47-1221 KOKEMUKSIA
(Experiences)
Phoenix, Arizona, USA, 21.12.1947

 

1      Minä kerron teille, mitä minulle tuotiin tänään. Oli noin… yritettäen tehdä minusta niin heikon. En vain voinut ymmärtää, miten voin tulla niin heikoksi. Aina kun minulla olisi kokous… En halua koskaan olla sairastelija. Kaikki tietävät, jotka ovat kuulleet minun kertovan elämäntarinani, ja mistä se johtui; kuume aiheutti sen, en tupakoinut ja niin edelleen, kun olin vasta nuori mies. Ja minä en koskaan halunnut olla sairastelija…?… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] Jumalalle, ja tehdä kaikkea, pelata jalkapalloa, ja rikkoi minut…?…. Se vain kiskoi minua siellä …?…. siellä, ja vain kiskoen minua…?…. [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

Ja ihmettelin, mikä se oli. En voinut olla ymmärtämättä; joskus tulen niin heikoksi, että pyörryn täysin, tiedättehän. Minut piti viedä ulos, ehkä tunteja ennen kuin tulin edes tajuihini ja tiesin, mikä oli vialla …?…. Luulen…Jotakuinkin …?… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

2      Että olin liian vilpitön sen suhteen, että ajattelin sitä liikaa, että kiinnitin siihen liikaa huomiotani. Sanottiin: ” Rukoile sinä jonkun vauvan puolesta; unohda se. Jumalan asia on parantaa se.” Sanottiin: ” Sinä vain ajattelet siitä liian vilpittömästi.” Sanottiin: ”Sitten kun teet niin, aiheutat itsellesi hermoromahduksen.”

Luonteeseeni ei kuulu… No, enemmänkin jatkaminen, mutta minä… He sanoivat, että minun on unohdettava tämä asia; olin liian vilpitön heitä kohtaan. En usko, että Jumalan työn suhteen voi olla liian vilpitön. Aivan oikein. Mitä vilpittömämpi olette, sitä paremmin Jumala voi johtaa teitä.

Niinpä minä… He sanoivat minulle, että saatan kärsiä henkisen romahduksen. Mutta minä – minä jatkoin eteenpäin. Ja monet teistä, jotka tuntevat minut, tietävät, että ensimmäisestä kerrasta lähtien, kun olin täällä, jonkin aikaa yritin painaa asioita mieleeni…

3      [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] …saarnaten Jumalallisesta parantumisesta, luultavasti ennen kuin minä synnyin. Ja minä… minä näin hänet, kun hän oli seitsemänkymmenenyhden vuoden vanha, ja silti hän oli silloin tarpeellisempi kuin minun ensimmäinen …?…. Nyt, minä katsoin ja silloin ja minä kuulin hänen sanovan, että hän voisi pitää kokousta vuoden ajan, yö toisensa jälkeen… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

Uskon, että se veisi henkeni. No, en ymmärtänyt syytä siihen. Tiesin, että olin saanut Pyhän Hengen kasteen. Ja veli Bosworth sanoi: ”Hän oli saanut Pyhän Hengen kasteen.” Se teki meistä veljiä. Ja Jumala oli se, joka pelasti meidät molemmat. Ja sitten ihmettelin, miksi hän jaksoi ja minä en jaksanut. Ja ajattelin: ”No, ehkä hänellä oli vain enemmän Pyhää Henkeä, enemmän kuin minulla olisi.” Sitten ajattelin… No, sillä tavalla tavalla tavallaan lohdutin itseäni.

Ja ajattelin: ”No, aion rukoilla tänään. Menen kokoukseen ja katson, antaisiko Jumala minulle silloin enemmän Pyhää Henkeä, jotta voisin kestää enemmän.” Niinpä eilen illalla jumalanpalveluksessa olin oikeastaan aivan entiselläni, vaikka ihmeitä tapahtui.

