50-0813E JUMALA PALJASTAMASSA
ITSEÄNSÄ KANSALLENSA
(God Revealing Himself To His People)
Cleveland, Ohio, USA, 13.8.1950

 

1      Hyvää iltaa. Olen hyvin iloinen voidessani palata jälleen tänä iltana rukoilemaan sairaiden ja tarvitsevien puolesta, niiden puolesta, jotka tarvitsevat parantumista.

Tänään iltapäivällä meillä oli loistava hetki puhua Sanasta ja siitä, miten Jumalamme pitää meistä huolta. Ja minä rakastan lukea Hänen Sanaansa ja puhua Hänestä.

Ja nyt olemme kokoontuneet tänä iltana rukoilemaan hädänalaisten, sairaiden ja kärsivien puolesta, niiden puolesta, jotka tarvitsevat rukousta. Ja luotan siihen, että Jumala parantaa useita tänä iltana. Hän on täällä, ja ainoa asia, mitä meidän, teidän täytyy tehdä, on uskoa Häneen ja hyväksyä Hänet. Ja nyt, kun rukoilen sairaiden puolesta, sanoin veljille, että aloitan rukousjonon saman tien.

2      Haluan lukea ensin muutamia raamatunkohtia, ennen kuin rukoilemme. Mooseksen toisen kirjan kolmannessa luvussa… Exodus tarkoittaa seurakunnan kutsumista ulos. Israel oli Jumalan kansa, kunnes he lähtivät Egyptistä, ja sitten he olivat Jumalan seurakunta. Sana ”seurakunta” tarkoittaa ”kutsuttu ulos”, exodus, ulos tuominen. Ja tässä Jumala on tekemisissä palvelijansa kanssa, tuoden- tuodakseen lapset ulos Egyptistä.

Nyt Mooses vahti isänsä, Midianin papin Jetron, laumaa; ja hän johti lauman erämaan perälle ja tuli Jumalan vuoren luo, Hoorebille.

Ja Herran Enkeli ilmestyi hänelle tulen liekissä.

3      Kumartakaamme päämme. Taivaallinen Isämme, me uskomme tänä iltana, että Sinä olet yhä sama suuri Jehova Jumala, joka näit ihmisten tarpeet Mooseksen päivinä. Ja kuinka sinä päivänä, täyttääkseen kansalle antamasi lupauksen, jonka annoit heidän isälleen Aabrahamille, sinä panit Mooseksen tulemaan näyttämölle. Pikkupoika syntyi kotiin, se oli hyvin outo syntymä, jotain erikoista tapahtui. He näkivät, että hän oli oikeanlainen lapsi, ja hänet piilotettiin ruovikkoon. Sinä ohjasit häntä, ravitsit häntä, kasvatit häntä siihen asti, kun hän oli noin neljänkymmenen vuoden ikäinen. Sitten hän… Kansa ymmärsi väärin sen, että hänestä oli tarkoitus tulla heidän johtajansa. He eivät tunnistaneet johtajaa.

Ja tänään on samoin, Isä. Emme näytä tajuavan, että Pyhä Henki on meidän Johtajamme, joka on tullut luoksemme johdattamaan meitä… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] …ilmestyi hänelle tulen liekissä, Enkeli, joka kulki hänen edellään. Se oli tuo Yksi, joka oli sauvan yllä, joka löi maata, joka avasi Punaisen meren, joka leijui heidän yläpuolellaan kuin Tulipatsas, joka ohjasi heitä. Ja minne Tuli kulki, sinne menivät hekin. Pilvi päivällä ja Tuli yöllä…

4      Isä, tänään me uskomme, että Sinä olet kanssamme. Me tiedämme, että Sinä olet. Sinä olet Sinun… paljastanut itsesi tavalla… salaperäisellä tavalla, kertoen meille, että Sinä olit kanssamme, näyttäen merkkejä ja ihmeitä, ja sitten olet tullut alas ja suonut epäuskoisille sellaisen merkin, josta ei voi kevyesti puhua, kun tiedemiehet heidän oman kansansa keskuudessa ovat todistaneet, että kyseessä todellakin on sama Jehova.

Ja me rakastamme Sinua, Isä, tänä iltana, ja tiedämme, että Sinä olet kanssamme. Ja me rukoilemme, että Sinun Henkesi paljastaa tänä iltana Jumalan suuret asiat, jotta kaikki kuulijat voisivat yksimielisesti… Nyt, me tiedämme, että ei ole mahdotonta, että tänä iltana toistuisi helluntai. Olemme kaikki täällä yhdessä paikassa. Tulkaamme yksimielisiksi, yhden odotuksen alaisiksi: se tarkoittaa, että Jumala tulee keskuuteemme ja parantaa kaikki sairaat ja hädänalaiset. Suo se, Herra. Siunaa meitä nyt näiden jumalanpalvelusten loppuosassa, pyydämme sitä rakkaan Lapsesi Jeesuksen Nimessä. Aamen.

5      Hyvä on. Nyt, haluaisimme puhua teille vain muutaman hetken ajan, vain hyvin vähän aikaa aiheesta: Jumala paljastamassa itseänsä kansallensa.

Nyt, Jumala ei voi pakottaa ketään uskomaan. Jumala voi vain ilmoittaa itsensä eri muodoissa. Hän on ilmoittanut itsensä tuulessa, ja – ja salaperäisissä – salaperäisissä liikkeissä ja niin edelleen. Ja Enkelien muodossa Hän on paljastanut itsensä. Ja Hän on ilmoittanut itsensä ihmisessä, Evankeliumin julistamisen kautta. Hän on paljastanut itsensä – vaikeuksien aikoina ihmisille, kuten… Ja joskus Hänen on otettava joskus rakastettu ihminen, saadakseen tämän ihmisen sydän tunnistamaan Jumalan. Uskotteko te sen? Hän tekee niin. Hän paljastaa itsensä auringonlaskussa, auringonnousussa. Hän paljastaa itsensä kokouksissa, joissa on suuria siunauksia, ojentaakseen kätensä ihmisten edessä ja siunatakseen heitä. Uskotteko te sen?

Ja nyt, Hän yrittää paljastaa itsensä tänään sairaille ja apua tarvitseville Enkeliolennon muodossa, laskeutuen alas, kuten Hän teki Betesdan lammikolla, mutta ihmiskunnan päälle, paljastaakseen itsensä näyttämällä merkkejä ja ihmeitä. Myös…

6      Nyt, kuten teille kerrottiin hetki sitten, kun veli Baxter puhui siitä kuvasta, joka oli otettu. Joillekin ihmisille se saattaa olla vain kuva. Mutta minulle se on pyhä merkki.

Niin pian kuin kuva oli otettu tuossa väittelyssä sinä iltana, kun olin valmistautumassa….

Kolme tai neljä kertaa… Meillä on ollut monta, monta, monta kertaa. Tämä pieni ryhmä ei täyttäisi edes tuon ison stadionin nurkkaa. Paikka oli täynnä ihmisiä.

Ja olin asettunut hyvin korkealle. Sanoin: ”En aio sanoa mitään tänä iltana. Kuuntelen tohtori Bosworthia ja heitä, kun he käyvät keskustelua Kirjoituksista.”

Ja baptistipappi oli palkannut, kuten teille kerrottiin (olette kuulleet sen luettavan), palkannut joitakin valokuvaajia, ja hän sanoi: ”Tulkaa tänne, ottakaa puoli tusinaa kuvaa minusta, kun nyljen vanhuksen.”

7      Mutta älkää koskaan kiistelkö ihmisten kanssa. Pysykää vain paikoillanne ja antakaa Jumalan hoitaa kiistely. En kiistelisi, en väittelisi kenenkään kanssa. En ylipäätään usko sellaiseen. Voin vain sanoa sen, mikä on totuus. Jos haluatte uskoa siihen, hyvä on. Jos ette usko, on muita, jotka tulevat uskomaan siihen. Eikö niin? Näettekö? Älkääkä koskaan väittäkö vastaan. Älkää väitelkö. Jumalan Sanasta ei pidä kiistellä sillä tavalla. Jokaisella ihmisellä on oikea käsitys. Ja ne, jotka uskovat, hyvä on; ne, jotka eivät usko, miksi, ihan sama sitten. Näin on.

Niinpä kieltäydyin sanomasta mitään siihen liittyen, koska kun alatte kiistellä ihmisten kanssa, tulette täysin höyrypäisiksi… Herran Läsnäolo silloin. Joten tiedän, että Jumala ei ole siinä mukana. Joten minä vain… Ne, jotka haluavat väitellä, se on heidän asiansa.

8      Mutta istuin siellä ja kuuntelin meneillään olevaa keskustelua. Ja yhtäkkiä tunsin, kun hän sanoi… mies sanoi: ” Antakaa tämän ihmeidentekijän tulla esiin ja esiintyä”. Ihmeidentekijä… Ja hän sanoi: ” Antakaa hänen tulla esiin. Haluaisin nähdä hänet.”

Ja veli Bosworth sanoi: ”Veli Branham on rakennuksessa.” Hän sanoi: ”En sano missä. Mutta jos hän haluaa tulla tänne alas ja puhua ihmisille ennen kuin he poistuvat, niin hyvä on.”

Ja juuri silloin Jokin vain nosti minut ylös. Ja kun hän nosti minut ylös, tiesin, että minun piti mennä eteenpäin. Tulin alas parvekkeelta ja kävelin lavalle. Juuri kun kävelin lavalle, sanoin: ”On sääli, että ihmisten täytyy kiistellä Jumalan Sanasta.” Sanoin: ”Älköön kukaan olko pahoillaan tai pahoittako mieltään herra Bestiä kohtaan, sillä ei siinä mitään. Mutta”, sanoin, ”se ei ole baptistien vakaumus, koska minua itseänikin keinutettiin baptistien kehdossa. Ja tiedän, että baptistit uskovat Jumalalliseen parantumiseen ja sairaiden puolesta rukoilemiseen.” Sanoin: ”Se ei ole baptistien vakaumus. Se on yksin herra Bestin vakaumus.”

Ja huomaan, että he lähettävät kirjeitä ympäri maata. Mutta se ei pysäytä Jumalan työtä. Se vain jatkuu. Näin on. Sen ihmiset… Uskonnolliset, Pyhän Hengen täyttämät ihmiset eivät kiinnitä huomiota tuollaisiin asioihin. Joten he… Kaikki paholaisen liikkeet toimivat vain askelmana Kristukselle, aina.

9      Joten …?… Sanoin: ”No, minä…Ainoa asia, jonka voin tehdä”, sanoin, ”olen puhunut, luulisin, kolmelle tai neljälle miljoonalle ihmiselle, suoraan tai epäsuorasti. En ole koskaan, missään vaiheessa, väittänyt olevani Jumalallinen parantaja.” Sanoin: ”En koskaan. En voi parantaa ketään. Mutta”, sanoin, ”asiat, joita sanon, jos ne ovat Jumalasta, niin Jumala tulee puhumaan takaisin vahvistaakseen Sanansa. (Näettekö?) Ja jos ne eivät ole Jumalasta, silloin Jumalalla ei ole, ei ole mitään tekemistä niiden kanssa, sillä Jumala ei laita käsiään asioihin, jotka ovat väärin.” Tiedätte sen. Sanoin: ”Minun sanani on vain ihmisen sana. Mutta kun Jumala puhuu, silloin se on Jumala.” Näettekö? Ja sanoin: ”Jos minä todistan jostakin asiasta, ja Jumala tulee ja sanoo, että se on totta, se on Jumalan Sana. Te uskotte Häntä.” Ja sanoin: ”Jos olen totuudenmukainen, Jumala tulee todistamaan.”

Ja suunnilleen sillä hetkellä Hän tuli alas taivaasta kuin pyörre, ja kietoi minut sisäänsä. Ja – ja mies juoksi ylös ja otti kuvan.

10   Monet ihmiset ovat nähneet sen. Jopa jotkut ihmiset, jotka kuuluvat eri kirkkoihin, kuten roomalaiskatoliseen kirkkoon ja niin edelleen, tulivat kääntyneiksi ja uskoivat koko sydämestään.

