla puolella rukoillakseen sinun tunnustuksesi mukaisesti (ei tuntemuksiesi mukaan), sen mukaan, mikä sinä tunnustat olevasi. Näettekö?

39       Kun sinä sanoisit: ”Minä pelastuin 10 vuotta sitten.” Ei, sinut pelastettiin 1900 vuotta sitten. Sinä otit sen vastaan 10 vuotta sitten. Näettekö, näettekö? Sinut parannettiin 1900 vuotta sitten. Haluatko sinä ottaa sen vastaan tänä iltana? Se on ainoa tapa… Näettekö, ei Hän pystyisi tätä rouvaa parantamaan. Siis, ainoa asia, mitä Hän tekisi, aivan niin kuin ollessaan täällä maan päällä– Hän sanoi: ”Minä en tee mitään, ellei Isä näytä sitä minulle.”

Se, että yleisöstä osa on uusia, uutta yleisöä tänä iltana, ehkä teidän ensimmäinen kertanne. Kuinka moni täällä olevista eikä koskaan ole ollut yhdessäkään minun kokouksistani ennen? Nostaisitteko kätenne. Voi tavaton, sata tai kaksi-, ehkä joitakin satoja jonossa, ajatusten erottamista varten … Näettekö? Mihin Herra sitten johdattaakin…

40       Nyt, Jeesus Kristus, Jumalan Poika, kun Hän oli täällä maan päällä, mitä Hän tekikään? Hän ei väittänyt olevansa parantaja, eihän väittänyt? Hän vakuutti tekevänsä vain sen, minkä Isä näytti Hänelle näyn kautta, mitä pitää tehdä. Kuinka moni tietää, että Sana sanoo niin? Joh. 5:19, Hän sanoo: ”Totisesti, totisesti minä sanon teille, Poika ei voi tehdä mitään.”

Hänen ohitseen oli mennyt iso joukko rampoja ihmisiä, eikä Hän parantanut heistä ketään, Betesdan lammikolla. Ja Hän paransi sen miehen sen kuormalavan päällä, sillä Isä oli näyttänyt sen Hänelle. Hän sanoi, että mies oli siellä makaamassa, eikä Hän siten tiennyt, mitä tehdä.

Ihmiset sanoivat: ”No, mikset Sinä…” Toisin sanoen: ”Mikset Sinä parantanut heitä kaikkia?” Arvostelijoita eli myös noina aikoina. Kerran he kietoivat rievun Hänen silmiensä päälle ja löivät Häntä päähän ja sanoivat: ”Jos sinä olet profeetta, sano meille, kuka sinua löi.” Muistatteko te sen? Ristiinnaulitsemisen. ”Jos sinä olet profeetta, kerro meille, kuka sinua löi.” Hän ei edes aukaissut suutaan.

41       Hän ei ollut… Kyse ei ollut lavaesityksestä. Kyse ei ollut klovneriasta. Kyse oli ehdottomasti vilpittömyydestä Isän edessä; siitä, että Hän teki vain sen, mitä Isä käski Hänen tehdä. Ehkei Hän tiennyt, kuka Häntä silloin löi. Isä tiesi. Hän erotti heidän ajatuksensa.

Nainen siellä kaivolla; Hän jutteli hänen kanssaan hetken, ja siinä samassa kertoi naiselle, mikä häntä vaivasi. Hän sanoi: ”Mene, ja hae miehesi.” Pitääkö tämä paikkansa?”

Filippus, kun hän tuli Jeesuksen tykö Natanaelin kanssa, Natanael arvosteli häntä: ”Nasaretista ei tule mitään hyvää.”

Hän sanoi: ”Tule ja katso.” Niinpä, kun Jeesus [Hän] näki hänen tulevan, Hän sanoi: ”Siinäpä israelilainen, jossa ei ole vilppiä.”

No mutta, hän hämmästyi. Hän sanoi: ”Mistä Sinä minut tunsit, Rabbi. – tai pastori tai opettaja?”

Hän, [Jeesus] sanoi: ”Ennen kuin Filippus kutsui sinua, kun sinä olit puun alla, minä näin sinut.”

42       Siis, jos tuo Jeesus Kristus on noussut kuolleista ja elää seurakunnassaan tänä iltana, Hän voi saada aikaan samoja asioita, sillä Hän sanoi: ”Niitä tekoja, jollaisia minä teen, tulette tekin tekemään.” Pitääkö tämä paikkansa? ”Katso, minä olen teidän kanssanne aina maailman loppuun asti.”

Seurakunta on unohtanut nämä asiat. Seurakunnan teologia on ampunut koko asian yli, mutta Jeesus Kristus pysyy samana eilen, tänään ja iankaikkisesti; Hän liikkuu yhä. Jehova Jumala julkituotuna yhtenä aikana Tulipatsaassa, seuraavan kerran Pojassa, Jeesuksen ruumiissa ja sillä kertaa Hän ilmaisi itsensä muuttumalla Tulipatsaasta neitseestä syntyneeksi ihmisruumiiksi, ja nyt Hän on tullut syntisiin ihmisiin, jotka ovat syntyneet uudesti. Jumala tulessa, Jumala Pojassaan, Jumala kansassaan: sama Jumala, koko matkan sama. Uskokaa Jumalaan. Selvä.

43       Nyt,  jokainen niin kunnioittavana kuin vain voi. Tulkaa tänne, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko, että Jeesus Kristus, Jumalan Poika on täällä tänä iltana. Haluan, että te katsotte minuun. Niin kuin… Siis siinä, tarkoitan, sitä, kun te katsotte tänne… Kun Pietari ja Johannes kulkivat niin sanotun Kauniinportin kautta ja sanoivat: ”Hopeaa ja kultaa minulla ei ole…” tiedättehän. He sanoivat: ”Katso meihin.” Sanoivat, ja he… Hän katsoi ja luuli saavansa jotakin.

Se, mihin he pyrkivät, oli nähdä, millainen usko miehellä oli. He olivat myös profeettoja. Kun Elia tuli… Kun mentiin taistelemaan assyrialaisten kanssa, ja Elia– hän oli nähnyt Aahabin pojan siellä, hän sanoi: ”Mikset sinä mennyt oman jumalasi luo; mikset sinä mennyt äitisi jumalan luo?”, hän sanoi: ”Miksi sinä minun luokseni tulit?”