4      Menin kotiin. En sanonut mitään rakkailleni. Mutta tänä aamuna nousin aikaisin ylös. Menin autiomaahan, ja minun oli pakko käydä asia läpi. En vain voinut ymmärtää. Ja Hän ymmärtää. Ja Hän – Hän tietää siitä kaiken. Niinpä kun olin tuolla autiomaassa rukoilemassa, hetken kuluttua, rukouksen jälkeen, se ei koskaan puhunut kuuluvalla äänellä, niin kuin te kuulette minun ääneni, kuten Hän välillä todella puhuu.

Mutta tuntui vain siltä, että Jokin vain laskeutui alas ja sanoi sen. Ja se vain juurtui mieleeni ikuisesti, mistä siinä oli kyse. Jokin sanoi: ”Nuo miehet saarnaavat Sanan mukaan, ja tämä on lahja. Jokainen ihminen on riippuvainen omasta uskostaan, ja tämä on lahjan kautta. Niin olin Minäkin, ota Minulta.”

Nyt, minä en ole lahja. Näettekö. Uskon, että on olemassa lahjoja (Se on totta.), jotka ovat tässä maailmassa. Mutta lahja on se, minkä Jumala lähettää alas taivaasta. Ja tämä on silloin vain käytössä ihmisruumiissa, tai missä tahansa, johon Jumala haluaa sen laittaa.

Eräänä päivänä Hänen valintansa oli laittaa se vaskiseen käärmeeseen pylväässä… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

5      [Tämä osa nauhasta, joka on tässä puhtaaksikirjoitettu, on tunnistamattomasta saarnasta, joka on mahdollisesti ajoitettu joulukuun 3. päivälle.]

Kiitän teitä kaikkia. Nyt, kun seisomme, ja jäämme seisomaan hetkeksi rukouksen ajaksi, kun kumarramme päämme, jos haluatte.

Taivaallinen Isämme, me kiitämme Sinua tänä iltana siitä, että tämä on jälleen yksi hetki, jonka olemme saaneet ikuisuuden tällä puolella kokoontua yhteen ja palvoa Sinua tässä Phoenixin kokouksessa. Ja me rukoilemme, Isä, että Sinä olisit kanssamme tänä iltana, ja tapahtukoon monia suuria asioita Jumalan kunniaksi. Siunaa jokaista, joka on nyt täällä Jumalallisessa Läsnäolossa. Siunaa jumalanpalvelus, parantumiset, ja kasvakoon Jeesuksen suuri Nimi, oi Jumala, kunnes se leviää, kunnes koko Jumalan lunastettu Seurakunta on pelastettu eikä tee enää syntiä. Suo se, Isä. Siunaa meitä nyt ja tämän jumalanpalveluksen jatkoa, sillä me pyydämme sitä Poikasi Jeesuksen Kristuksen Nimessä. Aamen.

6      En tiedä mitään paikkaa, jossa olisin mieluummin taivaan tällä puolella, kuin missä olen nyt, seisomassa täällä taas tänä iltana. Huomenna illalla tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun tapasin teidät kaikki. Kun tulin tänne, ihmettelin; minulle sanottiin, että olisin menossa espanjalaiseen seurakuntaan. Ja ajattelin: ”No, luulenpa, etteivät he ota minua vastaan.” Mutta kun minut toivotettiin sydämellisesti tervetulleeksi, olen aina halunnut tulla takaisin. Joten nyt kolmena iltana meillä on jumalanpalvelus täällä. Ja sitten sunnuntaina olemme toisen seurakunnan kanssa Sunnyslopessa, uskoakseni sitä kutsutaan sillä nimellä. Ja sitten maanantaina, eli yhdentenätoista ja kahdentenatoista, alas vanhassa Meksikossa, Tijuanassa.