Ja he ottivat kuvan. Ja kun kuvan ottanut mies… Hyvin kriittinen, sanoi että olin hypnotisoija… Kirjoitti hirveän jutun lehteen, skandalisoi sitä kaikin tavoin. Hän sanoi: ”Hän on hypnotisoija. Hän saa ihmiset hypnotisoitua, ja he vain menevät pois tuolla tavalla.”

Ja kun hän alkoi kehittää niitä kuvia, hän otti esiin kuusi kuvaa herra Bestistä. Ja jokainen niistä oli tyhjä, täysin tyhjä. Kun hän otti tämän kuvan, siihen ilmestyi halo. Hän melkein sai sydänkohtauksen. Hän ei tiennyt, mitä oli tapahtunut. Hän yritti saada minut ulos Rice-hotellista. Tietenkin ymmärrät, miksi heidän oli pakko… He eivät voineet tehdä sitä.

11   Ja seuraavana aamuna hänestä tuli uskovainen. Hän oli… Hän oli ortodoksijuutalainen, mutta hänestä tuli vakaa uskovainen Jeesukseen Kristukseen, Jumalan Poikaan. Ja he ottivat valokuvan. He kysyivät minulta, mitä pitäisi tehdä sen suhteen ensin, ennen kuin… Minä sanoin…

Nyt, heti kun katsoin sitä, sanoin: ”Se on Se.” Äitini oli ensimmäinen, joka näki Sen tulevan huoneeseen, kun olin vauva, noin puoli tuntia syntymäni jälkeen, ehkä ei niinkään kauan.

Seuraavan kerran, kun näin Sen, Se on pyörretuuli pensaassa, sanoen: ” Whew!”. Ja Se puhui minulle. Olin seitsemänvuotias. Se sanoi: ”Älä koskaan polta, jauha tupakkaa, juo tai saastuta kehoasi millään tavalla. Sinua varten on työ, joka sinun on tehtävä, kun tulet vanhemmaksi.”

12   Ja heti sen jälkeen olin kantamassa vettä, kun tulin kotiin pienen vanhan tallin luota, joka oli paikan takana, ja itkin. Halusin mennä kalastamaan. Ja kaikki pojat olivat menneet kalaan. Minulla oli… Hiukseni roikkuivat kasvoillani, ja kannoin vettä, kaksi pientä siirappisankoa. Kun kuljin tietä pitkin, oli hiljainen syyskuu, myöhäistä aikaa. Pysähdyin ison vanhan hopeapoppelin alle. Lehdet alkoivat muuttua ruskeiksi. Oli ollut pientä pakkasta. Istuin siinä ja itkin. Ajattelin: ”Voi sentään. Eikö olekin kamalaa. Kaikki nuo pojat kalastamassa. Minun täytyy jäädä kotiin kantamaan vettä.” Istuin siinä ja itkin. Likaiset juovat pitkin kasvojani, kun kyyneleet valuivat pitkin kasvojani… Ja istuin puun alla. Aivan yhtä paikallaan kuin tässä teltassa …?…

13   Yhtäkkiä kuulin Jonkun pitävän ääntä: ” Whew! Whew!” Kysyin: ”Missä se on?” Katsoin ylös. Yhtään lehteä ei heilunut. Kysyin: ”No, mistä tuo tuuli tulee?”. Itkin vielä muutaman kyyneleen, nostin ämpärini ja lähdin pois, kunnes se kävi yhä kovemmaksi ja kovemmaksi. No, minä pysähdyin.

Ja suunnilleen yhtä korkealla kuin nuo valot ovat, puussa oli paikka kuin pyörretuuli (me kutsumme niitä niin Indianassa. Ja te kai kutsutte niitä pieneksi pyörteeksi, tiedättehän.) puhalsi, oli aivan pensaassa, ja piti ääntä: ”Whew! Whew!”

Ja minä katsoin Siihen. Eikä mikään lehti liikkunut, vaan juuri siinä, ja sieltä kuului korvinkuultava Ääni, aivan samalla tavalla kuin te kuulette minun ääneni. Se sanoi: ”Älä koskaan polta, jauha tupakkaa, juo tai saastuta kehoasi millään tavalla. Sinulle on työ tehtävänä, kun tulet vanhemmaksi.”

14   Tässä on äiti, joka istuu täällä tänä iltana. Juoksin niin kovaa kuin pystyin. Hän luuli, että käärme oli purrut minua tai jotain. Mutta en kertonut hänelle.

Ja pikkuveljeni ja minä, muutamaa päivää myöhemmin, olimme asettuneet kuusen alle. Olimme leikkineet marmorikuulilla. Ja tunsin erikoisen tunteen, kuin… Jokin seisoi minun lähelläni. Ja yhtäkkiä tapahtui jotain. Istahdin alas. Katsoin, ja näin joesta nousevan suuren sillan, joka ylitti joen, ja kuusitoista ihmistä putosi siltä.

Menin ja kerroin heille. He sanoivat: ” No, sinä näit unta.” Sanoin: ”Ei, minä katselin sitä. Minä näin sen.”

Kaksikymmentäkaksi vuotta tuosta ajankohdasta Ohio-joen yli kulki suuri Municipal Bridge -silta, jolla kuusitoista miestä menetti henkensä.

Ja se vain alkoi tuolla tavalla, ja alkoi… Se oli ennen kuin olin edes kristitty. Minun väkeni ei ollut kristittyjä. Lahjat ja kutsumukset ovat ilman katumusta. Kyseessä on Jumalan ennalta määräämisestä. Sitten se jatkoi asioiden kertomista eteenpäin.

15   Muistan seuraavan kerran, kun isäni tarjosi minulle lasillisen viskiä ja sanoi minua mammanpojaksi, koska hän ei ottanut sitä. Otin pullon ja ryhdyin ottamaan sen. Ja kun seisoin siinä, aloin juoda sitä. Kuulin Jonkin sanovan: ”Whew!” Jos kyseessä olisi ollut minä, olisin juonut sen. Mutta se oli Jumala, joka suojeli lahjaansa, joka oli syntynyt. Ei minun vanhurskauden tähden vaan Hänen.

Sitten, tiedättehän, millaisia kaikki pojat ovat; he saavat pienen ihastuksen, kun he ovat noin kuudentoista, seitsemäntoista vuoden ikäisiä. Minulla, kuten kaikilla pikkupojilla, oli tyttöystävä. Minusta hän oli kaunein näkemäni tyttö, jonka hampaat olivat kuin helmet ja silmät kuin kyyhkysellä.

Ja me lähdimme ajelulle, hän ja minä ja muutama muu – toinen poika ja hänen tyttöystävänsä. Pysähdyimme pieneen paikkaan ostamaan voileipiä ja kokista. Ja kun pysähdyimme, menin sisään ja otin voileivät ja kokiksen ja tulin takaisin ulos, olin… join kokikseni, söin voileivän. Ja vein pullot takaisin. Yllätyksekseni ulos tullessani pikku kultaseni poltti tupakkaa.

16   Minulla on aina ollut mielipiteeni naisista, jotka polttavat tupakkaa, enkä ole sitä vieläkään muuttanut: alhaisin moraaliton asia, mitä kukaan nainen on koskaan tehnyt. Näin on. Täsmälleen oikein. Näin on. [Yleisö taputtaa – toim.] Kiitos. Kiitos, ystävät. Kiitos. Olen iloinen kuullessani, että uskotte siihen.

Nyt, hyvät naiset, älkää suuttuko minulle. Oikaiskaa vain itsenne. Näin on.

Kuunnelkaa. Puhutte viidennestä kolonnasta, ja tupakoiva äiti on Amerikan pahin viides kolonna. Lääkärit väittävät, että he eivät pysty edes kasvattamaan lapsiaan normaalisti. Nikotiinimyrkytys tappaa vauvan ennen kuin se on puolitoistavuotias. Kahdeksankymmentä prosenttia heistä kuolee. Hallituksen tilastojen mukaan.

Nyt, kuunnelkaa. Älkää pelätkö, että joku muu kansakunta tulee ja pieksee meidät. Ei tule olemaan mikään muu kansakunta. Me tulemme ruoskimaan itsemme. Ei se ole omenaa nokkiva punarinta, joka vahingoittaa sitä, vaan se on se mato ytimessä, joka tappaa omenan. Kyse on meidän omasta mädännäisyydestämme, se on se, mikä tappaa meidät, moraalinen rappeutumisemme ja rappiomme.

17   Huomatkaa. Sitten näin tuon naisen, tuon tytön polttavan savuketta. Se osui minuun. Ja kaiken kukkuraksi hän sanoi: ”Ota tupakka, Billy.”

Sanoin: ”Ei, neiti. En polta.”

Hän sanoi: ” Nyt, sanoit, ettet käy tansseissa, etkä… Nyt, sinä et polta.”. Hän sanoi: ”Etkä juonut. Mitä sinä oikein teet?”

Sanoin: ”Tykkään käydä kalastamassa ja metsästämässä.” Se ei tietenkään kiinnostanut häntä. Hän sanoi: ”Senkin iso mammanpoika.”

Hyvänen aika. Nainen kutsui minua mammanpojaksi. Sanoin: ”Anna minulle se savuke.”

Ja hän antoi minulle yhden. Hän sanoi: ”Tuo kuulostaa mieheltä.”

Halusin olla mies, joten otin savukkeen ja sytytin tulitikun tuolla tavalla, ja aloin viemään sitä suuhuni. Kuulin, kun Jokin sanoi: ”Whew!” Ja minä näin… Olin päättäväinen. Uskon, että jos olisin saanut sen savukkeen suuhuni, olisin pyörtynyt. [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

Ulos autosta. Ja he käänsivät valot minua kohti. Menin tietä pitkin ja he… huutelivat. Ja he takanani, kiusasivat minua… Ja menin pellolle ja makasin siellä heinäkasassa ja istuin siinä ja itkin ja itkin ja pyysin kuolemaa ja kaikkea muuta. En halunnut olla iso mammanpoika. Mutta kyse oli Jumalasta, joka suojeli lahjaansa. Näettekö? Näin on.

Sitten koko elämän ajan, asioiden läpikäyminen kestäisi tuntikausia, ystäväiseni. Yritän päästä siihen ensi sunnuntaina, jos Herra suo.

18   Mutta Se ilmestyi siellä Ohio-joella lähes kymmenentuhannen ihmisen edessä, kun olin kastamassa elokuussa. Olin kastamassa noin viittäsataa ihmistä, luulisin, sinä iltapäivänä. Sadat heistä seisoivat, ja kuoro lauloi: Jordanin myrskyisillä rannoilla minä seisonKello oli noin kaksi. Ei ollut satanut kahteen viikkoon.

Minulla oli seitsemästoista kandidaatti, jonka olin viemässä veteen. Nostin ylös, ja kysyin häneltä, uskoiko hän. Hän uskoi. Oliko hän katunut kokouksessa? Kyllä. Nostin käteni ylös ja sanoin: ”Isä, kun kastan tämän pojan vedellä, kastaisitko Sinä hänet Pyhällä Hengellä.”

Ja kun aloitin, Jokin sanoi: ”Whew!” Katsoin ylös. Kuulin Äänen. Sanottiin: ”Katso ylös.” Tuhannet seisoivat Ohio-joen rannalla Louisvilleen päin. Lehdessä oli iso juttu siitä.

19   Ja minä katsoin, tullen suoraan alas taivaasta, paikasta, joka oli suunnilleen yhtä suuri kuin tämä koroke, jossa sininen taivas kuohui kuin vesi… Sieltä tuli suoraan alas iso asia, kuin tähti, joka pyöri ympäriinsä ja sanoi: ”Whew!”, ja tuli suoraan alas silmieni eteen näkyvällä tavalla. Liikkui suoraan alaspäin, näytti kaukaa katsottuna tähdeltä. Kun se tuli lähelle, se näytti aivan kuin Valon pyörivältä tulelta, joka liikkui suoraan alaspäin ja seisoi siinä, missä minä olin. Sitten se nousi uudelleen ylös taivaalle. Vedet rauhoittuivat.