44       Hän vähän niin kuin hämmensi sitä asiaa. Hän sanoi: ”No mutta, jos minä en kunnioittaisi Joosafatin läsnäoloa, minä en edes katsahtaisi sinuun.” Näettekö? Siis, tuo profeetta sanoi, että ”minä en edes katsahtaisi sinuun”, mutta sanoi: ”soittakaa silti vähän musiikkia.” Ja, kun hän alkoi soittaa, Herran käsi tuli profeetan päälle; hän näki, mitä tulisi tapahtumaan.

Siis, tänä iltana Hän on yhä sama Jumala. Uskotteko te siihen? Oletan, että me emme tunne toisiamme, emmehän tunne? En ole koskaan elämässäni tavannut, te olette vain nainen täältä yleisöstä; teillä on rukouskortti ja te olette tullut lavalle.

Mutta nyt, jos Jeesus on noussut kuolleista, Hän kykenee kertomaan minulle mistä syystä te olette täällä. Hän kykenee kertomaan minulle, missä te olette ollut, mikä te olette nyt, mitä te tulette olemaan. Pitääkö tämä paikkansa? Varmasti. Mikään ei pysy Häneltä salassa.

45       Oletteko te koskaan lukenut pientä kirjaa, minun pientä kirjaani nimeltä, minusta se on: ”Profeetta vierailee Afrikassa”, tai jotakin sinne päin tai– oletteko te nähnyt koskaan kuvaa siitä enkelistä? Oletteko nähnyt kuvaa siitä? Minä yritän puhua teille– niin kuin Hän teki sille naiselle kaivolla.

Te olette mennyt jonkin vaivan läpi. Teidät on juuri leikattu. Se johtuu selästä, tai jostakin tältä puolelta, kyljen alta– veitsi. Ai, se oli sappirakko, sappirakkoleikkaus.

Huoneessa oli kaksi lääkäriä, jotka ottivat pois sappirakon. Sen koommin te ette ole enää ollut terve; sairaana koko ajan. Sitä operaatiota ei tehty ollenkaan oikein. Jeesus Kristus voi tehdä sen. Uskotteko te sen? Menkää. Se on nyt tapahtunut. Jumala teitä siunatkoon.

Sisar, otatko sinä vastaan silmiesi paranemisen tänä iltana?  Jeesuksen Kristuksen nimessä, ota se vastaan. Mene, ja Jumalan rauha olkoon kanssasi.

46       Tulkaa, rouva. Otatteko te vastaan parantumisenne, tänä iltana? Uskotteko te, että Jeesus Kristus kuoli teidän puolestanne? Ja uskotteko te, että tuo naistenvaiva lähtee teistä tänä iltana? Uskotteko te, että se on lähtenyt? Sitten se on. Niin kuin te olette uskonut, asia on sillä lailla teille. Jumala teitä siunatkoon Jeesuksen Nimessä.

No niin. Tulkaa, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko, että Jeesus Kristus on täällä? Uskotteko te, että Jumala parantaa teidät tuosta sydänvaivasta? Silloin Hän tekee sen. Menkää Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä. Hän on [tehnyt sen]. Jumala teitä siunatkoon.

Tulkaa, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko, että Jumalan Poika on täällä parantaakseen teidät? Uskotteko te, että Hän on parantanut teidät? Mikä teidän ongelmanne– jokin tumma roikkuu koko ajan ympärillänne. Se on vainoamisen tunne. Hermosairaus. Se johtuu siitä vaiheesta elämässänne, jota te elätte.

47       Perkele on sanonut teille, että te tulette menettämään järkenne. Hän on valehtelija. Te olette parantunut. Lähetkää lavalta…?…

Selvä, tulkaa, rouva. Teilläkin on… Jumala teitä siunatkoon. Nouskaa nyt, ja ottakaa vastaan näkönne, ja menköön Jeesus Kristus ja tehköön teidät terveeksi. Jumala teitä siunatkoon.

Nyt, sanotaan yhdessä: ”Ylistys Jumalalle.” [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Jumalalle.”]

Uskotteko te, rouva? Koko sydämestänne? Uskotteko että te olette Hänen edessään? Siis uskotte? Selvä. Teillä on… Se ei ole sairaus. Teidän nenänne iho on ohut, mikä aiheuttaa teille heinänuhan. Pitääkö tämä paikkansa? Otatteko te vastaan parantumisenne Jeesukselta Kristukselta? Aamen. Menkää ja todistakaa siitä ylistäen Jumalaa.

Tulkaa, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Haluaisitteko te päästä tuosta munuaisvaivasta? Se on aiheuttanut teille kovasti selkävaivoja. Se… Te tulette– te tulette pääsemään siitä, jos uskotte Jeesukseen Kristukseen; otatte Hänet vastaan Parantajananne. Siis otatte? Jumala teitä siunatkoon. Menkää ja Herra Jeesus…?… Kyllä vain. Kyllä… Menkää ja pankaa kätenne naisen päälle ja uskokaa, että hän tulee terveeksi ja te saatte, mitä olette pyytänyt.

48       Uskotko sinä, veljeni koko sydämestäsi? Herra Jeesus, minä rukoilen, että Sinä parantaisit hänet ja tekisit hänet terveeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen. Mene, iloiten. Jatka onnellisena eteenpäin.

Tule, sisar. Uskotko sinä koko sydämestäsi? Jos minä en sanoisi sanaakaan… Mitä, jos minä sanoisin sinulle, että se hermoheikkous on lähtenyt sinusta, kun sinä istuit tuolla paikallasi, uskoisitko sinä sen? Jatka sitten, ja sinä pidä se. Jumala sinua siunatkoon.

No niin. Tulkaa, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko? Tuo surkea astmaattinen yskä, menkää, uskokaa, että Jeesus Kristus parantaa teidät, niin te saatte sen Herran nimessä.

49       Selvä. Tulkaa rouva. Teillä on useita asioita vialla. Yksi on hermostuneisuus ja toinen juttu on että teidän sydämenne vaivaa teitä, ja saa sydämenne läpättämään. Uskotteko te, että se on lähtenyt teistä? Menkää ja uskokaa koko sydämestänne niin te saatte sen. Jumala teitä siunatkoon.