Haluan vain, että minulla on riittävästi aikaa soittaa kaikkialle maihin. Ja tämän pitäisi olla nyt minun lomani. Olin Miamissa viime viikolla. Ja Miamissa oli aikamoinen jumalanpalvelus. Olin hyvin väsynyt, varsinkin eilen illalla. Jonon läpi kulki useita satoja ihmisiä. Herra teki mahtavaa työtä Miamissa. Se…

7      Sitten he käskivät minun mennä kotiin lepäämään, sillä tämä olisi hyvin vaikea koitos. Minun on määrä aloittaa nyt kahdentenakymmenentenä-yhdeksäntenä jälleen Pensacolassa ja olla siellä viisi iltaa, jossa he pystyttävät kaksi suurta sirkustelttaa yhteen, koska siellä ei ole auditoriota, johon ihmiset voisivat mahtua. Ja sen jälkeen minulla on neljä päivää aikaa matkustaa noin tuhatkunta kilometriä Kansas Cityyn, Kansas Cityn kunnalliseen auditorioon. Ja sitten sieltä Topekaan ja takaisin Elginiin, Illinoisin osavaltioon, ja sieltä Chicagoon ja sitten Washingtoniin ja Kanadaan. Sitten me – jumalanpalvelukset jatkuvat aina marraskuuhun asti, marraskuun viidenteen – pikemminkin lokakuun viidenteen päivään. Ja sitten saan kolme viikkoa lomaa. Sitten seuraava paikka on Etelä-Afrikka. Sieltä minun on määrä mennä Australiaan ja sitten kaikkiin Euroopan maihin ensi vuoden aikana. Ja olen varma, että minä… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

8      Elämä, kun se on palamassa loppuun, ja jälleen yksi vuosi on kulunut, olen kiitollinen siitä, mitä on takana, ja näen, että monia asioita on saavutettu Kristuksen hyväksi kuluneena vuonna. Ja kun ajattelen nyt, että meillä on edessämme aika, jollaista ei ole koskaan ollut. Kansakunnat kaikkialla ovat hajoamassa. Ne ovat sellaisessa, kauheassa myllerryksessä. Ja minä todella uskon, että ei tule kestämään kauaa, ennen kuin näemme Hänen, jota todella rakastamme, tulevan valtaan: Jeesuksen. Ja olen päättänyt Hänen avullaan yrittää tehdä tänä vuonna enemmän kuin edellisenä vuonna, Hänen armonsa avulla.

Jotkut… Kun olen lähtenyt täältä ja vuoden loppu on tulossa, pelkästään viime vuonna Jeesus paransi kokouksissani noin kolmekymmentäviisi tuhatta ihmistä. Kyse ei ole vain siitä, että joku on todistanut parantuneensa. Kyse on lääkärien lausunnoista. Ja en tiedä, kuinka monta sataa erilaista syöpää, kuuroa, mykkää, sokeaa, melkein kaikenlaista.

9      Nyt tänä iltana meillä on varmasti jumalanpalvelus tuolla kello kymmenen. Huomenillalla… Muistakaa tulla kokoukseen tänä iltana. Ja huomenna illalla jatkamme suoraan, myös saarnoja. Joka päivä, se on… Joka aamu kello kymmenen, veli Garcia …?… täällä opettamassa espanjalaisille parantumisesta. Ja siitä, miten voitte antaa sydämenne Kristukselle …?…. kaikki ihmiset, jotka ymmärtävät espanjaa, voivat tulla näihin jumalanpalveluksiin. Ehkä voisin tulla tänne, ehkä tämän illan jumalanpalvelukseen …?….

Haluaisin juuri nyt esitellä erään vieraani. Luulen, että hän on yksi Raamatun auktoriteeteista Jumalallisen parantamisen suhteen. Hän on ollut Yhdysvalloissa monta vuotta. Monet teistä tietävät, että minut kasvatettiin …?… ja se tekee siitä …?… Enkä koskaan ajatellut, kun olin pieni poika, lukiessani hänen kirjaansa, että koskaan tapaisin häntä. Kuulin, että hän oli mennyt taivaaseen vuosia sitten. Mutta Miamissa tapasin eräänä päivänä tämän rakkaan sisaren ja veljen. Ja he istuivat kokouksessa, minun kokouksessani. Ja sitten olla muiden ystävieni kanssa, tai sain mahdollisuuden tavata…?…siellä. Ja hän tapasi minut viime sunnuntaina.