Olen usein ihmetellyt, eikö se ollutkin se Enkeli, joka oli veden päällä (Näetkö?) Bethesdassa. Meni pois…

Ja lehdissä oli iso artikkeli: ”Salaperäinen tähti ilmestyy kirkonmiehen yllä, kun hän kastoi.” Ja siitä eteenpäin, se jatkoi ilmestymistään.

20   Eräänä iltana Camdenissa, Arkansasissa, yritin selittää, ja ihmiset olivat hyvin epäluuloisia. Minut oli juuri kutsuttu tähän palvelustyöhön. Kerroin heille ja sanoin: ”Rakkaat ystävät, olen vain ihminen. Yritän selittää jotain, että Jumala lähetti Enkelinsä, joka on ollut kanssani.” Koko ajan.

Muutamaa viikkoa ennen sitä, kun Se tuli tehdäkseen itsensä tunnetuksi, minä… selitän sen ensin.

Ja kun seisoin siinä selittäessäni sitä ihmisille, Se meni suoraan tällaisen auditorion läpi. Minä katsoin. Se tuli etuovesta sisään, ja siinä se tuli, liikkuen ympäriinsä. Ihmiset alkoivat huutaa ja pyörtyä. Siellä istui baptistisaarnaaja, joka istui tuolissa, joka oli ollut sidottuna jo vuosia, tällaisena baptistikirkon diakonina. Kohta hän lähti sieltä työntäen tuolia pitkin katua huutaen täysillä.

Ja Se siirtyi suoraan sinne, missä olin, ja tuli suoraan sen paikan yläpuolelle, missä olin, ja pyöri ympäri ja ympäri ja ympäri.

Siellä seisoi sanomalehtimies, joka otti kuvan, tai pikemminkin valokuvaaja, joka otti siitä kuvan. Siinä se tuli valokuvaan silloin. Ja hän tuli kääntymykseen, seuraavana päivänä hän antoi sydämensä Kristukselle. Hän tuli huoneeseeni itkien ja tuli kääntymykseen.

21   Hotellissa, jossa yövyin, Ouachita-hotellin pitäjä tuli sisään ja sanoi: ”Veli Branham, olen kuulunut baptistikirkkoon vuosia. Mutta haluan sen Pyhän Hengen, josta puhut.” Näettekö? Ja siellä…

Sitten Se – Se ilmestyi useita kertoja ja eri muodoissa. Olen nähnyt Sen useita kertoja. Olen nähnyt Sen tulevan huoneeseeni ja puhuvan minulle.

Ja viimeisen kerran, kun Se ilmestyi minulle, juuri ennen kuin minut kutsuttiin tähän, olin huoneessani. Rukoilin. Se herättää minut joskus yöllä. Olen hereillä koko yön ajan, useasti, rukoillen. Tunnen Sen olevan lähelläni. Se tulee todella lähelle, sitten Se menee pois. Tunnen Sen nyt. Se on lähellä.

Sitten kun menen rukoilemaan sairaiden puolesta, Se laskeutuu tällä tavalla, ja menee niin kuin: ”Whew!” Sitten se lähtee. Sitten kun Se on alhaalla, niin sen minä näen, havaitsen.

22   Jos sitten käytän omaa ääntäni, omaa mielipidettäni, Se ei puhu. Mutta kun annan itseni olla hiljaa, Se puhuu itse. Se on se, joka kertoo sairauksista.

Sitten ja kun Se tuli alas… Ja sinä iltana istuin siellä ja luin. Rukoilin, luin ja rukoilin. Ja kello oli jo kolmen maissa aamulla. Se on yleensä ihana aika saapumiselle. Se on tullut luokseni kymmeniä ja taas kymmeniä kertoja elämässäni. Ja minä istuin siinä ja luin.

Ja kun Hän tulee, Hän näyttää minulle asioita. Veljeni täällä on sen todistaja. Voi mennä viikkoja ennen kuin Se tulee. Se näyttää minulle, esimerkiksi, jos olet menossa kadulla, vaikkapa tätä tietä. Esitän teille vain vähän draamaa. Menen kadulla tähän suuntaan. Ja näen valkoisen aidan, portin. Avaan portin, ja pihalla makaa vanha kuokka. Menen ylös ja näen lääkärin lähtevän. Hän on pakkaamassa laukkuaan. Koputan oveen. Nainen tulee ovelle itkien, hänen lapsensa tekee kuolemaa. Hyvä on. Menen sisään. Otan hattuni ja lasken sen radion päälle. Ja minä…? … talo. Ja sitten tunnen todella oudon tunteen. Menen ja…

Nyt, ennen kuin teen sen, näen jonkun nostavan hattuni ja laskevan sen sängyn nurkkaan. No, menen ja- ja- ja rukoilen vauvan puolesta. Näen sen parantuvan, tulen ulos.

No, ehkä se tulee olemaan… Kerron ihmisille, että niin tulee tapahtumaan. Ja minä sanon: ”No, siellä on…”

23   Aivan kuten jokin aika sitten huoneessani; näin näyn. Voin kertoa teille, että jotakin tulee tapahtumaan tänä iltana, juuri tässä ja nyt. Se tuli huoneeseeni hetki sitten, kun olin yksin. Ja niin se kertoi… Juuri noin…

Ja sitten kun… Minä menen alas. Ehkä olen sairaslomalla, tai menossa jonnekin, kävelemässä. Sanon: ”Oi, tässä on tuo portti. Se on juuri tässä.” Kävelen tuohon paikkaan. Jos joku on kanssani, sanon: ”Tarkatkaa ja nähkää, mitä tapahtuu.” Menen huoneeseen ja lasken hattuni sinne.

Nyt, kaikki on huoneessa, paitsi… siellä ei ole naista, jolla on punainen villapaita. En voi sanoa sanaakaan. Tuon naisen on oltava siellä punaisessa villapaidassa. No, ehkä kun hän tulee sisään, toinen nainen menee ulos. Ei ole vielä aika. Jatkan vain puhumista. Sitten odotan. Sitten kaikki ovat huoneessa, mutta hattuani ei ole siirretty radiosta sängylle. Kaiken on oltava täydellisesti niin kuin Hän näytti minulle. Sitten kun Hän näyttää sen minulle, ja kaikki tulee täydellisesti, seison vauvan vieressä ja sanon: ”NÄIN SANOO HERRA”.

Se ei voi epäonnistua. En ole koskaan nähnyt sen epäonnistuvan. Se on täydellistä. Se on ensimmäinen tapa, miten Se toimii. Toinen tapa on täällä lavalla. Ja – ja sen tapa, tai – tai se – se tapahtuu, se tapa, jolla se – se toimii ja tapahtuu.

24   Nyt, sinä yönä, kun se tapahtui, kun Hän kutsui minut tähän palvelustehtävään, minä istuin huoneessa ja rukoilin. Olin rukoillut koko yön, ja tunsin olevani taakoitettu. Nousin ylös, kävelin ympäri huonetta ja rukoilin uudelleen.

Ja olin melko menestynyt baptistisaarnaaja. Minulla oli joskus kolmetuhatta kuulijaa, ja minulla oli herätyksiä; tuhannet pelastuivat tuohon aikaan.

Ja minä istuin siellä, ja näin Valon välkkyvän huoneessa. Ja katsoin, missä se oli. Ajattelin: ”No, tässä.” Siellä, missä aioin rukoilla, ja kaukana noilla kukkuloilla, tiesin, ettei kukaan olisi tulossa sinne autolla. Ajattelin: ”No, mikähän se oli.”

Ja minä katsoin, ja siinä se oli, aivan yläpuolellani. Se oli sama asia, jonka näette valokuvassa. Se oli levittäytynyt lattialle, muuttuen yhä suuremmaksi ja suuremmaksi, levittäytyen koko lattialle. Ajattelin: ”Oi, Jumala.”

25   Voitte vain kuvitella, miltä teistä tuntuisi. Nyt, ystävät, nämä asiat eivät ole vain jotain, minkä vain kuvittelette mielessänne. Puhun vain yhtä suoraan, ja Hän puhuu minulle juuri niin kuin puhun teille nyt, ei vain mielikuvitusta. Näettekö?

Ja kuulin Jonkun kulkevan, kävelevän. Kuulin Jonkun kävelevän. Ja minä katsoin. Ja kun näin Miehen jalat, paljain jaloin, kävelemässä sisään tuon Valon läpi, tulossa oikealta puoleltani.

Se tulee aina oikealta puoleltani. Siksi minä olen laittanut rukousjonon tulemaan tätä kautta. Se tulee aina oikealta puoleltani.

Ja minä katsoin ja näin Hänen jalkansa. Ja kun Hän tuli luokseni, Hän oli pitkä mies. Hän oli raskasrakenteinen, painoi noin yhdeksänkymmentä kiloa, näytti aivan yhtä luonnolliselta kuin minä seison tässä. Hänellä oli kädet taitettuna tällä tavalla. Näin Hänet ensimmäistä kertaa tuossa muodossa. Hän käveli suoraan sinne, missä olin. Hän katsoi alas. Hänellä oli sileät kasvot, tummat hiukset. Hiukset olivat hänen olkapäänsä tienoilla. Hänellä ei ollut partaa kasvoillaan. Hänellä oli sileät kasvot.

26   Ja Hän käveli, ja Hän katsoi minua jotenkin… Hän näytti surulliselta katsellessa Häntä. Ja Hän näytti siltä, että Hän oli… No, en vain pystyisi kuvaamaan Hänen luonteenpiirteitään Hänen kasvoillaan. Hän näytti ihmiseltä, joka oli myötätuntoinen, hyväsydäminen. Mutta silti Hän näytti ihmiseltä, jos Hän puhuisi, tapahtuisi sillä tavalla.

Niinpä katsoin Häntä, ja Hän katsoi minua. Olin niin peloissani, että purin peukalonkynsiäni, kunnes se melkein vuoti verta. Kuunnelkaa, ystäväni. Sinäkin pelkäisit. Älkää luulko, ettette tekisi niin. Ja olin oikeassa ja …?… . tuolla tavalla.

Hän sanoi: ”Älä pelkää.”

27   Tiesin, että se oli sama Ääni, joka on puhunut minulle koko ajan. Se oli ensimmäinen kerta, kun näin Sen tuolla tavalla, mutta tunsin tuon Äänen. Hän sanoi: ”Älä pelkää. Minut on lähetetty Kaikkivaltiaan Jumalan Läsnäolosta kertomaan sinulle, että erikoinen syntymäsi ja erikoinen elämäsi on aina ymmärretty väärin ihmisten keskuudessa.” Hän sanoi: ”Erikoinen elämäsi ja erikoinen syntymäsi on ollut osoitus siitä, että viet Jumalallisen parantamisen lahjan maailman kansoille.”

Ja sanoin: ”Herra, olen kouluttamaton. En voisi mennä.” Hän sanoi: ”Minä tulen olemaan kanssasi.”

Ja minä sanoin: ”Herra, olen kouluttamaton.” Sanoin: ”En voi mennä. Ihmiset eivät tule uskomaan minua.”

Hän sanoi: ”Niin kuin profeetta Moosekselle annettiin kaksi merkkiä, niin myös sinulle annetaan kaksi merkkiä.” Hän sanoi: ”Ensimmäinen on se, että pystyt havaitsemaan sairaudet kädestäsi, ottamalla potilaan oikean käden vasempaan käteesi. Ja jos olet vilpitön rukoillessasi, saat heidät uskomaan sinua ja olet vilpitön rukoillessasi, mikään ei tule kestämään rukouksesi edessä, ei edes syöpä.” Näettekö, Hän puhui syövästä. Se on ainoa sairaus, josta Hän puhui. Ja Hän sanoi: ”Sitten, jos olet vilpitön sen kanssa, tulee tapahtumaan, että tulet kertomaan heille heidän sydämensä salaisuudet.” Hän sanoi: ”Ne ovat ne kaksi merkkiä.” Ja Hän sanoi: ”Minä tulen…”

Ja minä sanoin: ”Minä tulen menemään.”

Hän sanoi: ”Minä tulen olemaan kanssasi.”

28   Ja juuri silloin Valo alkoi kerääntyä yhteen. Ja Se kerääntyi Enkelin luo, ja Se meni Enkelin sisään. Enkeli nousi tuohon pieneen Valoon, Tulipatsaaseen, jonka näitte tänä iltana. Ja Se poistui huoneesta. En tiennyt, mitä tehdä.