Uskotko sinä, veli, koko sydämestäsi, että Jumala on parantanut sinut? Aamen. Jatka vain eteenpäin uskoen koko sydämestäsi.

Tulkaa, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne. Siis, katsokaa. Minäpä puhun teidän kanssanne hetken. Uskotteko te, että Jumala näyttää minulle jotakin teidän elämästänne, jos minä juttelen kanssanne hetken, ja kertoo,  mikä teissä on vialla?

50       Selvä. Teillä on niveltulehdus. Te yritätte päästä ylös sängystä. Vähän aikaa sitten täällä, te yrititte astua jalkakäytävältä alas, sivuttain– jalat sivuttain, luiskahditte alas jalkakäytävältä. Pitääkö tämä paikkansa? Te seisoitte valopylvään vieressä ja joku tönäisi teitä ja te melkein kaaduitte. Menkää nyt. Te voitte hyppiä jaloillanne. Te olette parantunut. Menkää uskoen koko sydämestänne. Se on lähtenyt teistä. Ottaa Jeesus Kristus vastaan… Uskotteko te minua koko sydämestänne? Herra Jeesus, paranna tämä nainen. Voikoon hän lähteä ja olla terve Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

No niin. Uskotteko, Rouva? Koko sydämestänne?

Ihmiset, mikä hätänä? Ms istumme kuin halvaantuneet kristityt. Kaikkivaltias Jumala, äärettömässä voimassaan…

Halutako päästä tuosta heinänuhasta?  Anna mennä. Jumala sinua siunatkoon. Selvä. Uskokaa nyt. Uskokaa koko sydämestänne.

51       Kuinka ihmiset, jotka ovat suudelleet siunausten maljaa, ja elävät Jumalan kultaisten siunausten alla…? Oi, Jumalan rauhaa [Veli Branham sanoo sen suomeksi(!)] Jumalan armoa ihmisille. Uskokaa Jumalaan. Nämä ihmiset, riippumatta siitä, mitä heille sanotaan tai tehdään, he paranevat joka tapauksessa. Ei yksikään ihminen… Katsokaapa tuota ilmettä heidän kasvoillaan, kun he kulkevat ohi.

Kaikkivaltias Jumala, joka lähetti enkelinsä siihen huoneeseen sinä iltana… Sinä sanot [veli Branham puhuu ihmisille]: ”Tuo on fanatismia.” No, veli, koko maailma tietää tästä ja tietää sen olevan totta.  Tiedemaailma tietää sen olevan totta. Minä tulen ja puhun Hänen, Jeesus Kristus- nimessään, ja Hän vahvistaa ne sanat, jotka sanotaan, todeksi. Halleluja. Näin asia on. Varmasti. Mennessäni ihmisten ohi, minä yritän saada heidät ottamaan Kristuksen vastaan negatiivisen– Jeesuksen Kristuksen ehdottoman varman Sanan perusteella uskomaan, sanomatta mitään.

Hyvää päivää, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika ja kuoli teidän puolestanne, että te voisitte parantua? Uskotteko te, että Hän on jo tehnyt sen? Uskotteko? Te olette ollut leikkauksessa, ettekö olekin? Teiltä on poistettu kasvain tai… Ja te siis uskotte, että Jeesus Kristus on tehnyt nyt teidät terveeksi? Selvä. Jumala teitä siunatkoon. Te voitte parantua…?…

52       No niin. Tulkaa. Uskotteko te rouva? Selvä. Vanha naistenvaiva…?… Teillä on ollut hermot kireällä. Teille on ollut vaikea kuulla korvillanne, ja lisäksi, teillä on heinänuha. Kaikkivaltias Jumala, elämän Luoja, kaikkien hyvien lahjojen Antaja, siunaa tätä naista. Minä kiroan tämän sairauden, tämän kuuron hengen. Lähde hänestä Jeesuksen Kristuksen nimessä. No niin. Kuuletteko te minua? Siis, mitä teille onkaan tapahtunut. Tässä on se teidän juttunne. Te ette tarvitse sitä. Kuunnelkaa. Nyt, kuuletteko te minua? No, Aamen? Sanokaa: minä rakastan Herraa. Ylistäkää Herraa. Te olette parantunut. Jumala teitä siunatkoon…?…

Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Herralle.” [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Herralle.]

Koska minä näen, että olette hypännyt mukaan, rouva; jokin teissä on jossakin vialla. Teillä on niveltulehdus. Heittäkää koko juttu pois. Vastaanottakaa Jeesus Kristus sydämeenne ja sanokaa: ”Ulos täältä saatana, ja häivy täältä. ”Kävelkää alas lavalta terveenä ja hyvinvoivana. Uskotteko se siihen? Otatteko te sen vastaan. Toimitteko te sen mukaisesti? Polkekaa jalkaa lattiaan, kävelkää ympäri lavaa. Noin sitä pitää. Jatkakaa vain eteenpäin täältä, kiittäkää Jumalaa. Ylistäkää Jumalaa. Pitäkää kätenne ylhäällä, huutakaa ja ylistäkää Jumalaa.

Haluatko sinä, veli tehdä saman asian? Nouse ja tee se Herran Jeesuksen nimessä.

53       Sanotaanpa yhdessä: ”Ylistys Jumalalle.” [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Jumalalle.”] Uskokaa Jumalaan. Selvä. Tulkaa, uskossa.

Uskotteko te koko sydämestänne? Haluaisitteko te syödä oikein ison hampurilaisen– näin paksun tänä iltana? Menkää, tehkää se sitten, ja vatsa… Siis, mikä on saanut sen aikaan; te hermoilette, näettekö? Ei mikään ole vialla. Teille on sanottu teillä olevan vatsahaava, mutta se ei pidä paikkaansa. Kyse ei ole mistään muusta kuin happovaivasta mahassa. Te tiedätte nuo hapot; ja se saa aikaan koko tuon ongelman ja polttelut. Siis, nyt se on lähtenyt teistä. Jatkakaa; syökää, mitä haluatte.