10   Monet teistä tuntee hänet. Haluan, että hän astuu tänne ja tervehtii ihmisiä. Olen varma, ettei hän pystyisi sanomaan sitä espanjaksi, joten hänen on sanottava se myös englanniksi. Hän on tohtori F. F. Bosworth. Kuinka moni täällä on kuullut häntä, tohtori F. F. Bosworthia? Hyvä on, veli Bosworth, tule, herra.

[Veli Bosworth puhuu – toim.]

Kiitos, veli Bosworth. Veli Bosworth, minusta tuntuu hyvältä, kun tuon kaliiperin mies sanoo tuollaiset sanat. Ajattelen… Luulen, että hän saarnasi Jumalallisesta parantumisesta jo ennen kuin minä synnyin. Joten siinä on melkoinen auktoriteetti, eikö olekin?

11   Joten nyt, luulen, että täällä on aika monta, joiden puolesta tänä iltana rukoillaan. Kuinka moni täällä ymmärtäisi englantia ja voisi sanoa – nostakaa kätenne ja sanokaa: ”Olen täällä, jotta minun puolestani rukoillaan.” Näyttäkääpä kätenne, joiden puolesta tulee rukoilla. No, siinä on aika monta. Ja tietysti täällä on joitakin, jotka eivät ymmärrä englantia.

Olen iloinen nähdessäni osan pienestä kuorosta täällä taas tänä iltana. Jos tulisin huomenna hieman aikaisemmin, laulaisitteko minulle ”Usko se vaan”? Osaatte englantia, eikö niin? Ei se mitään. Ei se mitään. Minulla on kuvanne työhuoneessani. Minulla on ne työhuoneessani. En koskaan katso sitä, mutta rukoilen, että Jumala siunaisi tuota nuorta naista. Hän oli niin mukava. Pieni nuori mies, joka on ollut siellä myös, hän lauloi bassoa, uskon, että täällä on jotain, että en tiedä mitään laulamisesta.

Niinpä aina kun ajattelen tuota espanjankielistä sanaa ”Oi, kyllä” tai jotain sellaista… ”Oye, Oye”, eikö se ollutkin? En ole koskaan kuullut yhdenkään… kuulevan minua, tai jotain…?… Te kaikki nauratte minulle. Tiedän, että tein sen todella huonosti.

Ja sitten sanoin, että siellä oli eräs nainen, joka oli kuuro. Tunsin, kuinka värähtely jätti hänen kätensä, ja tiesin, että hän oli parantunut. Mutta en saanut häntä ymmärtämään. Hän katsoi minua ja hymyili. Ja minä sanoin koko ajan: ”Kuuletko minua? Kuuletko minua?”

Ja pikku veli sanoi: ”Sano hänelle ’Oye'” Ja minä sanoin: ”’Oi, kyllä'”, tai jotain sellaista.

Ja nainen, mitä se olikaan, nuori nainen nauroi. Ja minä… No, joka tapauksessa, hän kuuli, eikö niin? Se oli hienoa. Se oli vain… Se oli niin, että hän parani.

Ja minä olisin lähdössä Meksikoon ensi viikolla tietäen kaksi sanaa: ”Oye” ja ”Phoenix”. Kuitenkin me menemme tapaamaan ihmisiä, jotka tuntevat Jumalan.

Nyt, vain hetken aikaa englantia puhuville ihmisille ja kaikille ympärillä oleville, haluan puhua teille vain muutaman hetken, lukien vain hieman Sanaa. Uskon, että usko tulee kuulemisesta ja kuuleminen Sanan kautta. Onko näin? Sana on… Jos saatte uskonne perustumaan johonkin tiettyyn asiaan.