Kun ensimmäinen potilas tuli luokseni ja kosketin häntä, hänellä oli syöpä, en tiennyt, mikä häntä vaivasi. Se on… annoin vain itseni olla rauhassa, ja sitten aloin rukoilla, ja syöpä katosi.

Ja nainen painoi nyt seitsemänkymmentä kiloa, täysin terveenä myös, se, joka oli kaksikymmentäyksi vuotta sitten valmistunut sairaanhoitajaksi, jonka syöpä oli vain tunkeutunut häneen läpikotaisin.

29   Nyt, sillä tavalla se menee. Kun näin valokuvan, tiesin, että se oli sama asia, jonka olin nähnyt lapsesta asti. Tiesin, että se oli Sama.

Nyt, se mitä ajattelen, on… en haluaisi ottaa siitä mitään korvausta, koska se on liian pyhä siihen. Ja minä asetin hinnan, jotta kaikki köyhät ihmiset voisivat saada sen. Jos se olisi minun, se sopisi, mitä tahansa sen painattaminen maksaisi, niin se voisi olla sen hinta. Mutta se ei ole minun. Se kuuluu heille.

Mutta rakkaat ystävät, luulen, että kyse on Jumalasta, epäilijöitä ja epäuskoisia varten, jotka eivät uskoisi niihin merkkeihin, joihin te uskotte, hänen on myös uskottava. Ja Jumala on antanut meille merkkejä maailmalle tänään.

30   Hän lähettää aina merkkejä. Ettekö te usko sitä? ”Tämä on oleva teille merkkinä. Löydätte lapsen käärittynä vaippaan.” Onko näin? Tietäjät seurasivat Tähteä, joka toi heidät sinne. Jumala antaa aina merkkejä ja ihmeitä. Ja uskon, että se on merkki, joka kertoo meille, että olemme viimeisessä päivässä. Jopa epäuskoisella ei ole nyt minkäänlaisia tekosyitä.

Ja kun he kertoivat minulle ja toivat minut, se tapahtui ennen valokuvaa ja niin edelleen, siinä sanottiin: ”Te tulette kuolemaan kuten kaikki kuolevaiset, pastori Branham. Mutta valokuvanne tulee elämään niin kauan kuin on olemassa kristillinen sivilisaatio.”

Nyt, sen jälkeen, valokuva ei näytä minulta. Kaikki sanovat: ”Tuo et ole sinä.” No voitte kuvitella, että noin lähellä teitä, se tavallaan muuttaisi teidänkin piirteitänne. Se tekee sen.

Pidän kalastamisesta ja metsästämisestä, kuten kuka tahansa muukin. Ja teen töitä. Mutta kun on näiden asioiden aika, Jumala ottaa ohjat käsiinsä.

31   Nyt, uskokaa, ystävät. Kyse ei ole mistään, minkä voisin itse tehdä. Jumala tekee sen. Herra Jeesus siunatkoon teitä. Haluan rukoilla.

Taivaallinen Isä, siunaa tämä ilta. Ehkä me… Kokous on hieman myöhässä, mutta me uskomme Sinuun tänään kaikessa. Suo, Isä. Tiedät, mitä odotan nyt. Ja uskon, että suot sen palvelijallesi, Isä. Sinä et ole koskaan näyttänyt mitään muuta kuin sen, minkä pitäisi toteutua. Jumala siunatkoon… Anna paljon lujuutta ja voimaa, ja anna Enkelin, josta olen puhunut, Isä, laskeutua alas nöyrän palvelijasi päälle tällä hetkellä, jotta pyhän Poikasi Jeesuksen käsien kautta tapahtuisi tunnustekoja ja ihmeitä; ojentamalla Hänen kätensä parantamaan sairaita, antamaan sokeille näkönsä, saamaan rampat kävelemään, kuurot kuulemaan, mykät puhumaan ja parantamaan kaikenlaisia sairauksia; että ihmiset tietäisivät, ennen kuin tämä suuri maailma järkkyy pois kiertoradaltaan näiden maailman suurvaltojen, vety- ja happipommien – vetypommien – ja atomivoimien toimesta, joiden uskomme pian järisyttävän maapallon pois kiertoradaltaan. Jumala armahtakoon meitä. Oi Isä, käsittäkööt miehet ja naiset täällä tässä rakennuksessa tänä iltana, pojat ja tytöt, tämän vakavuuden …?… .[Tyhjä kohta nauhalla – toim.] Ja voikoot uskomattomat ja kääntymättömät ihmiset uskoa ja pelastua. Sillä me pyydämme tätä …?…

32   Mistä aloitamme? Kuinka monta saimme? [Veli vastaa: ”Piti aloittaa sata.” – toim.] Sitten aloitamme ensimmäisestä …?…

Jossain yleisön joukossa on pieni poika, jonka näin jokin aika sitten ja joka parani. En ole pystynyt havaitsemaan häntä missään. Hän on pieni poika, eikä hän ole kuin noin kymmenen vuotta vanha, kahdeksan tai kymmenen, hänellä on keltainen paita, hänellä on… Näin siellä pienen vauvan, jolla oli vesipää, mutta se ei ole tuo vauva. Vauvalla tai pojalla on jotain vikaa polvissaan, hän on rampa polvistaan, hänellä on huonot silmät, hän on sokea. Hän tulee tänne rakennukseen jonnekin tänä iltana, luulen, tai ehkä huomisiltana kohti …?… .Mutta se on pieni poika. Hänellä on keltainen paita. Nyt, etsikää häntä.

33   Onko se sinun vaivasi? Onko se se, mikä sinua vaivaa? Jeesus Kristus tekee sinut terveeksi, poikani. Sinun ei tarvitse enää murehtia. Näin on. Jumala siunatkoon sinua. En huomannut sinua, kulta, kun istuit noiden naisten joukossa.

Uskotko siihen, äiti, koko sydämestäsi? Kyllä. Sinä kärsit itsekin, etkö vain? Teillä on kasvain, eikö olekin, rouva? Eikö se olekin totta? Nosta kätesi ylös, jos se…

Ja sinä, neiti, joka istut hänen vieressään, olet hyvin hermostunut, eikö niin, sisar? Hyvä on. Sinä – jatka vain vain, usko Jeesukseen. Onko näin? Sinut on parannettu. Jumala siunatkoon sinua. Antakaa meidän…

Nyt, olkaa kaikki yhtä kunnioittavia. Nyt, Isä, Sinä tiedät kaiken. Tämä on yksin Sinun voimasi ja valtasi varassa. Siunaa näitä ihmisiä, rakas Jumala, ja paranna heidät Jeesuksen tähden. Aamen.

Olkaa kaikki todella kunnioittavia. Älkää pelätkö tai epäilkö. Uskokaa vain.

Sain juuri kiinni jostain tässä lähistöllä. En osaa sanoa. Se on joku, joka on tuolla päin ja häiritsee… Se on… Se on… Uskon… Kyllä, uskon, että se olet sinä, sisar. Sinulla on hermostollinen sairaus, eikö se ole jonkinlainen, tai demonien ahdistus, eikö niin? Onko se… Hyvä on. Se on nyt jättänyt sinut. Parannuit siitä juuri muutama minuutti sitten. Se on kaikki ohi. Sinulla on kipuja ja asioita, jotka vaivaavat sinua ja satuttavat sinua (eikö olekin totta?), kipuja ruumiissasi, Saatana kiusaa sinua, hyökkää kimppuusi. Hyvä on, ole rohkealla mielellä; Jeesus tietää kaiken siitä ja paransi sinut. Jumala siunatkoon sinua.

Minkä takia näytätte tuollaiselta, herra? Se selkävaiva, joka sinulla oli, on jättänyt sinut, juuri siinä. Kyllä, herra, se on nyt ohi. Jumala siunatkoon sinua.

Nyt, olkaa kaikki todella kunnioittavia, jos haluatte. Mihin rukousjono kutsuttiin? Voitelu? Ne, joilla on rukous… Sinä saat sen, veli, kun minä… [Rukousjonon kutsuu veli, joka käyttää rukouskorttien numeroita L-25-L-40, ja seurakunta laulaa ”Usko se vaan” – toim.].

34   Pieni poika, miltä… Tuntuuko silmäsi nyt olevan kunnossa? Voitko nähdä hyvin? Onko jalkasi kunnossa? Nyt sinä paranet, kulta. Tulit kaukaa, ja Jeesus Kristus tietää sinusta kaiken, ja Hän näytti minulle, että olisit tulossa, joten sinä tulet olemaan kunnossa.

Katsotaanpa, tuskin voin… Nouse ylös; katsotaanpa, kun nouset ylös. Siinä hän on. Hän on melkoinen pikkupoika. No, se on hyvä. Hyvä on. Hän on… Jumala on ollut armollinen pikku pojalle, ja minä…

Nyt, olkaa kaikki niin kunnioittavia kuin voitte, kun rukoilemme sairaiden puolesta …?… Arvostan ystävällisyyttänne, kun olette myös kunnioittavia …?… .rouva.

Nyt, heillä pitäisi olla paikka noiden pienten vauvojen äideille. Se vetää puoleensa… Näettekö, se vetää puoleensa ihmisten huomion, ja se häiritsee parantumista. Nyt, jos vahtimestarit löytävät äideille paikan… Onko heillä paikkaa rukousjonossa? Jos heillä on kortit, kutsukaa heidät. Kun heidän pieni aikansa tulee, tuokaa heidät suoraan lavalle. Aivan oikein. Mutta jos he vain… Koska ihmiset, jotka katsovat…

Nyt, sisareni pianon ääressä, haluan sinun soittavan ”Ole kanssani” jatkuvasti koko ajan jotenkin… [Osa nauhasta ei ole kuultavissa – toim.]

35   Haluan …?… pakko tietää…Jumala tietää kaiken siitä, tiedätkö, jotenkin …?… täytyy tietää, hänellä on jokin keino tietää, tai en voisi kertoa sinulle, mikä sinua vaivasi juuri äsken ja mitä olet tehnyt. Vain Jumala tietää, mitä olet tehnyt; sitten kun Hän paljastaa sen minulle ja minä puhun sen sinulle, se vahvistaa uskon (Onko näin?) vahvistaa sen, minkä olen sanonut olevan totta. Uskotko koko sydämestäsi? Hyvä on. Pitäisikö meidän …?…

Voisitko mennä sinne alas, veli, ja tavallaan pitää mikrofoniamme jotenkin …?… toiminnassa …?…

Hyvä on, voimme rukoilla. Taivaallinen Isämme, olemme täällä tänä iltana, kokoontuneina tämän teltan alle. Sinä voit tehdä kaiken oikein, mikä on väärin. Sisar täällä, tietäen, että jotenkin Henkesi on liikkunut alas ja paljastanut hänelle hänen elämänsä asiat, puhuen hänelle, tietäen, ettei kukaan muu kuin Jumala voi tietää. Ja, Isä, me kiitämme Sinua siitä, että Sinä olet täällä, ja pyydämme Sinua siunaamaan tätä sisartamme ja parantamaan hänet. Päästäköön vihollisen voima, joka on sitonut hänet, irti hänestä. Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, Nimessä, jätä nainen.

Hyvä on, sisar, katso nyt tänne. Jos minä voin tietää, mitä on ollut, minä tiedän, mitä tulee olemaan. Uskotko sinä, että…? Hyvä on… mennä pois lavalta… Jumala siunatkoon sinua! Ole terve. Hyvä on.