Rouva, teillä on yksi ainoa toivo, ja se on Jeesus Kristus. Tuon sairauden kanssa, joka teillä on nyt, syöpä, se tappaa teidät, ellette te ota Jeesusta Kristusta vastaan. Uskotteko te, että– että Hän parantaa teidät? Jumala teitä siunatkoon. Menkää Herran Jeesuksen nimessä; tulkaa terveeksi. Aamen.

54       Tulkaa, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko te, että tuo hermostuneisuus tulee lähtemään teistä? Jumala teitä siunatkoon. Lähtekää huutaen ja ylistäen Jumalaa siitä. Aamen.

Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Jumalalle.” [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Jumalalle.”]

Voi, kuinka ihmeellinen meidän Vapahtajamme on. Olkaa kunnioittavia…?… Antakaa vain kiitos Hänelle.

Hetkinen vain. Kuuro henki… Painakaa päänne joka puolella nyt. Kaikkivaltias Jumala, elämän Luoja, lähetä siunauksesi parantamaan [hänet] tämä nainen. Saatana poistu hänestä Jeesuksen nimessä. Ole hyvä. Kuuletko sinä kunnolla nyt? Kuuletko minua? Jumala sinua siunatkoon. Lähde ja ylistä Jumalaa. Sinä olet parantunut. Sanotaan yhdessä…

Rouva, joka istutte siellä, uskotteko te, että se sydänvaiva on lähtenyt teistä? Oikein. Jatkakaa vain eteenpäin, iloitkaa ja sanokaa: ”Ylistys Jumalalle.”

55       Tulkaa, rouva. Voi. Uskotteko te koko sydämestänne? Haluatteko te päästä tuosta niveltulehduksesta? Otatteko te Jeesuksen vastaan? Jumala teitä siunatkoon. Jatkakaa eteenpäin ja…?… Herran Jeesuksen nimessä.

Tulkaa uskossa. Haluatko sinä parantua, sisar? Nosta kätesi, sano: ”Minä otan Jeesuksen vastaan parantajanani.” Jumala sinua siunatkoon. Jatka vain. Sinun ei tarvitse ollenkaan mennä tuohon leikkaukseen. Sinä tulet paranemaan. Lähdetään; uskoen koko sydämestäsi. Jumala sinua siunatkoon.

Uskotteko te, rouva? …?… tehän otitte sen juuri vastaan tuolla, ettekö ottanutkin? Munuaiskivet ovat tehneet…?… Jumala teitä siunatkoon.

56       No niin. Tulkaa, rouva. Totta kai vähän hermona, se tulee iän mukana, mutta, te kärsitte myös niveltulehduksesta. Pitääkö tämä paikkansa? Jatkakaa eteenpäin; ottakaa parantumisenne vastaan; sanokaa: ”Jeesus, paranna minut.” Aamen. Halleluja.

Kaikkivaltias Jumala, elämän Luoja, lähetä rauhasi tämän miehen päälle, aja ulos tämä kuuro henki ja tee hänestä kuuleva ja normaali Jeesuksen Kristuksen nimessä. Saatana, tule ulos hänestä. Kuuletteko te? Selvä. Jumala teitä siunatkoon. Jatkakaa nyt vain. Te olette parantunut. Jatkakaa tietänne iloiten.

Sama juttu: voi, sinä riivaaja, tule ulos tästä naisesta Jeesuksen Kristuksen nimessä. Lähde hänestä. Kuuletteko te? Sanokaa: ”Aamen.” Jumala teitä siunatkoon. Jatkakaa eteenpäin ja tulkaa terveeksi Jeesuksen Kristuksen nimessä.

57       Tulkaa, herra. Haluaisitteko te mennä ja syödä ruokanne? Antaa mennä, Herran Jeesuksen nimessä. Vatsavaiva lähtee teistä.

Tulkaa uskoen koko sydämestänne…?… päästä tuosta hermoheikkoudesta, olkaa…menkää ja tulkaa terveeksi. Menkää ja ottakaa parantumisenne vastaan Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Haluatko sinä tulla terveeksi, veli? Otatko sinä vastaan parantumisesi? Jeesuksen nimessä, ota se vastaan. Aamen,

Älkää ajatelko, että minä olen suunniltani. Jumala meidän veljeämme siunatkoon ja parantakoot hänet Jeesuksen Kristuksen nimessä. Aamen.

Hetkinen vain. Jumalan enkeli lähti täältä ja meni tähän suuntaan… yleisössä. Aamen. Haluatteko te päästä tuosta hermostuneisuudesta, rouva? Jatkakaa ja ottakaa parantumisenne vastaan ja sanokaa: ”Kiitos Jeesus siitä, että paransit minut.” Selvä.

Minä rakastan Häntä, minä rakastan Häntä
Koska Hän rakasti ensin minua
Ja osti pelastukseni
Golgatan puulla

58       Jumala teitä siunatkoon. Uskotteko te, että Kristus parantaa teidät? Kyllä vain. Hän teki sen. Teillä on ollut vähän kuumetta, joka on vaivannut pitkän aikaa. Se alkoi ennen kuin I maailmansota alkoi. Minä näen sotilaita marssimassa pinssit hatuissa, kiedottuine kangas-säärystimineen. Ja te olette… Ja te olitte jossakin maassa, jossa oli tummaihoista kansaa, tummaihoisia. Luulisin, että se oli Meksiko; meksikolaisia.

Ja te saitte jonkinlaisen turvotustaudin, jokin teissä. Ja teille tuli selkärankaan jokin vamma, kaksi tai kolme sellaista. Ja te olette Fred Bosworthin ystävä. Minä näen hänen seisovan edessäni… ja paksu, tukeva kaveri, tukka kamm… Se on Paul Rader. Pitääkö paikkansa? Jumala teitä siunatkoon. Jatkakaa…?… ja Jumala olkoon kanssanne ja parantakoon teidät.

59       Tulkaa. Uskotteko te koko sydämestänne? Te näytätte siltä, että silmänne ovat kunnossa, mutta ne eivät ole.  Niitä vaivaa hajataitto. Te olette tosi hermona ja pois tolaltanne. Se kuuluu tuohon ikään, mutta uskotteko te, että Jeesus Kristus parantaa teidät ja palauttaa…?… nyt? Jumala teitä…?…siunatkoon.

Pikkurouva, te olette kasvainleikkauksen edessä, mutta Jumala voi parantaa teidät. Uskotteko te sen? Siinä tapauksessa ottakaa se vastaan Herran Jeesuksen nimessä.