12   Tässä jokin aika sitten minulla oli vastassani hyvin kauhea demoni, joka kirosi minua ja sylki päälleni, yrittäen, ja puri minua, pakkopaidassa. Ja kun menin kohtaamaan tuota demonia, tiesin sen yhden asian, että ensinnäkin Kristus kuoli vapauttaakseen tuon ihmisen tuosta demonista. Se on Sana. Tiedän, että Herran Enkeli tuli luokseni sinä yönä ja puhui minulle ja kertoi minulle, että mikään ei kestäisi rukouksen edessä, jos saisin ihmiset uskomaan minua ja jos olisin vilpitön rukoillessani. Siksi minulla oli kaksinkertainen todistus. Sitten voisin pyytää häntä Jeesuksen Kristuksen Nimen kautta tulemaan ulos tuosta henkilöstä. Ja mies päästettiin ulos pakkopaidastaan ja hän lähti kotiin aivan normaalissa mielentilassaan.

Miksi? Jeesuksen Kristuksen nimen valtuuttamana. Oi, voi sentään. Jokainen helvetin demoni on alistettu tuolle Nimelle. Aivan oikein. Se on kaikkien nimien Nimi, Jeesus. Sitä ei ole annettu ihmisen huulten kautta. Pyhä Henki, se oli suuri Gabriel, tuli alas ja käski Mariaa kutsumaan Häntä nimellä Jeesus.

13   Ja ensimmäisen kerran, kun tuo Nimi puhuttiin kuolevaisen huulilla ja se meni kuolevaisen korviin, kuollut vauva äidissä hyppäsi ilosta …?… Johannes Kastaja. Onko näin? Se oli kuusi kuukautta ilman elämää, vastaanotti elämän. Sitten niin pian kuin nämä sanat tulivat hänen…?… hänen vauvansa hyppäsi ilosta.

Ja jos se saa kuolleen henkilön hyppäämään ilosta, mitä sen pitäisi tehdä elävälle. Onko näin?

Ja nyt, Johanneksen evankeliumissa, neljännessä luvussa ja alkaen 46. jakeesta, selittääkseni hieman. Nyt en halua kenenkään olevan kiireinen. Olkaa aina yhtä hiljaa ja yhtä rauhallisia ja tyyniä.

Nyt, monet asiat tämän lahjan kohdalla ovat lisääntyneet, ja olen oppinut kuluneen vuoden aikana monia asioita, joita en tiennyt ollessani täällä silloin, kun olin täällä toisella kerralla… Ja tietysti uskon, että kun jatkamme eteenpäin, se vain jatkuu ja jatkuu. Luotan siihen. Joka tapauksessa, minä uskon, että Hän tulee tekemään niin. Ja nyt, kun tulette lähemmäs, älkää koskaan tulko… Älkää koskaan tulko kiireessä …?… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

14   Jos tulisin takaisin ja lähettäisin lentokoneen ja hakisi… toisi minut sinne ja takaisin. En tietenkään voinut tehdä sitä. Joten minä… he lähettivät hänelle sanan, sihteerille. En usko, että he vastasivat mihinkään kirjeeseen. Niinpä sihteeri lähetti hänelle nenäliinan tai muuten vain pienen nauhapalan, koska lähetämme niitä useita tuhansia viikossa, ja ohjeet, mitä tehdä sen kanssa.

Ja he panivat sen vauvan päälle. Jopa armeijan lääkäri sanoi, ettei se olisi enää koskaan normaali. Neljässä tunnissa siitä, kun nenäliina laitettiin vauvan päälle, se oli taas normaali lapsi. Näettekö? Oi, Jumala voi tehdä mitä tahansa.