36   Tule, sisar. Anna kätesi, sisar. Sinulla on ongelmia, sisäisiä ongelmia …?… näyttää siltä, tai jotain kaukaisempaa. Sinä… sinä katso vain tännepäin ja vain …?… ja minä haluan, että uskot koko sydämestäsi. Uskotko? Tietysti nyt ymmärrät, että tunne… Sinulla on hyvin outo tunne tällä hetkellä. Mutta se on… Sinä olet potilas, joka on tulossa Jumalan voidellun lahjan eteen. Se aiheuttaa tuon toteamuksen, tunteen kuin jokin seisoisi lähellä. Nyt, se on …?… Kyllä, näen mikä sinua vaivaa. Se on hermostuneisuus …?… henkinen hermostuneisuus. Sanoakseni, miltä sinusta tuntuu, sinusta tuntuu kuin olisit menettämässä järkesi. Olet järkyttynyt …?… etkö olekin? Kaikki menee pieleen …?… Se vaikuttaa sinuun; pahin aika on illalla. Huomaan, että joskus menet …?… istut tuolissa. Teit jotain samalla, kun myös rukoilit. Uskon, että tiskasit tiskiä, kun rukoilit. Sanoit ja rukoilit, ja kun kuulit kokouksesta, rukoilit silloin, että saisit kortin ja korttisi olisi uusi numero. Tulit tänä iltana ja korttisi kutsuttiin; sitten asetuit sinne ja mietit vain, mitä Hän aikoisi …?… Ja tässä se on. Olen puhunut sinulle ja ajatellut, että ehkä se johdattaisi minua, mutta se ei ole… pidellyt minua. Erottaminen on …?… pysy siellä.

37   Nyt, uskotko sinä, että Jumala kuulee minun rukoukseni? Minä teen kaiken, mitä osaan tehdä sinun hyväksesi. Pyydän Jumalaa, niin Jumala tekee sinut onnelliseksi. Ja uskoisitko, mitä minä kerroin sinulle, jos kerroin, että jokainen sana on totta, eikö niin? Jos näin on, nosta kätesi ylös. Mutta se on… Jokainen sana on totta.

Nyt, uskotko, että jos kertoisin sinulle silloin, että se jättäisi sinut, tietäisit, että kerroin sinulle totuuden, koska kerroin sinulle totuuden tästä puolesta. Jos se olisi tällä puolella, se olisi sama, eikö niin. Mutta en kertoisi sinulle, ellei se jättäisi sinua. Ja jos … Jos kertoisin sinulle, tietäisit, että se jätti sinut, koska juuri nyt seisot ja se vaivaa sinua. Väsynyt, ja aurinko näyttää synkältä, ja kaikkea sellaista. Ja kaikki tuntuu pelottavalta, säikähdät asioita. Ja se ei ole normaalia. Ymmärrätkö? Eikö niin? Nyt, kun seisomme yhä kauemmin ja kauemmin, me vain teemme sen, vain jatkamme ajattelemista …?…

Sinä haluat parantua. Ja minä pyydän nyt Jeesusta parantamaan sinut. Uskon, että Hän tekee sen, etkö sinäkin, sisar? Hyvä on, tule nyt vähän lähemmäksi.

Sinulla on joka tapauksessa ollut melkoinen kamppailu elämässäsi. Eikö se ole… Sinä tiedät, mistä puhun? Minun ei tarvitse sanoa sitä, koska tämä on elävää täällä. Ymmärrättekö? Mutta tiedät, mistä puhun.

38   Taivaallinen Isämme, Henkesi kautta, katso alas ajan virran läpi. Oi, Sinä olet täällä, rakas Jeesus. Olet niin ihana ja ystävällinen, ja me rakastamme Sinua koko sydämestämme. Ja sisaremme, joka seisoo tässä, on ollut sidottuna Saatanan painostukseen. Pahat henget ovat yrittäneet sälyttää hänen päälleen ylpeyttä. Mutta Sinä olet täällä poistaaksesi tämän vihollisen kirouksen. Sillä Sinä sanoit, viimeiset sanat pyhiltä huuliltasi, kun olit lähdössä maailmasta, Sinä sanoit: ”Nämä merkit tulevat seuraamaan heitä. Minun Nimessäni he ajavat ulos riivaajia.” Auta minua, rakas Jumala, tässä uskon kaksintaistelussa vihollista vastaan.

Nyt, sinä paha henki, joka olet sitonut tämän naisen… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] …Golgatalla, vuodattaen Verensä vapaasti, että sinä ja kaikki kaltaisesi, edustavassa Nimessä… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] …Jumalallisen parantumisen lahja, joka on annettu… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] Minä pyydän sinua Pojan kautta …?… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] olemaan, että sinä tulet ulos naisesta. Siinä se meni …?… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] ..?… Juuri sitä sinä pyysit.

39   Nyt, useasti… Nyt, nämä saattavat tuntua oudoilta. Olkaa kaikki todella kunnioittavia. Jos saatte henkilön… Juuri sitä, mitä yritin tehdä tuolle naiselle, oli saada hänet oikeaan mielentilaan; hänen puolestaan ei tarvitsisi rukoilla. Oikea henkinen asenne mitä tahansa Jumalan lupausta kohtaan saa sen toteutumaan. Uskotteko te sen?

Sana on Siemen (Onko näin?), jonka kylväjä kylvi maahan. Ja jokainen siemen tuottaa omanlaisensa. Jos tarvitset pelastusta, Siemen on täällä. Jos tarvitsette parantumista, tässä on Siemen Sanassa. Jumalan Sana on Siemen. Laittakaa se sydämeenne. Älkää kaivako sitä esiin joka aamu nähdäksenne, onko se itänyt, vaan laittakaa se sinne ja jättäkää se sinne. On Jumalan tehtävä tuoda sato esiin. Jättäkää se vain sinne; kastelkaa sitä uskon kautta ja ylistäkää joka päivä kiittäen Jumalaa siitä. Hyvä on.

40   Hyvä on. Ensimmäinen asia tässä on kuuro henki veljemme yllä. Hänellä on myös rauhasongelmia. Kumartakaa siis hetkeksi päänne, kunnes hän saa kuulonsa.

Taivaallinen Isä, me luemme Sanasta, että Sinä ajoit kuuron hengen ulos miehestä, ja hän pystyi kuulemaan. Olemme nähneet, kuinka Sinä otat nuo pienet mykät, jotka ovat syntyneet kuuromykkänä ja mykkänä, ja palautat heille sen, minkä Saatana on heiltä riistänyt, näemme heidän seisovan, sanovan sanoja ja toistavan perässämme kaiken sen, mitä me sanomme, ja huutavan ja pitelevän korviaan kiinni, peloissaan, eivät tienneet, mitä oli tapahtumassa.

Nyt, Saatana on sitonut tämän miehen ja yrittää saada hänet kävelemään liikkuvan ajoneuvon eteen jossakin ja tulemaan tapetuksi, lyhentämään hänen päiviään. Mutta Sinä olet täällä poistaaksesi tämän Saatanan kirouksen. Ja mies tulee, koska usko tulee kuulemisesta, Sanan kuulemisesta. Ja hän on nyt tullut kunnioituksella parantuakseen. Suo se hänelle tänä iltana; tee hänet terveeksi.

Sinä riivaaja, jätä mies Jeesuksen Kristuksen Nimessä.

Hyvä on. Voitte nostaa päänne. Puhukaa veljelle juuri nyt, koska …?… kuulla, jos hän ei… Hyvä on. Hän on… Siinä hän tulee.

41   Hyvää päivää. Pieni vauva? No, se on ihotulehdus. Nyt, jos pyydän Herraa Jeesusta parantamaan vauvan, uskotko, että Hän tulee tekemään sen? Ylistätkö sinä Häntä siitä?… Pikkuvauvalla on ihotulehdus kehossaan. Kumartakaamme päämme, kun rukoilemme.

Taivaallinen Isä, kun olit täällä, panit kätesi tällaisten pienten lasten päälle ja siunasit heitä. Ja Sinä sanoit: ”Sallikaa pienten lasten tulla luokseni älkääkä kieltäkö heitä, sillä sellaisten on Valtakunta.” Ja nyt, jos Sinä olisit täällä, laskisit kätesi tämän pienen lapsen päälle ja nuhtelisit tätä ihosairautta. Se lähtisi lapsesta ja hänestä tulisi taas normaali pieni tyttö ilman tätä ihovaivaa. Kun Sinä olit täällä maan päällä ja elit ja teit näitä asioita ja opetit meille, että ”mitä Minä teen, sitä suurempia te tulette tekemään”, Sinä nousit korkeuteen ja annoit lahjoja ihmisille. Ja tänä iltana, Herra, Kristuksen ansioiden kautta Sinä olet tullut kansasi luo Jumalan Enkelin muodossa, joka on lähettänyt ihmiskunnan eteenpäin tässä työssä, jonka Sinä olet saattanut päätökseen Golgatalla, jotta me saattaisimme tämän työn päätökseen.

Nyt, Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, Nimessä, panen käteni tämän vauvan päälle ja nuhtelen tätä ihosairautta. Poistukoon se vauvasta eikä enää koskaan vaivatko sitä, Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, kautta. Aamen.

Värähtely lakkasi vauvan kohdalla. Se on poissa. Sinut parannettiin myös…?…

Sanokaamme: ”Ylistys Herralle.” Jos tunnette pienen vauvan, katsokaa, mitä on tapahtunut. Sen käsivarsissa olevat jutut näyttävät alkavan kuivua. Nyt se tulee – tulee vain kuivumaan ja katoamaan. Kaikki on hyvin.

42   Hyvä on, herra. Katsotaanpa kättäsi. Ennen kuin kosketan kättäsi, hetkinen. Uskotko koko sydämestäsi? Olet todella syvällinen ajattelija, vai mitä, veli? Otat asiat vakavasti, otat ne sydämeesi. Jumala siunatkoon sinua. Se on hyvä tapa olla. Selkävaivasi on poistunut sinusta, koska sinä olet parantunut… Jumala siunatkoon sinua, herra …?…

Sanokaamme kaikki: ”Ylistys Jumalalle”. [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Jumalalle.” – toim.]

Kyllä. Hyvä on. Tulkaahan, äiti.

Miltä sinusta nyt tuntuu, veli? Erilaiselta, eikö niin? Aamen.

Sanokaamme kaikki: ”Ylistys Herralle”. [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Herralle.” – toim.] Tiedän, että haluatte ylistää Häntä, ja…

43   Hyvää päivää, äiti. Nyt, katso tänne päin. Ottamatta kiinni ihmisistä, haluan nähdä, näyttääkö Jumala minulle, mikä sinua vaivaa. Nyt, katso tännepäin.

Ja nyt, tämä ei ole mentaalista telepatiaa, eikä se ole psykologiaa. Pietari sanoi Kauniin portin luona sille miehelle, joka istui siellä, hän sanoi: ”Katso meihin.” Onko näin? Jeesus sanoi naiselle: ”Tuo minulle juotavaa”. Hän otti yhteyden naiseen. Paavali, kun hän saarnasi, sanoi miehelle, hän sanoi: ”Huomaan, että sinulla on usko tulla parannetuksi”. Onko näin? Sitten se ei ole psykologiaa, vaan se on Kaikkivaltiaan Jumalan voima. Sinä uskot, etkö uskokin?

Sinä uskot sen? Hyvä on. Se niveltulehdus, joka on vaivannut sinua, on jättänyt sinut. Olet nyt vapaa. Nosta kätesi ylös. Liikuta niitä ylös ja alas näin. Liikuta jalkojasi ylös ja alas näin. Mene pois lavalta parantuneena ja terveenä. Jumala siunatkoon sinua. Katsotaanpa, kun kävelet noin pitkälle.

Sanokaamme nyt kaikki ”Aamen”. [Seurakunta sanoo: ”Aamen.” – toim.] Me rakastamme Herraa Jeesusta.

44   Tule vain, sisar. Uskotko koko sydämestäsi? Nyt katso tännepäin, äläkä epäile, vaan usko vain. Uskon löytäväni sinussa hyvän ja aidon uskon hengen. Sinä kaipaat minulta jotakin, eikö niin, esirukousta Jumalaa kohtaan, joka nyt, kun tunnet juuri nyt, että jotakin liikkuu sinussa tällä hetkellä. Onko näin? Se on oikein. Se on Herran Enkeli, sisar. Sinun uskosi yhteys. Tässä on se, mitä sinä haluat. Haluat, että silmäsi paranevat, eikö niin? Onko se oikein? No, Jumala suo sen sinulle, sisareni.

Taivaallinen Isä, siunaa tätä naista, jota siunaan Sinun Nimessäsi, että hän saisi näkönsä. Paranna hänet, Isä, kun lasken käteni hänen päälleen Poikasi Jeesuksen Nimessä hänen parantumisekseen.