Hyvää päivää, herra. Haluatteko te päästä tuosta munuaisvaivasta…?…? Uskotteko te, että Jumala parantaa teidät? Teillä on tyrä. Te olette ollut aivan poissa tolaltanne, koska teillä on eturauhasvaiva. Pitääkö paikkansa? Te rukoilitte yhtenä päivänä sen takia. Matkalla tänne, te teitte sitä samaa. Ettekö te pysähtynytkin jonkin puun viereen? Jumala teitä siunatkoon. Jatkakaa nyt eteenpäin. Te olette parantunut Herran Jeesuksen nimessä.

60       Tulkaa rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Teillä on naistenvaiva, joka on vaivannut teitä jo vuosia. Se on munasarjasairaus. Onko tämä totta? Menkää Herran Jeesuksen nimessä ja tulkaa terveeksi.

Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Herralle.”

Rouva, uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko siihen? Ottakaa se siis vastaan Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä. Menkää ja tulkaa terveeksi.

Tulkaa rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Haluatteko te päästä tuosta astmaattisuudesta? Menkää ja kiittäkää ja ylistäkää Jumalaa…?… paranemisestanne.

Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Jumalalle.”

Tulkaa rouva. Te haluatte parantua tuosta hermoheikkoudesta. Selvä. Jumala teitä siunatkoon. Menkää ja parantukaa Herran Jeesuksen nimessä.

Tulkaa rouva. Haluatteko te parantua tuosta hermoheikkoudesta? Selvä. Jumala teitä siunatkoon. Menkää ja tulkaa terveeksi Herran Jeesuksen nimessä.

Uskotteko te rouva koko sydämestänne? Koko sydämestänne? Kyllä. Se on niveltulehdus. Minä en tiennyt, miksi te seisotte tässä; näin teidät sellaisessa tilanteessa, kun te yrititte nousta pystyyn. Selvä. Menkää nyt, eikä teillä tule olemaan sitä enää. Jumala teitä siunatkoon. Lähtekää riemuiten.

61       Tulkaa rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Vaikka minä en sanoisi sanaakaan teille, te uskoisitte silti, eikö vain? Uskoisitteko? Minun ja teidän välissänne on pöytä. Siinä on ruokaa, ja te kävelette sen luota pois. Haluatteko te mennä istumaan ja syödä ja tulla terveeksi? Uskotteko te, että Jeesus Kristus parantaa teidän juuri nyt tuosta vatsasairaudesta? Uskotteko? Jumala teitä siunatkoon…?… Menkää. Herra teitä siunatkoon, sisareni.

No niin, rouva. Voi. Tuo voi aiheuttaa aika kauheita ongelmia, eikö voikin, tuo teidän selkänne? Mutta Jeesus Kristus parantaa teidät. Uskotteko te sen? Otatteko sen nyt vastaan? Jumala teitä siunatkoon. Menkää ja tulkaa…?…

Sanotaan yhdessä: ”Ylistys Jumalalle.” [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Jumalalle.”]

Haluatteko te päästä tuosta niveltulehduksesta? Te haluatte… Uskotteko, että se on nyt ohi? Selvä. Siinä tapauksessa asia on sillä tavalla kuin te olette uskonut. Menkää ja …?… Jumala teitä siunatkoon.

62       Tulkaa, rouva. Aamen. haluatteko te päästä tuosta kasvaimesta ilman leikkausta? Uskotteko te, että Jumalan voima on täällä ja saattaa tuon riivaajan lähtemään teistä ja nuo solut irtoavat ja lähtevät tiehensä? Uskotteko te sen? Siinä tapauksessa ottakaa Hänet vastaan Parantajananne tässä paikassa…?… saman jutun. Selvä.

63       Tulkaa rouva. Halleluja. Pyhä Henki alkaa nyt tulla hallitsevaksi. Jokainen riivaaja talossa on alamainen Kaikkivaltiaalle Jumalalle. Aamen. Tällä hetkellä mitä tahansa voi tapahtua. Jokainen, joka uskoo tällä hetkellä, tulee saamaan. Voi, meidän ei pitäisi– meidän ei tarvitsisi tuoda toista rukousjonoa. [tai: tuoda toista rukousjonoon–suom.] Jumala parantaa juuri nyt jokaisen henkilön täällä täysin teidän uskonne mukaisesti.

Rouva! Jatkakaa eteenpäin ja syökää, mitä tahdotte. Teidän uskonne on parantanut teidät. Jumala teitä siunatkoon. Selvä.

Tulkaa rouva. Nyt, rouva, uskotteko te koko sydämestänne? Te täällä? Minä… niin, että ihmiset näkevät, etten minä lue teidän ajatuksianne, pankaa kätenne minun olalleni. Jos Jumala voi näyttää minulle täällä näyn kautta, mikä ongelmanne on, otatteko te vastaan parantumisenne Jeesus Kristukselta? Kyllä, rouva. Teidän lantionne on vähän jäykkä. Se on niveltulehdus. Pitääkö se paikkansa? Jos, niin nostaisitteko kätenne pois olkapäältäni. Nyt se on lähtenyt teistä. Lähtekää lavalta riemuiten, sanokaa: ”Kiitos…?…”, uskokaa.

64       No niin. Hyvää päivää, rouva. Uskotteko te koko… että Jumala parantaa teidät…? Teitä ahdistaa. Se on jotakin, joka kalvaa mieltänne; hermoheikkous. Pitääkö tämä paikkansa? Te olette parantunut. Menkää. Jumala teitä siunatkoon.

No niin. Tulkaa, rouva. Pankaa kätenne tähän minun olkapäälleni ja sanokaa: ”Minä uskon koko sydämestäni, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika.” Teettekö sen koko sydämestänne? Kyllä. No niin; kävelkää vain pois lavalta ja sanokaa: ”Kiitos Jeesus, että paransit minut tuosta [hermo]heikkoudesta.” Aamen.