Puhuin juuri eilen illalla… illalla lähdettyäni …?… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

Mikä sen nimi on? Se oli yhdessä heidän pienistä sanomalehdistään, jossa luki: ”Yksi, joka oli yhtä hyvä kuin olisi ollut kuollut, herätettiin rukoilemalla.” Lähetin hänelle nenäliinan tai nauhan, ja hän oli syövän loppuvaiheessa. Kolme viikkoa myöhemmin lääkäri totesi hänet terveeksi. Hän oli täysin terve. Ja se kertoi kaiken jumalanpalveluksesta. Se vain levisi kaikkialle. Ja kirjaimellisesti satoja ja taas satoja kirjeitä tuli maan eri osista, joissa pyydettiin näitä nenäliinoja.

15   Nyt, ensi marraskuun alussa [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] halukkaat [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] ulkomaan lähetystyössä, Pohjois-Amerikan mantereelta Etelä-Afrikkaan, Australiasta ja sieltä alaspäin. Rukoilettehan te puolestani, eikö niin?

Nyt, minä teen sen. Ja jos voisin milloin tahansa tehdä jotain hyväksenne… Kun kirjoitatte minulle kirjeitä, henkilökohtaisia kirjeitä, ymmärrätte, miksi en voi vastata henkilökohtaisiin kirjeisiin. Ne tulevat sisään. Niitä tulee satoja päivässä. Joten en voi vastata niihin henkilökohtaisesti. Mutta ne käsitellään.

16   Ja nyt, muistakaa, nämä nenäliinat, olette ihmetelleet niitä. ” Nyt, veli Branham, mitä niistä?” Kirjeesi saattaa olla muodollinen kirje. Vastauksenne kirjeeseenne saattaa olla – sihteeriltä, mutta minä itse olen henkilökohtaisesti rukoillut nauhanne puolesta. Nyt, jos huomaatte, monet ihmiset voitelevat kirjeitä – nenäliinoja. Mutta jos tutkitte Raamattua, niitä ei voideltu, vaan ne otettiin Paavalin ruumiilta (eikö totta?) nenäliinoja tai esiliinoja.

Nyt, tämä tarkoittaa, että kyseessä on siunaus. Aivan kuten Elia. Hän otti sauvansa ja käski Gehasia: ”Mene ja pane se lapsen päälle.” Sillä hän tiesi, että se, mitä hän koskettaa, on siunattu.

Sanotte: ”No, Veli Branham, miten sinä teet sen?”

No, kun olen kokouksissa, menen sinne, ja minulle lähetetään satoja metrejä puolen tuuman valkoista nauhaa. Otan ne ja menen itsekseni päiväsaikaan, otan jokaisen niistä käteeni ja rukoilen niiden puolesta ja rukoilen, että Jumala parantaisi kyseisen henkilön. Sitten lähetän ne takaisin sihteerille ja eri toimistoihin, ja he vievät ne nopeasti sairaille. Kirje on muodollinen kirje, mutta – nauhan puolesta on rukoiltu yksilöllisesti, rukoillen kaikella vilpittömyydellä, miten osaan rukoilla. Sillä ajattelen: ”Mitä jos minun lapseni olisi sairas ja lähettäisin jonkun miehen rukoilemaan sen puolesta, odottaisin hänen tekevän niin.” Ettekö tekin tekisi niin? Ja minä yritän …?…. niin hyvin kuin pystyn. Ja samoin teidän rukoustenne kanssa tänä iltana.

17   Nyt, tämä väite… Nyt, sikäli kuin tiedän, olen tuntenut vain yhden henkilön, joka on kulkenut tämän saarnastuolin ohi ja sanonut… En voi ehdottomasti tietää, että hän oli täydellisesti vapautunut siitä, mitä hänellä oli. Ja se oli nuori mies, jolla oli epilepsia. Hän kulki saarnastuolin ohi, henki lähti hänestä ja tuli takaisin. Se lähti hänestä taas, se tuli takaisin. No, minä yritin sitä jopa kolmannen kerran. Poika piristyi. Hän hymyili. Hän katseli ympärilleen. Hetken kuluttua näin sen hänen päällään.