Hyvä on, sisareni. Uskotko koko sydämestäsi? Ota lasit pois. Olet parantunut. Nyt, voit mennä pois lavalta. Näetkö ihan hyvin? Aamen. Tuo on…?…

Sanokaamme: ”Ylistys Herralle”.

45   Ystävät, te saatatte pitää tätä fanaattisuutena, mutta Pyhä Henki vain pysäyttää minut tällä hetkellä. Ja näen tuon pikku poika Daavidin. Ja hän näyttää minusta siltä, että hän on vakavassa tilassa. Kuinka moni on kuullut pikku Daavidista? Hän on joutunut onnettomuuteen. Hänen selkäänsä on murskaantunut selästä ajaessaan tällä tavalla… Ja hän makaa sairaalassa. Pyhä Henki näyttää käskevän minua rukoilemaan pojan puolesta. Minä en tiedä. Kumartakaamme päämme.

Taivaallinen Isä, Jumala siunatkoon tuota pientä poikaparkaa. Hän on heiluttanut pieniä lapsia Jumalan valtakuntaan kättään heilauttamalla. Ja minä rukoilen Sinua, Jumala, juuri tällä hetkellä, näköjään Sinä paljastat palvelijallesi, että rukoilisit hänen puolestaan.

Nyt, Sinä, joka voit vastata rukoukseen, kun Johanneksen Markuksen talossa he rukoilivat, ja Enkeli meni alas vankiselliin ja vapautti apostoli Pietarin ja toi hänet ulos vankilasta. Sinä olet yhä Jeesus tänä iltana. Jokainen Enkeli on alamainen Sinulle. Rukoilen, Jumala, että Sinä palautat tuon pienen pojan normaaliksi tuosta tajuttomasta tilasta juuri nyt, ja Pyhän Hengen voima vapauttaisi hänet, Herra. Saatana yritti tappaa hänet. Mutta me uskomme nyt, että Sinä suot sen nöyrälle palvelijallesi, kun me, rakkaudessa tuota pientä poikaa kohtaan, pyydämme armoa pikku Daavidille tällä hetkellä, Jeesuksen Kristuksen Nimen kautta, että hän saa elää. Suo se, Herra. Aamen.

Uskokaa kaikki koko sydämestänne.

Tulehan. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan se iski minuun. Kuinka moni teistä on kuullut pikku Daavidista? Suurin osa teistä tiesi hänen onnettomuudestaan. Voisimme tulla rukoilemaan hänen puolestaan. Soittakaa hänelle heti.

46   Hyvä on, sinä olet potilas, etkö olekin, sisar? Hyvä on …?… Ensinnäkin, ennen kuin otan kädestäsi kiinni, haluan puhua kanssasi hetken. Olet tietysti vähän hermostunut, vähän järkyttynyt… Haluan saada sinut oikeaan asenteeseen Jumalan lupausta kohtaan, henkisesti puhuen, ennen kuin rukoilen puolestasi.

Nyt, uskotko, että Jeesus on täällä? Uskotko, että nämä asiat, jotka olen sanonut, ovat totta? Ovatko ne? Kyllä. Tiedät, että olet minulle vieras. En tunne sinua. Mutta sinä kärsit jostain. Ja kyllä, kärsit monista asioista. Yksi asia on se, että olet todella hermostunut. Olet heikko, ja voimasi tulee… Ei, tässä se on. Näen sen nyt. Sinulla on vatsavaiva. Eikö niin? Luulin ensin, että se on tuberkuloosi ilman, että otin sinusta kiinni. Näin sinun olevan niin heikko. Olet niin heikko. Mutta olen nähnyt, että olet kieltäytynyt pöydässä syömästä asioita, joita et voi syödä. Eikö niin? Niin on. Siinä se on. Hyvä on. Sitten toinen asia, myös silmäsi ovat huonot, tiedäthän. Olet likinäköinen, etkä näe kovin hyvin. Siinä se on. Näetkö, miten se …?… ylös? Se on kädelläni. Nyt, uskotko sinä?

47   Nyt, sisar, se, mikä tämän aiheutti, oli hermostollinen tila. Se on mahahaava vatsassasi, aiheuttaa kipuja ja happamuutta vatsassa ja levottomuutta. Ja joskus luulet, että sinulla on sydänvaivoja, tietysti se on vain… Se ei ole sydänvaiva. Älä ole huolissasi siitä. Yleensä kun käyt makuulle, sinulla on sitä. Se on kaasua vatsassasi, joka painaa sydäntäsi vasten. Se ei ole sydänvaiva. Sydän on kunnossa.

Nyt, uskon, että Jumala tekee sinut terveeksi, sisar. Uskotko siihen koko sydämestäsi? Oletko…?

Hän on nyt tehnyt sinut terveeksi. Siinä se on, se on poissa. Näetkö, uskosi, sisar, se saa sen aikaan.

Hyvä on. Nainen parani seisoessaan tässä, vain seisoessaan.

Antakaamme Jumalalle kiitos.

Taivaallinen Isä, me kiitämme Sinua sisaremme parantumisesta. Ja nyt, Herra, suo, että hän tulee terveeksi ja voi hyvin, ja että hän pääsee kotiin iloiten ja onnellisena Jeesuksen Nimen kautta, me rukoilemme. Aamen.

Nyt, sisar. Mene kotiin ja syö mitä haluat. Se kaikki on ohi. Sinulla ei ole …?… enää ongelmia …?… Jumala siunatkoon sinua, sisar.

Jumala sinua siunatkoon, sisar. Sanotaan kaikki: ”Ylistys Jumalalle”. [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Jumalalle.” – toim.] Aamen. Nyt, olkaa vain kaikki kunnioittavia.

48   Nyt, ihmiset, jotka tulevat, heillä on erilaisia sairauksia. Nyt, kuinka moni siellä haluaisi parantua tänä iltana? Näyttäkää kätenne. Oi voi… Eikö olekin hienoa, että teillä on niin paljon uskoa, että voitte nostaa kätenne todistukseksi? Kuinka moni uskoo parantuvansa tänä iltana? Nyt, se on ihanaa. Hienoa.

Nyt katsokaa, ystäväni. Voimme tuoda tänne jonon toisensa jälkeen, tai mitä se sitten onkaan, tai ihmisiä toisensa jälkeen. Se sopii hyvin. He vain jatkavat tuloaan, ja ihmiset paranevat, se on totta. Mutta kaikki tuolla ulkona voivat myös parantua samaan aikaan, jos teillä vain on uskoa uskoaksenne. Uskokaa, älkää epäilkö.

Nyt, onko tuo teidän seuraava potilaanne? Odottakaa hetkinen. Antakaa hänen olla siinä, missä hän on. Katso tännepäin, sisar. Nyt, sinä kärsit jostain. En tiedä. Mutta se mitä haluan sinun tekevän, haluan ottaa yhteyden ihmishenkeesi. Uskotko nyt?

Se on aika vaikeaa, koska siellä on koko joukko ihmisiä, jotka yrittävät uskoa samaan aikaan. Nyt, eikö se olekin tuolla, sinä hänen takanaan? Näettekö? Se vain… Sen vain tuntee valuvan sisään kaikkialta. Ja se on hienoa, olen iloinen puolestasi. Mutta minä yritän… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] …?…

49   Kun se on liian alhaalla, ette voi. Pitää olla juuri sopiva. Nyt, osutte vain tuohon aaltoon. Ja osutte siihen, ja alatte saada sen oikeanlaiseksi. Sillä tavalla se tuntuu kuin uskossa; voitte tuntea sen hieman tällä puolen, hieman, hieman tuolla puolen. Mutta kun valitsette tuon henkilön, silloin usko tulee nyt.

Nyt, nainen on sairas, tai muuten hän ei olisi…Nyt, jos hän näyttäisi siltä, minä…Nainen näyttää riittävän terveeltä. Jos jotain sanoisin, katsoisin vain luonnollisesti naista. Uskaltaisin sanoa, että jos hänellä on jotain, niin se on, että hän on hieman laiha. Oi, hänellä saattaa olla komplikaatioita tai jotain, minä… Sitä en tiedä. Mutta jos sanoisin jotain, mikä ei kuulu ilmestykseen tai siihen, mitä Jumala paljastaisi, se olisi väärin. Ymmärrättekö? Minun on tiedettävä. Ja se saattaa olla se, mikä häntä vaivaa. Minä en tiedä.

Mutta uskotko, rouva, että Jumala kertoo minulle, mikä sinua vaivaa, kun olet siinä? Hyvä on. Nyt, katso vain tännepäin ja usko ja ajattele sydämessäsi: ”Herra Jeesus, Sinä teit näitä asioita. Ja annoit ne palvelijallesi, jotta sydämeni salaisuudet tulisivat tietoon.”

50   Kyllä, hän on ollut surun ihminen, eikö niin? Ja sinä kärsit nyt… Sinulla on komplikaatioita. Ja sen lisäksi sinulla on niveltulehdus. Eikö niin? Niin on. Nouse seisomaan jaloillesi. Kävele tätä kautta kädet ylhäällä ja tömistele jalkojasi ylös ja alas. Kävele nopeasti, näin. Sinun ei tarvitse huolehtia siitä enää. Hyvä on. Voit nyt mennä pois lavalta. Jeesus Kristus tekee sinut terveeksi. Jumala siunatkoon sinua …?… Hienoa.

Tämä on espanjalainen nainen. Hän sanoo: ”Tiesin, että Jumalan Henki oli sinussa.” Näettekö? Se on hyvin… Jumala siunatkoon sinua, sisar.

Nyt, Meksikossa tai lähellä rajaa teidän kansanne keskuudessa, en ole koskaan nähnyt espanjalaisen ihmisen tulevan lavalle, joka ei olisi parantunut täydellisesti. He ovat nöyriä. Heillä ei ole paljoa tämän maailman tavaroita, mutta he uskovat Jumalaan.

51   Minä menin… He pääsivät Mexico Cityyn… Eräänä päivänä pieni tyttö… Ja minä esitin haasteen, etten ole koskaan ennen nähnyt kenenkään seisovan lavalla, joka ei olisi täydellisesti parantunut. Sanoin… Tein kaksi tai kolme tällaista haastetta, kun seisoin tämän lapsen, tämän espanjalaisen naisen vieressä. Sanoin: ”Menkää hakemaan kuka tahansa, kenet haluatte, ja tuokaa hänet tänne. Ja te muut uhratkaa paikkanne. Antakaa minulle tuo henkilö. Ja jos tuo henkilö ei parane, niin sanokaa, että se on valheellista.”

Ja he hakivat minulle pienen tytön, joka ei ollut koskaan elämässään kävellyt, ja hän oli aivan vääristynyt. Seisoin siellä tunnin ja neljäkymmentäviisi minuuttia pidellen tyttöä sylissäni. Ja kun Pyhä Henki tuli hänen päälleen ja paransi hänet, hän käveli suoraan alas kanssani, kun pidin häntä kädestä kiinni tuossa rakennuksessa. Ja intiaanit ja espanjalaiset huusivat, ja jotkut heistä pyörivät pihalla ja kaikkea, ja kuinka se tapahtui.

52   Juuri äskettäin Zionissa, Illinoisissa… Kuinka monta oli Zionin kokouksissa, jos on ketään… Täällä, onko joku täällä todistaakseen näistä asioista, hienoa.

Eräänä iltana… Olen nähnyt sen ilmestyneen lehdissä ja niin edelleen. Seisoin siinä, kun Ford Wilson, Chicago Tribunen toimittaja… He toivat sinne pienen kaverin, joka oli niin vääntynyt, ettei hän edes näyttänyt ihmiseltä, spastinen lapsi. Pitelin sitä pientä kaveria ja rukoilin hänen puolestaan ja jäin sinne, kunnes hetken kuluttua näytti siltä, että hänen… katsoin alas. Pidin hänen pientä päätään ylhäällä. Ja mitä oli tapahtunut, toinen jalka oli suunnilleen tuon kokoinen, ja toinen oli aivan normaali, suunnilleen tuollainen. Ja hänen pienet kätensä olivat kiertyneet ympäri. Pidin pieniä käsiä vartaloni ympärillä ja vain pidin niitä siinä, rukoilin. Jatkoin vain rukoilemista ja tarkkailua. Näin pienten käsien liikkuvan, sitten ne päästivät irti.