Tulkaa, herra. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko te, että Jumala on täällä parantaakseen teidät? On tiukka paikka, kun tuon ikäisellä miehellä on Hermot kireällä, mutta te voitte parantua siitä nyt. Uskotteko te siihen? Selvä. Se johtuu eturauhasvaivasta. Lähtekää lavalta ja sanokaa: ”Kiitos Herra Jeesus Sinulle.” Aamen. Ja Jumala…?…

65       Tulkaa. Uskotteko te koko sydämestänne? Minä haluan nähdä, kuinka moni ihminen paranee tässä ympärillä yleisössä samasta asiasta, joka tapahtuu täällä lavalla. No niin. Teidän sydänvaivanne on lähtenyt, rouva. Jatkakaa vain eteenpäin.

Sanotaan yhdessä: ”Kiitos Jumalalle.” [Seurakunta sanoo: ”Kiitos Jumalalle.”] Voi, kuinka minä rakastankaan Jeesusta, koska Hän rakasti minua ensin. Osti pelastukseni kylmällä, pimeällä Golgatalla. Uskokaa.

Otatteko te vastaan parantumisenne, rouva? Menkää ja sanokaa: ”Kiitos Jeesus, että paransit minut.”

Tulkaa, rouva. Haluatteko te päästä tuosta selkävaivasta; munuaisvaivasta? Menkää ja sanokaa: ”Kiitos Jeesus, että paransit minut.” Uskokaa koko sydämestänne.

Tulkaa rouva. Hermostunut, tykyttävä– sydänvaiva. Menkää, ottakaa vastaan parantumisenne Herran Jeesuksen nimessä ja tulkaa terveeksi.

66       No niin. Tulkaa, rouva. Niin ikään sydänvaivoja. Teillä on hirveä heinänuha, joka ahdistaa teitä. Pitääkö tämä paikkansa? Menkää ja ottakaa vastaan parantumisenne Herran Jeesuksen nimessä.

Tulkaa, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Haluatteko te päästä tuosta vanhasta naistenvaivastanne, joka on kiusannut teitä kaikki nämä vuodet lapsesta asti? Sanokaa: ”Kiitos, Herra Jeesus, että paransit minut.” Ja lähtekää täältä kun…

Ei. Te juuri ajattelitte, että ne olivat… Ne paranivat tuossa paikassa. Näettekö? Kuuletteko te minua?  Minä sanoin sinulle, että sinä olet parantunut, sisar. Älä epäile minua. Näetkö, että sinä olet saanut minut… sinä et… Nyt – näettekö? sinä olet parantunut, etkö olekin? Ymmärrätkö, että sinä kuulet. Selvä. Sinun naistenvaivasi on myös poissa. Hermojen kireys on lähtenyt sinusta. Kuulosi…?… et ole kuullut vuosiin. Aamen. Sano: ”Kiitos Jumalalle.” [Nainen sanoo: ”Kiitos Jumalalle.] No niin. Lähde lavalta ja huuda. Älä epäile. Jos sinä epäilet, se tulee taas takaisin. Sitä älä tee. Usko. Usko Jumalaan. Aamen.

Uskotko, sisar? Sano: ”Minä kiitän Sinua Jeesus siitä, että paransit minut.” Mene ja sano: ”Kiitos Jumalalle.”

67       No niin. Tulkaa, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko, että Jeesus Kristus on täällä parantaakseen teidät? Sanokaa: ”Kiitos Herra Jeesus, että paransit minut niveltulehduksesta. Minulla ei ole sitä enää.” Jatkakaa eteenpäin. ”Kiitos, Herra Jeesus.”

Uskotteko te, rouva? Jumala parantakoot tämän pikku naisparan, ja tehköön hänet terveeksi Jeesuksen nimessä. Aamen. Menkää. Jumala teitä siunatkoon, äiti. Siunatkoon Jumala teidät.

Sanotaan yhdessä: ”Kiitos Jumalalle.”

Nyt, olkaa kunnioittavia. Olkaa nyt kunnioittavia. Seuratkaa, miten Pyhä Henki liikkuu, vain liikkuu. Kun joku paranee täällä, te– teille tulee tuo sama juttu. Ottakaa se vastaan uskon kautta. Uskokaa koko sydämestänne. Jumala tulee tekemään niin. Aamen.

68       No niin. Tulkaa, herra. Uskotteko te koko sydämestänne?  Uskotteko te kaikki tämän miehen kanssa, joka on tällä telttasängyllä, paareilla? Uskotteko te? Uskotteko te? Selvä. Pitäkää usko. Jatkakaa rukousta. Te siellä kaukana takana, uskokaa.

Te, joka juuri nostitte päänne siellä takana, herra, joka uskoo; valkoisessa takissa, takana, sillä puolella. Voi, se koskee sitä siellä istuvaa rouvaa… Se olette te. Kyllä, herra. Kyse on siitä rouvasta, joka istuu teidän vieressänne. Voi, hän on– hän haluaa saada lapsen, vauvan. Minä näen hänen liikkuvan. Pitääkö tämä paikkansa, nuori nainen? Halutko sinä saada sen? Uskotko sinä? Nosta sitten kätesi. Jumala sinua siunatkoon. Nouse ylös. Herra Jeesus, tulkoon hän hedelmälliseksi, ja synnyttäköön sen, mitä hän haluaa. Minä rukoilen Jeesuksen nimessä. aamen. Jumala sinua siunatkoon, sisareni. Mene, ja Jumala rauha olkoon kanssasi. Halleluja. Uskokaa Jumalaan.

69       Sinä olet aito uskova. Koko sydämestäsi, koko sydämestäsi. Sinä–sinulla on rinnassa jotakin vialla, ja sinulla on, uskoisin, jotakin silmissäsi, harmaakaihi, poskiontelot ovat vetäytyneet tällä tavalla. Onko tämä totta? Etkö sinä olekin vierailemassa täällä? Sinä olet Kanadasta. Oi, sinun vaimosi on sairaana, ja tämä mies täällä rukoili hänen puolestaan, ja nainen parani. Niin sinäkin. Jumala sinua siunatkoon…?… Niinpä, siis, seisoessani tuolla, Tommy…?… Usko Jumalaan.

Tulkaa. Uskotteko? Jeesuksen Kristuksen nimessä, ota vastaan paraneminen. Lähde, uskoen, huutaen ylistystä Jumalalle. Aamen. Herra Jeesus, siunaa häntä ja palauta se hänelle Jeesuksen Nimessä. Aamen.