Nyt, ystävät, saatatte tietää. Kuunnelkaa tarkkaan. Menen suoraan alas…

18   [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] …?… talo on annettu Jumalan kunniaksi. Nyt, kuten sanoin, koska tämä on viimeinen yhteinen iltamme ehkä vähään aikaan, te kuulitte minun tekevän tämän lausunnon, että mistä tahansa… En huomannut mitään sellaista, mitä en olisi tehnyt, jos hän pysyisi siinä, ellen tietäisi, että henkilö tulisi kuolemaan, minä paljastaisin sen.

Mutta tiedätkö, että siitä voi joutua vaikeuksiin? Tiedätkö, että Mooses teki niin? Mooseksella oli valta lyödä kalliota, jopa toisen kerran, mikä oli ehdottomasti vastoin Jumalan tahtoa. Ja hän jopa rikkoi koko Jumalan ohjelman. Onko näin? Mutta hänellä oli valta Jumalan edessä tehdä niin. Hän löi kalliota kerran, eikä vettä tullut, ja hän löi sitä uudelleen ja huusi vettä.

Ja – enkä koskaan ajatellut, että hän …?… ei…Monet meistä tietävät, että se ei ollut Jumalan tahto. Mutta profeetalla oli valta tehdä se. Mutta se esti häntä menemästä luvattuun maahan israelilaisten kanssa. Näettekö?

19   Nyt, monesti, kun nämä asiat on ajettu ulos ja tunnen niiden tulevan takaisin, minä vain jätän ne rauhaan, koska pelkään. Eräässä kokouksessa, se taisi olla Vancouverissa hiljattain, eräs sokea nainen, saksalainen nainen, joka oli ollut sokea vuosia. Niin pian kuin sokea henki oli ajettu ulos hänestä, hän alkoi puhua saksaksi ja näytti tytärtään, joka seisoi siinä. He kaikki huusivat ja itkivät. Hän käänsi päänsä kävelläkseen pois, mutta se palasi takaisin häneen. Hän palasi takaisin, se ajettiin taas ulos, ja se lähti… Ja hän pystyi taas näkemään. Hän oli niin riemuissaan. Kun hän lähti pois, se tuli takaisin. [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

Kun nuo ihmiset tulevat eri oppien kanssa, eivät samojen [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] …mutta yhdestä sydämestä ja yksimielisesti. Tervehtiköön jokainen teitä. Niin kauan kuin te olette …?… yhden Hengen kautta ja Ruumiin jäseniä.

Nyt, kehoni ei pystyisi toimimaan tänä iltana, kun siinä on suuri syöpä tai suuri kipu. Tai jos olisin järkyttynyt jostain, koko kehoni olisi riekaleina. Niin se on …?…. kaikkialla.

20   Nyt, kirkkojen yhteenliittymä on tulossa. Se on jo kansallinen. Tiedättekö, te…? …Ja he ovat liittoutumassa. Ja maailmassa liikkuu kaksi suurta voimaa. Tiedätte, mitä ne ovat kertomatta. Toinen on kommunistinen valta, ja toinen on katolilaisuuden ja kommunismin yhdistyminen. Toinen on Kristusta vastaan, toinen, katolinen kirkko. Nuo kaksi voimaa ovat tulossa yhteen. Se on… Jokaisen ihmisen maailmassa on pakko asettua jommankumman puolelle.

Silloin pieni Pyhän Hengen Seurakunta tulee yhteen. Silloin… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.] …kriitikoiden salissa pitkään. Ja minä uskon, että Jumala ripustaa sen jonain päivänä kuuluisuuksien saliin. Vainot…