Muutaman hetken kuluttua nostin sen pienen pään ylös, pienet silmät säihkyivät kuin enkelillä, ja sen pienet kädet nousivat ylös, kiertyivät minun ympärilleni, käveli pois lavalta ja palasi takaisin aivan normaalisti kuin kuka tahansa lapsi.

53   Ja kun Ford Wilson näki, että tuo toinen jalka, joka oli noin suuri ja normaali kuin toinen, hän hyppäsi lavalla olevan kukkakimpun yli ja sanoi: ”Vain Jumala voi luoda.” Näin on. Ja siinä se oli. Ja pieni poika seisoi siinä normaalisti ehjänä, täydellisesti eheänä.

Se ilmestyi lehdessä. Te kaikki muistatte sen, Waukeganin lehdessä. Siellä luki: ”Pieni poika, joka tuli spastisena ja vääntyneenä, käveli pois lavalta normaalisti ilman kenenkään ihmisen tukea.” Oi, Hän on yhä Jumala. Hän tietää kaikki asiat.

Jumala siunatkoon sinua, sisar. Sanotaan kaikki: ”Ylistys Herralle”. [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Herralle” – toim.] Jumala siunatkoon teitä.

Kumartakaamme vain päämme ja ylistäkäämme Häntä. Taivaallinen Isä, me kiitämme Sinua armostasi ja ystävällisyydestäsi. Ole nyt lähellä meitä ja siunaa kaikkia, jotka ovat hädässä. Ja ne, jotka tulevat etsimään Sinua, lähtekööt he iloiten ja onnellisina kotiin Jeesuksen Kristuksen kautta. Aamen.

Kaikki, katsokaa häntä nyt. Hän ei kävele kuin olisi nivelrikkoinen, eihän? Se on hienoa. Jumala siunatkoon sinua, sisar.

54   Hyvä on. Tule vain eteenpäin. Oletko hänen kanssaan? Olen varma, että se käy. Tämä…minä pidän pikkutytöstä …?… tarve, en tiedä. Mutta Jumala paljastaa sen minulle. Uskotko sinä siihen, veljeni? Kyllä, herra.

Pikku neiti, sinä ihmettelet. Olet heikko. Tiedät, mikä häntä vaivaa, etkö tiedäkin? En halua, että kerrot minulle. Mutta jos Pyhän Hengen kautta… Nyt, kulta, en pystyisi parantamaan sinua. Minun on mahdotonta parantaa sinua. Mutta Jumalalta saamani lahja on vain kertoa sinulle, mikä sinua vaivaa, ja mitä voit tehdä parantuaksesi. Nyt, jos teen sen, uskotko koko sydämestäsi?

Kärsit tuberkuloosista. Onko se oikein? Onko se totta? Ja haluat minun kertovan, miten parantua? Usko Herraan Jeesukseen Kristukseen koko sydämestäsi ja usko, että Hän kuulee rukoukseni, niin tuberkuloosi katoaa ja sinusta tulee normaali, terve pikkuneiti. Uskotko sinä sen? Jumala siunatkoon sinua. Älä itke nyt, vain…

55   Kumartakaa jokainen päänne. Taivaallinen Isämme, meidän pikku neitomme seisoo tässä ja on hädässä. Hän tulee tänne yrittäen parantua. Hän haluaa elää niin kuin muutkin tytöt ja olla Sinun pieni palvelijasi. Ja me ymmärrämme, että se on saanut nyt sellaisen otteen, että tarvitaan Sinun voimasi, jotta saatanan otteet voidaan murtaa. Mutta Sinä voit tehdä sen. Suo se hänelle tänä iltana, Herra, että hänen uskonsa voi kurottautua ylös ja tarttua siihen uskoon, joka tarvitaan hänen parantumisekseen.

Saatana, päästä tyttö irti Herran Jeesuksen Nimessä. Hetkinen vain. Olkaa kaikki kunnioittavia. Se pitää hänestä kiinni. Nyt, ei ole mitään tarvetta… En sanoisi sinulle mitään väärää, kulta. Katso tänne. Näetkö, se pitää sinua yhä. Nyt, katso tänne. Haluan nähdä, paljastuuko mitään. Oletan, että olet kristitty ja uskovainen. En näe mitään syytä, miksi hän ei voisi parantua. Hän on antanut lupaukset ja kaiken muun, mitä voisi olla, jotta sinä paranisit.

56   Tunsit jokin aika sitten rukoillessasi, että jos joskus paranisit, haluaisit ryhtyä lähetyssaarnaajaksi, tehdä työtä Jumalalle, tehdä Hänen työtään. Jumala suo sen sinulle. Minä uskon, että sinä… Jos… jos sinulla vain on uskoa, asia on ohi. Eikö se helpota oloasi, kun kuulit tuon? Kyllä, koska se on se, mitä… mitä…

Tule, veli, tule tänne. Olet hänen sukulaisensa. Tässä, herra, tuollaista värähtelyä se on, näettehän tuon pienen… Näettekö, miten se osuu käteeni tuolla tavalla, kaikki nuo pienet vanhat asiat kulkevat käteni yli. Tämä käsi. Katso tätä. Kuin pieniä kohoumia, jotka kulkevat, se johtuu tuberkuloosista. Näetkö sen tulevan? Nyt, katso tätä, kun otan hänen kätensä pois tuosta: ei enää siinä. Nyt, kun laitan käteni tuohon, se ei ole siellä. Näytähän kätesi, sisar. Nyt, laita kätesi, ei sinne. Näetkö? Näetkö mitä tarkoitan? Näetkö, se liikkuu. Se ei ole niin kuin (Näetkö?) – käteni, asennossa, jossa se on.

Nyt, katsotaanpa kättäsi. Et voi itsekään kovin hyvin, veli. Verenkiertosi on huono. Näetkö tuon? Kätesi tulevat jäykiksi, eikö niin? Eikö se olekin niin? Munuaisvaivoja…?…

57   Nyt, katsokaa, koskettakaa – näyttäkää tässä. Tule tänne, veli Baxter, minun täytyy ottaa jotakuta kädestä. Katsokaa nyt hänen kättään minun kädessäni (Näettekö?). Näettekö? Näettekö sen tuossa? Nyt, laita minun käteni sen päälle: sama juttu. Nyt, laita kätesi sen päälle, aivan kuin neuloja, se… Nyt, katso tuonne. Näetkö? Laita nyt hänen kätensä sen päälle ja katso eroa sinun ja hänen kätensä välillä. Nyt katso tuohon. Nyt se… se on niin tunnoton kuin vain voi olla, ja kuin tuhannet neulat pistävät minuun. Ymmärrättekö mitä tarkoitan, herra? Näetkö, kulta, mistä puhun? Näetkö? Nyt, katso sitä. Nyt on käteni tässä, ei ole mitään tunteita. Nosta kätesi ylös ja katso, miten se palautuu normaaliksi. Näetkö mitä tarkoitan? Nyt, näetkö sen tässä? Ei, halusin vain, että näet sen hänen takiaan, näet sen menevän tuolla. Hän tietää olevansa sairas ja kamalan sairas…

Sisar, ole rohkealla mielellä. Se jätti sinut silloin. Nyt, katso tänne. Vie kätesi takaisin luoksesi. Se ei ole siellä. Eikö niin? Jotain on tapahtunut, eikö olekin? Hyvä on, sisar. Jumalan siunaus on ylläsi. Sinä paranet nyt. Se on ohi. Nyt, siinä sinä olet. Sinun oma… Sinä katsoit itseäsi, etkö katsonutkin? Sinä näit sen. Tuntuuko sinusta nyt hyvältä? Sano: ”Ylistys Herralle.” Hyvä on, sisar.

58   Rukoilkaamme. Isä, me kiitämme Sinua voimastasi parantaa, sillä usko tulee kuulemisesta, kuuleminen Sanan kautta. Siunaa häntä, rakas Jumala. Ja tee hänestä pieni palvelijasi ja anna hänelle sydämesi – hänen sydämensä toive, Poikasi Jeesuksen Nimessä. Aamen.

Hyvä on, sisar, mene pois lavalta, niin kerron sinulle, mitä haluan sinun tekevän. Mene pois lavalta riemuiten, ja haluan, että syöt niin paljon kuin voit, ja mene eteenpäin ja unohda, että sinulla on koskaan ollut tuberkuloosia. Näetkö? Ja sitten noin… Nyt muistakaa sanani. Punnitse huomenna, ja – ja sitten noin kolmenkymmenen päivän kuluttua punnitse uudelleen ja lähetä todistuksesi ”Parantumisen ääni” -väelle. Teetkö niin? Jumala siunatkoon sinua. Hyvä on.

59   Pysy tässä, veli. Isä, siunaa rakasta veljeäni ja paranna hänet.

Saatana, päästä hänet irti nyt Herran Jeesuksen Nimessä, sillä pyydän sinua jättämään tämän miehen.

Hyvä on, veljeni. Siinä sinä olet. Nyt, sinulla ei ollut rukouskorttia. Se… Mutta nyt…

Mies ei halunnut tulla kenenkään edelle, hän vain saattoi häntä, tyttö on niin heikko. Mutta kun tulin tänne ja huomasin sen hänessä… Hän sanoi: ”Yritän päästä rukousjonoon myöhemmin”. Mies, jolla on tuollainen asenne, ansaitsee olla rukousjonossa. Näin on.

Jumala siunatkoon sinua. Hyvä on. Se on nyt ohi, veli. Jatka matkaasi iloiten. Jumala siunatkoon sinua. Aamen.

Sanotaan: ”Ylistys Herralle.” [Seurakunta sanoo: ”Ylistys Herralle.” – toim.] Hyvä on, uskokaa nyt.

60   Tule tänne. Uskotko koko sydämestäsi? Hyvä on. Katsotaanpa nyt. Olet muutenkin hieman kiihtynyt. Minun on vaikea kertoa tätä, sisareni… Nyt, katso tännepäin. Usko koko sydämestäsi. Sinä kärsit kasvaimesta. Tiesitkö sen? Sinulla on oikeus tietää. Se on oikein. Sinulla on oikea diagnoosi. Uskotko, että Jeesus parantaa sinut siitä …?… mistä kärsit. Jumala suokoon, että hänen paranemisensa tapahtuu tänä iltana, että Sinulla on vahvuus ja voima, jos hänellä on uskoa. Ja usko ilman tekoja on kuollut.

Ja me rukoilemme nyt, Jumala, että jos hän teki töitä tullakseen tänne puhujalavalle, niin lähteköön hän pois ylistäen Sinua ja olkoon terve. Poistukoon tämä demoni, jota kutsutaan kasvaimeksi, naisesta Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan, Nimessä.

Jumala siunatkoon sinua, sisar. Kaikki värähtelyt lakkasivat. Aloita iloitseminen ja mene… Kaikki on …?… sisar.

61   Minä kerron teille jotakin [Tyhjä kohta nauhalla -toim.] …?… hyväksyy Hänen kansansa. Jos sanoisin sinulle ensin… Uskotko nyt, sisar, että olet parantunut, koko sydämestäsi? Sinulla on tapana …?… Ja tunne myös …?… todella väsynyt, todella väsynyt, uupunut. Älä… Ja juuri… juuri öisin, kun menet makuulle, etkä voi levätä. Eikö se olekin oikein? Halusin vain sanoa sen, joten hän sanoi, että hänen tyttärensä voi vahvistaa sen.

En halunnut kertoa naiselle tätä ennen kuin hän oli parantunut, koska hän oli joka tapauksessa hermostunut. Mutta naisella oli tuberkuloosi, ja se on lähtenyt hänestä. Nyt se on… Jos joku täällä… Jos täällä on lääkäri, tiedätte, että se on puhdas tuberkuloosin oire. Kaikki tietävät sen. Mutta nyt olet parantunut, sisar. Voit lähteä tiellesi iloiten ja sinä tulet terveeksi. Jumala siunatkoon sinua, sisar.