Kuuletteko te minua kunnolla? Te olette parantunut. Jumala teitä siunatkoon. Jatkakaa ja Jumala olkoon yllänne nyt.

70       Hyvää päivää, sisar. Tule. Uskotko sinä koko sydämestäsi? Jäykistynyt niveltulehduksen takia, ja hermostunut ja huolissaab, sanokaa: ”Kiitos Jeesus, että paransit minut.” Nyt, lähde lavalta iloiten, ja sano: ”Ylistys Jumalalle,” ja tule terveeksi.

Uskotteko te koko sydämestänne? Haluatteko te päästä tuosta heinänuhasta? Jatkakaa kulkuanne ylistäen Jumalaa, sanokaa: ”Kiitos Jeesus. Kiitos Sinulle.”

Selvä. Uskokaa koko sydämestänne. Uskotteko te? Jeesuksen Kristuksen nimessä, tulkoon hän terveeksi. Kohota kätesi ja sano: ”Kiitos Jeesus.” Kas noin. Kiitos Jumalalle.

Selvä. Tulkaa, herra. Pääskää tuosta sydänvaivasta. Nosta vain kätesi ja sano: ”Kiitos Herra, että paransit minut,” Aamen.

71       Tulkaa, herra. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko te, että tuo vanha hermoheikkous on lähtenyt teistä? Herran Jeesuksen nimessä, ottakaa parantuminen vastaan.

Sanotaanpa yhdessä: ”Ylistys Jumalalle.”

Uskotko sinä sisar, koko sydämestäsi? Jeesuksen Kristuksen nimessä, tule terveeksi. Aamen.

Sanotaan yhdessä: ”Kiitos Jumalalle.”

Onko tämä teidän poikanne? Uskotteko te, että Jumala paljastaa minulle, mikä tätä lasta vaivaa? Koko sydämestänne? Ja jos paljastetaan, Jumalan avulla, tuon lapsen ongelman teille, Jumalan Hengen kautta, uskotteko te sitten, että Jumala on seurakunnassaan ja tekee samoja asioita kuin Hän teki ennen. Lapsi on hermostunut. Pitääkö se paikkansa? Pankaa kätenne hänen päänsä päälle, sanokaa: ”Jumala, minä otan vastaan hänen parantumisensa ja…?… tälle pojalle, Isä. Saatana, tule ulos hänestä. Se on poissa sinusta, poika. Lähtekää lavalta. Sinä tulet paranemaan.

Sanotaan yhdessä: ”Kiitos Jumalalle.” [Seurakunta sanoo: ”Kiitos Jumalalle.]

72       No niin. Tuokaa se rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Uskotteko, että Jeesus Kristus parantaa teidät juuri nyt? Menkää, kiittäen Jumalaa ja sanokaa: ”Ylistys Sinulle Herra. Kiitos Sinulle.” Todistuksenne ei saa ikinä olla kielteinen; todistakaa ehdottomalla varmuudella. ”Jeesus on parantanut minut ja minä olen terve.” Menkää ja ottakaa vastaan paranemisenne.

Sanotaan: ”Ylistys Jumalalle.”

Selvä. Tule, nuori mies. Mitä sinä ajattelet tästä? Uskotko tähän? Uskotko, että tuo hermostuneisuus lähtee sinusta? Uskotko, että se on lähtenyt? Sinä uskot, että Jeesus Kristus on ottanut sen pois sinusta. Siinä tapauksessa Hän on. Aamen. Jumala sinua siunatkoon. Mene ja…?…

73       No niin, rouva. Haluatteko te, että se kaihi otetaan silmistänne? Haluatteko? Ottakaa Jeesus vastaan Parantajananne. Uskotteko te, että tuo juttu on kuollut juuri nyt ja…?… tuosta silmästä? Sinä saat sen. Menkää ja kiittäkää Jumalaa. Sen, mitä te uskotte, sen te saatte.

Tulkaa, rouva, ja voittakaa tuo heikkohermoisuuden ja järkytyksen tila. Jeesuksen Kristuksen nimessä, lähtekää ja tulkaa terveeksi. Lähtekää, kiittäen Jumalaa. Ylistäkää Häntä…?… koko sydämestänne.

Veli, sinä sait sen istuessasi tuolla. Jatka …?…

Selvä. Tule, sisar. Uskotko te koko sydämestäsi? Oi, kuinka…?… Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä…?… Suokoon Jumala sen sinulle. Mene ja syö sitä, mitä tahdot, nyt. Vatsavaiva on lähtenyt sinusta.

74       Mitä te ajattelette, pikkurouva? Uskotteko te koko sydämestänne? Teitä on koskettanut nyt jokin, jollainen ei ole koskaan ennen elämässänne osunut teihin. Te huomasitte, että te olette Jonkin läsnäolossa. Pitääkö paikkansa? Pitää paikkansa. Te olette ollut aina hermostunut, häiriintynyt lapsi, koko kouluajan ja kaikkea. Pitääkö tämä paikkansa? Uskotteko te, että se on lähtenyt teistä nyt? Se on. Nyt, lähtekää ja sanokaa: ”Kiitos Jumalalle”, ja kiittäkää Jumalaa.

No niin, herra. Uskotteko te, että teidän silmänne paranevat? Suo se, Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä. Menkää kiittäen Jumalaa siitä.

Uskotteko te, herra, että te paranette? Jeesuksen Kristuksen nimessä, paranna hänet, Herra. Minä rukoilen Jeesuksen nimessä. Menkää kiittäen Häntä, sanokaa: ”Ylistys Jumalalle.”

75       Tulkaa, rouva. Uskotteko te koko sydämestänne? Menkää kotiin ja pankaa kätenne sen sairaan lapsenne päälle. Teidän astmanne lähtee nyt teistä. Menkää vain. Kiittäkää Jumalaa. antakaa Hänelle kiitos ja ylistys. Te saatte sen.

Oi, siunattu olkoon tuo side, joka sitoo sydämemme kristilliseen rakkauteen.
Sukulaissielujen yhteyteen, samanlaiseen kuin taivaasta tuleva.

Jumala teitä, sisar, siunatkoon. Jos te uskotte koko sydämestänne, te ette tule ollenkaan sokeaksi. Uskotteko te siihen? Jumala teitä siunatkoon. Menkää, ja ottakaa se vastaan.