21   Nyt, tämä on uraauurtavaa. [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

Puhuin täällä miehen kanssa. Puhuin hänen kanssaan tänä aamuna, hän on sananpalvelija, hän kuuluu toiseen seurakuntajärjestöön. Hän tuli tänne ja seisoi korokkeella. Tiedätte, miten Pyhä Henki laskeutui eilen illalla kokouksessamme. Hän istui täällä, hän kuuluu johonkin… Hän sanoi: ”Veli, jos…” Hän sanoi: ”Iloitsin juuri heidän kaikkien kanssa.” Nyt, se on oikea tapa tehdä se. Se teki jotain muuta; sitten se kerrottiin. Vain muutamassa hetkessä se oli ollut kipeä paikka, koska hän oli sananpalvelija. Hän oli ruumiissa. Näettekö? Hän oli ollut kipeä paikka ruumiissa. Mutta sen sijaan hän vain antautui hengessään Sen mukaan. Ja Pyhä…

Nyt, jos se toimisi, tällaisessa pienessä ihmisryhmässä, kuinka se toimisi Jumalan Seurakunnassa. Ymmärrättekö? No, jos he kaikki tulisivat yhteen, on vaikea sanoa, mitä tapahtuisi. Onko näin? Kaikki yksimielisesti yhdessä paikassa, ja se lähti liikkeelle taivaasta kuin raivoisa, voimakas tuuli, ja Se täytti koko talon, jossa he istuivat.

22   Sisar Garcia, onko sinulla nyt… kaikki valmiina? Tiedän, että te kaikki haluatte… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

Istuen kukkulan toisella puolella. Minä olen tuolla tuon pensaan alla ja kuuntelen sinua. Joten haluan… Etsi minua, kun tulet sinne.

Se on hienoa. Mitä pidit siitä? Hienoa. Oi, voi… Meillä on nyt levy tuosta, ja me… Tuo veli tuo sen… [Tyhjä kohta nauhalla – toim.]

23   [Tämä osa nauhasta, joka on tässä puhtaaksikirjoitettu, on tunnistamattomasta saarnasta. – toim.]

Kuinka moni uskoo, että Se on Jumalan Sana? Me kaikki uskomme, eikö totta? Hyvä on. Te, joilla on se nyt, kääntykää kanssani Luukkaan evankeliumin viidenteen lukuun. Hieman tuttu raamatunkohta, jonka haluamme lukea ja puhua siitä vain hetken ennen kuin menemme rukousjonoon. Kuunnelkaa tarkasti, kun luemme Sanaa.

Ja tapahtui, että kun kansa painosti häntä kuullakseen Jumalan sanaa, että hän seisoi järven rannalla,

Ja hän näki kaksi venettä seisovan järven rannalla; mutta kalastajat olivat lähteneet niistä ja pesivät verkkojaan.

Ja hän astui yhteen veneeseen, joka oli Simonin vene, ja pyysi häntä, että hän työntäisi hieman… hieman kauemmas maasta. Ja hän istuutui ja opetti kansaa veneestä.

Nyt kun hän oli lopettanut puhumisen, hän sanoi Simonille: ” Lähde syvälle ja laske verkko alas vetämistä varten”.

Simon vastasi ja sanoi hänelle: ”Mestari, me olemme raataneet koko yön emmekä ole saaneet mitään; mutta kuitenkin sinun sanasi tähden laskemme verkon alas”.

Ja kun he olivat tehneet niin, he nostivat suuren joukon kaloja, ja heidän verkkonsa repeytyivät.

Ja he huusivat tovereilleen, jotka olivat veneessä, että he tulisivat auttamaan heitä. Ja he tulivat ja täyttivät molemmat alukset, niin että ne alkoivat upota.

24   Laskekaamme päämme hetkeksi rukoukseen. Taivaallinen Isämme, kiitämme Sinua tänä iltana tästä, toisesta tilaisuudesta, jonka saamme olla täällä talossa, joka on nimetty Sinun Nimellesi, Jumalan huoneeksi. Ymmärrämme, että tämä on korjauksen talo, pyhäkkö, paikka, jossa meitä vastaan esitetään syytteitä ja jossa syytteisiimme vedotaan. Nyt me rukoilemme, Isä, että annat meille anteeksi kaikki synnit ja rikkomukset, joita olemme tehneet…