62   Joskus sillä tavalla te ette… Se on… Teidän täytyy… Minä pidättelen liian kauan, luulen; näen ihmisten lähtevän. Joten minun pitäisi lopettaa, enkä halua tehdä sitä. Hyvä on. Tuokaa tämä nainen hetken ajaksi.

Tule, sisar. Uskotko nyt koko sydämestäsi? Nyt, anna kätesi hetkeksi.

Nyt, olkaa kaikki todella hiljaa, vain muutama hetki. Jos suotte meille vielä ainakin viisi minuuttia aikaa, voin mielelläni päättää sen, jos… Mutta älkää liikkuko. Se häiritsee. Näettekö, kun teette niin, te… Kun olette tekemisissä Jumalan Hengen kanssa, Jumalan Henki on niin herkkä.

Minulla ei ole… Kenelläkään ei ole mitään mahdollisuutta tietää, millaisia nämä rukousjonot tulevat olemaan. Me jaamme niin monta korttia ja alamme vain rukoilla sen puolesta, mitä meillä on siellä. Ja emme tiedä, kuka pääsee sisään ja kuka ei pääse jonoon. Sen tietää vain Jumala. Ja ainoa mitä voin tehdä, on rukoilla. Se on… Jumala… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] …ryhmä tässä, ja rukoilla kaikkien puolesta. Saada kaikki …?… joiden pitäisi olla jonossa ja saada se… Niin tapahtuu joka ilta, oli meillä rukouskortteja tai ei. Näettekö? He, jotka ovat odottaneet, koska heidän on aika saada… He istuvat ja katsovat, on aika rukoilla heidän puolestaan, eikö niin? Aivan oikein.

63   Ja nyt, nämä asiat… Tässä rakennuksessa ei ole ketään ihmistä, joka tietäisi tarkalleen, mikä sinua vaivaa. Eikö niin? Hän tietää kaiken. Mutta nyt Hänen täytyy ensin paljastaa se. Ja sitten kun Hän paljastaa sen minulle, silloin tiedän, että se on se, mikä se on. Mutta en voi tietää, ennen kuin Jumala ensin paljastaa sen. Nyt, ja kun uskot sen…

Nyt, olkaa hetki kunnioittavasti. Joinain iltoina meillä on jonossa ihmisiä, joilla on… erilaisia vikoja. Näyttää siltä, että ihmeitä ja asioita tapahtuu. Seuraavana iltana meillä ei ehkä ole… En tiedä. Se on vain Jumalasta itsestään kiinni.

Mutta teidän ei tarvitse olla täällä ylhäällä parantuaksenne. Jumala tietää teistä kaiken. Voitte parantua missä tahansa, kun hyväksytte – hyväksytte Jumalan. Tämän tarkoitus on tuoda teille Jumalan tietämys. Jos ymmärrätte, sanokaa: ”Aamen.” [Seurakunta sanoo: ”Aamen.” – toim.]

64   Nyt, hyvä on, sisar. Kyllä, rouva. Olen pahoillani, että joudun kertomaan sinulle, sisar, koska se on syöpä. Sinä tiedät sen. Se on myös pahassa vaiheessa.

Nyt, ajatelkaa, ystävät. Mitä jos tämä olisi äitinne? Entä jos tämä olisi vaimonne, sisarenne? Haluaisitte tehdä jotain, vai mitä? Aivan oikein. Nyt, entä jos se… Tai jos se olisit sinä itse, joka seisoisit tässä? Vain ajatelkaa sitä. Yksi kahdeksasta vuosittain.

Nyt, nainen on täysin toivoton ilman Jumalaa. Se on totta. Ja elämä merkitsee tälle rakkaalle sielulle yhtä paljon kuin kenelle tahansa täällä. Nyt, kukapa voisi tuomita tai löytää vikaa kenestäkään, joka yrittäisi auttaa naista, joka haluaa elää.

65   Nyt, on vain yksi asia, jonka voin sanoa, yliluonnollinen Olento. Mikä Hänen Nimensä on, sisar, en tiedä. Puhuen minulle, Jumala, joka tietää, seisoo tässä edessäni, ja Raamatun levätessä tässä, tietää sen olevan totuus. Tuo yliluonnollinen Olento kertoi minulle; Hän sanoi, että jos saan ihmiset uskomaan minua, niin edes syöpä ei voi kestää rukouksen edessä. Nyt, Hän kertoi minulle sen. Hänen on vastattava siitä Jumalan edessä. Minun on vastattava totuuden puolesta siitä, mitä minä tiedän.

Ja tiedän, että sadat tapaukset, jotka ovat erehtymättömästi lääkärin todistamia, jotka olivat viimeisessä vaiheessa, kuolemaisillaan, kun he… Sinä näytät terveen ihmisen näköiseltä… olet tänä iltana täysin normaali ihminen… Sinä voit myös olla sellainen.

66   Nyt, katsohan. Samarian portilla oli kerran spitaalisia, kun syyrialaiset piirittivät Samariaa. Muistatko Raamatun tarinan? He sanoivat: ”Miksi me istumme täällä, kunnes kuolemme? Jos menemme kaupunkiin, kuolemme; he näkevät nälkää. Jos me jäämme tänne, me kuolemme. Jos menemme syyrialaisten leiriin, jos he tappavat meidät, me vain kuolemme, koska kuolemme joka tapauksessa. No, jos he pelastavat meidät, me elämme.” Onko näin? Ja tuon pienen uskon varjon ansiosta he siirtyivät kohti vihollisen leiriä, ja Jumala palkitsi heidät. Kun Hän pelasti heidät, se pelasti koko Israelin. Eikö niin?

Tänä iltana sinua ei pyydetä menemään vihollisen leiriin. Sinua pyydetään tulemaan Isän taloon, jonne Hän odottaa sinua tulevan parantumaan. No, miksi sitten istuisit täällä kuolemaasi asti? Tehkäämme asialle jotain. Uskokaamme Jumalaan. Menkäämme ulos, kohdatkaamme tuo Jumalan Henki yllämme.

67   Nyt, ilman epäilyksen häivääkään, voin todistaa erehtymättömästi, jos uskot minua, että se tulee jättämään sinut nyt. Se… se lähtee… Nyt, tässä… Katso kättäni. Näetkö miltä se näyttää? Katso nyt, kun otan käteni pois. Näetkö miltä se näyttää kädessäni? Nyt, laita kätesi takaisin. Siksi sinä tarvitset sitä. Näetkö, miten se turpoaa nopeasti? Näetkö nuo pienet vanhat asiat, ikään kuin iskut tuolla? Sitä minä kutsun värähtelyksi. Nyt, katso sitä. Sieltä se tulee. Se kulkee tavallaan aaltoina. Näetkö, miten se menee? Syöpä liikkuu. Nyt, katso sitä. Nyt, tuossa. Näetkö sen liikkuvan alaspäin? Nyt katso. Tässä se tulee uudestaan. Näetkö sen tulevan tuossa? Nyt,mene: ”Thrrr.” Nyt se häviää. Täältä se tulee taas. Tuossa se on, näetkö sen?

Nyt, sisar, voit nähdä sen siinä, mutta vain Jumala voi ottaa sen sinulta pois. Tuletko uskomaan? [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

68   Sinulla on muitakin asioita kuin se, tiedäthän? …?… myös struuma… Tiesitkö sen? Se ei näy ulospäin, mutta sinulla on sisäinen struuma. Oi, voi. Heikot silmät, sisäinen struuma, hyvin hermostunut, naisten vaiva, ihan kaikki …?… Nyt, katso, sisar. Jeesus Kristus, Jumalan Poika, on tullut tekemään sinut terveeksi. Nyt, katso tänne. Ole kunnioittava, usko koko sydämestäsi, niin saat sen, mitä olet pyytänyt.

Kumartakaa kaikki päänne. Taivaallinen Isämme… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] Naisparka, hän haluaa elää. Ja uskon, että hän on nyt tulossa elämän ehtymättömän Lähteen, Jeesuksen Kristuksen, luo. Auta häntä, rakas Jumala. Hän lähtee täältä tänä iltana rohkeasti, lähtee uskoen, lähtee parantuakseen, seisoakseen vihollisen edessä ja todistaakseen Jumalan kirkkaudesta. Ja meille on opetettu, että kaikki toimii yhdessä niiden parhaaksi, jotka Sinua rakastavat. Tänä iltana on aika, jolloin uskon on tultava.

Auta minua, rakas Jumala. Anna minulle itselleni uskoa, kun lähden tähän haasteeseen nuhdellakseni tätä demonia, joka on sitonut naisen.

Sinä demoni, olet piiloutunut lääkäriltä. Se on totta. Mutta et voi piiloutua Jumalalta. Tule ulos naisesta. Jeesuksen Kristuksen Nimessä, jätä hänet. Siinä se menee, sisar. Katso tänne. Hyvä on. Siinä hän on, parantunut.

69   Sanokaamme kaikki: ”Ylistys Jumalalle”. Miksi emme voisi kaikki… Siinä hän nyt on …?… täynnä Kaikkivaltiaan vahvuutta ja voimaa. Uskotko sinä? Koko sydämestäsi? Hyväksytkö nyt Kristuksen parantajaksesi? Hän tietää, mikä sinua vaivaa. Etkö uskokin sitä?

Uskotko sen, sisar siellä. Koko sydämestäsi? Nouse ylös ja ole sitten terve. Jumala siunatkoon sinua, sisar.

Hyvä on. Kuinka moni täällä uskoo, että Jumala parantaa teidät juuri nyt, juuri tässä? Katsokaa tännepäin…? Sanokaa: ”Ylistys Herralle.” Aamen. Tuntuu ihanalta. Sanokaamme: ”Kunnia Jumalalle”, kaikki.

Hyvä on. Noustaan seisomaan. Oletteko valmiita? Uskotteko koko sydämestänne, että Jeesus Kristus on Jumalan Poika? [Seurakunta vastaa: ”Aamen.” – toim.] Uskotteko, että Hän kuoli ja nousi kuolleista? Hän istuu Isän oikealla puolella ja rukoilee teidän tunnustuksenne perusteella. Uskotteko te sen?

70   Haluan, että jokainen täällä oleva sairas ihminen laskee nyt kätensä jonkun vieressäsi olevan päälle. Jokainen täällä oleva henkilö, laskekaa kätenne toistenne päälle. Juuri noin, kulta. Juuri noin, äiti. Juuri noin. Jumala siunatkoon sinua, isä. Juuri noin. Usko, sisar. Usko, sisar. Laita kätesi juuri tähän. Juuri noin. Hyvä on. Kaikkialla ympärillä, laskekaa kätenne toinen toisenne päälle. Oi, voi. (Oi, mitä sanoit? Mitä sanoit?)

Nyt, katsokaa, ystävät. Olkaa kaikki kunnioittavia. Kuunnelkaa. Uskotteko, että Hän on täällä parantaakseen teidät?

Hetkinen vain. Tässä seisoo eräs nainen. Sisar, olitko sinä… olitko sinä seuraava jonossa? Hyvä on. Katso tännepäin. Uskotko Jumalaan koko sydämestäsi? Anna rukouskorttisi vahtimestarille. Hyvä on. Seiso siinä missä olet. Toista tämä. ”Herra, hyväksyn sinut Parantajakseni. Uskon, että seison Jumalallisen lahjasi läsnäolossa. Uskon, että se, mitä tuo mies on sanonut, on totta.”

Sinun tuberkuloosisi on jättänyt sinut, sisar. Ja olet parantunut. Hyvä on.

Uskokaamme kaikki yksimielisesti. Nyt, kaikki.

Taivaallinen Isämme, oi, ole armollinen. Suo tänä iltana, että kaikki sairaat tässä rakennuksessa paranevat. Pyhä Henki liikkukoon nyt. Antakaa… [Tyhjä kohta nauhalla -toim.] Oi laupias Lääkäri, Sinä olet täällä, Sinä voisit todistaa itsestäsi yhä uudelleen ja uudelleen. Suo, Herra Jumala, tällä hetkellä, että voima… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] että Sinä olet parantamassa.

Saatana, päästä irti näistä ihmisistä. Jeesuksen Kristuksen Nimessä minä nuhtelen jokaista heikkouden henkeä, rampoja. Herran Jeesuksen Nimessä, jätä ihmiset ja tule ulos heistä …?…