Tulkaa, rouva. Aamen, Oi, mikä ilta. Millainen hetki. Mikä ilo ja kunnia istua yhdessä taivaallisissa Kristuksessa Jeesuksessa: Kristuksessa Jeesuksessa.

Tulkaa, rouva. Haluatteko te päästä tuosta selkävaivasta? Menkää ja ottakaa Jeesus Kristus vastaan parantajananne ja sanokaa: ”Kiitos, Herra Jeesus.” Te saatte sen.

76       Tulkaa, rouva. Uskotteko? Koko sydämestänne? Jos minä en sanoisi sanakaan siitä, mikä teidän vaivanne on, uskoisitteko silti, että te olette parantunut? Onko tuo totta? Siinä tapauksessa, menkää ja syökää mitä haluatte. Teidän vatsavaivanne on lähtenyt. Jumala teitä siunatkoon.

Sanotaanpa yhdessä: ”Ylistys Jumalalle.” …?…

Uskotteko, että Jumala parantaa sen. Jeesuksen Kristuksen nimessä, minä siunaan tämän lapsen hänen parantumisekseen ja äidin myös. Jumala teitä siunatkoon. Jatkakaa tietänne iloiten nyt, kiittäen Jumalaa.

77       Näyttää siltä, että jokainen voi nähdä [Sen] seisomassa täällä– ettekö te näekin tuon tulipyörteen, Tulipatsaan, joka riippuu tuolla? Näettekö? Näettekö, kuinka Se riuhtaisee itsensä tuon naisen luo. Hän on tummahko iholtaan ja häneltä on leikattu kasvain rinnasta. Hänellä on… Hän on… pöytä liikkuu hänen edessään… Hänellä on vatsavaiva,

Se nainen istuu tuolla, pieniä sulkia hatussaan tai jotakin. Juuri te, rouva. Te, joka katsoitte oman… Juuri te. Nouskaa jaloillenne. Eikö teillä olekin ollut leikkaus, aivan hiljattain? Pitääkö se paikkansa? Selvä. Te olette parantunut. Nyt, menkää kotiin. Jumala on parantanut teidät. Aamen.

Kaikkien pitäisi [nyt] uskoa. Kuunnelkaa, ihanat kristityt ystäväni. Minä en kykene parantamaan ihmisiä. Minä en ole parantaja. Jeesus Kristus on parantanut teidän. Hän on jo tehnyt sen.

78       Te, joka istutte siellä, herra, ja katsotte minua tosi vilpittömästi– siellä takana toisessa rivissä. Teillä on jotakin mielessänne, mies, jolla on sinisen tapainen paita, kaulus auki. Te pohditte jotakuta. Se on veli, joka on sokea ja teillä on äiti. Hänellä on sydänongelma. Pitääkö se paikkansa? Ovatko he nuo, jotka istuvat teidän vieressänne? Ja, näyssä, kun minä näin teidät talonne luona, ennen lähtöänne, eikö se olekin teidän vaimonne, joka istuu siellä vieressänne? Pitääkö se paikkansa? Tekisittekö te tuolla määrällä uskoa– tiedättekö te, mitä minä tekisin teidän sijassanne? Minä luopuisin tuosta tavasta polttaa tupakkaa ja ottaisin vastaan noiden ihmisten parantumisen. Teettekö te sen? Jumala teitä siunatkoon. Aamen.

79       Sanotaan yhdessä: ”Kiitos Jumalalle.” [Seurakunta sanoo: ”Kiitos Jumalalle.”] haluan, että nousette…?… veli Tommy.

Uskotteko te Häneen? Haluatteko te päästä siitä heinänuhasta? Menkää, ottakaa paranemisenne vastaan Herran Jeesuksen nimessä.

Tulkaa, herra. Uskotteko te Häneen koko sydämestänne? Siis uskotte? Te olette tullut hyvästä syystä. Te elätte väärin. Teillä on tapa, jonka te haluaisitte jättää taaksenne. Uskotteko te, että Jumala ottaa sen pois teiltä tänä iltana? Uskotteko te, että Jumala tekee teistä terveen? Siis uskotte? Selvä. Olkoon tuo riivaaja kirottu, joka tätä miestä sitoo. Sinä alkoholin demoni, tule ulos tästä miehestä. Menkää älkääkä enää juoko niin kauan kuin elätte. Antakaa elämänne Jeesus Kristukselle ja tulkaa terveeksi.

Hetkinen vain. Siis, hetkinen vain. Uskokaa Jumalaan.

80       Missä on se rampa mies… joku, täällä? Täällä, se on tämä mies täällä paareilla. Uskotteko te, että minä olen Jumalan palvelija? Katsokaa hetki tänne päin.

Nuori mies, minä en kykenisi sinua parantamaan. Minä en tiedä sinusta mitään. Jumala tietää sen, mutta sinä– sinun elämäsi on Jumalan käsissä. Uskotko sinä minun olevan Jumalan palvelija? Sinun vaimosi, hän istuu siellä sinun vieressäsi; tai ei hän olekaan sinun vaimosi, hän on rakkaasi, ja sinulla on leukemia, syöpä verenkierrossa. Sinä tulet kuolemaan, jos [vain] makaat siellä, eikä lääkäri voi tehdä enää mitään sinun hyväksesi. Sinulla on vain yksi mahdollisuus, ja se on tuo siunattu Herran Jeesuksen Kristuksen lupaus.

81       Ihmiset ovat tuoneet sinut tänne, tähän paikkaan tänä iltana; tuotuaan sinut tänne sisälle, ja pantuaan sinut tänne; he toivat sinut tänne varta vasten; että makaisit täällä, ja he pyysivät sinua uskomaan; ja jos sinä uskoisit, että Jumalan Henki vetäisi minut sinun luoksesi– onko tämä totta? Selvä. Uskotko sinä, että minä olen Hänen palvelijansa? Otatko sinä Jeesuksen Kristuksen vastaan parantajanasi? Otat siis nyt? Unohdatko kaiken ja otat Hänet vastaan parantajanasi? Siinä tapauksessa, Jeesuksen Kristuksen nimessä nouse ylös…?… Jeesuksen Kristuksen nimessä. Halleluja. Tule, veli Osborn.